Klapper van de Week
Update: 30/04/2018 om 11:48u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

ITmoov - Een concept van ABC-Groep
IT-Consultancy
Laar 179, 2180 Ekeren
Tel: +32 (0)3 640.01.60
www.itmoov.be
www.abc-groep.be
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
www.voetbalexpress.be
Alle uitslagen via GSM,
Tablet, Blackberry,
iPad & Smartphone
Deze pagina is niet beschikbaar in mobiel formaat. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Laatste update: 30/04/2018 om 11:48u
Archief  /  Seizoen 2017-2018  /  Extra  /  Allerlei  /  Klapper van de Week

Een concept van ABC-Groep
IT-Consultancy
www.itmoov.be


DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2017-2018

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

Alle suggesties om een wedstrijd uit te kiezen zijn daarbij welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog wat extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur.

Mail ons daarvoor op klapper van de week.

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.

Voor de "Klappers" van het seizoen 2016-2017, klik hier.


Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 30 april 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFC Kontich A - KFC Sint Job, uitslag 4 - 4.

Traditiegetrouw lagen intense vreugde en diepe teleurstelling dicht bij elkaar op de slotdag van de competitie. We noteerden de drie nog resterende titels, de degradanten en de ploegen die de hoop op promotie of behoud nog even mogen koesteren. Onze laatste "Klapper" van dit seizoen was er trouwens één van formaat, uit de hoogste provinciale reeks.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Sporting Tisselt - KFC Katelijne A (2e provinciale A), uitslag 4 - 7. De bezoekers fladderden zowat heel het seizoen in de laatste vijf posities. Bij winst tegen top 3-ploeg Tisselt konden ze de rechtstreekse val naar derde vermijden, en dat deden ze. Na drie goals in het eerste uur kwam Tisselt terug gelijk, maar daarna scoorden ze nog vier keer, en dat leverde hen de degradatie-barragematch op.

* K Achterbroek VV - KVC Oostmalle (4e provinciale A), uitslag 8 - 0. De thuisploeg had de titel en de promotie vast, terwijl de gasten hun eindrondeticket al op zak hadden. De KVV slikte vorige week een 6 - 3 uitnederlaag en ze stonden mede daardoor op scherp, want na een 2 - 0 ruststand bekroonden ze een schitterende wedstrijd in de laatste 20 minuten met nog zes extra kampioenstreffers.

* KFC Pulderbos - KSK Oelegem (4e provinciale B), uitslag 2 - 2. De zenuwen stonden gespannen bij de gastheren, die periodekampioen Oelegem op bezoek kregen en bij een zege de champagne konden bovenhalen. Ze werkten na de rust een achterstand weg en deze 2 - 1 zette de deur open naar de titel, maar de gelijkmaker kostte hen de kampioenstitel, met de promotie-eindronde als troostprijs.

* KFC Flandria - KSK Oosthoven (4e provinciale E), uitslag 3 - 1. Met een zege konden beide ploegen nog kampioen worden, indien leider Netezonen zou verliezen. In een geweldige sfeer liep Flandria uit tot 2 - 0. Na de tegentreffer werd het nog erg spannend, maar even voor tijd viel de derde thuisgoal. De Netezonen pakten de titel, terwijl Oosthoven ondanks een 4e plaats met lege handen achterblijft.


KFC Kontich A - KFC Sint Job

Beide teams legden vooral na Nieuwjaar een erg sterk parcours af, zodat ze bij een overwinning allebei nog in aanmerking konden komen voor de derde periodetitel en de eindronde.

Al na een paar minuten maakte Ben Van Hooydonck er 1 - 0 van maar een dik kwartier later bracht Peter Janssens de score opnieuw in evenwicht.

In de laatste 10 minuten van de eerste helft liep Kontich uit naar 3 - 1 via Andreas Kliché en Murat Oçak, maar nadat bezoeker Manu Nuyts op slag van rust tegenscoorde hing Kenji Eggers in het begin van de tweede helft de bordjes een tweede keer gelijk: 3 - 3.

Intussen steeg de intensiteit en de temperatuur, en de supporters zagen vijf gele kaarten in het rond vliegen. Even voorbij het uur zette Ben Van Hooydonck Kontich op weg naar de zege met de 4 - 3, al volgde er stevig protest bij spelers, staf en supporters van Sint Job.

Toen Murat Oçak een kwartier voor het einde via een ongelukkige owngoal de 4 - 4 maakte leefde de hoop bij de bezoekers nog even op, maar nog twee gele en één rode kaart later beëindigde ref Omar El Filali de partij en deelden de twee ploegen de punten.

Dat was goed nieuws voor KFC Kontich, dat via de derde periodetitel nu de eindronde haalt, terwijl Sint Job, dit seizoen toch een nieuwkomer, kan terugblikken op een al bij al sterk parcours.

En zo zit onze laatste "Klapper van de Week" er definitief op en kunnen we, als we nog doorgaan met onze website, een afspraak maken voor de volgende jaargang, op maandag 3 september.
We bedanken de supporters en clubmedewerkers die ons in het afgelopen seizoen elke week weer hun suggesties voor onze keuze doorstuurden. Thanks!

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 23 april 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFC Wuustwezel - FC De Kempen TL A, uitslag 5 - 3.

Het weekend stond vooral in het teken van de titelstrijd, en enkele klassieke derby's verbleekten hier zelfs een beetje bij. Met vier nieuwe kampioenenploegen kennen we er nu al acht van de elf.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Willebroekse SV - KVS Branst (3e provinciale B), uitslag 2 - 2. Leider SV had voldoende aan één punt om de titel te vieren. Ze gingen de rust in met een verdiende voorsprong maar vanaf het uur ging Branst er met twee goals op en over. Hun eventuele zege zou de titelstrijd weer open gegooid hebben maar in blessuretijd leverde een nog onverwachte Willebroekse goal hen de driepunter én de titel op.

* KFC Wechelderzande - K Achterbroek VV (4e provinciale A), uitslag 6 - 3. De bezoekers voetbalden met de titel in de achterzak en hun boog stond logischerwijze niet echt meer gespannen. Ze slikten voor de rust vier tegengoals en dat leverde de thuisploeg een 4 - 1 voorsprong op. Daarna scoorden beide ploegen nog twee keer en zo werd het een verrassende maar verdiende Wechelse zege.

* K Rumst SK - VVH Lippelo (4e provinciale C), uitslag 0 - 1. In deze clash tussen de tweede en de leider kon de thuisploeg mist winst de titelstrijd opnieuw lanceren. De spanning was dan ook volop aanwezig. VVH zette na een half uur de ambities kracht bij met de openingsgoal, en daarna was Rumst op achtervolgen aangewezen. Maar Lippelo hield de poort dicht en greep het kampioenschap.

* KVV Rauw Sport - FC Netezonen (4e provinciale E), uitslag 0 - 2. Met twee punten tussen de eerste vier ploegen is dit zowat de meest spannende provinciale reeks. Leider FCN scoorde al meteen en de vele supporters zagen daarna een felbevochten wedstrijd die gekruid werd met in totaal tien gele kaarten. Even voor tijd scoorden de bezoekers opnieuw en bij winst volgende week zijn ze kampioen.


KFC Wuustwezel - FC De Kempen TL A

In provinciale voetbalkringen werd er afgelopen week vooral naar deze wedstrijd uitgekeken als mogelijke topper, en de verwachtingen werden méér dan volledig ingelost. Wat een "Klapper"!

Leider Wuustwezel had één punt voorsprong op FC De Kempen, en een thuisoverwinning zou dan ook de zo lang verwachte titel brengen. De Wuustwezelse kassier was alvast een tevreden man...

De gasten vlogen er onmiddellijk in en binnen het kwartier scoorden zowel Dries Vanlommel als Kevin Geudens: 0 - 2. Daar moest de thuisploeg even van bekomen, maar op het half uur zette Roel Jongenelis de 1 - 2 op het scorebord.

Na de rust stak Wuustwezel een serieus tandje bij en nadat Bram Weyten al snel de gelijkmaker scoorde tilde Maxim Bevers de stand even later naar een 3 - 2 voorsprong.

Toen Nick Jansen net voorbij het uur de bevrijdende 4 - 2 scoorde leek de zaak ook beslist, maar dan moest Maxim Bevers met een tweede gele kaart naar de kant. En de spanning steeg opnieuw toen bezoeker Pieter Michiels er vijf minuten voor tijd 4 - 3 van maakte, maar seconden later besliste Roel Jongenelis de match definitief met de 5 - 3 eindstand.

Na drie seizoenen heeft KFC Wuustwezel de titel en de nieuwe promotie naar eerste provinciale dus op zak, en daar werd al tijden naar uitgekeken. Namens Voetbalexpress een dikke proficiat!

FC De Kempen zal het dus in de eindronde moeten doen, en iets zegt ons dat ze die ook succesvol zullen afsluiten, zodat we deze beide ploegen, die er afgelopen seizoen met kop en schouders bovenuit staken, na de zomer gezamenlijk terug zullen zien in de hoogste provinciale reeks.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 16 april 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
Sporting Tisselt - Rochus Deurne, uitslag 6 - 3.

Het is hoogst uitzonderlijk dat een ploeg twee weken op rij wordt vermeld bij de "Klapper van de Week" maar qua spel- en scoreverloop stak de uitwedstrijd van Rochus Deurne bij Sporting Tisselt er ver bovenuit, al slikten de Deurnenaars opnieuw een nederlaag.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Berg en Dal - Racing Mechelen (1e provinciale), uitslag 3 - 1. Sinds einde februari lijkt de veer bij de bezoekers gebroken, getuige hun één op twaalf, en ook nu liep het fout, al sloten ze de eerste helft af met een 0 - 1 voorsprong. Maar na een Mechelse rode kaart nam een sterk Berg en Dal het duel definitief in handen, en met nog drie goals grepen ze de driepunter én een plaats in de eindronde.

* Verbroedering Balen - KVV Noordstar (3e provinciale C), uitslag 4 - 3. Het werd een formidabele wedstrijd tussen de 3e en de 7e in de stand. Na drie goals van KVV en één voor de thuisploeg stond het 1 - 3 bij de rust en Verbroedering leek een vogel voor de kat, maar na een own-goal van de bezoekers steeg de Balense hoop, en met twee treffers in de laatste 20 minuten pakten ze de zege.

* KVC Oostmalle - Olympic Essen (4e provinciale A), uitslag 0 - 1. Met een tweede en vierde stek in de klassering mochten beide ploegen zich ook voor deze topper al gaan voorbereiden op de promotie-eindronde. En in een spannend duel bleek dat ze daar allebei al vrij scherp voor staan. De bezoekers scoorden de enige goal op het uur, waardoor ze nu, net als KVC, hun eindrondeticket beet hebben.

* FC Blaasveld - KSK Reet (4e provinciale C), uitslag 2 - 4. Er was volop spektakel in deze partij uit het rechtse rijtje, waarbij weinigen zich verveeld zullen hebben. Het begon met een benutte penalty aan beide kanten en op het half uur een 2 - 1 voorsprong voor de FCB. Die stand prijkte ook 5 minuten voor tijd nog op het bord, maar in een onwaarschijnlijk slot tilde Reet de eindscore nog naar 2 - 4.


Sporting Tisselt - Rochus Deurne

Net zoals veel spelers en supporters keken wij uit naar deze clash. Ook dit seizoen verblijft Tisselt weer in de top vijf, op de voet gevolgd door Rochus Deurne. Bovendien zullen beide teams net als vorig jaar de eindronde voor promotie spelen.

Binnen de twintig minuten hees de thuisploeg zich via Brian De Herdt en Matthieu Vandenbussche naar 2 - 0, maar nog voor de rust hingen Tycho Van Uffelen en Glenn Pals de bordjes terug gelijk.

De bezoekers trokken zich op aan die goals en Liam Goossens deed er daar in het begin van de tweede helft zelfs nog eentje bij (2 - 3) maar meteen daarna sloeg Thomas Rypens terug met de gelijkmaker.

Tot een kleine tien minuten voor tijd bleef deze 3 - 3 op het scorebord staan, maar dan sloegen de Tisseltspelers genadeloos toe: binnen de minuut scoorden zowel Brian De Herdt als Nourdine Benali, en zo was de zaak beslist: 5 - 3.

De ingevallen tiener Dogan Surgen zette net voor affluiten de kers op de taart met de zesde thuisgoal, en met deze 6 - 3 zege benadrukte Sporting de ambities opnieuw met een sterke prestatie, die trouwens ineens goed was voor winst in de tweede periode.

We zijn nu al benieuwd hoe de beide ploegen het zullen doen in de eindronde, want vooral in deze terecht verkozen "Klapper van de Week" toonden ze dat ze allebei klaar zijn voor méér.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 9 april 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
Rochus Deurne - KVV Duffel, uitslag 0 - 2.

Na drie weken kunnen we opnieuw aan de slag met deze rubriek, en dat is meteen een aflevering waarin we de eerste kampioenen mogen vermelden.

Na een sterk seizoen pakt Lyra de titel in 1e provinciale. In 4e provinciale A is Achterbroek VV voor 99,99 procent aan het feest, gezien hun gigantisch doelsaldo, en de derde kampioen is KVV Duffel uit 2e provinciale A, vandaag ook te gast in onze "Klapper".


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Broechem - Sporting Tisselt (2e provinciale A), uitslag 1 - 3. Dit duel tussen de 5e en de 3e stond vooraf op ons lijstje met toppers. Met een vroege thuisgoal en een opwindende eerste helft klopte die verwachting ook. Meteen na de rust kwam Tisselt op gelijke hoogte en daarna ging Broechem voor de zege, maar de gasten scoorden twee keer tegen en waren zelfs niet te verschalken op strafschop.

* KFC Meerle - K Loenhout SK (3e provinciale A), uitslag 2 - 2. Deze klassieke derby uit het "hoge noorden" werd een boeiend kijkstuk. Meerle opende de score maar kreeg daarna de 1 - 1 tegen. In de tweede helft waren er heel wat doelkansen aan beide kanten. Eindrondekandidaat Loenhout deed op het uur met de 1 - 2 een greep naar de zege maar moest op de valreep nog de gelijkmaker toestaan.

