Klapper van de Week
Update: 19/11/2018 om 12:00u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Ambachtstraat 7,
2322 Hoogstraten-Minderhout, België.
Tel: +32 (0)3 314.73.48 / +32 (0)477-52.01.63
Fax: +32 (0)3 340.26.50
info@spranco-matic.be
www.spranco-matic.be
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
www.voetbalexpress.be
Alle uitslagen via GSM,
Tablet, Blackberry,
iPad & Smartphone
Laatste update: 19/11/2018 om 12:00u
Extra  /  Allerlei  /  Klapper van de Week

Sportveldberegening
Ambachtstraat 7, Hoogstraten-
Minderhout, België.
www.spranco-matic.be


DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2018-2019

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

Alle suggesties om een wedstrijd uit te kiezen zijn daarbij welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog wat extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur.

Mail ons daarvoor op klapper van de week.

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.

Voor de "Klappers" van het seizoen 2017-2018, klik hier.


Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 19 november 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFC Beekhoek Sport - FC Wezel Sport, uitslag 3 - 4.

Vanwege de eerste echt snijdend koude oostenwind werden er ongetwijfeld heel wat warme porties koffie, chocomel en "minuut-soepjes" geserveerd in de voetbalkantines. Hier en daar leed het niveau van het vertoonde spel misschien ook wat onder die koude, maar we konden toch vrij probleemloos een aardig rijtje kandidaten selecteren.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Flandria - Lentezon Beerse (3e provinciale A), uitslag 1 - 0. Ook tegen de leiders, met zeven tegengoals de minst gepasseerde ploeg uit provinciale, deed het derde geklasseerde Flandria, vorig jaar nog in 4e, het alweer prima. In deze topper zorgden beide teams voor een intens duel met heel wat inzet en slechts één beslissende goal, die Flandria tot op één puntje van Lentezon brengt.

* SKS Wilrijk-JAS A - KFC Katelijne A (3e provinciale B), uitslag 2 - 1. Met het duel tussen de koplopers en Katelijne, derde in de stand, stond er een absolute topper geprogrammeerd. De thuisploeg drukte al snel haar stempel op de wedstrijd en scoorde ook, maar na de rust hing de KFC de bordjes gelijk. Ze hadden dat punt lang in handen, maar verloren dat in minuut 91 na een betwiste strafschop.

* SKS Herentals - VC Poederlee (4e provinciale E), uitslag 1 - 7. In deze berekoude zaterdagavondderby uit de top vijf konden vooral de bezoekende supporters zich het meeste verwarmen. SKS kwam wel eerst op een dubbele achterstand maar scoorde op het half uur de 1 - 2. In de tweede helft stond er echter geen maat op VCP, dat er nog vijf binnen "jaste" en door deze zege zelfs de eerste plaats pakt.

* KFC Wechelderzande - KVV Rauw Sport (4e provinciale E), uitslag 3 - 1. Eén van dé verrassingen van de provinciale speeldag kwam op naam van Wechelderzande, momenteel geklasseerd in de onderste regionen, maar de jongens stuurden de autoritaire leider onverwacht zonder punten terug naar Mol. Met twee goals binnen het half uur en nog een derde na de rust pakten ze de drie punten in stijl.


KFC Beekhoek Sport - FC Wezel Sport.

Het gepromoveerde Wezel Sport gaat blijkbaar nog altijd door op hetzelfde élan. Begin deze maand hadden ze ook al de "Klapper" vast, en ook nu zorgde de ploeg weer voor spektakel.

Met de eerste periodetitel en de koppositie op zak leek de verplaatsing naar rode lantaarn Beekhoek voor weinig ongerustheid te kunnen zorgen, maar de Gelenaars vlogen er meteen in en maakten twee doelpunten binnen de twintig minuten via Michiel Geeraerts op strafschop en Stijn Peeters.

Dat schudde de gasten wakker en die sloegen nog voor de rust drie keer op rij toe. Nick Janssen, kapitein Mathias Rombouts en Stijn Molenberghs (op penalty) draaiden de situatie volledig om: 2 - 3.

In de tweede helft stak Beekhoek een tandje bij en op het uur werden ze daarvoor ook terecht beloond met de gelijkmaker van Rutger Sterckx. Er zat zelfs nog méér in, maar een aantal grote kansen werden niet benut, en hier kwam Wezel een paar keer goed weg.

Toch behield de KFCB de hoop op een punt, maar ze kregen in de laatste minuten het deksel op de neus, want de immer gevaarlijke spits Mike Oris zette de winnende 3 - 4 op het scorebord.

Deze extra koude douche houdt Beekhoek op een gedeelde laatste plaats, maar als ze op deze manier verder werken en de motivatie hoog houden zit er hopelijk voor hen een snelle kentering in.

Uiteraard blijft Wezel Sport op kop en ze bouwen hun voorsprong zelfs verder uit tot vier punten na deze "Klapper" waarbij ref Kristof Van de Cruys de gele kaart zes keer uit het borstzakje haalde, mooi verdeeld over de twee teams.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 12 november 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
KFC Katelijne A - VC Mortsel OG A, uitslag 3 - 2.

We noteerden vooraf een negental potentiële toppers en bijna vijftien derby's. Die brachten niet allemaal het verwachte spektakel, maar toch konden we onze rubriek probleemloos samenstellen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSK Kasterlee - FC Zwaneven (3e provinciale C), uitslag 2 - 1. Dit was een druk bijgewoonde derby tussen de productiefste ploegen in 3C. De gasten straften eerst een foutje af terwijl een sterk KSK pas na de pauze werd beloond met de verdiende gelijkmaker en de voorsprong, waarna Zwaneven de inzet verhoogde maar te weinig kansen kon creëren, al kwamen ze in extremis nog dicht bij een punt.

