Klapper van de Week
Update: 29/11/2021 om 11:37u
Extra Allerlei Klapper van de Week
Laatste update: 29/11/2021 om 11:37u
U bekijkt de niet-mobiele weergave. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Sportveldberegening
Ambachtstraat 7, Hoogstraten-
Minderhout, België.
www.spranco-matic.be
Meer info...
www.SportChain.com
Snel en eenvoudig een hotel en
teamverblijf boeken op de beste
sportbestemmingen wereldwijd
Meer info...
DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2021-2022

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een duel waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

** Een suggestie voor de "Klapper", waarbij er ook nog extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur. Dat kan via onze contactpagina. Of stuur uw suggestie door via SMS of WhatsApp (0495.10.80.82).

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.
- Voor de "Klappers" van het vorig seizoen 2020-2021, klik hier.

Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 29 NOVEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
K Kalmthout SK - KSV Bornem, uitslag 4 - 5.

Onze eerste kandidatenlijst bevatte evenveel namen als de dwergen van Sneeuwwitje, en onze uiteindelijke keuze verliep dan ook vlot en was ons inziens ook logisch. De vier andere duels uit onze rubriek hebben trouwens ook één ding gemeen: in elk van die vier wedstrijden beet de reeksleider verrassend in het zand.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KV Bonheiden - FCS Mariekerke-Branst (2e provinciale A), uitslag 0 - 4. De langverwachte clash tussen de leiders en één van de drie andere topploegen werd tot ieders verbazing eigenlijk al binnen het halfuur beslist, want de gasten scoorden daarin vlot vier keer en lieten KV daarna nauwelijks in de match komen. Na deze eerste thuisnederlaag krijgt koploper Bonheiden nu FCS én Mortsel naast zich.

* K Loenhout SK - KFC Herselt A (2e provinciale B), uitslag 2 - 0. De bezoekers hadden zowel de eerste periodetitel als de koppositie in de tas, maar een erg sterk spelend Loenhout beloonde zichzelf even voor de rust met de 1 - 0. Ook in de tweede helft zette de thuisploeg die lijn door, en nadat de leiders net na het uur met tien man vielen zette KLSK met de beslissende goal de verdiende kers op de taart.

* KFC Volharding Wintam - SV Aartselaar A (3e provinciale B), uitslag 1 - 4. De leiders toonden meteen dat hun sterke reeks van 21 op 24 geen toeval is. Hun overwicht leverde hen ook een terechte en benutte penalty op. Maar de gasten konden nog voor de rust die 1 - 0 naar 1 - 2 ombuigen. Daarna kwam Wintam opnieuw opzetten, maar ze misten een tweede strafschop en slikten daarna nog twee goals.

* KFCV Hallaar - KV Hooikt A (3e provinciale C), uitslag 2 - 1. Het vijfde geklasseerde Hallaar moest tegen de leiders aanvankelijk de wet van de sterkste ondergaan. Ze kwamen dan ook na een dikke 20 minuten logischerwijze op achterstand. Maar na de rust staken ze een tandje bij, en nadat Hooikt een rode kaart slikte verhoogden ze de druk, en na een benutte strafschop grepen ze even voor tijd de zege.
K Kalmthout SK - KSV Bornem

Het eerste echte seizoen in de hoogste provinciale reeks valt tot nu toe vrij zwaar uit voor Kalmthout, en hiermee wordt het grote verschil met tweede provinciale nog maar eens bewezen. De rode lantaarn staat dan ook al een tijdje in de bestuurskamer, maar volgens kenners is de ploeg voorlopig verre van uitgespeeld, en er zijn inderdaad ook nog 51 punten te verdienen.

Met de komst van KSV Bornem, een paar seizoenen geleden nog in het nationale voetbal, stond de motivatie van de thuisploeg zonder twijfel op een hoog peil, zeker omdat de gasten ook redelijk diep in het rechtse rijtje geklasseerd stonden. De toeschouwers beleefden in elk geval alvast een onderhoudende namiddag die maar liefst negen doelpunten opleverde.

Het begon goed voor de thuisploeg toen Stef Everaert even voor het halfuur de score opende, maar meteen na de aftrap zette Tibo Van Meulder daar de gelijkmaker tegenover. Nog voor de rust kwam de KSV echter op voorsprong na een benutte strafschop van Redan El Madani, die even voor affluiten ook de derde Bornemse goal liet noteren: 1 - 3.

In het begin van de tweede helft werkte Stef Everaert de 2 - 3 tegen de touwen, maar opnieuw counterde Redan El Madani met de 2 - 4. Maar de Kalmthoutenaren gaven niet op en toen Lucas Stevens en Jeremy Nauwelaerts de stand naar 4 - 4 tilden met nog een paar minuten te spelen leek het hun ploeg een verdiend punt te brengen. Bezoeker Souhaib Elouargahi besliste daar net voor de extra tijd echter anders over: hij maakte er 4 - 5 van en schonk zijn ploeg op die manier de overwinning.

Zo kon een vooral efficiënt Bornem met drie punten in de pocket terug richting Klein-Brabant. Zij krijgen volgende week KFC Antonia op bezoek. Kalmthout stapt dan de bus in naar Bevel, dat slechts twee plaatsen boven hen staat. Scheidsrechter Omar El Filali noteerde in deze "Klapper van de Week" naast negen doelpunten ook vier gele kaarten voor Kalmthout en twee voor Bornem.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 22 NOVEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
KFC Lint A - KFC Sint-Martinus Halle, uitslag 5 - 3.

Jammer genoeg waren er zeven corona-afgelastingen, maar uit de resterende 85 wedstrijden filterden we toch heel wat kandidaat-klappers, in die mate zelfs dat we een eerste lijst van 14 duels konden opschrijven. Eigenlijk is het dit seizoen ook de eerste keer dat we daarom heel wat moeite hadden om de uiteindelijke vijf wedstrijden te selecteren.

Op onze "vooraf-lijst" stonden er dan ook een zeventiental echte derbys en een stuk of acht potentiële toppers, dus wees niet al te teleurgesteld indien de succeswedstrijd van uw ploeg er deze week niet bij is. Wat niet is kan echter nog komen, en het seizoen is lang genoeg... Kwaliteit komt immers altijd boven.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Groen Rood Katelijne - RVC Hoboken A (2e provinciale A), uitslag 3 - 2. Na een vroege achterstand ging Hoboken er nog voor het halfuur op en over. GRK moest al snel met 10 man verder maar scoorde toch de 2 - 2. Die bleef ook lang op het scorebord staan in de tweede helft, die bol stond van de emoties. Even voor tijd leverde een strafschop alsnog de zege op voor Katelijne, dat met negen man eindigde.

* KFC Sint Job A - KFC Brasschaat (2e provinciale A), uitslag 3 - 2. Ook in dit duel uit het rechtse rijtje liepen de inzet en de emoties vaak hoog op. Brasschaat begon erg sterk maar zag in de eerste helft een vroege voorsprong omgezet worden in een 2 - 1 achterstand. Na de rust maakten ze wel de, overigens sterk aangevochten, gelijkmaker maar in de blessuretijd benutte Sint Job een beslissende strafschop.

* FC Merksem - FC Alberta Schilde (4e provinciale B), uitslag 6 - 1. De FCM raast met het maximum van de punten door de competitie. Het 3e geklasseerde Alberta nam echter de eerste helft voor zijn rekening met een 0 - 1 voorsprong. De rust bracht blijkbaar raad bij de leiders, en nadat ze met uitstekend voetbal binnen de 20 minuten 4 keer scoorden deden ze er daar in het laatste kwartier nog twee bij.

