Drie op een Rij
Update: 21/10/2021 om 10:00u
Extra Allerlei Drie op een Rij
Laatste update: 21/10/2021 om 10:00u
DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2021-2022

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen.

Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.

Een uitzonderlijke prestatie kan ook nog een "Extra Vermelding" opleveren, maar dat zal niet elke week voorvallen.
Voor het "Drie op een Rij" - archief van vorig seizoen 2020-2021, klik hier.

Kies een datum voor de "Drie":

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 21 OKTOBER 2021

Met 415 gescoorde doelpunten kwamen we tot op één goal van het seizoensrecord. Daarbij zaten er onder andere 10 hattricks. Het werd dus opnieuw het weekend van de schutters, en onze rubriek bevat deze week dan ook twee "Klavertjes" en één "Vijfklapper".
1. Joy Vervoort, KFC Beekhoek (3e provinciale A)  deed zijn voornaam alle eer aan tijdens de toch wel erg opvallende 7 - 3 overwinning tegen Gooreind, nochtans géén van de minste ploegen uit de reeks. Zij werden voor de rust echter koud gepakt met drie goals, waarvan Joy (27 jr.) er al twee scoorde, en dat deed hij in het laatste kwartier "met schwung" nog een keer, goed dus voor een "Klavertje Vier".

2. Kristof Kerremans, Sporting Club Duffel (4e provinciale C)  is een prille dertiger die mede aan het kanon stond bij de zware 16 - 0 monsterzege tegen de piepjonge B-ploeg van Oxford Hemiksem, die met ondermeer vijf tieners in de kern de doelpunten binnen zagen vliegen. Kristof verdeelde zijn "Klavertje" netjes over de twee helften, en daar was in elke periode ook een verzilverde strafschop bij.

3. Nick Van Aken, Sporting Club Duffel (4e provinciale C)  speelde eveneens in de spits bij de ruime Duffelse zege tegen Oxford B. Hij was goed voor een "Vijfklapper" waarvan het meest opvallende was dat hij die scoorde binnen een bestek van 13 minuten. Even voor de rust waren dat er al twee, en de andere drie scoorde Nick (29 jr.) binnen de tien minuten na de rust, voor zover we weten een unicum.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 14 OKTOBER 2021

Hoewel we vorig weekend 385 doelpunten telden waren daar slechts een paar hattricks bij, maar we noteerden wel de tweede "Vijfklapper" van dit seizoen. Die krijgt vanzelfsprekend zijn plaats in onze "Drie". De andere twee zijn spelers die een opvallend competitiedebuut maakten en die ons daarom getipt werden, waarvoor dank.
1. Rik De Backer, KFCE Zoersel (1e provinciale)  speelde tot nu toe enkel een paar duels in de Beker van Antwerpen, maar tegen co-leider Berg en Dal beleefde hij zijn debuut in de competitie. Met zijn 22 jaar is hij een exponent van de Zoerselse jeugdpolitiek, en zijn opvallende prestatie in deze topwedstrijd die op 1 - 1 eindigde mocht er absoluut zijn. Rik kreeg daarom terecht het etiket "uitblinker".

2. Siebe Van Den Broek, K Gooreind VV (3e provinciale A)  maakte afgelopen zomer de overstap vanuit Kalmthout SK, en dat hij zich prima voelt in de spits bij de KGVV bleek nog maar eens bij de 5 - 0 overwinning tegen FC Sint Jozef. Even voor de rust scoorde hij de 1 - 0, maar in de tweede helft ontplofte Siebe (23 jr.) met vier treffers op rij, een "Vijfklapper" dus, en dat in pure Robert Lewandowski-stijl.

3. Nicholas Lievens, K Brecht SK (4e provinciale A)  zal zich zaterdagavond 9 oktober nog lang herinneren. Hij maakte met nog een kwartier te spelen en bij een 2 - 1 achterstand tegen de buren van KVC Oostmalle zijn debuut. Niet ideaal, zeker als 17-jarige, maar nadat Brecht even later de gelijkmaker scoorde steeg de spanning, en in de allerlaatste minuut kopte Nicholas de winnende 2 - 3 binnen.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 7 OKTOBER 2021

Het werd alweer een weekend voor de schutters, want bij de 397 goals waren er maar liefst 15 hattricks. In derde provinciale B werd voor zover we weten een reeks-record gebroken, want daar telden we in acht duels maar liefst 52 doelpunten, een gemiddelde van 6,5.

