Klapper van de Week
Update: 02/05/2022 om 11:17u
Extra Allerlei Klapper van de Week
Laatste update: 02/05/2022 om 11:17u
Relaxen in de Ardennen
Erpigny 19 B/C, Erezée
www.chambres-d-erpigny.be
Meer info...
De QR-code van onze nieuwspagina
Meer info...
DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2021-2022

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een duel waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

** Een suggestie voor de "Klapper", waarbij er ook nog extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur. Dat kan via onze contactpagina. Of stuur uw suggestie door via SMS of WhatsApp (0495.10.80.82).

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.
- Voor de "Klappers" van het vorig seizoen 2020-2021, klik hier.

Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 2 MEI 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
KFC Flandria Ravels - KVNA Wortel, uitslag 2 - 2.

Onze laatste "Klapper" van dit seizoen staat volledig in het teken van het kampioenschap en de eindrondetickets voor promotie en degradatie. Het was op meerdere plaatsen erg spannend en vreugde, ontgoocheling en gemengde gevoelens waren dan ook overvloedig aanwezig. We hadden daarom ook een ruime keuzelijst: een dozijn duels kwam in aanmerking voor ons schavotje, zodat we lang moesten denken, schrappen, afvinken en kiezen...

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FCS Mariekerke-Branst - VC Mortsel OG A (2e provinciale A), uitslag 1 - 0. Deze topper tussen de leider en de vierde in de stand stond van tevoren bij iedereen met stip vermeld, en terecht. De thuisploeg was kampioen bij winst, en de bezoekers zouden met een zege de eindronde halen. Tien minuten voor tijd scoorde de FCS de winnende goal die de viering inluidde, al werd het daarna nog erg warm.

* RFC Zwaneven - K Loenhout SK (2e provinciale B), uitslag 2 - 4. Deze twee teams uit de top-5 vochten een intens duel uit voor een plaats in de promotie-eindronde. Loenhout rondde meteen af en Zwaneven kwam snel langszij. Maar met twee treffers werd het 1 - 3 en na de rust zelfs 1 - 4. In een spannend laatste deel scoorde Zwaneven opnieuw, maar uiteindelijk ging het eindrondeticket toch naar Loenhout.

* VC Rijmenam - KSK Wavria B (4e provinciale D), uitslag 1 - 0. Een zege tegen de B-ploeg van gebuur en middenmoter Wavria leek een gemakkelijke klus voor de thuisploeg. Drie punten zouden de titel opleveren voor VCR, maar de zenuwen en een piepjong maar goed georganiseerd Wavria maakten die opdracht lange tijd erg moeilijk. Pas in de laatste minuten viel de thuisgoal, goed voor het titelfeest.

* K Ramsel FC - KFC Zammel (4e provinciale E), uitslag 3 - 0. Met één punt waren de bezoekers kampioen, en bijna duizend kijkers wilden logischerwijze getuige zijn van deze unieke en zonovergoten topper. Leider Zammel trok het vizier open maar zag een penalty gestopt en ze slikten na de rust de 1 - 0. Ramsel rook de titel, zette door en met nog twee goals greep de ploeg die ook, op basis van hun doelsaldo.
KFC Flandria Ravels - KVNA Wortel

Voor deze twee ploegen stond er heel wat op het spel. Flandria had mits een overwinning de eindronde voor promotie zo goed als binnen. Wortel, dat in de afgelopen maanden de rechtstreekse degradatie af en toe erg dichtbij zag komen, was met een zege zeker van het behoud, én ook dat er geen degradatie-eindronde gespeeld zou moeten worden.

Dat de zenuwen voor dit duel aan beide kanten dan ook onder hoogspanning stonden was logisch, en ook hier waren er logischerwijze veel supporters komen opdagen. Ook zij voelden de spanning naast en op het veld, waar de intensiteit hoog was en goalgetter Robin Hakkens zijn ploeg na dik twintig minuten op een 1 - 0 voorsprong zette. Dat werd ook de ruststand.

Wortel kreeg tijdens de rust blijkbaar een motivatie-boost en een tactische bijsturing, en al bij de eerste aanval van de tweede helft hing Jolan Goossens de bordjes terug gelijk: 1 - 1. Ook daarna bleef de intensiteit hoog, en de kansen kwamen er aan beide kanten.

Toch duurde het tot in de allerlaatste minuten voor een gemotiveerd Flandria de verdiende 2 - 1 liet noteren. Jeffrey Daelemans werkte af, en met nog een drietal minuten voor de boeg leek de eindronde voor de thuisploeg in de tas.

Maar toen velen al op weg waren naar de kantine kregen de gasten letterlijk in de laatste seconde nog een strafschop. Marijn Verdult nam zijn verantwoordelijkheid en hield de zenuwen in bedwang: hij zette de 2 - 2 eindstand in de boeken.

Daarmee vielen er meteen twee beslissingen: Flandria mist de eindronde op een haar na en voor hen zit het seizoen er op, net als voor Wortel, dat nu ook zeker is van een verlengd verblijf in derde provinciale.

Scheidsrechter van dienst was Paul Janssens. Hij trok drie keer geel voor de thuisploeg en één keer voor de gasten.
En met deze "Klapper van de Week" zit die rubriek er voor dit seizoen alweer op. Afspraak op maandag 5 september voor de eerste van een nieuwe reeks "Klappers".

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 25 APRIL 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KFC Arendonk Sport - RFC Zwaneven, uitslag 4 - 4.

Ook de voorlaatste speeldag van dit seizoen stond bol van de onverwachte en daarom ook verrassende uitslagen. We hadden van tevoren ook rekening gehouden met vijf mogelijke nieuwe kampioenen, maar dat werd er geen enkele, zodat we nog altijd maar zes van de twaalf provinciale titels konden noteren.

Het blijft in een aantal reeksen dus erg spannend, ook qua eindrondeplaatsen, periodetitels en rechtstreekse dalers, zodat de "Dag van de Arbeid" de beslissing zal moeten brengen. Menige penningmeester zal zich alvast in de handen wrijven.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Groen Rood Katelijne - KVV Duffel (2e provinciale A), uitslag 1 - 1. Geen uitzonderlijke eindscore, al is hij dat eigenlijk wel want Duffel, na 28 wedstrijden onderaan met nul punten, 5 goals voor en 101 tegen, pakte in deze derby een verdiend eerste punt. De trainer van GRK, tot eind 2021 nog coach van KVV, zag zijn ex-ploeg de score openen. Die kreeg na de rust nog één tegengoal, maar daar bleef het bij.

* KFC Walem - FCS Mariekerke-Branst (2e provinciale A), uitslag 2 - 1. Nog méér sensatie in 2e A, want de gasten, mét een aantal bubbels in de koffer, waren bij winst kampioen. De thuisploeg, al zeker van degradatie, kreeg het moeilijk maar kwam wel op voorsprong na een tegenstoot en een strafschop. Pas ver in de tweede helft kwam FCS alsnog gelijk, maar op de valreep greep Walem de verrassende zege.

* KVC Lille United B - K Gooreind VV (3e provinciale A), uitslag 4 - 2. De thuisploeg was quasi zeker van de eindronde maar de gasten, net boven de degradatielijn, openden de score. Lille scoorde tegen en deze 1 - 1 bleef staan tot aan het laatste kwartier. Ze sloegen opnieuw toe maar Gooreind deed dat even voor tijd ook. Het leek bij 2 - 2 te blijven maar in de extra tijd beslisten twee Lilse goals de wedstrijd.

* Zennester Hombeek - Leest United (4e provinciale D), uitslag 1 - 3. Ook hier was de ijskast flink bijgevuld en de titel lonkte volop toen Hombeek 1 - 0 voorkwam. Meteen na de rust nam United deze superderby echter in handen en na hun gelijkmaker moest de thuisploeg tien minuten voor tijd ook een tweede tegengoal toestaan. Ze gingen volop in het offensief maar een Leestse counter werd hen fataal.
KFC Arendonk Sport - RFC Zwaneven

Deze week hebben we een "Klapper" uit de Noorderkempen, en dan eentje die traditioneel vuurwerk oplevert tussen de naaste buren, die er ook nu weer voor zorgden dat weinigen zich hebben verveeld.

Na een wat wisselvallig seizoen mogen de Arendonkenaars zich gaan voorbereiden op een nieuw jaar in derde provinciale. Zwaneven heeft de eindronde voor promotie bijna binnen en zo kunnen ze hun nieuwe benaming "Royal" eventueel nog wat extra glans geven.

De vrij talrijk opgekomen toeschouwers konden niet enkel genieten van de stralende zon maar ook van een intense en goed op- en neergaande wedstrijd waarin bezoeker Mathias Deproost een strafschop mocht trappen en die ook kon verzilveren: 0 - 1.

Thuisspeler Jens Van Gompel scoorde even voor de rust ook op een stilstaande fase: hij schoot een vrijschop binnen en deze 1 - 1 stond na een klein een uur ook nog op het bord. Een gemotiveerd en scherp Arendonk speelde qua afwerking een sterk vijfde kwartier, want zowel Laurens Verstraelen als Kelsey Gys waren bij de pinken: 3 - 1.

De inzet steeg aan beide kanten verder en de aansluitingstreffer van Niels De Witte zette Zwaneven op weg naar méér, maar opnieuw was Arendonkenaar Laurens Verstraelen attent met de 4 - 2, en de bezoekers moesten opnieuw in de achtervolging.

Daarin zorgde Niels De Witte met een nieuwe aansluitingstreffer voor de 4 - 3 en dat leek het, met nog slechts een viertal minuten te gaan, ook te gaan worden. Invaller Dorel Ungureanu bekroonde zijn invalbeurt echter met de gelijkmaker, en deze 4 - 4 eindstand leverde Zwaneven nog een mogelijk heel belangrijk punt op.

Scheidsrechter Joachim Daemen hield deze spannende en bijwijlen stevige derby goed in de hand en hij deelde twee gele kaarten uit aan elke ploeg. Op de laatste speeldag krijgt Zwaneven het bezoek van Loenhout SK, dat bij winst ook nog de eindronde kan halen. Arendonk mag zich met dit punt nu ook veilig voelen. Zij zetten op 1 mei koers naar Merksplas, dat ook nog niet uitgeteld is voor de eindronde.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 18 APRIL 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
KSAV Sint Dimpna A - KFC Broechem, uitslag 1 - 0.

Op de derde laatste speeldag van dit seizoen stegen de belangen en vooral de spanning logischerwijze nog verder dan in de vorige weken. Verrassingen en emoties waren dan ook volop aanwezig, ideaal dus voor onze kandidatenlijst. We konden met Excelsior Mariaburg alweer een kampioen verwelkomen, en dat is dit seizoen al de zesde van de twaalf.

Eerst even dit: met Oosthoven-Flandria (3e A) en Booischot-Heultje (4e E) zijn er nog wel twee wedstrijden te spelen op Paasmaandag, maar we hebben toch besloten om onze rubriek "Klapper van de Week" al op maandagmorgen te maken. Mocht er bij die eerste twee duels nog wat extra spectaculairs gebeuren, dan zullen we daar zeker nog melding van maken.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Sporting Tisselt - KSK 's Gravenwezel-Schilde A (2e provinciale A), uitslag 1 - 2. Het duel tussen de periodekampioen en de tweede in de stand was er eentje om in te lijsten. Na de 0 - 1 van de bezoekers verhoogde de inzet vooral na de rust, met eerst een benutte Tisseltse strafschop. Dat leek ook de eindstand te worden, maar op de valreep grepen de bezoekers de zege en (minstens) een eindrondeticket.

* KFC Lentezon Beerse - K Merksplas SK (2e provinciale B), uitslag 0 - 1. Met zeven punten verschil en met Lentezon dat nog altijd uitzicht had op de eerste plaats werd dit alweer een intense derbytopper. Beide teams hielden elkaar dan ook lang in evenwicht maar op het uur zorgde een ongelukkige thuisgoal meteen voor de eindstand, zodat beide ploegen nu een ticket voor de eindronde bijna vast hebben.

* K Berchem Sport B - KVC Wijnegem A (3e provinciale B), uitslag 4 - 2. Dit top-5 duel begon goed voor de gasten, al quasi zeker van de eindronde. Ze scoorden ook twee keer en deze 0 - 2 werd ook de ruststand. Op het uur werd Berchem beloond voor de verhoogde inzet, en na die 1 - 2 scoorden ze in de laatste 20 minuten nog drie keer, meteen goed voor de zege, terwijl de gasten 6 gele kaarten slikten.

* KFCM Hallaar - Blauwvoet Oevel (3e provinciale C), uitslag 4 - 2. Runner-up en periodekampioen Hallaar en Oevel, volgend op één punt, zorgden voor een intense voetbalnamiddag waarbij de Molenzonen al snel op 3 - 0 kwamen. Die score bleef ook staan tot tien minuten voor tijd. De veelbelovende Oevelse tegengoal werd meteen gecounterd en Oevel kwam daarna niet meer verder dan de eerredder.
KSAV Sint Dimpna A - KFC Broechem

Zelden waren de verwachtingen en de zenuwen voor dit duel aan beide kanten zo gespannen. De thuisploeg voelde immers nog altijd de hete adem van het degradatiespook een beetje in de nek, maar mits puntenwinst zouden ze veilig zijn.

De bezoekers hadden bovendien, afhankelijk van het resultaat van leider Herselt A bij rode lantaarn Balen, mogelijk aan één puntje of een overwinning genoeg om de tweede periodetitel en de promotie-eindronde te halen. De spanning overheerste dus, maar die leverde aanvankelijk weinig spektakel op. Broechem probeerde vooral om geen tegengoal te krijgen en dat lukte ze in de eerste helft volledig.

Er werd tijdens de rust dan ook op een betere tweede helft gerekend en dat gebeurde, want Sint Dimpna toonde dat het echt wel een goed voetballende ploeg heeft. De scoringskansen volgden dan ook en Broechemkeeper Ward Stuyven moest meerdere keren alles uit de kast halen om de tegengoal te verhinderen, en vooral de ingevallen Floriaan Maes meermaals van de openingstreffer te houden.

Dat lukte hem ook en zo haalde Broechem de allerlaatste minuut met een 0 - 0 stand, toen ook al bekend werd dat Herselt op het veld van Balen niet verder kwam dan een gelijkspel. Dat Broechemse punt en hun mogelijke periodetitel verdwenen echter in de ultieme seconden toen thuisspeler Floriaan Maes de diepte werd ingestuurd en de verdiende 1 - 0 eindstand scoorde.

Meteen haalden de Gelenaren opgelucht adem met hun behoud, terwijl Broechem alsnog maar tevergeefs hoopte op de tweede periodetitel. Rekening houdend met het berekeningscoëfficiënt was dit echter ijdele hoop, want de parameters (behaalde punten, gewonnen wedstrijden en doelsaldo) beslissen daar anders over. Omdat de eerste twee een gelijke stand gaven besliste het doelsaldo: 14,44 voor Herselt en 11,00 voor Broechem, afgerond dus 14 tegen 11.

Zo grepen de gasten in de laatste minuut naast de tweede periode en zij zullen dus in de middenmoot de competitie beëindigen. Volgende week maken ze de trip naar Loenhout SK, en dat zal op het veld zonder Maxim Vercammen zijn, want die kreeg van scheidsrechter Jacques Vanden Eede twee keer geel. Er was tijdens deze "Klapper van de Week" ook één keer geel voor Sint Dimpna, dat volgende week vrij is maar op de laatste speeldag van 1 mei bij Verbroedering Balen te gast is.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 11 APRIL 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
KVC Oostmalle - KFC Sint Job B, uitslag 5 - 4.

Met een dozijn kandidaat "Klappers" was het alweer selecteren en kiezen. Dat komt onder andere omdat tegen het einde van de competitie de inzet en motivatie bij vele ploegen vanzelfsprekend sterk verhoogt, zowel onderaan als bovenaan de klassering, en dat leidt uiteraard en logischerwijze tot opvallende sportieve verrassingen en soms onverwachte wendingen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* ASV Geel - K Ternesse VV A (1e provinciale), uitslag 3 - 2. Deze topper tussen de twee promotiekandidaten was die naam méér dan waardig. De bezoekers lagen wat onder en slikten een rode kaart maar op slag van rust maakten ze de 0 - 1. Pas in het laatste kwartier ging ASV erop en erover maar even voor tijd kwam Ternesse terug gelijk. In de extra tijd maakte Geel de derde goal, goed voor de zege.

* Verbroedering Balen - KFC Lentezon A (2e provinciale B), uitslag 3 - 2. Rode lantaarn Balen, momenteel dicht bij de degradatie, kwam tegen een volop aandringende titelkandidaat in het eerste halfuur onverhoopt onder die druk uit met twee goals. Pas tegen het laatste kwartier konden de Beersenaars de bordjes gelijk hangen. Maar Balen sloeg meteen terug en greep de verrassende driepunter nog.

* SV Aartselaar A - KFCV Wintam (3e provinciale B), uitslag 3 - 2. Het werd een spannende derby tussen deze twee eindrondekandidaten, waarbij de bezoekers een vroege voorsprong even voor de rust uitgevlakt zagen. Op het uur scoorde SV de 2 - 1 maar tien minuten voor tijd zorgde Wintam met de gelijkmaker voor een wenkende derbyscore. In de laatste minuut hield Aartselaar de drie punten echter thuis.

