Drie op een Rij
Update: 12/03/2020 om 13:38u
Archief Seizoen 2019-2020 Extra Allerlei Drie op een Rij
Laatste update: 12/03/2020 om 13:38u
Relaxen in de Ardennen
Erpigny 19 B/C, Erezée
www.chambres-d-erpigny.be
Meer info...
DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2019-2020

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen.

Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.

Een speciale gebeurtenis of een uitzonderlijke prestatie kan ook nog een "Extra Vermelding" opleveren.

Voor het "Drie op een Rij" - archief van vorig seizoen 2018-2019, klik hier.

Kies een datum voor de "Drie":

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 12 maart 2020

Onze vorige "Extra Vermelding" dateert van 30 januari. Deze keer hebben we er zelfs twee, dankzij twee echte "Vijfklappers", toch wel uitzonderlijk op één speeldag. De eerste "E.V." gaat naar Tim Leemans van promotiekandidaat Oxford Hemiksem (4e provinciale B) die bij de 0 - 8 tegen Hingene voor de rust twee keer scoorde en er daar in de tweede helft nog drie bij deed.

En de tweede "E.V." is voor Niels Taels van FC Netezonen (4e provinciale D). Hij maakte in de eerste en tweede minuut telkens een goal, deed er daar even later nog eentje bij en zette in het laatste kwartier met twee extra rozen zijn "Vijfklapper" in de tabellen, waardoor Rosselaar-Hulsen er met 7 - 1 aan moest geloven. Niels bracht zijn ploeg daarmee weer een heel stuk dichter bij derde provinciale.
Er waren afgelopen weekend heel wat "grote" uitslagen te zien waarbij er zeven, acht of zelfs negen keer door een ploeg gescoord werd . We telden in totaal 353 doelpunten, iets boven het gemiddelde dus. Er werden ook drie wedstrijden afgelast (die intussen trouwens ook al een nieuwe datum kregen).

En het was weer zo'n speeldag waarin vooral de schutters flink op dreef waren: naast 10 hattricks waren er ook 3 "Klavertjes" en zelfs 2 "Vijfklappers" die vanzelfsprekend allemaal een plaats krijgen in de "Drie" van deze week.

1. Thomas Stevens, Rapid Leest (2e provinciale A)  blijft ook op zijn 32e een belangrijke pion als het op doelpunten maken en assists geven aankomt. Hij scoorde bij de toch wel zwaar uitgevallen maar verdiende 7 - 2 tegen Achterbroek in het eerste halfuur twee keer en benutte net voor de rust een strafschop. En in de tweede helft zette hij met een vierde goal zijn waarde bij de koploper extra in de verf.

2. Yannick Fond, SK Ekeren Donk (4e provinciale A)  is ook al zo'n ervaren dertiger wiens instinct voor goals nauwelijks sleet vertoont, integendeel zelfs. Nadat tegenstander SV Noorse voor de rust de score blank hield moest het in de laatste 25 minuten het hoofd buigen voor Yannick die de 1 - 0 maakte, dan vanop de stip scoorde en in de paar laatste minuten met de 4 - 0 zijn "Klavertje" vol maakte.

3. Nick Clijmans, KSK Oosthoven (4e provinciale E)  zal met zijn ploeg moeilijk van de promotie te houden zijn, maar het kan nog erg spannend worden. De trip naar KSK Oelegem werd toch een beetje gevreesd, maar nadat Nick (26 jr.) de 0 - 1 maakte en seconden later een strafschop verzilverde waren de zenuwen weg. Hij zette even later de netten nog eens bol en scoorde op het uur zijn vierde treffer.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 5 maart 2020

Het winterweer (of was het herfstweer ?) zorgde ervoor dat er één wedstrijd werd afgelast, maar voor de rest werden alle duels afgewerkt, al was dat soms in natte, winderige en vrij onaangename omstandigheden, zowel op als naast het veld.

We noteerden vier hattricks en 321 goals, niet echt zo extreem veel dus, maar spektakel was er genoeg. We hadden voor deze rubriek dan ook een redelijk ruime keuzelijst waaruit we twee uitblinkende keepers kozen, en een al even sterk spelende middenvelder.

1. Benjamin Kersmaekers, doelman van KFC Wuustwezel (2e provinciale A)  leverde een sublieme prestatie af in de met 3 - 1 gewonnen derbytopper tegen Loenhout SK, dat in het derde kwartier twee goals moest toestaan. Vooral na de rust belaagde een sterk spelend LSK de Wezelse keeper voortdurend en dat leverde ze ook een tegengoal op, maar voor de rest was superman Benjamin niet te verslaan.

2. Jarmo Melis, doelman van Verbroedering Balen (2e provinciale B)  is 25, en zijn naam werd zonder twijfel genoteerd door de kenners na de formidabel sfeervolle maar doelpuntloze derby tegen het derde geklasseerde Retie. De fusieclub belaagde het Balense doel zowel in de eerste als in de tweede helft, maar Jarmo kende een superdag en hij dreef de thuisclub tot wanhoop met een weergaloze prestatie.

3. Michiel Van Hooydonck, K Gooreind VV (4e provinciale A)  was de grote uitblinker in de klapper bij en tegen Nieuwmoer, dat net als koploper KGVV volop op promotie mag mikken. Beide teams trokken de aanvallende kaart en dat leverde een spektakelrijke wedstrijd op. Michiel speelde voortdurend "op zijn Witsels" en bovendien was hij bepalend in de aanloop naar de beslissende 0 - 2 eindstand.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 27 februari 2020

We kregen opnieuw een stormachtig weekend waarin we toch weer vijf duels zagen wegvallen. Maar mocht u ongerust zijn, er is nog ruimte genoeg op de kalender om indien nodig alle (eventueel) extra afgelastingen op te vangen.