Logischerwijze hebben dan ook we twee "Klavertjes" in ons rijtje staan, maar we beginnen onze wekelijkse rubriek met een uitblinkende doelman die in de afgelopen vijf weken in een ware en soms wat misterieuze rollercoaster zat, waarbij hij zich onder andere in één wedstrijd elf keer moest omdraaien, raar maar waar...en van misterieus gesproken, dat was het ook... maar cijfers zeggen niet alles.

1. Steve Debacker, doelman van RFC Zwaneven (2e provinciale B)  werd de meest opvallende speler in het met 3 - 2 gewonnen thuisduel tegen Balen. Nadat hij niet vrijuit ging bij de gelijkmaker stopte Steve even voor tijd bij een 3 - 2 voorsprong een mogelijk beslissende strafschop. Met 17 tegengoals is Zwaneven dan wel de meest gepasseerde ploeg in de reeks, maar toch gaan ze fier aan de leiding.

2. Mathew Schillemans, KSK Ekeren Donk (4e provinciale B)  schoot flink "uit zijn slof" op het veld van middenmoter City Pirates B, dat uiteindelijk met 0 - 4 het hoofd moest buigen na vier treffers van Mathew, die zijn "Klavertje Vier" netjes afleverde via twee doelpunten in elke helft. Zo gaat Donk samen met vier andere 4e provincialers (in de reeksen A, C, D en E) aan kop mét het maximum van de punten.

3. Kevin Vandenbergh, K Ramsel FC (4e provinciale E)  groeit in de nadagen van zijn carrière in provinciale hoe langer hoe meer uit tot een fenomeen. KFC Herenthout scoorde wel maar toen had Ramsel al drie goals gemaakt, waarvan twee door Kevin. Hij deed dat na de rust opnieuw. Het werd 3 - 6, en met zijn 17 competitiegoals, inclusief dit "Klavertje", zorgt hij ongetwijfeld ook voor extra toeschouwers.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 30 SEPTEMBER 2021

Het vorige record qua aantal gescoorde doelpunten op één speeldag (387) werd verpulverd: maar liefst 416 keer moest een doelman de bal uit zijn netten vissen. Dat daar 10 hattricks bij waren hoeft dus niemand te verbazen, en voor de rest noteerden we één "Klavertje" en een eerste "Revolver", maar we beginnen met een keeper die een uitzonderlijke dag had.
1. Björn Louis Mannaert, doelman van VVH Lippelo (3e provinciale B)  kreeg in vier wedstrijden slechts drie goals tegen, maar die kwamen allemaal van de nog ongeslagen leider Willebroekse. Hij werd ons getipt na zijn sterke prestatie bij de met 0 - 2 gewonnen uitmatch tegen naaste buur Wintam. Met zijn derde "clean sheet" heeft Björn (34 jr) dus een groot aandeel in de gedeelde tweede plaats.

2. Dries Luyten, FC Merksem (4e provinciale B)  maakt dit seizoen zijn debuut bij de FCM, en dat zullen onder andere de jongens van Ranst B geweten hebben. Ze scoorden al wel drie punten maar waren duidelijk een maatje te klein voor de ambitieuze thuisploeg die hen met 9 - 0 inpakte. Met twee goals in elke helft leverde Dries dus een "Klavertje Vier" af, mét een applausvervanging als extraatje.

3. Lotfi Hajjab, Nielse SV (4e provinciale C)  is een 25-jarige spits die duidelijk weet waar de goal staat. Dat bleek ook weer tegen rode lantaarn Aartselaar B, dat dit seizoen leergeld betaalt en er hopelijk de moed kan inhouden. Lofti scoorde drie keer in de eerste en drie keer in de tweede helft, en zo heeft hij dit seizoen de première van de eerste "Revolver", onze naam voor zes treffers in één wedstrijd.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 23 SEPTEMBER 2021

Geen "Rocket" deze week, maar wel een nieuwe "Extra Vermelding", een titel die we aan een speler geven die iets heel speciaals presteerde. Deze "E.V." gaat naar Kuider Hamaida van Hove Sport (4e provinciale C), die er een "Vijfklapper" tegenaan gooide.

