Drie op een Rij
Update: 17/10/2019 om 14:53u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Chambres d'Erpigny - Relaxen in de Ardennen
Rust en stilte in een subliem natuurkader
Tel: +32 (0)3 315.91.85
Mail ons voor info en reservering via:
www.chambres-d-erpigny.be
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
www.voetbalexpress.be
Alle competitiekalenders,
uitslagen en klassementen
via Smartphone, Tablet & iPad
Laatste update: 17/10/2019 om 14:53u
Extra  /  Allerlei  /  Drie op een Rij

Relaxen in de Ardennen
Erpigny 19 B/C, Erezée
www.chambres-d-erpigny.be


DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2019-2020

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen.

Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.

Een speciale gebeurtenis of een uitzonderlijke prestatie kan ook nog een "extra vermelding" opleveren, maar dat zal niet elke week voorvallen.

Voor het "Drie op een Rij" - archief van vorig seizoen 2018-2019, klik hier.Kies een datum voor de "Drie":

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 17 oktober 2019

Bij de 387 gescoorde doelpunten waren er een half dozijn hattricks, maar ook één "Vijfklapper" waarvan we eerst dachten dat het een "Klavertje Vier" was. Excuus. De auteur daarvan verdient zijn plaats in onze wekelijkse rubriek, net als twee absolute uitblinkers.
1. Wouter Keyzer, KFC Antonia A (1e provinciale)  deed zijn naam alle eer aan bij de 3 - 0 zege tegen Kontich, dat al voor de rust die drie treffers tegen kreeg. Daar was er eentje bij van uitblinker Wouter, die ook nog goed was voor een assist. Zijn naam staat nu ongetwijfeld in een aantal notaboekjes.

2. Nathan Goris, doelman van KFC Ranst A (2e provinciale B)  (29 jr.) staat na zondag waarschijnlijk ook in één van die boekjes. Thuisploeg Retie speelde erg sterk maar geraakte niet voorbij Nathan, die een aantal wonderbaarlijke reddingen verrichtte en zo de stand in deze topper op 0 - 0 hield.

3. Dimitri Schurmans, KSK Ekeren Donk (4e provinciale A)  behoorde tot de schutters van dienst in de uitmatch bij hekkesluiter Schoten, dat met een 1 - 12 nederlaag de kelk tot op de bodem ledigde. Dimitri schudde vooral na de rust flink aan de boom en liet vijf goals achter zijn naam schrijven.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 10 oktober 2019

Er werden vorig weekend 366 doelpunten gescoord, waaronder zeven hattricks en één "Klavertje Vier" dat dan ook zijn plaats krijgt in deze rubriek.

De twee andere voetballers in onze "Drie" speelden een beslissende rol bij de zege van hun ploeg.

1. Mitch Vanbosch, KFC Sint Job (2e provinciale A)  is 27 en de eerste verdediger die we dit seizoen in de kijker zetten, al is het door een aanvallende actie. Hij besliste het zaterdagavondduel tegen Mortsel met de enige goal van de partij, een onhoudbaar schot dat de 0 - 1 en de drie punten opleverde.

2. Junior Lenie, KV Bonheiden (3e provinciale B)  is een prille dertiger die voetbalervaring te koop heeft. Hij zag rode lantaarn Nielse met 0 - 2 op voorsprong komen maar legde daarna met een rake strafschop de basis van de 7 - 2 zege. In de tweede helft maakte hij met drie goals zijn "Klavertje" vol.

3. Mats Hoho, KSV Oud-Turnhout (4e provinciale E)  liep zich met zijn ploeg zowat te pletter tegen Westmalle, dat zich met alle middelen verweerde en zo een waardevol puntje vast leek te hebben. Maar in de extra tijd tikte Mats toch de 0 - 1 binnen die zijn ploeg in het spoor van de kop houdt.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 3 oktober 2019

Bij de gescoorde goals zaten er slechts een vijftal hattricks, maar ook één "Klavertje Vier".

De hoofdvogel werd echter bijna letterlijk afgeschoten in de Polders, want daar viel de eerste "Revolver" van dit seizoen. Als derde in ons rijtje kozen we deze week nog een "speciaal" geval.

1. Miquel Ten Brink, KFC Poppel (3e provinciale A)  groeide uit tot de meest opvallende speler in de met 1 - 7 gewonnen uitwedstrijd tegen de Olympic Pirates, die wel eerst op voorsprong kwamen. Na een 1 - 1 ruststand "ontplofte" Miquel echter: hij maakte binnen het halfuur maar liefst vier goals.

