Drie op een Rij
Update: 23/12/2021 om 09:49u
Extra Allerlei Drie op een Rij
Laatste update: 23/12/2021 om 09:49u
www.SportChain.com
Snel en eenvoudig een hotel en
teamverblijf boeken op de beste
sportbestemmingen wereldwijd
Meer info...
De Jupiler Pro League
De NL Eredivisie &
alle Europese Competities
www.voetbaluitslagen.com
Meer info...
DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2021-2022

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen.

Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.

Een uitzonderlijke prestatie kan ook nog een "Extra Vermelding" opleveren, maar dat zal niet elke week voorvallen.
Voor het "Drie op een Rij" - archief van vorig seizoen 2020-2021, klik hier.

Kies een datum voor de "Drie":

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 23 DECEMBER 2021

Zeven duels werden afgelast of gestaakt en dus niet gespeeld. In de andere 85 telden we 337 goals, net geen vier gemiddeld dus, en inclusief acht hattricks. De winterstop zal zonder twijfel op heel wat plaatsen welkom zijn, want er werd sinds het weekend van 29 en 30 augustus elke week gevoetbald. Logisch dus dat er in de voorbije weken hier en daar naar adem gehapt werd.

Traditiegetrouw proberen we in de laatste "Drie op een Rij" van het kalenderjaar, de Kerst- en Oudejaarseditie dus, een paar "speciallekes" in te bouwen, maar we beginnen met een toch wel sterke en vooral uitblinkende doelman.

1. Seppe Veraghtert, doelman van KBSK Retie (1e provinciale)  deed velen met open mond toekijken in de met 1 - 0 gewonnen wedstrijd tegen Ternesse, dat het aantal opgelegde scoringskansen niet meer op de vingers van één hand kon tellen. Maar de 27-jarige Seppe was gewoon onverslaanbaar, en hij is een wel erg belangrijke pion bij Retie, dat in de voorbije weken van de 11e plaats naar de top 5 klom.

2. Vier ploegen bleven in het eerste deel van de competitie ongeslagen. Sterker nog, ze tellen tot nu toe nog geen enkele verliespartij, en dat is een toch wel fameuze prestatie. Zowel Berg en Dal VV (1e provinciale), White Star (3e A), FC Merksem (4e B) als SC Duffel (4e C) verloren in respectievelijk 15, 16, 14 en 16 wedstrijden nog niet. Een dikke proficiat namens "Voetbalexpress", en alvast succes in 2022.

3. KSK 's Gravenwezel-Schilde A uit 2e provinciale A verloor in 16 wedstrijden slechts één keer, maar hun aantal tegengoals is bijna buitenaards te noemen. In 16 duels slikten ze slechts 5 doelpunten, één maal twee stuks en drie maal eentje, dat is een fenomenaal gemiddelde van 0,3125 per wedstrijd. We konden in al onze archieven geen enkele betere prestatie vinden. Chapeau voor heel de kern !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 16 DECEMBER 2021

Er werd slechts één wedstrijd afgelast vanwege een corona-uitbraak, en er was ook één geval waarbij de staat van het veld een normale wedstrijd niet toeliet. In de negentig wél gespeelde duels werd er 370 keer gescoord, een mooi gemiddelde van 4,11 dus. Daar waren ondermeer 6 hattricks bij.

Wat onze voorlaatste aflevering van deze rubriek in 2021 betreft, daar maken we, naast de twee auteurs van een "Klavertje Vier", plaats voor een doelman die negentig minuten lang een fameus sterke prestatie afleverde en daarmee een puntje redde voor zijn ploeg. En met hem beginnen we deze "Drie op een Rij" ook.

1. Anwar Houmani, doelman van Groen Rood Katelijne (2e provinciale A)  heeft ondanks zijn 24 lentes al heel wat ervaring opgebouwd bij diverse (ook nationale) clubs uit de regio Antwerpen. In de derby tegen Tisselt viel zijn ploeg na een uur met tien man en na de daarop volgende 1 - 1 leek Tisselt de zaak te gaan afmaken, maar Anwar hield zijn netten zuiver dankzij een reeks formidabele reddingen.

2. Remy Keijsers, KVC Lille United B (3e provinciale A)  zette tegen KFC Meer even voor de rust een 0 - 1 achterstand recht met een eerste treffer en daar bleef het niet bij. Op het uur verzilverde hij een strafschop, en nadat hij even later opnieuw scoorde werd het na de Meerse aansluitingstreffer nog even spannend, maar met zijn vierde goal zorgde Remy (28 jaar) voor de 4 - 2 zege en de drie punten.

