Drie op een Rij
Update: 11/10/2018 om 09:54u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

De Hoogstraatse Maand
Onafhankelijk maandblad
Redactie: Begijnhof 26, 2320 Hoogstraten
Tel: +32 (0)495.25.25.05
redactie@demaand.be
www.demaand.be
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
www.voetbalexpress.be
Alle uitslagen via GSM,
Tablet, Blackberry,
iPad & Smartphone
Laatste update: 11/10/2018 om 09:54u
Extra  /  Allerlei  /  Drie op een Rij

Onafhankelijk maandblad
www.demaand.be


DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2018-2019

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen.

Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.

Een speciale gebeurtenis of een uitzonderlijke prestatie kan ook nog een "extra vermelding" opleveren, maar dat zal niet elke week voorvallen.

Voor het "Drie op een Rij" - archief van vorig seizoen 2017-2018, klik hier.Kies een datum voor de "Drie":

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 11 oktober 2018

Deze week kozen we een uitblinker die bovendien goed was voor één van de acht gescoorde hattricks, een spits die meteen na zijn late invalbeurt de wedstrijd besliste, en de auteur van het enige "Klavertje Vier" van de afgelopen speeldag.
1. Dominique Ernst, FC Mariekerke (1e provinciale)  verdient deze week zonder discussie zijn plaats in onze "Drie" na een formidabele wedstrijd tegen Schriek. Bij de 4 - 1 zege maakte hij binnen vijf minuten al twee goals, en hij bekroonde na de rust zijn uitblinkersrol met een derde treffer.

2. Brent Snoeys, Minderhout VV (2e provinciale B)  werd dé man van de match tegen de ongeslagen leider Wezel Sport, al viel hij slechts in minuut 80 in. Maar al bij zijn eerste baltoets scoorde hij voor een collectief sterk spelend MVV, en in de extra tijd leverde hij nog een assist af voor de 2 - 0 zege.

3. Joeri Uytterhoeven, SK Peulis (4e provinciale D)  zette met 2 doelpunten een vroege achterstand recht tegen Suraye, dat daarna de wet van de sterkste moest ondergaan en ondanks een tweede goal de eindstand zag oplopen tot 2 - 7. Met twee extra rozen maakte Joeri zijn "Klavertje" compleet.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 4 oktober 2018

We noteerden slechts drie hattricks en geen enkel "Klavertje", dus wat doelpuntenmakers betreft waren er geen extra's om in de kijker te zetten, maar we konden wel vrij vlot een drietal opvallende en uitblinkende spelers vinden die hun plaats in onze "Drie" van deze week dik verdienen.
1. Kamiel Van hoogten, Berlaar Heikant (1e provinciale)  geschreven met een kleine "h", leverde bij de 2 - 1 zege tegen Mariekerke een prestatie af met een grote "P". Bovendien knalde deze jonge belofte vanop dik 30 meter de winning-goal enig mooi binnen, meteen goed voor de leidersplaats.

2. Predrag Ristovic, doelman van Putte SK (3e provinciale A)  stond ooit een viertal seizoenen bij Antwerp onder de lat. Hij is er intussen 43, en hoewel zijn ploeg met 3 - 0 verloor van een ontketend Achterbroek werd zijn keeperswerk het meest besproken onderwerp. Kwaliteit drijft altijd boven.

3. Rik Vermeulen, Linda Olen (3e provinciale C)  was lang afwezig na een ongeval, maar hij vierde zijn heroptreden met een uitblinkersrol in de druk bijgewoonde en met 4 - 1 gewonnen superderby tegen Noordstar. Hij was goed voor de gelijkmaker, de 2 - 1 voorsprong én voor een beslissende assist.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 27 september 2018

We kozen deze week voor een doelpuntenmaker en voor twee uitblinkers, waarvan één doelman, een mooi en uitgebalanceerd lijstje dus.
1. Tom Wagemans, doelman van Lierse Kempenzonen B (3e provinciale C)  speelde een uitblinkersrol in het duel tegen promotiekandidaat Linda Olen, dat sterk speelde maar na de rust slechts één keer voorbij hem geraakte. Tom hield de stand netjes op 1 - 1 en pakte zo een punt voor zijn team.

2. Tim Sterckx, KSK Kasterlee (3e provinciale C)  strooide voortdurend met assists bij de 1 - 8 tegen middenmoter Noordstar. Hij leidde een indrukwekkend KSK naar een qua cijfers record-uitzege, en dat was vooral de verdienste van uitblinker Tim, die bovendien zelf ook nog twee keer scoorde.

