Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Hou je van voetbal?
Hou je ervan om beslissingen te nemen?
Beschik je over tal van leiderskwaliteiten?

Aarzel dan niet langer...
Word scheidsrechter!
Want zonder scheidsrechters, geen voetbal!

Meer info via www.belgianfootball.be
!! DE BEKER VAN ANTWERPEN
Alle wedstrijdschema's
Heren en Vrouwen.

Via "Provinciaal-Beker van Antwerpen"
BEKIJK OOK ALLE PROVINCIALE KALENDERS !
Laatste update: gisteren om 19:37u
Nieuws
DE STOOT VAN DE DAG!
Dinsdag 26 juli 2016

"Ik heb al eens gekeken in het stickerboek van Panini, maar ik sta er nog niet in."

Jordan Lukaku, na zijn selectie voor het EK 2016

"ZWARTE BOEK" ONLINE
Maandag 25 juli 2016

We gaven u begin maart van dit jaar al het bericht door dat het "Zwarte Boek" waarin alle gegevens van de provinciale clubs en hun bestuurders vermeld werden, en waaruit een paar jaar geleden de competities al verdwenen, zal vanaf dit jaar niet meer zal worden afgedrukt.

Vanaf de versie 2016-2017 zal dit "Zwarte Boek" (copyright KBVB) enkel nog digitaal beschikbaar zijn. Zelf afprinten (37 pagina's) is uiteraard een logische optie. Deze eerste digitale versie is nu beschikbaar in PDF-formaat op de website van de LAVA (Liga Amateurvoetbal Antwerpen) onder PC (Provinciaal Comité)-Verslagen en teksten-inlichtingen kalenderboekje 2016-2017.

De link vindt u ook onder onze button "Provinciaal-Allerlei-Kalenderboek 2016-2017". Of klik rechtstreeks hier.

DE REGLEMENTSWIJZIGINGEN VAN DE FIFA
Zaterdag 23 juli 2016

We hadden het hier al eerder over de reglementswijzigingen van de FIFA, zoals die op 1 juni van kracht werden. Eén van de bedoelingen van de FIFA is een vlotter verloop van de wedstrijden en een beperking van de onderbrekingen.

Ook de KBVB besteedt daar nu aandacht aan op haar website, via een aparte pagina en een interessant filmpje waar de aanpassingen in de praktijk worden getoond. U kan er alles over lezen en bekijken via deze link naar Belgianfootball: klik hier.

EN WAT ALS...?
ONZE MOGELIJKE REGLEMENTSWIJZIGINGEN
Zaterdag 23 juli 2016

Het standpunt en de reglementswijzigingen van de FIFA (een vlotter verloop van de wedstrijden en een beperking van de onderbrekingen) is toe te juichen, dat vinden wij van "Voetbalexpress" eveneens. Maar in dit artikel, dat we al een tijd geleden schreven en waarin we met enige fantasie in de (verre) toekomst kijken, gaan we iets verder.

Menig voetballiefhebber, scheidsrechter, toeschouwer en clubleider zal ooit ook wel eens gezegd hebben dat het voetbal er toch wat aantrekkelijker zou kunnen uitzien, mits een aantal nieuwe of aangepaste maatregelen. Wat zouden we kunnen invoeren ? Dit is onze lijst.

Reageer niet meteen met nadelen en ga beter niet op uw "achterste poten" staan. De voordelen kan u zelf wel bedenken. We beginnen met de ultieme droom van velen...

1. De buitenspelregel wordt volledig afgeschaft, van hoog tot laag en in elke competitie.

2. Bij een vrije trap mogen er maximum vier (verdedigende) spelers in de muur staan.

3. In die muur mogen er géén (aanvallende) spelers van de tegenpartij staan.

4. Rondom die muur, links, rechts, voor en achter moet iedereen op minimaal twee meter staan.

5. Er worden géén vervangingen meer toegestaan vanaf minuut 85. Ook niet vanwege een kwetsuur.

6. Er worden wel vervangingen toegestaan in een eventueel te spelen eerste verlenging, maar er worden géén vervangingen meer toegestaan in de tweede verlenging. Ook niet vanwege een kwetsuur.

