Eindronde 3e Amateurs
Update: 26/05/2019 om 17:20u
Archief Seizoen 2018-2019 Nationaal D3 Amateurs Eindronde 3e Amateurs
Laatste update: 26/05/2019 om 17:20u
U bekijkt de niet-mobiele weergave. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Relaxen in de Ardennen
Erpigny 19 B/C, Erezée
www.chambres-d-erpigny.be
Meer info...
3e KLASSE AMATEURS 2018-2019 - PROMOTIE- EN DEGRADATIE-EINDRONDE

Op deze pagina ziet u alles over de promotie- en degradatie-eindrondes in de "3e Klasse Amateurs" VV en ACFF. De teksten zijn gebaseerd op het KBVB-Reglement (c).

Zie ook de aparte pagina met alle gegevens over de afgelopen reguliere competitie in deze afdeling. Klik op de links voor de reeksen VV-A, VV-B, ACFF-A en ACFF-B.

De eerste van elke reeks stijgt rechtstreeks naar de 2e Klasse Amateurs, mits de club de licentie daarvoor heeft. Dat zijn dus vier rechtstreekse stijgers.

Hieronder ziet u alles over de wedstrijden voor de promotie naar de 2e Klasse Amateurs.

Er zijn twee aparte eindrondes:
1. Een "Eindronde stijgen 3e klasse amateurs VV", die gespeeld wordt door 8 clubs : de 2e uit de VV-reeks A, de 2e uit VV-reeks B en de zes periodewinnaars uit die reeksen. De eerste twee geklasseerde ploegen van deze eindronde stijgen naar de 2e klasse amateurs.

2. Een "Eindronde stijgen 3e klasse amateurs ACFF", die gespeeld wordt door 8 clubs : de 2e uit de ACFF-reeks A, de 2e uit de ACFF-reeks B en de zes periodewinnaars uit die reeksen.
De winnaar van deze eindronde (details verder op deze pagina) stijgt naar de 2e klasse amateurs.

Verder op deze pagina staat ook alles over de eindronde voor degradatie.

DE EINDRONDE - STIJGEN 3e KLASSE AMATEURS VV

De "Eindronde stijgen 3e klasse amateurs VV" wordt gespeeld door 8 clubs : de 2e uit de VV-reeks A, de 2e uit VV-reeks B en de zes periodewinnaars uit die reeksen.

De acht VV-clubs zijn Wetteren, Zwevezele, Pepingen-Halle, Wingene, Houtvenne, Lyra-Lierse, Sint Lenaarts en Betekom.

De eerste twee geklasseerde ploegen van deze eindronde stijgen naar de 2e klasse amateurs.
Maar mogelijk zijn er nog 1, 2 of 3 bijkomende stijgers van 3e naar 2e amateurs VV.
Dat hangt mede af van het aantal VV-dalers uit de 1e klasse amateurs:
- bij 0 dalers zijn er 2 bijkomende stijgers uit de 3e klasse amateurs.
- bij 1 dalers is er 1 bijkomende stijger uit de 3e klasse amateurs.
- bij 2 of 3 dalers zijn er géén bijkomende stijgers uit de 3e klasse amateurs.
- er is een bijkomende stijger uit deze eindronde naar de 3e klasse amateurs VV wanneer in de eindronde "1e klasse amateurs" de deelnemer uit de 1e klasse amateurs een ACFF-club is, maar de winnaar van de eindronde een VV-club is.

Deze eindronde bestaat uit één, twee of drie speeldagen, naargelang er stijgers zijn.
* Op de eerste speeldag worden vier wedstrijden gespeeld tussen de deelnemers, onderverdeeld door loting. Indien er in het totaal 4 stijgers zijn, stijgen de 4 winnaars naar de 2 klasse amateurs VV en is de promotie-eindronde afgelopen.

