Drie op een Rij
Update: 05/05/2022 om 09:43u
Archief Seizoen 2021-2022 Extra Allerlei Drie op een Rij
Laatste update: 05/05/2022 om 09:43u
Eenvoudige software voor correcte premiebetalingen aan spelers en trainers.
www.sportspay.be
Meer info...
Sportveldberegening
Ambachtstraat 7, Hoogstraten-
Minderhout, België.
www.spranco-matic.be
Meer info...
DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2021-2022

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.

Een uitzonderlijke prestatie kan ook nog een "Extra Vermelding" opleveren, maar dat zal niet elke week voorvallen.
Voor het "Drie op een Rij" - archief van vorig seizoen 2020-2021, klik hier.

Kies een datum voor de "Drie":

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 5 MEI 2022

In de laatste seizoensaflevering van deze rubriek (volgende afspraak op donderdag 8 september) kijken we weer even naar de meest opvallende speler van het afgelopen seizoen, en die geven we dan ook een dik verdiende "Extra Vermelding".

Die gaat wat ons betreft met éénparigheid van stemmen naar Kevin Vandenbergh van K Ramsel FC (4e provinciale E) die in de herfst van zijn nationale en internationele carrière op 38-jarige leeftijd terugkeerde naar zijn roots, en daar een resem goals scoorde die zijn ploeg uiteindelijk het kampioenschap opleverde. Zijn teller stopte op 59 stuks (!) en we vermoeden dat dit een absoluut record is in het hedendaagse provinciale voetbal. Onze gelukwensen Kevin, en doe er nog een jaartje bij...!

Medetitelkandidaat KFC Zammel nam vanaf speeldag 15 de koppositie over en ze bleven daar staan tot en met de voorlaatste speeldag, maar de rechtstreekse confrontatie met Kevin en zijn ploeg liet hen, na de nederlaag, wat verweesd en op een tweede plaats achter. Hopelijk kunnen de jongens in de eindronde hun verdiende promotie alsnog binnenhalen. Bij deze krijgen ook zij een "Extra Vermelding".
Ook onze andere "verkozenen" maakten één of meerdere doelpunten op de laatste speeldag. In totaal werden er trouwens 398 "echte" goals gescoord en daar waren ook twee "Klavertjes" bij. En ook hiervoor zitten we weer volledig in 4e provinciale.
1. Mathew Schillemans, KSK Ekeren Donk (4e provinciale B)  opende bij en tegen Tubantia al snel de score en nadat de thuisploeg gelijk kwam ontplofte hij pas echt. Rond het halfuur maakte hij met twee treffers zijn hattrick vol, en even na de rust maakte hij daar een "Klavertje Vier" van. De score liep uiteindelijk op tot 2 - 8 en Mathew (24 jr.) zal ook in de promotie-eindronde een te duchten spits zijn.

2. Robbe Van Gestel, KSK Oelegem (4e provinciale B)  is één van de jonge talenten bij KSKO. Hij is nog net een tiener en in de laatste competitiewedstrijd mocht hij na een uurtje invallen. Tegenstander Wijnegem B stond toen al op grote achterstand en ook Robbe deed zijn duit in het zakje. Op dik twintig minuten tijd leverde hij een loepzuiver "Klavertje Vier" af, en dat belooft nu al voor de eindronde.

3. Mathieu Wellens, VC Rijmenam (4e provinciale D)  is toch een beetje een "speciaal geval". Met zijn 42 lentes en 15 gescoorde goals bepaalde hij mede het sterke seizoen van VCR, dat zo'n 23 weken op de eerste plaats stond maar op de laatste speeldag tegen Wavria B toch moest winnen om kampioen te worden. Pas 10 minuten voor tijd werd het 1 - 0 toen Mathieu scoorde, meteen goed voor de titel.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 28 APRIL 2022

Met 10 hattricks en 369 gescoorde goals is de scherpte bij heel wat spelers ook in de laatste competitiefase blijkbaar nog niet helemaal afgebot. We kunnen ons echter levendig voorstellen dat het potje met conditie en motivatie hier en daar toch een beetje moet uitgeschraapt worden, want het was een lang en vaak vermoeiend seizoen met af en toe wat hindernissen.

Ook nu richten we onze schijnwerpers weer op drie voetballers die in de kijker liepen met een "Klavertje Vier", een uitdrukking die we min of meer lanceerden in het provinciale voetbal, en die naar het schijnt ook al een tijd op en naast het veld gebruikt wordt om makers van een hattrick tijdens de wedstrijd op te jutten, richting vierde treffer.

1. Jens Van Loon, KFC Antonia A (1e provinciale)  is de kaap van de dertig net gepasseerd. Hij had samen met zijn ploegmaats praktisch heel de wedstrijd vrij spel tegen KSV Bornem, dat na de degradatie naar eerste provinciale nu een blijkbaar ingecalculeerde stap verder terug zet. De eindscore liep op tot 8 - 0, waarvan Jens er bij zijn "Klavertje" zowel voor als na de rust twee voor zijn rekening nam.

2. Andreas Destoop, K Ternesse VV A (1e provinciale)  werd met lof en complimenten overladen na zijn opvallende prestatie bij de 2 - 5 zege op het veld van Rapid Leest dat, indien alles volgens plan verloopt, binnenkort een fusie aangaat met dorpsgenoot United. Andreas wordt er dit jaar 25 en hij pareerde een Leestse voorsprong met 2 tegengoals. Net voor en net na de rust kwam er daar nog eentje bij.

3. Lucas Nicasi, KSC Wiekevorst (4e provinciale E)  was flink op dreef in de derby bij en tegen Immer-Oost, dat negen punten voorsprong telde maar dat er niet echt bij te pas kwam tegen een goed draaiend KSCW. In de eerste helft liep de score al op tot 0 - 4, met drie stuks voor Lucas. Op het uur maakte hij er met zijn vierde een mooi "Klavertje" van, en volgens de kenners was er dat eentje om in te lijsten.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 21 APRIL 2022

We zijn alweer aan onze derde laatste "Drie" van dit seizoen toe. Daarin maken we ook nu weer plaats voor de schutters, want die waren afgelopen weekend serieus op dreef. In totaal telden we 383 goals, al waren er daar vijftien bij van drie forfaits.

Bij die 368 "echte" treffers waren er maar liefst 13 hattricks (!), maar ook drie "Klavertjes" van evenveel spelers, waarvan er eentje die prestatie al op woensdag afleverde. Zij mogen deze week met zijn drieën plaats nemen op ons ereschavotje.

1. Tommy Gommers, KFC Katelijne A (3e provinciale C)  was een gesel voor de verdedigers van degradant Rauw Sport, die hem in de inhaalwedstrijd van speeldag 25 al bij de eerste aanval zagen scoren. Rauw kon daarna wel terugslaan op strafschop, maar nog voor de rust deed Tommy (26 jr.) er nog een goaltje bij, en in het 5e kwartier maakte hij met twee extra treffers zijn "Klavertje Vier" volledig.

2. Dries Luyten, FC Merksem (4e provinciale B)  maakt deel uit van de supersterke kampioenenploeg die ook na de 26e wedstrijd geen enkel punt liet liggen. Deze prille dertiger maakte alweer indruk bij de 7 - 1 zege tegen Tubantia. Dries maakte in de eerste helft twee goals, stond even na het uur in voor een derde exemplaar, en wachtte tot in de allerlaatste minuut om zijn "Klavertje" af te ronden.

3. Neel Geuens, KFC Mol (4e provinciale F)  is de dertig alweer een paar jaar gepasseerd maar dat was absoluut niet te merken in de spektakelmatch bij het Geelse Verbroedering Alberta, dat met 2 - 7 het hoofd moest buigen. Neel opende de score en liet in het derde kwartier zijn naam als doelpuntenmaker nog twee keer noteren, en in de tweede helft zette hij met zijn vierde goal de kers op de taart.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 14 APRIL 2022

Met 388 goals werd er vorig weekend méér dan gemiddeld gescoord, vandaar dat we weer een plaatsje hebben gereserveerd voor de doelpuntenmakers. Maar we zetten ook een doelman in het zonnetje, al zijn z'n vooruitzichten qua "er in blijven" niet echt rooskleurig.
1. Ruben Coppens, doelman van FC Oppuurs (1e provinciale)  leverde een schitterende prestatie af tijdens de wedstrijd tegen het sterke KFC Kontich, dat al een heel seizoen op hoog niveau bezig is maar een vol uur lang niet voorbij de 27-jarige uitblinker geraakte. Pas in het vijfde kwartier konden ze hun 0 - 1 achterstand ombuigen tot 4 - 1, maar ondanks het verlies kreeg Ruben de meeste schouderklopjes.

2. Savio Stoffels, KFC Muizen (4e provinciale D)  is een jonge twintiger die bij de 6 - 3 overwinning tegen KVK Hingene in het eerste kwartier al 2 keer raak trof. Even voor het uur voegde hij daar op een paar minuten tijd ook een derde én een vierde aan toe, en even later maakte hij er een "Vijfklapper" van. Mede door Savio heeft Muizen de meest gescoorde goals in de reeks, en de eindronde wenkt.