3. Iben Sfez, K Reet SK (4e provinciale C) is er ook 28 en hij scoorde wat ons betreft één van de meest unieke "Klavertjes" uit de laatste seizoenen. De jonge veulens van Mortsel B doen het met een plaats in het linkse rijtje helemaal niet slecht en ze openden ook de score, maar daarna nam de thuisploeg over en het zou 8 - 1 worden. Daarbij scoorde Iben vier goals op rij, en dat binnen de elf minuten.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 9 DECEMBER 2021

Vier wedstrijden werden uitgesteld vanwege het virus, en twee werden stilgelegd. In de resterende 86 duels werd er 360 keer gescoord. Daar waren slechts drie hattricks bij maar wel evenveel "Klavertjes", zodat we ook deze week weer een "schutters-rubriek" hebben.

Met nog twee speeldagen voor de boeg komt de winterstop zo onderhand in zicht, al zijn er in de eindejaarsperiode nog altijd inhaalwedstrijden af te werken. Die krijgt u binnenkort van ons in een apart schema op onze nieuwspagina.

1. Alexander Bell, K Kontich FC A (1e provinciale)  heeft niet enkel een klassieke naam maar ook een neus voor goals. Een goede zaak voor zijn ploeg, die nu toch wel al wat promotie-ambities mag gaan uitspreken. Tegenstander OG Vorselaar kreeg van Alexander binnen het halfuur al twee goals binnen, en in de loop van de tweede helft zette hij met twee extra treffers de weg open naar een 6 - 1 zege.

2. Obe Deslagmulder, VC Rijmenam (4e provinciale D)  is een jonge twintiger die in de met 9 - 1 gewonnen thuismatch tegen Suraye United een mooi "Klavertje Vier" op de grasmat legde. Nadat hij al na tien minuten de score opende liet hij voor de rust de netten nog twee keer trillen, en deze hattrick bouwde Obe in de tweede helft uit tot een "Klavertje", waardoor VCR zijn leiderspositie behield.

3. Bram Criel, SK Peulis (4e provinciale E) heeft een naam die bij vele kenners wel wat bellen zal doen rinkelen, want hij heeft al een lange en goed gevulde carrière achter de rug in diverse afdelingen. Hij telt intussen 35 lentes maar blijft nog vaak een gesel voor de tegenstanders. In de spektakelmatch tegen Hooikt B werd het een 4 - 5 zege, en Bram scoorde daarin na de rust maar liefst vier keer.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 2 DECEMBER 2021

Met slechts vier uitgestelde wedstrijden kwamen we vrij goed weg, en hopelijk blijven die aantallen ook in de komende weken beperkt. De nieuwe regeling om die afgelaste duels ineens op de tweede woensdag na het uitstel te herprogrammeren vinden we trouwens een heel goede oplossing. Vroeger moesten de clubs immers altijd afwachten en/of op en neer gaan telefoneren.

Wat de vorige speeldag betreft, daar werd 359 keer gescoord, en er waren zeven hattricks en drie "Klavertjes" bij, zodat onze rubriek ineens weer snel gevuld was. De makers komen trouwens allemaal uit 4e provinciale, en de eerste is meteen een speciale.

1. Arne Ceulemans, KSK Oelegem (4e provinciale B)  ging blijkbaar gewoon door op zijn élan van vorige week, toen hij de netten ook al vier keer bol zette. Hij is 21 jaar en dus nog piepjong en beloftevol. Bij de 0 - 9 overwinning tegen de City Pirates B scoorde Arne al in de eerste minuut. Nog voor de rust maakte hij daar een hattrick van, en op het uur werd het een vrij zeldzaam tweede "Klavertje" op rij.

2. Jay Mertens, KFC Herenthout (4e provinciale E)  is helemaal "piepjong" want hij moet nog twintig jaar worden. Hij zal zaterdag 27 november en de uitwedstrijd tegen Herselt B niet snel vergeten. Al bij de eerste aanval maakte hij de 0 - 1, en daar deed hij nog drie treffers bij, allemaal in de eerste helft. Tien minuten voor tijd, bij de 1 - 6 eindscore, kreeg hij dan ook een verdiende applausvervanging.

3. Niels Vervoort, FC Gierle (4e provinciale F) gaat langzaam richting "tram drie". Hij werd qua goals de meest opvallende figuur in de match tegen de buren van Hand-in-Hand Turnhout die met 9 - 0 ingepakt werden, maar daar zonder twijfel als vrolijke "Binken" hun goede humeur niet bij verloren. Ze zagen Niels de eerste goal maken en in het laatste half uur daar nog een hattrick bovenop stapelen.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 25 NOVEMBER 2021

Omdat het niet altijd doelpuntenmakers moeten zijn in deze rubriek hebben we ook eens plaats gemaakt voor zij die ze moeten verhinderen, de doelmannen dus. Uit die "keepersgilde" pikten we er eentje uit die een wel erg sterk sluitstuk was, en die daarom van ons een "Extra Vermelding" krijgt, net als een uitblinker die ons getipt werd voor de "Drie op een Rij".

