Drie op een Rij
Update: 03/05/2018 om 09:49u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

www.livetipsportal.com/nl/
Portaalsite naar de beste online Betting websites.
Wed en win op de Europese
en Internationale Voetbalcompetities.
Bookmaker reviews en bonussen op
www.livetipsportal.com/nl/
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
www.voetbalexpress.be
Alle uitslagen via GSM,
Tablet, Blackberry,
iPad & Smartphone
Deze pagina is niet beschikbaar in mobiel formaat. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Laatste update: 03/05/2018 om 09:49u
Archief  /  Seizoen 2017-2018  /  Extra  /  Allerlei  /  Drie op een Rij

www.livetipsportal.com
Wedden op sport
https://www.livetipsportal.com/nl/


DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2017-2018

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen.

Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.

Een speciale gebeurtenis of een uitzonderlijke prestatie kan ook nog een "extra vermelding" opleveren, maar dat zal niet elke week voorvallen.

Voor het "Drie op een Rij" - archief van vorig seizoen 2016-2017, klik hier.Kies een datum voor de "Drie":

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 3 mei 2018

Via deze rubriek brengen we als extra vermelding eerst hulde aan alle spelers en trainers, die we uiteraard niet allemaal kunnen vernoemen, maar die in het afgelopen seizoen hun motivatie en tijd in hebben gezet voor hun ploeg. Bedankt en nog eens bedankt !
In de laatste aflevering van dit seizoen zetten we drie spelers in het zonnetje die méér dan waardevol waren voor hun club. Zij verdienden hun sporen dank zij hun ervaring, inzet en kunde.
1. Stef Everaert, K Kalmthout SK (3e provinciale A)  was één van de drijvende krachten tijdens het voorbije formidabel verlopen seizoen van zijn team, dat de drie periodes én de titel won. Bij de 3 - 1 zege tegen Dosko miste hij eerst wel een strafschop, maar in het laatste half uur benutte hij er wél twee, en zo dreef deze gewaardeerde ploegkapitein zijn seizoenstotaal op tot twaalf stuks.

2. Tim Herpoel, VC Mortsel OG (3e provinciale B)  is een jonge dertiger die het doel nog altijd weet staan. Bij de 2 - 5 uitzege tegen Nielse, dat het behoud in extremis toch veilig kon stellen, leverde hij een mooi uitgevoerde hattrick af. De twee eerste daarvan maakten van een 2 - 1 achterstand een voorsprong, en een kwartier voor tijd deed hij daar de belangrijke en al beslissende derde bij.

3. Glenn Baeten, doelman van KSAV Sint Dimpna (3e provinciale C)  zal zich dit jaar zeker nog lang herinneren. Met periodetitel één was het seizoen al een succes, maar pas op de laatste speeldag, op het veld van Zandhoven, werd de lang verwachte titel binnengehaald via een 0 - 5, die het totaal op 113 stuks bracht. En met slechts 22 tegengoals werd hij de minst gepasseerde doelman in provinciale.

Onze volgende afspraak voor de rubriek "Drie op een Rij" is voor donderdag 6 september. Tot dan!

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 26 april 2018

In de voorlaatste aflevering van dit seizoen maken we plaats voor twee schutters en voor de auteur van een "titelgoal", en daar beginnen we deze rubriek mee.
1. Stijn Ceulemans, Willebroekse SV (3e provinciale B)  zal het jaar waarin hij twintig werd niet snel vergeten. In de wedstrijd tegen achtervolger Branst gaf zijn ploeg eerst een voorsprong uit handen. Maar in de blessuretijd zorgde hij met een formidabele trap vanop de eigen helft voor de 2 - 2, en dat ene punt was meteen goed voor het kampioenschap en de promotie naar tweede provinciale.

2. Tim Leemans, Oxford Hemiksem (3e provinciale B)  werd de meest opvallende speler bij zijn ploeg, die al wel zeker is van de degradatie maar die in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen een sterke en opvallende 5 - 0 zege behaalde tegen Kessel. Even na het half uur scoorde Tim een eerste keer, en in het allerlaatste kwartier van de wedstrijd voegde hij daar nog een zuivere hattrick aan toe.

3. Laurens de Bakker, KFC Kontich B (4e provinciale C)  dacht misschien dat we zijn "Klavertje Vier" vergeten waren omdat hij die scoorde in de midweekse inhaalwedstrijd van vorige week. Nee hoor, hij stond netjes en verdiend op onze lijst voor de "Drie". De B-Katelijners moesten met 0 - 7 het hoofd buigen, en daarbij scoorde Laurens in beide helften twee goals, die zijn totaal op 15 brachten.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 19 april 2018

Net als vorige week zetten we een doelman en twee auteurs van een "Klavertje Vier" in de kijker. Na deze aflevering resteren er dit seizoen trouwens nog twee: op de donderdagen 26 april en 3 mei.
1. Tom Verelst, doelman van KSV Schriek (1e provinciale)  was ooit actief in 2e en 3e nationale. Hij toonde alweer zijn klasse bij de 0 - 0 tegen promotiekandidaat KFC Kontich. Zijn teller staat intussen dan wel ergens in de dertig, maar wat hij vooral in de tweede helft liet zien was goed voor een aantal open doekjes, met een gestopte strafschop als topmoment en een belangrijk punt als beloning.

2. Wannes Janssens, KFC Broechem (2e provinciale A) , volgend seizoen bij Racing Mechelen, is voor de tweede keer dit jaar te gast met een "Klavertje". Bij de 2 - 4 uitzege tegen Walem zette hij zijn ploeg al binnen het half uur op een dubbele voorsprong, en daar deed hij in het vijfde kwartier nog vlotjes twee stuks bij, zodat hij uiteindelijk tekende voor alle vier de Broechemse goals. Chapeau!

3. Wout Janssens, KFC Meer (3e provinciale A)  is voor zover we weten géén familie van Wannes, maar wat beide jongens afgelopen zondag wél gemeen hadden waren vier goals. Voor Wout was dit "Klavertje Vier" een heuse première. Ook hij verdeelde zijn treffers netjes over de twee helften tegen het al gedegradeerde Maria-ter-Heide, dat met een 7 - 0 nederlaag de kelk helemaal moest ledigen.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 12 april 2018

We kozen deze week een uitblinkende doelman, die in ons rijtje door twee ervaren schutters geflankeerd wordt. Met het oog op het seizoenseinde zullen trouwens bij heel wat spelers en bestuursleden de zenuwen onderhand iets strakker gespannen staan, te beginnen met de laatste speeldag van de tweede periode, nu zaterdag en zondag.
1. Melvin Bouwmeester, SK Rapid Leest (1e provinciale)  is half de dertig. Hij doorzwom al heel wat voetbalwatertjes, ondermeer in bevordering. Bij de 5 - 0 overwinning tegen het, net zoals Rapid, in puntennood verkerende Antonia A, legde hij een mooi "Klavertje Vier" op de mat, waardoor beide ploegen gelijk komen in de stand, al zullen ze allebei het degradatiespook nog moeten omzeilen.

2. Nico Van De Vyver, doelman van KFC Walem (2e provinciale A)  staat voor het tweede seizoen onder de lat bij zijn ploeg, die na de promotie van vorig jaar het verblijf in tweede provinciale zonder twijfel zal verlengen. In de belangrijke uitmatch bij KFC Katelijne leek Walem vooral na de rust rijp voor een tegentreffer, maar met een sublieme prestatie hield Nico de 0 - 0 op het scorebord.