Misschien niet zo uitzonderlijk zult u zeggen, maar nadat Kuider (24 jr) bij de 3 - 9 uitzege tegen KSC Maccabi in de eerste helft al twee keer raak trof, maakte hij er met een goal in minuut 47, 48 en 49 (en dus met een loepzuivere hattrick) een "Vijfklapper" van. We kunnen ons niet herinneren dat een spits uit provinciale eerder drie keer scoorde in evenveel minuten. Een unicum dus, als u het ons vraagt.
Op de derde speeldag werd het seizoensrecord qua gescoorde goals scherper gesteld: we telden maar liefst 387 stuks, en daar waren naast negen hattricks ook drie "Klavertjes Vier" bij, drie spelers (en alle drie uit vierde provinciale) die elk vier keer raak troffen. Uiteraard krijgen zij deze week een plaats op ons erepodium.
1. Kelvin Owusu, RVC Hoboken B (4e provinciale C)  kwam vorige maandag al even onrechtstreeks in beeld bij één van onze kandidaat-klappers. Nadat de bezoekers van Nielse SV uitliepen tot 1 - 3 en op weg leken naar de zege, zorgde Kelvin (20 jr) er in het laatste halfuur met zijn "Klavertje" voor dat zijn ploeg met een 5 - 3 overwinning én een gedeelde leidersplaats naar de kleedkamers kon stappen.

2. Melvin Bouwmeester, Kalfort Puursica (4e provinciale D)  heeft met zijn 38 lentes hopen voetbalervaring, en dat komt ook zijn ploeg ten goede. Na de 1 - 0 voorsprong plakte hij er nog voor de rust drie goals bij, en op het uur maakte hij zijn "Klavertje" vol. Tegenstander Suraye United Mechelen scoorde wel in totaal vier keer tegen, maar de 5 - 4 eindscore leverde Puursica de eerste drie punten op.

3. Kenzo Laenen, KFC Zammel (4e provinciale E)  is nog geen 20 maar hij bezit blijkbaar het "Torinstinct" dat een spits nodig heeft. Dat toonde hij ook bij de 0 - 5 uitzege tegen het piepjonge KFC Putte B, dat nog op zoek is naar de juiste kadans. Met twee treffers in elke helft schoot Kenzo zijn ploeg naar de drie punten en naar de gedeelde koppositie in een reeks waar het nog spannend kan worden.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 16 SEPTEMBER 2021

Voor de tweede week op rij geven we een "Extra Vermelding", een titel die we enkel geven voor een echt wel uitzonderlijke prestatie. En ook nu is dat voor een "Rocket", onze benaming die staat voor zeven gescoorde goals van één speler in één wedstrijd. Die "E.V." is voor Ias Nauwelaerts van KVV Ternesse B (4e provinciale B), die aan het kanon stond tegen Tubantia Borgerhout.

De eindscore liep op tot 10 - 0 en daarvan zette Ias er zeven achter zijn naam. Dat deed hij overigens in stijl: drie rozen voor de rust en vier op een rij in de tweede helft, en daar waren volgens de kenners echte pareltjes bij. Met zijn 21 lentes heeft hij alvast zijn leeftijd mee om uit te groeien tot een topper. Onze gelukwensen bij deze "Rocket".
Ook dit seizoen vermelden we ondermeer het aantal gescoorde doelpunten. Op de tweede speeldag waren dat er 362, inclusief zes hattricks. Daar waren ook nog twee "Klavertjes Vier" bij waarvan de makers hun plaats in deze rubriek krijgen. De derde in die rij is een doelman die een uitzonderlijk sterke dag had, en met hem beginnen we ook.
1. Dennis Janssens, doelman van KFC Broechem (2e provinciale B)  leverde een sterke prestatie af tegen Zandhoven, dat hem na dik 20 minuten wel kon kloppen maar in de rest van de match de vele kansen gepareerd zag. De manier waarop Dennis doelpuntenmachine Tristan Dermaut meermaals van een treffer hield was uitzonderlijk, en na de 1 - 1 mocht hij dat Broechemse punt op zijn conto schrijven.

