Drie op een Rij
Update: 21/03/2019 om 09:45u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Standen, schema en uitslagen
van de Jupiler Pro League,
NL Eredivisie & de Europese Competities.
Voetbal Wedden - Online Casino
www.voetbaluitslagen.com
Bezoek ons ook op Facebook.
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
www.voetbalexpress.be
Alle uitslagen, klassementen
en statistieken via
Smartphone, Tablet of iPad
Laatste update: 21/03/2019 om 09:45u
Extra  /  Allerlei  /  Drie op een Rij

De Jupiler Pro League
De NL Eredivisie &
alle Europese Competities
www.voetbaluitslagen.com


DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2018-2019

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen.

Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.

Een speciale gebeurtenis of een uitzonderlijke prestatie kan ook nog een "extra vermelding" opleveren, maar dat zal niet elke week voorvallen.

Voor het "Drie op een Rij" - archief van vorig seizoen 2017-2018, klik hier.Kies een datum voor de "Drie":

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 21 maart 2019

Naast acht hattricks noteerden we alweer een "Vijfklapper" én een "Revolver", respectievelijk vijf en zes doelpunten in één wedstrijd dus. Die twee spelers krijgen vanzelfsprekend hun plaatsje in deze rubriek. De derde is een ervaren en nog altijd uitstekende doelman die het verdient om ook nog eens in de kijker te staan, en met hem beginnen we.
1. Ben Van Bael, doelman van KFC Wuustwezel (1e provinciale)  (36) zit in de nadagen van zijn rijke carrière, die hem bij o.a. Waasland, HVV en KFC Duffel bracht. In de uitmatch tegen Kontich was deze klasbak dé absolute uitblinker, en pas even voor tijd scoorde de titelkandidaat de gelijkmakende 1 - 1.

2. Michaël Smolders, Excelsior Vorst (3e provinciale C)  maakte samen met zijn ploegmaats gehakt van het zieltogende Blauberg, dat met een zware 12 - 1 nederlaag huiswaarts keerde. Met zes goals, drie in elke helft, scoorde Michaël dus een zuivere "Revolver", die zijn seizoenstotaal op 29 brengt.

3. Marijn Gielis, KFC Zammel (4e provinciale D)  had zijn vizier op scherp staan in de uitwedstrijd tegen Ramsel. Na negentig minuten stond er 0 - 7 op het scorebord. Nadat Marijn (20 jr) er daarvan twee maakte in de eerste helft, deed hij daar na de rust nog een zuivere Zammelse hattrick bovenop.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 14 maart 2019

We vullen onze rubriek deze keer met twee uitblinkers en een spits die de netten vier keer bol zette, en zijn ploeg mede daardoor zo goed als zeker naar de promotie-eindronde catapulteerde.
1. Jorne Van Genechten, Witgoor Sport (1e provinciale)  was de meest opvallende speler in de topper tegen Zoersel, dat na een kwartier wel met 0 - 2 leidde maar op het einde met 5 - 2 verloor van dé titelkandidaat. Jorne maakte twee van die vijf goals en gaf bovendien de assist bij de andere drie.

2. Tom Verelst, doelman van KSV Schriek (1e provinciale)  blijft ook als veteraan een klasbak tussen de palen van KSV, dat door alle perikelen met een noodploeg aan de aftrap kwam. Promotiekandidaat Oppuurs won wel verdiend met 2 - 1, maar niettemin groeide Tom uit tot dé absolute uitblinker.

3. Mathias Deproost, FC Zwaneven (3e provinciale C)  opende na een kwartier de score in de derby tegen Kasterlee, dat wel kon volgen tot 2 - 2 maar uiteindelijk een vrij zware 6 - 2 om de oren kreeg. Mathias scoorde ook de 3 - 2 en na de rust maakte hij met twee doelpunten zijn "Klavertje" compleet.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 7 maart 2019

Voor de vierde week op rij konden we "Klavertjes" noteren, spelers die vier keer scoorden dus. En we zitten blijkbaar helemaal in een vruchtbare periode wat doelpunten betreft, want er waren ook negen hattricks. Daar pikten we er één speciale uit om onze rubriek vol te maken.
1. Thomas Aertsen, Loenhout SK (3e provinciale A)  had bij de 8 - 1 zege tegen Mariaburg al na drie minuten twee keer gescoord, en daarna deed hij daar ook zijn derde en vierde goal bij. LSK scoorde in de laatste vier weken trouwens 26 keer, en de verdiende promotie lijkt nu wel heel dichtbij te komen.

2. Joos Dockx, KVNA Wortel (4e provinciale A)  was de schutter van dienst tegen de rode lantaarn Noorse, dat met 10 - 1 verloor. In de eerste helft scoorde Joos al een loepzuivere hattrick, en op de valreep maakte hij zijn "Klavertje" vol. Mede daardoor staat VNA qua gemaakte goals aan kop in 4e A.

3. Wesley Wynants, KFC Muizen (4e provinciale D)  drukte zijn stempel op de met 6 - 2 gewonnen derby tegen Wavria B, gezien de verhoudingen een niet echt zo uitzonderlijke uitslag. Maar uitblinker Wesley scoorde niet enkel drie keer, hij leverde ook de assist bij de drie andere doelpunten. Chapeau!

