U bekijkt de niet-mobiele weergave. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Spelpakketten voor zieke kindjes
in het ziekenhuis, en voor
hun broertjes en zusjes.
DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2020-2021

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een duel waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

** Een suggestie voor de "Klapper", waarbij er ook nog extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur. Dat kan via onze tijdelijke contactpagina waar u voorlopig eerst wel even het juiste e-mailadres in elkaar moet puzzelen. Of stuur uw suggestie door via sms (0495.10.80.82).

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.
- Voor de "Klappers" van het seizoen 2019-2020, klik hier.

Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 12 OKTOBER 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
Excelsior Mariaburg A - VVH Lippelo, uitslag 5 - 3.

Met opnieuw acht afgelaste (covid)wedstrijden geraakt de "inhaalkalender" alsmaar voller. Hopelijk zijn er niet te veel ingrijpende maatregelen nodig, maar onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de mensen die "het" vast hebben en moeten overwinnen.

Intussen gaan onze rubrieken (voorlopig) gewoon verder, en we konden alweer een stuk of negen kandidaat-klappers selecteren. Een aantal van hen lag eigenlijk dicht bij elkaar, maar onze definitieve keuze mag er toch zijn, vinden we.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* RVC Hoboken A - VC Wilrijk A (2e provinciale A), uitslag 1 - 3. Er viel heel wat te beleven in deze geanimeerde derbyclash tussen het nog ongeslagen RVC en het "vernieuwde" Wilrijk. De gasten liepen uit tot 0 - 2 maar op slag van rust kregen ze een strafschop en een rode kaart tegen. De thuisploeg vloog er na de rust in maar de gelijkmaker bleef uit, en met tien man forceerde VC even voor tijd de beslissing.

* FC Turk Sport - Schelle Sport (3e provinciale B), uitslag 3 - 4. Er vielen zeven doelpunten in dit levendig duel waarin de thuisploeg een vroege 0 - 1 achterstand in de tweede helft kon ombuigen naar een hoopgevende 3 - 1. Maar net voor het uur prikten de gasten de aansluitingstreffer binnen, en in een intens en spannend laatste gedeelte scoorden ze zowel de gelijkmaker als de winnende vierde goal.

* Excelsior Bouwel - KSK Wavria A (3e provinciale C), uitslag 3 - 1. Er was vrij veel belangstelling voor de komst van de ongeslagen leider, die bovendien als enige ploeg uit de provinciale reeksen nog geen goal binnenkreeg. Ze benadrukten die status ook met de 0 - 1 maar na de rust maakte Excelsior gelijk. Een kwartier voor tijd viel ook de 2 - 1, en een late counter leverde ook de verdiende Bouwelse zege op.

* Horendonk FC - K Brecht SK (4e provinciale A), uitslag 3 - 4. De thuisploeg kreeg, na een wat mindere start, nu het bezoek van het gedegradeerde maar flink gemotiveerde Brecht, dat ook direct op voorsprong kwam. Twee snelle tegengoals en een owngoal maakten daar echter 3 - 1 van. Op strafschop werd het 3 - 2, en in een erg spannende tweede helft kwamen daar nog twee Brechtse treffers bij.
Excelsior Mariaburg A - VVH Lippelo

Na de afgelopen intense maanden en de fusie met Kaart was de competitiestart van Excelsior Mariaburg (met 4 op 12) niet de sterkste, maar het seizoen is (hopelijk) nog lang. VVH Lippelo promoveerde verdiend naar derde provinciale, zag wel een paar sterkhouders vertrekken maar nestelde zich voorlopig in het linkse rijtje.

Het werd een mooie en opwindende zaterdagavond met acht doelpunten en een pittig en afwisselend scoreverloop, dat begon met een doelpunt van bezoeker Glenn Van Trier, die de eerste aanval afrondde: 0 - 1. Excelsior stak een tandje bij maar pas een half uur later scoorde Konstantin Kudrjavtsev de gelijkmaker, en daar deed Foeke Fissers op slag van rust ook de 2 - 1 bij.

