Klapper van de Week
Update: 15/10/2018 om 11:43u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

De Hoogstraatse Maand
Onafhankelijk maandblad
Redactie: Begijnhof 26, 2320 Hoogstraten
Tel: +32 (0)495.25.25.05
redactie@demaand.be
www.demaand.be
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
www.voetbalexpress.be
Alle uitslagen via GSM,
Tablet, Blackberry,
iPad & Smartphone
Laatste update: 15/10/2018 om 11:43u
Extra  /  Allerlei  /  Klapper van de Week

Onafhankelijk maandblad
www.demaand.be


DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2018-2019

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

Alle suggesties om een wedstrijd uit te kiezen zijn daarbij welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog wat extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur.

Mail ons daarvoor op klapper van de week.

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.

Voor de "Klappers" van het seizoen 2017-2018, klik hier.


Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 15 oktober 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KVC Oostmalle - K Zandhoven SK, uitslag 4 - 3.

Het extra nazomers weekend leverde heel wat doelpunten en flink wat spektakel op, zodat we weer een mooi lijstje konden samenstellen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Ranst A - K Kalmthout SK (2e provinciale A), uitslag 3 - 5. De bezoekers blijven verbazen. Voor de tweede week op rij zijn ze van de partij in deze rubriek, al werden ze nét niet de laureaat. Tegen Ranst keken ze tegen een 1 - 0 en 3 - 1 achterstand aan, maar ze sloegen telkens terug en nadat ze na een uur op 3 - 3 kwamen gingen ze op hun élan door met twee extra goals en de verdiende driepunter.

* Sporting Tisselt - KFC Broechem A (2e provinciale A), uitslag 3 - 3. Na een spannende eerste helft brak de partij pas echt open na dik vijf minuten in de tweede helft. Sporting scoorde maar even later gingen de gasten erop en erover. Na de Tisseltse gelijkmaker pakten ze opnieuw het commando over (2 - 3), maar een alweer erg sterk spelende thuisploeg sloot de namiddag nog af met de gelijkmaker.

* KFC Heultje - SC Wiekevorst (4e provinciale D), uitslag 1 - 4. Beide clubs liggen op een steenworp van elkaar en ze mogen momenteel allebei de top drie in het vizier nemen. Onder leiding van een goed leidende gelegenheidsref nam SCW een vliegende start met een vroege goal, en daar deden ze er nog twee bij. Na de rust sloeg Heultje terug, maar met de vierde goal pakten de gasten de derbyzege.

* FC De Kempen B - VC Poederlee (4e provinciale E), uitslag 5 - 2. Nadat de gasten vorige week het ongeslagen Rauw versloegen gingen ze opnieuw goed van start in deze derby, met de 0 - 2 als gevolg. De thuisploeg stak echter een tandje bij en bij de rust hingen de bordjes terug gelijk. Daarna gingen de "jonge veulens" door, en na de 3 - 2 maakten ze met twee late goals de verrassing compleet.


KVC Oostmalle - K Zandhoven SK.

Het werd een memorabele zondagmiddag in het Oostmalse Warandepark, waar de nog ongeslagen leider Zandhoven op bezoek kwam, met maar liefst vijf punten voorsprong op de rest.

Het gepromoveerde KVC behaalde 7 punten op 18, en met een voorlopige plaats in het rechtse rijtje moet daar alles momenteel nog een beetje op zijn plaats vallen.

Zandhoven verloor eerst doelman Niel De Booij maar kwam wel op voorsprong door René Romand. Pas na het halfuur kwam de thuisploeg er sterker door en Jan Mangelschots hing de score terug gelijk.

De tweede helft werd er één om in te lijsten, met twee ploegen die er allebei voor gingen én daarbij ook voor spektakel zorgden. Het begon al meteen met de 2 - 1 via Jeroen Schryvers, maar op het uur was klasbak René Romand opnieuw present met de gelijkmaker.

