Play-Offs 2019
Update: 19/01/2019 om 09:37u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Standen, schema en uitslagen
van de Jupiler Pro League,
NL Eredivisie & de Europese Competities.
Voetbal Wedden - Online Casino
www.voetbaluitslagen.com
Bezoek ons ook op Facebook.
!! ALLE PROVINCIALE KALENDERS STAAN ONLINE
ZIE DE REEKSPAGINAS - HEREN EN VROUWEN

!! DE SCHEMAS BEKER VAN ANTWERPEN
ZIE PROVINCIAAL BVA 2019 - HEREN EN VROUWEN
Laatste update: 19/01/2019 om 09:37u
Archief  /  Seizoen 2018-2019  /  Nationaal  /  Profvoetbal  /  Play-Offs 2019
JUPILER PRO LEAGUE 2018-2019 - DE PLAY-OFFS - HOOFDPAGINA

Dit is de voorlopige hoofdpagina van de "Jupiler Pro League - Play-Offs 2019".
Hier vatten we in het kort de regelingen samen van de Play-Offs 1, 2 en 3.
Meer details ziet u op de reekspagina's.

Voor alle gegevens van vorig seizoen 2017-2018, zie het archief en de aparte pagina's
"Play-Off 1, 2A - 2B en 3", klik hier.


PLAY-OFF 1 - DE JUPILER PRO LEAGUE

- Deze Play-Off wordt gespeeld door de eerste zes ploegen uit het eindklassement van de reguliere competitie.
- De winnaar van die "nacompetitie" van 10 wedstrijden behaalt het kampioenschap en neemt deel aan de groepsfase van de Champions League.
- Daarnaast worden er nog een aantal plaatsen toegekend in de voorronde van de Champions League en in de groepsfase of voorronde van de Europa League.

PLAY-OFFS 2A en 2B - DE JUPILER PRO LEAGUE

- Deze twee Play-Offs worden gespeeld door de negen ploegen die tussen de 7e en de 15e plaats eindigden in het eindklassement van de reguliere competitie, plus de nummers 1 tot en met 3 uit de 1e Klasse B. In principe dus door twaalf ploegen.

- Play-Off 2 A wordt gespeeld door de 7e, 9e, 12e en 14e gerangschikte van 1e Klasse A, plus de 1e en 3e geplaatste club van de 1e Klasse B.
- Play-Off 2 B wordt gespeeld door 8e, 10e, 11e, 13e en 15e gerangschikte van 1e Klasse A, plus de 2e geplaatste club van de 1e Klasse B.

- Indien de promoverende ploeg uit 1e Klasse B op de 1e, 2e of 3e plaats eindigt, dan neemt de volgende ploeg met een licentie Profvoetbal voor 1A in het eindklassement van die afdeling deel aan Play-Off 2. Dat zal bijvoorbeeld de 4e zijn (niet de 5e tot en met 8e, want die spelen Play-Off 3).

- De drie best geplaatste ploegen uit het eindklassement van de 1e Klasse B komen in aanmerking voor Play-Off 2 van de 1e Klasse A. Dat zijn dus niet noodzakelijk de eerste drie van het eindklassement.

- Indien er niet voldoende clubs zijn die voldoen aan de licentievoorwaarden voor 1e Klasse A, dan zijn er minder deelnemers (uit de 1e Klasse B) aan Play-Off 2.

- Een voorbeeld: de winnaar van de promotie-finale stijgt naar 1e Klasse A. Eén van de andere drie clubs heeft geen licentie voor 1e Klasse A. Dan wordt er in deze Play-Off 2 één reeks met zes ploegen gevormd, en de tweede reeks met slechts vijf ploegen.

- In iedere reeks (P-O 2A en P-O 2B) worden in totaal 10 heen- en terugwedstrijden gespeeld, en er wordt een rangschikking opgemaakt.
- De winnaars van de reeksen A en B spelen een testwedstrijd op het veld van de club die het hoogst is geëindigd in het reguliere kampioenschap. De winnaar hiervan is de winnaar van Play-Off 2.
- Aan het einde van deze Play-Offs 2A en 2B worden er eveneens een aantal deelnemers aan de Europa League bepaald.

PLAY-OFF 3 - DE PROXIMUS LEAGUE

- Dit is de "Degradatie-Play-Off" van 1e Klasse B, de Proximus League.
- Hiervoor komen de laatste vier ploegen uit het eindklassement van 1e Klasse B in aanmerking, om één rechtstreekse daler naar de 1e klasse amateurs aan te duiden.
- Indien één van de twee periodekampioenen van 1e Klasse B (die de testwedstrijden speelt voor de titel) op één van de vier laatste plaatsen eindigt, dan speelt de vijfde laatste mee in Play-Off 3.

- De (vier) deelnemers aan Play-Off 3 spelen een mini-competitie van zes wedstrijden.
- Zij beginnen deze mini-competitie met de helft van de behaalde punten in 1e Klasse B, eventueel met afronding van een half punt naar boven.

- De laatste uit deze Play-Off 3 zakt naar de 1e Klasse Amateurs.
- Deze plaats in 1e Klasse B wordt ingenomen door de winnaar van de eindronde tussen de eerste vier ploegen uit de 1e Klasse Amateurs, waar de kampioen dus niet rechtstreeks promoveert.

Voor de 16e in de eindstand van de JPL-1e Klasse A zit het seizoen er na speeldag 30 op. Die club degradeert naar de afdeling 1e nationale B.

De ploeg die de reguliere competitie na 30 speeldagen afsluit als leider, krijgt het derde ticket voor Europees voetbal, indien de winnaar van de Beker van België kampioen is, of als tweede eindigt na de play-offs. Als dat niet het geval is krijgt de leider na de reguliere competitie in ieder geval het vierde ticket.

LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Nationaal - Heren
1e Klasse A - PV 1e Klasse B - PV    
1e Klasse - Amateurs 2e Amateurs VFV-A 2e Amateurs VFV-B 2e Amateurs ACFF
3e Amateurs VFV-A 3e Amateurs VFV-B 3e Amateurs ACFF-A 3e Amateurs ACFF-B

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB (c).