Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Kris Govaerts - Algemene Fotografie
Communie - Huwelijk - Doop
Kinderen - Pasfoto's - Bedrijfsfoto's
Schorvoortberg 27, 2300 Turnhout
Tel: +32 (0)14.70.64.35 of +32 (0)475.96.57.92
krisgovaerts@telenet.be
www.krisgovaerts.be
DE PROVINCIALE EINDRONDES
PROMOTIE EN DEGRADATIE
Voor alle wedstrijdschema's, zie
"Provinciaal - Allerlei - Eindronde 2016"
Laatste update: gisteren om 12:07u
Nieuws
DE STOOT VAN DE DAG!
Zaterdag 30 april 2016

"Na zelf ook slecht gespeeld te hebben heb ik geen behoefte om de grote Jan uit te hangen, en om tegen sommige andere spelers te zeggen dat hun prestatie op geen kloten trok."

Olivier Deschacht, RSCA

WEKELIJKSE VERGADERING PROVINCIAAL COMITE
Vrijdag 29 april 2016

De leden van het "Provinciaal Comité Antwerpen" vergaderden op donderdagavond 28 april in het VFV-complex in Wommelgem.

Het verslag van deze "beslissende" vergadering in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs kan u bekijken in een pdf-formaat. Klik HIER.

Zie ook het overzicht van alle verslagen op onze pagina Provinciaal Comité.
(bron: Peter Croes, Regional Manager VFV - Lutgart Broes, secretariaat Provinciaal Comité)

DE PROVINCIALE EINDRONDES VOOR PROMOTIE - RONDE 1
Donderdag 28 april 2016

Op donderdag 28 april gingen de provinciale promotie-eindrondes van start, meer bepaald de heenwedstrijden van ronde één. De terugwedstrijden zijn voor zaterdag 30 april en zondag 1 mei.

Bekijk de uitslagen op onze aparte pagina "Eindronde 2016". Die kan u zien via de button "Provinciaal - Allerlei - Eindronde 2016", of klik rechtstreeks HIER. Of klik op de rechtstreekse links naar de eindronde van 2e provinciale, 3e provinciale en 4e provinciale.

Belangrijk om weten is dat, indien 1e provincialer Groen Rood Katelijne via de (later nog te spelen) interprovinciale eindronde de promotie naar de 3e klasse amateurs zou halen, er in elk van de provinciale eindrondes een bijkomende stijger zou komen, meer bepaald de beste verliezer uit de eindronde van 2e, 3e en 4e provinciale.

Uiteraard volgt "Voetbalexpress" de uitslagen op de voet. Bij de returns zou dat misschien iets later kunnen zijn, want bij een volledig gelijke stand na de terugwedstrijden volgen er verlengingen en eventueel strafschoppen.

Zie ook het schema van de de degradatie in 3e provinciale.

DE PROVINCIALE VROUWEN - TESTWEDSTRIJDEN
Zaterdag 30 april 2016

Zoals elk jaar worden er, na de reguliere competitie, nog een aantal testwedstrijden gespeeld in de provinciale reeksen bij de vrouwen.

- De kampioenen van 3e provinciale A en B, Davo Puurs A en Moldavo C, spelen tegen elkaar om de algemeen kampioen van 3e provinciale aan te duiden. Die wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 30 april om 15 uur, op het terrein van KVC Massenhoven.
- Ook in 3e provinciale spelen de 2e geklasseerden uit de reeks A en B, KSC Mechelen en Zwarte Leeuw, tegen elkaar om een eventuele extra stijger naar tweede provinciale aan te duiden. De ploegen spelen deze wedstrijd op zaterdag 30 april om 14u30, op het veld van KFC Ranst.
- En dan spelen Berchem Sport en Houtvenne, die samen op de tweede plaats eindigden in 4e provinciale, ook nog een wedstrijd om een eventuele bijkomende stijger naar derde provinciale aan te duiden. Plaats van handeling is het terrein van FC Walem, ook op zaterdag 30 april om 15 uur.

