Prov. Transfernieuws
Update: 19/04/2019 om 23:17u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Doe het zelf Software voor Sportclubs
Optimalisatie van bedrijfsvoorheffing.
Fiscaal correcte berekening van premiebetalingen.
Administratieve vereenvoudiging.
www.sportspay.be - powered by SD Worx
willy@sportspay.be
DE PROVINCIALE EINDRONDES
PROMOTIE EN DEGRADATIE
Voor alle wedstrijdschema's, zie
"Provinciaal - Allerlei - Eindronde 2019"
Laatste update: 19/04/2019 om 23:17u
Provinciaal  /  Allerlei  /  Prov. Transfernieuws

Eenvoudige software voor correcte premiebetalingen aan spelers en trainers.
www.sportspay.be


PROVINCIAAL TRANSFERNIEUWS TIJDENS HET SEIZOEN 2018-2019

Op deze pagina kan u een aantal inkomende en uitgaande transfers bekijken van clubs uit de Antwerpse provinciale afdelingen. Daarbij gebruiken we benaming: "Nieuws uit...." met een vermelding van de provinciale reeks waarin de betrokken club uitkomt of zal uitkomen.

De regeling: de uiterste datum om een provinciale transfer te realiseren is 31 augustus 2019.
Lees meer over de provinciale transferregeling op onze pagina "Hoe zit dat?". Klik hier.

De clubverantwoordelijken, maar ook supporters en medewerkers kunnen ons doormailen dat er op de website van hun club een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers. Dan kunnen we dat evalueren en snel verwerken.

We verzoeken degenen die de namenlijst doorsturen om de "normale" benamingen te gebruiken, d.w.z. eerst de voornaam van de speler, en dan de achternaam.

!!! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, klik HIER.

Zie ook de alinea onderaan deze pagina, waarin we ons standpunt van publiceren vermelden. Transferberichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.

Voor de archiefpagina met provinciale transfers van vorig seizoen 2017-2018, klik hier.


TRANSFERBERICHTEN - CHRONOLOGISCH

Om snel het meest recente transferbericht van een club te zien hebben we een chronologisch overzicht gemaakt. Het meest recente nieuws staat bovenaan.
Klik op een clubnaam voor het transferbericht.

Club Bericht van Club Bericht van
   K Noorse SV19/04/2019
KSK Kasterlee14/04/2019 SV Aartselaar12/04/2019
Vlimmeren Sport12/04/2019 GR Katelijne (update)27/03/2019
Berlaar-Heikant (Update)27/03/2019 KSK Oosthoven24/03/2019
VV Laakdal23/03/2019 FC Wezel Sport15/03/2019
K Merksplas SK09/03/2019 VC Mortsel OG06/03/2019
Berlaar-Heikant (Update)21/02/2019 K Berg en Dal VV21/02/2019
Groen Rood Katelijne18/01/2019 Berlaar-Heikant 16/01/2019

NIEUWS UIT.... NOORSE SV - 4e PROVINCIALE A
Vrijdag 19 april 2019

K Noorse SV uit Kapellen sloot, na de overstap van het recreatieve voetbal, het eerste seizoen in provinciale af met plaats onderaan in de klassering, maar met de nieuwe technische staf en een hoop versterkingen is het doel om volgend jaar zeker beter te doen.

Davy Vercauteren zal in het nieuwe seizoen de taak als hoofdtrainer overnemen van Paul Muyshondt, terwijl Jurgen Noels Davy zal bijstaan als assistent.

We zetten eerst de drie uitgaande transfers op een rijtje. Dat zijn Joey Van Muylder (Berendrecht Sport), Yuri Staal (Sporting Burcht) en Glenn Anthonissen (SK Wilrijk-JAS).

En voorlopig komen zes nieuwe spelers de kern versterken: Bart Van Herck (Excelsior Kaart), Hervé Peeters en Kenneth Labeye (beiden van Putte SK), Elvis Oppong (VC Wijnegem), Matthew Dhooghe (Helderhoek) en vrije speler Thijs De Block.
(bron: Glenn Van De Putte, Seniorenbestuur K Noorse SV)

NIEUWS UIT.... KSK KASTERLEE - 3e PROVINCIALE C
Zondag 14 april 2019

Na een sterk seizoen plaatste KSK Kasterlee zich voor de promotie-eindronde, en de club maakt dus kans om volgend seizoen een afdeling hoger te spelen.

