Klapper van de Week
Update: 09/03/2020 om 11:41u
Archief Seizoen 2019-2020 Extra Allerlei Klapper van de Week
Laatste update: 09/03/2020 om 11:41u
Meer-Deurne-Turnhout
www.allesglas.be
Meer info...
Steun Voetbalexpress.
Een éénmalig bedrag.
Vermelding onbeperkt in tijd.
Stuur ons een bericht via de pagina "Contact"
Meer info...
DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2019-2020

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een duel waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

Alle suggesties om een wedstrijd uit te kiezen zijn daarbij welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog wat extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur.
Mail ons daarvoor op Klapper van de Week.

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.
Voor de "Klappers" van het seizoen 2018-2019, klik hier.

Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 9 maart 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
FC Zwaneven - Zwaluwen Olmen, uitslag 2 - 3.

Er stond een flink aantal potentiële toppers op het programma en daarvan groeide er eentje ook effectief, en ons inziens verdiend, uit tot de logische "Klapper van de Week".

Onze eerste lijst bestond trouwens uit acht serieuze kandidaten, ook een aantal uit vierde provinciale, en eerlijk gezegd hadden die acht allemaal in deze rubriek gepast, maar we moeten nu eenmaal een keuze maken.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* VV Laakdal - White Star Schorvoort (2e provinciale B), uitslag 4 - 3. Beide ploegen kunnen de degradatie nauwelijks meer ontlopen maar ze zorgden voor een afwisselende namiddag. Nadat de eerste twee aanvallen aan elke kant een goal opleverden scoorden de gasten opnieuw maar VVL kwam terug tot 3 - 2. Een kwartier voor tijd stond het terug gelijk, maar in blessuretijd greep de thuisploeg de zege.

* KV Bonheiden - KFC Putte (3e provinciale B), uitslag 1 - 2. Met veel inzet aan beide kanten werd dit duel uit de kop van het klassement een erg opwindende derbyclash, vooral door de intensiteit. Er waren kansen aan elke kant maar Putte scoorde in het eerste halfuur twee keer. Na de rust verhoogde KVB de inzet en er kookten regelmatig een aantal potjes over, maar er viel nog slechts één late thuisgoal.

* VVH Lippelo - Wilrijk-JAS B (4e provinciale B), uitslag 4 - 3. Met een achtste plaats in de klassering maakten de gasten het top-drie ploeg VVH niet gemakkelijk. Ze scoorden drie keer in de eerste helft en Lippelo sloeg slechts één keer terug. Na deze 1 - 3 ruststand maakten ze er ook 2 - 3 van, en in een pittige tweede helft met vier gele en één rode (Wilrijkse) kaart maakte de thuisploeg er alsnog 4 - 3 van.

* BO Beerzel - SV Grasheide (4e provinciale C), uitslag 0 - 1. Deze wedstrijd verdient absoluut zijn plaats in deze rubriek, vooral vanwege de uitslag en vanuit het standpunt van het stuntende Grasheide, dat even voor het uur de enige en winnende goal maakte. Koploper Beerzel, negen punten voor, 99 keer gescoord en winnaar van twee periodes, verloor daarmee pas de tweede keer in deze competitie.

FC Zwaneven - Zwaluwen Olmen

Met een respectievelijk tweede en derde plaats in de klassering waren de verwachtingen meer dan gespannen. Zwaneven hunkert al een aantal seizoenen naar een terugkeer in tweede provinciale, terwijl Olmen er na de degradatie van vorig seizoen eveneens op gebrand is om dat te doen.

De Zwaluwen haalden recent een 21 op 30, terwijl Zwaneven tot nu toe in 3e C de meeste goals scoorde en de op één na minst gepasseerde ploeg was. Het ruim opgekomen publiek werd dan ook verwend met goed en spannend voetbal dat in de eerste periode iets meer naar Turnhoutse kant neigde, maar ook Olmen zorgde regelmatig voor doelgevaar.

De wedstrijd zou echter pas na de rust volledig openbreken. Nadat er alweer een aantal kansen te zien waren aan beide kanten kon Michiel De Proost de bordjesman eindelijk aan het werk zetten: 1 - 0. Er was nauwelijks afgetrapt of Zwaneven mocht na een Olmense handsbal vanop elf meter aanleggen, en Mathias Deproost liet die kans niet liggen: 2 - 0.

Met nog een dik kwartier te spelen leek dit ook even de beslissinde wending in de match te worden, maar de Olmense hoop steeg even later met de 2 - 1 van Kobe Stokmans, en dik vijf minuten later zorgde Fabio Cicero zelfs voor de gelijkmaker.

De Zwaluwen, intussen met tien man na de tweede gele kaart voor Bjarne Schildermans, roken bloed en verhoogden de druk. Dat leverde ook resultaat op want invaller Seppe Berrevoets stond goed opgesteld om de 2 - 3 binnen te werken.

Dat was ook de doodsteek voor de thuisploeg die in de weinige nog resterende minuten een ultiem gelijkspel niet meer kon afdwingen, maar wel op een mooie derde plaats blijft staan. De ploeg speelt volgende week uit bij en tegen KVV Rauw.

Olmen, dat volgende week middenmoter Noordstar op bezoek krijgt, wipt na deze "Klapper" over Zwaneven naar de tweede plaats, op zes punten achterstand van leider Arendonk. Scheidsrechter Wim Van Dijck leidde deze topper en trok enkel kaarten voor de bezoekers: drie keer geel en één keer dubbel geel.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 2 maart 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale B:
KFC Oxford Hemiksem - KFC Volharding Wintam, uitslag 4 - 3.

Het is al een hele tijd geleden dat we zo'n extreem lange eerste lijst kandidaat-klappers hadden, mede door de doorgestuurde suggesties en wedstrijdverslagen, waarvoor dank. Opvallend was trouwens het spektakel en de uitslagen in de Polders.

Onze uiteindelijke keuze was deze keer dan ook erg moeilijk en uiteraard moeten we een aantal mensen teleurstellen, maar nu we in de laatste rechte lijn naar titels en degradaties zitten stijgt op vele plaatsen de spanning en moeten we iets meer selecteren en afvinken.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* 's Gravenwezel-Schilde A - K Kontich FC A (1e provinciale), uitslag 3 - 4. Beide teams zien het degradatiespook al een tijdje rondwaren. Ambiance en inzet was er dan ook genoeg in deze clash waarin de thuisploeg voor de rust twee keer op voorsprong kwam. In een intense tweede helft kwamen de gasten op hun beurt op voorsprong, en na de 3 - 3 van 'SGS sleepten ze in blessuretijd de zege weg.

* K Kalmthout SK - FC Walem (2e provinciale A), uitslag 4 - 3. Deze reeks is zowat de meest spannende qua klassement, en dat bewees dit duel dat onze "topnotering" net niet haalde. We zongen hier al eerder de lof van KSK en terecht, maar ook Walem trok alle registers én het vizier open en dat leverde spektakel op: na een 2 - 1 ruststand ging FCW naar 2 - 3, maar na twee thuisgoals werd het nog 4 - 3.

* K Achterbroek VV - FC Mariekerke (2e provinciale A), uitslag 3 - 2. Ondanks de degradatiezorgen draait de motivatie van de thuisploeg op volle kracht, maar na hun vroege openingsgoal sloegen de bezoekers twee keer terug en deze 1 - 2 was ook de ruststand. Maar KAVV verhoogde de inzet, werd daar ook voor beloond met de 2 - 2, en in blessuretijd leverde een derde goal hen nog drie gouden punten op.

* KFC Katelijne A - Sporting Tisselt (3e provinciale B), uitslag 0 - 4. Dit topduel tussen de leiders en de tweede in de stand lokte terecht heel wat kijkers. Een gemotiveerde thuisploeg begon uitstekend maar de Tisseltse periodekampioenen benadrukten vooral rond het half uur hun vorm en klasse met drie doelpunten op rij. Na de rust kwam de thuisploeg opzetten maar Sporting scoorde nog een vierde keer.

KFC Oxford Hemiksem - KFC Volharding Wintam

Deze topper tussen de tot nu toe onbetwiste leider en de tweede in het klassement was eveneens een klassieke derby die ook de kassier in de handen deed wrijven, en ook de vele toeschouwers kregen waar voor hun inkomgeld.

Oxford scoorde al 97 keer en ze zullen op zijn minst de promotie-eindronde mogen spelen, terwijl Wintam met 130 goals gemiddeld boven de vijf zit en bijna freewheelend richting titel lijkt te gaan.

Maar elke wedstrijd moet gespeeld worden en dat gold ook voor deze superderby die in het voordeel van Oxford begon maar na tien minuten de 0 - 1 opleverde via Brahim Bougrine. De thuisploeg sloeg echter vrij snel terug via de jonge Liam De Maere: 1 - 1.

Wintam stak meteen een tandje bij maar werd gepareerd door Oxford-doelman Bram Gysbrechts die zijn ploegmaat Mo Tadlaoui even later de 2 - 1 zag scoren, maar nog voor de rust hing Wintam-kapitein Jelle Van Praet de bordjes terug gelijk, en hij zorgde na de rust ook voor de 2 - 3 voorsprong.

De Wintamse juichkreten waren nauwelijks uitgestorven of de thuisploeg kreeg een strafschop die netjes benut werd door Glenn Rucquoij: 3 - 3, en zo steeg de spanning opnieuw, zeker nadat Wintam tevergeefs een strafschop claimde en de protesterende coach Bart Stabel daarvoor rood kreeg.

Tot tien minuten voor tijd leek een gelijkspel in de maak, maar dan knalde Hicham El Gallaf de 4 - 3 eindstand tegen de netten. Ook in de resterende minuten bleef de inzet op hoog niveau en nadat bezoeker Bilal Chantah zijn tweede geel kreeg floot ref Joachim Daemen deze intense partij af.

Na deze "Klapper van de Week" met zeven goals, veel spanning, opwinding, vijf gele en één rode kaart blijft Wintam aan kop, al is de voorsprong op Oxford geslonken tot drie punten, en zo kan het nog erg spannend worden, zeker voor Wintam dat volgende week het sterke Boechout op bezoek krijgt, terwijl Oxford met de trip naar Hingene voor een meer gemakkelijke opdracht staat.

Zie ook de pagina 4e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 24 februari 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
SK Rapid Leest - KVV Duffel, uitslag 3 - 4.

Voor de derde week op rij beleefden we een zondag die eigenlijk een "stormdag" werd, al was het deze keer iets minder erg. Er werden, mede door de overvloedige regen, toch nog vier wedstrijden afgelast die waarschijnlijk verhuizen naar woensdag 25 maart of, bij gebrek aan kunstlicht, woensdag 1 april, maar we houden u op de hoogte.

Er stonden nogal wat potentiële toppers op het programma maar die brachten niet allemaal het verhoopte spektakel. Drie duels uit de vijf die we selecteerden deden dat wel, en verder kozen we nominaties uit zowel derde als vierde provinciale.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSK Wavria A - KFC Putte (3e provinciale B), uitslag 1 - 0. Hoewel er slechts één keer gescoord werd verveelde niemand zich in deze derbytopper tussen de vijfde en de co-leider. Nadat beide ploegen elkaar met goed voetbal in evenwicht hielden kwamen de gasten in de tweede helft gevaarlijk uit de hoek, maar ze misten de kansen en zagen Wavria op het uur de wat onverwachte winnende goal scoren.

* VC Poederlee - Zwaluwen Olmen (3e provinciale C), uitslag 3 - 3. VCP, halverwege in het rechtse rijtje, maakte het de tweede in de stand niet gemakkelijk. Ze openden sterk maar scoorden de verdiende goal niet, en ze kregen zelfs de 0 - 1 tegen. Na de rust hingen ze de bordjes tot twee keer toe gelijk en dan gingen ze erover met de 3 - 2, maar in de extra tijd grepen de zwoegende gasten alsnog een punt.

* Kalfort Puursica - KSC Maccabi (4e provinciale B), uitslag 3 - 4. Er viel flink wat te beleven in Puurs, waar de gemotiveerde thuisploeg een pittige eerste helft met een 2 - 0 voorsprong afsloot. Op het uur hing Maccabi de stand binnen een minuut terug gelijk maar seconden later benutte Kalfort een penalty: 3 - 2. De gasten kwamen opnieuw terug en in een stevig wedstrijdeinde grepen ze de zege.

* Olen United - Blauwvoet Oevel (4e provinciale D), uitslag 1 - 1. Dit was één van de derbytoppers in de reeks en dat was zowel op als naast het veld te zien. Medeleider Oevel had de handen vol met de fusieploeg maar ze benutten voor de rust een strafschop. Twintig minuten voor tijd scoorde United tegen en dat werd ook de eindstand in een met zes gele en twee rode kaarten gekruide derbyclash.

SK Rapid Leest - KVV Duffel

Leider Rapid is niet voor niets een derde keer dit seizoen betrokken bij onze "Klapper van de Week". De ploeg mikt momenteel en terecht op minstens de promotie, zeker na een 20 op 29, maar het blijft toch wel "dringen" in 2e A.
VV Duffel stond nog net in het linkse rijtje geparkeerd en het behoud zal dus voor de club absoluut geen probleem zijn.

De stevige wind speelde toch wel een rol in deze wedstrijd en mede daardoor opende bezoeker Wesley Verschaeren na bijna tien minuten de score, die een kwartier later werd verdubbeld door Bart Vergeylen: 0 - 2.

En toen Yannick De Voecht even later, ook al geholpen door de wind, de 0 - 3 binnen schoot lonkte de Duffelse zege al snel. Maar Rapid geeft zich zelden gewonnen en op slag van rust leverde een nummertje van Janis Hellemans de 1 - 3 op.

Dat motiveerde de koploper en na de pauze namen ze het heft in handen. Op het uur mocht de ingevallen Leestenaar Imad Amouzou succesvol aanleggen vanop elf meter, en tien minuten later bracht zijn ploegmaat Lothar Hens de stand terug in evenwicht: 3 - 3.

Dat zorgde voor een wat pikant wedstrijdeinde waarin deze gelijke stand ook lang het eindresultaat leek te worden, maar in de laatste minuut werd een aandringend Rapid gecounterd door VV-kapitein Kristof Kerremans, die uitbrak en de winnende 3 - 4 op het scorebord en in de boeken knalde. Zo werd het in elk geval een "Klapper" waarover nog lang kon worden nagepraat.