DE BEKER VAN ANTWERPEN - DE FINALES
Dinsdag 26 april 2016

De finales van de "Beker van Antwerpen" worden gespeeld op zaterdag 14 mei. Op dinsdag 26 april vergaderden de vier clubs en het provinciaal comité over de locatie en de beginuren.

Daar werd er beslist dat de finales gespeeld worden op het veld van Ons Genoegen Vorselaar. De dames beginnen eraan om 13u30, en de heren om 16 uur. Zie ook onze pagina "BVA 2015-2016". Klik hier.

DE BEKER VAN ANTWERPEN 2016 - HEREN EN VROUWEN
Woensdag 27 april 2016

* De datums van de wedstrijden in de "Beker van Antwerpen" bij de heren zijn de zaterdagen 30 juli en 6, 13 en 20 augustus 2016.

Voor alle eerste ploegen uit de provinciale reeksen is de deelname aan de BVA verplicht.
Wat de eerste ploegen B betreft, daar is er géén verplichting, maar een club mag haar eerste ploeg B wel inschrijven indien zij dat wenst. In dat geval moet de inschrijving ten laatste op dinsdag 10 mei gebeuren via een e-mail naar het secretariaat van de VFV. Klik hier.

* De datums van de wedstrijden in de "Beker van Antwerpen" bij de vrouwen zijn zaterdag 20, woensdag 24, zaterdag 27 en woensdag 31 augustus 2016.

Bij de vrouwenploegen is de deelname aan de BVA vrijblijvend en dus niet verplicht. De provinciale clubs die hun vrouwenploeg hiervoor willen inschrijven moeten dat eveneens ten laatste doen op dinsdag 10 mei, via een e-mail naar het secretariaat van de VFV. Klik hier.

De ingeschreven vrouwenclubs zullen in reeksen ingedeeld worden, naargelang het aantal inschrijvingen. Sinds vorig jaar mag een club trouwens meerdere ploegen inschrijven die in de provinciale competitie spelen, bijvoorbeeld haar A-ploeg plus haar B-ploeg.

DE PROXIMUS LEAGUE EN DE ZAAK WHITE STAR BRUSSELS
Dinsdag 26 april 2016 - Donderdag 28 april 2016

De Geschillencommissie van de KBVB besliste op dinsdag 26 april om de 1 - 1 uitslag van FC Seraing-White Star Brussel van speeldag 13 (van 31 oktober 2015) om te zetten in een 0 - 5 forfaitzege in het voordeel van de Brusselaars, die er dus twee punten bij krijgen en zo de eerste plaats in het klassement grijpen.

Op donderdag 28 april werd deze beslissing echter teruggedraaid, nadat Eupen op zijn beurt bij Belgisch Arbitragehof voor de Sport een klacht neerlegde. Dat beroep werkt "opschortend", en zo werd de eerdere uitspraak geschrapt tot de zaak in hoger beroep wordt beslist. Het klassement in 2e nationale werd eveneens aangepast, en zo spelen Antwerp en Eupen nu zaterdag toch voor de titel.

Ook op onze website zijn de gegevens terug aangepast. Zie het klassement van 2e Nationale.

Ons eerder bericht van dinsdag 26 april:
White Star Brussel legde een klacht neer in verband met het opstellen van Seraingspeler Jeffrey Rentmeister, die in die wedstrijd niet speelgerechtigd zou geweest zijn. Seraing contracteerde deze speler net voordien maar had toen een transferverbod van de FIFA wegens een inbreuk op het "Third Party Ownership". De voetbalbond had Rentmeister eerst wel speelgerechtigd verklaard, maar trok die goedkeuring weer in, op last van de FIFA.

Als White Star nu zondag 1 mei van Patro Eisden zou winnen pakt het, voor de neus van Antwerp en Eupen, de titel. Of ze dan ook promoveren naar de Jupiler League (1e Klasse A) is nog een andere zaak. De club kreeg van de licentiecommissie immers géén licentie, en is nu afhankelijk van de beroepsprocedure bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Op maandag 2 mei valt dat verdict.

