Drie op een Rij
Update: 27/04/2017 om 09:49u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Riyadhstraat 28 - Zone D7, 2321 Meer
Tel: +32 (0)3 314.45.74
Fax: +32 (0)3 314.80.94
meer@martens-glas.be
www.martens-glas.be
Bezoek ook onze toonzalen
in Deurne en Turnhout
VOETBALEXPRESS MOBILE
Bezoek www.voetbalexpress.be ook mobiel,
en volg alles op de voet via uw
Smartphone, iPhone, Tablet & iPad
Deze pagina is niet beschikbaar in mobiel formaat. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Laatste update: 27/04/2017 om 09:49u
Archief  /  Seizoen 2016-2017  /  Extra  /  Allerlei  /  Drie op een Rij

Meer-Deurne-Turnhout
www.martens-glas.be


DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2016-2017

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen.

Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.

Een speciale gebeurtenis of een uitzonderlijke prestatie kan ook nog een "extra vermelding" opleveren, maar dat zal niet elke week voorvallen.

Voor het "Drie op een Rij" - archief van vorig seizoen 2015-2016, klik hier.Kies een datum voor de "Drie":

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 27 april 2017

We willen eerst iedereen bedanken die ons in het afgelopen seizoen op regelmatige basis de namen van uitblinkers, doelpuntenmakers en keepers signaleerde. Daar gaan we ook in het seizoen 2017-2018 mee door. Volgende afspraak voor de "Drie op een Rij" op donderdag 31 augustus.

Naast tien hattricks noteerden we één "Vijfklapper" die zijn plaats verdient in onze laatste "Drie" van dit seizoen. Verder geven we een vermelding aan een steengoede doelman, én we verheffen een veteraan tot clubmonument.

1. Lars Valkenborgh, Putte SK (4e provinciale A)  plaatste zich met zijn ploeg al na de eerste periode voor de promotie-eindronde. In de met 7 - 0 gewonnen thuismatch tegen Wechelderzande groeide hij in de tweede helft uit tot de meest opvallende speler. Na een wat magere Putse 1 - 0 voorsprong aan de pauze scoorde hij na de rust op dik twintig minuten tijd een "Vijfklapper" van het zuiverste water.

2. Glenn Smets, doelman van KVV Duffel (2e provinciale A)  is nauwelijks 24 jaar jong, en hij speelde in het afgelopen seizoen 27 van de 28 wedstrijden. Ook in de laatste competitiewedstrijd tegen het sterke Sint-Job (1 - 0) toonde hij meermaals zijn klasse met schitterende reddingen. Bovendien liet hij hierbij zijn elfde "clean sheet" noteren, op één na de meeste van het seizoen in deze reeks.

3. Bjorn "Bo" Mateusen, KFC Poppel (3e provinciale C)  telt momenteel 39 lentes en daarmee behoort hij tot de "anciens" in provinciale. Hij speelt vanaf zijn 17e bij Poppel, de laatste jaren steevast als kapitein, en hij verzamelde daarbij maar liefst 584 "caps", een record dat door weinig spelers in provinciale gehaald zal worden. Zijn foto kan alvast tegen de kantinemuur gehangen worden.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 13 april 2017

Ook deze week hebben we weer een extra vermelding, en ook nu is die voor de auteur van een "Vijfklapper": Niels Caers van KVV Noordstar (4e provinciale D) legde bij de 10 - 1 monsterzege tegen Rijmenam voor de rust al twee (paas)eieren in het mandje, en daar deed hij er op een kwartier tijd in de tweede helft nog drie bij. Dat bracht zijn tussentotaal op 32 doelpunten.

Er waren weer heel wat uitblinkers in alle lijnen en in alle reeksen, maar ook op de voorlaatste speeldag van het seizoen ligt de nadruk op de schutters, want de goals vlogen weer in het rond.
Naast de hierboven vermelde "Vijfklapper" waren er ook weer twee exemplaren van een "Klavertje Vier" en we telden ook vijf hattricks, waar we er één hele speciale uitlichten.

1. Glauco Aguilar Espinoza, KFC Kontich B (4e provinciale B)  heeft naast een indrukwekkende naam blijkbaar ook een goed ontwikkelde neus voor goals. De jonge City Pirates scoorden drie keer en Glauco zette daar al één doelpunt tegenover, maar daarna hing hij de stand gelijk met twee goals, en na de vierde Kontichse treffer zette hij de kers op de taart met de 5 - 3.

2. Robin Van de Vel, KFCH Pulderbos (4e provinciale B)  bracht zijn seizoenstotaal op 25 doelpunten tijdens de 2 - 5 uitzege tegen Massenhoven, toch niet de eerste de beste tegenstander. Na zijn openingsgoal kwam KVC meteen terug, maar nog voor de rust maakte Robin zijn hattrick vol. En met een benutte penalty maakte hij er een kwartier voor tijd een mooi "Klavertje Vier" van.

3. René Romand, K Zandhoven SK (3e provinciale B)  blijft ook op zijn 33e een fenomeen. Bij de 1 - 7 tegen KV Hooikt was hij alweer goed voor een hattrick. René speelt volgend seizoen trouwens bij (huidig) 1e provincialer VC Herentals. Vermits hij bij Zandhoven momenteel op een totaal van 99 goals staat, zou het mooi zijn dat hij er op 23 april in zijn laatste wedstrijd nog ééntje bij doet.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 6 april 2017

We hebben deze week weer een extra vermelding. Die is voor Jorg De Pooter van SK 's Gravenwezel-Schilde (2e provinciale A). Bij de 7 - 0 zege tegen een noodgedwongen vertimmerd Mariaburg was hij goed voor vijf doelpunten op rij, vier voor en één na de rust, een zuivere "Vijfklapper" dus. Daarmee brengt hij zijn totaal op 34, terwijl zijn ploeg nu ook zeker is van een verdiend eindrondeticket voor promotie.

Naast zeven hattricks noteerden we ook twee keer een "Klavertje Vier". En naast al dit doelpuntengeweld richten we de spots ook op een uitblinkende doelman.

1. Lucas Nicasi, Wiekevorst Sport (4e provinciale D)  is een spits die uit de eigen jeugdopleiding komt én die de goal weet staan. Nadat hij na luttele seconden enkel door een strafschopfout kon afgestopt worden zorgde hij met een assist, één goal voor en drie na de rust voor een mooi "Klavertje Vier" bij de 8 - 2 monsterzege tegen Grobbendonk. Daarmee staat hij momenteel op 19 treffers.

2. Jens Van Loon, KFC Brasschaat (1e provinciale)  zal node gemist worden bij de KFC, want hij stapt binnenkort over naar 's Gravenwezel-Schilde, waar hij de spitsbroeder zal worden van.... Jorg De Pooter. Bij de sensationeel verlopen "Klapper" tegen Lyra zette hij na de rust persoonlijk een 0 - 4 achterstand om in een 4 - 4 gelijkspel, en dit "Klavertje Vier" brengt hem op 29 stuks.

3. Seppe Veraghtert, doelman van KSK Branddonk (1e provinciale)  is als jonge twintiger uitgegroeid tot een betrouwbare pion bij zijn ploeg, die na een wisselend seizoen nu het behoud verzekerde. Hij liet ondermeer twee clean sheets noteren tegen het sterke Groen-Rood Katelijne, maar vooral zijn prestatie tijdens de 1 - 0 zege tegen De Kempen mocht met een gouden kader ingelijst worden.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 23 maart 2017

We telden afgelopen weekend slechts drie hattricks, maar er was alweer één "Klavertje Vier". En ook deze week zetten we twee uitblinkers in het (nog frisse) lentezonnetje.