VV Duffel houdt na deze driepunter de top drie in het vizier en krijgt volgende week Brasschaat op bezoek, terwijl Rapid de koppositie behoudt en zondag naar Burcht trekt. Ref Gerry Saenen leidde de wedstrijd en trok vijf keer geel, waaronder drie voor de bezoekers.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 17 februari 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
K Kalmthout SK - VC Mortsel OG A, uitslag 2 - 1.

Er werden zes wedstrijden gestaakt en vijf van tevoren afgelast, zodat er 78 van de 89 toch doorgingen. Net als bij sneeuw en bij extreme regenbuien gooide ook storm "Dennis" hier en daar stevig roet in het eten. Het werd een zondag met "stormvoetbal" in omstandigheden die bijna overal slecht of zelfs gevaarlijk waren. Het is dan ook ook niet zeker dat een aantal wedstrijden in normale omstandigheden dezelfde uitslag gehad zouden hebben.

Voor de mensen van de voetbalbond zijn de afwegingen in zo'n situatie ook niet altijd gemakkelijk in te schatten, en degenen die hen vaak verwijten sturen dat er op vrijdag te vroeg afgelast wordt maken dikwijls ook "van hun oren" dat het op zondag dan weer te laat is. Maar men kan nu eenmaal niet altijd voor iedereen goed doen, en niet enkel in de sport...

Dit gezegd zijnde zorgde "Dennis" voor een portie chaos, zowel qua communicatie als op internet en de RBFA-website. Ook wij moesten noodgedwongen improviseren en "via via" achter uitslagen aan gaan, mét soms wat foute info uit de tweede hand. Excuus. Na deze lange inleiding even zeggen dat we toch een eerste lijst met acht kandidaten noteerden waaruit we de "Klapper" vrij snel filterden.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Putte - SV Aartselaar A (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. Met zeven doelpunten kregen de supporters waar voor hun geld. Binnen de eerste tien minuten kwam de thuisploeg twee keer voor en na deze 2 - 1 ruststand hing SV de bordjes meteen weer gelijk. Met nog dik twintig minuten voor de boeg scoorde promotiekandidaat Putte twee keer, waarna een late strafschop het nog erg spannend maakte.

* Excelsior Vorst - VC Poederlee (3e provinciale C), uitslag 3 - 2. Het momenteel toch wat in de rechtse rijtje spartelende VCP had een bondgenoot in de harde wind en dat leverde hen na een kwartier de 0 - 2 op. Vorst moest bijna letterlijk alle zeilen bijzetten maar kon op de valreep toch de 1 - 2 scoren. Na de rust deden ze hun top-vijf notering alle eer aan, en met twee goals draaiden ze de situatie om.

* KSK Sint-Amands - KFCV Wintam (4e provinciale B), uitslag 0 - 5. Ondanks de omstandigheden waren er heel wat kijkers komen opdagen voor deze klassieke superderby, alvast een meevaller voor de KSK-kassier. Maar ook hij zag de gasten al voor de rust uitlopen tot 0 - 3, en toen de kandidaat-kampioen in de tweede helft een stevig tandje bij stak en nog twee keer scoorde was de 0 - 5 zege een feit.

* KFC Lint - BO Beerzel (4e provinciale C), uitslag 1 - 1. Met een tweede plaats en 11 punten achterstand nam Lint het op tegen de leider en dubbele periodekampioen. De verwachting dat deze clash spannend zou worden kwam ook uit, al viel de eerste goal pas op de rand van het laatste kwartier: met de 1 - 0 nam Lint een optie op de driepunter, maar met een late gelijkmaker greep Beerzel nog een punt.

K Kalmthout SK - VC Mortsel OG A

Na het kampioenschap van twee seizoenen geleden en een plaats in de promotie-eindronde vorig jaar heeft Kalmthout zich snel geprofileerd als solide tweedeprovincialer. Maar ook Mortsel doet dat: het promoveerde vorig seizoen en met een huidige tweede plaats doet de ploeg het eveneens goed in het klassement, waar de eerste zeven teams trouwens binnen de vijf punten genoteerd staan.

Er werd dan ook uitgekeken naar deze topper, die meteen door een gemotiveerd Kalmthout in handen werd genomen en een resem kansen opleverde. VC-doelman Tim Busschots pareerde echter alle rijpe doelkansen en hij groeide uit tot een rots in de branding.

Maar zoals zo vaak gebeurt viel de openingsgoal aan de andere kant: in de laatste minuut voor de rust werkte Rachid Ariba Bouzaadalla verrassend de 0 - 1 binnen, zodat de thuisploeg een mentale tik kreeg en in de achtervolging moest. Maar de peptalk van trainer Frank Peeters had resultaat, want nauwelijks een achttal minuten na de rust liet Glenn Van den Buijs de gelijkmaker noteren: 1 - 1.

Dat verhoogde zowel de motivatie als de druk aan beide kanten en toen tien minuten later Glenn Van den Buijs opnieuw uithaalde ging zijn schot mede door de wind tegen de netten: 2 - 1. Mooi van Glenn, en jammer voor Mortsel-doelman en uitblinker Tim Busschots.

Ook in de laatste twintig minuten bleef de spanning helemaal aanwezig. Beide ploegen speelden voluit en met open vizier, maar het bleef uiteindelijk bij de 2 - 1 zege voor Kalmthout, dat zich daarmee op een gedeelde derde plaats nestelt, terwijl Mortsel van plaats twee naar plaats vijf zakt, al is dat op slechts vier punten van de kop.

Ondanks de storm was er af en toe goed en spannend voetbal te zien van beide ploegen, die volgende week allebei een uitwedstrijd spelen, tegen respectievelijk Brasschaat en Walem. Scheidsrechter Marijn Van Gastel leidde deze "Klapper van de Week" en haalde slechts één keer een gele kaart uit de borstzak, voor VC-kapitein Tim Herpoel.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 3 februari 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Nijlen - Racing Mechelen, uitslag 2 - 3.

Nu de tweede periode in alle provinciale reeksen beslist is kunnen we ons richten naar het laatste deel van de competitie. We hadden een klein dozijn kandidaat-klappers op onze eerste lijst staan. Daaruit konden we vrij snel de logische winnaar kiezen.

Onze tweede net-niet "Klapper" deed ons terugdenken aan Zoersel-GR Katelijne uit 2009, toen er maar liefst zeven politiecombi's aan te pas kwamen om de gemoederen een beetje te bedaren. Deze keer zegevierde de sportiviteit echter. Chapeau!


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Sint Job - VC Mortsel OG A (2e provinciale A), uitslag 2 - 1. Deze clash uit de top vier voldeed aan alle verwachtingen. In een snel op- en neergaande wedstrijd kwam de thuisploeg op slag van rust op voorsprong. Mortsel hees zich in de tweede helft op gelijke hoogte maar kon daarna de thuiskeeper niet passeren, en in de spannende laatste minuten leverde een strafschop Sint Job de driepunter op.

* K Wijnegem VC - KFC Meer (3e provinciale A), uitslag 4 - 3. KWVC scoorde vlot drie keer en nadat de gasten tegenscoorden namen ze na de rust de match in handen. Het werd ook 3 - 2 maar toen één van hun spelers na een blessurebehandeling de bal niet terug gaf en dat tot de gelijkmaker leidde besliste de Meerse trainer om af te zien van dat onsportieve punt, en hij schonk de thuisploeg een vierde goal.

* Olympic Essen - Excelsior Essen (4e provinciale A), uitslag 1 - 4. Als er één derby is waarbij het grootste deel van het dorp present is dan is het wel de deze, waarbij de klassering ook absoluut niet het belangrijkste is. Excelsior, op één punt van de kop, scoorde eerst. Olympic (12e) sloeg even na de rust terug maar werd meteen gecounterd door de gasten, die daarna met extra twee goals het verschil maakten.

* Olen United - KFC Ezaart Sport (4e provinciale D), uitslag 2 - 4. Met de wetenschap dat een zege goed was voor de tweede periode gierden de Ezaartse zenuwen de spelers ongetwijfeld door de keel, en het werd helemaal problematisch toen United na een dik half uur tot 2 - 0 uitliep. Net voor de rust werd het dan toch 2 - 1, en nadat op het uur ook de gelijkmaker viel maakte Ezaart de zaak verder af.

KFC Nijlen - Racing Mechelen

Deze topper bracht heel wat supporters op de been, zowel van de thuisploeg als van de gasten. Zij kregen een intense pot zaterdagavondvoetbal te zien in een derby die het predicaat "Klapper van de Week" absoluut en volledig verdiende.

Nijlen staat stevig in het linkse rijtje, terwijl Racing met een mooie tweede plaats momenteel terecht mag hopen op een terugkeer naar de derde amateurklasse, maar vanzelfsprekend willen alle tegenstanders tegen de traditieclub hun beste beentje voorzetten.

En dat deden de Nijlenaars ook: ze vlogen er in en raakten de paal maar zagen aan de andere kant ook een Mechelse goal afgekeurd worden. Toen thuisspeler Senne Vanderheyden na 25 minuten mocht aanleggen vanop de stip opende hij de score, maar even later werkte Racing-kapitein Kurt Weuts de gelijkmaker binnen: 1 - 1, ook de stand bij de rust.

In de tweede helft kwam de eerste dreiging van de thuisploeg maar nadat de gasten een tandje bij staken scoorde Gregory Carrez de 1 - 2. Nijlen liet zich echter niet kennen en werd daarvoor ook beloond toen de ingevallen Jonas De Cnaep kon afwerken: 2 - 2.

De wedstrijd bleef erg intens en met nog een paar minuten te spelen floot scheidsrechter Michaël Costermans een penalty voor Racing, die in twee tijden door Bram Kerckhofs benut werd en de Mechelaars zo een nipte 2 - 3 zege opleverde.

Met drie keer geel voor elk team, vijf doelpunten, een afgekeurde goal en twee strafschoppen werd het in elk geval een interessante partij, ook voor de neutrale toeschouwer, maar KFC Nijlen bleef wel een beetje met een kater zitten. Zij krijgen volgende week VC Herentals op bezoek, terwijl Racing tweede blijft achter het voorlopig ongenaakbare Lille, en volgende week Oppuurs op bezoek krijgt.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 27 januari 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
FC Mariekerke - K Kalmthout SK, uitslag 4 - 3.

In zes van de elf reeksen kennen we de tweede periodekampioen, terwijl er ook nog twee andere ploegen uit vierde provinciale, met nog één speeldag tegoed, daar nu ook al zo goed als zeker van zijn.

Geen van die acht teams stond vandaag echter in ons eerste kandidatenlijstje, waarin vooral de reeks 3e provinciale B opviel. Uit die lijst konden we vrij snel en overtuigend de "Klapper" filteren, een duel dat we vooraf trouwens als mogelijke topper aanstipten.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Lentezon Beerse - KFC Rochus Deurne (2e provinciale B), uitslag 3 - 2. De gasten vlogen er sterk in en ze scoorden meteen de openingsgoal. Daar deden ze nog voor de rust een tweede bij, en pas in de tweede helft kon Lentezon tegenprikken. Twintig minuten voor tijd scoorde de thuisploeg ook de gelijkmaker, en in de spannende laatste minuten deden ze daar de winning goal nog bovenop.

* SV Aartselaar A - Willebroekse SV (3e provinciale B), uitslag 3 - 3. De bezoekers stonden volledig op scherp, terwijl de thuisploeg aanvankelijk een beetje verstrooid leek en binnen het kwartier 0 - 2 achter stond. Nadat ze ook de 0 - 3 incasseerden schoten ze wakker en dat bracht hen ook een goal op. Meteen na de rust volgde de 2 - 3, en even voor tijd leverde hun derde treffer nog een puntje op.

* KV Bonheiden - KFC Katelijne A (3e provinciale B), uitslag 1 - 2. Deze clash tussen de leiders en de derde was een echte derbytopper waarbij de supporters ook waar voor hun geld kregen. De bezoekers openden al na een paar minuten de score en een kwartier later volgde de 0 - 2. In een spannende tweede helft stak KV een tandje bij, maar ze kwamen niet verder dan een eerreddende strafschop.

* KSOC Maria-ter-Heide - FC Merksem (4e provinciale A), uitslag 4 - 3. De koploper had het moeilijk tegen de gemotiveerde thuisploeg, die op tien punten volgde maar de goede vorm benadrukte met drie vroege goals. Die 3 - 0 werd ook de ruststand en nadat de leiders tegenscoorden deed MtH er meteen een vierde goal bij. In de laatste minuten scoorde Merksem nog twee keer maar meer zat er niet in.

FC Mariekerke - K Kalmthout SK

We hadden dit duel tussen de eerste periodekampioen en de tweede in de klassering vooraf terecht getipt als potentiële topwedstrijd. Mariekerke moest vorig seizoen een stap terug doen, terwijl Kalmthout toen de promotie-eindronde haalde maar de sprong naar eerste provinciale niet kon maken, een reeks waarin hun vernieuwde accomodatie trouwens niet zou misstaan.

De supporters bleven niet lang op hun honger zitten want ze kregen een spannende wedstrijd te zien, waarin Dylan Audenaert de thuisploeg op voorsprong zette. Even later hing Tim Van den Bleeken de bordjes terug gelijk en daarna ging de intensiteit flink omhoog.

Dat bleek ook in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Eerst mocht Dylan Audenaert aanleggen vanop de stip maar deze 2 - 1 bleef slechts even staan, want zowel Tim Van den Bleeken als Troy De Bondt tilden Kalmthout naar een 2 - 3 ruststand.

Dat zette Mariekerke tijdens de pauze nog wat verder op scherp en Gilles Sallaets maakte er na tien minuten in de tweede helft 3 - 3 van, maar dat was nog niet alles, want even voorbij het uur prikte Anselme Onana de vierde thuisgoal tegen de netten, zodat Kalmthout op dik acht minuten tijd van een voorsprong op een achterstand werd gezet.