* Op de tweede speeldag, die enkel wordt afgewerkt indien er 2, 3 of 5 stijgers zijn, is er
a. een "winnaarsronde". Wanneer er in het totaal 2 of 3 stijgers zijn (zie punt c.), worden er op de tweede speeldag twee wedstrijden gespeeld tussen de vier winnaars van de eerste speeldag, onderverdeeld door loting. Bij in het totaal 2 stijgers, stijgen de twee winnaars van deze speeldag naar de 2e klasse amateurs VV.

b. of een "verliezersronde". Wanneer er in het totaal 5 stijgers zijn (zie punt d.), worden er de op de tweede speeldag twee wedstrijden gespeeld tussen de vier verliezers van de eerste speeldag, onderverdeeld door loting.

* c. de derde speeldag. Bij een totaal van 3 stijgers wordt er op de derde speeldag een wedstrijd gespeeld tussen de twee verliezers van de winnaarsronde van de tweede speeldag. De winnaar van deze speeldag stijgt naar 2e klasse amateurs VV.

d. de derde speeldag. Bij een totaal van 5 stijgers wordt er op de derde speeldag een wedstrijd gespeeld tussen de twee winnaars van de verliezersronde van de tweede speeldag. De winnaar van deze speeldag stijgt naar 2e klasse amateurs VV.

Bij al deze duels met rechtstreekse uitschakeling volgen er, bij een gelijke stand na 90 minuten, verlengingen en eventueel strafschoppen.

EINDRONDE STIJGERS 3e AMATEURS VV - SPEELDAG 1

Op de eerste speeldag worden er vier wedstrijden gespeeld tussen de acht deelnemers, onderverdeeld door loting. Bij een gelijke stand na 90 minuten volgen er verlengingen en eventueel strafschoppen.

NR DATUM UUR WEDSTRIJD SCORE V./P.
1 Zon. 12 mei 15:00u Pepingen-Halle * - FC Wetteren 0 - 0 V.0-0
P.3-0
2 Zon. 12 mei 15:00u VW Zwevezele * - KFC Sint Lenaarts 3 - 0 -
3 Zon. 12 mei 15:00u Lyra-Lierse * - KAC Betekom 1 - 0 -
4 Zat. 11 mei 19:30u KVC Houtvenne * - KVC Wingene 1 - 0 -

* Naar de tweede speeldag.

EINDRONDE STIJGERS 3e AMATEURS VV - WINNAARSRONDE

Op de tweede speeldag worden er twee wedstrijden gespeeld tussen de vier winnaars van speeldag 1, onderverdeeld door loting.

NR DATUM UUR WEDSTRIJD SCORE V./P.
5 Zon. 19 mei 15:00u Pepingen-Halle * - KVC Houtvenne 3 - 1 -
6 Zon. 19 mei 15:00u VW Zwevezele * - Lyra-Lierse 2 - 0 -

De twee winnaars van deze speeldag (wedstrijden 5 en 6) stijgen naar de "2e Klasse Amateurs".

De uitslag van deze wedstrijden bepaalt of de winnende ploeg een afdeling stijgt. Bij een gelijke stand na 90 minuten volgen er verlengingen. Indien de stand na die verlengingen nog gelijk is, dan worden er géén strafschoppen gegeven maar dan wordt de wedstrijd herspeeld op het veld van de ploeg die eerst uit speelde.

Deze eventuele replay geldt enkel in de Nationale reeksen (en niet in de provinciale reeksen Antwerpen) en wordt bepaald door het bondsartikel B1233-12. Mocht de stand na 90 minuten in deze replay gelijk zijn, dan volgen er wél verlengingen en eventueel strafschoppen.

EINDRONDE STIJGERS 3e AMATEURS VV - VERLIEZERSRONDE

Er wordt op de derde speeldag nog één wedstrijd gespeeld tussen de twee verliezers van speeldag 1. De winnaar stijgt dit sezoen NIET naar de 2e amateurs omdat er drie Vlaamse dalers zijn in de 1e Amateurs. Bij een gelijke stand na 90 minuten volgen er verlengingen en eventueel strafschoppen.

