Klapper van de Week
Update: 24/04/2017 om 11:34u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Ambachtstraat 7,
2322 Hoogstraten-Minderhout, België.
Tel: +32 (0)3 314.73.48 / +32 (0)477-52.01.63
Fax: +32 (0)3 340.26.50
info@spranco-matic.be
www.spranco-matic.be
VOETBALEXPRESS MOBILE
Bezoek www.voetbalexpress.be ook mobiel,
en volg alles op de voet via uw
Smartphone, iPhone, Tablet & iPad
Deze pagina is niet beschikbaar in mobiel formaat. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Laatste update: 24/04/2017 om 11:34u
Archief  /  Seizoen 2016-2017  /  Extra  /  Allerlei  /  Klapper van de Week

Sportveldberegening
Ambachtstraat 7, Hoogstraten-
Minderhout, België.
www.spranco-matic.be


DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2016-2017

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

Alle suggesties om een wedstrijd uit te kiezen zijn daarbij welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog wat extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur.

Mail ons daarvoor op klapper van de week.

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.

Voor de "Klappers" van het seizoen 2015-2016, klik hier.


Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 24 april 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
RVC Hoboken - KSK Wilrijk, uitslag 3 - 0.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Er waren nog vier titels uit te reiken, en daarvan komen er vandaag twee aan bod in deze rubriek. Voor de rest moesten we ook in de laatste "Klapper" van het seizoen weer een keuze maken, want er waren zowel verrassingen, totaal onverwachte uitslagen als emoties op alle gebied.

* VC Wijnegem - KFC Ranst (2e provinciale A), uitslag 2 - 6. De thuisploeg heeft een eindrondeticket op zak maar de bezoekers, elfde in de stand, leken niet echt onder de indruk. Ze kwamen tot twee keer toe op voorsprong en liepen na de rust zelfs uit tot 1 - 3. Ze kregen nog wel een goal tegen maar maakten daarna de verrassing compleet met drie extra treffers in de laatste tien minuten.

* KFCE Zoersel - KFC Beekhoek (2e provinciale B), uitslag 3 - 4. Na de promotie van vorig seizoen kon de thuisploeg zich plaatsen voor de eindronde, maar dat liep net mis. Een sterk Beekhoek scoorde twee keer voor de rust, en na Zoerselse tegentreffers maakten ze er meteen 1 - 3 en 2 - 4 van. KFCEZ kon de situatie niet meer omdraaien, en mede door de zege van Linda Olen zit hun seizoen er op.

* Zwaluwen Olmen - Verbroedering Arendonk (3e provinciale C), uitslag 2 - 1. De gastheren stonden op kop vanaf speeldag 14 en bekroonden hun seizoen met de verdiende titel. Tegen Verbroedering sloten ze de eerste helft af met 1 - 0 maar de gasten kwamen terug gelijk. Een benutte strafschop zette de Zwaluwen terug op titelkoers, en na een superspannend einde kon de champagne spuiten.

* VC Rijmenam - RC. Westmeerbeek (4e provinciale D), uitslag 3 - 4. Beide teams zorgden voor spektakel. VCR kon voor de rust drie keer scoren, en de gasten zetten daar slechts één treffer tegenover. In een intense tweede helft hingen ze de bordjes echter gelijk, en tien minuten voor tijd leverde hun vierde goal de winst op, én een onverwacht ticket voor de promotie-eindronde.


RVC Hoboken - KSK Wilrijk was de enige wedstrijd waarbij de twee kandidaat-kampioenen tegenover elkaar stonden, en het werd dan ook een druk bijgewoonde namiddag.

Beide ploegen wisselden elkaar in de loop van het seizoen af op de koppositie, maar voor deze beslissende wedstrijd telde Wilrijk twee punten voorsprong, en KSK had dus genoeg aan een gelijkspel.

Voor de rust bleven de supportersclans op hun honger zitten, want er was bitter weinig opwindends te zien, maar dat zou in de tweede helft veranderen, en dan vooral in het laatste kwartier, toen Hoboken de registers opentrok en daarvoor beloond werd met een doelpunt van Steven Maes.

KSK zag de bui meteen hangen en zette een tandje bij, maar nauwelijks zeven minuten na de eerste tegengoal slikten ze de 2 - 0 toen RVC-kapitein Yarro Pauwels een onderschepte bal kalm omzette in een doelpunt.

Dat brak de Wilrijkse veer definitief, en de titel ontglipte hen helemaal in blessuretijd door de derde Hobokense goal van de net ingevallen Nicky Claes.

Zo konden ook hier de champagnekurken knallen en mag de thuisclub zich gaan voorbereiden op tweede provinciale, waar het misschien ook het gezelschap zal krijgen van KSK Wilrijk, dat het in de promotie-eindronde mag proberen na deze kampioenswedstrijd, die vooral na de rust uitgroeide tot de "Klapper van de Week", de laatste van dit seizoen. Volgende aflevering: maandag 28 augustus.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 10 april 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
GR Katelijne - K Ternesse VV, uitslag 2 - 3.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

De kampioenenwedstrijd in de hoogste provinciale reeks stak er op alle vlakken met kop en schouders bovenuit, vandaar dat onze "Klapper" voor de derde week op rij uit die afdeling komt. Wat de andere nét-niet wedstrijden betreft was het toch weer even wikken en wegen.

* Witgoor Dessel - K Retie SK (2e provinciale B), uitslag 1 - 2. De thuisploeg popelt al lang om haar plaats in 1e provinciale terug in te nemen, maar dat zal deze keer in de eindronde moeten gebeuren. Tegen de Retiese buren konden ze een vroege achterstand rechtzetten, maar in een spannende tweede helft die net als de eerste vrij potig was konden ze dat geen tweede keer.

* Rochus Deurne - RVC Hoboken (3e provinciale A), uitslag 1 - 1. RVC kreeg een moeilijke opdracht voor de kiezen in de uitwedstrijd tegen Rochus. Ze openden een kwartier voor tijd wel de score, maar die werd even later alweer teniet gedaan. Co-leider SK Wilrijk won wél en ligt nu twee punten voor op Hoboken dat, om kampioen te worden, op 23 april moet winnen tegen... SK Wilrijk.

* KSV Heibos - Putte SK (4e provinciale A), uitslag 3 - 3. De gasten hadden nog altijd uitzicht op de titel, maar in deze superderby lieten ze twee punten liggen waardoor ze zich op de eindronde zullen moeten richten. Het begon nochtans goed met twee treffers en een 1 - 3 voorsprong op het uur, maar daarna trapte een gemotiveerd Heibos met twee goals de Putse titeldroom aan diggelen.

* SK Peulis - Excelsior Bouwel (4e provinciale D), uitslag 3 - 2. Bouwel heeft al een eindrondeticket op zak en Peulis wil dat ook, maar in een pittig duel verdween hun voorsprong net voor de rust. Toen de gasten met tien vielen maar toch de 1 - 2 scoorden leek hun winst binnen. Maar een benutte strafschop én een goal in de laatste seconden leverde SK alsnog de onverwachte driepunter op.


GR Katelijne - K Ternesse VV werd een "Klapper" om in te lijsten, want niemand had een dergelijk scenario qua inhoud en scoreverloop van tevoren kunnen schrijven.

Ternesse moest winnen om de promotie binnen te halen maar een sterke start leverde hen nauwelijks echte kansen op, en even voor de rust viel de goal zelfs aan de andere kant via Jessy Salut.

De intensiteit steeg na de rust nog verder en toen invaller Rayane Himi op de rand van het laatste halfuur de 2 - 0 scoorde leken de bezoekers de champagne terug weg te moeten steken.

Maar seconden later benutte kapitein Olivier Somers een strafschop en even later zette hij ook de 2 - 2 op het bord, en daarmee werden de titeldromen van KVV volop terug bovengehaald.

In de laatste minuten stegen de emoties naar ongekende hoogten: eerst werden thuisspelers Jessy Salut en Maxim Put met rood weggestuurd, en in de extra tijd zette Yannick Schots de 2 - 3 zege op het scorebord met een formidabel afstandsschot dat niet zou misstaan in de Champions League.

Daarmee kon Ternesse het verdiende titelfeest op gang trekken, na een sterk seizoen waarin de ploeg na vijftien speeldagen de leiding nam en die niet meer losliet. Proficiat! En zo hebben we ook deze keer een mooie en terechte "Klapper van de Week", de voorlaatste van dit seizoen.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 3 april 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Brasschaat - K Lyra TSV, uitslag 4 - 4.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Van de tien leiders die op het veld kwamen (in 4e A was Maria-ter-Heide vrij) konden er slechts drie winnen. Er waren er ook drie die niet verder kwamen dan een gelijkspel, en vier van hen verloren hun wedstrijd zelfs. Daarbij was vooral de nederlaag van Nielse SV in 4e C de meest dramatische, want naast het verlies ging ook hun mogelijke titel in rook op.

* RVC Hoboken - KFC Meerle (3e provinciale A), uitslag 0 - 2. Met een onwaarschijnlijke reeks van 25 op 33 was RVC elf wedstrijden op rij ongeslagen. Maar de beter voetballende gasten zorgden voor de verrassing en ze zetten de leider na een half uur op achterstand. Ook na de rust hielden ze hun voorsprong vast en in de laatste minuut maakten ze de kandidaat-kampioen definitief af.

* Zwaluwen Olmen - KSK Kasterlee (3e provinciale C), uitslag 2 - 3. Bij titelkandidaat Olmen lijkt de veer een beetje gebroken. De gasten moesten wel eerst een vroege voorsprong prijs geven, maar in de tweede helft pakten ze met twee extra goals een beslissende voorsprong. Ondanks een late strafschop haalde KSK de verdiende driepunter weg, en daarmee wordt het in 3e C nog spannend.

* K Brecht SK - Horendonk KFC (4e provinciale A), uitslag 3 - 2. Het was een wel erg spannende partij tussen deze twee clubs uit het linkse rijtje. Brecht scoorde het eerst maar slikte daarna een strafschop. Meteen na de rust kwamen ze zelfs op een 1 - 2 achterstand, maar met karakter en motivatie hingen ze eerst de bordjes gelijk, en net voor tijd draaiden ze de situatie helemaal om.

* Nielse SV - KFC Muizen (4e provinciale C), uitslag 0 - 1. Met o.a. 25 duels zonder nederlaag is Nielse dé superploeg in 4e C. De gasten verblijven al lang in de kelder van de klassering maar ze pakten verrassend hun derde zege op rij na een vroege voorsprong, waar SV niet meer overheen kwam. Daardoor greep concurrent Oxford de titel, terwijl Nielse zal moeten rekenen op de eindronde.


KFC Brasschaat - K Lyra TSV groeide uit tot een echte, honderd procent "Klapper".

De toeschouwers zouden in elk geval waar voor hun geld krijgen, al begon het slecht voor de thuissupporters: bezoeker Renzo Flebus zette al na enkele minuten de KFC op een 0 - 1 achterstand, die trouwens ook de ruststand zou worden.

De gastheren kwamen met nieuwe moed uit de kleedkamer, maar Lyra liep op dik tien minuten tijd uit tot 0 - 4 met treffers van Tim Verberck en twee keer Djuric Ascencion.

Met nog iets meer dan twintig minuten te spelen zochten sommige supporters de kantine al op, maar ze keerden even later op hun stappen terug na de eerste goal van Jens Van Loon, die hiermee blijkbaar een stekker inplugde waardoor Brasschaat een nieuwe impuls kreeg.

De ommekeer werd compleet toen diezelfde Jens Van Loon een kwartier voor tijd ook zijn tweede goal maakte, én er daar binnen de vijf minuten nog twee aan toevoegde: 4 - 4 ! Op de valreep kreeg Lyra bijna nog een vijfde doelpunt tegen, maar keeper Mats Sterkens kon dat nog net verhinderen.

Wat een sensationele ommekeer na de rust, en daarmee blijkt nog maar eens dat topschutter Jens Van Loon een echt fenomeen is en niet voor niets bijna aan zijn dertigste treffer zit na deze "Klapper", die vooral qua scoreverloop een honderd procent logische keuze was.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 20 maart 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Antonia - Verbroedering Zwijndrecht, uitslag 5 - 4.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Derbysfeer en onverwachte resultaten kleuren deze week onze vaste rubriek, mét een knotsgekke wedstrijd als onbetwiste "Klapper".

* Rapid Leest - GR Katelijne (1e provinciale), uitslag 1 - 3. Een sterk spelend Groen-Rood nam in deze superderby zonder al te veel problemen een dubbele voorsprong. In de tweede helft verhoogde een extra gemotiveerd Rapid de spanning met de aansluitingstreffer, maar ondermeer het doelkader verhinderde de verdiende gelijkmaker. In de extra tijd scoorde GRK de winnende goal.