De eerste "E.V." is voor de nog maar 18-jarige Milan De Schutter van KVV Vosselaar (1e provinciale) die een aantal formidabele reddingen in huis had bij een 1 - 1 gelijke stand tegen het bezoekende Ternesse. Die speelden sterk en ze leken meerdere keren nog met de drie punten aan de haal te gaan, maar Milan hield zijn netten op schitterende wijze zuiver en redde zo een kostbaar punt.

En onze tweede "E.V." gaat naar Dries Verlinden van SV Grasheide (4e provinciale E). Iedereen verwachtte dat SV tegen de ongeslagen leider Ramsel een vogel voor de kat zou zijn, maar dat was zonder uitblinker Dries gerekend. Hij zette zelf de tweede uitgoal op het bord, en gaf bij elk van de twee andere een loepzuivere assist, zodat Grasheide met 2 - 3 voor dé verrassing van de dag zorgde in 4e E.
Na een weekend waarin er zeven wedstrijden uitvielen met een "corona-uitstel" telden we 349 doelpunten, waaronder zes hattricks. Maar.... er waren ook nog twee "Vijfklappers" bij die zoals steeds hun plaats in onze "Drie" krijgen. Bovendien noteerden we ook maar liefst drie "Klavertjes" en daarom hebben we deze week een uniek rijtje om iedereen "er in" te krijgen.
1. Kevin Van Schaverbeke, FC Merksem (4e provinciale B)  is een spits (27 jr.) die bij de 6 - 1 zege tegen concurrent Alberta Schilde even na de rust een 0 - 1 achterstand wegwerkte om daarna binnen de zeven minuten een zuivere hattrick te scoren. Dat waren er al vier, maar nog was hij niet aan het einde van zijn latijn, want in de laatste minuut zette hij met zijn vijfde van de namiddag de kers op de taart.

2. Kieran Dams, VC Immer Oost (4e provinciale E)  deed ongeveer hetzelfde want ook hij scoorde één goal voor de rust in de uitwedstrijd tegen KFC Putte B. Voor zijn tweede treffer was het even wachten tot aan het uur, maar toen ontplofte Kieran (21 jr.) helemaal : hij maakte met nog vier extra rozen zijn unieke "Vijfklapper" compleet en zorgde bij de 1 - 5 zege dus voor alle Oosterwijkse doelpunten.

3. Tommy Gommers, Arne Ceulemans en Kuider Hamaida, respectievelijk van KFC Katelijne A (3e C), KSK Oelegem (4e B) en K Hove Sport (4e C), maakten elk een "Klavertje Vier". Tommy (26) deed dat in de midweekwedstrijd tegen Rauw Sport (9 - 1), Arne (21) bij de 9 - 0 tegen Mariaburg B en Kuider (24) in de uitmatch bij Los Incas (0 - 9) waarin hij op zijn eentje verantwoordelijk was voor de 0 - 4 ruststand.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 18 NOVEMBER 2021

We geven deze week een wel zeer uitzonderlijke "Extra Vermelding" want we vermoeden dat deze "E.V." zo zeldzaam is dat hij in de provinciale reeksen misschien maar één keer per decennium voorkomt. Kelvin Owusu van RVC Hoboken B (4e provinciale C) was op 23 september al eens te gast in deze rubriek met een "Klavertje Vier", maar nu legde hij een unieke "Tienklapper" op de mat.

Rode lantaarn Oxford B moest met maar liefst 15 - 0 de duimen leggen, maar zij hadden een sportief applaus in huis voor de 20-jarige Kelvin, die zowel in de eerste als in de tweede helft vijf keer scoorde (!) en daarmee opnieuw zijn kandidatuur voor de A-ploeg stelde.
Er werd 364 keer gescoord en daar waren ondermeer acht hattricks bij. Er werden ook drie wedstrijden verplaatst wegens corona en voorlopig valt dat aantal ons eigenlijk nog niet tegen. Hopelijk houdt iedereen zich aan de maatregelen, zodat de competitie verder kan gaan. Wat onze rubriek betreft, die staat met drie "Klavertjes" alweer in het teken van de schutters en vooral van 4e provinciale C.
1. Stavros Glouftsis, Rapid Leest (1e provinciale)  opende binnen het kwartier met een eerste goal de deur naar de 2 - 5 uitzege in het "rechtse-rijtje-duel" tegen FC Oppuurs, dat even voor de rust wel kon tegenscoren maar in de tweede helft nog drie treffers van de ervaren Stavros moest toestaan. Zo zie je maar dat klasse altijd boven komt drijven, zelfs als je dit jaar plaatsneemt in "Tram Vier".

2. Lotfi Hajjab, Nielse SV (4e provinciale C)  leverde eveneens een "Klavertje Vier" af tijdens de 6 - 3 derbyzege tegen KSK Rumst. Hij scoorde een eerste keer op slag van rust en deed daar in het tweede deel nog een hattrick bovenop. Zo zette de 25-jarige Lotfi samen met zijn Nielse maats een sterke reeks van 10 op 12 neer, en bovendien scoorde de ploeg in elk van de tien wedstrijden tot nu toe.