* FC Merksem - KSK Ekeren Donk (4e provinciale B), uitslag 3 - 0. De Merksemse kassier begon de namiddag alvast uitstekend bij deze kampioenenwedstrijd tussen de nummers 1 en 2. Zijn team deed dat ook, want al in de eerste minuut scoorden ze de 1 - 0. De gasten drongen daarna goed maar tevergeefs aan. Na een uur verzilverde de FCM een strafschop en een kwartier voor tijd grepen ze de titel.
KVC Oostmalle - KFC Sint Job B

Op een heerlijke voetbalnamiddag zagen de talrijk opgekomen toeschouwers een wel echt opwindende derbytopper, vooral wat het scoreverloop betreft. Oostmalle is na een sterk seizoen al zeker van de titel en de welverdiende promotie naar derde provinciale, terwijl Sint Job B nog volop mag mikken op de eindronde, en ook dat zou dik verdiend zijn.

Voor hen zouden drie punten dan ook beslissend kunnen worden maar ze stuitten op een gedreven thuisploeg die er volop in vloog en spits Ephraim Sam binnen het kwartier twee keer zag scoren, en daar moesten de bezoekers even van bekomen.

Toen KVC-er Simon Stockman er even later ook 3 - 0 van maakte leek dit al een vroege beslissing. Toch verhoogde Sint Job de inzet en via routinier Glenn Broekhoven en diens ploegmaat Christoph Clauwaert konden ze een kwartier later terugkomen tot 3 - 2.

Op slag van rust stond thuisspeler Jan Mangelschots op de goede plaats om de 4 - 2 te scoren maar een minuut later mocht Glenn Broekhoven aan de andere kant aanleggen voor een strafschop, en hij miste die niet: 4 - 3.

Met zeven doelpunten in de eerste vijfenveertig minuten was er tijdens de pauze in de kantine al ruim genoeg stof om over te keuvelen, maar ook om naar uit te kijken in de tweede helft, en die zou ook flink wat emotie en opwinding brengen.

Menig supporter kwam daarin af en toe ogen te kort en dat verhoogde alleen maar aan het begin van het laatste kwartier. Uitblinker Glenn Broekhoven maakte zijn hattrick vol met de 4 - 4 en dat leek ook lang de eindscore te worden, maar in de slotminuut besliste Oostmallenaar Mats Mols de wedstrijd met de 5 - 4.

Met negen goals was deze derby dus een echte "Klapper" waarin scheidsrechter Mark Janssens slechts één keer geel trok (voor de thuisploeg). KVC Oostmalle kan zich nu verder voorbereiden op het kampioenenfeest, maar eerst moeten ze ondermeer volgende week nog naar Lentezon B uit het rechtse rijtje, waar ook Westmalle staat, de volgende tegenstander van Sint Job B.

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 4 APRIL 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
TOR Deurne Pirates B - FC Turk Sport Antwerpen, uitslag 4 - 7.

Het werd vooral een weekend voor de schutters van dienst, en we zullen voor donderdag daarom onder andere nog een speciale naam moeten verzinnen, maar daarover later méér. En ondanks dat we nog vier speeldagen tegoed hebben was onze kandidatenlijst van deze week eigenlijk wat aan de korte kant, maar we hadden nog meer dan voldoende keuze.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Arendonk Sport - KFC Herselt A (2e provinciale B), uitslag 3 - 2. De bezoekers lieten zich deze week alweer gelden en de promotie is hun dan ook gegund, maar het zal de volgende weken nog een beetje "wringen" worden. Ze begonnen uitstekend tegen Arendonk met twee vroege goals in elke helft, maar even voorbij het uur scoorde de thuisploeg twee keer, en even later hadden ze de driepunter beet.

* KFC Kontich B - KFCV Wintam (3e provinciale B), uitslag 2 - 5. De wat geplaagde thuisploeg opende even voor de rust de score maar in het vierde kwartier scoorde Wintam drie keer. Toch kwamen de "Bees" terug in de wedstrijd en de gasten moesten een stevig tandje bij steken. Met 2 goals in de laatste minuten pakte KFCVW toch nog de zege, en zo mogen ze de eindronde nog altijd in het vizier houden.

* K Noordstar VV - KV Hooikt A (3e provinciale C), uitslag 2 - 0. De "Nodderwijkers" (vijfde) verkochten hun huid duur tegen de "runner-up". Na een spannende eerste helft brak een thuisgoal de match net na de rust open, zo moest Hooikt flink aan de bak om de kloof met leider Punt-Larum vast te houden. Ze konden Noordstar echter niet meer verschalken en kregen op de valreep een tweede treffer tegen.

* VC Rijmenam - KSC Mechelen (4e provinciale D), uitslag 1 - 0. Deze superderby kreeg flink wat aandacht omdat het een duel was tussen de koploper en de tweede in de stand. Het verdedigend sterke Rijmenam (slechts 22 tegengoals) had het niet altijd gemakkelijk tegen eindrondekandidaat KSC, met 83 goals de productiefste ploeg. Even na de rust viel de enige goal en die was meteen goed voor de zege.
TOR Deurne Pirates B - FC Turk Sport Antwerpen

We schreven hier al vaker dat er ook in het rechtse rijtje regelmatig spektakel te zien is op de provinciale velden, en dat werd nog maar eens bewezen met deze "Klapper", die deze benaming volgens vriend en vijand ook ruimschoots verdiende.

De "B-Piraten" voerden dat rechtse rijtje aan met één punt voorsprong op de gasten. De beide teams zorgden voor een onvergetelijke zaterdagavond die ze met maar liefst elf goals zouden kruiden, al was de thuisploeg wel voortdurend op achtervolgen aangewezen.

Al bij de eerste aanval verraste bezoeker Hakan Bayryamov de thuisverdediging, en dat herhaalde ook Kadir Yilmaz even later: 0 - 2. Dat deed de Pirates toch wel flink wakker schrikken en ze verhoogden de inzet, maar rond het halfuur maakte spits Kadir Yilmaz er op de tegenaanval 0 - 3 en 0 - 4 van.

Toen Nando Van Looy de thuisploeg op slag van rust op 1 - 4 zette leek dat een voorbode van een betere Deurnese tweede helft, maar die was slechts een paar seconden oud toen Kadir Yilmaz opnieuw scoorde, en eigenlijk was deze 1 - 5 ook de definitieve beslissing.

Yari Stekelorum deed de Deurnese hoop weer oplaaien met de 2 - 5, maar in de tegenstoot maakte alweer Kadir Yilmaz er met zijn vijfde goal 2 - 6 van. Opnieuw prikte TOR terug via Oliver Bittó (3 - 6) maar een stevig bezoekend blok hield daarna de rangen goed gesloten.

Op de rand van het laatste kwartier verhoogde Kadir Yilmaz de spektakelwaarde opnieuw met de 3 - 7, en in de laatste tien minuten zette thuisspeler Lucien Yav Nawej de 4 - 7 eindscore in de boeken. De kijkers kregen dus absoluut waar voor hun geld.

Scheidsrechter Cedric Marranita Livreiro haalde tijdens deze "Klapper van de Week" één keer de gele kaart boven voor TOR-B, dat volgende week de trip maakt naar KFC Lint A, tweede in het klassement. FC Turk Sport slikte vijf gele kaarten en stijgt na deze overwinning nu naar plaats acht. Zij krijgen volgende week Oxford Hemiksem A op bezoek, momenteel op plaats dertien.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 28 MAART 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
White Star Schorvoort - KVC Lille United B, uitslag 3 - 3.

Met nog vijf speeldagen voor de boeg stijgt de spanning in de klassementen verder, zowel bovenaan als onderaan. Logischerwijze komen ook de sterkere kanshebbers daarbij iets regelmatiger aan bod in deze rubriek, al is er ook in de middenmoot en onderaan af en toe spektakel te zien. Onze lijst met kandidaten was deze week niet echt lang, maar de duels lagen wel vrij dicht bij elkaar.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Berg en Dal - FC Wezel Sport A (1e provinciale), uitslag 2 - 3. Met 3 punten achterstand en een 4 op 12 probeerde de thuisploeg een greep naar de top te doen tegen leider Wezel, dat al meteen een strafschop mocht verzilveren en de stand even na de rust naar 0 - 2 tilde. In een spannend laatste kwartier hing een sterk B. en D. de stand gelijk, maar in de laatste minuten graaide Wezel de uitzege mee.

* KFC Herselt A - Zwaluwen Olmen (2e provinciale B), uitslag 2 - 1. Deze topper tussen koploper en periodekampioen Herselt en de vierde in de stand brak op het kwartier open met een Olmense goal, maar nog voor de rust verhoogde de thuisploeg de inzet en dat leverde ze ook de 1 - 1 op. In de tweede helft steeg vooral bij Herselt de bezieling, en even voor tijd telden ze Olmen met een tweede treffer uit.

* VVH Lippelo - KFC Kontich B (3e provinciale B), uitslag 3 - 6. Dat er ook in de staart van de klassering vaak spektakel te zien is bewezen deze twee ploegen die al een tijdje te maken hebben met het degradatiespook. Lippelo opende de score, kreeg daarna drie goals tegen maar kwam terug tot 2 - 3. Na de rust scoorde rode lantaarn Kontich opnieuw 3 keer, en VVH kwam niet meer verder dan de eerredder.

* Los Incas Antwerpen - K Reet SK (4e provinciale C), uitslag 4 - 3. De gastheren probeerden hun achterstand van zeven punten op de bezoekers te verkleinen en ze slaagden daar ook in. Het begon echter niet goed voor hen, want na de 0 - 1 en hun tegengoal stond het aan de rust 1 - 3. In de tweede helft scoorden ze in hun eigen Latino-stijl eerst de 2 - 3, en in de laatste minuten de winnende twee goals.
White Star Schorvoort - KVC Lille United B

De Turnhoutenaars behaalden met grote overmacht het eerste periodekampioenschap en ze leken een hele tijd bijna "freewheelend" op weg naar de titel. Na een klein dipje en twee nederlagen wonnen ze vorige week opnieuw, maar ze moesten absoluut op hun hoede zijn met de komst van Lille B, dit seizoen toch één van de verrassingen in de reeks.

Die ploeg, de "kleine broers" van KVC Lille A uit derde nationale B, kampeert al een tijdje rond de vijfde plaats, maar ze stonden ook al tweede en derde. Het stond dus vast dat ze hun spreekwoordelijke huid duur zouden verkopen. De thuisploeg vloog er al snel volop in en op het half uur mocht Rob Van De Vliet dat offensief bekronen vanop de stip: 1 - 0.

Lille moest achteruit bij al het aanvallend geweld van White Star, maar geleidelijk aan kwamen ze er meer uit, en dat zouden ze vooral na de rust doen. Die was een kleine tien minuten oud toen Jonas Peeters er 1 - 1 van kon maken. Ook daarna deelden ze een tijdje de lakens uit, maar op de rand van het laatste kwartier sloegen zowel Vincent Van Der Meiren als Rob Van De Vliet toe voor White Star, en met deze 3 - 1 leek de partij zo goed als beslist.

Lille-coach Nico Janssens speelde in het laatste deel "Va Banque". Hij stuurde zijn mannen onvervaard de aanval in en dat leverde ook resultaat op: invaller Dennis Van Den Reek scoorde de 3 - 2 en toen was het bibberen voor White Star. En in de laatste minuut zette de eveneens ingevallen Ekow Gyimah de stand op 3 - 3, waardoor Lille nog een punt greep.

Zo kreeg deze topper nog een spannend einde en een op de valreep verrassende ontknoping. Na deze draw behoudt White Star de negen punten voorsprong op Achterbroek, dat eveneens gelijk speelde. Bovendien hebben de Turnhoutenaars nog een inhaalwedstrijd tegoed op woensdag 6 april tegen Flandria. Eerst is er volgende week echter nog een uitmatch bij Excelsior Essen.

Lille B blijft vierde en zij houden zicht op een eindrondeplaats. Ze krijgen volgende week Dosko op bezoek, momenteel voorlaatste in de stand. Scheidsrechter Jack Schenkels leidde deze "Klapper van de Week". Hij toonde twee keer geel, allebei voor de bezoekers.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 21 MAART 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
ASV Geel - K Berg en Dal VV, uitslag 3 - 1.

In de laatste rechte lijn richting competitie-einde verhogen op heel wat plaatsen zowel de inzet als de kriebels, en dat vertaalt zich hier en daar in gespannen zenuwen en oplopende emoties. Het belooft in verschillende reeksen dan ook nog erg spannend worden. Ondermeer daardoor hadden we deze week meer dan genoeg serieuze kandidaat-klappers.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Kalmthout SK - K Kontich FC (1e provinciale), uitslag 3 - 3. We kunnen ook nu niet rond de KSK, met 10 op 15 momenteel één van de meest opvallende ploegen in eerste. Promotiekandidaat Kontich botste dan ook op een gedreven thuisploeg die een 0 - 1 omzette in 2 - 1 maar dan een tweede en na de rust een derde goal slikte. In een turbulente eindfase kreeg Kalmthout nog een strafschop en een punt.

* KVC Wilrijk A - 's Gravenwezel-Schilde A (2e provinciale A), uitslag 2 - 2. Deze intense topper tussen de nummers 2 en 5, op een verre van ideale grasmat, lokte heel wat kijkers die de gasten eerst zagen scoren, maar de thuisploeg kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. Twintig minuten voor tijd werd het vanaf de stip dan 1 - 2 voor de bezoekers maar Wilrijk prikte opnieuw terug, en daar bleef het ook bij.

* KFC Berendrecht - SV Aartselaar A (3e provinciale B), uitslag 1 - 1. Ondanks de kou werd het een vurige avond in de Polder, waar vooral de thuisploeg de punten hard nodig heeft. Maar al snel slikten ze rood, en na de daarop volgende strafschop stond Aartselaar 0 - 1 voor. De KFC herpakte zich echter en dat leverde hen na de rust de dominantie op, maar pas in blessuretijd grepen ze het verdiende puntje.

* VC Rijmenam - Zennester Hombeek (4e provinciale D), uitslag 1 - 2. Net als vorige week komt koploper VCR volop in beeld, ook nu met een derby, maar deze keer tegen achtervolger Hombeek, dat meteen de score opende maar binnen de minuut de gelijkmaker moest incasseren. In een boeiende tweede helft kon Zennester de winnende goal scoren en zo hun achterstand terugbrengen tot 5 punten.
ASV Geel - K Berg en Dal VV

De clash tussen twee van de best voetballende ploegen in eerste provinciale leverde logischerwijze hoge verwachtingen op, en de talrijk opgekomen supporters kregen in deze superderby ook waar voor hun geld.

Geel draagt wegens de licentieperikelen van een paar jaar geleden drie strafpunten mee die ze aan het begin van dit seizoen op hun negatief conto kregen. Maar zelfs dan mag de ambitieuze club volgens velen absoluut mikken op promotie. Dat geldt trouwens ook voor Berg en Dal, dat in 23 wedstrijden slechts 15 tegengoals slikte en maar één keer verloor, én de leiding deelde met Wezel Sport.

Dat het ze menens was bleek al bij hun eerste scherpe aanval, waarbij Thijs Van Pol mooi voorbereidend werk van Nicholas Appeltans verzilverde: 0 - 1. Nog voor het applaus was uitgedoofd deed Gelenaar Thierry Vandermeeren dat echter ook aan de andere kant: 1 - 1. Beide teams legden een temporijke en aangename partij op de mat. Na een half uur kreeg ASV een strafschop, en Gabriel Carvalho liet die kans niet liggen: 2 - 1.

In de tweede helft bleef het spektakel verdergaan en nadat beide doelmannen zich moesten onderscheiden wenkte het laatste kwartier en de thuisploeg verhoogde regelmatig de druk en het overwicht, wat hen ook de 3 - 1 opleverde. Gabriel Carvalho liet deze treffer achter zijn naam schrijven en daarna kwam Berg en Dal niet meer terug en moest toegeven dat Geel vandaag voor hen te sterk was.

Een uitermate tevreden ASV kon dan ook het overwinningsfeestje inzetten en dat deden ook hun supporters, die zonder twijfel nog een aantal vaten soldaat maakten. Hun ploeg wordt nu derde, op vier punten van leider Wezel en op één punt van Berg en Dal, maar de Gelenaars hebben op woensdag 6 april nog een inhaalwedstrijd tegoed bij en tegen Vosselaar VV.

Jan Nijs leidde deze "Klapper van de Week". Hij trok drie keer geel voor de gasten en twee keer voor de thuisploeg. Volgend weekend maakt ASV de trip naar het quasi veroordeelde Bornem, terwijl Berg en Dal op eigen veld de absolute topper zal spelen tegen koploper Wezel Sport, en dat zal daar in Meerhout alvast een zeer tevreden kassier opleveren.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 14 MAART 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
Blauwvoet Oevel - FC Punt-Larum, uitslag 3 - 4.

Nadat we maar liefst zestien wedstrijden op onze eerste lijst konden zetten volgde er logischerwijze een iets langer proces van beoordeling, afvinken en selectie. Het was dus kiezen, maar we zijn er geraakt. Mét dank voor uw suggesties en aanbevelingen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Lentezon A - K Wuustwezel FC (2e provinciale B), uitslag 4 - 3. Het zou kunnen dat er volgend seizoen twee reeksen verschil zullen zitten tussen beide ploegen, die het vizier volop opentrokken en voor een boeiende wedstrijd zorgden. Een gemotiveerd Wuustwezel kon twee keer een achterstand wegwerken en deed dat in de tweede helft een derde maal, maar na de vierde tegengoal lukte dat niet meer.

* White Star Schorvoort - KSK Kasterlee (3e provinciale A), uitslag 0 - 2. Na 20 ongeslagen wedstrijden verloren de leiders voor de tweede week op rij, dit keer tegen de buren uit Kasterlee, die na een periode van gesukkel met blessures nu toch vrij zeker zijn van het behoud. Met een vroege goal, een aantal scherpe counters en een tweede treffer op het uur hielden ze de koploper verrassend in bedwang.