* KSK Wavria - 's Gravenwezel-Schilde (2e provinciale A), uitslag 3 - 3. Na de vroege uitsluiting van de thuisdoelman én van de bezoekende kapitein liep de degraderende thuisploeg na de rust uit tot een sensationele 3 - 0 voorsprong. De gasten scoorden tegen, maar pas in de laatste tien minuten en na twee nieuwe rode kaarten voor Wavria schraapten ze met twee goals nog een puntje weg.

* KVV Dosko - KFC Meerle (3e provinciale A), uitslag 2 - 2. Ook hier steeg de derbykoorts moeiteloos boven het gemiddelde. De gasten benadrukten hun motivatie met een goal voor de rust en eentje in het begin van de tweede helft: 0 - 2. Maar even later lanceerde een mooi benutte vrije trap de thuisploeg helemaal opnieuw, en in de laatste tien minuten hingen ze de stand terug gelijk.

* FC Zwaneven - FC Gierle (3e provinciale C), uitslag 4 - 4. Deze grootste nét-niet Klapper kreeg vooral op het laatst een hoog "Hitchcock-gehalte". De gastheren scoorden drie keer voor de rust en ze bouwden die voorsprong in de tweede helft zelfs uit tot 4 - 1, maar in een sensationeel laatste kwartier bekroonde Gierle deze emotionele achtbaan nog met drie treffers én een puntje.


KFC Antonia - Verbroedering Zwijndrecht een duel tussen de derde laatste en de voorlaatste, haalde moeiteloos de titel van "Klapper van de Week" binnen.

De KFC nam de match meteen in handen en beloonde zichzelf met de 2 - 0, na goals van Glenn Meyvis en Wouter Keyzer. Bezoeker Glenn Bouwmeester mocht echter tegenscoren op strafschop, en dat deed hij na de rust opnieuw voor de 2 - 3, nadat Michael Verlinden even voordien de gelijkmakende Zwijndrechtse goal had gescoord.

Toen Glenn Bouwmeester met zijn derde treffer de stand in het laatste kwartier op 2 - 4 bracht leek het "boeken toe" voor Antonia, maar vrijwel meteen daarna maakte de ingevallen Jens Smet de aansluitingstreffer, en hij hing de stand daarna zelfs terug gelijk: 4 - 4.

De thuisploeg en hun aanhang wisten met de vreugde geen blijf, en dat gevoel werd op de valreep nog versterkt toen Wouter Keyzer de winnende 5 - 4 in de boeken zette.

Al bij al was dit een schitterende wedstrijd in de "rode zone", met spanning alom en een volledig onverwacht scoreverloop en eindresultaat, een "Klapper van de Week" méér dan waard. Zeker voor Antonia een mooie opsteker, ondanks de nog minieme kans op behoud, want de laatste vier clubs degraderen, en dat is trouwens nu al zeker wat Zwijndrecht betreft.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 13 maart 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
KFC Katelijne - KV Bonheiden, uitslag 2 - 2.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Niet alle geprogrammeerde derby's brachten wat er van verwacht werd, al steeg de temperatuur bij bakken zonneschijn op verschillende plaatsen soms letterlijk en figuurlijk.

* Witgoor Dessel - KFC Herselt (2e provinciale B), uitslag 6 - 3. De thuisploeg mikt terecht op de eindronde en zal, met nog drie uitwedstrijden voor de boeg, minstens even sterk voor de dag moeten komen als tegen Herselt, dat vrij snel op 0 - 3 kwam maar ook drie goals slikte. Het motortje van de ontketende Desselaars bleef ook na de rust op volle toeren draaien met nog drie extra treffers.

* FC Gierle - Zwaluwen Olmen (3e provinciale C), uitslag 2 - 0. De bezoekers zijn quasi zeker van de titel maar ze keken al snel tegen een dubbele achterstand aan. Daarna toonden ze hun voetballend vermogen maar ze konden niet tegenscoren, terwijl Gierle daar meermaals wél dicht bij was. Er vielen in totaal negen gele kaarten, en toen Olmen met zijn tienen verder moest was de rek er uit.

* KSK Oosthoven - VV Laakdal (3e provinciale C), uitslag 4 - 2. Naast een verrassing aan de top van deze reeks deed ook rode lantaarn KSKO van zich spreken. Na 25 duels wonnen ze hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen middenmoter Laakdal, dat een 1 - 0 achterstand wegwerkte, daarna ook de 3 - 2 scoorde maar de laatste minuut met een vierde tegengoal voor de bijl ging.

* VK Heindonk - KVK Hingene (4e provinciale C), uitslag 3 - 3. VKH stond 21 punten achter op de vijfde in de stand maar de ploeg kende een begenadigde dag. Ze kwamen twee keer op voorsprong maar Hingene hing de bordjes telkens terug gelijk. Toen Heindonk met een strafschop op 3 - 2 kwam leek de zaak beklonken, maar diep in de extra tijd sleurden de bezoekers er nog een puntje uit.


KFC Katelijne - KV Bonheiden is één van de klassieke derby's in het Mechelse. De thuisploeg herinnerde zich ongetwijfeld de koude novemberdag nog toen ze een 6 - 0 verlies moesten slikken, en hun motivatie was er alvast volop.

Maar ook nu kwamen ze op achterstand toen de bezoekende kapitein Jasper Bosschaerts al na een paar minuten een strafschop verzilverde. Op het half uur scoorde Laurens Boonen de gelijkmaker, maar op slag van rust knalde Jasper Bosschaerts vanop een flinke afstand de 1 - 2 binnen.

Katelijne tapte tijdens de rust een nieuwe portie motivatie en extra adem, en ze werden net voor het uur daarvoor ook beloond met de gelijkmaker van Ernest De Cock.

Ook in de resterende minuten hing er nog een extra thuisgoal in de lucht maar Bonheiden liet zich niet meer verschalken en deelde de punten met een vandaag toch wel sterk spelende thuisploeg, die ook volgend seizoen zo goed als zeker in deze afdeling zal uitkomen.

Met twee keer geel aan elke kant had scheidsrechter Omar El Filali een vrij rustige namiddag, al liepen de emoties en de derbysfeer in deze "Klapper van de Week" af en toe zo hoog op als het lentegevoel.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 6 maart 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
KFC Olympic Essen - KSOC Maria-ter-Heide, uitslag 5 - 4.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Het is in het vijfjarig bestaan van deze rubriek zelden gebeurd dat we zo'n lange lijst met kandidaat-klappers hadden. Zowel qua derbysfeer, inzet, scoreverloop, onverwachte gebeurtenissen en verrassende einduitslagen was er immers keuze in overvloed.

We moesten nog net niet overgaan tot lottrekking en hebben na enig denkwerk onze keuze toch kunnen maken, netjes verspreid over de provinciale afdelingen. Jammer als uw ploeg of wedstrijd er deze week niet bij staat, maar wat niet is kan nog komen.


* FC De Kempen TL - KFC Lille (1e provinciale), uitslag 3 - 1. De thuisploeg beleeft een wat wisselvallig seizoen in het rechtse rijtje maar die klassering telde niet mee in de superderby tegen Lille, dat na de rust de score opende, maar met een owngoal. Deze 1 - 0 werd een kwartier later verdubbeld, en nadat de Lilse hoop even oplaaide bij de 2 - 1 leidde een rode kaart tot de derde thuisgoal.

* K Merksplas SK - Witgoor Dessel (2e provinciale A), uitslag 4 - 3. De toeschouwers zagen voetbal op een erg hoog niveau. Een sterk spelend Witgoor scoorde twee keer, maar slikte daarna evenveel goals die de 0 - 2 stand uitvlakten, en KMSK kwam zelfs op 3 - 2 via strafschop. Dan hing Dessel de bordjes gelijk, maar de thuisploeg benadrukte in de laatste minuten de titelambities met een vierde treffer.

* KSK Wilrijk - Rochus Deurne (3e provinciale A), uitslag 1 - 1. Deze derby tussen de 2e en de 4e in de stand lokte heel wat kijkers. SK opende al na twee minuten de score en Rochus, dat zijn gekwetste doelman verloor, kon de kansen daarna niet benutten. De hele tweede helft was de thuisploeg op een zucht van de driepunter, maar in de extra tijd scoorden de gasten alsnog de gelijkmaker.

* Nielse SV - Sint-Amands (4e provinciale C), uitslag 1 - 4. Na 25 wedstrijden zonder nederlaag moest leider Nielse het hoofd buigen voor het 3e geklasseerde Sint-Amands, dat zich vooral na de rust doorzette en de openingsgoal scoorde. In het vijfde kwartier deden ze er daar nog drie bij en SV kwam niet meer verder dan de late eerredder, en zo ligt de strijd in deze reeks weer helemaal open.


KFC Olympic Essen - KSOC Maria-ter-Heide stak er deze week qua eindkeuze met kop en schouders bovenuit, want daar waren alle ingrediënten voor een echte "Klapper" overvloedig aanwezig.

Met een 15e stek werd Olympic zo goed als geen kans gegeven tegen de leiders, maar Dieter Kustermans zette de thuisploeg met twee benutte strafschoppen al meteen op 2 - 0. Even later kreeg bezoeker Nick Meeussen rood, maar toch werd het 2 - 1 via Bart Vermeulen.

Na een dik uur ontplofte de wedstrijd: eerst zette Dave Vercauteren de 3 - 1 op het bord, dan scoorde invaller Floris Toremans de 3 - 2 en Dieter Kustermans trapte zijn derde penalty binnen: 4 - 2.

Daarna liepen de gemoederen verder op met een goal van bezoeker Robin Janssens, rood voor thuisspeler Stijn Ehlen en de daaropvolgende 4 - 4 van Floris Toremans, die even later ook werd uitgesloten.

Maar het was nog niet afgelopen: in de laatste minuut maakte Dieter Kustermans er 5 - 4 van, en na een nieuwe rode kaart eindigde Maria-ter-Heide de match met acht man en een flinke brok frustratie.

Scheidsrechter Sven Osier had dus een hele drukke zaterdagavond met vier gele en vier rechtstreekse rode kaarten, die vooral de gasten in de nabije weken flink parten kunnen spelen in hun titelstrijd.
Dit was in elk geval een "Klapper" die nog lang zal nazinderen, en waarbij er heel wat supporters zullen gezegd hebben: "...Wawasdàdammelsèch...".

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 27 februari 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
Sporting Tisselt - KFC Sint Job, uitslag 2 - 1.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Onze lijst met kandidaat "Klappers" was deze week redelijk kort, al vielen er wel heel wat doelpunten. Maar een aantal potentiële toppers konden de verwachtingen niet echt inlossen.

* Verbroedering Zwijndrecht - Berlaar-Heikant (1e provinciale), uitslag 3 - 2. De bezoekers konden een vroege achterstand rechtzetten via een strafschop, en daarna namen ze zelfs een 1 - 2 voorsprong. Maar een gemotiveerde thuisploeg worstelde zich met tien man eerst op gelijke hoogte en scoorde tien minuten voor tijd de winnende treffer.

* Zandvliet Sport - RVC Hoboken (3e provinciale A), uitslag 0 - 1. Tussen het jaarlijkse Ganzenrijden door werd deze clash tussen de derde en de leider al op vrijdag gespeeld. De Polderjongens vlogen er volop in en de leiders hadden het niet gemakkelijk, maar de verdiende thuisgoals bleven uit, terwijl een wat knullig doelpunt RVC net na het uur de nog onverwachte driepunter opleverde.

* KAC Olen - KFC Mol (3e provinciale C), uitslag 5 - 3. Na de derbynederlaag van vorige week stonden de gasten op scherp en ze kwamen ook op voorsprong, maar nog voor de rust kregen ze vier goals om de oren. In de tweede helft kwamen ze wel even terug, maar een goed spelend KAC scoorde nog een vijfde keer en méér dan een Molse eerredder zat er daarna niet meer in.

* Schelle Sport - KVK Hingene (4e provinciale C), uitslag 8 - 1. Er werd flink uitgekeken naar deze derby tussen de vierde en vijfde in de stand, al zat daar wel negen punten verschil tussen. Maar Schelle nam vrij snel de maat van KVK, en nadat ze de eerste helft afsloten met een 3 - 1 voorsprong deden ze er daar na de rust maar liefst vijf extra goals bij.


Sporting Tisselt - KFC Sint Job werd een echte spektakelwedstrijd. Beide teams maakten er een aangename en vooral spannende voetbalnamiddag van, al vielen er slechts drie doelpunten.

Tisselt zit momenteel volop op titelkoers en ook Sint-Job denkt terecht aan promotie, maar de verschillen aan de top zijn eerder klein. De gastheren begonnen goed en thuisspelers Thomas Cortebeeck en Matthieu Vandenbussche zorgden voor een 2 - 0 ruststand.

In de tweede helft toonden de gasten hun motivatie en voetballend vermogen. Ze scoorden de verdiende aansluitingstreffer via Yarno Bonaers en gingen door voor méér. Daardoor kon Tisselt op de counter mikken maar de vele doelkansen werden niet verzilverd.