* K Ramsel FC - SV Grasheide (4e provinciale E), uitslag 2 - 3. De nog ongeslagen thuisploeg is mogelijk op weg naar de promotie, maar een gemotiveerd en collectief sterk spelend Grasheide, dat zich deze week weg van de 15e stek voetbalde, kwam snel op voorsprong en deed dat na de gelijkmaker opnieuw. Na de rust liepen ze zelfs uit naar 1 - 3 en Ramsel kwam niet meer verder dan de eerredder.
KFC Lint A - KFC Sint-Martinus Halle

De thuisploeg is goed bezig en een mooie derde plaats is daar het logische gevolg van. De Hallenaars daarentegen stonden in het competitiebegin wel een paar weken zowel op plaats twee als drie, maar na een recente 2 op 18 zakten ze naar de lagere regionen.

Aan motivatie en inzet ontbrak het hen echter niet, en ze namen meteen de bovenhand met twee doelpunten als terechte beloning. Sofyane Maouhoub opende al na vijf minuten de score, en dat deed Peter Witvrouwen hem een kwartier later na: 0 - 2.

Lint moest even bekomen van deze episode maar even voorbij het halfuur werkte thuisspeler Jeroen Cornelissens een hoekschop af, en deze 1 - 2 was ook de ruststand. Aan het begin van de tweede helft bouwden de gasten echter hun voorsprong verder uit, toen Maarten Vercammen op de goede plaats stond: 1 - 3, en een koude douche voor de gastheren.

Opnieuw moest de thuisploeg dus aan de bak en bij twee hoekschoppen op rij bewezen ze hun kopbalsterkte: Kyo Oenang en Nick Crauwels brachten hun ploeg op gelijke hoogte. Dat verhoogde de Lintse motivatie ook maar de gasten hielden een hele tijd stand, tot de klok minuut 83 aanwees en Kyo Oenang de 4 - 3 voorsprong liet noteren.

Halle verminderde de inzet daarna niet en zette alles op alles om de bordjes terug gelijk te hangen maar tevergeefs, en een scherpe counter van de ingevallen Lars Gladines zette de 5 - 3 eindstand in de boeken.

Qua inzet en scoreverloop was dit een mooie "Klapper van de Week" waarin er dus acht doelpunten vielen en de kijkers ook waar voor hun geld kregen. Jens Van Den Eynde was de scheidsrechter van dienst. Hij haalde twee keer de gele kaart boven voor Halle, dat volgende week Lippelo op bezoek krijgt. Er was ook vier keer geel voor Lint. Zij trekken volgende week naar de Deurnese TOR B-Piraten.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 15 NOVEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
K Kalmthout SK - KFCE Zoersel, uitslag 3 - 4.

Dat het virus opnieuw gevaarlijk rondsluipt is een feit, maar al bij al waren er gelukkig slechts een drietal "corona-afgelastingen". Meerdere ploegen moesten wel een aantal spelers aan de kant laten, en dat had hier en daar zeker zijn invloed op hun wedstrijd.

Qua spektakel beleefden we niet echt een absoluut topweekend, maar we konden toch een eerste lijstje maken van een zevental kandidaten waaruit we konden selecteren en kiezen.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Loenhout SK - Verbroedering Balen (2e provinciale B), uitslag 2 - 3. De gasten kwamen vroeg op voorsprong maar LSK, dat meerdere spelers miste, zette dat snel terug recht en maakte er even later 2 - 1 van. Het dit seizoen zo geplaagde Balen maakte zich echter sterk en scoorde de gelijkmaker. Loenhout kwam even voor het einde tot op centimeters van de zege, maar die ging in extremis nog naar Balen.

* Willebroekse SV - SV Aartselaar A (3e provinciale B), uitslag 1 - 1. Een flink aantal supporters zagen een erg genietbare derbytopper, waarin Aartselaar na een kwartier op 0 - 1 kwam via een rechtstreeks binnengedraaide hoekschop. Periodekampioen Willebroek zorgde daarna meermaals voor gevaar maar pas bij de eerste aanval na de rust scoorden ze de 1 - 1, en deze stand werd ook de einduitslag.

* K Horendonk FC - KVC Oostmalle (4e provinciale A), uitslag 2 - 5. Beide ploegen zijn nog in de running voor de eerste periodetitel en ze maakten er een doelpuntrijke namiddag van. Oostmalle trok ten aanval en scoorde twee keer in het eerste halfuur, maar de thuisploeg prikte tegen met de 1 - 2. Even na de rust maakte KVC echter de derde goal, en ze bevestigden hun ambities met twee extra treffers.

* KV Hooikt B - KFC Tongerlo (4e provinciale E), uitslag 3 - 2. De bezoekers kenden een sterke eerste periode en hun gedeelde tweede plaats in de klassering bewees dat ook. Ze vlogen er volop in en scoorden voor de rust twee keer. Deze 0 - 2 leek ook een voortijdige beslissing, maar in een erg sterke tweede helft herpakte Hooikt zich met de aansluitingstreffer én met twee goals in de laatste minuten.
K Kalmthout SK - KFCE Zoersel

De thuisploeg miste de seizoensstart volledig en met slechts één overwinning en twee gelijke spelen staat de rode lantaarn al een aantal weken in de bestuurskamer. Maar ook Zoersel won nog maar twee keer en ging de thuisploeg met slechts drie punten vooraf.

Het was voor allebei dus tijd om in hun onderling duel de spreekwoordelijke bakens te verzetten en dat deden ze dan ook, tot jolijt van de neutrale toeschouwers. Die zagen thuisspeler Mathias Eelen bij de eerste hoekschop de 1 - 0 binnentikken, maar slechts een paar minuten later maakte Thomas Stevens er 1 - 1 van.

Over die goal was er nauwelijks nagepraat wanneer bezoeker Stef Van Den Langenbergh de tweede Zoerselse goal liet noteren, en deze 1 - 2 voorsprong benadrukte de sterkte van zijn ploeg die goed op dreef was, maar op het half uur toch de gelijkmaker moest toestaan: Tom Floren zette deze gelijke stand op het scorebord.

In de tweede helft ging het een tijdje gelijk op maar de gasten lieten de weegschaal toch iets meer naar hun kant overhellen. Even voor het uur zette Steve Bartholomeeussen zijn ploeg weer op voorsprong: 2 - 3, een stand waarmee ook het laatste kwartier werd aangevat.

Kalmthout moest komen maar met de 2 - 4 van Tom Philips werd hen de adem afgesneden, al zette Tom Floren even voor tijd nog de aansluitingstreffer in de boeken (3 - 4). Maar daar bleef het ook bij, want Zoersel hield de zaak achteraan gesloten en pakte drie wel erg kostbare punten mee naar huis.

Scheidsrechter Altan Cayir leidde deze "Klapper" in goede banen en trok vijf keer geel, waarvan twee voor Kalmthout, dat volgende week de moeilijke uitwedstrijd bij Berg en Dal op het programma ziet staan. Voor Zoersel is het nu zaterdagavond derbytijd, met de korte trip naar de buren van KFC Antonia.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 8 NOVEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
KFC Lint A - VVH Lippelo, uitslag 5 - 4.

De wedstrijden van afgelopen weekend stonden voor het grootste gedeelte in het teken van de eerste periodetitel. Acht ploegen konden na de match hun champagneflessen ontkurken, en eigenlijk waren er dat negen, want VC Rijmenam (4e D) is ook al voor 99 procent zeker van een plaats in de promotie-eindronde.

