Prov. Transfernieuws
Update: gisteren om 12:52u
Provinciaal Allerlei Prov. Transfernieuws
Laatste update: gisteren om 12:52u
Een concept van ABC-Groep
IT-Consultancy
www.itmoov.be
Meer info...
Tafelvoetbal - Fitness - Biljart -
Darts - Speeltafels - Boxers - enz.
www.qualitygames.be
Meer info...
PROVINCIAAL TRANSFERNIEUWS TIJDENS HET SEIZOEN 2019-2020

Op deze pagina kan u een aantal inkomende en uitgaande transfers bekijken van clubs uit de Antwerpse provinciale afdelingen. Daarbij gebruiken we benaming: "Nieuws uit...." met een vermelding van de provinciale reeks waarin de betrokken club uitkomt of zal uitkomen.

De regeling: de uiterste datum om een provinciale transfer te realiseren is 31 augustus 2020.
Lees meer over de provinciale transferregeling op onze pagina "Hoe zit dat?". Klik hier.

We verzoeken degenen die de namenlijst doorsturen om de "normale" benamingen te gebruiken, d.w.z.
EERST DE VOORNAAM VAN DE SPELER, EN DAN DE ACHTERNAAM. De verwerking gebeurt dan sneller
.


De clubverantwoordelijken, maar ook supporters en medewerkers kunnen ons doormailen dat er op de website van hun club
een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers. Dan kunnen we dat evalueren en snel verwerken.
!! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, klik HIER.

Zie ook de alinea onderaan deze pagina, waarin we ons standpunt van publiceren vermelden. Transferberichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.

Voor de archiefpagina met provinciale transfers van vorig seizoen 2018-2019, klik hier.


TRANSFERBERICHTEN - CHRONOLOGISCH

Om snel het meest recente transferbericht van een club te zien hebben we een chronologisch overzicht gemaakt. Het meest recente nieuws staat bovenaan. Klik op een clubnaam voor het transferbericht.

Club Bericht van Club Bericht van
KSK Sint-Amands29/03/2020 K Reet SK28/03/2020
K Merksplas SK28/03/2020 VC Mortsel OG25/03/2020
Kalfort Puursica24/03/2020 K Brecht SK17/03/2020
Berlaar-Heikant (+ update)10/03/2020 Minderhout VV22/02/2020
Schelle Sport21/02/2020 Sporting Tisselt (+ update)19/02/2020
SK Rapid Leest (+ update)10/02/2020 Berlaar-Heikant06/02/2020

NIEUWS UIT.... KSK SINT-AMANDS - 4e PROVINCIALE B
Zondag 29 maart 2020

KSK Sint-Amands beëindigde het seizoen op een mooie vierde plaats. Jammer genoeg kon de ploeg de kansen in de eindronde niet verdedigen, want die deelname zat er zeker in.

De ambitie is om in het nieuwe seizoen beter te doen. Op één na (Angelo De Brandt gaat naar FC Baasrode) heeft heel de spelersgroep bijgetekend. De technische staf zal voor het derde seizoen op rij bestaan uit Kris Meert (T1), Robin Maerivoet (T2) en Wesley De Leeuw (keeperstrainer).

Zij krijgen een zestal nieuwe spelers in de kern: Tim Bakker (KVS Branst), Milan Joos (VVH Lippelo), Jonas Peeters en Casper Tersago (beiden van FC Oppuurs) en Robin Lauwers (Willebroekse SV). Verder schuift vanuit de jeugderking Jens Callebaut, de topschutter van de U17, door naar de A-kern.
(bron: Tom Maerivoet, Sportief verantwoordelijke KSK Sint-Amands)

NIEUWS UIT.... K REET SK - 4e PROVINCIALE C
Zaterdag 28 maart 2020

Met een vierde plaats in de wat speciale eindklassering mag de club terugblikken op een vrij goed seizoen. Er moest wel wat geïnvesteerd worden want een zestal spelers nemen afscheid: Olivier Belis, Arne Van der Wielen, Killian Pouillon, Olivier Bontemps en Yannick De Bruyn stoppen met voetballen, terwijl de nieuwe club van vertrekker Bjorn Joosten niet gekend is.