NIEUWS UIT.... DE AFDELING "PROVINCIALE TRANSFERS"

Traditiegetrouw besteden we ook dit jaar opnieuw aandacht aan de provinciale transfers.

De doorgemailde transfernieuwtjes, en de berichten die we via de clubwebsites selecteren, worden vermeld op de aparte pagina  "Provinciaal - Allerlei - Extra - Prov. Transfernieuws".

De links naar die berichten worden minimaal zeven dagen vermeld op deze nieuwspagina. Zie de meest recente berichten over (klik op) : VC Mortsel OG, Vlimmeren Sport, Wezel Sport, KFC Wuustwezel, KFC Alberta, KVC Massenhoven, KSK Oosthoven en Heikant Berlaar (update).

Ook supporters en medewerkers mogen ons een e-mail doorsturen met de melding dat er op de website van hun club een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers. Klik HIER.

EEN EXTRA STIJGER IN 2e, 3e en 4e PROVINCIALE ?
Zondag 24 april 2016

Het is bekend dat Groen Rood Katelijne, dat als derde eindigde in 1e provinciale, mag deelnemen aan de Interprovinciale Eindronde (in dit artikel afgekort tot "I.E."). Via deze weg zou de club alsnog naar de nieuwe 3e klasse amateurs kunnen promoveren.

Hoe deze eindronde eruit zal zien is nu (24 april) nog niet gekend. Dat hangt af het aantal rechtstreekse stijgers naar de 3e klasse amateurs, de dalers uit bevordering en het aantal deelnemers aan de interprovinciale eindronden van de VFV (Vlaams) en ACFF (de Franstalige bond - deze regeling behandelen we hier niet).

Volgens het bondsreglement nemen zes tot acht Vlaamse provinciale clubs deel aan de I.E. Eén uit de provincie Antwerpen, één uit Oost-Vlaanderen, twee uit Limburg en twee uit West-Vlaanderen. Dat zijn er al zes. Plus twee, één of nul uit de (sportieve) provincie Brabant, die bij de VFV of ACFF horen. Tot daar de (ingewikkelde) regeling, die dus nog verder in de praktijk moet uitgewerkt worden.

Maar wat als GR Katelijne in de I.E. de promotie behaalt? Dan komt er een bijkomende stijger in 2e, 3e en 4e provinciale. De ploegen, die in de tweede fase van de provinciale eindronde uitgeschakeld zullen worden, kunnen dus nog altijd promoveren naar 1e, 2e of 3e provinciale. Maar mogelijk weten we dat pas in de loop van mei, na de I.E.

Noteer dit alvast: een eventuele bijkomende stijger wordt bepaald door deze criteria:
1. uit de tweede fase van de provinciale eindronde: punten, doelsaldo (het aantal gemaakte goals telt hier niét mee als bepalende factor), de plaats in de eindrangschikking in de reguliere competitie, het aantal behaalde punten in de reguliere competitie (in 4e berekend volgens het aantal wedstrijden).
2. Indien er daarna nog gelijkheid zou zijn, dan beslist de eerste fase: aantal punten, gewonnen wedstrijden, doelsaldo, gemaakte goals, lottrekking PC.

DE KAMPIOENEN IN DE NATIONALE REEKSEN
Zondag 24 april 2016

In de nationale reeksen kennen we al drie van de acht kampioenen (klik op de reeksbenaming voor het klassement):

* Vigor Wuitens Hamme in 3e nationale A.
* Charleroi-Marchienne in 4e nationale B.
* RC Hades in 4e nationale C.

HET KAMPIOENSCHAP - NATIONALE REEKSEN VROUWEN
Zaterdag 23 april 2016

In het nationale vrouwenvoetbal zijn, afgezien van de Super League, alle kampioenen gekend. Klik op de links van de reeksen om het eindklassement te zien.

* 1e Nationale : Standard B. * 2e Nationale : VK Egem.
* 3e Nationale A : YRKV Mechelen. * 3e Nationale B : OVC Sterrebeek.