Onze eerste kandidatenlijst van vandaag bevatte tien duels, en ook daarbij overheerste de beslissing in de eerste periode, al viel er ook buiten deze strijd heel wat te beleven. Na een intense selectie konden we een toch wel mooi lijstje samenstellen.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Vrijheid Herselt A - VC Herentals (2e provinciale B), uitslag 3 - 1. Beide ploegen kwamen in aanmerking voor de eerste periodetitel en dat lokte heel wat kijkers naar de Zuiderkempen. Co-leider VCH zette zich schrap maar moest de 1 - 0 toestaan. Ze scoorden vrij snel tegen en deden dat na de rust ook bijna bij een 2 - 1 achterstand, maar in de laatste minuut greep Herselt de zege en de eerste periode.

* K Gooreind VV - KVNA Wortel (3e provinciale A), uitslag 4 - 2. Deze confrontatie in de middenmoot stond bol van de emoties. Gooreind kwam op slag van rust op 1 - 0 maar rond het uur bogen de gasten de achterstand om in 1 - 2. De bloeddruk steeg hier en daar flink en ook met tien tegen tien werd het extra spannend. Wortel rook een punt maar kreeg in acht minuten extra tijd nog drie goals tegen.

* KFCV Wintam - Willebroekse SV (3e provinciale B), uitslag 1 - 0. Leider SV, op een punt van de periodetitel, maakte de korte derbytrip naar Wintam. Ze probeerden in de eerste helft tevergeefs de score te openen en toen de thuisploeg een kwartier voor tijd een betwiste strafschop benutte werd het erg spannend. Het bleef bij een nipte Wintamse derbyzege, maar Willebroek greep toch de periodetitel.

* FC Suraye United Mechelen - FC Blaasveld (4e provinciale C), uitslag 5 - 4. De twee tegenstanders uit het rechtse rijtje maakten er onder het kunstlicht een spektakelrijke partij van met negen goals. Daar vielen er drie van voor de rust, na een owngoal van Suraye, dat er snel 2 - 1 van maakte. Na de pauze gingen de gasten erop en erover, maar na de 3 - 3 stelde de thuisploeg in de extra tijd de 3 punten veilig.
KFC Lint A - VVH Lippelo

Met een voorlopige derde plaats heeft de thuisploeg haar competitiestart niet gemist, terwijl VVH op slechts vier punten volgde en voor deze wedstrijd op een gedeelde zevende stek stond.

In de eerste helft kwamen aanvankelijk vooral de thuissupporters aan hun trekken, want nadat Michael Borremans na een kwartier de score opende, deden Younes Soto en Nick Crauwels er even na het halfuur nog twee treffers bij: 3 - 0.

Daarna ging de riem er blijkbaar even af bij de gastheren, want nog voor de rust brachten bezoekers Joris Vernimmen en Bart Van Doorslaer hun ploeg terug in de wedstrijd, zodat de teams met een 3 - 2 score de kleedkamers ingingen.

Lippelo ging ook na de koffie enthousiast verder op dat élan en Kjell Van Opstal scoorde bij de eerste aanval de gelijkmaker: 3 - 3. Vreugde alom dus bij de VVH-aanhang, maar vanaf de aftrap vlogen de Lintenaars er op volle kracht terug in, en Lehoussine Aabbou zette meteen de 4 - 3 op het scorebord.

Een kwartier lang bleef die Lintse voorsprong staan maar een attente Glenn Rosez hing de bordjes opnieuw gelijk. Deze 4 - 4 leek ook lang de eindstand te worden, maar toen kreeg Michael Borremans de kans om de wedstrijd te beslissen en die liet hij niet liggen. In de laatste minuten bleef het een opwindende strijd om volgen maar de 5 - 4 bleef staan, en zo klimt Lint naar een gedeelde tweede plaats, op één puntje van leider en periodekampioen Willebroekse.

Met negen doelpunten kwamen de kijkers af en toe ogen te kort, en daar kwamen ook nog wat kaarten en spektakel bij te pas. Een bedrijvige scheidsrechter Geert Timmermans trok in deze "Klapper van de Week" in totaal negen gele kaarten, waarvan vier voor de thuisploeg. De gasten slikten er in totaal vijf, plus één rode. VVH Lippelo trekt volgende week naar Kontich B, terwijl KFC Lint dan Sporting Burcht op bezoek krijgt.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 1 NOVEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
SV Noorse - K Meerle FC, uitslag 3 - 4.

Het werd een weekend met redelijk wat verrassingen. Niet alle ploegen die de eerste periodetitel voor het grijpen hadden konden dat ook effectief doen, enkel in 4e provinciale C mocht het recent opnieuw opgestarte SC Duffel het eindrondeticket al in de pocket steken. Er was blijkbaar ook heel wat te beleven in de vierde provinciale afdeling, getuige onze rubriek van deze week.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Wezel Sport A - K Kontich FC A (1e provinciale), uitslag 1 - 2. Bij winst was de eerste periodetitel voor de thuisploeg, maar al na vijf minuten stonden ze op achterstand, en op het kwartier werd het zelfs 0 - 2. Wezel verhoogde de inzet maar pas twintig minuten voor tijd scoorden ze tegen. In een spannend laatste kwartier bleef Kontich overeind, en zo behouden ze ook nog uitzicht op de eerste periode.

* FC Punt-Larum - K Blauwvoet Oevel (3e provinciale C), uitslag 2 - 0. De terreinen van beide clubs liggen op een steenworp van elkaar, en met een vierde en derde plaats waren ze alle twee nog kandidaat voor de eerste periodetitel. Na een gelijkopgaande maar intense eerste helft scoorde de thuisploeg de 1 - 0 en daarna kwam Oevel dicht bij de gelijkmaker, maar in de laatste minuut greep Punt-Larum de zege.

* KSK Sint-Amands - Zennester Hombeek (4e provinciale D), uitslag 2 - 5. Het nog ongeslagen KSK mikte terecht op de eerste periodetitel. Hombeek, gedeeld tweede, kreeg meteen een strafschop binnen maar het scoorde vrij snel tegen. Na de rust gingen ze in het offensief en dat leverde hen de 1 - 3 op. In de laatste 10 minuten deden ze er daar nog twee bij, en voor Sint-Amands bleef het bij de eerredder.

* VC Rijmenam - KFC Muizen (4e provinciale D), uitslag 4 - 4. Ook deze wedstrijd was een derbyclash vol inzet tussen de co-leider en de gedeeld tweede. Dat leverde de thuisploeg binnen het kwartier de 2 - 0 voorsprong op, en nadat de bezoekers tegenscoorden zette een benutte strafschop leider Rijmenam op 3 - 1. Dat werd na de rust 4 - 2 en 4 - 3, maar de gasten grepen in de blessuretijd nog een puntje.
SV Noorse - K Meerle FC

SV Noorse, een club uit de regio Kapellen met meer dan dertig ploegen van jong tot oud, maakte een tijd geleden de overstap van het recreatieve naar het competitieve voetbal. Met een plaats in de top vijf doet hun eerste ploeg het dit seizoen vrij goed.

Meerle zette vorig jaar noodgewongen een stap terug uit een mooie reeks met de vier Hoogstraatse derdeprovincialers, maar met een voorlopige tweede plaats en uitzicht op de periodetitel is de ploeg hopelijk voor hen terug op de goede weg.

Deze zaterdagavondwedstrijd was geen première voor de ploegen, want ze speelden vorig seizoen tegen elkaar in de toen gestopte competitie. Ze maakten er wel een soort cupmatch van. Het werd 0 - 1 via bezoeker Mathias Michiels maar daarna kwam Noorse op stoom, en met goed voetbal gingen ze erop en erover, met een doelpunt van Senne Vanmarcke en twee van Jens Van De Putte: 3 - 1.