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 28 februari 2019

Ook in het afgelopen weekend sloegen de schutters toe: naast tien hattricks noteerden we alweer twee "Klavertjes" die zoals altijd hun plaats krijgen in deze rubriek. De derde speler in ons rijtje is een jonge en veelbelovende uitblinker, en daar beginnen we ook mee.
1. Hamed Diaby, RVC Hoboken (2e provinciale A)  is nauwelijks de twintig voorbij maar hij maakt bij de "bijna" kampioen RVC al weken indruk op vriend en vijand door zijn kwaliteiten als verdedigende middenvelder. Ook bij de 0 - 2 zege tegen Kalmthout oogste hij regelmatig bewonderend applaus.

2. Michiel Delsemme, FC Gierle (3e provinciale C)  is het boegbeeld van een groep hard werkende en vooral jonge spelers die bijna allemaal uit Gierle zelf komen. Bij de 7 - 2 tegen de B-Kempenzonen deed Michiel zijn trainer glimmen van trots: hij scoorde vier keer, waarvan drie keer op penalty.

3. Stef Vermeulen, K Boechoutse VV (4e provinciale B)  opende bij de eerste aanval de score in de met 2 - 4 gewonnen uitmatch bij de City B-Piraten, die voor de rust nog wel terug gelijk kwamen. Na de pauze zorgde Stef met drie goals op rij voor de beslissing, én voor een plaatsje in de top vijf.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 21 februari 2019

Vier spelers scoorden vier keer en maakten er dus een "Klavertje Vier" van... Als dat geen mooie wiskundige figuur is... Dat betekent wel dat onze rubriek deze week "Drie plus één op een Rij" heet, en voor zover we weten kwam dat in ons zevenjarig bestaan tot nu toe slechts één keer eerder voor, meer bepaald op donderdag 20 oktober 2016. Zoek het maar eens op via ons archief...
1. Bjorn Voeten, KFC Meerle (3e provinciale A)  is een frisse twintiger die bij zijn club al heel wat seizoenen voor doelpunten zorgt. Bij de 8 - 1 monsterzege tegen Putte SK opende de groenwitte kapitein op het kwartier de score, en hij deed daar na de rust nog een loepzuivere hattrick bovenop.

2. Pieter-Jan Vercammen, Molenzonen Hallaar (3e provinciale B)  zorgde op zijn eentje voor de vier treffers die SV Aartselaar moest slikken bij de 4 - 2 nederlaag, al is dat vanzelfsprekend eveneens de verdienste van Pieter-Jan's ploegmaats. Hij verdeelde zijn "Klavertje" netjes over de twee helften.

3. Mathias Van Hoyweghen, KSK Sint-Amands (4e provinciale C)  scoorde twee keer voor en twee keer na de rust tegen het opnieuw opgerichte Puursica, dat dit jaar dus volop leergeld betaalt maar er hopelijk niet al te veel de moed bij verliest. Zij werden door hun dorpsgenoten met 7 - 1 opgevouwen.

4. Filip Stevens, KSC Mechelen (4e provinciale D)  was dit seizoen al drie keer eerder te gast met een hattrick, een "Klavertje" en een "Vijfklapper". Het arme Immer Voort kreeg een 9 - 1 nederlaag om de oren, waarvan dit 45-jarige schijnbaar onverwoestbare fenomeen er weer vier voor zijn rekening nam.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 14 februari 2019

De Valentijnsaflevering van onze "Drie" stofferen we met een doelman die zijn ploeg uit de bol deed gaan, een mooi "Klavertje Vier" en een spits die al voor de derde keer dit seizoen zijn verdiende plaats in deze rubriek krijgt. Zij mogen vandaag alledrie een extra portie kussen ophalen bij hun geliefde.
1. Glenn Smets, doelman van KVV Duffel (1e provinciale)  kwam bij een vrije trap in de allerlaatste seconde van de uitwedstrijd tegen Berg en Dal en bij een 2 - 1 achterstand mee naar voor, én hij tikte daarbij ook de gelijkmaker binnen, een actie waarvan heel wat keepers toch wel eens zullen dromen.

2. Wannes Heylen, Wiekevorst Sport (4e provinciale D)  zorgde voor alle doelpunten bij de 4 - 0 tegen Ramsel. Een zuiver "Klavertje" dus, dat hij netjes verdeelde over de twee helften. Wannes (22 jaar) is één van de beloftevolle jongeren bij SCW, momenteel in 4e D de op één na minst gepasseerde ploeg.

3. Kristof Ooms, Ezaart Sport (4e provinciale E)  scoorde alle drie de goals bij de 1 - 3 uitzege tegen Wechel. Bijzonder is dat er dit keer twee "wereldgoals" bij waren: een staalharde volley met links van buiten de zestien, én een wondermooie lob vanop 35 meter die hem een staande ovatie opleverde.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 7 februari 2019

We geven deze week een extra vermelding aan Anthony Mbachu (KV Hooikt - 3e provinciale B) die bij de 7 - 2 zege tegen SK Rita Berlaar in het laatste halfuur drie keer scoorde, zoals hij dat trouwens twee speeldagen geleden ook al deed.

Niet echt zo uitzonderlijk, maar hij deed dat ondanks een erg pijnlijke knieblessure waarmee hij al maandenlang sukkelt. Toch een mooie prestatie dus, wetende dat hij op maandag 4 februari onder het mes moest. We hopen dat alles voorspoedig verlopen is en wensen hem een snelle genezing.
Onze drietal van deze week is een mooi uitgebalanceerd lijstje geworden, met een uitblinkende doelman, een al even opvallende veldspeler en de auteur van een "Klavertje Vier".
1. Levy Moorkens, doelman van KFCE Zoersel (1e provinciale)  is met zijn 22 jaar piepjong naar keepersnormen. Hij blonk alweer uit bij de 1 - 2 uitzege tegen KFC Lille en is een exponent van het wonderbaarlijke traject van zijn ploeg : vorig seizoen gepromoveerd en nu kandidaat-kampioen.