De vele supporters kwamen bij tijden ogen te kort om al die scoringskansen aan beide kanten te volgen, en zij kregen alvast ruim waar voor hun inkomgeld. Maar er werd niet meer gescoord, en zo blijft Sporting Tisselt ook na deze "Klapper van de Week" aan kop. De ploeg verloor trouwens enkel de eerste competitiematch en is nu al 21 wedstrijden op rij ongeslagen.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 20 februari 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
FC Zwaneven - FC Wezel Sport, uitslag 4 - 5.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

De kalendermakers hadden heel wat streekderby's op het programma gezet. Die losten niet allemaal de verwachtingen in, maar we hadden voldoende argumenten om er daarvan drie in onze net-niet lijst te zetten.

Het zwaartepunt lag in 3e provinciale C, waaruit we naast twee derby's ook onze "Klapper" kozen. In die reeks werden er trouwens in totaal 41 goals gescoord, iets méér dan 5 gemiddeld.


* KV Bonheiden - VC Wijnegem (2e provinciale A), uitslag 5 - 1. De bezoekers benadrukten hun status van leider en periodekampioen meteen vanaf de aftrap, maar KV ving zowat alles op en counterde zich naar een dubbele voorsprong, met nog een derde goal er bovenop. Na de rust kwam Wijnegem wel even terug, maar ze kregen daarna nog twee countergoals binnen.

* KFC Mol - Ezaart Sport (3e provinciale C), uitslag 2 - 4. De gastheren namen de beste start tegen hun dorpsgenoten, die binnen het kwartier twee goals rond de oren kregen en daarmee dichter bij de degradatieplaatsen kwamen. Toch scoorden ze snel terug en met twee treffers rond het uur gingen ze erop en erover. Hun vierde goal leverde de ploeg de belangrijke en verrassende zege op.

* Verbroedering Arendonk - Vrij Arendonk (3e provinciale C), uitslag 1 - 1. Net als in de heenwedstrijd trok deze superderby alweer moeiteloos méér dan 1.000 kijkers. De thuisploeg, die de eerste periode op zak heeft, vloog er sterk in maar kwam 0 - 1 achter op strafschop. In een zinderende tweede helft hield de "Vraai" met enige moeite stand, maar in de blessuretijd werd Verbroedering nog beloond.

* FC Punt-Larum - KFC Zammel (4e provinciale E), uitslag 2 - 4. Beide dorpsgenoten maakten er qua inzet en scoreverloop een spannende namiddag van. De fusieploeg telde 10 punten voorsprong en werkte een vroege achterstand weg met een goal voor de rust, en een tweede daarna. Op het uur werd het 2 - 2 via een owngoal, en in het laatste kwartier scoorde Zammel nog twee keer.


FC Zwaneven - FC Wezel Sport draaide uit op een absolute klapper, met op en neer gaande emoties, een zelden gezien scoreverloop, negen doelpunten, twee rode en acht gele kaarten.

Beide ploegen staan in de top vijf en mogen momenteel volop mikken op promotie. Maar Zwaneven werd overrompeld door het Wezelse overwicht, dat vanaf het halfuur ook doelpunten opleverde.

Met twee goals van bezoeker Bjorn Beyens voor de rust en drie extra treffers in het vijfde kwartier van Mathias Rombouts, Nico Hoes en opnieuw Bjorn Beyens mocht Wezel met een schijnbaar geruststellende 0 - 5 voorsprong al fluitend de laatste twintig minuten ingaan.

Maar dan brachten de broers Kenneth en Dylan Van Aarle de stand op 3 - 5 en dat zorgde voor onrust bij de gasten én verhitte gemoederen. Wezel slikte een rode kaart en toen Kenneth Van Aarle met de 4 - 5 zijn hattrick voltooide werd het nog superspannend.

In de bloedstollende laatste minuten herleidde een rode kaart ook de thuisploeg tot tien man, en ondanks dat kwamen ze tot op centimeters van de gelijkmaker. Het bleef echter bij een 4 - 5 overwinning van Wezel Sport na een absoluut spektakelstuk, de naam "Klapper van de Week" absoluut waard.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 13 februari 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
K Gooreind VV - FC Turk Sport, uitslag 5 - 2.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

We beleefden een voetbalweekend met één van de meest doelpuntrijke speeldagen van het lopende seizoen, en dan werden er nog een half dozijn wedstrijden afgelast of gestaakt wegens de sneeuw. Vooral in de reeksen van vierde provinciale vlogen de goals er in grote aantallen in.

* Witgoor Dessel - KFC Wuustwezel (2e provinciale B), uitslag 1 - 3. Ook deze week staat Witgoor in onze nét-niet lijst, maar ze werden opnieuw in het verlies gespeeld, deze keer door Wuustwezel, waarmee ze samen de 2e plaats deelden. Na een vroege 1 - 0 achterstand hing een sterk Wuustwezel de bordjes gelijk, en in de laatste tien minuten gingen ze erop en erover.

* Maria-ter Heide - KSK Donk (4e provinciale A), uitslag 1 - 2. Voor de zesde week op rij stond MtH op kop, en mits winst tegen de tweede konden ze hun voorsprong uitbouwen tot 7 punten. Ze toonden ook hun sterkte en sloten de eerste helft af met een voorsprong, maar Donk gaf zich niet gewonnen. Op het uur scoorde KSK de gelijkmaker, en tegen het einde pakten ze alsnog de drie punten.

* Schelle Sport - Nielse SV (4e provinciale C), uitslag 0 - 6. In de langverwachte superderby tegen leider Nielse wilde de thuisploeg het verlies van vorige week doorspoelen, maar hun adem werd al snel afgesneden door een rode kaart, een strafschop én een snelle tweede tegentreffer. Na de rust slikten ze de 0 - 3, een 2e én een 3e rode kaart. Tegen acht man kon Nielse de derby simpel afmaken.

* KFC Grobbendonk - Excelsior Bouwel (4e provinciale D), uitslag 0 - 4. Ook dit is een klassieke derby waarbij de rangschikking vrijwel bijzaak is en het vooral om het prestige gaat. Maar de gasten maakten op een dik halfuur gehakt van de thuisploeg via drie goals van doelpuntenfabriek Gio Huysmans. De KFCG stak na de rust wel een tandje bij maar na de vierde tegengoal was het vat af.


K Gooreind VV - FC Turk Sport bewees tenvolle dat ook een duel tussen de rode lantaarn en de vierde laatste een intens en spannend spektakel kan opleveren.

De thuisclub zorgde voor een zo goed als sneeuwvrij veld en beide teams konden er vanaf de aftrap dan ook stevig invliegen. Scheidsrechter Steven Bologne moest de soms bitsige partij herhaaldelijk in de hand houden, en dat deed hij ook prima, én zonder gele kaarten.

Op het randje van de eerste helft knalde Kevin Van Hasselt de 1 - 0 binnen en een efficiënt spelend Gooreind verdubbelde die voorsprong na de rust via Joeri Mols. Daarna staken de gasten een tandje bij en vooral nadat ze terugkwamen tot 2 - 2, met goals van invaller Bilal Elmerboh en Yassine Zoubeir, werd het een echte cupmatch, met veel inzet en emoties.

In de spannende laatste tien minuten scoorde Joeri Mols nog drie keer, waaronder één keer op strafschop. Zo werd het een al bij al wat te zware 5 - 2 nederlaag voor Turk Sport, dat Gooreind iets dichterbij ziet komen. Qua spelsituaties en voetballende acties oversteeg dit duel zondermeer het gemiddelde niveau van derde provinciale, en zo werd dit een terechte "Klapper van de Week".
(suggestie en tekstbijdrage van Jefke Vereecken, waarvoor dank)

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 6 februari 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale C:
KFC Volharding Wintam-Eikevliet - Leest United, uitslag 3 - 4.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

We hadden zelden zo'n lange lijst met kandidaat "Klappers" als deze week want er stonden nogal wat derby's en toppers op het programma. Het duurde dan ook een tijdje voor onze definitieve keuze gemaakt was. Dat gold ook voor de "nét-niet" duels, maar we zijn eruit geraakt...

* K Merksplas SK - KFCE Zoersel (2e provinciale B), uitslag 2 - 1. Dit topduel lokte heel wat kijkers die de thuisploeg de drie punten zagen pakken. De gasten slikten twee goals en ze konden slechts één keer tegenscoren. Omdat ook Wuustwezel en Witgoor verloren is de koppositie nu steviger in handen van Merksplas, dat volgens de bezoekers te veel kreeg, maar in een topper telt enkel de uitslag.

* Vlimmeren - Witgoor Dessel (2e provinciale B), uitslag 2 - 1. De thuisploeg draagt al een paar weken de rode lantaarn mee, maar de spelers begonnen niet echt met knikkende knieën aan het duel tegen Witgoor, dat de laatste weken op kousevoeten naar plaats twee kroop. Vlimmeren zag een doelpunt afgekeurd en kwam op het uur zelfs op 0 - 1, maar twee goals leverden hen de verrassende winst op.

* KFC Pulle - KFCH Pulderbos (4e provinciale B), uitslag 1 - 2. Hun achtertuintjes grenzen bijna aan elkaar en met hun 2e en 3e plaats konden we nu echt wel van een "superderby" spreken. In een fel bevochten wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong, en toen ze een kwartier voor tijd een strafschop verzilverden was het over voor Pulle, dat daarna enkel de eer nog kon redden.

* Heffen SK - Schelle Sport (4e provinciale C), uitslag 3 - 1. De thuisploeg, elfde in de stand, telde 6 winstpartijen terwijl het tweede geklasseerde Schelle al 17 keer won. Zij kwamen ook op 0 - 1 maar de Heffenaars sloegen terug en in het laatste kwartier pakten ze de 2 - 1 op strafschop. Schelle moest dus komen en even voor tijd maakten de SK'ers de verrassing compleet met hun derde goal.


KFC Volharding Wintam-Eikevliet - Leest United leek op het eerste zicht een "doordeweeks" duel te zijn, maar de wedstrijd tussen deze twee middenmoters groeide uit tot een echte "Klapper".

Wintam telde vijf punten achterstand op United, dat voor de rust twee goals slikte: eerst tikte Ali Ekinci de 1 - 0 in na een scrimmage, en daarna schoot hij de 2 - 0 ruststand binnen.

Leest begon sterk gemotiveerd aan de tweede helft en dat leverde ook twee doelpunten op via Gert De Rooster en Peter Vloebergh, maar even later verdween deze 2 - 2 van het scorebord toen thuisspeler Bram Dehertogh met een schot in de kruising de 3 - 2 maakte.

In het laatste kwartier verhoogde de spektakelwaarde van de match met de gelijkmaker van Peter Vloebergh en toen iedereen al aan een 3 - 3 einduitslag dacht zorgde bezoeker Firat Dora met de beslissende 3 - 4 voor de Leestse driepunter.

Beide teams legden negentig minuten lang een spannend spektakelstuk op de grasmat. Wintam kon zich na het verlies wel een beetje beroepen op de uitgebreide ziekenboeg, terwijl Leest ook zonder topschutter Gonzalez vier keer kon scoren en het uitzicht behoudt op de zesde en misschien zelfs op de vijfde plaats. In elk geval was dit ook qua scoreverloop een mooie "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 4e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 30 januari 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Antonia - K Ternesse VV, uitslag 1 - 0.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Een aantal kopploegen liet een nederlaag noteren. We vermelden er daar een paar van in deze maandagse rubriek. Ook in onze "Klapper" moest de leider trouwens het hoofd buigen.

* FC Oppuurs - Rapid Leest (1e provinciale), uitslag 3 - 3. Deze derby tussen de 4e en de 12e in de stand ging voortdurend op en neer. De thuisploeg zette een vroege achterstand om in een 2 - 1 voorsprong en zo bleef het tot in het laatste kwartier. Na een gelijkmakende own-goal scoorde Oppuurs opnieuw: 3 - 2. In de opwindende laatste minuten pakte Rapid echter nog een punt.

* FC Merksem - Sporting Burcht (3e provinciale A), uitslag 3 - 1. De gasten pakten vorige week de leidersplaats en ze toonden een aanvallende instelling en goed voetbal. Maar Merksem opende in de eerste helft de score, incasseerde daarna de gelijkmaker en liep dan opnieuw uit tot 2 - 1. De leiders konden niet meer terugslaan en in de laatste minuut benutte de FCM nog een strafschop.

* SV Aartselaar - Excelsior Puurs (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. Dit duel uit het linkse rijtje kende een spannend scoreverloop. De gasten benadrukten hun 2e plaats met de openingstreffer. Na de rust moesten ze een 2 - 1 achterstand ophalen en dat deden ze ook: 2 - 3, met nog een kwartier te spelen. Maar Aartselaar draaide de score in de laatste minuten nog om met twee treffers.

* K Brecht SK - KSK Donk (4e provinciale A), uitslag 4 - 1. Donk, de best scorende ploeg in 4eA, staat al een aantal weken in de top drie. Brecht is een vaste waarde in het linkse rijtje en de jongens lieten tegen KSKD hun voetballend vermogen zien. Nadat ze voor de rust een 2 - 0 voorsprong namen verdubbelden ze die in de tweede helft. De gasten kwamen niet verder dan de eerredder.


