Klapper van de Week
Update: 21/10/2019 om 11:34u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

ITmoov - Een concept van ABC-Groep
IT-Consultancy
Laar 179, 2180 Ekeren
Tel: +32 (0)3 640.01.60
www.itmoov.be
www.abc-groep.be
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
www.voetbalexpress.be
Alle competitiekalenders,
uitslagen en klassementen
via Smartphone, Tablet & iPad
Laatste update: 21/10/2019 om 11:34u
Extra  /  Allerlei  /  Klapper van de Week

Een concept van ABC-Groep
IT-Consultancy
www.itmoov.be


DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2019-2020

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

Alle suggesties om een wedstrijd uit te kiezen zijn daarbij welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog wat extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur.

Mail ons daarvoor op klapper van de week.

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.

Voor de "Klappers" van het seizoen 2018-2019, klik hier.


Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 21 oktober 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFC Lentezon Beerse - KFC Bevel, uitslag 3 - 4.

Ons eerste lijstje telde een tiental kandidaten, mooi verspreid over de provincie. Daar stak ons inziens één wedstrijd bovenuit, vooral op basis van de spanning en het scoreverloop. We danken trouwens ook nog de mensen die ons een suggestie voor onze "Klapper" doorstuurden.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC De Kempen A - VC Herentals (1e provinciale), uitslag 3 - 3. De rode lantaarn maakte het de leiders in eigen huis niet gemakkelijk, en zoals zo vaak werd dit voetbalcliché in deze derby bewaarheid. VCH kwam voor de rust tot twee keer toe op voorsprong maar in de tweede helft ging de thuisploeg erop en erover. In de allerlaatste minuut leverde een benutte strafschop de gasten nog een punt op.

* Verbroedering Zwijndrecht - KFC Sint Job (2e provinciale A), uitslag 2 - 3. In dit middenmoot-duel kwamen de goed spelende gasten wat onverdiend op achterstand, en na hun gelijkmaker gebeurde dat zelfs een tweede keer. Die 2 - 1 stond een minuut voor tijd nog op het bord, maar Zwijndrecht slikte in de ultieme minuten nog twee doelpunten en moest zo de zege aan Sint Job laten.

* Schelle Sport - KVS Branst (3e provinciale B), uitslag 3 - 2. Beide teams hadden evenveel punten in de klassering en er werd dan ook fel uitgekeken naar deze derby aan de Schelde. Na een vrij lange studieronde sloegen de gasten na de rust twee keer toe, maar een gemotiveerd Schelle hing net na het uur de bordjes gelijk, en even voor tijd scoorde ze ook de beslissende derde goal nog.

* VC Poederlee - Excelsior Vorst (3e provinciale C), uitslag 5 - 3. Spektakel volop in deze treffer uit het linkse rijtje, waarin beide ploegen het vizier meteen opentrokken. De bezoekers scoorden binnen de tien minuten twee keer maar VCP hing de stand telkens gelijk en nam even voor de rust een 3 - 2 voorsprong, die ondanks een derde tegendoelpunt in de tweede helft verder uitgebouwd werd.


KFC Lentezon Beerse - KFC Bevel

De thuisclub mocht vorig seizoen de titel en de promotie naar tweede provinciale vieren, maar na een mindere start staat de rode lantaarn momenteel in de bestuurskamer.

De seizoensstart van KFC Bevel, al een zestal jaar een vaste waarde in deze afdeling, leverde hen een voorlopige koppositie op, maar een trip naar de laatste in de stand blijft toch altijd voor een portie gezonde zenuwen zorgen.

Lentezon had de punten dus nodig en de jongens vlogen er dan ook meteen in en mét resultaat: na een dikke twintig minuten zette Senne Dierckx de 1 - 0 op het scorebord. En even later maakte kapitein Jasper Cools daar zelfs 2 - 0 van.

Daar moesten de leiders even van bekomen maar op slag van rust scoorde Nick Van Peer tegen, en toen scheidsrechter Tibo Huygen na een tiental minuten in de tweede helft Bevel een strafschop toekende werd deze benut door Jan Van den Brande: 2 - 2.

De wedstrijd bleef snel en goed op en neer gaan en er viel even voorbij het uur een goal aan elke kant: eerst maakte Nick Van Peer er 2 - 3 van, en daarna scoorde ook Senne Dierckx opnieuw: 3 - 3.

Daar waren de supporters nauwelijks van bekomen of routinier Steffe Baeten kon de vierde Bevelse goal maken, en hoewel Lentezon daarna alles op alles zette hielden de gasten in deze "Klapper van de Week" die beslissende 3 - 4 voorsprong vast.

Door deze overwinning blijft KFC Bevel aan kop, maar met vijf ploegen binnen de drie punten belooft het toch wel spannend te worden in deze reeks. Bevel krijgt volgende week trouwens het tweede geklasseerde KFC Ranst op bezoek.

