Nieuws
Update: gisteren om 22:48u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

ITmoov - Een concept van ABC-Groep
IT-Consultancy
Laar 179, 2180 Ekeren
Tel: +32 (0)3 640.01.60
www.itmoov.be
www.abc-groep.be
!! ALLE PROVINCIALE KALENDERS STAAN ONLINE
ZIE DE REEKSPAGINAS - HEREN EN VROUWEN

!! DE SCHEMAS BEKER VAN ANTWERPEN
ZIE PROVINCIAAL BVA - HEREN EN VROUWEN
Laatste update: gisteren om 22:48u
Nieuws
DE STOOT VAN DE DAG!
Maandag 23 juli 2018

"De uitspraken van Louis Van Gaal zijn net zo belangrijk als een fiets die omvalt in Peking."

Jupp Heynckes

VOETBALEXPRESS - ZOMERRECES

Zomerrust Momenteel zijn webmaster Axel en eindredacteur Tonny even in zomerreces. Zij genieten van een kleine rustpauze en volgen daarom een tijdje niet alles op de voet, want hun echtgenotes hebben hen gevraagd om hun toetsenbord even op afstand te houden...

Dat betekent evenwel niet dat we belangrijk nieuws, en de nog resterende nieuwe wedstrijdkalenders van 2e en 3e amateurs, niet zullen publiceren... Integendeel: interim-redacteur Tex houdt, net als vorige zomer, alles up-to-date.

DE SUPERCUP 2018
Zondag 22 juli 2018

Landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar Standard Luik speelden op zondag 22 juli tegen elkaar voor de "Supercup", traditioneel de start van het Belgische voetbalseizoen. Het werd 2 - 1 voor Club Brugge, dat zo meteen de eerste trofee van het nieuwe seizoen in de prijzenkast mag zetten.

KALENDERS 2e EN 3e KLASSE AMATEURS ?
Update - Vrijdag 20 juli 2018

De kalenders van de VV-reeksen 2e en 3e amateurs werden nog altijd niet bekendgemaakt, en we begrijpen de website-bezoekers die ons mailen en de vraag stellen wanneer dat het geval zal zijn.

Uiteraard wachten wij ook nog altijd af wanneer de Voetbalbond die kalenders publiceert op haar website. Om u een idee te geven: vorig jaar was dat op 17 juli.

Maar vermits er ook op vrijdag 20 juli nog altijd geen beweging is waar te nemen, stelden we ons toch de vraag waar de (wat minder begrijpelijke) vertraging zit, en dank zij een paar welwillende bezoekers/kenners hebben we hier toch al een antwoord op gekregen, waarvoor dank.

De clubs SK Pepingen-Halle en VK Ninove, die zich in de eindronde van respectievelijk 2e en 3e amateurs konden redden, werden in de nasleep van de zaak Lierse SK toch een afdeling teruggezet, en beide clubs tekenden hiertegen beroep aan via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

De definitieve uitspraak zou één van de dagen volgen, en indien hun beroep gehonoreerd wordt kan er nog wat veranderen aan de voorgestelde reeksindelingen in de 2e en 3e amateurs VV. Mede daarom werd de kalender van de Franstalige reeks ACFF 3e A voorlopig verwijderd door de KBVB. Wordt vervolgd...

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC"

In het kader van ons project "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" kregen we al heel wat reacties van clubmensen en supporters die ons, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg zullen doorsturen per SMS.

We gaan proberen dit aantal nog uit te breiden om voortaan zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen, te beginnen vanaf 4 augustus met de BVA-wedstrijden.

Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, laat het ons even weten via mail. Klik HIER of stuur een mail via info@voetbalexpress.be.