1. Stijn Warpy, KFCM Hallaar (4e provinciale D)  staat momenteel met zijn ploeg aan de leiding, de eindronde voor promotie is al binnen én de titel wenkt. Bij de 2 - 6 uitzege tegen de jonge snaken van KFC Katelijne B stond hij zowel in de eerste als in de tweede helft twee keer op de goede plaats. Een "Klavertje Vier" dus waarmee hij zijn seizoenstotaal op 17 brengt.

2. Zakaria Daali, VC Wijnegem (2e provinciale A)  mocht pas even na het uur invallen in de wedstrijd tegen middenmoter Herenthout, dat de stand toen nog altijd op 1 - 1 hield. Maar Zakaria toonde dat hij er klaar voor was. Hij scoorde al binnen de paar minuten de beslissende tweede thuisgoal, en in de laatste seconden van de partij zette hij de kers op de taart met de 5 - 1.

3. Jorn Van Deuren, K Lyra TSV (1e provinciale)  kreeg even voor tijd een dik verdiende applausvervanging, want hij scoorde de derde goal bij de toch niet gemakkelijke verplaatsing naar FC De Kempen. Maar hij was ook voordien de absolute uitblinker bij Lyra dat, zeker na deze 0 - 3 overwinning én een inhaalmatch te goed, volop op de provinciale eindronde mag mikken.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 16 maart 2017

Er werden op de vorige speeldag zeven hattricks gescoord en één "Klavertje Vier". De auteur daarvan verdiende hiermee zijn plaats in ons rijtje, en daarin krijgt hij het gezelschap van twee uitblinkers uit tweede provinciale.

1. Kristof Van Looveren, KFC Wechelderzande (4e provinciale A)  heeft met zijn 35 lentes de status van "veteraan" bereikt, maar hij was degelijk op schot in de uitwedstrijd tegen Alberta Schilde. Bij de 1 - 6 was hij goed voor een wel écht uniek "Klavertje Vier", want hij scoorde die vier treffers allemaal in het laatste kwartier, en dat binnen de twaalf minuten.

2. Jasper Bosschaerts, KV Bonheiden (2e provinciale A)  liet bij en tegen KFC Katelijne al binnen de vijf minuten zijn eerste goal noteren in de match die we tot "Klapper" kozen. Na de gelijkmaker scoorde hij opnieuw, maar niet enkel daardoor werd hij één van de bezoekende uitblinkers. Hij zorgde gedurende gans de wedstrijd, die nog op 2 - 2 eindigde, voor doelgevaar en dreiging.

3. Mike Oris, OG Vorselaar (2e provinciale B)  was één van de spilfiguren bij de met 4 - 1 gewonnen clash tegen het 3e geplaatste Zoersel. Na een vroege goal aan elke kant zorgde Mike nog voor de rust voor de toen al beslissende 3 - 1, en hij zaaide ook daarna bijna constant onrust bij de bezoekers. Hij miste zijn derde goal nog op een haar na, maar werd zonder discussie dé man van de match.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 9 maart 2017

Onze extra vermelding van deze week komt uit de clash tussen leider Merksplas en achtervolger Witgoor (2e provinciale B), die na tussenstanden van 0 - 2, 3 - 2 en 3 - 3 uiteindelijk op 4 - 3 eindigde, en die vorige maandag één van onze nét-niet-klappers was.

Dé absolute uitblinker in deze wedstrijd was thuisspeler Tom Cornelissen, die twee keer scoorde en bij de andere twee treffers de assist afleverde. Zijn prestatie kreeg zowel de thuisaanhang als een aantal bezoekende voetbalkenners op de banken voor een méér dan terecht applaus.


De doelpuntenmakers van dienst weten blijkbaar dat ze een vermelding krijgen in de "Drie op een Rij" van "Voetbalexpress", want deze week zijn er alweer drie spelers die een "Klavertje Vier" afleverden.

1. Dieter Kustermans, Olympic Essen (4e provinciale A) speelde een wel erg opvallende rol in de ongelooflijke wedstrijd tegen Maria-ter-Heide, die we al tot "Klapper van de Week" kozen. Bij de 5 - 4 zege was hij goed voor drie benutte strafschoppen én voor de winnende treffer in de laatste minuut bij een 4 - 4 stand, een goal die niet zou misstaan in de nationale competitie.

2. Laurens Van den Brande, Oosterzonen B (4e provinciale E) is één van de jonge talenten in de sterke B-ploeg van de ambitieuze 1e amateur-klasser. De "Bees" namen met 7 - 0 de maat van MLK Lichtaart. Daarbij scoorde Laurens voor de rust zijn eerste goal, en in de tweede helft deed hij er daar nog drie bij. Hij bracht daarmee zijn totaal op 24, waarmee hij goed is een derde van de goals.

3. Robin Hakkens, KFC Flandria (4e provinciale E) was begin februari al eens te gast in onze "Drie" met een beslissende hattrick. Ook bij de 7 - 1 tegen FC Alberta stond hij weer aan het kanon: eerst verzilverde hij netjes een strafschop, dan scoorde hij op slag van rust een tweede keer en hij verdubbelde dat aantal na de pauze. Van de 60 Ravelse treffers maakte hij er tot nu toe 27.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 2 maart 2017

We geven deze week een extra vermelding aan Filip Stevens (KSC Mechelen - 4e provinciale C), die ook op 1 september al te gast was in deze rubriek. Ondanks zijn 42 lentes is deze doelpuntenmachine nog altijd op schot, en hij doet er trouwens nog een seizoen bij. Hij scoorde een onvervalste "Vijfklapper" in de met 3 - 6 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Blaasveld en bracht zijn totaal op 21.

De kanonnen zwegen het afgelopen weekend alweer niet, want naast zeven hattricks noteerden we maar liefst drie exemplaren van een "Klavertje Vier", en de makers daarvan krijgen altijd hun plaats in onze wekelijkse "Drie".

1. Jens Van Loon, KFC Brasschaat (1e provinciale) verlaat de club na dit seizoen en zal daar wel erg hard gemist worden. Hij scoorde vier keer bij de 5 - 1 zege tegen White Star, en van de 45 Brasschaatse doelpunten maakte hij er 23, méér dan de helft dus. Chapeau ! Qua klassering is de KFCB echter voorlopig nog niet in veilige haven.

2. Ian Swaegers, Nielse SV (4e provinciale C) beleeft een droomseizoen met zijn ploegmaats. Bij de 1 - 9 overwinning in Heindonk scoorde hij vier treffers, netjes verdeeld over de twee helften. Ook hij zit op 23 goals. Zo blijft de leider nog altijd de enige ploeg in de Antwerpse provinciale reeksen die nog niet verloor, maar ze moeten wel blijven uitkijken voor achtervolger Oxford.

3. Peter Nijs, KFCM Hallaar (4e provinciale D) is momenteel een stukje in de dertig en hij doorzwom al veel voetbalwatertjes. Zijn neus voor goals is legendarisch te noemen. Hij bracht zijn totaal op 29 met een mooi "Klavertje Vier" bij de 5 - 1 zege tegen de jonge veulens van Wavria B, en hij mag samen met zijn maats het vizier nu volop op de titel richten.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 23 februari 2017

Ook deze week staat er weer "Klavertje Vier" in onze lijst. Verder zetten we ook een tweede uitblinker in het zonnetje, en als derde vermelden we een speler die zich niets aantrok van alle commentaren en met twee treffers voor de driepunter zorgde.

