Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Hou je van voetbal?
Hou je ervan om beslissingen te nemen?
Beschik je over tal van leiderskwaliteiten?

Aarzel dan niet langer...
Word scheidsrechter!
Want zonder scheidsrechters, geen voetbal!

Meer info via www.belgianfootball.be
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
m.voetbalexpress.be
Alle competitiekalenders,
uitslagen en klassementen
via Smartphone, GSM, Tablet & iPad
Laatste update: 18/09/2017 om 11:32u
Extra  /  Allerlei  /  Klapper van de Week
DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2017-2018

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

Alle suggesties om een wedstrijd uit te kiezen zijn daarbij welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog wat extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur.

Mail ons daarvoor op klapper van de week.

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.

Voor de "Klappers" van het seizoen 2016-2017, klik hier.


Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 18 september 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
KFC Brasschaat - SK 's Gravenwezel-Schilde, uitslag 2 - 1.

De resultaten van de afgelopen speeldag zorgden voor een lange lijst met kandidaten voor deze rubriek, zeker wat het aantal derby's en toppers betreft, zodat we lang moesten evalueren en selecteren om er in totaal vijf uit te kiezen. Het zwaartepunt lag toch wel in de hoogste reeks, maar hier en daar waren er ook wedstrijden die een verrassend en spectaculair scoreverloop kenden.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Witgoor Dessel - KFC Lille (1e provinciale), uitslag 3 - 3. Beide teams deelden de tweede plaats en dit was dan ook dé Kempische topper van speeldag vier. De bezoekers deelden de lakens uit maar ze zagen een 0 - 2 voorsprong nog voor de rust wegsmelten. Lille bekroonde een opnieuw sterke tweede helft met een 2 - 3 voorsprong, maar op de valreep kwam Witgoor terug tot een gelijkspel.

* Racing Mechelen - K Lyra TSV (1e provinciale), uitslag 2 - 1. Ook naar deze "Classico" werd er met ongeduld uitgekeken. De Mechelaars volgden op vier punten van de nog ongeslagen leider die meteen het heft in handen nam, maar die in die eerste helft onverwacht op een 2 - 0 achterstand werd gezet. Na de rust kwam Lyra nog wel terug maar Racing sloot deze topper winnend af.

* FC Merksem - Zandvliet Sport (3e provinciale A), uitslag 3 - 3. Beide ploegen wonnen nog geen enkel duel maar ze zorgden wel voor een onwaarschijnlijk wedstrijdverloop. Zandvliet nam met drie goals al snel de maat van de thuisploeg en leek de zaak na de rust te gaan afmaken, maar ze vielen met tien man en daarna kon Merksem in de laatste vijf minuten en in de blessuretijd ook nog drie keer scoren.

* KFC Wechelderzande - Putte SK (4e provinciale A), uitslag 4 - 4. De gastheren kenden een betere en veelbelovende seizoensstart maar in een flink op- en neergaand duel hielden de Puttenaren de stand lang op 0 - 0. Na de pauze brak Wechel de ban met drie goals, en daarna kwamen ze zelfs 4 - 1 voor. In de knotsgekke laatste vijf minuten werkten de Puttenaren de achterstand echter volledig weg.


KFC Brasschaat - SK 's Gravenwezel-Schilde

Het stond van tevoren vast dat deze derby alles in huis had om een absolute klapper te worden, mede door de gedane transfers, ook tussen beide clubs, waarbij sommige kenners en supporters nu al stellen dat de bezoekers de titel met de vingers in de neus zullen binnenhalen.

De clash tussen de mede-koplopers lokte heel wat kijkers en zij kregen ook waar voor hun geld. Toen ex-KFC'er Jens Van Loon zijn nieuwe ploeg op een 0 - 1 voorsprong zette leek het bedje van SK al snel gespreid, maar Sil Boeykens sloeg al bij de volgende aanval meteen terug met de gelijkmaker.

De thuisaanhang juichte net voor de rust opnieuw: Stijn Laenen, vorig seizoen nog bij de bezoekers, maakte er 2 - 1 van, zodat die eerste helft al druk besproken kon worden in de overvolle kantine.