3. René Romand, K Zandhovense SK (3e provinciale C)  is de dertig ook al even voorbij, maar hij blijft nog altijd dé KZSK-prijsschutter, met in het verleden ondermeer 33 stuks als seizoensrecord. Bij de ongelooflijke 5 - 7 zege tegen Noordstar was hij alweer goed voor een "Klavertje Vier". Na een half uur prikte hij al één goal binnen, en met drie stuks na de rust dreef hij zijn huidige score op tot 23.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 29 maart 2018

We hadden een beperkt competitieprogramma om uit te kiezen, vandaar dat we vorige maandag onze wekelijkse "Klapper" noodgedwongen moesten overslaan, maar voor de "Drie op een Rij" kozen we een mooi gezelschap uit 4e provinciale met respectievelijk vijf, vier en drie goals.
1. Jordy De Decker, SK Sint-Amands (4e provinciale C)  is een jonge twintiger die al bewees van meerdere markten thuis te zijn. Maar hij komt het best tot zijn recht in de spits en bewees dat bij de 7 - 1 zege tegen de jong-Katelijners. Met één treffer voor de rust en vier stuks in de tweede helft was hij goed voor een onvervalste "Vijfklapper" die hem ook een verdiende applausvervanging opleverde.

2. Glenn Broekhoven, KVC Oostmalle (4e provinciale A)  werd één van de meest opvallende spelers in de topper tegen Gooreind, dat kreunde onder de blessurelast en met 5 - 0 het hoofd moest buigen. Met een onvervalst "Klavertje Vier" benadrukte de sterke Glenn de Oostmalse ambities om eindelijk terug naar 3e provinciale te stijgen, al zal dat goed als zeker via de eindronde moeten gebeuren.

3. Maxim Van Hoydonck, K Brecht SK (4e provinciale A)  stond in de uitwedstrijd bij en tegen Putte SK in het derde kwartier twee keer op de goede plaats, en eigenlijk was de thuisploeg toen al uitgeteld. Na de rust maakte Maxim zijn hattrick compleet, en na de 1 - 5 eindstand houdt de Brechtse kern de hoop levend om, via de eindronde, een nieuwe kans op de lang verhoopte promotie te behalen.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 22 maart 2018

We noteerden deze week maar liefst vier spelers die een "Klavertje Vier" scoorden, maar we geven toch een extra vermelding aan één van hen: Wesley Verschaeren van KVV Duffel (2e provinciale A) is overduidelijk in bloedvorm, want na zijn superprestatie van vorige week, die hem ook al in deze rubriek bracht, was hij in zijn eentje verantwoordelijk voor de vier Duffelse goals bij de 4 - 0 zege tegen KFC Brasschaat. Dat bracht zijn totaal op 24 en KVV op één zege van de titel.
Naast een handvol hattricks waren er, zoals hierboven al vermeld, vier "Klavertjes Vier", maar het viel ons ook op dat het bij 7 van de 81 gespeelde wedstrijden 0 - 0 bleef, en wij vermoeden dat dit wel eens een "record" zou kunnen zijn.
1. Wannes Janssens, KFC Broechem (2e provinciale A)  is al een tijd de topschutter van zijn ploeg. Hij scoorde opnieuw vier keer bij de 1 - 6 uitzege tegen Sporting Burcht en bracht daarmee zijn voorlopig seizoenstotaal op 29. Zijn goalinstinct bleef trouwens niet onopgemerkt, want een supporter liet ons weten dat Wannes volgend seizoen hogerop speelt. Hij stapt over naar Racing Mechelen.

2. Philip Adriaensen, KFC Grobbendonk (4e provinciale B)  is met zijn 24 treffers één van de meest opvallende figuren bij het wel erg sterk draaiend KFC, dat met een lopende reeks van 25 op 27 nu volop mag rekenen op de promotie-eindronde. Ook op zijn 33e weet Philip het doel nog staan: na een hattrick voor de rust zette hij in blessuretijd de spreekwoordelijk kers op de taart met een vierde goal.

3. Kevin Van Schaverbeke, Jong Antwerpen Sport (4e provinciale B)  zorgde bijna op zijn eentje voor een derde van de gemaakte goals bij JAS, dat volgend seizoen fuseert met SK Wilrijk. Bij de 5 - 5 draw tegen Massenhoven schoot hij op het uur uit zijn slof met een benutte strafschop, en daarna sleepte hij met drie extra treffers, die zijn totaal op 18 brachten, een dik verdiend punt uit de brand.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 15 maart 2018

De doelpuntenmakers sloegen afgelopen weekend weer toe: één "Klavertje" en in totaal elf hattricks. Daar waren een paar speciale bij, waar we er ééntje van uitpikten.

Verder werd onze naam "Voetbalexpress" in een interview in de grootste Antwerpse krant nét niet vernoemd. We werden er omschreven als "...een Belgische website rond het Antwerpse provinciale voetbal..."... maar de goede verstaander...

1. Wesley Verschaeren, KVV Duffel (2e provinciale A)  was een wel erg opvallende speler in zijn team, dat nu echt wel op méér dan kruissnelheid zit richting kampioenschap en de sprong naar eerste provinciale. Bij de 1 - 2 zege in de topper tegen RVC Hoboken was hij alweer flink op dreef. Hij scoorde de twee Duffelse goals en kreeg als beloning ondermeer een zeer gesmaakte applausvervanging.

2. Joren Nuyts, KFCE Zoersel (2e provinciale B)  was twee weken geleden al te gast in onze "Drie" toen hij na een jaar blessureleed bij zijn heroptreden vier keer scoorde. En met één goal in de eerste en drie in de tweede helft deed hij dat kunststukje over in de thuismatch tegen Herselt, dat een 1 - 3 voorsprong moest prijsgeven na drie extra treffers van Joren, en dat op zes minuten tijd. Chapeau!

3. Ben Smits, KFCH Pulderbos (4e provinciale B)  is één van de sterke pionnen in de toch wel uitstekend draaiende leidersploeg, die samen met buur Pulle voor het kampioenschap strijdt. De jonge Merksemse piraten, niet voor niets derde in de klassering, kregen een 5 - 1 nederlaag te slikken. Ben scoorde daarbij voor de rust twee keer, en net voor het einde deed hij daar nog een derde bij.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 8 maart 2018

We kozen deze week voor een redelijk gevarieerd drietal, waarbij elk van hen wat ons betreft een grote pluim op de hoed mag steken.
1. Jan Geerts, K Merksplas SK (1e provinciale)  zorgde voor de enige goal in de opgemerkte uitzege tegen het sterke Berg en Dal, grote kandidaat voor de eindronde. KMSK balanceert al een tijdje net op of onder de degradatielijn, maar kan zich na de winnende en wonderbaarlijke lob die Jan uit zijn schoenen schudde, en die vele monden deed openvallen, aan deze gouden driepunter optrekken.

2. Tim Busschots, doelman van VC Mortsel OG (3e provinciale B)  kreeg na de wedstrijd heel wat complimenten voor zijn ijzersterke prestatie tegen Hooikt, dat echter wel met 2 - 4 kwam winnen. Volgens de commentaren was hij één van de weinigen die echt op niveau speelde bij VC, dat vorig seizoen promoveerde na de titel, en nu het verblijf in derde provinciale moeiteloos verlengt.