VVH benutte de pauze voor een adrenalinestoot en binnen de tien minuten draaiden spits Joran De Bruyn en opnieuw Glenn Van Trier de achterstand om in een 2 - 3 voorsprong. De thuisploeg sloeg echter sterk terug en op het uur leverde dat de verdiende gelijkmaker op via Ruben Vanwelkenhuysen (3 - 3).

Daarna werden er aan beide kanten een paar wissels doorgevoerd, maar dat draaide vooral uit in het voordeel van een sterker wordend Mariaburg. Met nog een kleine tien minuten te gaan zette de 19-jarige en pas ingevallen Jarne Wallaert de 4 - 3 op het scorebord, en dat sneed de adem van de gasten af, zeker toen ze even later een penalty tegenkregen die door de eveneens ingevallen Bert Andriessen werd benut: 5 - 3.

Zo vielen er maar liefst acht doelpunten in deze spectaculaire "Klapper" die de thuisploeg tot op een paar punten van de vierde plaats brengt, terwijl Lippelo naar het rechtse rijtje zakt. Beide ploegen spelen volgende week tegen de gedeeld tweede in het klassement: Excelsior moet dan naar Schelle, en VVH krijgt Lint op bezoek.

Scheidsrechter Jens Van den Eynde leidde dit duel en kon het aantal gele kaarten tot twee beperken, één voor elke ploeg.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 5 OKTOBER 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
Zwaluwen Olmen - K Merksplas SK, uitslag 1 - 3.

Vooraf stipten we een stuk of zestien interessante derby's aan, maar logischerwijze brachten die niet allemaal het verhoopte spektakel. Er waren ook een vijftal afgelaste wedstrijden, waarvoor er dus alweer een nieuwe datum gezocht moet worden.

Er werd op de deze speeldag ook heel wat gescoord, en mede hierdoor telde ons eerste lijstje tien kandidaten. Het was voor ons dus weer kiezen, rekening houdend met onder andere het scoreverloop en de einduitslag.

* KSK Oosthoven - White Star Schorvoort (3e provinciale A), uitslag 2 - 8. Beide clubs liggen op een steenworp afstand van elkaar maar de bezoekers gaven hun buren al snel het nakijken met drie doelpunten. Een moedig KSK prikte tegen, ook na de rust, maar White Star benadrukte de ambitie om terug te promoveren met sterk en goed georganiseerd voetbal, en rondde het spektakel af met vier treffers.

* KVNA Wortel - KFC Poppel (3e provinciale A), uitslag 2 - 1. De thuisploeg speelde zich voor de twee week op rij in deze rubriek met een fel bevochten driepunter tegen achtervolger Poppel, dat in deze derby de score opende maar quasi meteen de gelijkmaker slikte. Na de rust bleef de strijd intens en spannend om volgen, en nadat Poppel met tien verder moest greep leider Wortel de zege en de 12 op 12.

* KSC Maccabi - K Hove Sport (4e provinciale C), uitslag 3 - 6. KSC leek de slechte competitiestart te gaan rechtzetten met twee goals, en ook nadat Hove langszij kwam scoorden ze opnieuw (3 - 2). In de tweede helft profiteerden de gasten op hun beurt van de sterke rugwind. Ze scoorden eerst de gelijkmaker en daarna nog drie goals op dik tien minuten, goed voor drie punten en de co-leidersplaats.

* FC Blaasveld - VC Rijmenam (4e provinciale D), uitslag 4 - 4. Er stonden een aantal "Mechelse" derby's op het programma, en in deze zagen de kijkers voor de rust maar liefst vijf doelpunten. VCR nam eerst een dubbele voorsprong, en na een tegengoal van Blaasveld deden ze er daar opnieuw twee bij (1 - 4) maar na de rust greep een knokkende thuisploeg met drie treffers toch nog een puntje.
Zwaluwen Olmen - K Merksplas SK

Dat de strijd tussen de eerste en de laatste in de klassering niet altijd een walk-over is voor de leider blijft een huizenhoog voetbalcliché. De Zwaluwen stegen na vorig seizoen opnieuw naar 2e provinciale en ze drukten in de eerste drie wedstrijden hun stempel op de competitie met een 9 op 9, met de leidersplaats als verdiende beloning.