* Excelsior Bouwel - KFC Herenthout (3e provinciale C), uitslag 1 - 1. In dezelfde reeks stond nog een klassieker geprogrammeerd tussen twee buren, waarbij vooral de kassiers altijd erg tevreden zijn. Na een spannende en op-en-neergaande eerste helft brak de wedstrijd pas echt open na de rust. Een kwartier voor tijd scoorden de gasten de 0 - 1 maar in de allerlaatste minuut kwam Bouwel nog gelijk.

* KSK Wavria A - KSK Rumst (4e provinciale C), uitslag 2 - 2. De leiders hadden de nodige moeite met de (gedeeld) tweede in de stand, die er direct in vloog, met twee goals binnen de tien minuten als beloning, en deze 0 - 2 werd ook de ruststand. Pas een eind voorbij het uur kon Wavria tegenscoren, en in een fel bevochten eindfase leverde een benutte strafschop hen alsnog een gelijkspel op.

* KSK Oosthoven - KSAV Sint Dimpna B (4e provinciale E), uitslag 6 - 4. Beide teams uit het rechtse rijtje leverden een onverwacht en spektakelrijk duel af. Al snel kwam de thuisploeg twee keer op voorsprong, maar de gasten gingen erop en erover (2 - 3). Dat deed Oosthoven eveneens, maar nu kwam Sint Dimpna terug gelijk tot 4 - 4. KSKO greep echter de drie punten met twee late treffers.


KFC Katelijne A - VC Mortsel OG A.

De KFC stond gedeeld vierde, maar wel met een achterstand van vijf punten op Mortsel dat op zijn beurt op vijf punten van leider Wilrijk-JAS volgde.

Katelijne nam vrijwel direct het initiatief maar ze geraakten niet voorbij doelman Tim Busschots, die na een half uur wel de handen in de lucht kon steken na de 0 - 1 van zijn kapitein Tim Herpoel. Die maakte er even voor de rust zelfs 0 - 2 van, twee goals uit de twee enige Mortselse kansen.

De thuisploeg kwam scherper uit de kleedkamer en dat leverde op het uur ook de aansluitingstreffer op: Umut Aktepe liet die 1 - 2 achter zijn naam schrijven, maar even later slikte hij zijn tweede geel.

Het zag er dus niet goed uit voor de KFC, maar zelfs met zijn tienen lieten ze zich gelden. In twee dolle minuten scoorden zowel invaller Quinten Janssens als kapitein Michael Maeremans: 3 - 2.

Nadat bezoeker Amara Cham ook zijn tweede gele kaart kreeg van ref Dimitri Heylen en dus de douches in mocht bleef het wel spannend, maar verdere doelpunten bleven uit, zodat Katelijne de derde plaats pakt en nu nog slechts twee punten achterstand telt op Mortsel.

Deze wedstrijd had zowat alle ingrediënten in huis die wat ons betreft een "Klapper" nodig heeft: spanning, goed voetbal, intensiteit, een portie geel en rood én een mooi scoreverloop.

Het resultaat draait echter vooral uit in het voordeel van periodekampioen SK Wilrijk-JAS, dat verder uitloopt naar een voorsprong van acht punten, en dat volgende zondag Katelijne op bezoek krijgt.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 5 november 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFC Antonia A - FC Wezel Sport, uitslag 3 - 3.

Onze eerste "Klapper" van november staat grotendeels in het teken van het eerste periodekampioenschap, dat een paar verrassende ontknopingen in petto had. We kennen in totaal trouwens al negen van de elf winnaars, terwijl de overige twee er voor 99 procent zeker van zijn.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Wuustwezel - FC Oppuurs (1e provinciale), uitslag 1 - 5. De bezoekers startten flink gemotiveerd en dat leverde hen in de eerste helft een 0 - 2 voorsprong op. KFCW, dat mede door de blessurelast het juiste ritme nog niet helemaal te pakken heeft, moest nog voor het uur twee extra treffers slikken. Ze scoorden zelf wel maar de vijfde tegengoal leverde Oppuurs de zege én de eerste periode op.

* K Kalmthout SK - Verbroedering Zwijndrecht (2e provinciale A), uitslag 1 - 2. Beide ploegen waren hier al meermaals te gast, en terecht, want ze zorgen bijna altijd voor spektakel. Een snelle treffer zette KSK op weg naar de periodetitel, maar de gasten benutten even later een strafschop en in het laatste kwartier benadrukten ze hun sterkte met een tweede goal, die Kalmthout de periode kostte.

* K Zandhovense SK - KFC Linda Olen (3e provinciale C), uitslag 1 - 1. Het was flink spannend in deze topper tussen de leider en de tweede, want bij winst was periode één voor de KSK. In een mooi op en neer gaande eerste helft scoorden de Olenaars de 0 - 1 maar daarna kregen ze de verdiende tweede goal er niet in. Zandhoven kwam toch terug gelijk en kan op 23 februari de periodetitel veilig stellen.

* Olen United - KVV Rauw Sport (4e provinciale E), uitslag 2 - 2. Samen op kop in het klassement, en beiden nog kanshebber voor de eerste periode: een mooie affiche dus, en dat zou ook blijken. Rauw vloog er volop in en scoorde twee doelpunten op een dik kwartier. Maar United kwam sterk uit de kleedkamer en al na vijf minuten maakten ze de 1 - 2, op het uur gevolgd door de gelijkmaker.


KFC Antonia A - FC Wezel Sport.

Dit duel stak er wat ons betreft qua verloop en intensiteit met kop en schouders bovenuit, en onze keuze voor de "Klapper van de Week" was deze keer dan ook snel gemaakt.

Leider Wezel slikte slechts 6 tegengoals en pakte vorige week het eerste periodekampioenschap, terwijl Antonia op een tweede plaats stond en ook nog maar 9 goals tegen kreeg. Reden genoeg dus om een topper te verwachten en te gaan bekijken, en heel wat supporters deden dat dan ook.