In het laatste gedeelte verhoogden de emoties en nadat thuisspeler Dylan Coveliers met rood de kleedkamers mocht opzoeken werd het nog erg spannend, maar het bleef bij een 4 - 3 overwinning van FC Mariekerke dat zo in het spoor van de top vijf blijft. Wat het linkse rijtje betreft zit alles trouwens dicht bij elkaar, want tussen de eerste en de zevende zitten er slechts zes punten.

Scheidsrechter Omar El Filali trok in deze "Klapper van de Week" twee keer geel voor Kalmthout, en één rode kaart plus drie maal geel voor Mariekerke, dat volgende week de trip maakt naar koploper Rapid Leest, terwijl KSK een iets gemakkelijker opdracht krijgt met het bezoek van Groen Rood Katelijne.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 20 januari 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
FC Gierle - Excelsior Bouwel, uitslag 4 - 5.

Voor de derde week op rij komt onze "Klapper" uit 3e provinciale C, een reeks die dit seizoen regelmatig bol staat van het spektakel. En het is ook niet toevallig dat Excelsior Bouwel daar opnieuw bij betrokken is, al was het deze keer tegen de rode lantaarn, maar gezien het verloop en de uitslag lag onze uiteindelijke keuze voor de hand.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Kalmthout SK - KFC Sint Job (2e provinciale A), uitslag 2 - 1. Deze topper tussen de tweede en de derde in de stand leverde een aardig kijkstuk op. De gasten scoorden na een half uur de openingsgoal en ze werden even later nipt van hun tweede treffer gehouden. Op slag van rust scoorde KSK de gelijkmaker en ze namen in de tweede helft de match in handen, met de winnende goal als beloning.

* FCM Hallaar - Sporting Tisselt (3e provinciale B), uitslag 2 - 1. De thuisploeg maakte het de leiders niet echt gemakkelijk. De wedstrijd ging vrij gelijk op met aanvankelijk niet al te veel doelkansen, maar in de laatste tien minuten scoorde Hallaar twee keer, en ondanks een late tegengoal verloor Tisselt de match en de koppositie, maar volgende week volstaat voor hen één punt voor de tweede periodetitel.

* KSC Mechelen - BO Beerzel (4e provinciale C), uitslag 2 - 3. Er zaten tien punten verschil tussen KSC en leider Beerzel, ook de eerste periodekampioen, die vrij snel twee keer scoorde. Net voor de rust viel de 1 - 2, maar in de tweede helft benadrukten de gasten opnieuw hun sterkte met een derde goal. Het werd nog erg spannend na de tweede thuisgoal, maar Beerzel won uiteindelijk deze topper.

* KSV Oud Turnhout - KFC Grobbendonk (4e provinciale E), uitslag 3 - 2. Met een derde plaats en de meest gescoorde goals mag de KFC mikken op promotie. Maar ook KSVOT doet het goed en met attractief voetbal scoorden ze op een half uur drie keer. Na de rust sloegen de gasten terug en even voor tijd zette een strafschop hen op 3 - 2, maar in een spannend slot hield Oud Turnhout de zege thuis.

FC Gierle - Excelsior Bouwel

De thuisclub draagt al een tijdje de rode lantaarn mee en het zal moeilijk worden om de degradatie te ontlopen, terwijl ook Bouwel een niet echt gemakkelijk seizoen doormaakt en momenteel in het rechtse rijtje staat.

Toch zorgt Excelsior regelmatig voor spektakel en dat zou ook nu opnieuw blijken, maar ook FC Gierle, alweer met heel wat spelers uit het eigen dorp, was erg gemotiveerd en de jongens waren absoluut klaar om hun huid duur te verkopen.

Thuiskapitein Miciel Delsemme opende al na een paar minuten de score maar op het kwartier deed zijn bezoekende collega Giovanni Huysmans zijn reputatie alle eer aan met de gelijkmaker, en toen hij even voorbij het half uur mocht aanleggen voor een strafschop liet hij ook die kans niet liggen: 1 - 2.

Even voor de rust viel ook de derde Bouwelse goal toen de bal via Gierlenaar Lorenz Vloemans in doel verdween, maar Michiel Delsemme kon bijna meteen de 2 - 3 op het scorebord zetten.

Op het uur mocht Giovanni Huysmans zich opnieuw op de stip zetten en ook deze keer was het raak: 2 - 4. Gierle verloor er echter de moed en de inzet niet bij en met nog tien minuten te spelen maakte de ingevallen Stijn Borgheys de aansluitingstreffer: 3 - 4.

Dat verhoogde uiteraard de spanning en het spektakel maar Bouwel hield stand en kon een aandringende thuisploeg counteren via de net ingekomen Emiel Van den Bogaert, die de beslissende 3 - 5 scoorde. Het laatste woord was voor Michiel Delsemme, die er in de blessuretijd op penalty en met zijn derde van de middag 4 - 5 van maakte.

Met negen doelpunten, heel wat spektakel en voor elke ploeg twee keer geel werd deze "Klapper" afgefloten door ref Roger Paeshuyse. De supporters hadden in elk geval heel wat om over na te praten. Gierle maakt volgende week de zware verplaatsing naar Flandria, terwijl Bouwel het bezoek krijgt van KFC Mol.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 13 januari 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
FC Zwaneven - KFC Turnhout B, uitslag 4 - 2.

Vooraf kregen een zevental duels van onze redactie de code "TD" mee (Topper/Derby) en daarvan haalden er drie ook daadwerkelijk onze wekelijks rubriek, ook de "Klapper".

Voor de rest zagen de supporters niet overal het verwachte spektakel, maar er viel meer dan genoeg te beleven, zowel op het veld als achter de ballustrade.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* 's Gravenwezel-Schilde A - Wezel Sport A (1e provinciale), uitslag 3 - 3. Beide ploegen zoeken al een tijdje naar hun beste vorm, maar ze schotelden de kijkers een spannende wedstrijd voor, waarin de thuisploeg voor de rust twee keer op voorsprong kwam en de gasten telkens terugkwamen. Daarna scoorden ze ook de 2 - 3, maar in het opwindend laatste deel benutte "SGS" nog een strafschop.

* Wilrijk-JAS A - Rapid Leest (2e provinciale A), uitslag 1 - 2. In deze reeks waarin de eerste zeven teams binnen de vier punten stonden leverden de (gedeeld tweede) ploegen een flink spektakel af. Rapid opende voor de rust de score en liep in de tweede helft uit tot 0 - 2. Dan scoorde de thuisploeg tegen en kwam dicht bij de gelijkmaker. De gasten hielden echter stand en ze pakten ook de leidersplaats.

* Sporting Tisselt - Willebroekse SV (3e provinciale B), uitslag 7 - 0. Met een 2e en een gedeeld 3e plaats kreeg deze superderby tussen de naaste buren heel wat extra belangstelling. Een gemotiveerd Tisselt vloog er volop in en liep nog voor de rust uit tot 3 - 0. Een moedig maar bleek WSV plooide in de tweede helft helemaal. Met deze verrassend hoge score komt Sporting meteen aan de leiding.

* FC Punt-Larum - Blauwvoet Oevel (4e provinciale D), uitslag 0 - 1. De leiders deden tegen runner-up Oevel hun status alle eer aan maar ze creëerden iets te weinig om te scoren. De gasten kwamen in de derde kwartier beter in de wedstrijd en ze kregen een strafschop die ook verzilverd werd. Na de rust zette Punt-Larum alles op alles maar een counterend Oevel boog niet en is meteen de nieuwe leider.FC Zwaneven - KFC Turnhout B

Dit duel tussen de tweede en de vijfde was een van de meest interessante toppers in derde provinciale, zeker omdat het een echte Turnhoutse derby betrof.

Het ambitieuze Zwaneven eindigde vorig seizoen tweede, maar miste in de eindronde de promotie. KFC Turnhout B profileert zich in het tweede jaar in deze afdeling als een volwaardige derde provincialer, waarmee absoluut rekening gehouden zal moeten worden.

Dat de zenuwen gespannen stonden bleek al snel. Scheidsrechter Jacques Vanden Eede haalde in een stevig betwiste eerste helft maar liefst vijf gele kaarten boven, waarvan drie voor de bezoekers.

De wedstrijd ging snel op en neer met mogelijkheden aan beide kanten, maar pas even na het half uur opende Dylan Van Aarle de score. Daar waren de bezoekers nauwelijks van bekomen of Michiel De Proost mocht er vanop de stip 2 - 0 van maken, en dat werd ook de ruststand.

De gasten kwamen goed uit de kleedkamer en ook zij kregen een penalty die netjes binnen getrapt werd door kapitein Wolf Geenen: 2 - 1, maar nauwelijks een paar minuten later zorgde opnieuw Michiel De Proost voor de derde thuisgoal.

Maar ook na deze 3 - 1 bleef Turnhout komen en Bob D'Hondt scoorde de 3 - 2, die de wedstrijd meteen een nieuw élan gaf en ook de intensiteit verhoogde, maar even later kreeg Gert Aerts zijn tweede geel en zo moesten de gasten met tien man verder.

Een knokkend KFC zette daarna toch alles op alles maar moest vijf minuten voor tijd de 4 - 2 slikken via Thomas Ilegems, die zo de driepunter veilig stelde. Zo blijft Zwaneven tweede in de stand op vier punten van leider Arendonk, terwijl Turnhout B vijfde blijft.

Volgende week maakt Zwaneven de trip naar Noordstar, terwijl KFC Turnhout B het sterke Olmen op bezoek krijgt, alweer een topper dus.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 6 januari 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
KSK Kasterlee - KFC Excelsior Bouwel, uitslag 6 - 3.

Na de winterstop werden in het eerste weekend van 2020 de nog resterende sporen van de Nieuwjaars-champagne definitief en volop uit lijf en leden gevoetbald.

Daarbij werd er ook flink gescoord en er was vooral in de Noorderkempen heel wat spektakel, ondermeer in 2e provinciale B en in 3e provinciale C, waaruit we in deze rubriek telkens twee duels vermelden. Uit deze laatste reeks komt trouwens ook de eerste "Klapper" van het nieuwe jaar.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* BSK Retie - KFC Bevel (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. Met zes punten voorsprong en slechts twaalf tegengoals maakten de leiders de trip naar Retie, dat even voor de rust de 0 - 1 moest toestaan maar zich herpakte en in het vijfde kwartier de stand naar 2 - 1 tilde. Toen ze ook de 3 - 1 scoorden leek de zege binnen, maar in een onvoorstelbaar wedstrijdeinde pakte Bevel met twee goals nog een punt.

* KFC Broechem A - Vlimmeren Sport (2e provinciale B), uitslag 2 - 4. De thuisploeg draait momenteel een beetje vierkant maar zette zich sterk door, met een 2 - 0 als terechte beloning. Op slag van rust werkte Vlimmeren die achterstand echter weg en in de tweede helft ging de ploeg door op dat élan. Ze scoorden quasi meteen de 2 - 3 en op het uur telden ze met een strafschop de KFC helemaal uit.

* FC Zwaneven - FC Arendonk Sport (3e provinciale C), uitslag 1 - 4. In deze druk bijgewoonde derby aan de top konden de thuissupporters zich al snel verwarmen aan het spel van hun ploeg, die echter niet meteen beloond werd en pas na een 0 - 2 achterstand kon scoren. Na de rust staken de gasten een stevig fysiek tandje bij en een moedige thuisploeg moest op de valreep nog twee goals toestaan.

* KFC Nieuwmoer - FC Merksem (4e provinciale A), uitslag 3 - 1. Met het bezoek van de koploper kreeg Nieuwmoer, derde in de stand, de kans om de status van minst gepasseerde ploeg te benadrukken. Ze begonnen ook goed maar slikten de 0 - 1 die ze echter net voor de rust konden wegwerken. Op het uur sloegen ze opnieuw toe, en ze maakten tien minuten voor tijd ook de beslissende derde goal.KSK Kasterlee - KFC Excelsior Bouwel

Er was in Kasterlee in de voorbije maanden op diverse vlakken al heel wat beweging, en met een 6 op 27 zal de KSK het "moeten kunnen". De club voerde het rechtse rijtje aan op twee punten van Bouwel, dat met 8 op 27 eveneens een tandje moest bijsteken.

De wedstrijd zelf mocht er in elk geval zijn want de amusementswaarde was vooral door het scoreverloop toch vrij hoog. Binnen de tien minuten vielen er al twee treffers: Dries Hermans verzilverde een vrije trap maar "bomber" Giovanni Huysmans maakte daar even later 1 - 1 van.

Dat scenario herhaalde zich in het tweede kwartier maar deze keer verhoogde bezoeker Maxim Schenck de gelijke stand naar 2 - 3, en die Bouwelse voorsprong werd ook de ruststand.

De KSK-trainer gaf tijdens de rust flink van Jetje en dat knoopte de thuisploeg goed in de oren. Ze trokken het vizier helemaal open en hun inzet werd ook beloond, want na een door invaller Hans Ceusters benutte strafschop zette Tim Sterckx bij de volgende aanval de 4 - 3 op het bord.

Met een doelpunt van Tim Gaukema liet Kasterlee de derde goal op vijf minuten noteren en met deze 5 - 3 kon de ploeg ook redelijk gerust het laatste kwartier ingaan.

Excelsior probeerde het nog maar boog het hoofd na de 6 - 3 van Hans Ceusters, die met zijn tweede van de avond de eindstand in de boeken zette. De tegenstander van volgende week, buur KFC Turnhout B, is meteen gewaarschuwd. Bouwel krijgt dan top-vier ploeg Beekhoek op bezoek.

Daarmee hebben we in 2020 meteen een "Klapper" om in te lijsten en gaan we verder richting tweede periodetitel, die in de laatste week van januari en de eerste week van februari beslist zal worden.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 16 december 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
FC De Kempen TL A - FC Oppuurs, uitslag 1 - 4.

De laatste speeldag van 2019 stond niet alleen bol van de inzet maar ook van de verrassingen. Bovendien werd er in slechts drie wedstrijden niet gescoord.