3. Seppe Verheyen, FC Gierle (4e provinciale F)  maakte samen met zijn ploegmaats gehakt van rode lantaarn Hand-in-Hand Turnhout, dit seizoen nog altijd zonder overwinning. Ook nu slikten ze heel wat tegengoals. Voor de rust gebeurde dat al zeven keer, waarvan hij er twee voor zijn rekening nam. In het laatste halfuur deed Seppe (21 jr.) daar nog twee exemplaren bij, goed dus voor een "Klavertje Vier".

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 7 APRIL 2022

We hebben deze week een wel héél uitzonderlijke "Extra Vermelding". Die "E.V." is voor Lotfi Hajjab van SV Nielse uit 4e provinciale C, al het zou ons niet verbazen moest hij volgend seizoen voor een andere club uitkomen want hij is een echte doelpuntenmachine. Dat bewees hij dit seizoen ondermeer al met vier, vijf en zes goals in één wedstrijd, maar wat hij vorige zaterdagavond presteerde is uniek.

Tegen rode Lantaarn Oxford B was hij voor de rust al goed voor een "Vijfklapper", en in de tweede helft deed de 25-jarige Lotfi daar nog zeven treffers bij, zodat hij afklokte op maar liefst twaalf (!) stuks, een aantal dat we enkel kunnen belonen met de naam "Mitrailleur". Overigens vermoeden we dat dit de eerste en enige keer in lange tijd zal zijn dat we deze benaming bij de provincialers gebruiken.

Het werd uiteindelijk een 19 - 0 zege tegen de jongens van de Hemiksemse Oxford B-ploeg, waarmee we toch wel wat medelijden hebben, want ze blijven nog altijd puntenloos en slikten al 192 tegengoals. We kunnen alleen maar hopen dat ze er hun motivatie niet bij verliezen. Het leergeld dat ze dit seizoen betalen zal hen hopelijk in de toekomst nog flink wat opbrengen.
Het werd trouwens alweer een "Schuttersweekend" want met twee "Revolvers" en een "Klavertje" komen er deze week ook drie andere doelpuntenmakers aan bod in onze rubriek. Het totaal aantal was met 327 stuks echter geen record, want dat staat nog altijd op 427.
1. Kadir Yilmaz, FC Turk Sport Antwerpen (3e provinciale C)  stond zes keer aan het kanon in de spektakelwedstrijd bij en tegen TOR Deurne B, een duel dat met een 4 - 7 uitslag op onze kandidatenlijst voor de "Klapper" stond. Kadir (24 jr.) zette voor de rust de netten al drie keer bol, en dat deed hij in de tweede helft opnieuw, een zuivere "Revolver" dus, onze benaming voor zes goals in één wedstrijd.

2. Glenn Van Wezer, K Hove Sport (4e provinciale C)  is met zijn 28 lentes op de top van zijn fysiek en Hove deed in 2020 een uitstekende zaak door hem binnen te halen bij de club. Bij de 9 - 1 tegen Los Incas leverde Glenn met twee treffers in elke helft een mooi "Klavertje" af. Zo toont hij bijna wekelijks zijn neus voor doelpunten en ondermeer dat leidt zijn ploeg momenteel richting promotie-eindronde.

3. Marijn Gielis, KFC Zammel (4e provinciale E)  is één van de belangrijke pionnen bij de Gelenaars, die méér dan gereed zijn voor de sprong naar derde provinciale en dat zou wel eens met de titel kunnen zijn. Bij de 1 - 8 zege kwam thuisploeg Hooikt B wel op een 1 - 0 voorsprong maar Marijn (22 jr.) veegde die achterstand weg met twee goals. Na de rust maakte hij met nog vier goals zijn "Revolver" af.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 31 MAART 2022

Met nog vijf speeldagen voor de boeg stijgt de spanning op alle fronten verder. Een vielen al paar beslissingen, zowel qua promotie als degradatie, maar er zullen de volgende weken nog een aantal knopen doorgehakt moeten worden. En eigenlijk mogen we toch een beetje blij zijn dat we, al bij al, een vrij "normaal" verlopen competitie hebben gekend.

Wat de vorige speeldag betreft, daar vielen in totaal 347 doelpunten, waaronder negen hattricks. Voor de rest konden we daarbij ook één "Revolver" en twee "Klavertjes" noteren. Die hebben we trouwens gecombineerd om plaats te maken voor een "speciaal" geval...

1. Bayram Degirmenci, FC Antwerpen Noord (4e provinciale B)  was in zijn element bij de 9 - 3 zege tegen Wijnegem B, dat zelf dus drie keer kon scoren maar de volle laag tegen kreeg. Al na een dik halfuur had Bayram (34 jr.) er daarvan al vijf gemaakt, en een kwartier voor tijd zette hij de wenkende "Vijfklapper" om in een "Revolver". Het is overigens al de tweede maal dit seizoen dat hij zes keer raak treft.

2. Kenny Geudens en Karsten Pelgroms, van respectievelijk Blauwvoet Oevel (3e provinciale C) en Alberta Geel (4e provinciale F) lieten elk een "Klavertje" noteren. De ervaren Kenny (39 jr.) scoorde bij de 6 - 0 voor de rust vier keer tegen VV Laakdal, waardoor de eindronde wenkt, en tiener Karsten verdeelde zijn goals bij de 3 - 8 uitoverwinning tegen Hand-in-Hand Turnhout netjes over de twee helften.

3. Tim Van Dyck, KFC Olympic Essen (4e provinciale A)  is al heel lang met voetbalpensioen (° 1975 - tellen maar...). Olympic verdwijnt binnenkort en omdat er momenteel zoveel spelers ontbreken deed de club een beroep op Tim, die in Brecht werd geboren, daar ooit voor SK speelde en later naar Essen verhuisde. Pikant detail: hij scoorde de 0 - 1 op een door Brecht zwaar gecontesteerde strafschop.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 24 MAART 2022

De schutters waren vorig weekend weer aan het feest met 362 doelpunten in 84 wedstrijden, dik vier gemiddeld dus. Daar zaten onder andere 10 hattricks bij, 1 "Revolver" (zes goals in één match) en maar liefst 4 "Klavertjes". Daarom moesten we in onze "Drie op een Rij" een beetje improviseren, en hebben we die vier "Klavertjes" in tweeën verdeeld...

Meer bepaald kozen we er ééntje uit 2e provinciale, en drie andere die in 4e provinciale genoteerd werden. In 2e vier keer scoren is immers eerder uitzonderlijk, en datzelfde in 4e doen komt (met alle respect) toch vaker voor, zeker tegen het einde van de competitie wanneer er door schorsingen en kwetsuren vaker spelers van de B- naar de A-ploegen doorgeschoven moeten worden.

Daardoor wordt "de spoeling" in de B-ploegen soms wat dunner en krijgen ze vaak wat meer goals binnen, al doet dit natuurlijk niets af aan de verdienste van de doelpuntenmakers, die hier zoals steeds hun plaats krijgen bij 4, 5 of méér treffers.

1. Kevin Van Schaverbeke, FC Merksem (4e provinciale B)  is een scorende spits wiens naam ongetwijfeld al in een aantal notaboekjes staat. Hij was dit seizoen ondermeer goed voor vier en vijf goals, maar bij de 0 - 15 zege tegen VC Wijnegem B legde hij er zes tegen de netten, een "Revolver" dus. En het wordt helemaal straf als je bedenkt dat Kevin (27) dit in de eerste helft deed op een kleine 25 minuten.

2. Conor Laerenbergh, FCS Mariekerke-Branst (2e provinciale A)  is 28 jaar en normaal dus "op zijn top". Het is sinds een tijdje niet elke ploeg gegeven om op het veld van Brasschaat te gaan winnen, de enige ploeg uit het rechtse rijtje met een positief doelsaldo, zelfs na de 0 - 6 tegen FCS. Conor scoorde even voor de rust zijn eerste goal en hij deed er in de tweede helft nog drie bij, een "Klavertje Vier" dus.

3. Dimitri Schurmans, Glenn Van Wezer en Thibaut Selfslagh, spelers van respectievelijk FC Merksem (4e B), Hove Sport (4e C) en KFC Tongerlo (4e E), sterke ploegen met terechte promotie-ambities. Deze drie lieten hun naam vier keer in het vakje "doelpuntenmakers" zetten tegen (in volgorde) Wijnegem B (0 - 15), Aartselaar B (2 - 10) en KFC Putte B (9 - 0) en zo hebben ook zij hun eerste "Klavertje" vast.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 17 MAART 2022

Naast zeven hattricks was er bij de 332 gescoorde goals ook één "Klavertje Vier" en de auteur daarvan sluit vandaag onze rubriek. Beginnen doen we echter met twee absolute uitblinkers die hun klasse op een sterke manier in de verf konden zetten.
1. Jentl Gaethofs, FC Wezel Sport A (1e provinciale)  is 29 en hij speelde een kanjer van een wedstrijd bij de 1 - 2 zege tegen KFC Kontich, dat net als Wezel dit seizoen op een erg hoog niveau voetbalt. Deze clash brak pas echt open na de rust en de thuisploeg moest twee tegentreffers toestaan, waarbij de tweede zowat een voorbeslissing was. Die werd gescoord door de vaak ongrijpbare "sneltrein" Jentl.