2. Nourdine Benali, Sporting Tisselt (2e provinciale A)  was de absolute uitblinker in de met 1 - 2 gewonnen uitmatch tegen Bonheiden, dat wel eerst op 1 - 0 kwam. Daarna leidde een assist van Nourdine tot de gelijkmaker, en op het uur zorgde hij met een schitterende actie voor de winst.

3. Pieter Verbruggen, Rapid Leest (2e provinciale A)  was flink op dreef bij de 7 - 0 overwinning tegen Broechem. Nadat hij na dik 20 minuten de score opende deed hij daar voor de rust nog twee goals bij, en in de tweede helft stond hij alweer op de goede plaats om zijn "Klavertje" in de boeken te zetten.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 31 januari 2019

We geven deze week weer een extra vermelding, en niet zomaar eentje. Braison Aters (VC Poederlee - 4e provinciale E) zorgde voor de tweede "Revolver" van dit seizoen: zes goals (!) in één wedstrijd.

Na één treffer in de eerste helft deed hij daar na de rust, bij de 15 - 1 monsterzege tegen Pulderbos, op drie minuten tijd nog een hattrick bij, en hij rondde zijn prestatie af met twee extra goals.
Het was blijkbaar helemaal het weekend van de schutters, want naast die "Revolver" waren er ook nog drie mooie "Klavertjes".
1. Baris Oztürk, Borsbeek Sport (3e provinciale B)  bleef voor de rust op de reservebank maar toen hij aan de tweede helft mocht beginnen stond zijn vizier meteen op scherp. In de laatste twintig minuten scoorde hij maar liefst vier keer op rij, een "Klavertje Vier" van het zuiverste water dus.

2. Wouter Dresselaerts, KSK Oosthoven (4e provinciale E)  scoorde twee keer voor en twee keer na de rust bij de 3 - 5 uitzege tegen KFC Grobbendonk, dat na een erg sterke reeks 27 op 27 haalde. Een "Klavertje" dus, en dat deed Wouter dit seizoen al eens in september én in november. Chapeau!

3. Remy Keijsers, VC Poederlee (4e provinciale E)   stond net als Braison Aters eveneens aan het kanon in de reeds vernoemde wedstrijd tegen Pulderbos. Hij scoorde vier keer, twee maal in elke helft. Bovendien zorgde hij voor een drietal assists in deze partij met een vooroorlogse eindscore.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 24 januari 2019

Naast één "Vijfklapper" noteerden we in totaal een handvol hattricks waar we er de meest markante van uitkozen. Verder zetten we een jonge en opvallend goed presterende doelman in de kijker.
1. Thomas Stevens, Rapid Leest (2e provinciale A) , een jonge dertiger, was bij de 0 - 5 derbyzege tegen Bonheiden de auteur van een opmerkelijke hattrick, volledig in de stijl van ex-Bayernspits Gerd Müller: drie keer een foutje ruiken, op het juiste moment op de juiste plaats staan én dan scoren.

2. Lars Bielen, doelman van FC Walem (2e provinciale A)  is nog net geen vijfentwintig. Hij keepte een uitgesproken volwassen partij bij de 4 - 0 tegen Turk Sport, altijd een moeilijke tegenstander, die na een achterstand sterk terugkwam maar de bal meerdere keren niet voorbij de Walem-goalie kreeg.

3. Yente Verhaegen, Kessel United (4e provinciale B)  is 22 en hij zal zondag 20 januari 2019 niet snel vergeten. De B-jongens van Ternesse kregen van de leider een 5 - 0 nederlaag om de oren, en die vijf treffers kwamen allemaal van Yente, die zo een loepzuivere "Vijfklapper" achter zijn naam kreeg.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 17 januari 2019

Als er deze week één speler een extra vermelding verdient dan is het wel doelman Nathan Goris (KFC Lille - 1e provinciale) die in de met 0 - 2 gewonnen uitwedstrijd tegen Berlaar Heikant op een zelden geziene manier en met een reeks fabuleuze reddingen zijn netten zuiver hield, en daarmee de thuisspelers en -supporters zowat tot wanhoop dreef.
Naast een zevental hattricks waren er alweer drie spelers die een "Klavertje Vier" achter hun naam lieten schrijven. Zij krijgen vanzelfsprekend hun plaats in onze "Drie".
1. Anton Blockx, Witgoor Dessel (1e provinciale)  werd de meest gevierde speler bij zijn ploeg, die in de tweede helft zo'n beetje kipkap maakte van Wuustwezel. Het werd een ruime 7 - 0 overwinning, waarbij Anton vier keer scoorde. Ongetwijfeld werd zijn naam in een aantal notaboekjes geschreven.

2. Bram Janssens, KFC Herselt (2e provinciale B)  nekte met twee vroege goals al snel de ambities van Merksplas, dat zo meteen in de achtervolging moest maar er met 5 - 0 niet echt aan te pas kwam. Na een derde thuisgoal scoorde Bram na de rust nog twee keer om zijn "Klavertje" vol te maken.

