Klapper van de Week
Update: 29/04/2019 om 11:55u
Archief Seizoen 2018-2019 Extra Allerlei Klapper van de Week
Laatste update: 29/04/2019 om 11:55u
www.SportChain.com
Snel en eenvoudig een hotel en
teamverblijf boeken op de beste
sportbestemmingen wereldwijd
Meer info...
Vind het ideale Tornooi voor uw
seniors-, jeugd- of damesteam.
Info voor Tornooi-Organisatoren
www.foooble.com
Meer info...
DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2018-2019

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

Alle suggesties om een wedstrijd uit te kiezen zijn daarbij welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog wat extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur.

Mail ons daarvoor op klapper van de week.

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.

Voor de "Klappers" van het seizoen 2017-2018, klik hier.


Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 29 april 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale C:
KFCV Wintam - KFC Kontich B, uitslag 7 - 3.

Voor deze laatste "Klapper" van het seizoen hadden we een beperkt competitie-aanbod, maar mede vanwege een aantal mooie derby's en toppers vonden we toch voldoende inspiratie voor deze rubriek, waarin we trouwens traditiegetrouw de eindrondewedstrijden buiten beschouwing laten.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Kessel United - Racing Emblem (4e provinciale A), uitslag 3 - 1. De thuisploeg won de eerste periode maar moest afhaken in de titelstrijd. Hun naaste buren lieten na Nieuwjaar ondermeer een 21 op 33 noteren en ze stonden scherp voor deze derby, maar Kessel liep voor de rust uit tot 2 - 0, en toen ze even voor het uur een derde keer scoorden zat er voor Emblem enkel nog een eerredder in.

* KSK Oelegem - Alberta FC Schilde (4e provinciale B), uitslag 2 - 2. Het opnieuw opgerichte Alberta plaatste zich voor de promotie-eindronde en middenmoter Oelegem zette zich dan ook schrap voor deze superderby, maar het kreeg twee vroege goals binnen. In een spektakelrijke tweede helft kwam KSK op de valreep terug gelijk in dit intens tweegevecht, dat met tien spelers tegen negen eindigde.

* KSK Wavria A - KSK Reet (4e provinciale C), uitslag 1 - 2. De thuisploeg greep zowel de titel als het eerste en derde kampioenschap en zal zijn dik verdiende plaats in 3e provinciale opnieuw innemen, terwijl Reet periode twee won en de eindronde speelt. Wavria nam de leiding maar tegen het uur verzilverden de gasten een strafschop, en in een zinderend wedstrijdeinde grepen ze de zege nog.

* KSC Mechelen - KFC Tongerlo (4e provinciale D), uitslag 1 - 3. Beide teams legden een sterk parcours af, waarbij KSC (gedeeld tweede) de eerste periodetitel greep. Tongerlo stond op een verdiende vijfde plaats en verraste de Mechelaars met twee goals voor en een derde na de rust. Daarna kwam een geprikkeld KSC meermaals opzetten, maar pas in een spannend laatste kwartier scoorden ze tegen.


KFCV Wintam - KFC Kontich B.

Niemand had kunnen voorspellen dat er tien doelpunten te zien zouden zijn, al hadden de gasten, met een eindrondeticket op zak, daarom blijkbaar niet echt hun sterkste afvaardiging gestuurd.

Wintam kan al langer bestempeld worden als een stabiele subtopper die zich ook lange tijd op een mogelijke eindronde kon richten maar die vooral het seizoen in schoonheid wilde afsluiten, en dat zou ook volledig lukken.

De eerste tien minuten waren voor Rens Vandendriessche. Hij bracht de score op 2 - 0. Het ging duidelijk wat te hard voor de gasten, die in het derde kwartier nog vier treffers slikten via thuiskapitein Jelle Van Praet, Frédéric Rousseau en twee keer Bart Van Doorslaer.

Pas op slag van rust scoorde bezoeker Yasinne El Boudakhani tegen en nadat Wintam na deze 6 - 1 stand in de tweede helft het gaspedaal een beetje loste kwam Kontich even voor het uur beter in de wedstrijd met twee goals: eerst een benutte strafschop van Thomas Van Soom en daarna een afstandsschot van Andreas Kliché: 6 - 3.

Dat zette Wintam met beide voeten terug op de grond, en Jelle Van Praet benadrukte dat even later met een droge knal die de 7 - 3 eindstand op het scorebord zette.

De kijkers kregen dus waar voor hun geld en bovendien geraakten de gemoederen totaal niet verhit, ook getuige de kaarten die scheidsrechter Geert Mertens in het borstzakje kon laten zitten, een mooie afsluiter wat ons betreft voor onze rubriek "Klapper van de Week", die we hervatten op 2 september.

Zie ook de pagina 4e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 15 april 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
FC Oppuurs - FC Berlaar Heikant, uitslag 2 - 4.

De afgelopen speeldag stond in het teken van titels, eindrondes en degradatie. Spanning was er daarom genoeg en we moesten lang wikken, wegen, afvinken en selecteren voor het samenstellen van ons voorlaatste rijtje van het seizoen, dat zich vooral in derde provinciale situeert.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Turnhout B - Putte SK (3e provinciale A), uitslag 5 - 3. Om de eindronde te vermijden moesten de gastheren winnen tegen Putte, dat zich flink weerde en zelfs op voorsprong kwam. Die verdween echter toen de KFC erop en erover ging, maar in de tweede helft kwamen de gasten terug tot 2 - 2, waarna de thuisploeg ontplofte en drie keer scoorde. SK kwam niet meer verder dan de eerredder.

* Excelsior Kaart - KFC Lentezon (3e provinciale A), uitslag 2 - 3. De bezoekers stonden op drie punten van de titel. Ze kwamen 0 - 1 voor maar Kaart hing de bordjes terug gelijk. Na de rust liepen de gasten opnieuw uit maar Excelsior benutte een strafschop. Die 2 - 2 zou Loenhout de titel gegeven hebben, maar vijf minuten voor tijd werd het Beerse eindoffensief beloond met het beslissende doelpunt.

* Schelle Sport - FC Merksem (3e provinciale B), uitslag 4 - 4. De toeschouwers zagen een aangenaam en open duel tussen twee ploegen uit de staart van de klassering. Het al gedegradeerde Merksem scoorde drie keer voor de rust en Schelle kon daar maar één goal tegenover zetten. Na de rust liep Merksem zelfs uit tot 1 - 4, maar in een boeiend laatste halfuur scoorde de thuisploeg nog drie keer.

* VV Laakdal - Excelsior Vorst (3e provinciale C), uitslag 2 - 1. Deze Laakdalse superderby kreeg nog extra pigment door de 4e en 5e plaats en de lonkende promotie-eindronde. De bezoekende doelman slikte al meteen rood. Na een halfuur scoorde VV de 1 - 0, even na de rust gevolgd door de 0 - 2. Even later sloeg Vorst terug en daar bleef het ook bij, maar beide ploegen plaatsen zich voor de eindronde.


FC Oppuurs - FC Berlaar Heikant.

Met twee ploegen die bijna altijd garant staan voor goed voetbal en spektakel waren de verwachtingen voor dit duel terecht hoog gespannen.

Oppuurs kon, mits een driepunter, het kampioenschap nog binnenhalen maar was ook al zeker van de eindronde. Het snoepte immers in november de eerste periodetitel in extremis af van Heikant, dat trouwens ook nu weer kans maakte om de derde periode te winnen.

Inzet en vooruitzichten genoeg dus, en toen Stein Huysegems na een kleine twintig minuten de 0 - 1 binnenknalde en Jorn Van Dijck er even later 0 - 2 van maakte was de toon ineens gezet.

De thuisploeg moest even naar adem happen maar herpakte zich quasi meteen: nadat Nick D'Hertefelt de aansluitingstreffer achter keeper Raphaël Thijs lobde zette Jorrit Kerremans nog voor de rust de 2 - 2 op het scorebord.

Dat pompte de Oppuurse adrenaline flink op en na de rust gingen ze intensief en gedreven verder op zoek naar hun derde goal, maar ze konden een aantal keer nét niet afmaken.

Net voor het laatste kwartier kwam Heikanter Jonas Verbert van de reservebank en hij maakte al snel korte metten met de ambities van Oppuurs, want met twee doelpunten op drie minuten tijd sloeg hij de plaatselijke titeldromen aan diggelen: 2 - 4, en dat werd ook de eindstand.

Met deze overwinning en na het binnensijpelen van de andere eindscores beloonde Heikant zichzelf, als vijfde in de eindstand, met champagne en een plaats in de promotie-eindronde, en daar zou niet iedereen een paar weken geleden geld op hebben gezet.

De vele kijkers hebben zich trouwens nauwelijks verveeld bij deze "Klapper" die geleid werd door scheidsrechter Lennert Coeck, die slechts drie keer de gele kaart uit de borstzak moest halen.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 8 april 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
Ekeren FC - KV Bonheiden, uitslag 5 - 4.

Met nog één speeldag te gaan in de meeste reeksen (en nog twee in 4e provinciale B, C, D en E) begint het op heel wat plaatsen volop te kriebelen, zowel wat de promotie-eindronde als de degradatie betreft. We kennen momenteel trouwens ook al acht van de elf kampioenen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Lille - FC Oppuurs (1e provinciale), uitslag 2 - 4. De thuisploeg deed het uitstekend tegen één van de titelkandidaten. Ze kwam zowel voor als na de rust op voorsprong maar Oppuurs kwam beide keren terug gelijk. In een spannend laatste halfuur was het voor de Lilse supporters regelmatig even bibberen, maar uiteindelijk grepen de bezoekers in de allerlaatste minuten met twee treffers de zege.

* KFC Bevel - K Merksplas SK (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. De voorsprong van de gasten verdween bijna meteen en even voor de rust kregen ze zelfs een tweede doelpunt tegen, maar op het uur scoorden ze toch de 2 - 2. Een sterk spelend Bevel zette daar even later de schijnbaar beslissende 3 - 2 tegenover, maar in de ultieme seconden leverde een derde goal toch nog een punt op voor KMSK.

* KVK Mariaburg - Excelsior Kaart (3e provinciale A), uitslag 3 - 4. De naaste buren, die volgend seizoen samensmelten tot Excelsior Mariaburg, maakten er een opwindend derbyspektakel van. De gasten scoorden net voor en net na de rust en nadat KVK even terug kwam liep Kaart opnieuw uit tot 1 - 3. In drie dolle minuten brachten twee goals KVK gelijk, maar in de laatste seconden werd het nog 3 - 4.

* KFC Tongerlo - KVC Booischot (4e provinciale D), uitslag 4 - 0. Met het oog op de eindronde werd er flink uitgekeken naar deze wedstrijd. Tongerlo had vijf punten achterstand op het derde geklasseerde Booischot, dat na een kwartier echter tegen een 3 - 0 achterstand aankeek. Een enthousiast KFC ging daarna volop door en trapte zich na de rust met een vierde goal quasi zeker naar de eindronde.


Ekeren FC - KV Bonheiden.

Met negen doelpunten, een grote portie inzet aan beide kanten en heel wat spektakel werd deze degradatietopper ook een rasechte en logische "Klapper".

Ekeren droeg de rode lantaarn mee terwijl Bonheiden maar één puntje boven de rechtstreekse degradatielijn stond, en de belangen waren dus voor beide ploegen even groot.

Thuiskapitein Henri Collin opende al snel de score. Tegen het half uur hing Johan Lenie de bordjes terug gelijk en nog voor de rust zette hij zijn ploeg op een 1 - 2 voorsprong.

De twee ploegen pompten zich extra op tijdens de rust en dat zou ook regelmatig blijken uit het spektakelgehalte. Even voor het uur maakte Matthew Lauryssens er 2 - 2 van en dat motiveerde zijn medemaats blijkbaar extra, want thuisspelers Fernand Collin en Niels Lambrechts tilden de score even later op een minuut tijd naar 4 - 2.

Dat verhoogde de temperatuur en de intensiteit, en Jonas Meulepas zette de 4 - 3 op het scorebord. Dan maakte bezoeker Niels Lambrechts er met zijn tweede van de namiddag 5 - 3 van, maar nadat Bonheidenaar Daan Van Damme een nieuwe aansluitingstreffer scoorde werd het nog spannend.

Ook in de laatste minuten en in de extra tijd bleef er elektriciteit in de lucht hangen maar het bleef bij 5 - 4, zodat beide ploegen nog een kans hebben op het behoud. Maar dan zal Ekeren op de laatste speeldag moeten gaan winnen bij Burcht, en Bonheiden thuis tegen Zwijndrecht.

Scheidsrechter Benjamin Kinnaert leidde deze "Klapper van de Week" en trok zes gele kaarten, netjes verdeeld onder de twee teams.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 1 april 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale E:
KFC Ezaart Sport - KFC Verbroedering Alberta Geel, uitslag 4 - 3.

Het afgelopen weekend stond vooral in het teken van de competitie in 4e provinciale, waaruit we ook onze "Klapper" haalden. Maar ook bij de vijfentwintig inhaalwedstrijden waren er interessante duels.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* VC Herentals - Berlaar Heikant (1e provinciale), uitslag 1 - 3. In dit duel tussen twee sterke en goed voetballende ploegen werd de supporters een mooi kijkstuk voorgeschoteld, waarbij de gasten voor de rust een dubbele voorsprong uitbouwden. VCH kwam scherp uit de kleedkamer maar trof pas in het laatste kwartier raak, maar hun hoop werd even later de kop ingedrukt door de beslissende goal.

* KFC Ranst A - RVC Hoboken (2e provinciale A), uitslag 2 - 3. De kersverse kampioen opende net voor de rust de score maar Ranst vlakte die na de pauze uit, en een kwartier voor tijd kwamen ze zelfs 2 - 1 voor. Even leek er een stunt in de maak, maar met twee goals in de laatste vijf minuten pakte een weer doeltreffend Hoboken de drie punten, en daarmee duwde het de thuisploeg uit het linkse rijtje.

* KFC Muizen - VC Rijmenam (4e provinciale D), uitslag 1 - 3. Het werd een mooie derby tussen de twee meest zuidelijk gelegen provincialers. Muizen opende de score bij de eerste aanval en de gasten, vorige week al de laureaat van onze "Klapper", konden pas na de rust terugslaan. Daarna duurde het tot twintig minuten voor tijd eer ze de leiding namen, en in de laatste minuut rondden ze de zaak af.

* VC Poederlee - SKS Herentals (4e provinciale E), uitslag 3 - 0. De thuisploeg mikt volop op de titel, terwijl SKS met een vierde plaats dicht bij de eindronde komt. In een echte derbysfeer toonden beide ploegen dat ze klaar zijn voor de sprong naar 3e provinciale. Het bleef echter 0 - 0 tot tien minuten voor tijd. Toen viel de eerste thuisgoal, en binnen de vijf minuten deden ze er daar nog twee bij.


KFC Ezaart Sport - KFC Verbroedering Alberta Geel.

Voor zover we ons herinneren is het de eerste keer dat beide clubs samen te gast zijn in deze rubriek, maar hun verkiezing is zeer terecht want ze zorgden voor een spannend kijkstuk in deze derby.

Het Molse KFC Ezaart voerde het klassement van het rechtse rijtje aan met zes punten voorsprong op Alberta Geel, dat qua doelpunten voor en tegen praktisch dezelfde cijfers kon voorleggen.

Na een studieronde van een kwartiertje opende bezoeker Mathias Van Dessel de score, maar toen Ezaart even later een strafschop kreeg liet goalgetter Kristof Ooms de kans niet liggen: 1 - 1.

Bij de volgende aanval ging de bal aan de andere kant eveneens op de stip en ook kapitein Kevin Kerckhofs faalde niet: 1 - 2, en die stand bleef ook staan tot aan de rust, na een af en toe wat ontstuimig derde kwartier.

Ook in de tweede helft trokken beide teams het vizier open, en op het uur stond Kevin Kerckhofs op de goede plaats om de 1 - 3 te scoren. Daarmee namen de gasten een serieuze optie op de driepunter maar minuten later maakte thuiskapitein Yannick Verheyen de aansluitingstreffer.