2. Tom Michiels, Lentezon Beerse (2e provinciale B)  zorgde samen met zijn ploegmaats voor de hoogste score van de dag. Die liep tegen de buren van Zwaneven, nochtans niet de minste ploeg, op tot 11 - 2. Sommige journalisten vroegen zich al een beetje af of men geen grap maakte aan de telefoon, maar de cijfers waren correct. Tom (25 jaar) maakte bij zijn "Klavertje" twee goals in elke helft.

3. Kenny Geudens, Blauwvoet Oevel (3e provinciale C)  is op weg naar "tram vier" maar vermits klasse altijd boven drijft drukt hij samen met broer en jonge veertiger Kevin zijn stempel op de Oevelse ploeg. Ervaring en voetbalkwaliteiten genoeg dus, en bij de eerste zege van het nog prille seizoen zorgde Kenny voor alle uitgoals in de derby bij en tegen Noordstar, dat met 1 - 4 het hoofd moest buigen.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 9 SEPTEMBER 2021

In onze eerste seizoensaflevering kozen we meteen de eerste "Extra Vermelding", een titel die we enkel geven voor een echt wel uitzonderlijke prestatie. Die "E.V." is voor Kevin Vandenbergh van K Ramsel FC (4e provinciale E), ooit goed voor heel wat treffers bij ondermeer KVC Westerlo, FC Utrecht, Racing Genk en AS Eupen, én eigenaar van 13 caps en drie goals bij de Rode Duivels.

Kevin, intussen 38 lentes jong, koos er twee jaar geleden voor om na zijn succesvolle profcarrière terug te keren naar zijn "heimat". In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen wisten de tegenstanders van SK Peulis, die nochtans eerst op voorsprong kwamen, niet wat hen overkwam, want zij zagen Kevin voor de rust vier keer en in de tweede helft drie keer scoren, een loepzuivere "Rocket" dus.

Het werd 9 - 2 voor Ramsel, waarbij Kevin achteraf ook zijn ploegmaats bedankte voor de inzet en de assists. Van ons krijgt, naast de prijsschutter, ook de rest van de ploeg in elk geval een dikke en verdiende proficiat.
Ook dit seizoen vermelden we ondermeer het aantal gescoorde doelpunten. Op speeldag één waren dat er 369, en daar waren ook acht hattricks bij. We noteerden ook een "Klavertje Vier" en, zoals u hierboven al kon lezen: één formidabele "Rocket" (7 goals).

Verder wordt onze lijst gevuld door een doelman, een uitblinkende spits en een viervoudige schutter. We moesten trouwens al meteen flink selecteren, waarbij we ook de mensen bedanken die ons een suggestie stuurden voor onze "Drie". Méér van dat graag !

1. Nathan Pepermans, doelman van KSV Bornem (1e provinciale)  moest zich, bij de 0 - 2 tegen FC Oppuurs, dus twee keer omdraaien. Toch speelde hij een sterke en uitstekende wedstrijd. Opvallend bij deze superderby was dat er bij de bezoekers een zevental vroegere Bornemspelers zaten. Voor de KSV was er ontgoocheling, maar de jonge talentvolle Nathan (23 jr) was een veelbelovend lichtpunt.

2. Joos Dockx, KVNA Wortel (3e provinciale A)  is een 26-jarige rechterflankaanvaller die een hoofdrol speelde bij en tegen de B-ploeg van FC De Kempen, waarin er een paar ervaren spelers opdraafden. Zij kwamen ook 2 - 0 voor, maar na de 2 - 1 kopte Joos op sublieme wijze eerst de 2 - 2 binnen, waarna hij een mooie collectieve aanval even subliem afrondde en zo zijn ploeg op weg zette naar een 2 - 4 zege.

3. Hicham El Gallaf, Oxford Hemiksem A (3e provinciale B)  kwam bij onze "Klapper" van vorige maandag al even in beeld, maar met zijn "Klavertje Vier" bij de 3 - 7 uitoverwinning tegen Sporting Burcht verdient hij zijn plaats in onze "Drie op een Rij" voor honderd procent. In de eerste helft scoorde Hicham de 1 - 2, en na de rust werkte hij op een kwartier tijd nog drie extra doelpunten tegen de netten.


LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E 4e Provinciale F

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale 3e Provinciale A 3e Provinciale B
4e Provinciale A 4e Provinciale B    


DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2021-2022

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.