* K Noordstar VV - K Zandhovense SK (3e provinciale C), uitslag 5 - 7. Er waren afgelopen weekend wel meer opvallend grote eindcijfers, maar je verwacht zo'n knotsgekke uitslag niet snel in derde provinciale. Na de 1 - 0 van de thuisploeg vielen de treffers als rijpe appelen met een 2 - 3 ruststand als gevolg. Dat ging in de tweede helft verder met nog vier goals voor de gasten en drie thuisgoals.

* KSC Mechelen - VK Heindonk (4e provinciale C), uitslag 9 - 4. Al was er nooit echt twijfel over de uiteindelijke winst van KSC, met 13 doelpunten kregen de kijkers waar voor hun geld. Aan de rust stond het al 4 - 1, en daarna kregen de supporters in deze propagandawedstrijd nog acht treffers te zien. De Mechelaars kunnen na deze zege hun eindrondeticket eigenlijk al "in the pocket" steken.


Rochus Deurne - KVV Duffel

De thuisploeg mocht zich ook voorafgaand aan deze topper alvast gaan opmaken voor de promotie-eindronde, terwijl de gasten klaar waren om de titel te grijpen na een formidabel seizoen, waarin ze bijna aan tachtig goals zitten en gemiddeld minder dan één tegengoal per wedstrijd tegen kregen.

Ze trokken het vizier dan ook meteen open en Rochus moest alle zeilen bijzetten, maar net toen ze dachten om met een 0 - 0 de rust in te gaan maakte bezoeker en prijsschutter Wesley Verschaeren er met een schitterend schot 0 - 1 van.

Ook in de tweede helft was het niveau van het vertoonde spel hoog en opwindend, en ook Rochus benadrukte daarmee dat het klaar is om een eventuele stap hogerop te zetten, maar de Deurnenaars konden de gecreëerde kansen niet benutten.

De gasten konden de titel echter hoe langer hoe meer ruiken en toen ze een kwartier voor tijd een strafschop kregen na een fout op Jonas Meulepas, zette kapitein Kristof Kerremans die succesvol om: 0 - 2, en hierna speelde de nieuwe kampioen de wedstrijd zo goed als probleemloos verder uit.

Dat er na deze "Klapper" door de Duffelaars op en naast het veld volop gefeest werd spreekt voor zich, en menige speler en supporter zal er maandagochtend ongetwijfeld met kleine oogjes hebben bijgestaan. Wij van "Voetbalexpress" sturen ook onze felicitaties naar KVV Duffel, dat dus volgend seizoen opnieuw in de hoogste provinciale reeks zal uitkomen.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 19 maart 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Lille - KSK Branddonk, uitslag 2 - 3.

In het hopelijk laatste polaire weekend rolde de bal niet overal even goed, maar hier en daar leed het spektakel daar nauwelijks onder. Er was ook voldoende spanning, zeker met de nakende eindfase van de tweede en derde periode in het achterhoofd. En... met de titelstrijd, de promotie en de degradatie in zicht stijgt ook bij veel clubs logischerwijze de nervositeit.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Sporting Tisselt - RVC Hoboken (2e provinciale A), uitslag 2 - 2. Ondanks de bijtende koude was er heel wat goed voetbal te zien in dit duel tussen de derde en de tweede. De gasten konden even voor de rust een 1 - 0 achterstand wegwerken. De positieve lijn werd ook in de tweede helft verder gezet, en Tisselt kwam een tweede keer voor, maar in de laatste minuten scoorde RVC de gelijkmaker.

* Schelle Sport - Willebroekse SV (3e provinciale B), uitslag 2 - 3. De thuisploeg volgde op 18 punten van de bezoekende leiders maar ze verkochten hun huid duur. Ze kwamen ook twee keer voor maar SV kwam evenveel keer terug gelijk. Toen iedereen aan een 2 - 2 eindstand dacht besliste een rake strafschop voor de bezoekers dit vaak erg gespierd duel, gekruid met elf keer geel en één keer rood.

* Jong Antwerpen Sport - KVC Massenhoven (4e provinciale B), uitslag 5 - 5. Dit was het laatste duel uit de historie tussen J.A.S. en KVC, en wat voor één. Nadat de gasten even voor het uur op een 0 - 3 voorsprong kwamen vielen er op een kwartier tijd vijf goals, met een 3 - 5 score als gevolg. Maar met twee late treffers sloot de thuisploeg deze waanzinnige wedstrijd nog af met een verdiend punt.

* FC Netezonen - KSK Oosthoven (4e provinciale E), uitslag 0 - 2. De leiders verloren in november de heenmatch in Oosthoven, en ook nu hadden ze het niet echt gemakkelijk tegen KSK, dat in een intens duel op het uur op voorsprong kwam. Daarna vochten de Netezonen lang maar tevergeefs voor de gelijkmaker, en pas in de allerlaatste minuut scoorden de gasten de winnende tweede goal.


KFC Lille - KSK Branddonk

Dat het spannend blijft in de top van hoogste provinciale reeks is een feit, mede door de nog te spelen inhaalwedstrijden, het recente parcours van Racing Mechelen en het mogelijk puntenverlies van Lyra, na het protest van Lille.

Lille zette meteen de titelambities volop bij tegen Branddonk, na een 6 op 27 op een degradatieplaats beland. KFC-kapitein Roel Van Hemert werkte al redelijk snel de 1 - 0 binnen en de adem van de bezoekers werd even voor de rust nog verder afgesneden na de 2 - 0 van Frederik Van Leuven.

Maar de onderbreking en de bijbehorende peptalk van de trainer tilde de motivatie van Branddonk naar een nieuw niveau, en mét resultaat. Na dik tien minuten in de tweede helft konden eerst Lorenz Mols en een minuut later Vince Boons de thuisverdediging verschalken: 2 - 2.

Dat verhoogde de stimulans nog feller bij de bezoekers, en tien minuten later werden ze daarvoor ook beloond in de vorm van een strafschop, al werd die beslissing van ref Frans Gillis zwaar maar tevergeefs gecontesteerd door de thuisploeg en hun supporters.

Hans Hannes liet die protesten niet aan zijn hart komen en hij trapte de 2 - 3 tegen de touwen. Daarna verhoogde Lille de aanvallende druk maar ze kwamen niet meer tot scoren en slikten dus een eigenlijk niet meer verwachte nederlaag, terwijl Branddonk na deze "Klapper van de Week" drie gouden punten mee in de tas kon steken richting Retie.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 12 maart 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
K Loenhout SK - KSK Donk, uitslag 4 - 3.

Er stond een vrij groot aantal derby's en toppers op het programma, wat een tiental wedstrijden op onze eerste keuzelijst zette. Uiteindelijk konden we er daarvan vier en de "Klapper" uit kiezen. Het viel trouwens ook op dat de schutters zich roerden, want we telden ondermeer elf hattricks.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Brasschaat - K Mariaburg VK (2e provinciale A), uitslag 4 - 4. De rode lantaarn mag dan wel zeker zijn van degradatie, de jongens lieten zich gelden in deze superderby. Nadat ze voor de rust en ook in de tweede helft een achterstand wegwerkten gingen ze zelfs meteen door naar 2 - 3. De KFC-ers namen terug de overhand met de 4 - 3, maar na een late owngoal moesten ze de punten delen.

* KFCE Zoersel - KFC Herselt (2e provinciale B), uitslag 4 - 3. Deze absolute clash uit de top-vijf begon goed voor de thuisploeg met een vroege treffer, maar die bonus werd nog voor de pauze omgezet in een Herseltse 1 - 2 voorsprong, en na de rust zelfs in 1 - 3. Maar even voorbij het uur leverden drie Zoerselse doelpunten binnen de zes minuten de niet meer mogelijk geachte thuiszege op.

* KVV Dosko - KFC Meerle (3e provinciale A), uitslag 3 - 2. Bij deze klassieke "derby uit het noorden" hebben de talrijke supporters zich zelden tot nooit verveeld. Meerle begon goed en sloot de eerste helft af met 0 - 2. Pas op het uur scoorde Dosko tegen, en ondanks een rode kaart duwden ze daarna met tien man door, en dat leidde eerst tot de gelijkmaker én op de valreep tot de winnende goal.

* SV Willebroekse - KFC Putte A (3e provinciale B), uitslag 3 - 2. Deze topper tussen de leider en de tweede stond al van tevoren hoog op onze lijst, en terecht. Het werd een met zeven gele kaarten gekruide intense strijd, waarbij de thuisploeg voor de rust uitliep tot 2 - 0. Daarna scoorden beide teams en het werd erg spannend toen Putte tot op één goal terugkwam, maar daar bleef het bij.


K Loenhout SK - KSK Donk

Alle elementen waren overvloedig aanwezig om deze wedstrijd tot "Klapper van de Week" te promoveren. Loenhout mikt terecht op een snelle terugkeer naar tweede provinciale, terwijl Donk momenteel in het rechtse rijtje staat, maar dat was er vooral in het eerste uur niet aan te merken.

Net na het half uur maakte Michaël Van Hooydonk er 0 - 1 van, en nadat thuisspeler Jonathan Setodji even later uitgesloten werd en bezoeker Christoph Clauwaert er op slag van rust 0 - 2 van maakte leek het Loenhoutse liedje al vroeg uitgezongen.

Dat verstomde op het uur zelfs helemaal na de 0 - 3 van Yannick Peeters, maar met een stevige portie motivatie en de steun van de supporters ging de thuisploeg er volop tegenaan, en mét resultaat: Superman Endrit Voca legde op tien minuten tijd een loepzuivere hattrick op de grasmat, de ene goal al mooier dan de andere, en zo stond het opeens 3 - 3 gelijk.

En nog was de remonte niet gedaan, want even voor tijd zette Jonas Vermeiren de kers op de taart met de winnende 4 - 3, waarna het Loenhoutse dak er helemaal afging en de tapkranen opengingen.

Na deze formidabele prestatie die ongetwijfeld met gouden letters in de clubgeschiedenis geschreven kan worden mag Loenhout SK zijn eindrondeticket wat ons betreft al bestellen, en mede door het verlies van leider Kalmthout zit er misschien zelfs nog méér in.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 5 maart 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
Minderhout VV - KFC Linda Olen, uitslag 4 - 3.

Het was blijkbaar vooral het weekend van de overwachte terugkeer of ommekeer, want in een aantal wedstrijden zorgde één van de ploegen voor een verrassend en niet meer verwacht eindresultaat.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* White Star Schorvoort - KSV Oud Turnhout (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. De bezoekers zien de degradatie alsmaar dichterbij komen, maar ze namen in deze derby na de rust wel een 0 - 3 voorsprong. Pas dan schoten de gastheren echt wakker, en in een dolle twintig minuten hingen ze de bordjes gelijk, en er zat zelfs bijna nog méér in, al verdiende KSVOT het puntje absoluut.

* KVS Branst - SV Aartselaar A (3e provinciale B), uitslag 3 - 3. Promotiekandidaat Branst moest even met de ogen knipperen toen de gasten uit het rechtse rijtje met drie goals uitliepen tot een redelijk geruststellende voorsprong. Die bleef ook op het scorebord staan tot tien minuten voor tijd, maar met drie goals zorgde KVS alsnog voor een wonderbaarlijke ontsnapping, en een waardevol punt.

* KFC Grobbendonk - KFCH Pulderbos (4e provinciale B), uitslag 3 - 2. Net als vorige week zorgden de gasten voor vuurwerk. Na een scoreloze eerste helft benadrukten ze hun leidersplaats en ze kwamen tot twee keer toe op voorsprong. Toen de eerste KFCB-supporters de kantine al opzochten kwam hun ploeg echter uit hun schulp, want na de late gelijkmaker pakten ze op de valreep de drie punten nog.

* SV Grasheide - KSK Wavria B (4e provinciale D), uitslag 4 - 4. Deze derby uit het Mechelse leek een makkie te worden voor het ambitieuze SVG, maar bij de rust stond het wel 2 - 2. De bezoekers pakten in de tweede helft tot twee keer toe zelfs de leiding en ze gingen de laatste minuten in met een 3 - 4 voorsprong, maar in de ultieme seconden sleepte Grasheide nog een gelijkspel uit de brand.


Minderhout VV - KFC Linda Olen

Dit duel uit het rechtse rijtje groeide uit tot een klapper van formaat, al begon het in mineur voor de wat lusteloze thuisploeg, die na een treffer van Têvy Placca en een door Niels Hoefnagels benutte strafschop al na een dik kwartier op een schijnbaar onoverkomelijke 0 - 2 achterstand werd gezet.

MVV kon de weinige gecreëerde kansen niet benutten en toen bezoeker Brent Hendrickx op slag van rust de derde Olense goal scoorde leek het helemaal "mission impossible" voor groenwit.

Maar er spelen in het voetbal vaak mysterieuze krachten mee, en dat bleek al meteen na de rust na een vluchtschot van Wouter Meeusen en een rake kopbal van Wesley Peeraer: 2 - 3.

Die goals werkten bevrijdend voor een gedreven en gemotiveerd Minderhout, dat volledig baas was en met een kwartier te spelen via kapitein Wim Adams de bordjes gelijk hing.

De bezoekers ondergingen de laatste minuten af en toe met trillende benen, en toen Kristof Onincx even voor tijd een geharrewar afmaakte met de 4 - 3 ging het Minderhoutse dak er af.

Qua scoreverloop en intensiteit was dit een echte "Klapper" en ondermeer de kantine vaarde er absoluut wel bij. De voor de gekwetste ref Geert Timmermans ingevallen Kurt Verberckt leidde deze memorabele partij, en hij haalde in totaal zeven keer geel boven, waarvan twee voor de winnaars.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 26 februari 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
Racing Mechelen - Berlaar Heikant, uitslag 0 - 3.

In het koudste weekend van dit seizoen bleef het spektakel niet uit, al waren de hard bevroren terreinen niet altijd ideaal voor de voetballende ploegen. Maar we konden wel zonder al te veel problemen ons lijstje samenstellen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSK Wilrijk - KFC Putte A (3e provinciale B), uitslag 3 - 1. De topper tussen de 4e en de 2e in de stand werd gekruid met één rode en zeven gele kaarten. Nadat de bezoekers de rust in gingen met een voorsprong slikten ze even voor het uur rood én de daaropvolgende gelijkmaker. De intensiteit ging vooral in het laatste wedstrijdgedeelte sterk omhoog en Wilrijk scoorde daarbij nog twee keer.