7. Om aan te geven dat er geen vervangingen meer zijn toegestaan toont de scheidsrechter op een duidelijke manier aan iedereen een witte kaart met een kruis (een "X").

8. Het afschermen van de bal aan de cornervlag, vaak gebruikt in de laatste minuten van een wedstrijd om tijd te winnen, wordt beschouwd als spelbederf, en wordt meteen bestraft met een vrije trap tegen.

9. Om een wedstrijd, die ook na verlengingen nog op een gelijke stand eindigt, te beslissen, worden er géén strafschoppen meer genomen, maar worden er vijf beslissende "shoot-outs" per ploeg gespeeld. Parameters bij die "shoot-outs":
a. alle spelers gaan in de ene helft van de middencirkel staan, de "verste" helft vanaf het doel.
b. vijf spelers per ploeg doen een "shoot-out", om beurten (zoals nu).
c. hierbij wordt de bal telkens op de rand van de middencirkel gelegd, en na het fluitsignaal heeft de speler 10 seconden om te scoren. De doelman mag gaan staan of lopen waar hij wil. De speler mag een door de doelman of deklat of paal afgeweerde bal terug proberen te scoren, tot de 10 seconden worden afgefloten.

10. Er komt een nieuwe lijn op 23 meter van elk doel. Bij een strafschop moeten de spelers achter die lijn blijven. Het "halve maantje" aan de grote rechthoek is dan ook niet meer nodig.

11. Het gras wordt verplicht gemaaid in de breedte. Géén fantasietjes met cirkels, rare tekeningen en vierkantjes. Dat werkt alleen maar verwarrend, zeker als de buitenspelregel nog van toepassing is.

Nog eens: dit is allemaal fantasie en u hebt weer iets te lezen in deze rustige en voetbalarme periode, maar we zijn wel benieuwd of er binnen een aantal jaren één of méér van onze suggesties worden ingebouwd, of op zijn minst besproken zullen worden.

DE SUPERCUP - Zaterdag 23 juli 2016

Kampioen Club Brugge en bekerwinnaar Standard speelden op zaterdag 23 juli tegen elkaar voor de "Supercup", traditionaal de start van het Belgische voetbalseizoen. De uitslag was 2 - 1 voor Club Brugge.

DE JUPILER PRO LEAGUE - COMPETITIESTART
Vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 juli 2016

Voor de clubs uit de Jupiler Pro League gaat het nieuwe seizoen volgend weekend van start. De zestien ploegen spelen ook nu weer een competitie van 30 wedstrijden, gevolgd door de play-offs.

De volledige kalender, de klassementen en de statistieken ziet u traditiegetrouw op een aparte webpagina, onder "Nationaal-Profvoetbal-Heren 1e Klasse A". Zie de wedstrijden van Speeldag 1.

DE BEKER VAN ANTWERPEN - SPEELDAG 1
Zaterdag 30 en zondag 31 juli 2016

Op zaterdag 30 en zondag 31 juli staat de eerste speeldag van de "Beker van Antwerpen" op het programma.

Zoals elk jaar hebben we bij "Voetbalexpress" een aparte webpagina gemaakt voor elke groep. Nieuw is wel dat we, in plaats van één BVA-hoofdpagina, nu twee aparte hoofdpagina's hebben.

In de groepen 1 en 2 zitten enkel clubs die in 1e en 2e provinciale spelen. De ploegen uit 3e en 4e provinciale komen uit in de groepen 3 tot en met 6. Nieuw is ook dat geen enkele ploeg tegen een (nieuwe) reeksgenoot speelt.

De 20 ploegen uit de provincie Antwerpen die in ronde één van de Croky-Cup uitkomen spelen hun eerste BVA-wedstrijd op donderdag 4 augustus. Bekijk de hoofdpagina's en de groepspagina's via "Provinciaal - Beker van Antwerpen".