2. Tarik Dahman, Rapid Leest (1e provinciale)  werd terecht met lof overladen na zijn prestatie tegen KFC Antonia. Ondanks het "bijna" einde van het Leestse avontuur in de hoogste provinciale reeks verkopen de jongens hun spreekwoordelijke huid erg duur en dat siert hen. Tarik was één van dé uitblinkers bij de 3 - 1 zege. Hij zorgde zelf voor twee doelpunten en gaf eveneens de assist voor de derde.

3. Wesley Verschaeren, SC Duffel (4e provinciale C)  vliegt samen met zijn ploegmaats als een helikopter over de competitie. Ook in de 22e wedstrijd bleef de toekomstige kampioen ongeslagen met 67 punten op 69. Tegenstander Aartselaar B scoorde wel één goal maar zag er negen binnengaan, en daar waren er vier bij van Wesley (30 jr.) die zijn "Klavertje" in de tweede helft op een kwartier tijd scoorde.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 10 MAART 2022

Bij de 320 gescoorde doelpunten waren er 7 hattricks, maar daar waren ook een aantal andere beslissende goals bij. In dat lijstje doelpuntenmakers visten we er ééntje uit, en daarbij komt Vosselaar VV voor de tweede week op rij in beeld. Hij wordt vandaag geflankeerd door een doelman en een spits die bijna volledig onder de lofbetuigingen bedolven werden, maar die de appreciatie méér dan waard waren. Onze "Drie" speelt zich deze keer trouwens volledig af in 1e provinciale.
1. Chevaughn Thiam, doelman van Kalmthout SK (1e provinciale)  is nu 21, kreeg zijn jeugdopleiding bij Beerschot én Antwerp en hij maakte recent de overstap vanuit de roodwitte U21. Hij vierde zijn debuut bij de 3 - 2 zege tegen Rapid Leest, een duel dat ook onze "Klapper" werd. Hij ranselde ondermeer twee strafschoppen uit zijn doel en overtuigde vriend en vijand van zijn bijzondere kwaliteiten.

2. Guy Geudens, Vosselaar VV (1e provinciale)  heeft op zijn 27e al een gevulde carrière achter de rug die hem o.a. via KFC Turnhout en Sint-Lenaarts tot in het Nationale voetbal bracht. Hij kwam terug naar Vosselaar en krijgt daar al een beetje de status van clubicoon. Thuisploeg Antonia stond tegen KVV een kwartier voor het einde 2 - 1 voor, maar dan draaide Guy die stand met twee goals om tot 2 - 3.

3. Jordi Kreydt, K Kontich FC (1e provinciale)  was ook begin februari al te gast in onze "Drie". Ook nu benadrukte hij zijn talent tenvolle bij de topper tegen ASV Geel, dat tot net voor het einde op een verdiende 1 - 0 voorsprong stond. Jordi (25 jr.) staat onder andere bekend voor zijn snelheid en torinstinct, en dat toonde hij met de gelijkmaker die zijn ploeg in de top-drie en in de race naar 3e Nationale houdt.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 3 MAART 2022

We hebben deze week weer een "Extra Vermelding". Die gaat naar doelman Milan De Schutter van KVV Vosselaar (1e provinciale) die deze "E.V." uitzonderlijk al voor de tweede keer dit seizoen krijgt van ons. In november hield hij ook al tegenstander Ternesse van een overwinning en redde hij een punt voor zijn ploeg, maar wat hij tegen leider Berg en Dal presteerde was zo mogelijk nog straffer.

Deze keer was hij één van de grote bewerkers van de verrassende 1 - 2 zege, want hoezeer de koplopers ook probeerden, Milan was na de 1 - 1 gelijkmaker onverslaanbaar. We willen hem zeker niet "zot" maken met onze jubelzang, maar met zijn 18 jaar kunnen we wel spreken van een keeperstalent met een grote toekomst. Er was dan ook blijkbaar al wat belangstelling van "hogerop", maar Milan blijft met zijn voeten op de grond en rijpt nog minstens een extra seizoen in Vosselaar.
We telden 348 doelpunten waaronder drie hattricks, maar er was op de vorige speeldag ook een "Klavertje" én een "Vijfklapper" bij. De makers krijgen dan ook een plaats op ons ereschavot. De eerste in het rijtje van vandaag is overigens ook al een uitblinkende doelman.
1. Olivier Wynants, doelman van KFC Lentezon Beerse (2e provinciale B)  stond tijdens de uitwedstrijd tegen Zwaneven soms een beetje in een schietkraam, maar mede dankzij zijn verdediging schudde hij een topprestatie uit zijn handschoenen. Met zijn 23 jaar kunnen we ook hier spreken van een talentvolle doelman, die enkel het hoofd moest buigen bij een late strafschop, maar de 1 - 2 zege was binnen.

2. Kevin Van Schaverbeke, FC Merksem (4e provinciale B)  beleefde een uiterst productieve donderdagavond tegen Antwerpen-Noord. De geprogrammeerde "uitwedstrijd" van Merksem werd op hun eigen veld gespeeld en Kevin (27 jr.) benadrukte daar zijn reputatie als goalgetter volop. Voor de rust legde hij al een hattrick op de mat, en even voor tijd rondde hij met een vierde goal zijn "Klavertje" af.

3. Lotfi Hajjab, SV Nielse (4e provinciale C)  nam dit seizoen al een paar keer plaats op ons podium, eerst met een "Revolver" (zes goals in één match) en ook al met een "Klavertje". In een wat woelige eerste helft bij en tegen KFC Lint B legde hij al een eerste treffer in het mandje, en in het laatste halfuur deed Lotfi (25 jaar) daar nog vier stuks bij, goed voor een pure "Vijfklapper" dus en een 2 - 6 zege.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 24 FEBRUARI 2022

Afgezien van een zevental hattricks zwegen de zware kanonnen in het afgelopen weekend. Dat geeft ons ruim de gelegenheid om eens een paar doelmannen in de kijker te zetten, al konden ze hun ploeg niet van een nederlaag behoeden. En als derde in ons rijtje kozen we de maker van een subliem doelpunt dat we vroeger wel eens een "Pélé-goal" noemden.
1. Tom Verelst, doelman van KFC Bevel (1e provinciale)  speelde een formidabele partij tegen promotiekandidaat KFC Kontich, dat hem voor de rust slechts één keer vanop afstand kon verschalken maar na twee tegengoals tot 10 minuten voor het einde 1 - 2 achter stond. Toch werd het nog 3 - 2 nadat uitblinker Tom (39 jaar) eerst door een strafschop en daarna bij een own-goal het hoofd moest buigen.

2. Seppe Veraghtert, doelman van BSK Retie (1e provinciale)  is een late twintiger die zo onderhand op zijn sterkste is en dat ook bewees in de derbyclash tegen ASV Geel. Bij één vroege poging moest hij zich gewonnen geven en die 0 - 1 bleef ook staan, maar wat Seppe in de rest van de wedstrijd liet zien was van grote klasse, en de woorden "supersave" en "wereldsave" werden dan ook terecht bovengehaald.

3. Robin Willems, FC Netezonen (3e provinciale C)  kreeg op het veld van KFC Putte samen met zijn maats eerst twee doelpunten binnen maar de Netezonen scoorde evenveel tegengoals. Tot ver na de rust bleef die gelijke stand op het bord, maar dan zette Robin zich klaar voor een vrijschop, en vanop 40 meter schoot hij de bal rechtstreeks binnen, goed voor de winnende 2 - 3 en de "Oscar" van de match.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 17 FEBRUARI 2022

We telden afgelopen weekend 366 doelpunten en dat getal is geen record, maar het aantal "Vijfklappers" en "Klavertjes" is dat wel. Met respectievelijk twee en vier stuks groeit onze rubriek deze week dan ook uitzonderlijk uit haar voegen, zeker omdat er bij de vijf hattricks die er gescoord werden ook een "dubbele" zat, zoals u verder hieronder kan lezen.

We combineren deze week dus best al die gegevens, om er alles "in te krijgen", want de schutters verdienen hun beloning absoluut... en na onze "Klapper" van vorige maandag is de afdeling vierde provinciale ook in deze rubriek opnieuw opvallend aanwezig.