(in het kader van de GDPR privacy-regeling: wij leggen géén databank aan met persoonlijke gegevens)

BEKER VAN ANTWERPEN - DE WEDSTRIJDSCHEMA'S
Zaterdag 4 augustus 2018

Voor alle wedstrijdschema's van de BVA, die van start gaat op zaterdag 4 augustus, zie de button "Provinciaal-Beker van Antwerpen". Daar kan u de hoofdpagina (met de samenstelling van de groepen) en de aparte groepspagina's kiezen.

Bij de heren zijn er in totaal zes groepen: twee met telkens 24 ploegen uit 1e en 2e provinciale (48 in totaal), en vier groepen met 3e en 4e provincialers (132 in totaal).

De provincialers die zich (op 29 juli) plaatsen voor de tweede ronde van de "Croky Cup", spelen hun eerste BVA-wedstrijd op woensdag 8 augustus (de vorige jaren was dit altijd op de donderdagen).

Nog even dit: elke woensdag voor de BVA-speeldag passen we de gewijzigde dagen of beginuren aan in onze schema's. Het is dus niet nodig om ons die wijzigingen van tevoren door te sturen.

Voor de schema's bij de BVA-vrouwen, zie "Provinciaal-Beker van Antwerpen". Kies daar "Hoofdpagina Vrouwen" (met de samenstelling van de groepen) en de links naar de aparte groepspagina's.

EEN NIEUWE VOETBALEXPRESS SPONSOR !
Maandag 16 juli 2018

Voetbaluitslagen.com Vandaag mogen we bij "Voetbalexpress" een nieuwe sponsor/donateur
verwelkomen. Dat is www.voetbaluitslagen.com en, zoals altijd bij een nieuwe donateur, stellen we die in het kort even voor.

Voetbaluitslagen.com is één van de meest promimente Nederlandse websites die zich, naast de schema's, uitslagen en klassementen van de Nederlands Eredivisie, ook richt op o.a. de Jupiler Pro League, de Premier League, de Primera División, de Italiaanse Serie-A en de Bundesliga.

Ook de Champions League en de Europa League worden op de voet gevolgd. Eén van de sterke punten van deze website is het vermelden van "Live Voetbal Uitslagen" van uw favoriete nationale en internationale club.

Daarnaast is er ondermeer nog een overzicht van een aantal links naar Voetbal-Bookmakers waar men ook eens een verantwoord gokje kan wagen. Klik op www.voetbaluitslagen.com

Heeft u ook interesse om voor een éénmalig bedrag en onbeperkt in tijd sponsor/donateur te worden van "Voetbalexpress", mail ons dan via VBE-website-promo, of stuur een bericht via onze pagina Contact. Zie ook de pagina Sponsors. We hebben recent trouwens besloten om ruimte vrij te maken voor vijf nieuwe sponsors/donateurs.

DE CROKY CUP - BEKER VAN BELGIE 2018-2019
Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juli 2018

De eerste speeldag van de "Croky Cup" wordt zoals elk jaar afgewerkt in het laatste weekend van juli. U kan alle wedstrijden (en de uitslagen) ook op onze website bekijken via "Nationaal-Beker van België-Ronde 1 tot en met 5". Of klik rechtstreeks hier.

Bekijk ook het wedstrijdschema van de Beker van België-Vrouwenploegen via "Nationaal-Beker van België-Nationale Beker Dames". Of klik rechtstreeks hier.

DE UEFA NATIONS LEAGUE

Vanaf donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 september 2018 gaat de "UEFA Nations League" van start, een nieuwe landencompetitie waarin België in groep 2 van League A uitkomt, samen met Zwitserland en IJsland.

Lees er alles over op onze aparte pagina "Nationaal-Rode Duivels-Nations League".
Of klik rechtstreeks hier.

HET BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN
EEN NIEUWE BEGINNELINGENCURSUS - SCHEIDSRECHTER
Zaterdag 15 september 2018

Het Bureau Arbitrage Antwerpen lanceert een nieuwe rekruteringscampagne om zoveel mogelijk kandidaten te bereiken die de "Beginnelingencursus Scheidsrechter" willen volgen.