De druk bleef aanhouden en de vierde goal hing een paar keer in de lucht, maar even voorbij het halfuur maakte spits Björn Voeten met een vliegend schot de kloof iets kleiner: 3 - 2, en dat bracht de nu bijna dertiger blijkbaar op de weg naar méér van dat.

Een flinke portie motivatie zette Meerle na de rust verder op scherp en de kansen kwamen er vrijwel meteen. Daarvan kon alweer Björn Voeten er eentje van benutten om de bordjes op gelijke hoogte te hangen (3 - 3) maar dan was het opnieuw aan Noorse. Ze botsten echter op een attente doelman Jan Dirven, die tot drie keer toe een fameuze redding uit zijn handschoenen toverde.

Maar ook de Meerlenaren kwamen volop terug uit hun schulp en nadat de deklat hen van een vierde treffer hield en een goal na enige discussie werd afgekeurd, schudde Björn Voeten met een schitterende kopbal tien minuten voor tijd met zijn derde van de avond alle frustraties van zich af: 3 - 4.

Maar nog was het spektakel niet gedaan, want Noorse kwam opnieuw opzetten en het had in de laatste minuut nog dé kans op de gelijkmaker, maar de bal ging vanop een meter voor het doel nog over. Zo bleef het bij een overwinning van Meerle, dat dus een 3 - 1 achterstand in een 3 - 4 zege kon omzetten.

Een mooie "Klapper" dus, die geleid werd door scheidsrechter Nemo Van Hoof. Hij trok zeven gele kaarten, waarvan twee voor de thuisploeg, die volgende week naar Brecht SK trekt. Meerle krijgt dan Olympic Essen op bezoek.

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 25 OKTOBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
RVC Hoboken A - VC Mortsel OG A, uitslag 2 - 3.

Er zijn na het afgelopen weekend nog twee speeldagen af te werken in de eerste periode, en hier en daar begint het al wat te kriebelen, want een aantal ploegen staat op een zucht van die periodetitel. Die zal ze alvast een plaats in de promotie-eindronde opleveren.
Maar eerst richten we onze aandacht op de "Klapper", waarbij vierde provinciale opvallend aanwezig is.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Turk Sport Antwerpen - KFC Lint A (3e provinciale B), uitslag 4 - 5. De thuisploeg werkte eerst een achterstand weg en na de rust werd dat zelfs een 2 - 1 voorsprong. Daarna scoorden de gasten de 2 - 2 en ze gingen ook door op hun élan tot de 2 - 5. In een spannend laatste deel kwam Turk Sport nog terug tot 4 - 5, maar Lint doorstond de intense storm en behield zo de tweede plaats in de klassering.

* KFC Meerle - K Brecht SK (4e provinciale A), uitslag 1 - 2. Zowel de verwachtingen als de zenuwen stonden onder spanning bij deze clash tussen de co-leider en de gedeeld tweede, die één punt achterstand telde na een 13 op 15. Ze bevestigden dat ook met de 0 - 2. Meerle moest nog voor de rust verder met tien man en hoewel ze na de pauze de 1 - 2 scoorden zat er niet meer in tegen de nieuwe koploper.

* FC Oxaco-Boechout - Nielse SV (4e provinciale C), uitslag 3 - 3. De bezoekers wilden het ene puntje achterstand op de gedeeld vierde wegwerken en hun motivatie werd ook beloond met twee treffers. Nadat de thuisploeg in de tweede helft de 1 - 2 scoorde liep Nielse opnieuw uit tot 1 - 3, maar een kwartier voor tijd kwam FCOB terug tot 2 - 3, en in de laatste seconden greep de ploeg nog een punt.

* KSC Mechelen - Heffen SK (4e provinciale D), uitslag 6 - 3. Met negen doelpunten en een afwisselend scoreverloop kregen de kijkers een mooie Mechelse derby te zien. Na de studieronde scoorde Heffen twee keer maar in 10 spectaculaire minuten maakte KSCM daar 3 - 2 van. Na de rust kwamen er daar nog twee bij en dat sneed de Heffense adem af, en ondanks hun derde goal was de wedstrijd beslist.
RVC Hoboken A - VC Mortsel OG A

De Hobokenaars legden tot nu toe een wat wisselvallig parcours af, waarbij ze hun supporters nog geen thuisoverwinning konden voorleggen, terwijl een goed draaiend Mortsel slechts één keer verloor en dankzij een 16 op 21 op een mooie tweede plaats stond.

En ook nu begon het niet goed voor de thuisploeg, die eerst via doelman Jochem Tanghe een wat ongelukkige owngoal slikte. En toen ze even voor de rust na wat onoplettendheid bezoeker Rachid Ariba Bouzaadalla ook de 0 - 2 zagen scoren was het hoog tijd om alles tijdens de rust even op een rijtje te zetten.

Dat gebeurde blijkbaar ook en mét resultaat, want op het uur leverde hun inzet en intensieve druk de verdiende 1 - 2 op na een goal van Zakaria Achbari. Daarna moest tegenstander Mortsel een tijdje de zeilen extra bijzetten maar ze konden een kwartier voor tijd de gelijkmaker van Hobokenaar Vincenzo Verhoeven niet verhinderen: 2 - 2.

Zo stond er meteen een mogelijke derbyscore in de boeken, maar RVC ging overtuigd verder voor de drie punten. En zoals zo vaak kon de tegenstander daarvan profiteren om af en toe te counteren. Een dikke vijf minuten voor tijd kon de pas ingevallen Tibo Vervloet zo'n tegenstoot ook netjes afwerken (2 - 3) en dat werd ook het definitieve verdict van deze burenstrijd.

Met deze driepunter houdt VC Mortsel OG voeling met de top en het volgt momenteel op slechts één punt van leider Bonheiden. Dat belooft alvast voor de volgende wedstrijd, thuis tegen het vijfde geklasseerde Zwijndrecht. RVC Hoboken blijft in het rechtse rijtje staan en maakt volgende week de trip naar FC Ekeren, dat op twee punten volgt.

Scheidsrechter Mustapha Hajou leidde deze "Klapper van de Week" en hij trok vier keer geel, waarvan er ééntje voor de thuisploeg was.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 18 OKTOBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
Sporting Burcht FC - K Berchem Sport 2004 B, uitslag 5 - 6.

Met een flink aantal derby's en toppers in het vooruitzicht hadden we een interessante speeldag voor de boeg, en onze verwachtingen werden ook bewaarheid, niet enkel qua spektakel maar ook qua gescoorde goals. Onze "Klapper" is daar ook een mooi voorbeeld van.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Antonia A - OG Vorselaar (1e provinciale), uitslag 2 - 4. Het zag er aanvankelijk niet goed uit voor de bezoekers, die al in de eerste minuten twee goals moesten toestaan. Ze konden echter vrij snel de hoopvolle aansluitingstreffer scoren en schroefden in de tweede helft hun inzet en efficiëntie op. Dat leverde ze nog drie treffers en de zege op nadat ze evenveel foutjes bij de thuisploeg afstraften.

* K Loenhout SK - K Wuustwezel FC (2e provinciale B), uitslag 2 - 5. Bij deze superderby tussen de twee dorpsgenoten was de kassier van de thuisploeg alvast een tevreden man. Zijn ploeg moest echter twee keer een achterstand rechtzetten tegen Wuustwezel, dat twintig minuten voor tijd opnieuw op voorsprong kwam en met twee doelpunten in de laatste minuten deze zaterdagavondtopper besliste.

* VC Rijmenam - Kalfort Puursica (4e provinciale D), uitslag 3 - 2. De supporters zagen een spannende wedstrijd tussen de tweede en de (gedeeld) vierde in de stand, die ook de score opende. Nog voor de rust ging de thuisploeg er echter "op en over". De 2 - 1 achterstand werd in de tweede helft door de gasten rechtgezet, maar in een boeiend wedstrijdeinde besliste VCR de topper met een derde goal.

