Drie op een Rij
Update: 15/10/2020 om 09:29u
Archief Seizoen 2020-2021 Extra Allerlei Drie op een Rij
Laatste update: 15/10/2020 om 09:29u
Reizen naar Sportevents
www.travel2sports.be
Meer info...
Schoonheidsinstituut
Winterdreef 23, Oud Turnhout
www.naturelle.be
Meer info...
DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2020-2021

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen.

Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.

Een speciale gebeurtenis of een uitzonderlijke prestatie kan ook nog een "extra vermelding" opleveren, maar dat zal niet elke week voorvallen.

Voor het "Drie op een Rij" - archief van vorig seizoen 2019-2020, klik hier.

Kies een datum voor de "Drie":

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 15 OKTOBER 2020

We telden 8 hattricks, 332 goals maar ook acht afgelaste wedstrijden, en wat er aan zat te komen gebeurde ook: er werd beslist om de voetbalcompetitie (tijdelijk?) stil te leggen. Jammer maar niet onterecht gezien de alsmaar stijgende coronaproblemen.

Voorlopig is dit dus ook onze laatste "Drie op een Rij" en als iedereen, maar ook iedereen rekening houdt met de opgelegde voorschriften kunnen we daar één van de volgende weken (of maanden) misschien nog een vervolg aan breien. We blijven hopen.

In dit lijstje staat er een "ouwe rot" die zijn club al heel wat plezier bezorgd heeft en nog kan bezorgen, en verder vermelden we ook twee spelers van dezelfde club maar niet van dezelfde ploeg. Wat ?... Lees maar even mee.

1. Geoffrey Hofmans, doelman van KFC Katelijne A (3e provinciale C)  werd de meest opvallende figuur in de thuiswedstrijd tegen de Netezonen, die hun slechte competitiestart wilden uitwissen en op een cruciaal moment via een strafschop stevig in de match konden komen. Geoffrey dook de bal echter op ongekend sublieme wijze uit de hoek en legde zo mee de basis voor de uiteindelijke 3 - 0 zege.

2. Seppe Op de Beeck, KFC Katelijne B (4e provinciale D)  zal de tweede helft van de met 6 - 2 gewonnen wedstrijd tegen FC Suraye niet snel vergeten. Nadat er met een 2 - 1 voorsprong gerust werd scoorde hij na een dik kwartier zijn eerste goal, en daarna deed hij er binnen de twintig minuten nog drie bovenop, een onvervalst "Klavertje Vier" dus, en mogelijk zet hij hiermee een stap richting A-ploeg.

3. Kevin Vandenbergh, K Ramsel FC (4e provinciale E)  keerde na een aantal omzwervingen in binnen- en buitenland terug naar zijn roots. De ex-Rode Duivel bewees dat zijn "tor-instinct" ook op zijn 37e nog lang niet helemaal afgesleten is. Zowel vorige week (7 - 0 tegen Herselt B) als deze week bij de 1 - 6 tegen Hooikt B was hij goed voor drie goals. Twee hattricks op rij, altijd goed voor onze "Drie".

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 8 OKTOBER 2020

Deze week kozen we de eerste "Extra Vermelding" van het seizoen, omdat we ook de eerste "Vijfklapper" noteerden bij de provinciale heren. Die eerste "E.V." gaat naar Wesley Verschaeren van het "vernieuwde" Sporting Club Duffel (4e provinciale C).