Bezoeker en goalgetter Mike Oris opende de score met de 0 - 1, maar de thuisploeg pakte over en bekroonde even na het halfuur haar overwicht met de gelijkmaker van jong talent Sam Van Geertruyden, die er even na de rust ook meteen zijn tweede bij deed: 2 - 1.

Toen Jan Van Der Voort er net voor het uur 3 - 1 van maakte leek Antonia op weg naar de driepunter, maar Wezel stak een stevige tand bij en met nog een kwartier te gaan scoorde Mike Oris de 3 - 2.

Dat bleef zo tot een paar minuten voor tijd, want met zijn derde van de namiddag maakte alweer Mike Oris er 3 - 3 van, een doelpunt dat fel gecontesteerd werd door de thuisploeg en haar supporters, die een voorafgaande maar niet bestrafte handsbal gezien hadden.

Uiteraard leidde dat tot heel wat opwinding en protest richting scheidsrechter Lennert Coeck, plus een viertal gele kaarten voor Antonia, wat het totaal van deze spektakelrijke "Klapper" op 9 bracht, waarvan 4 voor de bezoekers, die hun punt "op een diefje" binnen haalden en zo op kop blijven.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 29 oktober 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
KFC Poppel - Zandvliet Sport, uitslag 3 - 3.

Na een periode met nazomers konden de eerste jassen, mutsen, sjaals en zelfs handschoenen terug uit de kast. We noteerden niet echt heel veel grote uitschieters, en misschien dat de eerste bijtende poolwind daar voor iets tussen zat, maar we vonden wel voldoende kandidaten voor onze rubriek.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Rochus Deurne - KFCE Zoersel (1e provinciale), uitslag 2 - 2. De bezoekers handhaven zich na hun sterke start nog altijd in de top vier. In deze spannende topper konden ze voor de rust eerst een achterstand ongedaan maken en na een uur kwamen ze zelfs voor. In een opwindende eindfase zette Rochus alles op alles en met succes, en zo eindigde dit duel tussen de twee promovendi nog gelijk.

* Verbroedering Zwijndrecht - GR Katelijne (2e provinciale A), uitslag 2 - 4. De gastheren krijgen hier ook deze week een vermelding, al liep het nu anders af dan gewild. Ze kwamen nochtans twee keer op voorsprong en de 2 - 1 stond tien minuten voor tijd nog op het scorebord. Maar in de ultieme minuten zorgde Groen Rood met nog drie goals voor een onverwacht en spectaculair einde.

* KVV Dosko - KSV Oud Turnhout (3e provinciale A), uitslag 3 - 3. Met Dosko zal absoluut rekening gehouden moeten worden, dat is zeker. Ook de gasten wisten dat, maar ze verkochten hun huid duur, al kwamen ze voor de rust tot twee keer toe achter. Een strafschop zette de thuisploeg op 3 - 2 en op weg naar de drie punten, maar een knokkend KSVOT maakte in de laatste seconden nog gelijk.

* Oxford Hemiksem - KFC Kontich B (4e provinciale C), uitslag 2 - 2. In deze topper tussen de beide medeleiders was winst goed voor de eerste periodetitel. De bezoekers leidden bij de rust met 0 - 1, en na de gelijkmaker op het uur ook met 1 - 2. Bij die stand zouden ze periodekampioen zijn, maar even voor tijd kwam Oxford terug gelijk, waardoor "lachende derde" Wavria A de eerste periode wint.


KFC Poppel - Zandvliet Sport.

Ondanks de koude hebben de supporters zich zonder twijfel kunnen verwarmen aan deze wedstrijd tussen twee ploegen uit het linkse rijtje, die elk op hun beurt de langste verplaatsing van het seizoen moeten maken.

Vanaf het begin trokken beide teams het vizier volledig open, maar pas even voor het einde van de eerste helft viel het eerste doelpunt via bezoeker Sam Teysen: 0 - 1.

Een door Dusty Van Gils benutte strafschop zette Poppel terug op 1 - 1, maar even later kwam Zandvliet opnieuw voor via Indy Vanhaelst en, toen deze een zestal minuten voor tijd ook de 1 - 3 maakte, leek de Zandvlietse winst binnen.

Maar de thuisploeg kromde de rug en Miguel Ten Brink scoorde seconden later de aansluitingstreffer. En dat was nog niet alles, want toen sommigen in de laatste seconden de warme kantine al hadden opgezocht floot ref Jasper Van Duppen een strafschop voor Poppel, die opnieuw door Dusty Van Gils verzilverd werd: 3 - 3, meteen de eindstand.

Vooral de spannende en sensationele laatste minuten van deze "Klapper" waren om in te lijsten, en we kunnen ons voorstellen dat Zandvliet op 24 februari 2019 bijzonder scherp zal staan voor een sportieve revanche bij hun thuiswedstrijd tegen Poppel.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 22 oktober 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KVS Branst - KV Hooikt, uitslag 3 - 4.

Alweer een mooie nazomer-zondag, veel spektakel, spannende duels, slechts één van de 88 wedstrijden die op 0 - 0 eindigde en véél doelpunten. Dat alles leverde ons weer een mooie lijst met kandidaten op, al was onze uiteindelijke keuze vrij snel gemaakt.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Sporting Burcht - Verbroedering Zwijndrecht (2e provinciale A), uitslag 0 - 2. Deze derby tussen twee clubs die elkaars terreinen bijna zien liggen werd een druk bijgewoonde happening met hoogstaand voetbal, spanning en inzet. De goals hingen af en toe in de lucht, maar pas een kwartier voor tijd scoorden de gasten, en een knokkende thuisploeg moest in de extra tijd een tweede treffer toestaan.

* FC Arendonk - KFC Bevel (2e provinciale B), uitslag 3 - 4. De sterk voetballende fusieploeg vloog er vanaf de eerste minuut in en na een half uur stonden ze 3 - 0 voor. Nog voor de rust maakten de gasten echter twee tegengoals, en in een onwaarschijnlijk laatste wedstrijdgedeelte keerde de lat eerst de vierde Arendonkse treffer, en zorgde Bevel voor de gelijkmaker én voor de winnende goal.