KFC Antonia - K Ternesse VV bewees dat er nog altijd "oude voetbalwijsheden" zijn. Er waren immers weinig kenners en supporters die een nederlaag van de kersverse periodekampioen (en momenteel onbetwiste leider) tegen Antonia voor mogelijk hielden, en toch gebeurde dat.

De thuisploeg begon aan het karwei met nauwelijks twee overwinningen op de teller, de voorlaatste plaats in de klassering én het kleinste aantal gescoorde doelpunten. Ze waren echter stevig gemotiveerd en zorgden in de eerste helft voor flink wat weerwerk.

Maar de klasse van de bezoekers begon na de rust door te wegen en zowel het doelhout, de verdediging als thuisdoelman Gregory Van Nooten hadden al hun kunde, stevige inzet én de hulp van de voetbalgoden nodig om de nul te houden.

Nadat bezoeker Steve Nuyts een kleine tien minuten voor tijd met een tweede gele kaart moest afdruipen zette de thuisploeg alles op alles, en dat leverde in de toegevoegde tijd de drie punten op via tiener Jens Smet, die een ideale voorzet van kapitein Manuel Bogaerts afmaakte.

Deze onverwachte overwinning was in elk geval goed voor veel stof tot nakaarten, en dat werd ongetwijfeld nog lang doorgespoeld. Scheidsrechter Bart Jennart trok vier keer geel voor de thuisploeg en evenveel keer voor de gasten, inclusief één dubbele. Er viel slechts één doelpunt, maar gezien de omstandigheden en de inhoud was dit een terechte "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 23 januari 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale C:
SK Sint-Amands - K. Schelle Sport, uitslag 0 - 2.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

De velden in provinciale lagen er niet overal perfect bij, en hier en daar ging dat ten koste van het spelniveau. Maar aan de andere kant waren er wel scores en tussenstanden die ondermeer daardoor "op en neer" gingen. Voorbeelden genoeg...

* KFC Wuustwezel - KSK Retie (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. Dit duel uit de top-zes stond bol van de emoties, en het is geen toeval dat Wuustwezel ook nu weer in deze lijst staat. De ploeg moest een voorsprong prijsgeven, kwam daarna terug gelijk, slikte een uitsluiting en kwam dan opnieuw 2 - 3 achter. Pas in de laatste minuten viel de gelijkmaker die de promotiekansen gaaf houdt.

* KFC Meer - K Kalmthout SK (3e provinciale A), uitslag 4 - 5. De gasten keken voor de rust twee keer tegen een dubbele achterstand aan, en meteen na de pauze stonden ze zelfs 4 - 1 achter. Maar op het uur benutte KSK een strafschop, en dat was het sein voor een opmerkelijk laatste halfuur waarin de thuisploeg blokkeerde en een bevlogen Kalmthout nog drie keer scoorde.

* KFC Broechem - Willebroekse SV (3e provinciale B), uitslag 3 - 2. De bezoekers kunnen de punten gebruiken om niet in de rode zone te zakken. Ze sloten de eerste helft af met een 0 - 2 voorsprong, maar de thuisploeg kwam erg gemotiveerd uit de kleedkamer. Ze brachten dan ook spanning en sensatie met twee goals in het vijfde kwartier, en de winnende treffer in de laatste minuten.

* KSC Mechelen - KSK Reet (4e provinciale C), uitslag 3 - 5. Beide ploegen trokken het vizier meteen open. De Mechelaars liepen uit tot 2 - 0 maar de gasten hingen de bordjes vrij snel gelijk. KSC scoorde bij de eerste aanval na de rust de 3 - 2 maar ook nu kwam KSK terug. In een spannend laatste kwartier scoorde Reet opnieuw, en op de valreep konden ze nog een strafschop benutten.


SK Sint-Amands - K. Schelle Sport was niet enkel een derby maar ook een strijd tussen de leiders en de vierde in de stand, al was er slechts twee punten verschil in het klassement.

De potjes op en naast het veld kookten al na vijf minuten over toen de gasten een strafschop kregen die via Ronan Bal ook benut werd: 0 - 1. Net na die fase kreeg thuisspits Arne Senden een rode kaart, en zo steeg de temperatuur nog verder, met onder andere drie keer geel voor Sint-Amands.

Even voor de rust scoorde bezoeker Lotfi Hajjab de 0 - 2 en dat was een harde tik voor de thuisploeg, die het met zijn tienen moeilijk had tegen een slim en efficiënt spelend Schelle, dat ook in de tweede helft die lijn verder kon trekken.

Voor de thuissupporters werd het geen feestelijke voetbalnamiddag maar een kleine nachtmerrie waarbij de emoties erg hoog opliepen, en waarbij ook de wedstrijdleiding tijdens en na de wedstrijd flink op de korrel werd genomen. Er werd dan ook nog lang "nagepraat" in de overvolle kantine.

Door deze nederlaag zakt Sint-Amands naar de derde plaats. Het moet nu zowel Schelle als Nielse voor zich dulden. Het blijft trouwens superspannend in deze reeks waarin ook Oxford Hemiksem een kandidaat-kampioen is. Sint-Amands tegen Schelle was in elk geval een topwedstrijd die ook een echte "Klapper" werd, vooral door de inzet en de intensiteit.

Zie ook de pagina 4e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 16 januari 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
FC Sint Jozef Rijkevorsel - K Putte SK, uitslag 5 - 3.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

De extra lange winterstop inspireerde blijkbaar heel wat ploegen om er terug in te vliegen. Onze lijst met kandidaat "Klappers" was dan ook vrij uitgebreid. We moesten zelfs een beetje streng zijn in onze selectie van "nét-niet" - klappers, want we telden er aanvankelijk zelfs een stuk of acht.

* KFC Lille - Zwijndrecht (1e provinciale), uitslag 4 - 3. De thuisploeg mikt volop op promotie maar kwam na de rust op een 1 - 3 achterstand tegen degradatiekandidaat Zwijndrecht, dat ook na de tweede tegentreffer de drie punten nog in het zicht hield. In de bloedstollende laatste twintig minuten ging Lille er met twee extra doelpunten echter nog "op en over".

* Eendracht Zoersel - Wuustwezel (2e provinciale B), uitslag 2 - 5. De clash tussen de nummers 2 en 3 lokte heel wat kijkers die de wedstrijd, na een 1 - 1 stand aan de rust, pas tegen het uur echt zagen openbreken. Toen nam de thuisploeg een 2 - 1 voorsprong, maar in het laatste kwartier zette Wuustwezel met vier overtuigende goals de titelambities nog wat extra kracht bij.

* Walem - Branst (3e provinciale B), uitslag 3 - 1. De leiders telden vier punten voorsprong op de bezoekers, en ook hier daagden er heel wat supporters op. Zij kregen een opwindend duel voorgeschoteld waarin Walem voor de rust met 1 - 0 voor kwam. Een strijdend Branst gaf echter niet op en moest pas in de laatste tien minuten van deze propagandawedstrijd het hoofd buigen.

* Alberta Geel - Rosselaar Hulsen (4e provinciale E), uitslag 4 - 4. Deze wedstrijd had veel weg van een ritje op de achtbaan, want het scoreverloop was er één om in te lijsten. De thuisploeg liep op een dik halfuur tijd uit tot 4 - 0. Na de rust kwamen de bezoekers terug tot 4 - 2, en in een onwaarschijnlijk slot sleurden ze via twee treffers en met tien man op de valreep nog een puntje weg.


FC Sint Jozef Rijkevorsel - K Putte SK kende een zinderend scoreverloop met veel inzet en in totaal acht doelpunten.

De thuisploeg, nog net in het linkse rijtje, kreeg het bezoek van de leiders. De Puttenaren, met slechts 16 tegengoals in 17 duels, deden hun reputatie alle eer aan met treffers van Kevin Ooms en Kenneth Michielsen. Op het halfuur sloeg Sint Jozef echter terug via kapitein Jonathan Sips en Stijn Mertens.

Meteen na de pauze scoorde bezoeker Dieter Braspennincx de 2 - 3, en daarmee deed Putte een nieuwe greep richting driepunter. Maar dan kwam speler-trainer Filip Goossens in beeld. Hij trof binnen de drie minuten twee keer raak en zette zijn ploeg zo op een 4 - 3 voorsprong die de leiders, ondanks een sterk eindoffensief, niet meer ongedaan konden maken.

Kevin Donckers zorgde in de laatste minuten zelfs voor de toch wel verrassende 5 - 3 eindscore. De verdienste van deze zege was volledig het werk van FC Sint Jozef, dat twee keer een achterstand wegwerkte en zich zo naar de zesde plaats katapulteerde in een intensief duel dat de naam "Klapper" absoluut verdiende, en waarin er zelfs geen enkele gele kaart werd getrokken.

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 19 december 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
KVV Dosko - K Achterbroek VV, uitslag 3 - 3.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Op de laatste speeldag voor de winterstop brachten niet alle toppers en derby's de verwachte spanning en sensatie. Ondermeer in de laagste reeks noteerden we echter wel een aantal nét-niet "Klappers".

* K Merksplas SK - KFC Wuustwezel (2e provinciale B), uitslag 2 - 0. In dit druk bijgewoonde duel tussen de 3e en de 2e kwam de thuisploeg op 1 - 0, en meteen na de rust werd die voorsprong verdubbeld. Daarna zette Wuustwezel alles op alles maar de aansluitingstreffer bleef uit. Door deze winst en het gelijkspel van Zoersel pakt KMSK de kop in deze toch wel erg interessante reeks.

* Alberta Schilde - Olympic Essen (4e provinciale A), uitslag 3 - 1. Na 17 verloren wedstrijden boekte de rode lantaarn de eerste zege in het nog jonge bestaan. Op het uur pakten ze de voorsprong maar Olympic kwam vrijwel meteen terug gelijk. Minuten later scoorde Alberta FC echter opnieuw en in de laatste minuut zorgde de winnende treffer voor de eerste winst én een feestje in de kantine.

* Leest United - Zennester Hombeek (4e provinciale C), uitslag 3 - 3. Dit burenduel werd volledig met open vizier gestreden. Na een dubbele voorsprong van de thuisploeg kwamen de gasten nog voor de rust gelijk, en daarna scoorde United opnieuw (3 - 2). Maar in de laatste minuten pakte Hombeek via een strafschop nog een punt, na een pittige wedstrijd die gekruid werd met 1 rode en 6 gele kaarten.

* Netezonen - Oosterzonen B (4e provinciale E), uitslag 2 - 1. De thuisploeg, tweede in de stand, kreeg het bezoek van de leiders die met 10 punten voorsprong, de meeste goals voor (53), de minste tegen (9) en nul verliespartijen de rangschikking aanvoerden. Ze kwamen ook al vroeg op 0 - 1 maar na de gelijkmaker pakten de Netezonen op het uur een 2 - 1 voorsprong die ze niet meer afgaven.


KVV Dosko - K Achterbroek VV werd een onderhoudende en intense partij met een mooi scoreverloop. De gasten vielen na een sterke seizoensstart vrij ver terug, terwijl promovendus Dosko de top vijf in het vizier houdt en momenteel op de loer ligt voor de tweede periodetitel.

Raf Gysels en David Addotey brachten de enclaveploeg al in de eerste minuten op 2 - 0 en de derde goal werd slechts op een haar na gemist. Een vroege beslissing leek dus in de maak maar nog voor de rust hingen bezoekers Bram Hillen en Mathijs Vissers de bordjes terug gelijk.

De gemotiveerde thuisploeg ging in de tweede helft meteen op zoek naar winst maar bezoeker Bram Hillen counterde via de 2 - 3. Met nog twintig minuten voor de boeg scoorde thuisspeler Tom Stoffelen dan toch en zo stond het terug gelijk.

Een aandringend en goed spelend Dosko zette daarna alles op alles, maar Achterbroek hield stand en Dosko kon de verdiende zege niet meer afdwingen in deze "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 12 december 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
SK 's Gravenwezel-Schilde - KVV Duffel, uitslag 4 - 3.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Er waren alweer een heel aantal interessante wedstrijden waaruit we er uiteindelijk vier kozen die het dichtste bij onze "Klapper" kwamen, en één die er vrij duidelijk bovenuit stak.

* KSK Wilrijk - Sporting Burcht (3e provinciale A), uitslag 3 - 1. Deze clash tussen de beide tweede geklasseerden bracht veel volk op de been. Nadat de bezoekers eerst een vroege achterstand ophaalden moesten ze de 2 - 1 toestaan. Na de rust pakte KSK met een derde goal de koppositie in deze robuuste topper, gekruid met in totaal acht gele en twee rode kaarten.