1. Indy Augustynen en Kevin Vandenbergh, VC Mortsel OG B (4e provinciale C) en KFC Ramsel (4e provinciale E)  stonden elk vijf keer aan het kanon tegen respectievelijk Oxford Hemiksem B en KFC Putte B. Bij de 15 - 2 van Mortsel scoorde Indy zijn vijf goals allemaal (!) voor de rust. Kevin (onderhand eigenlijk "Prince Kevin") verdeelde bij de 0 - 7 zege zijn "Vijfklapper", met 2 stuks voor en 3 na de pauze.

2. De Vier "Klavertjes" scoorden elk vier keer in hun wedstrijd. Conor Laerenbergh, Mariekerke-Branst (2e A, 5 - 2 tegen TOR Deurne) , Sam De Peuter, Antonia B (4e B, 7 - 3 tegen Antwerpen Noord) , Cheikh Diakhate, Mortsel OG B (4e C, 15 - 2 tegen Oxford B)  en Glenn Bouwmeester, Kalfort Puursica (4e D, 5 - 1 tegen Schelle B)  zagen hun naam vier keer in de media verschijnen als "schutter van dienst".

3. Stef Pittoors en Dries Verlinden, van respectievelijk KV Hooikt B en SV Grasheide (beiden uit 4e provinciale E)  zorgden voor een mooie prestatie : zij scoorden ieder drie keer voor hun ploeg in dezelfde wedstrijd. Dries schoot zijn team op een 2 - 3 voorsprong maar Stef maakte er eerst 3 - 3 van, en toen het gelijkspel bijna een feit was maakte hij zijn derde, goed voor de 4 - 3 zege en de drie punten.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 10 FEBRUARI 2022

Storm en overvloedige regen veroorzaakten hier en daar ondergelopen terreinen, vandaar dat er 15 wedstrijden uitgesteld moesten worden. U kon bij ons al lezen dat al die duels in principe op woensdagavond 6 april gespeeld zullen worden. Door al die verschuivingen en afgelastingen trekt het systeem van periodekampioenschappen een beetje scheef, maar zo is het nu eenmaal in deze "winter"....

We hebben dit keer dan ook geen totaal gemaakt van het aantal gescoorde doelpunten, al waren er wel een stuk of acht hattricks. De "Drie op een Rij" van deze week bevat een paar speciale prestaties en een nog op de valreep en volledig onverwacht behaald punt.

1. Siebe Van den Broeck, K Gooreind VV (3e provinciale A)  was in het verleden een paar keer te gast met ondermeer een "Revolver" (zes goals). Toen speelde hij nog bij Excelsior Essen, maar zijn "torinstinct" viel ook op bij Gooreind, waar hij in oktober al een "Vijfklapper" maakte. In de ontstuimige en vinnige derby tegen Achterbroek was Siebe goed voor de 1 - 0 zege, en dat precies op zijn 24e verjaardag.

2. Tim Buysen, SV Aartselaar A (3e provinciale B)  is een rijpe twintiger die in de met 4 - 0 gewonnen derby tegen VVH Lippelo zowat de meest opvallende speler werd. Hij zorgde even voor de rust voor de 2 - 0, maar op het uur scoorde hij met een fabelachtige en zelden geziene volley vanop zo'n dertig meter de derde goal. Na deze "beauty" werd Tim bijna letterlijk op de schouders genomen. Chapeau!

3. Robertico Wall, K Dosko VV (3e provinciale A)  bewees samen met zijn ploegmaats dat je in het voetbal best altijd nog rekening houdt met de laatste minuten en de extra tijd, ook al ben je van oorsprong een verdediger. KFC Beekhoek was te gast in Baarle-Hertog en met een 0 - 2 stand leken hun punten binnen, maar in de extra tijd scoorde Robertico (31 jr.) twee keer, en ook hij ging op de schouders.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 3 FEBRUARI 2022

We zagen in onze zoektocht na het voetbalweekend aanvankelijk en per ongeluk blijkbaar een paar feiten over het hoofd, met als enig excuus dat we ons na de lange winterpauze met enige moeite terug "op gang" moesten trekken. Met name was dat het geval voor de prestatie van een paar spelers die de weg naar het doel meermaals vonden. We zetten ze hieronder alsnog in de kijker als "E.V.'s".

Die "Extra Vermeldingen" zijn voor "dertigers" Bayram Degirmenci van FC Antwerpen-Noord (4e provinciale B) en Bram Criel van SK Peulis (4e provinciale E) die in hun wedstrijd tegen respectievelijk Tubantia Borgerhout en KFC Putte B aan het kanon stonden. Bayram trof maar liefst vijf keer raak en Bram vier keer, en ze waren dus goed voor een "Vijfklapper" en een "Klavertje Vier".
Onze vorige aflevering van "Drie op een Rij" is alweer van 23 december geleden maar hopelijk kunnen we nu de draad definitief terug oppakken zonder al te veel afgelastingen. Dat deden onze voetballers ook, en ze scoorden in totaal 349 goals, inclusief acht hattricks.

Ons eerste rijtje van 2022 bevat drie uitblinkers, en twee daarvan spelen een cruciale rol in de mogelijke promotie van hun ploeg, al mogen we de kwaliteiten van de rest van hun collega-kernspelers absoluut niet onderschatten. Ook de derde speler die we vermelden is trouwens een uiterst belangrijke pion in zijn ploeg.

1. Jordi Kreydt, K Kontich FC A (1e provinciale)  is 24 en hij zit samen met zijn team op koers om, op zijn minst, de promotie naar de 3e nationale afdeling binnen te halen. Tegenstander Zoersel, toch niet de eerste de beste, kreeg een 0 - 7 nederlaag om de oren en bij die zeven rozen waren er drie van Jordi, die hiermee zijn talent volop benadrukte en met een benutte penalty zijn hattrick vol maakte.

2. Michiel Huygaerts, White Star Schorvoort (3e provinciale A)  is een ervaren dertiger die één van de meest opvallende spelers werd in de absolute derbytopper tegen Beekhoek Sport, dat zijn tweede plaats niet kon behouden tegen leider White Star, mede na de 5 - 0 zege nu toch dik op weg naar tweede provinciale. Michiel scoorde een hattrick, en hij deed dat op twintig minuten tijd in de eerste helft.

3. Kevin Huysmans, Groen Rood Katelijne (2e provinciale A)  deed niet zo heel lang voor affluiten vele monden openvallen met een wondermooi afstandsschot waarbij de bal in het doel verdween van leider Mariekerke-Branst, dat toen op een schijnbaar beslissende 1 - 0 stond. Op dat moment speelde GRK met negen man en het kalf leek dus verdronken, maar Kevin (32 jr.) zorgde nog voor een punt.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 23 DECEMBER 2021

Zeven duels werden afgelast of gestaakt en dus niet gespeeld. In de andere 85 telden we 337 goals, net geen vier gemiddeld dus, en inclusief acht hattricks. De winterstop zal zonder twijfel op heel wat plaatsen welkom zijn, want er werd sinds het weekend van 29 en 30 augustus elke week gevoetbald. Logisch dus dat er in de voorbije weken hier en daar naar adem gehapt werd.

Traditiegetrouw proberen we in de laatste "Drie op een Rij" van het kalenderjaar, de Kerst- en Oudejaarseditie dus, een paar "speciallekes" in te bouwen, maar we beginnen met een toch wel sterke en vooral uitblinkende doelman.

1. Seppe Veraghtert, doelman van KBSK Retie (1e provinciale)  deed velen met open mond toekijken in de met 1 - 0 gewonnen wedstrijd tegen Ternesse, dat het aantal opgelegde scoringskansen niet meer op de vingers van één hand kon tellen. Maar de 27-jarige Seppe was gewoon onverslaanbaar, en hij is een wel erg belangrijke pion bij Retie, dat in de voorbije weken van de 11e plaats naar de top 5 klom.

2. Vier ploegen bleven in het eerste deel van de competitie ongeslagen. Sterker nog, ze tellen tot nu toe nog geen enkele verliespartij, en dat is een toch wel fameuze prestatie. Zowel Berg en Dal VV (1e provinciale), White Star (3e A), FC Merksem (4e B) als SC Duffel (4e C) verloren in respectievelijk 15, 16, 14 en 16 wedstrijden nog niet. Een dikke proficiat namens "Voetbalexpress", en alvast succes in 2022.

3. KSK 's Gravenwezel-Schilde A uit 2e provinciale A verloor in 16 wedstrijden slechts één keer, maar hun aantal tegengoals is bijna buitenaards te noemen. In 16 duels slikten ze slechts 5 doelpunten, één maal twee stuks en drie maal eentje, dat is een fenomenaal gemiddelde van 0,3125 per wedstrijd. We konden in al onze archieven geen enkele betere prestatie vinden. Chapeau voor heel de kern !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 16 DECEMBER 2021

Er werd slechts één wedstrijd afgelast vanwege een corona-uitbraak, en er was ook één geval waarbij de staat van het veld een normale wedstrijd niet toeliet. In de negentig wél gespeelde duels werd er 370 keer gescoord, een mooi gemiddelde van 4,11 dus. Daar waren ondermeer 6 hattricks bij.