* KFC Tongerlo - K Ramsel FC (4e provinciale E), uitslag 3 - 3. Bij deze derby tussen de tweede en de leiders was de penningmeester ook hier ongetwijfeld een tevreden man. Het nog ongeslagen Ramsel werkte al vroeg een achterstand weg maar kreeg er in de eerste helft opnieuw twee om de oren, ruststand 3 - 1. Maar met een klasseflits en een owngoal sleurde Ramsel er op de valreep nog een punt uit.
Sporting Burcht FC - K Berchem Sport 2004 B

We weten niet of deze twee ploegen uit het rechtse rijtje dit seizoen nog vaak in de schijnwerpers zullen komen, maar qua geleverde spektakelwaarde kon hun zondagnamiddag alvast tellen, en ze maakten onze "Klapper-keuze" daarmee deze week wel erg gemakkelijk.

Na zes speeldagen telde de thuisploeg twee zeges tegen één voor de gasten, maar dankzij drie gelijke spelen hadden de Berchemnaars net als Burcht zes punten. De aanwezige supporters kregen van de beide teams in elk geval een zelden geziene en moeilijk te vergeten voetbalnamiddag voorgeschoteld, waarover nog wel een tijdje zal nagepraat worden.

Al bij de eerste aanval maakte bezoeker Wannes Goossens er 0 - 1 van, maar in het derde kwartier kwam Burcht 2 - 1 voor na een benutte strafschop van Yannick Fond en een treffer van Roman Beliaev. Meteen na de rust maakte Theu Kerckhoffs er 2 - 2 van maar in de tegenstoot zette Yannick Peeters Sporting opnieuw op een 3 - 2 voorsprong.

Vanaf het uur ging dit "ping-pong-spel" nog twee keer verder. Eerst met een rake penalty van Sam Van Geertruyden (3 - 3) en een goal van Hamza Ait Ikkou (4 - 3), daarna met de gelijkmaker van Oscar Lahousse en een kwartier voor tijd met de 5 - 4 van Robin Sampain.

Dat waren al negen doelputen dus, maar nog was het spektakel niet gedaan, want met zijn tweede van de namiddag hing Sam Van Geertruyden de score opnieuw gelijk: 5 - 5, en Berchem greep hiermee dus al een virtueel punt. De laatste minuten kabbelden verder en een gelijkspel leek in zicht, maar even voor tijd zette de ingevallen Arthur Van Eupen de vooroorlogse 5 - 6 eindstand op het scorebord.

Met elf doelpunten en een op- en neergaand scoreverloop werd deze wedstrijd dus een absoluut kijkstuk en een terechte "Klapper van de Week". Scheidsrechter Joachim Daemen schreef in elk geval zijn pen bijna leeg om de score te volgen. Hij trok ook vier keer geel, allemaal voor Berchem B, dat volgende week KFC Halle op bezoek krijgt. Sporting Burcht maakt dan de korte trip naar Schelle Sport.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 11 OKTOBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
K Kontich FC A - KSV Bornem, uitslag 4 - 3.

Nu de verschillen in de klassementen al wat groter worden kunnen we van tevoren al heel wat mogelijke toppers en interessante derby's aanduiden. Daarbij lossen die wedstrijden niet altijd de verwachtingen in en zijn er vaak verrassingen, wat ook het mooie aan voetbal is.

Onze eerste kandidatenlijst bevatte deze week dertien duels waaruit we toch vrij gemakkelijk onze rubriek konden samenstellen, al zullen sommige bezoekers het uiteraard jammer vinden dat "hun" ploeg er niet bij is. Maar wat niet is....


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Groen Rood Katelijne - KFC Sint Job A (2e provinciale A), uitslag 4 - 3. GRK trok het vizier direct open en scoorde al bij de eerste aanval, en hoewel de gasten meteen het niveau herstelden volgde er voor de rust nog een tweede thuisgoal. Na de pauze draaide een goed spelend en gedreven Sint Job de situatie om naar 2 - 3, maar in het laatste minuten deed Katelijne dat met twee extra treffers eveneens.

* KSK Kasterlee - Excelsior Essen (3e provinciale A), uitslag 4 - 2. Dit duel uit het rechtse rijtje kende een spannend verloop. Na de studieronde waarin de thuisploeg bijna scoorde was het Excelsior dat uitliep naar 0 - 2. Kasterlee kon echter nog voor de rust de bordjes terug gelijk hangen en ging in de tweede helft door op dat élan. Het werd daarvoor ook beloond met twee goals en de verdiende zege.

* Willebroekse SV - Oxford Hemiksem A (3e provinciale B), uitslag 5 - 4. De leiders zorgen al weken voor spektakel en de thuiswedstrijd tegen de rode lantaarn leek dus een hapje te worden, zeker nadat ze redelijk vlot naar 3 - 0 uitliepen. Maar Oxford kwam nog voor de rust terug tot 3 - 2 en rond het uur namen ze zelfs een 3 - 4 voorsprong, maar in een zinderend slot scoorde Willebroekse nog twee keer.

* KVC Oostmalle - K Brecht SK (4e provinciale A), uitslag 2 - 3. Niet alleen is dit een klassieke derby, het duel kreeg nu ook heel wat extra pigment omdat Oostmalle met 15 op 15 aan kop ging. Het begon ook goed voor hen, want al binnen het kwartier scoorden ze twee keer. Brecht stak echter een tandje bij en maakte nog voor de rust de 2 - 1, een kwartier voor tijd de 2 - 2 én in de laatste seconden de 2 - 3.
K Kontich FC A - KSV Bornem

Met heel wat ingrediënten zoals goed voetbal van beide kanten, een mooi scoreverloop, veel intensiteit en evenveel inzet op en naast het veld werd deze zaterdagavondwedstrijd ons inziens een schoolvoorbeeld van een "Klapper van de Week".

Kontich nam een redelijke competitiestart en stond op een gedeelde derde plaats, terwijl Bornem met 4 op 15 die start toch wel heeft gemist. De thuisploeg vloog erin en zette meteen de toon met uitstekend en snel voetbal, maar op het kwartier zette bezoeker Tibo Van Meulder bij een eerste Bornemse uitbraak de 0 - 1 op het scorebord. Kontich stak de vlam er echter snel terug in en even later scoorden zowel Tivi Huygen als Jordi Kreydt, en deze 2 - 1 werd ook de ruststand.

Bij de eerste aanval na de pauze schilderde Bornemnaar Redan El Madani een vrijschop binnen, en even voorbij het uur maakte zijn ploegmaat Ferhat Yilmaz er zelfs 2 - 3 van. Dat was een tik voor Kontich, dat zich echter oppompte en op jacht ging naar de gelijkmaker.

Dat lukte hen tien minuten later ook toen Alexander Bell voor de 3 - 3 zorgde, en met die gelijke stand leek een puntendeling ook lang in de maak. Tot een paar minuten voor tijd bleef het scorebord dan ook onaangeroerd, maar dan scoorde KFC-kapitein Victor De Cock de winnende 4 - 3, en hiermee schonk hij zijn ploeg de drie wedstrijdpunten.

Een collectief sterk spelend Kontich komt met deze zege op een vierde plaats en maakt volgende week de verplaatsing naar Bevel, dat een mindere periode afsloot met een uitzege tegen Retie. Bornem krijgt dan middenmoter Zoersel op bezoek en zal zich daarbij dus flink moeten weren om de kloof niet te groot te laten worden, maar het seizoen is nog lang.