Lentezon blijft voorlopig met twee schamele puntjes op de laatste plaats plakken en maakt op de volgende speeldag de korte derby-trip naar White Star Schorvoort.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 14 oktober 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Eendracht Zoersel - FC De Kempen TL A, uitslag 4 - 6.

Iedereen die het provinciale voetbal van dichtbij volgt kon al op zaterdagavond zo goed als zeker zijn van onze "Klapper van de Week", en die spektakelwedstrijd werd ook op zondagnamiddag ons inziens niet overtroffen, al hadden we voor de rest toch een aardig lijstje met kandidaten, waarbij vooral 3e provinciale B aanwezig is.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* VV Duffel - Loenhout SK (2e provinciale A), uitslag 1 - 3. De leiders kwamen op bezoek bij tweede in de stand die de rust inging met een voorsprong, maar nadat Loenhout in de tweede helft vrij snel twee keer scoorde kraakte de thuisploeg. Een weer uitstekend LSK maakte tien minuten voor tijd de zaak af met de derde goal en stelde zich opnieuw kandidaat voor (minstens) een periodetitel.

* KV Hooikt - KV Bonheiden (3e provinciale B), uitslag 2 - 4. De gasten, in het klassement op een puntje van de kop, scoorden in deze derby twee keer via een vrije trap. Maar Hooikt benutte nog voor de rust een penalty en op de rand van het laatste kwartier kwamen ze terug tot 2 - 2. Daarna vielen er echter nog twee goals voor Bonheiden, dat hiermee samen met Willebroekse aan de leiding komt.

* Leest United - Zennester Hombeek (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. Opnieuw krijgt de thuisploeg een vermelding in deze rubriek, en ook nu na een derby met een mooi scoreverloop. Hombeek schoot zich wel twee keer op voorsprong maar Leest kwam telkens terug en ging er daarna op en over. In de superspannende tweede helft scoorden beide ploegen opnieuw maar de punten bleven in Leest.

* Zwaluwen Olmen - Excelsior Bouwel (3e provinciale C), uitslag 6 - 2. In dit duel uit de top drie kregen de supporters qua doelpunten en spektakel alvast waar voor hun geld. Olmen vloog er meteen in en na een kwartier stond het al 2 - 0. Bouwel knokte zich echter na de rust terug op gelijke hoogte maar in het laatste kwartier grepen de Zwaluwen met vier treffers de drie punten en de koppositie.


KFC Eendracht Zoersel - FC De Kempen TL A

Na een super debuutseizoen in de hoogste provinciale afdeling verzamelde Zoersel tot nu toe twee zeges en evenveel gelijke spelen, maar met slechts drie punten achterstand op de top vijf was er absoluut nog geen man overboord.

FC De Kempen liet in het tussenseizoen een aantal uitstekende inkomende transfers noteren, en met 22 goals in zes wedstrijden stond de ploeg verdiend aan kop in het klassement. Reden genoeg dus om reikhalzend uit te kijken naar deze wedstrijd, die ook uit zou groeien tot een echt spektakelstuk.

Bezoeker Nick Jansen mocht na zeven minuten succesvol aanleggen voor een strafschop, en voor de thuisploeg daarvan echt bekomen was maakte Michiel Meynendonckx er 0 - 2 van.

De aanwezige pers had dit nauwelijks genoteerd of Axel Wens zette Zoersel op 1 - 2, maar Dimitri Nesen verhoogde de bezoekende voorsprong een paar minuten later tot 1 - 3. Even later konden de pennen opnieuw uit de zak, want met zijn tweede van de avond zorgde Axel Wens voor de 2 - 3, quasi meteen gevolgd door de 2 - 4 van Kempenaar Kevin Spiessens.

En nog was het niet gedaan, want Zoersel zette een tandje bij en werd nog voor de rust beloond: Sam Van Beurden scoorde twee goals op rij die de ruststand op 4 - 4 brachten, ware het niet dat Nick Jansen er op de valreep nog 4 - 5 van maakte.

Met negen goals was de eerste helft dus al een "Klapper" op zich, en zelden was er in de schitterende kantine van KFCEZ tijdens de rust zoveel te bespreken

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd op hoog niveau, mét kansen aan beide kanten, en ei zo na hing Sam Van Beurden de bordjes gelijk, maar het doelhout verhinderde dat. Zoersel had dus dikke pech, zeker toen aan de andere kant kapitein Zico Gielis de stand naar 4 - 6 verhoogde.

Ook in het laatste half uur bleef de inzet en het niveau aan beide kanten hoog, maar de thuisploeg kon Kempen-doelman Steven Verheyen niet meer verschalken, terwijl ook diens collega Levy Moorkens zijn netten verder zuiver hield.