* Putte SK - KFC Meerle (3e provinciale A), uitslag 3 - 3. Beide ploegen uit het rechtse rijtje vochten 90 spannende minuten lang voor wat ze waard waren. De gasten, na een slechte seizoensstart op plaats zestien, kwamen twee keer op voorsprong maar Putte kwam evenveel keer terug gelijk. De 2 - 3 gaf Meerle opnieuw uitzicht op de zege, maar een knokkende thuisploeg pakte in extremis nog een punt.

* FC Suraye United Mechelen - KSC Mechelen (4e provinciale D), uitslag 2 - 1. Na speeldag negen stond de recent opgerichte thuisploeg puntenloos onderaan. Het beloofde dus moeilijk te worden tegen leider KSC, dat na de rust op een 0 - 1 voorsprong kwam. Maar in het laatste kwartier scoorde Suraye de gelijkmaker, en in de voorlaatste minuut zorgden ze voor de onmogelijk geachte winst.


KVS Branst - KV Hooikt.

Qua spektakel stak deze wedstrijd er ons inziens toch wat bovenuit als kandidaat "Klapper", zeker als we het scoreverloop en de gegevens vooraf bekijken.

De thuisploeg stond dit seizoen al vierde terwijl Hooikt zelfs een weekje de rode lantaarn droeg, maar in deze reeks zijn er al flink wat schommelingen geweest.

Middenmoter Branst werd al na een viertal minuten op een 0 - 1 achterstand gezet door bezoeker Arthur Dalle, maar Jelle Hermans trok een kwartier later de stand terug gelijk.

De thuisploeg wilde duidelijk méér en Kenny Van Aken zette even later de verdiende 2 - 1 voorsprong op het scorebord. Maar ook die stand veranderde snel, want KV-ers Torben Driesen en Tomasz Calus verhoogden nog voor de rust de spektakelwaarde met de gelijkmaker én met de 2 - 3 ruststand.

Er kon in de kantine al flink worden nagepraat over die vijf doelpunten van de eerste helft, maar er zouden er nog volgen. Branst-kapitein Jens Demul zorgde op het uur voor de 3 - 3 en die stand bleef vrij lang staan.

Toch kwam er nog een winnaar uit de bus toen de ervaren Hooiktse kapitein Glenn Janssens de 3 - 4 tegen de netten kon werken. Dat werd ook de eindstand, en zo kon KV deze "Klapper" en een toch wat bewogen week afsluiten met drie punten, en zo de voorlopige vijfde plaats vasthouden.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 15 oktober 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KVC Oostmalle - K Zandhoven SK, uitslag 4 - 3.

Het extra nazomers weekend leverde heel wat doelpunten en flink wat spektakel op, zodat we weer een mooi lijstje konden samenstellen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Ranst A - K Kalmthout SK (2e provinciale A), uitslag 3 - 5. De bezoekers blijven verbazen. Voor de tweede week op rij zijn ze van de partij in deze rubriek, al werden ze nét niet de laureaat. Tegen Ranst keken ze tegen een 1 - 0 en 3 - 1 achterstand aan, maar ze sloegen telkens terug en nadat ze na een uur op 3 - 3 kwamen gingen ze op hun élan door met twee extra goals en de verdiende driepunter.

* Sporting Tisselt - KFC Broechem A (2e provinciale A), uitslag 3 - 3. Na een spannende eerste helft brak de partij pas echt open na dik vijf minuten in de tweede helft. Sporting scoorde maar even later gingen de gasten erop en erover. Na de Tisseltse gelijkmaker pakten ze opnieuw het commando over (2 - 3), maar een alweer erg sterk spelende thuisploeg sloot de namiddag nog af met de gelijkmaker.

* KFC Heultje - SC Wiekevorst (4e provinciale D), uitslag 1 - 4. Beide clubs liggen op een steenworp van elkaar en ze mogen momenteel allebei de top drie in het vizier nemen. Onder leiding van een goed leidende gelegenheidsref nam SCW een vliegende start met een vroege goal, en daar deden ze er nog twee bij. Na de rust sloeg Heultje terug, maar met de vierde goal pakten de gasten de derbyzege.

* FC De Kempen B - VC Poederlee (4e provinciale E), uitslag 5 - 2. Nadat de gasten vorige week het ongeslagen Rauw versloegen gingen ze opnieuw goed van start in deze derby, met de 0 - 2 als gevolg. De thuisploeg stak echter een tandje bij en bij de rust hingen de bordjes terug gelijk. Daarna gingen de "jonge veulens" door, en na de 3 - 2 maakten ze met twee late goals de verrassing compleet.


KVC Oostmalle - K Zandhoven SK.

Het werd een memorabele zondagmiddag in het Oostmalse Warandepark, waar de nog ongeslagen leider Zandhoven op bezoek kwam, met maar liefst vijf punten voorsprong op de rest.

Het gepromoveerde KVC behaalde 7 punten op 18, en met een voorlopige plaats in het rechtse rijtje moet daar alles momenteel nog een beetje op zijn plaats vallen.

Zandhoven verloor eerst doelman Niel De Booij maar kwam wel op voorsprong door René Romand. Pas na het halfuur kwam de thuisploeg er sterker door en Jan Mangelschots hing de score terug gelijk.

De tweede helft werd er één om in te lijsten, met twee ploegen die er allebei voor gingen én daarbij ook voor spektakel zorgden. Het begon al meteen met de 2 - 1 via Jeroen Schryvers, maar op het uur was klasbak René Romand opnieuw present met de gelijkmaker.

De kijkers kwamen ogen te kort om het op- en neergaande spel te volgen, terwijl er voortdurend doelpunten in de lucht hingen. KVC-er Kuider Hamaida luidde het laatste kwartier in met de 3 - 2 en even later verhoogde Senja Deschrijver de score naar 4 - 2, maar ook daarna bleef het erg spannend.