3. Quinten Van Loy, KFC Tongerlo (4e provinciale D) is een jonge "Tongelse" twintiger die blijkbaar een neus voor doelpunten heeft. In de met 0 - 5 gewonnen uitmatch tegen het Mechelse Suraye scoorde hij voor de rust één keer, en in de tweede helft deed hij daar nog een hattrick bovenop.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 10 januari 2019

De eerste aflevering van 2019 is al meteen een speciale, want we hebben een extra vermelding die ook een absolute primeur is.

Die is voor Latif Karorero (KSK Oelegem-4e provinciale B), een 24-jarige spits die in de met 7 - 0 gewonnen wedstrijd tegen Racing Emblem zowel in de eerste als in de tweede helft een zuivere hattrick scoorde. Zes goals (!) in totaal dus, een prestatie die we voortaan een "Revolver" zullen noemen, een benaming die u als pientere bezoeker ongetwijfeld door heeft.
De Kerst- en Nieuwjaarsperiode heeft verder blijkbaar heel wat andere doelpuntenmakers geïnspireerd, want we noteerden ook nog een "Vijfklapper" en maar liefst drie "Klavertjes".
Bovendien eindigde geen enkele van de 88 gespeelde duels op 0 - 0, ook al zeldzaam.
Maar... we zetten eerst een uitblinkende doelman in de kijker.

1. Laurens Siemons, doelman van Rochus Deurne (1e provinciale)  was dé grote uitblinker tijdens de uitwedstrijd tegen de autoritaire leider FC Oppuurs, dat al vroeg 0 - 1 achter kwam en in de rest van de wedstrijd vaak probeerde, maar niet voorbij een subliem en secuur keepende Laurens geraakte.

2. Sam Teysen, Zandvliet Sport (3e provinciale A)  loopt tegen de dertig. Hij werd de meest opvallende speler tegen de jonge Turnhoutse KFC'ers, die met 1 - 7 werden ingepakt. Sam scoorde in de eerste helft al een zuivere hattrick, en maakte daar na de rust met twee extra goals een "Vijfklapper" van.

3. Kenny Geudens, Robin Kraewinkels en Levi Wauman, respectievelijk van FC De Kempen A (1ste), KSK Kalmthout (2e A) en KSK Reet (4e C), scoorden elk vier doelpunten in hun wedstrijden tegen Sint Job (8 - 0), Ekeren FC (5 - 1) en Puursica (1 - 9). Zij mogen wat ons betreft een extra fles opentrekken.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 20 december 2018

In de laatste aflevering van dit kalenderjaar geven we uitzonderlijk, als Kerst- en eindejaarscadeau, een extra vermelding aan drie spelers, die om diverse redenen een uitblinkersrol speelden.

Dat zijn Martijn Thomassen van VC Herentals (1e prov. - absolute uitblinker bij de 1 - 4 tegen Sint Job), doelman Tibo Uytterhoeven van KFC Ranst (2e prov. A - onklopbaar bij de 0 - 1 uitzege tegen Broechem) en Yannick Fond van Ekeren-Donk (3e prov. A - ongrijpbaar bij de 4 - 2 tegen Flandria).
Naast een onvervalste "Vijfklapper" noteerden we ook twee exemplaren van een "Klavertje Vier", een uitdrukking die naar het schijnt ook al langs de lijn wordt gebruikt door de supporters...
1. Ritchy Detemmerman, KSV Oud Turnhout (3e provinciale A)  is net 20 jaar jong en hij scoorde alle vier de goals bij de 2 - 4 uitzege tegen Olympic Essen. Daarmee kan KSVOT hopelijk terug wat moed scheppen. Ritchy werkte zijn "Klavertje" volledig af in de tweede helft, en dat binnen de 25 minuten.

2. Jonathan Van den Bossche, City Pirates B (4e provinciale B)  speelde een hoofdrol tegen de B-collega's van VC Mortsel OG, die eerst een 3 - 0 achterstand wegwerkten maar daarna nog met 6 - 3 verloren. Jonathan maakte in het eerste kwartier twee goals, en hij deed dat opnieuw na de rust.

3. Tim Leemans, Oxford Hemiksem (4e provinciale C)  is een jonge dertiger die zijn "torinstinct" alweer demonstreerde tegen de jonge B-Katelijners, die met 0 - 10 werden ingepakt. Hij leverde eerst op een kwartier tijd een hattrick af, en met twee goals na de rust maakte hij zijn "Vijfklapper" vol.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 13 december 2018

Voor de derde week op rij hebben we een extra vermelding. Die is voor Nick Jansen van KFC Wuustwezel (1e provinciale), momenteel 33 maar nog altijd zo'n beetje de "Iniësta" van zijn ploeg. We zagen hem trouwens ooit in provinciale als 16-jarige belofte erg sterk debuteren.

Hij werd de meest opvallende figuur bij de 2 - 2 uitzege in Mariekerke waar hij twee keer scoorde, maar even voor tijd met een wat merkwaardige tweede gele kaart vervroegd mocht gaan douchen.
Voor de tweede week op rij konden we drie exemplaren van een "Klavertje Vier" op ons lijstje schrijven. Deze keer komt er één uit 2e provinciale, en twee uit 4e provinciale E.
1. Wesley Jansen, KFC Ranst A (2e provinciale A)  scoorde een vrij uniek "Klavertje" en werd zo de meest bejubelde speler in de met 1 - 7 gewonnen uitwedstrijd bij Tisselt, dat dus helemaal kopje onder ging. Wesley maakte even voor de rust een hattrick en deed daar op het uur zijn vierde goal bij.