3. Nico Jacobs, RB Elzestraat (4e provinciale C)  is een scorende aanvaller die dit jaar zesentwintig wordt. Hij stond bij de 1 - 9 uitzege tegen de jonge talenten van KFC Katelijne na de rust maar liefst vier keer op de goede plaats. Nico was op de vorige provinciale speeldag trouwens de enige speler die goed was voor een "Klavertje Vier", en hiermee dreef hij zijn voorlopig totaal op naar 17 treffers.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 1 maart 2018

Naast de vermelding van een uitblinkende spits met flink wat nationale en internationale ervaring geven we deze week ook weer een plaats aan twee "Klavertjes".
1. Stein Huysegems, Berlaar Heikant (1e provinciale)  legde al een indrukwekkend parcours af dat hem ondermeer een landskampioenschap opleverde, een passage in de Eredivisie, 14 caps bij de Rode Duivels en een drietal seizoenen in Nieuw-Zeeland. In de met 0 - 3 gewonnen "Klapper" tegen Racing toonde hij ook op zijn 35e zijn klasse met een schitterende wedstrijd, inclusief twee goals.

2. Joren Nuyts, KFCE Zoersel (2e provinciale B)  viel meer dan een jaar geleden uit met een zware kwetsuur aan de achillespees die hem tot een lange en extreme revalidatie dwong. Hij kon eindelijk zijn wederoptreden doen tegen Oud Turnhout, en hoe! Het werd een 0 - 6 overwinning waarbij Joren twee keer scoorde in elke helft, een prestatie die vele supporters ondanks de kou kon verwarmen.

3. Davy Van Gestel, Blauberg Sport (4e provinciale D)  is na zijn vijf goals op speeldag 1 en zijn vier op speeldag 19 voor de derde keer te gast in deze rubriek. Hij is momenteel een bepalende factor in de spannende en indrukwekkende race richting promotie en/of kampioenschap, en benadrukte bij de 2 - 9 zege tegen Wavria B nog maar eens zijn "torinstinct", met één treffer voor en drie na de rust.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 22 februari 2018

We geven deze week een extra vermelding aan de twee auteurs van een "Klavertje Vier". Dat zijn Jordi Maes van Verbroedering Zwijndrecht (2e provinciale A) die bij de 0 - 7 uitzege tegen Mariaburg vier keer scoorde, en Giovanni Huysmans van Excelsior Bouwel (3e provinciale C) die na zijn zes treffers van 8 februari nu voor de tweede keer op rij vier goals liet noteren, een nog nooit geziene prestatie in de provinciale reeksen, al verloor zijn ploeg deze keer wel met 4 - 5 van VC Poederlee.
Onze "Drie op een Rij" komt vandaag uit het noordelijke deel van onze provincie, en dat lijstje bestaat uit een uitblinkende doelman en twee veldspelers die een extra opvallende rol vertolkten bij de overwinning van hun ploeg.
1. Yannick De Winter, doelman van KFC Lille (1e provinciale)  is een ervaren keeper die ooit overkwam van KFC Bevel en nu voor het vierde seizoen onder de palen staat bij het ambitieuze KFC Lille. In de topper tegen Berg en Dal leverde hij een schitterende prestatie af als betrouwbaar sluitstuk, en na de 3 - 0 zege mag zijn club opnieuw en terecht volop mikken op de promotie.

2. Berthe Mertens, KFC Wuustwezel (2e provinciale B)  had zich samen met zijn maats waarschijnlijk al neergelegd bij een 1 - 1 gelijkspel in de topper tegen Olmen. Maar seconden voor tijd legde hij vanop aanmerkelijke afstand aan voor een flitsend schot dat snoeihard tegen de netten plofte. Een wereldgoal dus, die meteen goed was voor de drie punten en voor een verlengde koppositie.

3. Endrit Voca, K Loenhout SK (3e provinciale A)  heeft Albanese roots, maar hij werd (vandaag precies 20 jaar geleden) geboren in Wuustwezel. Hij kreeg zijn opleiding ondermeer bij NAC, en Loenhout mag zich in de handen wrijven met deze talentvolle spits. Hij scoorde twee keer en was een constante gesel voor Zandvliet, dat met een 0 - 5 thuisnederlaag het hoofd moest buigen.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 15 februari 2018

Ook deze week hebben we weer een "Klavertje Vier" van een zo onderhand vaste klant. Verder zetten we een uitblinkende doelman in de kijker, en van de drie hattricks kozen we er ééntje uit.
1. Tom Verelst, KSV Schriek (1e provinciale)  was onklopbaar bij de belangrijke 1 - 0 tegen Oppuurs. Die zege was volgens de commentaren wel wat gevleid, want de enige KSV-goal kwam er na een zwaar betwiste strafschop. Uitblinker Tom redde op zelden geziene wijze alle doelrijpe ballen die tussen zijn doelpalen kwamen, en de term "wereldmatch" werd daarbij terecht uit de kast gehaald.

2. Nick Jansen, KFC Wuustwezel(2e provinciale B)  is een jonge dertiger die met zijn ervaring in de hogere reeksen een bepalende speler is bij zijn club, die al een paar seizoenen op een terugkeer naar eerste provinciale mikt. Bij de 0 - 4 uitzege tegen Weelde maakte de aanvallende middenvelder op 10 minuten tijd een zuivere hattrick, die zijn totaal op 24 bracht en daarmee Wuustwezel op kop zette.

3. Giovanni Huysmans, Excelsior Bouwel (3e provinciale C)  is voor de tweede week op rij te gast in deze rubriek. Na de zes rozen op de vorige speeldag stond de "Bouwelse Bomber" bij de 4 - 6 zege in de spektakelmatch tegen Kasterlee alweer vier keer op de lijst met doelpuntenmakers. Daarmee bracht hij zijn seizoenstotaal op 32, iets méér dan de helft van de 62 gescoorde Bouwelse doelpunten.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 8 februari 2018

We hebben deze week weer eens een extra vermelding, en wat voor één... Die geven we aan Giovanni Huysmans van Excelsior Bouwel (3e provinciale C) die bij de 8 - 1 zege tegen FC Gierle maar liefst zes keer (!) scoorde. Met deze "Zesklapper" bewijst Gio nog maar eens dat hij een fenomeen is. Hij zit momenteel al bijna aan 30 goals, en als we de vijf laatste seizoenen eens samentellen komen we in de competitie, de beker en de eindrondes samen op 163 Bouwelse treffers. Chapeau!
Het was eigenlijk helemaal het weekend van de prijsschutters. Naast een half dozijn hattricks en de hierboven al vermelde zesklapper noteerden we drie exemplaren van een "Klavertje Vier", en die bevolken dan ook onze "Drie" van deze week.
1. Tim Herpoel, VC Mortsel OG (3e provinciale B)  is een gedreven dertiger die niet enkel een gewaardeerde kapitein van zijn team is maar ook trainer én doelpuntenmaker. Bij de 7 - 0 zege tegen SV Aartselaar schreef de scheidsrechter in de eerste helft drie en in de tweede helft één doelpunt achter Tim's naam, en daarmee brengt hij zijn totaal voorlopig op elf stuks.

2. Laurens Verstraelen, KSK Kasterlee (3e provinciale C)  startte op de reservebank en viel na een half uur in bij een 0 - 1 voorsprong. En na de rust ontplofte hij volop. Na enkele minuten in de tweede helft stond hij een eerste keer op de goede plaats, en daarna deed hij er nog drie bij, zodat de jonge Oosterzonen een 0 - 5 forfaitscore moesten slikken die "Kastel" op plaats zes bracht.