Dat verhoogde de sfeer en de inzet, en bij het begin van het laatste kwartier hing Kristof Ooms de bordjes gelijk: 3 - 3. Ook daarna ging Ezaart door op dat élan, en vijf minuten later besliste alweer Kristof Ooms de wedstrijd met zijn derde treffer van de middag: 4 - 3.

Het werd dus een spannende derby waarbij de thuisploeg een achterstand in een zege kon omzetten, en waarbij we de titel "Klapper van de Week" voor de volle honderd procent konden toekennen. Scheidsrechter Alexzander Zharkov trok zes gele kaarten, waarvan vier voor de bezoekers.

Zie ook de pagina 4e Provinciale E.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 25 maart 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale D:
VC Rijmenam - KFC Ramsel, uitslag 6 - 4.

Met de titel en de eindrondes in zicht wordt de strijd hier en daar wel héél intens. Maar we konden ook alweer drie nieuwe kampioenen verwelkomen, zodat we er nu al 4 van de 11 kennen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Willebroekse SV - Rapid Leest (2e provinciale A), uitslag 3 - 3. Dat het klassement bij een derby niet alles zegt bewees dit duel nog maar eens. De thuisploeg, voorlaatste in de stand, liep in een sterk en opwindend eerste uur uit tot 3 - 0. Maar een strafschop en tweede rode kaart sneden ze de adem af, en top-drie ploeg Rapid kon in de slotminuten van dit spektakelstuk nog een punt wegslepen.

* KFC Flandria - KFC Poppel (3e provinciale A), uitslag 0 - 0. Qua inzet, intensiteit en spanning was deze derby er één om duimen en vingers bij af te likken. Het ruim opgekomen publiek stond voortdurend op de tippen van de tenen. De scoringskansen werden echter niet benut, mede door twee erg sterk spelende doelmannen, en ook na dit opwindend duel blijven beide ploegen mikken op promotie.

* KSV Wildert - K Heibos SV (4e provinciale A), uitslag 3 - 3. Ook deze burenstrijd uit de polder is een klassieker. De wedstrijd ging het mooi op en neer: de bezoekers kwamen twee keer op voorsprong maar Wildert kwam evenveel keer terug gelijk en ging er meteen over met de 3 - 2. Even na het uur scoorde Heibos de gelijkmaker en in het spannend laatste kwartier bleef die puntendeling staan.

* Leest United - Oxford Hemiksem (4e provinciale C), uitslag 2 - 2. De gasten staan erg dicht bij de eindronde maar ook United maakt daar nog een reële kans op. Oxford kwam in deze topper al snel op 0 - 1 via strafschop maar Leest scoorde op het kwartier tegen. Op slag van rust werd het 1 - 2 voor de bezoekers maar in een boeiend laatste halfuur benutte de thuisploeg eveneens een strafschop.


VC Rijmenam - KFC Ramsel.

Met tien doelpunten en een opwindend scoreverloop stak deze wedstrijd er met kop en schouders bovenuit als kandidaat-klapper, en qua spektakel moest je op zondag dus niet in Cyprus zijn.

Ramsel maakt een redelijk grijs seizoen door, en er wordt daar door de oudere garde ongetwijfeld af en toe wel eens met heimwee teruggedacht aan de jaren 70, toen de club in bevordering speelde.

Rijmenam heeft nog twee wedstrijden tegoed en de supporters mogen toch wel een beetje een mogelijke deelname aan de eindronde in het achterhoofd houden.

Jari Van Dam opende bij de eerste echte aanval de score voor de thuisploeg, maar tien minuten later scoorde Jef Spiessens de gelijkmaker. Nadat Glen Hertmans even voorbij het halfuur de 2 - 1 maakte hing de piepjonge Luca Verbruggen de bordjes opnieuw gelijk, en ploegmaat Yannick Greveraars maakte daar even voor de rust zelfs 2 - 3 van.

VCR kwam vrij scherp en stevig uit de kleedkamer. Glen Hertmans liet meteen de 3 - 3 noteren, en daarna vloog zijn ploeg er verder in. Scheidsrechter Wim Vermijlen trok een drietal gele kaarten, en dat zouden zijn laatste niet zijn.

Met nog een dik kwartier te gaan zette Jari Van Dam zijn ploeg op een 4 - 3 voorsprong maar dan slikte Lennerd Moyson zijn tweede geel bij een strafschopfout en Ramsel-kapitein David Van Reet trapte de toegekende penalty binnen: 4 - 4. Dat leek ook de eindstand te gaan worden.

Maar in de laatste minuten kwam de 21-jarige invaller Obe Deslagmulder op het veld en hij scoorde in de slotminuten nog twee keer, zodat VC Rijmenam met 6 - 4 de driepunter binnenhaalde in deze "Klapper van de Week" die qua cijfers kan tellen: tien goals, vijf keer geel waarvan twee voor Ramsel en één keer dubbel geel voor Rijmenam, dat nu twee woensdagen op rij een inhaalwedstrijd speelt.

Zie ook de pagina 4e Provinciale D.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 18 maart 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KSV Schriek - Witgoor Dessel, uitslag 3 - 3.

We komen zo onderhand echt in "money time" wat het kampioenschap, de promotie en de degradatie betreft. In die optiek hadden we vooraf een tiental potentiële toppers op onze lijst staan, en na de speeldag was het nog méér "dringen". Het was voor ons in elk geval ook nu weer niet eenvoudig om te selecteren en te kiezen, maar een aantal duels sprong er toch wat bovenuit.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* VV Duffel - FC Oppuurs (1e provinciale), uitslag 4 - 4. Ondanks de nakende degradatie verkochten de Duffelaars hun huid duur in dit kijkstuk tegen de eerste periodekampioen. Eerst konden ze twee keer een achterstand ongedaan maken en daarna zelfs met 3 - 2 voor komen. Na de pauze scoorde FCO de gelijkmaker en nadat VV opnieuw de leiding nam slikten ze in het laatste kwartier nog de 4 - 4.

* Lentezon Beerse - KFC Flandria (3e provinciale A), uitslag 2 - 1. Deze druk bijgewoonde topper tussen de periodekampioen en de tweede in de stand was voor de pauze spannend en hoogstaand maar er werd niet gescoord. De gasten deden dat wel even na de rust en nadat Lentezon zich dubbel plooide en via een strafschop gelijk maakte, sloot het deze clash in extremis nog af met de winst.

* KFC Katelijne A - SK Wilrijk-JAS A (3e provinciale B), uitslag 3 - 0. De thuisploeg, tweede in de stand, greep de kans om de bijna-kampioen te vloeren. Ze begonnen ook scherp maar de gasten toonden eveneens hun klasse. Na een 0 - 0 ruststand klom Katelijne op voorsprong en ze scoorden ook de 2 - 0. Met een late owngoal boog SK het hoofd, en hun champagne zal nog een weekje moeten rusten.

* KVNA Wortel - KFC Halle (4e provinciale A), uitslag 3 - 2. Beide ploegen spelen de eindronde maar Halle mikt ook nog op de titel. Het scoorde al bij de eerste aanval maar Wortel benadrukte zijn sterkte en ging er rond het half uur op en over, en even voor het uur namen ze met hun derde goal een optie op de zege. In de erg spannende laatste minuten kwam Halle niet verder dan de aansluitingstreffer.


KSV Schriek - Witgoor Dessel.

KSV Schriek doet bewust een stapje terug en dat deden ook een aantal kernspelers al, zodat het de laatste weken puzzelen is om een volledige kern op de been te krijgen, soms ook met spelers die eigenlijk de status van reserve hebben. Maar gezien de resultaten lukt dat wonderwel.

Leider Witgoor was ooit een vaste waarde in derde klasse en in bevordering, en de club wil ongetwijfeld terug aanknopen met het nationale voetbal, maar dat het niet eenvoudig is in eerste provinciale is een feit, zeker omdat de top vijf dit seizoen wel erg dicht bij elkaar ligt.

KSV-doelman Tom Verelst onderscheidde zich een aantal keer om de sterk gestarte gasten van de openingstreffer te houden, maar het was Bram Criel die voor de wat onverwachte 1 - 0 zorgde. Tien minuten later hing Anton Blockx de bordjes echter terug gelijk.

Ook na de rust was Witgoor de meest aandringende ploeg, maar opnieuw kwam Schriek op voorsprong via Thomas Van Aerschot. Even later scoorde Tom Jansen echter de verdiende 2 - 2.

Daarna toonde Witgoor regelmatig waarom het de koppositie bezet en invaller Kerim Hangisi zette zijn ploeg op een 2 - 3 voorsprong. Er volgden nog meerdere Desselse scoringskansen die niet benut werden en dat zou de ploeg zuur opbreken, want even voor affluiten werkte de jonge Bryan De Keyser bij een scrimmage voor doel de 3 - 3 eindstand tegen de netten.

Zo pakt Schriek, dat slechts drie reserven op de bank had, alweer een puntje dat verrassend genoemd mag worden. De afstand tussen Witgoor en de twee onmiddellijke achtervolgers blijft hetzelfde omdat ze alledrie gelijk speelden, en het blijft dus spannend na deze "Klapper van de Week" die geleid werd door Michaël Costermans, die trouwens de kaarten op zak kon houden.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 11 maart 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
Zwaluwen Olmen - Verbroedering Balen, uitslag 3 - 4.

Vanwege de soms gevaarlijke zware storm werd bijna één op drie wedstrijden afgelast, en enkel in derde C werden alle wedstrijden gespeeld. Dat betekent alvast dat 31 maart of het Paasweekend zo goed als zeker zullen ingeschakeld moeten worden om de volledige kalenders af te werken.

Ondanks deze 27 uitgestelde duels bleven er genoeg kandidaten over om onze rubriek samen te stellen. Méér nog, we hadden zelfs een hele tijd nodig om onze uiteindelijke selectie te maken, waarbij ons pas achteraf opviel dat het hoofdzakelijk om uitoverwinningen ging.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Groen Rood Katelijne - Rapid Leest (2e provinciale A), uitslag 2 - 3. Ook nu stond deze superderby uit het Mechelse bol van de inzet. Rapid zette de thuisploeg op een 0 - 2 achterstand maar GRK lukte een snelle aansluitingstreffer. Na de rust werd het verschil in punten benadrukt door de derde Leestse goal maar de thuisploeg scoorde opnieuw en hoopte nog op een punt, maar dat zat er niet meer in.

* Ekeren FC - KFC Broechem (2e provinciale A), uitslag 3 - 4. In deze reeks was er nog méér spektakel, want ook al ging het om de laatste twee ploegen, ze zorgden voor een opwindende namiddag. De gasten kwamen twee keer op voorsprong maar Ekeren veegde die telkens weg. Na de rust kwamen ze zelfs voor maar nu hing Broechem de bordjes gelijk, en op de valreep grepen ze de uitzege nog.

* KSV Oud Turnhout - Lentezon Beerse (3e provinciale A), uitslag 3 - 4. De bezoekers wonnen periode één en ze telden 26 punten voorsprong op KSVOT, dat de degradatie ziet naderen maar hard werkte en al snel op 2 - 0 kwam. Lentezon werkte die stand weg maar kwam na na de rust opnieuw met 3 - 2 achter. Na een benutte strafschop counterden ze zich echter in de ultieme minuut naar de late zege.

* KFC Kontich B - Oxford Hemiksem (4e provinciale C), uitslag 6 - 3. Het werd een mooie topper tussen de vierde en de tweede in de stand. Oxford, met de meeste goals voor en de minste tegen, opende ook meteen de score maar slikte nog voor de rust drie tegentreffers. In de tweede helft ging Kontich door. Het bouwde de voorsprong verder uit terwijl Oxford slechts twee doelpunten liet noteren.


Zwaluwen Olmen - Verbroedering Balen.

We konden Olmen dit seizoen al een aantal keer vernoemen bij de kandidaat-klappers, al wonnen ze daarbij hun wedstrijd geen enkele keer. De ploeg blijft echter regelmatig het spektakel verzorgen, maar hun huidige klassering bewijst dat dit niet altijd voldoende is.

De Balenaars verbleven tot nu toe uitsluitend in het rechtse rijtje, maar bij een klassieke derby telt het klassement niet echt. In november verloren ze trouwens de heenwedstrijd met 2 - 4.

Het ruim opgekomen publiek kon zich opwarmen aan een open strijd waarbij bezoeker Robbe Claes na 20 minuten met het hoofd voor de 0 - 1 zorgde. Olmenaar Roy Vissers sloeg bijna meteen terug met de gelijkmaker, en even later maakte diens ploeggenoot Jelle Claes daar 2 - 1 van.

Meteen bracht Robbe Claes de stand weer gelijk, maar bij de volgende aanval zette thuisspeler Jari Rommens de 3 - 2 op het scorebord. De supporters kregen bij dit alles nauwelijks de tijd om bij te komen, want Balen-kapitein Jesse Lemmens rondde de eerstvolgende aanval af met de 3 - 3.

Deze zes goals op een dik kwartier werden tijdens de rust uiteraard druk besproken in een overvolle kantine en dat verhoogde de derbysfeer in de tweede helft zowel op als naast het veld, waar beide teams voor een spannend tweede deel zouden zorgen.

Daarbij kwamen er wel kansen maar pas even na het uur viel er een doelpunt toen Robbe Claes er met zijn derde van de avond 3 - 4 van maakte, en dat brak de veer bij de thuisploeg toch een beetje. Daarna zette Balen zich schrap en het hield de wedstrijd zonder al te veel problemen onder controle.

Scheidsrechter Jasper Van Duppen leidde deze derby en trok in totaal slechts drie keer geel, waarvan één voor Olmen. Uiteraard werd er nog lang nagepraat over deze "Klapper van de Week", en we kunnen ons voorstellen dat vooral de kassier een tevreden man was.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 4 maart 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Kontich A - FC De Kempen A, uitslag 3 - 2.

Regen en wind speelden een soms toch wat bepalende rol op de provinciale velden.
Onze eerste lijst bestond uit negen kandidaten die we, na een proces van eliminatie, een plaats konden geven in deze wekelijkse rubriek (met dank aan de doorgemailde suggesties).


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Rochus Deurne - Witgoor Dessel (1e provinciale), uitslag 2 - 3. De bezoekers zetten hun leidersplaats in de verf met de vroege openingsgoal maar Rochus sloeg net voor de rust terug. Het kwam tien minuten voor tijd zelfs 2 - 1 voor en had de drie punten binnen bereik, maar in de laatste vijf minuten en vér in de extra tijd scoorde Witgoor nog twee keer en zette zo de titelambities opnieuw kracht bij.

* KFC Broechem - FC Turk Sport (2e provinciale A), uitslag 5 - 3. Dit duel uit het rechtse rijtje groeide uit tot een opwindend kijkstuk. De gasten liepen uit tot 0 - 2 maar Broechem scoorde net voor en net na de rust tegen. Ze kwamen in het laatste halfuur zelfs op 3 - 2 maar Turk Sport weerde zich met de gelijkmaker. In de allerlaatste minuten pakte de rode lantaarn met twee treffers alsnog de zege.

* Borsbeek Sport - SK Wilrijk-JAS A (3e provinciale B), uitslag 2 - 2. In deze druk bijgewoonde topper tussen de tweede in de stand en de leiders had SK aan een zege genoeg voor het kampioenschap. Na een voorzichtige eerste helft verhoogde de thuisploeg de druk, met de 2 - 0 als beloning. Maar in de laatste tien minuten scoorden de gasten twee keer, en zo blijft hun verdiende titel binnen handbereik.

* KFC Pulle - Excelsior Vorst (3e provinciale C), uitslag 4 - 3. Deze partij werd een echt spektakelstuk. Excelsior mikt terecht op de eindronde en het kwam in de eerste helft twee keer op voorsprong. Pulle hing evenveel keer de bordjes gelijk en lukte na de rust ook de 3 - 2. In een spannend laatste kwartier scoorden beide teams nog één keer en deze Pulse driepunter brengt hen in iets rustiger vaarwater.