3. Axl Van Dyck, SC Duffel (4e provinciale C)  is de derde speler uit dezelfde reeks 4e C, die vandaag wel heel uitgebreid aan bod komt. Zoals het er nu voor staat zijn de Duffelaars tegen honderd per uur op weg naar de promotie, en Axl is daarbij één van de belangrijke pionnen. De jongens van Zwijndrecht bogen het hoofd na 0 - 5 thuisverlies, met ondermeer twee goals in elke helft van de 29-jarige Axl.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 11 NOVEMBER 2021

We telden 328 doelpunten in 88 wedstrijden, en dat is een voorlopig laagterecord. Uit de lijst van scorers filterden we drie auteurs van een "Klavertje" (alledrie uit vierde provinciale) die vanzelfsprekend een plaatsje krijgen in onze "Drie". Verder willen we toch even het terug opgestarte Sporting Club Duffel uit 4e C vermelden, dat zich na het verdwijnen van de KFC Duffel bij de nieuwe start weer duidelijk in de kijker speelt met een 30 op 30, de eerste periodetitel, slechts 11 tegentreffers en maar liefst 63 gescoorde goals.
1. Rob De Vrij, KFC Sint Lenaarts B (4e provinciale A)  was flink bij schot: hij scoorde alle thuisgoals bij de 4 - 1 zege tegen KSOC Maria-ter-Heide. Rob (28 jaar) maakte binnen het halfuur al een loepzuivere hattrick, en nadat hij ook in de tweede helft voordurend op de loer lag werd zijn prestatie even voor tijd beloond met een vierde goal, een "Klavertje Vier" dus, dat zijn ploeg in het spoor van de top vijf houdt.

2. Glenn Bouwmeester, Kalfort Puursica (4e provinciale D)  is de kaap van de dertig al een drietal jaar geleden gepasseerd, maar ook zijn vizier heeft nog altijd weinig van zijn scherpte verloren. De jonge KFC-B Katelijners gingen de boot in met dubbele cijfers, en Glenn nam er daarvan vier voor zijn rekening, mooi verdeeld over de twee helften. Zijn team maakte daarmee de op twee na meeste goals in 4e D.

3. Yani Thoelen, KSAV Sint Dimpna B (4e provinciale F)  werd één van de meest opvallende spelers in de derby KSAV tegen KFCV Alberta, voorlopig allebei in de lagere regionen geklasseerd. De kijkers verveelden zich echter niet, want bij de 5 - 3 eindscore zagen zij dus acht doelpunten. Yani (22 jr.) werkte in de eerste helft al een 0 - 1 achterstand weg, en met drie extra goals na de rust kreeg hij zijn "Klavertje".

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 4 NOVEMBER 2021

We hebben deze week weer een "Extra Vermelding", een titel die we aan een speler geven die iets heel speciaals presteerde. En de benaming "heel speciaal" is nauwelijks voldoende om deze "E.V." te beschrijven. Die gaat vanzelfsprekend naar Kevin Vandenbergh van K Ramsel FC (4e provinciale E), die na o.a. een "Klavertje" (4 goals in één wedstrijd) en een "Rocket" (7 goals) nu bij de 3 - 6 tegen VC Immer-Oost een tweede "Revolver" afleverde, zes goals in één wedstrijd dus.

Kevin zit intussen al aan 29 treffers in 9 competitiewedstrijden, een fabelachtig gemiddelde van 3,2. Al bij al blijft hij er zelf kalm en bescheiden bij, zoals we dat vaak zien bij nuchtere Kempenzonen, maar hij helpt zijn club op die manier wel richting periodetitel en misschien zelfs méér. Bij Ramsel zullen ze er in elk geval heel blij mee zijn, en ook de kassiers van de tegenstanders zijn dat zonder twijfel, want voor zo'n speler in deze vorm komen de mensen uit hun warme zetel.
Het weekrecord ging van 416 naar 427 gescoorde goals, en dan werden er "maar" 90 van de 92 wedstrijden afgewerkt. De schutters waren ook nu dus weer op dreef, en naast 9 hattricks waren er eveneens 2 "Klavertjes" die we uiteraard in de kijker zetten. Er waren ook een paar opvallende doelmannen aan het werk, en met ééntje van hen beginnen we deze rubriek.
1. Stijn Blommaert, doelman van KFCV Wintam (3e provinciale B)  zal nog vaak terugdenken aan 31 oktober. Tegenstander Berendrecht was even voor affluiten zo goed als uitgeteld toen hij de bal richting de andere goal verstuurde, waar de verbouwereerde thuisdoelman het leer in zijn doel zag belanden. Zo werd het een 1 - 4 eindzege voor Wintam, waarna Stijn (23 jr.) zowat de meest gevierde speler was.