Dat zal wel zonder twee huidige kernspelers zijn, die andere oorden opzoeken: Thomas Adriaensen, die de overstap maakt naar Witgoor Sport, en Jens Damen die naar het buitenland verhuist.

Er werden ook vijf nieuwe spelers gecontracteerd die allemaal geboren en getogen zijn in Kasterlee, en daar ook wonen. Dat zijn Maarten Huysmans (MLK Lichtaart), Benjamin Naessens (Lentezon Beerse), Hans Ceusters en Nicolas Janssens (beiden van Retie SK) en Mattias Donckers (Berg en Dal).
(bron: Vic Janssens, KSK Kasterlee)

NIEUWS UIT.... SV AARTSELAAR - 3e PROVINCIALE B - 4e PROVINCIALE C
Vrijdag 12 april 2019

De A-ploeg speelde een sterke eerste seizoenshelft waarin zelfs even de koppositie werd bereikt, maar in het eindklassement wordt het een plaats bovenaan in het rechtse rijtje.

Het gloednieuwe sportcomplex dat afgelopen seizoen in gebruik werd genomen bezorgt de club nu de nodige middelen en uitstraling om een stap hogerop te gaan zetten. Met die duidelijke ambitie voor het nieuwe seizoen komen dan ook negen spelers de rangen van de A-kern versterken.

Dat zijn Jens Vanderhoeven en Jordy Galvez (beiden van KVS Branst), Zlatan Berberovic (vrije speler), Stijn Coppens (Rapid Leest), Gianni Deffose (VC Wijnegem), Stijn Meirsman (Schelle Sport), Jasper Verlinden (KFC Lint) en de doelmannen Orest Pszeniczko (KFCO Beerschot-Wilrijk) en Willem Verhulst (Rapid Leest).

En deze spelers zoeken andere oorden op: Nick Hertoghs (KSK Wilrijk-JAS) en Indy Augustynen (KFC Halle). De technische staf blijft ongewijzigd met Toon Spiessens (T1 A-kern), Mark Ghys (T2 A-kern), Eelco Smet (T1 B-Kern) en Erik Debie (keeperstrainer).

Voor de beloften en de U21 blijven Mohammed Hammadi, Fregan Oplinus en Luc Struyf op post.
(bron: Steve Moreaux, Voorzitter SV Aartselaar)

NIEUWS UIT.... VLIMMEREN - 2e PROVINCIALE B
Vrijdag 12 april 2019

Vlimmeren Sport is al vele jaren een vaste waarde in tweede provinciale. Ook dit seizoen eindigt de ploeg in het linkse rijtje en mogelijk in de top vijf.

De club heeft zijn kern rond voor het nieuwe seizoen dat zal worden aangevat onder leiding van trainer Chris Bollaerts, die ook in het afgelopen competitie al T1 was.

Slechts drie spelers vallen weg uit de groep: Steven Versmissen (KSV Oud Turnhout) en het duo Thijs Engels en Levi Van Der Heijden, dat de schoenen aan de haak hangt.

Verder zal de club de ingeslagen weg van de vorige jaren volgen en zich op de jeugd richten. Daarom wordt er een vijftal "eigen" jeugdspelers vanuit de U21 doorgeschoven naar de A-kern. Maar er zijn ook twee inkomende transfers: Berne Lenaerts (Vosselaar VV) en Thomas Wellens (Zwarte Leeuw).
(bron: Koen Swaegers, P.R Vlimmeren Sport)

NIEUWS UIT.... GROEN ROOD KATELIJNE - 2e PROVINCIALE A - (UPDATE)
Woensdag 27 maart 2019

Na de degradatie van vorig seizoen moest er een nieuwe ploeg gebouwd worden, en dat is zowel qua samenstelling als sfeer uitstekend gelukt. De club gaat verder met een redelijk ongewijzigde kern die aangevuld wordt met een aantal gerichte versterkingen om volgend seizoen opnieuw goed tevoorschijn te komen in tweede provinciale.

Eerst zetten we de vertrekkers op een rijtje: Jasper Steylaerts (KV Tremelo), Mauroo Janssens (KFC Baal), Gyllian Van Vaerenbergh, Heywood De Buck en Kyle Pevernagie (alle drie Sint Jozef Londerzeel), Michaël Pepermans en Davy De Wit (beiden naar Willebroekse) en Tibau Vermeren (FC Blaasveld).