Er komen in totaal zeven nieuwe spelers bij de kern: Gill Vermeulen (Nielse SV), Jowadoen Aiobi (vrije speler), Levi Wauman (Tisselt), Siebren Marien (Rita Berlaar) en een drietal dat van SV Aartselaar overkomt: Liam Baets, Thomas Lodewyckx en Felipe Quick.
(bron: Kim Van Leuven, T1 K Reet SK)

NIEUWS UIT.... K MERKSPLAS SK - 2e PROVINCIALE B
Zaterdag 28 maart 2020

De meeste spelers van KMSK verlengden hun contract. In de loop van het seizoen haakten zowel Roy Jacobs en Dis Binnemans al af. Kane Verhoeven trekt naar Vlimmeren en Mo Marouane zou richting Lentezon kunnen vertrekken. Tenslotte overweegt ook Jonas Kersemans om andere oorden op te zoeken.

Voorlopig komen er twee nieuwe spelers de kern vervoegen: Jari Bosmans (terug van Lentezon Beerse) en Jelle Adriaensen (VC Herentals). Een aantal jongens uit de provinciale reserven en de U21 maakte dit seizoen veel progressie, en zij kloppen op de deur van de eerste ploeg, zodat er mede hierdoor werd beslist om het aantal inkomende transfers ook te beperken, zodat deze jongens zich verder kunnen ontplooien. Het transfercomité mikt verder nog op de komst van een extra middenvelder.
(bron: Jef Van Dun, bestuur K Merksplas SK)

NIEUWS UIT.... VC MORTSEL OG - 2e PROVINCIALE A - 4e PROVINCIALE B
Woensdag 25 maart 2020

Het eerste seizoen van de A-ploeg was een schot in de roos, en volgend jaar wil men opnieuw een gooi doen naar de eindrondeplaatsen. Geen wonder dus dat de "vaste kern" volledig heeft bijgetekend, en dat ligt ongetwijfeld niet enkel aan het resultaat maar zeker ook aan de sfeer binnen de club en de kern.

Slechts drie spelers, die "tussen" de A- en B-ploeg zaten, verlaten de club: Keane Tomboy (Alberta Schilde), Mathew Schillemans (Ekeren Donk) en Jonathan Van Den Bossche (nieuwe club nog niet gekend).

Op het inkomende front noteren we acht nieuwe spelers, te beginnen met Wesley Snoeys (o.a. ex-Beerschot en Rupel Boom) die samen met Nick Vanthournhout overkomt van K Ternesse VV. Daarnaast zijn de nieuwe namen Jolan Truyzelaere (KFC Wuustwezel), Brent Geudens (KSV Schriek), Akram Hamouch (Berchem Sport), Samir Amajoud en Anass Amaouch (beiden van Borsbeek Sport) en Omar Mohammed (K Rumst SK).
(bron: Nico Herpoel, T1 VC Mortsel OG)

NIEUWS UIT.... KALFORT PUURSICA - 4e PROVINCIALE B
Dinsdag 24 maart 2020

Na de opstart van vorig seizoen was het de ambitie van de club om dit seizoen bij de eerste acht te eindigen, en met een duidelijke zevende plaats (voor de opschorting) was dat resultaat alvast zo goed als zeker. Er wordt volgend seizoen dan ook gemikt op de top vijf, en daarvoor zal er voor het grootste gedeelte gewerkt worden met spelers uit de eigen omgeving.

Van de huidige kern tekende iedereen bij behalve Yannick van Herck, Faustin Hoxhaj en Roel Kerremans, die stoppen met voetballen, en Jordy Barbieux, die de stap naar Rapid Leest zet.

Het clubbestuur zal trouwens hoe langer hoe meer inzetten op de eigen jeugd. Een aantal van hen zet een stapje hogerop naar het beloftenelftal, en hopelijk groeien er ook een paar door naar de eerste ploeg en de A-kern. Die blijft onder leiding staan van trainer Guy De Cock, die de ervaren Patrick Schoeters als fulltime assistent krijgt.

De groep wordt verder versterkt met tien nieuwe spelers: Jordy Fernandez Beloso (Schelle Sport), Ilias Boudellaha en Sasha de Wever (beiden van Oxford Hemiksem), Sander Daes (FC Oppuurs), Tim de Voeght, Axel Maes en Dwayne Verschueren (een drietal van FC Wintam), Hamilton Quioco (Sporting Tisselt) en het duo Kamiel Bülent Pawluczuk en Hannes Devos (KSV Bornem).
(bron: Jan Claes, sportief verantwoordelijke Kalfort Puursica)

NIEUWS UIT.... K BRECHT SK - 3e PROVINCIALE
Dinsdag 17 maart 2020

Brecht SK promoveerde eind vorig seizoen verdiend naar derde provinciale, maar er zal in het nog af te werken competitie-einde een stevig tandje bijgestoken moeten worden om het behoud in die afdeling veilig te stellen. Zowel de blessurelast als niet altijd verdiende verliespartijen zijn daar mede de oorzaak van.