Met tien goals, een mooi scoreverloop en heel wat goed voetbal en spektakel zagen de toeschouwers op deze zaterdagavond zowel een propagandawedstrijd als een terechte "Klapper van de Week", waarin ref Jordy Van Reeth vier keer geel trok, mooi verdeeld over beide ploegen.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 7 oktober 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Kontich A - KFC Lille, uitslag 3 - 4.

Het werd een "bijltjesweekend" voor een aantal leiders en co-leiders: een paar van hen moest zich tevreden stellen met een puntje, en zes andere werden zelfs in het verlies gespeeld.

Qua spektakel en scoreverloop waren er ook voldoende duels om uit te kiezen, maar onze eerste lijst van acht mogelijke "Klappers" was vrij snel terug te brengen naar het rijtje dat u hieronder ziet.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Racing Mechelen - KFC Nijlen (1e provinciale), uitslag 2 - 2. Deze topper haalde onze "hoofdnotering" net niet, maar het scheelde weinig. Een vroege Nijlense voorsprong werd snel ongedaan gemaakt door Racing, dat na de rust de leiding nam. In een spectaculair laatste halfuur vlogen de gele kaarten in het rond en Nijlen slikte ook een rode kaart, maar het kon op de valreep toch nog tegenscoren.

* Lentezon Beerse - BSK Retie (2e provinciale B), uitslag 3 - 4. De vorig seizoen gepromoveerde thuisploeg zette een snelle achterstand meteen recht en nam daarna een 2 - 1 voorsprong. Retie kwam terug gelijk maar een sterk spelend Lentezon scoorde op het halfuur opnieuw, en deze 3 - 2 bleef ook na de rust op het scorebord, maar in het laatste deel besliste BSK de partij met twee goals.

* Leest United - KFC Katelijne A (3e provinciale B), uitslag 3 - 3. Het nog puntenloze United legde de bezoekers voortdurend het vuur aan de schenen in deze opwindende streekderby, die na een paar seconden op 0 - 1 stond. Pas na de rust sloeg Leest toe met twee goals op rij, waarna de bezoekers op gelijke hoogte kwamen en ook de 2 - 3 scoorden, maar ze slikten op de valreep de gelijkmaker nog.

* Excelsior Essen - FC Merksem (4e provinciale A), uitslag 2 - 0. In de top van het klassement nam de thuisploeg het op tegen de ongeslagen leider Merksem, dat met 21 op 21 fier aan kop ging. Excelsior schoot al bij de eerste aanval raak en de gasten staken een stevig tandje bij, maar ze konden de druk niet omzetten in doelpunten. In de extra tijd besliste de tweede Essense goal dit spannende duel.


KFC Kontich A - KFC Lille

Op gebied van spektakel, intensiteit, scoreverloop en niveau was deze wedstrijd zonder twijfel de grootste kandidaat-klapper van deze week.

De ambitieuze bezoekers mikken ook dit seizoen op promotie en met een derde plaats in de klassering volgden ze op twee punten van leider FC De Kempen.

Kontich is al jaren een "vaste klant" in de hoogste provinciale afdeling, maar met vijf op vijftien misten ze hun competitiestart toch een beetje. Dat ze kwaliteit in huis hebben toonden ze echter vanaf het begin met uitstekend en aantrekkelijk voetbal, dat ook beloond werd met de 1 - 0 van Matthias Baert.

Even na de rust kwam Lille op 1 - 1 nadat thuisspeler Jente Hermans de bal ongelukkig in eigen doel werkte, maar tien minuten later zette zijn ploegmaat Indyana Van Camp de 2 - 1 op het bord.

De bezoekers staken op hun beurt een tandje bij en met nog twintig minuten te spelen scoorde Renzo Flebus de gelijkmaker, die binnen de twee minuten gevolgd werd door de 3 - 2, na een schitterende actie van Sherjill Mac-Donald.

Terwijl de supporters nog aan het napraten waren over deze goal was het alweer prijs, maar nu aan de andere kant, waar Jens Van Loon op de goede plek stond: 3 - 3. En nog was het niet gedaan, want nauwelijks een minuutje later knalde bezoeker Gianni Mariën vanop afstand de 3 - 4 in de winkelhaak, een doelpunt waar vele spitsen van dromen.

Dat waren dus vier goals op tien minuten, en hoewel Kontich nog alles op alles zette bleef het bij deze zege van de Lillenaren, die zich nu op de tweede plaats nestelen en zich kunnen klaarstomen voor hun volgende thuismatch tegen Ternesse. Kontich maakt volgende week de trip naar Antonia.

En zo hebben we weer een mooie "Klapper van de Week" die vooral op voetbalgebied een propagandawedstrijd was, en waarin scheidsrechter Gunther Matthijssen de kaarten op zak hield.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 30 september 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
SK Rapid Leest - Loenhout SK, uitslag 4 - 5.

Met een zestal potentiële toppers en dubbel zoveel derby's op het programma hadden we normaal gezien een ruime waaier aan mogelijkheden in onze zoektocht naar de "Klapper van de Week".