Zo kan er in extreme noodgevallen en als de woensdagen "op" zijn nog altijd teruggegrepen worden naar het Paasweekend. We herinneren ons trouwens een seizoen waarin er zowel op Paaszaterdag als op Paasmaandag een speeldag werd afgewerkt.

Met een opvallende doelpuntenmaker, een al even opvallende doelman en de auteur van een "Vijfklapper" hebben we ook deze week weer een mooi rijtje,

1. Stijn Derkx, K Merksplas SK (2e provinciale B)  drukte een opvallende stempel op de interessante wedstrijd tussen KMSK en Herselt, twee middenmoters die dit seizoen een vaste waarde zijn in het linkse rijtje. Stijn (24 jr.) scoorde bijna de eerste goal maar die viel pas na de rust toen hij aan de basis van de 1 - 0 lag. Ook daarna bleef hij voor gevaar zorgen, en hij besliste het duel vanop de stip met de 2 - 0.

2. Jari De Clippeleir, doelman van Nielse SV (3e provinciale B)  moest zich dit seizoen al heel wat keer omdraaien in het doel van rode lantaarn Nielse, dat na een eerste puntje nu met een late strafschop ook een eerste zege behaalde. En dat was niet tegen eender wie, want de buren van periodekampioen Willebroek geraakten niet voorbij uitblinker Jari, die mede dankzij het doelhout de 1 - 0 vast hield.

3. Davide Ballarin, Tubantia Borgerhout (4e provinciale B)  zorgde in de uitwedstrijd tegen Antwerpen Noord, net als zijn ploeg diep in het rechtse rijtje geklasseerd, voor heel wat extra pigment bij de 2 - 7 zege. Voor de rust trof Davide op twintig minuten tijd maar liefst vier keer raak, en een kwartier voor tijd verzilverde hij nog een strafschop, waarmee hij zijn allereerste "Vijfklapper" in de boeken zette.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 20 februari 2020

Er werden elf wedstrijden afgelast of stilgelegd, maar de bal rolde (of vloog...) absoluut voor twee spelers die elk vier doelpunten scoorden en dus hun plaats in dit rijtje krijgen. Maar we beginnen met een opvallende prestatie uit de hoogste reeks.
1. Gregory Carrez, Racing Mechelen (1e provinciale)  was één van de uitblinkers in de topper tegen leider Lille, dat Racing met 8 punten vooraf ging. Beide ploegen zorgden met hoogstaand voetbal voor een schitterende voetbalavond die op 1 - 3 eindigde en die begon met Gregory's sublieme openingsgoal. Na de 0 - 2 kwam de KFC even terug maar daarna besliste Gregory de match met zijn tweede treffer.

2. Kenny Geudens, BSK Retie (2e provinciale A)  bewees opnieuw dat klasse altijd boven komt drijven, zelfs als je binnen een paar jaar op weg gaat naar "tram 4". Dat mocht rode lantaarn Laakdal ondervinden: ze hielden de nul tot net voor het uur maar dan brak de veer en het werd uiteindelijk 6 - 0. Na de eerste goal verdubbelde Kenny de score, en daarna deed hij er nog drie bij voor zijn "Klavertje Vier".

3. Kelvin Owusu, RVC Hoboken B (4e provinciale B)  is nauwelijks achttien maar hij heeft regelmatig buskruit in de voeten. De B-collega's van Ternesse gingen met 11 - 0 de boot in en daarbij scoorde Kelvin op dik tien minuten tijd meteen al drie keer. Nog voor de rust toonde hij met zijn vierde doelpunt opnieuw zijn neus voor goals, en misschien was dat ook wel een hint voor de coach van de A-ploeg.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 6 februari 2020

In het laatste deel van het voetbalseizoen, dat we vorig weekend trouwens gestart zijn met 357 goals en zes hattricks, zullen de verschillen zich zoals elk jaar geleidelijk aan duidelijker aftekenen, en zowel de mentale als de fysieke frisheid spelen daarin uiteraard een grote rol.

De "sterken" komen tegen het seizoenseinde vaak opvallend voor de dag, al is het alleen al door hun klasse, zoals we hieronder kunnen lezen. Onze "Drie" bestaat deze week dan ook uit drie uitblinkers die hun plaats in onze rubriek absoluut verdienen.

1. Sherjill Mac-Donald, KFC Lille (1e provinciale )  mag dan wel half de dertig zijn, hij dartelt nog rond als een jong veulen, en ook mét resultaat. Bij de 6 - 0 zege tegen Kontich was hij goed voor een indrukwekkende prestatie, inclusief drie goals waaronder een strafschop. Mede door Sherjill lijkt KFC Lille, met 8 punten voorsprong en slechts 16 tegengoals, klaar om terug te keren naar het nationale voetbal.

2. Andreas Smits, doelman van KFC Sint Job (2e provinciale A)  mocht zichzelf op een voetstuk zetten na zijn puike wedstrijd tegen VC Mortsel, dat even na de rust een achterstand goed maakte maar daarna tevergeefs loerde op een tweede treffer, want Andreas redde meermaals schitterend. Zo bleef het lang 1 - 1 en even voor tijd leverde een strafschop voor de thuisploeg alsnog de drie punten op.