* KSK Kasterlee - Zandhovense SK (3e provinciale C), uitslag 3 - 2. Na een vroege openingsgoal en een uitsluiting bij SK leek het broodje gebakken voor de thuisploeg. Maar Zandhoven kwam na de rust terug gelijk, en vijf minuten voor tijd zelfs op een 1 - 2 voorsprong. Dan moest ook Kasterlee met tien man verder, maar in de extra tijd pakte de ploeg via twee treffers alsnog de drie onverwachte punten.

* KFCH Pulderbos - KFC Pulle (4e provinciale B), uitslag 1 - 2. Ook deze tweede superderby van het seizoen leverde het nodige vuurwerk op. Leider Pulderbos zag de gasten tegen het halfuur op een 0 - 1 voorsprong komen, en met nog een kwartier te gaan zelfs op 0 - 2, weliswaar onder zwaar protest van de thuisaanhang, die nog wel even kon hopen na de aansluitingstreffer, maar Pulle pakte de zege.

* KSC Mechelen - VVH Lippelo (4e provinciale C), uitslag 1 - 4. KSC, dat al 84 keer scoorde, wilde de vier punten achterstand op de tweede verkleinen, maar VVH scoorde twee keer voor de rust. Ook in de tweede helft gingen ze door op hun élan en na een hoekschop en een mooie combinatie deden ze er nog twee goals bovenop, goed voor de 10e zege op rij, terwijl KSC slechts één keer kon tegenscoren.


Racing Mechelen - Berlaar Heikant

Met veertien overwinningen en negen gelijke spelen waren de Racingers nog altijd de enige ongeslagen Antwerpse provincialer, maar een zoals steeds gemotiveerd Heikant, bezig aan een reeks van 23 op 36, was gebrand op een verrassing in deze "uitmatch van het jaar".

Pas na de rust stegen zowel de spanning als de intensiteit van de partij, en Heikant bekroonde een goede periode met de openingsgoal van Bonifacio Cionek Neto: 0 - 1.

Racing moest even recupereren van die achterstand en ze kwamen een paar keer dreigen. Maar aan de andere kant maakte routinier Stein Huysegems de 0 - 2, en met nog twintig minuten te spelen leek de verrassing in de maak.

De Mechelaars staken een tandje bij en ze gingen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar ze konden de Berlaarse achterlijn niet meer verschalken, en toen Stein Huysegems in de laatste minuut de 0 - 3 op het scorebord zette was de strijd beslist in deze "Klapper van de Week".

Met nog zes matchen voor de boeg blijft Racing wel aan kop, maar Lille (op 1 punt) en Lyra (op 2 punten) blijven op de loer liggen met respectievelijk nog één en twee inhaalwedstrijden te goed. Het wordt daar dus nog heel spannend.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 19 februari 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFC Herenthout - KFC Bevel, uitslag 2 - 3.

Voor het weekend stonden er heel wat derby's en potentiële toppers op onze lijst. Dat leidde dan ook tot een flink aantal mogelijke klappers en net-niet klappers. Dat maakte onze keuze er niet simpeler op, en na veel wikken en wegen kozen we een klassieke derby, al kwam die wel uit de lagere regionen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Wuustwezel - Zwaluwen Olmen (2e provinciale B), uitslag 2 - 1. Er was heel wat belangstelling voor de verwachte supermatch tussen twee van de drie smaakmakers in deze reeks, en ze stelden de kijkers ook niet teleur. Leider Wuustwezel kwam na de rust op voorsprong. Olmen hing de bordjes gelijk maar in de laatste minuut was een Wezelse wereldgoal goed voor de driepunter.

* Excelsior Puurs - Willebroekse SV (3e provinciale B), uitslag 2 - 2. De thuisploeg, op jacht naar een eindrondeticket, was de evenknie van de bezoekende leiders, die voor de rust een voorsprong moesten prijsgeven. Op het uur scoorde SV opnieuw, en die 1 - 2 bleef tot even voor tijd op het bord staan, maar met een late goal pakte Puurs nog een verdiend punt in deze intense derby.

* Excelsior Bouwel - VC Poederlee (3e provinciale C), uitslag 4 - 5. Alweer een knotsgekke wedstrijd met Bouwel in één van de hoofdrollen, al was dat niet altijd met foutloos voetbal achterin. Poederlee flirt met de degradatie maar was wel heel efficiënt, en de ploeg kwam tot vijf keer toe op voorsprong. Ze werden ook beloond met drie punten, na een heftige partij met zes gele en twee rode kaarten.

* FC Netezonen - KFC Flandria (4e provinciale E), uitslag 1 - 0. De topper tussen de tweede en de eerste in de stand was zoals verwacht goed voor heel wat emoties. Leider Flandria stond twee punten voor op de thuisploeg, die nog wel een wedstrijd tegoed heeft. De spannende partij leek lang op een brilscore te gaan eindigen, maar tien minuten voor tijd grepen de Netezonen de zege én de kop.


KFC Herenthout - KFC Bevel

Er kwamen heel wat supporters opdagen voor deze derby, die nog maar eens bewees dat bij een echte burenstrijd de plaats in de klassering niet altijd bepalend is voor het vertoonde spektakel.

Herenthout zal zich moeten reppen om niet te degraderen, maar ook Bevel voelt de hete adem van derde provinciale in de nek. Dat gevoel werd er trouwens niet beter op toen Glenn Van Genechten een sterke periode van de thuisploeg bekroonde met de 1 - 0 voorsprong, ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Bevel volop in de wedstrijd, en een kwartier voor tijd kende scheidrechter Bart Broeckx de bezoekers een strafschop toe, die door Jan Van den Brande benut werd: 1 - 1.

Daarna drukte Bevel door, en vijf minuten voor tijd maakte Samuel Daems er 1 - 2 van. Maar de gemoederen raakten verhit, en nadat bezoeker Kain Vissers twee minuten voor tijd vervroegd mocht gaan douchen trapte thuisspeler Yannick Janssens de daaropvolgende strafschop binnen: 2 - 2.

Dat leek ook de eindscore te worden, maar in de ultieme seconde trapte invaller Ken Van Bouwel de winnende Bevelse 2 - 3 tegen de touwen, en dat was het verrassende einde van een vooral na de rust commotierijke derby, die alles bij elkaar zeven keer geel en één keer rood opleverde.

Deze thuisnederlaag brengt Herenthout in een nog méér problematische positie, terwijl Bevel een goede zaak doet met de overwinning in deze "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 12 februari 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
KSK Kasterlee - KFC Excelsior Bouwel, uitslag 4 - 6.

Qua einduitslagen was dit het weekend van de hoge cijfers. Hier en daar ging het scoreverloop ook verschillende keren op en neer, en dat is voor ons altijd een parameter om onze keuze te maken.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Berg en Dal - OG Vorselaar (1e provinciale), uitslag 6 - 3. De gasten staan op een degradatieplaats maar ze kwamen tot twee keer toe op voorsprong. Even voor de rust zette de thuisploeg die 1 - 2 echter om naar 3 - 2, en in het laatste kwartier van deze opwindende derby maakten ze de zaak af met drie extra doelpunten, terwijl OGV daar slechts één tegentreffer tegenover kon stellen.

* KSV Oud Turnhout - KFC Beekhoek A (2e provinciale B), uitslag 1 - 3. Beekhoek droeg dit seizoen vier weken de rode lantaarn mee, maar in deze altijd intense derby zette het de positieve lijn van de laatste weken door. Net voor het uur kwamen ze op 0 - 1. KSVOT hing de bordjes gelijk maar meteen daarna kreeg het een strafschop binnen, en in een spannend slot scoorde Beekhoek een derde keer.

* KFC Meer - KFC Meerle (3e provinciale A), uitslag 5 - 3. Deze druk bijgewoonde klassieker ging pas echt van start in de tweede helft. Toen kwamen de gasten op voorsprong maar de thuisploeg maakte er op korte tijd 3 - 1 van, en er viel nog een goal aan elke kant. In de laatste minuten leek Meerle na de 4 - 3 alsnog op weg naar een puntje, maar in de laatste seconden stelde Meer de derbyzege veilig.

* KSK Wavria A - KFC Putte A (3e provinciale B), uitslag 5 - 6. Met elf goals en een onwaarschijnlijk wedstrijdverloop kwam deze derby tussen de 15e en de 2e dicht bij onze uiteindelijke keuze. Binnen het halfuur liepen de bezoekers uit tot 1 - 3, maar nog voor de rust maakte KSK daar 4 - 3 van, en meteen na de koffie zelfs 5 - 3. Maar in een knotsgek laatste halfuur scoorde Putte nog drie keer.


KSK Kasterlee - KFC Excelsior Bouwel

Met Kasterlee op de zesde en Bouwel op de vierde plaats, slechts gescheiden door vier punten, kunnen beide clubs momenteel een eindrondeticket in het achterhoofd houden.

Bij de KSK was er een onuitgegeven verdediging wegens diverse blessures, terwijl bij Bouwel Giovanni Huysmans in de spits loopt, ondermeer de laatste twee weken goed voor 11 doelpunten.

Maar ook thuisspeler Laurens Verstraelen was present: binnen de minuut scoorde hij de 1 - 0. De gasten moesten even naar adem happen maar rond het half uur rolden Hendrik Van Hemelen en twee keer Giovanni Huysmans de thuisverdediging op: 1 - 3.

Op het uur trapte Gio ook een strafschop binnen, maar een gemotiveerd Kasterlee kwam even na het uur via goals van Tim Gaukema, Tim Sterckx en Senne Carpentier terug tot een verrassende 4 - 4.

Maar dan trapte opnieuw Giovanni Huysmans met een sublieme volley de mooiste treffer van de avond binnen: 4 - 5. Daarna kwam Kasterlee-kapitein Tim Gaukema dicht bij een nieuwe gelijkmaker, maar bezoeker Emiel Van den Bogaert zorgde even voor tijd voor de vooroorlogse 4 - 6 eindstand.

In deze sensationele zaterdagavondklapper, gekruid met tien doelpunten, kregen de toeschouwers dus waar voor hun geld, en zo’n spektakelstuk is ons inziens dan ook de benaming "Klapper van de Week" voor honderd procent waard.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 5 februari 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFCE Zoersel - KSK Weelde, uitslag 4 - 4.

Het was deze week weer dringen op onze kandidatenlijst. Door het uitgebreide aanbod qua wedstrijdverloop en verrassingen moesten we dan ook lang wikken en wegen. Jammer voor sommige ploegen en supporters dat hun ploeg er niet bij staat, maar wat niet is kan nog komen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Beekhoek A - Zwaluwen Olmen (2e provinciale B), uitslag 3 - 1. Als een sneltrein gaan de Olmenaars richting promotie, vandaar dat ze hier regelmatig te gast zijn, Ze sloten de eerste helft af met een 0 - 1 voorsprong. Na de rust hing hun zege wel in de lucht, maar Beekhoek zorgde in het laatste kwartier voor de verrassing met drie treffers, waaronder twee strafschoppen wegens hands.

* KSK Kalmthout - K Loenhout SK (3e provinciale A), uitslag 2 - 2. Het verwachte vuurwerk tussen de leiders en de op vier punten volgende bezoekers kwam er pas echt in de tweede helft. Kalmthout liep rond het uur uit tot 2 - 0, maar mede door het tactische schaakspel hees Loenhout zich, met nog een kwartier te gaan, op gelijke hoogte, en zo werd deze spannende topper afgesloten met een gelijkspel.

* KFCH V. Wintam - VVH Lippelo (4e provinciale C), uitslag 0 - 2. Samen met heel wat supporters waren ook wij benieuwd naar het verloop van deze derby tussen de 2e en de 3e in de stand. Op slag van rust kwam VVH 0 - 1 voor, en in een intense tweede helft werd hun goede wedstrijd beloond na een iets afgeweken bal die de driepunter opleverde, en zo klimmen ze over Wintam naar de tweede stek.

* KVNA Wortel - KVV Rauw Sport (4e provinciale E), uitslag 3 - 2. De bezoekers toonden dat ze terecht in de top drie staan en ze namen een vroege 0 - 1 voorsprong. Maar even voor de pauze scoorde de thuisploeg twee keer en deze 2 - 1 bleef op het bord tot het laatste kwartier. Toen maakte Rauw gelijk en ze mikten verder op de zege, maar in minuut 90 maakte KVNA de verrassende winning goal.


KFCE Zoersel - KSK Weelde

Met acht doelpunten en een schitterend scoreverloop was het niet méér dan logisch dat we deze partij tot "Klapper van de Week" konden promoveren.

Zoersel, vierde in het klassement, was de op twee na minst gepasseerde ploeg, en hoewel achtervolger Weelde al veertig tegengoals slikte staat het team vaak garant voor spektakel.

En dat is in veel gevallen mede dankzij doelpuntenmachine Dirk Harezlak, die het al jaren uitstekend naar zijn zin heeft in de Noorderkempen en ook nu weer twee keer op de goede plaats stond.

Maar ook thuisspelers Wouter Truyen en Aron Geerts weten het doel staan, want zij scoorden beide keren tegen, en dit bracht de ruststand op 2 - 2.

De KFCE tankte blijkbaar heel wat motivatie en inzet tijdens de rust, en Joery Storms zette zijn ploeg op een 3 - 2 voorsprong. Die bleef ook staan tot in het begin van het laatste kwartier, toen bezoeker Rob Van Raak zijn naam alle eer aandeed: 3 - 3. En even later deed Weeldenaar Martijn Van Breda er zelfs nog ééntje bij.

Zo leek de KSK af te stevenen op een spectaculaire 3 - 4 uitzege, maar daar stak Wouter Truyen minuten later een stokje voor met zijn tweede van de namiddag: 4 - 4. Dat werd ook de einduitslag van deze "Klapper" die ongetwijfeld nog heel wat stof tot napraten en -drinken opleverde.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 29 januari 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
Kessel United - KFC Putte A, uitslag 3 - 3.

De velden lagen er in het algemeen al iets minder zwaar bij dan vorige week, maar toch was het hier en daar nog wat ploeteren. Dat neemt niet weg dat er geen spektakel te zien was, integendeel.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Lyra TSV - FC Berlaar Heikant (1e provinciale), uitslag 0 - 2. Lyra stond 15 weken op de koppositie maar de rek lijkt er even een beetje uit, en daar kon de flink gemotiveerde naaste gebuur Heikant van profiteren. Het bekroonde een goede eerste helft op slag van rust met de 0 - 1, en hoewel TSV daarna sterk aandrong moest het een dik kwartier voor tijd de beslissende tweede goal toestaan.