Wij konden in elk geval weer een mooie "Klapper" aan onze lijst toevoegen, een wedstrijd waarin scheidsrechter Jean Claude Huens voor elke ploeg drie keer geel trok.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 4 OKTOBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
FC Wezel Sport A - OG Vorselaar, uitslag 4 - 4.

Bij onze voorbereiding telden we meer dan twintig potentiële toppers en derby's. Die brachten niet allemaal wat we ervan verwacht hadden, maar toch was onze eerste keuzelijst uitgebreid genoeg om deze rubriek te vullen, en moesten we zelfs een aantal sterke kandidaten er uit filteren. Bedankt iedereen voor de suggesties.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KVC Wilrijk A - RVC Hoboken A (2e provinciale A), uitslag 2 - 1. Niemand verveelde zich bij deze spannende derby, waarin Hoboken net als vorige week bewees dat het een promotiekandidaat is. Wilrijk kwam al na een kwartier op 1 - 0. De uitstekend voetballende gasten werden niet beloond en ze kregen even voor tijd zelfs de 2 - 0 binnen, maar in de ultieme minuten scoorden ze nog twee keer tegen.

* K Achterbroek VV - K Gooreind VV (3e provinciale A), uitslag 3 - 2. De zenuwen stonden gespannen voor deze burenstrijd waarin de gasten al vroeg de leiding namen. Een sterk spelende thuisploeg kwam echter terug gelijk en ze duwden door, maar pas rond het uur scoorden ze twee keer. Beide teams verhoogden de inzet die veel spanning en Gooreind ook de 3 - 2 opleverde, maar daar bleef het bij.

* Sporting Burcht - KFC Volharding Wintam (3e provinciale B), uitslag 3 - 5. Spektakel was er genoeg in deze wedstrijd waarbij er in totaal acht goals vielen. Burcht liep uit tot 2 - 0 maar Wintam hing de bordjes terug gelijk. Nog voor de rust scoorde de thuisploeg een derde keer maar opnieuw kwam Wintam terug, en toen het na de rust ook een vierde maal scoorde lag de weg open naar de 3 - 5 uitzege.

* TOR Deurne Pirates B - Willebroekse SV (3e provinciale B), uitslag 3 - 2. De nog ongeslagen leiders namen het op tegen het tweede geklasseerde TOR B, dat er meteen vrank en vrij in vloog en binnen de tien minuten een 2 - 0 voorsprong liet noteren. Willebroekse kon pas voorbij het uur tegenscoren maar de thuisploeg prikte meteen de 3 - 1 binnen, en ook een late tegengoal hield ze niet van de zege.
FC Wezel Sport A - OG Vorselaar

Nadat Wezel op 13 september een eerste keer zijn plaats verdiende bij de "Klapper van de Week" is het daarbij nu dus een tweede maal betrokken. Vriend en vijand zijn het er momenteel over eens dat, mede na het sensationele optreden in de Croky Cup, de ploeg de grootste kandidaat is voor de titel in eerste provinciale, al is het seizoen lang en kan er uiteraard nog veel gebeuren.

De twaalf op twaalf oogde in elk geval bijzonder aangenaam voor Wezel Sport, terwijl de gasten uit Vorselaar voorlopig tevreden moesten zijn met een plaats in het rechtse rijtje. Ze gaven bovendien eerder al een aantal punten weg in de slotfase.

Het werd daar in de Zuiderkempen een memorabele zaterdagavond vol spanning en sensatie, en dat bewees de thuisploeg al snel met een wervelende start, die ze na een klein kwartier ook de 1 - 0 opleverde via Kobe Stokmans. Vorselaar moest de storm ondergaan en verdedigde een hele tijd met man en macht, maar het plaatste wel een paar tegenaanvallen. Daarbij viel vooral OGV-spits Matthias Jansen op, die op slag van rust ook kon tegenscoren en dat in het vierde kwartier nog twee keer deed: 1 - 3.

Wezel moest uiteraard komen en aan het begin van het laatste kwartier werden ze daarvoor beloond met een treffer van Mart Van De Gevel die zijn reputatie alle eer aandeed met de 2 - 3, maar een paar minuten later zette Senne Goor daar de 2 - 4 tegenover.

Die stand leek voor de meesten ook de logische eindscore te worden, maar opnieuw waren de allerlaatste minuten er voor OGV te veel aan. Een minuut voor tijd deed thuisspeler Bart Biemans de Wezelse hoop oplaaien met de 3 - 4, en in de extra tijd verzilverde Wouter Vosters een vrije trap die de 4 - 4 eindstand verzegelde en de thuisploeg een nauwelijks meer verwacht puntje opleverde.

Scheidsrechter Robin Versweyveld leidde deze "Klapper van de Week" en hij trok één keer geel voor elke ploeg. Al bij al is het erg jammer dat de drie wenkende punten er slechts ééntje werden voor Vorselaar, dat volgende week Kalmthout op bezoek krijgt en zeker extra gemotiveerd zal zijn, terwijl leider Wezel Sport de verplaatsing maakt naar Vosselaar VV, dat na een wat mindere start zonder twijfel zal proberen om extra scherp te staan tegen de leiders.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 27 SEPTEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
VC Mortsel OG - KV Bonheiden, uitslag 3 - 5.

De mooie nazomer zorgde blijkbaar weer voor heel wat inzet en spektakel, en onze kandidatenlijst bevatte mede daarom een vol dozijn wedstrijden. Daaruit kozen we na lang beraad onze vijf duels, die eigenlijk weer allemaal "Klappers" waren, en waar de reeksen 2e A en 3e C goed vertegenwoordigd zijn.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* RVC Hoboken A - KFC Sint Job A (2e provinciale A), uitslag 4 - 4. Beide teams mogen hun ambitie dit seizoen vrij hoog leggen, want ze legden opnieuw een sterke prestatie op de mat. Na een vroege thuisgoal gingen de gasten erop en erover. Na de rust liepen ze twee keer uit en bij een 2 - 4 voorsprong leken ze de zege binnen te hebben, maar in het laatste deel greep Hoboken nog een verdiend punt.

* Excelsior Mariaburg A - Sporting Burcht FC (3e provinciale B), uitslag 3 - 4. Een sterke thuisploeg scoorde bij de allereerste aanval. Het vertimmerde Burcht leek een tijdje een vogel voor de kat, maar ze gingen wel met een 1 - 2 voorsprong de rust in. In een opwindende en intense tweede helft kwam Excelsior terug tot 2 - 2, maar de ontketende bezoekers verhoogden de inzet en pakten de verdiende zege.

* KFC Putte A - KSK Wavria A (3e provinciale C), uitslag 2 - 4. In deze derby tussen twee titelkandidaten kwamen de kijkers flink aan hun trekken. Wavria liep binnen het kwartier uit tot 0 - 2 en dat werd ook de ruststand. Na tien minuten in de tweede helft hingen de bordjes echter terug gelijk en Putte zette ook door, maar ze werden afgeremd door twee tegengoals die Wavria de driepunter opleverden.

* K Noordstar VV - VV Laakdal (3e provinciale C), uitslag 4 - 3. Ook bij deze match tussen twee ambitieuze middenmoters was er volop spektakel. Na een uur stond Laakdal voor met twee goals die ze in de eerste helft scoorden, maar toen sloeg Noordstar op een klein kwartier vier keer toe. Door deze 4 - 2 was de thuiszege een feit en ook de Laakdalse eerredder veranderde daar niets meer aan.
VC Mortsel OG - KV Bonheiden

De thuisploeg stond samen met TOR Deurne op de eerste plaats in het klassement, terwijl Bonheiden het seizoen inzette met een overwinning en twee gelijke spelen en op twee punten van Mortsel volgde.

