Recreatief-Hoofdpagina
Update: 14/02/2020 om 10:21u
Archief Seizoen 2019-2020 Provinciaal 1e provinciale Recreatief-Hoofdpagina
Laatste update: 14/02/2020 om 10:21u
Eenvoudige software voor correcte premiebetalingen aan spelers en trainers.
www.sportspay.be
Meer info...
Leopoldstraat 53, Merksplas
reizennoorderkempen.be
Meer info...
RECREATIEF VOETBAL - HOOFDPAGINA - PROVINCIE ANTWERPEN

Vanaf het seizoen 2018-2019 hebben we de gegevens van de ex-KVV-reeksen en -kalenders bij de heren en dames geďntegreerd in het reeds bestaande overzicht van de provinciale clubs, onder de hoofding "Recreatief Voetbal Provincie Antwerpen".

Via de links op deze "Recreatief - Hoofdpagina" kan u de reekspagina's aanklikken, maar we hebben de rechtstreekse links naar de reekspagina's ook bijgevoegd in het overzicht onder de button "Provinciaal", onder de hoofding van de vier provinciale afdelingen.

Op die pagina's staan ook telkens de links naar de andere reeksen (voor de algemene reglementering en de schema's van de reserven en veteranen verwijzen we u naar de website van de RBFA).

RECREATIEF VOETBAL - LINKS NAAR DE REEKSEN
Recreatief Voetbal Provincie Antwerpen - Heren
Heren Reeks 1 Heren Reeks 2 Heren Reeks 3 A
Heren Reeks 3 B Heren Reeks 4 A Heren Reeks 4 B

Recreatief Voetbal Provincie Antwerpen - Dames
Dames Reeks A Dames Reeks B Dames Reeks C

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).
RECREATIEF VOETBAL - ALGEMENE INFO
PROVINCIE ANTWERPEN 2019-2020

Op 1 januari 2017 kreeg de vroegere VFV (Voetbal Federatie Vlaanderen) de naam "Voetbal Vlaanderen". Daarin werd einde april 2016 ook ondermeer de "Koninklijke Vlaamse Voetbalbond" (KVV) opgenomen.

Vanaf het seizoen 2019-2020 werden de gegevens van de KVV-reeksen en -kalenders bij de heren, dames, reserven en veteranen geďntegreerd in het reeds bestaande overzicht van de provinciale clubs, onder de hoofding "Recreatief Voetbal Provincie Antwerpen".

Op onze website kan u de kalenders en klassementen bekijken van de zes reeksen eerste ploegen "Heren", en van de drie reeksen "Dames". Als extra info maken we wel na elke speeldag, die in principe elke vrijdag, zaterdag of zondag gespeeld wordt, de uitgebreide statistieken aan per reeks.

Belangrijk om te weten is dat we de clubs niet meteen na de wedstrijd of dezelfde dag contacteren voor de uitslagen, maar dat we ze achteraf overnemen, zoals ze gepubliceerd worden op de website van de RBFA (c) die ook het copyright op deze gegevens bezit.

Via de links op deze "Hoofdpagina Recreatief Voetbal" kan u de reekspagina's aanklikken, maar we hebben de rechtstreekse links naar de reekspagina's ook bijgevoegd in het overzicht onder de button "Provinciaal", onder de hoofding van de vier provinciale afdelingen.

RECREATIEF VOETBAL - PLANNING EN REGLEMENT
PROVINCIE ANTWERPEN 2019-2020

Hieronder ziet u de samenvatting van :
- een aantal punten uit het reglement Recreatief Voetbal, en
- de planning van het Recreatief Voetbal, eerste ploegen heren en dames.

RECREATIEF VOETBAL EERSTE PLOEGEN HEREN.
* De wedstrijden worden verplicht op zondag gespeeld (aftrap tussen 11 uur en 15 uur).
* Het Provinciaal Comité zal, in de recreatieve competitie eerste ploegen, strikt de regel toepassen dat
- in het geval een ploeg 5 forfaits geeft in het seizoen of
- in het geval een ploeg 3 achtereenvolgende forfaits geeft,
zij zal worden beschouwd als hebbende algemeen forfait gegeven.

DE REEKSEN.
* Er zullen zoveel mogelijk reeksen van 14 ploegen gevormd worden. Indien organisatorisch nodig kan dit ook 11, 12 of 13 zijn.
* Het Provinciaal organisatiecomité bepaalt het aantal reeksen volgens het aantal inschrijvingen.
* Alle eerste ploegen worden opgenomen in de kampioenschappen en komen in principe in aanmerking om te stijgen en te dalen
(aantal ploegen nog onder licht voorbehoud).

- Eerste afdeling : 2 dalers.
- Tweede afdeling : 2 stijgers en 2 dalers.
- Derde afdeling A en B : 1 stijger en 2 dalers in iedere reeks.
- Vierde afdeling A en B: 2 stijgers in iedere reeks.

Opmerking :
- De 12e gerangschikte van Eerste Afdeling speelt een bijkomende wedstrijd tegen de winnaar van de rangschikkingswedstrijd tussen de tweede gerangschikten van de Tweede Afdeling A en B.
- De winnaar van deze supplementaire wedstrijd speelt volgend seizoen in Eerste Afdeling, de verliezer in Tweede Afdeling.

Indien er uit een afdeling ploegen wegvallen om andere redenen dan deze van stijgen en dalen, wordt de afdeling aangevuld als volgt:
1. door de eerstvolgende gerangschikten na de stijgers van de eerstvolgende lagere afdeling.
2. door haar eigen dalers in rangorde.

RECREATIEF VOETBAL EERSTE PLOEGEN VROUWEN.
* Er zullen zoveel mogelijk reeksen van 12 ploegen gevormd worden. Indien organisatorisch nodig kan dit ook 10, 11, 13 of 14 zijn.
* Het Provinciaal organisatiecomité bepaalt het aantal reeksen volgens het aantal inschrijvingen.
* Keuze van het aanvangsuur voor de thuiswedstrijden:
- vrijdag: aftrap tussen 19 uur en 20u30.
- zaterdag: aftrap tussen 9u30 en 20 uur.
- zondag: aftrap tussen 9u30 en 15 uur.

EXTRA.
** De competitie Recreatief Voetbal loopt tot uiterlijk 30 april van het actuele seizoen.
** Het inschrijven van een bijkomende ploeg kan tot en met zondag 15 september 2019, en deze elftallen kunnen nog "met klassement" deelnemen aan de competitie.
** Bijkomende ploegen waarvoor de inschrijving na deze datum op het secretariaat gemeld wordt kunnen nog aan de competitie deelnemen maar dan "zonder klassement".
** Bij een algemene afgelasting zijn de vriendschappelijke wedstrijden inbegrepen. De afgelaste competitiewedstrijden worden teruggeplaatst door het Provinciaal Organisatiecomité
** De uitgestelde vriendschappelijke wedstrijden worden niet teruggeplaatst door het Provinciaal organisatiecomité. Zij moeten dus opnieuw aangekondigd worden.
** Bij een algemene afgelasting mogen aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein wél gespeeld worden.
We hebben deze planning en alle modaliteiten voor het seizoen 2019-2020 voor de duidelijkheid ook in een pdf-document gezet. Zo kan u het gehele document gemakkelijk en snel afdrukken. De planning verscheen in "Sportleven" van 2 mei 2019.
KLIK HIER.

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).