Uit onze eerste lijst met negen mogelijke klappers konden we na lang wikken en wegen uiteindelijk onze laureaat kiezen, al waren de verschillen hierbij niet zo heel groot.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Berlaar Heikant - KFC Nijlen (1e provinciale), uitslag 6 - 0. Een alweer erg sterke thuisploeg besliste deze derby eigenlijk al na een half uur met twee doelpunten. Nijlen, in de laatste weken toch goed voor een 8 op 12, acteerde nu echter een stuk zwakker. Met nog vier extra treffers in de tweede helft zette Heikant op sublieme wijze de ambities kracht bij, en zo blijft de ploeg stevig in de top drie.

* VC Mortsel OG A - KFC Brasschaat (2e provinciale A), uitslag 4 - 4. De gasten kwamen voor de rust twee keer op voorsprong maar Mortsel scoorde beide keren de gelijkmaker. Rond het uur schoten ze zich zelfs naar 4 - 2 en die stand bleef ook op het scorebord tot twee minuten voor tijd, maar in de allerlaatste seconden sleepte Brasschaat met twee goals nog een onverwacht punt uit de brand.

* KSK Wavria A - KFC Katelijne A (3e provinciale B), uitslag 2 - 2. Met slechts één puntje verschil in de klassering kreeg deze superderby extra pigment en er stonden dan ook heel wat supporters achter de omheining. Een goed spelend Katelijne ging met een voorsprong de rust in en ook na de 1 - 1 scoorden ze opnieuw, maar een knokkend Wavria beloonde zichzelf met de verdiende tweede goal.

* Excelsior Essen - Ekeren Donk (4e provinciale A), uitslag 3 - 5. Middenmoter Donk maakte het de tweede in de stand niet gemakkelijk, al stond die wel na zes minuten op 2 - 0. Nog voor de pauze hesen de gasten zich op gelijke hoogte en meteen na de rust maakten ze er 2 - 3 van. Daarna scoorde Excelsior de gelijkmaker maar in het laatste kwartier grepen de bezoekers de verrassende eindzege.FC De Kempen TL A - FC Oppuurs

Met 35 op 45 en de eerste periodetitel op zak legden de ambitieuze Kempenaars tot nu toe een ijzersterk seizoen op de mat, mét een gedeelde leidersplaats als voolopige beloning. Maar ook Oppuurs legt de lat terecht hoog, en ons lijkt een eindrondeplaats dan ook een logische ambitie.

De thuisploeg kwem deze keer niet op de vertrouwde zaterdagavond aan de aftrap maar op zondagmiddag, en ze werden al bij de eerste aanval verrast door Jorrit Kerremans: 0 - 1.

Daarmee was Oppuurs meteen gelanceerd maar ook De Kempen liet zich gelden en beide keepers toonden meerdere malen hun klasse, maar thuisdoelman Steven Verheyen moest zich nog voor de rust toch twee keer omdraaien na goals van Willem Van Gool en opnieuw Jorrit Kerremans: 0 - 3.

Die ruststand gaf de supporters al heel wat inspiratie om na te kaarten in de kantine, maar dat gebeurde blijkbaar ook in de kleedkamer van De Kempen, dat de tweede helft sterk begon en op het uur via een vrije trap van Arne Hoefnagels de kloof verkleinde tot 1 - 3.

Maar nadat Arne even later zijn tweede gele kaart slikte leek de zaak beslist en de Oppuurse zege een feit. Die verwachting kwam ook uit en met tien man slikte de thuisploeg nog een vierde goal, waarmee uitblinker Jorrit Kerremans ineens zijn hattrick volmaakte. Eindstand 1 - 4.

Scheidsrechter Omar El Filali trok twee keer geel, één voor elke ploeg, plus dubbel geel voor De Kempen, dat tweede blijft en na de bekerwedstrijd van zondag 22 december en de jaarwisseling op zaterdagavond 4 januari de korte trip maakt voor de clash tegen koploper KFC Lille.

Maar ook Oppuurs moet op diezelfde avond het veld in voor een absolute topper, want dan krijgt het Berlaar Heikant op bezoek. Ook daar belooft het een echte topper te worden. Met deze "Klapper van de Week" sluiten we het kalenderjaar af. Tot de volgende "Klapper" van maandag 6 januari.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 9 december 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
VC Mortsel OG A - SK Rapid Leest, uitslag 4 - 4.

Na de laatste speeldag van de heenronde was het in de meeste reeksen geen probleem om een aantal kandidaat-klappers te selecteren.

De definitieve keuze maken was een ander paar mouwen. Een drietal duels sprong er sterk bovenuit maar uiteindelijk werd vooral het scoreverloop de bepalende factor.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Berg en Dal - VC Herentals (1e provinciale), uitslag 4 - 4. Met een vijfde stek telde de thuisploeg 11 punten voorsprong op VCH, dat koud werd gepakt en daarna zelfs 3 - 0 achter kwam. Ook na de 3 - 1 scoorde Berg en Dal opnieuw en deze 4 - 1 leek tot minder dan tien minuten voor tijd beslissend, maar in de spektaculaire laatste minuten hingen de gasten met drie treffers de bordjes nog gelijk.

* Achterbroek VV - KSK Kalmthout (2e provinciale A), uitslag 3 - 1. Het ruim opgekomen publiek kreeg een intense superderby te zien. Kalmthout, gedeeld tweede, verzilverde al snel het overwicht met de 0 - 1. De thuisploeg (14e in de stand) kwam echter nog voor de rust terug gelijk, ging er dan over met de 2 - 1, en een dik kwartier voor tijd grepen ze de verrassende maar zeker verdiende driepunter.

* Sporting Tisselt - KV Bonheiden (3e provinciale B), uitslag 2 - 1. Leider KV had vijf punten voorsprong op Tisselt, en zo kregen de kijkers een onvervalste topper te zien. Na een opwindende eerste helft brak het duel open met de 1 - 0 en even later werkte Sporting ook de tweede goal binnen. Ook daarna bleef het erg spannend op en neer gaan maar KV kwam niet meer verder dan de eerredder.

* KSK Oosthoven - KFC Halle (4e provinciale E), uitslag 3 - 1. Met 39 op 45 was de ongeslagen koploper Halle de grote favoriet in deze topper. Oosthoven stond gedeeld derde en scoorde bij de allereerste aanval, maar Halle sloeg terug met de 1 - 1 ruststand. In de tweede helft steeg de intensiteit van de partij, vooral toen KSK op het uur twee keer scoorde, en een knokkend Halle kwam niet meer terug.VC Mortsel OG A - SK Rapid Leest

Deze twee ploegen uit de middenmoot bezorgden de supporters een wel heel mooie, opwindende en afwisselende voetbalwedstrijd, de naam "Klapper van de Week" absoluut waardig.

Mortsel kende een wat onregelmatige eerste periode en telde na 14 duels twee punten achterstand op Rapid, dat in die eerste periode trouwens een mooie derde plaats behaalde.

De wedstrijd dan: na tien minuten maakte bezoeker Imad Amazou er 0 - 1 van, maar even later scoorde Serge Van Proeyen de gelijkmaker en meteen was de toon gezet voor een aantrekkelijke eerste helft, die werd afgesloten met de 2 - 1 van Cleidy Oliveira Ribero.

Drie minuten na de rust bracht Thomas Stevens de gasten terug op gelijke hoogte, maar in de tegenstoot zette Cleidy Oliveira Ribero de thuisploeg opnieuw op voorsprong: 3 - 2.

Dat doelpunt was nauwelijks overal genoteerd of Imad Amazou zorgde met zijn tweede treffer van de namiddag voor de 3 - 3, en daarmee zagen de supporters binnen het uur dus al zes goals.

Daar bleef het echter niet bij want op de rand van het laatste kwartier scoorde de ingevallen Pieter Verbruggen de 3 - 4, en zo namen de Leestenaars meteen een optie op de drie punten.

Ook in de laatste tien minuten bleven beide ploegen strijden met open vizier en met volledige inzet en toen thuisspeler Rachid Ariba Bouzaadalla er vijf minuten voor tijd 4 - 4 van maakte stond meteen ook de eindstand op het bord, een uitslag waar zowat iedereen mee kon leven. Scheidsrechter Mustapha Hajou trok zeven keer geel, waarvan er vijf voor de gasten waren.

In de laatste wedstrijd van dit jaar krijgt Mortsel volgende week Brasschaat op bezoek, terwijl Rapid de trip maakt naar het sterke Walem, dat op scherp zal staan na het thuisverlies tegen Mariekerke.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 2 december 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
Minderhout VV - FC Ekeren, uitslag 3 - 0.

Vooraf kregen een tiental wedstrijden van ons de code "T" (van "topper") mee, vooral gebaseed op de klassering. Daarvan haalden er twee onze "net-niet" lijst, terwijl de "Klapper" van deze week vooraf eveneens die code mee kreeg.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Nijlen - KFCE Zoersel (1e provinciale), uitslag 5 - 3. Beide middenmoters maakten er een mooie wedstrijd van, waarbij een sterk spelende thuisploeg eerst drie keer scoorde en Zoersel dat pas na de rust deed. Deze 3 - 1 groeide uit tot 4 - 3 en daarna steeg de intensiteit verder. Nijlen kreeg pas in de laatste minuut zekerheid na de 5 - 3, acht goals dus, van acht verschillende doelpuntenmakers.

* KVV Duffel - KFC Wuustwezel (2e provinciale A), uitslag 3 - 3. De vierde en de tweede, vorig seizoen allebei nog in 1e provinciale, zorgden regelmatig voor vuurwerk. In de eerste helft liep KVV uit tot 2 - 0 maar na de rust sloeg een krachtig Wuustwezel twee keer terug. Tien minuten voor tijd maakte de thuisploeg er 3 - 2 van maar in de tegenstoot zorgden de gasten voor de terechte 3 - 3 eindscore.

* Willebroekse SV - KFC Putte (3e provinciale B), uitslag 2 - 4. De thuisploeg, met 18 op 18 in eigen huis nog ongeslagen, verdedigde haar tweede plaats tegen het vierde geklasseerde Putte, dat een sterke eerste helft speelde. Rond het uur klom WSV echter op een 2 - 0 voorsprong maar Putte kwam snel terug gelijk en zorgde in de spektaculaire laatste tien minuten met twee goals voor de 2 - 4 zege.

* Nielse SV - Leest United (3e provinciale B), uitslag 4 - 5. Ook na speeldag 14 blijft Nielse puntenloos maar er zat absoluut méér in. De ploeg kwam eerst wel met 0 - 2 achter maar kon daarna drie keer tegenscoren. Leest kwam in de tweede helft terug gelijk maar weer ging een moedig Nielse erover: 4 - 3. De laatste minuten waren er echter teveel aan, want met twee goals kaapte United de punten weg.Minderhout VV - FC Ekeren

Het vierde geklasseerde MVV en leider Ekeren speelden vorig seizoen nog in tweede provinciale, maar ze lijken momenteel op weg om opnieuw erg hoog te eindigen.

Een ruime lijst met gekwetsten remde Minderhout een tijdje af maar nu de ziekenboeg wat leegloopt groeien ook de voetballende kwaliteiten van de ploeg. Ekeren legde met 33 op 42 en slechts één verliespartij een indrukwekkend parcours af en lijkt klaar voor een succesvolle tweede seizoenshelft.

Wat beide ploegen op de mat legden was van een vrij hoog niveau en vooral de thuisploeg draaide uitstekend, al waren er weinig uitgespeelde kansen, maar op slag van rust leverde een Ekerse owngoal dan toch de 1 - 0 op, na een voorzet van MVV'er Wesley Peeraer.

Daarmee was de thuisploeg ineens gelanceerd en ook na de rust bleef hun spelpeil vrij hoog, en toen Dries Janssens er even voor het uur 2 - 0 van maakte opende hij meteen de poort naar de zege.

Ekeren was nauwelijks bekomen van deze tik of thuisspeler Maarten Sas prikte een corner met het hoofd binnen, en zo stond de toch wel geruststellende 3 - 0 op het scorebord. Een sterk MVV speelde daarna de wedstrijd vrij ontspannen uit en maakte voortdurend indruk op vriend en vijand, terwijl ref Pieter Engelen de kaarten op zak kon houden, altijd een goed teken, vinden we.

Na deze "Klapper van de Week" klimt Minderhout naar de derde plaats in de klassering op één punt van Ekeren en op twee punten van leider Zandvliet. Op de volgende speeldag maakt MVV de trip naar rode lantaarn Olympic Pirates, terwijl Ekeren met top-vijf ploeg Excelsior Mariaburg alweer een moeilijke tegenstander op bezoek krijgt.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 25 november 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
FC Wezel Sport A - FC Oppuurs, uitslag 4 - 3.

We konden vooraf heel wat derby's aanklikken en twee daarvan staan ook vermeld in deze wekelijkse rubriek op maandagochtend. Onze ultieme keuze voor de "Klapper" ging tussen twee wedstrijden waarin er telkens zeven doelpunten vielen, maar daar gaf het scoreverloop uiteindelijk de doorslag.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Schelle Sport - SV Aartselaar A (3e provinciale B), uitslag 2 - 1. In deze klassieker tussen de naaste buren startte de thuisploeg uitstekend maar ze kreeg even voor de rust de 0 - 1 tegen, en pas op het uur kwamen ze terug op gelijke hoogte. Daarna werd het erg spannend en de 1 - 1 leek ook lang de einduitslag te gaan worden maar in de extra tijd leverde een strafschop Schelle de drie punten op.

* Excelsior Vorst - KSK Kasterlee (3e provinciale C), uitslag 3 - 4. Beide ploegen verloren vijf van hun laatste zes duels. In een boeiende wedstrijd en onder leiding van een nieuwe trainer kwamen de gemotiveerde gasten voor de rust twee keer op voorsprong maar Vorst sloeg telkens terug. Na de pauze herhaalde dit scenario zich maar toen KSK een vierde keer scoorde boog Excelsior het hoofd.

* SK Rita Berlaar - KFC Katelijne B (4e provinciale C), uitslag 5 - 5. Met tien goals en zeven gele kaarten werd het een heet avondje in "Balder". SK ging de rust in met een 3 - 1 voorsprong die in de tweede helft werd uitgebouwd tot 4 - 2. Met drie treffers op vijf minuten tijd draaiden de B-Katelijners de stand echter om naar 4 - 5, maar in de intense laatste minuten greep de thuisploeg nog een puntje.