* Achterbroek - Kalmthout (3e provinciale A), uitslag 2 - 3. Deze superderby tussen de twee dorpsgenoten, momenteel allebei in het rechtse rijtje, leek voor de rust al beslist na twee treffers van de gasten. Een knokkend Achterbroek kwam nog wel terug maar verloor uiteindelijk met 2 - 3 van Kalmthout, dat de heenwedstrijd trouwens met dezelfde cijfers had verloren.

* KVNA Wortel - KVC Oostmalle (4e provinciale A), uitslag 3 - 4. Qua scoreverloop en spektakel mocht dit duel er zijn: na twee vroege goals van de bezoekers kwam Wortel net voor en na de pauze terug gelijk, en daarna namen ze zelfs een 3 - 2 voorsprong. Oostmalle stak echter een tandje bij en draaide in de laatste twintig minuten met twee goals de situatie volledig om.

* Oxford Hemiksem - Sint Amands (4e provinciale C), uitslag 3 - 0. Dit duel tussen de bezoekende leiders en de tweede werd van tevoren door velen met rood omcirkeld. Oxford sloot de eerste helft af met een 1 - 0 voorsprong. Het tegenoffensief van Sint Amands gaf de thuisploeg in de laatste minuten de ruimte om met twee late goals de punten en de gedeelde koppositie te pakken.


SK 's Gravenwezel-Schilde - KVV Duffel ofwel de 5e tegen de 4e in de klassering, kende een mooi scoreverloop en werd een wedstrijd die de naam "Klapper" zonder twijfel méér dan waard was.

Het begon goed én slecht voor thuisspeler Olivier Verbist, die zowel voor als tegen zijn team scoorde. Daarna zette ploegmaat Niels Boeckx SK op een 2 - 1 voorsprong maar nog voor de pauze hing bezoeker Jorn Aerts de bordjes gelijk, en die 2 - 2 bleef staan tot aan het uur.

Toen maakte Laurens Nauwelaerts er 2 - 3 van, en dat gaf Duffel lange tijd uitzicht op de zege. Maar in de spannende laatste tien minuten draaide de thuisploeg de zaak opnieuw volledig om: eerst maakte Jorg De Pooter er 3 - 3 van, en in de laatste seconden verzilverde Niels Cox nog een strafschop die de eindstand op 4 - 3 bracht.

De spanning en het scoreverloop van deze "Klapper van de Week" zorgden ongetwijfeld voor heel wat stof tot nakaarten. Door de nederlaag zakken de Duffelaars voorlopig naar plaats zeven, maar ze staan op slechts twee punten van SK, dat nu derde is in deze reeks, waar er tussen de tweede en de zevende notering momenteel trouwens slechts drie punten zitten.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 5 december 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
Lentezon Beerse - K Merksplas SK, uitslag 2 - 6.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Ons eerste rijtje kandidaten was vrij lang, want er waren nogal wat duels in de top vijf van diverse reeksen, plus een aantal derby's. Daar kozen we er ééntje uit met een interessant verloop.

* Groen Rood Katelijne - KFC Antonia (1e provinciale), uitslag 3 - 5. De thuisploeg keek aan tegen een negatief doelsaldo en lijkt nog altijd niet echt op toerental te geraken. Het voorlaatst geklasseerde Antonia zette twee keer een achterstand recht en kwam daarna zelfs voor. GRK kwam meteen na de rust terug gelijk maar kreeg daarna nog twee goals tegen.

* KFC Herenthout - Sporting Tisselt (2e provinciale A), uitslag 3 - 3. Weinig toeschouwers hebben zich verveeld bij het bezoek van de leiders. Herenthout moest na een vroege voorsprong drie tegengoals slikken maar pikte net voor de rust terug aan. Tisselt werd meermaals gestopt door het doelkader, terwijl de thuisploeg een stevig tandje bij stak en daarvoor ook beloond werd met een punt.

* KFCM Hallaar - KFC Heultje (4e provinciale D), uitslag 6 - 0. Het duel tussen de leiders en de 3e in de stand lokte een mooi aantal kijkers, die de thuisploeg al bij de eerste aanval zagen scoren. Daar kwamen nog voor de rust drie goals bij, waaronder een strafschop en een owngoal, die een moedig strijdend Heultje knock-out sloegen. Na de rust zette Hallaar nog twee extra kersen op de taart.

* KFC Zammel - Excelsior Vorst (4e provinciale E), uitslag 4 - 3. Dit burenduel uit het linkse rijtje stond bol van het spektakel. Zammel liep uit tot 2 - 0 maar zag Vorst nog voor de rust terug gelijk komen en in de tweede helft zelfs een voorsprong nemen. Even later bracht een strafschop de stand op 3 - 3 maar een paar minuten voor tijd pakte de thuisploeg de punten met de vierde treffer.


Lentezon Beerse - K Merksplas SK is één van die derby's die door menig supporter en speler elke keer weer met rood omcirkeld wordt. Ook nu werd het een intense burenstrijd, waarbij de klassering vooraf nauwelijks van belang is.

Met drie zeges op eigen veld veegde de thuisploeg de laatste weken de zwakke competitiestart een beetje weg, en ze waren klaar voor de clash tegen Merksplas, dat momenteel één van de topploegen in 2e provinciale B is en halverwege het seizoen al volop op promotie mag mikken.

Na een kwartier kwamen de gasten ook op voorsprong, maar seconden later hingen de bordjes terug gelijk. Nog voor de rust klom KMSK naar 1 - 3 en Lentezon ging in de tweede helft dan ook meteen in de aanval. Ze slikten echter de 1 - 4, en hoewel een strafschop nog de voor Beerse hoopvolle 2 - 4 opleverde, tilden de bezoekers de eindstand in deze "Klapper" verder naar 2 - 6.

Merksplas was vandaag dus duidelijk de sterkste ploeg in deze derby, waarin kapitein Tom Cornelissen en spits Ben Adriaensen allebei twee keer scoorden, maar waarin ook Lentezon toonde dat het toch wel onder zijn waarde geklasseerd staat. Zij mogen volgende week alweer thuis spelen tegen Herselt, terwijl Merksplas opnieuw een derby speelt bij en tegen Vlimmeren Sport.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 28 november 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
Putte SK - KSOC Maria-ter-Heide, uitslag 2 - 3.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

In een aantal reeksen waren er duels aan de top, en daarbij kwam niet elke leider de wedstrijd zonder kleerscheuren door. Ook de oude voetbalwaarheid dat de laatste in de klassering de eerste in bedwang houdt kwam weer eens in het vizier, en daar beginnen we deze rubriek ook mee.

* KFC Lille - White Star (1e provinciale), uitslag 3 - 3. De ambitieuze leider sloot de eerste helft af met een 2 - 1 voorsprong, maar rode lantaarn White Star, dat in het debuutjaar in 1e provinciale al flinke klappen te verwerken kreeg, ging erop en erover. Hun voorsprong werd op het einde echter nog ongedaan gemaakt door een betwiste strafschop, maar toch pakten ze een puntje.

* KSK Weelde - KFC Wuustwezel (2e provinciale B), uitslag 2 - 8. De bezoekers zitten samen met Zoersel en Merksplas op promotiekoers. Tegen Weelde moesten ze echter twee keer een achterstand wegwerken. Maar daarna sloeg de Wezelse machine volledig aan, en na een 2 - 4 bij de rust werd de eindstand naar een waanzinnige en "vooroorlogse" monsterscore getild.

* RVC Hoboken - Rochus Deurne (3e provinciale A), uitslag 2 - 1. Periodekampioen Rochus zorgde tegen de Hobokenaars meteen voor spektakel maar werd niet beloond en kwam zelfs achter. Ook na de rust vlogen ze er flink in en ze scoorden alsnog de 1 - 1. Maar dan kon RVC profiteren van een Deurnese uitschuiver om de zege binnen te halen en zo de nieuwe leider te worden.

* KSK Kasterlee - FC Gierle (3e provinciale C), uitslag 4 - 3. Beide teams zorgden bijna 95 minuten lang voor intensiteit en spanning. Eerst zag KSK binnen het kwartier tot twee keer toe een voorsprong teniet gedaan worden, maar de derde keer bleef de 3 - 2 staan tot in de laatste minuut. Toen scoorde Gierle de gelijkmaker, maar in de extra tijd besliste de vierde Kasterlee-goal dit knotsgek duel.


Putte SK - KSOC Maria-ter-Heide was één van die wedstrijden waarbij de tweede in de stand het opnam tegen de leider, die in dit geval vijf punten voorsprong telde. Het werd een memorabele wedstrijd die er qua inhoud en spektakel deze week bovenuit stak.

Vanaf de aftrap werd er aan een hoog tempo gevoetbald, met heel wat aanvallen op en neer. Nadat de bezoekers net voor en net na de rust de stand op 0 - 2 hadden gezet, scoorde Kevin Ooms op het uur eindelijk de verdiende 1 - 2, maar die stand werd meteen door Yves Dalle verhoogd tot 1 - 3.

Ook daarna toonde Putte karakter en dat leverde ook de 2 - 3 op. SK wilde echter méér en de intensiteit verhoogde, met ondermeer levendige discussies, appèl voor strafschoppen, twee rode kaarten maar bij tijden ook voetbal op een hoger niveau.

Maria-ter-Heide hield de winnende stand echter op het scorebord en brengt zo de kloof met Putte terug tot drie punten. Voorlopig lijken dit de twee voornaamste titelkandidaten, al is het seizoen nog lang. In elk geval was dit duel voor ons de meest logische winnaar van de "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 21 november 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
KFC Poppel - Verbroedering Arendonk, uitslag 3 - 3.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Op zondagmiddag werden een aantal doelpunten rechtstreeks of onrechtstreeks gescoord onder invloed van zware windstoten, al zwakte de storm op vele plaatsen en vooral in de loop van de tweede helft flink af, zodat sommige schutters een beetje op hun honger bleven zitten.

* Witgoor Dessel - KFCE Zoersel (2e provinciale B), uitslag 2 - 5. De bezoekers haalden voor de rust vier keer de trekker over en zo waren ze al vroeg verzekerd van drie punten. Na de pauze scoorde Witgoor wel twee keer tegen, maar hun hoop werd binnen de drie minuten de kop ingedrukt door de vijfde goal van het gepromoveerde Zoersel, dat dit seizoen voor de derde keer leider wordt.

* Gooreind - Kalmthout (3e provinciale A), uitslag 2 - 2. Deze klassieke derby werd een meeslepende krachtmeting tussen twee ploegen uit het rechtse rijtje, al was dat op het veld nauwelijks te zien. De gasten kwamen al vroeg op voorsprong maar de thuisploeg sloeg terug en ging er op het uur zelfs over. Kalmthout stak echter een tandje bij en scoorde op de valreep de gelijkmaker.

* Excelsior Puurs - KVS Branst (3e provinciale B), uitslag 0 - 1. Er werd door velen uitgekeken naar dit alweer spannend burenduel. Beide clubs staan bovendien in de top vijf en Puurs stond op scherp om een zesde zege op rij binnen te halen. Hun kansen kwamen er ook maar ondermeer het doelhout stond in de weg, terwijl de bezoekers met een benutte vrije trap de zege weg konden kapen.

* Schelle Sport - Oxford Hemiksem (4e provinciale C), uitslag 6 - 0. Ook in deze derby (tussen de vierde en de tweede) was er vuurwerk te zien, en dan vooral in de tweede helft. Het ging eerst vrij gelijk op maar even voor de rust scoorde Schelle de 1 - 0, en dat gaf ze blijkbaar extra motivatie. Met nog vijf extra treffers in de tweede helft zorgden ze voor een ongeziene derbyscore.


KFC Poppel - Verbroedering Arendonk was één van de wedstrijden waarin de storm voor een deel bepalend was voor het verloop. De bezoekers, al zes weken op de leidersplaats, konden mede daardoor profiteren om hun overwicht in de eerste helft om te zetten in een 0 - 2 voorsprong.

Poppel, nog net in het linkse rijtje, kwam met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden uit de kleedkamer maar ze kregen van bezoeker Jonas Vaes bijna meteen de 0 - 3 om de oren, en met nog een half uur voor de boeg leek de zaak dan ook beslist.

Toch gebeurde het onwaarschijnlijke nog, want nadat een knokkend Poppel eerst tegenscoorde en Nick Weerman met nog een kwartier voor de boeg de 2 - 3 aansluitingstreffer liet noteren, zorgde Remco Van den Broek vijf minuten voor het einde met zijn tweede goal van de namiddag voor de derde thuisgoal, en deze 3 - 3 schonk Poppel een nog totaal onverwacht maar verdiend punt.

Vooral de inzet en het scoreverloop maakten van dit duel wat ons betreft een terechte "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 14 november 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
Rapid Leest - KFC Brasschaat, uitslag 5 - 3.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Onze lijst met kandidaat-klappers was alweer vrij lang, al stak de uiteindelijke winnaar er ons inziens toch duidelijk bovenuit. We vermelden toch ook even de niet alledaagse 3 - 6 eindstand bij zowel Nieuwmoer-Brecht als Olympic Essen-Wildert in 4e provinciale A, twee wedstrijden die op nauwelijks enkele kilometers van elkaar werden gespeeld en dus toevallig op dezelfde score eindigden.