Merksplas speelde nog maar twee wedstrijden, kreeg daarin negen doelpunten tegen en scoorde zelf nog niet, zodat de jongens de rode lantaarn meedroegen. Logisch dus dat de trip naar Olmen werd aangevat met de nodige vlinders in de buik, maar die zouden snel verdwijnen, want bij de eerste aanval maakte Jelle Adriaensen er 0 - 1 van.

Daar moest de thuisploeg even van bekomen, maar de spelers toonden meteen hun voetballende kwaliteiten en de ervaren Martijn Plessers hing net voorbij het kwartier de bordjes gelijk. Dat was voor hen ook het sein om de druk te verhogen. Merksplas moest regelmatig terug op de eigen helft maar kraakte niet, en het had in doelman Robbe Vermetten bovendien een sterk sluitstuk tussen de palen: tot twee keer toe verhinderde hij een tweede tegendoelpunt.

Na de warme versnaperingen was bezoeker Jelle Adriaensen opnieuw bij de pinken. Hij strafte een foutje in de thuisverdediging netjes af: 1 - 2. Dat zette Olmen opnieuw aan het werk en een nieuwe gelijkmaker hing een paar keer in de lucht, maar Merksplas hield stand tot de laatste minuut waarin het nog een strafschop kreeg, die door de jonge Jerzy Vermeeren ijzig kalm werd benut: 1 - 3.

Deze eindstand was al bij al toch wel een verrassing te noemen, maar KMSK verdiende de drie punten absoluut. Het kan vanaf nu ook naar boven kijken, want de afstand tot de tweede plaats is slechts vier punten. Dat er achteraf in Merksplas nog even een glas op werd gedronken is logisch, zeker omdat het daar "Kermiszaterdag" was, zowat de enige in de omgeving trouwens.

Ref Gerry Saenen leidde dit duel en trok drie keer geel voor de Zwaluwen, die wel hun leidersplaats behouden. Ze maken volgende zondagnamiddag de verplaatsing naar Lentezon Beerse (nu 15e), terwijl Merksplas dan het 14e geklasseerde Herselt op bezoek krijgt.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 28 SEPTEMBER 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale E:
VC Immer Oost - K Ramsel FC, uitslag 4 - 5.

Ook nu vielen er weer negen wedstrijden uit vanwege het virus, maar dat weerhield veel andere ploegen er opnieuw niet van om negentig minuten lang voor volledige inzet en spektakel te zorgen.

Uit een zevental kandidaten kozen we als "Klapper" een wedstrijd met negen goals en een mooi scoreverloop, en opvallend: het was er weer eentje uit 4e provinciale E, de reeks uit de Zuiderkempen, waar er dit seizoen dus heel wat streekderby's zijn.

* KSK Weelde - FC Zwaneven (2e provinciale B), uitslag 4 - 7. De gepromoveerde gasten vlogen er sterk in en beloonden zichzelf vrij snel met de 0 - 3. Pas rond het uur prikte KSK twee keer tegen maar dat deed Zwaneven drie keer, zodat er op zeven minuten tijd een 2 - 6 op het bord stond. Met nog een treffer aan elke kant en een laatste thuisgoal werd het een toch wel opvallende uitslag voor deze afdeling.

* KVNA Wortel - K Achterbroek VV (3e provinciale A), uitslag 4 - 0. Na een sterke competitiestart waren beide teams co-leiders, en met het bezoek van het uit tweede provinciale komende Achterbroek stonden de Wortelse zenuwen behoorlijk gespannen. In een goede eerste helft trof de thuisploeg twee keer raak. Na de rust kwamen de gasten fel opzetten maar twee extra thuisgoals beslisten de partij.