3. Kristof Ooms, Ezaart Sport(4e provinciale E)  is intussen de dertig gepasseerd maar hij staat nog altijd garant voor een flinke dosis goals. Bij de 7 - 0 zege tegen Rosselaar-Hulsen, dat toch wel een minder seizoen doormaakt, scoorde hij zowel voor als na de rust twee keer, en met een totaal van zeventien treffers zou Kristof wel eens op weg kunnen zijn naar een nieuw persoonlijk record.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 1 februari 2018

Naast een vijftal hattricks was er weer één "Klavertje" waarvan de auteur uiteraard zijn plaats krijgt in ons rijtje. Verder kozen we voor een uitblinker en een opvallende speler met een beslissende goal.
1. Wouter Keyzer, KFC Antonia A (1e provinciale)  heeft niet alleen een naam die klinkt als een klok, hij kan ook uitstekend voetballen. Tijdens de uitwedstrijd bij het toch wat dwalende Groen Rood Katelijne legde deze jonge twintiger een formidabele prestatie op de grasmat. Bovendien scoorde hij bij de 0 - 5 overwinning ook nog drie keer, wat zijn voorlopig totaal op elf brengt.

2. Michiel Geeraerts, KSAV Sint Dimpna (3e provinciale C)  deed zijn reputaie als goalgetter alle eer aan in de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat VC Poederlee, dat met een zware 0 - 7 nederlaag tegen de toekomstige kampioen moest afdruipen. Met twee rozen voor de rust en twee erna liet Michiel een zuiver "Klavertje Vier" optekenen. Zijn seizoenstotaal staat daarmee op vijftien.

3. Dennis Jansen, K Brecht SK(4e provinciale A)  speelde een goede partij tegen het ambitieuze KVC Oostmalle, een echte streekderby dus. Bij deze intense thuiswedstrijd waren de tot nu toe wat geplaagde Brechtenaars in een uitstekende dag, en toen Dennis in de laatste minuut de beslissende 1 - 0 maakte ging het dak er af. Dikke pluim voor heel de ploeg, die deze "boost" goed kon gebruiken.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 25 januari 2018

Deze week hebben we ervoor gekozen om drie uitblinkers in ons rijtje te zetten. Daar is ook één doelman bij, en daarmee beginnen we deze rubriek dan ook.
1. Maarten Voordeckers, doelman van KSK Kasterlee (3e provinciale C)  is een dertiger met veel ervaring. Die kwam goed van pas in de met 0 - 2 gewonnen uitmatch tegen koploper Sint Dimpna, dat na een vroege achterstand het aanwezige voetbalvermogen tenvolle kon demonstreren. KSK mocht Maarten dankbaar zijn, want hij ranselde heel wat kansen en "gemaakte" goals uit zijn doel.

2. Ali Burhan, Zwaluwen Olmen (2e provinciale B)  groeide uit tot absolute sterkhouder bij zijn ploeg, die volgens de voetbalkenners regelrecht richting eerste provinciale gaat. Met een treffer in minuut twee nam hij zijn team meteen op sleeptouw, en ondanks de 2 - 2 stand bij de rust stond er geen maat op de prestatie van de Zwaluwen, die tegen Weelde met 4 - 3 de driepunter binnenhaalden.

3. Nenad Ljuboja, K Wijnegem VC(2e provinciale A)  is bezig aan zijn derde seizoen bij VC. Vorig jaar tekende hij voor 27 competitiedoelpunten, en ook nu staat zijn teller al op acht. Onder zijn impuls werkte de ploeg tegen KFC Ranst eerst een vroege achterstand weg en op het uur scoorde hij zelf twee keer. In de laatste minuten deed hij daar nog een assist bij die de eindstand op 4 - 1 bracht.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 18 januari 2018

Naast één "Klavertje Vier" werden er slechts drie hattricks gescoord, waar we er de meest opvallende uitkozen. Maar we beginnen onze rubriek met een uitblinkende doelman.
1. Steve Van Mirlo, doelman van KFC Brasschaat (2e provinciale A)  telt bijna 37 lentes. Na een rijk gevulde carrière bij de buren van Excelsior Kaart staat deze ervaren keeper nu voor het derde seizoen bij de Brasschaatse KFC onder de lat. In de clash tegen 's Gravenwezel-Schilde moest hij één vroege goal toestaan, maar na de 1 - 1 hield hij met een sublieme prestatie zijn netten zuiver.

2. Davy Van Gestel, Blauberg Sport (4e provinciale D)  is een jonge dertiger die, na zijn negentien treffers van vorig seizoen, in zijn tweede jaar bij Blauberg tot een fenomeen aan het uitgroeien is. In de topper tegen het toch niet te onderschatten Rita Berlaar ontplofte hij in het laatste half uur: hij scoorde bij de 6 - 0 in totaal vier keer en bracht zijn totaal op 27, en zijn ploeg dichter bij de promotie.

3. Yelko Clemente Alonso, KFC Katelijne A (2e provinciale A)  viel in met nog 25 minuten te spelen, net nadat zijn ploeg een voorsprong van twee goals moest prijsgeven. Die gelijke stand leek nog een troostprijs te worden voor Katelijne, dat een moeilijk seizoen doormaakt, maar in de laatste tien minuten besliste de 24-jarige Yelko de partij met een loepzuivere hattrick die goed was voor de 2 - 5.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 11 januari 2018

In onze eerste "Drie" van het nieuwe jaar geven we een extra vermelding aan Michaël Maeremans (KFC Katelijne) en Jasper Bosschaerts (KV Bonheiden) die allebei een uitblinkersrol vertolkten in hun op 3 - 3 geëindigde derby uit tweede provinciale A.
Ons "gewoon" lijstje bestaat deze week uit een sterke spits, de auteur van het (voor zover we weten) enige "Klavertje Vier" van afgelopen weekend en een wel erg opvallende jonge doelman.
1. Mike Oris, OG Vorselaar (1e provinciale)  scoorde al na een kwartier de openingstreffer in de emotievolle uitwedstrijd bij eindrondekandidaat Witgoor Dessel. Na de gelijkmaker zorgde Mike op slag van rust voor een nieuwe Vorselaarse voorsprong, en deze 1 - 2 bleef tot het einde staan op het scorebord van Witgoor, dat na de wedstrijd flink wat frustratie moest doorspoelen.

2. Dimitri Schuurmans, K Kalmthout SK (3e provinciale A)  beleefde een supernamiddag op het veld van FC Merksem, dat uiteindelijk met 1 - 7 zou opgerold worden. Na een dubbele Kalmthoutse voorsprong schudde hij op een kwartiertje eerst een loepzuivere hattrick uit zijn schoenen, en even voor tijd schreef hij met een extra doelpunt zijn "Klavertje Vier" in de geschiedenisboeken.

3. Jordi Haiverlain, doelman van Heffen SK (4e provinciale C)  stond wat onverwacht onder de deklat bij zijn ploeg, die eerder in het seizoen al twee keepers zag uitvallen en dus een oplossing moest zoeken, zeker voor de derby tegen Hombeek, dat bovendien 6 punten voorsprong telde. Jordi, 19 en eigenlijk een veldspeler bij de U21, keepte uitmuntend en zeer volwassen bij de verdiende 1 - 4 zege.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 14 december 2017

Er werden vorig weekend slechts 18 provinciale wedstrijden gespeeld, maar net als voor de "Klapper van de Week" hebben we beslist om ook deze rubriek te publiceren. Daarin krijgen twee doelmannen en een doelpuntenmaker hun verdiende plaats.
1. Glenn Baeten, doelman van KSAV Sint Dimpna (3e provinciale C)  miste nog geen minuut van het lopende seizoen, en ook in de topper tegen Balen toonde hij dat hij een betrouwbaar sluitstuk is bij de koploper. Ook de cijfers bewijzen dat, want hoewel bij de 3 - 1 dus één keer geklopt werd, is hij met 11 tegengoals na 16 wedstrijden de minst gepasseerde doelman in de provinciale reeksen.