KFC Kontich A - FC De Kempen A.

Het blijft ongemeen spannend in de hoogste provinciale reeks waar we, na elf weken Oppuurs en twee weken Zoersel, nu Witgoor Dessel op de leidersplaats zien staan.

Er werd bij deze clash op zaterdagavond tussen de derde en de gedeeld vierde in de stand vuurwerk verwacht, en die verwachting kwam ook volop uit.

Al na tien minuten benutte Kontich-kapitein Lee De Keersmaecker een terecht gefloten strafschop na een ingreep op Jordi Kreydt, die even later zelf op de goede plaats stond om de 2 - 0 in te tikken.

Dat was een flinke mep voor de bezoekers, die met deze achterstand naar de kleedkamers trokken en er na de rust meteen invlogen, maar al vlug de jonge Fil Vervoort verloren met een rode kaart.

Maar ook thuisspeler Jonas Somers mocht een dik kwartier later vervroegd gaan douchen met zijn tweede geel. Met tien tegen tien draaide De Kempen de kranen verder open en hun inzet loonde, want de ingevallen Jente Verbaendert en routinier Kenny Geudens brachten hun ploeg terug tot 2 - 2.

Maar dat zou de eindstand niet worden, want twee minuten later werd de quasi ongrijpbare Jordi Kreydt alweer foutief gestopt, en Lee De Keersmaecker verzilverde ook zijn tweede strafschop: 3 - 2.

Meteen daarna raakten de gemoederen redelijk verhit en scheidsrechter Kristof Van de Cruys stuurde zowel bezoeker Jente Verbaendert als thuisspeler Indyana Van Camp vervroegd naar de kleedkamer. Als afsluiter van deze intense en geanimeerde "Klapper" kon dat tellen.

Kontich klimt naar de tweede plaats en maakt volgende week de trip naar Branddonk, terwijl De Kempen één plaatsje zakt en nu zaterdag op eigen veld de derby tegen Lille speelt.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 25 februari 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
KSV Oud Turnhout - KVV Dosko, uitslag 3 - 3.

Onze lijst met mogelijke toppers en interessante derby's was redelijk lang, maar niet alle potentiële "Klappers" brachten de nodige spanning of vuurwerk. Onze uiteindelijke keuze was al bij al niet gemakkelijk, en we moesten toch een tijdje afvinken en selecteren.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Willebroekse SV - FC Walem (2e provinciale A), uitslag 2 - 2. Deze derby was vooral voor de in puntennood verkerende thuisploeg erg belangrijk. Ze namen voor de rust een verdiende dubbele voorsprong, maar de gasten draaiden de wedstrijd meteen na de pauze om met de 2 - 1 en even later met de gelijkmaker. Daarna bleef de spanning op niveau, maar het bleef bij een logisch gelijkspel.

* KFC Antonia A - White Star (2e provinciale B), uitslag 2 - 2. In deze topper tussen de 3e en de 5e in de stand openden de bezoekers de score maar even na het halfuur hing de thuisploeg de bordjes terug gelijk. In een mooi op- en neergaande tweede helft nam Antonia even na het uur een optie op de zege, maar met nog een kwartier te spelen zette White Star alsnog de gelijke eindstand in de boeken.

* KSK Kasterlee - Zandhovense SK (3e provinciale C), uitslag 2 - 1. Tegen één van dé smaakmakers in provinciale kreeg Kasterlee (derde) een zware klus voor de kiezen. De leiders vlogen er ook in maar rond het halfuur leverden een Kastelse kopbal en een meesterlijke volley de 2 - 0 op. Daarna kwamen de gasten meermaals ijzersterk opzetten met de 2 - 1 als gevolg en KSK kraakte, maar bleef overeind.

* Alberta FC Schilde A - K Hove Sport (4e provinciale B), uitslag 5 - 4. Het werd doelpuntenkermis in dit duel tussen twee ploegen die momenteel allebei mogen mikken op de eindronde. Runner-up Hove begon echter dramatisch met vier vroege tegengoals, maar ze kwamen rond het uur toch sterk terug tot 4 - 3. Maar dan sloeg Alberta opnieuw toe, en er restte Hove enkel nog een late eerredder.


KSV Oud Turnhout - KVV Dosko.

De thuisploeg droeg dit seizoen een tijdje de rode lantaarn mee en probeert nu uit de gevarenzone te geraken, al staan ze volgens sommigen momenteel wel wat onder hun waarde geklasseerd.

Dosko begon het seizoen goed en proefde een aantal weken van de tweede plaats, maar het zakte daarna naar de rand van het linkse rijtje, al is de afstand tot de top-vijf dan weer niet zo heel groot.

Het begon ideaal voor de gasten: Cobus Leyten strafte na luttele minuten een foutje van de thuiskeeper af met de 0 - 1, een stand die ook zou blijven staan tot even voor de rust, want toen zorgden thuisspelers Ossama Azeuini en Chemssedin Mazouri binnen de minuut voor de 2 - 1.

Dosko kwam scherp uit de kleedkamer en met resultaat: op het uur scoorde Kevin Peeters de 2 - 2, maar KSV herpakte zich en counterde zich snel en accuraat naar de 3 - 2 via Erdi Atakan.

Het gejuich van de thuisaanhang was echter nauwelijks verstomd toen Dosko een strafschop kreeg, en die werd secuur verzilverd door kapitein Mark Graafmans.

Na dit half dozijn doelpunten trokken beide ploegen in het laatste kwartier een beetje de handrem op, maar de spanning bleef duren tot het eindsignaal dat bereikt werd met 3 - 3. Voor elk van beiden een puntje dus, dat voor Oud Turnhout erg belangrijk kan zijn, al zullen ze de volgende weken hun benen extra moeten insmeren.

Ook Dosko zal zich na deze "Klapper" opnieuw moeten oppompen voor volgende zaterdagavond, wanneer de ploeg het bezoek krijgt van Flandria Ravels, een absoluut klassieke derby.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 18 februari 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
K Achterbroek VV - KFC Turnhout B, uitslag 4 - 4.

Er werd ongetwijfeld op en naast het veld heel wat genoten van een toch wel uitzonderlijk vroeg en zonnig eerste "lenteweekend". We selecteerden deze week een aantal mooie derby's en een "Klapper" die er eigenlijk met kop en schouders bovenuit stak.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Verbroedering Zwijndrecht - Sporting Burcht (2e provinciale A), uitslag 2 - 0. Deze superderby lokte fameus veel supporters, die samen met een tevreden kassier een spannende eerste helft zagen met kansen aan beide kanten. Maar pas een klein half uur na de rust viel de eerste thuisgoal van deze "Classico". De gasten reageerden maar ze kregen even voor tijd de beslissende tweede goal tegen.

* Excelsior Kaart - SK Ekeren Donk (3e provinciale A), uitslag 2 - 1. Ook deze derby lokte flink wat kijkers. De bezoekers verzilverden hun eerste echte aanval met de 0 - 1 en pas op het randje van de eerste helft hing Excelsior de bordjes terug gelijk. Na een spannende maar redelijk evenwichtige tweede periode leek de puntendeling een feit, maar op de valreep scoorde Kaart de winnende treffer.

* K Reet SK - K Rumst SK (4e provinciale C), uitslag 2 - 2. Met een huidige derde en een gedeeld vijfde plaats kreeg deze derby toch wel een extra dimensie. Minuut één was ineens goed voor de 0 - 1, en de gelijkmaker viel pas in de laatste seconden van de eerste helft. Toen Reet een kwartier voor tijd er 2 - 1 van maakte leek hun zege binnen, maar in de allerlaatste minuut pakte Rumst nog een punt.

* KVV Rauw Sport - VC Poederlee (4e provinciale E), uitslag 3 - 0. Er werd enorm uitgekeken naar deze clash tussen de tweede en leider VC, goed voor een reeks van 37 op 39. Maar ook Rauw liet vier zeges op rij noteren, én ze waren goed voorbereid: al voor de rust scoorden ze twee keer, en even voor affluiten kwam daar de 3 - 0 bij, een uitslag die beide ploegen gezamenlijk op de leidersplaats brengt.


K Achterbroek VV - KFC Turnhout B.

Met een ticket voor de promotie-eindronde op zak mag de thuisclub het seizoen nu al als uiterst geslaagd bestempelen, terwijl de uiteindelijke titelstrijd nog erg spannend kan worden.

Het eveneens vorig seizoen gepromoveerde KFC Turnhout B probeert al heel het seizoen tevergeefs het rechtse rijtje te verlaten, maar als tegenstander blijven ze een toch niet te onderschatten ploeg.

Dat bleek ook al na tien minuten bij de 0 - 1 van Vincent Van der Meiren. Dat schudde de thuisploeg wakker en kapitein Lander Van Gestel bracht de stand een klein kwartier later op 1 - 1.

Na de rust kwamen de gasten echter opnieuw op voorsprong door Jeroen Peeters, maar deze keer sloeg thuisspeler Ibe Van den Buijs vrijwel meteen terug: 2 - 2, en daar deed Jeroen Van Landeghem even later ook de 3 - 2 bij.

Maar de jonge "Binken" lieten zich niet onbetuigd en Jeroen Peeters hing de bordjes opnieuw gelijk met zijn tweede treffer van de namiddag. De kandidaat-kampioen zette een stevig tandje bij en de jonge Brent Jorissen zette zijn ploeg op weg naar een mogelijke zege met de 4 - 3, die ook in minuut negentig nog op het scorebord stond.

Maar opnieuw toonden de bezoekers hun veerkracht, en Kristof Geudens scoorde de gelijkmaker met een preciese en succesvolle lob: 4 - 4, een niet echt voorspelde eindstand die de situatie in deze reeks wel erg spannend maakt, want de afstand tussen de eerste en de vijfde bedraagt na deze "Klapper van de Week" momenteel slechts twee punten.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 11 februari 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
K Noordstar VV - Lierse Kempenzonen B, uitslag 4 - 2.

Het intense regenweekend zorgde hier en daar voor wat "vertekend" voetbal, al was de staat van menig veld wél de oorzaak van spektakel. We kregen ons lijstje uiteindelijk samengesteld, zij het met enige moeite en eliminatie, en mede door een aantal doorgemailde suggesties, waarvoor dank.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* VC Herentals - FC Oppuurs (1e provinciale), uitslag 2 - 1. De gasten benadrukten hun status met goed voetbal dat pas op het halfuur beloond werd met de 0 - 1. Maar na de rust geraakte er blijkbaar zand en water in hun machine en daarvan kon VCH op het uur profiteren met de 1 - 1. Toen velen in de extra tijd de kantine al opzochten leverde een afgeweken schot nog het volle pond op voor VCH.

* SK 's Gravenwezel-Schilde A - Rapid Leest (2e provinciale A), uitslag 2 - 1. De thuisploeg begon deze keer iets minder goed, want ze kwamen na twintig minuten 0 - 1 achter. Daarna werden de pionnen herschikt en dat leverde ook al snel de gelijkmaker op. Meteen na de rust kwam een sterk spelend SGS zelfs op een beslissende voorsprong die ook in een spannend wedstrijdeinde overeind bleef.

* Zandvliet Sport - K Achterbroek VV (3e provinciale A), uitslag 4 - 2. Bij winst konden de bezoekers de leiding heroveren. Ze openden de score en ook de gelijkmaker veegden ze weg met de 1 - 2, maar daarna konden ze meerdere kansen niet verzilveren. In het laatste kwartier bracht een benutte strafschop Zandvliet op gelijke hoogte, en met twee ultieme goals greep de ploeg de driepunter nog.

* Borsbeek Sport - FCM Hallaar (3e provinciale B), uitslag 3 - 3. Na negen zeges op rij zette Borsbeek met de vroege 1 - 0 alweer de toon van deze wedstrijd, maar nadat hun doelman lang verzorgd moest worden met een hoofdwonde hing middenmoter Hallaar de bordjes gelijk, en het counterde zich nog voor de rust naar 1 - 3. Na de pauze bewees de thuisploeg echter haar sterkte met nog twee treffers.


K Noordstar VV - Lierse Kempenzonen B.

Het werd een mooie derby tussen Noorderwijk en Oosterwijk die, wanneer ze op een stoel gaan staan, elkaars veld bij wijze van spreken kunnen zien liggen. Noordstar staat stevig in de middenmoot, terwijl de Kempenzonen zo goed als zeker de stap terug naar vierde provinciale zullen moeten zetten.

Niels Caers scoorde al na vijf minuten de 1 - 0, maar een paar minuten later maakte Vincent Laenen gelijk. In het tweede kwartier vielen er maar liefst vier treffers: eerst zorgde kapitein Yannick Scheerens voor de 2 - 1 maar Lukas Van den Brande benutte even later een strafschop: 2 - 2.

Seconden later zette Niels Caers zijn ploeg opnieuw op voorsprong en Yannick Scheerens tilde die stand verder naar 4 - 2. En nog voor de rust ging het doelpuntenfestival verder, maar deze keer waren het Kempenzonen Dennis Van den Broeck en Dimitri Roofthooft die voor de 4 - 4 ruststand zorgden.

Nadat deze acht goals tijdens de rust in de kantine druk besproken werden bleef het spel in de tweede helft goed op en neer gaan, al bleven de doelpunten verder uit, tot tien minuten voor tijd, wanneer Yannick Peetermans de 5 - 4 maakte en zo Noordstar op weg zette naar de overwinning.

De Kempenzonen gingen meteen in de achtervolging maar ze kregen bij de eerste tegenstoot alweer een doelpunt tegen via Niels Caers, die hiermee zijn derde van de namiddag in de boeken zette: 6 - 4, en dat werd ook de eindstand.

Mede vanwege de regen op het kunstgrasveld en de bijbehorende extra snelle combinaties zorgden beide teams dus voor een mooi kijkstuk dat de naam "Klapper van de Week" méér dan waard was.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 4 februari 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
KFC Excelsior Bouwel - K Zandhovense SK, uitslag 2 - 3.

Niet alle geprogrammeerde toppers en derby's voldeden aan de verwachtingen, maar voetbal is nu eenmaal geen exacte wetenschap. Toch was er meer dan voldoende spektakel te zien op de provinciale velden, zodat we onze keuze van deze week redelijk snel konden maken.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* VV Duffel - KFC Sint Job (1e provinciale), uitslag 3 - 5. Beide clubs kunnen zich al een beetje gaan voorbereiden op een stapje terug, maar dit duel tussen de twee laatste ploegen uit de stand leverde wel een mooi kijkspel op. VV zag eerst een dubbele voorsprong verdwijnen en kwam na de rust opnieuw voor. Maar in een dol kwartiertje grepen de gasten met drie goals de laatste strohalm.

* KFC Brasschaat - SK 's Gravenwezel-Schilde A (2e provinciale A), uitslag 1 - 4. Er werd fel uitgekeken naar deze derbytopper uit de top vijf, in de slipstream achter het onbereikbare Hoboken. De gasten kwamen snel op 0 - 1 maar de KFC kwam even voor de rust gelijk. Daarna deelde SGS voortdurend de lakens uit en nadat ze op het uur de leiding namen scoorden ze in de laatste minuten nog twee keer.

* SAV Sint Dimpna A - KFC Antonia A (2e provinciale B), uitslag 3 - 2. Deze topper tussen de tweede en derde in de stand zorgde voor heel wat belangstelling. De thuisploeg opende de score maar kreeg vrijwel meteen de 1 - 1 tegen. Na de rust kwam een sterk spelend Antonia een paar keer dicht bij de voorsprong, maar luttele minuten voor tijd counterde SAV zich in twee keer succesvol naar de zege.

* KVV Rauw Sport - Blauwvoet Oevel (4e provinciale E), uitslag 3 - 1. Veel kijkers voor dé clash uit de Zuiderkempen tussen twee van de drie co-leiders, en bovendien ook de twee minst gepasseerde ploegen. Met een treffer even voor en even na de rust liep Rauw uit tot 2 - 0. Oevel zette alles op alles en kwam een kwartier voor tijd terug op strafschop, maar met een derde goal besliste KVV de derby.


