Prov. Transfernieuws
Update: 01/07/2022 om 09:38u
Archief Seizoen 2021-2022 Provinciaal Allerlei Prov. Transfernieuws
Laatste update: 01/07/2022 om 09:38u
PROVINCIAAL TRANSFERNIEUWS VANAF 15 FEBRUARI 2022 TOT EN MET 30 JUNI 2022

Op deze pagina kan u een aantal inkomende en uitgaande transfers bekijken van clubs uit de Antwerpse provinciale afdelingen. Daarbij gebruiken we benaming: "Nieuws uit...." met een vermelding van de provinciale reeks waarin de betrokken club uitkomt of zal uitkomen.

De regeling: de uiterste datum om een provinciale transfer te realiseren is 31 augustus 2022.
Lees meer over de provinciale transferregeling op onze pagina "Hoe zit dat?". Klik hier.

We verzoeken degenen die de namenlijst doorsturen om de "normale" benamingen te gebruiken, d.w.z.
EERST DE VOORNAAM VAN DE SPELER, EN DAN DE ACHTERNAAM. De verwerking gebeurt dan sneller
.


De clubverantwoordelijken, maar ook supporters en medewerkers kunnen ons doormailen dat er op de website van hun club
een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers. Dan kunnen we dat evalueren en snel verwerken.
!! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, klik HIER.

Zie ook de alinea onderaan deze pagina, waarin we ons standpunt van publiceren vermelden. Transferberichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.

Voor de archiefpagina met provinciale transfers van vorig seizoen 2021-2022, klik hier.


TRANSFERBERICHTEN - CHRONOLOGISCH

Om snel het meest recente transferbericht van een club te zien hebben we een chronologisch overzicht gemaakt. Het meest recente nieuws staat bovenaan. Klik op een clubnaam voor het transferbericht.

>>> Een extra * achter de clubnaam betekent dat er een update van het bericht gebeurde.

Club Bericht van Club Bericht van
Vlimmeren Sport01/07/2022 KFC Putte01/07/2022
K Zandhoven SK30/06/2022 TOR Deurne Pirates29/06/2022
K Wuustwezel FC29/06/2022 KSK Ekeren-Donk27/06/2022
K Gooreind VV26/06/2022 KSV Schriek24/06/2022
KSK Oosthoven21/06/2022 Excelsior Mariaburg21/06/2022
SK Rita Berlaar19/06/2022 KSV Oud-Turnhout16/06/2022
KBSK Retie13/06/2022 FC Oxford Hemiksem12/06/2022
K Ramsel FC11/06/2022 Zandvliet Sport11/06/2022
K Hove Sport10/06/2022 VC Leest09/06/2022
K Reet SK08/06/2022 KVV Rauw Sport08/06/2022
KFC Walem06/06/2022 KVV Blauwvoet Oevel05/06/2022
VC Herentals05/06/2022 KFC Grobbendonk * 03/06/2022
KFC Schoonbroek Dames02/06/2022 K Merksplas SK02/06/2022
VV Laakdal18/05/2022 HIH Turnhout12/05/2022
KSC Wiekevorst11/05/2022 K Schelle Sport30/03/2022
SV Grasheide18/03/2022 K Brecht SK **11/03/2022
VC Mortsel OG *10/03/2022 K Vosselaar VV *02/03/2022
FC Berlaar-Heikant **22/02/2022 KFC Mol15/02/2022
     

NIEUWS UIT.... VLIMMEREN SPORT - 4E PROVINCIALE E - VRIJDAG 1 JULI 2022

Vlimmeren Sport heeft, na de vrijwillige "stap terug", volop ambitie om goed voor de dag te komen in 2022-2023. Dat blijkt ondermeer uit de keuze van de nieuwe trainer. Dat is Eric Franken, wiens naam bij menig regionale voetballiefhebber zonder twijfel een stevige bel doet rinkelen. Hij speelde immers ooit in het nationale voetbal bij onder andere Geel, Hoogstraten en Turnhout.

Een achttal spelers valt weg uit de Vlimmerse kern: Bram Van Dooren gaat naar FC Sint Jozef Rijkevorsel en het duo Siemen Veldeman en Nick Krols zet de schoenen in de kast. Vijf andere jongens vallen daaruit eveneens weg, maar zij blijven wel bij de club. Dennis Van Hofstraeten wordt mede verantwoordelijk voor de jeugdafdeling, en vier anderen stappen over naar de reserven: Hans Bartholomeeusen, Nick Laureijssen, Tom Leemans en Lesse Goos.