2. Yesin Soontjens, Olen United (4e provinciale E)  kwam in de derby tegen Alberta met United op achterstand en daarna terug gelijk. Net voor de pauze zette hij de Olenaars op voorsprong, en in de tweede helft stond hij drie keer op de goede plaats om daarmee de eindstand op 2 - 5 te brengen.

3. Remy Keijsers, VC Poederlee (4e provinciale E)  was eveneens goed voor vier doelpunten tegen HIH Turnhout, dat wel twee keer kon scoren maar er in totaal negen om de oren kreeg. Na twee vroege goals maakte Remy er voor de rust al een hattrick van, en zijn vierde viel even na het uur.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 6 december 2018

Ook nu kozen we een extra vermelding. Die gaat naar Jeroen Van Landeghem van KVV Achterbroek (3e provinciale A), dat de topper tegen kandidaat-kampioen Lentezon met 4 - 1 won. Daar scoorde uitblinker Jeroen er drie van, en een kwartier voor tijd kreeg hij dan ook een dik verdiende applausvervanging, mét de leidersplaats voor zijn team als extra beloning.
De schutters waren weer in vorm op de vorige speeldag. We noteerden maar liefst 14 hattricks, een record ! Daarnaast waren er ook nog drie exemplaren van een "Klavertje Vier" en die spelers krijgen zoals altijd een plaats in deze rubriek.
1. Mike Oris, Wezel Sport (2e provinciale B)  peuzelde samen met zijn ploeg tegenstander White Star met 0 - 6 op. Nadat hij op het halfuur de score opende deed hij er na de rust nog drie bij. Wezel lijkt probleemloos op weg naar de titel, en van de 40 gescoorde goals kwamen er al 17 van "Magic Mike".

2. Jordy Bauwens, KV Hooikt (3e provinciale B)  is 24 jaar, en hij beleefde een uitzonderlijke namiddag tijdens de wedstrijd tegen VC Wijnegem, dat met 6 - 3 het hoofd moest buigen. In het eerste halfuur scoorde Jordy al een zuivere hattrick, en even voorbij het uur maakte hij zijn "Klavertje" compleet.

3. Jorg De Pooter, KFC Grobbendonk (4e provinciale E)  is een jonge dertiger die bij de 1 - 5 zege tegen het herrezen Hand-in-Hand Turnhout vier keer zijn naam als doelpuntenmaker in de boeken liet zetten. Voor de rust benutte hij een strafschop, en in de tweede helft deed hij er nog drie goals bij.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 29 november 2018

We hebben deze week nog eens een extra vermelding, en dat voor twee ploegmaats: doelman Jens Ceuppens en laatste man Jan Maes (KV Bonheiden, 2e provinciale A) speelden beiden een absolute uitblinkersrol bij de sensationele 2 - 0 zege van hun ploeg die op de laatste plaats stond, maar de quasi ongenaakbare koploper RVC Hoboken zonder punten terug richting stad stuurde.
Pas na het bepalen van onze selectie zagen we dat de "Drie" volledig bestaat uit spelers van Kempische clubs die slechts luttele kilometers van elkaar verwijderd zijn. Toeval natuurlijk, maar met twee "Klavertjes" en een uitzonderlijk goed spelende uitblinker is het wel een mooi rijtje.
1. Hans Hannes, Witgoor Dessel (1e provinciale)  speelde de pannen van het dak in de met 6 - 3 gewonnen spektakelwedstrijd tegen Sint Job, dat volgens de kenners veel beter is dan hun klassering doet vermoeden. Hans scoorde zelf twee keer en had een voet in maar liefst drie andere treffers.

2. Kenny Geudens, FC De Kempen TL (1e provinciale)  is "al" half de dertig, maar hij loopt ook nu nog over van klasse, getuige zijn prestatie bij de 0 - 7 uitzege tegen Mariekerke. Hij scoorde na een half uur zijn eerste goal en deed daar in het laatste kwartier nog een loepzuivere hattrick bovenop.

3. Tim Sterckx, KSK Kasterlee (3e provinciale C)  weet ook op zijn dertigste nog goed waar het doel staat. Tegenstander Oostmalle deed zijn best om de schade te beperken maar na een vroege treffer zorgde Tim in de laatste tien minuten met een hattrick voor zijn "Klavertje Vier" en de 5 - 0 eindstand.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 22 november 2018

Records zijn er om gebroken te worden. Zo is het bij ons weten de eerste keer dat we een speler binnen de drie weken twee keer op rij te gast hebben. Het was blijkbaar ook het weekend van de doelmannen. We noteerden zelfs een vijftal namen, en daar kozen we er twee "piepjonge" uit.
1. Dylan De Vocht, KSK Branddonk (1e provinciale)  is er pas 19 en tot nu toe tweede doelman, maar dat hij erg talentvol is bewees hij in de op 1 - 1 geëindigde topper tegen KFC Lille. De tegengoal was onhoudbaar voor hem, maar voor de rest pakte hij met sublieme reddingen een punt voor zijn team.

2. Wouter Mensch, doelman van VV Laakdal (3e provinciale C)  is 21 en zal in de aanloop naar de superderby tegen Vorst toch wel de nodige vlinders gevoeld hebben. Het werd een 1 - 0 zege waarbij hij aantal grote doelkansen pareerde. Zijn trainer dankte hem achteraf terecht voor de driepunter.