2. Siebe Van den Broeck, Excelsior Essen (4e provinciale A)  is een 21-jarige spits die zich vorige zaterdagavond op schitterende wijze in de Essense geschiedenisboeken schreef. Het werd 2 - 10 tegen Noorse, en Siebe scoorde daarbij drie keer in elke helft: zes goals in totaal, een "Revolver" dus.

3. De gehele kern van KFC Volharding Wintam... (4e provinciale B)  legde tot nu toe een zelden gezien parcours af. Met 5, 3, 8, 8, 6, 6 en nog eens 6 goals (0 - 6 tegen Tubantia) zit de ploeg na zeven wedstrijden op 42 stuks, een gemiddelde van zes dus, voor zover we weten nog nooit gebeurd.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 26 september 2019

Er werden op de vorige speeldag in de provinciale herenreeksen één "Klavertje" en zeven hattricks gescoord, waarvan we er eentje uit kozen die toch wel speciaal was, en onze derde vermelding is voor een doelman die een uitblinkersrol vertolkte.
1. Arne Hoefnagels, FC De Kempen TL (1e provinciale)  benadrukte dat er ook dit seizoen rekening gehouden zal moeten worden met zijn ploeg, die de topper tegen Berg en Dal met 5 - 1 won. Arne scoorde zijn hattrick even voor de rust, maar hij deed dat binnen de vijf minuten, toch wel uniek.

2. Glenn Vorsselmans, doelman van Minderhout VV (3e provinciale A)  keepte een opvallend secure partij in de immer intense derby bij en tegen Meerle. Na een 0 - 2 ruststand kwam de thuisploeg gevaarlijk opzetten maar uitblinker Glenn stopte een strafschop, waarna MVV verder uitliep tot 0 - 5.

3. Brahim Bougrine, KFCV Wintam (4e provinciale B)  scoorde tegen het B-team van Wilrijk-JAS twee keer voor en twee keer na de rust. Met dit "Klavertje" is Brahim (30 jr.) dit seizoen de derde speler die dat doet voor Wintam, dat na 6 duels een uitzonderlijk wedstrijdgemiddelde haalt van 6 goals.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 19 september 2019

Bij de gescoorde doelpunten zaten er acht hattricks waaruit we er een speciale vissen. Daarnaast zetten we een speler in de kijker die op de valreep een echte derby besliste, maar we beginnen met een jonge kerel die met zijn traptechniek de monden deed openvallen.
1. Arnout Koeck, KFC Kontich A (1e provinciale)  (21 jr.) speelde een opvallende rol in de toch niet echt verwachte uitzege bij Racing Mechelen. Even voor de rust trapte Arnout met een vrijschop van "buitenaardse" schoonheid de gelijkmaker binnen die de poort naar de 3 - 4 eindzege open zette.

2. Rik Rommes, BSK Retie (2e provinciale B)  leek tot even voor tijd met zijn ploeg tenonder te gaan tegen de buren van White Star, dat met 1 - 2 de drie punten vast leek te hebben. Maar dan viel de gelijkmaker, en in de extra tijd zette Rik met de winning-goal zowat heel Retie in vuur en vlam.

3. Rob Van Hoof, FC Punt-Larum (4e provinciale D)  was in de vorige seizoenen al meerdere keren te gast in deze rubriek. Deze ex-doelman zit in zijn 33e levensjaar maar ook nu staat hij nog altijd scherp als prijsschutter. Bij de 1 - 3 zege tegen Ramsel zorgde hij op zijn eentje voor de drie doelpunten.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 12 september 2019

In onze derde seizoensaflevering is het tijd voor de eerste "Extra Vermelding", een titel die we geven voor een echt wel uitzonderlijke prestatie.

Die "E.V." is voor doelman Nick Adriaensen van OG Vorselaar (2e provinciale B) die op een schitterende manier en met ongelooflijke saves zijn netten zuiver hield tegen KFC Herselt. OGV won daar met 0 - 2, en iedereen gaf grif toe dat Nick (26 jr.) met zijn prestatie de wedstrijd won.
Onze "Drie" bestaat deze week uit een uitblinker en twee auteurs van een "Klavertje Vier". Voor de rest werd er weer flink gescoord, want er zaten bij de in totaal 171 treffers ondermeer 10 hattricks.
1. Sherjill Mac-Donald, KFC Lille (1e provinciale)  heeft met passages bij o.a. Ajax, RSCA, HSV, West Brom en Westerlo een uitzonderlijk voetbalverleden. In de 2 - 4 derbyzege tegen De Kempen toonde Sherjill (34 jr.) zijn klasse met drie goals, en de KFC heeft met zijn transfer een gouden zaak gedaan.