1. Glaston Devia, KSK Donk (4e provinciale A) is een scorende spits met een verleden bij KFC Duffel en VC Wijnegem. Hij deed zijn reputatie alle eer aan door alle vier de doelpunten te scoren tijdens de uitwedstrijd bij rode lantaarn Alberta Schilde. Zijn goals bij deze 0 - 4 vielen allemaal na de rust en op twintig minuten tijd, een loepzuiver "Klavertje Vier" dus, waarmee zijn ploeg ook de koppositie pakte.

2. Jasper Bosschaerts, KV Bonheiden (2e provinciale A) was dè grote uitblinker bij de toch wel vrij onverwachte en verrassende 5 - 1 zege tegen leider en (bijna dubbele) periodekampioen VC Wijnegem. Als voorbeeldige kapitein leidde hij zijn ploeg naar een sterk resultaat, met ondermeer een assist en twee doelpunten, die zijn totaal trouwens al op negentien stuks brengen.

3. Niels Vermeiren, KFC Meerle (3e provinciale A) werd de matchwinnaar in de met 0 - 2 gewonnen uitwedstrijd tegen het ambitieuze FC Ekeren, één van de titelkandidaten. Die belaagden het Meerlese doel voortdurend, maar niet het aantal kansen beslist een match. Dat zijn de doelpunten, en nadat Niels met wat meeval de score opende bezegelde hij een kwartier voor tijd het lot van de thuisploeg.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 16 februari 2017

We geven deze week een extra vermelding aan uitblinker Admir Krajisnic van VC Herentals, die kwistig strooide met passes en assists, en die zelf ook nog twee keer scoorde. VCH speelde de pannen van het dak tegen White Star Schorvoort en nam met forfaitcijfers de maat van de rode lantaarn, die het nu wel erg moeilijk krijgt om het verblijf in eerste provinciale te verlengen.

Net als vorige week sloegen de schutters het afgelopen weekend weer vernietigend toe. Met één "Vijfklapper", twee maal een "Klavertje Vier" en maar liefst negen hattricks kregen we onze "Drie" moeiteloos samengesteld.

1. Kenny Rucquoy, FC Walem (3e provinciale B) was samen met zijn ploegmaats aan het feest tegen hekkensluiter Lippelo, dat met tien tegentreffers moest afdruipen. Kenny nam in de eerste helft één van de vijf goals voor zijn rekening en deed er in de tweede helft nog vier bij. Koploper Walem heeft momenteel al 13 punten voorsprong en is nu al zo goed als zeker van de titel.

2. Joeri Mols, K Gooreind VV (3e provinciale A) zette zijn ploeg na een magere twee op twaalf misschien op weg naar het behoud, hoewel die weg nog lang is. Met zijn eerste goal tilde hij de voorsprong van KVV naar 2 - 0. Die achterstand werkten de gasten van Turk Sport weg, maar in de laatste tien minuten zette Joeri met drie doelpunten de spectaculaire 5 - 2 eindcijfers in de tabellen.

3. Jurgen Bastiaensen, KFC Pulle (4e provinciale B) speelde in zijn lange carrière bij heel wat ploegen, ook in de hogere reeksen. Dat hij op bijna 40-jarige leeftijd het doel nog altijd weet staan bewees hij in de uitwedstrijd tegen Boechoutse. Hij scoorde eerst een loepzuivere hattrick en deed er daar, al na een paar seconden in de tweede helft, nog eentje bij. Kwaliteit drijft altijd boven.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 9 februari 2017

Deze week hebben we een extra vermelding. Die gaat naar Tim Herpoel (29 jaar - VC Mortsel OG - 4e provinciale B). Samen met zijn ploeg, die volgend seizoen zonder twijfel een reeks hoger zal spelen, overrompelde hij de jongens van Brothers United met 1 - 8.

In de eerste helft scoorde Tim vijf goals en in de laatste tien minuten kwamen er daar nog twee bij. Een zelden geziene "Zevenklapper" dus, een uitzonderlijk feit, en absoluut buiten categorie.


Het was wel echt het weekend van de schutters. Naast twee exemplaren van een "Klavertje Vier" waren er alweer een achttal hattricks, en daarvan kozen we er eentje uit omdat de auteur naast zijn drie goals ook een uitblinkersrol vervulde.

1. Jorg De Pooter, SK 's Gravenwezel-Schilde (2e provinciale A) is met 26 goals dit seizoen tot nu toe goed voor (bijna) de helft van de 54 gemaakte doelpunten bij SK, momenteel derde, maar de top vijf zit dicht bij elkaar, wat een spannende ontknoping belooft. Tegen KFC Katelijne was de ruststand nog 0 - 0, maar in de tweede helft liet Jorg een loepzuiver "Klavertje Vier" noteren. Uitslag 4 - 0.

2. Dimitri Roofthooft, Oosterzonen B (4e provinciale E) scoorde eveneens een "Klavertje Vier" bij de 6 - 2 tegen Achter Olen, dat binnenkort trouwens fuseert met KAC Olen. De Olenaars kwamen eerst wel voor, maar daarna sloegen de Oosterzonen, die de afgelopen weken even een dipje kenden, ongenadig toe met zes treffers, waarvan Dimitri er vier voor zijn rekening nam.

3. Peter Smolders, K Ternesse VV (1e provinciale) werd de meest opgemerkte speler bij de 4 - 0 zege tegen FC Oppuurs, voor de wedstrijd op slechts één puntje van de derde plaats. Uitblinker Peter Smolders, afgaande op sommige verhalen een klein beetje de Eric Cantona van KVV, scoorde drie keer en dat hadden er zelfs méér kunnen zijn. Leider Ternesse lijkt intussen klaar voor de promotie.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 2 februari 2017

We telden deze week één "Klavertje Vier" en een achttal hattricks, waarvan we er één van de meest opvallende uitkozen. De derde speler in onze "Drie" speelde een absolute uitblinkersrol.

1. Ian Swaegers, Nielse SV (4e provinciale C) kreeg een "Klavertje Vier" achter zijn naam bij de 1 - 8 tegen FC Blaasveld, dat vanaf het wedstrijdbegin overrompeld werd door een alweer ontketend Nielse, de enige ploeg uit de provinciale reeksen die ook na 21 duels nog niet verloor en slechts 9 tegengoals (!) moest toestaan. Buur Schelle pakte wel de tweede periode, maar Nielse blijft aan kop.

2. Wesley Aerts, FC Merksem (3e provinciale A) was één van de grote uitblinkers bij zijn ploeg, die leider Burcht met 3 - 1 op de knieën dwong. Hij scoorde de openingstreffer en leidde de twee andere goals in. Mede door zijn sublieme prestatie verkleinde Merksem de achterstand op de eerste plaats tot drie punten, terwijl het linkse rijtje in 3e A nu wel héél dicht bij elkaar kruipt.