* Oxford Hemiksem - KV Hooikt (3e provinciale B), uitslag 3 - 5. Het was op het veld nauwelijks te zien dat beide ploegen in het rechtse rijtje staan. Oxford zette eerst een 0 - 1 achterstand recht en nam daarna de leiding, maar KV kwam terug tot 2 - 2. Net na het uur scoorden de bezoekers twee keer en dat maakte het verschil. Uiteindelijk werd dit kijkstuk afgerond met een extra goal aan elke kant.

* Blauberg Sport - KFC Heultje (4e provinciale D), uitslag 0 - 3. Met 43 op 57 zat de thuisploeg stevig op titelkoers, maar misschien verkeken ze zich wat op de derby tegen Heultje, dat twee keer toesloeg rond het halfuur en daarna alle zeilen bijzette om de winst te behouden. De beslissende derde treffer viel in de laatste minuut en zo zorgden de bezoekers voor dé verrassing van de speeldag.

* KFC Flandria - KFC Turnhout B (4e provinciale E), uitslag 3 - 1. Heel wat supporters wilden de clash zien tussen de leiders en de tweede, een match die ook in een echte derbysfeer verliep. Flandria sloot de eerste periode af met een voorsprong maar moest die net na de rust prijsgeven (1 - 1). De intens betwiste tweede helft eindigde met een gecontesteerde Ravelse strafschop en nog een derde goal.


Kessel United - KFC Putte A

De bezoekende kandidaat-kampioenen slikten recent twee nederlagen op eigen veld, maar hun ambities zullen er zonder twijfel niet minder op geworden zijn.

Kessel staat al een paar weken op een degradatieplaats, en ook nu kwamen ze op achterstand na een doelpunt van Mylan De Saeger en een benutte strafschop van Robby Janssens: 0 - 2.

Na de appelsienen en een portie peptalk begonnen ze echter enthousiast aan de tweede helft en na vijf minuten leverde die aanpak de 1 - 2 aansluitingstreffer op via Bilal El Merboh, waarna Vincent Cools er nauwelijks een minuut later zelfs 2 - 2 van maakte.

Dat brak de wedstrijd ook volledig open en het ging vanaf dan vrij evenwichtig heen en weer, maar pas in de laatste tien minuten werd er opnieuw gescoord: United-verdediger Steven Cuyt maakte een hoekschop af met een rake kopbal. De leiders staken echter meteen een tandje bij en binnen de minuut zette Mylan De Saeger de 3 - 3 eindstand op het bord.

Zo blijven de Puttenaren in het spoor van Willebroekse, en die beide teams zijn momenteel toch de grootste titelkandidaten, al liggen de achtervolgers op de loer. Voor Kessel waren de prestatie in deze "Klapper" én het behaalde punt in elk geval een mooie motivatie in de strijd voor het behoud.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 22 januari 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
Zwaluwen Olmen - KSK Weelde, uitslag 4 - 3.

Het was een vrij woelig weekend met heel wat derby's die niet allemaal brachten wat werd verwacht, maar die wel net onder onze lijst stonden. Verder beten er verschillende toppers onverwacht in het zand en in de modder, want onze "winter" toverde vele velden om tot de categorie "zwaar tot onbespeelbaar."

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Katelijne A - SK 's Gravenwezel-Schilde A (2e provinciale A), uitslag 2 - 2. De bezoekers sloten de eerste helft af met een voorsprong die na de rust zelfs verdubbeld werd. Maar net toen iedereen zeker was dat er niets méér in zat voor de KFC scoorden ze twee keer binnen evenveel minuten, en mede gezien hun sterke prestatie voor de rust pakten ze een verdiend en vooral belangrijk punt.

* KFC Poppel - K Loenhout SK (3e provinciale A), uitslag 4 - 0. De gasten mogen dit seizoen terecht een gooi doen naar de promotie. Ze waren de minst gepasseerde ploeg tot voor deze partij waarin Poppel de leiding nam en die voorsprong vanaf het uur uitbouwde met twee extra goals. Met een vierde treffer net voor tijd velde de thuisploeg het toch wel wat onverwachte vonnis voor Loenhout.

* KFC Putte A - KVS Branst (3e provinciale B), uitslag 0 - 1. Het veld van de leiders lag er enorm zwaar en gehavend bij, en zo werd de wedstrijd een ware worstelpartij met hete en opwindende standjes aan beide kanten. Branst wilde de mooie vierde plaats op zijn minst behouden en scoorde twintig minuten voor tijd de enige treffer, al kwam Putte nog een paar keer heel dicht bij de gelijkmaker.

* KSAV Sint Dimpna - KSK Kasterlee (3e provinciale C), uitslag 0 - 2. Met slechts 13 tegengoals in 18 duels kreeg periodekampioen SAV het bezoek van de bovenste ploeg uit de rechtse kolom. De leiders toonden hun kwaliteit maar op het half uur kregen ze de 0 - 1 binnen. Daarna verhoogden ze de druk maar de verwachte gelijkmaker viel niet, en de gasten counterden zich daarna verder naar de zege.


Zwaluwen Olmen - KSK Weelde

Men een gedeelde tweede plaats en de meeste gescoorde goals mogen de Zwaluwen zich nog altijd blijven richten op méér, en dat is toch wel verrassend te noemen, want niet vergeten dat ze vorig jaar kampioen speelden in derde provinciale en daarom nog altijd de stempel "promovendus" dragen.

Ook Weelde deed het tot nu toe vrij goed met een voorlopige vierde plaats, maar ze misten hun start in deze clash, want na drie minuten stond het al 2 - 0 via Ali Burhan en Gwenn Dierckx.

Ze staken echter al snel een serieuze tand bij en toonden daarmee hun kwaliteiten: Matthias Byns maakte even later de 2 - 1, en hij deed daar na dik dertig minuten de gelijkmaker bovenop.

Ook na de rust kregen de supporters een spektakelwedstrijd te zien. Roy Vissers zette de derde Olmense goal op het scorebord, maar ook nu kwam Weelde opnieuw erg sterk opzetten en Zwaluwenkeeper Christophe Staeren redde een paar keer subliem.

Met nog twintig minuten te gaan scoorde Gwenn Dierckx met zijn tweede treffer de 4 - 2. Even voor tijd was bezoeker Dirk Harezlak nog goed voor de aansluitingstreffer, maar deze 4 - 3 werd ook de eindstand in deze zaterdagavond-klapper, die deze vermelding met recht en reden krijgt toegekend.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 15 januari 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale D:
KFC Putte B - SK Peulis, uitslag 2 - 3.

Het was deze week alweer vrij moeilijk om onze keuze te maken. Uit de eerste lijst met een tiental kandidaten, met daarin een aantal derby's en verrassingen, konden we er uiteindelijk toch vijf filteren, en het viel ons achteraf op dat vierde provinciale daarbij toch wel goed vertegenwoordigd is.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSK Wilrijk - Willebroekse SV (3e provinciale B), uitslag 2 - 0. Er was veel animo met het oog op deze topper. De gasten, leider en eerste periodekampioen, slikten eerst een vroege tegengoal en pas na de rust konden ze echt hun wil opdringen. Daarbij hadden ze wat pech in de afwerking maar ze bleven komen en dreigen, tot SK in de slotfase met een tweede treffer de verrassende thuiszege veilig stelde.

* KSV Maccabi - Jong Antwerpen Sport (4e provinciale B), uitslag 4 - 4. Vooral het scoreverloop deed menig toeschouwer een paar keer naar adem happen. Maccabi, dit seizoen goed op dreef, gaf eerst een dubbele voorsprong prijs en dat gebeurde ook bij 3 - 2. De bezoekers liepen daarna zelfs uit naar 3 - 4, maar met de achtste goal van deze onderhoudende partij werd het uiteindelijk nog gelijk.

* SK Sint-Amands - KVK Hingene (4e provinciale C), uitslag 4 - 3. Hoewel ze in het rechtse rijtje staan leverden beide ploegen aan de Schelde een erg spannende wedstrijd af. De gastheren gaven tot twee keer toe een voorsprong uit handen en even na het uur kwamen ze zelfs 2 - 3 achter. Maar in het laatste deel scoorden ze eerst via een strafschop de 3 - 3, en even later ook de winnende goal.

* Rosselaar-Hulsen - KVV Rauw Sport (4e provinciale E), uitslag 4 - 2. De fusieploeg kwam tegen de sterke co-leiders voor de rust twee keer voor via evenveel penalty's, en ze gingen de rust in met een 2 - 1 voorsprong. In het laatste kwartier kwam Rauw terug op gelijke hoogte, maar met een derde benutte strafschop én een doelpunt in de laatste minuut was de verrassende zege van RH een feit.


KFC Putte B - SK Peulis

Het werd een memorabele zaterdagavond in deze burenstrijd die uitgroeide tot een spannende partij, waarbij de afwezigen vooral vanwege de ontknoping toch een beetje ongelijk hadden.

De jonge thuisploeg kampt met een aantal blessures, maar de jongens schoten erg gemotiveerd uit de startblokken. Ze werden op het kwartier ook beloond toen Stig Van Peer de score opende, maar hun juichkreten waren nauwelijks verstomd wanneer Jens Verhoeven er 1 - 1 van maakte.

Ondanks de motivatie en de gecreëerde kansen hielden beide teams elkaar verder in evenwicht tot in minuut 82. Toen kende scheidsrechter Jasper Van Duppen Putte een strafschop toe en Jelle Thys liet die gelegenheid niet liggen: 2 - 1.

Dat leek voor zowat iedereen ook de beslissing te worden, maar vijf minuten voor tijd hing Thomas Meuleman de bordjes opnieuw gelijk: 2 - 2, en dat was voor SK het sein om een tandje bij te steken.

In de laatste intense seconden van deze derby moest thuisspeler Jabir Johri met rood van het veld, en Peulis-kapitein Joris Van Camp trapte de toegekende strafschop binnen: 2 - 3, en zo werd het nog een eigenlijk niet meer verwachte uitzege voor SK, dat na deze driepunter misschien toch nog met een half oog naar het klassement van de tweede periode kan blijven kijken.

Zie ook de pagina 4e Provinciale D.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 8 januari 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
KFC Katelijne A - KV Bonheiden, uitslag 3 - 3.

Op de eerste speeldag van het nieuwe kalenderjaar waren er al direct een aantal verrassingen, en hier en daar liepen de temperaturen al flink op, ondanks de berekoude omstandigheden.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Witgoor Dessel - OG Vorselaar (1e provinciale), uitslag 1 - 2. Nadat de thuisploeg de openingstreffer slikte kwamen ze op het half uur op gelijke hoogte bij een Vorselaarse owngoal. Witgoor scoorde zelfs een tweede keer maar die goal werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De gasten kwamen op slag van rust wél op voorsprong en deze verrassende 1 - 2 bleef ook op het scorebord staan.

* KFC Schoten - Lentezon Beerse (3e provinciale A), uitslag 3 - 3. Er leek geen vuiltje aan de lucht toen de erg sterk en dominant gestarte bezoekers binnen het half uur in de eerste helft vlot uitliepen naar een 0 - 3 ruststand. Maar deze schijnbaar beslissende voorsprong werd door een gemotiveerd Schoten in de tweede helft en nog voor het laatste kwartier volledig ongedaan gemaakt.

* KFC Putte A - Hove Sport (3e provinciale B), uitslag 0 - 1. De leiders legden tot nu toe een sterk parcours af en de komst van de twaalfde in de stand leek dan ook geen problemen op te zullen leveren. Maar de gasten hielden de thuisspelers ver van doelkansen en ze counterden zich op het uur zelfs naar de 0 - 1. Daarna hielden ze met een goede organisatie een aandringend Putte in bedwang.

* SKS Herentals - VC Poederlee (3e provinciale C), uitslag 2 - 1. De derby tussen de rode lantaarn en de voorlaatste leverde een aardig kijkstuk op. Even voor de rust kwamen de gasten op voorsprong, maar SKS kromde de rug en ging in het vijfde kwartier, nadat VC zonder brandstof leek te vallen, "erop en erover" met twee goals in evenveel minuten, en zo behaalde SKS de eerste seizoenszege.


KFC Katelijne A - KV Bonheiden

Beide ploegen staan in de onderste regionen van het rechtse rijtje genoteerd, maar in een superderby zoals deze is de plaats in het klassement van minder belang.

De supporters die de kou trotseerden kregen in elk geval een echte derby te zien, waarbij thuisspeler Tommy Gommers tegen het halfuur de 1 - 0 scoorde maar bezoeker Kevin Papen minuten later de gelijkmaker liet noteren.

Na een knappe combinatie zette Bonheidenaar Keith De Hondt zijn ploeg op slag van rust op 1 - 2, en die stand bleef op het bord staan tot net na het uur, toen KFC'er Umut Aktepe een strafschop verzilverde: 2 - 2.

Toen iedereen nog aan het napraten was over de gelijkmaker maakte KV-kapitein Jasper Bosschaerts er aan de andere kant meteen 2 - 3 van, en dat leek de beslissing te worden, maar met nog een kwartier te spelen trapte Umut Aktepe voor de tweede keer een penalty tegen de touwen.

Daarna duwde Bonheiden door voor de zege, maar ze kregen de winnende treffer niet voorbij doelman Lars Bielen, en zo werd het 3 - 3 in deze derby die door ref Jim Van Den Keybus gekruid werd met zes gele kaarten, netjes verdeeld over de twee teams. Een mooie eerste "Klapper" van 2018 dus.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 11 december 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
FC Berlaar Heikant - KVV Ons Genoegen Vorselaar, uitslag 4 - 4.

Slechts 18 van de 88 geprogrammeerde provinciale wedstrijden konden gespeeld worden. Dat is maar 20 procent van de speeldag, maar na even wikken en wegen hebben we toch besloten om deze rubriek te maken, zodat u als trouwe bezoeker toch nog wat te lezen hebt. Ook onze donderdagse "Drie op een Rij" zal trouwens eveneens gewoon doorgaan.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Herselt - KFC Bevel (2e provinciale B), uitslag 0 - 2. De thuisploeg stond aan de kop van het rechtse rijtje genoteerd en de gasten aan de staart, maar dat was niet altijd te merken op het veld. Even na het half uur kwam Bevel zelfs op voorsprong, en in de tweede helft moest Herselt dan ook alles op alles zetten. Maar met een late strafschop haalde de rode lantaarn de driepunter weg.