* Willebroekse SV - KFC Halle (3e provinciale B), uitslag 5 - 3. Ook hier vielen er heel wat goals. De thuisploeg scoorde twee keer maar Halle kwam terug langszij. SV trof na de rust opnieuw raak maar ook nu pareerde de KFC meteen. Even later kwam Willebroek weer op voorsprong (4 - 3) en nu moest Halle het hoofd buigen, want met een wel heel verre trap scoorden de gastheren nog een vijfde keer.

* KFC Herenthout - JRLL Berlaar (4e provinciale E), uitslag 4 - 2. Hier stonden de twee leiders tegenover elkaar en dat zorgde voor heel wat belangstelling. De KFC, vorig jaar nog in derde, kwam al vroeg op 1 - 0 maar op het half uur benutten de gasten een strafschop. Een kwartier voor tijd kwam JRLL weer voor maar even later werd het 2 - 2, en met twee goals in de extra tijd greep Herenthout de zege nog.
VC Immer Oost - K Ramsel FC

Zowel de fusieclub als de bezoekers kenden een niet ideale competitiestart, al vallen daar vanzelfsprekend nog geen echte conclusies uit af te leiden. Afgaande op de commentaren zijn in dit nieuwe seizoen vooral de ambities van Ramsel vrij groot, en dat is onder andere te merken aan de gedane transfers.

De thuisploeg startte sterk en de jonge Kieran Dams verzilverde die inzet met twee doelpunten op twintig minuten tijd, zodat de gasten in de achtervolging moesten, maar pas even voor de rust leverde hen dat de 2 - 1 op, via een door Artuur Engelen benutte strafschop.

Die tegentreffer bleek ook een voorbode van hun tweede helft te zijn, want in de eerste vijf minuten na de rust scoorde Bram Janssens twee keer: 2 - 3. Van die klap moest Immer-Oost even bekomen maar daar kregen ze nauwelijks tijd voor, want Ramselspits Kevin Vandenbergh zette even later ook de 2 - 4 stand op het bord.

De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en met frisse moed gingen ze een paar minuten later in de tegenaanval, en met succes: Kieran Dams en Liam Dams brachten VC op twee minuten tijd langszij: 4 - 4.

Dan kreeg thuisspeler Toon Van Dyck zijn tweede geel, en daarna leek de partij op een gelijkspel af te stevenen, maar met nog een dik kwartier te spelen besliste Bram Janssens deze derby met de 4 - 5. Daarna kon Immer-Oost niet meer tegenscoren, en speelde Ramsel de rest van de wedstrijd zonder al te grote problemen uit.

Met negen doelpunten, veel inzet en spanning kregen we dus alweer een mooie "Klapper van de Week". Scheidsrechter Tom Wagemans trok één keer geel voor Ramsel, en twee keer geel plus één rode kaart voor Immer-Oost, dat volgende week KV Hooikt B op bezoek krijgt. Ramsel speelt dan thuis tegen rode lantaarn Herselt B.

Zie ook de pagina 4e Provinciale E.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 21 SEPTEMBER 2020

Jong Rita Lyra-Lierse Berlaar - SK Peulis, uitslag 5 - 4.

Het virus blokkeerde zeven wedstrijden die dus later zullen ingehaald moeten worden. Voor de rest was er op de zonnige provinciale velden heel wat spektakel te beleven en er vielen ook veel doelpunten. Slechts in twee duels kon de bordjesman rustig op zijn stoel blijven zitten.

Net als vorige week telde onze eerste lijst acht serieuze kandidaten, waarbij er ook een aantal van de 23 geprogrammeerde derby's stonden. Onze "Klapper" komt deze week uit 4e E, waar er in totaal 42 treffers genoteerd werden (gemiddeld 6 per wedstrijd) en waar er ook een match bij was die evengoed in deze hoofding had kunnen staan.

* RVC Hoboken A - VC Mortsel OG A (2e provinciale A), uitslag 3 - 1. Dit burenduel stond op meer dan één gebied bol van de emoties. Na een overtuigende week opende de thuisploeg ook nu de score, en nadat VC overnam maar niet raak trof tilde Hoboken na de rust de stand naar 2 - 0. Meteen daarna werd het toch 2 - 1, en in een soms fel betwist laatste half uur greep RVC de zege, én een zes op zes.