* K Brecht SK - KSV Wildert (4e provinciale A), uitslag 2 - 1. Na een sterke eerste competitiehelft kreeg SK al een aantal tegenslagen te verwerken en ook nu slikten ze een vroege tegengoal van concurrent Wildert, de laatste weken sterk bezig. Toch scoorde een knokkend Brecht tegen, en in een meeslepende tweede helft kwamen ze op een voorsprong die de bezoekers niet meer goed konden maken.

* KFC Muizen - VC Rijmenam (4e provinciale D), uitslag 1 - 2. Er werd door velen uitgekeken naar deze klassieke derby uit het Mechelse. De thuisploeg wilde, als tweede in de stand, de kloof met de leiders verkleinen maar die benadrukten hun sterkte met twee goals in het eerste kwartier. In een spannende tweede helft verzette de KFCM bergen werk maar ze kwamen niet verder dan een benutte penalty.
Blauwvoet Oevel - FC Punt-Larum

Oevel haalde met ex-prof Kevin Geudens en diens broer en ex-nationaler Kenny twee supersterke pionnen terug naar de heimat en dat leverde tot nu toe ondermeer vier keer de leidersplaats op, maar de buren van Punt-Larum deden nog beter, en zij zullen zo goed als zeker dé te kloppen ploeg zijn voor de titel, al is ook periodekampioen KV Hooikt A daarvoor absoluut nog niet uitgeteld.

De twee ploegen zorgden dan ook voor een onderhoudende voetbalnamiddag die intens gevolgd en zeer gesmaakt werd door een flink aantal kijkers, die Kenny Geudens bij de eerste echte aanval zijn ploeg op een 1 - 0 voorsprong zagen zetten. De reactie van de gasten liet slechts een kleine 10 minuten op zich wachten, want bezoekers Tim Gerinckx en Xander Pironet zorgden op korte tijd voor de 1 - 2.

Beide tegenstanders lieten het spel goed op en neer gaan maar dat leverde voor de rust geen extra goals op, zodat Punt-Larum met de beste vooruitzichten de kleedkamer in kon. Aan Oevelse kant werd iedereen op scherp gezet en dat was ook te zien in het spelbeeld na de rust, maar pas na dik 20 minuten leverde dat een beloning op, wanneer Kenny Geudens vanop elf meter mocht aanleggen: 2 - 2.

Het laatste kwartier werd er eentje om in te lijsten: eerst kogelde bezoeker Jarne Nevelsteen de 2 - 3 precies in de kruising, en vijf minuten later rondde Pieter Vennekens een mooie aanval af met de 2 - 4. Met deze treffer deden de gasten dus een greep naar de driepunter maar Oevel kromde de rug en verhoogde de inzet. Dat leverde hen even later ook de aansluitingstreffer op via Kevin Geudens, en ondanks de superspannende laatste minuten bleef het bij een 3 - 4 zege voor de fusieploeg.

Met zeven doelpunten en een voortdurend opwindend scoreverloop was deze wedstrijd een echte "Klapper van de Week" die geleid werd door scheidsrechter Pieter Engelen. Hij haalde slechts twee keer de gele kaart uit de borstzak, beide voor Oevel, dat terugzakt naar een zesde plaats en volgende week de korte trip naar middenmoter Linda Olen maakt. Leider Punt-Larum speelt dan thuis tegen Noordstar, momenteel vijfde in de klassering.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 7 MAART 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
K Kalmthout SK - SK Rapid Leest, uitslag 3 - 2.

In de aanloop naar het weekend noteerden we, op onze lijst met mogelijke toppers, slechts een tiental wedstrijden, en ook daarvan zagen we niet zoveel echte uitschieters. Het mooie van voetbal is echter dat het verloop vaak onvoorspelbaar is, en dat er vaak verrassingen uit onverwachte hoek kunnen komen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Wezel Sport A - BSK Retie (1e provinciale), uitslag 1 - 2. De thuisploeg stond voor deze derby al 17 weken op plaats één of twee. In een opwindende wedstrijd kregen de buren uit Retie eerst een wat knullige goal tegen maar ze bleven gemotiveerd, en net na de rust scoorden ze ook de 1 - 1. Daarna creëerde een vlot spelend Wezel wel de beste kansen, maar Retie greep even voor tijd de driepunter.

* KFC Brasschaat - KSK 's Gravenwezel-Schilde A (2e provinciale A), uitslag 2 - 1. De bezoekers slikten slechts 10 tegentreffers in 21 duels maar de thuisploeg speelde sterk. Na een afgeweerde strafschop van KSK en een blanco ruststand scoorde Brasschaat de eerste goal, en die 1 - 0 bleef staan tot de gasten tien minuten voor tijd terugsloegen. Maar in de extra tijd maakte de KFC toch nog de winnende goal.

* KFC Arendonk Sport - K Zandhovense SK (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. De kijkers kregen waar voor hun geld in deze wedstrijd uit het rechtse rijtje. Zandhoven vloog er in en dat resulteerde in drie doelpunten die een absolute weergave waren van de verhoudingen. Maar Arendonk tankte tijdens de rust zowel motivatie als inzet, en met drie goals hingen ze de bordjes op een spectaculaire manier gelijk.

* KFC Katelijne B - Leest United (4e provinciale D), uitslag 4 - 4. Dat het niet altijd aan de top sensationeel kan zijn bewezen deze twee ploegen op een koude zondagmiddag. De Leestenaars pakten de rode lantaarn in het eerste halfuur met vier goals in maar ze slikten ook twee tegentreffers. Zo stond het bij de rust 2 - 4, maar met twee goals in de laatste minuten zorgde de thuisploeg nog voor de 4 - 4.
K Kalmthout SK - SK Rapid Leest

De thuisclub heeft de rode lantaarn al een tijdje in de bestuurskamer staan en misschien vermindert bij sommigen ook de hoop om in eerste te blijven, maar dat geldt ongetwijfeld ook voor de vier andere "staartploegen" die met een stapje terug bedreigd worden, en tegenstander Rapid Leest is er daar één van.

Een degradatieduel dus, maar ook hier werd weer bewezen dat dit soort wedstrijden erg genietbaar kunnen zijn, zeker wanneer het "van moeten" is. De inzet was ondanks de koude dan ook te proeven, maar de zenuwen speelden de acteurs regelmatig parten.

Bezoeker Brian Bouwmeester opende na dik vijfentwintig minuten de score, maar in de tegenstoot kreeg Kalmthout een hoekschop waarbij Nick Simons de gelijkmaker kon binnenwerken. Er was flink wat spektakel te zien en niet altijd door hoogstaande acties, maar Thomas Cools was wel bij de pinken na een thuiscorner: 2 - 1.

Dat de twee ploegen elkaar waard waren, en niet enkel door hun gelijk aantal tegengoals (50) bleek ook na de rust in het spelverloop. Er hing wel voortdurend een doelpunt in de lucht en dat kwam er ook na een uur spelen bij een nieuwe Kalmthoutse corner waarbij Jeremy Nauwelaerts de stand op 2 - 2 zette.

Die gelijke stand bleef lang staan en heel wat supporters zochten in de laatste minuten de warme kantine al op, maar toen thuisspeler Tom Floren zich klaar mocht zetten voor een vrije trap krulde hij die netjes in het Leestse doel: 3 - 2, meteen goed voor de vierde seizoenszege van Kalmthout, dat trouwens in de loop van de wedstrijd tot twee keer toe een strafschop tegen kreeg die door Rapid niet benut werd (maar daar komen we misschien nu donderdag op terug....).

Door deze drie punten geeft Kalmthout, één week voor de moeilijke trip naar BSK Retie, de rode lantaarn door aan Bornem. Rapid Leest, dat volgende week Antonia op bezoek krijgt, blijft op de 13e plaats staan, net onder de (voorlopig) "veilige" twaalfde stek. Maar met nog acht wedstrijden te spelen zal het voor de vijf laatste ploegen nog elke week knokken worden.

Scheidsrechter Jean Claude Huens leidde deze "Klapper van de Week" en hij trok één keer geel voor de thuisploeg.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 28 FEBRUARI 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale B:
KSK Oelegem - Alberta FC Schilde, uitslag 5 - 4.

Na een zonovergoten maar redelijk koud weekend konden we vrij vlot een tiental kandidaat-klappers selecteren. Voor vijf van de twaalf koplopers was er puntenverlies, en met nog negen speeldagen voor de boeg begint het ongetwijfeld hier en daar al wat te kriebelen, zowel qua promotie, degradatie als tweede periodetitel.

In de reeksen van 16 ploegen valt die beslissing in het Paasweekend van 16 en 17 april, wanneer de uitgestelde speeldag nummer 18 wordt afgewerkt. Met KFC Zammel (4e provinciale E) kennen we trouwens al één ploeg die dat tweede periodekampioenschap en (minstens) een eindrondeticket op zak heeft.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Berg en Dal VV - K Vosselaar VV (1e provinciale), uitslag 1 - 2. De bezoekers zorgden voor één van de verrassingen door de leiders te verslaan. Die kregen al vroeg een doelpunt binnen maar op slag van rust sloegen ze terug. Na de pauze verhoogde Berg en Dal de druk, maar Vosselaar slikte mede dankzij hun doelman geen tweede goal en net voor affluiten grepen ze nog onverwacht drie gouden punten.

* KFC Herselt A - KSAV Sint Dimpna A (2e provinciale B), uitslag 2 - 2. Op een bijtend koude zaterdagavond kreeg koploper Herselt al meteen de 0 - 1 tegen via een vrije trap, maar ze scoorden nog voor de rust de gelijkmaker. In de tweede helft zetten ze alle zeilen bij maar in het laatste kwartier kwam Sint Dimpna opnieuw op voorsprong, en pas in de slotfase greep een bibberend Herselt nog een punt.

* KFC Lint A - Excelsior Mariaburg A (3e provinciale B), uitslag 6 - 0. Ook hier werd het een koude avond vol spektakel. Lint, derde in de stand, opende de score tegen de leiders, die daarna kwamen opzetten maar nog voor de rust twee extra goals incasseerden. In de eerste 10 minuten na de rust kwamen daar nog 2 stuks bij en, nadat Mariaburg met zijn tienen verder moest, maakte Lint het half dozijn vol.

* KFC Heultje - SK Peulis (4e provinciale E), uitslag 4 - 6. De thuisploeg heeft nog altijd zicht op een eindrondeplaats maar tegen Peulis, uit het rechtse rijtje, hadden ze het niet "onder de markt". De gasten maakten de twee eerste goals en na de 1 - 2 scoorden ze opnieuw. In de tweede helft liep Peulis opnieuw twee keer uit en Heultje kwam evenveel keer terug tot 4 - 5, maar een 6e tegengoal besliste de partij.
KSK Oelegem - Alberta FC Schilde

Met FC Merksem als nog altijd ongeslagen leider in de reeks is de kampioen zo goed als gekend, maar Oelegem en Alberta FC Schilde, respectievelijk 4e en 3e in de stand, kunnen de maand mei best al vrjhouden, want dan zal de promotie-eindronde worden gespeeld.

Bovendien zijn beide ploegen naaste buren. Ook vanwege de klassering werd er dus een intense derbytopper verwacht en die kwam er ook. Een mooi aantal opgekomen toeschouwers kon zich in een fris winterzonnetje verwarmen aan een onderhoudende wedstrijd, die bij de eerste aanval al een strafschop opleverde voor de bezoekers. Darko Van Den Eynden liet de kans niet liggen: 0 - 1.

Op het kwartier deed Gilles Van Regemorter daar een tweede treffer bij, maar in de tegenstoot maakte Alexander Van Gael er 1 - 2 van. Zijn ploegmaat Lino Campo hing de bordjes even later terug gelijk en deze 2 - 2 werd ook de ruststand.

In de tweede helft stegen de intensiteit en de inzet aan beide kanten verder en iets voor het uur tilden Arne Ceulemans en Bob Daeseleire de stand naar 4 - 2. Alberta liet zich echter niet doen en bezoeker Mike Depuydt bracht de hoop terug met de aansluitingstreffer, maar Robbe Van Gestel rondde een efficiënte Oelegemse tegenaanval af met de 5 - 3.

De Schildenaren staken een tandje bij en het was regelmatig warm voor het thuisdoel. Dat leverde even voor tijd wel de 5 - 4 op via Jeppe Guillaume, maar in de lange extra tijd werd er niet meer gescoord en Oelegem verkleint zo de achterstand op Alberta tot vier punten.

Deze negen goals zorgden dus voor een mooie "Klapper", en een even mooi detail is dat die gescoord werden door negen verschillende spelers. Scheidsrechter Andy Tysmans schreef zijn boekje dus bijna vol, en hij noteerde ook in totaal vier gele kaarten, waarvan één voor Oelegem, dat volgende week Tubantia op bezoek krijgt. Alberta is dan vrij en moet pas op 13 maart op weg naar runner-up Ekeren-Donk.

Zie ook de pagina 4e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 21 FEBRUARI 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
KVC Lille United B - K Nieuwmoer FC, uitslag 4 - 3.

Amai, wat een weekend !... De "winter" van 2021-2022 is er eentje die deze naam nauwelijks waard is, want de meesten van ons associëren die benaming zeker niet met zware storm, slagregen en allerhande bijverschijnselen. Het is maar goed dat niemand het weer voor het zeggen heeft, want die zou nogal klappen krijgen...

Aan de andere kant hebben deze omstandigheden nog maar eens hun invloed gehad op het voetbal, met afgelastingen, onverwachte doelpunten, doelmannen die de gladde bal vaak onmogelijk klemvast konden pakken, spelers die naast de bal trapten, merkwaardige uitslagen enzovoort. We zijn er trouwens zeker van dat heel wat wedstrijden in normale omstandigheden anders geëindigd zouden zijn.

Er was hier en daar wel flink en soms ongewild spektakel, en onze eerste lijst kandidaten was met 16 stuks dan ook van een uitzonderlijke lengte, zodat we deze keer bijzonder lang moesten selecteren en kiezen. Een aantal mogelijke toppers en derby's viel daarom ook buiten onze rubriek. Bij die eerste lijst waren er ook een vijftal doorgemailde suggesties, die we uiteraard niet allemaal kunnen vermelden, maar we bedanken de mensen die ze doorstuurden.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Groen Rood Katelijne - KVC Wilrijk A (2e provinciale A), uitslag 2 - 3. De bezoekers gaan dit seizoen volgens de kenners dicht bij de promotie komen maar hun start tegen GRK was niet goed, want die speelden sterk en ze scoorden voor de rust twee keer. Op het uur maakte een aandringend KVC de aansluitingstreffer en in de laatste 10 minuten bezorgden twee extra goals hen de driepunter nog.

* KFC Wuustwezel - K Loenhout SK (2e provinciale B), uitslag 0 - 1. Weinig derby's zijn zo intens als deze, en jammer genoeg "verbrodde" het weer die beleving voor een stuk. Wuustwezel leek al snel rijp voor de 1 - 0, maar KSKL scoorde wel de openingsgoal. Het veld takelde zienderogen af en dat leidde vooral na de rust tot soms ongekende situaties, maar het bleef bij een felbevochten Loenhoutse uitzege.

* KV Hooikt A - KSK Wavria A (3e provinciale C), uitslag 2 - 3. Periodekampioen en co-leider Hooikt zette een eerste achterstand snel recht maar het slikte even voor de rust opnieuw een tegengoal. Toen Wavria de tweede helft begon met een derde goal moest Hooikt een extra tandje bijzetten en dat leverde ze op het uur ook een verdiende tweede treffer op, maar een fel strijdend Wavria bleef overeind.

* Leest United - RB Elzestraat (4e provinciale D), uitslag 3 - 4. Ook hier zorgden de omstandigheden af en toe voor spektakel. De twee middenmoters waren elkaar waard en RB zag op slag van rust een 0 - 1 voorsprong verdwijnen. Leest zette na de pauze de scorende lijn verder en het werd 3 - 1. In het laatste kwartier kwam Elzestraat terug gelijk, en in minuut 90 grepen ze de winst met hun vierde goal.
KVC Lille United B - K Nieuwmoer FC

De fusieclub KVC Lille United smelt volgend seizoen verder samen met FC Gierle nadat het dat ook deed met VC Poederlee, dat nu als Lille B speelt en dat niet slecht doet, want momenteel wenkt de top drie.

Nieuwmoer heeft een lang en succesvol verleden, ook in eerste provinciale, en na een terugval tot in vierde mag de club de ambities terug verhogen, al balanceert de ploeg op dit moment op en rond de grens van het eerste en het tweede rijtje.

Ook in deze zaterdagavondwedstrijd speelden de weersomstandigheden een vrij grote rol, maar er was wel spektakel en vooral een mooi scoreverloop te zien. De gasten openden al meteen de score via Mathy Sebrechts maar even voorbij het kwartier hing Jonas Peeters de bordjes terug gelijk: 1 - 1.

Na een half uur herhaalde dit scenario zich: Yoran De Bruijn maakte de tweede goal voor de bezoekers, en bij de volgende aanval scoorde Braison Aters de 2 - 2 ruststand. Nadat iedereen zich in de kleedkamers wat afgedroogd had leverde de eerste serieuze thuisaanval de 3 - 2 op via Stef Van Looveren, maar een kwartier later was bezoeker Lennert Francken eveneens bij de pinken, en hij zorgde voor de 3 - 3.

Dan pakte KFC-er Robbe De Meyer zijn tweede geel en Nieuwmoer moest met tien man het laatste kwartier in. De inzet aan beide kanten bleef even hoog maar het veld werkte niet echt mee, en de gelijke stand leek ook de eindstand te worden, tot in de laatste minuut. Braison Aters scoorde zijn tweede van de avond, en deze 4 - 3 leverde de thuisploeg een toch nog wat onverhoopte zege op.