DE NIEUWE PLANNING - SEIZOEN 2016 - 2017
PROVINCIALE REEKSEN HEREN EN VROUWEN
Woensdag 20 april 2016

Het Provinciaal Comité van de provincie Antwerpen heeft de nieuwe planning bekendgemaakt voor het seizoen 2016-2017. Daarbij werd er een aantal zaken aangepast, vergeleken bij de vorige seizoenen.

Deze planning slaat op de modaliteiten van de provinciale reeksen bij de heren, het aantal ploegen dat stijgt en daalt, de periodekampioenschappen en hun klassementen, de eindrondes enzovoort. We hebben de tekst alvast in een pdf-document gezet. Klik HIER.

Ook alle modaliteiten bij de provinciale vrouwen werden vastgelegd. Ook daar hebben we een pdf-document van gemaakt. Klik HIER.
(het copyright van deze modaliteiten is in handen van het Provinciaal Comité van de provincie Antwerpen en de KBVB).

Net als vorig seizoen zullen deze modaliteiten eveneens een plaats krijgen op een aparte webpagina. We zullen die nieuwe pagina "Provinciaal - Allerlei - Planning 2016-2017" binnenkort aanmaken, meer bepaald nadat de eindrondes gespeeld zijn.

DE KAMPIOENEN IN DE PROVINCIALE REEKSEN
Zondag 17 april 2016

Na de laatste speeldag kennen we alle elf provinciale kampioenen bij de heren (klik op de reeksbenaming voor het klassement).

* KVC Houtvenne in 1e Provinciale.
* KFC Brasschaat in 2e provinciale A.
* White Star Schorvoort in 2e provinciale B.
* KFCE Zoersel in 3e provinciale A.
* Sporting Tisselt in 3e provinciale B.
* KFC Herselt in 3e provinciale C.
* KFC Meerle in 4e provinciale A.
* Sporting Burcht in 4e provinciale B.
* VVH Lippelo in 4e provinciale C.
* SKS Herentals in 4e provinciale D.
* Laakdal VV in 4e provinciale E.

Voetbalexpress wenst de kampioenen van harte proficiat!

!! Zoals de vorige jaren zetten we ook nu alle kampioenen, periodekampioenen, deelnemers aan de promotie- en degradatie-eindrondes en rechtstreeks degraderende ploegen in een overzichtelijk schema.
Zie de button "Provinciaal - Allerlei - Promotie-Degradatie" of klik rechtstreeks hier.

HET DERDE PERIODEKAMPIOENSCHAP IN 2e, 3e en 4e PROVINCIALE
Zondag 17 april 2016

Na de wedstrijden van de laatste speeldag kennen we ook alle winnaars van het derde periodekampioenschap.
Deze periodekampioenen komen in aanmerking voor de promotie-eindronde. Sommige van hen zijn al kampioen (K.), of wonnen ook één of meerdere periodetitels (P1 - P2).

* 2e Provinciale A: Rapid Leest. Zie het klassement.
* 2e Provinciale B: White Star (K.). Zie het klassement.
* 3e Provinciale A: KFCE Zoersel (K. + P1 + P2). Zie het klassement.
* 3e Provinciale B: SV Aartselaar. Zie het klassement.
* 3e Provinciale C: Ezaart Sport. Zie het klassement.
* 4e Provinciale A: Meerle (K. + P1). Zie het klassement.
* 4e Provinciale B: Burcht (K. + P1 + P2). Zie het klassement.
* 4e Provinciale C: VK Heindonk. Zie het klassement.
* 4e Provinciale D: Westmalle. Zie het klassement.
* 4e Provinciale E: Rauw Sport. Zie het klassement.

De periodekampioenen zijn geplaatst voor de promotie-eindronde (donderdag 28 april, zondag 1 mei, donderdag 5 mei en zondag 8 mei), in principe met de eerste en tweede periodekampioenen, en eventueel de 2e en 3e (of de volgende) in het eindklassement.

Zie ook onze aparte pagina Periodekampioenen.