De kijkers kwamen ogen te kort om het op- en neergaande spel te volgen, terwijl er voortdurend doelpunten in de lucht hingen. KVC-er Kuider Hamaida luidde het laatste kwartier in met de 3 - 2 en even later verhoogde Senja Deschrijver de score naar 4 - 2, maar ook daarna bleef het erg spannend.

Pas in de laatste minuut werd Zandhoven nog beloond toen Dominic Jacobs er 4 - 3 van maakte, maar daar bleef het bij in deze "Klapper", en zo stak Oostmalle drie gouden punten op zak na een toch wel verrassende zege tegen de sterke leiders, die hun ongeslagen statuut nu kwijt zijn, maar die volgens de kenners zonder twijfel heel hoog kunnen eindigen.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 8 oktober 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Sint Job - KVV Duffel, uitslag 4 - 4.

Ook nu was onze eerste lijst met kandidaten vrij uitgebreid, en bij onze uiteindelijke keuze konden we alles mooi verdelen over de vier afdelingen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Kalmthout SK - Willebroekse SV (2e provinciale A), uitslag 5 - 1. Beide teams werden vorig seizoen kampioen in 3e provinciale en vooral de nog ongeslagen thuisploeg blijft schijnbaar probleemloos op dat élan doorgaan. KSK sloot een verbazend sterke eerste helft af met 3 - 0, en na een tegengoal maakten ze er in de laatste 20 minuten nog twee bij, met een verdiende leiderspositie als beloning.

* Groen Rood Katelijne - KFC Ranst A (2e provinciale A), uitslag 5 - 3. Na de degradatie en heel wat aanpassingen leverden de eerste vijf wedstrijden van GRK slechts twee puntjes op. Maar nu ging het beter en met vier goals in het eerste uur lag de eerste zege voor het grijpen. Een gemotiveerd Ranst kwam nog even terug aandringen maar een vijfde goal maakte de thuisoverwinning compleet.

* SV Aartselaar A - SV Nielse (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. Met een tweede plaats en slechts één tegengoal was de thuisploeg klaar voor de komst van de buren, die na een kwartier op voorsprong kwamen maar bij de rust 3 - 1 achter stonden. In de tweede helft scoorden ze tegen en dat deden ze opnieuw na de 4 - 2, maar in het spannend wedstrijdeinde van deze derby hield Aartselaar stand.

* VC Poederlee - KVV Rauw Sport (4e provinciale E), uitslag 4 - 1. KVV was één van de vier provinciale ploegen met het maximum van de punten achter hun naam, en met de tweede plaats van VCP werd dit dus een heuse en druk bijgewoonde topper. Rauw benadrukte zijn sterkte met de 0 - 1 maar nog voor de rust ging Poederlee erop en erover, en in de tweede helft werd de zege verder uitgebouwd.


KFC Sint Job - KVV Duffel.

Deze merkwaardige voetbalnamiddag met acht doelpunten, een ongelooflijk scenario en een spannende ontknoping leek ons geknipt voor de vermelding "Klapper van de Week".

Beide ploegen misten hun seizoensstart compleet, met een laatste en voorlaatste plaats als voorlopig gevolg. Na nauwelijks twee minuten kreeg Sint Job de 0 - 1 rond de oren van Wesley Verschaeren en toen Joost Delmeire er even later 0 - 2 van maakte leek het duel al vroeg beslist.

Nog voor de rust werd de lijdensweg van de rode lantaarn nog verzwaard met twee tegengoals van klasbak Wesley Verschaeren, maar net na diens hattrick scoorden thuisspelers Yarno Bonaers en Björn Genar op de rand van de eerste helft elk één keer tegen. Ruststand 2 - 4.

Na de rust hielden de bezoekers lang het slot op de deur maar Sint Job-kapitein Joris Jaspers maakte er net voor het laatste kwartier 3 - 4 van, en dat zorgde voor nieuwe hoop bij de thuissupporters.

Duffel vocht echter terug maar geraakte niet voorbij thuisdoelman Andreas Smits, en kreeg even later het deksel op de neus na een vrije trap waarbij Björn Genar de gelijkmaker kon binnenwerken: 4 - 4.