DE CROKY CUP - RONDE 1
Zaterdag 30 en zondag 31 juli 2016

Voor het tweede jaar op rij kan u al de wedstrijden van de "Croky Cup" ook op "Voetbalexpress" bekijken. De eerste ronde is voor zaterdag 30 en zondag 31 juli.

We hebben de volledige loting van de eerste vijf speeldagen op de pagina "Nationaal-Beker van België-Speeldag 1 tot en met 5" gezet. Bekijk die eerste vijf bekerrondes "hier".

BEKER VAN BELGIE - VROUWEN - RONDE 1 TOT 4

Ook de wedstrijden van de "Beker van België - Vrouwen" kan u op "Voetbalexpress" bekijken.
Zie de volledige loting van de eerste vier speeldagen op de pagina "Nationaal-Nationale Beker Dames". Klik "hier".

WEER EEN NIEUWE SPONSOR - DONATEUR !
Dinsdag 14 juni 2016

QualityGames Vanaf vandaag mogen we bij "Voetbalexpress" alweer een nieuwe sponsor/donateur verwelkomen. Dat is QualityGames en, zoals altijd
bij een nieuwe donateur, stellen we die even voor.

"QualityGames" is een jong, dynamisch en Belgisch bedrijf dat werd opgericht in 2014. Het assortiment is zeer uitgebreid. Dat gaat van alle soorten Fitnesstoestellen tot Biljarttafels, Dartsborden, Tafelvoetbaltafels en -onderdelen, en nog véél méér.

Er is ook een webshop om alle klanten professioneel en prijsgericht verder te helpen. De webshop vermeldt ondermeer een "Weekaanbieding" die altijd scherp geprijsd is.

In deze periode van het Europees Kampioenschap wordt er trouwens ook een "Jupiter Homestar Tafelvoetbal - Limited Edition EK 2016" aangeboden, een interessant product voor de professionele klant, én een "Collectors Item".

QualityGames is ook gekend voor een vlotte en snelle levering én service in België en Nederland, een eigen professionele installatiedienst en veilige betalingsmogelijkheden.
Om de webshop te bezoeken, klik op www.qualitygames.be.

Heeft u ook interesse om voor een éénmalig bedrag en onbeperkt in tijd sponsor/donateur te worden op "Voetbalexpress", mail ons dan via VBE-website-promo, of stuur een bericht via onze pagina Contact. Zie ook de pagina Sponsors.

DE REGLEMENTSWIJZIGINGEN VAN 1 JUNI 2016
Dinsdag 14 juni 2016

We werden attent gemaakt op een interessant artikel in verband met alle reglementswijzigingen die vanaf 1 juni 2016 van kracht zijn. Met dank aan Rudy Boels van LAVA (Liga Amateurvoetbal Antwerpen-de vroegere Vacla) en Jiri Bergs van de KSOVA (Koninklijke Scheidsrechtersovereenkomst van Antwerpen).

Lees zeker de duidelijke uitleg, een "must" voor alle voetballers, bestuurders en scheidsrechters op alle niveaus. De link wordt vermeld op de website van de KSOVA. Klik hier.

NIEUWE SPONSOR - DONATEUR !
Woensdag 8 juni 2016

Voetbalwedden Vanaf vandaag mogen we bij "Voetbalexpress" een nieuwe sponsor/donateur verwelkomen. Dat is Voetbalwedden.net en, zoals altijd bij een nieuwe donateur, stellen we die even voor.

Voetbalwedden is de grootste "gratis wedden" community van de Benelux.
Duizenden leden kunnen er dagelijks profiteren van de beste wedtips en exclusieve bookmaker bonussen. Er worden ook wekelijks prijzen uitgekeerd aan de beste pronostiek-spelers.

Voetbalwedden is een "community" die zich uitsluitend richt op het voetbal en op alle voetbalfans, met ondermeer uitgebreide voorbeschouwingen van alle voetbalcompetities, waaronder natuurlijk al het Belgische voetbal.