* KSK Oosthoven - FC De Kempen B (4e provinciale E), uitslag 3 - 2. De gastheren, voor de tweede week op rij in dit "nét-niet" rijtje, zorgden al op vrijdagavond voor dé stunt in deze reeks. Na een vroege achterstand slikten ze op het half uur de 0 - 2 en die bleef staan tot aan het laatste kwartier. Toen scoorde KSK de 1 - 2, en met twee late goals zorgde de ploeg alsnog voor de verrassende zege.FC Wezel Sport A - FC Oppuurs

Na een 1 op 12 stond Wezel nog net in het linkse rijtje, terwijl Oppuurs een mooie gedeelde vijfde plaats bekleedde. Beide ploegen zouden, onder leiding van ref Jasper Van Duppen, voor een onderhoudende zaterdagavond zorgen.

De supporters kregen alvast doorlopend goed voetbal te zien van de twee teams, maar er viel slechts één goal voor de rust, een treffer die na een kwartier met een rake vrije trap werd gescoord door bezoeker Jonas Hoofd: 0 - 1.

In de eerste tien minuten van de tweede helft draaide Wezel de zaak echter om met goals van Ferhat Teker en Kerim Hangisi (2 - 1), maar binnen de tien minuten daarna zorgden bezoekers Rik Verbiest en Semih Gülsen voor een nieuwe Oppuurse voorsprong: 2 - 3.

Het niveau en de intensiteit van de wedstrijd bleven intussen vrij hoog, en de thuisaanhang kon een kwartier voor tijd juichen toen Stijn Molenberghs zijn invalbeurt bekroonde met de gelijkmaker: 3 - 3.

Dat zorgde vooral bij Wezel voor een stoot adrenaline en een kleine tien minuten voor tijd maakte klasbak Mirel Ibrahimovic de winnende 4 - 3, zodat de drie punten in de Zuiderkempen bleven na deze "Klapper" die vooal qua scoreverloop zijn titel méér dan waard was.

Daarmee komt Wezel tot op twee punten van Oppuurs, dat volgende week 's Gravenwezel-Schilde op bezoek krijgt, terwijl Wezel de aartsmoeilijke verplaatsing naar KFC Lille maakt.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 18 november 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
Willebroekse SV - KFC Molenzonen Hallaar, uitslag 3 - 2.

Het was een weekend met een stuk of tien potentiële toppers en een rits derby's, maar we konden niet al te veel grote verrassingen en spektakelwedstrijden noteren.

Toch bestond ons eerste rijtje uit een zevental duels die aanspraak konden maken op een vermelding, en daaruit filterden we vrij snel onze "Klapper".


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Mariekerke - KFC Sint Job (2e provinciale A), uitslag 2 - 3. De kersverse periodekampioen benutte een strafschop tegen concurrent Sint Job, dat de bordjes snel gelijk hing. Dat scoreverloop herhaalde zich ook na de rust, al viel de 2 - 2 pas tien minuten voor tijd. Toen zowat iedereen zich verzoend had met deze eindstand scoorden de gasten een paar minuten voor tijd alsnog de winnende derde goal.

* KVV Duffel - Sporting Burcht (2e provinciale A), uitslag 5 - 2. De bezoekers deden in de eerste helft met prima voetbal de thuisploeg en haar supporters af en toe met de ogen knipperen en ze gingen de kleedkamer in met een 0 - 2 voorsprong. In de tweede helft zette KVV nog voor het uur de zaak recht, en na de gelijkmaker bouwden ze op een overtuigende manier de zege uit met drie extra treffers.

* VC Mortsel OG B - Tubantia Borgerhout (4e provinciale B), uitslag 6 - 3. Beide teams uit het rechtse rijtje bezorgden de verkleumde aanwezigen een aangename voetbalavond. Na de 1 - 0 scoorden de gasten drie keer op rij en zelfs na de tweede thuisgoal hielden ze de drie punten in het vizier. Een enthousiaste thuisploeg verraste vriend en vijand na de rust echter met vier goals en de eindzege.

* KSV Oud Turnhout - KSK Oosthoven (4e provinciale E), uitslag 3 - 3. De twee dorpsgenoten mogen dit seizoen mikken op een hoge notering en in deze druk bijgewoonde klassieke derby gaven ze de supporters waar voor hun geld. Oosthoven leidde bij de rust met 0 - 1 en na de gelijkmaker gingen ze vlot naar een 1 - 3 voorsprong. In het laatste kwartier knokte KSVOT zich echter nog naar een punt.Willebroekse SV - KFC Molenzonen Hallaar

Deze klapper tussen de tweede en derde in de stand bracht volop spanning en een mooi scoreverloop, maar het begon al meteen slecht voor de thuisploeg die via verdediger Jan Vernimmen een owngoal slikte: 0 - 1.

Nauwelijks vijf minuten later kopte diens ploegmaat Saïd Abbou de gelijkmaker tegen de touwen en zo was de match opnieuw gelanceerd. Het spel ging snel op en neer maar pas even voor de pauze viel er een doelpunt: routiner Bram Criel zette de 1 - 2 ruststand op het scorebord.

Willebroek kwam flink gemotiveerd uit de kleedkamer en al na vijf minuten werd hun inzet beloond met de gelijkmaker van Michaël Pepermans. Ook daarna bleef de topper zijn spektakelwaarde behouden maar kansen aan beide zijden werden niet benut, al benadrukte vooral de thuisploeg regelmatig haar sterkte.

Op een kwartier voor het einde viel de beslissing toen Saïd Abbou opnieuw op de goede plaats stond voor de 3 - 2, en die score zou ook goed zijn voor de drie punten die Willebroekse tot op twee stuks van leider Bonheiden brengen.

De Molenzonen zakken iets terug maar ze houden de top drie in het vizier. Voor de volgende wedstrijd maken ze de verplaatsing naar KFC Katelijne, terwijl ook WSV uit speelt tegen Kontich B.

Deze "Klapper van de Week" werd geleid door scheidsrechter Bart Peeters die het bij één gele kaart voor elke ploeg kon houden in een toch intense en snel gespeelde topper.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 11 november 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
K Kontich FC B - Nielse SV, uitslag 5 - 4.

Het was voor ons toch een tijd zoeken, selecteren, schrappen en afwegen in een redelijk uitgebreide lijst met derby's, toppers, onverwachte nederlagen en verrassende uitslagen.

Er waren ook twee uitschieters met dezelfde "grote" uitslag, maar met een ons inziens iets interessanter scoreverloop werd het bovenstaande wedstrijd, mede omdat het om twee ploegen uit het rechtse rijtje ging.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Merksplas SK - KFC Lentezon Beerse (2e provinciale B), uitslag 2 - 0. Traditiegetrouw stond deze klassieke derby tussen de naaste buren, beiden momenteel genoteerd in de middenmoot, bol van de inzet. Na een scoreloze eerste helft kwam de thuisploeg na de rust op voorsprong. Lentezon stak nog wel een tandje bij maar moest twintig minuten voor tijd de beslissende tweede goal toestaan.

* KFC Putte - KV Bonheiden (3e provinciale B), uitslag 1 - 3. Met een vierde en tweede plaats in de klassering werd deze derby tussen de naaste buren vooraf terecht aangevinkt als een topper. Putte scoorde voor de rust de 1 - 0 en pas op het uur kwam KV langszij en even later ook op 1 - 2. In een spannende eindfase besliste Bonheiden deze intense derby die gekruid werd met zes gele kaarten.

* KFC Linda Olen - VC Poederlee (3e provinciale C), uitslag 5 - 4. Met negen goals kregen de kijkers waar voor hun geld, al was er nooit méér dan één goal verschil in een afwisselend scoreverloop. De thuisploeg, op drie na laatste, ging na een achterstand de rust in met 2 - 2. Na een 3 - 2 voorsprong en een 3 - 4 achterstand kwamen ze weer gelijk, en in de allerlaatste minuut pakten ze de drie punten.

* FC Punt-Larum - FC Netezonen (4e provinciale D), uitslag 1 - 2. Al op vrijdagavond kon een ruim opgekomen publiek genieten van deze spannende derbytopper tussen de tweede en de derde in de stand. die er allebei volop voor gingen. De thuisploeg kon een vroege voorsprong vasthouden tot aan het uur en het bleef daarna lang 1 - 1, maar de Netezonen grepen even voor tijd de driepunter.K Kontich FC B - Nielse SV

We schreven het al in onze aanhef: beide ploegen staan momenteel in het rechtse rijtje, maar qua inzet, intensiteit en scoreverloop legden ze op zondagnamiddag een echte "Klapper" op de mat, en zo komen ook zij eens volop en verdiend "in beeld" bij Voetbalexpress.

De B-jongens van Kontich, vorig jaar gepromoveerd, wonnen dit seizoen drie wedstrijden, terwijl Nielse nog puntenloos de rode lantaarn meedroeg. Ze begonnen dit duel echter sterk en Jason Van Aken maakte er al meteen 0 - 1 van. Een kwartier later scoorde de 16-jarige Giovanny Lombi de Kontichse gelijkmaker, maar Lotfi Hajjab zette de gasten even later op 1 - 2.

In de tweede helft deed Nielse een greep naar de zege toen routinier Bilal El Merboh een strafschop benutte (1 - 3) en ook nadat opnieuw Giovanny Lombi de 2 - 3 aansluitingstreffer scoorde zorgde een Kontichse owngoal terug voor twee cijfers verschil: 2 - 4.

Kontich-spits Jamal Abo Kaf stond een minuutje later op de goede plaats voor de 3 - 4, en nog was het niet gedaan met het spektakel, want minuten later hing Rico Van Esser de bordjes terug gelijk: 4 - 4.

Een mogelijk kantelpunt volgde seconden later met het tweede geel voor de Nielse kapitein Nick De Troetsel en zo resteerden er nog een tiental spannende minuten, waarin de bezoekers een tijdje zicht hadden op hun eerste punt. Kontich-speler Mohammed Taibi besliste daar echter anders over: hij zette een vijftal minuten voor tijd de 5 - 4 eindscore op het scorebord.

Kontich kwam dus twee keer terug van een dubbele achterstand en heeft na deze overwinning weer een beetje meer kans om uit de degradatiezone te geraken, terwijl Nielse volgende week tegen KFC Putte een nieuwe poging zal moeten doen om de nul weg te vegen.

Scheidsrechter Cedric Marranita Livreiro trok in deze "Klapper van de Week" drie keer geel voor de thuisploeg en, naast één rode kaart, ook nog drie gele kaarten voor de gasten.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 4 november 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
KVV Dosko - KFC Pulle, uitslag 5 - 6.

Ook deze week stak er weer één wedstrijd met kop en schouders bovenuit. Elders waren er ook interessante eindcijfers, maar niet overal was het scoreverloop even spannend.

Er vielen ook vijf periodetitels te verdienen, en daarbij stegen hier en daar zowel de zenuwen als de spanning voor de supporters en de spelers een flink stuk.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Loenhout SK - KFC Wuustwezel (2e provinciale A), uitslag 1 - 2. Vorig seizoen zaten er nog twee afdelingen verschil tussen beide clubs. De thuisploeg moest deze clash tegen de dorpsgenoten winnen voor periodewinst. Na de rust klom LSK ook op voorsprong maar de gasten prikten meteen terug, en met een mooi afstandsschot verijdelden ze even later de Loenhoutse periodedromen.

* Minderhout VV - Excelsior Mariaburg A (3e provinciale A), uitslag 6 - 3. De bezoekers telden één punt méér dan MVV, dat 2 - 0 uitliep en die stand in de tweede helft verder kon uitbouwen. In een erg spannend laatste kwartier kwam Excelsior terug tot 3 - 2 en het mikte op méér, maar dan maakte MVV drie goals op vijf minuten, en een late derde treffer was niet meer voldoende voor de gasten.

* KSK Wavria A - KVS Branst (3e provinciale B), uitslag 3 - 2. Dit duel uit de "buik" van het klassement kende een spannend verloop. De thuisclub scoorde eerst maar slikte dan een eigen goal. Even voor de rust benutte Branst een strafschop maar net voor affluiten hing Wavria de bordjes terug gelijk. Na de pauze miste de thuisploeg een strafschop, maar in de laatste minuut grepen ze alsnog de zege.

* SK Ekeren Donk - FC Merksem (4e provinciale A), uitslag 4 - 3. Er zaten 16 punten verschil tussen de thuisploeg en de kersverse periodekampioen, die al na een dik kwartier met 0 - 3 leidde. De klus is geklaard denk je dan, maar nadat Donk tegenscoorde maakten ze er in het begin van de tweede helft 3 - 3 van, en met een vierde goal net voor tijd zorgden ze in extremis nog voor dé grote verrassing.KVV Dosko - KFC Pulle

Een schrijver die het wedstrijdscenario van deze zaterdagavondmatch van tevoren zou afleveren, zou waarschijnlijk als "een beetje gaga" worden afgewimpeld, maar de werkelijkheid overtrof hierbij moeiteloos alle fantasie.

Dosko kon een voorlopige gedeelde negende plaats voorleggen terwijl Pulle, dat twee seizoenen geleden promoveerde, op vijf punten volgde.

Een goed geïnspireede thuisploeg liep binnen het half uur uit tot 3 - 0 na goals van Valentino Ansoe, Tresor Mbiavanga en Gilles Curtoud, maar dan scheen de Baarlese aandacht wat te verslappen en nog voor de rust bracht bezoeker Robin Van de Vel de score terug tot 3 - 2.

Nadat de thuisploeg tijdens de rust nieuwe moed werd ingepompt maar in de tweede helft een aantal kansen miste, ging de wedstrijd het memorabele laatste kwartier in. En hoewel KFC'er Brent Dyck iets eerder vervroegd was gaan douchen maakte diens ploegmaat Robin Van de Vel er met zijn derde goal van de avond 3 - 3 van.

"Dat moet ik ook kunnen" dacht de 18-jarige Pullenaar Dries De Brabander waarschijnlijk, en hij zette binnen de vier minuten na de gelijkmaker de 3 - 5 op het scorebord. Meteen na de aftrap stond Tresor Mbiavanga opnieuw op de goede plaats, en zo ging de stand naar 4 - 5.