VROUWEN - BEKER VAN BELGIE - DE FINALE
Zondag 17 april 2016

Op zondag 17 april werd de finale van de "Vrouwen-Beker van België" gespeeld: Lierse A - Anderlecht A, uitslag 2 - 1. Zie het volledige bekerschema op de aparte pagina "Nationaal-Beker van België-Nationale Beker Vrouwen". Klik hier.

DE PROVINCIALE DAMES - DE KAMPIOENEN
Zaterdag 16 april 2016

Na de laatste speeldag kennen we alle kampioenen bij de provinciale dames. Klik op de links voor het klassement.

* In 1e provinciale: Loenhout A. Zie het klassement.
* In 2e provinciale: KFC Herenthout. Zie het klassement.
* In 3e provinciale A: Davo Puurs A. Zie het klassement.
* In 3e provinciale B: Moldavo C. Zie het klassement.
* In 4e provinciale: KVC Oostmalle. Zie het klassement.

Voetbalexpress wenst de kampioenenploegen van harte proficiat!

DE 1e PROVINCIALE DAMES - DE KWALIFICATIERONDE VOOR PROMOTIE
Woensdag 6 april 2016

De kampioenen uit alle provinciale reeksen van 1e provinciale maken kans om volgend seizoen in 2e nationale te spelen (de afdeling 3e nationale verdwijnt immers).

Maar er is (in tegenstelling tot wat velen dachten, ook wij) géén rechtstreekse promotie, want er komt nog een (vrij ingewikkelde) kwalificatieronde met maximaal 18 ploegen:
- 9 ploegen uit de huidige 3e nationale afdeling 3A en 3B, en
- 9 kandidaat-stijgers uit de verschillende provincies.
Daarvan zullen er volgend seizoen zes in 2e nationale A of B spelen >>> lees verder op de pagina "dames 1e provinciale"

DE VFV - HET EK VAN DE SPEELPLAATS NAAR JE CLUB
SCOREN MET MEISJESVOETBAL - GEEF DE ASSIST
Vrijdag 8 april 2016

We kregen van VFV-medewerker Niki De Cock, projectcoördinator voetbal voor meisjes, een artikel doorgestuurd met de titel "Breng het EK van de speelplaats naar je club".

In de afgelopen vier jaar steeg het aantal vrouwelijke leden van VFV met 25 procent. Maar de VFV is ambitieus en wil méér! Vanaf 1 april 2016 willen ze een jaar lang zoveel mogelijk "nieuwe" voetballende meisjes.

In vier periodes gaat de VFV op zoek naar de "meisjesvriendelijke clubs" in Vlaanderen. Na elke periode kan ook uw voetbalclub een prachtige prijs winnen! Elke club die de meeste nieuwe meisjes aansluit maakt kans op de hoofdprijs of op de juryprijs: een waardebon voor sportmateriaal ter waarde van 3000 euro!

Samen scoren met meisjesvoetbal! Geeft jouw club de assist?. Lees er alles over en neem deel via de VFV-pagina op de website van de KBVB. Klik hier.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

DE VFV - 1e OLDSTARS WANDELFESTIVAL
Zaterdag 28 mei 2016

We kregen van VFV-medewerker Stefan Verheyen een artikel doorgestuurd met de titel "Op scoren staat geen leeftijd", over het "Walking Football".

De Engelse superster Stanley Matthews, bijgenaamd "The Wizard of the Dribble", en actief als voetballer tussen 1930 en 1965 zei het al: "...Je stopt niet met voetballen omdat je te oud wordt. Je wordt oud omdat je stopt met voetballen...". Bij zijn afscheid was deze ex-international iets voorbij de 50, en toen speelde hij nog altijd in de hoogste Engelse divisie.

Daarop wordt er hier niet gemikt, maar wel op 55-plussers die graag voetballen, al is dat logischerwijze een vorm van "wandelend" voetballen. Zij die eraan deelnemen zijn alvast razend enthousiast over de gezonde beweging die ze krijgen, en over de sfeer.

De VFV, de "Voetbalfederatie Vlaanderen" en de "Football+ Foundation" organiseren in dat kader dan ook het "1e OldStars Wandel-Voetbalfestival" op zaterdag 28 mei 2016, in het Nationaal voetbalcentrum Tubeke. Een aanrader.