Zo zette Sint Job een 0 - 4 achterstand nog om in een gelijkspel en een puntje dat méér dan welkom is, al blijft de ploeg op de laatste plaats staan, net na VV Duffel. Hopelijk kunnen beide teams in de volgende weken de broodnodige punten verzamelen in de hoogste provinciale afdeling, waar het trouwens zowat elke week "van moetens" is.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 1 oktober 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
KFC Ranst A - Sporting Burcht FC, uitslag 3 - 4.

Onze eerste selectieronde telde een negental kanshebbers. Daaruit konden we zonder al te veel moeite onze "Klapper" kiezen, die vooral qua scoreverloop er ons inziens toch wel uit sprong. Daarnaast was er vooral in 4e provinciale nogal wat spektakel te zien.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Merksplas SK - Arendonk Sport (2e provinciale B), uitslag 4 - 4. Nadat de thuisploeg op voorsprong kwam gingen de gasten erop en erover, maar dat deed KMSK op zijn beurt, zodat er een 3 - 2 pauzestand op het bord stond. Toen even na de rust ook de 4 - 2 viel leek de thuiszege een feit, maar na de Arendonkse aansluitingstreffer sleepte de ploeg in de extra tijd nog een puntje weg.

* Oxford Hemiksen - KFCV Wintam (4e provinciale C), uitslag 3 - 1. Er was vrij veel belangstelling voor deze derbyclash. De bezoekers namen meteen een voorsprong en Oxford moest een tijdje naar adem happen, maar het team stak een tandje bij en werd voor de rust nét niet beloond met de gelijkmaker. Die viel echter wel op het uur, en na twee extra thuisgoals moest Wintam het hoofd buigen.

* KSC Mechelen - KVC Booischot (4e provinciale D), uitslag 4 - 1. Met een 15 op 15 zakten de leiders af naar het 2e geklasseerde KSC, dat op het half uur de 0 - 1 moest toestaan maar op het randje van de eerste helft gelijk maakte. Daar deden ze tien minuten na de rust een tweede bij, en in een spannend laatste half uur beslisten de Mechelaars de wedstrijd, die ze ook de leidersplaats opleverde.

* Ezaart Sport - KFC Wechelderzande (4e provinciale E), uitslag 4 - 3. De afwezigen hadden ongelijk bij deze intense wedstrijd, die een opwindend scoreverloop kende. Wechel miste de seizoensstart maar kwam nu binnen de tien minuten op 0 - 2. Ezaart sloeg terug via strafschop, en na de rust maakten ze gelijk. Daarna liepen de gasten opnieuw uit tot 2 - 3, maar twee thuisgoals beslisten de match.


KFC Ranst A - Sporting Burcht FC.

In een deugddoend herfstzonnetje zagen de supporters een mooi op- en neergaande wedstrijd. Bij de eerste aanval scoorde thuisspeler Wesley Jansen de 1 - 0 en op het half uur benadrukte diens ploegmaat Michiel Mahieu de Ranstse derde plaats in het klassement met de 2 - 0.

Twee minuten later kregen de gasten een strafschop die werd benut door Senja Colakovic, die zo de 2 - 1 ruststand liet noteren, maar Ranst kreeg vroeg in de tweede helft eveneens een penalty en Matthias Baert verzilverde die vlotjes: 3 - 1.

Dat was het sein voor de thuisploeg om de zaak helemaal af te maken, maar de ene na de andere scoringskans werd niet benut, en zo roken de gasten de kans om er wat méér uit te halen.

Op het uur deden ze dat dan ook via de aansluitingstreffer van Hamza Ait Ikkou (3 - 2) die de thuisverdediging wat onzeker leek te maken, en dat zou ook gevolgen hebben.