Er werden in totaal elf nieuwe spelers gecontracteerd, waarvan er een paar terugkeren naar de club: dat zijn Kevin Huysmans (Racing Mechelen) en Andy Williams (HO Veltem). Verder zijn dit de andere nieuwe namen: Fikri Verschueren (Rapid Leest), Maxim Coenen (Kessel United), doelman Geoffrey Hofmans (VC Peizegem-Vl.Brabant), Soufiane Okrich (HO Kalken - Oost-Vlaanderen), Yentle de Maegd (Berlaar Heikant), Anouar Lechkar (KFC Katelijne) en het trio Yannick Dierickx, Savio Stoffels en Brian Vermeij (alledrie Racing Mechelen),

Tot slot krijgt de groep met Glenn Baetens ook een nieuwe keeperstrainer, die tot nu toe werkzaam was bij het jeugdvoetbal van KV Mechelen. Groen Rood zoekt trouwens ook nog spelers voor de reserven, en dat mogen ook jongeren uit de eigen regio zijn.
(bron: Stefaan Cammans, Sportief manager K. Groen Rood Katelijne)

NIEUWS UIT.... BERLAAR-HEIKANT - 1e PROVINCIALE - (2e UPDATE)
Woensdag 27 maart 2019

FC Berlaar-Heikant blijft zich actief voorbereiden op een nieuw seizoen in 1e provinciale. Met Peter Claessens werd er een nieuwe en ervaren trainer binnengehaald. Hij zal worden bijgestaan door assistent Thomas Van Loo, die overkomt van FC Netezonen Eindhout

Het aantal inkomende transfers staat momenteel op acht:
Kevin Damoiseau en Mannu Meylemans (allebei van KSV Schriek), Wannes Janssens (Racing Mechelen), Yannick Rymenants (KFC Duffel), Robin Vercammen (KFC Eppegem), Jasper Janssens (KVC Houtvenne), Rayane Himi (FC Mariekerke) en Jari Verschoren (KSK Heist).

En dit zijn de uitgaande transfers: Dennis Geerts en Jorn Van Dyck (Witgoor Dessel), Stein Huysegems (stopt), Rik Van Praet (einde loopbaan wegens blessure) en T1 Rudy Van Houdt (Berg en Dal).
(bron: Geert Fierens, GC - Secretaris FC Berlaar-Heikant)

NIEUWS UIT.... KSK OOSTHOVEN - 4e PROVINCIALE E
Zondag 24 maart 2019

Na een wat mindere seizoensstart klom KSK Oosthoven naar een vaste plaats in het linkse rijtje, en ook volgend seizoen zal de ploeg in dezelfde afdeling uitkomen.

Uit de huidige kern vallen er twee spelers weg: Jonas Van Nuyen (keert terug naar HIH Turnhout) en Ornello Todaro, die de voetbalschoenen definitief in de kast zet.

De rest van de huidige kern heeft ondertussen bijgetekend, en zij gaan twee nieuwe spelers als ploegmaat krijgen. Dat zijn Robin Goris (FC De Kempen) en doelman Niels De Beck (KSK Weelde).
(bron: Dirk Peeraer, Webbeheerder KSK Oosthoven)

NIEUWS UIT.... VV LAAKDAL - 3e PROVINCIALE C
Zaterdag 23 maart 2019

VV Laakdal speelde vorig jaar de eindronde en ook tegen het einde van dit succesvolle seizoen zit die mogelijkheid er opnieuw in. De sportieve verantwoordelijken van de club hebben niet stil gezeten. Er werden acht nieuwe spelers gecontracteerd.

Dat zijn Ran Hendrikx, Michael Cartois en Jens Peeters (alledrie van Blauberg Sport), Maarten Claes en Ben Swinnen (beiden van Zwaluwen Olmen), Tom Verheyen (HIH Turnhout), Bregt Sneyers (KFC Ham United) en Wout Seykens (Thes Sport Tessenderlo).