Dat er toch heel wat beweegt in de kern is een feit, en het bestuur is al flink uit de pijp moeten komen op de transfermarkt, vermits de lijst met uitgaande spelers toch al vrij lang is: dat zijn Jeff Andries en Brent Van Den Muysenbergh (beiden naar Vlimmeren Sport), Lorenz De Bie (White Star Schorvoort), Jordi Denisse (Zandvliet Sport) en Jason Domen (Minderhout VV). Yarrid Schumacher en Niels Van Velthoven zetten de voetbalschoenen in de kast, terwijl de nieuwe club van vertrekker Yarne Van Braeckevelt nog niet officieel gekend is.

Aan de andere kant werden er al negen spelers gecontracteerd die in het nieuwe seizoen de geelblauwe kleuren gaan verdedigen, en dat zijn niet de minste: Dimitri Bertels, Sam Bertels en Sidney Bertels (alledrie van KFC Antonia), Dimitri Dielman en Laurens Van Gastel (allebei van FC Ekeren), Siebe Geens (Ekeren Donk), Nordin Laeveren (KFC Brasschaat), Vincent Van Nuffel (KSK ’s Gravenwezel-Schilde) en Liam Van Tichelen (KFC Sint-Job).
(bron: Luc Matthijssens, GC-Secretaris K Brecht SK)

NIEUWS UIT.... BERLAAR HEIKANT - 1e PROVINCIALE - UPDATE
Dinsdag 10 maart 2020

Gezien de perikelen in de amateurreeksen en de klassering van de ploeg moet het dit seizoen al aardig fout gaan om de sprong naar boven te missen.

Tot en met vandaag werden er zes nieuwe spelers gecontracteerd: Vincent De Lil (Sint-Lenaarts), Tibeau Auwers (Zwarte Leeuw), Thibaut Maes (Nijlen), Jeffrey Moons (KSK Heist), Senne Lasters (VC Herentals) en doelman Alexander Belooussov (SK Rita Berlaar).

De kern wordt ook in het nieuwe seizoen getraind door T1 Peter Claessens en T2 Thomas Van Loo.
(bron: Geert Fierens, GC-Secretaris FC Berlaar-Heikant)

NIEUWS UIT.... MINDERHOUT VV - 3e PROVINCIALE A
Zaterdag 22 februari 2020

Na de degradatie van vorig seizoen is MVV hard op weg om zijn plaats in tweede provinciale terug in te nemen. Momenteel geeft de behaalde tweede periodetitel alvast zekerheid om in elk geval de eindronde voor promotie te spelen, maar misschien zit er nog méér in.

Dat de club een gericht en degelijk transferbeleid voert is al een aantal seizoenen duidelijk, en dat de spelers er graag zijn eveneens. Er vallen dan ook slechts twee namen weg uit de kern: kapitein Wim Adams en flankaanvaller Wout Maes zetten, wat de eerste ploeg betreft, de voetbalschoenen in de kast.

Op het inkomende front werd er slechts één nieuwe speler gecontracteerd. Dat is Jason Domen, een 20 jarige flankaanvaller die overkomt van K Brecht SK.
(bron: Addy Janssen, Bestuurslid Technische Zaken Minderhout VV)

NIEUWS UIT.... SCHELLE SPORT - 3e PROVINCIALE B
Vrijdag 21 februari 2020

Schelle Sport kent een rustig seizoen, waarbij het team voor nieuwjaar zelfs meedeed in de top 5. Door een resem afwezigen werd het een moeilijke maand februari, maar de club wil dit seizoen nog bevestigen wat het in november en december liet zien.

Met het oog op volgend seizoen werden er al enkele versterkingen aangetrokken. Max Beeckmans (Rapid Leest), Tim Leemans (Oxford Hemiksem) en Seppe De Graeve (Bornem) zijn al drie zekere transfers, en momenteel is men ook bezig met de laatste gesprekken voor nog zeker één en mogelijk twee extra krachten.

Tarik Traizi, Jens Gorrebeeck, Kristof Van de Velde en Tom Van Aelst sluiten hun voetbalcarriere af en Rik Van Praet vertrekt naar Groen Rood Katelijne, terwijl voor de rest bijna iedereen al heeft aangegeven bij Schelle Sport te blijven. Ook hier lopen de laatste gesprekken.
(bron: Bert De Cort, K Schelle Sport)

NIEUWS UIT.... SPORTING TISSELT - 3e PROVINCIALE B
Woensdag 19 februari - Maandag 23 maart 2020

Na de noodgedwongen stap terug van vorig seizoen is Sporting Tisselt aan een duidelijke remonte bezig. De ploeg staat stevig in de top vier, en na het behalen van de tweede periodetitel is men op zijn minst al zeker van de eindronde voor promotie.