* KV Hooikt - Kessel United (3e provinciale B), uitslag 2 - 1. Er werd door vele supporters uitgekeken naar deze derby, zeker na het zware Hooiktse verlies in de heenronde. Het zwaartepunt van de partij lag in de tweede helft toen de thuisploeg twee keer kon scoren, en daarna moest Kessel de inzet verhogen. Dat leverde ze wel een late aansluitingstreffer op, maar méér zat er niet meer in.

* KSAV Sint Dimpna - Verbroedering Balen (3e provinciale C), uitslag 3 - 1. In deze superderby nam de eerste het op tegen de tweede. Koploper SAV toonde zijn goede vorm en scoorde een treffer op het kwartier en een tweede op het half uur. De Balenaars kwamen sterk uit de kleedkamer. Ze maakten meteen de 2 - 1 maar ze werden niet beloond met de gelijkmaker en kregen nog een goal tegen.

* KVV Rauw Sport - KFC Flandria (4e provinciale E), uitslag 2 - 1. Leider Flandria stond voor een nieuwe test, deze keer uit tegen Rauw, vierde in de stand en volgend op zes punten. KVV opende al vroeg de score maar moest na de rust met tien man verder, en de bezoekers kwamen gelijk via een strafschop. Maar een dikke vijf minuten later werd het 2 - 1 en Rauw gaf de zege niet meer uit handen.


FC Berlaar Heikant - KVV Ons Genoegen Vorselaar

De thuisploeg haakte haar wagonnetje een drietal weken geleden aan in het linkse rijtje, terwijl OGV het moeilijk heeft en zich in de rest van het seizoen toch wel zal moeten herpakken.

Ze kregen binnen de tien minuten de 1 - 0 tegen via Kamiel Van hoogten maar Dominique Olieslagers hing de bordjes vrij snel terug gelijk.

Dat lanceerde de ploeg blijkbaar want nog voor de rust verhoogden Joran Rymen en opnieuw Dominique Olieslagers de voorsprong naar 1 - 3, en die stand bleef op het scorebord staan tot aan de rand van het laatste kwartier.

Toen benutte thuiskapitein Jef Bruynseels een penalty, en minuten later maakte Kamiel Van hoogten er zelfs 3 - 3 van, en toen was er dus al een "Klapper" in de maak.

Wanneer Brian Bouwmeester even voor tijd Heikant op 4 - 3 zette leek het Vorselaarse kalf verdronken, maar op de valreep sleepte bezoeker Stefan Thoelen er met de 4 - 4 nog een puntje uit, dik verdiend volgens de man die we telefonisch contacteerden na de wedstrijd en die dat dus erg sportief beoordeelde en toegaf.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 4 december 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale E:
FC Rosselaar-Hulsen - KFC Zammel, uitslag 4 - 3.

Qua verwacht spektakel bleven er heel wat supporters een beetje op hun honger zitten. Er stonden wel verschillende potentiële toppers op het programma, en de leidersploegen mochten zich na de speeldag "herfstkampioen" noemen, al is dat natuurlijk een puur theoretische titel. Onze keuze was redelijk snel gemaakt, en daarbij zitten we deze week hoofdzakelijk in de iets "lagere" regionen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Katelijne A - Sporting Tisselt (2e provinciale A), uitslag 0 - 2. In het verleden kwam de thuisclub vaak sterk uit de hoek tegen Sporting, momenteel vierde in de klassering, en ook nu hielden de KFC-ers de wedstrijd lang op slot. Maar net voor het laatste kwartier moesten ze de hoop op een punt opgeven, na twee tegendoelpunten waar we deze week nog even op terug zullen komen.

* KVV Achterbroek - KVV Gooreind (4e provinciale A), uitslag 3 - 3. Met periode één bijna op zak en vijf punten voorsprong blijft de thuisploeg zowat elke week in de actualiteit, ook bij ons. De bezoekers stonden tweede in de stand en ze konden in het laatste half uur een 2 - 0 achterstand wegwerken. In extremis scoorde Achterbroek de bijna winnende 3 - 2, maar Gooreind gritste nog een punt weg.

* Tubantia Borgerhout - FC Alberta Schilde (4e provinciale B), uitslag 3 - 3. De wedstrijd in het rechtse rijtje tussen de traditieclub (stamnummer 64) en het opnieuw opgestarte Alberta (stamnummer 9659) kende een memorabel verloop. Met twee goals voor de rust en de 3 - 0 op het uur leek de driepunter binnen voor Tubantia, maar in een onwaarschijnlijk laatste kwartier kwamen de gasten terug gelijk.

* KSK Oosthoven - KFC Flandria (4e provinciale E), uitslag 2 - 4. Vele eerdere derby's tussen deze twee buren zijn legendarisch te noemen, en deze editie kreeg wat extra pigment door de leidersplaats van periodekampioen Flandria. Heel wat supporters trotseerden de kou en ze zagen de thuisploeg eerst de 0 - 1 inhalen maar daarna de 1 - 4 incasseren, en na de rust kon KSK enkel nog de eer redden.


FC Rosselaar-Hulsen - KFC Zammel

Ondanks hun lage klassering zorgden beide teams voor een bijwijlen spannende en mooi op- en neergaande wedstrijd en een mooi scoreverloop, waarbij de inzet en de wil om te winnen aan beide zijden overvloedig aanwezig was.

RH kwam even voor het half uur voor na een fraaie actie van Mike Dierick, en deze 1 - 0 zou ook de ruststand worden. Maar Zammel sloeg na de koffie vrijwel meteen terug met goals van Steven Verhaert en Kurt De Haes: 1 - 2.

Dan kreeg Mike Dierick een rode kaart maar toch kon de ervaren kapitein Michael Curinckx zijn ploeg opkrikken met de gelijkmaker. Zijn Zammelse collega-kapitein Kurt De Haes maakte er echter even later 2 - 3 van, en met nog een kwartier voor de boeg opende dat perspectieven voor de gasten.

Maar binnen de vijf minuten werd ook deze voorsprong ongedaan gemaakt door goalgetter Rob Van Hoof, en toen velen in de laatste minuten al op een gelijk spel rekenden kon routinier Gert Vranckx nog de winnende 4 - 3 scoren, en zo kreeg een koude zaterdagavond nog een intens einde na deze "Klapper", die achteraf zonder twijfel nog een aanzienlijke hoeveelheid stof tot napraten opleverde.

Zie ook de pagina 4e Provinciale E.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 27 november 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
White Star Schorvoort - Verbroedering Arendonk, uitslag 3 - 4.

We beleefden een weekend met heel wat verrassingen, onverwachte einduitslagen en mooie op- en neergaande scores, en ook na een derde schiftingsronde bleven er van onze eerste lijst met twaalf kandidaten nog altijd acht over. We moesten dan ook weer lang overwegen, schrappen en kiezen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* OG Vorselaar - Racing Mechelen (1e provinciale), uitslag 1 - 1. De thuisclub heeft op meerdere vlakken een serie emotionele weken achter de rug, maar na de openingsgoal van kandidaat-kampioen Racing klommen ze op karakter naar een nieuw niveau. Die inzet leverde in het laatste halfuur ook de verdiende gelijkmaker op, en al was het daarna nog knokken, ze hielden het punt vast.

* Vlimmeren Sport - Zwaluwen Olmen (2e provinciale B), uitslag 4 - 1. De bijna rode lantaarn kreeg het bezoek van de medeleider, die dit seizoen nog niet had verloren. Maar Vlimmeren speelde als herboren een hoop frustratie van zich af met twee treffers in de eerste 20 minuten en nog eens twee na de rust, en daar kon de promotiekandidaat nog enkel een late eerredder tegenover stellen.

* Verbroedering Balen - Wezel Sport (3e provinciale C), uitslag 2 - 2. Beide clubs liggen op een steenworp van elkaar, en mede door hun tweede en derde plaats werd dit een memorabele en vooral druk bijgewoonde superderby, waarin de thuisploeg even na het uur een voorsprong verder uitbouwde naar 2 - 0, maar in de laatste tien minuten Wezel nog in extremis terug gelijk zag komen.

* KFCV Wintam - Zennester Hombeek (4e provinciale C), uitslag 5 - 4. Co-leider Wintam moest even na het halfuur de gelijkmaker slikken maar het liep nog voor de rust uit tot 3 - 1, en op het uur naar 4 - 1. Maar in het laatste kwartier kregen de kijkers vooral van de gasten waar voor hun geld. Die kwamen terug tot 4 - 4, en pas in de laatste minuut sleepte Wintam er de niet echt meer verwachte zege uit.


White Star Schorvoort - Verbroedering Arendonk

Beide middenmoters maakten er een mooi kijkstuk van met een opwindend scoreverloop, waarbij ref Michiel Allaerts in totaal maar liefst zeven gele en één rode kaart uit de zak te voorschijn haalde.

De gasten lieten zich vooral in het eerste halfuur flink gelden en ze gingen de rust in met een 0 - 1 voorsprong die Lukas Ohnenik met een vrije trap op het scorebord had gezet.

De Turnhoutse opstelling werd tijdens de rust bijgestuurd en dat leverde bijna meteen twee goals op via Michiel Huygaerts en de ingevallen Davy Wagemans: 2 - 1.

Bezoeker Jonas Vaes vlakte die voorsprong minuten later alweer uit met de gelijkmaker, maar de jonge Gert Geudens zette de thuisploeg op het uur opnieuw op voorsprong met de 3 - 2.

Maar op de rand van het laatste kwartier hing Verbroedering-kapitein Tom Michiels de bordjes echter alweer gelijk, en toen hij vijf minuten voor tijd een strafschop mocht trappen zette hij die netjes om, en deze 3 - 4 betekende ook de driepunter voor de Arendonkenaars na een spannende derby, de naam "Klapper van de Week" absoluut waard.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 20 november 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
KVC Oostmalle - K Achterbroek VV, uitslag 4 - 4.

In maar liefst zeven van de elf reeksen waren er toppers geprogrammeerd tussen de leider en de tweede of derde in de klassering, en daarvan staan er dan ook drie in deze rubriek. Er stonden ook een aantal derby's op de kalender, en verder was er nogal wat spektakel op diverse velden, zodat we weer heel wat moesten selecteren.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Herenthout - White Star (2e provinciale B), uitslag 3 - 5. In een formidabele match kwamen de bezoekers op een 0 - 2 voorsprong die ze na de rust naar 1 - 3 tilden, maar een even sterk KFCH hees zich op de rand van het laatste kwartier op gelijke hoogte. Dat verhoogde de spektakelwaarde nog verder, maar White Star greep alsnog de overwinning, en zo keert de ploeg terug in het linkse rijtje.

* Loenhout SK - FC Turk Sport (3e provinciale A), uitslag 1 - 0. De thuisploeg begon deze topper met een achterstand van 4 punten op de bezoekende leiders, die alles uit de kast moesten halen om LSK van de openingstreffer te houden. Na de rust sloegen ze wel terug maar Loenhout scoorde de 1 - 0. In een zinderend wedstrijdeinde miste Turk Sport nog een strafschop en een mogelijk puntje.

* SAV Sint Dimpna - Excelsior Bouwel (3e provinciale C), uitslag 6 - 1. Heel wat kijkers wilden deze clash tussen de koploper en de derde met eigen ogen bekijken. SAV opende de score en een goed gestart Excelsior kwam gelijk, maar slikte even voor de rust de 2 - 1. In de tweede helft zette de periodekampioen de turbo op, en na hun derde goal telden ze Bouwel uit met 3 goals op 3 minuten.

* Ezaart Sport - FC Punt-Larum (4e provinciale E), uitslag 5 - 4. Deze derby kende een scoreverloop om in te lijsten. Ezaart scoorde twee keer, en na een tegengoal maakten ze meteen de 3 - 1, waarna Punt-Larum nog een penalty benutte: 3 - 2. Na de koffie kwamen ze al snel op gelijke hoogte, en dat deden ze opnieuw na twee strafschoppen voor elke ploeg. Minuten voor tijd scoorde Ezaart echter de 5 - 4.


KVC Oostmalle - K Achterbroek VV

Oostmalle legde een sterke seizoensstart op de mat met een tweede plaats als voorlopige beloning, terwijl KAVV trots aan kop gaat met een bonus van negen punten.

De groenwitte aanhang mocht al meteen juichen na de openingsgoal van Senja Deschrijver, maar bezoeker Lander Van Gestel had daar vrij snel een antwoord op: 1 - 1.

Op het halfuur zette Philippe Biernaux de thuisploeg opnieuw op voorsprong, maar nog voor de rust bracht Jeroen Van Landeghem zijn ploeg met twee goals op 2 - 3.

Ook in de tweede helft bleef het vertoonde spel op een erg hoog niveau, en nadat Cédric Van Der Waal Oostmalle op gelijke hoogte bracht, verhoogde bezoeker Jan Van Looveren de spanning opnieuw met de 3 - 4.

Oostmalle dreigde zo een onverwacht puntenverlies te lijden, maar Senja Deschrijver liet minuten later het spreekwoordelijke dak er af gaan met de 4 - 4. Een vijfde doelpunt bleef uit en zo werd het een puntendeling.

Alleen al qua scoreverloop was dit een propagandawedstrijd die de kantine (en de KVC-kassier) ongetwijfeld nog lang deed nagenieten, en soms is het jammer dat er geen extra punt gegeven wordt voor het vertoonde spektakel. Er vielen zeven gele kaarten, waarvan vier voor de thuisploeg, maar ook scheidsrechter Pieter Engelen zal zeker genoten hebben van deze "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 13 november 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
K Kalmthout SK - Excelsior Kaart, uitslag 3 - 3.

We moesten zelden zo lang zoeken en selecteren om een definitieve keuze te maken tussen de vele toppers en derby's die we van tevoren hadden aangestipt, al brachten die niet allemaal het verwachte spektakel. Na onze eerste ruime selectie hebben we nog net niet moeten loten, maar uiteindelijk geraakten we er toch uit, mét dank voor de doorgemailde suggesties.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KVK Mariaburg - KFC Brasschaat (2e provinciale A), uitslag 2 - 2. Ook in superderby's telt de klassering vaak niet echt mee. De geplaagde thuisploeg liet in de vorige twee weken in totaal 17 goals tegen en 0 voor noteren en ook nu kwamen ze eerst achter, maar ze draaiden de zaak om en kwamen zelfs op voorsprong, waarna kandidaat-kampioen KFCB pas op de valreep een puntje pakte.