Pas in de laatste minuut werd Zandhoven nog beloond toen Dominic Jacobs er 4 - 3 van maakte, maar daar bleef het bij in deze "Klapper", en zo stak Oostmalle drie gouden punten op zak na een toch wel verrassende zege tegen de sterke leiders, die hun ongeslagen statuut nu kwijt zijn, maar die volgens de kenners zonder twijfel heel hoog kunnen eindigen.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 8 oktober 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Sint Job - KVV Duffel, uitslag 4 - 4.

Ook nu was onze eerste lijst met kandidaten vrij uitgebreid, en bij onze uiteindelijke keuze konden we alles mooi verdelen over de vier afdelingen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Kalmthout SK - Willebroekse SV (2e provinciale A), uitslag 5 - 1. Beide teams werden vorig seizoen kampioen in 3e provinciale en vooral de nog ongeslagen thuisploeg blijft schijnbaar probleemloos op dat élan doorgaan. KSK sloot een verbazend sterke eerste helft af met 3 - 0, en na een tegengoal maakten ze er in de laatste 20 minuten nog twee bij, met een verdiende leiderspositie als beloning.

* Groen Rood Katelijne - KFC Ranst A (2e provinciale A), uitslag 5 - 3. Na de degradatie en heel wat aanpassingen leverden de eerste vijf wedstrijden van GRK slechts twee puntjes op. Maar nu ging het beter en met vier goals in het eerste uur lag de eerste zege voor het grijpen. Een gemotiveerd Ranst kwam nog even terug aandringen maar een vijfde goal maakte de thuisoverwinning compleet.

* SV Aartselaar A - SV Nielse (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. Met een tweede plaats en slechts één tegengoal was de thuisploeg klaar voor de komst van de buren, die na een kwartier op voorsprong kwamen maar bij de rust 3 - 1 achter stonden. In de tweede helft scoorden ze tegen en dat deden ze opnieuw na de 4 - 2, maar in het spannend wedstrijdeinde van deze derby hield Aartselaar stand.

* VC Poederlee - KVV Rauw Sport (4e provinciale E), uitslag 4 - 1. KVV was één van de vier provinciale ploegen met het maximum van de punten achter hun naam, en met de tweede plaats van VCP werd dit dus een heuse en druk bijgewoonde topper. Rauw benadrukte zijn sterkte met de 0 - 1 maar nog voor de rust ging Poederlee erop en erover, en in de tweede helft werd de zege verder uitgebouwd.


KFC Sint Job - KVV Duffel.

Deze merkwaardige voetbalnamiddag met acht doelpunten, een ongelooflijk scenario en een spannende ontknoping leek ons geknipt voor de vermelding "Klapper van de Week".

Beide ploegen misten hun seizoensstart compleet, met een laatste en voorlaatste plaats als voorlopig gevolg. Na nauwelijks twee minuten kreeg Sint Job de 0 - 1 rond de oren van Wesley Verschaeren en toen Joost Delmeire er even later 0 - 2 van maakte leek het duel al vroeg beslist.

Nog voor de rust werd de lijdensweg van de rode lantaarn nog verzwaard met twee tegengoals van klasbak Wesley Verschaeren, maar net na diens hattrick scoorden thuisspelers Yarno Bonaers en Björn Genar op de rand van de eerste helft elk één keer tegen. Ruststand 2 - 4.

Na de rust hielden de bezoekers lang het slot op de deur maar Sint Job-kapitein Joris Jaspers maakte er net voor het laatste kwartier 3 - 4 van, en dat zorgde voor nieuwe hoop bij de thuissupporters.

Duffel vocht echter terug maar geraakte niet voorbij thuisdoelman Andreas Smits, en kreeg even later het deksel op de neus na een vrije trap waarbij Björn Genar de gelijkmaker kon binnenwerken: 4 - 4.

Zo zette Sint Job een 0 - 4 achterstand nog om in een gelijkspel en een puntje dat méér dan welkom is, al blijft de ploeg op de laatste plaats staan, net na VV Duffel. Hopelijk kunnen beide teams in de volgende weken de broodnodige punten verzamelen in de hoogste provinciale afdeling, waar het trouwens zowat elke week "van moetens" is.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 1 oktober 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
KFC Ranst A - Sporting Burcht FC, uitslag 3 - 4.

Onze eerste selectieronde telde een negental kanshebbers. Daaruit konden we zonder al te veel moeite onze "Klapper" kiezen, die vooral qua scoreverloop er ons inziens toch wel uit sprong. Daarnaast was er vooral in 4e provinciale nogal wat spektakel te zien.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Merksplas SK - Arendonk Sport (2e provinciale B), uitslag 4 - 4. Nadat de thuisploeg op voorsprong kwam gingen de gasten erop en erover, maar dat deed KMSK op zijn beurt, zodat er een 3 - 2 pauzestand op het bord stond. Toen even na de rust ook de 4 - 2 viel leek de thuiszege een feit, maar na de Arendonkse aansluitingstreffer sleepte de ploeg in de extra tijd nog een puntje weg.

* Oxford Hemiksen - KFCV Wintam (4e provinciale C), uitslag 3 - 1. Er was vrij veel belangstelling voor deze derbyclash. De bezoekers namen meteen een voorsprong en Oxford moest een tijdje naar adem happen, maar het team stak een tandje bij en werd voor de rust nét niet beloond met de gelijkmaker. Die viel echter wel op het uur, en na twee extra thuisgoals moest Wintam het hoofd buigen.

* KSC Mechelen - KVC Booischot (4e provinciale D), uitslag 4 - 1. Met een 15 op 15 zakten de leiders af naar het 2e geklasseerde KSC, dat op het half uur de 0 - 1 moest toestaan maar op het randje van de eerste helft gelijk maakte. Daar deden ze tien minuten na de rust een tweede bij, en in een spannend laatste half uur beslisten de Mechelaars de wedstrijd, die ze ook de leidersplaats opleverde.