2. Jasper Hermans, doelman van KFC Antonia B (4e provinciale A)  is 23 jaar jong, en hij dreef in de uitwedstrijd tegen Brecht de thuisploeg bijna tot wanhoop. Ondanks het feit dat zijn ploeg al na een kwartier met tien verder moest en de Brechtenaars voortdurend heel wat doelkansen creëerden, was Jasper in de rest van de wedstrijd die op 0 - 0 eindigde onklopbaar, zelfs bij een strafschop.

3. Ran Hendrikx, Blauberg Sport (4e provinciale D)  doet het uitstekend in de spits van zijn ploeg, die momenteel trots aan kop gaat en het vizier momenteel al een beetje hogerop mag richten. In de derby tegen de buren uit Ramsel benadrukte Blauberg met een 2 - 9 zege de ambities, en Ran was voor zover we konden uitvissen de enige speler in provinciale die een hattrick liet noteren.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 7 december 2017

We kozen deze week opnieuw voor een extra vermelding. Die gaat naar Kenneth Boogaerts (Sporting Tisselt, 2e provinciale A). In de altijd moeilijke derby tegen KFC Katelijne zorgde hij met twee mooie goals voor de 0 - 2 uitzege, en zo leidde hij zijn ploeg naar de vierde plaats, na een reeks van 22 op 27 die het vizier op scherp houdt in de strijd om de tweede periodetitel.
Met een viertal hattricks bleef het op dat gebied redelijk rustig, maar er vielen alweer twee mooie exemplaren van een "Klavertje Vier". Maar we beginnen met een opvallende doelman. De spelers uit onze "Drie" van deze week komen toevallig trouwens allemaal uit dezelfde reeks.
1. Kurt Snoeys, doelman van KFC Turnhout B (4e provinciale E)  is 29 en speelde in het verleden bij o.a. Hoogstraten en Sint-Lenaarts. Hij verdedigt dit seizoen het doel bij de jonge "Binken" waar volgens onze tipgever vooral zijn motivatie en werkkracht zeer gewaardeerd worden. Bij de 0 - 5 uitzege tegen Punt-Larum hield hij samen met zijn goed draaiend team voor de 4e week op rij de nul.

2. Jan Van Roey, KVV Rauw (4e provinciale E)  stond zowel in de eerste als in de tweede helft twee keer aan het kanon tegen de beloften van Beekhoek, die dit seizoen een harde leerschool doorlopen maar daar ongetwijfeld heel wat van opsteken. Zo zette Jan een volbloed "Klavertje Vier" achter zijn naam, en de 8 - 0 zege zet Rauw op een gedeelde vierde plaats, ook in het periodeklassement.

3. Daan van Hal, KFC Flandria (4e provinciale E)  stak de grens niet tevergeefs over om in Ravels te komen voetballen. In de met 2 - 4 gewonnen klassieker tegen de buren van Oosthoven, toch elke keer weer een moeilijke tegenstander, snoerde hij al voor de rust alle monden bij de thuisaanhang met vier treffers. Een loepzuiver "Klavertje Vier" dus, dat zijn seizoenstotaal na 15 duels al op 19 brengt.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 30 november 2017

Niet alle leiders kwamen ongeschonden uit de vorige speeldag, en hier en daar schoven de ploegen in het linkse rijtje dan ook wat dichter bij elkaar. We kozen deze week een wat uiteenlopend drietal uit de iets meer zuidelijke regionen van onze provincie.
1. Ernest De Cock, KFC Katelijne A (2e provinciale A)  werd één van de meest opvallende spelers bij de uitmatch tegen leider en buur VV Duffel, voorlopig in polepositie richting promotie. Katelijne liep even voor de rust tegen twee doelpunten aan, maar Ernest scoorde even later tegen met een sublieme lob. En op het uur lokte hij op lepe wijze een strafschop uit die de 2 - 2 en een onverwacht punt opleverde.

2. Marnix Wouters, KFC Broechem (2e provinciale A)  is een spits van 19 lentes die met zijn ploeg op bezoek ging bij rode lantaarn Mariaburg dat, zoals het er nu voor staat, zich al op een reeks lager zal moeten richten. Promovendus Broechem scoorde vrij snel drie keer, en na de rust nog vijf keer. Bij die vijf waren er vier van Marnix, die dus een "Klavertje Vier" achter zijn naam mag zetten.

3. Michiel Fouquaert, SK Peulis (4e provinciale D)  zal samen met zijn makkers wel wat nerveus geweest zijn bij de trip naar koploper Blauberg, dat in de tweede helft zowel een 0 - 2 als een 2 - 3 achterstand goedmaakte. Die derde Peulis-goal kwam van Michiel en was al van grote schoonheid, maar nog mooier was de winnende 3 - 4, die hij in de laatste minuut in de winkelhaak joeg.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 23 november 2017

We geven deze week een extra vermelding aan de doelmannen Tom Deckers (28 jr, Loenhout SK) en Selim Murat (36 jr, FC Turk Sport), die het met hun team tegen elkaar opnamen in de absolute topwedstrijd van 3e provinciale A.

Beide keepers blonken 90 minuten lang uit, maar Tom stopte even voor tijd een strafschop die de Loenhoutse 1 - 0 in een gelijkspel zou hebben omgezet, en hij bewees daarmee nog maar eens de stelling van vele kenners dat hij ook in de hogere reeksen zijn plaats méér dan waard zou zijn.
De kanonnen stonden in het afgelopen weekend weer bijzonder goed gericht op hun doel, want naast een achttal hattricks, waaronder een aantal pareltjes, werden er alweer drie stuks van ons intussen beroemde "Klavertje Vier" gescoord. En... die komen allemaal uit 4e provinciale.
1. Sander Symens, KVV Gooreind (4e provinciale A)  die nog achttien moet worden, telde zowat op zijn eentje KFC Wechelderzande op eigen veld uit met twee goals voor en twee goals na de rust, de ene al mooier dan de andere. De thuisploeg, die na een sterke start nu al een paar weken in een serieuze dip zit en in vier matchen 15 tegengoals slikte, moest met 1 - 5 de duimen leggen.

2. Jesse Manu, City Pirates B (4e provinciale B)  werkte eerst een vroege achterstand weg tegen Tubantia Borgerhout, dat momenteel in een wat mindere periode zit en wel aandrong, maar de derby moest afsluiten met 2 - 6 verliescijfers. Jesse telde de tegenstand meteen na de rust verder uit met zijn tweede goal, en hij deed er daar in het laatste halfuur nog een derde en een vierde bij.

3. Rob Van Hoof, Rosselaar-Hulsen (4e provinciale E)  is een jonge dertiger die ooit bij Dessel Sport in tweede nationale speelde als doelman, maar die zich een zestal jaar geleden als veldspeler én als clubsecretaris inzette om het verdwenen RH een nieuwe start te geven. Tegen het jonge Beekhoek werd het 6 - 2 en hij scoorde vier keer, netjes verdeeld over de twee helften, inclusief twee penalties.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 16 november 2017

We hebben deze week een wat "speciale" rubriek, met eerst een extra vermelding voor twee spelers die indruk maakten met een "Klavertje Vier". Zowel Lorenz Voet (Rochus Deurne, 2e provinciale A) als Lennert Francken (KFC Nieuwmoer, 4e provinciale A) zetten we hierbij even volop in de kijker.