Ruben Van Bael, Vince Bosmans en T2 Jozef Belmans verlaten de club, waar de trainersstaf volgend seizoen zal bestaan uit T1 Tom Dams, T2 Geert Peeters (die overkomt van KFC Heultje), T3 Jimmy Deprez en keeperstrainer Stijn Janssens.
(bron: Nand Brems, G.C. VV Laakdal)

NIEUWS UIT.... FC WEZEL SPORT - 2e PROVINCIALE B
Vrijdag 15 maart 2019

Als er één ploeg is die de titel en de promotie naar eerste provinciale verdient dan is dat wel Wezel Sport, dat een schitterend en uniek seizoen achter de rug heeft.

De club zal trouwens volgend seizoen ook een B-ploeg op de been brengen die in 4e provinciale zal starten, en mede daardoor werden er al heel wat inkomende transfers gerealiseerd. Men is trouwens nog steeds op zoek naar enkele versterkingen voor deze kern, die geleid zal worden door Hans Van Den Bossche, de huidige T2 van het elftal in 2e provinciale. Björn Bloemen, momenteel coach van de U17, wordt daar T2.

Dit is de voorlopige lijst met inkomende transfers: Senne Lommelen (doelman - Linda Olen), Jens Cannaerts, Brent Verachten en Vincent Swolfs (alledrie van Verbroedering Balen), Pieter Beyens en Dieter Vandermeer (beiden van ESK Leopoldsburg), Cédric Leconte, Jago Thoelen en Willem Staes (alledrie van FC Rosselaar), Senne Willekens en Floran Leysen (allebei van KVV Rauw Sport), Kit Lemmens (KSK Retie), Jonas Lommelen (Witgoor Dessel), Gökan Sat (SP Grote Heide - Limburg) en de vrije spelers Jerry Poorters en Nick Wouters.
(bron: Hans Faes, Sportcoördinator FC Wezel Sport)

NIEUWS UIT.... K MERKSPLAS SK - 2e PROVINCIALE B
Zaterdag 9 maart 2019

De sportieve cel van de club is volop bezig met het samenstellen van een nieuwe kern voor volgend seizoen. Het merendeel van de kernspelers blijft aan boord en verlengde intussen hun overeenkomst.

Maar er valt ook een zestal spelers weg uit de kern: naast Sam Van Den Broek, die stopt met voetballen, zoeken deze vijf andere oorden op: Glen Arnouts (KSK Weelde), Jari Bosmans (Lentezon Beerse), Rik Gielen (Nederland), Dries Janssens (Minderhout VV) en Iantho Pellegroms (KFC Pulle).

Momenteel zijn er ook al twee inkomende transfers gekend: Timo D’Huyvetter (keert terug van KFC Sint Job) en Brett Troonbeeckx (Svelta Melsele).
(bron: Jef Van Dun, verantwoordelijke PR en Communicatie K Merksplas SK)

NIEUWS UIT.... VC MORTSEL OG - 3e PROVINCIALE B
Woensdag 6 maart 2019

Na een uitstekend seizoen zit de A-ploeg, met nog vijf wedstrijden te spelen, stevig in het zadel richting promotie-eindronde. Ook qua trainersstaf zit het absoluut goed met T1 Nico Herpoel (7de seizoen), T2 Kurt Collier (3de seizoen) en T3 Bart Van Beylen (4de seizoen) die de lijn van het afgelopen seizoenen dus verder zullen zetten.

Momenteel is er slechs één uitgaande transfer: Alexander Vernimmen (KV Bonheiden), maar er werden ook al een achttal nieuwe spelers gecontracteerd.

Dat zijn Jonathan Van Den Bossche, Joeri Joos en Badr Idrissi (alle drie van de City Pirates Merksem), Kenzo Kennes (SV Nielse), Olivier Vingerhoets (SK Rita Berlaar), Mathew Schillemans (Rochus Deurne), Keane Tomboy (Wechelderzande) en Amin Senbaty (Antwerpen Noord).
(bron: Nico Herpoel, T1 VC Mortsel OG)

NIEUWS UIT.... BERLAAR-HEIKANT - 1e PROVINCIALE - (UPDATE)
Donderdag 21 februari 2019

Eersteprovincialer FC Berlaar-Heikant legde al een zestal nieuwe spelers vast voor het seizoen 2019-2020. Dat zijn Jasper Janssens (KVC Houtvenne), Robin Vercammen (KFC Eppegem), Kevin Damoiseaux en Mannu Meylemans (beiden van KSV Schriek), Wannes Janssens (KRC Mechelen) en Yannick Rymenants (KFC Duffel).