3. Filip Stevens, KSC Mechelen (4e provinciale D)  zorgde net als vorige week voor spektakel. Toen was het met een "Klavertje", maar bij de 0 - 7 uizege tegen het jonge Wavria B scoorde deze veertiger een onvervalste "Vijfklapper", waaronder een loepzuivere hattrick in de laatste vijf minuten.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 15 november 2018

Er werden afgelopen weekend zes hattricks gescoord, maar ook twee exemplaren van een "Klavertje Vier". De auteurs daarvan krijgen vanzelfsprekend een plaats in onze "Drie". De derde is een geroutineerde voetballer die een opvallende rol speelde, en met hem beginnen we onze rubriek.
1. Björn Genar, KFC Sint Job (1e provinciale)  was flink op dreef tijdens de 1 - 6 zege tegen Rochus, toch niet de eerste de beste tegenstander. Hij gaf de eerste twee goals aan op een schoteltje en stelde na de rust de driepunter veilig met twee treffers die zijn uitblinkersrol tenvolle bekroonden.

2. Filip Stevens, KSC Mechelen (4e provinciale D)  blijft toch een "speciaal" geval. Hij is van 1974 (reken zelf maar uit) maar nog altijd is hij een scorende spits. Tegen Putte B (8 - 0) was hij binnen het half uur al goed voor een zuivere hattrick, en even voor het einde maakte hij ook zijn vierde doelpunt.

3. Wouter Dresselaerts, KSK Oosthoven (4e provinciale E)  was hier op 20 september al te gast met een "Klavertje". In de met 6 - 4 gewonnen spektakelwedstrijd tegen Sint Dimpna B deed hij dat nog eens over. Voor de rust stond hij drie keer op de goede plaats, en tien minuten voor tijd nog een keer.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 8 november 2018

Het gebeurt niet zo vaak dat een speler twee keer na elkaar een vermelding krijgt in deze rubriek, maar deze week is die méér dan verdiend. Daarnaast maken we plaats voor twee opvallende en vooral jonge en veelbelovende doelpuntenmakers.
1. Lennart Jenart, FC Oppuurs (1e provinciale)  krijgt zijn tweede vermelding op rij in onze "Drie". Bij de 1 - 5 uitzege tegen Wuustwezel, die ook de eerste periodetitel opleverde, bewees hij zijn huidige "bloedvorm". Hij scoorde zelf twee keer en gaf bovendien de assist bij de andere drie. Chapeau!

2. Joos Dockx, KVNA Wortel (4e provinciale A)  scoorde vorige week een hattrick. Toen haalde deze prille twintiger ons rijtje niet, maar in de uitmatch tegen Noorse (1 - 6) liet hij zijn naam alweer noteren bij twee treffers, die zijn totaal op negen brachten. Een speler om in de gaten te houden dus.

3. Dries Van der Veken, RB Elzestraat (4e provinciale C)  werd omgeschoold van verdediger naar aanvaller, en met succes. Tegenstander Puursica slikte een 5 - 0 nederlaag, waarvan Dries er vier maakte: één bij de eerste aanval, en een hattrick in het laatste kwartier. Een mooi "Klavertje Vier" dus.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 1 november 2018

De schutters sloegen afgelopen weekend weer toe. Naast een achttal hattricks noteerden we één "Vijfklapper" en ook één "Klavertje Vier". De derde naam in onze rij is die van een absolute uitblinker, en met hem beginnen we onze "Drie".
1. Lennart Jenart, FC Oppuurs (1e provinciale)  is half de twintig, en hij liet bij de 3 - 0 zege tegen Branddonk af en toe de monden van vriend en vijand openvallen. Hij bekroonde zijn uitblinkersrol ook met de derde treffer, en zijn naam werd ongetwijfeld opgeschreven in een aantal notaboekjes.

2. Jelle Van Praet, KFCV Wintam (4e provinciale C)  nam samen met zijn ploeg de maat van het heropgerichte Puursica, dat wel drie keer kon scoren maar er elf om de oren kreeg. Daarvan kwamen er vijf van Jelle, die met twee goals voor en drie na de rust zijn "Vijfklapper" in de boeken zette.

3. Kristof Ooms, Ezaart Sport (4e provinciale E)  was in september al eens te gast met vier gescoorde goals. Dat deed hij nu opnieuw, deze keer tegen Rosselaar-Hulsen, dat met 7 - 0 verslagen werd. Zowel in het 3e als in het 4e kwartier scoorde hij twee keer op rij, een loepzuiver "Klavertje" dus.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 25 oktober 2018

Deze week staan er twee opvallende doelmannen in onze "Drie". Daarnaast vermelden we ook de auteur van het enige "Klavertje Vier" van de afgelopen speeldag.
1. Glenn Vorsselmans, doelman van Minderhout VV (2e provinciale B)  voelde bij een botsing zijn ringvinger uit de kom schieten, maar hij liet die er meteen terug intrekken, speelde verder en hield de 1 - 0 zege tegen Olmen op het scorebord. Achteraf bleek zijn hand echter gebroken. Veel beterschap !

2. Jonas Melis, doelman van KFC Mol (3e provinciale C)  behaalde met zijn ploeg een 5 - 3 overwinning tegen Kasterlee, toch niet de eerste de beste ploeg. Ondanks de eindscore was het geen gemakkelijke wedstrijd, maar Jonas stond uitstekend en secuur te keepen, én pakte ook nog een strafschop.