In de met 0 - 8 gewonnen uitwedstrijd tegen SV Aartselaar B zorgde hij al in de eerste helft voor vier treffers op rij, en dat binnen de eerste vijfentwintig minuten. Die uitzonderlijke prestatie zou al goed geweest zijn voor een plaats in deze rubriek, maar Wesley scoorde even voor affluiten ook zijn vijfde goal, en hij maakte er zo een unieke "Vijfklapper" van. Chapeau !
Op de vorige speeldag met 330 gescoorde goals, waaronder een dik dozijn hattricks, kwamen de schutters boven drijven maar ook een aantal andere uitblinkers. Zo is er deze week een erg opvallende doelman bij, een al even sterke aanvaller en de maker van een "Klavertje Vier". Pas bij het nalezen viel het ons trouwens op dat we met deze "Drie" helemaal in de streek rond Turnhout zitten.
1. Oussayd Belkouch, doelman van ASV Geel (1e provinciale)  speelde een supersterke partij tegen FC Oppuurs, dat er volop in vloog maar niet scoorde, ook niet op strafschop, want Oussayd stopte die. ASV speelde heel de tweede helft met tien man maar de Geelse keeper schudde een aantal wonderbaarlijke reddingen uit zijn mouw. Het werd uiteindelijk 1 - 1, met dank aan Oussayd voor het punt.

2. Mathias Deproost, FC Zwaneven (2e provinciale B)  speelde zich in de kijker op het veld van Vlimmeren, dat met 0 - 4 werd "ingepakt" door de promovendus. In de eerste helft opende hij de score, en ook na de rust bleef hij de gevaarlijkste speler op het veld. Zijn prestatie was indrukwekkend, en na de 0 - 2 plakte Mathias (27 jr.) er nog twee stuks bij voor zijn hattrick én een plaats in sommige notaboekjes.

3. Michiel Huygaerts, White Star (3e provinciale A)  rondde de kaap van 100 goals en bereikt daarmee de status van clubicoon. Het werd een 2 - 8 zege tegen Oosthoven, dat niet slecht speelde maar niet op kon tegen de klasse van de tegenstander. Nog voor de rust scoorde Michiel al een hattrick, en in de tweede helft maakte hij daar een "Klavertje" van, mét een dik verdiende applausvervanging er bovenop.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 1 OKTOBER 2020

Het virus deed alweer negen wedstrijden uitvallen, en hopelijk kunnen we ons in de volgende weken en maanden allemaal voldoende motiveren om toch alle maatregelen goed op te volgen. Uitzinnig feesten is immers (voorlopig) maar bijzaak. En voor de clubs, let op, wees streng en laat iedereen de voorschriften volgen want er zijn controles aangekondigd. Elke euro boete is er één te veel.

Wat ons rijtje van deze week betreft, daarin kozen we logischerwijze voor het enige "Klavertje Vier" van de vorige speeldag, waarin we voor de rest vijf hattricks en 301 goals telden. Verder was er ook een uitzonderlijk doelpunt dat zijn plaats in de "Drie" verdient en een jonge uitblinker, waarmee we onze rubriek ook beginnen.

1. Raoul Lejour, K Gooreind VV (3e provinciale A)  is een veelbelovende speler van 21 jaar. Hij mocht tegen co-leider Poppel pas na het uur invallen bij een 0 - 1 voorsprong, maar hij gaf even later een assist voor de tweede en beslissende 0 - 2. Gooreind, tot dan nog zonder punten, stak daarmee de eerste overwinning in de tas, met dank aan Raoul, wiens naam ongetwijfeld hier en daar genoteerd werd.

2. Fernando Pique, Willebroekse SV (3e provinciale B)  werd een van de meest opvallende spelers in de spektakelwedstrijd tegen Halle, dat goed meespeelde maar uiteindelijk met 5 - 3 verloor. Fernando scoorde die nummer vijf met een "Pélé-doelpunt" waarbij hij de bal vanop de eigen helft precies achter de bezoekende doelman tegen de netten schoot, een goal die hij absoluut nooit gaat vergeten.

3. Laurens Van den Brande, KFC Tongerlo (4e provinciale E)  was net als zijn ploeggenoten flink gemotiveerd om de hatelijke nul van de tabellen te krijgen tegen collega-rode lantaarn Herselt B. Het werd uiteindelijk een 6 - 0 zege voor Tongerlo, waarbij Laurens (27 jr.) in de eerste helft twee keer scoorde. Na de rust deed hij dat opnieuw, en hij mag dit zuiver "Klavertje Vier" dus in zijn memoires schrijven.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 24 SEPTEMBER 2020

Op de vorige speeldag zagen we zeven uitgestelde duels, 313 goals, een half dozijn hattricks maar ook onze eerste twee exemplaren van een "Klavertje Vier" die allebei uit vierde proviciale komen en gescoord werden door piepjonge beloften.