* VV Laakdal - Excelsior Vorst (3e provinciale C), uitslag 1 - 2. In één van de meest klassieke Kempische derby's, dit seizoen opnieuw op de kalender, openden de gasten even voor het half uur de score, ze deden daar snel de 0 - 2 bij. Laakdal draaide in de tweede helft de kraan een stuk verder open en kon een kwartier voor tijd terecht tegenscoren. Ze pakten daarna nog bijna een puntje, maar Vorst hield stand.

* SK Ekeren Donk - KVV Ternesse B (4e provinciale B), uitslag 5 - 8. De supporters konden volop genieten van de laatste zomerzon maar ook van een doelpuntenfestival, waarbij KVV vrolijk uitliep tot 0 - 4. Maar even voor de rust en net daarna hing Donk de bordjes gelijk, en ze scoorden ook de 5 - 4. Maar Ternesse repliceerde meteen (5 - 5) en in de zinderende laatste minuten deden ze dat nog drie keer.

* SV Grasheide - KFC Zammel (4e provinciale E), uitslag 4 - 3. Een enthousiaste thuisploeg liep binnen het kwartier uit tot 2 - 0 maar nog voor het half uur kwamen de gasten langszij en op slag van rust trapten ze ook de 2 - 3 op het scorebord. Grasheide kwam na de pauze echter sterk uit de vernieuwde kleedkamers, en na de verdiende 3 - 3 pakten ze in de laatste seconden van de extra tijd de volle winst.
Jong Rita Lyra-Lierse Berlaar - SK Peulis

Beide ploegen openden de competitie vorige week met een driepunter en zo beloofde dit een interessant duel te worden tussen de club met de vernieuwde (voor journalisten iets te lange) naam en Peulis, dat twee jaar geleden tweede eindigde en nét niet promoveerde. Het werd een memorabele namiddag, waarbij de inzet en vooral het scoreverloop de titel "Klapper van de Week" meer dan waard waren.

In de eerste helft konden bezoekers Yelmen Dockx en Hannes Lettany hun ploeg op een 0 - 2 voorsprong zetten, en dat werd ook de ruststand. En toen de ervaren Tijl Vanden Eynde er meteen na de rust ook 0 - 3 van maakte leek de thuisploeg al snel een vogel voor de kat, maar Robbe Verstrepen en kapitein Glen Van Loock op strafschop zorgden voor de hoopvolle 2 - 3.

De bezoekende kapitein Joeri Uytterhoeven drukte die hoop echter al snel de kop in met de 2 - 4. Maar in het laatste kwartier verhoogde een gedreven JRLLB de inzet en de druk, al leek de 3 - 4 via opnieuw Glen Van Loock ook beslissend te gaan worden, want die stand stond vijf minuten voor tijd ook nog op het scorebord.

Maar in het voetbal is heel veel mogelijk en de goden waren de thuisploeg blijkbaar goed gezind, want middenvelder Roel Peeters scoorde de gelijkmaker, en nog voor iedereen daarvan helemaal bekomen was en minuut 90 liep maakte Michael Lauwers er nog 5 - 4 van, een overwinning die zonder twijfel heel weinig thuissupporters, na de eerdere ruime achterstand, nog verwacht hadden.

En zo hebben we alweer een mooie "Klapper" voorzien van negen doelpunten en alle verdere ingrediënten, waarbij scheidsrechter Christophe Lenaers de gele kaart zes keer uit de borstzak haalde. Daarvan waren er vier voor de gasten, die volgende week de trip maken naar Grasheide, terwijl er voor JRLLB een verplaatsing wacht naar stoetersdorp Herenthout.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 14 SEPTEMBER 2020

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
Excelsior FC Essen - K Nieuwmoer FC, uitslag 5 - 5.

Op de eerste speeldag van een hopelijk lang en volledig seizoen konden we al meteen een lijst opstellen met een achttal kandidaten. De hoge en vaak afwisselende scores waren daarbij in de eerste plaats onze leidraad, en er stonden ook een stuk of twintig derby's op het programma.