3. Indyana Van Camp, KFC Kontich B (4e provinciale C)  heeft niet enkel een speciale voornaam, hij is één van dé jonge talenten van de KFCK. Tegen Katelijne B (9 - 0) scoorde hij vier treffers. Daarmee is zijn ploeg de best scorende in de reeks, en één van de kandidaten voor de eerste periodetitel.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 18 oktober 2018

We geven deze week weer een extra vermelding. Die is voor Arne Mertens (Heffen SK - 4e provinciale C) die in de met 1 - 4 gewonnen uitwedstrijd tegen KFC Katelijne B drie goals scoorde via evenveel benutte strafschoppen, die hij bovendien telkens in dezelfde hoek binnentrapte.
Het was blijkbaar het weekend van de schutters, want naast 11 (!) hattricks werd er maar liefst drie keer een "Klavertje Vier" gescoord, en die spelers krijgen vanzelfsprekend hun plaats in ons rijtje.
1. Mohamed Marouane, K Merksplas SK (2e provinciale B)  maakte de overstap van Tilburg naar de Noorderkempen, waar hij zich uitstekend lijkt thuis te voelen. Bij de 5 - 1 zege tegen Balen stond hij zowel voor als na de rust twee keer op de juiste plaats, goed voor een deugddoende driepunter.

2. Axel Wens, KVK Westmalle (4e provinciale A)  scoorde eveneens vier keer bij de droge 8 - 0 tegen nieuwkomer Noorse SV. Deze talentvolle tiener maakte al na een kwartier de openingsgoal. Even voor de rust deed hij er nog eentje bij, op het uur volgde zijn derde en even voor het einde zijn vierde.

3. Peter Stals, Zennester Hombeek (4e provinciale D)  blijft met zijn ploeg in het spoor van leider SC Mechelen. Rode lantaarn Suraye United betaalde met een 7 - 0 nederlaag ook nu leergeld tegen de goed draaiende Hombekenaars. En ook hier werd het "Klavertje" mooi verdeeld over de twee helften.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 11 oktober 2018

Deze week kozen we een uitblinker die bovendien goed was voor één van de acht gescoorde hattricks, een spits die meteen na zijn late invalbeurt de wedstrijd besliste, en de auteur van het enige "Klavertje Vier" van de afgelopen speeldag.
1. Dominique Ernst, FC Mariekerke (1e provinciale)  verdient deze week zonder discussie zijn plaats in onze "Drie" na een formidabele wedstrijd tegen Schriek. Bij de 4 - 1 zege maakte hij binnen vijf minuten al twee goals, en hij bekroonde na de rust zijn uitblinkersrol met een derde treffer.

2. Brent Snoeys, Minderhout VV (2e provinciale B)  werd dé man van de match tegen de ongeslagen leider Wezel Sport, al viel hij slechts in minuut 80 in. Maar al bij zijn eerste baltoets scoorde hij voor een collectief sterk spelend MVV, en in de extra tijd leverde hij nog een assist af voor de 2 - 0 zege.

3. Joeri Uytterhoeven, SK Peulis (4e provinciale D)  zette met 2 doelpunten een vroege achterstand recht tegen Suraye, dat daarna de wet van de sterkste moest ondergaan en ondanks een tweede goal de eindstand zag oplopen tot 2 - 7. Met twee extra rozen maakte Joeri zijn "Klavertje" compleet.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 4 oktober 2018

We noteerden slechts drie hattricks en geen enkel "Klavertje", dus wat doelpuntenmakers betreft waren er geen extra's om in de kijker te zetten, maar we konden wel vrij vlot een drietal opvallende en uitblinkende spelers vinden die hun plaats in onze "Drie" van deze week dik verdienen.
1. Kamiel Van hoogten, Berlaar Heikant (1e provinciale)  geschreven met een kleine "h", leverde bij de 2 - 1 zege tegen Mariekerke een prestatie af met een grote "P". Bovendien knalde deze jonge belofte vanop dik 30 meter de winning-goal enig mooi binnen, meteen goed voor de leidersplaats.

2. Predrag Ristovic, doelman van Putte SK (3e provinciale A)  stond ooit een viertal seizoenen bij Antwerp onder de lat. Hij is er intussen 43, en hoewel zijn ploeg met 3 - 0 verloor van een ontketend Achterbroek werd zijn keeperswerk het meest besproken onderwerp. Kwaliteit drijft altijd boven.

3. Rik Vermeulen, Linda Olen (3e provinciale C)  was lang afwezig na een ongeval, maar hij vierde zijn heroptreden met een uitblinkersrol in de druk bijgewoonde en met 4 - 1 gewonnen superderby tegen Noordstar. Hij was goed voor de gelijkmaker, de 2 - 1 voorsprong én voor een beslissende assist.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 27 september 2018

We kozen deze week voor een doelpuntenmaker en voor twee uitblinkers, waarvan één doelman, een mooi en uitgebalanceerd lijstje dus.
1. Tom Wagemans, doelman van Lierse Kempenzonen B (3e provinciale C)  speelde een uitblinkersrol in het duel tegen promotiekandidaat Linda Olen, dat sterk speelde maar na de rust slechts één keer voorbij hem geraakte. Tom hield de stand netjes op 1 - 1 en pakte zo een punt voor zijn team.