2. Giovanni Huysmans, Excelsior Bouwel (3e provinciale C)  was in het verleden meerdere keren te gast in onze "Drie". Nu was het een tijdje geleden, maar in de wedstrijd tegen Rauw Sport kwam hij eindelijk nog eens aan de oppervlakte. De thuisploeg ging met 0 - 4 onderuit en alle goals, twee in elke helft, kwamen van Giovanni (32 jr.), die zo zijn bijnaam "de Bouwelse Bomber" alle eer aandeed.

3. Tomasz Calus, KV Hooikt B (4e provinciale E)  beleefde een aangename zaterdagavond bij de 6 - 2 zege tegen rode lantaarn KFC Putte B, dat de kelk tot op de bodem moest ledigen. Tomasz is een jonge dertiger die in deze wedstrijd voor de rust de netten al een eerste keer bol zette, en in de tweede helft knoopte hij daar nog een zuivere hattrick aan vast, in totaal een rasecht "Klavertje Vier" dus.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 28 OKTOBER 2021

We telden vorig weekend 391 doelpunten, waarbij er 10 hattricks waren. Het vizier stond blijkbaar op meerdere velden voor honderd procent open, want maar liefst vier spelers leverden een "Klavertje Vier" af. En vermits de makers daarvan altijd een plaats krijgen in deze rubriek, geven we die deze week de naam "Vier op een Rij"....
1. Mart Van De Gevel, FC Wezel Sport A (1e provinciale)  is één van de bepalende pionnen bij zijn ploeg, die al vanaf begin september als een TGV door de competitie raast en mogelijk al op speeldag negen de eerste periodetitel pakt. Ook in de derby tegen B.S.K. Retie werd er weer gewonnen, de zevende keer al dit seizoen. Mart (32 jr.) nam bij de overtuigende 0 - 4 zege alle vier de goals voor zijn rekening.

2. Jelle Van Praet, KFC Wintam (3e provinciale B)  gaf als ploegkapitein het goede voorbeeld tijdens de met 7 - 2 gewonnen burenstrijd tegen Oxford Hemiksem, dat na een uitstekende competitiestart naar de laagste regionen is afgezakt. Jelle (ook 32 jr.) scoorde twee van de drie goals voor de rust, deed er daar een kwartier voor tijd nog eentje bij, en maakte net voor affluiten zijn "Klavertje" compleet.

3. Bunow Angafor, SC Mechelen (4e provinciale D)  kwam met zijn ploeg eerst 0 - 2 achter tegen Heffen SK, maar van de drie thuisgoals voor de rust nam hij er twee voor zijn rekening. Op het uur bouwde hij persoonlijk de kloof verder uit met twee extra treffers, die de gasten op een bepalende achterstand zetten. Het werd uiteindelijk een 6 - 3 overwinning, maar Bunow (39 jr.) was dé gevierde man.

4. Marijn Gielis, KFC Zammel (4e provinciale E)  is deze week de jongste maker van een "Klavertje Vier". Hij is 22 jaar en scoorde tot nu toe in bijna alle competitiewedstrijden. Tegen Herselt B legde Marijn er voor de rust al drie in het mandje, en op de rand van het laatste kwartier schoot hij met zijn vierde van de dag zijn ploeg naar de tweede plaats, en ook ongetwijfeld zijn naam in een paar notaboekjes.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 21 OKTOBER 2021

Met 415 gescoorde doelpunten kwamen we tot op één goal van het seizoensrecord. Daarbij zaten er onder andere 10 hattricks. Het werd dus opnieuw het weekend van de schutters, en onze rubriek bevat deze week dan ook twee "Klavertjes" en één "Vijfklapper".
1. Joy Vervoort, KFC Beekhoek (3e provinciale A)  deed zijn voornaam alle eer aan tijdens de toch wel erg opvallende 7 - 3 overwinning tegen Gooreind, nochtans géén van de minste ploegen uit de reeks. Zij werden voor de rust echter koud gepakt met drie goals, waarvan Joy (27 jr.) er al twee scoorde, en dat deed hij in het laatste kwartier "met schwung" nog een keer, goed dus voor een "Klavertje Vier".

2. Kristof Kerremans, Sporting Club Duffel (4e provinciale C)  is een prille dertiger die mede aan het kanon stond bij de zware 16 - 0 monsterzege tegen de piepjonge B-ploeg van Oxford Hemiksem, die met ondermeer vijf tieners in de kern de doelpunten binnen zagen vliegen. Kristof verdeelde zijn "Klavertje" netjes over de twee helften, en daar was in elke periode ook een verzilverde strafschop bij.