Het bleef echter niet bij deze negen doelpunten, want in de laatste twee minuten scoorden zowel bezoeker Jens Dyck als thuiskapitein Marc Graafmans, die via een strafschop de 5 - 6 eindstand liet noteren, nadat Pulle met Evert De Pooter een tweede speler met rood verloor.

Ook met negen man bleef Pulle in de extra tijd overeind, zodat deze ongelooflijke voetbalavond een echte "Klapper van de Week" bleef. Scheidsrechter Paul Janssens trok twee keer geel voor Dosko en naast twee rode kaarten ook drie keer geel voor Pulle, maar dat zal ze na de winst op dit moment waarschijnlijk een zorg zijn.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 28 oktober 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
FC De Kempen TL A - FC Berlaar Heikant, uitslag 4 - 3.

We konden deze week alweer vrij snel een duidelijke keuze maken, al waren er ook nog een zestal andere mogelijke kandidaten. Bovendien had het nakende einde van de eerste periode hier en daar ook wel een stevige invloed op de getoonde inzet en op het verloop van de wedstrijd.

Voor de rest is het toch wel opvallend dat er een aantal ploegen de laatste weken "hot" zijn, want zowel FC De Kempen, Bevel, Wintam als Sint Job bijvoorbeeld spelen zich toch wel sterk in de kijker, en we kunnen daar in deze rubriek dan ook moeilijk naast kijken.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Sint Job - KSK Wilrijk-JAS A (2e provinciale A), uitslag 3 - 3. Met zes goals, een spectaculair scoreverloop, drie strafschoppen en een rode kaart had dit duel een hoog "Klappergehalte". De bezoekers scoorden eerst maar de KFC ging erop en erover. In de laatste minuten deed de KSK dat ook en de 2 - 3 zege leek een feit, maar met een ver en raak schot greep Sint Job nog een puntje.

* KFC Bevel - KFC Ranst A (2e provinciale B), uitslag 5 - 0. De lang verwachte clash tussen deze twee toppers werd eigenlijk al binnen het kwartier beslist na drie thuisgoals. De bezoekers waren de enige nog ongeslagen ploeg in de reeks maar Bevel, de laatste weken wel erg sterk bezig, maakte na de rust de zaak af met twee goals, en zo volstaat volgend weekend een uitzege voor de eerste periodetitel.

* KFC Berendrecht - Zandvliet Sport (3e provinciale A), uitslag 0 - 2. Dit burenduel uit de Polder was op alle gebied een propagandawedstrijd waarvoor de gemotiveerde "Beren" misschien niet helemaal werden beloond. Zandvliet moest met vier goals verschil winnen om periode één te pakken maar het bleef bij twee late treffers in deze druk bijgewoonde derby met een ongetwijfeld tevreden kassier.

* K Boechoutse VV - KFCV Wintam (4e provinciale B), uitslag 5 - 2. De gasten hadden de eerste periode voor het grijpen maar de benodigde uitzege tegen de zesde uit de stand bleef uit. Ze maakten wel de eerste goal maar Boechoutse maakte er 3 - 1 van. Daar kwam Wintam niet meer bovenuit en het zal tot 5 januari moeten wachten of ze het periodekampioenschap al dan niet aan Lippelo moeten laten.FC De Kempen TL A - FC Berlaar Heikant

De superlatieven konden achteraf volop uit de kast gehaald worden bij dit spektakelstuk dat vriend en vijand negentig minuten lang kon boeien, en dat een al bij al nog vrij onverwachte afloop kreeg.

Beide ploegen spelen regelmatig op 3e Amateurs-niveau, en als het zo verder gaat zullen ze daar op het einde van dit seizoen ons inziens dichtbij komen.

De thuisclub plukt momenteel volop de vruchten van haar transferbeleid maar dat is ook het geval voor Heikant, dat qua scouting en bekwaamheid van het transfercomité zowat elk seizoen hoog scoort, al blijft men daar altijd met beide voeten op de grond als "kleinere" club, zoals ze zelf zeggen.

Dimitri Nesen rondde de eerste aanval van de Kempenaars af en kapitein Zico Gielis maakte daar na dik twintig minuten 2 - 0 van. Maar de gasten bleven kalm en ze hingen nog voor de rust de bordjes gelijk via Jari Verschoren en Wannes Janssens: 2 - 2.

Ook in de tweede helft zagen de supporters een goed op en neer gaande en vrij hoogstaande wedstrijd met een aandringend Heikant, dat een kwartier voor tijd op een 2 - 3 voorsprong kwam via Kamiel van Hoogten, en zo een duidelijke greep naar de drie punten deed.

Maar ook de thuisploeg stak een tandje bij en toen Michiel Meynendonckx een kleine tien minuten later de 3 - 3 scoorde leek een er niet onlogisch gelijkspel in de maak. Het bleef wel voortdurend spannend maar in de allerlaatste minuut bestrafte ref Kristof Van de Cruys een Berlaarse overtreding met een strafschop, die ijzig kalm en efficiënt benut werd door Nick Jansen.

Deze beslissende en niet echt meer verwachte 4 - 3 eindstand in onze "Klapper van de Week" houdt De Kempen op kop en hun eerste periodekampioenschap in het vizier. Daarvoor zal volgende week één punt volstaan in de uitmatch tegen Hoboken, niet echt gemakkelijk dus maar niet onhaalbaar. Heikant, dat nu gedeeld tweede staat, krijgt dan rode lantaarn VC Herentals op bezoek.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 21 oktober 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFC Lentezon Beerse - KFC Bevel, uitslag 3 - 4.

Ons eerste lijstje telde een tiental kandidaten, mooi verspreid over de provincie. Daar stak ons inziens één wedstrijd bovenuit, vooral op basis van de spanning en het scoreverloop. We danken trouwens ook nog de mensen die ons een suggestie voor onze "Klapper" doorstuurden.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC De Kempen A - VC Herentals (1e provinciale), uitslag 3 - 3. De rode lantaarn maakte het de leiders in eigen huis niet gemakkelijk, en zoals zo vaak werd dit voetbalcliché in deze derby bewaarheid. VCH kwam voor de rust tot twee keer toe op voorsprong maar in de tweede helft ging de thuisploeg erop en erover. In de allerlaatste minuut leverde een benutte strafschop de gasten nog een punt op.

* Verbroedering Zwijndrecht - KFC Sint Job (2e provinciale A), uitslag 2 - 3. In dit middenmoot-duel kwamen de goed spelende gasten wat onverdiend op achterstand, en na hun gelijkmaker gebeurde dat zelfs een tweede keer. Die 2 - 1 stond een minuut voor tijd nog op het bord, maar Zwijndrecht slikte in de ultieme minuten nog twee doelpunten en moest zo de zege aan Sint Job laten.

* Schelle Sport - KVS Branst (3e provinciale B), uitslag 3 - 2. Beide teams hadden evenveel punten in de klassering en er werd dan ook fel uitgekeken naar deze derby aan de Schelde. Na een vrij lange studieronde sloegen de gasten na de rust twee keer toe, maar een gemotiveerd Schelle hing net na het uur de bordjes gelijk, en even voor tijd scoorde ze ook de beslissende derde goal nog.

* VC Poederlee - Excelsior Vorst (3e provinciale C), uitslag 5 - 3. Spektakel volop in deze treffer uit het linkse rijtje, waarin beide ploegen het vizier meteen opentrokken. De bezoekers scoorden binnen de tien minuten twee keer maar VCP hing de stand telkens gelijk en nam even voor de rust een 3 - 2 voorsprong, die ondanks een derde tegendoelpunt in de tweede helft verder uitgebouwd werd.


KFC Lentezon Beerse - KFC Bevel

De thuisclub mocht vorig seizoen de titel en de promotie naar tweede provinciale vieren, maar na een mindere start staat de rode lantaarn momenteel in de bestuurskamer.

De seizoensstart van KFC Bevel, al een zestal jaar een vaste waarde in deze afdeling, leverde hen een voorlopige koppositie op, maar een trip naar de laatste in de stand blijft toch altijd voor een portie gezonde zenuwen zorgen.

Lentezon had de punten dus nodig en de jongens vlogen er dan ook meteen in en mét resultaat: na een dikke twintig minuten zette Senne Dierckx de 1 - 0 op het scorebord. En even later maakte kapitein Jasper Cools daar zelfs 2 - 0 van.

Daar moesten de leiders even van bekomen maar op slag van rust scoorde Nick Van Peer tegen, en toen scheidsrechter Tibo Huygen na een tiental minuten in de tweede helft Bevel een strafschop toekende werd deze benut door Jan Van den Brande: 2 - 2.

De wedstrijd bleef snel en goed op en neer gaan en er viel even voorbij het uur een goal aan elke kant: eerst maakte Nick Van Peer er 2 - 3 van, en daarna scoorde ook Senne Dierckx opnieuw: 3 - 3.

Daar waren de supporters nauwelijks van bekomen of routinier Steffe Baeten kon de vierde Bevelse goal maken, en hoewel Lentezon daarna alles op alles zette hielden de gasten in deze "Klapper van de Week" die beslissende 3 - 4 voorsprong vast.

Door deze overwinning blijft KFC Bevel aan kop, maar met vijf ploegen binnen de drie punten belooft het toch wel spannend te worden in deze reeks. Bevel krijgt volgende week trouwens het tweede geklasseerde KFC Ranst op bezoek.

Lentezon blijft voorlopig met twee schamele puntjes op de laatste plaats plakken en maakt op de volgende speeldag de korte derby-trip naar White Star Schorvoort.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 14 oktober 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Eendracht Zoersel - FC De Kempen TL A, uitslag 4 - 6.

Iedereen die het provinciale voetbal van dichtbij volgt kon al op zaterdagavond zo goed als zeker zijn van onze "Klapper van de Week", en die spektakelwedstrijd werd ook op zondagnamiddag ons inziens niet overtroffen, al hadden we voor de rest toch een aardig lijstje met kandidaten, waarbij vooral 3e provinciale B aanwezig is.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* VV Duffel - Loenhout SK (2e provinciale A), uitslag 1 - 3. De leiders kwamen op bezoek bij tweede in de stand die de rust inging met een voorsprong, maar nadat Loenhout in de tweede helft vrij snel twee keer scoorde kraakte de thuisploeg. Een weer uitstekend LSK maakte tien minuten voor tijd de zaak af met de derde goal en stelde zich opnieuw kandidaat voor (minstens) een periodetitel.

* KV Hooikt - KV Bonheiden (3e provinciale B), uitslag 2 - 4. De gasten, in het klassement op een puntje van de kop, scoorden in deze derby twee keer via een vrije trap. Maar Hooikt benutte nog voor de rust een penalty en op de rand van het laatste kwartier kwamen ze terug tot 2 - 2. Daarna vielen er echter nog twee goals voor Bonheiden, dat hiermee samen met Willebroekse aan de leiding komt.

* Leest United - Zennester Hombeek (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. Opnieuw krijgt de thuisploeg een vermelding in deze rubriek, en ook nu na een derby met een mooi scoreverloop. Hombeek schoot zich wel twee keer op voorsprong maar Leest kwam telkens terug en ging er daarna op en over. In de superspannende tweede helft scoorden beide ploegen opnieuw maar de punten bleven in Leest.

* Zwaluwen Olmen - Excelsior Bouwel (3e provinciale C), uitslag 6 - 2. In dit duel uit de top drie kregen de supporters qua doelpunten en spektakel alvast waar voor hun geld. Olmen vloog er meteen in en na een kwartier stond het al 2 - 0. Bouwel knokte zich echter na de rust terug op gelijke hoogte maar in het laatste kwartier grepen de Zwaluwen met vier treffers de drie punten en de koppositie.


KFC Eendracht Zoersel - FC De Kempen TL A

Na een super debuutseizoen in de hoogste provinciale afdeling verzamelde Zoersel tot nu toe twee zeges en evenveel gelijke spelen, maar met slechts drie punten achterstand op de top vijf was er absoluut nog geen man overboord.

FC De Kempen liet in het tussenseizoen een aantal uitstekende inkomende transfers noteren, en met 22 goals in zes wedstrijden stond de ploeg verdiend aan kop in het klassement. Reden genoeg dus om reikhalzend uit te kijken naar deze wedstrijd, die ook uit zou groeien tot een echt spektakelstuk.

Bezoeker Nick Jansen mocht na zeven minuten succesvol aanleggen voor een strafschop, en voor de thuisploeg daarvan echt bekomen was maakte Michiel Meynendonckx er 0 - 2 van.

De aanwezige pers had dit nauwelijks genoteerd of Axel Wens zette Zoersel op 1 - 2, maar Dimitri Nesen verhoogde de bezoekende voorsprong een paar minuten later tot 1 - 3. Even later konden de pennen opnieuw uit de zak, want met zijn tweede van de avond zorgde Axel Wens voor de 2 - 3, quasi meteen gevolgd door de 2 - 4 van Kempenaar Kevin Spiessens.

En nog was het niet gedaan, want Zoersel zette een tandje bij en werd nog voor de rust beloond: Sam Van Beurden scoorde twee goals op rij die de ruststand op 4 - 4 brachten, ware het niet dat Nick Jansen er op de valreep nog 4 - 5 van maakte.

Met negen goals was de eerste helft dus al een "Klapper" op zich, en zelden was er in de schitterende kantine van KFCEZ tijdens de rust zoveel te bespreken

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd op hoog niveau, mét kansen aan beide kanten, en ei zo na hing Sam Van Beurden de bordjes gelijk, maar het doelhout verhinderde dat. Zoersel had dus dikke pech, zeker toen aan de andere kant kapitein Zico Gielis de stand naar 4 - 6 verhoogde.

Ook in het laatste half uur bleef de inzet en het niveau aan beide kanten hoog, maar de thuisploeg kon Kempen-doelman Steven Verheyen niet meer verschalken, terwijl ook diens collega Levy Moorkens zijn netten verder zuiver hield.

Met tien goals, een mooi scoreverloop en heel wat goed voetbal en spektakel zagen de toeschouwers op deze zaterdagavond zowel een propagandawedstrijd als een terechte "Klapper van de Week", waarin ref Jordy Van Reeth vier keer geel trok, mooi verdeeld over beide ploegen.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 7 oktober 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Kontich A - KFC Lille, uitslag 3 - 4.