En één van die duels op onze lijst stak er ook met kop en schouders bovenuit, zowel qua scoreverloop als eindresultaat, al kwam de eerste wedstrijd uit ons "net-niet" rijtje er ook wel dicht bij.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Wezel Sport A - FC De Kempen A (1e provinciale), uitslag 3 - 6. Niemand heeft zich verveeld bij deze clash tussen twee van de drie co-leiders. Wezel startte sterk en scoorde vrij snel twee keer, maar de gasten hingen nog voor de rust de bordjes gelijk: 2 - 2. In de tweede helft gingen ze ook volop gemotiveerd door op hun élan, en in stijl konden ze vier beslissende treffers op het scorebord zetten.

* KV Hooikt - KSK Wavria A (3e provinciale B), uitslag 2 - 2. Deze derby begon niet zo goed voor de thuisploeg, want de bezoekers legden hun wil op en liepen met goed voetbal uit tot 0 - 2. KV werd tijdens de rust op scherp gezet en dat was in de tweede helft ook te merken. Ze scoorden al na een paar minuten de aansluitingstreffer, en in de extra tijd haalden ze nog een puntje binnen.

* Zwaluwen Olmen - KVV Rauw Sport (3e provinciale C), uitslag 4 - 3. Ook deze burenstrijd was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Binnen de tien minuten viel er een goal aan elke kant, en nadat Rauw een tweede keer scoorde kwam Olmen op slag van rust terug gelijk. In de tweede helft troffen beide teams opnieuw raak, maar twintig minuten voor tijd beslisten de Zwaluwen de derby.

* Olympic Pirates DBG-B - Oxford Hemiksem (4e provinciale B), uitslag 3 - 2. De nog ongeslagen leiders gingen op bezoek bij de jonge Piraten, die de score konden openen en die 1 - 0 stand ook vasthielden tot aan de pauze. In het vierde kwartier ging Oxford erop en erover en met 1 - 2 leek de zaak beslist, maar een knokkende thuisploeg zorgde met twee goals voor de verrassende zege.


SK Rapid Leest - Loenhout SK

Er werd aan beide kanten terecht uitgekeken naar deze wedstrijd: de twee ploegen stonden immers samen met Mariekerke en Walem op de eerste plaats in het klassement.

Het ruim opgekomen publiek zag een erg aantrekkelijke partij waarin Rapid even voor het half uur scoorde via Thomas Stevens en Pieter Verbruggen: 2 - 0.

Even later werkte verdediger Gert Michiels echter een hoekschop van bezoeker Jess Daas in eigen doel, en nadat Loenhoutenaar Wies Vermeiren, ook op aangeven van Jess Daas, de gelijkmaker scoorde, werd deze 2 - 2 ook de ruststand.

De tweede helft begon goed voor een sterk spelend Rapid, en nadat opnieuw Thomas Stevens de 3 - 2 maakte, zette Pieter Verbruggen de schijnbaar veilige 4 - 2 in de notaboekjes.

Maar vooral de laatste vijftien minuten werden een "Loenhouts Kwartiertje" want de ploeg stak een stevig en efficiënt tandje bij: Thomas Aertsen maakte er 4 - 3 van en klasbak Thijs Schrauwen zorgde voor de gelijkmaker: 4 - 4.

Mede onder zijn impuls verhoogde LSK de druk nog verder en dat bleef zo tot in de laatste minuut, toen Giovanni Geladi de kers op de taart zette met de 4 - 5.

Met deze mooie en niet onverdiende driepunter blijft Loenhout mee op kop. Het neemt het volgende zaterdagavond in eigen huis op tegen KFC Brasschaat, dat alvast gewaarschuwd is. Rapid maakt zondag de zware verplaatsing naar co-leider Mariekerke.

Met negen goals en een mooi scoreverloop kregen de supporters in elk geval waar voor hun geld in deze "Klapper", die door scheidsrechter Dimitri Heylen gekruid werd met zes gele kaarten, waaronder twee voor de bezoekers.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 23 september 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFC Ranst A - K Zandhovense SK, uitslag 3 - 3.

We telden vooraf een stuk of acht toppers en een klein dozijn derby's, maar niet overal kwamen onze verwachtingen uit. Uit onze eerste kandidatenlijst met een zevental wedstrijden filterden we de uiteindelijke vermeldingen, waarbij vierde provinciale trouwens flink vertegenwoordigd is.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Excelsior Essen - Olympic Essen (4e provinciale A), uitslag 2 - 1. Traditiegetrouw was zowat de helft van Essen uitgelopen voor de meest noordelijke derby uit onze provincie. In een zoals steeds intens duel sloot Excelsior de eerste helft af met 1 - 0, maar meteen na de rust hing Olympic de bordjes terug gelijk. In een zinderende laatste tien minuten scoorde de thuisploeg de beslissende derde goal.