Wat onze voorlaatste aflevering van deze rubriek in 2021 betreft, daar maken we, naast de twee auteurs van een "Klavertje Vier", plaats voor een doelman die negentig minuten lang een fameus sterke prestatie afleverde en daarmee een puntje redde voor zijn ploeg. En met hem beginnen we deze "Drie op een Rij" ook.

1. Anwar Houmani, doelman van Groen Rood Katelijne (2e provinciale A)  heeft ondanks zijn 24 lentes al heel wat ervaring opgebouwd bij diverse (ook nationale) clubs uit de regio Antwerpen. In de derby tegen Tisselt viel zijn ploeg na een uur met tien man en na de daarop volgende 1 - 1 leek Tisselt de zaak te gaan afmaken, maar Anwar hield zijn netten zuiver dankzij een reeks formidabele reddingen.

2. Remy Keijsers, KVC Lille United B (3e provinciale A)  zette tegen KFC Meer even voor de rust een 0 - 1 achterstand recht met een eerste treffer en daar bleef het niet bij. Op het uur verzilverde hij een strafschop, en nadat hij even later opnieuw scoorde werd het na de Meerse aansluitingstreffer nog even spannend, maar met zijn vierde goal zorgde Remy (28 jaar) voor de 4 - 2 zege en de drie punten.

3. Iben Sfez, K Reet SK (4e provinciale C) is er ook 28 en hij scoorde wat ons betreft één van de meest unieke "Klavertjes" uit de laatste seizoenen. De jonge veulens van Mortsel B doen het met een plaats in het linkse rijtje helemaal niet slecht en ze openden ook de score, maar daarna nam de thuisploeg over en het zou 8 - 1 worden. Daarbij scoorde Iben vier goals op rij, en dat binnen de elf minuten.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 9 DECEMBER 2021

Vier wedstrijden werden uitgesteld vanwege het virus, en twee werden stilgelegd. In de resterende 86 duels werd er 360 keer gescoord. Daar waren slechts drie hattricks bij maar wel evenveel "Klavertjes", zodat we ook deze week weer een "schutters-rubriek" hebben.

Met nog twee speeldagen voor de boeg komt de winterstop zo onderhand in zicht, al zijn er in de eindejaarsperiode nog altijd inhaalwedstrijden af te werken. Die krijgt u binnenkort van ons in een apart schema op onze nieuwspagina.

1. Alexander Bell, K Kontich FC A (1e provinciale)  heeft niet enkel een klassieke naam maar ook een neus voor goals. Een goede zaak voor zijn ploeg, die nu toch wel al wat promotie-ambities mag gaan uitspreken. Tegenstander OG Vorselaar kreeg van Alexander binnen het halfuur al twee goals binnen, en in de loop van de tweede helft zette hij met twee extra treffers de weg open naar een 6 - 1 zege.

2. Obe Deslagmulder, VC Rijmenam (4e provinciale D)  is een jonge twintiger die in de met 9 - 1 gewonnen thuismatch tegen Suraye United een mooi "Klavertje Vier" op de grasmat legde. Nadat hij al na tien minuten de score opende liet hij voor de rust de netten nog twee keer trillen, en deze hattrick bouwde Obe in de tweede helft uit tot een "Klavertje", waardoor VCR zijn leiderspositie behield.

3. Bram Criel, SK Peulis (4e provinciale E) heeft een naam die bij vele kenners wel wat bellen zal doen rinkelen, want hij heeft al een lange en goed gevulde carrière achter de rug in diverse afdelingen. Hij telt intussen 35 lentes maar blijft nog vaak een gesel voor de tegenstanders. In de spektakelmatch tegen Hooikt B werd het een 4 - 5 zege, en Bram scoorde daarin na de rust maar liefst vier keer.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 2 DECEMBER 2021

Met slechts vier uitgestelde wedstrijden kwamen we vrij goed weg, en hopelijk blijven die aantallen ook in de komende weken beperkt. De nieuwe regeling om die afgelaste duels ineens op de tweede woensdag na het uitstel te herprogrammeren vinden we trouwens een heel goede oplossing. Vroeger moesten de clubs immers altijd afwachten en/of op en neer gaan telefoneren.

Wat de vorige speeldag betreft, daar werd 359 keer gescoord, en er waren zeven hattricks en drie "Klavertjes" bij, zodat onze rubriek ineens weer snel gevuld was. De makers komen trouwens allemaal uit 4e provinciale, en de eerste is meteen een speciale.

1. Arne Ceulemans, KSK Oelegem (4e provinciale B)  ging blijkbaar gewoon door op zijn élan van vorige week, toen hij de netten ook al vier keer bol zette. Hij is 21 jaar en dus nog piepjong en beloftevol. Bij de 0 - 9 overwinning tegen de City Pirates B scoorde Arne al in de eerste minuut. Nog voor de rust maakte hij daar een hattrick van, en op het uur werd het een vrij zeldzaam tweede "Klavertje" op rij.

2. Jay Mertens, KFC Herenthout (4e provinciale E)  is helemaal "piepjong" want hij moet nog twintig jaar worden. Hij zal zaterdag 27 november en de uitwedstrijd tegen Herselt B niet snel vergeten. Al bij de eerste aanval maakte hij de 0 - 1, en daar deed hij nog drie treffers bij, allemaal in de eerste helft. Tien minuten voor tijd, bij de 1 - 6 eindscore, kreeg hij dan ook een verdiende applausvervanging.

3. Niels Vervoort, FC Gierle (4e provinciale F) gaat langzaam richting "tram drie". Hij werd qua goals de meest opvallende figuur in de match tegen de buren van Hand-in-Hand Turnhout die met 9 - 0 ingepakt werden, maar daar zonder twijfel als vrolijke "Binken" hun goede humeur niet bij verloren. Ze zagen Niels de eerste goal maken en in het laatste half uur daar nog een hattrick bovenop stapelen.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 25 NOVEMBER 2021

Omdat het niet altijd doelpuntenmakers moeten zijn in deze rubriek hebben we ook eens plaats gemaakt voor zij die ze moeten verhinderen, de doelmannen dus. Uit die "keepersgilde" pikten we er eentje uit die een wel erg sterk sluitstuk was, en die daarom van ons een "Extra Vermelding" krijgt, net als een uitblinker die ons getipt werd voor de "Drie op een Rij".

De eerste "E.V." is voor de nog maar 18-jarige Milan De Schutter van KVV Vosselaar (1e provinciale) die een aantal formidabele reddingen in huis had bij een 1 - 1 gelijke stand tegen het bezoekende Ternesse. Die speelden sterk en ze leken meerdere keren nog met de drie punten aan de haal te gaan, maar Milan hield zijn netten op schitterende wijze zuiver en redde zo een kostbaar punt.

En onze tweede "E.V." gaat naar Dries Verlinden van SV Grasheide (4e provinciale E). Iedereen verwachtte dat SV tegen de ongeslagen leider Ramsel een vogel voor de kat zou zijn, maar dat was zonder uitblinker Dries gerekend. Hij zette zelf de tweede uitgoal op het bord, en gaf bij elk van de twee andere een loepzuivere assist, zodat Grasheide met 2 - 3 voor dé verrassing van de dag zorgde in 4e E.
Na een weekend waarin er zeven wedstrijden uitvielen met een "corona-uitstel" telden we 349 doelpunten, waaronder zes hattricks. Maar.... er waren ook nog twee "Vijfklappers" bij die zoals steeds hun plaats in onze "Drie" krijgen. Bovendien noteerden we ook maar liefst drie "Klavertjes" en daarom hebben we deze week een uniek rijtje om iedereen "er in" te krijgen.
1. Kevin Van Schaverbeke, FC Merksem (4e provinciale B)  is een spits (27 jr.) die bij de 6 - 1 zege tegen concurrent Alberta Schilde even na de rust een 0 - 1 achterstand wegwerkte om daarna binnen de zeven minuten een zuivere hattrick te scoren. Dat waren er al vier, maar nog was hij niet aan het einde van zijn latijn, want in de laatste minuut zette hij met zijn vijfde van de namiddag de kers op de taart.

2. Kieran Dams, VC Immer Oost (4e provinciale E)  deed ongeveer hetzelfde want ook hij scoorde één goal voor de rust in de uitwedstrijd tegen KFC Putte B. Voor zijn tweede treffer was het even wachten tot aan het uur, maar toen ontplofte Kieran (21 jr.) helemaal : hij maakte met nog vier extra rozen zijn unieke "Vijfklapper" compleet en zorgde bij de 1 - 5 zege dus voor alle Oosterwijkse doelpunten.