Er werden voorlopig al vijf nieuwe spelers binnengehaald: Glen De Cock (K Kontich FC), Lars Vermaercke en Anthony Sweeck (beide van KFC Walem), Beau Van Tongeren (SV Aartselaar) en Yaro Verhaegen (R Capellen FC).

Daarnaast gaat speler Mathias Cloostermans naar Leest United, terwijl de club er aan werkte om met sterkhouders Robin Vollon en Thomas Braet een verlengd verblijf vast te leggen. Dat is bij Robin Vollon echter niet gelukt: hij stapt over naar KAC Betekom, dat in de 3e amateurs uitkomt.
(bron: Rudi Reyntiens, G.C. Sporting Tisselt)

NIEUWS UIT.... RAPID LEEST - 2e PROVINCIALE A
Maandag 10 februari - Maandag 23 maart 2020

Rapid gaat momenteel aan kop in een reeks waar er tussen hen en de tiende in de stand nauwelijks vijf punten verschil zitten. Met (op dit moment) nog negen speeldagen voor de boeg kan het dus vooral qua promotiekansen nog alle kanten uit.

Het bestuur heeft alvast voor volgend seizoen voorlopig vier nieuwe spelers gecontracteerd. Dat zijn doelman Dries De Boodt (KSC Grimbergen), Ahmed Sababti (City Pirates Antwerpen), Ewout Denys (KFC Eppegem) en Emre Erciyas (KFC Kontich).

Per 3 maart werden ook Alec Mertens (Racing Mechelen) en Sean Vos (K Ternesse VV) gecontracteerd, en op 23 maart kwamen daar ook Yannick Lodders (Vigor Wuitens Hamme) en Tim Peleman (KFC Nijlen) bij.

Qua uitgaande spelers noteren we drie namen: Max Beekmans (Schelle Sport) en het duo Pieter Verbruggen en Laurens van Damme (beiden naar KV Bonheiden).
(bron: Kristof Verschuren, bestuurslid Rapid Leest)

NIEUWS UIT.... BERLAAR HEIKANT - 1e PROVINCIALE
Donderdag 6 februari - Vrijdag 6 maart 2020

Het is zowat een traditie geworden dat we van Berlaar-Heikant als eerste club een lijst met transfers doorgemaild krijgen. Gezien de perikelen in de amateurreeksen, de huidige sterkte en de klassering van de ploeg moet het al aardig fout gaan om de sprong naar boven te missen.

Het bestuur en de transfercommissie hebben de laatste jaren een stevige reputatie opgebouwd, zeker qua scouting van jong talent, en ook nu zijn ze bij de pinken, getuige de lijst met nieuwe spelers. De 23-jarige linkerflankspeler Vincent De Lil is de eerste inkomende transfer: hij maakt de overstap van KFC Sint-Lenaarts.

Verder komt flankverdediger Tibeau Auwers (20 jr) over van Zwarte Leeuw, en per 1 maart werd ook de 19-jarige middenvelder Thibaut Maes van KFC Nijlen gecontracteerd. En op 6 maart werden ook de inkomende transfers bekendgemaakt van Jeffrey Moons (beloften van KSK Heist) en van Senne Lasters (VC Herentals).

De kern wordt ook in het nieuwe seizoen getraind door T1 Peter Claessens en T2 Thomas Van Loo.
(bron: Geert Fierens, GC-Secretaris FC Berlaar-Heikant)

EXTRA INFORMATIE

* We vermelden de nieuwe en vertrekkende spelers van de provinciale clubs, mét de bemerking dat we voor het publiceren van deze nieuwtjes enkel verder gaan op
- gegevens van de websites van die clubs, en/of
- een doorgestuurde mail van hun bestuur en medewerkers.


* Transferberichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.

* Doorgemailde detailberichten worden gepubliceerd onder de voorwaarde dat het bericht werd verzonden door een gerechtigd correspondent of door een verantwoordelijk bestuurslid, onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid.

* De clubverantwoordelijken, maar ook supporters en medewerkers kunnen ons doormailen dat er op de website van hun club een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers. Dan kunnen we dat evalueren en snel verwerken.

!!! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, klik HIER.

Het doorgeven van berichten kan ook via een e-mail naar de VBE-Eindredacteur of via de pagina contact.