De gasten kwamen uit de kleedkamers met een enorme dosis motivatie en ze zetten Brasschaat bijna constant onder druk. Ook nu kregen de toeschouwers flink waar voor hun geld en de spanning steeg naar grote hoogte. Maar de KFC hield stand en behaalde zo een felbevochten 2 - 1 zege, al mochten de gasten zonder twijfel aanspraak maken op méér.

De Brasschaatenaren blijven door deze driepunter ongeslagen aan kop met 12 op 12, in het gezelschap van KVV Duffel. Na deze "Klapper" maakt Brasschaat volgende week de korte verplaatsing naar het goed gestarte RVC Hoboken, terwijl SK staartploeg KFC Katelijne op bezoek krijgt.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 11 september 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
FC Zwaneven - KFC Vrij Arendonk, uitslag 5 - 3.

We telden van tevoren in totaal vijftien derby's, en het is dan ook logisch dat de wedstrijden in deze rubriek vandaag allemaal in die categorie vallen, al konden we in de provinciale reeksen echter niet zo heel veel spektakelmatchen of sensationeel verlopen wedstrijden op onze lijst met kandidaten zetten.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Excelsior Kaart - KSOC Maria-ter-Heide (3e provinciale A), uitslag 4 - 0. Het was een tijd geleden dat beide clubs nog eens een competitieduel tegen elkaar speelden. Vooral de gasten vlogen er meteen in, maar nog voor de rust moesten ze de 1 - 0 slikken. In de tweede helft waren de ploegen elkaar waard, maar pas in de laatste 20 minuten scoorde Kaart nog drie beslissende goals.

* KFC Poppel - KFC Meerle (3e provinciale A), uitslag 2 - 2. De thuisploeg kon een vroege strafschop niet verzilveren maar scoorde even later toch. Meerle maakte die achterstand op slag van rust ongedaan maar slikte meteen na de pauze de 2 - 1. Op het uur hingen ze de bordjes opnieuw gelijk en daar bleef het bij, mede door hun gelegenheidskeeper die we alvast in onze "Drie" kunnen zetten.

* Olympic Essen - Excelsior Essen (4e provinciale A), uitslag 3 - 2. De duels tussen deze dorpsgenoten zijn legendarisch, en de derby kreeg deze keer wat extra cachet door de klassering. Rode lantaarn Excelsior scoorde eerst maar moest deze 0 - 1 nog voor de rust prijsgeven. Co-leider Olympic kon zich vanaf het uur doorzetten met twee goals en de gasten kwam niet meer verder dan de eerredder.

* KVK Westmalle - KVC Oostmalle (4e provinciale A), uitslag 1 - 3. Ook dit is een klassieke derby tussen twee dorpsgenoten, die respectievelijk op de 2e en 3e plaats stonden. Binnen het kwartier kwam KVC op 0 - 1 maar KVK sloeg meteen terug met de gelijkmaker. Hun adem werd echter afgesneden door de 1 - 2 en na een own-goal. In een intense tweede helft bleef de Oostmalse zege overeind.


FC Zwaneven - KFC Vrij Arendonk

Ook de "Klapper" van deze week is een immer felbetwiste derby, en ook nu leverde het wedstrijdverloop en de einduitslag van het duel een terechte vermelding op.

Beide ploegen wonnen tot nu toe slechts één van hun twee wedstrijden, en aan motivatie ontbrak het beide teams in deze burenstrijd ook deze keer niet, integendeel. Nog voor het kwartier opende thuisspeler Mathias Deproost de score en even later maakte Nick Eyckens er zelfs 2 - 0 van.

Maar twee minuten later stond bezoeker Lars Van Herck op de goede plaats bij de aansluitingstreffer, en nog voor de rust steeg de derbykoorts verder met de Arendonkse gelijkmaker van Ilyass El Manniti: 2 - 2.

Toen heel wat supporters al in de kantine zaten voor een warme koffie zette Niel Van Tongerloo echter de 3 - 2 op het scorebord, en in de eerste minuut na de rust maakte hij er zelfs 4 - 2 van.