NR DATUM UUR WEDSTRIJD SCORE V./P.
7 Zat. 25 mei 20:00u Lyra-Lierse - KVC Houtvenne 1 - 2 -KLASSEMENT VAN ALLE WEDSTRIJDEN
Er wordt in deze eindronde ook een (theoretisch) klassement gemaakt van alle gespeelde wedstrijden.
P. Ploegen A W V G Dp+ Dp- Ptn
1. VW ZWEVEZELE 2 2 0 0 5 0 6
2. KVC HOUTVENNE 3 2 1 0 4 4 6
3. PEPINGEN-HALLE 2 1 0 1 3 1 4
4. LYRA-LIERSE 3 1 2 0 2 4 3
5. FC WETTEREN 1 0 0 1 0 0 1
6. KAC BETEKOM ** 1 0 1 0 0 1 0
7. KVC WINGENE ** 1 0 1 0 0 1 0
8. SINT LENAARTS 1 0 1 0 0 3 0

Legende :
DE EINDRONDE - STIJGEN 3e KLASSE AMATEURS ACFF

De "Eindronde stijgen 3e klasse amateurs ACFF" wordt gespeeld wordt door 8 Franstalige clubs : de 2e uit de ACFF-reeks A, de 2e uit de ACFF-reeks B en de zes periodewinnaars.

De winnaar van deze eindronde stijgt naar de 2e klasse amateurs.
- Indien er géén rechtstreekse ACFF-dalers uit de 1e klasse amateurs zijn, stijgt er één bijkomende ACFF-club naar de 2e klasse amateurs.
- Indien er 1, 2 of 3 rechtstreekse ACFF-dalers uit de 1e klasse amateurs zijn, stijgt er géén enkele bijkomende ACFF-club naar de 2e klasse amateurs.
- Er is wel een bijkomende stijger uit deze eindronde naar de 2e klasse amateurs ACFF wanneer in de eindronde "1e klasse amateurs" de deelnemer uit de 1e klasse amateurs een VV-club is, maar de winnaar van de eindronde een ACFF-club is.

Deze eindronde bestaat uit twee of drie speeldagen, naargelang er stijgers zijn.
* Op de eerste speeldag worden vier wedstrijden gespeeld tussen de deelnemers, onderverdeeld door loting. Hierbij valt er nog geen beslissing over de stijgers naar de 3e klasse amateurs.
* Op de tweede speeldag worden er twee wedstrijden gespeeld, tussen de vier winnaars van de eerste speeldag, onderverdeeld door loting. Bij een totaal van 2 stijgers, stijgen de twee winnaars van deze speeldag naar 2e klasse amateurs ACFF.

* Op de derde speeldag is er
a. een "winnaarsronde". Wanneer er in het totaal 1 stijger is, wordt er één wedstrijd gespeeld tussen de twee winnaars van de tweede speeldag. De winnaar van deze wedstrijd stijgt naar de 2e klasse amateurs ACFF.

b. of een "verliezersronde". Wanneer er in het totaal 3 stijgers zijn, wordt er één wedstrijd gespeeld tussen de twee verliezers van de tweede speeldag. De winnaar van deze wedstrijd stijgt naar de 2e klasse amateurs ACFF.

Bij al deze duels met rechtstreekse uitschakeling volgen er, bij een gelijke stand na 90 minuten, verlengingen en eventueel strafschoppen.

De ploegen: Leopold Ukkel, CS Onhaye, Utd Richelle, RFC Doornik, RCS Verlaine, CS Brainois, RUS Givry en RJ Aische.

SPEELDAG 1 - ACFF

Op deze eerste speeldag worden er twee wedstrijden gespeeld tussen de acht deelnemers, onderverdeeld door loting. Bij een gelijke stand na 90 minuten volgen er verlengingen en eventueel strafschoppen.

Dag en beginuren onder voorbehoud.
NR DATUM UUR WEDSTRIJD SCORE V./P.
1 Zat. 4 mei 20:00u Léopold Ukkel - CS Onhaye * 1 - 3 -
2 Zo. 12 mei 15:00u Utd Richelle - RFC Doornik * 1 - 3 -
3 Zo. 5 mei 15:00u RCS Verlaine * - CS Brainois 2 - 1 -
4 Zo. 5 mei 15:00u RUS Givry * - RJ Aische 5 - 1 -

* Naar de tweede speeldag.

