Provinciaal Comité
Update: 17/06/2022 om 10:04u
Archief Seizoen 2021-2022 Provinciaal Allerlei Provinciaal Comité
Laatste update: 17/06/2022 om 10:04u
Een concept van ABC-Groep
IT-Consultancy
www.itmoov.be
Meer info...
De Jupiler Pro League
De NL Eredivisie &
alle Europese Competities
www.voetbaluitslagen.com
Meer info...
DE REORGANISATIE OP PROVINCIAAL BESTUURLIJK VLAK - JUNI 2022

De Voetbalbond voert vanaf het seizoen 2022-2023 een aantal serieuze wijzigingen door die onder andere op provinciaal bestuurlijk vlak een grote impact hebben. Hieronder ziet u een beknopte samenvatting van de voornaamste punten.

1. Het "Disciplinair Comité Voetbal Vlaanderen".
- De Provinciale Comité's van Antwerpen, Gent en Hasselt worden opgeheven, inclusief de Tucht- en Organisatiecomité's en de secretariaten.
- In combinatie met de digitale manier van (thuis)werken hebben alle competitiemedewerkers hun werkplaats in het hoofdkwartier van "Voetbal Vlaanderen" in Strombeek-Bever.
- Er werd een nieuw centraal "Disciplinair Comité Voetbal Vlaanderen" opgericht. De leden van dit "DC-VV" worden niet meer door de clubs verkozen, maar centraal aangeduid door het Bestuur van "Voetbal Vlaanderen". Dat Comité bestaat uit 30 leden, waarvan er volgens de doelstellingen dertig procent jurist zijn.
- Die leden worden aangeduid op basis van een competentieprofiel, rekening houdend met de professionalisering en diversiteit van de leden in het comité (geslacht, leeftijd, achtergrond, woonplaats, enz...).

2. Behandeling van Tuchtzaken en Schorsingen.
- De disciplinaire afhandeling van de tuchtzaken (schorsingen van spelers, trainers, bestuursleden...) worden vanaf het seizoen 2022-2023 afgehandeld in het "DCVV", en niet meer door de Provinciale Comité's. De "gewone" zittingen van het "DCVV" gaan door op dinsdagavond, en de zittingen van het Beroepscomité op vrijdagmiddag om 13u30.
- De "doorlooptijd" van de volledige tuchtprocedures wordt gevoelig ingekort. Een definitief oordeel, inclusief beroep, wordt afgerond binnen de twee in plaats van drie weken.
- De behandeling van alle minnelijke schikkingen (dat zijn negen van de tien zaken) en van het verzet tegen die minnelijke schikkingen, worden digitaal afgehandeld, via internet dus.
- Enkel bij de "oproeping bij zware feiten" (één op tien zaken) moeten de betrokken personen "fysiek" aanwezig zijn in Strombeek-Bever.

3. De "Bureau's Arbitrage".
- De verschillende "Bureau's Arbitrage" worden vanaf het seizoen 2022-2023 gecentraliseerd. De autonome werking in elke provincie verdwijnt dus, en wordt gecentraliseerd met een professionele aanpak, gebaseerd op inhoud en competenties.

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN EN VOETBALEXPRESS

* Op deze pagina ziet u in het seizoen 2021-2022 een aantal berichten en mededelingen..
* Verder hieronder ziet u ook een gedeelte dat gewijd is aan de overkoepelende federatie "Voetbal Vlaanderen". Klik hier.
* Onderaan op deze pagina vindt u ook een alinea over de "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen", afgekort "LAVA". Klik hier.

Voor de archiefpagina "Provinciaal Comité seizoen 2020-2021" klik hier.

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN OP FACEBOOK

Het Provinciaal Comité Antwerpen heeft ook een eigen pagina op Facebook. Klik hier.

SPORTLEVEN - PROVINCIE ANTWERPEN

* Elke woensdag (in de loop van de dag) publiceert de voetbalbond de gegevens van "Sportleven" (c).
* Daarin worden alle mededelingen, schorsingsvoorstellen en -beslissingen, speciale berichten en kalenderwijzigingen vermeld.
* Ook de verslagen van de wekelijkse vergaderingen van de Nationale en Provinciale Comité's kan u daar nalezen.
* De rechtstreekse link vindt u onder "Belgianfootball links", of klik hier en kies de juiste datum, en dan "Antwerpen".

WEKELIJKSE VERGADERINGEN PROVINCIAAL COMITE - SEIZOEN 2021-2022 - DE VERSLAGEN

* De leden van het "Provinciaal Comité Antwerpen" vergaderen in principe elke donderdagavond in het VV-complex in Wommelgem. Dat is een "beslissende" vergadering in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs.
* U kan in de loop van de volgende woensdagnamiddag dit wekelijks verslag bekijken in een pdf-formaat.
* We zetten de links naar al die verslagen van dit seizoen in een chronologisch schema, waarbij u de datums kan aanklikken
(link in groen=verslag beschikbaar - link in zwart=verslag volgt later).