3. Tommy Gommers, Arne Ceulemans en Kuider Hamaida, respectievelijk van KFC Katelijne A (3e C), KSK Oelegem (4e B) en K Hove Sport (4e C), maakten elk een "Klavertje Vier". Tommy (26) deed dat in de midweekwedstrijd tegen Rauw Sport (9 - 1), Arne (21) bij de 9 - 0 tegen Mariaburg B en Kuider (24) in de uitmatch bij Los Incas (0 - 9) waarin hij op zijn eentje verantwoordelijk was voor de 0 - 4 ruststand.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 18 NOVEMBER 2021

We geven deze week een wel zeer uitzonderlijke "Extra Vermelding" want we vermoeden dat deze "E.V." zo zeldzaam is dat hij in de provinciale reeksen misschien maar één keer per decennium voorkomt. Kelvin Owusu van RVC Hoboken B (4e provinciale C) was op 23 september al eens te gast in deze rubriek met een "Klavertje Vier", maar nu legde hij een unieke "Tienklapper" op de mat.

Rode lantaarn Oxford B moest met maar liefst 15 - 0 de duimen leggen, maar zij hadden een sportief applaus in huis voor de 20-jarige Kelvin, die zowel in de eerste als in de tweede helft vijf keer scoorde (!) en daarmee opnieuw zijn kandidatuur voor de A-ploeg stelde.
Er werd 364 keer gescoord en daar waren ondermeer acht hattricks bij. Er werden ook drie wedstrijden verplaatst wegens corona en voorlopig valt dat aantal ons eigenlijk nog niet tegen. Hopelijk houdt iedereen zich aan de maatregelen, zodat de competitie verder kan gaan. Wat onze rubriek betreft, die staat met drie "Klavertjes" alweer in het teken van de schutters en vooral van 4e provinciale C.
1. Stavros Glouftsis, Rapid Leest (1e provinciale)  opende binnen het kwartier met een eerste goal de deur naar de 2 - 5 uitzege in het "rechtse-rijtje-duel" tegen FC Oppuurs, dat even voor de rust wel kon tegenscoren maar in de tweede helft nog drie treffers van de ervaren Stavros moest toestaan. Zo zie je maar dat klasse altijd boven komt drijven, zelfs als je dit jaar plaatsneemt in "Tram Vier".

2. Lotfi Hajjab, Nielse SV (4e provinciale C)  leverde eveneens een "Klavertje Vier" af tijdens de 6 - 3 derbyzege tegen KSK Rumst. Hij scoorde een eerste keer op slag van rust en deed daar in het tweede deel nog een hattrick bovenop. Zo zette de 25-jarige Lotfi samen met zijn Nielse maats een sterke reeks van 10 op 12 neer, en bovendien scoorde de ploeg in elk van de tien wedstrijden tot nu toe.

3. Axl Van Dyck, SC Duffel (4e provinciale C)  is de derde speler uit dezelfde reeks 4e C, die vandaag wel heel uitgebreid aan bod komt. Zoals het er nu voor staat zijn de Duffelaars tegen honderd per uur op weg naar de promotie, en Axl is daarbij één van de belangrijke pionnen. De jongens van Zwijndrecht bogen het hoofd na 0 - 5 thuisverlies, met ondermeer twee goals in elke helft van de 29-jarige Axl.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 11 NOVEMBER 2021

We telden 328 doelpunten in 88 wedstrijden, en dat is een voorlopig laagterecord. Uit de lijst van scorers filterden we drie auteurs van een "Klavertje" (alledrie uit vierde provinciale) die vanzelfsprekend een plaatsje krijgen in onze "Drie". Verder willen we toch even het terug opgestarte Sporting Club Duffel uit 4e C vermelden, dat zich na het verdwijnen van de KFC Duffel bij de nieuwe start weer duidelijk in de kijker speelt met een 30 op 30, de eerste periodetitel, slechts 11 tegentreffers en maar liefst 63 gescoorde goals.
1. Rob De Vrij, KFC Sint Lenaarts B (4e provinciale A)  was flink bij schot: hij scoorde alle thuisgoals bij de 4 - 1 zege tegen KSOC Maria-ter-Heide. Rob (28 jaar) maakte binnen het halfuur al een loepzuivere hattrick, en nadat hij ook in de tweede helft voordurend op de loer lag werd zijn prestatie even voor tijd beloond met een vierde goal, een "Klavertje Vier" dus, dat zijn ploeg in het spoor van de top vijf houdt.

2. Glenn Bouwmeester, Kalfort Puursica (4e provinciale D)  is de kaap van de dertig al een drietal jaar geleden gepasseerd, maar ook zijn vizier heeft nog altijd weinig van zijn scherpte verloren. De jonge KFC-B Katelijners gingen de boot in met dubbele cijfers, en Glenn nam er daarvan vier voor zijn rekening, mooi verdeeld over de twee helften. Zijn team maakte daarmee de op twee na meeste goals in 4e D.

3. Yani Thoelen, KSAV Sint Dimpna B (4e provinciale F)  werd één van de meest opvallende spelers in de derby KSAV tegen KFCV Alberta, voorlopig allebei in de lagere regionen geklasseerd. De kijkers verveelden zich echter niet, want bij de 5 - 3 eindscore zagen zij dus acht doelpunten. Yani (22 jr.) werkte in de eerste helft al een 0 - 1 achterstand weg, en met drie extra goals na de rust kreeg hij zijn "Klavertje".

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 4 NOVEMBER 2021

We hebben deze week weer een "Extra Vermelding", een titel die we aan een speler geven die iets heel speciaals presteerde. En de benaming "heel speciaal" is nauwelijks voldoende om deze "E.V." te beschrijven. Die gaat vanzelfsprekend naar Kevin Vandenbergh van K Ramsel FC (4e provinciale E), die na o.a. een "Klavertje" (4 goals in één wedstrijd) en een "Rocket" (7 goals) nu bij de 3 - 6 tegen VC Immer-Oost een tweede "Revolver" afleverde, zes goals in één wedstrijd dus.

Kevin zit intussen al aan 29 treffers in 9 competitiewedstrijden, een fabelachtig gemiddelde van 3,2. Al bij al blijft hij er zelf kalm en bescheiden bij, zoals we dat vaak zien bij nuchtere Kempenzonen, maar hij helpt zijn club op die manier wel richting periodetitel en misschien zelfs méér. Bij Ramsel zullen ze er in elk geval heel blij mee zijn, en ook de kassiers van de tegenstanders zijn dat zonder twijfel, want voor zo'n speler in deze vorm komen de mensen uit hun warme zetel.
Het weekrecord ging van 416 naar 427 gescoorde goals, en dan werden er "maar" 90 van de 92 wedstrijden afgewerkt. De schutters waren ook nu dus weer op dreef, en naast 9 hattricks waren er eveneens 2 "Klavertjes" die we uiteraard in de kijker zetten. Er waren ook een paar opvallende doelmannen aan het werk, en met ééntje van hen beginnen we deze rubriek.
1. Stijn Blommaert, doelman van KFCV Wintam (3e provinciale B)  zal nog vaak terugdenken aan 31 oktober. Tegenstander Berendrecht was even voor affluiten zo goed als uitgeteld toen hij de bal richting de andere goal verstuurde, waar de verbouwereerde thuisdoelman het leer in zijn doel zag belanden. Zo werd het een 1 - 4 eindzege voor Wintam, waarna Stijn (23 jr.) zowat de meest gevierde speler was.

2. Giovanni Huysmans, Excelsior Bouwel (3e provinciale C)  was in het verleden meerdere keren te gast in onze "Drie". Nu was het een tijdje geleden, maar in de wedstrijd tegen Rauw Sport kwam hij eindelijk nog eens aan de oppervlakte. De thuisploeg ging met 0 - 4 onderuit en alle goals, twee in elke helft, kwamen van Giovanni (32 jr.), die zo zijn bijnaam "de Bouwelse Bomber" alle eer aandeed.

3. Tomasz Calus, KV Hooikt B (4e provinciale E)  beleefde een aangename zaterdagavond bij de 6 - 2 zege tegen rode lantaarn KFC Putte B, dat de kelk tot op de bodem moest ledigen. Tomasz is een jonge dertiger die in deze wedstrijd voor de rust de netten al een eerste keer bol zette, en in de tweede helft knoopte hij daar nog een zuivere hattrick aan vast, in totaal een rasecht "Klavertje Vier" dus.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 28 OKTOBER 2021

We telden vorig weekend 391 doelpunten, waarbij er 10 hattricks waren. Het vizier stond blijkbaar op meerdere velden voor honderd procent open, want maar liefst vier spelers leverden een "Klavertje Vier" af. En vermits de makers daarvan altijd een plaats krijgen in deze rubriek, geven we die deze week de naam "Vier op een Rij"....
1. Mart Van De Gevel, FC Wezel Sport A (1e provinciale)  is één van de bepalende pionnen bij zijn ploeg, die al vanaf begin september als een TGV door de competitie raast en mogelijk al op speeldag negen de eerste periodetitel pakt. Ook in de derby tegen B.S.K. Retie werd er weer gewonnen, de zevende keer al dit seizoen. Mart (32 jr.) nam bij de overtuigende 0 - 4 zege alle vier de goals voor zijn rekening.