Het werd een "bijltjesweekend" voor een aantal leiders en co-leiders: een paar van hen moest zich tevreden stellen met een puntje, en zes andere werden zelfs in het verlies gespeeld.

Qua spektakel en scoreverloop waren er ook voldoende duels om uit te kiezen, maar onze eerste lijst van acht mogelijke "Klappers" was vrij snel terug te brengen naar het rijtje dat u hieronder ziet.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Racing Mechelen - KFC Nijlen (1e provinciale), uitslag 2 - 2. Deze topper haalde onze "hoofdnotering" net niet, maar het scheelde weinig. Een vroege Nijlense voorsprong werd snel ongedaan gemaakt door Racing, dat na de rust de leiding nam. In een spectaculair laatste halfuur vlogen de gele kaarten in het rond en Nijlen slikte ook een rode kaart, maar het kon op de valreep toch nog tegenscoren.

* Lentezon Beerse - BSK Retie (2e provinciale B), uitslag 3 - 4. De vorig seizoen gepromoveerde thuisploeg zette een snelle achterstand meteen recht en nam daarna een 2 - 1 voorsprong. Retie kwam terug gelijk maar een sterk spelend Lentezon scoorde op het halfuur opnieuw, en deze 3 - 2 bleef ook na de rust op het scorebord, maar in het laatste deel besliste BSK de partij met twee goals.

* Leest United - KFC Katelijne A (3e provinciale B), uitslag 3 - 3. Het nog puntenloze United legde de bezoekers voortdurend het vuur aan de schenen in deze opwindende streekderby, die na een paar seconden op 0 - 1 stond. Pas na de rust sloeg Leest toe met twee goals op rij, waarna de bezoekers op gelijke hoogte kwamen en ook de 2 - 3 scoorden, maar ze slikten op de valreep de gelijkmaker nog.

* Excelsior Essen - FC Merksem (4e provinciale A), uitslag 2 - 0. In de top van het klassement nam de thuisploeg het op tegen de ongeslagen leider Merksem, dat met 21 op 21 fier aan kop ging. Excelsior schoot al bij de eerste aanval raak en de gasten staken een stevig tandje bij, maar ze konden de druk niet omzetten in doelpunten. In de extra tijd besliste de tweede Essense goal dit spannende duel.


KFC Kontich A - KFC Lille

Op gebied van spektakel, intensiteit, scoreverloop en niveau was deze wedstrijd zonder twijfel de grootste kandidaat-klapper van deze week.

De ambitieuze bezoekers mikken ook dit seizoen op promotie en met een derde plaats in de klassering volgden ze op twee punten van leider FC De Kempen.

Kontich is al jaren een "vaste klant" in de hoogste provinciale afdeling, maar met vijf op vijftien misten ze hun competitiestart toch een beetje. Dat ze kwaliteit in huis hebben toonden ze echter vanaf het begin met uitstekend en aantrekkelijk voetbal, dat ook beloond werd met de 1 - 0 van Matthias Baert.

Even na de rust kwam Lille op 1 - 1 nadat thuisspeler Jente Hermans de bal ongelukkig in eigen doel werkte, maar tien minuten later zette zijn ploegmaat Indyana Van Camp de 2 - 1 op het bord.

De bezoekers staken op hun beurt een tandje bij en met nog twintig minuten te spelen scoorde Renzo Flebus de gelijkmaker, die binnen de twee minuten gevolgd werd door de 3 - 2, na een schitterende actie van Sherjill Mac-Donald.

Terwijl de supporters nog aan het napraten waren over deze goal was het alweer prijs, maar nu aan de andere kant, waar Jens Van Loon op de goede plek stond: 3 - 3. En nog was het niet gedaan, want nauwelijks een minuutje later knalde bezoeker Gianni Mariën vanop afstand de 3 - 4 in de winkelhaak, een doelpunt waar vele spitsen van dromen.

Dat waren dus vier goals op tien minuten, en hoewel Kontich nog alles op alles zette bleef het bij deze zege van de Lillenaren, die zich nu op de tweede plaats nestelen en zich kunnen klaarstomen voor hun volgende thuismatch tegen Ternesse. Kontich maakt volgende week de trip naar Antonia.

En zo hebben we weer een mooie "Klapper van de Week" die vooral op voetbalgebied een propagandawedstrijd was, en waarin scheidsrechter Gunther Matthijssen de kaarten op zak hield.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 30 september 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
SK Rapid Leest - Loenhout SK, uitslag 4 - 5.

Met een zestal potentiële toppers en dubbel zoveel derby's op het programma hadden we normaal gezien een ruime waaier aan mogelijkheden in onze zoektocht naar de "Klapper van de Week".

En één van die duels op onze lijst stak er ook met kop en schouders bovenuit, zowel qua scoreverloop als eindresultaat, al kwam de eerste wedstrijd uit ons "net-niet" rijtje er ook wel dicht bij.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Wezel Sport A - FC De Kempen A (1e provinciale), uitslag 3 - 6. Niemand heeft zich verveeld bij deze clash tussen twee van de drie co-leiders. Wezel startte sterk en scoorde vrij snel twee keer, maar de gasten hingen nog voor de rust de bordjes gelijk: 2 - 2. In de tweede helft gingen ze ook volop gemotiveerd door op hun élan, en in stijl konden ze vier beslissende treffers op het scorebord zetten.

* KV Hooikt - KSK Wavria A (3e provinciale B), uitslag 2 - 2. Deze derby begon niet zo goed voor de thuisploeg, want de bezoekers legden hun wil op en liepen met goed voetbal uit tot 0 - 2. KV werd tijdens de rust op scherp gezet en dat was in de tweede helft ook te merken. Ze scoorden al na een paar minuten de aansluitingstreffer, en in de extra tijd haalden ze nog een puntje binnen.

* Zwaluwen Olmen - KVV Rauw Sport (3e provinciale C), uitslag 4 - 3. Ook deze burenstrijd was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Binnen de tien minuten viel er een goal aan elke kant, en nadat Rauw een tweede keer scoorde kwam Olmen op slag van rust terug gelijk. In de tweede helft troffen beide teams opnieuw raak, maar twintig minuten voor tijd beslisten de Zwaluwen de derby.

* Olympic Pirates DBG-B - Oxford Hemiksem (4e provinciale B), uitslag 3 - 2. De nog ongeslagen leiders gingen op bezoek bij de jonge Piraten, die de score konden openen en die 1 - 0 stand ook vasthielden tot aan de pauze. In het vierde kwartier ging Oxford erop en erover en met 1 - 2 leek de zaak beslist, maar een knokkende thuisploeg zorgde met twee goals voor de verrassende zege.


SK Rapid Leest - Loenhout SK

Er werd aan beide kanten terecht uitgekeken naar deze wedstrijd: de twee ploegen stonden immers samen met Mariekerke en Walem op de eerste plaats in het klassement.

Het ruim opgekomen publiek zag een erg aantrekkelijke partij waarin Rapid even voor het half uur scoorde via Thomas Stevens en Pieter Verbruggen: 2 - 0.

Even later werkte verdediger Gert Michiels echter een hoekschop van bezoeker Jess Daas in eigen doel, en nadat Loenhoutenaar Wies Vermeiren, ook op aangeven van Jess Daas, de gelijkmaker scoorde, werd deze 2 - 2 ook de ruststand.

De tweede helft begon goed voor een sterk spelend Rapid, en nadat opnieuw Thomas Stevens de 3 - 2 maakte, zette Pieter Verbruggen de schijnbaar veilige 4 - 2 in de notaboekjes.

Maar vooral de laatste vijftien minuten werden een "Loenhouts Kwartiertje" want de ploeg stak een stevig en efficiënt tandje bij: Thomas Aertsen maakte er 4 - 3 van en klasbak Thijs Schrauwen zorgde voor de gelijkmaker: 4 - 4.

Mede onder zijn impuls verhoogde LSK de druk nog verder en dat bleef zo tot in de laatste minuut, toen Giovanni Geladi de kers op de taart zette met de 4 - 5.

Met deze mooie en niet onverdiende driepunter blijft Loenhout mee op kop. Het neemt het volgende zaterdagavond in eigen huis op tegen KFC Brasschaat, dat alvast gewaarschuwd is. Rapid maakt zondag de zware verplaatsing naar co-leider Mariekerke.

Met negen goals en een mooi scoreverloop kregen de supporters in elk geval waar voor hun geld in deze "Klapper", die door scheidsrechter Dimitri Heylen gekruid werd met zes gele kaarten, waaronder twee voor de bezoekers.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 23 september 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFC Ranst A - K Zandhovense SK, uitslag 3 - 3.

We telden vooraf een stuk of acht toppers en een klein dozijn derby's, maar niet overal kwamen onze verwachtingen uit. Uit onze eerste kandidatenlijst met een zevental wedstrijden filterden we de uiteindelijke vermeldingen, waarbij vierde provinciale trouwens flink vertegenwoordigd is.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Excelsior Essen - Olympic Essen (4e provinciale A), uitslag 2 - 1. Traditiegetrouw was zowat de helft van Essen uitgelopen voor de meest noordelijke derby uit onze provincie. In een zoals steeds intens duel sloot Excelsior de eerste helft af met 1 - 0, maar meteen na de rust hing Olympic de bordjes terug gelijk. In een zinderende laatste tien minuten scoorde de thuisploeg de beslissende derde goal.

* KSC Mechelen - VC Rijmenam (4e provinciale C), uitslag 2 - 3. In deze topderby nam de thuisploeg voor de rust een 2 - 0 voorsprong, en net als vorige week keken de bezoekers ook in de tweede helft lang tegen deze dubbele achterstand aan. In de laatste twintig minuten kwamen ze echter al knokkend terug, en na de aansluitingstreffer en de 2 - 2 pakten ze in de laatste minuut de zege.

* FC Punt-Larum - SKS Herentals (4e provinciale D), uitslag 3 - 2. Dit duel tussen de tweede en de eerste in de stand lokte vrij veel kijkers die in het eerste kwartier aan elke kant een goal zagen vallen. Op slag van rust kwam de thuisploeg op 2 - 1, maar na de verfrissingen scoorde SKS de 2 - 2. Dat leek ook zo te blijven tot tien minuten voor tijd, toen de derde Geelse thuisgoal deze topper besliste.

* FC Alberta Schilde - KSK Oosthoven (4e provinciale E), uitslag 4 - 5. Het werd een echt spektakelstuk tussen het heropgerichte Alberta en traditieclub Oosthoven, dat een 2 - 0 achterstand pas even voor de pauze kon milderen. Na de rust gingen ze er in stijl op en over tot 2 - 4, en hoewel de Schildenaren nog twee keer scoorden nam een sterk KSK na de vijfde goal de drie punten mee naar Oosthoven.


KFC Ranst A - K Zandhovense SK

Na een 9 op 9 en met slechts één tegendoelpunt ging de thuisploeg fier alleen aan kop in deze reeks, terwijl hun buren uit Zandhoven op de tweede plaats volgden.

Deze wedstrijd was dus zowel een derby als een topper, en dat zou ook blijken, al begon het niet echt goed voor de KFC na een ongelukkige owngoal van Christophe Celis: 0 - 1.

Dat was voor de bezoekers meteen het sein om de druk op te voeren en dat deden ze ook, met een goal als beloning, maar die treffer werd afgekeurd.

In het begin van de tweede helft viel er alweer een owngoal maar deze keer aan de andere kant, toen de bal bij een corner via Tristan Dermaut in doel belandde: 1 - 1.

Daarna was het de beurt aan Ranst om de wedstrijd in handen te nemen, en nadat Amadou Seck op het uur zijn ploeg op voorsprong zette bouwde Wesley Jansen die stand even later uit tot 3 - 1.

"Boeken dicht" zou je zeggen, maar het gepromoveerde Zandhoven gaf zich niet gewonnen en Tim Verberck strafte een foutje in de thuisverdediging af met de 3 - 2.

Ranst hield deze voorsprong daarna verder vast en het kon de driepunter bijna voelen, maar op een paar minuten van het einde kende ref Bart Jennart de gasten een strafschop toe, en die werd netjes verzilverd door prijsschutter Tristan Dermaut, die zo voor de 3 - 3 eindstand zorgde.

Zes goals en een puntendeling dus na een opwindende en faire derby die de titel "Klapper van de Week" duidelijk verdiende. KFC Ranst blijft aan kop maar krijgt daar het gezelschap van Bevel en een weer erg sterk OG Vorselaar, terwijl Zandhoven op twee punten van de top blijft volgen.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 16 september 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
KFC Sint-Lenaarts B - K Putte SK, uitslag 5 - 3.

Met een twintigtal derby's en een stuk of vijf mogelijke toppers kregen we een mooie lijst kandidaat-klappers. Onze uiteindelijke en beslissende keuze voor de "Klapper" ging tussen twee wedstrijden: één uit de hoogste en één uit de laagste afdeling.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Racing Mechelen - KFC Kontich A (1e provinciale), uitslag 3 - 4. Met twee vroege Mechelse goals leek dit duel al snel op een thuiszege af te stevenen. Maar nadat Kontich nog voor de rust terug gelijk kwam moest Racing zich in de tweede helft herpakken. De sterk spelende bezoekers konden in het laatste kwartier echter opnieuw twee keer scoren en die goals zorgden meteen voor de beslissing.

* Willebroekse SV - Sporting Tisselt (3e provinciale B), uitslag 1 - 0. Er werd maar één keer gescoord in deze druk bijgewoonde superderby tussen de naaste buren. Die treffer deed even voor de rust de zaak "ontploffen". In de rest van het duel zat de spanning zat er wel voordurend in, maar het werd vooral voor de thuisploeg en hun aanhang een memorabele zaterdagavond, ook in de kantine.

* KFC Mol - KVV Rauw Sport (3e provinciale C), uitslag 4 - 0. Na de nul op zes was het voor de thuisploeg "van moetes" in deze ook al klassieke dorpsderby met heel wat supporters langs de lijn. Vooral Rauw drukte al snel door maar de openingsgoal viel aan de andere kant. De gemotiveerde thuisploeg was daarmee blijkbaar gelanceerd, want ook na de rust scoorden ze nog drie keer.