* FC De Kempen TL - KFC Beekhoek A (2e provinciale B), uitslag 1 - 2. De komst van de rode lantaarn leek een hapje te worden voor de ongenaakbaar geachte leiders. Maar na een snelle tegengoal konden ze pas na de rust de gelijkmaker scoren. Daarna verhinderde de Beekhoekdoelman de definitieve doodsteek, en even voorbij het uur legde zijn ploeg de verrassende uitzege vast.

* KFCV Wintam - RB Elzestraat (4e provinciale C), uitslag 5 - 1. Deze wedstrijd uit de top-5 was één van de twee geprogrammeerde toppers in deze reeks. Na een wat moeilijke start nam de thuisploeg de overhand met twee treffers. De gasten pompten zich op tijdens de rust, maar een derde tegengoal zette voor hen het licht op oranje, waarna Wintam in het laatste kwartier de forfaitscore haalde.

* KSC Mechelen - Leest United (4e provinciale C), uitslag 4 - 0. Hier nam de koploper het op tegen de tweede, die op slechts twee punten volgde. De Mechelse supportersclan mocht in het derde kwartier drie keer de vlaggen bovenhalen, terwijl de inzet van de bezoekers hen slechts twee keer geel opleverde. Hun motivatie steeg wel na de rust, maar op het uur werden ze definitief uitgeteld.


K Kalmthout SK - Excelsior Kaart

Eigenlijk was onze keuze voor de "Klapper" van deze week redelijk snel gemaakt, maar de concurrentie was vrij groot.

KSK haalde na een superstart de verdiende eerste periodetitel binnen maar zat daarna even in een dipje. Kaart herschikte de meubels na de degradatie van vorig seizoen maar ook hun start mocht er zijn, mét een huidige derde plaats op slechts één puntje van Kalmthout als voorlopige beloning.

Na een kwartier kwamen de "Koartjes" ook op 0 - 1 door een goal van Jordi Denisse, die na de rust en na de gelijkmaker van thuiskapitein Stef Everaert zijn ploeg opnieuw op voorsprong zette: 1 - 2.

Toen bezoeker Kevin Ooms twee minuten daarna ook de 1 - 3 versierde leek het Kalmthoutse liedje definitief uitgezongen, maar toen al menig supporter even voor affluiten de warme kantine opzocht zorgden opnieuw Stef Everaert en Robin Kraewinkels met de 3 - 3 voor een onverwachte maar niet onverdiende puntendeling.

Ondanks de niet echt ideale weersomstandigheden kregen de vele kijkers een al bij al boeiende wedstrijd te zien, met twee gele kaarten aan elke kant en een toch wel meeslepend einde, een "Klapper" méér dan waardig. Door dit gelijkspel zien beide ploegen de achterstand op leider Turk Sport echter wel iets groter worden.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 6 november 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
KVV Dosko - FC Merksem, uitslag 3 - 4.

Het werd een merkwaardig weekend wat beslissende en vooral late doelpunten betreft, want in een vijftiental wedstrijden vielen de laatste treffers in de ultieme twee minuten of in de blessuretijd. En vooral in 2e B liep het spektakelgehalte vrij hoog op.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFCE Zoersel - KFC Wuustwezel (2e provinciale B), uitslag 2 - 3. De bezoekers, stevig in de top drie, werden in de eerste helft op een dubbele achterstand gezet en ze gingen daarom wat aangeslagen de rust in. Maar na een Zoerselse uitsluiting toonden ze karakter en inzet, en nadat ze op het uur tegen scoorden leverden een strafschop én een goal in de laatste seconden hen de volledige winst op.

* Verbroedering Arendonk - K Retie SK (2e provinciale B), uitslag 4 - 2. Deze klassieke burenstrijd leverde naast één rode en zes gele kaarten ook nu weer heel wat extra spektakel op. De bezoekers sloten de eerste helft af met 0 - 2 maar de thuisploeg zette meteen na de rust de situatie recht en na een Retiese owngoal stelde een strafschop in de laatste minuut de zege veilig.

* Zwaluwen Olmen - FC De Kempen A (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. In deze druk bijgewoonde clash vlogen de nog ongeslagen gasten er meteen in, maar ze konden pas na een 2 - 0 achterstand scoren. Nadat de Zwaluwen op 3 - 1 kwamen konden de bezoekers nog voor de rust de stand terug in evenwicht brengen. Ook na een alweer hoogstaande tweede helft bleef het bij een puntendeling.

* Leest United - VVH Lippelo (4e provinciale C), uitslag 2 - 0. Beide teams deelden de derde plaats en dat lokte ook heel wat kijkers die een intense en inzetvolle derby zagen. De bezoekers kregen in de vorige elf duels slechts twaalf tegengoals te slikken, maar in de laatste minuten van de eerste helft zagen ze Lippelo met twee treffers uitlopen, en deze 2 - 0 zou ook de eindstand worden.


KVV Dosko - FC Merksem

Merksem maakte de verplaatsing naar de enclave met drie punten achterstand op de thuisploeg. Op het kwartier verloren ze echter Ali Tahirovic met een rode kaart, maar tegen de rust was dat ook het geval voor thuisspeler Bram Lenaerts. Tien tegen tien dus.

Toen Jan Aerts even later een strafschop verzilverde leek Dosko te gaan rusten met de kleinste voorsprong, maar Daniël Iakovlevski scoorde seconden later de gelijkmaker: 1 - 1.

Na tien minuten in de tweede helft kwam FCM zelfs op voorsprong via Yannick Depret, maar Bart Severijns en Thijs Bastijns brachten Dosko net na het uur opnieuw voor.

Ook het laatste kwartier bracht flink wat spektakel, en nadat Yannick Depret de bezoekers een derde keer op gelijke hoogte bracht leek die 3 - 3 ook de eindstand te worden. Maar in de voorlaatste minuut zorgde Jawad Yachou voor de nog onverwachte Merksemse 3 - 4 zege.

Zo komt FC Merksem op gelijke hoogte na deze meeslepende wedstrijd, die vooral qua inzet en scoreverloop de titel "Klapper van de Week" volledig verdient.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 30 oktober 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
Olympic Essen - Putte SK, uitslag 4 - 3.

In de hoogste reeksen was er al bij al niet echt uitzonderlijk veel vuurwerk wat wedstrijden en uitslagen betreft. Ook de periodetitels lagen in de meeste gevallen binnen de lijn der verwachtingen. Dat betekent echter niet dat we ons rijtje snel hadden samengesteld, integendeel.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Kalmthout SK - FC Turk Sport (3e provinciale A), uitslag 0 - 4. De thuisploeg kende een fameuze seizoensstart met 7 zeges op rij maar zag het wenkend periodekampioenschap de vorige weken wegglippen. Tegen een sterk en gemotiveerd spelend Turk Sport kwamen ze ook 0 - 1 achter, en die stand liep daarna op tot 0 - 4. Maar door het verlies van Kaart pakten ze de periodetitel alsnog.

* Schelle Sport - SV Aartselaar (3e provinciale B), uitslag 0 - 1. Deze altijd gepassioneerde derby kreeg een extra dimensie door de top-vijf klassering van beide elftallen. Schelle had pech bij de afwerking, liep op het uur tegen de enige goal van de bezoekers aan maar vond daarna zelden een opening. Voor de rest was er veel inzet, maar enkel Aartselaar mocht de punten bijtellen.

* SV Nielse - Oxford Hemiksem (3e provinciale B), uitslag 7 - 3. Ook in deze burenstrijd was er veel inzet, al was er qua scoreverloop niet echt extreem veel spanning omdat de gastheren bijna heel de wedstrijd drie goals voorsprong hadden. Maar met één rode en twee gele kaarten aan elke kant en ondermeer drie strafschoppen hebben de supporters zich geen seconde verveeld.

* KFC Pulle - KFCH Pulderbos (4e provinciale B), uitslag 2 - 1. De bezoekers hadden de periode voor het grijpen, maar in deze puur klassieke derby staken de buren uit Pulle daar een stokje voor. Zij konden al in de eerste helft twee keer scoren, terwijl Pulderbos pas net voor het laatste kwartier kon terugslaan. Maar daarna bleef het 2 - 1, en door dit verlies werd Oelegem periodekampioen.


Olympic Essen - Putte SK

De Essenaars kunnen terugblikken op een goede start van het seizoen en op een mooie eerste periode, en op basis daarvan verdienen ze momenteel hun plaats in de top vijf. Met de komst van Putte stond er ook hier weer een derby op het programma.

Binnen de acht minuten maakten de Puttenaars iedereen klaarwakker met goals van Quinten Decant en Noah Van Puyenbroeck, en toen Kenneth Michielsen nog voor het half uur ook een strafschop verzilverde en zo de stand op 0 - 3 bracht zag het er helemaal tragisch uit voor Olympic.

Maar nog voor de kampwisseling scoorde Dieter Kustermans de aansluitingstreffer die gevolgd werd door een owngoal van bezoeker David Beeckman: 2 - 3.

Tijdens de rust tankten de thuisspelers flink vertrouwen en motivatie, en hun hoop laaide verder op toen kapitein Dieter Kustermans al meteen een penalty benutte en de bordjes zo gelijk hing.

Dat verhoogde de spanning nog verder en na een rode kaart voor bezoeker Michielsen en nog eens geel aan elke kant kon Wout Van Den Bergh in het laatste kwartier de winnende 4 - 3 scoren, en dat hadden weinigen nog verwacht na de 0 - 3 achterstand.

Dat er na affluiten stevig en nog lang gefeest werd in de Essense kleedkamer en in de kantine spreekt vanzelf, en deze derby krijgt van ons dan ook de logische titel "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 23 oktober 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale :
KSV Schriek - FC Berlaar Heikant, uitslag 4 - 5.

Na een voetbalweekend waarin er in elke wedstrijd gescoord werd, met 363 goals in totaal waaronder opvallend veel own-goals, was het vrij gemakkelijk om onze lijst samen te stellen, mede dankzij een aantal ingestuurde tips en suggesties mét motivatie, waarvoor dank.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSV Oud Turnhout - Minderhout VV (2e provinciale B), uitslag 2 - 6. De gasten droegen een aantal weken de rode lantaarn mee, maar hun trein begint nu toch wel te rollen en ze openden dan ook de score. KSVOT kwam wel terug maar ging de rust in met een 1 - 3 achterstand. Een tweede own-goal zette MVV verder op weg naar een 1 - 5 voorsprong die uiteindelijk een 2 - 6 zege zou worden.

* VV Laakdal - SAV Sint Dimpna (3e provinciale C), uitslag 1 - 3. De nog altijd ongeslagen bezoekers hadden het in het wedstrijdbegin niet echt gemakkelijk tegen Laakdal, maar toch sloten ze de eerste helft af met de kleinste voorsprong. Na de rust benadrukten ze opnieuw hun sterkte en efficiëntie met twee extra treffers, en zo pakten ze de eerste periodetitel in stijl. Onze gelukwensen!

* KVC Booischot - Blauberg Sport (4e provinciale D), uitslag 3 - 0. In de topper tussen de derde in de stand en de bezoekende leider zagen de vele kijkers een stevige partij. Er viel zelfs een rode kaart voor de gasten, die even na de rust ook op achterstand kwamen. In het laatste kwartier deed Booischot er nog twee goals bij, met de verdiende zege én een tweede plaats als beloning.

* KFC Flandria - FC Netezonen (4e provinciale E), uitslag 6 - 1. Er werd door velen uitgekeken naar deze clash tussen achtervolger Flandria en de leiders, die de eerste periode konden pakken. Flandria opende de score en nadat de Netezonen gelijk kwamen slikten ze twee nieuwe treffers. In het laatste deel werden ze verder uitgeteld door drie thuisgoals die beide teams aan de leiding brengen.


KSV Schriek - FC Berlaar Heikant

Deze wedstrijd uit het rechtse rijtje was een schoolvoorbeeld voor alles wat een "Klapper van de Week" moet hebben: een derby, een wisselend scoreverloop, spanning, een aantal mooie goals, kaarten van beide kleuren en een late beslissing. Graag méér van dat.

Heikant opende al vroeg de score via Bonifacio Neto, maar meteen daarna konden Sam Vlaeymans en Seppe Berrevoets de thuisploeg op een 2 - 1 voorsprong zetten.

Nog voor de rust kwamen de gasten opnieuw op voorsprong door twee goals van ex-international Stein Huysegems. In de tweede helft zette Sam Vlaeymans deze 2 - 3 recht met de gelijkmaker, maar op het uur bracht Brian Bouwmeester Heikant een derde keer op voorsprong: 3 - 4.

Maar ook nu kwam Schriek terug gelijk, deze keer via de ingevallen Oussama Chennouf. Toen zowat iedereen dacht dat het daarbij zou blijven, viel er eerst een tweede keer geel voor thuisspeler Mathias Moeyersons, terwijl Stein Huysegems met zijn derde van de namiddag de wedstrijd besliste.

Het werd dus een echte "Klapper" met veel emoties en een 4 - 5 zege voor Heikant, dat nog altijd een licht negatief doelsaldo heeft maar nu toch even wat kan herademen en zich alvast kan opwarmen voor de thuiswedstrijd tegen Racing Mechelen.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 16 oktober 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale B:
Excelsior Puurs - Oxford Hemiksem, uitslag 5 - 4.

Nadat we vorig weekend een wat kleiner aantal kandidaat-klappers hadden is het deze keer weer "volle bak" op onze lijst. Er waren ondermeer heel wat toppers en derby's, maar we hebben uiteindelijk toch na lang selecteren en intensief denk- en schrapwerk onze keuze kunnen bepalen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KVK Mariaburg - KV Bonheiden (2e provinciale A), uitslag 6 - 4. Deze wedstrijd uit het onderste deel van het rechtse rijtje groeide uit tot een knaller met tien goals. De thuisploeg had nog niet gewonnen en moest eerst een 0 - 2 ruststand rechtzetten. Dat deden even later opnieuw na de 2 - 3, en in de sensationele laatste twintig minuten braken ze helemaal door met drie goals.