KFC Excelsior Bouwel - K Zandhovense SK.

De thuisploeg, momenteel kamperend in het rechtse rijtje, lijkt dit seizoen het juiste ritme maar niet te pakken te krijgen. Leider Zandhoven kreeg nog maar vijftien doelpunten tegen en stoomt met grote voorsprong naar de titel, maar ze zouden het vandaag al bij al toch niet gemakkelijk krijgen.

Bezoeker Thomas Danckers rondde de eerste aanval af met de openingsgoal en nog voor het halfuur verzilverde hij ook een strafschop: 0 - 2, maar thuisspeler Toon Gysels scoorde de aansluitingstreffer.

Zo werd de Bouwelse hoop flink aangescherpt, maar op slag van rust moest Sven De Poorter met rood van het veld. In de tweede helft onderging bezoeker Willem Van Ongeval echter hetzelfde lot, en daarna zette een gemotiveerd Bouwel een stevig tandje bij.

Dat resulteerde in een strafschop die benut werd door Giovanni Huysmans: 2 - 2, en met nog vijfentwintig minuten op de klok leek er een mogelijke verrassing in de maak.

De intensiteit en inzet verhoogden dan ook en hier en daar kookten de potjes toch wat over. Met het gelijkspel in zicht zette Zandhovenaar Dominic Jacobs alsnog de winnende 2 - 3 op het scorebord bij een fase waarin er commotie was vanwege een duwfout op Steff Van Thielen, die bij het protest zijn tweede gele kaart onder de neus geduwd kreeg.

Zo stevent Zandhovense, deze keer toch wel wat met het geluk van een koploper, onbedreigd verder richting tweede provinciale, terwijl Bouwel zich nog stevig zal moeten weren.

Scheidsrechter Daniel Bosmans had een drukke namiddag tijdens deze "Klapper van de Week", want met vier gele en twee rode kaarten voor de thuisploeg, en drie gele en één rode kaart voor de gasten had hij flink wat schrijfwerk.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 28 januari 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
Rochus Deurne - KFC Lille, uitslag 3 - 4.

Het weekend stond vooral in het teken van het tweede periodekampioenschap, dat in zeven van de elf reeksen al beslist is. Ook in deze rubriek komen we daar nog even op terug. We hadden trouwens weer een vrij uitgebreide lijst met kandidaat-klappers, maar we zijn er uit geraakt.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Turk Sport - RVC Hoboken (2e provinciale A), uitslag 1 - 2. De bezoekers speelden zich alweer in de kijker, al kwamen ze voor de rust op achterstand tegen een uitstekend spelende thuisploeg, die zich in de tweede helft verdiend op gelijke hoogte hees. Ze gingen ook door maar de leiders scoorden even voor tijd toch de winnende goal, die hen na de eerste ook de tweede periodetitel opleverde.

* KFC Mol - Excelsior Bouwel (3e provinciale C), uitslag 2 - 4. Beide ploegen bezorgden de kijkers een erg onderhoudende zaterdagavond. Mol werkte zowel voor als na de rust de eerste aanval succesvol af maar Bouwel kwam twee keer terug gelijk. Dan miste de thuisploeg een strafschop en dat brak hen ook zuur op, want met twee goals in de laatste vijf minuten gritste Excelsior de driepunter nog mee.

* FC Sint Jozef - KVNA Wortel (4e provinciale A), uitslag 2 - 3. Een weer sterk spelende thuisploeg was na zaterdagavond al zeker van de periodetitel. Ze scoorden voor de rust ook twee goals maar Wortel kwam evenveel keer terug. Na de pauze gingen ze voor méér, en dat leverde hen ook de 2 - 3 op. In een spectaculaire eindfase en mede door een gestopte penalty hield KVNA die winnende score vast.

* KSC Mechelen - Zennester Hombeek (4e provinciale D), uitslag 2 - 4. Er werd vuurwerk verwacht voor deze Mechelse derby, vooral omdat beide teams met vijf punten voorsprong de leiding deelden. De gasten wonden er geen doekjes om: ze stoomden binnen het uur naar 0 - 3. KSC scoorde nog twee keer tegen maar met een vierde treffer pakte Hombeek de drie punten én de tweede periodetitel.


Rochus Deurne - KFC Lille.

Het belooft superspannend te worden in de hoogste provinciale reeks, en dat gold ook voor het tweede periodekampioenschap, dat uiteindelijk voor het verrassend sterke Zoersel is.

Rochus en Lille kamperen beiden in het rechtse rijtje waarin het dringen zal worden voor het behoud. Ze leverden een intense wedstrijd af die vooral qua spanning en scoreverloop de titel "Klapper van de Week" absoluut waard was.

De thuisploeg zette zich al snel door maar geraakte voorlopig niet aan een doelpunt. Dat was aan de andere kant wél weggelegd voor Maico Gerritsen, die er mooi 0 - 1 van maakte.

En er was nauwelijks afgetrapt of Daniel Owusu maakte er 0 - 2 van. Rochus herpakte zich echter meteen met de aansluitingstreffer van Benito Verswyvel, en op slag van rust zette Glenn Pals de gelijkmaker op het scorebord: 2 - 2.

Ook in de tweede helft ging het spel mooi op en neer en na een klein kwartier zorgde kapitein Dimitri Jacobs voor een Deurnese voorsprong 3 - 2. Die stand bleef tien minuten staan, maar bij een scrimmage na een hoekschop werkte alweer Daniel Owusu de gelijkmaker binnen.

En bij een nieuwe Lilse hoekschop was het alweer prijs: de thuisverdediging had geen verhaal tegen een kopbal van Maico Gerritsen, die zo de eerdere achterstand volledig omboog in een 3 - 4 uitzege.

Daarmee springt Lille over Rochus, dat volgend weekend de moeilijke uitwedstrijd tegen Heikant voor de boeg heeft. Maar ook Lille zal het thuis moeten kunnen in de derby tegen co-leider Zoersel.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 21 januari 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
VC Mortsel OG A - KSK Wilrijk JAS A, uitslag 3 - 1.

Hier en daar begin het degradatiespook al op te doemen, terwijl anderen hun zinnen al volop op een mogelijke titel kunnen zetten. Spanning genoeg dus, en daarom hadden we deze week uit een ruim aanbod meer dan voldoende inspiratie om onze keuze te maken.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* RVC Hoboken - 's Gravenwezel-Schilde A (2e provinciale A), uitslag 3 - 1. De gasten telden vijf punten achterstand op de koploper. Ze kwamen voor de rust wel op voorsprong maar slikten op het uur een gelijkmakende strafschop. RVC kwam even later goed weg toen de bezoekers hun strafschop niet verzilverden, waarna de leiders in de laatste minuten met twee goals hun voorsprong verhoogden.

* KSK Kalmthout - GR Katelijne (2e provinciale A), uitslag 3 - 3. Beide ploegen staan dit seizoen bijna altijd garant voor spektakel, ook nu weer. Een sterke thuisploeg nam voor de rust een dubbele voorsprong en even voor het uur deden ze daar ook de 3 - 0 bij. Maar minuten later deed GRK zijn reputatie alle eer aan met de aansluitingstreffer en in het laatste deel met twee extra goals.

* KFC Berendrecht - FC Sint Jozef (4e provinciale A), uitslag 2 - 2. Beide teams verloren nog maar één keer dit seizoen en ze mogen al een beetje aan de promotie denken. De gasten benadrukten hun 2e plaats met de openingsgoal maar de leider sloeg snel terug terug met de 1 - 1. Na een uur scoorden ze opnieuw maar nu kwam Sint Jozef terug gelijk, en dat zorgde voor een spannend wedstrijdeinde.

* SK Peulis - KSC Mechelen (4e provinciale D), uitslag 0 - 3. Al na twintig minuten kwamen de sterke bezoekers op 0 - 2 en ondanks de inzet van Peulis geraakten ze niet voorbij de doelman. Even voor tijd besliste een derde Mechelse goal deze klassieke derby definitief, maar zowel de mede-leiders als het derde geklasseerde Peulis kunnen momenteel al serieus aan de promotie beginnen denken.


VC Mortsel OG A - KSK Wilrijk JAS A.

Met 43 op 54 en slechts één verliespartij stoomt KSK al een aantal weken in ware kampioensstijl richting titel en promotie. Maar ook VC doet het uitstekend met een voorlopige tweede plaats, al was dat voorafgaand aan deze derby op 11 punten achter Wilrijk.

Het werd dan ook een memorabele topper die goed begon voor de sterk spelende bezoekers, maar ze kwamen niet tot scoren, en even voor de rust zagen ze Mortselkapitein Tim Herpoel met een prachtige treffer de 1 - 0 binnenschieten.

Nadat iedereen zich tijdens de rust wat had kunnen opwarmen maakte Luca Van Honsté er met een afstandsschot 1 - 1 van, en deze stand zou bijna een half uur op het scorebord blijven staan.

Ondanks de zaterdagavondkoude konden de supporters zich toch een beetje verwarmen aan de spanning, en die werd alleen maar intenser nadat de ingevallen Alexander Vernimmen bij een Mortselse corner voor de 2 - 1 zorgde.

Zo moest de leider een stevig tandje bijsteken en dat deden ze ook, maar de thuissploeg stond pal en toen Cleidy Oliveira Ribeiro even voor tijd een rake counter afwerkte stond de 3 - 1 eindstand vast.

Wilrijk-JAS ziet Mortsel bijgevolg tot op acht punten terugkomen maar ze kunnen ons inziens hun titelambities behouden. Scheidsrechter Jim Van den Keybus haalde in deze "Klapper van de Week" in totaal vijf keer de gele kaart uit de borstzak, waarvan eentje voor de gasten.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 14 januari 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
K Schelle Sport - KFC Lint, uitslag 4 - 4.

Er stonden opnieuw heel wat interessante derby's en toppers geprogrammeerd, zodat we een vrij ruime kandidatenlijst hadden. Onze uiteindelijke keuze was echter redelijk snel gemaakt.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Berg en Dal - FC De Kempen A (1e provinciale), uitslag 2 - 1. Deze topper bracht naast goed voetbal ook heel wat spanning. De gasten konden eerst een strafschop verzilveren en ze hielden deze 0 - 1 ook lang vast. Even voor het uur hing de thuisploeg de bordjes echter gelijk, en in een hoogstaand wedstrijdeinde grepen ze de zege. Mede daardoor wordt het wel erg spannend in deze reeks.

* GR Katelijne - KV Bonheiden (2e provinciale A), uitslag 2 - 3. Ook deze klassieke burenstrijd uit het Mechelse bewees dat het klassement in een echte derby niet altijd bepalend is. KV telde acht punten achterstand op GRK, dat na de rust de 1 - 0 scoorde. Maar de hard werkende Bonheidenaars gingen erop en erover met drie goals, en ook een late tegentreffer kon ze niet van de derbyzege houden.

* 's Gravenwezel-Schilde B - Hove Sport (4e provinciale B), uitslag 3 - 3. De supporters kregen waar voor hun geld in dit duel tussen de 4e en de 3e in de stand. De thuisploeg liep snel uit tot 2 - 0 maar na een strafschop en een goal net na de rust kwam Hove 2 - 2 gelijk. Op het uur nam SGS opnieuw de leiding, maar in de intens spannende laatste minuten sleepten de bezoekers nog een puntje weg.

* KFCV Wintam - K Reet SK (4e provinciale C), uitslag 2 - 4. Met een derde en tweede stek in de klassering kreeg deze derby flink wat extra aandacht, en terecht. De gasten vlogen er fel in en ze liepen uit tot 0 - 2, maar op slag van rust scoorde Wintam tegen, en in de tweede helft maakten ze er zelfs 2 - 2 van. Met twee goals in de laatste tien minuten haalde Reet echter de uitzege binnen.


K Schelle Sport - KFC Lint.

De thuisclub stond nog net genoteerd in het linkse rijtje, terwijl Lint na de degradatie van vorig seizoen het momenteel niet gemakkelijk heeft in de lagere regionen van het klassement.

Het werd een intense en soms woelige namiddag waarin de emoties en de temperatuur regelmatig zouden oplopen, zodat dit duel de naam "Klapper van de Week" duidelijk waard was.

Al na een paar minuten opende thuisspits Jornn Van Aken de score maar even later maakte Tom Van Kerkhoven er 1 - 1 van, en nadat diens ploegmaat Michael Borremans de 1 - 2 scoorde via een strafschop zou dit ook de ruststand worden.

In de tweede helft bracht Lars Vranken zijn ploeg terug tot 2 - 2 maar opnieuw kregen de gasten een penalty, en Michael Borremans liet die kans niet liggen: 2 - 3.

Intussen begonnen sommige potjes wat over te koken. Schellenaar Ben Van Goethem kreeg rood en zo leek Lint op weg naar de zege, maar Mitch Keusters hing de bordjes opnieuw gelijk.

Met nog een dikke tien minuten te spelen zette invaller Younes Soto de bezoekers alweer op voorsprong, en deze 3 - 4 leek ook de beslissing te worden, zeker toen Schelle-kapitein Jelle Seeldraayers zijn tweede geel slikte. Maar in de allerlaatste seconde bezorgde Lars Vranken zijn ploeg nog een puntje met zijn tweede goal van de namiddag: 4 - 4.

Zo gingen zowel de spannende fases, de doelpunten als de emoties voortdurend op en neer, en scheidsrechter Thomas Pollet had er stevig de handen aan vol. Hij haalde in deze "Klapper" naast twee gele kaarten voor de gasten ook twee keer rood en vijf keer geel boven voor de thuisploeg.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 7 januari 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
K Zandhovense SK - KFC Mol, uitslag 4 - 3.

Verschillende aangekondigde toppers en derby's losten de verwachtingen helemaal in, en ze verdienen hun plaats hier dan ook volledig. Het valt ook op dat sommige ploegen, nu het vooral om de knikkers begint te gaan, hun sterkte hoe langer hoe meer benadrukken en zich daarom ook meerdere keren in de kijker en dus in deze rubriek spelen. Het zwaartepunt ligt deze week trouwens bijna volledig in derde provinciale.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Wezel Sport - Zwaluwen Olmen (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. Rode lantaarn Olmen moet knokken voor het behoud en deed dat ook in de klassieke derby tegen buur en huidig leider Wezel, dat met 2 - 1 ging rusten en op het uur een derde keer scoorde. De Zwaluwen gaven echter niet op en nadat ze een misverstand afstraften met de aansluitingstreffer pakten ze seconden voor tijd nog een punt.

* Achterbroek VV - Loenhout SK (3e provinciale A), uitslag 3 - 2. Deze topper tussen de tweede en de derde stond bol van de emoties. Een sterk Loenhout claimde tevergeefs een strafschop en kwam wat onverwachts op achterstand, maar die konden ze omzetten in 1 - 2. Na de rust kwam de thuisploeg opzetten en na de gelijkmaker kregen ze een betwiste strafschop, die hen de drie punten opleverde.

* KVS Branst - SK Wilrijk-JAS A (3e provinciale B), uitslag 3 - 3. Toekomstig kampioen SK telde al 13 punten voorsprong op het 3e geklasseerde Branst, dat er echter met open vizier invloog en hen een vroege treffer, en na een half uur de 2 - 0 opleverde. Toen ze na de rust ook een derde maal scoorden leek de zaak beslist, maar in een onwaarschijnlijk einde sleurden de gasten nog een gelijkspel weg.

* VV Laakdal - Blauberg Sport (3e provinciale C), uitslag 1 - 2. Het derde geklasseerde Laakdal zag de rode lantaarn goed starten maar scoorde wel de 1 - 0. Na een benutte Blaubergse vrije trap was deze gelijkmaker voor hen het sein om de inzet te verhogen, en mét succes: 1 - 2. Die achterstand kon Laakdal niet meer wegwerken en zo behaalden de bezoekers hun tweede zege van het seizoen.