Lorenz deed dat bij de 5 - 1 zege tegen KFC Lint, terwijl Lennert bij diezelfde eindscore tegen 's Gravenwezel-Schilde B de netten eveneens vier keer bol zette. Daarnaast noteerden we trouwens ook een tiental hattricks, dus er werd ruim gescoord op de provinciale velden.
De meeste aandacht ging echter niet enkel naar de aanvallers, want ook een half dozijn doelmannen deed vele monden openvallen met een schitterende prestatie. Uit dat aanbod selecteerden we drie keepers die hun plaats krijgen in onze "Drie", uiteraard zonder de anderen tekort te willen doen.
1. Gianni Van Staay, doelman van Witgoor Dessel (1e provinciale)  is een jonge twintiger die kriebels gevoeld moet hebben bij de komst van topteam Racing Mechelen. Maar hij werd dé uitblinker met een aantal schitterende reddingen waardoor hij de 1 - 0 van zijn ploeg lang vasthield. Een letterlijke uitschuiver leidde echter nog tot de 1 - 1, maar daarna ranselde hij de tweede tegengoal mooi weg.

2. Frédéric Anthonis, doelman van Excelsior Bouwel (3e provinciale C)  speelde de pannen van het dak tegen VV Laakdal, dat de 0 - 1 scoorde maar op het uur de gelijkmaker moest toestaan. Ook daarna bleven zijn reddingen van de hoogste categorie. Excelsior claimde even voor tijd tevergeefs een strafschop, en in de commotie die volgde ritste Laakdal het verdiende Bouwelse punt nog weg.

3. Raphaël De Loecker, doelman van KFC Berendrecht (4e provinciale A)  zag zijn ploeg bij en tegen Gooreind even voor het halfuur op voorsprong komen, maar de kandidaat-promovendus ging op het uur erop en erover. Nadat Berendrecht de vijfde gele kaart van de middag slikte ging Raphaël in de laatste seconde mee naar voren, en met een wonderbaarlijke duik kopte hij de 2 - 2 in de winkelhaak.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 9 november 2017

Het was een moeilijke speeldag voor een aantal leiders: van de elf koplopers leden er vijf puntverlies. Op twee na konden alle eerste periodewinnaars al een flink glas drinken, en naast (slechts) een viertal hattricks mochten we alweer een "Klavertje Vier" en een "Vijfklapper" noteren. Onze "Drie" komt deze keer trouwens volledig uit de Antwerpse agglomeratie.
1. Laurens De Bakker, KFC Kontich A (1e provinciale)  was de schutter van dienst in de thuiswedstrijd tegen de momenteel wat zwalpende rode lantaarn Groen Rood Katelijne. Bij de 7 - 0 zege liet hij voor de rust al twee treffers noteren, en in het laatste kwartier maakte hij met een loepzuivere hattrick zijn "Vijfklapper" compleet. Dat bracht het ploegtotaal trouwens al op 28 stuks.

2. Senja Colakovic, RVC Hoboken (2e provinciale A)  startte op de bank en mocht pas op het uur invallen tegen Mariaburg, dat ook nu het hoofd moest buigen en met maar liefst 11 - 0 een flinke draai om de oren kreeg. En Senja stond blijkbaar scherp, want hij scoorde vrijwel meteen de vijfde goal, en deed er daarna nog drie bij, een "Klavertje Vier" dus.

3. Redgy Dhondt, K Hove Sport (3e provinciale B)  bewees bij de met 3 - 0 gewonnen wedstrijd tegen Borsbeek dat er zelfs in een duel aan de staart van het klassement goede voetballers vaak hun potentieel tonen. Hij was in het eerste halfuur goed voor twee treffers en legde daarmee de basis voor de driepunter, al zit zijn ploeg voorlopig nog niet op kruissnelheid.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 2 november 2017

We geven een extra vermelding aan Jeroen Meulepas van kersverse periodekampioen KVV Duffel (2e provinciale A), die in de met 5 - 0 gewonnen wedstrijd tegen Zwijndrecht de monden open deed vallen met een schitterende prestatie, en niet alleen door zijn doelpunten. Hij scoorde in de eerste helft de openingstreffer, deed daar in de tweede helft twee prachtgoals bij en leidde ook de vijfde in.
De term "Klavertje Vier" is naar verluidt al aardig ingeburgerd in ons provinciale voetbal. Ook nu waren er weer drie op één speeldag, en de auteurs daarvan weten zich na de wedstrijd in elk geval al verzekerd van een vermelding op onze website.
1. Giovanni Huysmans, Excelsior Bouwel (3e provinciale C)  is echt wel een fenomeen. Voor de derde keer dit seizoen maakte de "Bouwelse Bomber" vier goals, waarmee hij zijn totaal op zestien stuks brengt. Nadat hij tegen de rust al twee keer scoorde, was hij even na het uur goed voor de derde goal, en net voor affluiten maakte hij zijn "Klavertje Vier" rond.

2. Miguel Solis Sanchez, SV Nielse (3e provinciale B)  zorgde in de wedstrijd tussen de twee gepromoveerde clubs al na een half uur voor een loepzuivere hattrick. Met nog twintig minuten voor de boeg rondde ook hij zijn "Klavertje" af met zijn vierde goal. Tegenstander Oxford scoorde in totaal wel drie keer tegen, maar moest op het einde met 7 - 3 de duimen leggen.

3. Filip Stevens, KSC Mechelen (4e provinciale C)  gaat blijkbaar een beetje Sir Stanley Matthews achterna. Na zijn vijf goals in september leverde Filip op zijn (bijna) 43e alweer een "Klavertje Vier" af, wat zijn totaal op 20 brengt. Na een 0 - 2 voorsprong bij de rust kreeg Heffen er zeven rond de oren, waaronder vier van deze unieke spits. De 7 - 2 zege brengt KSC trouwens aan de leiding.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 26 oktober 2017

Net als vorige week hebben we een (nu blijkbaar niet meer zo) zelden voorkomende "Zesklapper" die dus meteen een extra vermelding krijgt. Die is voor Robin Vollon van BO Beerzel (4e provinciale D) die bij de 7 - 0 tegen KFC Ramsel maar liefst een half dozijn keer de bordjesman aan het werk zette.

En raar maar waar... hij maakte die allemaal in de tweede helft en op 37 minuten tijd, en dat is dan weer wél uniek, net als het feit dat hij in de twee voorgaande wedstrijden ook al goed was voor een hattrick. Dat zijn dus 12 goals op drie weken. Chapeau!
De drie "gewone" plaatsen in onze rubriek van deze week zijn voor een andere scorende spits en voor twee opvallende doelmannen.
1. Dirk Harezlak, KSK Weelde (2e provinciale B)  is net als in september te gast in dit rijtje, want voor de tweede keer dit seizoen legde hij een "Klavertje Vier" op de grasmat. Hij maakte twee goals voor de rust en twee erna bij de met 4 - 1 gewonnen wedstrijd tegen KFC Herselt, en daarmee was Dirk dus verantwoordelijk voor heel de "Weldse" productie.

2. Tom Gysbrechts, doelman van K Merksplas SK (1e provinciale)  heeft met zijn team na een acclimatiseringsperiode in de hoogste provinciale reeks nu duidelijk het goede ritme te pakken. Er werd met 2 - 1 gewonnen van Groen-Rood Katelijne, en dat was ook al de ruststand, maar daarna kwam GRK nog verschillende keren erg dicht bij de gelijkmaker. Tom was echter onverslaanbaar.