Wat weinigen nog voor mogelijk hadden geacht gebeurde in de laatste tien minuten: na de gelijkmaker van bezoeker Abdoulie Senghore maakte Senja Colakovic er seconden later met zijn tweede van de namiddag 3 - 4 van voor Burcht, dat zich daarmee in de top drie nestelt, samen met Walem en Hoboken.

Scheidsrechter Lennert Coeck leidde deze "Klapper van de Week" en moest in een toch wel fel bevochten wedstrijd in totaal slechts drie keer geel trekken, waarvan één voor de gasten.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 24 september 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFCE Zoersel - KVV Duffel, uitslag 3 - 2.

Er vielen dit weekend opvallend veel doelpunten en beslissingen in de laatste minuten en in de blessuretijd. Het gezegde dat in voetbal de laatste (extra) minuut even goed telt als de eerste gaat dus alweer op.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Rochus Deurne - KFC Kontich A (1e provinciale), uitslag 2 - 2. De gasten vlogen er in deze derby meteen in en ze scoorden binnen het kwartier de 0 - 1. Daarna benadrukte de thuisploeg haar koppositie en ze kwamen eerst gelijk, en na de rust ook op een 2 - 1 voorsprong die ze probeerden vast te houden tot het einde, maar Kontich hing in de voorlaatste minuut de bordjes gelijk.

* Rapid Leest - KV Bonheiden (2e provinciale A), uitslag 1 - 0. De supporters kregen een spannende burenstrijd te zien tussen twee ploegen die momenteel in het rechtse rijtje kamperen, al hadden ze liever wat méér uitgespeelde kansen gezien. Na de rust zag de thuisploeg een goal afgekeurd worden, maar in de extra tijd leverde een vrije trap hen nog vrij onverwacht de winnende treffer op.

* K Wijnegem VC - KFC Katelijne A (3e provinciale C), uitslag 2 - 2. Na de verdiende uitwinst van vorige week deed KWVC ook nu weer van zich spreken. De ploeg sloot de eerste helft af met 1 - 0 maar die voorsprong verdween na de rust. Toen Katelijne 10 minuten voor tijd via strafschop de 1 - 2 scoorde leek de partij beslist, maar in de laatste minuut kon Wijnegem eveneens een strafschop benutten.

* FC Sint Jozef - KFC Berendrecht (4e provinciale A), uitslag 2 - 1. Na een goede competitiestart kreeg de 2e in de stand de co-leider uit de Polder op bezoek, en dat gaf regelmatig vuurwerk. Sint Jozef verzilverde op het half uur een penalty en na de rust kwam Berendrecht terug tot 1 - 1. In het laatste kwartier moest de thuisploeg met tien man verder, maar in minuut 94 pakten ze de driepunter nog.


KFCE Zoersel - KVV Duffel.

Beide ploegen promoveerden eind vorig seizoen naar de hoogste provinciale reeks, en op deze frisse zaterdagavond toonden ze allebei dat ze daar een absolute aanwinst zijn.

KFCE mocht al even van de koppositie proeven terwijl Duffel, iets minder sterk dan verwacht aan de competitie begonnen, al na vijf minuten op voorsprong kwam via Wesley Verschaeren.

Zoersel reageerde meteen en nadat Bart Hendryckx een strafschop niet voorbij KVV-doelman Glenn Smets kreeg, maakte Sam Van Beurden er op het half uur toch 1 - 1 van.

Even later scoorde Jossip Braspenninckx zelfs de 2 - 1 en dat leek ook de ruststand te worden, maar via een Zoerselse owngoal werd het op de valreep nog 2 - 2.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd spannend om volgen, maar KFCE greep het overwicht hoe langer hoe meer. Duffel probeerde het punt tevergeefs vast te houden, tot een dikke tien minuten voor tijd: Jossip Braspenninckx prikte zijn tweede van de avond tegen de netten, goed voor de 3 - 2 eindstand én de drie punten.

Na deze "Klapper" maakt Zoersel volgende week de verplaatsing naar het sterke KFC Kontich, terwijl Duffel middenmoter Witgoor Dessel op bezoek krijgt. Niet simpel voor beiden dus, maar in eerste provinciale is het nu eenmaal zowat elke week "erop of eronder".