Scheidsrechter Tycho Debie leidde deze intense "Klapper van de Week". Hij trok één keer geel en één keer dubbel geel voor Nieuwmoer, dat volgende week de ongenaakbare leider White Star op bezoek krijgt. Er was ook twee keer geel voor Lille B, dat nu op plaats vier staat. Zij maken volgende week de trip naar KSK Kasterlee.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 14 FEBRUARI 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale E:
KSC Wiekevorst Sport - SK Peulis, uitslag 4 - 4.

Zowel zon, stevige wind als lichte regen waren van de partij in een weekend waarin we van tevoren slechts een vijftal potentiële toppers en een stuk of vijftien derby's opschreven. Onze eerste kandidatenlijst was met acht duels een beetje onder het gemiddelde, maar we konden daaruit toch een mooie rubriek samenstellen, waarin vooral de vierde provinciale afdeling goed vertegenwoordigd is.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Brasschaat - Sporting Tisselt (2e provinciale A), uitslag 2 - 2. Met een voorlopige derde plaats en de meest gescoorde doelpunten zetten de gasten hun promotie-ambities kracht bij. Dat resulteerde in de eerste helft in twee goals, maar een gedreven Brasschaat kon na de rust die 0 - 2 achterstand wegwerken. In een spannend laatste kwartier kon het alle kanten op, maar het bleef bij een gelijkspel.

* RFC Zwaneven - KSK Weelde (2e provinciale B), uitslag 2 - 3. Er werd vuurwerk verwacht in de topper tussen de vierde en de derde en dat lukte ook meteen, want de gasten scoorden bij hun eerste aanval en na een half uur. Nog voor de rust sloeg de RFC tegen maar net na het uur sneed een strafschop hen even de adem af. Ze maakten toch de 2 - 3, en in een spannend wedstrijdeinde bleef het daarbij.

* K Putte SK - K Heibos SV (4e provinciale A), uitslag 3 - 3. Dat het klassement in een derby niet altijd het belangrijkste is bleek nog maar eens in dit altijd intense duel tussen de naaste buren, momenteel allebei in het rechtse rijtje. Putte scoorde voor en na de rust maar nog voor het uur ging Heibos er met drie goals op en over. In een opwindend laatste deel hing de thuisploeg de bordjes echter weer gelijk.

* KV Hooikt B - SV Grasheide (4e provinciale E), uitslag 4 - 3. Beide ploegen schotelden de supporters een opwindende zaterdagavond voor met zeven goals. De eerste twee kwamen van de gasten maar Hooikt kwam op gelijke hoogte, en dat deden ze opnieuw na de derde goal van Grasheide. Toen de meesten zich verzoenden met deze 3 - 3 sloeg de thuisploeg echter terug met hun vierde treffer.
KSC Wiekevorst Sport - SK Peulis

De beide teams leggen dit seizoen een wat wisselvallig parcours af, en ze staan dan ook allebei in het rechtse rijtje. De supporters die wat te lang in de warme kantine bleven hangen misten zonder twijfel de eerste aanval van de bezoekers, die door Joeri Roelandts afgerond werd: 0 - 1. Dat zette de thuisploeg onmiddellijk op scherp en Kenzo Van Den Eynde scoorde vijf minuten later dan ook de gelijkmaker.

Er werd al meteen stevig gebikkeld en er vlogen een drietal gele kaarten in het rond, maar Guus Huygen en Stef Leirs lieten het niet aan hun hart komen: even voor het halfuur tilden ze de stand naar een 3 - 1 voorsprong, waarvan eentje op strafschop via Staf Leirs.

De ploegen gingen de kleedkamers in bij deze voorsprong voor Wiekevorst, maar de bezoekers werden tijdens de rust blijkbaar flink gemotiveerd, want ze staken een serieuze tand bij, en dat leidde op dik tien minuten tijd tot de 3 - 3 via Tijl Vanden Eynde en Bram Criel, die ook op zijn 35e nog altijd zijn klasse en inzicht toonde.

"Terug naar af" dus na deze nieuwe gelijke stand, al was dat niet naar de zin van KSC-er Willem Moris. Hij zette bij de eerstvolgende aanval de 4 - 3 op het bord. Met nog een half uur te spelen deed de thuisploeg dus een greep naar de driepunter en die kwam nog wat dichter toen bezoeker David Pootemans met twee keer geel op een kleine tien minuten tijd de douches mocht gaan opzoeken.

Dat was echter zonder de ervaren Bram Criel gerekend, want nauwelijks vijf minuten later zette hij kalm een strafschop om die de 4 - 4 in de registers zette, en hoezeer Wiekevorst daarna ook aandrong, die gelijke stand bleef op het scorebord staan. Acht goals dus op een opwindende zondagnamiddag en al bij al een, volgens de commentaren, vrij billijke uitslag.

Willy Verluyten was de scheidsrechter van dienst in deze "Klapper van de Week". Hij trok drie keer geel voor de thuisploeg, die volgende week de auto instapt voor de derby bij en tegen Booischot, vijfde in de klassering. Voor SK Peulis waren er vijf gele kaarten en één rode (via dubbel geel). Volgende week komt bij hen Immer-Oost uit Oosterwijk op bezoek, momenteel gedeeld achtste.

Zie ook de pagina 4e Provinciale E.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 7 FEBRUARI 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
Excelsior Bouwel - Blauwvoet Oevel, uitslag 5 - 0.

We vreesden dat storm en regen een invloed zouden hebben op het voetbalweekend en dat is ook waarheid geworden. Niet alleen werd er zondagmiddag op vijftien velden vastgesteld dat het echt onmogelijk was om in een half zwembad te spelen, ook bij de andere wedstrijden was het vooral door de harde wind niet altijd mogelijk om "normaal en tactisch voetbal" op de mat te leggen. Maar we konden toch een achttal wedstrijden selecteren waaruit we deze rubriek samenstelden, en het was zelfs even "afvinken en kiezen".

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Kontich FC A - K Berg en Dal VV (1e provinciale), uitslag 0 - 3. De thuisploeg zag een formidabele reeks van twaalf duels zonder verlies met 30 punten op 36 afgebroken worden door de Meerhoutenaren, die de teugels vanaf de aftrap in handen namen en hun overwicht bekroonden met een 0 - 1 ruststand. Even na het uur deden ze daar een tweede goal bij, en de derde leverde hen de drie punten op.

* FC Netezonen - Excelsior Vorst (3e provinciale C), uitslag 1 - 3. De Laakdalse driehoek Eindhout-Vorst-Veerle levert ook dit seizoen een aantal echte "dorpsderby's" op. De Netezonen startten met de wind in de rug maar pas op slag van rust leverde hen dat de voorsprong op. Maar Vorst sloeg na de pauze terug met twee goals en ondanks de inzet van de thuisploeg beslisten ze het duel met de derde treffer.

* KVC Oostmalle - K Meerle FC (4e provinciale A), uitslag 3 - 2. Met de komst van de derde in de stand stonden de zenuwen van de voorlopig ongenaakbare leider stevig gespannen. Een gemotiveerd Meerle werkte de eerste aanval af met de 0 - 1. Ook na de gelijkmaker scoorden ze opnieuw, maar de mogelijke zege werd in een spannend laatste kwartier teniet gedaan door twee Oostmalse strafschoppen.

* KFC Grobbendonk - KFC Ezaart Sport (4e provinciale F), uitslag 2 - 2. De thuisploeg, met 21 op 21, speelde zich opnieuw in de kijker in deze reeks waar de eerste vijf ploegen binnen de drie punten staan. Het begon nochtans slecht voor hen, want Ezaart scoorde zowel voor als na de rust en deze 0 - 2 stond even voor tijd nog overeind. Maar na de 1 - 2 greep Grobbendonk in minuut 90 nog een punt.
Excelsior Bouwel - Blauwvoet Oevel

Het tot nu toe afgelegde parcours van Excelsior mag op zijn minst wisselvallig genoemd worden, want met slechts vier winstpartijen en een dreigende degradatieplaats is het vanaf nu elke week "van moeten".

Oevel daarentegen beleeft een sterk seizoen en mede door de klasbakken en broers Kenny en Kevin Geudens speelt de ploeg "naar de kop", al is dat momenteel nog op een zucht van leider KV Hooikt. De promotie wenkt echter en volgens de kenners zal er die ook komen.

De wedstrijd dan. Een vrank en vrij voetballend Bouwel vloog er meteen in en na vijf minuten werkte Giovanni Huysmans met het hoofd de 1 - 0 binnen. Bij de volgende aanval verdween een schot van Max Mariën eveneens tegen de touwen, en toen een schot van Giovanni Huysmans via bezoeker Glenn Van Gasse de 3 - 0 opleverde moest Oevel volop aan de bak.

Dat deden ze daarna ook en ze dwongen via hun inzet een strafschop af. Excelsiordoelman Wouter De Herdt pakte die echter schitterend en dat deed de gasten blijkbaar twijfelen, want ze gaven Maxim Schenck een cadeautje bij de 4 - 0. Op slag van rust verdronk het Oevelse kalf helemaal: de "Bouwelse Bomber" Giovanni Huysmans mocht aanleggen vanop zestien meter en hij faalde niet.

Niemand zou het van tevoren geloofd hebben indien er een 5 - 0 achterstand voor Blauwvoet voorspeld zou worden, en in de Bouwelse kantine vloeiden tijdens de rust zowel de commentaren als het gerstenat rijkelijk, maar men speculeerde natuurlijk ook op de sterkte van Oevel in de tweede helft.

Dat zou ook volop blijken: de gasten kwamen met een intens offensief waarbij ze de thuisploeg voortdurend onder druk konden zetten. Excelsior hield echter stand, soms met hangen en wurgen, maar Oevel kwam niet meer verder dan een bal op het doelhout. De "Klapper" was dus compleet en vooral verrassend, en de drie Bouwelse punten zouden wel eens van goudwaarde kunnen zijn.

Scheidsrechter Klaus Cuypers leidde deze wedstrijd en hij moest slechts één keer geel trekken. Dat was er eentje voor Bouwel, dat volgende week op bezoek gaat bij middenmoter Linda Olen. Blauwvoet krijgt dan het bezoek van KFC Katelijne A uit het rechtse rijtje, en zij zulen een ongetwijfeld erg gemotiveerd Oevel tegenover zich krijgen, dat zijn tweede plaats absoluut vast zal willen houden.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 31 JANUARI 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
FC Wezel Sport A - FC Oppuurs, uitslag 4 - 2.

Voor de eerste "Klapper" van 2022 selecteerden we een lijst met een dozijn kandidaten. En dat voetbal geen exacte wetenschap is werd nog maar eens bewezen, want ook nu bleken niet alle verwachte toppers en derby's die verwachtingen in te lossen. Wat we wel weer moesten doen was selecteren, afvinken en dus kiezen, want sommige wedstrijden lagen qua "Klapperniveau" vrij dicht bij elkaar.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FCS Mariekerke-Branst - Groen Rood Katelijne (2e provinciale A), uitslag 1 - 1. De leiders beleefden geen gemakkelijke namiddag tegen middenmoter GRK, dat de thuisploeg goed opving maar na een half uur toch de 1 - 0 moest slikken. Na de rust gingen sommige potjes aan het koken en de bezoekers vielen rond het uur met negen man, maar toch konden ze op de valreep nog de gelijkmaker scoren.

* KFC St. Martinus Halle - SV Willebroekse (3e provinciale B), uitslag 2 - 1. De gasten, met de koppositie én het eerste periodeticket op zak, kregen een erg gemotiveerde degradatiekandidaat tegenover zich die de eerste helft verdiend afsloot met 1 - 0. Ook in de tweede helft klopte hun tactisch plaatje en dat resulteerde in een tweede goal. Willebroekse kwam daarna niet meer verder dan de eerredder.

* KSK Wavria A - KFC Putte A (3e provinciale C), uitslag 3 - 2. Traditiegetrouw stond deze derby weer bol van de inzet en de emoties. In het eerste kwartier viel er een doelpunt aan elke kant en dat scenario herhaalde zich nog voor de rust opnieuw. Na de pauze steeg de temperatuur zowel op als naast het veld verder, en nadat Putte een rode kaart slikte stelde Wavria een kwartier voor tijd de zege veilig.

* KFC Mol - KFC Grobbendonk (4e provinciale F), uitslag 2 - 5. Er zat slechts één punt tussen koploper Mol en Grobbendonk, dat zich sterk maakte en in de eerste helft twee keer op voorsprong kwam. Na deze 1 - 2 begonnen ze het tweede deel met een derde treffer. De leiders reageerden maar ze kregen ook de 1 - 3 binnen, en in de ultieme minuten maakte Grobbendonk de zaak af met twee extra goals.
FC Wezel Sport A - FC Oppuurs

Na het binnenhalen van de eerste periode is en blijft leider Wezel Sport één van de sterkste ploegen in de provinciale reeksen, maar met Kontich, Berg en Dal en ASV Geel in hun kielzog kan de titel- en promotiestrijd nog heel intens en spannend worden.

FC Oppuurs beleeft een moeilijk seizoen in de lagere regionen maar ook hier is er nog niets gezegd, want de onderlinge afstand tussen de huidige degradatiekandidaten is wel heel klein. De ploeg bezorgde Wezel in elk geval een niet eenvoudige zaterdagavond.

Nog niet alle supporters waren uit de kantine toen Oppuurs een terechte strafschop kreeg die door Jente Ceurvelts benut werd, maar bij de eerste tegenaanval hing klasbak Mart Van De Gevel de bordjes terug gelijk. Dat was ook het sein voor de thuisploeg om het vizier verder open te trekken, maar ze geraakten voorlopig niet aan een tweede treffer, en de 1 - 1 werd ook de ruststand.

Na de rust Oppuurs trok logischerwijze regelmatig de kaart van de tegenaanval en dat leverde hen opnieuw een voorsprong op: Sam D'Hertefelt zette de 1 - 2 op het bord. Het kantelpunt van de wedstrijd kwam er even later toen zijn ploegmaat Robbe Muyldermans met zijn tweede geel de kleedkamer mocht gaan opzoeken, en nauwelijks drie minuten later scoorde Mart Van De Gevel de 2 - 2.

Daarna konden de gasten nog twintig minuten lang de poort gesloten houden, maar in de laatste minuten waren ze niet langer opgewassen tegen de klasseploeg die Wezel Sport is, en zowel Bart Biemans als Nico Hoes konden Oppuursdoelman Ruben Coppens verschalken. Eindstand 4 - 2, na een duel waarin er mede door het scoreverloop flink wat spektakel en goed voetbal te zien was.

Scheidsrechter Jiri Bergs leidde de partij. Hij trok twee keer geel voor de thuisploeg en in totaal vijf keer voor de gasten. Wezel Sport, dat volgende zaterdagavond de trip naar OG Vorselaar maakt, blijft zo op de eerste plaats in het gezelschap van Kontich, dat wel één wedstrijd méér speelde. FC Oppuurs krijgt dan het bezoek van rode lantaarn Kalmthout, dat een zege broodnodig heeft.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 20 DECEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
K Vosselaar VV - KFC Eendracht Zoersel, uitslag 4 - 4.

De kalendermakers zorgden op de laatste speeldag in de aanloop naar de winterstop voor een twintigtal derby's. Die brachten niet allemaal de verhoopte intensiteit of een spannend scoreverloop, maar er staan er toch een paar in onze uiteindelijke lijst, die bij een eerste selectie een dozijn duels telde. De afdeling 3e provinciale is deze week trouwens opvallend aanwezig in deze rubriek.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Groen Rood Katelijne - TOR Deurne Pirates A (2e provinciale A), uitslag 3 - 2. Beide ploegen staan momenteel in het rechtse rijtje met een gelijk aantal punten, al heeft GRK nog een match tegoed. De Piraten vlogen er in en ze scoorden binnen de zeven minuten twee keer. Net voor de rust viel de 1 - 2 en na de vroege gelijkmaker in de tweede helft maakte een efficiënt Katelijne de zaak even voor tijd af.

* KVC Lille United B - K Achterbroek VV (3e provinciale A), uitslag 4 - 3. Er werd spektakel verwacht in deze partij uit de top vijf en dat kwam er ook. De thuisploeg opende de score maar er werd gerust met een gelijke stand. Een doeltreffend Achterbroek kwam na de pauze twee keer op voorsprong maar Lille scoorde evenveel keer tegen en greep even voor tijd de drie punten na een benutte penalty.

* SV Aartselaar A - Schelle Sport A (3e provinciale B), uitslag 1 - 1. Eén van dé derbyklassiekers uit deze afdeling bracht niet enkel veel supporters op de been maar ook de inzet van de spelers stond op een hoog peil, al werd er in de eerste helft geen enkele doelkans benut. Op het uur scoorde SV dan toch de 1 - 0, en in een zinderend laatste kwartier greep een strijdend Schelle nog een verdiend punt.

* Excelsior Vorst - VV Laakdal (3e provinciale C), uitslag 2 - 4. Traditiegetrouw lokte de derby tussen de dorpsgenoten weer veel kijkers, en de huidige lage klassering was zoals steeds voor beide clubs eventjes bijzaak. Excelsior nam met twee goals een vroege optie op de zege maar de gasten scoorden tegen. Dat deden ze in het laatste kwartier nog twee keer, en in de extra tijd maakten ze ook hun vierde treffer.
K Vosselaar VV - KFC Eendracht Zoersel

Deze "Klapper" kende een memorabel en eigenlijk ook wat onverwacht verloop. Vosselaar volgde op drie punten van Zoersel, dat nog net in het linkse rijtje geklasseerd stond. Scoren lijkt voor beiden tot nog toe wat moeilijk in deze hoogste provinciale reeks, waarin trouwens slechts zes ploegen een positief doelsaldo kunnen voorleggen.