3. Janis Verhaegen, SC Wiekevorst (4e provinciale D)  was vorig weekend de enige auteur van een "Klavertje Vier" bij SCW's 1 - 6 zege. Al snel slikte de B-ploeg van Wavria zijn eerste goal. Daar deed Janis er nog een bij, en met nog twee treffers in het laatste half uur maakte hij zijn "Klavertje" vol.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 20 september 2018

We hebben deze week weer een extra vermelding. Die is voor Michel Nkuman (FC Antwerpen Noord, 4e provinciale B), een 30-jarige ervaren spits die in de ongelooflijke en met 8 - 6 gewonnen wedstrijd tegen Ternesse B een onvervalste "Vijfklapper" scoorde: één goal voor de rust en vier erna.
We beginnen onze "Drie" met een uitblinkende doelman, en we zetten ook twee auteurs van een "Klavertje Vier" in de kijker, want vier keer scoren is altijd goed voor een vermelding in deze rubriek.
1. Wim Kenens, doelman van Berg en Dal (1e provinciale)  speelde een uitblinkersrol bij de 0 - 1 overwinning tegen het ambitieuze FC De Kempen. Beide ploegen speelden een sterke wedstrijd met spannend voetbal. De thuisploeg moest één goal toestaan en kon klasbak Kenens niet verschalken.

2. Kristof Ooms, Ezaart Sport (4e provinciale E)  stond net voor de rust en in het begin van de tweede helft telkens twee keer op de goede plaats bij de 5 - 1 zege tegen het opnieuw gestarte Hand-in-Hand Turnhout, en deze "prille dertiger" had daar in totaal slechts een dikke twintig minuten voor nodig.

3. Wouter Dresselaerts, KSK Oosthoven (4e provinciale E)  spoelde samen met zijn ploeg de zware nederlaag van vorige week ruim door. Tegen Grobbendonk (4 - 2) scoorde hij twee keer in de eerste helft, deed daar na de rust nog eentje bij en zette in minuut 90 de kers op de taart met zijn vierde.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 13 september 2018

We telden in totaal tien hattricks, verdeeld over de midweek-speeldag in 4e provinciale en de volledige speeldag van zondag 9 september. Maar er werd nog méér gescoord, en ook qua absolute uitblinkers vonden we onze gading.
1. Stef Vandeweyer, Blauwvoet Oevel (4e provinciale E)  is de auteur van onze eerste "Vijfklapper" van het seizoen. Tegenstander Oosthoven, vorig seizoen nét niet in de eindronde, ging met 9 - 0 volledig kopje onder. Stef scoorde vijf keer in de eerste helft, inclusief een zuivere hattrick. Chapeau!

2. Hervé Onana, FC Mariekerke (1e provinciale)  deed op "Hazard-achtige" wijze vele monden open vallen. Hij zette zijn ploeg dan ook op voorsprong en toen hij twee minuten voor tijd ook de 2 - 1 scoorde leek hij de matchwinnaar te worden. Maar VV Duffel maakte in de laatste seconde nog 2 - 2.

3. Bart Hendryckx, KFCE Zoersel (1e provinciale)  deed opnieuw van zich spreken bij de 4 - 2 zege tegen Wuustwezel, net als Zoersel pas gepromoveerd. Bart scoorde net als vorige week twee keer en catapulteerde KFCEZ samen met zijn ploegmaats naar een verrassende maar verdiende leidersplaats.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 6 september 2018

Onze eerste extra vermelding van het nieuwe seizoen is er één die kan tellen, want we zetten maar liefst drie exemplaren van een "Klavertje Vier" in de kijker, drie spelers dus die op speeldag 1 de netten vier keer bol hebben gezet.

En het zijn bovendien drie voetballers uit de vierde provinciale afdeling : Maxim Rötgers (Boechout - 4e B), Jens Callens (Aartselaar B - 4e C) en Sasha De Wever (Wilrijk-JAS B - 4e C).
We maken in onze "Drie" plaats voor een formidabele doelman en twee evenzeer sublieme aanvallers, van wie de namen ongetwijfeld door de kenners in het notaboekje geschreven werden.
1. Dylan De Ruysscher, doelman van Rochus Deurne (1e provinciale)  groeide uit tot absolute uitblinker in de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Wuustwezel. Er waren een aantal "gemaakte" goals waarbij de thuisaanhang de handen al in de lucht stak, maar Dylan hield de score op 0 - 0.

2. Jorrit Kerremans, FC Oppuurs (1e provinciale)  was ook vorig seizoen in september te gast in deze rubriek. Hij scoorde drie keer bij de toch opvallende 4 - 0 zege tegen FC Mariekerke, en afgaande op de commentaren was zijn hattrick zowat de mooiste van de tien stuks op speeldag één.

3. Niels Pittevils, FC Walem (2e provinciale A)  zorgde samen met zijn sterke ploegmaats voor een sensationele 0 - 7 zege tegen Sporting Tisselt, toch niet de eerste de beste. Niet alleen scoorde hij drie keer, maar hij legde tot twee keer toe nog een Walemse goal klaar op een zilveren schoteltje.

DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2018-2019

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.