Lees er alles over en schrijf in via de VFV-pagina op de website van de KBVB. Klik hier.

EVEN NOTEREN !
Donderdag 3 maart 2016

We zitten nog volop in het seizoen 2015-2016, maar de redactie van "Voetbalexpress" kijkt al een tijdje vooruit naar volgend seizoen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

In het kader van die voorbereiding geven we u al een aantal zaken mee die (vanaf 2016-2017) zullen aangepast worden in het provinciale voetbal Antwerpen.

1. De "Beker van Antwerpen" die dit jaar (bij de heren) op 30 juli en 6, 13 en 20 augustus zal gespeeld worden, zal enkele wijzigingen ondergaan.
a. Om te vermijden dat bijvoorbeeld een 4e provincialer met zware of dubbele cijfers wordt verslagen door een 1e of 2e provincialer zullen er, voorafgaand aan de loting, twee "groepen" worden gemaakt, meer bepaald een groep met 1e en 2e provincialers, en een groep met 3e en 4e provincialers.
b. De lottrekking zal binnen die groepen gebeuren, zodat clubs uit 1e en 2e provinciale enkel tegen andere clubs uit die afdelingen kunnen uitkomen.
c. Het zelfde principe geldt ook bij de lottrekking binnen de groep van 3e en 4e provincialers, die dus ook enkel tegen elkaar zullen spelen.
d. Er zal bij de lottrekkingen geprobeerd worden om BVA-wedstrijden tussen clubs uit dezelfde reeks (van de nieuwe reguliere competitie) te vermijden.
e. Alle clubs kregen ook een formulier om hun voorkeur aan te duiden wat de BVA-wedstrijddag betreft, op zaterdagavond of op zondag.

2. Het "Zwarte Boek" waarin alle gegevens van de provinciale clubs en hun bestuurders vermeld werden, en waaruit een paar jaar geleden de competities al verdwenen, zal vanaf dit jaar niet meer worden afgedrukt. Vanaf 2016 zal dit "Zwarte Boek" met al de gegevens enkel nog digitaal beschikbaar zijn. Zelf die digitale versie afdrukken is uiteraard een logische optie.

DE PAGINA "HERVORMING BETAALD- EN AMATEURVOETBAL"

Het jaar 2016 wordt een mijlpaal in de geschiedenis van het Belgische voetbal, onder andere door de historische "Hervorming" die vanaf de competitie 2016-2017 zal ingaan. Vanaf dan wordt er in de reeksen een officiëel onderscheid gemaakt tussen het "Betaald Voetbal" en het "Amateurvoetbal".

Omdat de nieuwe regelingen en wijzigingen in de diverse afdelingen vrij drastisch worden aangepast, hebben we geprobeerd om al die nieuwe zaken op één pagina samen te vatten, een pagina met heel wat informatie en leeswerk. U kan ze ook gebruiken als opzoekpagina, al zijn sommige onderdelen nog niet definitief beslist.

Op die aparte webpagina vindt u ondermeer de grote lijnen van de hervorming, de samenstelling van de nieuwe nationale reeksen, de competitievorm en de promotie- en degradatieregeling van de nieuwe reeksen betaald voetbal en amateurvoetbal.

De nieuwe pagina, die we de naam "Hervorming 2016" hebben gegeven, vindt u onder de button "Extra - Allerlei". Of klik rechtstreeks hier.

HET EK 2016 IN FRANKRIJK - 10 JUNI TOT 10 JULI - DE LOTING

Op zaterdag 12 december vond de loting plaats van de voorrondes in het Europees Kampioenschap 2016. België werd uitgeloot in groep E, samen met Italië, Ierland en Zweden.

Dit is de volledige uitslag van de loting:
* Groep A : Frankrijk, Roemenië, Albanië en Zwitserland.
* Groep B : Engeland, Rusland, Wales en Slowakije.
* Groep C : Duitsland, Oekraïne, Polen en Noord-Ierland.
* Groep D : Spanje, Tsjechië, Turkije en Kroatië.
* Groep E : Belgie, Italië, Ierland en Zweden.
* Groep F : Portugal, IJsland, Oostenrijk en Hongarije.