3. Niel De Booij, doelman van Lentezon Beerse (3e provinciale A)  zal de komst van kandidaat-periodekampioen Kalmthout zonder twijfel met vlinders in de buik tegemoet gezien hebben. Na een dubbele voorsprong werd het nog 2 - 1 voor een sterk spelend Kalmthout, maar Niel leverde een glansprestatie en het werd 3 - 1, waardoor KSK nog even moet wachten op de periodetitel.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 19 oktober 2017

We hebben deze week weer eens een extra vermelding. Die gaat naar Jeroen Van Landeghem van KVV Achterbroek (4e provinciale A) die maar liefst zes (!) doelpunten scoorde bij de 8 - 0 tegen het piepjonge Antonia B, met tieners en jonge twintigers. Met één treffer voor en vijf na de rust zorgde Jeroen voor deze unieke reeks, waarvoor we zelfs nog geen naam verzonnen hebben...
Onze "Drie" van deze week bevat een uitblinkende doelman en een korte maar opvallende invalbeurt. En van de half dozijn hattricks kozen we er één speciale.
1. Wim Kenens, KVV Berg en Dal (1e provinciale)  hield bij de 0 - 2 zege bij OG Vorselaar voor de vijfde keer op acht zijn netten schoon met een "clean sheet". Natuurlijk is dat ook de verdienste van zijn verdediging, maar met slechts 4 tegengoals in 8 wedstrijden, waarvan 3 op verplaatsing, is de huidige met Lyra gedeelde leidersplaats voor de Meerhoutenaars absoluut niet gestolen.

2. Robbe Muyldermans, FC Oppuurs (1e provinciale)  zal zijn korte maar belangrijke invalbeurt vier minuten voor tijd tegen KSV Schriek niet snel vergeten. Dit 18-jarig talent scoorde bij een 1 - 0 voorsprong van zijn ploeg in blessuretijd de beslissende tweede goal die de tweede seizoenszege betekende voor Oppuurs, plus drie uitermate belangrijke punten.

3. Robin Vollon, BO Beerzel (4e provinciale D)  was één van de meest markante spelers van zijn ploeg, die na een sterke start en een wat mindere periode de goede kadans opnieuw te pakken lijkt te hebben. In de met 5 - 1 gewonnen partij tegen Blauwvoet Oevel scoorde hij nog voor de rust een hattrick, en dat deed hij vorige week eveneens, twee hattricks op rij dus.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 12 oktober 2017

De meeste kanonnen zwegen afgelopen weekend, en op dat front registreerden we slechts een handvol hattricks, waarvan we er één speciale kozen. Verder selecteerden we zowel een positief als een negatief feit, waaruit alweer blijkt dat de voetbalsport niet altijd bestaat uit winnen en juichen.
1. Baris Oztürk, FC Brothers United (4e provinciale B)  is een jonge twintiger die een opmerkelijke prestatie leverde in de met 3 - 4 gewonnen "Klapper van de Week" bij en tegen leider Pulderbos, dat wel eerst snel uitliep tot 3 - 1. Maar nog voor de rust scoorde Baris twee keer, en op het uur krulde hij de winnende goal met een vrije trap vanop twintig meter "à la Ronaldo" tegen de netten.

2. Raf Berkmans, KSK Branddonk (1e provinciale)  vervulde een opvallende rol tegen FC Oppuurs, dat na een sterke start uiteindelijk een 1 - 2 voorsprong uit handen moest geven. Raf zorgde na een dikke twintig minuten voor een assist bij de eerste thuisgoal, en hij viel vooral op toen hij van op dertig meter zijn team op gelijke hoogte knalde en zo de basis legde voor de Branddonkse 4 - 2 zege.

3. Jef Vandecruys, KFC Alberta Geel (4e provinciale E)  kwam in juni over van SAV Sint Dimpna. Hij mocht starten in de thuiswedstrijd tegen koploper FC Netezonen, dat net voor tijd de winnende 0 - 1 zou scoren. Even voordien was Jef echter uitgevallen met kapotte kruisbanden van de knie, een zware voetbalkwetsuur die zijn seizoen om zeep helpt. Spoedig herstel, namens Voetbalexpress.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 5 oktober 2017

Opnieuw vielen de doelpunten als herfstbladeren: naast tien (!) hattricks noteerden we voor de zesde week op rij een "Klavertje Vier", een record. Sterker nog: er waren er deze keer zelfs twee. Natuurlijk krijgen de schutters hun plaats in onze rubriek, maar we beginnen met een absolute uitblinker.
1. Hans Ceusters, FC De Kempen TL (2e provinciale B)  mocht pas laat invallen in de wedstrijd tegen White Star Schorvoort, dat vanaf het uur met elf tegen tien mocht spelen en bij 0 - 0 een mogelijke uitzege dichterbij zag komen. Maar voor Hans werd dat kwartier onvergetelijk: bij zijn eerste contact werd zijn afgeweerde bal ingetikt, en tien minuten later scoorde hij zelf de winnende 2 - 0.

2. Tristan Dermaut, K Lyra TSV (1e provinciale)  kan als prille dertiger al terugblikken op een mooie carrière bij Beerschot-Wilrijk en de City Pirates, waar hij ooit goed was voor 29 seizoenstreffers. Bij de 1 - 5 zege tegen het door kwetsuren geteisterde Heikant liet hij al voor de rust een zuivere hattrick noteren, en in de tweede helft maakte hij zijn "Klavertje Vier" op uitmuntende wijze vol.

3. Giovanni Huysmans, Excelsior Bouwel (3e provinciale C) , regelmatig te gast in onze "Drie", kreeg van ons al een tijd geleden de bijnaam "Bouwelse Bomber" mee. Na zijn "Klavertje Vier" op de eerste speeldag schudde hij er nu opnieuw één uit zijn schoenen, en zo draaide hij in het laatste halfuur tegen Halle een achterstand om in een 5 - 2 overwinning, die Excelsior steviger in de top-drie zet.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 28 september 2017

Voor de vijfde week op rij konden we een "Klavertje Vier" noteren, en als we ons goed herinneren is dat een primeur. De auteur van dienst krijgt zoals altijd een plaats in onze "Drie", en daarnaast verdienen ook twee onbetwiste uitblinkers daar hun plaats in. Verder werden er 14 hattricks gescoord, en er eindigde slechts één van de 88 duels op 0 - 0.
1. Ben Adriaensen, K Merksplas SK (1e provinciale)  blonk uit in de met 3 - 2 gewonnen wedstrijd tegen OG Vorselaar, dat nog naar het juiste ritme zoekt maar wel eerst op voorsprong kwam. Op het halfuur leverde Ben's assist eerst de gelijkmaker op, en tegen het uur bekroonde hij zijn rol als uitblinker met twee doelpunten, die nieuwkomer KMSK met een 9 op 9 in de top vijf brengt.

2. Jeroen Celis, KFC Walem (2e provinciale A)  is één van de opvallende sterkhouders bij zijn team, dat net als tegenstander Burcht een nieuwkomer is in tweede provinciale. Bij de verdiende 5 - 2 thuiszege bouwde hij eerst een vroege voorsprong verder uit, en nadat de gasten nog even terugkwamen scoorde Walem twee beslissende treffers, terwijl Jeroen ook de assist gaf bij de vijfde goal.