3. Wesley Jansen, KFC Ranst A (2e provinciale B)  maakte alle uitgoals in de met 1 - 4 gewonnen wedstrijd tegen Rochus Deurne, dat niet echt in gevaar is maar toch best nog wat punten pakt. Die zaten er echter ook na een vroege voorsprong niet in, want Wesley was alweer de afwerker van dienst bij de promotiekandidaat: met twee goals in elke helft legde hij een subliem "Klavertje Vier" op de mat.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 30 januari 2020

Het is alweer van half december geleden dat we nog een "Extra Vermelding" hadden, maar deze is dan ook zeer uitzonderlijk. Voor het eerst in de geschiedenis van "Voetbalexpress" noteerden we een "Rocket", onze benaming voor zeven (!) doelpunten in één wedstrijd.

Die "E.V." is voor Siebe Van den Broeck van Excelsior Essen (4e provinciale A), een jonge frisse kerel van nauwelijks 21 jaar, die bij de monsterzege tegen rode lantaarn Schoten (11 - 0) voor de rust drie treffers scoorde en er daar in de tweede helft nog vier bij deed. Siebe was dit seizoen trouwens al te gast in deze rubriek met een "Klavertje" (4 goals) én met een "Revolver" (6 goals). Respect!
Met 321 goals in totaal zaten we opnieuw wat in de lagere cijfers, al waren er naast die "Rocket" nog zeven hattricks bij en twee "Klavertjes" die trouwens in dezelfde reeks werden gescoord, maar we beginnen onze "Drie" met een uitblinker.
1. Zakaria Haid El Assiri, KVV Ternesse A (1e provinciale )  was in een begenadigde dag tegen KFC Nijlen, dat twaalf punten voorsprong had op Ternesse maar niet echt geïnspireerd leek en na een dik kwartier met twee goals in het krijt stond. Op slag van rust toonde de aalvlugge Zakaria zijn klasse met de 3 - 0, en nadat Nijlen even terug kwam bekroonde hij zijn sterke match met de 4 - 1 eindscore.

2. Tim Leemans, Oxford Hemiksem (4e provinciale B)  zorgt er al een tijdje mee voor dat het feestcomité van zijn club al een grote tent mag gaan reserveren voor de promotie, want die zit er dik in, al moet dat mogelijk gebeuren in de eindronde. Kapitein Tim zette zijn ploeg tegen Tubantia al snel op 2 - 0, scoorde op het half uur nog eens en rondde de 7 - 1 zege af met zijn vierde van de namiddag.

3. Mathias Van Hoyweghen, KSK Sint-Amands (4e provinciale B)  liet twee weken geleden al een "Klavertje Vier" noteren en hij deed dat nu opnieuw, deze keer tijdens de uitmatch tegen de Olympic B-Piraten, die heel de wedstrijd moesten achtervolgen en uiteindelijk met een 2 - 5 nederlaag de kleedkamers in gingen. Mathias (29 jr.) scoorde vier van die vijf goals, inclusief twee stuks op strafschop.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 23 januari 2020

Hoewel er "slechts" 313 goals werden gescoord was het in de provinciale reeksen toch het weekend van de schutters. Naast zes hattricks noteerden we immers een "Vijfklapper" die in onze rubriek netjes geflankeerd wordt door twee "Klavertjes", spelers die vier keer de netten vonden.
1. Sam Van Geertruyden, Berchem Sport B (3e provinciale A)  was de meest opvallende aanvaller in de met een ruime 5 - 0 gewonnen wedstrijd tegen KFC Poppel, dat wel de eerste periode won maar nu al een hele tijd kreunt onder de blessurelast. Sam liet het niet aan zijn hart komen en maakte zowel voor als na de rust twee goals, die hem ook een verdiende applausvervanging opleverden.

2. Timothy De Decker, VVH Lippelo (4e provinciale B)  werd de afwerker van dienst tegen rode lantaarn Ternesse B. Periodekampioen Lippelo, momenteel derde in de klassering en trouwens ook de minst gepasseerde ploeg in de reeks, haalde met 7 - 0 flink uit. In de eerste helft maakte Timothy (32 jr.) al twee goals en met drie extra treffers in de laatste twintig minuten was zijn "Vijfklapper" een feit.

3. Akad Younan, Suraye United Mechelen (4e provinciale C)  maakte vier van de vijf doelpunten tegen het piepjonge en nog steeds puntenloze KFC Duffel B, dat deze keer wel scoorde maar uiteindelijk het hoofd boog met een 5 - 1 nederlaag. Akad zette voor de pauze zijn club op een 2 - 0 voorsprong, en in de tweede helft scoorde hij opnieuw twee keer, voor hem ook zijn eerste "Klavertje Vier".

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 16 januari 2020

Vooral in 4e provinciale B en E werd er met scherp geschoten: met respectievelijk 48 en 47 goals zaten we wat dat betreft op recordkoers. In totaal vielen er zelfs 381 doelpunten.

Onze rubriek staat deze week dan ook in het teken van de schutters, want naast 5 hattricks noteerden we ook één "Vijfklapper" en drie "Klavertjes", waarbij er twee ploegmaats broederlijk een plaatsje delen, en zo bestaat onze "Drie op een Rij" deze keer uit vier namen.

1. Jelle Hermans, KFC Volharding Wintam (4e provinciale B)  maakte de enige goal voor de rust in de ongelijke strijd tegen Maccabi, dat de eindstand zag oplopen tot 10 - 0. Jelle (25 jr.) prikte in de tweede helft de bal nog vier keer tegen de netten en mag deze "Vijfklapper" dus in een gouden kader inlijsten. Wintam scoorde tot nu toe trouwens al 109 goals, bijna zes gemiddeld per wedstrijd.

2. Jorg De Pooter, KFC Grobbendonk (4e provinciale E)  blijft ook als dertiger een te duchten scorende spits. Tegenstander Westmalle opende na een dik kwartier wel de score maar nog voor de pauze zette Jorg daar al een hattrick tegenover. Deze 3 - 1 voorsprong werd in de tweede helft verder uitgebouwd tot 7 - 2, waarbij Jorg met zijn 22e van het seizoen zijn "Klavertje" vol maakte.

