Klapper van de Week
Update: 21/09/2020 om 11:24u
Extra Allerlei Klapper van de Week
Laatste update: 21/09/2020 om 11:24u
Reizen naar Sportevents
www.travel2sports.be
Meer info...
Schoonheidsinstituut
Winterdreef 23, Oud Turnhout
www.naturelle.be
Meer info...
DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2020-2021

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een duel waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

** Een suggestie voor de "Klapper", waarbij er ook nog extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur. Dat kan via onze tijdelijke contactpagina waar u voorlopig eerst wel even het juiste e-mailadres in elkaar moet puzzelen. Of stuur uw suggestie door via sms (0495.10.80.82).

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.
- Voor de "Klappers" van het seizoen 2019-2020, klik hier.

Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 21 SEPTEMBER 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale E:
Jong Rita Lyra-Lierse Berlaar - SK Peulis, uitslag 5 - 4.

Het virus blokkeerde zeven wedstrijden die dus later zullen ingehaald moeten worden. Voor de rest was er op de zonnige provinciale velden heel wat spektakel te beleven en er vielen ook veel doelpunten. Slechts in twee duels kon de bordjesman rustig op zijn stoel blijven zitten.

Net als vorige week telde onze eerste lijst acht serieuze kandidaten, waarbij er ook een aantal van de 23 geprogrammeerde derby's stonden. Onze "Klapper" komt deze week uit 4e E, waar er in totaal 42 treffers genoteerd werden (gemiddeld 6 per wedstrijd) en waar er ook een match bij was die evengoed in deze hoofding had kunnen staan.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* RVC Hoboken A - VC Mortsel OG A (2e provinciale A), uitslag 3 - 1. Dit burenduel stond op meer dan één gebied bol van de emoties. Na een overtuigende week opende de thuisploeg ook nu de score, en nadat VC overnam maar niet raak trof tilde Hoboken na de rust de stand naar 2 - 0. Meteen daarna werd het toch 2 - 1, en in een soms fel betwist laatste half uur greep RVC de zege, én een zes op zes.

* VV Laakdal - Excelsior Vorst (3e provinciale C), uitslag 1 - 2. In één van de meest klassieke Kempische derby's, dit seizoen opnieuw op de kalender, openden de gasten even voor het half uur de score, ze deden daar snel de 0 - 2 bij. Laakdal draaide in de tweede helft de kraan een stuk verder open en kon een kwartier voor tijd terecht tegenscoren. Ze pakten daarna nog bijna een puntje, maar Vorst hield stand.

* SK Ekeren Donk - KVV Ternesse B (4e provinciale B), uitslag 5 - 8. De supporters konden volop genieten van de laatste zomerzon maar ook van een doelpuntenfestival, waarbij KVV vrolijk uitliep tot 0 - 4. Maar even voor de rust en net daarna hing Donk de bordjes gelijk, en ze scoorden ook de 5 - 4. Maar Ternesse repliceerde meteen (5 - 5) en in de zinderende laatste minuten deden ze dat nog drie keer.

* SV Grasheide - KFC Zammel (4e provinciale E), uitslag 4 - 3. Een enthousiaste thuisploeg liep binnen het kwartier uit tot 2 - 0 maar nog voor het half uur kwamen de gasten langszij en op slag van rust trapten ze ook de 2 - 3 op het scorebord. Grasheide kwam na de pauze echter sterk uit de vernieuwde kleedkamers, en na de verdiende 3 - 3 pakten ze in de laatste seconden van de extra tijd de volle winst.
Jong Rita Lyra-Lierse Berlaar - SK Peulis

Beide ploegen openden de competitie vorige week met een driepunter en zo beloofde dit een interessant duel te worden tussen de club met de vernieuwde (voor journalisten iets te lange) naam en Peulis, dat twee jaar geleden tweede eindigde en nét niet promoveerde. Het werd een memorabele namiddag, waarbij de inzet en vooral het scoreverloop de titel "Klapper van de Week" meer dan waard waren.

In de eerste helft konden bezoekers Yelmen Dockx en Hannes Lettany hun ploeg op een 0 - 2 voorsprong zetten, en dat werd ook de ruststand. En toen de ervaren Tijl Vanden Eynde er meteen na de rust ook 0 - 3 van maakte leek de thuisploeg al snel een vogel voor de kat, maar Robbe Verstrepen en kapitein Glen Van Loock op strafschop zorgden voor de hoopvolle 2 - 3.

De bezoekende kapitein Joeri Uytterhoeven drukte die hoop echter al snel de kop in met de 2 - 4. Maar in het laatste kwartier verhoogde een gedreven JRLLB de inzet en de druk, al leek de 3 - 4 via opnieuw Glen Van Loock ook beslissend te gaan worden, want die stand stond vijf minuten voor tijd ook nog op het scorebord.

Maar in het voetbal is heel veel mogelijk en de goden waren de thuisploeg blijkbaar goed gezind, want middenvelder Roel Peeters scoorde de gelijkmaker, en nog voor iedereen daarvan helemaal bekomen was en minuut 90 liep maakte Michael Lauwers er nog 5 - 4 van, een overwinning die zonder twijfel heel weinig thuissupporters, na de eerdere ruime achterstand, nog verwacht hadden.