* KFC Herselt A - K Zandhovense SK (2e provinciale B), uitslag 4 - 4. De gasten klommen twee keer op voorsprong, maar na de rust draaide Herselt de 1 - 2 om in een 3 - 2 voorsprong. Twintig minuten voor tijd scoorde Zandhoven de gelijkmaker en op de valreep zelfs de 3 - 4, maar in de laatste seconde greep Herselt nog een puntje, zodat beide ploegen beloond werden voor het geboden spektakel.

* Willebroekse SV - Sporting Burcht (3e provinciale B), uitslag 3 - 4. Na een dubbele voorsprong en een tegengoal op strafschop scoorde WSV de schijnbaar geruststellende 3 - 1 ruststand. Maar in het begin van de tweede helft maakte Burcht de aansluitingstreffer en daarna ook de gelijkmaker, en op de rand van het laatste kwartier beloondden de sterk spelende gasten zichzelf nog met de winnende goal.

* K Meerle FC - KSV Wildert (4e provinciale A), uitslag 4 - 3. In een mede door het scoreverloop spectaculaire wedstrijd kwamen de gasten op het halfuur op 0 - 1 en dat werd ook de ruststand. Toen het even na de pauze ook 0 - 2 werd leek de Meerlese kaars uit. De ploeg knokte zich echter naar 2 - 2 en slikte dan een strafschop, maar in een bruisend slot greep groenwit met twee goals toch nog de zege.

* Los Incas Antwerpen - K Boechoutse VV (4e provinciale C), uitslag 6 - 5. Als debutant in het provinciale voetbal hebben de Incas al meteen voor spektakel gezorgd met een driepunter. Boechoutse kwam al in de eerste minuut op 0 - 1 en dat werd ook de ruststand. In een ongelofelijke en met 10 goals gekruide tweede helft werd het 1 - 1, 2 - 1, 2 - 2, 2 - 3, 3 - 3, 4 - 3, 4 - 4, 5 - 4, 5 - 5 en uiteindelijk 6 - 5...
Excelsior FC Essen - K Nieuwmoer FC

De veelbelovende eerste polderderby tussen de naaste buren voldeed volledig aan de gestelde verwachtingen en weinigen gingen achteraf echt teleurgesteld naar huis, uitgezonderd sommige Essenaren misschien.

Deze competitiestart was er alvast eentje om in te lijsten. Beide clubs promoveerden naar derde provinciale, en we kunnen ons dit seizoen vooral in dat noordelijke hoekje aan heel wat interessante derby's verwachten, want ook ondermeer Gooreind en Achterbroek liggen in de geburen.

Na een mooi op- en neergaande eerste helft ging Nieuwmoer met 0 - 2 aan kop na doelpunten van Jaimy Severin en Berten Augustyns. Meteen na de rust hing thuiskapitein Yannick Van Wallendael met twee treffers op evenveel minuten de bordjes terug gelijk, en dat deed hij opnieuw nadat bezoeker Mathy Sebrechts zijn ploeg op 2 - 3 had gezet.

Nauwelijks één minuutje na de 3 - 3 maakte youngster Maarten Nelen er 4 - 3 van. Tot drie minuten voor tijd stond deze nakende thuiszege ook op het scorebord, en dat leek al helemaal een feit nadat invaller Italo Freitas Silva er 5 - 3 van had gemaakt.

Maar de allerlaatste spectaculaire minuten zouden daar anders over beslissen. In minuut 90 floot ref Dieter Van den Hoeck een strafschop voor Nieuwmoer. Die werd binnengetrapt door Yenthe Vanthillo (5 - 4) en luttele seconden later deed invaller Nick Francken de boel helemaal ontploffen met de ultieme gelijkmaker: 5 - 5.

Het werd daar in Essen dus een letterlijk en figuurlijk hete zaterdagavondderby met slechts twee gele kaarten (beide voor de thuisploeg), en zo hebben wij meteen een mooie eerste "Klapper" van dit nieuwe seizoen.