2. Jelle Van Praet, KFC Wintam (3e provinciale B)  gaf als ploegkapitein het goede voorbeeld tijdens de met 7 - 2 gewonnen burenstrijd tegen Oxford Hemiksem, dat na een uitstekende competitiestart naar de laagste regionen is afgezakt. Jelle (ook 32 jr.) scoorde twee van de drie goals voor de rust, deed er daar een kwartier voor tijd nog eentje bij, en maakte net voor affluiten zijn "Klavertje" compleet.

3. Bunow Angafor, SC Mechelen (4e provinciale D)  kwam met zijn ploeg eerst 0 - 2 achter tegen Heffen SK, maar van de drie thuisgoals voor de rust nam hij er twee voor zijn rekening. Op het uur bouwde hij persoonlijk de kloof verder uit met twee extra treffers, die de gasten op een bepalende achterstand zetten. Het werd uiteindelijk een 6 - 3 overwinning, maar Bunow (39 jr.) was dé gevierde man.

4. Marijn Gielis, KFC Zammel (4e provinciale E)  is deze week de jongste maker van een "Klavertje Vier". Hij is 22 jaar en scoorde tot nu toe in bijna alle competitiewedstrijden. Tegen Herselt B legde Marijn er voor de rust al drie in het mandje, en op de rand van het laatste kwartier schoot hij met zijn vierde van de dag zijn ploeg naar de tweede plaats, en ook ongetwijfeld zijn naam in een paar notaboekjes.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 21 OKTOBER 2021

Met 415 gescoorde doelpunten kwamen we tot op één goal van het seizoensrecord. Daarbij zaten er onder andere 10 hattricks. Het werd dus opnieuw het weekend van de schutters, en onze rubriek bevat deze week dan ook twee "Klavertjes" en één "Vijfklapper".
1. Joy Vervoort, KFC Beekhoek (3e provinciale A)  deed zijn voornaam alle eer aan tijdens de toch wel erg opvallende 7 - 3 overwinning tegen Gooreind, nochtans géén van de minste ploegen uit de reeks. Zij werden voor de rust echter koud gepakt met drie goals, waarvan Joy (27 jr.) er al twee scoorde, en dat deed hij in het laatste kwartier "met schwung" nog een keer, goed dus voor een "Klavertje Vier".

2. Kristof Kerremans, Sporting Club Duffel (4e provinciale C)  is een prille dertiger die mede aan het kanon stond bij de zware 16 - 0 monsterzege tegen de piepjonge B-ploeg van Oxford Hemiksem, die met ondermeer vijf tieners in de kern de doelpunten binnen zagen vliegen. Kristof verdeelde zijn "Klavertje" netjes over de twee helften, en daar was in elke periode ook een verzilverde strafschop bij.

3. Nick Van Aken, Sporting Club Duffel (4e provinciale C)  speelde eveneens in de spits bij de ruime Duffelse zege tegen Oxford B. Hij was goed voor een "Vijfklapper" waarvan het meest opvallende was dat hij die scoorde binnen een bestek van 13 minuten. Even voor de rust waren dat er al twee, en de andere drie scoorde Nick (29 jr.) binnen de tien minuten na de rust, voor zover we weten een unicum.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 14 OKTOBER 2021

Hoewel we vorig weekend 385 doelpunten telden waren daar slechts een paar hattricks bij, maar we noteerden wel de tweede "Vijfklapper" van dit seizoen. Die krijgt vanzelfsprekend zijn plaats in onze "Drie". De andere twee zijn spelers die een opvallend competitiedebuut maakten en die ons daarom getipt werden, waarvoor dank.
1. Rik De Backer, KFCE Zoersel (1e provinciale)  speelde tot nu toe enkel een paar duels in de Beker van Antwerpen, maar tegen co-leider Berg en Dal beleefde hij zijn debuut in de competitie. Met zijn 22 jaar is hij een exponent van de Zoerselse jeugdpolitiek, en zijn opvallende prestatie in deze topwedstrijd die op 1 - 1 eindigde mocht er absoluut zijn. Rik kreeg daarom terecht het etiket "uitblinker".

2. Siebe Van Den Broek, K Gooreind VV (3e provinciale A)  maakte afgelopen zomer de overstap vanuit Kalmthout SK, en dat hij zich prima voelt in de spits bij de KGVV bleek nog maar eens bij de 5 - 0 overwinning tegen FC Sint Jozef. Even voor de rust scoorde hij de 1 - 0, maar in de tweede helft ontplofte Siebe (23 jr.) met vier treffers op rij, een "Vijfklapper" dus, en dat in pure Robert Lewandowski-stijl.

3. Nicholas Lievens, K Brecht SK (4e provinciale A)  zal zich zaterdagavond 9 oktober nog lang herinneren. Hij maakte met nog een kwartier te spelen en bij een 2 - 1 achterstand tegen de buren van KVC Oostmalle zijn debuut. Niet ideaal, zeker als 17-jarige, maar nadat Brecht even later de gelijkmaker scoorde steeg de spanning, en in de allerlaatste minuut kopte Nicholas de winnende 2 - 3 binnen.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 7 OKTOBER 2021

Het werd alweer een weekend voor de schutters, want bij de 397 goals waren er maar liefst 15 hattricks. In derde provinciale B werd voor zover we weten een reeks-record gebroken, want daar telden we in acht duels maar liefst 52 doelpunten, een gemiddelde van 6,5.

Logischerwijze hebben dan ook we twee "Klavertjes" in ons rijtje staan, maar we beginnen onze wekelijkse rubriek met een uitblinkende doelman die in de afgelopen vijf weken in een ware en soms wat misterieuze rollercoaster zat, waarbij hij zich onder andere in één wedstrijd elf keer moest omdraaien, raar maar waar...en van misterieus gesproken, dat was het ook... maar cijfers zeggen niet alles.

1. Steve Debacker, doelman van RFC Zwaneven (2e provinciale B)  werd de meest opvallende speler in het met 3 - 2 gewonnen thuisduel tegen Balen. Nadat hij niet vrijuit ging bij de gelijkmaker stopte Steve even voor tijd bij een 3 - 2 voorsprong een mogelijk beslissende strafschop. Met 17 tegengoals is Zwaneven dan wel de meest gepasseerde ploeg in de reeks, maar toch gaan ze fier aan de leiding.

2. Mathew Schillemans, KSK Ekeren Donk (4e provinciale B)  schoot flink "uit zijn slof" op het veld van middenmoter City Pirates B, dat uiteindelijk met 0 - 4 het hoofd moest buigen na vier treffers van Mathew, die zijn "Klavertje Vier" netjes afleverde via twee doelpunten in elke helft. Zo gaat Donk samen met vier andere 4e provincialers (in de reeksen A, C, D en E) aan kop mét het maximum van de punten.

3. Kevin Vandenbergh, K Ramsel FC (4e provinciale E)  groeit in de nadagen van zijn carrière in provinciale hoe langer hoe meer uit tot een fenomeen. KFC Herenthout scoorde wel maar toen had Ramsel al drie goals gemaakt, waarvan twee door Kevin. Hij deed dat na de rust opnieuw. Het werd 3 - 6, en met zijn 17 competitiegoals, inclusief dit "Klavertje", zorgt hij ongetwijfeld ook voor extra toeschouwers.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 30 SEPTEMBER 2021

Het vorige record qua aantal gescoorde doelpunten op één speeldag (387) werd verpulverd: maar liefst 416 keer moest een doelman de bal uit zijn netten vissen. Dat daar 10 hattricks bij waren hoeft dus niemand te verbazen, en voor de rest noteerden we één "Klavertje" en een eerste "Revolver", maar we beginnen met een keeper die een uitzonderlijke dag had.
1. Björn Louis Mannaert, doelman van VVH Lippelo (3e provinciale B)  kreeg in vier wedstrijden slechts drie goals tegen, maar die kwamen allemaal van de nog ongeslagen leider Willebroekse. Hij werd ons getipt na zijn sterke prestatie bij de met 0 - 2 gewonnen uitmatch tegen naaste buur Wintam. Met zijn derde "clean sheet" heeft Björn (34 jr) dus een groot aandeel in de gedeelde tweede plaats.

2. Dries Luyten, FC Merksem (4e provinciale B)  maakt dit seizoen zijn debuut bij de FCM, en dat zullen onder andere de jongens van Ranst B geweten hebben. Ze scoorden al wel drie punten maar waren duidelijk een maatje te klein voor de ambitieuze thuisploeg die hen met 9 - 0 inpakte. Met twee goals in elke helft leverde Dries dus een "Klavertje Vier" af, mét een applausvervanging als extraatje.