K Zandhovense SK - KFC Mol.

Met 43 op 48, tien punten voorsprong en slechts twaalf tegengoals zat de thuisploeg bij de jaarwisseling stevig in het zadel richting titel en promotie.

KFC Mol doet het dit seizoen al bij al niet slecht, en dat hun huidige klassering de lading niet helemaal dekt bleek toch wel uit hun prestatie tegen de leiders.

De Molse kapitein Bert Swinnen zette op het kwartier de 0 - 1 op het scorebord, en nadat thuisspeler Willem Van Ongeval even later met rood naar de douches mocht maakte Swinnen er ook 0 - 2 van. Dat stak echter het vuur aan bij Zandhoven en René Romand deed vrijwel meteen zijn reputaie alle eer aan met de aansluitingstreffer: 1 - 2.

Op slag van rust deed thuisspits Dominic Jacobs daar zelfs nog twee doelpunten bij, zodat de ploegen met een 3 - 2 stand de kleedkamers ingingen.

In de tweede helft brak de wedstrijd verder open met kansen aan beide kanten. De jonge Jan Luysterborg zette even voorbij het uur de derde Molse goal op het scorebord voor de 3 - 3 en dat puntje hielden de bezoekers ook lang vast.

Maar op de valreep moesten ze dat gelijkspel echter afgeven nadat jong talent Nathan Smets de winnende 4 - 3 kon scoren en daarmee de Zandhovense zege veilig stelde.

Deze "Klapper" had dus alles in huis om lang na te praten. Scheidsrechter Gilles De Beuckelaer trok in totaal één rode en zes gele kaarten, waarvan vier voor de gasten. Door het verlies van runner-up Zwaneven telt KZSK nu al 13 punten voorsprong, en zij mogen alvast de feesttent bestellen.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 17 december 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
FC Mariekerke - FC Oppuurs, uitslag 2 - 4.

Ook nu vielen de doelpunten als herfstbladeren, en dat zal ook zijn weerslag hebben op onze "Drie" van donderdag. Spektakel was er genoeg op deze laatste speeldag voor de winterstop, ondermeer bij duels waarin er koplopers uitkwamen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Meerle - K Achterbroek VV (3e provinciale A), uitslag 3 - 0. De thuisploeg verloor al tien keer, maar tegen leider Achterbroek was daar niet altijd iets van te merken. Groenwit scoorde na een paar minuten de 1 - 0 en de gasten probeerden tevergeefs tegen te prikken. Meerle gokte op de counter en in het laatste kwartier leverde dat treffers op via een vrije trap en een beslissende tegenstoot.

* SV Aartselaar A - KVS Branst (3e provinciale B), uitslag 2 - 3. Beide ploegen uit de top 5 zorgden voor een spannende wedstrijd, waarin Branst op voorsprong kwam. SV maakte voor de rust gelijk en toen ze even na het uur de 2 - 1 scoorden leek de zaak in hun voordeel beslist. Maar KVS kon in het laatste kwartier eerst de gelijkmaker binnenwerken, én even voor tijd ook de winnende derde goal scoren.

* K Brecht SK - KFC Halle (4e provinciale A), uitslag 4 - 0. Deze druk bijgewoonde topper tussen de 4e en de 2e in de stand leverde een stevige verrassing op. Periodekampioen Halle moest op slag van rust de 1 - 0 slikken en meteen na de pauze ook de tweede tegengoal. Een enthousiast Brecht deed daar op het uur de derde treffer bij, en met hun vierde zorgden ze voor een sensationele driepunter.

* VC Rijmenam - KSC Mechelen (4e provinciale D), uitslag 1 - 1. Koploper KSC en Rijmenam (vijfde) vochten een intense Mechelse derby uit. De supporters zagen de match mooi op en neer gaan maar pas even voor de rust kwamen de gasten 0 - 1 voor. Die stand bleef ook lang op het scorebord staan, maar met nog een kleine twintig minuten te spelen zorgde Rijmenam nog voor de derby-uitslag.


FC Mariekerke - FC Oppuurs.

Na de Oppuurse 4 - 0 thuiszege in de heenronde werd er opnieuw enorm uitgekeken naar dé derby van Klein-Brabant, en de verwachtingen werden qua spektakel volledig ingelost.

De thuisploeg, vorig seizoen nog in de 3e amateurreeks, kende met 17 op 45 een minder goede eerste seizoenshelft. Trotse koploper Oppuurs haalde de eerste periodetitel in stijl binnen.

Dat het er zou stuiven bleek al snel: na kansen aan beide kanten scoorde Anselme Onana rond het halfuur zowel de 1 - 0 als de 2 - 0, en hiermee nam de thuisploeg al meteen een optie op de zege.

Maar een drietal minuten voor de rust zag ref Gunther Matthijssen een fout in de zestien, en de fel gecontesteerde penalty werd benut door Sam D'Hertefelt: 2 - 1. En de thuisspelers waren hiervan nauwelijks bekomen toen Stephen Van Damme bij een vrije trap ook voor de gelijkmaker zorgde.

Oppuurs ging na de rust op hetzelfde ritme door: na 10 minuten werkte Lennart Jenart een aanval af: 2 - 3, en daarna werd hij maar net van zijn tweede goal gehouden door thuiskeeper Stijn Blommaert.

Een sterk spelend Oppuurs hield de aandringende thuisploeg daarna op afstand en even voor tijd liet de 19-jarige invaller Robbe Muyldermans de beslissende 2 - 4 eindstand in de boeken zetten.

Deze derby had alles in huis om als "Klapper" gekozen te worden, ook vanwege het spelniveau en de intensiteit, zoals de acht gele kaarten (waarvan zes voor Mariekerke) ondermeer bewijzen. Dat er nog heel wat werd nagepraat spreekt vanzelf, en vooral de thuisploeg hield er een wrang gevoel aan over.

FC Oppuurs behield zo zijn voorsprong van vijf punten, en het zet de competitie verder richting titel, of op zijn minst promotie. Na de winterstop krijgen ze trouwens Rochus Deurne op bezoek.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 10 december 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
K Loenhout SK - KFC Flandria, uitslag 4 - 3.

Met negen wedstrijden op onze eerste kandidatenlijst was het alweer elimineren, selecteren en kiezen. We hielden vooral rekening met de inzet en het scoreverloop, en mede op basis van de geografische ligging stelden we toch weer een mooi lijstje samen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFCE Zoersel - FC De Kempen A (1e provinciale), uitslag 2 - 1. Deze clash tussen de promovendi voldeed volledig aan de verwachtingen. Eerst kwam de thuisploeg op voorsprong maar de ambitieuze bezoekers kwamen even voor het uur op gelijke hoogte. In een hoogstaand en vooral spannend laatste halfuur leken de punten gedeeld te worden, maar in de ultieme minuut greep Zoersel de zege.

* Zwaluwen Olmen - K Merksplas SK (2e provinciale B), uitslag 2 - 3. Dat er ook in het rechtse rijtje voor vuurwerk gezorgd kan worden bewees dit duel, waarbij de thuiskeeper al snel rood kreeg. De emoties stegen vooral vanaf het uur. Olmen kwam twee maal op voorsprong, maar beide keren toonden de gasten karakter. Ze kwamen terug tot 2 - 2, en even voor tijd scoorden ze opnieuw.

* SV Aartselaar A - KFC Lint (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. De gemotiveerde bezoekers zorgden voor spektakel en ze kwamen al bij de eerste aanval op 0 - 1. SV sloeg terug en dat moesten ze nog voor de rust opnieuw doen na de tweede Lintse goal. Op het uur herhaalde dit scenario zich, en met een 3 - 3 stand leek de KFCL een verdiend punt te pakken, maar in de laatste seconde viel de vierde thuisgoal.

* KFC Linda Olen - KFC Herenthout (3e provinciale C), uitslag 3 - 4. Met een achterstand van 12 punten wachtte de gasten een zware opdracht in deze derby, maar ze vlogen er meteen in en liepen nog voor de rust uit tot 0 - 2. De Olenaars konden die achterstand na de pauze met drie goals op een kwartier tijd ongedaan maken, maar deze 3 - 2 werd door Herenthout nog onverwacht omgebogen in winst.


K Loenhout SK - KFC Flandria.

Loenhout mag ook dit seizoen weer mikken op een sterke notering, terwijl het gepromoveerde Flandria tot nu toe bijna voortdurend in de top drie stond en op één punt van KLSK volgde.

Scheidsrechter Bart Broeckx kon al binnen de minuut de eerste goal noteren: bezoeker Kersten Aerts maakte er al meteen 0 - 1 van. En toen Kevin Van Assouw en Daan Van Hal binnen het kwartier ook de 0 - 2 en 0 - 3 scoorden leek het Loenhoutse kalf al wel heel vroeg verdronken.

Maar onder impuls van trainer Erik Leffelaer werden de pionnen bijgestuurd en mét resultaat, want even voor het halfuur kon Endrit Voca er met een schitterende vrije trap 1 - 3 van maken.

Daarna herpakte Loenhout zich verder, en toen Jonas Van Den Muysenbergh even voor de rust de aansluitingstreffer liet noteren was er opnieuw volop motivatie op én naast het veld.

De tweede helft was nauwelijks een paar minuten oud toen Thomas Aertsen de gelijkmaker binnen werkte: 3 - 3. Flandria moest een tandje bijsteken en deed dat ook, maar nadat het met tien verder moest kreeg de ploeg het op het grote veld logischerwijze een stuk moeilijker.

Invaller en spits Jens Smet drukte tien minuten voor tijd ook zijn stempel op de wedstrijd en hoe! Met een droge knal over de grond scoorde hij de winnende 4 - 3 die zijn ploeg de driepunter én de gedeelde vierde plaats schonk.

Ondanks de snijdende koude konden de Loenhoutse spelers en supporters zich volop zingend verwarmen aan deze toch wel speciaal verlopen "Klapper van de Week", terwijl een strijdend Flandria met lege handen achterbleef maar toch bewees dat het momenteel een stabiele derdeprovincialer is.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 3 december 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
K Kalmthout SK - KFC Broechem, uitslag 4 - 5.

Met 332 stuks lag het aantal gescoorde doelpunten in de provinciale reeksen vrij hoog. Daarnaast voldeed een aantal derby's en toppers, mooi verspreid over onze provincie, volledig aan de verwachtingen, zodat we onze keuze voor deze rubriek vrij snel af konden ronden.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* SV Willebroekse - Sporting Tisselt (2e provinciale A), uitslag 1 - 2. Beide clubs kunnen elkaars kantine zowat zien liggen, en hoewel ze momenteel allebei in het rechtse rijtje staan was de belangstelling voor deze langverwachte derby erg groot. De gasten liepen binnen het kwartier uit tot 0 - 2. De hard werkende thuisploeg werd pas op het uur beloond met de tegentreffer, maar méér zat er niet in.

* KVV Dosko - KFC Poppel (3e provinciale A), uitslag 3 - 1. In deze klassieke grensderby bewezen beide ploegen dat ze op zijn minst op de top-vijf mogen mikken. In dit druk bijgewoond en intens duel scoorde Dosko op het halfuur de openingsgoal. Nog voor de rust prikten de gasten echter terug en daarna dreigden ze regelmatig, maar met twee goals in het laatste gedeelte besliste KVV de derby.

* KV Hooikt - VC Wijnegem (3e provinciale B), uitslag 6 - 3. Wat goals en spektakel betreft werden de kijkers absoluut verwend. Hooikt scoorde al vroeg drie keer en VC moest in de achtervolging. Dat deden ze na de rust met twee goals, en ook nadat het 4 - 2 werd scoorden ze opnieuw. De spanning viel pas in de laatste minuten weg toen KV de partij besliste en zo op gelijke hoogte van VC komt.

* Zandhovense - Excelsior Vorst (3e provinciale C), uitslag 4 - 0. In deze clash tussen de leider en de gedeeld tweede was er vaak erg goed voetbal te zien. Na een gecontesteerde strafschop en een scrimmage ging de thuisploeg met 2 - 0 de rust in. Vorst kwam regelmatig gevaarlijk opzetten maar geraakte niet voorbij de thuisdoelman, die zijn ploeg in het laatste deel nog twee keer zag scoren.


K Kalmthout SK - KFC Broechem.

Het gepromoveerde Kalmthout pakte in de laatste vijf duels slechts 1 op 15, al bleef de ploeg wel in de top drie. Broechem won nog maar drie keer in dertien duels en was de voorlaatste in de stand.

De jonge Marnix Wouters was al na twee minuten succesvol met de 0 - 1, en nadat Kalmthout die pil doorslikte en probeerde terug te slaan scoorde hij met een fantastisch afstandsschot de 0 - 2.

En dat was nog niet alles, want even voor de rust maakte hij zijn hattrick compleet met een intikkertje: 0 - 3. Maar een minuut later kon Robin Kraewinkels toch de hoopgevende 1 - 3 ruststand scoren.

KSK-trainer Frank Peeters wisselde tijdens de rust twee spelers, maar hoewel zijn ploeg er meteen in vloog kreeg ze bij de eerste tegenaanval de 1 - 4 tegen via Thomas Van Tendeloo.

Dat leek ook een vroege beslissing, maar toen bezoeker Ruben Dillen even voorbij het uur met rood naar de kant moest vatte Kalmthout terug moed, en met resultaat. Kapitein Stef Everaert maakte op zijn beurt binnen het kwartier een zuivere hattrick, en zo bracht hij zijn ploeg terug tot 4 - 4.

Dat was ook meteen het sein voor KSK om op zoek te gaan naar de driepunter, maar KFCB-doelman Dennis Van Dooren stond pal en redde een paar keer sterk. Drie minuten voor tijd mocht Broechemnaar Yuri Bossaerts invallen, en toen zowat iedereen zich met een gelijkspel had verzoend kwam hij oog in oog met thuiskeeper Michaël De Neef, die de 4 - 5 eindscore niet kon voorkomen.

Zo pakte Broechem op de valreep nog drie erg belangrijke punten in deze "Klapper van de Week" terwijl Kalmthout met een 1 op 18 iets verder wegzakt, maar toch nog vijfde blijft.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 26 november 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KSV Schriek - KVV Duffel, uitslag 3 - 4.

We kunnen ons niet herinneren dat we het zo moeilijk hadden om onze kandidaat-klappers én de uiteindelijke laureaat te selecteren, want op onze eerste lijst stonden er een dozijn duels... Ook het aantal doorgestuurde suggesties, sommigen zelfs mét een kort verslag (waarvoor dank) was nog nooit zo hoog.

Het woord "lottrekking" kwam zelfs even in ons op, maar na lang wikken en wegen, en rekening houdend met het verrassingselement en het scoreverloop, zijn we er toch uit geraakt. De meeste duels die we kozen komen trouwens uit de "rechtse rijtjes".


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Bevel - KFC Beekhoek (2e provinciale B), uitslag 4 - 3. De gasten kwamen ook deze week goed voor de dag: al na twee minuten kwamen ze op voorsprong. Die hielden ze ook vast tot minuut 80 (1 - 1) maar dan scoorden ze opnieuw: 1 - 2. In de ongelooflijke en spectaculaire extra tijd schoot Bevel twee keer raak maar Beekhoek kwam ook nu terug gelijk, maar in minuut 96 besliste Bevel de match.

* Borsbeek Sport - SK Rita Berlaar (3e provinciale B), uitslag 5 - 3. Beide teams maakten er een sensationele wedstrijd van. De thuisploeg bouwde voor de rust een dubbele voorsprong uit die SK rond het uur ongedaan maakte. Even later tilde een ontketend Borsbeek de stand naar 4 - 2. Opnieuw maakten de gasten het spannend met de 4 - 3. Ze gingen voor méér, maar werden "uitgecounterd".