3. Kasper De Blieck en Mathias Van Hoyweghen, KSK Sint-Amands (4e provinciale B)  scoorden elk vier keer tegen rode lantaarn Tubantia, dat wel drie keer raak trof maar met een 12 - 3 nederlaag de kelk tot op de bodem moest ledigen. Spitsbroeders Kasper en Mathias maakten in de eerste helft allebei twee doelpunten en ze deden dat ook na de rust, twee "Klavertjes" in één wedstrijd dus.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 9 januari 2020

Met 359 gescoorde goals zaten we in het eerste weekend van 2020 zowat op het gemiddelde. Daar waren 4 hattricks bij en twee "Klavertjes" die hun plaats krijgen in onze "Drie".
Een absolute uitblinker vervolledigt ons rijtje, dat zich trouwens uitsluitend in 3e provinciale situeert.

1. Jarne Wallaert, Excelsior Mariaburg A (3e provinciale A)  werd de meest opvallende speler bij de
5 - 1 zege tegen periodekampioen en top 3-ploeg Poppel, dat niet op kon tegen de sterke fusieploeg. Jarne (18 jr.) scoorde zowel voor als na de rust twee keer en kreeg een verdiende applausvervanging.

2. Maarten Calluy, Schelle Sport (3e provinciale B)  opende snel de score in de met tien gele kaarten gekruide derby bij en tegen Nielse, dat ook na zijn tweede goal en bij 2 - 2 lang mocht hopen op een eerste puntje. Maar even voor tijd maakte Maarten er op strafschop en met zijn vierde goal 2 - 4 van.

3. Tommy Gommers, KFC Katelijne A (3e provinciale B)  liet zijn naam in vette letters noteren na zijn glansprestatie in de met 4 - 0 gewonnen derby tegen het derde KFC Putte dat, toch wat onverwacht, vrij zwaar verloor. Tommy was goed voor een assist, een penaltygoal én een parel van een doelpunt.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 19 december 2019

Voor de tweede week op rij kozen we een "Extra Vermelding", vanwege een toch wel speciale reden. Die "E.V." gaat naar Wouter Dresselaerts van KSK Oosthoven (4e provinciale E). Hij scoorde bij de 6 - 0 tegen Kessel United in de eerste helft een hattrick en deed er op het uur nog vierde goal bij.

Een "Klavertje Vier" dus, niet echt zo uitzonderlijk misschien, maar de voorgeschiedenis is dat wel, want hij liep een dikke vier maanden geleden een beenbreuk op en dat herstel duurde toch een hele tijd. Maar hij is nu dus "back in business", en zijn applausvervanging was dan ook dik verdiend.
Er werden vorig weekend een twaalftal hattricks gescoord en het totaal aantal treffers liep op tot 357. Verder sprongen er maar liefst drie opvallende uitblinkers in het oog, en daarom verdienen zij hun plaats in de laatste aflevering van 2019.
1. Cedric Volkaerts, Berlaar Heikant (1e provinciale)  is nauwelijks 19 en een talentvolle aanvaller. Zijn prestatie tegen Nijlen werd door velen met open mond gevolgd. Heikant speelde collectief erg sterk en won deze derby met 6 - 0. Uitblinker Cedric nam er daarvan ook nog één voor zijn rekening.

2. Thomas Stevens, Rapid Leest (2e provinciale A)  is met zijn 32 jaar een ervaren en vooral klasrijke voetballer. Tegen Walem, dat net als Rapid dit seizoen al mocht proeven van de leidersplaats maar nu met 0 - 4 verloor, scoorde hij zelf twee keer, en bij de twee andere goals leverde hij een gouden assist.

3. Nick Weerman, KFC Poppel (3e provinciale A)  (29 jaar) werd dè grote uitblinker in de topper tegen het tweede geklasserde Minderhout, dat door een goal van Nick op 1 - 0 kwam en die stand pas na de rust pareerde. Maar Nick scoorde meteen terug, en vooral onder zijn impuls won Poppel met 3 - 1.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 12 december 2019

We hebben deze week weer een "Extra Vermelding", nog maar de tweede van dit seizoen trouwens. Dat is een titel die we geven voor een echt wel uitzonderlijke prestatie.

Die "E.V." is voor Nicholas Appeltans (26 jaar) van FC Wezel Sport (1e provinciale), die in de met 5 - 0 gewonnen thuiswedstrijd tegen KFC Antonia een wel heel opmerkelijke rol speelde. Hij toonde zijn pure klasse, scoorde daarnaast niet alleen de openingsgoal maar leverde voor drie van de vier andere treffers een perfecte assist. Zijn naam werd zonder twijfel door een aantal kenners genoteerd.
Met 312 gescoorde goals was de oogst niet echt heel rijk. We noteerden wel een handvol hattricks en twee "Klavertjes" die hier ook aan bod komen, en we zetten in onze "Drie" van deze week ook een doelman in de kijker.
1. Wesley Peeraer, Minderhout VV (3e provinciale A)  is een jonge dertiger die al veel voetbalwaters doorzwom. Hij is een van dé absolute sterkhouders van zijn ploeg, die momenteel toch wel richting promotie gaat. Bij de 2 - 6 uitzege tegen de Deurnese A-Piraten scoorde hij in elke helft twee keer.