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 17 september 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
KFC Poppel - KFC Meerle, uitslag 7 - 4.

Het (voorlopig) laatste nazomerse weekend stond bol van zowel hoge scores als spektakel, en daarom maken we daar in deze rubriek ook ruim plaats voor.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Kalmthout SK - Sporting Burcht (2e provinciale A), uitslag 5 - 3. In een spektakelrijke wedstrijd met 7 gele en 2 rode kaarten zette de gepromoveerde thuisploeg een vroege achterstand nog voor de rust ruim recht, nadat de bezoekende doelman werd uitgesloten. KSK bouwde de 3 - 2 pauzestand verder uit en hoewel Burcht nog sterk terugkwam moest de ploeg met negen man het hoofd buigen.

* Nielse SV - K Wijnegem VC (3e provinciale B), uitslag 3 - 5. Nog voor het halfuur leidde Nielse met 2 - 0, maar de gasten hingen de bordjes vrij snel gelijk. Dat deden ze op het uur opnieuw na een derde thuisgoal: 3 - 3. Ze leken ook meteen gelanceerd en in de laatste twintig minuten gingen ze op hun élan door met de 3 - 4 voorsprong én met de beslissende vijfde treffer in de laatste minuut.

* KFC Pulle - K Zandhovense SK (3e provinciale C), uitslag 2 - 3. Ook deze keer was de derbyclash tussen beide buren er ééntje om in te lijsten. Na een vroege achterstand zette Pulle even voor de rust de verdiende 1 - 1 op het scorebord. Ze kwamen zelfs op voorsprong door een owngoal van KSK, dat terugkwam tot 2 - 2 en het wenkende gelijkspel even voor tijd nog om kon zetten in een 2 - 3 zege.

* FC Antwerpen Noord - KVV Ternesse B (4e provinciale B), uitslag 8 - 6. Met zes treffers voor en acht na de rust zullen weinigen zich verveeld hebben bij deze ongelooflijk verlopen wedstrijd tussen de nieuwkomer in competitie en de Ternesse-beloften. Na de 2 - 0 voor de FC werd er gerust met 3 - 3. In de tweede helft scoorden de gasten drie goals, maar de thuisploeg liet er nog vijf noteren.


KFC Poppel - KFC Meerle.

De supporters zagen een sensatierijke Noord-Kempische derby tussen twee ploegen die elkaar waard waren, al waren de gasten zowat heel de wedstrijd op achtervolgen aangewezen.

Iedereen kreeg in elk geval waar voor zijn geld, en dat begon al na een halve minuut met de 1 - 0 van Kenneth Seels en de gelijkmaker in minuut vijf, na een Poppelse owngoal.

Na deze intense start vielen er rond het half uur drie thuisgoals: twee van Iben Schellekens en één van Miguel Ten Brink, maar ook Meerlenaar Stef De Jongh trof het doel. Ruststand 4 - 2.

Er kon tijdens de pauze al fink wat nagekaart worden in de kantine, maar het spektakel was nog niet afgelopen, want er zouden in de tweede helft nog vijf goals bijkomen.

Nadat Youness Douadi een strafschop succesvol omzette en Miguel Ten Brink er met zijn tweede van de middag 6 - 2 van maakte, staken de gasten een stevige tand bij en mét resultaat, al was dat pas in de laatste tien minuten met treffers van invaller Mitch Theuns en Bjorn Voeten: 6 - 4.

Nog even mocht de groenwitte aanhang hopen op een ultieme stunt in de extra tijd, maar Dusty Van Gils drukte die laatste hoop de kop in met de zevende thuisgoal en de 7 - 4 eindstand.

Zelden was de thuisploeg zo accuraat in de afwerking, terwijl een strijdend KFC Meerle naast vier uitdoelpunten nog een aantal keer flink wat pech kende in deze "Klapper van de Week", die in beide kampen niet snel vergeten zal worden.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 10 september 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
FC Merksem - KFC Lint, uitslag 5 - 5.