* Linda Olen - Excelsior Bouwel (3e provinciale C), uitslag 2 - 3. Titelkandidaat Linda speelde sterk en kwam in het eerste uur twee keer verdiend op voorsprong. De gasten misten een zestal basisspelers en hadden redelijk wat moeite om stand te houden, maar ze zetten na de rust hun geheim wapen Da Silva in, die na een tegenaanval en een Olens misverstand de Bouwelse noodploeg de zege schonk.

* SK Sint Amands - Leest United (4e provinciale C), uitslag 4 - 4. De afwezigen hadden ongelijk bij dit absoluut spektakelstuk. De twee ploegen gooiden zich met volle inzet in de strijd en SK verzilverde de eerste aanval. Na de gelijkmaker scoorden ze net voor het half uur opnieuw: 2 - 1. Even voor en na rust liep United uit tot 2 - 4, maar in de laatste minuten zorgde de thuisploeg nog voor een puntje.


KSV Schriek - KVV Duffel.

Onze uiteindelijke keuze voor de "Klapper" ging naar deze wedstrijd, die vanwege de klassering in de laagste regionen van eerste provinciale en vanwege het belang ook op onze "vooraf-lijst" stond.

Met slechts drie overwinningen heeft Schriek zijn start volledig gemist, terwijl Duffel na het sensationele kampioenenjaar zelfs nog niet één keer kon winnen in de hoogste reeks.

De twee ploegen toonden echter wel dat ze wat in hun mars hebben. Vooral KVV drukte zijn stempel op de eerste helft maar Schriek-spelers Ignace Dams en Bryan De Keyser scoorden nog in het eerste halfuur de 1 - 0 en 2 - 0, en dat binnen de twee minuten.

Daar moesten de bezoekers even van bekomen, maar ze konden op slag van rust na een scrimmage de aansluitingstreffer scoren via Yannick De Voecht.

Deze 2 - 1 bleef na de rust echter nauwelijks een minuut op het scorebord staan, want Bryan De Keyser maakte er met zijn tweede treffer 3 - 1 van. Opnieuw was KVV even van slag en ze kropen een paar keer door het oog van de naald, maar ze kromden de rug en even voorbij het uur scoorde Wesley Verschaeren de 3 - 2, bijna meteen gevolgd door de gelijkmaker van Yannick De Voecht: 3 - 3.

Zo leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar Wesley Verschaeren dacht daar anders over. Hij benadrukte zijn "torinstinct" en knalde de winnende 3 - 4 naast Schriekdoelman Tom Verelst.

De Duffelse driepunter brengt de ploeg iets dichter bij de rest, al zullen de volgende weken en maanden nog zwaar worden, ook voor Schriek trouwens, dat volgende week thuis een degradatietopper speelt tegen Sint Job. KVV krijgt kandidaat-kampioen Kontich op bezoek.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 19 november 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFC Beekhoek Sport - FC Wezel Sport, uitslag 3 - 4.

Vanwege de eerste echt snijdend koude oostenwind werden er ongetwijfeld heel wat warme porties koffie, chocomel en "minuut-soepjes" geserveerd in de voetbalkantines. Hier en daar leed het niveau van het vertoonde spel misschien ook wat onder die koude, maar we konden toch vrij probleemloos een aardig rijtje kandidaten selecteren.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Flandria - Lentezon Beerse (3e provinciale A), uitslag 1 - 0. Ook tegen de leiders, met zeven tegengoals de minst gepasseerde ploeg uit provinciale, deed het derde geklasseerde Flandria, vorig jaar nog in 4e, het alweer prima. In deze topper zorgden beide teams voor een intens duel met heel wat inzet en slechts één beslissende goal, die Flandria tot op één puntje van Lentezon brengt.

* SKS Wilrijk-JAS A - KFC Katelijne A (3e provinciale B), uitslag 2 - 1. Met het duel tussen de koplopers en Katelijne, derde in de stand, stond er een absolute topper geprogrammeerd. De thuisploeg drukte al snel haar stempel op de wedstrijd en scoorde ook, maar na de rust hing de KFC de bordjes gelijk. Ze hadden dat punt lang in handen, maar verloren dat in minuut 91 na een betwiste strafschop.

* SKS Herentals - VC Poederlee (4e provinciale E), uitslag 1 - 7. In deze berekoude zaterdagavondderby uit de top vijf konden vooral de bezoekende supporters zich het meeste verwarmen. SKS kwam wel eerst op een dubbele achterstand maar scoorde op het half uur de 1 - 2. In de tweede helft stond er echter geen maat op VCP, dat er nog vijf binnen "jaste" en door deze zege zelfs de eerste plaats pakt.

* KFC Wechelderzande - KVV Rauw Sport (4e provinciale E), uitslag 3 - 1. Eén van dé verrassingen van de provinciale speeldag kwam op naam van Wechelderzande, momenteel geklasseerd in de onderste regionen, maar de jongens stuurden de autoritaire leider onverwacht zonder punten terug naar Mol. Met twee goals binnen het half uur en nog een derde na de rust pakten ze de drie punten in stijl.


KFC Beekhoek Sport - FC Wezel Sport.

Het gepromoveerde Wezel Sport gaat blijkbaar nog altijd door op hetzelfde élan. Begin deze maand hadden ze ook al de "Klapper" vast, en ook nu zorgde de ploeg weer voor spektakel.

Met de eerste periodetitel en de koppositie op zak leek de verplaatsing naar rode lantaarn Beekhoek voor weinig ongerustheid te kunnen zorgen, maar de Gelenaars vlogen er meteen in en maakten twee doelpunten binnen de twintig minuten via Michiel Geeraerts op strafschop en Stijn Peeters.

Dat schudde de gasten wakker en die sloegen nog voor de rust drie keer op rij toe. Nick Janssen, kapitein Mathias Rombouts en Stijn Molenberghs (op penalty) draaiden de situatie volledig om: 2 - 3.

In de tweede helft stak Beekhoek een tandje bij en op het uur werden ze daarvoor ook terecht beloond met de gelijkmaker van Rutger Sterckx. Er zat zelfs nog méér in, maar een aantal grote kansen werden niet benut, en hier kwam Wezel een paar keer goed weg.

Toch behield de KFCB de hoop op een punt, maar ze kregen in de laatste minuten het deksel op de neus, want de immer gevaarlijke spits Mike Oris zette de winnende 3 - 4 op het scorebord.

Deze extra koude douche houdt Beekhoek op een gedeelde laatste plaats, maar als ze op deze manier verder werken en de motivatie hoog houden zit er hopelijk voor hen een snelle kentering in.

Uiteraard blijft Wezel Sport op kop en ze bouwen hun voorsprong zelfs verder uit tot vier punten na deze "Klapper" waarbij ref Kristof Van de Cruys de gele kaart zes keer uit het borstzakje haalde, mooi verdeeld over de twee teams.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 12 november 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
KFC Katelijne A - VC Mortsel OG A, uitslag 3 - 2.

We noteerden vooraf een negental potentiële toppers en bijna vijftien derby's. Die brachten niet allemaal het verwachte spektakel, maar toch konden we onze rubriek probleemloos samenstellen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSK Kasterlee - FC Zwaneven (3e provinciale C), uitslag 2 - 1. Dit was een druk bijgewoonde derby tussen de productiefste ploegen in 3C. De gasten straften eerst een foutje af terwijl een sterk KSK pas na de pauze werd beloond met de verdiende gelijkmaker en de voorsprong, waarna Zwaneven de inzet verhoogde maar te weinig kansen kon creëren, al kwamen ze in extremis nog dicht bij een punt.

* Excelsior Bouwel - KFC Herenthout (3e provinciale C), uitslag 1 - 1. In dezelfde reeks stond nog een klassieker geprogrammeerd tussen twee buren, waarbij vooral de kassiers altijd erg tevreden zijn. Na een spannende en op-en-neergaande eerste helft brak de wedstrijd pas echt open na de rust. Een kwartier voor tijd scoorden de gasten de 0 - 1 maar in de allerlaatste minuut kwam Bouwel nog gelijk.

* KSK Wavria A - KSK Rumst (4e provinciale C), uitslag 2 - 2. De leiders hadden de nodige moeite met de (gedeeld) tweede in de stand, die er direct in vloog, met twee goals binnen de tien minuten als beloning, en deze 0 - 2 werd ook de ruststand. Pas een eind voorbij het uur kon Wavria tegenscoren, en in een fel bevochten eindfase leverde een benutte strafschop hen alsnog een gelijkspel op.

* KSK Oosthoven - KSAV Sint Dimpna B (4e provinciale E), uitslag 6 - 4. Beide teams uit het rechtse rijtje leverden een onverwacht en spektakelrijk duel af. Al snel kwam de thuisploeg twee keer op voorsprong, maar de gasten gingen erop en erover (2 - 3). Dat deed Oosthoven eveneens, maar nu kwam Sint Dimpna terug gelijk tot 4 - 4. KSKO greep echter de drie punten met twee late treffers.


KFC Katelijne A - VC Mortsel OG A.

De KFC stond gedeeld vierde, maar wel met een achterstand van vijf punten op Mortsel dat op zijn beurt op vijf punten van leider Wilrijk-JAS volgde.

Katelijne nam vrijwel direct het initiatief maar ze geraakten niet voorbij doelman Tim Busschots, die na een half uur wel de handen in de lucht kon steken na de 0 - 1 van zijn kapitein Tim Herpoel. Die maakte er even voor de rust zelfs 0 - 2 van, twee goals uit de twee enige Mortselse kansen.

De thuisploeg kwam scherper uit de kleedkamer en dat leverde op het uur ook de aansluitingstreffer op: Umut Aktepe liet die 1 - 2 achter zijn naam schrijven, maar even later slikte hij zijn tweede geel.

Het zag er dus niet goed uit voor de KFC, maar zelfs met zijn tienen lieten ze zich gelden. In twee dolle minuten scoorden zowel invaller Quinten Janssens als kapitein Michael Maeremans: 3 - 2.

Nadat bezoeker Amara Cham ook zijn tweede gele kaart kreeg van ref Dimitri Heylen en dus de douches in mocht bleef het wel spannend, maar verdere doelpunten bleven uit, zodat Katelijne de derde plaats pakt en nu nog slechts twee punten achterstand telt op Mortsel.

Deze wedstrijd had zowat alle ingrediënten in huis die wat ons betreft een "Klapper" nodig heeft: spanning, goed voetbal, intensiteit, een portie geel en rood én een mooi scoreverloop.

Het resultaat draait echter vooral uit in het voordeel van periodekampioen SK Wilrijk-JAS, dat verder uitloopt naar een voorsprong van acht punten, en dat volgende zondag Katelijne op bezoek krijgt.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 5 november 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFC Antonia A - FC Wezel Sport, uitslag 3 - 3.

Onze eerste "Klapper" van november staat grotendeels in het teken van het eerste periodekampioenschap, dat een paar verrassende ontknopingen in petto had. We kennen in totaal trouwens al negen van de elf winnaars, terwijl de overige twee er voor 99 procent zeker van zijn.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Wuustwezel - FC Oppuurs (1e provinciale), uitslag 1 - 5. De bezoekers startten flink gemotiveerd en dat leverde hen in de eerste helft een 0 - 2 voorsprong op. KFCW, dat mede door de blessurelast het juiste ritme nog niet helemaal te pakken heeft, moest nog voor het uur twee extra treffers slikken. Ze scoorden zelf wel maar de vijfde tegengoal leverde Oppuurs de zege én de eerste periode op.

* K Kalmthout SK - Verbroedering Zwijndrecht (2e provinciale A), uitslag 1 - 2. Beide ploegen waren hier al meermaals te gast, en terecht, want ze zorgen bijna altijd voor spektakel. Een snelle treffer zette KSK op weg naar de periodetitel, maar de gasten benutten even later een strafschop en in het laatste kwartier benadrukten ze hun sterkte met een tweede goal, die Kalmthout de periode kostte.

* K Zandhovense SK - KFC Linda Olen (3e provinciale C), uitslag 1 - 1. Het was flink spannend in deze topper tussen de leider en de tweede, want bij winst was periode één voor de KSK. In een mooi op en neer gaande eerste helft scoorden de Olenaars de 0 - 1 maar daarna kregen ze de verdiende tweede goal er niet in. Zandhoven kwam toch terug gelijk en kan op 23 februari de periodetitel veilig stellen.

* Olen United - KVV Rauw Sport (4e provinciale E), uitslag 2 - 2. Samen op kop in het klassement, en beiden nog kanshebber voor de eerste periode: een mooie affiche dus, en dat zou ook blijken. Rauw vloog er volop in en scoorde twee doelpunten op een dik kwartier. Maar United kwam sterk uit de kleedkamer en al na vijf minuten maakten ze de 1 - 2, op het uur gevolgd door de gelijkmaker.


KFC Antonia A - FC Wezel Sport.

Dit duel stak er wat ons betreft qua verloop en intensiteit met kop en schouders bovenuit, en onze keuze voor de "Klapper van de Week" was deze keer dan ook snel gemaakt.

Leider Wezel slikte slechts 6 tegengoals en pakte vorige week het eerste periodekampioenschap, terwijl Antonia op een tweede plaats stond en ook nog maar 9 goals tegen kreeg. Reden genoeg dus om een topper te verwachten en te gaan bekijken, en heel wat supporters deden dat dan ook.

Bezoeker en goalgetter Mike Oris opende de score met de 0 - 1, maar de thuisploeg pakte over en bekroonde even na het halfuur haar overwicht met de gelijkmaker van jong talent Sam Van Geertruyden, die er even na de rust ook meteen zijn tweede bij deed: 2 - 1.

Toen Jan Van Der Voort er net voor het uur 3 - 1 van maakte leek Antonia op weg naar de driepunter, maar Wezel stak een stevige tand bij en met nog een kwartier te gaan scoorde Mike Oris de 3 - 2.

Dat bleef zo tot een paar minuten voor tijd, want met zijn derde van de namiddag maakte alweer Mike Oris er 3 - 3 van, een doelpunt dat fel gecontesteerd werd door de thuisploeg en haar supporters, die een voorafgaande maar niet bestrafte handsbal gezien hadden.

Uiteraard leidde dat tot heel wat opwinding en protest richting scheidsrechter Lennert Coeck, plus een viertal gele kaarten voor Antonia, wat het totaal van deze spektakelrijke "Klapper" op 9 bracht, waarvan 4 voor de bezoekers, die hun punt "op een diefje" binnen haalden en zo op kop blijven.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 29 oktober 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
KFC Poppel - Zandvliet Sport, uitslag 3 - 3.

Na een periode met nazomers konden de eerste jassen, mutsen, sjaals en zelfs handschoenen terug uit de kast. We noteerden niet echt heel veel grote uitschieters, en misschien dat de eerste bijtende poolwind daar voor iets tussen zat, maar we vonden wel voldoende kandidaten voor onze rubriek.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Rochus Deurne - KFCE Zoersel (1e provinciale), uitslag 2 - 2. De bezoekers handhaven zich na hun sterke start nog altijd in de top vier. In deze spannende topper konden ze voor de rust eerst een achterstand ongedaan maken en na een uur kwamen ze zelfs voor. In een opwindende eindfase zette Rochus alles op alles en met succes, en zo eindigde dit duel tussen de twee promovendi nog gelijk.

* Verbroedering Zwijndrecht - GR Katelijne (2e provinciale A), uitslag 2 - 4. De gastheren krijgen hier ook deze week een vermelding, al liep het nu anders af dan gewild. Ze kwamen nochtans twee keer op voorsprong en de 2 - 1 stond tien minuten voor tijd nog op het scorebord. Maar in de ultieme minuten zorgde Groen Rood met nog drie goals voor een onverwacht en spectaculair einde.

* KVV Dosko - KSV Oud Turnhout (3e provinciale A), uitslag 3 - 3. Met Dosko zal absoluut rekening gehouden moeten worden, dat is zeker. Ook de gasten wisten dat, maar ze verkochten hun huid duur, al kwamen ze voor de rust tot twee keer toe achter. Een strafschop zette de thuisploeg op 3 - 2 en op weg naar de drie punten, maar een knokkend KSVOT maakte in de laatste seconden nog gelijk.