2. Kurt Snoeys, doelman van KFC Turnhout B (3e provinciale C)  is eveneens net de dertig gepasseerd en ook hij is een vat vol ervaring. Na een serieuze blessure hield hij ook nu bij de 0 - 5 zege tegen Mol weer zijn netten schoon, de vierde "clean sheet" op rij. Niet uniek, maar wel een compliment waard.

3. Tim Leemans, Oxford Hemiksem (4e provinciale B) , in september al te gast met een opvallende hattrick, scoorde in het duel tegen Mortsel B één keer voor de rust en drie keer erna. Het werd een ruime 6 - 0 zege voor Oxford, momenteel "runner-up" en nu mogelijk op weg naar 3e provinciale.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 5 december 2019

In een weekend met 9 hattricks en in totaal 350 gescoorde goals vielen er ook een aantal doelmannen op, en daar kozen we er twee van, die trouwens in dezelfde afdeling uitkomen.

Verder noteerden we ook één "Klavertje Vier" en uiteraard krijgt de auteur daarvan ook zijn plaats in onze "Drie op een Rij".

1. Jens Ceuppens, doelman van KV Bonheiden (3e provinciale B)  moest al zijn talent bovenhalen om de 2 - 1 thuiszege veilig te stellen tegen Hombeek, dat wel voorlaatste stond maar een hoopgevende prestatie op de mat legde. Het werd enkel van een punt gehouden door de supersaves van Jens.

2. Niel De Booij, doelman van KSK Wavria A (3e provinciale B)  is een ervaren dertiger en de minst gepasseerde keeper in 3e B. Hij werd één van de bepalende factoren in het met 1 - 0 gewonnen duel tegen Schelle. Die goal viel na een half uur, en in de rest van de partij was hij niet meer te kloppen.

3. Tangui Thielemans, K Reet SK (4e provinciale C)  stond vier keer aan het kanon tegen KFC Duffel B, dat intussen de kaap van 100 tegentreffers passeerde maar er hopelijk ook na het 9 - 0 verlies de moed in kan houden. Tangui scoorde drie keer voor de rust en één keer erna, een "Klavertje" dus.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 28 november 2019

Voor de derde week op rij zwegen de "grote" kanonnen, althans wat de "Klavertjes" betreft. We telden bij de in totaal 350 goals wel zes hattricks, waarvan we er twee uit hebben gekozen. Een uitblinker vervolledigt onze "Drie" van deze week.
1. Adikalie Kamara, SAV Sint Dimpna A (1e provinciale)  scoorde al na één minuut in het toch wel erg belangrijke degradatieduel tegen Hoboken, dat wel terug gelijk kwam en dat net voor tijd weer deed na de tweede goal van een efficiënte Adikalie, die er op de valreep nog een 2 - 3 uitzege van maakte.

2. Mitch Vanbosch, KFC Sint Job (2e provinciale A)  is ook op zijn 28e van alle markten thuis, want hij is zowel aanvallend als verdedigend een uitblinker bij zijn ploeg, die momenteel volop op promotie mag mikken. Bij de 3 - 0 zege in de topper tegen Rapid Leest maakte hij weer twee schitterende goals.

3. Shabani M’Faume Ramadhani, Willebroekse SV (3e provinciale B)  scoorde na de 1 - 0 van Kontich B nog voor de rust twee tegengoals. Een kwartier voor tijd maakte hij ook de 1 - 3. Na een ongepaste opmerking vanaf de kant leverde zijn terecht protest hem echter jammer genoeg zijn tweede geel op.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 21 november 2019

Er werden 337 goals gescoord op de vorige provinciale speeldag. Daar zaten geen "Klavertjes" bij maar wel negen hattricks. We lichten er daar eentje uit en naast een sterk spelende doelman zetten we ook nog een aanvaller in de kijker.
1. Levy Moorkens, doelman van KFCE Zoersel (1e provinciale)  hield met brio de nul in de op 0 - 0 geëindigde uitwedstrijd tegen Ternesse, en hij deed dat met een flink aantal opvallende saves. Zo pakte hij een puntje voor zijn ploeg, die volgens de commentaren toch wel wat in een dipje zit.

2. Maico Gerritsen, KFC Lille (1e provinciale)  is een jonge dertiger die al een tijd bij Lille speelt. Daar heeft deze populaire spits zowat de status van monument bereikt. Tegen Antonia zorgde Maico voor de 1 - 0 en na de gelijkmaker besliste hij in de laatste seconde de wedstrijd met de winnende 2 - 1.

3. Tim Herpoel, VC Mortsel OG A (2e provinciale A)  liet op vorige speeldag een opvallende hattrick noteren. Rode lantaarn Turk Sport, dat maar niet op gang schijnt te raken, zag Tim voor de rust de eerste goal scoren. In de tweede helft zorgde de VC-kapitein op zijn eentje voor de 0 - 3 eindstand.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 14 november 2019

Met een totaal van 307 gescoorde goals noteerden we voor (zover we weten) een laagterecord. Dat vertaalde zich ook een beetje in het aantal hattricks, waarvan we er slechts een half dozijn telden, maar daar pakken we er toch één speciale uit voor onze "Drie".

Daarnaast kozen we een wel erg opvallend doelpunt en een absoluut uitblinkende doelman, waarmee we onze wekelijkse rubriek ook beginnen.

1. Cedric Brosens, doelman van VC Herentals (1e provinciale)  moest zich één keer gewonnen geven bij de 0 - 1 derbyclash tegen Lille, maar hij toonde daarin meermaals zijn absolute klasse. Het VCH-schoentje wringt blijkbaar vooraan, want achteraan is Cedric de op vijf na minst gepasseerde keeper.