VC trok meteen ten aanval en werd daarvoor ook beloond, want zowel Cleidy Oliveira Ribeiro als Tim Herpoel verzilverden de kansen, zodat de 2 - 0 na dik twintig minuten een feit was. Het spelbeeld veranderde echter toen Mortseldoelman Tim Busschots handspel maakte buiten zijn rechthoek en zich voortijdig mocht gaan douchen.

Na de nodige emoties en een noodzakelijke wissel profiteerde Bonheiden daar quasi meteen van en vijf minuten later hingen de bordjes terug gelijk, na goals van Dylan Van Keer en Simon Verbruggen, en met deze 2 - 2 gingen de ploegen ook de kleedkamers in.

Mortsel was logischerwijs een beetje van slag en de gasten gingen in de tweede helft hun kans. Zowel Ifeanyi Mbachu als Simon Verbruggen konden een misstapje van de gastheren aftraffen om de score naar 2 - 4 te tillen. Met nog een kwartier te spelen verhoogde een gemotiveerd Mortsel de inzet en dat leverde ze ook de hoopvolle aansluitingstreffer van Tim Herpoel op.

Maar Bonheiden hield stand en ving het eindoffensief van VC op, en het zette even voor tijd ook de kers op de taart via Simon Verbruggen die de 3 - 5 scoorde, hiermee zo zijn hattrick afrondde en de drie punten helemaal veilig stelde.

Met deze overwinning nestelt KV Bonheiden zich op een gedeelde tweede plaats, terwijl Mortsel eventjes terug naar de middenmoot zakt, al liggen de punten in deze reeks erg dicht bij elkaar, want tussen plaats één en negen is er voorlopig slechts drie punten verschil.

Scheidsrechter Bart Janssens haalde in deze "Klapper van de Week" maar één keer uit naar zijn borstzak, maar dat was wel voor de rode kaart die hij gaf aan keeper Tim Busschots van VC Mortsel, dat volgende week de trip naar Walem maakt. De Bonheidenaars krijgen dan het bezoek van Ekeren FC, dat tot nu toe nog maar één puntje sprokkelde.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 20 SEPTEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B:
K Merksplas SK - KFC Lentezon Beerse, uitslag 3 - 0.

We hadden alweer een vrij lange lijst met kandidaat "Klappers" en we kwamen ook even dicht bij een beslissing per "vogelpik", maar uiteindelijk konden we de knoop doorhakken, waarbij we de bemerking voegen dat elk van de vijf wedstrijden in deze rubriek de titel "Klapper van de Week" waard was.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* RFC Zwaneven - K Zandhovense SK (2e provinciale B), uitslag 3 - 2. De thuisploeg werd vorige week met 11 - 2 opgepeuzeld door Lentezon en ook nu zag het er na een half uur met een 0 - 2 achterstand niet goed uit. Maar op slag van rust scoorden ze de 1 - 2 en in een bloedstollende tweede helft leverden twee extra goals de nauwelijks nog verwachte maar verdiende Zwanevense zege op.

* KVV Rauw - Excelsior Vorst (3e provinciale C), uitslag 5 - 3. Beide ploegen noteerden een nul op zes en dat er iets moest gebeuren was overduidelijk. Ze vlogen er dan ook allebei in en na een thuisgoal in de eerste minuut kwamen de supporters ogen tekort. Na de 2 - 1 ruststand zagen ze een tweede helft vol spektakel, waarbij er nog vijf doelpunten vielen en waarin Rauw uiteindelijk met 5 - 3 won.

* K Brecht SK - K Heibos SV (4e provinciale A), uitslag 4 - 4. Traditiegetrouw was er flink wat inzet tussen beide teams, waarbij Brecht twee maal op voorsprong kwam en evenveel keer binnen de minuut de gelijkmaker slikte. Na de pauze kwam Heibos voor en nu moest de thuisploeg in de achtervolging. Ze gingen er met 3 - 3 en 4 - 3 ook "op en over", maar op de valreep grepen de gasten nog een punt.

* RVC Hoboken B - Nielse SV (4e provinciale C), uitslag 5 - 3. Er was heel wat vuurwerk te zien bij deze clash tussen de twee co-leiders. RVC nam meteen de leiding maar Nielse sloeg terug met de 1 - 2 en na de rust ook met de 1 - 3. Maar de Hobokense "Bees" bewezen daarna dat er met hen rekening zal gehouden moeten worden, en ze bogen met vier treffers de achterstand om in een overwinning.
K Merksplas SK - KFC Lentezon Beerse

De 3 - 0 einduitslag oogt misschien een beetje als "droge cijfers" maar de vlag dekt die lading absoluut niet, want met ingrediënten zoals inzet, intensiteit en scoreverloop was deze wedstrijd onze wekelijkse titel "Klapper van de Week" méér dan waard.

Voor zowel Merksplas als Lentezon zijn, na het wegvallen van Vlimmeren Sport, hun onderlinge duels van dit seizoen zonder twijfel twee van de hoogtepunten, zowel sportief als qua belangstelling, en de naaste buren zorgden ook bij deze derby weer voor een kijkstuk.

Met een 4 op 6 volgde KMSK op twee punten van het nog ongeslagen Lentezon, dat met 16 goals voor en 3 tegen de trotse leider was. Ze konden de thuisploeg al snel onder druk zetten, maar nadat ze de openingsgoal misten kwamen ze bij een paar fases van een op temperatuur komend Merksplas goed weg.

Even voor de rust zette thuisspeler Stijn Derkx met een vrije trap de 1 - 0 op het scorebord en dat verhoogde in de tweede helft de inzet van de bezoekers, die volop achter de gelijkmaker aangingen maar daarbij op het uur Brent Lavrijssen verloren met rechtstreeks rood.

Dat remde ze uiteraard wat af maar het bleef voortdurend spannend aan beide kanten, tot Merksplas in de laatste minuten via Brett Troonbeeckx de geruststellende 2 - 0 kon scoren, en toen Timo D'Huyvetter er even later 3 - 0 van maakte waren de kaarten geschud.

Volgens de commentaren kon een goed voetballend Lentezon zeker aanspraak maken op minstens een puntje, maar een gemotiveerd en efficiënt spelend Merksplas stak de drie derbypunten op zak en nestelt zich voorlopig op een mooie tweede plaats. Zij maken volgende zaterdagavond de trip naar Zandhoven, terwijl Lentezon het minder goed gestarte Minderhout op bezoek krijgt.

Scheidsrechter Tom Van Den Heuvel trok drie keer geel en één keer rood voor de gasten. Hij haalde ook twee gele kaarten boven voor de thuisploeg. De supporters beleefden in elk geval een spannende namiddag bij deze "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 13 SEPTEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KFC Antonia A - FC Wezel Sport A, uitslag 2 - 4.

Onze kandidatenlijst bestond uit twaalf exemplaren, en na enige selectie en eliminatie konden we onze rubriek toch vrij vlot samenstellen. Hierbij viel het op dat er heel wat spektakel te zien was in de vierde provinciale reeksen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Willebroekse SV - VVH Lippelo (3e provinciale B), uitslag 3 - 2. Deze burenstrijd uit "Klein Brabant" bracht een mooi aantal supporters op de been. In een intense eerste helft slikten beide ploegen elk één doelpunt maar ook elk twee keer geel. Op het uur scoorden de gasten de 1 - 2 maar de SV sloeg meteen twee keer terug, en in een spannend wedstrijdeinde bleef het bij een fel bevochten Willebroekse zege.