Dat was het sein voor "de Vraai" om een tandje bij te steken, en dat deden ze ook. Dat offensief leverde op het uur de 4 - 3 op en daarmee waren ze opnieuw gelanceerd. Maar ze geraakten daarna niet meer voorbij de thuisverdediging en zagen seconden voor tijd Mathias Deproost met diens tweede treffer het definitieve oordeel vellen: 5 - 3.

Er waren flink wat kijkers die dus acht goals zagen vallen in deze derby, die onze titel "Klapper van de Week" daarmee absoluut waard was.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 4 september 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
Gooreind KVV - Olympic Essen, uitslag 3 - 2.

Ook op de tweede volledige competitiedag werd er flink gescoord, sterker nog: in geen enkele van de 88 wedstrijden was er een 0 - 0 eindstand. Zelfs in tweede provinciale noteerden we 6 - 0, 6 - 1, 7 - 1 en 7 - 2 scores, eindcijfers die je in die reeksen toch niet echt verwacht.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Wuustwezel - Vlimmeren Sport (2e provinciale B), uitslag 7 - 2. Een alweer erg gemotiveerde thuisploeg liep snel uit tot 3 - 0, en nadat de gasten twee keer terug sloegen zette de KFC de ruststand op 4 - 2. In de laatste wedstrijdminuten tilde Wuustwezel de score naar een "vooroorlogse" eindstand, en daarmee is de ploeg al na twee wedstrijden een absolute promotiekandidaat.

* Verbroedering Arendonk - KSV Oud Turnhout (2e provinciale B), uitslag 2 - 2. De derby's tussen VBA en KSVOT zijn legendarisch, en ook nu zorgden beide ploegen voor een spannend duel. Nadat de Arendonkenaars in de eerste helft een 0 - 1 achterstand recht konden zetten gingen ze er na de rust over, maar in de laatste minuten hing Oud Turnhout de bordjes op de valreep terug gelijk.

* Excelsior Puurs - KVS Branst (3e provinciale B), uitslag 3 - 1. Na het verlies op de eerste speeldag kreeg Excelsior het ook nu meteen moeilijk in deze derby, want het kwam al meteen op achterstand en ook de tweede tegengoal viel ei zo na. Maar op slag van rust scoorden ze de 1 - 1 en in de tweede helft namen ze een voorsprong die in een ontstuimig wedstrijdslot verder werd uitgebouwd.

* VV Laakdal - KFC Halle (3e provinciale C), uitslag 7 - 3. In de eerste helft vielen er maar liefst vijf goals, waarbij de Hallenaars niet onverdiend de rust ingingen met een 2 - 3 voorsprong. Die score konden ze na de pauze echter niet lang vasthouden, want een ontketend en sterk spelend Laakdal rolde op superieure wijze alle tegenstand op met vijf treffers op rij.


Gooreind KVV - Olympic Essen

Beide teams verloren nog niet in deze prille competitie: Gooreind had zes op zes, en Olympic negen op negen, en daarmee stonden de Essenaars zelfs aan de top van het klassement.

We konden dus terecht van een topper spreken, en het beloofde dan ook een interessante zaterdagavond te worden. Die begon wel erg goed voor de thuisploeg, want binnen de zestig seconden zette Vincent Van Endert de 1 - 0 op het scorebord.

Nadat de temperatuur op het veld toch wel even steeg met een paar gele kaarten, hing speler-trainer Dave Vercauteren de bordjes op gelijke hoogte : 1 - 1, en dat leek ook de ruststand te worden, maar Wim Goffa zette Gooreind in de laatste seconde opnieuw op voorsprong.

Ook in de tweede helft kregen de kijkers af en toe waar voor hun geld. Met nog een dikke twintig minuten te spelen sloeg de ervaren Dave Vercauteren opnieuw toe, en deze 2 - 2 bleef lang overeind. Maar in de allerlaatste minuut zorgde invaller Sumaila Yakubu alsnog voor de derde thuisgoal, waardoor Gooreind de overwinning nog pakte: 3 - 2.