3. Mattias Van Der Linden, KVNA Wortel (4e provinciale E)  zorgde met zijn ploeg en met een zuiver "Klavertje Vier" voor een 3 - 9 overwinning tegen Rosselaar-Hulsen, toch wel een beetje verrassende verliescijfers die je niet meteen verwacht van RH. Na twee Wortelse openingsgoals scoorde Mattias voor de rust op een kwartier tijd een hattrick, en in de tweede helft maakte hij zijn vierde treffer.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 21 september 2017

We geven eerst een dik verdiende extra vermelding aan Kevin Huysmans van Racing Mechelen bij de met 2 - 1 gewonnen superderby tegen Lyra. Zijn prestatie deed alle voetballiefhebbers op de banken kruipen, want hij bezorgde zijn team vanop afstand de voorsprong met een wereldgoal van een zelden geziene schoonheid en uitvoering. Bovendien scoorde hij ook het tweede Mechelse doelpunt.
Alsof het is afgesproken maken we ook in deze aflevering plaats voor de doelpuntenmakers, want naast een half dozijn hattricks werd er maar liefst drie keer een "Klavertje Vier" gescoord, een unicum.
1. Jens Smet, Loenhout SK (3e provinciale A)  maakte voor de tweede week op rij vier doelpunten, en ook dat hebben we nog niet meegemaakt. In de gewonnen uitwedstrijd tegen Maria-ter-Heide (1 - 5) scoorde hij zijn eerste treffer na een kwartier, en in de laatste 10 minuten kwamen er daar nog drie bij. Met deze weergaloze spits heeft LSK momenteel dus een absolute goudklomp in de rangen.

2. Tim Leemans, Oxford Hemiksem (3e provinciale B)  liet eveneens een "Klavertje Vier" noteren. Nadat het bezoekende Hove Sport de eerste helft afsloot met een 0 - 2 voorsprong legde hij meteen na de rust binnen de twee minuten evenveel goals in het mandje, en met een benutte strafschop én een vierde goal net voor tijd maakte hij de Hemiksemse 4 - 2 zege definitief.

3. Ran Hendrix, Blauberg Sport (4e provinciale D)  scoorde vier keer in de laatste twintig minuten, en ook dat is een zelden gezien wapenfeit. De verplaatsing naar co-leider Rita Berlaar werd met enige schroom tegemoet gezien en bij de rust was er nog niet gescoord, maar na een eerste Blaubergse treffer velde Ran met de 0 - 5 het vonnis voor de thuisploeg, na een loepzuiver "Klavertje".

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 14 september 2017

Deze week hebben we twee extra vermeldingen, en dat zijn twee doelmannen: Jens Ceuppens en Joris Claessen van respectievelijk KFC Katelijne (2e prov. A) en KSV Oud Turnhout (2e prov. B). Zij legden een sterke prestatie op de mat en hoorden daarmee bij de meest opvallende spelers.
We hebben nog een doelman in ons rijtje, die waarschijnlijk ook tot zijn eigen verbazing de krantenkoppen haalde, en daarnaast noteerden we alweer een "Vijfklapper" én een "Klavertje Vier".
1. Tom Voeten, doelman bij KFC Meerle (3e provinciale A)  werd in extremis opgeroepen voor de uitwedstrijd tegen Poppel. Vanwege blessures van zowel de eerste als de tweede keeper, die in de opwarming uitviel, reed hij in vliegende vaart naar het terrein. Hij speelde wel erg sterk en stopte ondermeer een strafschop, hield zijn ploeg op 2 - 2 en pakte zo een puntje mee voor groenwit.

2. Filip Stevens, KSC Mechelen (4e provinciale C)  wordt eind dit jaar 43 maar zijn motortje blijft nog altijd op volle toeren verder lopen. De piepjonge B-ploeg van KFC Katelijne (gemiddeld 19 jaar) moest het hoofd buigen met 10 - 0, en daarvan scoorde Filip er maar liefst vijf, die allemaal na de rust vielen. Daar was ondermeer een loepzuivere hattrick bij in de eerste acht minuten van de tweede helft.

3. Jens Smet, Loenhout SK (3e provinciale A)  is 20 jaar en kwam over van KFC Antonia. Hij bewees in de met 0 - 4 gewonnen uitwedstrijd tegen Ekeren FC dat hij het doel uitstekend weet staan. Na een doelpuntloze eerste helft brak hij op het uur de wedstrijd open met zijn eerste treffer, en in de laatste tien minuten deed hij er daar nog drie bij, een "Klavertje Vier" van het zuiverste water dus.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 7 september 2017

Ook deze week hebben we weer een extra vermelding. We staken vorige keer de loftrompet al bij een wereldgoal van Jessy Salut van GR Katelijne, en we kunnen nu hetzelfde doen voor Jorrit Kerremans van FC Oppuurs, die een afgeweerde bal van buiten de zestien ineens op de slof nam en daarmee schitterend scoorde, een formidabele goal die alle monden open deed vallen.
Opnieuw werd er veel gescoord in alle reeksen, met als resultaat ondermeer twee exemplaren van een "Klavertje Vier", waarvan de auteurs steevast hun plaats in deze rubriek krijgen. Verder konden we ook één van de uitblinkers van de vorige speeldag in ons rijtje zetten.
1. Dirk Harezlak, KSK Weelde (2e provinciale B)  was de vorige seizoenen al meerdere keren te gast in onze "Drie". Hij scoorde na de rust vier van de in totaal zeven goals tegen KFC Herenthout, dat met 7 - 1 kansloos onderuit ging. Zijn totaal liep bijna nog verder op, maar na een half jaar blessureleed was dit al een hele mooie comeback.

2. Philippe Biernaux, KVC Oostmalle (4e provinciale A)  maakte zijn competitiedebuut bij Oostmalle tegen de jonge B-ploeg van Sint Lenaarts, dat wel eerst scoorde maar er daarna negen om de oren kreeg. Met een zuiver "Klavertje Vier", één goal voor de rust en drie erna, lijkt hij dus klaar voor de derbyclash tegen de buren van Westmalle.

3. Axl Van Dijck, KSK Wavria (3e provinciale B)  stond ook in de tweede competitiematch niet in de basis bij de uitwedstrijd in Willebroek. Hij mocht bij de rust wel invallen, en werd ook de absolute uitblinker: eerst met een assist bij de gelijkmaker en daarna met een rake treffer die de stand op 1 - 2 bracht, een voorsprong die WSV in de laatste minuten echter nog ongedaan maakte.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 31 augustus 2017

Onze extra vermelding is voor Jessy Salut van GR Katelijne (1e provinciale), die even voor tijd met zijn team nog met 0 - 1 dreigde tenonder te gaan tegen Racing Mechelen, nota bene zijn ex-ploeg. Maar dan knalde hij de gelijkmaker binnen, een goal die van uitzonderlijk mooie kwaliteit was, en waarbij de woorden "wereldgoal", "magistraal" en "buitenaards" gebruikt konden worden.
Dat er veel honger naar de bal was op de eerste competitiedag bleek ondermeer door het groot aantal gescoorde doelpunten, en we noteerden naast vijf hattricks al meteen een "Klavertje Vier" en maar liefst twee "Vijfklappers". De eerste aflevering van dit seizoen staat dus duidelijk in het teken van de schutters.
1. Tangui Thielemans, KSK Reet (4e provinciale C)  stond aan het kanon tegen het jeugdige KFC Katelijne B, dat er in totaal 9 rond de oren kreeg. Met één treffer voor en vier na de rust sloot hij de wedstrijd af met vijf stuks, bijna 10 procent van het totale aantal gescoorde goals in deze reeks (52).

2. Davy Van Gestel, Blauberg Sport (4e provinciale D)  scoorde al snel twee keer tegen KFC Ramsel, en hij deed dat na de rust opnieuw. Even voor tijd zette hij de kers op de taart met zijn vijfde goal, en daarmee kan Blauberg al meteen spreken van een zeer geslaagde transfer. Eindstand 8 - 2.

3. Giovanni Huysmans, Excelsior Bouwel (3e provinciale C)  was alweer de meest opvallende speler in de spektakelmatch bij en tegen Zwaneven, dat twee keer een achterstand moest ophalen, maar even voor tijd de 4 - 5 tegen kreeg. Vier van de vijf Bouwelse goals kwamen van "Bomber Gio".

DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2017-2018

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.