De thuisploeg stond op scherp en Brett Van De Kerkhof benadrukte dat met de openingsgoal bij de eerste echte gevaarlijke aanval. Even voorbij het kwartier verdubbelde Guy Geudens de score en deze 2 - 0 leek al een vroege beslissing, zeker toen diezelfde Guy Geudens attent was en net voor het halfuur ook de 3 - 0 scoorde.

Zoersel leek nog voor de pauze helemaal uitgeteld te zijn, want Ragib Alassan maakte er 4 - 0 van en zo leek de thuiszege een zekerheid te worden. Maar de gasten werden tijdens de rust door coach Raf De Houwer terug op de rails gezet en hun motivatie en inzet droop er vanaf de eerste minuut volop af.

Bezoeker Pieter Schrijvers mocht aan de tweede helft beginnen en bij zijn eerste baltoets zette hij de 4 - 1 op het bord, maar Vosselaar hield daarna de controle, tot ze met nog een kwartier te spelen een strafschop moesten toestaan, en Thomas Stevens verzilverde die ook: 4 - 2, en de spanning steeg.

Met nog vijf minuten te gaan zorgde Steve Bartholomeeussen helemaal voor opwinding met de derde Zoerselse goal, en nog was het niet gedaan, want in de eerste minuut van de blessuretijd maakte Thomas Stevens er met zijn tweede van de namiddag 4 - 4 van, en zo pakten de gasten nog een punt, een resultaat dat, gezien het verloop van de eerste helft, geen enkele speler of supporter tijdens de rust geloofd zou hebben.

Voor de twee ploegen was dit het vijfde gelijkspel van de lopende competitie na deze toch wat uitzonderlijk verlopen "Klapper van de Week" die geleid werd door scheidsrechter Jakub Stefanski. Hij trok twee keer geel voor Zoersel, dat na de winterstop op 16 januari het bezoek krijgt van Rapid Leest. Vosselaar maakt dan de trip naar het sterke Berg en Dal, dat op zaterdag 8 januari eerst een inhaalwedstrijd speelt bij en tegen OG Vorselaar en mogelijk dan de leider zou kunnen zijn.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 13 DECEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
White Star Schorvoort - K Gooreind VV, uitslag 4 - 4.

Er stonden heel wat derby's en potentiële toppers op het programma, en onze eerste keuzelijst telde dan ook elf kandidaten, waardoor we toch een tijd moesten beoordelen en selecteren. We bedanken trouwens de mensen die ons een suggestie stuurden, al konden we die niet allemaal kiezen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* VC Mortsel OG A - FCS Mariekerke-Branst (2e provinciale A), uitslag 2 - 2. De verwachtingen waren hoog gespannen bij de clash tussen de twee co-leiders, die allebei op promotie mikken. De talrijk opgekomen supporters zagen de thuisploeg een strafschop benutten, maar net na de pauze viel de gelijkmaker. In het 4e kwartier scoorden beide ploegen opnieuw en daarna bleef het spannend tot op het einde.

* Willebroekse SV - FC Turk Sport (3e provinciale B), uitslag 4 - 2. De periodekampioen had het knap lastig tegen de flink gemotiveerde bezoekers, die zich naar een terechte 0 - 2 voorsprong voetbalden. Toen Willebroek vroeg in de tweede helft met tien man verder moest leek hun thuisnederlaag dan ook een feit. Toch scoorden ze de 1 - 2, en in de allerlaatste minuten deden ze daar nog drie goals bij.

* KSK Sint-Amands - Kalfort Puursica (4e provinciale D), uitslag 2 - 0. Er werd hard uitgekeken naar deze derbyclash tussen de 4e en de 3e in de klassering, die elkaars kantine bijna kunnen zien. De buren maakten er een ook intense namiddag van. Na een kwartier scoorde de thuisploeg de 1 - 0, en die stand bleef ook lang staan in een spannende tweede helft, tot KSK op de valreep een tweede keer scoorde.

* KFC Zammel - K Ramsel FC (4e provinciale E), uitslag 3 - 2. De leiders kwamen op bezoek in Zammel, tweede in de stand en volgend op één punt. Onder de ogen van een erg tevreden penningmeester opende Ramsel de score maar de thuisploeg maakte op slag van rust gelijk. In een bruisende tweede helft scoorde Zammel nog twee keer. Via een late strafschop kwam Ramsel terug, maar daar bleef het bij.
White Star Schorvoort - K Gooreind VV

Met de eerste periodetitel op zak, nog nul verliespartijen en zes punten voorsprong op de tweede in het klassement, lijkt White Star momenteel volop terug op weg naar tweede provinciale. Gooreind daarentegen bengelt onderaan in het rechtse rijtje, maar wel op slechts drie punten van de linkse kant.

Er werd niet meteen vuurwerk verwacht op het veld, maar dat zou er wel komen. Niemand verveelde zich in elk geval bij deze "Klapper van de Week" waarin bezoeker en doelpuntenmachine Siebe Van Den Broek al meteen een aarzeling in de thuisverdediging afstrafte.

De thuisploeg zette die tegenslag even later recht met een rake vrije trap van Tim Van Gils maar Sander Symens zette Gooreind vijf minuten later opnieuw op voorsprong: 1 - 2. De leiders moesten dus een stevig tandje bij steken maar het duurde nog tot even voor de rust voor ze op 2 - 2 konden komen na een door Wolf Geenen benutte strafschop.

De mannen van 't Gooreind vlogen er na de rust terug in en mét resultaat, want topschutter Siebe Van Den Broek zette zowel de 2 - 3 als de 2 - 4 op het scorebord, en met nog 25 minuten te spelen zagen de thuissupporters de bui én de eerste seizoensnederlaag al hangen.

De White Star-spelers toonden in het laatste deel echter dat ze een sterke ploeg zijn en ze staken nog een extra tandje bij. Met nog een dik kwartier te spelen scoorde Wolf Geenen de aansluitingstreffer, en tien minuten later hing hij de bordjes gelijk: 4 - 4. Daarna konden de gasten een fel aandringende thuisploeg van de zege houden, en ze namen het verdiende puntje mee naar huis.

Met acht doelpunten en een mooi scoreverloop was er dus heel wat spektakel te zien in Schorvoort. Scheidsrechter Klaus Cuypers leidde de wedstrijd. Hij trok in totaal vijf gele kaarten, waarvan twee voor White Star, dat volgende zondag in de laatste wedstrijd voor de winterstop KFC Meer op bezoek krijgt. Gooreind trekt op zaterdagavond naar Baarle-Hertog voor het degradatieduel tegen Dosko.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 6 DECEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale E:
KVC Booischot - KFC Zammel, uitslag 2 - 3.

Deze week komen alle vier de provinciale afdelingen aan bod in deze rubriek. We hebben wel de indruk dat, mede door schorsingen, kwetsuren en alle andere gekende problemen, er een aantal ploegen zijn waarvoor de winterstop een welkome rustperiode zal zijn, maar dat is ons inziens eigenlijk elk jaar in december het geval.

Zelfs de website van de voetbalbond deelde afgelopen weekend blijkbaar in die malaise, waardoor sommige clubs en ook wij niet op ons normaal ritme konden werken. "Job" voor de IT'ers dus. Maar onze wekelijkse "Klapper" staat toch weer stevig op poten.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFCE Zoersel - FC Oppuurs (1e provinciale), uitslag 4 - 3. Beide ploegen beleven een moeilijke eerste seizoenshelft en ze zijn momenteel "staartploegen" maar ze zorgden wel voor spektakel. De thuisploeg scoorde snel maar de gasten gingen er op en over. Dat deed de KFCE eveneens: ruststand 3 - 2. Er volgde nog een spannende en emotierijke tweede helft, waarin beide teams elk nog één keer scoorden.

* KFC Brasschaat - KV Bonheiden (2e provinciale A), uitslag 4 - 2. De gastheren kenden een begenadigde zaterdagavond. Ze bedwongen periodekampioen en medeleider Bonheiden met uitstekend voetbal. Een vroege Brasschaatse goal werd ook de ruststand, en ook na de pauze benadrukte de KFC het overwicht met de tweede en derde treffer. KV sloeg nog even terug maar de thuiszege was dik verdiend.

* Sporting Burcht - KFC Halle (3e provinciale B), uitslag 4 - 2. Ook deze twee ploegen uit het rechtse rijtje zorgden met zes doelpunten voor een onderhoudende voetbalnamiddag. Halle scoorde eerst maar Sporting zette nog voor de rust de gelijkmaker op het bord. Even voorbij het uur werd het 1 - 2 en die stand stond er vijf minuten voor tijd ook nog, maar een ontketend Burcht scoorde nog drie keer.

* KSV Schriek - KFC Putte A (3e provinciale C), uitslag 1 - 1. De naaste buren legden een intense derby op de mat. Putte nam het overwicht maar kon niet scoren, ook niet nadat Schriek even voor de rust met tien man verder moest. Na de pauze counterde de KSV zich naar de 1 - 0 maar de gasten staken een tandje bij en dat leverde ze in het laatste kwartier ook de gelijkmaker op, en dat werd ook de eindstand.
KVC Booischot - KFC Zammel

Booischot speelde een sterke eerste periode en het klom de laatste weken op tot plaats drie in het spoor van Zammel, dat enkel de gedoodverfde kampioen Ramsel voor zich ziet staan. Maar met één puntje achterstand blijven voor hen momenteel alle opties open.

Deze topper barstte meteen los en na twee minuten rondde thuisspeler Glenn Torfs een hoekschop af met het hoofd: 1 - 0. Dat zette de KVC verder op weg naar een sterke periode en Zammel moest een paar keer alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen.

Even voorbij het halfuur kreeg de thuisploeg dan toch loon naar werken na een carambole in de bezoekende verdediging, waarbij Jochem Verhaegen de bal voor de voeten kreeg en de 2 - 0 binnen kon tikken, een verdiende voorsprong die ook de ruststand werd.

Tijdens de rust konden de bezoekers alles eens op een rijtje zetten, en dat zou ook zijn effect hebben, want ze knokten zich in de tweede helft goed in de wedstrijd, waarbij onder meer de ingevallen Matse Mellebeeckx opviel door zijn snelheid. Booischot kwam regelmatig verder onder druk te staan maar hield stand tot tien minuten voor tijd, wanneer bezoeker Marijn Gielis voor de 2 - 1 zorgde.

Dat was het sein voor de Zammelspelers om verder hun kwaliteiten te tonen en om te laten zien dat ze dit seizoen nooit opgeven, ook niet in de blessuretijd, die memorabel zou worden. In minuut 92 zette Matse Mellebeeckx immers de gelijkmaker op het scorebord, en ook daarna gaf de ploeg het nog niet op.

Het gejuich na de 2 - 2 was nauwelijks verstomd of "sneltrein" Matse Mellebeeckx haalde nog onverwacht een erg diepe bal en hij gaf die voor doel, waar Kenzo Laenen net iets sneller op de bal was en de 2 - 3 tegen de netten ramde, een niet echt meer verwacht einde van een intense wedstrijd die de bezoekers en hun supporters op de tafels deed dansen.

Met deze overwinning blijft Zammel in het spoor van leider Ramsel, dat volgende week de verplaatsing maakt naar... Zammel, en daar zal het ongetwijfeld erg druk worden. De kassier zal zich daar nu al in de handen wrijven. KVC Booischot maakt dan de trip naar Peulis.
Scheidsrechter Jordy Van Reeth leidde deze "Klapper", waarin hij voor geen enkele speler van Booischot of Zammel een kaart trok.

Zie ook de pagina 4e Provinciale E.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 29 NOVEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
K Kalmthout SK - KSV Bornem, uitslag 4 - 5.

Onze eerste kandidatenlijst bevatte evenveel namen als de dwergen van Sneeuwwitje, en onze uiteindelijke keuze verliep dan ook vlot en was ons inziens ook logisch. De vier andere duels uit onze rubriek hebben trouwens ook één ding gemeen: in elk van die vier wedstrijden beet de reeksleider verrassend in het zand.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KV Bonheiden - FCS Mariekerke-Branst (2e provinciale A), uitslag 0 - 4. De langverwachte clash tussen de leiders en één van de drie andere topploegen werd tot ieders verbazing eigenlijk al binnen het halfuur beslist, want de gasten scoorden daarin vlot vier keer en lieten KV daarna nauwelijks in de match komen. Na deze eerste thuisnederlaag krijgt koploper Bonheiden nu FCS én Mortsel naast zich.

* K Loenhout SK - KFC Herselt A (2e provinciale B), uitslag 2 - 0. De bezoekers hadden zowel de eerste periodetitel als de koppositie in de tas, maar een erg sterk spelend Loenhout beloonde zichzelf even voor de rust met de 1 - 0. Ook in de tweede helft zette de thuisploeg die lijn door, en nadat de leiders net na het uur met tien man vielen zette KLSK met de beslissende goal de verdiende kers op de taart.

* KFC Volharding Wintam - SV Aartselaar A (3e provinciale B), uitslag 1 - 4. De leiders toonden meteen dat hun sterke reeks van 21 op 24 geen toeval is. Hun overwicht leverde hen ook een terechte en benutte penalty op. Maar de gasten konden nog voor de rust die 1 - 0 naar 1 - 2 ombuigen. Daarna kwam Wintam opnieuw opzetten, maar ze misten een tweede strafschop en slikten daarna nog twee goals.

* KFCV Hallaar - KV Hooikt A (3e provinciale C), uitslag 2 - 1. Het vijfde geklasseerde Hallaar moest tegen de leiders aanvankelijk de wet van de sterkste ondergaan. Ze kwamen dan ook na een dikke 20 minuten logischerwijze op achterstand. Maar na de rust staken ze een tandje bij, en nadat Hooikt een rode kaart slikte verhoogden ze de druk, en na een benutte strafschop grepen ze even voor tijd de zege.
K Kalmthout SK - KSV Bornem

Het eerste echte seizoen in de hoogste provinciale reeks valt tot nu toe vrij zwaar uit voor Kalmthout, en hiermee wordt het grote verschil met tweede provinciale nog maar eens bewezen. De rode lantaarn staat dan ook al een tijdje in de bestuurskamer, maar volgens kenners is de ploeg voorlopig verre van uitgespeeld, en er zijn inderdaad ook nog 51 punten te verdienen.

Met de komst van KSV Bornem, een paar seizoenen geleden nog in het nationale voetbal, stond de motivatie van de thuisploeg zonder twijfel op een hoog peil, zeker omdat de gasten ook redelijk diep in het rechtse rijtje geklasseerd stonden. De toeschouwers beleefden in elk geval alvast een onderhoudende namiddag die maar liefst negen doelpunten opleverde.

Het begon goed voor de thuisploeg toen Stef Everaert even voor het halfuur de score opende, maar meteen na de aftrap zette Tibo Van Meulder daar de gelijkmaker tegenover. Nog voor de rust kwam de KSV echter op voorsprong na een benutte strafschop van Redan El Madani, die even voor affluiten ook de derde Bornemse goal liet noteren: 1 - 3.

In het begin van de tweede helft werkte Stef Everaert de 2 - 3 tegen de touwen, maar opnieuw counterde Redan El Madani met de 2 - 4. Maar de Kalmthoutenaren gaven niet op en toen Lucas Stevens en Jeremy Nauwelaerts de stand naar 4 - 4 tilden met nog een paar minuten te spelen leek het hun ploeg een verdiend punt te brengen. Bezoeker Souhaib Elouargahi besliste daar net voor de extra tijd echter anders over: hij maakte er 4 - 5 van en schonk zijn ploeg op die manier de overwinning.

Zo kon een vooral efficiënt Bornem met drie punten in de pocket terug richting Klein-Brabant. Zij krijgen volgende week KFC Antonia op bezoek. Kalmthout stapt dan de bus in naar Bevel, dat slechts twee plaatsen boven hen staat. Scheidsrechter Omar El Filali noteerde in deze "Klapper van de Week" naast negen doelpunten ook vier gele kaarten voor Kalmthout en twee voor Bornem.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 22 NOVEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
KFC Lint A - KFC Sint-Martinus Halle, uitslag 5 - 3.

Jammer genoeg waren er zeven corona-afgelastingen, maar uit de resterende 85 wedstrijden filterden we toch heel wat kandidaat-klappers, in die mate zelfs dat we een eerste lijst van 14 duels konden opschrijven. Eigenlijk is het dit seizoen ook de eerste keer dat we daarom heel wat moeite hadden om de uiteindelijke vijf wedstrijden te selecteren.

Op onze "vooraf-lijst" stonden er dan ook een zeventiental echte derbys en een stuk of acht potentiële toppers, dus wees niet al te teleurgesteld indien de succeswedstrijd van uw ploeg er deze week niet bij is. Wat niet is kan echter nog komen, en het seizoen is lang genoeg... Kwaliteit komt immers altijd boven.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Groen Rood Katelijne - RVC Hoboken A (2e provinciale A), uitslag 3 - 2. Na een vroege achterstand ging Hoboken er nog voor het halfuur op en over. GRK moest al snel met 10 man verder maar scoorde toch de 2 - 2. Die bleef ook lang op het scorebord staan in de tweede helft, die bol stond van de emoties. Even voor tijd leverde een strafschop alsnog de zege op voor Katelijne, dat met negen man eindigde.

* KFC Sint Job A - KFC Brasschaat (2e provinciale A), uitslag 3 - 2. Ook in dit duel uit het rechtse rijtje liepen de inzet en de emoties vaak hoog op. Brasschaat begon erg sterk maar zag in de eerste helft een vroege voorsprong omgezet worden in een 2 - 1 achterstand. Na de rust maakten ze wel de, overigens sterk aangevochten, gelijkmaker maar in de blessuretijd benutte Sint Job een beslissende strafschop.