3. Robin Hakkens, KFC Flandria (4e provinciale E) zorgde qua doelpunten op zijn eentje voor de 3 - 0 zege tegen Oevel, dat toch op plaats vier genoteerd stond. Hij scoorde zijn hattrick op een kwartier tijd in de eerste helft en zit intussen aan 20 treffers. Daarmee nam hij, tot nu toe, bijna de helft van alle Ravelse goals voor zijn rekening, en zijn ploeg blijft mede door hem mooi in het linkse rijtje.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 26 januari 2017

Naast een absolute uitblinker staan er deze week twee al even opvallend sterke doelmannen in ons lijstje. Daar zit een ervaren dertiger bij die zijn ploeg in moeilijke omstandigheden overeind hield, en de tweede viel op door een kopbal, een beetje "à la Sinan Bolat".

1. Olivier Somers, K Ternesse VV (1e provinciale) maakte binnen de minuut de openingsgoal tegen de op één punt volgende promotiekandidaat KFC Lille, dat daarna bijna constant de wet van de sterkste moest ondergaan. Ploegkapitein Somers was één van de grote uitblinkers bij de leiders, en hij maakte na de rust ook de 2 - 0, die zijn erg sterk spelend team meteen de periodetitel opleverde.

2. Selim Murat, doelman van FC Turk Sport (3e provinciale A) was dè uitblinker in de thuiswedstrijd tegen leider Ekeren. Na een klein halfuur moest Turk Sport wel met tien man verder en de nederlaag leek er aan te komen, maar keeper Selim ranselde alles uit zijn doelvlak en hield de nul. Tien minuten voor tijd scoorde ploegmaat Zoubeir de 1 - 0, goed voor een toch wel verrassende zege.

3. Tom Verelst, doelman van KSV Schriek (1e provinciale) kwam met zijn ploeg tegen Berg en Dal na een uur een beetje ongelukkig op een 1 - 2 achterstand, een score die er ook in de laatste seconden nog stond. Maar bij een ultieme "wanhoopscorner" ging hij mee naar voor en hij kopte de bal ideaal voor de voeten van Gio Rymenants die verder afwerkte en Schriek met deze 2 - 2 een puntje schonk.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 19 januari 2017

Onze eerste "Drie" van 2017 is mooi verdeeld: een uitblinkende aanvaller, een al even uitblinkende doelman en een spits die een "Klavertje Vier" op zijn naam schreef.

1. Roel Jongenelis, KFC Wuustwezel (2e provinciale B) stak een tijdje geleden de grens over om bij Wuustwezel aan de slag te gaan, en dat was een schot in de roos. Ook bij de 2 - 5 overwinning tegen het sterke Zoersel was hij opnieuw de absolute uitblinker met drie assists en twee goals, die zijn totaal op 15 brengen. De Wezelse terugkeer naar 1e provinciale komt alsmaar dichterbij.

2. Jochem Tanghe, doelman van FC De Kempen TL (1e provinciale) doorzwom al heel wat provinciale, nationale en zelfs internationale voetbalwatertjes. Tegen Schriek moest hij wel de 0 - 1 toestaan, maar daarna kwam zijn grote klasse boven, met diverse saves én een gestopte strafschop die de tweede tegengoal verhinderde. Via de late 1 - 1 pakte zijn ploeg zelfs nog een belangrijk puntje.

3. Jasper Nelen, Excelsior Essen (4e provinciale A) was flink op dreef in de thuiswedstrijd tegen Alberta Schilde. Hij scoorde in de eerste helft een zuivere hattrick op een kwartier tijd, en na de rust maakte hij zijn "Klavertje Vier" vol, en dat is altijd goed voor een vermelding in deze rubriek. Het duel eindigde met een 9 - 4 overwinning tegen de Schildenaars, die voorlopig op één zege blijven steken.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 22 december 2016

Nu het jaar er bijna op zit vermelden we even een paar cijfers die u ook bij de statistieken op de reekspagina's kan bekijken, meer bepaald het aantal "Clean sheets", of "Nul goals tegen".

De koplopers daarbij zijn
Nielse SV (4e provinciale C) met 11 stuks in 18 wedstrijden,
VC Wijnegem (2e provinciale A) met 10 stuks in 16 wedstrijden,
Blauberg Sport (4e provinciale D) met 10 stuks in 18 wedstrijden,
KFC Wuustwezel (2e provinciale B) met 9 stuks in 17 wedstrijden en
Oosterzonen B (4e provinciale E) met 9 stuks uit 17 wedstrijden.


Op de laatste competitiespeeldag van 2016 noteerden we één "Klavertje Vier". Daarnaast kozen we een steengoede doelman, en uit de lijst met een achttal hattricks pikten we er één speciale uit.

1. Jeroen Veltmans, SV Grasheide (4e provinciale D) zette de netten vier keer bol tegen rode lantaarn KFC Ramsel, dat in de jaren 70 ondermeer nog zes seizoenen in bevordering uitkwam, waar is de tijd... De jongens verloren met 2 - 6 en ze moesten dus een half dozijn goals slikken, waarvan Jeroen er vier maakte, netjes verdeeld in twee per helft, een puur "Klavertje Vier" dus.

2. Steve Debacker, doelman van FC Zwaneven (3e provinciale C) zorgde ervoor dat zijn club hier voor de tweede week op rij vertegenwoordigd is. In het weliswaar met 0 - 2 verloren duel tegen leider Olmen leverde uitblinker Steve (30 jr.) een werkelijk sublieme prestatie af met een aantal formidabele reddingen. Vooral door hem bleef de schade beperkt tot twee tegengoals.

3. Balint Magyar, Schelle Sport (4e provinciale C) scoorde één keer voor en twee keer na de rust bij de 6 - 1 overwinning tegen middenmoter Reet SK, en zo zorgde hij er mee voor dat Schelle niet alleen de zevende driepunter op rij binnenhaalde, maar ook één van de vier huidige kandidaat-kampioenen in 4eC blijft. Het uitzonderlijke van zijn hattrick is dat hij in zijn ploeg de linksachter is.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 15 december 2016

Als inleiding vermelden we doelman Christophe Bex van het nog altijd ongeslagen Nielse SV, medeleider in 4e provinciale C. Hij moest zich tegen SC Mechelen weliswaar één keer omdraaien, maar dat was slechts de 8e tegengoal (!) in 17 wedstrijden. Daarmee is hij de minst gepasseerde keeper in de provinciale reeksen, uiteraard mede dankzij zijn verdediging.

We noteerden deze week, behalve een viertal hattricks, alweer een "Vijfklapper" die uiteraard zijn plaats in onze "Drie" krijgt. En daarnaast vermelden we ook een absolute uitblinker én een goalgetter van het zuiverste water.

1. Arne Geysen, Sint-Jozef Rijkevorsel (4e provinciale A) scoorde in totaal vijf treffers tegen rode lantaarn Alberta Schilde, dat in het debuutjaar heel wat leergeld betaalt, maar daarbij de moed hopelijk niet verliest. Met vier goals in de eerste helft en nog ééntje na de rust leverde Arne (19 jr.) bij de 9 - 0 zege dus een zuivere "Vijfklapper" af die zijn ploeg meteen in het rechtse rijtje parkeert.

2. Seppe Meynen, Witgoor Dessel (2e provinciale B) zette zijn ploeg binnen de vijf minuten op voorsprong in de topper tegen het ambitieuze OG Vorselaar, dat uiteindelijk met 3 - 1 zou verliezen. Daarbij was de prestatie van dit uitblinkende 18-jarig Witgoors talent er ééntje om in te lijsten, en zijn naam werd ongetwijfeld met dikke stift in diverse notaboekjes geschreven.