>>> Doornik verloor wedstrijd 2 tegen Richelle met 2 - 1, maar eiste dat het duel herspeeld wordt omdat de partij 50 minuten stil lag wegens een zware kwetsuur van een speler die per ambulance moest afgevoerd worden. Dit protest werd behandeld op 10 mei, en de wedstrijd werd herpeeld op zondag 12 mei.

SPEELDAG 2 - ACFF

Op de tweede speeldag worden er twee wedstrijden gespeeld tussen de winnaars van speeldag 1.
Bij een totaal van 2 stijgers, stijgen de twee winnaars van deze speeldag naar 2e klasse amateurs ACFF.

NR DATUM UUR WEDSTRIJD SCORE V./P.
5 Za. 18 mei 20:30u RFC Doornik - CS Onhaye * 0 - 2 -
6 Zo. 12 mei 15:00u RUS Givry - RCS Verlaine * 1 - 2 -

* De winnaars van de wedstrijden 5 en 6 promoveren naar de 2e klasse amateurs ACFF.

De uitslag van deze wedstrijden bepaalt of de winnende ploeg een afdeling stijgt. Bij een gelijke stand na 90 minuten volgen er verlengingen. Indien de stand na die verlengingen nog gelijk is, dan worden er géén strafschoppen gegeven maar dan wordt de wedstrijd herspeeld op het veld van de ploeg die eerst uit speelde.

Deze eventuele replay geldt enkel in het Nationale voetbal en wordt bepaald door het bondsartikel B1233-12. Mocht de stand na 90 minuten in deze replay gelijk zijn, dan volgen er wél verlengingen en eventueel strafschoppen.

SPEELDAG 3 - ACFF

Op de derde speeldag wordt er nog één wedstrijd gespeeld tussen de twee verliezers van speeldag 2. Bij een gelijke stand na 90 minuten volgen er verlengingen en eventueel strafschoppen.

De winnaar promoveert indien een ACFF ploeg de eindronde 1e Amateurs wint.

NR DATUM UUR WEDSTRIJD SCORE V./P.
7 Zo. 26 mei 15:00u RUS Givry * - RFC Doornik 3 - 1 -

- De winnaar van wedstrijd 7 komt in aanmerking voor een eventuele bijkomemde promotieplaats.

3e KLASSE AMATEURS - DEGRADATIE - VV

- De laatste drie clubs uit elk van de twee reeksen VV-A en VV-B dalen rechtstreeks naar de 3e Klasse Amateurs.

- Daarnaast is er ook een "eindronde dalen 3e klasse amateurs VV" waaraan er twee clubs deelnemen: de 13e uit de reeks VV-A en de 13e uit de reeks VV-B.
- Afhankelijk van het aantal Vlaamse dalers uit de 1e klasse amateurs en de winnaar van de eindronde in die afdeling, zakken er van die twee 13e geëindigde ploegen 0 of 1 naar 1e provinciale.
- Bij 0, 1 of 2 rechtstreekse Vlaamse dalers uit de 1e klasse amateurs zakken er géén bijkomende ploegen naar 1e provinciale.
- Bij 3 rechtstreekse Vlaamse dalers uit de 1e klasse amateurs zakt er één bijkomende ploeg naar 1e provinciale.
- Maar er is een bijkomende daler uit deze eindronde naar de provinciale reeksen VV wanneer in de eindronde "1e klasse amateurs" de deelnemer uit de 1e klasse amateurs een VV-club is, maar de winnaar van de eindronde een ACFF-club is

- De twee ploegen die 13e eindigen in de reeksen VV-A en VV-B spelen één wedstrijd tegen elkaar, op het terrein van de club die het eerst wordt uitgeloot.
- Bij een gelijke stand volgen er verlengingen en eventueel strafschoppen.
- Indien er 1 bijkomende daler noodzakelijk is, degradeert de verliezer naar 1e provinciale.
- Indien er 2 bijkomende dalers noodzakelijk zijn, dalen beide deelnemers naar 1e provinciale.

DE EINDRONDE - DALEN 3e KLASSE AMATEURS VV

De "Eindronde dalen 3e klasse amateurs VV" wordt gespeeld tussen de twee nummers 13 van de reeksen 3e amateurs VV-A en VV-B. Dat zijn SV Oostkamp en K Ternesse VV.