2. Robin Kraewinkels, K Kalmthout SK (2e provinciale A)  scoorde een Pélé-achtige goal in het duel tegen KVV Duffel, dat kort voor het einde terugkwam tot 2 - 2. Maar Robin onderschepte in de laatste minuut de bal en zette met een enig mooie lob vanop 50 meter de winnende 3 - 2 op het scorebord.

3. Tim Leemans, Oxford Hemiksem (4e provinciale B)  is een jonge dertiger die pas bij de rust mocht invallen tegen concurrent Oxaco-Boechout, dat met 0 - 1 leidde. Maar op een kwartier tijd scoorde Tim een zuivere hattrick die de eindstand op 3 - 1 bracht en zijn ploeg de tweede plaats opleverde.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 7 november 2019

Het was het weekend van de schutters... Naast een negental hattricks telden we bij de in totaal 383 goals twee "Klavertjes" en ook twee "Vijfklappers", die trouwens in dezelfde wedstrijd gescoord werden, en waarvan de auteurs samen een plaatsje krijgen in onze "Drie" die dus deze week eigenlijk een "Twee plus Twee" is.
1. Mathias De Proost, FC Zwaneven (3e provinciale C)  stond wel erg scherp in de thuismatch tegen Vorst, dat op voorsprong kwam maar daarna Mathias zowel voor als na de rust twee keer zag scoren. De 4 - 2 eindstand leverde hem een applausvervanging op, en Zwaneven de eerste periodetitel.

2. Timothy De Decker, VVH Lippelo (4e provinciale B)  is een prille dertiger. Zijn ploeg kwam 0 - 1 achter tegen Tubantia en na een kwartier stond het 2 - 2. Tegen de rust scoorde Tim twee keer, en dat opende de poort naar een 8 - 3 eindscore, waarbij hij met twee treffers zijn "Klavertje" vol maakte.

3. Andreas Becquet en Jens Van Kerckhoven, BO Beerzel (4e provinciale C)  zorgden voor een primeur: ze scoorden elk vijf keer in één wedstrijd. De piepjonge talenten van KFC Duffel (allemaal tussen 16 en 20 jaar) maakten de 0 - 1 maar moesten uiteindelijk een 15 - 1 eindstand slikken. Het verschil in routine met de ervaren Beerzelse periodekampioen was voor hen dan ook veel te groot.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 31 oktober 2019

Twee "Klavertjes" en 10 hattricks droegen bij tot een totaal van 374 gescoorde doelpunten. En naast de twee spelers die de netten vier keer bol konden zetten kozen we voor een doelman die op schitterende wijze de held van de dag werd.
1. Gilles Van Houtven, doelman van RVC Hoboken A (1e provinciale)  moest zich al na een drietal minuten omdraaien tegen een sterk gestart Zoersel, maar wat hij in de rest van de wedstrijd liet zien getuigde van grote klasse. Vooral dankzij superman Gilles (22 jr.) won RVC de wedstrijd met 2 - 4.

2. Robin Vollon, Sporting Tisselt (3e provinciale B) , in oktober 2017 in deze rubriek in de bloemetjes gezet met een "Revolver", scoorde deze keer een "Klavertje Vier" in de derby tegen Hombeek, dat met 0 - 4 verloor. Met drie goals voor de rust en één erna zorgde Robin dus voor een knalprestatie.

3. Niels Taels, FC Netezonen (4e provinciale D)  stond met zijn ploeg na 50 minuten met 3 - 0 achter bij Rosselaar-Hulsen. Maar op het uur forceerde hij een opening met zijn eerste goal en daarna stond er geen maat meer op de Netezonen die nog wonnen met 3 - 7, waarbij Niels nog drie keer scoorde.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 24 oktober 2019

We telden op de vorige speeldag in totaal 380 doelpunten. Daar waren twee "Klavertjes" bij en zeven hattricks. Eentje daarvan was wel heel speciaal, en daar beginnen we onze "Drie" ook mee.
1. Nourdine Benali, Sporting Tisselt (3e provinciale B)  kreeg in februari van dit jaar al een vermelding als uitblinker, maar deze keer is dat met een heel speciale hattrick die hij liet noteren bij de 8 - 0 tegen Leest United, want dat was zijn vierde van het seizoen, en daarmee zit hij momenteel al aan 18 goals.

2. Siebe Van den Broeck, Excelsior Essen (4e provinciale A)  (20 jr.) was dit seizoen hier ook al te gast met een "Revolver", zes goals dus. In de tweede helft van de winstpartij (4 - 2) tegen 's Gravenwezel-Schilde B scoorde Siebe alle vier de goals, en zijn applausvervanging was dan ook méér dan verdiend.

3. Rob Van Hoof, FC Punt-Larum (4e provinciale D)  blijft een fenomeen. Ook hij is de laatste jaren regelmatig te gast in deze rubriek. Zijn ex-club Rosselaar-Hulsen werd met 5 - 0 verslagen. Na zijn eerste goal breide Rob er in het laatste kwartier nog een hattrick achteraan, en dat op 5 minuten tijd.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 17 oktober 2019

Bij de 387 gescoorde doelpunten waren er een half dozijn hattricks, maar ook één "Klavertje Vier". De auteur daarvan verdient zijn plaats in onze wekelijkse rubriek, net als twee absolute uitblinkers.
1. Wouter Keyzer, KFC Antonia A (1e provinciale)  deed zijn naam alle eer aan bij de 3 - 0 zege tegen Kontich, dat al voor de rust die drie treffers tegen kreeg. Daar was er eentje bij van uitblinker Wouter, die ook nog goed was voor een assist. Zijn naam staat nu ongetwijfeld in een aantal notaboekjes.