* FC Merksem - FC Alberta Schilde (4e provinciale B), uitslag 6 - 1. De FCM raast met het maximum van de punten door de competitie. Het 3e geklasseerde Alberta nam echter de eerste helft voor zijn rekening met een 0 - 1 voorsprong. De rust bracht blijkbaar raad bij de leiders, en nadat ze met uitstekend voetbal binnen de 20 minuten 4 keer scoorden deden ze er daar in het laatste kwartier nog twee bij.

* K Ramsel FC - SV Grasheide (4e provinciale E), uitslag 2 - 3. De nog ongeslagen thuisploeg is mogelijk op weg naar de promotie, maar een gemotiveerd en collectief sterk spelend Grasheide, dat zich deze week weg van de 15e stek voetbalde, kwam snel op voorsprong en deed dat na de gelijkmaker opnieuw. Na de rust liepen ze zelfs uit naar 1 - 3 en Ramsel kwam niet meer verder dan de eerredder.
KFC Lint A - KFC Sint-Martinus Halle

De thuisploeg is goed bezig en een mooie derde plaats is daar het logische gevolg van. De Hallenaars daarentegen stonden in het competitiebegin wel een paar weken zowel op plaats twee als drie, maar na een recente 2 op 18 zakten ze naar de lagere regionen.

Aan motivatie en inzet ontbrak het hen echter niet, en ze namen meteen de bovenhand met twee doelpunten als terechte beloning. Sofyane Maouhoub opende al na vijf minuten de score, en dat deed Peter Witvrouwen hem een kwartier later na: 0 - 2.

Lint moest even bekomen van deze episode maar even voorbij het halfuur werkte thuisspeler Jeroen Cornelissens een hoekschop af, en deze 1 - 2 was ook de ruststand. Aan het begin van de tweede helft bouwden de gasten echter hun voorsprong verder uit, toen Maarten Vercammen op de goede plaats stond: 1 - 3, en een koude douche voor de gastheren.

Opnieuw moest de thuisploeg dus aan de bak en bij twee hoekschoppen op rij bewezen ze hun kopbalsterkte: Kyo Oenang en Nick Crauwels brachten hun ploeg op gelijke hoogte. Dat verhoogde de Lintse motivatie ook maar de gasten hielden een hele tijd stand, tot de klok minuut 83 aanwees en Kyo Oenang de 4 - 3 voorsprong liet noteren.

Halle verminderde de inzet daarna niet en zette alles op alles om de bordjes terug gelijk te hangen maar tevergeefs, en een scherpe counter van de ingevallen Lars Gladines zette de 5 - 3 eindstand in de boeken.

Qua inzet en scoreverloop was dit een mooie "Klapper van de Week" waarin er dus acht doelpunten vielen en de kijkers ook waar voor hun geld kregen. Jens Van Den Eynde was de scheidsrechter van dienst. Hij haalde twee keer de gele kaart boven voor Halle, dat volgende week Lippelo op bezoek krijgt. Er was ook vier keer geel voor Lint. Zij trekken volgende week naar de Deurnese TOR B-Piraten.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 15 NOVEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
K Kalmthout SK - KFCE Zoersel, uitslag 3 - 4.

Dat het virus opnieuw gevaarlijk rondsluipt is een feit, maar al bij al waren er gelukkig slechts een drietal "corona-afgelastingen". Meerdere ploegen moesten wel een aantal spelers aan de kant laten, en dat had hier en daar zeker zijn invloed op hun wedstrijd.

Qua spektakel beleefden we niet echt een absoluut topweekend, maar we konden toch een eerste lijstje maken van een zevental kandidaten waaruit we konden selecteren en kiezen.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Loenhout SK - Verbroedering Balen (2e provinciale B), uitslag 2 - 3. De gasten kwamen vroeg op voorsprong maar LSK, dat meerdere spelers miste, zette dat snel terug recht en maakte er even later 2 - 1 van. Het dit seizoen zo geplaagde Balen maakte zich echter sterk en scoorde de gelijkmaker. Loenhout kwam even voor het einde tot op centimeters van de zege, maar die ging in extremis nog naar Balen.

* Willebroekse SV - SV Aartselaar A (3e provinciale B), uitslag 1 - 1. Een flink aantal supporters zagen een erg genietbare derbytopper, waarin Aartselaar na een kwartier op 0 - 1 kwam via een rechtstreeks binnengedraaide hoekschop. Periodekampioen Willebroek zorgde daarna meermaals voor gevaar maar pas bij de eerste aanval na de rust scoorden ze de 1 - 1, en deze stand werd ook de einduitslag.

* K Horendonk FC - KVC Oostmalle (4e provinciale A), uitslag 2 - 5. Beide ploegen zijn nog in de running voor de eerste periodetitel en ze maakten er een doelpuntrijke namiddag van. Oostmalle trok ten aanval en scoorde twee keer in het eerste halfuur, maar de thuisploeg prikte tegen met de 1 - 2. Even na de rust maakte KVC echter de derde goal, en ze bevestigden hun ambities met twee extra treffers.

* KV Hooikt B - KFC Tongerlo (4e provinciale E), uitslag 3 - 2. De bezoekers kenden een sterke eerste periode en hun gedeelde tweede plaats in de klassering bewees dat ook. Ze vlogen er volop in en scoorden voor de rust twee keer. Deze 0 - 2 leek ook een voortijdige beslissing, maar in een erg sterke tweede helft herpakte Hooikt zich met de aansluitingstreffer én met twee goals in de laatste minuten.
K Kalmthout SK - KFCE Zoersel

De thuisploeg miste de seizoensstart volledig en met slechts één overwinning en twee gelijke spelen staat de rode lantaarn al een aantal weken in de bestuurskamer. Maar ook Zoersel won nog maar twee keer en ging de thuisploeg met slechts drie punten vooraf.

Het was voor allebei dus tijd om in hun onderling duel de spreekwoordelijke bakens te verzetten en dat deden ze dan ook, tot jolijt van de neutrale toeschouwers. Die zagen thuisspeler Mathias Eelen bij de eerste hoekschop de 1 - 0 binnentikken, maar slechts een paar minuten later maakte Thomas Stevens er 1 - 1 van.

Over die goal was er nauwelijks nagepraat wanneer bezoeker Stef Van Den Langenbergh de tweede Zoerselse goal liet noteren, en deze 1 - 2 voorsprong benadrukte de sterkte van zijn ploeg die goed op dreef was, maar op het half uur toch de gelijkmaker moest toestaan: Tom Floren zette deze gelijke stand op het scorebord.

In de tweede helft ging het een tijdje gelijk op maar de gasten lieten de weegschaal toch iets meer naar hun kant overhellen. Even voor het uur zette Steve Bartholomeeussen zijn ploeg weer op voorsprong: 2 - 3, een stand waarmee ook het laatste kwartier werd aangevat.

Kalmthout moest komen maar met de 2 - 4 van Tom Philips werd hen de adem afgesneden, al zette Tom Floren even voor tijd nog de aansluitingstreffer in de boeken (3 - 4). Maar daar bleef het ook bij, want Zoersel hield de zaak achteraan gesloten en pakte drie wel erg kostbare punten mee naar huis.

Scheidsrechter Altan Cayir leidde deze "Klapper" in goede banen en trok vijf keer geel, waarvan twee voor Kalmthout, dat volgende week de moeilijke uitwedstrijd bij Berg en Dal op het programma ziet staan. Voor Zoersel is het nu zaterdagavond derbytijd, met de korte trip naar de buren van KFC Antonia.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 8 NOVEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
KFC Lint A - VVH Lippelo, uitslag 5 - 4.

De wedstrijden van afgelopen weekend stonden voor het grootste gedeelte in het teken van de eerste periodetitel. Acht ploegen konden na de match hun champagneflessen ontkurken, en eigenlijk waren er dat negen, want VC Rijmenam (4e D) is ook al voor 99 procent zeker van een plaats in de promotie-eindronde.

Onze eerste kandidatenlijst van vandaag bevatte tien duels, en ook daarbij overheerste de beslissing in de eerste periode, al viel er ook buiten deze strijd heel wat te beleven. Na een intense selectie konden we een toch wel mooi lijstje samenstellen.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Vrijheid Herselt A - VC Herentals (2e provinciale B), uitslag 3 - 1. Beide ploegen kwamen in aanmerking voor de eerste periodetitel en dat lokte heel wat kijkers naar de Zuiderkempen. Co-leider VCH zette zich schrap maar moest de 1 - 0 toestaan. Ze scoorden vrij snel tegen en deden dat na de rust ook bijna bij een 2 - 1 achterstand, maar in de laatste minuut greep Herselt de zege en de eerste periode.

* K Gooreind VV - KVNA Wortel (3e provinciale A), uitslag 4 - 2. Deze confrontatie in de middenmoot stond bol van de emoties. Gooreind kwam op slag van rust op 1 - 0 maar rond het uur bogen de gasten de achterstand om in 1 - 2. De bloeddruk steeg hier en daar flink en ook met tien tegen tien werd het extra spannend. Wortel rook een punt maar kreeg in acht minuten extra tijd nog drie goals tegen.

* KFCV Wintam - Willebroekse SV (3e provinciale B), uitslag 1 - 0. Leider SV, op een punt van de periodetitel, maakte de korte derbytrip naar Wintam. Ze probeerden in de eerste helft tevergeefs de score te openen en toen de thuisploeg een kwartier voor tijd een betwiste strafschop benutte werd het erg spannend. Het bleef bij een nipte Wintamse derbyzege, maar Willebroek greep toch de periodetitel.

* FC Suraye United Mechelen - FC Blaasveld (4e provinciale C), uitslag 5 - 4. De twee tegenstanders uit het rechtse rijtje maakten er onder het kunstlicht een spektakelrijke partij van met negen goals. Daar vielen er drie van voor de rust, na een owngoal van Suraye, dat er snel 2 - 1 van maakte. Na de pauze gingen de gasten erop en erover, maar na de 3 - 3 stelde de thuisploeg in de extra tijd de 3 punten veilig.
KFC Lint A - VVH Lippelo

Met een voorlopige derde plaats heeft de thuisploeg haar competitiestart niet gemist, terwijl VVH op slechts vier punten volgde en voor deze wedstrijd op een gedeelde zevende stek stond.

In de eerste helft kwamen aanvankelijk vooral de thuissupporters aan hun trekken, want nadat Michael Borremans na een kwartier de score opende, deden Younes Soto en Nick Crauwels er even na het halfuur nog twee treffers bij: 3 - 0.

Daarna ging de riem er blijkbaar even af bij de gastheren, want nog voor de rust brachten bezoekers Joris Vernimmen en Bart Van Doorslaer hun ploeg terug in de wedstrijd, zodat de teams met een 3 - 2 score de kleedkamers ingingen.

Lippelo ging ook na de koffie enthousiast verder op dat élan en Kjell Van Opstal scoorde bij de eerste aanval de gelijkmaker: 3 - 3. Vreugde alom dus bij de VVH-aanhang, maar vanaf de aftrap vlogen de Lintenaars er op volle kracht terug in, en Lehoussine Aabbou zette meteen de 4 - 3 op het scorebord.

Een kwartier lang bleef die Lintse voorsprong staan maar een attente Glenn Rosez hing de bordjes opnieuw gelijk. Deze 4 - 4 leek ook lang de eindstand te worden, maar toen kreeg Michael Borremans de kans om de wedstrijd te beslissen en die liet hij niet liggen. In de laatste minuten bleef het een opwindende strijd om volgen maar de 5 - 4 bleef staan, en zo klimt Lint naar een gedeelde tweede plaats, op één puntje van leider en periodekampioen Willebroekse.

Met negen doelpunten kwamen de kijkers af en toe ogen te kort, en daar kwamen ook nog wat kaarten en spektakel bij te pas. Een bedrijvige scheidsrechter Geert Timmermans trok in deze "Klapper van de Week" in totaal negen gele kaarten, waarvan vier voor de thuisploeg. De gasten slikten er in totaal vijf, plus één rode. VVH Lippelo trekt volgende week naar Kontich B, terwijl KFC Lint dan Sporting Burcht op bezoek krijgt.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 1 NOVEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
SV Noorse - K Meerle FC, uitslag 3 - 4.

Het werd een weekend met redelijk wat verrassingen. Niet alle ploegen die de eerste periodetitel voor het grijpen hadden konden dat ook effectief doen, enkel in 4e provinciale C mocht het recent opnieuw opgestarte SC Duffel het eindrondeticket al in de pocket steken. Er was blijkbaar ook heel wat te beleven in de vierde provinciale afdeling, getuige onze rubriek van deze week.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Wezel Sport A - K Kontich FC A (1e provinciale), uitslag 1 - 2. Bij winst was de eerste periodetitel voor de thuisploeg, maar al na vijf minuten stonden ze op achterstand, en op het kwartier werd het zelfs 0 - 2. Wezel verhoogde de inzet maar pas twintig minuten voor tijd scoorden ze tegen. In een spannend laatste kwartier bleef Kontich overeind, en zo behouden ze ook nog uitzicht op de eerste periode.

* FC Punt-Larum - K Blauwvoet Oevel (3e provinciale C), uitslag 2 - 0. De terreinen van beide clubs liggen op een steenworp van elkaar, en met een vierde en derde plaats waren ze alle twee nog kandidaat voor de eerste periodetitel. Na een gelijkopgaande maar intense eerste helft scoorde de thuisploeg de 1 - 0 en daarna kwam Oevel dicht bij de gelijkmaker, maar in de laatste minuut greep Punt-Larum de zege.

* KSK Sint-Amands - Zennester Hombeek (4e provinciale D), uitslag 2 - 5. Het nog ongeslagen KSK mikte terecht op de eerste periodetitel. Hombeek, gedeeld tweede, kreeg meteen een strafschop binnen maar het scoorde vrij snel tegen. Na de rust gingen ze in het offensief en dat leverde hen de 1 - 3 op. In de laatste 10 minuten deden ze er daar nog twee bij, en voor Sint-Amands bleef het bij de eerredder.

* VC Rijmenam - KFC Muizen (4e provinciale D), uitslag 4 - 4. Ook deze wedstrijd was een derbyclash vol inzet tussen de co-leider en de gedeeld tweede. Dat leverde de thuisploeg binnen het kwartier de 2 - 0 voorsprong op, en nadat de bezoekers tegenscoorden zette een benutte strafschop leider Rijmenam op 3 - 1. Dat werd na de rust 4 - 2 en 4 - 3, maar de gasten grepen in de blessuretijd nog een puntje.
SV Noorse - K Meerle FC

SV Noorse, een club uit de regio Kapellen met meer dan dertig ploegen van jong tot oud, maakte een tijd geleden de overstap van het recreatieve naar het competitieve voetbal. Met een plaats in de top vijf doet hun eerste ploeg het dit seizoen vrij goed.

Meerle zette vorig jaar noodgewongen een stap terug uit een mooie reeks met de vier Hoogstraatse derdeprovincialers, maar met een voorlopige tweede plaats en uitzicht op de periodetitel is de ploeg hopelijk voor hen terug op de goede weg.

Deze zaterdagavondwedstrijd was geen première voor de ploegen, want ze speelden vorig seizoen tegen elkaar in de toen gestopte competitie. Ze maakten er wel een soort cupmatch van. Het werd 0 - 1 via bezoeker Mathias Michiels maar daarna kwam Noorse op stoom, en met goed voetbal gingen ze erop en erover, met een doelpunt van Senne Vanmarcke en twee van Jens Van De Putte: 3 - 1.

De druk bleef aanhouden en de vierde goal hing een paar keer in de lucht, maar even voorbij het halfuur maakte spits Björn Voeten met een vliegend schot de kloof iets kleiner: 3 - 2, en dat bracht de nu bijna dertiger blijkbaar op de weg naar méér van dat.

Een flinke portie motivatie zette Meerle na de rust verder op scherp en de kansen kwamen er vrijwel meteen. Daarvan kon alweer Björn Voeten er eentje van benutten om de bordjes op gelijke hoogte te hangen (3 - 3) maar dan was het opnieuw aan Noorse. Ze botsten echter op een attente doelman Jan Dirven, die tot drie keer toe een fameuze redding uit zijn handschoenen toverde.

Maar ook de Meerlenaren kwamen volop terug uit hun schulp en nadat de deklat hen van een vierde treffer hield en een goal na enige discussie werd afgekeurd, schudde Björn Voeten met een schitterende kopbal tien minuten voor tijd met zijn derde van de avond alle frustraties van zich af: 3 - 4.

Maar nog was het spektakel niet gedaan, want Noorse kwam opnieuw opzetten en het had in de laatste minuut nog dé kans op de gelijkmaker, maar de bal ging vanop een meter voor het doel nog over. Zo bleef het bij een overwinning van Meerle, dat dus een 3 - 1 achterstand in een 3 - 4 zege kon omzetten.

Een mooie "Klapper" dus, die geleid werd door scheidsrechter Nemo Van Hoof. Hij trok zeven gele kaarten, waarvan twee voor de thuisploeg, die volgende week naar Brecht SK trekt. Meerle krijgt dan Olympic Essen op bezoek.

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 25 OKTOBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
RVC Hoboken A - VC Mortsel OG A, uitslag 2 - 3.

Er zijn na het afgelopen weekend nog twee speeldagen af te werken in de eerste periode, en hier en daar begint het al wat te kriebelen, want een aantal ploegen staat op een zucht van die periodetitel. Die zal ze alvast een plaats in de promotie-eindronde opleveren.
Maar eerst richten we onze aandacht op de "Klapper", waarbij vierde provinciale opvallend aanwezig is.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Turk Sport Antwerpen - KFC Lint A (3e provinciale B), uitslag 4 - 5. De thuisploeg werkte eerst een achterstand weg en na de rust werd dat zelfs een 2 - 1 voorsprong. Daarna scoorden de gasten de 2 - 2 en ze gingen ook door op hun élan tot de 2 - 5. In een spannend laatste deel kwam Turk Sport nog terug tot 4 - 5, maar Lint doorstond de intense storm en behield zo de tweede plaats in de klassering.