* VC Mortsel OG B - FC Oxaco-Boechout A (4e provinciale B), uitslag 4 - 3. Vooral door het spannend scoreverloop werd dit duel er eentje om in te lijsten. De gasten scoorden meteen maar al na vijf minuten werd het 1 - 1. Nog voor de rust kwam VC een tweede keer terug na de 1 - 2, en even voor het uur deden ze ook een derde keer. In de laatste seconde viel de winnende vierde thuisgoal.


KFC Sint-Lenaarts B - K Putte SK

Beide ploegen haalden in de competitie tot nu toe 9 op 12, en de winnaar had minstens zicht op een top-drie notering. De bezoekers scoorden binnen de vijf minuten de openingstreffer via Quinten Decant, maar niet lang daarna maakte Dennis Boeren gelijk na een mooie combinatie: 1 - 1.

Rond het kwartier pakte Putte opnieuw de wedstrijd in handen met twee treffers op rij: opnieuw Quinten Decant en Marwan Temsamani maakten er 1 - 3 van, en hiermee nam SK toch al een beetje een optie op een mogelijke zege.

De thuisploeg liet de kopjes echter niet hangen en de jongens werden hiervoor ook beloond. De ingevallen Wouter Van Looveren en Rob De Vrij zorgden voor de 3 - 3 ruststand.

Na de rust ging het spel een tijdje op en neer zonder al te veel spektakel, maar dat kwam er wel na de uitsluiting van Puttenaar Jerome Brogniez, die zich na een tweede gele kaart mocht gaan omkleden.

Op de rand van het laatste kwartier trapte thuisspeler Rob De Vrij een vrijschop enig mooi binnen en zo nam Sint-Lenaarts een 4 - 3 voorsprong, en nog was het niet gedaan, want even later maakte uitblinker Dennis Boeren de zaak af met zijn tweede van de namiddag: 5 - 3.

De bezoekers sloten de wedstrijd nog af met negen man, nadat scheidsrechter Joachim Daemen bezoeker Quinten Decant een tweede gele kaart onder de neus duwde. Hij trok trouwens in totaal ook nog zes keer geel, waarvan er twee voor de thuisploeg waren.

Met acht doelpunten, zes gele en twee rode kaarten was er dus heel wat spektakel te zien, en daarmee hebben we weeral een mooie "Klapper van de Week" die Sint-Lenaarts B een voorlopige gedeelde tweede plaats oplevert.

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 9 september 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
Excelsior Bouwel - KSK Kasterlee, uitslag 3 - 4.

Na een vrij intense competitiespeeldag stelden we moeiteloos een lijst samen met een dik dozijn kandidaat-klappers, mét dank aan degenen die ons op zondagavond en maandagvoormiddag een gemotiveerde suggestie stuurden.

En voor de tweede week op rij moesten we een hele tijd selecteren, nadenken en beslissen voor we onze definitieve keuze bepaalden, waarbij Excelsior Bouwel voor de tweede week op rij in deze rubriek vermeld wordt.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC De Kempen A - KFC Lille (1e provinciale), uitslag 2 - 4. Het ruim opgekomen publiek zag een schitterende derby tussen twee ploegen die er allebei volop in vlogen. De Kempen moest in beide helften een voorsprong prijsgeven, en na de 2 - 2 greep een efficiënt Lille zelfs de leiding. De thuisploeg zette daarna alles op alles, maar na een vierde tegengoal zat er niets extra meer in.

* KSK Wilrijk-JAS A - FC Mariekerke (2e provinciale A), uitslag 4 - 3. De bezoekers scoorden al bij de eerste aanval. De KSK kwam pas op slag van rust langszij, en tegen het uur zelfs op een 2 - 1 voorsprong. Daarna ging Mariekerke erop en erover, en deze 2 - 3 bleef staan tot vijf minuten voor tijd. Maar in een ongelooflijk en zinderend wedstrijdeinde scoorde Wilrijk-JAS nog twee keer.

* KFC Putte - KFC Katelijne A (3e provinciale B), uitslag 1 - 3. Na de uitwinst van vorige week leek Putte in deze klassieke derby klaar voor de eerste driepunter op eigen veld, en ze kwamen ook al vroeg 1 - 0 voor. De gasten bakten er niet echt zo veel van, maar het bleef wel spannend. In de laatste tien minuten scoorde Katelijne twee keer op hoekschop, en na een ultieme counter pakten ze de zege.

* BO Beerzel FC - KSC Mechelen A (4e provinciale C), uitslag 6 - 2. BO stond na drie speeldagen fier en ongeslagen mee aan de leiding in deze Mechels getinte reeks, maar het was KSC dat de eerste helft van deze derby afsloot met een 0 - 2 voorsprong. Even na de rust hing de thuisploeg de bordjes echter gelijk. Mechelen moest de rol lossen en een sterk Beerzel strafte dat af met vier extra treffers.


Excelsior Bouwel - KSK Kasterlee

Op de eerste speeldag won Excelsior de burenstrijd bij Herenthout op overtuigende wijze, en ook de gasten sloten hun eerste wedstrijd af met de drie punten.

Vooral de eerste helft was er een om duimen en vingers af te likken. Na een dikke tien minuten opende bezoeker Hans Ceusters de score, en de thuisverdediging was daar nauwelijks van bekomen toen Sander Van der Veken er 0 - 2 van maakte. Bouwel moest dus een flinke tand bijsteken.

Op het half uur kon kapitein Giovanni Huysmans voor de 1 - 2 zorgen maar nog voor de rust legden Jonas Geerts en Hans Ceusters nog twee goals in het Bouwelse mandje: 1 - 4.

Maar nog zat het eerste deel er niet op, want "Bomber" Huysmans rondde op slag van affluiten een thuisaanval af en zo gingen de tenoren bijna de rust in met een 2 - 4 score, ware het niet dat er nogal wat extra minuten werden bijgeteld, en daarin kreeg Hans Ceusters een fel betwiste rode kaart.

Er werd tijdens de onderbreking uiteraard flink gediscussieerd naast het veld en in de kantine, en Kasterlee kon zich met tien tegen elf aan een stormloop verwachten, maar een sterk spelende verdediging deed ook in een spannende tweede helft haar werk overtuigend.

Met nog een kwartier voor de boeg zorgde Horacio Da Silva met de 3 - 4 voor nieuwe Bouwelse hoop en extra inzet. Maar toen de thuisploeg Maxim Schenk verloor met zijn tweede geel zat de remonte er eigenlijk niet meer in. Kasterlee kreeg nog een paar kansen maar kon niet afmaken, terwijl de ingevallen Rob Wils in de extra tijd twee keer geel kreeg en dus eveneens mocht inrukken.

Met een rode kaart en twee gele voor Bouwel, en twee rode kaarten en vier gele voor Kasterlee had scheidsrechter Christophe Lenaers dus de handen vol in deze "Klapper van de Week", waarbij vooral de KSK achteraf een zucht van opluchting kon slaken.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 2 september 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KSK Weelde - K Merksplas SK, uitslag 2 - 5.

We konden al meteen een zevental kandidaat-klappers op onze shortlist schrijven, en na wat selectiewerk filterden we daaruit een interessant vijftal met een toch wel overtuigende "winnaar".

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Antonia A - KSK s' Gravenwezel-Schilde A (1e provinciale), uitslag 3 - 2. In deze klassieke derby uit de hoogste provinciale reeks werden qua spektakel de meeste verwachtingen ook ingelost. Na een thuisgoal bij de eerste aanval gingen de gasten er binnen het halfuur op en over: 1 - 2. Nog voor de rust hing Antonia de bordjes echter gelijk, en in de tweede helft greep de ploeg de driepunter.

* Sporting Burcht - KFC Sint Job (2e provinciale A), uitslag 2 - 2. Weinigen verveelden zich bij dit duel, dat bol stond van goed voetbal met kansen aan beide kanten. De gasten openden de score maar even voor de pauze kwam Burcht op 1 - 1. Twintig minuten voor tijd verzilverden ze ook een strafschop waarna de drie punten wenkten, maar op de valreep pakte Sint Job nog een punt.

* Borsbeek Sport - Zandvliet Sport (3e provinciale A), uitslag 2 - 4. De thuisploeg legde de leider het vuur aan de schenen en werd ook beloond met de 1 - 0, al had die stand aan de rust veel hoger kunnen zijn. Op het uur gingen de gasten er op een minuut tijd op en over maar Borsbeek kwam terug tot 2 - 2. Maar met nog twee goals zette een scherp spelend Zandvliet de ambities kracht bij.

* KFC Herenthout - Excelsior Bouwel (3e provinciale C), uitslag 0 - 4. Inzet genoeg in deze altijd weer felbevochten burenstrijd, al was het pleit aan de rust eigenlijk al beslecht. De gedreven bezoekers grepen de thuisploeg bij de keel: rond het halfuur scoorden ze twee keer en op slag van rust werd daar een derde aan toegevoegd. De KFC probeerde nog maar na de 0 - 4 was het vat bij hen af.


KSK Weelde - K Merksplas SK

Bij mooi weer en met heel wat supporters aan de kant startte de thuisploeg deze derby sterk, maar bij de eerste echte aanval van Merksplas zette kapitein Stijn Mertens de 0 - 1 op het scorebord.

Dat bracht zijn ploeg ook meteen op kruissnelheid, en nadat de jonge Jerzy Vermeeren op het halfuur die voorsprong verdubbelde, maakte Mohamed Marouane er nog voor de rust zelfs 0 - 3 van.

De Weeldenaren werden tijdens de pauze extra gemotiveerd en ze kwamen ook heel wat beter in de wedstrijd, want Jeroen Kerremans en Jente Verbaendert brachten hun ploeg terug tot 2 - 3.

Zowel de hoop van de KSKW-aanhang als de intensiteit van de wedstrijd verhoogden daarmee een aantal graden, en daarmee ook de spektakelwaarde. Thuisgoalie Benny Bols moest een aantal stevige reddingen uit zijn mouw schudden, maar met een kleine 10 minuten te gaan besliste bezoeker Brett Troonbeeckx de wedstrijd met de 2 - 4.

Even voor tijd zette Frederik Van Opstal ook de 2 - 5 eindstand in de boeken, en zo toonde Merksplas dat er in dit nieuwe seizoen opnieuw rekening met hen zal gehouden moeten worden.

Deze derby werd dus een memorabele "Klapper van de Week" waarbij de kijkers waar voor hun geld kregen: heel wat spektakel, zeven goals en in totaal vijf gele kaarten die ref Gunther Matthijssen uit de borstzak haalde, waarvan er drie naar de bezoekers gingen.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 26 augustus 2019

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale D:
KFC Zammel - KFC Verbroedering Alberta, uitslag 2 - 2.

Met een beperkte kalender en nog ontbrekende referentiepunten wat de klassering betreft, was onze keuze vanzelfsprekend vrij beperkt.

Maar er stonden wel een tiental derby's geprogrammeerd en die leverden, samen met een interessant scoreverloop in een aantal duels, toch een mooi lijstje op.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Minderhout VV - KFC Poppel (3e provinciale A), uitslag 1 - 3. Een gemotiveerde thuisploeg vloog er in met een aantal uitgespeelde kansen maar de openingsgoal viel aan de andere kant. MVV sloeg seconden later wél toe en deze 1 - 1 werd de ruststand. Ook in de tweede helft leek de thuisploeg de driepunter te kunnen grijpen, maar ze misten de kansen en Poppel scoorde nog twee keer.

* KFC Pulle - FC Ekeren (3e provinciale A), uitslag 2 - 3. De gasten openden de score en pas even voor de pauze hing Pulle de bordjes terug gelijk. Toen ze 20 minuten voor tijd ook op voorsprong klommen wenkte de thuiszege, maar nadat ze met tien man vielen moesten ze ook een rake strafschop slikken. In de allerlaatste seconden greep Ekeren met een gelukkige derde goal de toch wat gevleide zege.

* RB Elzestraat - VC Rijmenam (4e provinciale C), uitslag 2 - 2. Deze derby uit het Mechelse leverde een genietbare wedstrijd op. Ook bij tropische temperaturen was de inzet aanwezig, en dat was goed voor twee thuisgoals in de eerste helft. Maar meteen na de rust scoorde Rijmenam de aansluitingstreffer, en met nog tien minuten te spelen kregen ze nog een penalty, die ze nog een punt opleverde.

* Ezaart Sport - FC Netezonen (4e provinciale D), uitslag 1 - 4. De bezoekende club zakte uit derde provinciale maar het bestuur zette ondermeer met flink wat versterkingen de ambities duidelijk in de verf. Dat bleek al meteen op het veld, want met goed voetbal stond er al voor de rust een 0 - 3 stand op het scorebord. Na de pauze verhoogden ze de stand, terwijl Ezaart enkel de eer nog kon redden.


KFC Zammel - KFC Verbroedering Alberta

De afwezigen hadden achteraf gezien ongelijk bij deze Zuidkempische derby, die ook bij superhete temperaturen vriend en vijand kon bekoren.

Na een vrij gelijkopgaande eerste helft zette bezoeker Gert Vranckx, met zijn 36 lentes een vat vol ervaring, even voor de pauze de 0 - 1 op het bord.

Die stand bleef ook na de rust redelijk lang staan en de inzet verhoogde, maar de Zammelse supporters bleven enkele keren op hun honger zitten, zeker toen Jochem Vangeel er met nog tien minuten te gaan 0 - 2 van maakte.

Dat deed velen al de richting kantine uitgaan, maar zij keerden op hun stappen terug toen de thuisploeg een minuut later een strafschop kreeg. Thuisspeler Kurt De Haes (ook 36 trouwens) kreeg zo de kans op de aansluitingstreffer, en hij benutte die ook: 1 - 2.

Dat verhoogde de motivatie bij de thuisploeg, die echter tot de allerlaatste minuut moest wachten om het spreekwoordelijke punt uit de brand te slepen. De jonge Marijn Gielis maakte die 2 - 2.

Het was dus een hete namiddag met een vooral in het laatste deel ook een hete derby, die nog lang werd doorgespoeld met (ongetwijfeld) enkele vaten fris gerstenat.
En zo hebben we een mooie eerste "Klapper" van dit nieuwe seizoen.

Zie ook de pagina 4e Provinciale D.

LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E  

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale 3e Provinciale A 3e Provinciale B
4e Provinciale