* KSC Mechelen - VC Rijmenam (4e provinciale C), uitslag 2 - 3. In deze topderby nam de thuisploeg voor de rust een 2 - 0 voorsprong, en net als vorige week keken de bezoekers ook in de tweede helft lang tegen deze dubbele achterstand aan. In de laatste twintig minuten kwamen ze echter al knokkend terug, en na de aansluitingstreffer en de 2 - 2 pakten ze in de laatste minuut de zege.

* FC Punt-Larum - SKS Herentals (4e provinciale D), uitslag 3 - 2. Dit duel tussen de tweede en de eerste in de stand lokte vrij veel kijkers die in het eerste kwartier aan elke kant een goal zagen vallen. Op slag van rust kwam de thuisploeg op 2 - 1, maar na de verfrissingen scoorde SKS de 2 - 2. Dat leek ook zo te blijven tot tien minuten voor tijd, toen de derde Geelse thuisgoal deze topper besliste.

* FC Alberta Schilde - KSK Oosthoven (4e provinciale E), uitslag 4 - 5. Het werd een echt spektakelstuk tussen het heropgerichte Alberta en traditieclub Oosthoven, dat een 2 - 0 achterstand pas even voor de pauze kon milderen. Na de rust gingen ze er in stijl op en over tot 2 - 4, en hoewel de Schildenaren nog twee keer scoorden nam een sterk KSK na de vijfde goal de drie punten mee naar Oosthoven.


KFC Ranst A - K Zandhovense SK

Na een 9 op 9 en met slechts één tegendoelpunt ging de thuisploeg fier alleen aan kop in deze reeks, terwijl hun buren uit Zandhoven op de tweede plaats volgden.

Deze wedstrijd was dus zowel een derby als een topper, en dat zou ook blijken, al begon het niet echt goed voor de KFC na een ongelukkige owngoal van Christophe Celis: 0 - 1.

Dat was voor de bezoekers meteen het sein om de druk op te voeren en dat deden ze ook, met een goal als beloning, maar die treffer werd afgekeurd.

In het begin van de tweede helft viel er alweer een owngoal maar deze keer aan de andere kant, toen de bal bij een corner via Tristan Dermaut in doel belandde: 1 - 1.

Daarna was het de beurt aan Ranst om de wedstrijd in handen te nemen, en nadat Amadou Seck op het uur zijn ploeg op voorsprong zette bouwde Wesley Jansen die stand even later uit tot 3 - 1.

"Boeken dicht" zou je zeggen, maar het gepromoveerde Zandhoven gaf zich niet gewonnen en Tim Verberck strafte een foutje in de thuisverdediging af met de 3 - 2.

Ranst hield deze voorsprong daarna verder vast en het kon de driepunter bijna voelen, maar op een paar minuten van het einde kende ref Bart Jennart de gasten een strafschop toe, en die werd netjes verzilverd door prijsschutter Tristan Dermaut, die zo voor de 3 - 3 eindstand zorgde.

Zes goals en een puntendeling dus na een opwindende en faire derby die de titel "Klapper van de Week" duidelijk verdiende. KFC Ranst blijft aan kop maar krijgt daar het gezelschap van Bevel en een weer erg sterk OG Vorselaar, terwijl Zandhoven op twee punten van de top blijft volgen.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 16 september 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
KFC Sint-Lenaarts B - K Putte SK, uitslag 5 - 3.

Met een twintigtal derby's en een stuk of vijf mogelijke toppers kregen we een mooie lijst kandidaat-klappers. Onze uiteindelijke en beslissende keuze voor de "Klapper" ging tussen twee wedstrijden: één uit de hoogste en één uit de laagste afdeling.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Racing Mechelen - KFC Kontich A (1e provinciale), uitslag 3 - 4. Met twee vroege Mechelse goals leek dit duel al snel op een thuiszege af te stevenen. Maar nadat Kontich nog voor de rust terug gelijk kwam moest Racing zich in de tweede helft herpakken. De sterk spelende bezoekers konden in het laatste kwartier echter opnieuw twee keer scoren en die goals zorgden meteen voor de beslissing.

* Willebroekse SV - Sporting Tisselt (3e provinciale B), uitslag 1 - 0. Er werd maar één keer gescoord in deze druk bijgewoonde superderby tussen de naaste buren. Die treffer deed even voor de rust de zaak "ontploffen". In de rest van het duel zat de spanning zat er wel voordurend in, maar het werd vooral voor de thuisploeg en hun aanhang een memorabele zaterdagavond, ook in de kantine.

* KFC Mol - KVV Rauw Sport (3e provinciale C), uitslag 4 - 0. Na de nul op zes was het voor de thuisploeg "van moetes" in deze ook al klassieke dorpsderby met heel wat supporters langs de lijn. Vooral Rauw drukte al snel door maar de openingsgoal viel aan de andere kant. De gemotiveerde thuisploeg was daarmee blijkbaar gelanceerd, want ook na de rust scoorden ze nog drie keer.