3. Nick Van Aken, Sporting Club Duffel (4e provinciale C)  speelde eveneens in de spits bij de ruime Duffelse zege tegen Oxford B. Hij was goed voor een "Vijfklapper" waarvan het meest opvallende was dat hij die scoorde binnen een bestek van 13 minuten. Even voor de rust waren dat er al twee, en de andere drie scoorde Nick (29 jr.) binnen de tien minuten na de rust, voor zover we weten een unicum.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 14 OKTOBER 2021

Hoewel we vorig weekend 385 doelpunten telden waren daar slechts een paar hattricks bij, maar we noteerden wel de tweede "Vijfklapper" van dit seizoen. Die krijgt vanzelfsprekend zijn plaats in onze "Drie". De andere twee zijn spelers die een opvallend competitiedebuut maakten en die ons daarom getipt werden, waarvoor dank.
1. Rik De Backer, KFCE Zoersel (1e provinciale)  speelde tot nu toe enkel een paar duels in de Beker van Antwerpen, maar tegen co-leider Berg en Dal beleefde hij zijn debuut in de competitie. Met zijn 22 jaar is hij een exponent van de Zoerselse jeugdpolitiek, en zijn opvallende prestatie in deze topwedstrijd die op 1 - 1 eindigde mocht er absoluut zijn. Rik kreeg daarom terecht het etiket "uitblinker".

2. Siebe Van Den Broek, K Gooreind VV (3e provinciale A)  maakte afgelopen zomer de overstap vanuit Kalmthout SK, en dat hij zich prima voelt in de spits bij de KGVV bleek nog maar eens bij de 5 - 0 overwinning tegen FC Sint Jozef. Even voor de rust scoorde hij de 1 - 0, maar in de tweede helft ontplofte Siebe (23 jr.) met vier treffers op rij, een "Vijfklapper" dus, en dat in pure Robert Lewandowski-stijl.

3. Nicholas Lievens, K Brecht SK (4e provinciale A)  zal zich zaterdagavond 9 oktober nog lang herinneren. Hij maakte met nog een kwartier te spelen en bij een 2 - 1 achterstand tegen de buren van KVC Oostmalle zijn debuut. Niet ideaal, zeker als 17-jarige, maar nadat Brecht even later de gelijkmaker scoorde steeg de spanning, en in de allerlaatste minuut kopte Nicholas de winnende 2 - 3 binnen.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 7 OKTOBER 2021

Het werd alweer een weekend voor de schutters, want bij de 397 goals waren er maar liefst 15 hattricks. In derde provinciale B werd voor zover we weten een reeks-record gebroken, want daar telden we in acht duels maar liefst 52 doelpunten, een gemiddelde van 6,5.

Logischerwijze hebben dan ook we twee "Klavertjes" in ons rijtje staan, maar we beginnen onze wekelijkse rubriek met een uitblinkende doelman die in de afgelopen vijf weken in een ware en soms wat misterieuze rollercoaster zat, waarbij hij zich onder andere in één wedstrijd elf keer moest omdraaien, raar maar waar...en van misterieus gesproken, dat was het ook... maar cijfers zeggen niet alles.

1. Steve Debacker, doelman van RFC Zwaneven (2e provinciale B)  werd de meest opvallende speler in het met 3 - 2 gewonnen thuisduel tegen Balen. Nadat hij niet vrijuit ging bij de gelijkmaker stopte Steve even voor tijd bij een 3 - 2 voorsprong een mogelijk beslissende strafschop. Met 17 tegengoals is Zwaneven dan wel de meest gepasseerde ploeg in de reeks, maar toch gaan ze fier aan de leiding.

2. Mathew Schillemans, KSK Ekeren Donk (4e provinciale B)  schoot flink "uit zijn slof" op het veld van middenmoter City Pirates B, dat uiteindelijk met 0 - 4 het hoofd moest buigen na vier treffers van Mathew, die zijn "Klavertje Vier" netjes afleverde via twee doelpunten in elke helft. Zo gaat Donk samen met vier andere 4e provincialers (in de reeksen A, C, D en E) aan kop mét het maximum van de punten.

3. Kevin Vandenbergh, K Ramsel FC (4e provinciale E)  groeit in de nadagen van zijn carrière in provinciale hoe langer hoe meer uit tot een fenomeen. KFC Herenthout scoorde wel maar toen had Ramsel al drie goals gemaakt, waarvan twee door Kevin. Hij deed dat na de rust opnieuw. Het werd 3 - 6, en met zijn 17 competitiegoals, inclusief dit "Klavertje", zorgt hij ongetwijfeld ook voor extra toeschouwers.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 30 SEPTEMBER 2021

Het vorige record qua aantal gescoorde doelpunten op één speeldag (387) werd verpulverd: maar liefst 416 keer moest een doelman de bal uit zijn netten vissen. Dat daar 10 hattricks bij waren hoeft dus niemand te verbazen, en voor de rest noteerden we één "Klavertje" en een eerste "Revolver", maar we beginnen met een keeper die een uitzonderlijke dag had.
1. Björn Louis Mannaert, doelman van VVH Lippelo (3e provinciale B)  kreeg in vier wedstrijden slechts drie goals tegen, maar die kwamen allemaal van de nog ongeslagen leider Willebroekse. Hij werd ons getipt na zijn sterke prestatie bij de met 0 - 2 gewonnen uitmatch tegen naaste buur Wintam. Met zijn derde "clean sheet" heeft Björn (34 jr) dus een groot aandeel in de gedeelde tweede plaats.