* Vlimmeren Sport - KVC Oostmalle (4e provinciale A), uitslag 3 - 5. In deze eerste derby sinds lange tijd brachten de beide ploegen volop spektakel. Oostmalle liep voor de rust uit tot 0 - 3 en in de tweede helft steeg de temperatuur verder. Na ondermeer twee bezoekende goals werd het 3 - 4, maar met hun vijfde treffer pakten de gasten de zege tegen Vlimmeren, dat zes gele en één rode kaart slikte.

* K Boechoutse VV - Verbroedering Zwijndrecht B (4e provinciale C), uitslag 5 - 4. Met negen goals kregen de supporters een flink gevulde zaterdagavond. Al na tien minuten stond de 2 - 1 op het bord en na de 3 - 1 ruststand kwamen de gasten terug gelijk. Dat herhaalden ze nadat Boechout opnieuw scoorde, maar toen iedereen een 4 - 4 eindstand verwachtte pakte de thuisploeg in de laatste seconde de zege.

* Zennester Hombeek - KFC Muizen (4e provinciale D), uitslag 3 - 3. Ook deze Mechelse derby was er eentje om in te lijsten, al viel er vijf van de zes goals al in de eerste helft. Hombeek ging vrij vlot naar een 2 - 0 voorsprong, maar de gasten lieten zich niet doen. Ze gingen erop en erover en nadat de thuisploeg even na de rust de 3 - 3 scoorde bleef er volop spanning, maar de stand veranderde niet meer.
KFC Antonia A - FC Wezel Sport A

Deze "Klapper" bracht veel elementen die daarvan verwacht kunnen worden: veel inzet en motivatie, goed voetbal, een resem gele kaarten, een mooi scoreverloop en een onverwachte ontknoping.

Antonia verloor vorige week nipt van ASV Geel, terwijl "bekersensatie" Wezel Sport de goede lijn van de Croky Cup doortrok en Kalmthout met een nederlaag naar huis stuurde.

Ook op deze zondagnamiddag viel er in elk geval weer heel wat te beleven in "Sint-Tunnes"... Nadat ex-prof Kevin Oris de gasten al snel op 0 - 1 zette scoorde Pieter Fasseur even later de gelijkmaker, en deze 1 - 1 zou ook de ruststand worden.

Ook in de tweede helft toonde Wezel voortdurend hun huidige vorm, maar aan de andere kant bracht wisselspeler Wouter Keyzer de thuisploeg op een wat verrassende 2 - 1 voorsprong, want iedereen had verwacht dat Wezel bijna vrij spel zou hebben. Ze bleven wel de meest gevaarlijke ploeg en Antonia zag regelmatig alle hoeken van het veld, al hielden ze wel stand tot een vijftal minuten voor tijd, toen Mart Van de Gevel de 2 - 2 tegen de netten werkte.

Dat was het signaal om verder door te duwen, en dat deed Kevin Oris in de laatste minuut met de 2 - 3. Toen was de veer bij de thuisploeg helemaal gebroken, en in de extra tijd slingerde Kobe Stokmans de 2 - 4 eindstand op het scorebord.

Met deze overwinning en een zes op zes gaf Wezel Sport nog maar eens een sterk visitekaartje af. Volgende week krijgen ze het nog puntenloze KFC Ranst op bezoek, terwijl Antonia de moeilijke trip naar Kalmthout maakt, dat net als zij ook nog geen punten scoorde.
Scheidsrechter Gunther Mathijssen trok bij deze "Klapper van de Week" acht gele kaarten, netjes verdeeld onder de beide teams.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 6 SEPTEMBER 2021

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
Sporting Burcht - Oxford Hemiksem A, uitslag 3 - 7.

De kalendermakers zorgden al op de eerste speeldag voor meer dan twintig derby's, en daarvan staan er dan ook een stuk of drie in deze eerste "Klapper" van het nieuwe seizoen. En zoals zo vaak komt de derde provinciale afdeling daarbij fors in beeld.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSV Bornem - FC Oppuurs (1e provinciale ), uitslag 0 - 2. De gasten maakten hun faam als stabiele eersteprovincialer meteen waar. Ze kwamen al na dik 10 minuten op 0 - 1 en ze konden die lijn ook doortrekken. Bornem hapte naar adem en even voor de rust viel ook de 0 - 2. Na de pauze nam KSV over maar de tegengoal viel niet, en ze mochten daarna bij een aantal fases hun doelman bedanken.

* KFC Meer - White Star Schorvoort (3e provinciale A), uitslag 2 - 3. Beide ploegen waren elkaar vooral verdedigend waard en de 0 - 0 ruststand bewees dat ook. Toen de thuisploeg in de tweede helft scoorde en op het uur ook de 2 - 0 maakte leek de partij beslist. Een kwartier voor tijd sloegen de gasten echter terug met de 2 - 1, en in een bloedstollend slot grepen ze met twee goals de drie punten.

* Schelle A - SV Aartselaar A (3e provinciale B), uitslag 1 - 3. Deze derby tussen twee clubs die elkaars veld bijna kunnen zien liggen was voor beiden ongetwijfeld meteen een hoogtepunt in de competitie. De gasten scoorden de eerste goal en daar deden ze er nog eentje bij. Schelle scoorde meteen na de rust tegen en ook de gelijkmaker hing in de lucht, maar de wat ongelukkige 1 - 3 besliste de derby.

* VV Laakdal - Excelsior Vorst (3e provinciale C), uitslag 2 - 1. In deze klassieke derbyclash lokten de dorpsgenoten een flink aantal kijkers die de gasten even voor de pauze op 0 - 1 zagen komen. Na een tiental minuten in een intense tweede helft hing Laakdal de bordjes echter gelijk, en bij de volgende aanval scoorden ze meteen de 2 - 1, die ook in de superspannende laatste minuten overeind bleef.
Sporting Burcht - Oxford Hemiksem A

Met tien doelpunten werd dit toch één van de meest opvallende uitslagen van de eerste speeldag, al had niemand deze monsterscore en het verloop daarvan echt verwacht, denken we.

Na een kwartier opende thuisspeler Jihad Ben Salem de score, maar nog voor de rust konden bezoekers Glenn Rucquoij en Hicham El Gallaf tegenprikken, zodat de spelers de kleedkamers ingingen met een 1 - 2 voorsprong van Oxford.

Na een paar minuten in de tweede helft hing Jihad Ben Salem de bordjes gelijk, maar vanaf de aftrap zette Hicham El Gallaf zijn ploeg opnieuw op voorsprong: 2 - 3. Dat was voor Oxford ook het signaal om de druk te verhogen en met succes, want op een kwartier tijd tilden Ray Mensah, twee keer El Gallaf en Redgy Dhondt de score naar 2 - 7 en werd dit een spektakelwedstrijd.

Daarna zakte het eenrichtingsvoetbel logischerwijze een beetje weg en een paar minuten voor tijd redde Hamza Ait Ikkou de eer van Sporting Burcht nog een beetje met de 3 - 7 eindstand. De bezoekers gaven met deze prestatie meteen hun visitekaartje af, en de andere ploegen uit de reeks zijn daarmee ineens gewaarschuwd, te beginnen met KFC Halle, dat volgende zondag de verplaatsing naar Hemiksem maakt.

Burcht gaat dan op bezoek bij KFC Berendrecht, dat zich na de 4 - 0 verliespartij tegen Lippelo ongetwijfeld zal willen herpakken. En met deze eerste "Klapper van de Week" zijn we het nieuwe seizoen ons inziens in stijl gestart. Vergeet trouwens ook nu donderdag niet te kijken naar onze eerste "Drie op een Rij".

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E 4e Provinciale F

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale 3e Provinciale A 3e Provinciale B
4e Provinciale A 4e Provinciale B