* KFC Meerle - K Brecht SK (4e provinciale A), uitslag 1 - 2. Zowel de verwachtingen als de zenuwen stonden onder spanning bij deze clash tussen de co-leider en de gedeeld tweede, die één punt achterstand telde na een 13 op 15. Ze bevestigden dat ook met de 0 - 2. Meerle moest nog voor de rust verder met tien man en hoewel ze na de pauze de 1 - 2 scoorden zat er niet meer in tegen de nieuwe koploper.

* FC Oxaco-Boechout - Nielse SV (4e provinciale C), uitslag 3 - 3. De bezoekers wilden het ene puntje achterstand op de gedeeld vierde wegwerken en hun motivatie werd ook beloond met twee treffers. Nadat de thuisploeg in de tweede helft de 1 - 2 scoorde liep Nielse opnieuw uit tot 1 - 3, maar een kwartier voor tijd kwam FCOB terug tot 2 - 3, en in de laatste seconden greep de ploeg nog een punt.

* KSC Mechelen - Heffen SK (4e provinciale D), uitslag 6 - 3. Met negen doelpunten en een afwisselend scoreverloop kregen de kijkers een mooie Mechelse derby te zien. Na de studieronde scoorde Heffen twee keer maar in 10 spectaculaire minuten maakte KSCM daar 3 - 2 van. Na de rust kwamen er daar nog twee bij en dat sneed de Heffense adem af, en ondanks hun derde goal was de wedstrijd beslist.
RVC Hoboken A - VC Mortsel OG A

De Hobokenaars legden tot nu toe een wat wisselvallig parcours af, waarbij ze hun supporters nog geen thuisoverwinning konden voorleggen, terwijl een goed draaiend Mortsel slechts één keer verloor en dankzij een 16 op 21 op een mooie tweede plaats stond.

En ook nu begon het niet goed voor de thuisploeg, die eerst via doelman Jochem Tanghe een wat ongelukkige owngoal slikte. En toen ze even voor de rust na wat onoplettendheid bezoeker Rachid Ariba Bouzaadalla ook de 0 - 2 zagen scoren was het hoog tijd om alles tijdens de rust even op een rijtje te zetten.

Dat gebeurde blijkbaar ook en mét resultaat, want op het uur leverde hun inzet en intensieve druk de verdiende 1 - 2 op na een goal van Zakaria Achbari. Daarna moest tegenstander Mortsel een tijdje de zeilen extra bijzetten maar ze konden een kwartier voor tijd de gelijkmaker van Hobokenaar Vincenzo Verhoeven niet verhinderen: 2 - 2.

Zo stond er meteen een mogelijke derbyscore in de boeken, maar RVC ging overtuigd verder voor de drie punten. En zoals zo vaak kon de tegenstander daarvan profiteren om af en toe te counteren. Een dikke vijf minuten voor tijd kon de pas ingevallen Tibo Vervloet zo'n tegenstoot ook netjes afwerken (2 - 3) en dat werd ook het definitieve verdict van deze burenstrijd.

Met deze driepunter houdt VC Mortsel OG voeling met de top en het volgt momenteel op slechts één punt van leider Bonheiden. Dat belooft alvast voor de volgende wedstrijd, thuis tegen het vijfde geklasseerde Zwijndrecht. RVC Hoboken blijft in het rechtse rijtje staan en maakt volgende week de trip naar FC Ekeren, dat op twee punten volgt.

Scheidsrechter Mustapha Hajou leidde deze "Klapper van de Week" en hij trok vier keer geel, waarvan er ééntje voor de thuisploeg was.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 18 OKTOBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
Sporting Burcht FC - K Berchem Sport 2004 B, uitslag 5 - 6.

Met een flink aantal derby's en toppers in het vooruitzicht hadden we een interessante speeldag voor de boeg, en onze verwachtingen werden ook bewaarheid, niet enkel qua spektakel maar ook qua gescoorde goals. Onze "Klapper" is daar ook een mooi voorbeeld van.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Antonia A - OG Vorselaar (1e provinciale), uitslag 2 - 4. Het zag er aanvankelijk niet goed uit voor de bezoekers, die al in de eerste minuten twee goals moesten toestaan. Ze konden echter vrij snel de hoopvolle aansluitingstreffer scoren en schroefden in de tweede helft hun inzet en efficiëntie op. Dat leverde ze nog drie treffers en de zege op nadat ze evenveel foutjes bij de thuisploeg afstraften.

* K Loenhout SK - K Wuustwezel FC (2e provinciale B), uitslag 2 - 5. Bij deze superderby tussen de twee dorpsgenoten was de kassier van de thuisploeg alvast een tevreden man. Zijn ploeg moest echter twee keer een achterstand rechtzetten tegen Wuustwezel, dat twintig minuten voor tijd opnieuw op voorsprong kwam en met twee doelpunten in de laatste minuten deze zaterdagavondtopper besliste.

* VC Rijmenam - Kalfort Puursica (4e provinciale D), uitslag 3 - 2. De supporters zagen een spannende wedstrijd tussen de tweede en de (gedeeld) vierde in de stand, die ook de score opende. Nog voor de rust ging de thuisploeg er echter "op en over". De 2 - 1 achterstand werd in de tweede helft door de gasten rechtgezet, maar in een boeiend wedstrijdeinde besliste VCR de topper met een derde goal.

* KFC Tongerlo - K Ramsel FC (4e provinciale E), uitslag 3 - 3. Bij deze derby tussen de tweede en de leiders was de penningmeester ook hier ongetwijfeld een tevreden man. Het nog ongeslagen Ramsel werkte al vroeg een achterstand weg maar kreeg er in de eerste helft opnieuw twee om de oren, ruststand 3 - 1. Maar met een klasseflits en een owngoal sleurde Ramsel er op de valreep nog een punt uit.
Sporting Burcht FC - K Berchem Sport 2004 B

We weten niet of deze twee ploegen uit het rechtse rijtje dit seizoen nog vaak in de schijnwerpers zullen komen, maar qua geleverde spektakelwaarde kon hun zondagnamiddag alvast tellen, en ze maakten onze "Klapper-keuze" daarmee deze week wel erg gemakkelijk.

Na zes speeldagen telde de thuisploeg twee zeges tegen één voor de gasten, maar dankzij drie gelijke spelen hadden de Berchemnaars net als Burcht zes punten. De aanwezige supporters kregen van de beide teams in elk geval een zelden geziene en moeilijk te vergeten voetbalnamiddag voorgeschoteld, waarover nog wel een tijdje zal nagepraat worden.

Al bij de eerste aanval maakte bezoeker Wannes Goossens er 0 - 1 van, maar in het derde kwartier kwam Burcht 2 - 1 voor na een benutte strafschop van Yannick Fond en een treffer van Roman Beliaev. Meteen na de rust maakte Theu Kerckhoffs er 2 - 2 van maar in de tegenstoot zette Yannick Peeters Sporting opnieuw op een 3 - 2 voorsprong.

Vanaf het uur ging dit "ping-pong-spel" nog twee keer verder. Eerst met een rake penalty van Sam Van Geertruyden (3 - 3) en een goal van Hamza Ait Ikkou (4 - 3), daarna met de gelijkmaker van Oscar Lahousse en een kwartier voor tijd met de 5 - 4 van Robin Sampain.

Dat waren al negen doelputen dus, maar nog was het spektakel niet gedaan, want met zijn tweede van de namiddag hing Sam Van Geertruyden de score opnieuw gelijk: 5 - 5, en Berchem greep hiermee dus al een virtueel punt. De laatste minuten kabbelden verder en een gelijkspel leek in zicht, maar even voor tijd zette de ingevallen Arthur Van Eupen de vooroorlogse 5 - 6 eindstand op het scorebord.

Met elf doelpunten en een op- en neergaand scoreverloop werd deze wedstrijd dus een absoluut kijkstuk en een terechte "Klapper van de Week". Scheidsrechter Joachim Daemen schreef in elk geval zijn pen bijna leeg om de score te volgen. Hij trok ook vier keer geel, allemaal voor Berchem B, dat volgende week KFC Halle op bezoek krijgt. Sporting Burcht maakt dan de korte trip naar Schelle Sport.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 11 OKTOBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
K Kontich FC A - KSV Bornem, uitslag 4 - 3.

Nu de verschillen in de klassementen al wat groter worden kunnen we van tevoren al heel wat mogelijke toppers en interessante derby's aanduiden. Daarbij lossen die wedstrijden niet altijd de verwachtingen in en zijn er vaak verrassingen, wat ook het mooie aan voetbal is.

Onze eerste kandidatenlijst bevatte deze week dertien duels waaruit we toch vrij gemakkelijk onze rubriek konden samenstellen, al zullen sommige bezoekers het uiteraard jammer vinden dat "hun" ploeg er niet bij is. Maar wat niet is....


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Groen Rood Katelijne - KFC Sint Job A (2e provinciale A), uitslag 4 - 3. GRK trok het vizier direct open en scoorde al bij de eerste aanval, en hoewel de gasten meteen het niveau herstelden volgde er voor de rust nog een tweede thuisgoal. Na de pauze draaide een goed spelend en gedreven Sint Job de situatie om naar 2 - 3, maar in het laatste minuten deed Katelijne dat met twee extra treffers eveneens.

* KSK Kasterlee - Excelsior Essen (3e provinciale A), uitslag 4 - 2. Dit duel uit het rechtse rijtje kende een spannend verloop. Na de studieronde waarin de thuisploeg bijna scoorde was het Excelsior dat uitliep naar 0 - 2. Kasterlee kon echter nog voor de rust de bordjes terug gelijk hangen en ging in de tweede helft door op dat élan. Het werd daarvoor ook beloond met twee goals en de verdiende zege.

* Willebroekse SV - Oxford Hemiksem A (3e provinciale B), uitslag 5 - 4. De leiders zorgen al weken voor spektakel en de thuiswedstrijd tegen de rode lantaarn leek dus een hapje te worden, zeker nadat ze redelijk vlot naar 3 - 0 uitliepen. Maar Oxford kwam nog voor de rust terug tot 3 - 2 en rond het uur namen ze zelfs een 3 - 4 voorsprong, maar in een zinderend slot scoorde Willebroekse nog twee keer.

* KVC Oostmalle - K Brecht SK (4e provinciale A), uitslag 2 - 3. Niet alleen is dit een klassieke derby, het duel kreeg nu ook heel wat extra pigment omdat Oostmalle met 15 op 15 aan kop ging. Het begon ook goed voor hen, want al binnen het kwartier scoorden ze twee keer. Brecht stak echter een tandje bij en maakte nog voor de rust de 2 - 1, een kwartier voor tijd de 2 - 2 én in de laatste seconden de 2 - 3.
K Kontich FC A - KSV Bornem

Met heel wat ingrediënten zoals goed voetbal van beide kanten, een mooi scoreverloop, veel intensiteit en evenveel inzet op en naast het veld werd deze zaterdagavondwedstrijd ons inziens een schoolvoorbeeld van een "Klapper van de Week".

Kontich nam een redelijke competitiestart en stond op een gedeelde derde plaats, terwijl Bornem met 4 op 15 die start toch wel heeft gemist. De thuisploeg vloog erin en zette meteen de toon met uitstekend en snel voetbal, maar op het kwartier zette bezoeker Tibo Van Meulder bij een eerste Bornemse uitbraak de 0 - 1 op het scorebord. Kontich stak de vlam er echter snel terug in en even later scoorden zowel Tivi Huygen als Jordi Kreydt, en deze 2 - 1 werd ook de ruststand.

Bij de eerste aanval na de pauze schilderde Bornemnaar Redan El Madani een vrijschop binnen, en even voorbij het uur maakte zijn ploegmaat Ferhat Yilmaz er zelfs 2 - 3 van. Dat was een tik voor Kontich, dat zich echter oppompte en op jacht ging naar de gelijkmaker.

Dat lukte hen tien minuten later ook toen Alexander Bell voor de 3 - 3 zorgde, en met die gelijke stand leek een puntendeling ook lang in de maak. Tot een paar minuten voor tijd bleef het scorebord dan ook onaangeroerd, maar dan scoorde KFC-kapitein Victor De Cock de winnende 4 - 3, en hiermee schonk hij zijn ploeg de drie wedstrijdpunten.

Een collectief sterk spelend Kontich komt met deze zege op een vierde plaats en maakt volgende week de verplaatsing naar Bevel, dat een mindere periode afsloot met een uitzege tegen Retie. Bornem krijgt dan middenmoter Zoersel op bezoek en zal zich daarbij dus flink moeten weren om de kloof niet te groot te laten worden, maar het seizoen is nog lang.

Wij konden in elk geval weer een mooie "Klapper" aan onze lijst toevoegen, een wedstrijd waarin scheidsrechter Jean Claude Huens voor elke ploeg drie keer geel trok.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 4 OKTOBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
FC Wezel Sport A - OG Vorselaar, uitslag 4 - 4.

Bij onze voorbereiding telden we meer dan twintig potentiële toppers en derby's. Die brachten niet allemaal wat we ervan verwacht hadden, maar toch was onze eerste keuzelijst uitgebreid genoeg om deze rubriek te vullen, en moesten we zelfs een aantal sterke kandidaten er uit filteren. Bedankt iedereen voor de suggesties.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KVC Wilrijk A - RVC Hoboken A (2e provinciale A), uitslag 2 - 1. Niemand verveelde zich bij deze spannende derby, waarin Hoboken net als vorige week bewees dat het een promotiekandidaat is. Wilrijk kwam al na een kwartier op 1 - 0. De uitstekend voetballende gasten werden niet beloond en ze kregen even voor tijd zelfs de 2 - 0 binnen, maar in de ultieme minuten scoorden ze nog twee keer tegen.

* K Achterbroek VV - K Gooreind VV (3e provinciale A), uitslag 3 - 2. De zenuwen stonden gespannen voor deze burenstrijd waarin de gasten al vroeg de leiding namen. Een sterk spelende thuisploeg kwam echter terug gelijk en ze duwden door, maar pas rond het uur scoorden ze twee keer. Beide teams verhoogden de inzet die veel spanning en Gooreind ook de 3 - 2 opleverde, maar daar bleef het bij.

* Sporting Burcht - KFC Volharding Wintam (3e provinciale B), uitslag 3 - 5. Spektakel was er genoeg in deze wedstrijd waarbij er in totaal acht goals vielen. Burcht liep uit tot 2 - 0 maar Wintam hing de bordjes terug gelijk. Nog voor de rust scoorde de thuisploeg een derde keer maar opnieuw kwam Wintam terug, en toen het na de rust ook een vierde maal scoorde lag de weg open naar de 3 - 5 uitzege.

* TOR Deurne Pirates B - Willebroekse SV (3e provinciale B), uitslag 3 - 2. De nog ongeslagen leiders namen het op tegen het tweede geklasseerde TOR B, dat er meteen vrank en vrij in vloog en binnen de tien minuten een 2 - 0 voorsprong liet noteren. Willebroekse kon pas voorbij het uur tegenscoren maar de thuisploeg prikte meteen de 3 - 1 binnen, en ook een late tegengoal hield ze niet van de zege.
FC Wezel Sport A - OG Vorselaar

Nadat Wezel op 13 september een eerste keer zijn plaats verdiende bij de "Klapper van de Week" is het daarbij nu dus een tweede maal betrokken. Vriend en vijand zijn het er momenteel over eens dat, mede na het sensationele optreden in de Croky Cup, de ploeg de grootste kandidaat is voor de titel in eerste provinciale, al is het seizoen lang en kan er uiteraard nog veel gebeuren.

De twaalf op twaalf oogde in elk geval bijzonder aangenaam voor Wezel Sport, terwijl de gasten uit Vorselaar voorlopig tevreden moesten zijn met een plaats in het rechtse rijtje. Ze gaven bovendien eerder al een aantal punten weg in de slotfase.

Het werd daar in de Zuiderkempen een memorabele zaterdagavond vol spanning en sensatie, en dat bewees de thuisploeg al snel met een wervelende start, die ze na een klein kwartier ook de 1 - 0 opleverde via Kobe Stokmans. Vorselaar moest de storm ondergaan en verdedigde een hele tijd met man en macht, maar het plaatste wel een paar tegenaanvallen. Daarbij viel vooral OGV-spits Matthias Jansen op, die op slag van rust ook kon tegenscoren en dat in het vierde kwartier nog twee keer deed: 1 - 3.

Wezel moest uiteraard komen en aan het begin van het laatste kwartier werden ze daarvoor beloond met een treffer van Mart Van De Gevel die zijn reputatie alle eer aandeed met de 2 - 3, maar een paar minuten later zette Senne Goor daar de 2 - 4 tegenover.

Die stand leek voor de meesten ook de logische eindscore te worden, maar opnieuw waren de allerlaatste minuten er voor OGV te veel aan. Een minuut voor tijd deed thuisspeler Bart Biemans de Wezelse hoop oplaaien met de 3 - 4, en in de extra tijd verzilverde Wouter Vosters een vrije trap die de 4 - 4 eindstand verzegelde en de thuisploeg een nauwelijks meer verwacht puntje opleverde.