* KV Bonheiden - KFC Katelijne (2e provinciale A), uitslag 6 - 0. Deze klassieke derby uit het Mechelse kondigde zich aan als een spannend duel, zeker omdat beide ploegen op gelijke hoogte in het linkse rijtje stonden. Maar nadat de thuisploeg met 1 - 0 de rust inging, deed hun tweede goal het licht bijna volledig uit bij Katelijne, dat daarna nog vier extra doelpunten moest slikken.

* KFCE Zoersel - OG Vorselaar (2e provinciale B), uitslag 3 - 1. Beide ploegen brachten erg goed voetbal, volledig conform hun gedeelde tweede plaats in de rangschikking. Op slag van rust kon de thuisploeg met twee goals profiteren tegen tien man van OGV, dat op het uur de 2 - 1 scoorde en lang op een draw aasde, maar in de slotminuut alsnog een derde goal moest toestaan.

* KSC Maccabi - VC Mortsel OG (4e provinciale B), uitslag 3 - 0. De ongeslagen periodekampioenen behaalden 33 punten op 33, maar tegen een gemotiveerd Maccabi, dat nog net in het linkse rijtje stond, kwamen ze vroeg op achterstand. Rond het uur scoorde KSC een tweede keer en nadat de gasten met tien man verder moesten kregen ze op de valreep nog een derde goal tegen.

* KFC Tongerlo - KFC Zammel (4e provinciale E), uitslag 5 - 4. Dit burenduel groeide qua scoreverloop uit tot een knotsgekke wedstrijd. Nadat er werd gerust met 3 - 1 voor de thuisploeg, die op het uur nog verder uitliep, kwamen de gasten terug tot 4 - 4, een stand die ook in de laatste seconden op het scorebord stond, maar een ultieme vijfde goal schonk Tongerlo de nog onverwachte driepunter.


Rapid Leest - KFC Brasschaat was een duel tussen de twee gepromoveerde en vooral ambitieuze clubs die regelmatig voor spektakel zorgen, al geeft hun huidige klassering in het rechtse rijtje toch wel een beetje aan dat het qua resultaten momenteel nog niet vanzelf gaat.

Rapid vloog er zonder complexen meteen in en tilde de score binnen het kwartier naar 3 - 0, mede door een benutte strafschop. Even later mochten ook de gasten aanleggen vanop zestien meter, en meteen daarna scoorden ze zelfs de 3 - 2.

In de tweede helft miste Brasschaat een tweede strafschop, maar superspits Jens Van Loon maakte bij een scrimmage toch de gelijkmaker. In een zinderend en spannend laatste kwartier met hoogstaand voetbal kon de jonge Brian Bouwmeester nog twee keer scoren en Rapid zo de 5 - 3 zege schenken, de tweede Leestse overwinning van het seizoen.

Beide ploegen hebben hun laatste woord overduidelijk nog niet gezegd in deze reeks en, vanaf het moment dat hun motor echt aanslaat, zullen ze het de tegenstand in de rest van de competitie ongetwijfeld niet gemakkelijk maken. Hun duel, waarbij Brian Bouwmeester in totaal trouwens vier keer scoorde, was in elk geval een zuivere "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 7 november 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFC Linda Olen - KFC Wuustwezel, uitslag 3 - 4.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Het was een weekend met een aantal derby's die over het algemeen de verwachtingen inlosten. Het maakte onze keuze er niet gemakkelijker op, en ook sommige duels met opvallende uitslagen vielen net buiten onze beslissingen.

* KFC Lille - FC De Kempen TL (1e provinciale), uitslag 3 - 2. In deze formidabele en sterk bevochten derby maakte de thuisploeg een 0 - 1 achterstand binnen de twee minuten gedaan. Na de rust deden de sterk gemotiveerde gasten hezelfde, zodat er lange tijd een 2 - 2 score op het bord stond. Toch haalde een alweer spectaculair spelend Lille op de valreep via een derde treffer de zege binnen.

* KFC Katelijne - KVV Duffel (2e provinciale A), uitslag 2 - 2. Ook in deze traditioneel temperamentvolle burenstrijd verveelden de kijkers zich nauwelijks. De gasten openden de score maar na een owngoal werd er gerust met 1 - 1. Een kwartier voor tijd kwamen Duffel opnieuw op voorsprong, maar in een spannende en bloedstollende eindfase tilde Katelijne de eindstand nog naar een derbyscore.

* Willebroekse SV - K Zandhoven SK (3e provinciale B), uitslag 2 - 2. Na een doelpuntenloze maar bij tijden erg spannende eerste zeventig minuten opende bezoeker René Romand de score, en vier minuten voor tijd deed hij zijn naam als topscorer opnieuw alle eer aan met de 0 - 2. Toch gebeurde het onvoorstelbare nog, want in de 90e en 92e minuut hing SV de bordjes alsnog gelijk.

* Excelsior Essen - Olympic Essen (4e provinciale A), uitslag 3 - 1. Deze Essense superderby was alweer uiterst gepassioneerd en ontstuimig, ook al verblijven beide teams momenteel in het rechtse rijtje. Excelsior kwam op een dubbele voorsprong maar Olympic sloeg vrij snel terug. Met één extra treffer op het uur pakte de thuisploeg de zege in dit duel dat gekruid werd met 2 rode en 7 gele kaarten.


KFC Linda Olen - KFC Wuustwezel groeide uit tot een absolute "Klapper" die vriend en vijand negentig minuten lang kon bekoren. Bovendien kende dit duel een spectaculair einde.

De Olenaars gingen verder op de drive van de net behaalde periodetitel, en ze legden een half uur lang schitterend voetbal op de mat, terecht beloond met twee goals van Rik Vermeulen en Xander Pironet. De gasten scoorden net voor de rust tegen maar na een owngoal kwamen ze vroeg in de tweede helft op een ogenschijnlijk beslissende 3 - 1 achterstand.

Maar dan slikte Olenaar Robin Mariën een rode kaart, en met elf tegen tien draaide Wuustwezel alle kranen open. Tien minuten voor tijd scoorde invaller Maxim Bevers de aansluitingstreffer en Thomas Aertsen de gelijkmaker. En in de laatste seconde schonk doelpuntenmachine Roel Jongenelis de KFCW zelfs de niet meer verwachte overwinning.

Na deze mooie "Klapper van de Week" komt Wuustwezel gelijk met Linda Olen op de gedeelde tweede plaats in deze reeks, waar we momenteel een erg spannende strijd te zien krijgen. Zo is Merksplas de nieuwe kopploeg met één punt voor op vier achtervolgers, terwijl er tussen de leiders en de tiende in de stand slechts vier punten zitten.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 31 oktober 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
KFC Broechem - SV Aartselaar, uitslag 4 - 4.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

Deze rubriek is vandaag grotendeels gewijd aan de ontknopingen van het eerste periodekampioenschap, die hier en daar een onverwacht en ronduit verrassend verloop kenden.
Alle periodekampioenen krijgen alvast de gelukwensen van "Voetbalexpress".


* KVK Mariaburg - VC Wijnegem (2e provinciale A), uitslag 3 - 3. Bij winst was de periodetitel sowieso voor de gasten, die ook tot drie keer toe een voorsprong namen, maar Mariaburg evenveel keer terug gelijk zagen komen. Mede omdat leider Sint Job tegen Tisselt op 0 - 0 bleef steken was het gelijkspel voor Wijnegem echter voldoende, al kwam er wat nerveus rekenwerk bij te pas.

* Vlimmeren Sport - Linda Olen (2e provinciale B), uitslag 2 - 4. Maar liefst vijf ploegen kwamen in aanmerking voor periodewinst, maar de drie koplopers verloren hun wedstrijd, en daar kon Linda Olen volop van profiteren. Met 0 - 3 was de basis voor de zege en de periodetitel al voor de rust gelegd, al kwam dat succes voor spelers en trainer achteraf als een volslagen verrassing.

* Rochus Deurne - KFC Meerle (3e provinciale A), uitslag 1 - 2. De thuisploeg had voor de eerste periodetitel genoeg aan een zege, maar ze slikten in elke helft een doelpunt van de alweer sterke promovendus Meerle. Rochus kon pas laat tegenscoren en verloor de wedstrijd ook, maar door het verlies van concurrent Zandvliet pakten ze alsnog het eerste periodekampioenschap.

* Excelsior Puurs - KFC Putte (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. Beide middenmoters zorgden voor een spannende namiddag die wervelend begon met drie Puurse goals, maar op slag van rust en net daarna scoorden de gasten tegen. Een paar minuten voor tijd maakte Putte er zelfs 3 - 3 van, maar in de spannende ultieme seconden greep Excelsior toch nog de driepunter.


KFC Broechem - SV Aartselaar stond eveneens in het teken van de beslissing in de eerste periode. Broechem, tweede in de stand, kon eventueel die titel immers nog grijpen.

Vooral de thuisploeg stond al snel flink onder stoom, en ze scoorden voor de rust twee keer. Maar ook een gemotiveerd Aartselaar liet niet begaan, want beide keren hingen ze de bordjes gelijk, zodat er bij de rust een 2 - 2 stand op het scorebord stond.

Toen Thomas Van Tendeloo er met zijn tweede en derde treffer van de namiddag 4 - 2 van maakte leek de Broechemse winst een feit, maar de pas ingevallen bezoeker Gert-Jan Renders zorgde in het laatste kwartier voor spanning met de 4 - 3. De gastheren kregen blijkbaar wat last van de zenuwen en daar profiteerde Aartselaar van om even voor tijd nog gelijk te komen via Gianni Abrams.

Zo moet Broechem de eerste periodetitel dus aan FC Walem laten. Hen rest enkel de niet echt belangrijke tweede plaats in de periode. Wat wél telt is dat ze nu op drie punten van de leiders blijven, en dat ze ons inziens volop op promotie mogen mikken, zeker gezien hun voetballend vermogen en het verloop van deze "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 24 oktober 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Brasschaat - KSV Schriek, uitslag 2 - 1.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Vrij Arendonk - Verbroedering Arendonk (3e provinciale C), uitslag 1 - 1. Beide ploegen stonden eindelijk nog eens tegenover elkaar in één van de grootste derbyklassiekers uit de streek. De bijna 1.200 toeschouwers (!) zagen "de Vraai" op 1 - 0 komen maar de gasten scoorden meteen terug, en het bleef ook bij deze typische derbyscore na een voor iedereen schitterende voetbalhappening.

* Sint Amands - Nielse SV (4e provinciale C), uitslag 0 - 0. De winnaar van deze wedstrijd zou de eerste periodetitel pakken en leider Nielse had daarvoor zelfs genoeg aan een punt, maar ze moesten al meteen met tien man verder na dubbel geel. De emoties laaiden ook daarna flink op en toen SV op het uur met negen kwam te staan leek de thuisploeg op weg naar de zege, maar Nielse hield stand.

* Kessel United - KFC Broechem (3e provinciale B), uitslag 2 - 2. De bezoekers benadrukten hun tweede plaats in het klassement met een vroege openingsgoal maar Kessel kwam nog voor de rust terug gelijk. Ook in de tweede helft herhaalde dit scenario zich en zo deelden beide teams de punten, na een duel waarin de intensiteit en spanning overvloedig aanwezig waren.

* Zennester Hombeek - KSC Mechelen (4e provinciale C), uitslag 4 - 4. Het scenario van dit duel was er één in onvervalste Hitchcockstijl. Hombeek walste in de eerste helft met 4 - 0 over de gasten maar na de rust zette KSC met tien man de zaak recht met vier goals, die nog een volkomen onverwacht gelijkspel opleverden, net als héél wat stof tot napraten.


KFC Brasschaat - KSV Schriek werd één van de meest aantrekkelijke wedstrijden in de hoogste provinciale afdeling, zowel qua voetbal, doelpunten als scoreverloop en einduitslag.

Het Brasschaatse debuut in eerste verliep voorlopig vrij moeizaam, met slechts één overwinning en een negatief doelsaldo. Schriek is al meerdere jaren een gevestigde waarde in die reeks en ze deden hun top-vijfnotering ook alle eer aan met de openingsgoal van Zouhair Bouchaouni, maar dit juweeltje werd aan de andere kant op slag van rust overgedaan door Sil Boeykens.

Na deze 1 - 1 greep een extra gemotiveerde thuisploeg in de tweede helft de gasten direkt bij de keel, en die moesten daardoor bijna voortdurend de wet van de sterkste ondergaan. De toeschouwers kwam regelmatig ogen te kort, al was het vooral Brasschaat dat de lakens uitdeelde. Met een dik kwartier te spelen zette spits Jens Van Loon dan ook de winnende 2 - 1 op het scorebord.