3. Nick Eyckens, FC Zwaneven (3e provinciale C) speelt al een viertal seizoenen bij FCZ, dat na een 29 op 36 momenteel in de top drie staat. Dat is mede door de goals van Nick, die bij de 0 - 3 zege in de altijd "hete" derby tegen Verbroedering Arendonk alweer twee keer scoorde. Daarmee bracht hij zijn totaal na 16 duels al op 20 stuks, en we mogen hem dan ook gerust een "fenomeen" noemen.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 8 december 2016

In de provinciale reeksen zitten we na volgend weekend op één speeldag van de winterstop, die op 19 december begint. Hier en daar begint het bobijntje dan ook wat aan het einde te geraken, en dat zal velen deugd doen, terwijl sommigen misschien net nu in hun ritme geraken.

Een "Vijfklapper" is een uitzondering, maar dat binnen de paar weken twee keer doen is echt héél uitzonderlijk, en dat verdient dan ook een plaats in onze "Drie". Verder zetten we deze week twee uitstekende doelmannen in de kijker.

1. Giovanni Huysmans, Excelsior Bouwel (4e provinciale D) was al op 24 november te gast in deze rubriek, nadat hij tegen Ramsel vijf keer aan het kanon stond. Bij de 0 - 9 tegen de jonge snaken van Wavria B was deze 27-jarige "Bouwelse Bomber" opnieuw goed voor een "Vijfklapper". Dat brengt zijn seizoenstotaal op 15, waarvan hij er in de laatste vier wedstrijden 13 scoorde. Chapeau!

2. Felix Coppieters, doelman van SK 's Gravenwezel-Schilde (2e provinciale A) zag de bezoekers van KFC Kontich voluit voor de winst gaan, en daardoor ook het meeste van het balbezit hebben. Hoewel de thuisploeg kranig de 0 - 0 hield, hing de tegengoal een paar keer wel erg duidelijk in de lucht, maar uitblinker Felix bleek onverslaanbaar en pakte zo een punt voor zijn ploeg.

3. Lode Francken, doelman van Zandvliet Sport (3e provinciale A) is nauwelijks 23 en hij moest dit seizoen al flink "uit zijn pijp" komen. Zijn ploeg scoort niet echt vlot maar kwam wel op 1 - 0 tegen Dosko, dat flink wat inzet en karakter toonde en aanspraak mocht maken op méér, maar de jonge Zandvliet-keeper ranselde alles uit zijn doel en mocht zo mee de driepunter vieren.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 1 december 2016

Er zijn drie ploegen die nog altijd geen enkele wedstrijd verloren. Dat is zo voor de B-ploeg van KFC Oosterzonen (4e provinciale E), dat ook na de 14e competitiewedstrijd ongeslagen blijft.
Maar bij de twee leiders in 4e provinciale C, Nielse SV en SK Sint-Amands, is het nog een beetje "straffer": zij lieten na 15 wedstrijden nog geen enkele verliespartij noteren.


Ook bij de eerste écht koude voetbalzondag werd er weer flink gescoord. We telden onder andere zeven hattricks. Daar kozen we ééntje uit. Voor de rest maken we plaats voor een jong talent en voor de auteur van één van de mooiste goals van het weekend.

1. Lars Vorsselmans, KFC Antonia (1e provinciale) is pas 16, en we werden erop attent gemaakt dat hij op deze piepjonge leeftijd zijn debuut maakte, toch een niet alledaags feit bij een ploeg uit 1e provinciale. In het op 2 - 2 geëindigde duel tegen Brasschaat, net als Antonia momenteel in het rechtse rijtje, zorgde hij mee voor een belangrijk puntje, na een opvallend goede prestatie.

2. Stef Everaert, K Kalmthout SK (3e provinciale A) was dé meest opgemerkte speler bij de 5 - 1 zege tegen Zandvliet. Met een schitterend afstandsschot en een al even mooie actie over vijftig meter zette hij de Polderjongens al snel op een dubbele achterstand. Die scoorden wel tegen maar nadat KSK in de tweede helft verder uitliep zette kapitein Stef de kers op de taart met een rake strafschop.

3. Chakib Charifi, Excelsior Puurs (3e provinciale B) had het samen met zijn maats van de kandidaat-stijger niet "onder de markt" tegen staartploeg Borsbeek, dat de stand tot in minuut 90 op 0 - 0 hield. Maar in blessuretijd legde Chakib vanop 25 meter in één tijd aan met de buitenkant-voet, en de 0 - 1 draaide enig mooi in de winkelhaak, een treffer die terecht het label "Wereldgoal" opgeplakt kreeg.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 24 november 2016

Ondanks, of juist vanwege de stormachtige wind die in het eerste deel van de namiddag de omstandigheden bepaalde, werd er heel wat gescoord. We telden maar liefst elf hattricks.

Voor onze "Drie" van deze week kozen drie uitblinkers, te beginnen met een uitzonderlijke prestatie van een al even uitzonderlijke "doelpuntenmachine".

1. Giovanni Huysmans, Excelsior Bouwel (4e provinciale D) maakte twee seizoenen geleden al eens vijf goals in één wedstrijd, en nu deed hij dat opnieuw bij de 2 - 6 overwinning tegen Ramsel. Het unieke van deze "Vijfklapper" was dat hij alle vijf goals maakte in de eerste helft, tussen de 2e en de 40e minuut. Een zelden geziene prestatie, waarvoor wij onze hoed diep afnemen.

2. Wouter Truyen, KFC Eendracht Zoersel (2e provinciale B) was één van de meest opvallende spelers bij Zoersel dat, na het met groot vertoon behaalde kampioenschap van vorig jaar, dit seizoen opnieuw vriend en vijand verbaast met goed voetbal, dito uitslagen en de gedeelde koppositie. Tegen Witgoor (2 - 5) was Wouter uitmuntend, en hij bekroonde die prestatie ook met een doelpunt.

3. Sven Laplanche, Olympic Pirates Deurne (3e provinciale A) haalde met zijn ploeg in de eerste periode slechts 3 schamele puntjes. Maar na een zege tegen RVC Hoboken en nu tegen FC Merksem, toch allebei kandidaat-kampioenen, brandt de rode lantaarn al wat minder hard. Kapitein Sven scoorde al in de eerste minuut, en die 1 - 0 werd ook de eindstand.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 17 november 2016

Het plotse overlijden van VC Herentals-speler Simon Verdonck heeft velen aangegrepen, zowel binnen als buiten de provinciale voetbalwereld.

Ook wij brengen via deze weg onze oprechte deelneming over aan de familie en vrienden van Simon.


Na enige aarzeling hebben we deze wekelijkse rubriek toch samengesteld zoals gewoonlijk, en daarin vermelden we twee absolute uitblinkers en drie al even opvallende "Klavertje Vier" - auteurs, die we uitzonderlijk onder één noemer belichten.

1. Stein Huysegems, Heikant Berlaar (1e provinciale), intussen 34 en vroeger o.a. bij Lierse, AZ, Feyenoord, FC Twente en FC Wellington-Nieuw Zeeland komt de laatste weken hoe langer hoe meer "aan de oppervlakte" in Berlaar, en mede door zijn twee assists én een schitterende vrijschopgoal greep Heikant met 4 - 1 de drie punten tegen Groen Rood Katelijne.