Je kunt er ook dag en nacht chatten met honderden voetbalfanaten, of je mengen in één van de vele forumdiscussies. Leest u liever wat achtergrondinformatie? Bekijk dan één van de ruim honderdvijftig artikels. Bezoek nu www.voetbalwedden.net. Alvast veel plezier en succes !

Heeft u ook interesse om voor een éénmalig bedrag en onbeperkt in tijd sponsor/donateur te worden op "Voetbalexpress", mail ons dan via VBE-website-promo, of stuur een bericht via onze pagina Contact. Zie ook de pagina Sponsors.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS OOK MOBIEL

Onze website is ook mobiel te bekijken via bijvoorbeeld GSM, Smartphone, Blackberry, iPhone, Tablet enzovoort...

Zo is het mogelijk om na de wedstrijden op de tribune, in de kantine of onderweg in te loggen op onze website en de reeds gekende resultaten en gegevens te zien. We hebben ons wel beperkt tot de uitslagen en klassementen (ploegnaam en puntentotaal) van alle nationale en provinciale reeksen van zowel het heren- als het damesvoetbal.

We hebben ook een aparte pagina gemaakt met de gedetailleerde uitleg én een aantal voorbeeldschermpjes. Die kan u vinden via de button "Extra - Website" en dan "VBE Mobile". Of klik rechtstreeks hier.

Ons "mobiel" internetadres is : m.voetbalexpress.be
Veel plezier ermee!

Alle reacties zijn welkom via ons e-mailadres, en laat eens weten of het lukt. Mocht u moeilijkheden ondervinden in het gebruik, zet dat best ook op mail en laat het ons weten via VBE-mobile.

NIEUWS UIT.... HET ARCHIEF

De nieuwsitems op deze pagina worden na een aantal dagen gearchiveerd. U kan ze dan terugvinden op de maandpagina. Dat kan via de button "Archief". Kies daar via de keuzetabel het juiste jaar en daarna de juiste maand, bijvoorbeeld april 2012.

Berichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.

WELKOM OP VOETBALEXPRESS.BE

We hebben deze onafhankelijke website gemaakt om op een aangename en snelle manier de uitslagen, statistieken en klassementen te bekijken van het provinciale voetbal in de provincie Antwerpen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Maar we beperken ons niet enkel tot de cijfers.

Ook nieuws en nieuwtjes over provinciale clubs worden vermeld, net als kalenderwijzigingen en -aanpassingen.

We besteden ook aandacht aan schema's en wedstrijden in alle groepen van de Beker van Antwerpen, aan de provinciale eindrondes, en aan alle provinciale reeksindelingen en wedstrijdschema's in de aanloop naar het volgende seizoen.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner én hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

We zullen ons echter wel houden aan een maximaal aantal sponsors, zodat ieder van hen voldoende aan bod komt. Mensen die ons initiatief en deze website willen steunen door een logo-vermelding van hun firma of bedrijf, contacteer ons voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

Onze webmaster maakte eerder al een gebruiksvriendelijk programmaatje om wedstrijden, uitslagen en klassementen te maken, zowel voor medewerkers van de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, én volgens de officiële parameters en volgorde van de voetbalbond.

Niet enkel te gebruiken dus tijdens de tornooien, maar ook door webmasters die nu soms nog alle tabellen "ergens" copiëren of eindeloos cijfer per cijfer intikken. Onze software kan voor hen een gemakkelijke oplossing zijn.

Dit programma maakt zelfs periodekampioenschappen, én heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten.

!! VOOR DE GEÏNTERESSEERDEN: WE HEBBEN BESLIST DAT WE DEZE SOFTWARE BINNENKORT GRATIS TER BESCHIKKING STELLEN. Ook de onbeperkte licentie zal dus gratis worden.

U kan alvast een gratis proefversie downloaden om alles eens te bekijken. Voor de volledige uitleg en procedure, klik en kijk op www.vbtornooien.net