* VC Mortsel OG B - FC Oxaco-Boechout A (4e provinciale B), uitslag 4 - 3. Vooral door het spannend scoreverloop werd dit duel er eentje om in te lijsten. De gasten scoorden meteen maar al na vijf minuten werd het 1 - 1. Nog voor de rust kwam VC een tweede keer terug na de 1 - 2, en even voor het uur deden ze ook een derde keer. In de laatste seconde viel de winnende vierde thuisgoal.


KFC Sint-Lenaarts B - K Putte SK

Beide ploegen haalden in de competitie tot nu toe 9 op 12, en de winnaar had minstens zicht op een top-drie notering. De bezoekers scoorden binnen de vijf minuten de openingstreffer via Quinten Decant, maar niet lang daarna maakte Dennis Boeren gelijk na een mooie combinatie: 1 - 1.

Rond het kwartier pakte Putte opnieuw de wedstrijd in handen met twee treffers op rij: opnieuw Quinten Decant en Marwan Temsamani maakten er 1 - 3 van, en hiermee nam SK toch al een beetje een optie op een mogelijke zege.

De thuisploeg liet de kopjes echter niet hangen en de jongens werden hiervoor ook beloond. De ingevallen Wouter Van Looveren en Rob De Vrij zorgden voor de 3 - 3 ruststand.

Na de rust ging het spel een tijdje op en neer zonder al te veel spektakel, maar dat kwam er wel na de uitsluiting van Puttenaar Jerome Brogniez, die zich na een tweede gele kaart mocht gaan omkleden.

Op de rand van het laatste kwartier trapte thuisspeler Rob De Vrij een vrijschop enig mooi binnen en zo nam Sint-Lenaarts een 4 - 3 voorsprong, en nog was het niet gedaan, want even later maakte uitblinker Dennis Boeren de zaak af met zijn tweede van de namiddag: 5 - 3.

De bezoekers sloten de wedstrijd nog af met negen man, nadat scheidsrechter Joachim Daemen bezoeker Quinten Decant een tweede gele kaart onder de neus duwde. Hij trok trouwens in totaal ook nog zes keer geel, waarvan er twee voor de thuisploeg waren.

Met acht doelpunten, zes gele en twee rode kaarten was er dus heel wat spektakel te zien, en daarmee hebben we weeral een mooie "Klapper van de Week" die Sint-Lenaarts B een voorlopige gedeelde tweede plaats oplevert.

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 9 september 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
Excelsior Bouwel - KSK Kasterlee, uitslag 3 - 4.

Na een vrij intense competitiespeeldag stelden we moeiteloos een lijst samen met een dik dozijn kandidaat-klappers, mét dank aan degenen die ons op zondagavond en maandagvoormiddag een gemotiveerde suggestie stuurden.

En voor de tweede week op rij moesten we een hele tijd selecteren, nadenken en beslissen voor we onze definitieve keuze bepaalden, waarbij Excelsior Bouwel voor de tweede week op rij in deze rubriek vermeld wordt.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC De Kempen A - KFC Lille (1e provinciale), uitslag 2 - 4. Het ruim opgekomen publiek zag een schitterende derby tussen twee ploegen die er allebei volop in vlogen. De Kempen moest in beide helften een voorsprong prijsgeven, en na de 2 - 2 greep een efficiënt Lille zelfs de leiding. De thuisploeg zette daarna alles op alles, maar na een vierde tegengoal zat er niets extra meer in.

* KSK Wilrijk-JAS A - FC Mariekerke (2e provinciale A), uitslag 4 - 3. De bezoekers scoorden al bij de eerste aanval. De KSK kwam pas op slag van rust langszij, en tegen het uur zelfs op een 2 - 1 voorsprong. Daarna ging Mariekerke erop en erover, en deze 2 - 3 bleef staan tot vijf minuten voor tijd. Maar in een ongelooflijk en zinderend wedstrijdeinde scoorde Wilrijk-JAS nog twee keer.

* KFC Putte - KFC Katelijne A (3e provinciale B), uitslag 1 - 3. Na de uitwinst van vorige week leek Putte in deze klassieke derby klaar voor de eerste driepunter op eigen veld, en ze kwamen ook al vroeg 1 - 0 voor. De gasten bakten er niet echt zo veel van, maar het bleef wel spannend. In de laatste tien minuten scoorde Katelijne twee keer op hoekschop, en na een ultieme counter pakten ze de zege.

* BO Beerzel FC - KSC Mechelen A (4e provinciale C), uitslag 6 - 2. BO stond na drie speeldagen fier en ongeslagen mee aan de leiding in deze Mechels getinte reeks, maar het was KSC dat de eerste helft van deze derby afsloot met een 0 - 2 voorsprong. Even na de rust hing de thuisploeg de bordjes echter gelijk. Mechelen moest de rol lossen en een sterk Beerzel strafte dat af met vier extra treffers.