* KFC Meerle - KFC Meer (3e provinciale A), uitslag 3 - 0. Voor deze "superderby" leek het voor Meerle erg moeilijk te zullen worden, zeker met negen punten achterstand in het klassement en een ver van lege ziekenboeg. Maar een goed voorbereid groenwit liep tegen de rust tot 2 - 0 uit, en mede dankzij een gestopte strafschop en een derde treffer stuurden ze de buren puntenloos naar huis.

* KFC Putte A - KSK Wavria A (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. Deze klassieke derbykraker werd een spektakelstuk van jewelste, waarbij niemand zich ook maar één moment heeft verveeld. Putte kwam eerst op voorsprong, dan achter en op slag van rust opnieuw met 3 - 2 voor. Na de pauze kwam Wavria opnieuw gelijk, maar met een vierde goal sloot de thuisploeg dit subliem kijkstuk winnend af.

* VVH Lippelo - KSC Mechelen (4e provinciale C), uitslag 4 - 0. Dit was een regelrechte topper tussen de twee co-leiders. Wel hadden de Mechelaars tot nu toe méér gescoord dan VVH, dat wel minder tegengoals slikte. Lippelo nam de wedstrijd snel in handen en scoorde ook de openingstreffer. Na de rust kwamen er daar nog twee, en op de valreep nog één bij, met de leidersplaats als beloning.


Excelsior Puurs - Oxford Hemiksem

Onze "Klapper" lag samen met KFC Putte-KSK Wavria in de balans als laureaat, maar vooral vanwege het scoreverloop en de einduitslag won deze derby het met een neuslengte voorsprong.

Beide teams trokken het vizier meteen open en tilden zo het vooral aanvallend spektakel naar een hoog niveau. Even voor het halfuur maakte Abdellatif Belhaj er 1 - 0 van, maar met twee snelle tegengoals van bezoeker Tim Leemans nam Oxford de leiding met 1 - 2 over.

Toen velen al op weg waren naar de kantine hing Kenzo Clemente Alonso de bordjes opnieuw gelijk, en in de tweede helft deden thuisspelers Abdellatif Belhaj en Sven Moens er daar nog twee bij: 4 - 2.

Die schijnbaar geruststellende voorsprong verdween in het vijfde kwartier echter met een door Jowandoen Aiobi benutte strafschop en met de 4 - 4 via Tim Leemans, die daarmee zijn hattrick vervolledigde.

Maar ook in de laatste minuten bleef het spektakel op niveau. Jonas De Proft zette de 5 - 4 eindcijfers op het scorebord, en nadat ref Abdi Achagui bezoeker Niels Denie met zijn tweede geel iets vroeger naar de kleedkamer stuurde mocht Excelsior de drie punten bijtellen en werd er nog lang nagekaart na een sensatievolle wedstrijd die onze titel "Klapper van de Week" zonder meer verdiende.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 9 oktober 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale B:
KFC Heidebloem Pulderbos - FC Brothers United Antwerp, uitslag 3 - 4.

Na heel wat kandidaat-klappers in de voorbije weken konden we na de afgelopen speeldag niet zo gek veel échte uitschieters op onze lijst zetten. Maar toch is het alweer een aardig ogend rijtje geworden, waarin we voor een groot gedeelte in vierde provinciale zitten.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Walem - KVV Duffel (2e provinciale A), uitslag 2 - 4. De nog altijd ongeslagen leiders werden na hun openingsgoal in de tweede helft op een 2 - 1 achterstand gezet door promovendus Walem. Daarna schroefde de KVV'ers hun voetballende kwaliteit verder op en ze gingen even na het uur "erop en erover", waarna ze op de valreep de driepunter grepen met een vierde goal.

* Kessel United - Schelle Sport (3e provinciale B), uitslag 2 - 3. De thuisploeg heeft het momenteel moeilijk om de stijgende lijn beet te pakken, maar tegen het gepromoveerde Schelle kwamen ze vrij snel op een veelbelovende 2 - 0 voorsprong die zelfs iets hoger had kunnen worden. Maar nadat de gasten even voor de pauze terugkwamen tot 2 - 1, scoorden ze na de rust nog twee keer.

* SK Sint-Amands - VVH Lippelo (4e provinciale C), uitslag 0 - 1. Deze klassieke derby tussen de twee buurgemeenten aan de Schelde was zoals steeds vrij intens, en slechts weinigen hebben zich daarbij verveeld. Het duel werd pas twintig minuten voor tijd beslist met één enkele goal van de co-leiders, en zo blijft het spannend in deze reeks, waar de eerste zeven zelfs binnen de drie punten staan.

* Blauwvoet Oevel - Blauberg Sport (4e provinciale D), uitslag 1 - 2. Deze "clash der Zuiderkempen" was extra geladen door de tweede plaats van de thuisploeg en de koppositie van de bezoekers. Er daagden dan ook heel wat kijkers op voor deze spannende topper. Oevel scoorde voor de rust de 1 - 0 en die bleef staan tot minuut 87, toen de leiders met twee goals de zege konden wegritsen.


KFC Heidebloem Pulderbos - FC Brothers United Antwerp

Het is een stokoud voetbalcliché dat de leider vaak van de laatste verliest. De Brothers stonden dan wel gedeeld voorlaatste, maar ze zullen hun zaterdagavond-trip naar het geografische middelpunt van de provincie toch wel met een paar vlinders in de buik tegemoet hebben gezien.

Maar die spanning werd al in de eerste minuut waarschijnlijk toch wel een beetje minder na de 0 - 1 van Yassine Zamrouni, al sloeg Pulderbos binnen de vijf minuten twee keer terug via Ben Smits en Jonas Meukens.

De bezoekers hesen zich echter binnen de paar minuten opnieuw op gelijke hoogte na een penaltygoal van Baris Oztürk, die er meteen daarna nog ééntje bij deed: 3 - 3.

Net voor het uur slikte thuiskapitein Pieter Genyn zijn tweede gele kaart, en een minuut later maakte Baris Oztürk aan de andere kant met een vrije trap zijn hattrick vol. Deze voorsprong overleefde ook het laatste half uur, zodat Brothers United voor dé verrassing van de speeldag zorgde.

En zo is de KFCH na de zevende speeldag haar ongeslagen status kwijt, maar de ploeg blijft wel aan kop, na deze toch wel een beetje onverwachte "Klapper van de Week" in de regen, waarin de jonge ref Maxim Yperman zes keer geel en één keer rood trok.

Zie ook de pagina 4e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 2 oktober 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
FC Wezel Sport - FC Zwaneven, uitslag 3 - 2.

Er stond een vijftiental derby's geprogrammeerd die de verwachtingen niet allemaal konden inlossen, al waren er daar wel interessante resultaten bij. Er werd ook weer veel gescoord, en we kregen ons lijstje qua spektakel alweer moeiteloos samengesteld.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Oppuurs - KFC Sint Job (1e provinciale), uitslag 4 - 5. Dit duel uit het rechtse rijtje leverde een toch wel opvallende eindscore op. De gasten kwamen vrijwel meteen op voorsprong maar al snel bracht de FCO de score in evenwicht. Na de rust kon Sint Job uitlopen tot 1 - 4 en 2 - 5, en zo was de zaak beslist, hoewel de thuisploeg op de valreep nog even terugkwam met twee treffers.

* KFC Meerle - KFC Lentezon (3e provinciale A), uitslag 3 - 2. De gastheren wonnen nog geen enkele van de vijf voorgaande duels en ook nu sloten ze de eerste helft af met een achterstand. Ze kwamen na de rust terug gelijk maar op het uur vielen ze met tien man, en bovendien maakte Lentezon er 1 - 2 van. Maar in de laatste vijf minuten kwam Meerle op karakter terug met twee treffers én de zege.

* Excelsior Bouwel - KFC Halle (3e provinciale C), uitslag 5 - 2. Ook hier waren de gasten nog puntenloos. Na de openingsgoal van de thuisploeg kwamen ze even voor de rust terug gelijk en in de tweede helft schoten ze zich zelfs op een 1 - 2 voorsprong. Maar vanaf het uur gooide Excelsior alle remmen los, en ze telden de rode lantaarn met vier goals op rij volledig en kansloos uit.

* KFC Volharding Wintam - KSC Mechelen (4e provinciale C), uitslag 3 - 2. De thuisploeg telde na zes wedstrijden vijf punten achterstand op de leiders, die hun koppositie benadrukten met twee goals op twintig minuten. Maar in het derde kwartier deden de gastheren hun clubnaam alle eer aan: op dik zes minuten tijd tilden de jongens de score naar 3 - 2, en dat werd ook het eindresultaat.


FC Wezel Sport - FC Zwaneven

De clash tussen de tweede en derde in de rangschikking stond hoog op onze lijst met potentiële toppers, en die status werd door beide teams volledig waargemaakt.

Thuisploeg Wezel haalde tot nu toe vijftien op vijftien. Zwaneven volgde op drie punten en begon goed aan de wedstrijd toen Mathias Deproost de score opende. Maar de ervaren Bjorn Beyens hing de bordjes nog voor de rust terug gelijk.

Minuten na de pauze maakte Beyens er zelfs 2 - 1 van en daarna dreigde Zwaneven eventjes verder uitgeteld te worden. Maar als de nood het hoogst is kan de ploeg altijd rekenen op topschutter Nick Eyckens: hij maakte er 2 - 2 van, al konden de gasten slechts vijf minuten lang dromen van een puntje, want invaller Nick Van Peer scoorde de Wezelse 3 - 2 voorsprong.

Die stand bleef lang op het scorebord staan, maar scheidsrechter Laurens Slegers kende vijf minuten voor tijd een strafschop toe aan Zwaneven, en die kans liet opnieuw Mathias Deproost niet liggen. Hij zette de 3 - 3 eindstand in de boeken, en zo konden beide teams elk een punt bijtellen.

De kijkers hebben zich alvast niet verveeld bij deze druk bijgewoonde topper, die hun zaterdagavond flink heeft gekruid en de voorlopige situatie in het linkse rijtje nog wat spannender maakt.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 25 september 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
Borsbeek Sport - VC Mortsel OG, uitslag 2 - 2.

Het werd een merkwaardige speeldag met onverwachte en soms ronduit nauwelijks te geloven uitslagen. De doelpunten vielen als herfstbladeren, maar daar komen we deze week nog op terug. En opnieuw moesten we lang zoeken en selecteren in onze vrij uitgebreide lijst met kandidaten.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSK Weelde - Zwaluwen Olmen (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. De bezoekers bevestigden hun co-leiderschap met een sterke start en ze sloten de eerste helft af met een 1 - 3 voorsprong. Ook na de rust waren ze lang de betere ploeg, maar een karaktervol Weelde kromde de rug en scoorde eerst de aansluitingstreffer, en op een paar minuten van het einde de niet onverdiende gelijkmaker.

* KFC Meer - KFC Schoten (3e provinciale A), uitslag 3 - 4. De gasten scoorden nog niet in de vier eerste duels maar ze konden even voor de rust met hun eerste goal een vroege achterstand ophalen. Na de pauze kwamen ze echter op een schijnbaar onoverkomelijke 3 - 1 te staan, maar in de laatste twintig minuten zorgden drie treffers voor de niet meer verwachte en verrassende Schotense zege.

* KFC St-Lenaarts B - Excelsior Essen (4e provinciale A), uitslag 5 - 6. De rode lantaarn en de gastheren kwamen allebei verrassend uit de hoek in een sensationele wedstrijd en dito scoreverloop. De eerste helft werd afgesloten met 8 goals en een 4 - 4 stand, waarbij de score constant op en neer ging. Met twee Essense goals en één van de thuisploeg kreeg de wedstrijd een memorabele eindstand.

* Rosselaar Hulsen - KVNA Wortel (4e provinciale E), uitslag 3 - 9. Na een zege op speeldag één slikte de thuisploeg drie nederlagen op rij. Ook Wortel, gestart met een nieuwe jonge trainer, moest zich wat herpakken na een 4 op 12 en dat deden ze in stijl. Na drie goals op rij gingen de teams de rust in met 1 - 5, en na twee extra thuisgoals tilde KVNA de eindcijfers naar een vooroorlogse 3 - 9.


Borsbeek Sport - VC Mortsel OG

Deze langverwachte derby beloofde een knaller van formaat te worden, en het vertoonde spektakel bleek achteraf ook aan al die verwachtingen te hebben voldaan.

Al in het eerste halfuur werd het duidelijk dat de zenuwen gespannen stonden. Er vielen meteen vier gele en twee rode kaarten, die allebei voor de thuisploeg waren. Maar zelfs met negen man kwam Borsbeek even voor de rust op een onwaarschijnlijke 1 - 0 voorsprong via Andy Heylen.

Ook in de tweede helft geraakte promovendus Mortsel aanvankelijk niet echt dicht bij een tegentreffer, maar met nog twintig minuten voor de boeg kwamen ze toch op een 1 - 2 voorsprong na goals van Joeri Schoelynck en Alexander Vernimmen.

Maar nog gaf Borsbeek zich niet gewonnen en het trok tot in de laatste seconden onvervaard richting Mortsel-doel, waarbij ook doelman Yannick Janssens in de zestien verscheen. En het onwaarschijnke gebeurde: verdediger Tim Gotzen zette de 2 - 2 op het bord en sleepte zo het spreekwoordelijk puntje uit de brand.

De aanwezige kijkers kregen dus een echte "Klapper" voorgeschoteld, met in totaal zeven gele en twee rode kaarten, en er wordt zonder twijfel nu al uitgekeken naar de terugwedstrijd van 21 januari, waarbij het er waarschijnlijk minstens even intens aan toe zal gaan.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 18 september 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
KFC Brasschaat - SK 's Gravenwezel-Schilde, uitslag 2 - 1.

De resultaten van de afgelopen speeldag zorgden voor een lange lijst met kandidaten voor deze rubriek, zeker wat het aantal derby's en toppers betreft, zodat we lang moesten evalueren en selecteren om er in totaal vijf uit te kiezen. Het zwaartepunt lag toch wel in de hoogste reeks, maar hier en daar waren er ook wedstrijden die een verrassend en spectaculair scoreverloop kenden.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Witgoor Dessel - KFC Lille (1e provinciale), uitslag 3 - 3. Beide teams deelden de tweede plaats en dit was dan ook dé Kempische topper van speeldag vier. De bezoekers deelden de lakens uit maar ze zagen een 0 - 2 voorsprong nog voor de rust wegsmelten. Lille bekroonde een opnieuw sterke tweede helft met een 2 - 3 voorsprong, maar op de valreep kwam Witgoor terug tot een gelijkspel.