- Deze twee ploegen één wedstrijd tegen elkaar, op het terrein van de club die het eerst wordt uitgeloot.
- Indien er 1 bijkomende daler noodzakelijk is, degradeert de verliezer naar de provinciale reeksen VV.
- Indien er 2 bijkomende dalers noodzakelijk zijn, dalen beide ploegen naar de provinciale reeksen VV.


  DATUM UUR WEDSTRIJD SCORE V./P.
  Zon. 12 mei 15:00u SV Oostkamp - K Ternesse VV 2 - 1 -

!! De uitslag van deze wedstrijd bepaalt of de verliezende ploeg een afdeling daalt. Ternesse zakt dus naar 1e provinciale. Bij een gelijke stand na 90 minuten volgen er verlengingen. Indien de stand na die verlengingen nog gelijk is, dan worden er géén strafschoppen gegeven maar dan wordt de wedstrijd herspeeld op het veld van de ploeg die eerst uit speelde.

Deze eventuele replay geldt enkel in het Nationale voetbal (en niet in het provinciale voetbal Antwerpen) en wordt bepaald door het bondsartikel B1233-12. Mocht de stand na 90 minuten in deze replay gelijk zijn, dan volgen er wél verlengingen en eventueel strafschoppen.

3e KLASSE AMATEURS
DEGRADATIE - ACFF

- De twee 14e (en laatste) geklasseerde ploegen in de eindrangschikking van de reeksen ACFF-A en ACFF-B (seizoen 2018-2019) zakken rechtstreeks naar 1e provinciale.
- De "eindronde dalen 3e klasse amateurs ACFF" wordt gespeeld tussen de nummers 13 van elke reeks, eventueel aangevuld met een wedstrijd betwist door de nummers 12 van elke reeks. Dit zijn de ploegen: Stade Brainois en Entente Bertrigeoise
- Afhankelijk van het aantal Franstalige dalers uit de 1e klasse amateurs en de winnaar van de eindronde in die afdeling, zakken er van die twee 13e geëindigde ploegen 0, 1 of 2 naar 1e provinciale.
- Bij 0 of 1 rechtstreekse Franstalige dalers uit de 1e klasse amateurs zakken er géén bijkomende ploegen naar 1e provinciale.
- Bij 2 rechtstreekse Franstalige dalers uit de 1e klasse amateurs zakt er één bijkomende ploeg naar 1e provinciale.
- Bij 3 rechtstreekse Franstalige dalers uit de 1e klasse amateurs zakken er twee bijkomende ploegen naar 1e provinciale.

- Als er geen daler is, spelen de nummers 13 van elke reeks een wedstrijd op het terrein van de club die het eerst wordt uitgeloot.
- De verliezer blijft echter in de 3e klasse amateurs ACFF, behalve indien er om één of andere reden een daler naar de provinciale reeksen ACFF dient aangewezen te worden.

- Als er één daler is, spelen de nummers 13 van elke reeks een wedstrijd op het terrein van de club die het eerst wordt uitgeloot.
- De verliezer van deze wedstrijd daalt naar de provinciale afdelingen ACFF.

- Als er twee dalers zijn, zullen de nummers 13 van elke reeks dalen naar de provinciale afdelingen ACFF.

- Als er drie dalers zijn, spelen de nummers 12 van elke reeks een wedstrijd op het terrein van de club die het eerst wordt uitgeloot. De verliezer van deze wedstrijd daalt naar de provinciale afdelingen ACFF.

  DATUM UUR WEDSTRIJD SCORE V./P.
  Zo. mei 15:00u Oppagne-Wéris - FC Ganshoren 2 - 1 -

!! Deze (overbodige) wedstrijd heeft geen gevolgen voor een eventuele degradatie van één van de clubs, want er is géén ACFF-daler in 1e Amateurs.

LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Nationaal - Heren
1e Klasse A - PV 1e Klasse B - PV    
1e Klasse - Amateurs 2e Amateurs VV-A 2e Amateurs VV-B 2e Amateurs ACFF
3e Amateurs VV-A 3e Amateurs VV-B 3e Amateurs ACFF-A 3e Amateurs ACFF-B

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB (c).