2. Nathan Goris, doelman van KFC Ranst A (2e provinciale B)  (29 jr.) staat na zondag waarschijnlijk ook in één van die boekjes. Thuisploeg Retie speelde erg sterk maar geraakte niet voorbij Nathan, die een aantal wonderbaarlijke reddingen verrichtte en zo de stand in deze topper op 0 - 0 hield.

3. Dimitri Schurmans, KSK Ekeren Donk (4e provinciale A)  behoorde tot de schutters van dienst in de uitmatch bij hekkesluiter Schoten, dat met een 1 - 12 nederlaag de kelk tot op de bodem ledigde. Dimitri schudde vooral na de rust flink aan de boom en liet vier goals achter zijn naam schrijven.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 10 oktober 2019

Er werden vorig weekend 366 doelpunten gescoord, waaronder zeven hattricks en één "Klavertje Vier" dat dan ook zijn plaats krijgt in deze rubriek.

De twee andere voetballers in onze "Drie" speelden een beslissende rol bij de zege van hun ploeg.

1. Mitch Vanbosch, KFC Sint Job (2e provinciale A)  is 27 en de eerste verdediger die we dit seizoen in de kijker zetten, al is het door een aanvallende actie. Hij besliste het zaterdagavondduel tegen Mortsel met de enige goal van de partij, een onhoudbaar schot dat de 0 - 1 en de drie punten opleverde.

2. Junior Lenie, KV Bonheiden (3e provinciale B)  is een prille dertiger die voetbalervaring te koop heeft. Hij zag rode lantaarn Nielse met 0 - 2 op voorsprong komen maar legde daarna met een rake strafschop de basis van de 7 - 2 zege. In de tweede helft maakte hij met drie goals zijn "Klavertje" vol.

3. Mats Hoho, KSV Oud-Turnhout (4e provinciale E)  liep zich met zijn ploeg zowat te pletter tegen Westmalle, dat zich met alle middelen verweerde en zo een waardevol puntje vast leek te hebben. Maar in de extra tijd tikte Mats toch de 0 - 1 binnen die zijn ploeg in het spoor van de kop houdt.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 3 oktober 2019

Bij de gescoorde goals zaten er slechts een vijftal hattricks, maar ook één "Klavertje Vier".

De hoofdvogel werd echter bijna letterlijk afgeschoten in de Polders, want daar viel de eerste "Revolver" van dit seizoen. Als derde in ons rijtje kozen we deze week nog een "speciaal" geval.

1. Miquel Ten Brink, KFC Poppel (3e provinciale A)  groeide uit tot de meest opvallende speler in de met 1 - 7 gewonnen uitwedstrijd tegen de Olympic Pirates, die wel eerst op voorsprong kwamen. Na een 1 - 1 ruststand "ontplofte" Miquel echter: hij maakte binnen het halfuur maar liefst vier goals.

2. Siebe Van den Broeck, Excelsior Essen (4e provinciale A)  is een 21-jarige spits die zich vorige zaterdagavond op schitterende wijze in de Essense geschiedenisboeken schreef. Het werd 2 - 10 tegen Noorse, en Siebe scoorde daarbij drie keer in elke helft: zes goals in totaal, een "Revolver" dus.

3. De gehele kern van KFC Volharding Wintam... (4e provinciale B)  legde tot nu toe een zelden gezien parcours af. Met 5, 3, 8, 8, 6, 6 en nog eens 6 goals (0 - 6 tegen Tubantia) zit de ploeg na zeven wedstrijden op 42 stuks, een gemiddelde van zes dus, voor zover we weten nog nooit gebeurd.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 26 september 2019

Er werden op de vorige speeldag in de provinciale herenreeksen één "Klavertje" en zeven hattricks gescoord, waarvan we er eentje uit kozen die toch wel speciaal was, en onze derde vermelding is voor een doelman die een uitblinkersrol vertolkte.
1. Arne Hoefnagels, FC De Kempen TL (1e provinciale)  benadrukte dat er ook dit seizoen rekening gehouden zal moeten worden met zijn ploeg, die de topper tegen Berg en Dal met 5 - 1 won. Arne scoorde zijn hattrick even voor de rust, maar hij deed dat binnen de vijf minuten, toch wel uniek.

2. Glenn Vorsselmans, doelman van Minderhout VV (3e provinciale A)  keepte een opvallend secure partij in de immer intense derby bij en tegen Meerle. Na een 0 - 2 ruststand kwam de thuisploeg gevaarlijk opzetten maar uitblinker Glenn stopte een strafschop, waarna MVV verder uitliep tot 0 - 5.

3. Brahim Bougrine, KFCV Wintam (4e provinciale B)  scoorde tegen het B-team van Wilrijk-JAS twee keer voor en twee keer na de rust. Met dit "Klavertje" is Brahim (30 jr.) dit seizoen de derde speler die dat doet voor Wintam, dat na 6 duels een uitzonderlijk wedstrijdgemiddelde haalt van 6 goals.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 19 september 2019

Bij de gescoorde doelpunten zaten er acht hattricks waaruit we er een speciale vissen. Daarnaast zetten we een speler in de kijker die op de valreep een echte derby besliste, maar we beginnen met een jonge kerel die met zijn traptechniek de monden deed openvallen.
1. Arnout Koeck, KFC Kontich A (1e provinciale)  (21 jr.) speelde een opvallende rol in de toch niet echt verwachte uitzege bij Racing Mechelen. Even voor de rust trapte Arnout met een vrijschop van "buitenaardse" schoonheid de gelijkmaker binnen die de poort naar de 3 - 4 eindzege open zette.

2. Rik Rommes, BSK Retie (2e provinciale B)  leek tot even voor tijd met zijn ploeg tenonder te gaan tegen de buren van White Star, dat met 1 - 2 de drie punten vast leek te hebben. Maar dan viel de gelijkmaker, en in de extra tijd zette Rik met de winning-goal zowat heel Retie in vuur en vlam.