De landen die na de drie groepswedstrijden van de voorronde naar de achtste finales gaan zijn de zes groepswinnaars, de zes tweede geklasseerden en de vier beste nummers drie, in totaal dus 16 landen.

Ook "Voetbalexpress" besteedt de nodige aandacht aan dit tornooi. Daarvoor kan u onze pagina "Nationaal-Rode Duivels-EK 2016 Hoofdpagina" raadplegen. Daar worden ook de links vermeld naar de groepspagina's. Elk van de zes groepen krijgt dus zijn eigen pagina op onze website, inclusief het wedstrijdschema, de uitslagen en het klassement.

* De wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen van de voorronde in alle groepen kan u ook bekijken op onze mobiele site m.voetbalexpress.be.

VOETBALEXPRESS OOK MOBIEL

Onze website is ook mobiel te bekijken via bijvoorbeeld GSM, Smartphone, Blackberry, iPhone, Tablet enzovoort...

Zo is het mogelijk om na de wedstrijden op de tribune, in de kantine of onderweg in te loggen op onze website en de reeds gekende resultaten en gegevens te zien. We hebben ons wel beperkt tot de uitslagen en klassementen (ploegnaam en puntentotaal) van alle nationale en provinciale reeksen van zowel het heren- als het damesvoetbal.

We hebben ook een aparte pagina gemaakt met de gedetailleerde uitleg én een aantal voorbeeldschermpjes. Die kan u vinden via de button "Website" en dan "VBE Mobile". Of klik rechtstreeks hier.

Ons "mobiel" internetadres is : m.voetbalexpress.be
Veel plezier ermee!

Alle reacties zijn welkom via ons e-mailadres, en laat eens weten of het lukt. Mocht u moeilijkheden ondervinden in het gebruik, zet dat best ook op mail en laat het ons weten via VBE-mobile.

NIEUWS UIT.... HET ARCHIEF

De nieuwsitems op deze pagina worden na een aantal dagen gearchiveerd. U kan ze dan terugvinden op de maandpagina. Dat kan via de button "Archief". Kies daar via de keuzetabel het juiste jaar en daarna de juiste maand, bijvoorbeeld april 2012.

Berichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.

WELKOM OP VOETBALEXPRESS.BE

We hebben deze onafhankelijke website gemaakt om op een aangename en snelle manier de uitslagen, statistieken en klassementen te bekijken van het provinciale voetbal in de provincie Antwerpen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Maar we beperken ons niet enkel tot de cijfers.

Ook nieuws en nieuwtjes over provinciale clubs worden vermeld, net als kalenderwijzigingen en -aanpassingen.

We besteden ook aandacht aan schema's en wedstrijden in alle groepen van de Beker van Antwerpen, aan de provinciale eindrondes, en aan alle provinciale reeksindelingen en wedstrijdschema's in de aanloop naar het volgende seizoen.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner én hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

We zullen ons echter wel houden aan een maximaal aantal sponsors, zodat ieder van hen voldoende aan bod komt. Mensen die ons initiatief en deze website willen steunen door een logo-vermelding van hun firma of bedrijf, contacteer ons voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB Tornooien"

Onze webmaster maakte eerder al een gebruiksvriendelijk programmaatje om wedstrijden, uitslagen en klassementen te maken, zowel voor medewerkers van de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, én volgens de officiële parameters en volgorde van de voetbalbond.

Niet enkel te gebruiken dus tijdens de tornooien, maar ook door webmasters die nu soms nog alle tabellen "ergens" copiëren of eindeloos cijfer per cijfer intikken. Onze software is voor hen dé oplossing.

Dit programma maakt zelfs periodekampioenschappen, én heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten. Eenvoudig en goedkoop: éénmalig 30 euro voor een onbeperkte licentie.

U kan alvast een gratis proefversie downloaden om alles eens te bekijken. Voor de volledige uitleg en procedure, klik en kijk op www.vbtornooien.net