2. Dries Luyten, FC Merksem (4e provinciale B)  maakt dit seizoen zijn debuut bij de FCM, en dat zullen onder andere de jongens van Ranst B geweten hebben. Ze scoorden al wel drie punten maar waren duidelijk een maatje te klein voor de ambitieuze thuisploeg die hen met 9 - 0 inpakte. Met twee goals in elke helft leverde Dries dus een "Klavertje Vier" af, mét een applausvervanging als extraatje.

3. Lotfi Hajjab, Nielse SV (4e provinciale C)  is een 25-jarige spits die duidelijk weet waar de goal staat. Dat bleek ook weer tegen rode lantaarn Aartselaar B, dat dit seizoen leergeld betaalt en er hopelijk de moed kan inhouden. Lofti scoorde drie keer in de eerste en drie keer in de tweede helft, en zo heeft hij dit seizoen de première van de eerste "Revolver", onze naam voor zes treffers in één wedstrijd.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 23 SEPTEMBER 2021

Geen "Rocket" deze week, maar wel een nieuwe "Extra Vermelding", een titel die we aan een speler geven die iets heel speciaals presteerde. Deze "E.V." gaat naar Kuider Hamaida van Hove Sport (4e provinciale C), die er een "Vijfklapper" tegenaan gooide.

Misschien niet zo uitzonderlijk zult u zeggen, maar nadat Kuider (24 jr) bij de 3 - 9 uitzege tegen KSC Maccabi in de eerste helft al twee keer raak trof, maakte hij er met een goal in minuut 47, 48 en 49 (en dus met een loepzuivere hattrick) een "Vijfklapper" van. We kunnen ons niet herinneren dat een spits uit provinciale eerder drie keer scoorde in evenveel minuten. Een unicum dus, als u het ons vraagt.
Op de derde speeldag werd het seizoensrecord qua gescoorde goals scherper gesteld: we telden maar liefst 387 stuks, en daar waren naast negen hattricks ook drie "Klavertjes Vier" bij, drie spelers (en alle drie uit vierde provinciale) die elk vier keer raak troffen. Uiteraard krijgen zij deze week een plaats op ons erepodium.
1. Kelvin Owusu, RVC Hoboken B (4e provinciale C)  kwam vorige maandag al even onrechtstreeks in beeld bij één van onze kandidaat-klappers. Nadat de bezoekers van Nielse SV uitliepen tot 1 - 3 en op weg leken naar de zege, zorgde Kelvin (20 jr) er in het laatste halfuur met zijn "Klavertje" voor dat zijn ploeg met een 5 - 3 overwinning én een gedeelde leidersplaats naar de kleedkamers kon stappen.

2. Melvin Bouwmeester, Kalfort Puursica (4e provinciale D)  heeft met zijn 38 lentes hopen voetbalervaring, en dat komt ook zijn ploeg ten goede. Na de 1 - 0 voorsprong plakte hij er nog voor de rust drie goals bij, en op het uur maakte hij zijn "Klavertje" vol. Tegenstander Suraye United Mechelen scoorde wel in totaal vier keer tegen, maar de 5 - 4 eindscore leverde Puursica de eerste drie punten op.

3. Kenzo Laenen, KFC Zammel (4e provinciale E)  is nog geen 20 maar hij bezit blijkbaar het "Torinstinct" dat een spits nodig heeft. Dat toonde hij ook bij de 0 - 5 uitzege tegen het piepjonge KFC Putte B, dat nog op zoek is naar de juiste kadans. Met twee treffers in elke helft schoot Kenzo zijn ploeg naar de drie punten en naar de gedeelde koppositie in een reeks waar het nog spannend kan worden.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 16 SEPTEMBER 2021

Voor de tweede week op rij geven we een "Extra Vermelding", een titel die we enkel geven voor een echt wel uitzonderlijke prestatie. En ook nu is dat voor een "Rocket", onze benaming die staat voor zeven gescoorde goals van één speler in één wedstrijd. Die "E.V." is voor Ias Nauwelaerts van KVV Ternesse B (4e provinciale B), die aan het kanon stond tegen Tubantia Borgerhout.

De eindscore liep op tot 10 - 0 en daarvan zette Ias er zeven achter zijn naam. Dat deed hij overigens in stijl: drie rozen voor de rust en vier op een rij in de tweede helft, en daar waren volgens de kenners echte pareltjes bij. Met zijn 21 lentes heeft hij alvast zijn leeftijd mee om uit te groeien tot een topper. Onze gelukwensen bij deze "Rocket".
Ook dit seizoen vermelden we ondermeer het aantal gescoorde doelpunten. Op de tweede speeldag waren dat er 362, inclusief zes hattricks. Daar waren ook nog twee "Klavertjes Vier" bij waarvan de makers hun plaats in deze rubriek krijgen. De derde in die rij is een doelman die een uitzonderlijk sterke dag had, en met hem beginnen we ook.
1. Dennis Janssens, doelman van KFC Broechem (2e provinciale B)  leverde een sterke prestatie af tegen Zandhoven, dat hem na dik 20 minuten wel kon kloppen maar in de rest van de match de vele kansen gepareerd zag. De manier waarop Dennis doelpuntenmachine Tristan Dermaut meermaals van een treffer hield was uitzonderlijk, en na de 1 - 1 mocht hij dat Broechemse punt op zijn conto schrijven.