26 augustus 2021 2 september 2021 9 september 2021 16 september 2021 23 september 2021
30 september 2021 7 oktober 2021 14 oktober 2021 21 oktober 2021 28 oktober 2021
4 november 2021 10 november 2021 18 november 2021 25 november 2021 2 december 2021
9 december 2021 16 december 2021 23 december 2021 30 december 2021 6 januari 2022
20 januari 2022 27 januari 2022 3 februari 2022 10 februari 2022 17 februari 2022
24 februari 2022 3 maart 2022 10 maart 2022 17 maart 2022 24 maart 2022
31 maart 2022 7 april 2022 14 april 2022 21 april 2022 28 april 2022
5 mei 2022 11 mei 2022 18 mei 2022 25 mei 2022 2 juni 2022

PS: Lees ook het Beleidsplan Voetbal Vlaanderen 2021-2024.

* Vermits alle info op woensdag online staat op de website van de RBFA (c) in "Sportleven", publiceren we de link naar het wekelijks verslag in de loop van woensdagnamiddag, mét inachtneming van het copyright van de voetbalbond.

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - DE SAMENSTELLING

Ter info ziet u hier de samenstelling van het Provinciaal Comité Antwerpen (indien gekend ook de club waarbij ze zijn aangesloten).
°° Legende: * = Organisatiecomité --- ** 1 = Tuchtcomité Kamer 1 --- *** 2 = Tuchtcomité Kamer 2.

- Voorzitter: Bart Timmermans * (SV Grasheide).

- 1e Ondervoorzitter: Chris Zoldermans * (VVH Lippelo).
- 2e Ondervoorzitter: Stan Elst *** 2 (K Horendonk FC).

- Secretaris: Peter Croes, Regional Manager VV.

- De andere leden:
- Guido Dirkx * (recreatief voetbal),
- Gerda Jansen * (Futsal),
- Herman Geerts *,
- Fred Van Laer * (KSK Kasterlee),

- Luis Asselberghs ** 1 (Kamervoorzitter) - (TOR Pirates Deurne),
- Therese Meisters ** 1 (SK Rita Berlaar),
- Eddy Piron ** 1 (recreatief voetbal),
- Jan Van Leuven ** 1 (recreatief voetbal),
- Thierry Potvin ** 1 (Futsal),
- Luc Sterckx ** 1 (KFC Zammel),
- Werner Verwerft ** 1 (KSK Oelegem).

- Stan Elst *** 2 (Kamervoorzitter) - (K Horendonk FC),
- Danny Faes *** 2 (K Merksplas SK),
- Johan Van Broeckhoven *** 2 (Zandvliet Sport),
- Jos Weyts *** 2 (KFC Dessel Sport),
- Erik Roef *** 2 (recreatief voetbal),
- Ludo Vandevelde *** 2 (recreatief voetbal),
- Yves Garnier *** 2 (Futsal).

>> Extra - Provinciaal parket.
- 1e Provinciaal Substituut: Erwin Van Damme.
- Provinciale Substituten: Marek Janczaruk, Willy Collin en Yannic Van Landeghem.

"Voetbalexpress" dankt de voorzitter en de leden van het Provinciaal Comité voor het gestelde vertrouwen en de samenwerking.
(Tonny Priem, website-beheerder & eindredacteur).

DE SAMENWERKING TUSSEN HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN EN VOETBALEXPRESS

"Voetbalexpress" is een onafhankelijke website die qua inhoud en berichtgeving dezelfde lijn zal volgen als in het verleden.
* Onze eindredacteur krijgt ook de vrijheid om nieuwsberichten, mededelingen en beslissingen die het PC doorstuurt te evalueren, te editeren en te publiceren.
* Wij zijn dus géén officiëel onderdeel van de Provinciale of Nationale Voetbalbond. En uiteraard hebben wij ook géén beslissingsrecht in eender welke officiële kwestie wat clubs, spelers, transfers, sancties en reglementen betreft. Eventuele vragen kan u altijd beter via e-mail aan het P.C. of het secretariaat stellen.
* Het gaat ons en het "Provinciaal Comité Antwerpen" vooral om een goede, snelle en vooral correcte communicatie, zowel onderling als richting website-bezoekers.
* Wij van "Voetbalexpress" wensen ook onze tevredenheid uit te drukken bij de samenwerking met het P.C. die in juni 2015 tot stand kwam op initiatief van toenmalig P.C.-Voorzitter (en huidige Voorzitter van "Voetbal Vlaanderen") Marc Van Craen, en we beschouwen dit eveneens als een duidelijk teken van waardering voor ons werk.