Trainer Rudy Van Houdt verlaat de club en wordt hoofdcoach bij Berg en Dal, en daarnaast vallen er ook een drietal kernspelers weg: Dennis Geerts (Witgoor Dessel), Stein Huysegems (stopt met voetballen) en Rik Van Praet (knieblessure en einde loopbaan).
(bron: Geert Fierens, GC - Secretaris FC Berlaar-Heikant)

NIEUWS UIT.... BERG EN DAL - 1e PROVINCIALE
Donderdag 21 februari 2019

Berg en Dal werd op het einde van het seizoen 2014-2015 kampioen in tweede provinciale en de club komt momenteel dus al voor het vierde jaar uit in de hoogste provinciale reeks, waar het ook een vaste waarde geworden is.

Dat er heel wat ambitie is blijkt ondermeer uit de voorlopige lijst met inkomende transfers, die op de officiele persconferentie voorgesteld werden. Het overzicht van de uitgaande spelers volgt later nog, maar dit zijn de nieuwe namen, en die zijn niet van de minste: Kevin Oris (Thes Sport), Wouter Smeets (SK Wellen), Mike Oris (Wezel Sport), Ignace Dams (KSV Schriek) en Axel Van de Ven (Lommel SK).

De vernieuwde kern komt in het nieuwe seizoen onder de hoede van trainer Rudy Van Houdt, die de overstap maakt van reeksgenoot Berlaar Heikant.
(bron: Dirk Van Hoylandt, Jeugdtrainer bij K Berg en Dal VV)

NIEUWS UIT.... GROEN ROOD KATELIJNE - 2e PROVINCIALE A
Vrijdag 18 januari 2019

Na een wat aarzelende competitiestart staat Groen Rood momenteel in het linkse rijtje.
Het bestuur heeft voorlopig drie nieuwe spelers vastgelegd voor volgend seizoen, waarin de kern onder leiding zal staan van coach Lieven De Veirman, die al eerder bij de club actief was.

Dat geldt ook voor twee van de drie inkomende spelers, want na een verblijf bij Racing Mechelen keert clubicoon Kevin Huysmans terug naar GRK, net zoals Soufiane Okrich, die na een blessureperiode bij HO Kalken (Oost-Vlaanderen) opnieuw bij de groep komt.
Verder zal ook doelman Geoffrey Hofmans (VC Peizegem-Vl.Brabant) de kern versterken.
(bron: Stefaan Cammans, Sportief manager K. Groen Rood Katelijne)

NIEUWS UIT.... BERLAAR-HEIKANT - 1e PROVINCIALE
Woensdag 16 januari 2019

FC Berlaar-Heikant maakte zijn eerste inkomende transfer bekend. Dat is de 27-jarige centrale middenvelder Robin Vercammen, die momenteel bij KFC Eppegem in tweede amateur speelt. Daar is hij aan zijn tweede seizoen bezig. Voordien speelde hij drie jaar bij KSV Schriek. Verder komt daar ook nog Wannes Janssens bij, die de overstap maakt van Racing Mechelen.

Daarnaast is er ook al één uitgaande transfer: Dennis Geerts gaat naar reeksgenoot Witgoor Dessel. Trainer Rudy Van Houdt verhuist volgend seizoen naar Berg en Dal, ook een reeksgenoot van Heikant. De beslissing over een nieuwe T1 is nog niet gevallen.
(bron: Geert Fierens, GC - Secretaris FC Berlaar-Heikant)

EXTRA INFORMATIE

* We vermelden de nieuwe en vertrekkende spelers van de provinciale clubs, mét de bemerking dat we voor het publiceren van deze nieuwtjes enkel verder gaan op
- gegevens van de websites van die clubs, en/of
- een doorgestuurde mail van hun bestuur en medewerkers.


* Transferberichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.

* Doorgemailde detailberichten worden gepubliceerd onder de voorwaarde dat het bericht werd verzonden door een gerechtigd correspondent of door een verantwoordelijk bestuurslid, onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid.

* De clubverantwoordelijken, maar ook supporters en medewerkers kunnen ons doormailen dat er op de website van hun club een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers. Dan kunnen we dat evalueren en snel verwerken.

!!! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, klik HIER.

Het doorgeven van berichten kan ook via een e-mail naar de VBE-Eindredacteur of via de pagina contact.