2. Tom Michiels, Lentezon Beerse (2e provinciale B)  zorgde samen met zijn ploegmaats voor de hoogste score van de dag. Die liep tegen de buren van Zwaneven, nochtans niet de minste ploeg, op tot 11 - 2. Sommige journalisten vroegen zich al een beetje af of men geen grap maakte aan de telefoon, maar de cijfers waren correct. Tom (25 jaar) maakte bij zijn "Klavertje" twee goals in elke helft.

3. Kenny Geudens, Blauwvoet Oevel (3e provinciale C)  is op weg naar "tram vier" maar vermits klasse altijd boven drijft drukt hij samen met broer en jonge veertiger Kevin zijn stempel op de Oevelse ploeg. Ervaring en voetbalkwaliteiten genoeg dus, en bij de eerste zege van het nog prille seizoen zorgde Kenny voor alle uitgoals in de derby bij en tegen Noordstar, dat met 1 - 4 het hoofd moest buigen.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 9 SEPTEMBER 2021

In onze eerste seizoensaflevering kozen we meteen de eerste "Extra Vermelding", een titel die we enkel geven voor een echt wel uitzonderlijke prestatie. Die "E.V." is voor Kevin Vandenbergh van K Ramsel FC (4e provinciale E), ooit goed voor heel wat treffers bij ondermeer KVC Westerlo, FC Utrecht, Racing Genk en AS Eupen, én eigenaar van 13 caps en drie goals bij de Rode Duivels.

Kevin, intussen 38 lentes jong, koos er twee jaar geleden voor om na zijn succesvolle profcarrière terug te keren naar zijn "heimat". In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen wisten de tegenstanders van SK Peulis, die nochtans eerst op voorsprong kwamen, niet wat hen overkwam, want zij zagen Kevin voor de rust vier keer en in de tweede helft drie keer scoren, een loepzuivere "Rocket" dus.

Het werd 9 - 2 voor Ramsel, waarbij Kevin achteraf ook zijn ploegmaats bedankte voor de inzet en de assists. Van ons krijgt, naast de prijsschutter, ook de rest van de ploeg in elk geval een dikke en verdiende proficiat.
Ook dit seizoen vermelden we ondermeer het aantal gescoorde doelpunten. Op speeldag één waren dat er 369, en daar waren ook acht hattricks bij. We noteerden ook een "Klavertje Vier" en, zoals u hierboven al kon lezen: één formidabele "Rocket" (7 goals).

Verder wordt onze lijst gevuld door een doelman, een uitblinkende spits en een viervoudige schutter. We moesten trouwens al meteen flink selecteren, waarbij we ook de mensen bedanken die ons een suggestie stuurden voor onze "Drie". Méér van dat graag !

1. Nathan Pepermans, doelman van KSV Bornem (1e provinciale)  moest zich, bij de 0 - 2 tegen FC Oppuurs, dus twee keer omdraaien. Toch speelde hij een sterke en uitstekende wedstrijd. Opvallend bij deze superderby was dat er bij de bezoekers een zevental vroegere Bornemspelers zaten. Voor de KSV was er ontgoocheling, maar de jonge talentvolle Nathan (23 jr) was een veelbelovend lichtpunt.

2. Joos Dockx, KVNA Wortel (3e provinciale A)  is een 26-jarige rechterflankaanvaller die een hoofdrol speelde bij en tegen de B-ploeg van FC De Kempen, waarin er een paar ervaren spelers opdraafden. Zij kwamen ook 2 - 0 voor, maar na de 2 - 1 kopte Joos op sublieme wijze eerst de 2 - 2 binnen, waarna hij een mooie collectieve aanval even subliem afrondde en zo zijn ploeg op weg zette naar een 2 - 4 zege.

3. Hicham El Gallaf, Oxford Hemiksem A (3e provinciale B)  kwam bij onze "Klapper" van vorige maandag al even in beeld, maar met zijn "Klavertje Vier" bij de 3 - 7 uitoverwinning tegen Sporting Burcht verdient hij zijn plaats in onze "Drie op een Rij" voor honderd procent. In de eerste helft scoorde Hicham de 1 - 2, en na de rust werkte hij op een kwartier tijd nog drie extra doelpunten tegen de netten.


LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E 4e Provinciale F

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale 3e Provinciale A 3e Provinciale B
4e Provinciale A 4e Provinciale B    


DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2021-2022

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.