* Ezaart Sport - KFC Wechelderzande (4e provinciale E), uitslag 4 - 3. De afwezigen hadden ongelijk bij deze intense wedstrijd, die een opwindend scoreverloop kende. Wechel miste de seizoensstart maar kwam nu binnen de tien minuten op 0 - 2. Ezaart sloeg terug via strafschop, en na de rust maakten ze gelijk. Daarna liepen de gasten opnieuw uit tot 2 - 3, maar twee thuisgoals beslisten de match.


KFC Ranst A - Sporting Burcht FC.

In een deugddoend herfstzonnetje zagen de supporters een mooi op- en neergaande wedstrijd. Bij de eerste aanval scoorde thuisspeler Wesley Jansen de 1 - 0 en op het half uur benadrukte diens ploegmaat Michiel Mahieu de Ranstse derde plaats in het klassement met de 2 - 0.

Twee minuten later kregen de gasten een strafschop die werd benut door Senja Colakovic, die zo de 2 - 1 ruststand liet noteren, maar Ranst kreeg vroeg in de tweede helft eveneens een penalty en Matthias Baert verzilverde die vlotjes: 3 - 1.

Dat was het sein voor de thuisploeg om de zaak helemaal af te maken, maar de ene na de andere scoringskans werd niet benut, en zo roken de gasten de kans om er wat méér uit te halen.

Op het uur deden ze dat dan ook via de aansluitingstreffer van Hamza Ait Ikkou (3 - 2) die de thuisverdediging wat onzeker leek te maken, en dat zou ook gevolgen hebben.

Wat weinigen nog voor mogelijk hadden geacht gebeurde in de laatste tien minuten: na de gelijkmaker van bezoeker Abdoulie Senghore maakte Senja Colakovic er seconden later met zijn tweede van de namiddag 3 - 4 van voor Burcht, dat zich daarmee in de top drie nestelt, samen met Walem en Hoboken.

Scheidsrechter Lennert Coeck leidde deze "Klapper van de Week" en moest in een toch wel fel bevochten wedstrijd in totaal slechts drie keer geel trekken, waarvan één voor de gasten.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 24 september 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFCE Zoersel - KVV Duffel, uitslag 3 - 2.

Er vielen dit weekend opvallend veel doelpunten en beslissingen in de laatste minuten en in de blessuretijd. Het gezegde dat in voetbal de laatste (extra) minuut even goed telt als de eerste gaat dus alweer op.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Rochus Deurne - KFC Kontich A (1e provinciale), uitslag 2 - 2. De gasten vlogen er in deze derby meteen in en ze scoorden binnen het kwartier de 0 - 1. Daarna benadrukte de thuisploeg haar koppositie en ze kwamen eerst gelijk, en na de rust ook op een 2 - 1 voorsprong die ze probeerden vast te houden tot het einde, maar Kontich hing in de voorlaatste minuut de bordjes gelijk.

* Rapid Leest - KV Bonheiden (2e provinciale A), uitslag 1 - 0. De supporters kregen een spannende burenstrijd te zien tussen twee ploegen die momenteel in het rechtse rijtje kamperen, al hadden ze liever wat méér uitgespeelde kansen gezien. Na de rust zag de thuisploeg een goal afgekeurd worden, maar in de extra tijd leverde een vrije trap hen nog vrij onverwacht de winnende treffer op.

* K Wijnegem VC - KFC Katelijne A (3e provinciale C), uitslag 2 - 2. Na de verdiende uitwinst van vorige week deed KWVC ook nu weer van zich spreken. De ploeg sloot de eerste helft af met 1 - 0 maar die voorsprong verdween na de rust. Toen Katelijne 10 minuten voor tijd via strafschop de 1 - 2 scoorde leek de partij beslist, maar in de laatste minuut kon Wijnegem eveneens een strafschop benutten.

* FC Sint Jozef - KFC Berendrecht (4e provinciale A), uitslag 2 - 1. Na een goede competitiestart kreeg de 2e in de stand de co-leider uit de Polder op bezoek, en dat gaf regelmatig vuurwerk. Sint Jozef verzilverde op het half uur een penalty en na de rust kwam Berendrecht terug tot 1 - 1. In het laatste kwartier moest de thuisploeg met tien man verder, maar in minuut 94 pakten ze de driepunter nog.


KFCE Zoersel - KVV Duffel.

Beide ploegen promoveerden eind vorig seizoen naar de hoogste provinciale reeks, en op deze frisse zaterdagavond toonden ze allebei dat ze daar een absolute aanwinst zijn.

KFCE mocht al even van de koppositie proeven terwijl Duffel, iets minder sterk dan verwacht aan de competitie begonnen, al na vijf minuten op voorsprong kwam via Wesley Verschaeren.

Zoersel reageerde meteen en nadat Bart Hendryckx een strafschop niet voorbij KVV-doelman Glenn Smets kreeg, maakte Sam Van Beurden er op het half uur toch 1 - 1 van.

Even later scoorde Jossip Braspenninckx zelfs de 2 - 1 en dat leek ook de ruststand te worden, maar via een Zoerselse owngoal werd het op de valreep nog 2 - 2.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd spannend om volgen, maar KFCE greep het overwicht hoe langer hoe meer. Duffel probeerde het punt tevergeefs vast te houden, tot een dikke tien minuten voor tijd: Jossip Braspenninckx prikte zijn tweede van de avond tegen de netten, goed voor de 3 - 2 eindstand én de drie punten.

Na deze "Klapper" maakt Zoersel volgende week de verplaatsing naar het sterke KFC Kontich, terwijl Duffel middenmoter Witgoor Dessel op bezoek krijgt. Niet simpel voor beiden dus, maar in eerste provinciale is het nu eenmaal zowat elke week "erop of eronder".