En zo hebben we alweer een mooie "Klapper" voorzien van negen doelpunten en alle verdere ingrediënten, waarbij scheidsrechter Christophe Lenaers de gele kaart zes keer uit de borstzak haalde. Daarvan waren er vier voor de gasten, die volgende week de trip maken naar Grasheide, terwijl er voor JRLLB een verplaatsing wacht naar stoetersdorp Herenthout.

Zie ook de pagina 4e Provinciale E.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 14 SEPTEMBER 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
Excelsior FC Essen - K Nieuwmoer FC, uitslag 5 - 5.

Op de eerste speeldag van een hopelijk lang en volledig seizoen konden we al meteen een lijst opstellen met een achttal kandidaten. De hoge en vaak afwisselende scores waren daarbij in de eerste plaats onze leidraad, en er stonden ook een stuk of twintig derby's op het programma.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Herselt A - K Zandhovense SK (2e provinciale B), uitslag 4 - 4. De gasten klommen twee keer op voorsprong, maar na de rust draaide Herselt de 1 - 2 om in een 3 - 2 voorsprong. Twintig minuten voor tijd scoorde Zandhoven de gelijkmaker en op de valreep zelfs de 3 - 4, maar in de laatste seconde greep Herselt nog een puntje, zodat beide ploegen beloond werden voor het geboden spektakel.

* Willebroekse SV - Sporting Burcht (3e provinciale B), uitslag 3 - 4. Na een dubbele voorsprong en een tegengoal op strafschop scoorde WSV de schijnbaar geruststellende 3 - 1 ruststand. Maar in het begin van de tweede helft maakte Burcht de aansluitingstreffer en daarna ook de gelijkmaker, en op de rand van het laatste kwartier beloondden de sterk spelende gasten zichzelf nog met de winnende goal.

* K Meerle FC - KSV Wildert (4e provinciale A), uitslag 4 - 3. In een mede door het scoreverloop spectaculaire wedstrijd kwamen de gasten op het halfuur op 0 - 1 en dat werd ook de ruststand. Toen het even na de pauze ook 0 - 2 werd leek de Meerlese kaars uit. De ploeg knokte zich echter naar 2 - 2 en slikte dan een strafschop, maar in een bruisend slot greep groenwit met twee goals toch nog de zege.

* Los Incas Antwerpen - K Boechoutse VV (4e provinciale C), uitslag 6 - 5. Als debutant in het provinciale voetbal hebben de Incas al meteen voor spektakel gezorgd met een driepunter. Boechoutse kwam al in de eerste minuut op 0 - 1 en dat werd ook de ruststand. In een ongelofelijke en met 10 goals gekruide tweede helft werd het 1 - 1, 2 - 1, 2 - 2, 2 - 3, 3 - 3, 4 - 3, 4 - 4, 5 - 4, 5 - 5 en uiteindelijk 6 - 5...
Excelsior FC Essen - K Nieuwmoer FC

De veelbelovende eerste polderderby tussen de naaste buren voldeed volledig aan de gestelde verwachtingen en weinigen gingen achteraf echt teleurgesteld naar huis, uitgezonderd sommige Essenaren misschien.

Deze competitiestart was er alvast eentje om in te lijsten. Beide clubs promoveerden naar derde provinciale, en we kunnen ons dit seizoen vooral in dat noordelijke hoekje aan heel wat interessante derby's verwachten, want ook ondermeer Gooreind en Achterbroek liggen in de geburen.

Na een mooi op- en neergaande eerste helft ging Nieuwmoer met 0 - 2 aan kop na doelpunten van Jaimy Severin en Berten Augustyns. Meteen na de rust hing thuiskapitein Yannick Van Wallendael met twee treffers op evenveel minuten de bordjes terug gelijk, en dat deed hij opnieuw nadat bezoeker Mathy Sebrechts zijn ploeg op 2 - 3 had gezet.

Nauwelijks één minuutje na de 3 - 3 maakte youngster Maarten Nelen er 4 - 3 van. Tot drie minuten voor tijd stond deze nakende thuiszege ook op het scorebord, en dat leek al helemaal een feit nadat invaller Italo Freitas Silva er 5 - 3 van had gemaakt.

Maar de allerlaatste spectaculaire minuten zouden daar anders over beslissen. In minuut 90 floot ref Dieter Van den Hoeck een strafschop voor Nieuwmoer. Die werd binnengetrapt door Yenthe Vanthillo (5 - 4) en luttele seconden later deed invaller Nick Francken de boel helemaal ontploffen met de ultieme gelijkmaker: 5 - 5.

Het werd daar in Essen dus een letterlijk en figuurlijk hete zaterdagavondderby met slechts twee gele kaarten (beide voor de thuisploeg), en zo hebben wij meteen een mooie eerste "Klapper" van dit nieuwe seizoen.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E 4e Provinciale F

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale 3e Provinciale A 3e Provinciale B
4e Provinciale A 4e Provinciale B