De nazomerse temperaturen werkten blijkbaar inspirerend, want de goals vielen als herfstbladeren, met een opvallend FC Walem (2e A) als grote slokop. Zij maakten voor de tweede week op rij zeven doelpunten, een voorlopig onaards gemiddelde. Maar ook elders was er weer heel wat te zien.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Witgoor Dessel - KSK Branddonk (1e provinciale), uitslag 2 - 4. De thuisploeg opende al vlug de score in deze superderby maar nog voor de rust draaiden de gasten de stand om in hun voordeel. Ook in de tweede helft speelden ze sterk, en in de laatste tien minuten liepen ze zelfs verder uit. Nadat Witgoor nog even terugkwam tot 2 - 3 maakte Branddonk de zaak even voor tijd verder af.

* FC Ekeren - K Kalmthout SK (2e provinciale A), uitslag 4 - 3. De afwezigen hadden ongelijk bij deze spannende en spektakelrijke wedstrijd tussen twee ploegen die vorig seizoen nog in derde speelden. In het eerste uur hees Ekeren zich naar een 3 - 0 voorsprong en even later stond het 4 - 1. In een zinderend slot scoorden de gasten nog twee keer en ze kwamen nog erg dicht bij een puntje.

* Zwaluwen Olmen - FC Wezel Sport (2e provinciale B), uitslag 0 - 5. Er waren heel wat kijkers komen opdagen voor deze grote klapper tussen twee dorpsgenoten, en zij kregen een volledig onverwacht wedstrijdverloop te zien. Nadat de vertimmerde thuisploeg met een achterstand ging rusten kregen ze in de tweede helft nog vier tegengoals binnen, met een verrassende forfaitscore als eindresultaat.

* Maria-ter-Heide - KFC Halle (4e provinciale A), uitslag 3 - 4. Met drie goals in het eerste half uur leek MtH de partij al vroeg in de pocket te hebben. Ook een benutte strafschop tegen bracht ze niet echt van de kook. Maar na die 3 - 1 kwam Halle op het uur terug met de aansluitingstreffer. Dat bleef zo tot in de extra tijd, maar met twee treffers zorgden de gasten voor een onwaarschijnlijke terugkeer.


FC Merksem - KFC Lint.

De "Klapper" van deze week stak er vooral qua scoreverloop helemaal met kop en schouders bovenuit, en dat maakte onze keuze ook vrij gemakkelijk.

De bezoekers stonden meteen scherp en vooral Tom Van Kerkhoven bewees dat met een eerste doelpunt na zes minuten. Daar deed hij nog een tweede bij en daarmee schudde hij Merksem blijkbaar wakker, want in het derde kwartier scoorde de FCM vlotjes drie keer.

Daar waren Fouad Zounaki en twee keer Gilles Curtoud verantwoordelijk voor, en toen Jeffrey Bertels er nog voor de rust 4 - 2 van maakte zat de thuisploeg op de spreekwoordelijke rozen.

Dat bleef ook zo na de verfrissingen: Maxim Bertels scoorde op het uur de 5 - 2 en hier en daar werd het Merksemse overwinningsfeestje al voorzichtig ingezet. Maar dan braken de laatste twintig minuten aan, en die zouden legendarisch worden.

Op vijf minuten tijd scoorden beide invallers Achraf Guernaoui en Toon Verschaeren de 5 - 3 en 5 - 4. Merksem hield die stand vast tot in de extra tijd, maar dan gebeurde het onwaarschijnlijke : Kyo Oenang prikte de gelijkmaker binnen die KFC Lint nog een onverwacht punt bezorgde en daarmee de thuisspelers uitgeteld in het gras deed belanden : 5 - 5.

Zo kregen de toeschouwers tien doelpunten te zien in een onwaarschijnlijk duel, en er zal in Merksem zelden zo lang zijn nagepraat over deze "Klapper van de Week" die deze titel volledig verdiende.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 3 september 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
KFC Berendrecht - KVNA Wortel, uitslag 5 - 4.