2. Jorne Van Genechten, Witgoor Sport Dessel (2e provinciale B) is één van de jonge talenten die de ploeg uit Witgoor momenteel doen draaien. Met een treffer in elke helft en een beslissende assist bij de andere drie doelpunten was hij dé absolute smaakmaker bij en tegen KFC Herselt, dat eerst wel een achterstand wegwerkte maar uiteindelijk met 1 - 5 het hoofd moest buigen.

3. Brian Bouwmeester, Abdellah Ben Omar en Kurt Dehaes, respectievelijk van Rapid Leest (1e provinciale), Excelsior Puurs (3e prov. B) en KFC Zammel (4e prov. E) stonden elk vier keer aan het kanon tegen tegenstanders Brasschaat (5 - 3), Willebroekse (6 - 0) en Tongerlo, al werd het in deze laatste wedstrijd een 5 - 4 nederlaag voor Zammel, na een "knotsgek" scoreverloop.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 10 november 2016

Jammer genoeg vielen er afgelopen weekend een aantal behoorlijk fikse kwetsuren te noteren, en daarbij moesten er zelfs ambulances uitrukken. Bij sommigen viel het achteraf gelukkig nog mee, maar anderen kunnen de voetbalschoenen een aantal weken of zelfs maanden in het vet laten staan. Hoewel het "er bij hoort" zijn blessures nooit welkom, en we wensen iedereen een spoedig herstel.

Deze week maken we alweer plaats voor de schutters. Uit de zeven makers van een hattrick pikten we er ééntje uit, maar we openen met een zelden voorkomende "Vijfklapper".

1. Nico Hoes, FC Wezel Sport (3e provinciale C) die blijkbaar de voetbalgenen meekreeg van vader Rudi (o.a. ex-Lokeren) scoorde maar liefst vijf keer tegen VV Laakdal, dat kapitein Werner Ooms per ambulance afgevoerd zag worden, toch nog met 1 - 2 voorkwam maar daarna begrijpelijkerwijze de emotionele terugslag kreeg en nog acht goals moest toestaan.

2. Thomas Danckers, Sporting Tisselt (2e provinciale A) kreeg in deze rubriek een vijftal weken geleden al eens een zijdelingse vermelding met een "Klavertje Vier". Tegen kersvers periodekampioen Wijnegem stond hij alweer drie keer op de goede plaats. Met nog drie extra goals van zijn ploegmaats en een 6 - 2 eindzege palmde Sporting zo de tweede plaats in.

3. Jelle Hermans, KVK Hingene (4e provinciale C) wordt waarschijnlijk al wel gevolgd door een aantal scouts, want na zijn twee treffers in de derby bij Sint-Amands zit hij al aan 16 stuks. Jammer voor hem scoorde de thuisploeg echter vier keer, waarbij er drie waren van uitblinker Mounir El Kadaoui, die hierbij meteen ook zijn vermelding vast heeft.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 3 november 2016

Het periodekampioenschap in de provinciale reeksen is niet altijd en voor iedereen de ideale en waterdichte oplossing. Het omwisselen van wedstrijden bijvoorbeeld geeft soms een ietwat vertekend beeld van een periode, terwijl sommige ploegen in een reeks met een oneven aantal ploegen worden "verslagen" door het berekeningscoëfficiënt, maar dat is nu eenmaal het reglement.

Maar al bij al vinden we het invoeren van de periodekampioenschappen nog altijd een uitstekende zaak, vooral gezien de spanning en de motivatie van trainers en hun ploegen om een "tussentijds" succes te behalen en alvast uit te kijken naar de eindrondes.


We telden vorig weekend een half dozijn hattricks in de provinciale reeksen, maar onze focus staat deze week nog eens gericht op uitblinkende doelmannen die mede bepalend waren voor het resultaat van hun competitiewedstrijd, al leverde dat niet bij alledrie de volle winst op.

1. Michaël Beeckmans, doelman van Groen Rood Katelijne (1e provinciale) groeide uit tot de meest opvallende figuur in de bijwijlen zinderende derby bij en tegen Schriek, dat al vroeg op achterstand kwam maar vooral na de rust hemel en aarde verzette om de zaak te keren. Pech en vooral keeper Michaël hielden de eindstand echter op een 0 - 1 zege voor GRK.

2. Niel De Booij, doelman van KFC Lint (2e provinciale A) werd in de uitmatch tegen Bonheiden al meteen verslagen door een ongelukkige owngoal, maar daarna verhinderde hij een tweede tegengoal met een aantal schitterende parades. Na de rust kwam zijn ploeg zelfs terug gelijk, maar in de laatste seconden moest sterke Niel toch nog het hoofd buigen bij de late 2 - 1.

3. Gilles Van Houtven, RVC Hoboken (3e provinciale A) zat 89 minuten lang op de reservebank in de topwedstrijd tegen kandidaat-periodekampioen Zandvliet Sport. Seconden voor tijd, bij een 1 - 0 stand, trok RVC-keeper Nico Gossye aan de noodrem: rood en een strafschop, maar die werd gestopt door invallersdoelman Gilles, met een driepunter én de gedeelde leidersplaats als beloning.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 27 oktober 2016

Als extra vermelding kozen we deze week een wedstrijd uit eerste provinciale bij de vrouwen, want bij het duel Lentezon-KFC Herenthout zorgden de meisjes voor een onvergetelijke voetbalnamiddag die eindigde op een bijna "vooroorlogse" 6 - 5 (!). We waren er graag bij geweest.

De kanonnen stonden niet overal goed gericht, want er waren maar een paar hattricks en één "Klavertje Vier", dat uiteraard zijn plaats krijgt in deze rubriek.

1. Mohamed El Mouatassim, Kessel United (3e provinciale B) speelde een erg opvallende rol bij de thuiswedstrijd tegen runner-up Broechem, dat zowel in de eerste als in de tweede helft de leiding nam, maar die voorsprong telkens ongedaan gemaakt zag door uitblinker Mohamed, die met deze doelpunten en de 2 - 2 eindstand zijn ploeg op een gedeelde zesde plaats hield.

2. Maarten Nelen, Excelsior Essen (4e provinciale A) moet nog 17 worden maar hij is één van de grootste beloftes bij de Essenaars, die hij met de openingsgoal op weg zette naar een deugddoende zege, al kwam tegenstander Nieuwmoer eerst nog wel even terug. Hij maakte bij een 2 - 1 stand de bevrijdende derde goal voor Excelsior, dat na de 4 - 1 eindstand een mooie stap omhoog zet.

3. Kevin Vanschaverbeke, Jong Antwerpen Sport (4e provinciale B) is één van de nieuwe spelers bij de nog niet zo lang geleden opgerichte provincialer, die na een aantal "startseizoenen" nu de ambities mag bijstellen. Tegen de Ranstse B-ploeg scoorde Kevin een mooi "Klavertje Vier", netjes verdeeld over de twee helften. Bovendien leverde hij ook de assist bij de vijfde goal. Eindstand 5 - 2.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 20 oktober 2016

Dat alles relatief is, zeker in het voetbal, bleek weer eens bij het onverwacht overlijden van White Star Schorvoort-speler Tim Gorris, nauwelijks 32 jaar oud, die in heel veel harten voor altijd een plaats zal hebben. Ook het plotse overlijden van KSK Weelde-secretaris Herman Vermeulen (57 jr.) legt dezer dagen een grauwe en kille schaduw over het voetbal in de Noorderkempen.

De netten werden vorig weekend flink bol gezet, want niet alleen noteerden we zes hattricks, maar er waren ook vier exemplaren van een "Klavertje Vier". Traditiegetrouw krijgen de auteurs daarvan een plaats in deze rubriek, die deze keer dus uitzonderlijk "Drie plus één op een Rij" heet.