2. Tim Sterckx, KSK Kasterlee (3e provinciale C)  strooide voortdurend met assists bij de 1 - 8 tegen middenmoter Noordstar. Hij leidde een indrukwekkend KSK naar een qua cijfers record-uitzege, en dat was vooral de verdienste van uitblinker Tim, die bovendien zelf ook nog twee keer scoorde.

3. Janis Verhaegen, SC Wiekevorst (4e provinciale D)  was vorig weekend de enige auteur van een "Klavertje Vier" bij SCW's 1 - 6 zege. Al snel slikte de B-ploeg van Wavria zijn eerste goal. Daar deed Janis er nog een bij, en met nog twee treffers in het laatste half uur maakte hij zijn "Klavertje" vol.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 20 september 2018

We hebben deze week weer een extra vermelding. Die is voor Michel Nkuman (FC Antwerpen Noord, 4e provinciale B), een 30-jarige ervaren spits die in de ongelooflijke en met 8 - 6 gewonnen wedstrijd tegen Ternesse B een onvervalste "Vijfklapper" scoorde: één goal voor de rust en vier erna.
We beginnen onze "Drie" met een uitblinkende doelman, en we zetten ook twee auteurs van een "Klavertje Vier" in de kijker, want vier keer scoren is altijd goed voor een vermelding in deze rubriek.
1. Wim Kenens, doelman van Berg en Dal (1e provinciale)  speelde een uitblinkersrol bij de 0 - 1 overwinning tegen het ambitieuze FC De Kempen. Beide ploegen speelden een sterke wedstrijd met spannend voetbal. De thuisploeg moest één goal toestaan en kon klasbak Kenens niet verschalken.

2. Kristof Ooms, Ezaart Sport (4e provinciale E)  stond net voor de rust en in het begin van de tweede helft telkens twee keer op de goede plaats bij de 5 - 1 zege tegen het opnieuw gestarte Hand-in-Hand Turnhout, en deze "prille dertiger" had daar in totaal slechts een dikke twintig minuten voor nodig.

3. Wouter Dresselaerts, KSK Oosthoven (4e provinciale E)  spoelde samen met zijn ploeg de zware nederlaag van vorige week ruim door. Tegen Grobbendonk (4 - 2) scoorde hij twee keer in de eerste helft, deed daar na de rust nog eentje bij en zette in minuut 90 de kers op de taart met zijn vierde.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 13 september 2018

We telden in totaal tien hattricks, verdeeld over de midweek-speeldag in 4e provinciale en de volledige speeldag van zondag 9 september. Maar er werd nog méér gescoord, en ook qua absolute uitblinkers vonden we onze gading.
1. Stef Vandeweyer, Blauwvoet Oevel (4e provinciale E)  is de auteur van onze eerste "Vijfklapper" van het seizoen. Tegenstander Oosthoven, vorig seizoen nét niet in de eindronde, ging met 9 - 0 volledig kopje onder. Stef scoorde vijf keer in de eerste helft, inclusief een zuivere hattrick. Chapeau!

2. Hervé Onana, FC Mariekerke (1e provinciale)  deed op "Hazard-achtige" wijze vele monden open vallen. Hij zette zijn ploeg dan ook op voorsprong en toen hij twee minuten voor tijd ook de 2 - 1 scoorde leek hij de matchwinnaar te worden. Maar VV Duffel maakte in de laatste seconde nog 2 - 2.

3. Bart Hendryckx, KFCE Zoersel (1e provinciale)  deed opnieuw van zich spreken bij de 4 - 2 zege tegen Wuustwezel, net als Zoersel pas gepromoveerd. Bart scoorde net als vorige week twee keer en catapulteerde KFCEZ samen met zijn ploegmaats naar een verrassende maar verdiende leidersplaats.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 6 september 2018

Onze eerste extra vermelding van het nieuwe seizoen is er één die kan tellen, want we zetten maar liefst drie exemplaren van een "Klavertje Vier" in de kijker, drie spelers dus die op speeldag 1 de netten vier keer bol hebben gezet.

En het zijn bovendien drie voetballers uit de vierde provinciale afdeling : Maxim Rötgers (Boechout - 4e B), Jens Callens (Aartselaar B - 4e C) en Sasha De Wever (Wilrijk-JAS B - 4e C).
We maken in onze "Drie" plaats voor een formidabele doelman en twee evenzeer sublieme aanvallers, van wie de namen ongetwijfeld door de kenners in het notaboekje geschreven werden.
1. Dylan De Ruysscher, doelman van Rochus Deurne (1e provinciale)  groeide uit tot absolute uitblinker in de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Wuustwezel. Er waren een aantal "gemaakte" goals waarbij de thuisaanhang de handen al in de lucht stak, maar Dylan hield de score op 0 - 0.

2. Jorrit Kerremans, FC Oppuurs (1e provinciale)  was ook vorig seizoen in september te gast in deze rubriek. Hij scoorde drie keer bij de toch opvallende 4 - 0 zege tegen FC Mariekerke, en afgaande op de commentaren was zijn hattrick zowat de mooiste van de tien stuks op speeldag één.

3. Niels Pittevils, FC Walem (2e provinciale A)  zorgde samen met zijn sterke ploegmaats voor een sensationele 0 - 7 zege tegen Sporting Tisselt, toch niet de eerste de beste. Niet alleen scoorde hij drie keer, maar hij legde tot twee keer toe nog een Walemse goal klaar op een zilveren schoteltje.

DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2018-2019

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.