3. Rob Van Hoof, FC Punt-Larum (4e provinciale D)  was in de vorige seizoenen al meerdere keren te gast in deze rubriek. Deze ex-doelman zit in zijn 33e levensjaar maar ook nu staat hij nog altijd scherp als prijsschutter. Bij de 1 - 3 zege tegen Ramsel zorgde hij op zijn eentje voor de drie doelpunten.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 12 september 2019

In onze derde seizoensaflevering is het tijd voor de eerste "Extra Vermelding", een titel die we geven voor een echt wel uitzonderlijke prestatie.

Die "E.V." is voor doelman Nick Adriaensen van OG Vorselaar (2e provinciale B) die op een schitterende manier en met ongelooflijke saves zijn netten zuiver hield tegen KFC Herselt. OGV won daar met 0 - 2, en iedereen gaf grif toe dat Nick (26 jr.) met zijn prestatie de wedstrijd won.
Onze "Drie" bestaat deze week uit een uitblinker en twee auteurs van een "Klavertje Vier". Voor de rest werd er weer flink gescoord, want er zaten bij de in totaal 171 treffers ondermeer 10 hattricks.
1. Sherjill Mac-Donald, KFC Lille (1e provinciale)  heeft met passages bij o.a. Ajax, RSCA, HSV, West Brom en Westerlo een uitzonderlijk voetbalverleden. In de 2 - 4 derbyzege tegen De Kempen toonde Sherjill (34 jr.) zijn klasse met drie goals, en de KFC heeft met zijn transfer een gouden zaak gedaan.

2. Nico Vangenechten, Excelsior Mariaburg B (4e provinciale A)  is nog maar net meerderjarig maar hij werd de meest opvallende speler bij de 5 - 1 zege tegen Schoten. Na twee goals voor de rust deed hij er later nog twee bij, en ook in de A-ploeg zullen we dit seizoen zeker nog van hem horen.

3. Jelle Van Praet, KFC Wintam (4e provinciale B)  is een jonge dertiger die in het duel tegen Hoboken B tussen het half uur en de rust al een hattrick liet noteren. In de tweede helft liep de eindscore op naar 8 - 1. De zevende goal in die rij kwam van Jelle, die hiermee zijn "Klavertje" compleet maakte.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 5 september 2019

Dat de honger naar het nieuwe seizoen vrij groot was bleek ondermeer uit de vele gescoorde goals, al telden we ook zeven brilscores. Daarvan kwamen er merkwaardigerwijs drie uit eerste provinciale.

Maar er waren maar liefst acht hattricks, twee keer een "Klavertje Vier" en de eerste "Vijfklapper" van het nieuwe seizoen, en daarmee beginnen we deze rubriek ook.

1. Jilles Rymenans, SV Grasheide (4e provinciale C)  nam het met zijn team op tegen de piepjonge B-ploeg van KFC Duffel, volledig bestaande uit beloftevolle teenagers die echter tien goals moesten slikken. Daarvan scoorde Jilles er in de eerste helft drie en na de rust twee, een "Vijfklapper" dus.

2. Bilal Chantah, KFC Wintam (4e provinciale B)  zette de ambities van zijn club flink in de verf bij de toch wat zwaar uitgevallen 0 - 8 zege tegen Maccabi, dat geen schijn van kans maakte tegen één van de kanshebbers in de reeks. Met twee goals in elke helft legde Bilal een mooi "Klavertje" op de mat.

3. Nick Van Oers, KVC Oostmalle (4e provinciale E)  ging tegen Kessel met zijn ploeg de rust in met een 1 - 0 achterstand. Maar in de tweede helft "ontplofte" de KVC met acht (!) goals op een half uur. Daar was een zuivere hattrick bij van Nick, die zich daarna met zijn vierde treffer in de boeken zette.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 29 augustus 2019

Op de openingsspeeldag kwamen er slechts zes van de elf reeksen in actie, maar we vonden probleemloos een uitblinker en twee veelbelovende jonge spelers die een "Klavertje Vier" scoorden.

Er viel trouwens ook een half dozijn hattricks, 3 goals gemaakt door 1 speler dus. Nog even voor degenen die deze rubriek nu ontdekken: 4 goals gescoord door één speler heet een "Klavertje Vier", 5 goals is een "Vijfklapper" en 6 goals een "Revolver".

1. Ephraim Sam, Olympic Pirates A (3e provinciale A)  is net twintig. Hij zette tijdens de uitwedstrijd bij Mariaburg zijn kwaliteiten in de verf met een glansprestatie. Bovendien scoorde Ephraim na een 1 - 0 achterstand twee keer, maar na de gelijkmaker bleef het bij een punt voor de A-Piraten.

2. Soufian El Addouly, K Boechoutse VV (4e provinciale B)  opende al na een paar minuten de score tegen de B-ploeg van de buren uit Mortsel, die uiteindelijk met 0 - 6 het hoofd zouden buigen. Soufian scoorde nog twee keer voor de rust, en even voor het uur maakte hij zijn "Klavertje" compleet.

3. Omar Boulaich, RVC Hoboken B (4e provinciale B)  zal zijn competitiedebuut niet snel vergeten. In een sterke eerste helft zette hij zijn ploeg op een dubbele voorsprong tegen de Olympic Pirates B, die wel tegen konden prikken maar die Omar na de rust nog twee keer zagen scoren. Eindstand 5 - 1.


LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E  

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale 3e Provinciale A 3e Provinciale B
4e Provinciale      

DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2019-2020

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.