Scheidsrechter Robin Versweyveld leidde deze "Klapper van de Week" en hij trok één keer geel voor elke ploeg. Al bij al is het erg jammer dat de drie wenkende punten er slechts ééntje werden voor Vorselaar, dat volgende week Kalmthout op bezoek krijgt en zeker extra gemotiveerd zal zijn, terwijl leider Wezel Sport de verplaatsing maakt naar Vosselaar VV, dat na een wat mindere start zonder twijfel zal proberen om extra scherp te staan tegen de leiders.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 27 SEPTEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
VC Mortsel OG - KV Bonheiden, uitslag 3 - 5.

De mooie nazomer zorgde blijkbaar weer voor heel wat inzet en spektakel, en onze kandidatenlijst bevatte mede daarom een vol dozijn wedstrijden. Daaruit kozen we na lang beraad onze vijf duels, die eigenlijk weer allemaal "Klappers" waren, en waar de reeksen 2e A en 3e C goed vertegenwoordigd zijn.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* RVC Hoboken A - KFC Sint Job A (2e provinciale A), uitslag 4 - 4. Beide teams mogen hun ambitie dit seizoen vrij hoog leggen, want ze legden opnieuw een sterke prestatie op de mat. Na een vroege thuisgoal gingen de gasten erop en erover. Na de rust liepen ze twee keer uit en bij een 2 - 4 voorsprong leken ze de zege binnen te hebben, maar in het laatste deel greep Hoboken nog een verdiend punt.

* Excelsior Mariaburg A - Sporting Burcht FC (3e provinciale B), uitslag 3 - 4. Een sterke thuisploeg scoorde bij de allereerste aanval. Het vertimmerde Burcht leek een tijdje een vogel voor de kat, maar ze gingen wel met een 1 - 2 voorsprong de rust in. In een opwindende en intense tweede helft kwam Excelsior terug tot 2 - 2, maar de ontketende bezoekers verhoogden de inzet en pakten de verdiende zege.

* KFC Putte A - KSK Wavria A (3e provinciale C), uitslag 2 - 4. In deze derby tussen twee titelkandidaten kwamen de kijkers flink aan hun trekken. Wavria liep binnen het kwartier uit tot 0 - 2 en dat werd ook de ruststand. Na tien minuten in de tweede helft hingen de bordjes echter terug gelijk en Putte zette ook door, maar ze werden afgeremd door twee tegengoals die Wavria de driepunter opleverden.

* K Noordstar VV - VV Laakdal (3e provinciale C), uitslag 4 - 3. Ook bij deze match tussen twee ambitieuze middenmoters was er volop spektakel. Na een uur stond Laakdal voor met twee goals die ze in de eerste helft scoorden, maar toen sloeg Noordstar op een klein kwartier vier keer toe. Door deze 4 - 2 was de thuiszege een feit en ook de Laakdalse eerredder veranderde daar niets meer aan.
VC Mortsel OG - KV Bonheiden

De thuisploeg stond samen met TOR Deurne op de eerste plaats in het klassement, terwijl Bonheiden het seizoen inzette met een overwinning en twee gelijke spelen en op twee punten van Mortsel volgde.

VC trok meteen ten aanval en werd daarvoor ook beloond, want zowel Cleidy Oliveira Ribeiro als Tim Herpoel verzilverden de kansen, zodat de 2 - 0 na dik twintig minuten een feit was. Het spelbeeld veranderde echter toen Mortseldoelman Tim Busschots handspel maakte buiten zijn rechthoek en zich voortijdig mocht gaan douchen.

Na de nodige emoties en een noodzakelijke wissel profiteerde Bonheiden daar quasi meteen van en vijf minuten later hingen de bordjes terug gelijk, na goals van Dylan Van Keer en Simon Verbruggen, en met deze 2 - 2 gingen de ploegen ook de kleedkamers in.

Mortsel was logischerwijs een beetje van slag en de gasten gingen in de tweede helft hun kans. Zowel Ifeanyi Mbachu als Simon Verbruggen konden een misstapje van de gastheren aftraffen om de score naar 2 - 4 te tillen. Met nog een kwartier te spelen verhoogde een gemotiveerd Mortsel de inzet en dat leverde ze ook de hoopvolle aansluitingstreffer van Tim Herpoel op.

Maar Bonheiden hield stand en ving het eindoffensief van VC op, en het zette even voor tijd ook de kers op de taart via Simon Verbruggen die de 3 - 5 scoorde, hiermee zo zijn hattrick afrondde en de drie punten helemaal veilig stelde.

Met deze overwinning nestelt KV Bonheiden zich op een gedeelde tweede plaats, terwijl Mortsel eventjes terug naar de middenmoot zakt, al liggen de punten in deze reeks erg dicht bij elkaar, want tussen plaats één en negen is er voorlopig slechts drie punten verschil.

Scheidsrechter Bart Janssens haalde in deze "Klapper van de Week" maar één keer uit naar zijn borstzak, maar dat was wel voor de rode kaart die hij gaf aan keeper Tim Busschots van VC Mortsel, dat volgende week de trip naar Walem maakt. De Bonheidenaars krijgen dan het bezoek van Ekeren FC, dat tot nu toe nog maar één puntje sprokkelde.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 20 SEPTEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
K Merksplas SK - KFC Lentezon Beerse, uitslag 3 - 0.

We hadden alweer een vrij lange lijst met kandidaat "Klappers" en we kwamen ook even dicht bij een beslissing per "vogelpik", maar uiteindelijk konden we de knoop doorhakken, waarbij we de bemerking voegen dat elk van de vijf wedstrijden in deze rubriek de titel "Klapper van de Week" waard was.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* RFC Zwaneven - K Zandhovense SK (2e provinciale B), uitslag 3 - 2. De thuisploeg werd vorige week met 11 - 2 opgepeuzeld door Lentezon en ook nu zag het er na een half uur met een 0 - 2 achterstand niet goed uit. Maar op slag van rust scoorden ze de 1 - 2 en in een bloedstollende tweede helft leverden twee extra goals de nauwelijks nog verwachte maar verdiende Zwanevense zege op.

* KVV Rauw - Excelsior Vorst (3e provinciale C), uitslag 5 - 3. Beide ploegen noteerden een nul op zes en dat er iets moest gebeuren was overduidelijk. Ze vlogen er dan ook allebei in en na een thuisgoal in de eerste minuut kwamen de supporters ogen tekort. Na de 2 - 1 ruststand zagen ze een tweede helft vol spektakel, waarbij er nog vijf doelpunten vielen en waarin Rauw uiteindelijk met 5 - 3 won.

* K Brecht SK - K Heibos SV (4e provinciale A), uitslag 4 - 4. Traditiegetrouw was er flink wat inzet tussen beide teams, waarbij Brecht twee maal op voorsprong kwam en evenveel keer binnen de minuut de gelijkmaker slikte. Na de pauze kwam Heibos voor en nu moest de thuisploeg in de achtervolging. Ze gingen er met 3 - 3 en 4 - 3 ook "op en over", maar op de valreep grepen de gasten nog een punt.

* RVC Hoboken B - Nielse SV (4e provinciale C), uitslag 5 - 3. Er was heel wat vuurwerk te zien bij deze clash tussen de twee co-leiders. RVC nam meteen de leiding maar Nielse sloeg terug met de 1 - 2 en na de rust ook met de 1 - 3. Maar de Hobokense "Bees" bewezen daarna dat er met hen rekening zal gehouden moeten worden, en ze bogen met vier treffers de achterstand om in een overwinning.
K Merksplas SK - KFC Lentezon Beerse

De 3 - 0 einduitslag oogt misschien een beetje als "droge cijfers" maar de vlag dekt die lading absoluut niet, want met ingrediënten zoals inzet, intensiteit en scoreverloop was deze wedstrijd onze wekelijkse titel "Klapper van de Week" méér dan waard.

Voor zowel Merksplas als Lentezon zijn, na het wegvallen van Vlimmeren Sport, hun onderlinge duels van dit seizoen zonder twijfel twee van de hoogtepunten, zowel sportief als qua belangstelling, en de naaste buren zorgden ook bij deze derby weer voor een kijkstuk.

Met een 4 op 6 volgde KMSK op twee punten van het nog ongeslagen Lentezon, dat met 16 goals voor en 3 tegen de trotse leider was. Ze konden de thuisploeg al snel onder druk zetten, maar nadat ze de openingsgoal misten kwamen ze bij een paar fases van een op temperatuur komend Merksplas goed weg.

Even voor de rust zette thuisspeler Stijn Derkx met een vrije trap de 1 - 0 op het scorebord en dat verhoogde in de tweede helft de inzet van de bezoekers, die volop achter de gelijkmaker aangingen maar daarbij op het uur Brent Lavrijssen verloren met rechtstreeks rood.

Dat remde ze uiteraard wat af maar het bleef voortdurend spannend aan beide kanten, tot Merksplas in de laatste minuten via Brett Troonbeeckx de geruststellende 2 - 0 kon scoren, en toen Timo D'Huyvetter er even later 3 - 0 van maakte waren de kaarten geschud.

Volgens de commentaren kon een goed voetballend Lentezon zeker aanspraak maken op minstens een puntje, maar een gemotiveerd en efficiënt spelend Merksplas stak de drie derbypunten op zak en nestelt zich voorlopig op een mooie tweede plaats. Zij maken volgende zaterdagavond de trip naar Zandhoven, terwijl Lentezon het minder goed gestarte Minderhout op bezoek krijgt.

Scheidsrechter Tom Van Den Heuvel trok drie keer geel en één keer rood voor de gasten. Hij haalde ook twee gele kaarten boven voor de thuisploeg. De supporters beleefden in elk geval een spannende namiddag bij deze "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 13 SEPTEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Antonia A - FC Wezel Sport A, uitslag 2 - 4.

Onze kandidatenlijst bestond uit twaalf exemplaren, en na enige selectie en eliminatie konden we onze rubriek toch vrij vlot samenstellen. Hierbij viel het op dat er heel wat spektakel te zien was in de vierde provinciale reeksen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Willebroekse SV - VVH Lippelo (3e provinciale B), uitslag 3 - 2. Deze burenstrijd uit "Klein Brabant" bracht een mooi aantal supporters op de been. In een intense eerste helft slikten beide ploegen elk één doelpunt maar ook elk twee keer geel. Op het uur scoorden de gasten de 1 - 2 maar de SV sloeg meteen twee keer terug, en in een spannend wedstrijdeinde bleef het bij een fel bevochten Willebroekse zege.

* Vlimmeren Sport - KVC Oostmalle (4e provinciale A), uitslag 3 - 5. In deze eerste derby sinds lange tijd brachten de beide ploegen volop spektakel. Oostmalle liep voor de rust uit tot 0 - 3 en in de tweede helft steeg de temperatuur verder. Na ondermeer twee bezoekende goals werd het 3 - 4, maar met hun vijfde treffer pakten de gasten de zege tegen Vlimmeren, dat zes gele en één rode kaart slikte.

* K Boechoutse VV - Verbroedering Zwijndrecht B (4e provinciale C), uitslag 5 - 4. Met negen goals kregen de supporters een flink gevulde zaterdagavond. Al na tien minuten stond de 2 - 1 op het bord en na de 3 - 1 ruststand kwamen de gasten terug gelijk. Dat herhaalden ze nadat Boechout opnieuw scoorde, maar toen iedereen een 4 - 4 eindstand verwachtte pakte de thuisploeg in de laatste seconde de zege.

* Zennester Hombeek - KFC Muizen (4e provinciale D), uitslag 3 - 3. Ook deze Mechelse derby was er eentje om in te lijsten, al viel er vijf van de zes goals al in de eerste helft. Hombeek ging vrij vlot naar een 2 - 0 voorsprong, maar de gasten lieten zich niet doen. Ze gingen erop en erover en nadat de thuisploeg even na de rust de 3 - 3 scoorde bleef er volop spanning, maar de stand veranderde niet meer.
KFC Antonia A - FC Wezel Sport A

Deze "Klapper" bracht veel elementen die daarvan verwacht kunnen worden: veel inzet en motivatie, goed voetbal, een resem gele kaarten, een mooi scoreverloop en een onverwachte ontknoping.

Antonia verloor vorige week nipt van ASV Geel, terwijl "bekersensatie" Wezel Sport de goede lijn van de Croky Cup doortrok en Kalmthout met een nederlaag naar huis stuurde.

Ook op deze zondagnamiddag viel er in elk geval weer heel wat te beleven in "Sint-Tunnes"... Nadat ex-prof Kevin Oris de gasten al snel op 0 - 1 zette scoorde Pieter Fasseur even later de gelijkmaker, en deze 1 - 1 zou ook de ruststand worden.

Ook in de tweede helft toonde Wezel voortdurend hun huidige vorm, maar aan de andere kant bracht wisselspeler Wouter Keyzer de thuisploeg op een wat verrassende 2 - 1 voorsprong, want iedereen had verwacht dat Wezel bijna vrij spel zou hebben. Ze bleven wel de meest gevaarlijke ploeg en Antonia zag regelmatig alle hoeken van het veld, al hielden ze wel stand tot een vijftal minuten voor tijd, toen Mart Van de Gevel de 2 - 2 tegen de netten werkte.

Dat was het signaal om verder door te duwen, en dat deed Kevin Oris in de laatste minuut met de 2 - 3. Toen was de veer bij de thuisploeg helemaal gebroken, en in de extra tijd slingerde Kobe Stokmans de 2 - 4 eindstand op het scorebord.

Met deze overwinning en een zes op zes gaf Wezel Sport nog maar eens een sterk visitekaartje af. Volgende week krijgen ze het nog puntenloze KFC Ranst op bezoek, terwijl Antonia de moeilijke trip naar Kalmthout maakt, dat net als zij ook nog geen punten scoorde.
Scheidsrechter Gunther Mathijssen trok bij deze "Klapper van de Week" acht gele kaarten, netjes verdeeld onder de beide teams.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 6 SEPTEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
Sporting Burcht - Oxford Hemiksem A, uitslag 3 - 7.

De kalendermakers zorgden al op de eerste speeldag voor meer dan twintig derby's, en daarvan staan er dan ook een stuk of drie in deze eerste "Klapper" van het nieuwe seizoen. En zoals zo vaak komt de derde provinciale afdeling daarbij fors in beeld.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSV Bornem - FC Oppuurs (1e provinciale ), uitslag 0 - 2. De gasten maakten hun faam als stabiele eersteprovincialer meteen waar. Ze kwamen al na dik 10 minuten op 0 - 1 en ze konden die lijn ook doortrekken. Bornem hapte naar adem en even voor de rust viel ook de 0 - 2. Na de pauze nam KSV over maar de tegengoal viel niet, en ze mochten daarna bij een aantal fases hun doelman bedanken.

* KFC Meer - White Star Schorvoort (3e provinciale A), uitslag 2 - 3. Beide ploegen waren elkaar vooral verdedigend waard en de 0 - 0 ruststand bewees dat ook. Toen de thuisploeg in de tweede helft scoorde en op het uur ook de 2 - 0 maakte leek de partij beslist. Een kwartier voor tijd sloegen de gasten echter terug met de 2 - 1, en in een bloedstollend slot grepen ze met twee goals de drie punten.

* Schelle A - SV Aartselaar A (3e provinciale B), uitslag 1 - 3. Deze derby tussen twee clubs die elkaars veld bijna kunnen zien liggen was voor beiden ongetwijfeld meteen een hoogtepunt in de competitie. De gasten scoorden de eerste goal en daar deden ze er nog eentje bij. Schelle scoorde meteen na de rust tegen en ook de gelijkmaker hing in de lucht, maar de wat ongelukkige 1 - 3 besliste de derby.

* VV Laakdal - Excelsior Vorst (3e provinciale C), uitslag 2 - 1. In deze klassieke derbyclash lokten de dorpsgenoten een flink aantal kijkers die de gasten even voor de pauze op 0 - 1 zagen komen. Na een tiental minuten in een intense tweede helft hing Laakdal de bordjes echter gelijk, en bij de volgende aanval scoorden ze meteen de 2 - 1, die ook in de superspannende laatste minuten overeind bleef.
Sporting Burcht - Oxford Hemiksem A

Met tien doelpunten werd dit toch één van de meest opvallende uitslagen van de eerste speeldag, al had niemand deze monsterscore en het verloop daarvan echt verwacht, denken we.

Na een kwartier opende thuisspeler Jihad Ben Salem de score, maar nog voor de rust konden bezoekers Glenn Rucquoij en Hicham El Gallaf tegenprikken, zodat de spelers de kleedkamers ingingen met een 1 - 2 voorsprong van Oxford.

Na een paar minuten in de tweede helft hing Jihad Ben Salem de bordjes gelijk, maar vanaf de aftrap zette Hicham El Gallaf zijn ploeg opnieuw op voorsprong: 2 - 3. Dat was voor Oxford ook het signaal om de druk te verhogen en met succes, want op een kwartier tijd tilden Ray Mensah, twee keer El Gallaf en Redgy Dhondt de score naar 2 - 7 en werd dit een spektakelwedstrijd.

Daarna zakte het eenrichtingsvoetbel logischerwijze een beetje weg en een paar minuten voor tijd redde Hamza Ait Ikkou de eer van Sporting Burcht nog een beetje met de 3 - 7 eindstand. De bezoekers gaven met deze prestatie meteen hun visitekaartje af, en de andere ploegen uit de reeks zijn daarmee ineens gewaarschuwd, te beginnen met KFC Halle, dat volgende zondag de verplaatsing naar Hemiksem maakt.

Burcht gaat dan op bezoek bij KFC Berendrecht, dat zich na de 4 - 0 verliespartij tegen Lippelo ongetwijfeld zal willen herpakken. En met deze eerste "Klapper van de Week" zijn we het nieuwe seizoen ons inziens in stijl gestart. Vergeet trouwens ook nu donderdag niet te kijken naar onze eerste "Drie op een Rij".

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E 4e Provinciale F

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale 3e Provinciale A 3e Provinciale B
4e Provinciale A 4e Provinciale B