VRAGEN ?

* Voor speciale vragen, inlichtingen of discussiepunten allerhande, ook in verband met bv. reglementering, uitslagen of klassementen vragen we dat u die niet telefonisch doet, maar uitsluitend via e-mail doorstuurt op info@voetbalexpress.be.
* Voor vragen over het jeugdvoetbal: raadpleeg de Gerechtigd Correspondent (GC) van uw club.
* U kan onze eindredacteur ook altijd bereiken via GSM, voor een persoonlijke vraag of mededeling. U kan ook, als websitebezoeker, bestuurslid of supporter een uitslag doorsturen naar "Voetbalexpress", via een SMS naar 0495.10.80.82.

VOETBAL VLAANDEREN "VV"

Logo VV
  Voetbal Vlaanderen (VV) is de "Vlaamse tak" van de RBFA - KBVB.

Zie de Voetbal Vlaanderen - Homepage

De VZW "Voetbal(federatie) Vlaanderen" werd opgericht in 2008, en ze vertegenwoordigt de voetbalclubs van de Vlaamse Gemeenschap, meer bepaald de voetbalclubs uit de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en de clubs uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die willen aansluiten bij de provincie Vlaams-Brabant.
Een beetje geschiedenis: na de staatshervorming van 1980 bleef de RBFA - KBVB nationaal werken, hoewel de bevoegdheden naar de gewesten gingen. In 2008 werd er beslist om het amateur- en jeugdvoetbal te splitsen. Daarvoor werd er dan toch een Vlaamse vleugel opgericht, die in 2009 ook erkend werd door de Vlaamse Gemeenschap. In 2011 ontving de VV al bijna twee miljoen Euro aan subsidies.
* In grote lijnen gezien organiseert de VV samen met de RBFA - KBVB de competities van derde en vierde klasse, plus de nationale competities van de dames, de jeugd, het "Futsal" en het "G-voetbal".
* De VV organiseert zelf de provinciale competities van de heren, de dames, de jeugd, het "Futsal" en het "G-Voetbal" in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.
* Voor de organisatie van het voetbal in Vlaams-Brabant besloten de VV en de RBFA - KBVB door middel van een samenwerkingsakkoord tot de oprichting van een "sportieve provincie" Brabant, die naast Vlaams-Brabant ook de provincie Waals-Brabant en de clubs uit het hoofdstedelijk gewest Brussel bevat.
Buiten het organiseren van competities houdt de VV zich onder andere ook bezig met de opleiding van trainers en het beleid van de "Topsportscholen".

*** Ook op de website van de RBFA - KBVB heeft de VV haar eigen webpagina's. Daar kan u alles lezen over de "Missie" van de VV, Klik op de link Voetbal Vlaanderen Algemeen.
*** Bovendien publiceert Voetbal Vlaanderen elke maand een "nieuwsbrief" met belangrijke en interessante informatie voor de clubs, trainers, verantwoordelijken, spelers en alle geïnteresseerden. Ook "Voetbalexpress" besteedt elke maand aandacht aan deze nieuwbrief.
Zie ook de Facebookpagina van de "VV" via een klik op Voetbal Vlaanderen.

DE LIGA AMATEURVOETBAL ANTWERPEN - "LAVA"

Logo LAVA    De "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen", of "LAVA"
     is de opvolger van de vroegere "Vacla".

   De "LAVA" ging op 1 januari 2015 definitief van start, onder de vleugels van de VV.

* De leden zijn de amateurclubs, de "vriendenkringen van scheidsrechters" uit de provincie Antwerpen, de damesclubs en de clubs uit het betaalde voetbal.
* Elk van de acht Antwerpse gewesten (plus de damesploegen als negende "gewest") kiest drie vertegenwoordigers in de "LAVA", die werd voorgesteld op de jaarlijkse algemene provinciale vergadering van 2014, waarvan we toen een verslag maakten. Zie onze archiefpagina "Juni 2014". Klik hier.
* Hieronder ziet u het adres van de LAVA-website. Daarop vindt u onder andere de verslagen van de vergaderingen, de samenstelling van de Raad van Beheer, het provinciaal secretariaat en het Provinciaal Comité.
* Verder is er een link naar een uitgebreid hoofdstuk "Arbitrage", een al even uitgebreid en informatief gedeelte "Jeugdopleiding" én een aparte pagina "Links", waar ook de link naar "Voetbalexpress" vermeld staat.
* Daarmee wordt ook onze samenwerking met de LAVA, het PC en het Provinciaal Secretariaat toch ook weer extra in de kijker gezet. Voor de website van de "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen". Klik HIER.