* Oxford Hemiksem - KFC Kontich B (4e provinciale C), uitslag 2 - 2. In deze topper tussen de beide medeleiders was winst goed voor de eerste periodetitel. De bezoekers leidden bij de rust met 0 - 1, en na de gelijkmaker op het uur ook met 1 - 2. Bij die stand zouden ze periodekampioen zijn, maar even voor tijd kwam Oxford terug gelijk, waardoor "lachende derde" Wavria A de eerste periode wint.


KFC Poppel - Zandvliet Sport.

Ondanks de koude hebben de supporters zich zonder twijfel kunnen verwarmen aan deze wedstrijd tussen twee ploegen uit het linkse rijtje, die elk op hun beurt de langste verplaatsing van het seizoen moeten maken.

Vanaf het begin trokken beide teams het vizier volledig open, maar pas even voor het einde van de eerste helft viel het eerste doelpunt via bezoeker Sam Teysen: 0 - 1.

Een door Dusty Van Gils benutte strafschop zette Poppel terug op 1 - 1, maar even later kwam Zandvliet opnieuw voor via Indy Vanhaelst en, toen deze een zestal minuten voor tijd ook de 1 - 3 maakte, leek de Zandvlietse winst binnen.

Maar de thuisploeg kromde de rug en Miguel Ten Brink scoorde seconden later de aansluitingstreffer. En dat was nog niet alles, want toen sommigen in de laatste seconden de warme kantine al hadden opgezocht floot ref Jasper Van Duppen een strafschop voor Poppel, die opnieuw door Dusty Van Gils verzilverd werd: 3 - 3, meteen de eindstand.

Vooral de spannende en sensationele laatste minuten van deze "Klapper" waren om in te lijsten, en we kunnen ons voorstellen dat Zandvliet op 24 februari 2019 bijzonder scherp zal staan voor een sportieve revanche bij hun thuiswedstrijd tegen Poppel.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 22 oktober 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KVS Branst - KV Hooikt, uitslag 3 - 4.

Alweer een mooie nazomer-zondag, veel spektakel, spannende duels, slechts één van de 88 wedstrijden die op 0 - 0 eindigde en véél doelpunten. Dat alles leverde ons weer een mooie lijst met kandidaten op, al was onze uiteindelijke keuze vrij snel gemaakt.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Sporting Burcht - Verbroedering Zwijndrecht (2e provinciale A), uitslag 0 - 2. Deze derby tussen twee clubs die elkaars terreinen bijna zien liggen werd een druk bijgewoonde happening met hoogstaand voetbal, spanning en inzet. De goals hingen af en toe in de lucht, maar pas een kwartier voor tijd scoorden de gasten, en een knokkende thuisploeg moest in de extra tijd een tweede treffer toestaan.

* FC Arendonk - KFC Bevel (2e provinciale B), uitslag 3 - 4. De sterk voetballende fusieploeg vloog er vanaf de eerste minuut in en na een half uur stonden ze 3 - 0 voor. Nog voor de rust maakten de gasten echter twee tegengoals, en in een onwaarschijnlijk laatste wedstrijdgedeelte keerde de lat eerst de vierde Arendonkse treffer, en zorgde Bevel voor de gelijkmaker én voor de winnende goal.

* Putte SK - KFC Meerle (3e provinciale A), uitslag 3 - 3. Beide ploegen uit het rechtse rijtje vochten 90 spannende minuten lang voor wat ze waard waren. De gasten, na een slechte seizoensstart op plaats zestien, kwamen twee keer op voorsprong maar Putte kwam evenveel keer terug gelijk. De 2 - 3 gaf Meerle opnieuw uitzicht op de zege, maar een knokkende thuisploeg pakte in extremis nog een punt.

* FC Suraye United Mechelen - KSC Mechelen (4e provinciale D), uitslag 2 - 1. Na speeldag negen stond de recent opgerichte thuisploeg puntenloos onderaan. Het beloofde dus moeilijk te worden tegen leider KSC, dat na de rust op een 0 - 1 voorsprong kwam. Maar in het laatste kwartier scoorde Suraye de gelijkmaker, en in de voorlaatste minuut zorgden ze voor de onmogelijk geachte winst.


KVS Branst - KV Hooikt.

Qua spektakel stak deze wedstrijd er ons inziens toch wat bovenuit als kandidaat "Klapper", zeker als we het scoreverloop en de gegevens vooraf bekijken.

De thuisploeg stond dit seizoen al vierde terwijl Hooikt zelfs een weekje de rode lantaarn droeg, maar in deze reeks zijn er al flink wat schommelingen geweest.

Middenmoter Branst werd al na een viertal minuten op een 0 - 1 achterstand gezet door bezoeker Arthur Dalle, maar Jelle Hermans trok een kwartier later de stand terug gelijk.

De thuisploeg wilde duidelijk méér en Kenny Van Aken zette even later de verdiende 2 - 1 voorsprong op het scorebord. Maar ook die stand veranderde snel, want KV-ers Torben Driesen en Tomasz Calus verhoogden nog voor de rust de spektakelwaarde met de gelijkmaker én met de 2 - 3 ruststand.

Er kon in de kantine al flink worden nagepraat over die vijf doelpunten van de eerste helft, maar er zouden er nog volgen. Branst-kapitein Jens Demul zorgde op het uur voor de 3 - 3 en die stand bleef vrij lang staan.

Toch kwam er nog een winnaar uit de bus toen de ervaren Hooiktse kapitein Glenn Janssens de 3 - 4 tegen de netten kon werken. Dat werd ook de eindstand, en zo kon KV deze "Klapper" en een toch wat bewogen week afsluiten met drie punten, en zo de voorlopige vijfde plaats vasthouden.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 15 oktober 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KVC Oostmalle - K Zandhoven SK, uitslag 4 - 3.

Het extra nazomers weekend leverde heel wat doelpunten en flink wat spektakel op, zodat we weer een mooi lijstje konden samenstellen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Ranst A - K Kalmthout SK (2e provinciale A), uitslag 3 - 5. De bezoekers blijven verbazen. Voor de tweede week op rij zijn ze van de partij in deze rubriek, al werden ze nét niet de laureaat. Tegen Ranst keken ze tegen een 1 - 0 en 3 - 1 achterstand aan, maar ze sloegen telkens terug en nadat ze na een uur op 3 - 3 kwamen gingen ze op hun élan door met twee extra goals en de verdiende driepunter.

* Sporting Tisselt - KFC Broechem A (2e provinciale A), uitslag 3 - 3. Na een spannende eerste helft brak de partij pas echt open na dik vijf minuten in de tweede helft. Sporting scoorde maar even later gingen de gasten erop en erover. Na de Tisseltse gelijkmaker pakten ze opnieuw het commando over (2 - 3), maar een alweer erg sterk spelende thuisploeg sloot de namiddag nog af met de gelijkmaker.

* KFC Heultje - SC Wiekevorst (4e provinciale D), uitslag 1 - 4. Beide clubs liggen op een steenworp van elkaar en ze mogen momenteel allebei de top drie in het vizier nemen. Onder leiding van een goed leidende gelegenheidsref nam SCW een vliegende start met een vroege goal, en daar deden ze er nog twee bij. Na de rust sloeg Heultje terug, maar met de vierde goal pakten de gasten de derbyzege.

* FC De Kempen B - VC Poederlee (4e provinciale E), uitslag 5 - 2. Nadat de gasten vorige week het ongeslagen Rauw versloegen gingen ze opnieuw goed van start in deze derby, met de 0 - 2 als gevolg. De thuisploeg stak echter een tandje bij en bij de rust hingen de bordjes terug gelijk. Daarna gingen de "jonge veulens" door, en na de 3 - 2 maakten ze met twee late goals de verrassing compleet.


KVC Oostmalle - K Zandhoven SK.

Het werd een memorabele zondagmiddag in het Oostmalse Warandepark, waar de nog ongeslagen leider Zandhoven op bezoek kwam, met maar liefst vijf punten voorsprong op de rest.

Het gepromoveerde KVC behaalde 7 punten op 18, en met een voorlopige plaats in het rechtse rijtje moet daar alles momenteel nog een beetje op zijn plaats vallen.

Zandhoven verloor eerst doelman Niel De Booij maar kwam wel op voorsprong door René Romand. Pas na het halfuur kwam de thuisploeg er sterker door en Jan Mangelschots hing de score terug gelijk.

De tweede helft werd er één om in te lijsten, met twee ploegen die er allebei voor gingen én daarbij ook voor spektakel zorgden. Het begon al meteen met de 2 - 1 via Jeroen Schryvers, maar op het uur was klasbak René Romand opnieuw present met de gelijkmaker.

De kijkers kwamen ogen te kort om het op- en neergaande spel te volgen, terwijl er voortdurend doelpunten in de lucht hingen. KVC-er Kuider Hamaida luidde het laatste kwartier in met de 3 - 2 en even later verhoogde Senja Deschrijver de score naar 4 - 2, maar ook daarna bleef het erg spannend.

Pas in de laatste minuut werd Zandhoven nog beloond toen Dominic Jacobs er 4 - 3 van maakte, maar daar bleef het bij in deze "Klapper", en zo stak Oostmalle drie gouden punten op zak na een toch wel verrassende zege tegen de sterke leiders, die hun ongeslagen statuut nu kwijt zijn, maar die volgens de kenners zonder twijfel heel hoog kunnen eindigen.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 8 oktober 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Sint Job - KVV Duffel, uitslag 4 - 4.

Ook nu was onze eerste lijst met kandidaten vrij uitgebreid, en bij onze uiteindelijke keuze konden we alles mooi verdelen over de vier afdelingen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Kalmthout SK - Willebroekse SV (2e provinciale A), uitslag 5 - 1. Beide teams werden vorig seizoen kampioen in 3e provinciale en vooral de nog ongeslagen thuisploeg blijft schijnbaar probleemloos op dat élan doorgaan. KSK sloot een verbazend sterke eerste helft af met 3 - 0, en na een tegengoal maakten ze er in de laatste 20 minuten nog twee bij, met een verdiende leiderspositie als beloning.

* Groen Rood Katelijne - KFC Ranst A (2e provinciale A), uitslag 5 - 3. Na de degradatie en heel wat aanpassingen leverden de eerste vijf wedstrijden van GRK slechts twee puntjes op. Maar nu ging het beter en met vier goals in het eerste uur lag de eerste zege voor het grijpen. Een gemotiveerd Ranst kwam nog even terug aandringen maar een vijfde goal maakte de thuisoverwinning compleet.

* SV Aartselaar A - SV Nielse (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. Met een tweede plaats en slechts één tegengoal was de thuisploeg klaar voor de komst van de buren, die na een kwartier op voorsprong kwamen maar bij de rust 3 - 1 achter stonden. In de tweede helft scoorden ze tegen en dat deden ze opnieuw na de 4 - 2, maar in het spannend wedstrijdeinde van deze derby hield Aartselaar stand.

* VC Poederlee - KVV Rauw Sport (4e provinciale E), uitslag 4 - 1. KVV was één van de vier provinciale ploegen met het maximum van de punten achter hun naam, en met de tweede plaats van VCP werd dit dus een heuse en druk bijgewoonde topper. Rauw benadrukte zijn sterkte met de 0 - 1 maar nog voor de rust ging Poederlee erop en erover, en in de tweede helft werd de zege verder uitgebouwd.


KFC Sint Job - KVV Duffel.

Deze merkwaardige voetbalnamiddag met acht doelpunten, een ongelooflijk scenario en een spannende ontknoping leek ons geknipt voor de vermelding "Klapper van de Week".

Beide ploegen misten hun seizoensstart compleet, met een laatste en voorlaatste plaats als voorlopig gevolg. Na nauwelijks twee minuten kreeg Sint Job de 0 - 1 rond de oren van Wesley Verschaeren en toen Joost Delmeire er even later 0 - 2 van maakte leek het duel al vroeg beslist.

Nog voor de rust werd de lijdensweg van de rode lantaarn nog verzwaard met twee tegengoals van klasbak Wesley Verschaeren, maar net na diens hattrick scoorden thuisspelers Yarno Bonaers en Björn Genar op de rand van de eerste helft elk één keer tegen. Ruststand 2 - 4.

Na de rust hielden de bezoekers lang het slot op de deur maar Sint Job-kapitein Joris Jaspers maakte er net voor het laatste kwartier 3 - 4 van, en dat zorgde voor nieuwe hoop bij de thuissupporters.

Duffel vocht echter terug maar geraakte niet voorbij thuisdoelman Andreas Smits, en kreeg even later het deksel op de neus na een vrije trap waarbij Björn Genar de gelijkmaker kon binnenwerken: 4 - 4.

Zo zette Sint Job een 0 - 4 achterstand nog om in een gelijkspel en een puntje dat méér dan welkom is, al blijft de ploeg op de laatste plaats staan, net na VV Duffel. Hopelijk kunnen beide teams in de volgende weken de broodnodige punten verzamelen in de hoogste provinciale afdeling, waar het trouwens zowat elke week "van moetens" is.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 1 oktober 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
KFC Ranst A - Sporting Burcht FC, uitslag 3 - 4.

Onze eerste selectieronde telde een negental kanshebbers. Daaruit konden we zonder al te veel moeite onze "Klapper" kiezen, die vooral qua scoreverloop er ons inziens toch wel uit sprong. Daarnaast was er vooral in 4e provinciale nogal wat spektakel te zien.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Merksplas SK - Arendonk Sport (2e provinciale B), uitslag 4 - 4. Nadat de thuisploeg op voorsprong kwam gingen de gasten erop en erover, maar dat deed KMSK op zijn beurt, zodat er een 3 - 2 pauzestand op het bord stond. Toen even na de rust ook de 4 - 2 viel leek de thuiszege een feit, maar na de Arendonkse aansluitingstreffer sleepte de ploeg in de extra tijd nog een puntje weg.

* Oxford Hemiksen - KFCV Wintam (4e provinciale C), uitslag 3 - 1. Er was vrij veel belangstelling voor deze derbyclash. De bezoekers namen meteen een voorsprong en Oxford moest een tijdje naar adem happen, maar het team stak een tandje bij en werd voor de rust nét niet beloond met de gelijkmaker. Die viel echter wel op het uur, en na twee extra thuisgoals moest Wintam het hoofd buigen.

* KSC Mechelen - KVC Booischot (4e provinciale D), uitslag 4 - 1. Met een 15 op 15 zakten de leiders af naar het 2e geklasseerde KSC, dat op het half uur de 0 - 1 moest toestaan maar op het randje van de eerste helft gelijk maakte. Daar deden ze tien minuten na de rust een tweede bij, en in een spannend laatste half uur beslisten de Mechelaars de wedstrijd, die ze ook de leidersplaats opleverde.

* Ezaart Sport - KFC Wechelderzande (4e provinciale E), uitslag 4 - 3. De afwezigen hadden ongelijk bij deze intense wedstrijd, die een opwindend scoreverloop kende. Wechel miste de seizoensstart maar kwam nu binnen de tien minuten op 0 - 2. Ezaart sloeg terug via strafschop, en na de rust maakten ze gelijk. Daarna liepen de gasten opnieuw uit tot 2 - 3, maar twee thuisgoals beslisten de match.


KFC Ranst A - Sporting Burcht FC.

In een deugddoend herfstzonnetje zagen de supporters een mooi op- en neergaande wedstrijd. Bij de eerste aanval scoorde thuisspeler Wesley Jansen de 1 - 0 en op het half uur benadrukte diens ploegmaat Michiel Mahieu de Ranstse derde plaats in het klassement met de 2 - 0.

Twee minuten later kregen de gasten een strafschop die werd benut door Senja Colakovic, die zo de 2 - 1 ruststand liet noteren, maar Ranst kreeg vroeg in de tweede helft eveneens een penalty en Matthias Baert verzilverde die vlotjes: 3 - 1.