Excelsior Bouwel - KSK Kasterlee

Op de eerste speeldag won Excelsior de burenstrijd bij Herenthout op overtuigende wijze, en ook de gasten sloten hun eerste wedstrijd af met de drie punten.

Vooral de eerste helft was er een om duimen en vingers af te likken. Na een dikke tien minuten opende bezoeker Hans Ceusters de score, en de thuisverdediging was daar nauwelijks van bekomen toen Sander Van der Veken er 0 - 2 van maakte. Bouwel moest dus een flinke tand bijsteken.

Op het half uur kon kapitein Giovanni Huysmans voor de 1 - 2 zorgen maar nog voor de rust legden Jonas Geerts en Hans Ceusters nog twee goals in het Bouwelse mandje: 1 - 4.

Maar nog zat het eerste deel er niet op, want "Bomber" Huysmans rondde op slag van affluiten een thuisaanval af en zo gingen de tenoren bijna de rust in met een 2 - 4 score, ware het niet dat er nogal wat extra minuten werden bijgeteld, en daarin kreeg Hans Ceusters een fel betwiste rode kaart.

Er werd tijdens de onderbreking uiteraard flink gediscussieerd naast het veld en in de kantine, en Kasterlee kon zich met tien tegen elf aan een stormloop verwachten, maar een sterk spelende verdediging deed ook in een spannende tweede helft haar werk overtuigend.

Met nog een kwartier voor de boeg zorgde Horacio Da Silva met de 3 - 4 voor nieuwe Bouwelse hoop en extra inzet. Maar toen de thuisploeg Maxim Schenk verloor met zijn tweede geel zat de remonte er eigenlijk niet meer in. Kasterlee kreeg nog een paar kansen maar kon niet afmaken, terwijl de ingevallen Rob Wils in de extra tijd twee keer geel kreeg en dus eveneens mocht inrukken.

Met een rode kaart en twee gele voor Bouwel, en twee rode kaarten en vier gele voor Kasterlee had scheidsrechter Christophe Lenaers dus de handen vol in deze "Klapper van de Week", waarbij vooral de KSK achteraf een zucht van opluchting kon slaken.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 2 september 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KSK Weelde - K Merksplas SK, uitslag 2 - 5.

We konden al meteen een zevental kandidaat-klappers op onze shortlist schrijven, en na wat selectiewerk filterden we daaruit een interessant vijftal met een toch wel overtuigende "winnaar".

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Antonia A - KSK s' Gravenwezel-Schilde A (1e provinciale), uitslag 3 - 2. In deze klassieke derby uit de hoogste provinciale reeks werden qua spektakel de meeste verwachtingen ook ingelost. Na een thuisgoal bij de eerste aanval gingen de gasten er binnen het halfuur op en over: 1 - 2. Nog voor de rust hing Antonia de bordjes echter gelijk, en in de tweede helft greep de ploeg de driepunter.

* Sporting Burcht - KFC Sint Job (2e provinciale A), uitslag 2 - 2. Weinigen verveelden zich bij dit duel, dat bol stond van goed voetbal met kansen aan beide kanten. De gasten openden de score maar even voor de pauze kwam Burcht op 1 - 1. Twintig minuten voor tijd verzilverden ze ook een strafschop waarna de drie punten wenkten, maar op de valreep pakte Sint Job nog een punt.

* Borsbeek Sport - Zandvliet Sport (3e provinciale A), uitslag 2 - 4. De thuisploeg legde de leider het vuur aan de schenen en werd ook beloond met de 1 - 0, al had die stand aan de rust veel hoger kunnen zijn. Op het uur gingen de gasten er op een minuut tijd op en over maar Borsbeek kwam terug tot 2 - 2. Maar met nog twee goals zette een scherp spelend Zandvliet de ambities kracht bij.

* KFC Herenthout - Excelsior Bouwel (3e provinciale C), uitslag 0 - 4. Inzet genoeg in deze altijd weer felbevochten burenstrijd, al was het pleit aan de rust eigenlijk al beslecht. De gedreven bezoekers grepen de thuisploeg bij de keel: rond het halfuur scoorden ze twee keer en op slag van rust werd daar een derde aan toegevoegd. De KFC probeerde nog maar na de 0 - 4 was het vat bij hen af.


KSK Weelde - K Merksplas SK

Bij mooi weer en met heel wat supporters aan de kant startte de thuisploeg deze derby sterk, maar bij de eerste echte aanval van Merksplas zette kapitein Stijn Mertens de 0 - 1 op het scorebord.

Dat bracht zijn ploeg ook meteen op kruissnelheid, en nadat de jonge Jerzy Vermeeren op het halfuur die voorsprong verdubbelde, maakte Mohamed Marouane er nog voor de rust zelfs 0 - 3 van.