* Racing Mechelen - K Lyra TSV (1e provinciale), uitslag 2 - 1. Ook naar deze "Classico" werd er met ongeduld uitgekeken. De Mechelaars volgden op vier punten van de nog ongeslagen leider die meteen het heft in handen nam, maar die in die eerste helft onverwacht op een 2 - 0 achterstand werd gezet. Na de rust kwam Lyra nog wel terug maar Racing sloot deze topper winnend af.

* FC Merksem - Zandvliet Sport (3e provinciale A), uitslag 3 - 3. Beide ploegen wonnen nog geen enkel duel maar ze zorgden wel voor een onwaarschijnlijk wedstrijdverloop. Zandvliet nam met drie goals al snel de maat van de thuisploeg en leek de zaak na de rust te gaan afmaken, maar ze vielen met tien man en daarna kon Merksem in de laatste vijf minuten en in de blessuretijd ook nog drie keer scoren.

* KFC Wechelderzande - Putte SK (4e provinciale A), uitslag 4 - 4. De gastheren kenden een betere en veelbelovende seizoensstart maar in een flink op- en neergaand duel hielden de Puttenaren de stand lang op 0 - 0. Na de pauze brak Wechel de ban met drie goals, en daarna kwamen ze zelfs 4 - 1 voor. In de knotsgekke laatste vijf minuten werkten de Puttenaren de achterstand echter volledig weg.


KFC Brasschaat - SK 's Gravenwezel-Schilde

Het stond van tevoren vast dat deze derby alles in huis had om een absolute klapper te worden, mede door de gedane transfers, ook tussen beide clubs, waarbij sommige kenners en supporters nu al stellen dat de bezoekers de titel met de vingers in de neus zullen binnenhalen.

De clash tussen de mede-koplopers lokte heel wat kijkers en zij kregen ook waar voor hun geld. Toen ex-KFC'er Jens Van Loon zijn nieuwe ploeg op een 0 - 1 voorsprong zette leek het bedje van SK al snel gespreid, maar Sil Boeykens sloeg al bij de volgende aanval meteen terug met de gelijkmaker.

De thuisaanhang juichte net voor de rust opnieuw: Stijn Laenen, vorig seizoen nog bij de bezoekers, maakte er 2 - 1 van, zodat die eerste helft al druk besproken kon worden in de overvolle kantine.

De gasten kwamen uit de kleedkamers met een enorme dosis motivatie en ze zetten Brasschaat bijna constant onder druk. Ook nu kregen de toeschouwers flink waar voor hun geld en de spanning steeg naar grote hoogte. Maar de KFC hield stand en behaalde zo een felbevochten 2 - 1 zege, al mochten de gasten zonder twijfel aanspraak maken op méér.

De Brasschaatenaren blijven door deze driepunter ongeslagen aan kop met 12 op 12, in het gezelschap van KVV Duffel. Na deze "Klapper" maakt Brasschaat volgende week de korte verplaatsing naar het goed gestarte RVC Hoboken, terwijl SK staartploeg KFC Katelijne op bezoek krijgt.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 11 september 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
FC Zwaneven - KFC Vrij Arendonk, uitslag 5 - 3.

We telden van tevoren in totaal vijftien derby's, en het is dan ook logisch dat de wedstrijden in deze rubriek vandaag allemaal in die categorie vallen, al konden we in de provinciale reeksen echter niet zo heel veel spektakelmatchen of sensationeel verlopen wedstrijden op onze lijst met kandidaten zetten.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Excelsior Kaart - KSOC Maria-ter-Heide (3e provinciale A), uitslag 4 - 0. Het was een tijd geleden dat beide clubs nog eens een competitieduel tegen elkaar speelden. Vooral de gasten vlogen er meteen in, maar nog voor de rust moesten ze de 1 - 0 slikken. In de tweede helft waren de ploegen elkaar waard, maar pas in de laatste 20 minuten scoorde Kaart nog drie beslissende goals.

* KFC Poppel - KFC Meerle (3e provinciale A), uitslag 2 - 2. De thuisploeg kon een vroege strafschop niet verzilveren maar scoorde even later toch. Meerle maakte die achterstand op slag van rust ongedaan maar slikte meteen na de pauze de 2 - 1. Op het uur hingen ze de bordjes opnieuw gelijk en daar bleef het bij, mede door hun gelegenheidskeeper die we alvast in onze "Drie" kunnen zetten.

* Olympic Essen - Excelsior Essen (4e provinciale A), uitslag 3 - 2. De duels tussen deze dorpsgenoten zijn legendarisch, en de derby kreeg deze keer wat extra cachet door de klassering. Rode lantaarn Excelsior scoorde eerst maar moest deze 0 - 1 nog voor de rust prijsgeven. Co-leider Olympic kon zich vanaf het uur doorzetten met twee goals en de gasten kwam niet meer verder dan de eerredder.

* KVK Westmalle - KVC Oostmalle (4e provinciale A), uitslag 1 - 3. Ook dit is een klassieke derby tussen twee dorpsgenoten, die respectievelijk op de 2e en 3e plaats stonden. Binnen het kwartier kwam KVC op 0 - 1 maar KVK sloeg meteen terug met de gelijkmaker. Hun adem werd echter afgesneden door de 1 - 2 en na een own-goal. In een intense tweede helft bleef de Oostmalse zege overeind.


FC Zwaneven - KFC Vrij Arendonk

Ook de "Klapper" van deze week is een immer felbetwiste derby, en ook nu leverde het wedstrijdverloop en de einduitslag van het duel een terechte vermelding op.

Beide ploegen wonnen tot nu toe slechts één van hun twee wedstrijden, en aan motivatie ontbrak het beide teams in deze burenstrijd ook deze keer niet, integendeel. Nog voor het kwartier opende thuisspeler Mathias Deproost de score en even later maakte Nick Eyckens er zelfs 2 - 0 van.

Maar twee minuten later stond bezoeker Lars Van Herck op de goede plaats bij de aansluitingstreffer, en nog voor de rust steeg de derbykoorts verder met de Arendonkse gelijkmaker van Ilyass El Manniti: 2 - 2.

Toen heel wat supporters al in de kantine zaten voor een warme koffie zette Niel Van Tongerloo echter de 3 - 2 op het scorebord, en in de eerste minuut na de rust maakte hij er zelfs 4 - 2 van.

Dat was het sein voor "de Vraai" om een tandje bij te steken, en dat deden ze ook. Dat offensief leverde op het uur de 4 - 3 op en daarmee waren ze opnieuw gelanceerd. Maar ze geraakten daarna niet meer voorbij de thuisverdediging en zagen seconden voor tijd Mathias Deproost met diens tweede treffer het definitieve oordeel vellen: 5 - 3.

Er waren flink wat kijkers die dus acht goals zagen vallen in deze derby, die onze titel "Klapper van de Week" daarmee absoluut waard was.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 4 september 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
Gooreind KVV - Olympic Essen, uitslag 3 - 2.

Ook op de tweede volledige competitiedag werd er flink gescoord, sterker nog: in geen enkele van de 88 wedstrijden was er een 0 - 0 eindstand. Zelfs in tweede provinciale noteerden we 6 - 0, 6 - 1, 7 - 1 en 7 - 2 scores, eindcijfers die je in die reeksen toch niet echt verwacht.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Wuustwezel - Vlimmeren Sport (2e provinciale B), uitslag 7 - 2. Een alweer erg gemotiveerde thuisploeg liep snel uit tot 3 - 0, en nadat de gasten twee keer terug sloegen zette de KFC de ruststand op 4 - 2. In de laatste wedstrijdminuten tilde Wuustwezel de score naar een "vooroorlogse" eindstand, en daarmee is de ploeg al na twee wedstrijden een absolute promotiekandidaat.

* Verbroedering Arendonk - KSV Oud Turnhout (2e provinciale B), uitslag 2 - 2. De derby's tussen VBA en KSVOT zijn legendarisch, en ook nu zorgden beide ploegen voor een spannend duel. Nadat de Arendonkenaars in de eerste helft een 0 - 1 achterstand recht konden zetten gingen ze er na de rust over, maar in de laatste minuten hing Oud Turnhout de bordjes op de valreep terug gelijk.

* Excelsior Puurs - KVS Branst (3e provinciale B), uitslag 3 - 1. Na het verlies op de eerste speeldag kreeg Excelsior het ook nu meteen moeilijk in deze derby, want het kwam al meteen op achterstand en ook de tweede tegengoal viel ei zo na. Maar op slag van rust scoorden ze de 1 - 1 en in de tweede helft namen ze een voorsprong die in een ontstuimig wedstrijdslot verder werd uitgebouwd.

* VV Laakdal - KFC Halle (3e provinciale C), uitslag 7 - 3. In de eerste helft vielen er maar liefst vijf goals, waarbij de Hallenaars niet onverdiend de rust ingingen met een 2 - 3 voorsprong. Die score konden ze na de pauze echter niet lang vasthouden, want een ontketend en sterk spelend Laakdal rolde op superieure wijze alle tegenstand op met vijf treffers op rij.


Gooreind KVV - Olympic Essen

Beide teams verloren nog niet in deze prille competitie: Gooreind had zes op zes, en Olympic negen op negen, en daarmee stonden de Essenaars zelfs aan de top van het klassement.

We konden dus terecht van een topper spreken, en het beloofde dan ook een interessante zaterdagavond te worden. Die begon wel erg goed voor de thuisploeg, want binnen de zestig seconden zette Vincent Van Endert de 1 - 0 op het scorebord.

Nadat de temperatuur op het veld toch wel even steeg met een paar gele kaarten, hing speler-trainer Dave Vercauteren de bordjes op gelijke hoogte : 1 - 1, en dat leek ook de ruststand te worden, maar Wim Goffa zette Gooreind in de laatste seconde opnieuw op voorsprong.

Ook in de tweede helft kregen de kijkers af en toe waar voor hun geld. Met nog een dikke twintig minuten te spelen sloeg de ervaren Dave Vercauteren opnieuw toe, en deze 2 - 2 bleef lang overeind. Maar in de allerlaatste minuut zorgde invaller Sumaila Yakubu alsnog voor de derde thuisgoal, waardoor Gooreind de overwinning nog pakte: 3 - 2.

Het werd dus echt wel een topper én een mooie "Klapper van de Week" bij de clash tussen deze twee ploegen, die nu samen met Achterbroek de eerste plaats delen, al moeten we erbij vermelden dat Gooreind één duel minder heeft gespeeld.

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 28 augustus 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
Sporting Tisselt - KFC Broechem, uitslag 3 - 6.

Op de eerste volledige provinciale speeldag vlogen de goals in het rond: met 336 stuks werd het wel geen weekrecord, maar er werd gescoord in 86 van de 88 wedstrijden. Daar waren al een paar schutters bij die hun naam zullen kunnen zien in onze "Drie op een Rij" van volgende donderdag. En wat opviel was ook de goede start van verschillende gepromoveerde ploegen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Antonia A - Rapid Leest (1e provinciale), uitslag 4 - 4. In een spannende wedstrijd haalde de thuisploeg zowel voor als na de rust een achterstand op. In het laatste half uur liep Antonia verder uit tot 4 - 2 en zo leek het duel beslist. Maar in een zinderend slot zorgde een Rapid-goal voor de 4 - 3, waarna ze dik in blessuretijd met een omstreden strafschop nog de gelijkmaker scoorden.

* KFC Ranst A - KFC Brasschaat (2e provinciale A), uitslag 3 - 4. De supporters kregen vooral qua scoreverloop absoluut waar voor hun geld. Ranst zette eerst de 0 - 1 en daarna de 1 - 2 recht, waarna ze op slag van rust een 3 - 2 voorsprong namen. Maar net na het uur counterde Brasschaat zich eerst naar de gelijkmaker, en even later naar de winnende goal.

* Zwaluwen Olmen - White Star Schorvoort (2e provinciale B), uitslag 3 - 2. Dit duel tussen het gepromoveerde Olmen en White Star, vorig seizoen in 1e provinciale, stond 90 minuten lang bol van kwaliteit en spanning. De Zwaluwen gingen de rust in met 2 - 0, maar met twee tegentreffers kwam White Star terug tot 2 - 2. In de ultieme minuut grepen de Olmenaars alsnog de drie punten.

* FC Zwaneven - Excelsior Bouwel (3e provinciale C), uitslag 4 - 5. Een sterk spelende thuisploeg kwam verdiend op 2 - 0 maar zag die voorsprong nog voor de rust wegsmelten. Ook in de tweede helft zette Zwaneven tot twee keer toe een nieuwe achterstand recht, zodat er een billijke 4 - 4 in de maak leek. Maar Bouwel scoorde net voor het einde de vijfde goal, meteen goed voor de overwinning.


Sporting Tisselt - KFC Broechem

Het gepromoveerde Broechem zette een competitiedebuut neer dat kan tellen.

Tisselt, al een aantal seizoenen een vaste waarde in 2e provinciale, scoorde binnen het kwartier via Thomas Rypens en Kenneth Boogaerts. Maar dan maakten Thomas Van Tendeloo, Jelle Van Laerhoven en Wannes Janssens drie tegentreffers die Broechem aan de rust een 2 - 3 voorsprong gaven.

De thuisploeg kwam gemotiveerd uit de kleedkamers en nam de partij in handen, maar met twee Broechemse goals liep de stand op tot 2 - 5, met nog een dik kwartier te gaan.

Dan deed Sam D'Hertefelt de hoop van de thuissupporters oplaaien met de 3 - 5 en daarna zette Sporting alles op alles. Maar Broechem hield stand en in de laatste minuut nam bezoeker Wannes Janssens alle twijfels weg met zijn derde van de namiddag: 3 - 6.

Tisselt startte goed maar moest toch de duimen leggen voor de enthousiaste bezoekers, die zich nu mogen voorbereiden op de clash met FC Walem, de andere nieuwkomer in 2e provinciale die de eerste competitiewedstrijd eveneens won.

Met negen goals en een toch wel opmerkelijke uitzege van nieuwkomer KFC Broechem, plus een mooi scoreverloop, hebben we dus al meteen een mooie "Klapper van de Week" vast.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.


>>