Dat was het sein voor de thuisploeg om de zaak helemaal af te maken, maar de ene na de andere scoringskans werd niet benut, en zo roken de gasten de kans om er wat méér uit te halen.

Op het uur deden ze dat dan ook via de aansluitingstreffer van Hamza Ait Ikkou (3 - 2) die de thuisverdediging wat onzeker leek te maken, en dat zou ook gevolgen hebben.

Wat weinigen nog voor mogelijk hadden geacht gebeurde in de laatste tien minuten: na de gelijkmaker van bezoeker Abdoulie Senghore maakte Senja Colakovic er seconden later met zijn tweede van de namiddag 3 - 4 van voor Burcht, dat zich daarmee in de top drie nestelt, samen met Walem en Hoboken.

Scheidsrechter Lennert Coeck leidde deze "Klapper van de Week" en moest in een toch wel fel bevochten wedstrijd in totaal slechts drie keer geel trekken, waarvan één voor de gasten.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 24 september 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFCE Zoersel - KVV Duffel, uitslag 3 - 2.

Er vielen dit weekend opvallend veel doelpunten en beslissingen in de laatste minuten en in de blessuretijd. Het gezegde dat in voetbal de laatste (extra) minuut even goed telt als de eerste gaat dus alweer op.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Rochus Deurne - KFC Kontich A (1e provinciale), uitslag 2 - 2. De gasten vlogen er in deze derby meteen in en ze scoorden binnen het kwartier de 0 - 1. Daarna benadrukte de thuisploeg haar koppositie en ze kwamen eerst gelijk, en na de rust ook op een 2 - 1 voorsprong die ze probeerden vast te houden tot het einde, maar Kontich hing in de voorlaatste minuut de bordjes gelijk.

* Rapid Leest - KV Bonheiden (2e provinciale A), uitslag 1 - 0. De supporters kregen een spannende burenstrijd te zien tussen twee ploegen die momenteel in het rechtse rijtje kamperen, al hadden ze liever wat méér uitgespeelde kansen gezien. Na de rust zag de thuisploeg een goal afgekeurd worden, maar in de extra tijd leverde een vrije trap hen nog vrij onverwacht de winnende treffer op.

* K Wijnegem VC - KFC Katelijne A (3e provinciale C), uitslag 2 - 2. Na de verdiende uitwinst van vorige week deed KWVC ook nu weer van zich spreken. De ploeg sloot de eerste helft af met 1 - 0 maar die voorsprong verdween na de rust. Toen Katelijne 10 minuten voor tijd via strafschop de 1 - 2 scoorde leek de partij beslist, maar in de laatste minuut kon Wijnegem eveneens een strafschop benutten.

* FC Sint Jozef - KFC Berendrecht (4e provinciale A), uitslag 2 - 1. Na een goede competitiestart kreeg de 2e in de stand de co-leider uit de Polder op bezoek, en dat gaf regelmatig vuurwerk. Sint Jozef verzilverde op het half uur een penalty en na de rust kwam Berendrecht terug tot 1 - 1. In het laatste kwartier moest de thuisploeg met tien man verder, maar in minuut 94 pakten ze de driepunter nog.


KFCE Zoersel - KVV Duffel.

Beide ploegen promoveerden eind vorig seizoen naar de hoogste provinciale reeks, en op deze frisse zaterdagavond toonden ze allebei dat ze daar een absolute aanwinst zijn.

KFCE mocht al even van de koppositie proeven terwijl Duffel, iets minder sterk dan verwacht aan de competitie begonnen, al na vijf minuten op voorsprong kwam via Wesley Verschaeren.

Zoersel reageerde meteen en nadat Bart Hendryckx een strafschop niet voorbij KVV-doelman Glenn Smets kreeg, maakte Sam Van Beurden er op het half uur toch 1 - 1 van.

Even later scoorde Jossip Braspenninckx zelfs de 2 - 1 en dat leek ook de ruststand te worden, maar via een Zoerselse owngoal werd het op de valreep nog 2 - 2.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd spannend om volgen, maar KFCE greep het overwicht hoe langer hoe meer. Duffel probeerde het punt tevergeefs vast te houden, tot een dikke tien minuten voor tijd: Jossip Braspenninckx prikte zijn tweede van de avond tegen de netten, goed voor de 3 - 2 eindstand én de drie punten.

Na deze "Klapper" maakt Zoersel volgende week de verplaatsing naar het sterke KFC Kontich, terwijl Duffel middenmoter Witgoor Dessel op bezoek krijgt. Niet simpel voor beiden dus, maar in eerste provinciale is het nu eenmaal zowat elke week "erop of eronder".

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 17 september 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
KFC Poppel - KFC Meerle, uitslag 7 - 4.

Het (voorlopig) laatste nazomerse weekend stond bol van zowel hoge scores als spektakel, en daarom maken we daar in deze rubriek ook ruim plaats voor.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Kalmthout SK - Sporting Burcht (2e provinciale A), uitslag 5 - 3. In een spektakelrijke wedstrijd met 7 gele en 2 rode kaarten zette de gepromoveerde thuisploeg een vroege achterstand nog voor de rust ruim recht, nadat de bezoekende doelman werd uitgesloten. KSK bouwde de 3 - 2 pauzestand verder uit en hoewel Burcht nog sterk terugkwam moest de ploeg met negen man het hoofd buigen.

* Nielse SV - K Wijnegem VC (3e provinciale B), uitslag 3 - 5. Nog voor het halfuur leidde Nielse met 2 - 0, maar de gasten hingen de bordjes vrij snel gelijk. Dat deden ze op het uur opnieuw na een derde thuisgoal: 3 - 3. Ze leken ook meteen gelanceerd en in de laatste twintig minuten gingen ze op hun élan door met de 3 - 4 voorsprong én met de beslissende vijfde treffer in de laatste minuut.

* KFC Pulle - K Zandhovense SK (3e provinciale C), uitslag 2 - 3. Ook deze keer was de derbyclash tussen beide buren er ééntje om in te lijsten. Na een vroege achterstand zette Pulle even voor de rust de verdiende 1 - 1 op het scorebord. Ze kwamen zelfs op voorsprong door een owngoal van KSK, dat terugkwam tot 2 - 2 en het wenkende gelijkspel even voor tijd nog om kon zetten in een 2 - 3 zege.

* FC Antwerpen Noord - KVV Ternesse B (4e provinciale B), uitslag 8 - 6. Met zes treffers voor en acht na de rust zullen weinigen zich verveeld hebben bij deze ongelooflijk verlopen wedstrijd tussen de nieuwkomer in competitie en de Ternesse-beloften. Na de 2 - 0 voor de FC werd er gerust met 3 - 3. In de tweede helft scoorden de gasten drie goals, maar de thuisploeg liet er nog vijf noteren.


KFC Poppel - KFC Meerle.

De supporters zagen een sensatierijke Noord-Kempische derby tussen twee ploegen die elkaar waard waren, al waren de gasten zowat heel de wedstrijd op achtervolgen aangewezen.

Iedereen kreeg in elk geval waar voor zijn geld, en dat begon al na een halve minuut met de 1 - 0 van Kenneth Seels en de gelijkmaker in minuut vijf, na een Poppelse owngoal.

Na deze intense start vielen er rond het half uur drie thuisgoals: twee van Iben Schellekens en één van Miguel Ten Brink, maar ook Meerlenaar Stef De Jongh trof het doel. Ruststand 4 - 2.

Er kon tijdens de pauze al fink wat nagekaart worden in de kantine, maar het spektakel was nog niet afgelopen, want er zouden in de tweede helft nog vijf goals bijkomen.

Nadat Youness Douadi een strafschop succesvol omzette en Miguel Ten Brink er met zijn tweede van de middag 6 - 2 van maakte, staken de gasten een stevige tand bij en mét resultaat, al was dat pas in de laatste tien minuten met treffers van invaller Mitch Theuns en Bjorn Voeten: 6 - 4.

Nog even mocht de groenwitte aanhang hopen op een ultieme stunt in de extra tijd, maar Dusty Van Gils drukte die laatste hoop de kop in met de zevende thuisgoal en de 7 - 4 eindstand.

Zelden was de thuisploeg zo accuraat in de afwerking, terwijl een strijdend KFC Meerle naast vier uitdoelpunten nog een aantal keer flink wat pech kende in deze "Klapper van de Week", die in beide kampen niet snel vergeten zal worden.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 10 september 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
FC Merksem - KFC Lint, uitslag 5 - 5.

De nazomerse temperaturen werkten blijkbaar inspirerend, want de goals vielen als herfstbladeren, met een opvallend FC Walem (2e A) als grote slokop. Zij maakten voor de tweede week op rij zeven doelpunten, een voorlopig onaards gemiddelde. Maar ook elders was er weer heel wat te zien.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Witgoor Dessel - KSK Branddonk (1e provinciale), uitslag 2 - 4. De thuisploeg opende al vlug de score in deze superderby maar nog voor de rust draaiden de gasten de stand om in hun voordeel. Ook in de tweede helft speelden ze sterk, en in de laatste tien minuten liepen ze zelfs verder uit. Nadat Witgoor nog even terugkwam tot 2 - 3 maakte Branddonk de zaak even voor tijd verder af.

* FC Ekeren - K Kalmthout SK (2e provinciale A), uitslag 4 - 3. De afwezigen hadden ongelijk bij deze spannende en spektakelrijke wedstrijd tussen twee ploegen die vorig seizoen nog in derde speelden. In het eerste uur hees Ekeren zich naar een 3 - 0 voorsprong en even later stond het 4 - 1. In een zinderend slot scoorden de gasten nog twee keer en ze kwamen nog erg dicht bij een puntje.

* Zwaluwen Olmen - FC Wezel Sport (2e provinciale B), uitslag 0 - 5. Er waren heel wat kijkers komen opdagen voor deze grote klapper tussen twee dorpsgenoten, en zij kregen een volledig onverwacht wedstrijdverloop te zien. Nadat de vertimmerde thuisploeg met een achterstand ging rusten kregen ze in de tweede helft nog vier tegengoals binnen, met een verrassende forfaitscore als eindresultaat.

* Maria-ter-Heide - KFC Halle (4e provinciale A), uitslag 3 - 4. Met drie goals in het eerste half uur leek MtH de partij al vroeg in de pocket te hebben. Ook een benutte strafschop tegen bracht ze niet echt van de kook. Maar na die 3 - 1 kwam Halle op het uur terug met de aansluitingstreffer. Dat bleef zo tot in de extra tijd, maar met twee treffers zorgden de gasten voor een onwaarschijnlijke terugkeer.


FC Merksem - KFC Lint.

De "Klapper" van deze week stak er vooral qua scoreverloop helemaal met kop en schouders bovenuit, en dat maakte onze keuze ook vrij gemakkelijk.

De bezoekers stonden meteen scherp en vooral Tom Van Kerkhoven bewees dat met een eerste doelpunt na zes minuten. Daar deed hij nog een tweede bij en daarmee schudde hij Merksem blijkbaar wakker, want in het derde kwartier scoorde de FCM vlotjes drie keer.

Daar waren Fouad Zounaki en twee keer Gilles Curtoud verantwoordelijk voor, en toen Jeffrey Bertels er nog voor de rust 4 - 2 van maakte zat de thuisploeg op de spreekwoordelijke rozen.

Dat bleef ook zo na de verfrissingen: Maxim Bertels scoorde op het uur de 5 - 2 en hier en daar werd het Merksemse overwinningsfeestje al voorzichtig ingezet. Maar dan braken de laatste twintig minuten aan, en die zouden legendarisch worden.

Op vijf minuten tijd scoorden beide invallers Achraf Guernaoui en Toon Verschaeren de 5 - 3 en 5 - 4. Merksem hield die stand vast tot in de extra tijd, maar dan gebeurde het onwaarschijnlijke : Kyo Oenang prikte de gelijkmaker binnen die KFC Lint nog een onverwacht punt bezorgde en daarmee de thuisspelers uitgeteld in het gras deed belanden : 5 - 5.

Zo kregen de toeschouwers tien doelpunten te zien in een onwaarschijnlijk duel, en er zal in Merksem zelden zo lang zijn nagepraat over deze "Klapper van de Week" die deze titel volledig verdiende.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 3 september 2018

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
KFC Berendrecht - KVNA Wortel, uitslag 5 - 4.

Op deze eerste volledige provinciale speeldag werd er volop "ingevlogen" al noteerden we ook acht brilscores, bij één op tien wedstrijden dus, een record.

Onze eerste keuzelijst werd een vrij uitgebreide, omdat er een aantal spannende en intense wedstrijden waren, zowel qua het vertoonde spel als qua scoreverloop. Uiteindelijk konden we toch onze eerste selectie van dit seizoen maken.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* VV Duffel - Berlaar Heikant (1e provinciale), uitslag 1 - 1. Beide teams legden een aantrekkelijke wedstrijd op de mat met bij wijlen erg goed voetbal. Debutant Duffel leek even voor tijd de driepunter in eigen huis te houden, maar in de laatste seconde zette Heikant een gecontesteerde strafschop succesvol om. Al bij al was deze derby voor beide teams een veelbelovende seizoensopener.

* FC De Kempen TL A - Witgoor Dessel (1e provinciale), uitslag 2 - 2. Ook deze derby-clash stond op hoog niveau. De gepromoveerde thuisploeg kwam vrij vroeg op voorsprong, maar even na het half uur ging Witgoor erop en erover. Twee minuten later kwam De Kempen terug gelijk. In een intense tweede helft werd er niet meer gescoord, al claimden de gastheren nog tevergeefs een strafschop.

* KSAV Sint Dimpna A - KFC Herselt (2e provinciale B), uitslag 5 - 0. Na de titel van vorig seizoen hebben de Gelenaars ook nu hun start niet gemist. Ze openden al meteen de score en deden er daar op het half uur nog eentje bij. De gasten slikten even later een rode kaart en ze waren mede daardoor ook na de rust niet opgewassen tegen een sterk en vooral overtuigend spelend KSAV.

* SK Peulis - Zennester Hombeek (4e provinciale D), uitslag 5 - 3. Met acht doelpunten in nazomerse temperaturen en een mooi scoreverloop hebben de supporters zich bij deze derby absoluut niet verveeld. De gasten maakten twee keer een achterstand ongedaan, en dat deden ze na de rust nog eens. Deze 3 - 3 leek ook de eindscore te worden, maar in de blessuretijd scoorde SK nog twee keer.


KFC Berendrecht - KVNA Wortel

Wat een formidabele wedstrijd werd er gespeeld in de Polder !... Vooral het scoreverloop was er ééntje om in te lijsten. Bezoeker Joos Dockx rondde de eerste Wortelse aanval succesvol af, en na de gelijkmaker van Jordy Daelman deed Mattias Van der Linden dat opnieuw: 1 - 2.

Meteen na de rust verzilverde Nicky Vanhemelryck een Berendrechtse penalty. Daar deed Kevin Van Schaverbeke meteen de 3 - 2 voorsprong bij, maar nauwelijks een minuut later stond Mattias Van der Linden alweer op de goede plaats voor de gelijkmaker.

Dan konden de supporters even herademen, maar twintig minuten voor tijd zette Philippe Van Erck Wortel voor de derde keer op voorsprong: 3 - 4.

Niet voor lang echter, want twee minuten later trapte Nicky Vanhemelryck zijn tweede strafschop van de dag binnen: 4 - 4. Daarna was er nog wat commotie bij de uitsluiting van bezoeker Raf Tilburgs, maar de puntendeling tussen "Bendrecht" en "Wuirtel" leek een feit te zijn.

De winnaar van de avond werd echter de jonge Thomas Schickl, die even voor affluiten inviel en in de laatste seconde de 5 - 4 eindstand op het bord zette.

De Berendrechtse vreugde was groot en ook in de kantine werd er nog duchtig gevierd na deze "Klapper van de Week". Zelfs Pietje De Leugenaar had het scenario niet beter kunnen verzinnen. Enkel jammer dat er een verliezer moest zijn.

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E  

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale 3e Provinciale A 3e Provinciale B
4e Provinciale