De Weeldenaren werden tijdens de pauze extra gemotiveerd en ze kwamen ook heel wat beter in de wedstrijd, want Jeroen Kerremans en Jente Verbaendert brachten hun ploeg terug tot 2 - 3.

Zowel de hoop van de KSKW-aanhang als de intensiteit van de wedstrijd verhoogden daarmee een aantal graden, en daarmee ook de spektakelwaarde. Thuisgoalie Benny Bols moest een aantal stevige reddingen uit zijn mouw schudden, maar met een kleine 10 minuten te gaan besliste bezoeker Brett Troonbeeckx de wedstrijd met de 2 - 4.

Even voor tijd zette Frederik Van Opstal ook de 2 - 5 eindstand in de boeken, en zo toonde Merksplas dat er in dit nieuwe seizoen opnieuw rekening met hen zal gehouden moeten worden.

Deze derby werd dus een memorabele "Klapper van de Week" waarbij de kijkers waar voor hun geld kregen: heel wat spektakel, zeven goals en in totaal vijf gele kaarten die ref Gunther Matthijssen uit de borstzak haalde, waarvan er drie naar de bezoekers gingen.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 26 augustus 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale D:
KFC Zammel - KFC Verbroedering Alberta, uitslag 2 - 2.

Met een beperkte kalender en nog ontbrekende referentiepunten wat de klassering betreft, was onze keuze vanzelfsprekend vrij beperkt.

Maar er stonden wel een tiental derby's geprogrammeerd en die leverden, samen met een interessant scoreverloop in een aantal duels, toch een mooi lijstje op.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Minderhout VV - KFC Poppel (3e provinciale A), uitslag 1 - 3. Een gemotiveerde thuisploeg vloog er in met een aantal uitgespeelde kansen maar de openingsgoal viel aan de andere kant. MVV sloeg seconden later wél toe en deze 1 - 1 werd de ruststand. Ook in de tweede helft leek de thuisploeg de driepunter te kunnen grijpen, maar ze misten de kansen en Poppel scoorde nog twee keer.

* KFC Pulle - FC Ekeren (3e provinciale A), uitslag 2 - 3. De gasten openden de score en pas even voor de pauze hing Pulle de bordjes terug gelijk. Toen ze 20 minuten voor tijd ook op voorsprong klommen wenkte de thuiszege, maar nadat ze met tien man vielen moesten ze ook een rake strafschop slikken. In de allerlaatste seconden greep Ekeren met een gelukkige derde goal de toch wat gevleide zege.

* RB Elzestraat - VC Rijmenam (4e provinciale C), uitslag 2 - 2. Deze derby uit het Mechelse leverde een genietbare wedstrijd op. Ook bij tropische temperaturen was de inzet aanwezig, en dat was goed voor twee thuisgoals in de eerste helft. Maar meteen na de rust scoorde Rijmenam de aansluitingstreffer, en met nog tien minuten te spelen kregen ze nog een penalty, die ze nog een punt opleverde.

* Ezaart Sport - FC Netezonen (4e provinciale D), uitslag 1 - 4. De bezoekende club zakte uit derde provinciale maar het bestuur zette ondermeer met flink wat versterkingen de ambities duidelijk in de verf. Dat bleek al meteen op het veld, want met goed voetbal stond er al voor de rust een 0 - 3 stand op het scorebord. Na de pauze verhoogden ze de stand, terwijl Ezaart enkel de eer nog kon redden.


KFC Zammel - KFC Verbroedering Alberta

De afwezigen hadden achteraf gezien ongelijk bij deze Zuidkempische derby, die ook bij superhete temperaturen vriend en vijand kon bekoren.

Na een vrij gelijkopgaande eerste helft zette bezoeker Gert Vranckx, met zijn 36 lentes een vat vol ervaring, even voor de pauze de 0 - 1 op het bord.

Die stand bleef ook na de rust redelijk lang staan en de inzet verhoogde, maar de Zammelse supporters bleven enkele keren op hun honger zitten, zeker toen Jochem Vangeel er met nog tien minuten te gaan 0 - 2 van maakte.

Dat deed velen al de richting kantine uitgaan, maar zij keerden op hun stappen terug toen de thuisploeg een minuut later een strafschop kreeg. Thuisspeler Kurt De Haes (ook 36 trouwens) kreeg zo de kans op de aansluitingstreffer, en hij benutte die ook: 1 - 2.

Dat verhoogde de motivatie bij de thuisploeg, die echter tot de allerlaatste minuut moest wachten om het spreekwoordelijke punt uit de brand te slepen. De jonge Marijn Gielis maakte die 2 - 2.

Het was dus een hete namiddag met een vooral in het laatste deel ook een hete derby, die nog lang werd doorgespoeld met (ongetwijfeld) enkele vaten fris gerstenat.
En zo hebben we een mooie eerste "Klapper" van dit nieuwe seizoen.

Zie ook de pagina 4e Provinciale D.