Het werd dus echt wel een topper én een mooie "Klapper van de Week" bij de clash tussen deze twee ploegen, die nu samen met Achterbroek de eerste plaats delen, al moeten we erbij vermelden dat Gooreind één duel minder heeft gespeeld.

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 28 augustus 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
Sporting Tisselt - KFC Broechem, uitslag 3 - 6.

Op de eerste volledige provinciale speeldag vlogen de goals in het rond: met 336 stuks werd het wel geen weekrecord, maar er werd gescoord in 86 van de 88 wedstrijden. Daar waren al een paar schutters bij die hun naam zullen kunnen zien in onze "Drie op een Rij" van volgende donderdag. En wat opviel was ook de goede start van verschillende gepromoveerde ploegen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Antonia A - Rapid Leest (1e provinciale), uitslag 4 - 4. In een spannende wedstrijd haalde de thuisploeg zowel voor als na de rust een achterstand op. In het laatste half uur liep Antonia verder uit tot 4 - 2 en zo leek het duel beslist. Maar in een zinderend slot zorgde een Rapid-goal voor de 4 - 3, waarna ze dik in blessuretijd met een omstreden strafschop nog de gelijkmaker scoorden.

* KFC Ranst A - KFC Brasschaat (2e provinciale A), uitslag 3 - 4. De supporters kregen vooral qua scoreverloop absoluut waar voor hun geld. Ranst zette eerst de 0 - 1 en daarna de 1 - 2 recht, waarna ze op slag van rust een 3 - 2 voorsprong namen. Maar net na het uur counterde Brasschaat zich eerst naar de gelijkmaker, en even later naar de winnende goal.

* Zwaluwen Olmen - White Star Schorvoort (2e provinciale B), uitslag 3 - 2. Dit duel tussen het gepromoveerde Olmen en White Star, vorig seizoen in 1e provinciale, stond 90 minuten lang bol van kwaliteit en spanning. De Zwaluwen gingen de rust in met 2 - 0, maar met twee tegentreffers kwam White Star terug tot 2 - 2. In de ultieme minuut grepen de Olmenaars alsnog de drie punten.

* FC Zwaneven - Excelsior Bouwel (3e provinciale C), uitslag 4 - 5. Een sterk spelende thuisploeg kwam verdiend op 2 - 0 maar zag die voorsprong nog voor de rust wegsmelten. Ook in de tweede helft zette Zwaneven tot twee keer toe een nieuwe achterstand recht, zodat er een billijke 4 - 4 in de maak leek. Maar Bouwel scoorde net voor het einde de vijfde goal, meteen goed voor de overwinning.


Sporting Tisselt - KFC Broechem

Het gepromoveerde Broechem zette een competitiedebuut neer dat kan tellen.

Tisselt, al een aantal seizoenen een vaste waarde in 2e provinciale, scoorde binnen het kwartier via Thomas Rypens en Kenneth Boogaerts. Maar dan maakten Thomas Van Tendeloo, Jelle Van Laerhoven en Wannes Janssens drie tegentreffers die Broechem aan de rust een 2 - 3 voorsprong gaven.

De thuisploeg kwam gemotiveerd uit de kleedkamers en nam de partij in handen, maar met twee Broechemse goals liep de stand op tot 2 - 5, met nog een dik kwartier te gaan.

Dan deed Sam D'Hertefelt de hoop van de thuissupporters oplaaien met de 3 - 5 en daarna zette Sporting alles op alles. Maar Broechem hield stand en in de laatste minuut nam bezoeker Wannes Janssens alle twijfels weg met zijn derde van de namiddag: 3 - 6.

Tisselt startte goed maar moest toch de duimen leggen voor de enthousiaste bezoekers, die zich nu mogen voorbereiden op de clash met FC Walem, de andere nieuwkomer in 2e provinciale die de eerste competitiewedstrijd eveneens won.

Met negen goals en een toch wel opmerkelijke uitzege van nieuwkomer KFC Broechem, plus een mooi scoreverloop, hebben we dus al meteen een mooie "Klapper van de Week" vast.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.