De nieuwe coach zag trouwens dat er bij de club een groot engagement is vanuit de jeugd, en hij wil dit engagement ook terug zien bij de vernieuwde A-kern. Er komt dan ook versterking van een vijftal spelers uit de U21, aangevuld met volgende (oude) nieuwkomers: Stef Aerts en Jules Loots (beiden komen terug van White Star Schorvoort), Thomas Schellekens (terug van Sint Jozef), Sam Cornand ('s Gravenwezel-Schilde), Obi Cuylaerts (Hoogstraten VV) en de vrije spelers Jonas Loots en Dylan Vandervorst.
(Bron: Koen Swaegers, Bestuurslid/Sportieve Cel Vlimmeren Sport).

NIEUWS UIT.... KFC PUTTE - 3E PROVINCIALE B - 4E PROVINCIALE D - VRIJDAG 1 JULI 2022

Zowel de A- als de B-ploeg van KFC Putte sloot het vorige seizoen af in het rechtse rijtje. Wat de uitgaande transfers betreft, daar staat er maar één speler vermeld: Kevin Papen stapt over naar SK Peulis. Ook Matthias Dieltjens en Bart Daems vallen weg uit de kern: zij sluiten hun voetbalcarrière af, net als Bram Rijmenams, die keeperstrainer wordt.

Qua nieuwe spelers is de lijst vrij uitgebreid, want daar staan veertien namen op, deels voor de A-ploeg en deels voor de B-ploeg.
Dat zijn Jonas Van Rompaey (KV Bonheiden), Zouhair Bouchaouni (KFC Walem), Sammy Abdellah (KFC Elewijt), Arno De Bie (KVV Duffel), Ruben Coppens (FC Oppuurs), Djibril Penge en Raphael Quarcoo (beiden van KVK Hooikt), Bruno Miguel Sousa Oliveira (vrije speler), Arno Van Hove en Jari Laureys (allebei van Berlaar Heikant), Siebe Verreth (KFC Eppegem), Nick Vandenheuvel (KVV Duffel reserven), Dieter Pashuyzen (SV Grasheide) en Glenn Vandenbroeck (SK Rita Berlaar).
(Bron: Herman Geerts, Gerechtigde Correspondent KFC Putte).

NIEUWS UIT.... KSK ZANDHOVEN SK - 2E PROVINCIALE A - DONDERDAG 30 JUNI 2022

Zandhoven eindigde in de vorige competitie op een paar punten van het linkse rijtje, maar mede afgaande op de activiteit op de transfermarkt zal er in het nieuwe seizoen met de ploeg degelijk rekening gehouden moeten worden.

Wat de vertrekkers betreft, daar zien we vijf spelers op het lijstje staan: Robbe Smets en Mo Zekhnini stappen over naar Groen Rood Katelijne en Thomas Danckers gaat naar KFC Antonia, terwijl de nieuwe club van Joris Schuerwegen en Filip Verheyen niet gekend is.

Met zeventien nieuwe namen is de lijst met inkomende spelers vrij imposant, en niet enkel qua aantal. Dat zijn Nico Van De Vyver (KSK ’s Gravenwezel-Schilde), Jorn Van Dijck (KFC De Kempen), Yanni Rachi (KFC Houtvenne), Giovanni Geladi (Loenhout SK), Enzo Van Mierlo (KFC Lentezon Beerse), Ian Van den Brande en Lennert Volders (beiden van K Lyra-Lierse Berlaar), Lothar Hens (SK Rapid Leest), Simon De Cuypere (Groen Rood Katelijne), Joran Rymen (KFC Ranst), Anthony Mbachu (KV Bonheiden), Ralph Jannes (Witgoor Dessel), Maxim Mbayi (TOR Deurne Pirates), Niels Van Sant (VV Laakdal), Issaka Abudulai (K Wijnegem VC), Davy Verdonck (Kessel United) en Jamal Alsafadi (KFC Pulderbos). Bovendien zullen er ook nog een aantal U21-spelers aan de A-kern worden toegevoegd.
(Bron: Pascal Buytaert, verantwoordelijke communicatie K Zandhoven SK).

NIEUWS UIT.... TOR DEURNE PIRATES - 2E PROVINCIALE A - 3E PROVINCIALE A - WOENSDAG 29 JUNI 2022

Al in februari stelde de club Jesse Verstraeten aan als nieuwe T1, ter vervanging van Serge Crève die naar Ternesse trok. Sindsdien werd er zeven keer gewonnen in tien wedstrijden, zodat er logischerwijze niet gewisseld moest worden van hoofdcoach. Jesse krijgt trouwens ook nu clubicoon Lorenz Voet als T2 aan zijn zijde. Keeperstrainer blijft Youssef "Rambo" Berrada, die de in totaal vier doelmannen van zowel de A-kern als de B-kern onder zijn hoede zal blijven nemen.

Die B-kern komt in 3e provinciale trouwens uit onder de leiding van Najim El Addouly, die de naar FC Turk Sport vertrokken Germain Pouwels vervangt. Hij zal ondersteund worden door Talib Ellouzati. De bedoeling is om uit die groep op vrij korte termijn een aantal beloftevolle jongeren te laten doorstromen naar één van de beide eerste elftallen, en zo blijft de focus van de fusieclub meer dan ooit op de jeugdwerking liggen.