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 17 september 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
KFC Poppel - KFC Meerle, uitslag 7 - 4.

Het (voorlopig) laatste nazomerse weekend stond bol van zowel hoge scores als spektakel, en daarom maken we daar in deze rubriek ook ruim plaats voor.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Kalmthout SK - Sporting Burcht (2e provinciale A), uitslag 5 - 3. In een spektakelrijke wedstrijd met 7 gele en 2 rode kaarten zette de gepromoveerde thuisploeg een vroege achterstand nog voor de rust ruim recht, nadat de bezoekende doelman werd uitgesloten. KSK bouwde de 3 - 2 pauzestand verder uit en hoewel Burcht nog sterk terugkwam moest de ploeg met negen man het hoofd buigen.

* Nielse SV - K Wijnegem VC (3e provinciale B), uitslag 3 - 5. Nog voor het halfuur leidde Nielse met 2 - 0, maar de gasten hingen de bordjes vrij snel gelijk. Dat deden ze op het uur opnieuw na een derde thuisgoal: 3 - 3. Ze leken ook meteen gelanceerd en in de laatste twintig minuten gingen ze op hun élan door met de 3 - 4 voorsprong én met de beslissende vijfde treffer in de laatste minuut.

* KFC Pulle - K Zandhovense SK (3e provinciale C), uitslag 2 - 3. Ook deze keer was de derbyclash tussen beide buren er ééntje om in te lijsten. Na een vroege achterstand zette Pulle even voor de rust de verdiende 1 - 1 op het scorebord. Ze kwamen zelfs op voorsprong door een owngoal van KSK, dat terugkwam tot 2 - 2 en het wenkende gelijkspel even voor tijd nog om kon zetten in een 2 - 3 zege.

* FC Antwerpen Noord - KVV Ternesse B (4e provinciale B), uitslag 8 - 6. Met zes treffers voor en acht na de rust zullen weinigen zich verveeld hebben bij deze ongelooflijk verlopen wedstrijd tussen de nieuwkomer in competitie en de Ternesse-beloften. Na de 2 - 0 voor de FC werd er gerust met 3 - 3. In de tweede helft scoorden de gasten drie goals, maar de thuisploeg liet er nog vijf noteren.


KFC Poppel - KFC Meerle.

De supporters zagen een sensatierijke Noord-Kempische derby tussen twee ploegen die elkaar waard waren, al waren de gasten zowat heel de wedstrijd op achtervolgen aangewezen.

Iedereen kreeg in elk geval waar voor zijn geld, en dat begon al na een halve minuut met de 1 - 0 van Kenneth Seels en de gelijkmaker in minuut vijf, na een Poppelse owngoal.

Na deze intense start vielen er rond het half uur drie thuisgoals: twee van Iben Schellekens en één van Miguel Ten Brink, maar ook Meerlenaar Stef De Jongh trof het doel. Ruststand 4 - 2.

Er kon tijdens de pauze al fink wat nagekaart worden in de kantine, maar het spektakel was nog niet afgelopen, want er zouden in de tweede helft nog vijf goals bijkomen.

Nadat Youness Douadi een strafschop succesvol omzette en Miguel Ten Brink er met zijn tweede van de middag 6 - 2 van maakte, staken de gasten een stevige tand bij en mét resultaat, al was dat pas in de laatste tien minuten met treffers van invaller Mitch Theuns en Bjorn Voeten: 6 - 4.

Nog even mocht de groenwitte aanhang hopen op een ultieme stunt in de extra tijd, maar Dusty Van Gils drukte die laatste hoop de kop in met de zevende thuisgoal en de 7 - 4 eindstand.

Zelden was de thuisploeg zo accuraat in de afwerking, terwijl een strijdend KFC Meerle naast vier uitdoelpunten nog een aantal keer flink wat pech kende in deze "Klapper van de Week", die in beide kampen niet snel vergeten zal worden.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 10 september 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
FC Merksem - KFC Lint, uitslag 5 - 5.

De nazomerse temperaturen werkten blijkbaar inspirerend, want de goals vielen als herfstbladeren, met een opvallend FC Walem (2e A) als grote slokop. Zij maakten voor de tweede week op rij zeven doelpunten, een voorlopig onaards gemiddelde. Maar ook elders was er weer heel wat te zien.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Witgoor Dessel - KSK Branddonk (1e provinciale), uitslag 2 - 4. De thuisploeg opende al vlug de score in deze superderby maar nog voor de rust draaiden de gasten de stand om in hun voordeel. Ook in de tweede helft speelden ze sterk, en in de laatste tien minuten liepen ze zelfs verder uit. Nadat Witgoor nog even terugkwam tot 2 - 3 maakte Branddonk de zaak even voor tijd verder af.

* FC Ekeren - K Kalmthout SK (2e provinciale A), uitslag 4 - 3. De afwezigen hadden ongelijk bij deze spannende en spektakelrijke wedstrijd tussen twee ploegen die vorig seizoen nog in derde speelden. In het eerste uur hees Ekeren zich naar een 3 - 0 voorsprong en even later stond het 4 - 1. In een zinderend slot scoorden de gasten nog twee keer en ze kwamen nog erg dicht bij een puntje.

* Zwaluwen Olmen - FC Wezel Sport (2e provinciale B), uitslag 0 - 5. Er waren heel wat kijkers komen opdagen voor deze grote klapper tussen twee dorpsgenoten, en zij kregen een volledig onverwacht wedstrijdverloop te zien. Nadat de vertimmerde thuisploeg met een achterstand ging rusten kregen ze in de tweede helft nog vier tegengoals binnen, met een verrassende forfaitscore als eindresultaat.