1. Robby Janssens, KFC Putte (3e provinciale B) was één van dé smaakmakers van zijn ploeg, die tegen Willebroekse bij de rust tegen een 0 - 1 achterstand aankeek. Maar in de tweede helft had Robby met drie treffers al bij het begin van het laatste kwartier een hattrick vast, en vijf minuten voor tijd zorgde hij met zijn vierde goal voor de Putse winst. Uitslag 4 - 3.

2. Sam Teysen, KSK Donk (4e provinciale A). Thuisploeg Heibos miste de seizoensstart niet maar ze konden hun mooie tweede plaats mede door een aantal kwetsuren niet op volle kracht verdedigen. Donk, dat op één punt volgde, blikte de gastheren in met 1 - 7, en daarvan nam kapitein Sam Teysen er in elke helft twee voor zijn rekening.

3. Peter Nijs, KFCM Hallaar (4e provinciale D). Tegen de jonge veulens van Wavria B, een beloftevolle mix van teenagers en jonge twintigers, haalde titelkandidaat Hallaar verwoestend uit. Na een 1 - 2 ruststand gingen in de tweede helft alle registers open. Het werd uiteindelijk 1 - 9, waarbij Peter Nijs in totaal vier keer scoorde.

4. Niels Caers, KVV Noordstar (4e provinciale D) was na de vierde speeldag ook al te gast in deze rubriek, toen hij tegen Ramsel vier keer had gescoord. Ook op het veld van Rita Berlaar was hij flink op dreef. Al na vijf minuten zette hij de score op 0 - 1, en nog voor de rust deed hij er daar nog drie bij: een uitzonderlijk en loepzuiver "Klavertje Vier" dus.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 13 oktober 2016

Onze extra vermelding gaat deze week naar KFC Meerle (3e prov. A), dat na de promotie op zijn élan verder schijnt te gaan. Co-leider FC Merksem moest nog maar twee doelpunten toestaan en was daarmee de minst gepasseerde ploeg uit 1e, 2e en 3e provinciale. Zij speelden eveneens sterk maar een enthousiast Meerle scoorde twee keer en kwam zo mee aan kop in deze spannende reeks.

Naast een achttal hattricks vielen ons op de vorige speeldag vooral drie doelmannen op. Zij verdienen hun plaats in onze "Drie" dan ook volledig.

1. Simon Vervoort, VC Herentals (1e provinciale) had waarschijnlijk wel een paar vlinders in de buik bij de komst van topploeg Schriek, want KSV scoorde in alle zes voorgaande wedstrijden. Maar na de Herentalse openingsgoal toonde Simon zijn klasse met een aantal schitterende reddingen. Schriek probeerde tevergeefs terug te komen en kreeg even voor tijd de 2 - 0 binnen.

2. Ken Van Halle, Rapid Leest (1e provinciale). Thuisploeg De Kempen was supergemotiveerd om punten te pakken tegen Leest, en ze legden ook een goede prestatie op de mat. Maar de Rapid-keeper speelde een beresterke wedstrijd. Een verrassende goal zette Leest zelfs op voorsprong, maar een kwartier voor tijd moest Ken zich toch nog gewonnen geven. Uitslag 1 - 1.

3. Christophe Bex, Nielse SV (4e provinciale C). Al in minuut één scoorde koploper Nielse de winnende 0 - 1. Thuisploeg Leest United geraakte daarna niet voorbij doelman Bex, die samen met zijn verdediging een schitterend parcours aflegt: SV verloor nog niet en slikte in negen duels slechts vier tegengoals, waarvan twee op speeldag één. De eerste periodetitel wenkt.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 6 oktober 2016

Voor onze extra vermelding van deze week kijken we even naar de dames, want in de 1e provinciale vrouwenreeks stond de clash tussen de twee ongeslagen leiders geprogrammeerd. VC Moldavo B won daar met overtuigende 4 - 1 cijfers van KV Mechelen B.

We kozen deze week de maker van het enige "Klavertje Vier", en daarnaast zetten we twee van de in totaal zeven makers van een hattrick in de kijker, al waren die drie goals voor één van de twee een schrale troost.

1. Yannick Scheerens, K. Noordstar VV (4e provinciale D). De ploeg uit Noorderwijk (bij Herentals) stond bij de rust met 3 - 1 achter tegen de jonge veulens van Wavria B, maar daarna scoorde Yannick maar liefst vier keer. Het duel eindigde op een 3 - 6 overwinning voor Noordstar, dat door deze driepunter van plaats vier naar plaats één sprong.

2. Joren Nuyts, KFC Eendracht Zoersel (2e provinciale B). Na een doelpuntloze eerste helft deden de bezoekers de Oud-Turnhoutse netten maar liefst 5 keer trillen. Daarbij waren er 3 goals van Joren Nuyts, die dat nu al voor de tweede keer deed en daarmee zijn totaal op 9 bracht. Zoersel pakte na deze 0 - 5 zelfs de leidersplaats, al zit alles in deze reeks erg dicht bij elkaar.

3. Nick Vandekeybus, KSV Wildert (4e provinciale A). Kandidaat-kampioen Putte SK stond bij de rust met 1 - 0 voor, maar in het vierde kwartier zette Nick Vandekeybus met een loepzuivere hattrick zijn ploeg op een 1 - 3 voorsprong. Hij moet daarbij wel de koning te rijk zijn geweest, maar zijn unieke prestatie werd in de laatste tien minuten in de schaduw gezet door 3 Putse tegengoals.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 29 september 2016

Eén extra vermelding deze week: naast tien (!) hattricks was er één "Klavertje Vier". Dat kwam van Thomas Danckers (Sporting Tisselt - 2e provinciale A). Bij de qua eindcijfers onwaarschijnlijke 8 - 2 zege tegen KVV Duffel was hij goed voor de helft van de Tisseltse goals.

Deze week kozen we drie absolute uitblinkers; ééntje uit 1e provinciale en twee uit 2e provinciale B, waarin we nu maar liefst zeven leiders hebben met elk 10 punten... een uiterst merkwaardige stand, die we voor zover we weten na vijf speeldagen nog nooit hebben gezien in de provinciale reeksen.

1. Brahim Afkir, FC Oppuurs (1e provinciale) speelde na zijn debuut van vorige week een eerste keer voor de eigen supporters. Daarbij leverde hij een opvallende prestatie af tegen promovendus Heikant Berlaar, dat een eerste keer een achterstand kon ophalen, maar na de beslissende 2 - 1 van uitblinker Afkir het hoofd moest buigen.

2. Michaël Van Waeyenbergh, KFC Beekhoek Sport (2e provinciale B) speelde een erg sterke wedstrijd op het veld van tegenstander Loenhout SK (0 - 4). Hij scoorde na tien minuten de 0 - 1 en zorgde ook daarna regelmatig voor heel wat gevaar. Twintig minuten voor tijd bekroonde hij die prestatie met zijn beslissende tweede treffer.