Op deze eerste volledige provinciale speeldag werd er volop "ingevlogen" al noteerden we ook acht brilscores, bij één op tien wedstrijden dus, een record.

Onze eerste keuzelijst werd een vrij uitgebreide, omdat er een aantal spannende en intense wedstrijden waren, zowel qua het vertoonde spel als qua scoreverloop. Uiteindelijk konden we toch onze eerste selectie van dit seizoen maken.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* VV Duffel - Berlaar Heikant (1e provinciale), uitslag 1 - 1. Beide teams legden een aantrekkelijke wedstrijd op de mat met bij wijlen erg goed voetbal. Debutant Duffel leek even voor tijd de driepunter in eigen huis te houden, maar in de laatste seconde zette Heikant een gecontesteerde strafschop succesvol om. Al bij al was deze derby voor beide teams een veelbelovende seizoensopener.

* FC De Kempen TL A - Witgoor Dessel (1e provinciale), uitslag 2 - 2. Ook deze derby-clash stond op hoog niveau. De gepromoveerde thuisploeg kwam vrij vroeg op voorsprong, maar even na het half uur ging Witgoor erop en erover. Twee minuten later kwam De Kempen terug gelijk. In een intense tweede helft werd er niet meer gescoord, al claimden de gastheren nog tevergeefs een strafschop.

* KSAV Sint Dimpna A - KFC Herselt (2e provinciale B), uitslag 5 - 0. Na de titel van vorig seizoen hebben de Gelenaars ook nu hun start niet gemist. Ze openden al meteen de score en deden er daar op het half uur nog eentje bij. De gasten slikten even later een rode kaart en ze waren mede daardoor ook na de rust niet opgewassen tegen een sterk en vooral overtuigend spelend KSAV.

* SK Peulis - Zennester Hombeek (4e provinciale D), uitslag 5 - 3. Met acht doelpunten in nazomerse temperaturen en een mooi scoreverloop hebben de supporters zich bij deze derby absoluut niet verveeld. De gasten maakten twee keer een achterstand ongedaan, en dat deden ze na de rust nog eens. Deze 3 - 3 leek ook de eindscore te worden, maar in de blessuretijd scoorde SK nog twee keer.


KFC Berendrecht - KVNA Wortel

Wat een formidabele wedstrijd werd er gespeeld in de Polder !... Vooral het scoreverloop was er ééntje om in te lijsten. Bezoeker Joos Dockx rondde de eerste Wortelse aanval succesvol af, en na de gelijkmaker van Jordy Daelman deed Mattias Van der Linden dat opnieuw: 1 - 2.

Meteen na de rust verzilverde Nicky Vanhemelryck een Berendrechtse penalty. Daar deed Kevin Van Schaverbeke meteen de 3 - 2 voorsprong bij, maar nauwelijks een minuut later stond Mattias Van der Linden alweer op de goede plaats voor de gelijkmaker.

Dan konden de supporters even herademen, maar twintig minuten voor tijd zette Philippe Van Erck Wortel voor de derde keer op voorsprong: 3 - 4.

Niet voor lang echter, want twee minuten later trapte Nicky Vanhemelryck zijn tweede strafschop van de dag binnen: 4 - 4. Daarna was er nog wat commotie bij de uitsluiting van bezoeker Raf Tilburgs, maar de puntendeling tussen "Bendrecht" en "Wuirtel" leek een feit te zijn.

De winnaar van de avond werd echter de jonge Thomas Schickl, die even voor affluiten inviel en in de laatste seconde de 5 - 4 eindstand op het bord zette.

De Berendrechtse vreugde was groot en ook in de kantine werd er nog duchtig gevierd na deze "Klapper van de Week". Zelfs Pietje De Leugenaar had het scenario niet beter kunnen verzinnen. Enkel jammer dat er een verliezer moest zijn.

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.


>>