2. Nico Vangenechten, Excelsior Mariaburg B (4e provinciale A)  is nog maar net meerderjarig maar hij werd de meest opvallende speler bij de 5 - 1 zege tegen Schoten. Na twee goals voor de rust deed hij er later nog twee bij, en ook in de A-ploeg zullen we dit seizoen zeker nog van hem horen.

3. Jelle Van Praet, KFC Wintam (4e provinciale B)  is een jonge dertiger die in het duel tegen Hoboken B tussen het half uur en de rust al een hattrick liet noteren. In de tweede helft liep de eindscore op naar 8 - 1. De zevende goal in die rij kwam van Jelle, die hiermee zijn "Klavertje" compleet maakte.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 5 september 2019

Dat de honger naar het nieuwe seizoen vrij groot was bleek ondermeer uit de vele gescoorde goals, al telden we ook zeven brilscores. Daarvan kwamen er merkwaardigerwijs drie uit eerste provinciale.

Maar er waren maar liefst acht hattricks, twee keer een "Klavertje Vier" en de eerste "Vijfklapper" van het nieuwe seizoen, en daarmee beginnen we deze rubriek ook.

1. Jilles Rymenans, SV Grasheide (4e provinciale C)  nam het met zijn team op tegen de piepjonge B-ploeg van KFC Duffel, volledig bestaande uit beloftevolle teenagers die echter tien goals moesten slikken. Daarvan scoorde Jilles er in de eerste helft drie en na de rust twee, een "Vijfklapper" dus.

2. Bilal Chantah, KFC Wintam (4e provinciale B)  zette de ambities van zijn club flink in de verf bij de toch wat zwaar uitgevallen 0 - 8 zege tegen Maccabi, dat geen schijn van kans maakte tegen één van de kanshebbers in de reeks. Met twee goals in elke helft legde Bilal een mooi "Klavertje" op de mat.

3. Nick Van Oers, KVC Oostmalle (4e provinciale E)  ging tegen Kessel met zijn ploeg de rust in met een 1 - 0 achterstand. Maar in de tweede helft "ontplofte" de KVC met acht (!) goals op een half uur. Daar was een zuivere hattrick bij van Nick, die zich daarna met zijn vierde treffer in de boeken zette.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 29 augustus 2019

Op de openingsspeeldag kwamen er slechts zes van de elf reeksen in actie, maar we vonden probleemloos een uitblinker en twee veelbelovende jonge spelers die een "Klavertje Vier" scoorden.

Er viel trouwens ook een half dozijn hattricks, 3 goals gemaakt door 1 speler dus. Nog even voor degenen die deze rubriek nu ontdekken: 4 goals gescoord door één speler heet een "Klavertje Vier", 5 goals is een "Vijfklapper" en 6 goals een "Revolver".

1. Ephraim Sam, Olympic Pirates A (3e provinciale A)  is net twintig. Hij zette tijdens de uitwedstrijd bij Mariaburg zijn kwaliteiten in de verf met een glansprestatie. Bovendien scoorde Ephraim na een 1 - 0 achterstand twee keer, maar na de gelijkmaker bleef het bij een punt voor de A-Piraten.

2. Soufian El Addouly, K Boechoutse VV (4e provinciale B)  opende al na een paar minuten de score tegen de B-ploeg van de buren uit Mortsel, die uiteindelijk met 0 - 6 het hoofd zouden buigen. Soufian scoorde nog twee keer voor de rust, en even voor het uur maakte hij zijn "Klavertje" compleet.

3. Omar Boulaich, RVC Hoboken B (4e provinciale B)  zal zijn competitiedebuut niet snel vergeten. In een sterke eerste helft zette hij zijn ploeg op een dubbele voorsprong tegen de Olympic Pirates B, die wel tegen konden prikken maar die Omar na de rust nog twee keer zagen scoren. Eindstand 5 - 1.


DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2019-2020

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.