3. Imad Karichef, KSK Weelde (2e provinciale B). De ambitieuze co-leider Merksplas sloot de eerste helft af met een verdiende 0 - 1 voorsprong, maar nadat rond het uur een schitterende actie van Karichef tot de gelijkmaker leidde trapte hij ver in blessuretijd met een al even sublieme vrijschop ook de winnende 2 - 1 rechtstreeks in doel.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 22 september 2016

Onze extra vermelding gaat deze week niet naar een speler maar naar een trainer: Raf Joosten zette zijn club Groen Rood Katelijne de laatste jaren meermaals in de kijker met schitterende resultaten, maar de slechte seizoensstart raakte hem zo hard dat hij totaal onverwacht zijn ontslag gaf.

We telden in totaal een viertal hattricks, waarvan we er één opvallende uitkozen. Daarnaast selecteerden we een sterke en secure doelman, en we beginnen ons rijtje van deze week met een uitblinkende en bovendien vlot scorende spits.

1. Niels Caers, KVV Noordstar (4e provinciale D) zorgde voor het enige "Klavertje Vier" van deze week. Bij de 1 - 5 uitzege tegen KFC Ramsel scoorde hij twee keer in de eerste helft, waaronder één strafschop, en in de tweede helft was hij opnieuw goed voor twee treffers. Bovendien gaf hij de assist voor de vijfde goal.

2. Kai Goormachtig, Loenhout SK (2e provinciale B). Na drie nederlagen op rij pakte LSK de overwinning tegen Weelde, dat met 7 op 9 en 14 gescoorde goals aan deze wedstrijd begon. De eerste drie doelpunten vielen allemaal in het eerste halfuur, en ze kwamen van de voet van Kai Goormachtig, die daarmee de basis legde van de 5 - 2 zege.

3. Raphael Thys, Heikant Berlaar (1e provinciale) is één van de betere doelmannen in de hoogste provinciale reeks. De wat mindere start van zijn ploeg ligt zeker niet aan hem. Zoals al zo vele keren eerder was hij de uitblinker in de thuiswedstrijd tegen Antonia, dat voluit op de driepunter mikte, maar niet verder geraakte dan een 1 - 1 gelijkspel.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 15 september 2016

We noteerden alweer twee keer een "Klavertje Vier" en vanzelfsprekend zijn beide spelers bij onze "Drie op een Rij". De eerste daarvan speelt bij KVK Hingene (4e provinciale C), en hij mocht daarbij een kaarsje branden voor ploegmaat Tim De Voeght, die tegen Muizen in totaal maar liefst vijf loepzuivere assists afleverde én met een treffer net voor tijd de kers op de taart zette.

Voor de tweede week op rij waren er dus twee spelers die vier keer raak troffen. Daarnaast noteerden we ook acht hattricks, waarvan we er één speciale uitkozen.

1. Jelle Hermans, KVK Hingene (4e provinciale C) scoorde tot nu toe één keer maar tegen Muizen (uitslag 0 - 9) verhoogde hij zijn totaal met vier rozen. Deze 22-jarige spits maakte samen met zijn team de thuisploeg volledig af, en volgens de commentaren zal hij dit seizoen nog wel vaker aan het kanon staan.

2. Lander Wilms, FC Punt-Larum (4e provinciale E). Thuisploeg Excelsior Vorst won de eerste twee competitiewedstrijden, maar ze slikten een qua cijfers opvallende 3 - 6 nederlaag tegen de bezoekers, die Lander Wilms (18 jr.) in de rangen hadden. Met twee goals in elke helft maakte deze scorende spits zijn "Klavertje Vier" vol.

3. Stijn Van Elven, Berg en Dal (1e provinciale). Nadat we op maandag het duel tegen GR Katelijne als "Klapper van de Week" kozen, kunnen we ook nu niet rond dé hoofdrolspeler uit dit duel. Hij opende niet alleen de score maar schoot daarna twee keer een bezoekende voorsprong van het bord, met de winnende 4 - 3 als opvallend orgelpunt.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 8 september 2016

Als inleiding vermelden we Jordan Matje van Hove Sport, een 18-jarige spits die scoorde en meteen een tweede gele kaart kreeg omdat hij van blijdschap zijn truitje uittrok. Het reglement perfect toegepast naar de letter, maar al bij al een toch wat knullige uitsluiting (en een goede les).

Er vielen heel wat doelpunten in het eerste weekend van september. Naast een zevental hattricks, waarvan we er één speciale uitkozen, waren er ook een paar exemplaren van een "Klavertje Vier" te noteren.

1. Anthony Mbachu, K Kalmthout SK (3e provinciale A) zag zijn team voor de rust een kleine voorsprong weggeven. Hij mocht pas invallen bij het begin van de tweede helft, en nadat hij binnen de drie minuten al twee keer scoorde en de stand naar een veilige 3 - 1 tilde, stond hij in het laatste kwartier nog twee keer op de goede plaats.

2. Mike Oris, OG Vorselaar (2e provinciale B). Geelzwart ging op bezoek bij Loenhout SK, dat de competitiestart toch wel gemist heeft. OGV-er Mike Oris maakte voor de rust al een zuivere hattrick en ook in het laatste kwartier scoorde hij nog een keer. Vier treffers dus, terwijl OGV de thuisploeg in zijn geheel overklaste en het duel uiteindelijk met 0 - 8 won.

3. Yordy De Smet, Willebroekse SV (3e provinciale B) ondervond hoe dicht geluk en tegenslag bij elkaar kunnen liggen. In de spektakelwedstrijd Hooikt-Willebroekse zorgde hij binnen het half uur voor een 0 - 2 voorsprong, en hij maakte zijn hattrick net na de rust vol: 1 - 3 voor WSV, maar zijn vreugde werd de kop ingedrukt na drie treffers van Hooikt, dat nog met 4 - 3 zegevierde.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 1 september 2016

Vanaf dit seizoen steken we onze rubriek in een licht gewijzigd kleedje. In deze alinea vermelden we eerst één of twee spelers die de "Drie" nét niet haalden, maar die we toch even kort willen belichten.
We zetten eerst prijsschutter Filip Stevens even in het zonnetje: hij is er intussen 41 en scoorde alweer drie keer voor zijn club KSC Mechelen. En ook doelman Sven Broeckx van KAC Olen verdient een lintje na zijn sterke clean sheet tegen VC Poederlee.

Bij het nakijken van onze keuze viel ons op dat de eerste "Drie" van dit seizoen toevallig uit de Noorderkempen komen, en meer bepaald uit de ruime Turnhoutse regio.

1. Tom Michiels, Verbroedering Arendonk (3e provinciale C) was de meest opvallende doelpuntenmaker van speeldag één. In de immer intense derby bij en tegen de buren van FC Zwaneven ging de 0 - 5 zege zonder discussie naar de "Teljoareleikkers", en Tom was goed voor alle vijf doelpunten. Proficiat!

2. Guy Geudens, White Star Schorvoort (1e provinciale). Er waren een drietal serieuze verrassingen in de hoogste provinciale reeks: de zeges van VC Herentals en FC Oppuurs tegen respectievelijk Lyra en GR Katelijne, en de 1 - 2 van White Star bij Rapid Leest, dat door de twee goals van Guy Geudens de adem werd afgesneden en niet meer verder kwam dan de aansluitingstreffer.

3. Marc Graafmans, KVV Dosko (3e provinciale A) maakte één van de meest opvallende hattricks van het weekend, want hij deed dat met drie benutte penalties, toch wel uitzonderlijk, want de meeste strafschopnemers willen er meestal wel twee maar zelden drie nemen. De Olympic Pirates uit Deurne-Borgerhout moesten hierdoor het hoofd buigen en ze bleven steken op 3 - 2.

DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2016-2017

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.