Zij krijgen uiteraard hun verdiende plaats in onze rubriek, en als derde in het rijtje van deze week zetten we daar een toch wel wat speciale "Vijfklapper" bij.

1. Ryan Adalla, KVV Ternesse B (4e provinciale B)  is nauwelijks 19 maar hij weet het doel al heel goed staan, getuige zijn vier treffers tijdens de spektakelwedstrijd bij en tegen Ekeren Donk. Met twee doelpunten voor de rust en twee erna werd hij de meest opvallende speler van zijn team, dat het duel uiteindelijk won met 5 - 8 en daarmee in één trek ook de koppositie greep in het nog prille klassement.

2. Eren Gürbüz Lemstra, VC Wilrijk B (4e provinciale C)  legde eveneens een opvallende prestatie op de mat tegen VC Mortsel OG B, dat een vroege tegengoal pareerde maar daarna op achtervolgen aangewezen was tegen de ontketende Wilrijkenaars. De 18-jarige Eren scoorde bij de 2 - 7 zege in beide helften twee keer en maakte zo zijn "Klavertje" compleet. En ook hier was de eerste plaats de beloning.

3. Dorien Van Giel, KSC Mechelen (dames 1e provinciale)  heeft denkelijk een paar toegewijde fans. We kregen haar naam als suggestie doorgestuurd voor de "Drie" vanwege haar prestatie bij de provinciale dames van KSC Mechelen, die de FC VDP met 3 - 8 versloegen. Dorien (25 jr.) maakte in de eerste helft al vier doelpunten, en met haar vijfde na de rust is zij dit seizoen de eerste met een "Vijfklapper".

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 17 SEPTEMBER 2020

De lang verwachte start van de competitie leverde al meteen een aantal opvallende kandidaten op. Uit dat rijtje kozen we een doelman, een drie keer scorende aanvaller en een wel erg opvallende kerel. We telden trouwens in totaal 335 doelpunten en zeven hattricks.
1. Oussayd Belkouch, doelman van ASV Geel (1e provinciale)  was negentig minuten lang een betrouwbare pion tussen de palen van de Gelenaars, die na de gedwongen stap terug zowat de meest gemotiveerde ploeg van 1e provinciale zullen zijn. Oussayd (25 jr.) verrichtte een aantal wonderbaarlijke reddingen en hield zo de nul tegen KFC Kontich, dat na het 0 - 1 verlies terecht flink teleurgesteld afdroop.

2. Glenn Van den Buijs, KSK Kalmthout (1e provinciale)  zette met drie treffers de ambities van KSK kracht bij tijdens de 5 - 1 zege tegen OG Vorselaar, dat in bekervorm is maar te weinig weerwerk kon bieden. Glenn toverde een rake volley uit zijn schoenen en deed er in het laatste half uur nog twee goals bij die de driepunter nog meer glans gaven en hem een dik verdiende applausvervanging opleverden.

3. Etienne Madawa-Sharadi, GR Katelijne (2e provinciale A)  verzilverde even voor tijd tegen nieuwkomer Zandvliet een strafschop die de 2 - 0 zege veilig stelde, op zichzelf niet zo uitzonderlijk of speciaal, ware het niet dat hij 46 lentes telt. Daarmee is Etienne, die in het verleden ook in de nationale reeksen actief was en wiens roots in Congo liggen, zonder twijfel de "Nestor" van het provinciale voetbal.

LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E 4e Provinciale F

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale 3e Provinciale A 3e Provinciale B
4e Provinciale A 4e Provinciale B    


DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2020-2021

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.