Met deze zege hijst KFC Brasschaat zich toch een beetje uit de gevarenzone, al is het in deze reeks traditiegetrouw telkens "van moetens" want het spelniveau moet er eigenlijk elke week vrij hoog zijn. Het vertoonde spel en het scoreverloop mochten er zijn in deze wedstrijd, en hoewel er ondermeer bij onze hierboven vermelde "net-niet-klappers" ook een paar stevige kandidaten waren, was dit duel de titel "Klapper van de Week" absoluut waard.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 17 oktober 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
Linda Olen - KSK Weelde, uitslag 4 - 4.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSK Wavria - KFC Katelijne (2e provinciale A), uitslag 2 - 3. Bij een echte derby is de klassering niet altijd doorslaggevend, en dat bleek ook nu weer. Rode lantaarn Wavria kwam eerst 2 - 0 voor en sommigen durfden al even aan de eerste driepunter denken, maar even later counterden de gasten twee keer met succes, en op het uur scoorden ze ook de winnende goal.

* KFC Schoten - KFC Meerle (3e provinciale A), uitslag 3 - 2. De thuisploeg greep de gasten voortdurend bij de keel maar die brachten met twee scherpe aanvallen de ruststand op 0 - 2. Toen Schoten met tien man verder moest leek de medeleider helemaal op weg naar de drie punten, maar tegen het einde van deze bikkelharde wedstrijd sloeg de thuisploeg nog drie keer toe.

* KFC Putte - Willebroekse SV (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. Beide middenmoters maakten er een spektakelrijke wedstrijd van. Willebroekse sloot de eerste helft af met een 0 - 1 voorsprong. Na de rust ging Putte "erop en erover" maar SV kwam terug op gelijke hoogte. In het laatste kwartier beslisten twee thuisgoals deze spannende wedstrijd definitief.

* Oosterzonen B - HIH Turnhout (4e provinciale E), uitslag 7 - 2. Ondanks de hoge eindcijfers was "Hand-in-Hand" geen gemakkelijk te verteren brokje voor de ongeslagen leiders, die voor de rust zelfs twee keer op achterstand kwamen. Na deze 1 - 2 werden ze tijdens de pauze terug op scherp gezet en ze scoorden nog zes keer tegen de toch wel verdienstelijke bezoekers.


Linda Olen - KSK Weelde groeide uit tot een absolute topwedstrijd. De thuisploeg volgde op slechts één punt van co-leider Weelde, dat er meteen in vloog en al na vijf minuten op 0 - 1 kwam.

Ook nadat de Olenaars de bordjes gelijk hingen nam Weelde op slag van rust opnieuw een voorsprong, en dat deden ze in de tweede helft na de 2 - 2 nog eens. Nadat een ongelukkige own goal de stand opnieuw gelijk bracht duwde een gemotiveerd en goed spelend Linda met nog een kwartier voor de boeg de 4 - 3 binnen via Rik Vermeulen, en dat leek ook de beslissing te gaan worden.

Maar de Weeldenaars staken eveneens nog een serieus tandje bij en in de laatste minuten zette Imad Kharichef de 4 - 4 eindstand op het bord na deze propagandawedstrijd die de vele toeschouwers en volgers een spannende en sensatierijke voetbalnamiddag bezorgde.

Dit topduel had trouwens ook een speciaal randje, want Linda-coach Jan Buylinckx was nog niet zo lang geleden trainer van Weelde, en hij had toen ondermeer zijn bezoekende collega Marc Loeffen onder zijn hoede. Voor hen was deze wedstrijd dus een "specialleke" en gezien de inzet en het scoreverloop was dat ook voor ons de onbetwiste "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 10 oktober 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
Sporting Tisselt - KV Bonheiden, uitslag 5 - 5.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Minderhout VV - Verbroedering Balen (2e provinciale B), uitslag 4 - 3. Dit spektakelstuk lag in de weegschaal met onze uiteindelijke keuze. Na een vroege achterstand spurtte de thuisploeg naar 3 - 1 maar ze lieten een hogere score liggen. De Balenaars kwamen 10 minuten voor tijd terug tot 3 - 3 maar in de extra tijd bezorgde uitblinker Jens Lenaerts MVV alsnog de zege met zijn derde treffer.

* VC Herentals - KSV Schriek (1e provinciale), uitslag 2 - 0. Leider VCH telde één punt voorsprong op Schriek, en beide teams zorgden voor een schitterende voetbalnamiddag. Nadat de thuisploeg op 1 - 0 kwam probeerden de bezoekers vooral na de rust de partij te doen kantelen maar het lukte telkens net niet, mede door een beresterke thuisdoelman. Vijf minuten voor tijd scoorde VCH de 2 - 0.

* KFCE Zoersel - K Merksplas SK (2e provinciale B), uitslag 1 - 1. Ook hier telde de goed draaiende thuisploeg één punt voor op de bezoekers, die voor de rust wel op achterstand kwamen maar die vooral in de tweede helft hun voetballend potentieel volop tentoon konden spreiden. Ze scoorden dan ook de verdiende gelijkmaker en bleven daarna ook met tien man mikken op de zege.

* Zandvliet Sport - KSK Wilrijk (3e provinciale A), uitslag 2 - 2. In dit duel stonden twee van de drie co-leiders tegenover elkaar, en ook hier kregen de toeschouwers 90 minuten lang waar voor hun geld. Zandvliet benutte eerst een strafschop maar nog voor de rust kwamen de bezoekers gelijk, en net na het uur kwamen ze zelfs op 1 - 2, maar met een late gelijkmaker pakte de thuisploeg nog een punt.


Sporting Tisselt - KV Bonheiden kreeg deze week met een neuslengte voorsprong de titel "Klapper van de Week". Vooral het scoreverloop en de ontknoping waren bepalend voor onze keuze. Dit was een echt spektakelstuk onder kunstlicht, want het werd een memorabele zaterdagavondwedstrijd met een onverwacht einde.

De eerste thuisgoal viel al in de tweede minuut. Nog voor het halfuur kwam de gasten echter 1 - 2 voor, maar nauwelijks een minuutje later hingen de bordjes terug gelijk, en op het randje van de eerste helft was het alweer aan Tisselt: 3 - 2.

Na deze vijf treffers zouden er ook in de tweede helft vijf vallen. Al bijna meteen hing Keith De Hondt met zijn tweede goal de bordjes opnieuw in evenwicht. Ook daarna bleven de kijkers een open wedstrijd zien maar een gemotiveerd Tisselt klom in het laatste kwartier op een schijnbaar beslissende 5 - 3 voorsprong, en ook de zesde goal hing even in de lucht.

Toen er al heel wat supporters aan de toog hun bestelling doorgaven scoorde de pas ingevallen Bonheidenaar Kevin Papen echter de aansluitingstreffer (5 - 4) en twee minuten in blessuretijd bekroonde hij zijn sterke invalbeurt met de volledig onverwachte gelijkmaker: 5 - 5.

Weinigen hadden zich verwacht aan dit scenario, en vooral de thuissupporters en -spelers kregen hierbij een wel erg koude douche te verwerken. Voor de bezoekers was de ontknoping echter nauwelijks te geloven. Voor ons was het in elk geval een terechte "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 3 oktober 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
KSK Wavria A - KFC Lint, uitslag 4 - 4.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Sint Job - KFC Katelijne A (2e provinciale A), uitslag 2 - 1. Er zal dit seizoen flink rekening gehouden moeten worden met de klasrijke thuisploeg, die eerst op een niet helemaal terechte achterstand kwam, maar die met twee treffers in de laatste minuten de drie punten thuis hield.

* KVS Branst - Kessel United (3e provinciale B), uitslag 6 - 2. In deze clash tussen de 7e en de 2e in de stand scoorde de thuisploeg voor de rust al vier keer. De Kesselse ex-leiders zetten daar wel twee goals tegenover, maar na deze 4 - 2 zochten ze in de tweede helft tevergeefs naar méér.

* KSK Kasterlee - VV Laakdal (3e provinciale C), uitslag 4 - 2. Co-leider KSK hielp de gasten ongewild aan een dubbele voorsprong en zette zichzelf zo in nauwe schoentjes. Maar met een vroege goal in de tweede helft en een strafschop kwamen ze sterk terug, en ze maakten de zaak daarna in stijl af.

* KSC Mechelen - Oxford Hemiksem (4e provinciale C), uitslag 3 - 4. De gasten kwamen twee maal op voorsprong maar de Mechelaars kwamen evenveel keer terug. Op het uur kwamen ze zelfs 3 - 2 voor, maar na de gelijkmaker leverde een strafschop in de laatste minuut de volle winst op voor Oxford.


KSK Wavria A - KFC Lint. We hadden het nog moeilijker dan vorige week om onze definitieve lijst kandidaat-klappers samen te stellen, mede door het aantal toppers en derby's die op het programma stonden, al brachten die duels niet altijd spanning en sensatie.

Wavria kende, na de "herstart" van de club, een aartsmoeilijk seizoensbegin, met ondermeer één gemaakte goal, zestien tegentreffers en nul punten. Ook tegen middenmoter KFC Lint moesten ze een vroege goal toestaan, maar daarna scoorden ze twee keer voor de rust, en tegen het uur maakte Timothy Cop er zelfs 3 - 1 van.

Maar de gasten hingen de bordjes op vijf minuten tijd terug in evenwicht: 3 - 3. Met nog een kwartier te spelen pakte Wavria de draad terug op via een door Bert Verlinden benutte strafschop, en zo nam KSK opnieuw de driepunter in het vizier. Die hoop werd echter in de blessuretijd de kop ingedrukt door de gelijkmaker van Nick Crauwels, en zo floot ref Gunther Mathijssen het duel af met een 4 - 4 eindstand.

De toeschouwers hebben zich zelden verveeld bij deze wedstrijd, die veel elementen van een "Klapper" had en waarin Wavria een eerste competitiepuntje pakte. Er zat lange tijd zelfs een overwinning in. De groep en de trainersstaf slaan hiermee hopelijk de goede weg in, al is de verplaatsing naar KFC Herenthout van volgende week al een grote berg om te beklimmen. Tegenstander KFC Lint staat nu in het linkse rijtje en is volgende week vrij.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 26 september 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
Vrij Arendonk - VC Poederlee, uitslag 6 - 4.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Sporting Tisselt - KVV Duffel (2e provinciale A), uitslag 8 - 2. De gasten maakten eerst een vroege achterstand ongedaan en ook na de 4 - 2 leken ze opnieuw terug te gaan slaan, maar de thuisploeg scoorde na de rust nog vier keer en dat resulteerde in een "vooroorlogse" eindstand.

* KFC Herenthout - KFC Sint Job (2e provinciale A), uitslag 2 - 2. Ook de topper tussen de twee leiders in deze reeks loste de verwachtingen volledig in. Beide teams speelden op niveau en in elke helft kwam Sint Job eerst voor. De thuisploeg bracht de stand echter twee keer terug in evenwicht.

* KVC Oostmalle - KVK Westmalle (4e provinciale A), uitslag 3 - 6. De "Malse" burenstrijd is één van de meest klassieke provinciale derby's, maar deze keer was Westmalle te sterk, en na een 0 - 4 ruststand was het duel al vroeg beslist. Oostmalle kon drie keer tegenscoren maar het slikte nog twee goals.

* RB Elzestraat - KVK Hingene (4e provinciale C), uitslag 3 - 6. In deze sensatierijke wedstrijd ging de score in de eerste helft constant op en neer, en bij de rust stond het 2 - 4. Rond het uur scoorden beide ploegen opnieuw, maar via een ultieme strafschop pakten de gasten de driepunter.


Vrij Arendonk - VC Poederlee eindigde op een ouderwetse 6 - 4 monsterscore. Ook het scoreverloop zelf was opvallend, en hoewel onze lijst met kandidaat-klappers deze week vrij lang was sprong dit duel er meteen meters bovenuit.

Met drie op twaalf kenden de gasten een zwakke competitiestart, terwijl "de Vraai" op slechts twee punten van de leidersplaats volgde én dit seizoen in de eerste vier duels nog niet verloor.

VC kwam al snel op voorsprong en nadat de thuisploeg erop en erover ging kwam Poederlee op zijn beurt terug tot 2 - 3. Na een Poederleese own-goal maakte Braison Aters er met zijn derde doelpunt 3 - 4 van, en met nog 25 minuten te spelen leek VCP de zege voor het grijpen te hebben.

Ook in minuut 80 stond de thuisploeg nog op achterstand, maar dan kwam spits Seppe Lavrysen op de proppen met de gelijkmaker, en dat niet alleen: hij scoorde nog twee doelpunten, maakte zo zijn hattrick vol en bezorgde Vrij Arendonk de niet meer verwachte driepunter.

Wat ons betreft was dit een schoolvoorbeeld van een "Klapper", met twee ploegen die het vizier meteen open trokken en goed voetbal brachten, inclusief tien doelpunten, flink wat spektakel en een sportieve strijd met nauwelijks één geel kaartje, alles samengeteld dus een propagandawedstrijd.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 19 september 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
KFC Halle - Kessel United, uitslag 3 - 2.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Wuustwezel - KFCE Zoersel (2e provinciale B), uitslag 1 - 0. De sterk spelende gasten maakten het niet gemakkelijk voor de thuisploeg, die net na de rust op voorsprong kwam en die score met enige moeite tot het einde kon vasthouden. Samen met FC Merksem (3e A) is Wuustwezel de enige ploeg in provinciale die na vier duels nog geen enkele goal incasseerde.