3. Lotfi Hajjab, Nielse SV (4e provinciale C)  is een 25-jarige spits die duidelijk weet waar de goal staat. Dat bleek ook weer tegen rode lantaarn Aartselaar B, dat dit seizoen leergeld betaalt en er hopelijk de moed kan inhouden. Lofti scoorde drie keer in de eerste en drie keer in de tweede helft, en zo heeft hij dit seizoen de première van de eerste "Revolver", onze naam voor zes treffers in één wedstrijd.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 23 SEPTEMBER 2021

Geen "Rocket" deze week, maar wel een nieuwe "Extra Vermelding", een titel die we aan een speler geven die iets heel speciaals presteerde. Deze "E.V." gaat naar Kuider Hamaida van Hove Sport (4e provinciale C), die er een "Vijfklapper" tegenaan gooide.

Misschien niet zo uitzonderlijk zult u zeggen, maar nadat Kuider (24 jr) bij de 3 - 9 uitzege tegen KSC Maccabi in de eerste helft al twee keer raak trof, maakte hij er met een goal in minuut 47, 48 en 49 (en dus met een loepzuivere hattrick) een "Vijfklapper" van. We kunnen ons niet herinneren dat een spits uit provinciale eerder drie keer scoorde in evenveel minuten. Een unicum dus, als u het ons vraagt.
Op de derde speeldag werd het seizoensrecord qua gescoorde goals scherper gesteld: we telden maar liefst 387 stuks, en daar waren naast negen hattricks ook drie "Klavertjes Vier" bij, drie spelers (en alle drie uit vierde provinciale) die elk vier keer raak troffen. Uiteraard krijgen zij deze week een plaats op ons erepodium.
1. Kelvin Owusu, RVC Hoboken B (4e provinciale C)  kwam vorige maandag al even onrechtstreeks in beeld bij één van onze kandidaat-klappers. Nadat de bezoekers van Nielse SV uitliepen tot 1 - 3 en op weg leken naar de zege, zorgde Kelvin (20 jr) er in het laatste halfuur met zijn "Klavertje" voor dat zijn ploeg met een 5 - 3 overwinning én een gedeelde leidersplaats naar de kleedkamers kon stappen.

2. Melvin Bouwmeester, Kalfort Puursica (4e provinciale D)  heeft met zijn 38 lentes hopen voetbalervaring, en dat komt ook zijn ploeg ten goede. Na de 1 - 0 voorsprong plakte hij er nog voor de rust drie goals bij, en op het uur maakte hij zijn "Klavertje" vol. Tegenstander Suraye United Mechelen scoorde wel in totaal vier keer tegen, maar de 5 - 4 eindscore leverde Puursica de eerste drie punten op.

3. Kenzo Laenen, KFC Zammel (4e provinciale E)  is nog geen 20 maar hij bezit blijkbaar het "Torinstinct" dat een spits nodig heeft. Dat toonde hij ook bij de 0 - 5 uitzege tegen het piepjonge KFC Putte B, dat nog op zoek is naar de juiste kadans. Met twee treffers in elke helft schoot Kenzo zijn ploeg naar de drie punten en naar de gedeelde koppositie in een reeks waar het nog spannend kan worden.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 16 SEPTEMBER 2021

Voor de tweede week op rij geven we een "Extra Vermelding", een titel die we enkel geven voor een echt wel uitzonderlijke prestatie. En ook nu is dat voor een "Rocket", onze benaming die staat voor zeven gescoorde goals van één speler in één wedstrijd. Die "E.V." is voor Ias Nauwelaerts van KVV Ternesse B (4e provinciale B), die aan het kanon stond tegen Tubantia Borgerhout.

De eindscore liep op tot 10 - 0 en daarvan zette Ias er zeven achter zijn naam. Dat deed hij overigens in stijl: drie rozen voor de rust en vier op een rij in de tweede helft, en daar waren volgens de kenners echte pareltjes bij. Met zijn 21 lentes heeft hij alvast zijn leeftijd mee om uit te groeien tot een topper. Onze gelukwensen bij deze "Rocket".
Ook dit seizoen vermelden we ondermeer het aantal gescoorde doelpunten. Op de tweede speeldag waren dat er 362, inclusief zes hattricks. Daar waren ook nog twee "Klavertjes Vier" bij waarvan de makers hun plaats in deze rubriek krijgen. De derde in die rij is een doelman die een uitzonderlijk sterke dag had, en met hem beginnen we ook.
1. Dennis Janssens, doelman van KFC Broechem (2e provinciale B)  leverde een sterke prestatie af tegen Zandhoven, dat hem na dik 20 minuten wel kon kloppen maar in de rest van de match de vele kansen gepareerd zag. De manier waarop Dennis doelpuntenmachine Tristan Dermaut meermaals van een treffer hield was uitzonderlijk, en na de 1 - 1 mocht hij dat Broechemse punt op zijn conto schrijven.

2. Tom Michiels, Lentezon Beerse (2e provinciale B)  zorgde samen met zijn ploegmaats voor de hoogste score van de dag. Die liep tegen de buren van Zwaneven, nochtans niet de minste ploeg, op tot 11 - 2. Sommige journalisten vroegen zich al een beetje af of men geen grap maakte aan de telefoon, maar de cijfers waren correct. Tom (25 jaar) maakte bij zijn "Klavertje" twee goals in elke helft.

3. Kenny Geudens, Blauwvoet Oevel (3e provinciale C)  is op weg naar "tram vier" maar vermits klasse altijd boven drijft drukt hij samen met broer en jonge veertiger Kevin zijn stempel op de Oevelse ploeg. Ervaring en voetbalkwaliteiten genoeg dus, en bij de eerste zege van het nog prille seizoen zorgde Kenny voor alle uitgoals in de derby bij en tegen Noordstar, dat met 1 - 4 het hoofd moest buigen.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 9 SEPTEMBER 2021

In onze eerste seizoensaflevering kozen we meteen de eerste "Extra Vermelding", een titel die we enkel geven voor een echt wel uitzonderlijke prestatie. Die "E.V." is voor Kevin Vandenbergh van K Ramsel FC (4e provinciale E), ooit goed voor heel wat treffers bij ondermeer KVC Westerlo, FC Utrecht, Racing Genk en AS Eupen, én eigenaar van 13 caps en drie goals bij de Rode Duivels.

Kevin, intussen 38 lentes jong, koos er twee jaar geleden voor om na zijn succesvolle profcarrière terug te keren naar zijn "heimat". In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen wisten de tegenstanders van SK Peulis, die nochtans eerst op voorsprong kwamen, niet wat hen overkwam, want zij zagen Kevin voor de rust vier keer en in de tweede helft drie keer scoren, een loepzuivere "Rocket" dus.

Het werd 9 - 2 voor Ramsel, waarbij Kevin achteraf ook zijn ploegmaats bedankte voor de inzet en de assists. Van ons krijgt, naast de prijsschutter, ook de rest van de ploeg in elk geval een dikke en verdiende proficiat.
Ook dit seizoen vermelden we ondermeer het aantal gescoorde doelpunten. Op speeldag één waren dat er 369, en daar waren ook acht hattricks bij. We noteerden ook een "Klavertje Vier" en, zoals u hierboven al kon lezen: één formidabele "Rocket" (7 goals).

Verder wordt onze lijst gevuld door een doelman, een uitblinkende spits en een viervoudige schutter. We moesten trouwens al meteen flink selecteren, waarbij we ook de mensen bedanken die ons een suggestie stuurden voor onze "Drie". Méér van dat graag !

1. Nathan Pepermans, doelman van KSV Bornem (1e provinciale)  moest zich, bij de 0 - 2 tegen FC Oppuurs, dus twee keer omdraaien. Toch speelde hij een sterke en uitstekende wedstrijd. Opvallend bij deze superderby was dat er bij de bezoekers een zevental vroegere Bornemspelers zaten. Voor de KSV was er ontgoocheling, maar de jonge talentvolle Nathan (23 jr) was een veelbelovend lichtpunt.

2. Joos Dockx, KVNA Wortel (3e provinciale A)  is een 26-jarige rechterflankaanvaller die een hoofdrol speelde bij en tegen de B-ploeg van FC De Kempen, waarin er een paar ervaren spelers opdraafden. Zij kwamen ook 2 - 0 voor, maar na de 2 - 1 kopte Joos op sublieme wijze eerst de 2 - 2 binnen, waarna hij een mooie collectieve aanval even subliem afrondde en zo zijn ploeg op weg zette naar een 2 - 4 zege.

3. Hicham El Gallaf, Oxford Hemiksem A (3e provinciale B)  kwam bij onze "Klapper" van vorige maandag al even in beeld, maar met zijn "Klavertje Vier" bij de 3 - 7 uitoverwinning tegen Sporting Burcht verdient hij zijn plaats in onze "Drie op een Rij" voor honderd procent. In de eerste helft scoorde Hicham de 1 - 2, en na de rust werkte hij op een kwartier tijd nog drie extra doelpunten tegen de netten.


LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E 4e Provinciale F

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale 3e Provinciale A 3e Provinciale B
4e Provinciale A 4e Provinciale B    


DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2021-2022

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.