* Maria-ter-Heide - KFC Halle (4e provinciale A), uitslag 3 - 4. Met drie goals in het eerste half uur leek MtH de partij al vroeg in de pocket te hebben. Ook een benutte strafschop tegen bracht ze niet echt van de kook. Maar na die 3 - 1 kwam Halle op het uur terug met de aansluitingstreffer. Dat bleef zo tot in de extra tijd, maar met twee treffers zorgden de gasten voor een onwaarschijnlijke terugkeer.


FC Merksem - KFC Lint.

De "Klapper" van deze week stak er vooral qua scoreverloop helemaal met kop en schouders bovenuit, en dat maakte onze keuze ook vrij gemakkelijk.

De bezoekers stonden meteen scherp en vooral Tom Van Kerkhoven bewees dat met een eerste doelpunt na zes minuten. Daar deed hij nog een tweede bij en daarmee schudde hij Merksem blijkbaar wakker, want in het derde kwartier scoorde de FCM vlotjes drie keer.

Daar waren Fouad Zounaki en twee keer Gilles Curtoud verantwoordelijk voor, en toen Jeffrey Bertels er nog voor de rust 4 - 2 van maakte zat de thuisploeg op de spreekwoordelijke rozen.

Dat bleef ook zo na de verfrissingen: Maxim Bertels scoorde op het uur de 5 - 2 en hier en daar werd het Merksemse overwinningsfeestje al voorzichtig ingezet. Maar dan braken de laatste twintig minuten aan, en die zouden legendarisch worden.

Op vijf minuten tijd scoorden beide invallers Achraf Guernaoui en Toon Verschaeren de 5 - 3 en 5 - 4. Merksem hield die stand vast tot in de extra tijd, maar dan gebeurde het onwaarschijnlijke : Kyo Oenang prikte de gelijkmaker binnen die KFC Lint nog een onverwacht punt bezorgde en daarmee de thuisspelers uitgeteld in het gras deed belanden : 5 - 5.

Zo kregen de toeschouwers tien doelpunten te zien in een onwaarschijnlijk duel, en er zal in Merksem zelden zo lang zijn nagepraat over deze "Klapper van de Week" die deze titel volledig verdiende.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 3 september 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
KFC Berendrecht - KVNA Wortel, uitslag 5 - 4.

Op deze eerste volledige provinciale speeldag werd er volop "ingevlogen" al noteerden we ook acht brilscores, bij één op tien wedstrijden dus, een record.

Onze eerste keuzelijst werd een vrij uitgebreide, omdat er een aantal spannende en intense wedstrijden waren, zowel qua het vertoonde spel als qua scoreverloop. Uiteindelijk konden we toch onze eerste selectie van dit seizoen maken.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* VV Duffel - Berlaar Heikant (1e provinciale), uitslag 1 - 1. Beide teams legden een aantrekkelijke wedstrijd op de mat met bij wijlen erg goed voetbal. Debutant Duffel leek even voor tijd de driepunter in eigen huis te houden, maar in de laatste seconde zette Heikant een gecontesteerde strafschop succesvol om. Al bij al was deze derby voor beide teams een veelbelovende seizoensopener.

* FC De Kempen TL A - Witgoor Dessel (1e provinciale), uitslag 2 - 2. Ook deze derby-clash stond op hoog niveau. De gepromoveerde thuisploeg kwam vrij vroeg op voorsprong, maar even na het half uur ging Witgoor erop en erover. Twee minuten later kwam De Kempen terug gelijk. In een intense tweede helft werd er niet meer gescoord, al claimden de gastheren nog tevergeefs een strafschop.

* KSAV Sint Dimpna A - KFC Herselt (2e provinciale B), uitslag 5 - 0. Na de titel van vorig seizoen hebben de Gelenaars ook nu hun start niet gemist. Ze openden al meteen de score en deden er daar op het half uur nog eentje bij. De gasten slikten even later een rode kaart en ze waren mede daardoor ook na de rust niet opgewassen tegen een sterk en vooral overtuigend spelend KSAV.

* SK Peulis - Zennester Hombeek (4e provinciale D), uitslag 5 - 3. Met acht doelpunten in nazomerse temperaturen en een mooi scoreverloop hebben de supporters zich bij deze derby absoluut niet verveeld. De gasten maakten twee keer een achterstand ongedaan, en dat deden ze na de rust nog eens. Deze 3 - 3 leek ook de eindscore te worden, maar in de blessuretijd scoorde SK nog twee keer.


KFC Berendrecht - KVNA Wortel

Wat een formidabele wedstrijd werd er gespeeld in de Polder !... Vooral het scoreverloop was er ééntje om in te lijsten. Bezoeker Joos Dockx rondde de eerste Wortelse aanval succesvol af, en na de gelijkmaker van Jordy Daelman deed Mattias Van der Linden dat opnieuw: 1 - 2.

Meteen na de rust verzilverde Nicky Vanhemelryck een Berendrechtse penalty. Daar deed Kevin Van Schaverbeke meteen de 3 - 2 voorsprong bij, maar nauwelijks een minuut later stond Mattias Van der Linden alweer op de goede plaats voor de gelijkmaker.

Dan konden de supporters even herademen, maar twintig minuten voor tijd zette Philippe Van Erck Wortel voor de derde keer op voorsprong: 3 - 4.

Niet voor lang echter, want twee minuten later trapte Nicky Vanhemelryck zijn tweede strafschop van de dag binnen: 4 - 4. Daarna was er nog wat commotie bij de uitsluiting van bezoeker Raf Tilburgs, maar de puntendeling tussen "Bendrecht" en "Wuirtel" leek een feit te zijn.

De winnaar van de avond werd echter de jonge Thomas Schickl, die even voor affluiten inviel en in de laatste seconde de 5 - 4 eindstand op het bord zette.

De Berendrechtse vreugde was groot en ook in de kantine werd er nog duchtig gevierd na deze "Klapper van de Week". Zelfs Pietje De Leugenaar had het scenario niet beter kunnen verzinnen. Enkel jammer dat er een verliezer moest zijn.

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.


>>