* Achterbroek VV - Zandvliet Sport (3e provinciale A), uitslag 2 - 4. De nog ongeslagen leiders sloten de eerste helft af met 1 - 0 maar na de rust scoorde Zandvliet drie keer op rij. Ook daarna bleef de derby erg intens, zeker toen Achterbroek de aansluitingstreffer maakte. In de laatste minuten konden de bezoekers echter de puntjes op de "i" zetten met hun vierde goal.

* SK Heffen - Zennester Hombeek (4e provinciale B), uitslag 4 - 3. Het werd een intense namiddag, die begon met een vroege thuisvoorsprong. Na de rust kwam Hombeek twee keer gelijk, en daarna zelfs 2 - 3 voor. Maar in de spannende laatste minuten hesen de Heffenaars zich eerst op gelijke hoogte, en in de laatste seconden pakten ze zelfs de zege nog met hun vierde treffer.

* FC Zwaneven - KSK Kasterlee (3e provinciale C), uitslag 2 - 3. De gastheren waren van plan om de leiders het vuur aan de schenen te leggen, en dat deden ook door uit te lopen tot een 2 - 0 voorsprong. KSK kwam net na de rust terug maar pas in het laatste kwartier hingen ze de bordjes gelijk. In de laatste minuut gingen ze er zelfs nog met de onverwachte driepunter vandoor.


KFC Halle - Kessel United was een aangename en op en neer gaande wedstrijd met een mooi scoreverloop en een opvallend laatste kwartier.

Leider Kessel telde drie punten voorsprong op Halle, dat in de laatste minuten van de eerste helft de 0 - 1 moest toestaan. Na de rust zette de thuisploeg een flink tandje bij, maar ze bleven een hele tijd op achtervolgen aangewezen.

In het laatste kwartier kregen ze echter de beloning voor hun harde werk: Jens Asselberghs trof binnen de drie minuten twee keer raak, en toen deze 2 - 1 vijf minuten later door de ingevallen Paul Wellekens naar 3 - 1 werd verhoogd was de zaak beslist. Een door Mohamed Mouatassim benutte strafschop bracht de stand in blessuretijd nog op 3 - 2, maar daar bleef het bij.

Kessel is meteen leider af, al volgen ze nu op slechts één puntje van Broechem en is er uiteraard nog veel mogelijk. Deze topper groeide in elk geval uit tot een spannende "Klapper", waarover achteraf ongetwijfeld nog een hele tijd werd nagepraat, met het nodige gerstenat binnen handbereik.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 12 september 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
Berg en Dal - Groen Rood Katelijne, uitslag 4 - 3.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Lille - Rapid Leest (1e provinciale), uitslag 3 - 2. Na een snelle dubbele achterstand geloofden weinig thuissupporters nog in een goede afloop. Nadat Lille even voor de rust toch terugkwam tot 1 - 2 zette de ploeg in de tweede helft gemotiveerd de achtervolging in, en in het laatste kwartier leverden twee goals alsnog drie punten én een superfeestje op.

* Gooreind VV - Achterbroek VV (3e provinciale A), uitslag 2 - 3. De gepromoveerde bezoekers waren na de twee openingswedstrijden co-leider, en met een 0 - 2 voorsprong benadrukten ze die positie. Een goed spelende thuisploeg hing met twee treffers op vier minuten de bordjes echter terug gelijk, maar in de laatste minuut benutte Achterbroek nog een beslissende strafschop.

* Kessel United - KFC Putte (3e provinciale B), uitslag 4 - 2. De gasten kwam al vroeg op voorsprong en ze hielden die stand lang vast, maar de sterk spelende leiders kwamen terug. Daarna klom Putte opnieuw op voorsprong maar ook nu hing Kessel de bordjes gelijk (2 - 2) en daarna toonde United met nog twee doelpunten dat ze zonder discussie de betere ploeg waren.

* Excelsior Vorst - FC Punt Larum (4e provinciale E), uitslag 3 - 6. De thuisploeg was één van de vier leiders in deze reeks, maar tegen de enthousiaste bezoekers stonden ze bij de rust met 1 - 3 in het krijt. Die stand ging daarna omhoog tot 1 - 5 en ondanks twee tegentreffers moest Excelsior in de laatste minuut de kelk tot op de bodem ledigen met een zesde tegengoal.


Berg en Dal - Groen Rood Katelijne werd zonder al te veel discussie gekozen tot "Klapper van Week", en niet toevallig was spektakelploeg GR Katelijne in de zaak betrokken.

Na een dik kwartier was er al drie keer gescoord: de thuisploeg maakte er 1 - 0 van, maar de gasten gingen er meteen op en over. Deze 1 - 2 bleef tot aan de rust op het scorebord staan, en het was te verwachten dat vooral Berg en Dal sterk gemotiveerd aan de tweede helft zou beginnen.

Dat gebeurde ook, en kapitein Stijn Van Elven scoorde vrijwel meteen de 2 - 2. Bezoeker Maxim Put zette zijn ploeg binnen de vijf minuten echter opnieuw op voorsprong en zo leken de Meerhoutenaars voorlopig uitgeteld.

Maar aan het begin van het laatste kwartier staken ze een stevig tandje bij, en na de gelijkmaker van Lloyd Poelmans zette kapitein Stijn Van Elven de puntjes op de "i" met de beslissende 4 - 3, een mooie en fel bevochten zege én een opsteker na de zware uitnederlaag van vorige week.

De talrijk opgekomen toeschouwers kregen een spektakelrijke "Klapper van de Week" te zien met een opwindend scoreverloop, twee scherp spelende ploegen en regelmatig erg goed voetbal aan beide kanten. Ons inziens zal GRK dit seizoen trouwens nog méér dan één keer te gast zijn in deze rubriek, maar dat zal ook het geval zijn voor Berg en Dal als ze deze sterke lijn verderzetten.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 5 september 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale C:
Heffen SK - RB Elzestraat, uitslag 4 - 4.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* VC Herentals - KFC Lille (1e provinciale), uitslag 2 - 1. Beide ploegen gingen voluit in deze druk bijgewoonde superderby, waarbij de thuisploeg al vroeg op voorsprong kwam. Pas diep in de tweede helft klom Lille verdiend langszij, maar met zijn tweede treffer van de wedstrijd veegde VCH-er Davy Voorspoels de mogelijke derbyscore van het bord.

* Linda Olen - KSK Retie (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. De bezoekers kwamen tot twee keer toe op voorsprong maar de Olenaars hingen de bordjes evenveel keer terug gelijk. Tegen het einde kwamen ze zelfs op voorsprong en de thuiszege leek binnen handbereik, maar in de laatste seconden pakten de bezoekers alsnog een punt in deze sensatierijke wedstrijd.

* KV Hooikt - Willebroekse SV (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. Na een dubbele achterstand kon de thuisploeg nog voor de rust de aansluitingstreffer scoren, maar in de tweede helft liep Willebroekse opnieuw uit tot de schijnbaar beslissende 1 - 3. Hooikt plooide zich daarna dubbel en werd daarvoor ook beloond met twee goals, en in blessuretijd scoorden ze zelfs de winnende 4 - 3.

* Witgoor Dessel - KSK Weelde (2e provinciale B), uitslag 4 - 4. Het scoreverloop in dit spektakelstuk was er één om vingers en duimen bij af te likken. Witgoor kwam op voorsprong maar Weelde ging erop en erover met drie goals, zodat er gerust werd met 1 - 3. Na de pauze scoorde Witgoor echter ook drie keer en zo werd het 4 - 3, maar Weeldenaar Dirk Harezlak maakte alsnog gelijk.


Heffen SK - Red Boys Elzestraat was één van de blikvangers van de vierde speeldag in deze reeks, waarbij er in de acht duels in totaal maar liefst 37 goals werden gescoord.

Deze wedstrijd is een klassieke derby in het Mechelse, en een flink aantal supporters zorgde dan ook voor de sfeer, inclusief gezangen en Bengaals vuur. Ook op het veld werd er voor "vuurwerk" gezorgd door beide ploegen, die allebei een tot nu toe vrij moeilijke seizoensstart kenden.

De Red Boys kwamen na een kwartier op voorsprong maar nog voor de rust maakte Heffen er 3 - 1 van. Elzestraat kwam op slag van rust echter terug tot 3 - 2 en seconden na de pauze hingen ze de bordjes zelfs gelijk.

Met nog een kwartier voor de boeg steeg de spektakelwaarde van deze derby nog verder, na de Heffense 4 - 3 voorsprong, gescoord door centrale verdediger Alexander Asselman die daarmee trouwens een tweede keer raak trof.

Elzestraat gooide daarna alles en iedereen mee in de aanval, en het was Bert Rits die in de allerlaatste seconde een scrimmage voor het thuisdoel kon afmaken. Met deze 4 - 4 bezorgde hij zijn ploeg nog een laat maar niet onverdiend puntje.

Zowat alles was aanwezig in deze "Klapper" want aan motivatie en inzet ontbrak het absoluut niet. Met drie keer geel voor de thuisploeg en vier keer voor de gasten bleef alles gelukkig binnen de perken, en zo zie je maar weer dat ook in deze afdeling een derby spectaculair en aangenaam om volgen kan zijn.

Zie ook de pagina 4e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 29 augustus 2016

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
K Merksplas SK - Vlimmeren Sport, uitslag 3 - 2.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Sint Amands - Oxford Hemiksem (4e provinciale C), uitslag 5 - 5. We gaan hiermee even terug naar de midweekse (eerste) speeldag in deze reeks, waarbij de gasten na een vroege achterstand "erop en erover" gingen. De doelpunten vielen vooral na de rust als rijpe appels van de bomen met ondermeer 1 - 3, 2 - 4 en 3 - 5 als tussenstanden. Net voor tijd scoorde Oxford de 5 - 5 eindstand, een openingswedstrijd die kan tellen.

* FC Oppuurs - GR Katelijne (1e provinciale), uitslag 3 - 1. Groen Rood deed haar reputatie van "superploeg" van de laatste maanden (ook in de Croky Cup) alle eer aan met de 0 - 1 openingstreffer, en heel wat kijkers meenden dat het duel hiermee al in een beslissende plooi lag. Oppuurs kwam echter nog voor het half uur op gelijke hoogte, en met twee doelpunten aan het begin van het laatste kwartier zorgde de ploeg voor één van dé verrassingen in deze reeks.

* Minderhout VV - Loenhout SK (2e provinciale A), uitslag 4 - 0. De thuisploeg startte het best in één van dé derby's uit de Noorderkempen en ze sloten de eerste helft dan ook verdiend af met een dubbele voorsprong. Ook na de rust moest Loenhout de Minderhoutse druk bijna voortdurend ondergaan, en met twee extra treffers pakte MVV de punten in deze derby, waarbij nieuweling Wout Maes goed was voor drie van de vier goals.

* K Schelle Sport - Leest United (4e provinciale C), uitslag 7 - 1. Na de openingstreffer van bezoeker Gonzalez was niet iedereen ervan overtuigd dat er nog een (hoge) thuiszege in zou zitten. Maar Schelle klom op tien minuten tijd naar 3 - 1 en sloot de eerste helft zelfs af met een beslissende 5 - 1 voorsprong, die in het laatste deel van de wedstrijd nog verhoogd werd naar een 7 - 1 monsterscore.


K Merksplas SK - Vlimmeren Sport is een derby waarnaar er elke keer weer door beide clubs en supportersclans wekenlang wordt uitgekeken.

Beide ploegen stonden al weken op scherp na de lange zomerpauze en ze kwamen quasi allemaal uit de kleedkamer met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden. Na een intense eerste helft bleef het echter bij een 0 - 0 ruststand, maar meteen na de pauze klom Merksplas op 1 - 0 en een kleine tien minuten daarna verdubbelde Jari Bosmans deze voorsprong.

In het laatste kwartier leverde een owngoal de 1 - 2 op en even later kwam Vlimmeren zelfs langszij via invaller Ruben Floren. Met deze 2 - 2 leek de derby op een gelijkspel af te stevenen, tot Merksplas in de laatste minuut een strafschop kreeg toegekend. Tom Cornelissen zette die kalm om: eindstand 3 - 2 en euforie bij alles en iedereen in geelzwart.

Als kandidaat-klapper stak deze partij er ons inziens met kop en schouders bovenuit. Door het scoreverloop, de inzet, de sfeer, de eindfase en maar liefst elf gele kaarten (vier voor KMSK en zeven voor Vlimmeren) was onze keuze voor deze eerste "Klapper van de Week" van het seizoen 2016-2017 dan ook vrijwel meteen gemaakt.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.