Indien je minimaal 15 jaar oud bent en je van voetbal en actieve sport houdt is deze gratis opleiding misschien iets voor jou. Bij het leiden van wedstrijden is er een vergoeding van 22 euro plus verplaatsingskosten, en met je persoonlijke scheidsrechterskaart mag je alle wedstrijden in België, georganiseerd door de Voetbalbond, gratis bijwonen.

De lessen zijn gepland op de zaterdagen 15, 22 en 29 september 2018, telkens van 9 tot 13 uur, aan het Provinciaal Bondsgebouw, Brieleke 18 in Wommelgem.

Meer info bekijken en inschrijven doe je via de KBVB. Klik HIER. Warm aanbevolen !

DE NIEUWE PROVINCIALE WEDSTRIJDKALENDERS
HEREN EN VROUWEN - 2018-2019
Maandag 2 juli & update donderdag 5 juli 2018

Alle nieuwe provinciale kalenders staan online, en u kan ze allemaal bekijken op "Voetbalexpress". Mét dank aan PC-Voorzitter Marc Van Craen, VV-Regional Manager Peter Croes en diens medewerksters van het Provinciaal Secretariaat.

De kalenders van 1e, 2e, 3e en 4e provinciale heren staan op onze aparte reekspagina's.
Bekijk ze ook in pdf of in excel/ods (bekijken en/of opslaan).

Ook alle kalenders van de provinciale reeksen bij de vrouwen staan op de reekspagina's.
Bekijk ze ook in pdf of in excel/ods (bekijken en/of opslaan).

NATIONALE VROUWEN - ALLE KALENDERS GEKEND
Zaterdag 7 juli 2018

De kalenders van de "Super League Vrouwen Voetbal" en van de 1e en 2e Nationale Vrouwenreeksen werden bekendgemaakt.

U kan ze allemaal bekijken in één volledige file, in pdf en in excel/ods.
De volledige wedstrijdschema's staan ook vermeld op de aparte reekspagina's.

JAARKALENDER NATIONAAL EN EUROPEES VOETBAL 2018-2019
Donderdag 14 juni 2018

De Jupiler Pro League (c) en de KBVB (c) maakten een overzichtelijke kalender voor de periode juli 2018 tot juni 2019, waaop de verschillende profcompetities in kleur vermeld worden.

Zo kan u de speeldatums zien van o.a. de JPL, de Proximus League, de Croky Cup, de Play-Offs, de Champions League, de Europa League en de interlands.

We hebben dat brede scherm voor de duidelijkheid in twee aparte PDF-schema's verdeeld.
Om te bekijken, te vergroten en eventueel af te printen, klik voor het overzicht van juli tot december 2018 en januari tot juni 2019.

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de KBVB-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geïnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VFV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Op verzoek van Wilfried Rombouts, die zich via het Bureau Arbitrage volop inzet bij dit project, sluiten wij van "Voetbalexpress" ons graag aan bij het verder bekendmaken van deze actie.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover méér inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

DE VFV-PROJECTEN - VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VFV", de Voetbalfederatie Vlaanderen. De VFV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt we op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VFV of de KBVB weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via één klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VFV-website of de KBVB-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VFV-Acties".

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Hieronder ziet u een (chronologisch) schema met de links en de benaming van de nieuwe (*) en lopende projecten en acties van de federatie "Voetbal Vlaanderen".

Daarisem * Scoren in de Jeugd-
Futsal mini-competitie *
VV - Jeugdcompetitie
Reglement, vragen, enz. *
Het G-Voetbal Scheidsrechter worden Voetribal
Subsidies Jeugdvoetbal Voetbal Vlaanderen Dribbelvoetbal
Aankoop Doeltjes
Word Scheidsrechter EHBO-Veilig Sporten Provinciale Jeugdopleiding
Word Trainer    
VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner én hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, én volgens de officiële parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, én heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet.

Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien".
Of klik rechtstreeks HIER.