En dan een overzicht van de transfers. We beginnen met de B-kern, waaruit vijf spelers naar de A-kern worden doorgeschoven. Dat zijn Oliver Bittó, Sander Ghesquière, Loïc Leemans, Paulo Da Costa Sousa en Donald Van Achteren. Verder verlaten Lenn Bresseleers (Zandvliet Sport), Bilal El-Hassani (SC City Pirates B), Shaï Mugami (KSC Maccabi), Kevin Hanzen, Stig Stekelorum en Yari Stekelorum (alledrie naar Tubantia Borgerhout) en Kreshnik Visoqi (FC Oxford Hemiksem) de club, terwijl de nieuwe bestemming van spelers Djibril Baldé, Dien Boudou en Gió Driesen niet gekend is.

Er komen ook vijf nieuwe spelers bij de "Bees": Ilias Blioumis en Seydou Keita (beiden van FC Los Incas Antwerpen), Amine Boulayoune (FC Merksem), Adam Lugungu Maketa (Tubantia Borgerhout) en Yens Verheyen (SC City Pirates B).

Uit de A-ploeg, die in de reeks 2e provinciale A zal uitkomen, vallen er vier spelers weg: Aaron Lenie (VC Mortsel OG), Khalid Moussaoui (nieuwe club niet gekend), Aly Touré (KFC Antonia) en Bram Verhavert (Kalfort-Puursica). En naast de vijf hierboven genoemde jongens die de stap vanuit de B-kern maken, werden er ook nog vijf nieuwe transfers gerealiseerd: Ibrahim Ayamga (KVC Wijnegem), Stefaan Bevers (Verbroedering Zwijndrecht), Aiman El Maimouni (vrije speler, ex-KFC Duffel), Tim Gotzen (KFC Antonia) en Cane Sterckx (FCS Mariekerke-Branst).
(Bron: Luis Asselberghs, bestuurslid en secretaris G.C.).

NIEUWS UIT.... K WUUSTWEZEL FC - 2E PROVINCIALE B - WOENSDAG 29 JUNI 2022

Na dubbele winst in de barragematchen tegen FC Ekeren speelt Wuustwezel ook volgend seizoen in tweede provinciale B, een opluchting én een welverdiende beloning voor spelers en staf na een moeilijk seizoen. De ploeg werd van in de voorbereiding immers getroffen door veel blessures.

De club neemt afscheid van clubicoon Pepijn Peeters. Ook voor Jeroen Van Landeghem was het treffen tegen Ekeren zijn laatste wedstrijd, maar met een doelpunt in beide matchen nam hij echt wel afscheid in stijl. Pepijn en Jeroen hangen de voetbalschoenen dus aan de haak. Wouter Van den Bogaert (Lentezon Beerse), Jochem Nelen (KFC Brasschaat) en Raoul Lejour (K Gooreind VV) verlaten de KWFC, terwijl Joeri Mattheeussen zijn voetballoopbaan even op pauze zet.

Op inkomend vlak noteren we zeven namen. Daar zijn ook twee ex-spelers bij die dus terugkeren: Ruben Vermeiren (Achterbroek VV) en Lander Vanoirbeek (KFC Meer). Verder komen ook Kenzo Van Hoydonck (K Minderhout VV), Dieter Bruyndonckx (Hoogstraten VV), Michiel Thys (KVV Vosselaar), Jordy Michielssen (KSK Ekeren Donk) en Jordy Hulsman (KFC Brasschaat) de kern versterken.
(Bron: Patrick Peeters, teammanager eerste elftal).

NIEUWS UIT.... KSK EKEREN-DONK - 4E PROVINCIALE C - MAANDAG 27 JUNI 2022

De competitie 2021-2022 werd afgesloten met een schitterende vierde plaats maar in de eindronde voor promotie kon de ploeg zich niet doorzetten. Trainers Steven De Meulder en Bart Verlinden konden dus niet zorgen voor de verdiende beloning en zij nemen ook afscheid van de club.

Robin Hellemans wordt de nieuwe hoofdcoach en hij zal worden bijgestaan door beloften- en reserventrainer Carl Nagels. Daarbij krijgen ze een viertal nieuwe spelers onder hun hoede: Lucas De Wilde en Jules De Wilde (allebei van R Cappellen FC), Karim Khajjou (FC Merksem) en doelman Alexander Urban (TOR Deurne Pirates).

Verder schuiven ook Tibo Maes, Millan Depuydt en Prince Slot vanuit de U21 door naar de A kern. Aan uitgaande kant bleef het erg rustig, want enkel Jordy Michielssen verlaat de KSK. Hij maakt de overstap naar KFC Wuustwezel.
(Bron: www.ksk-ekeren-donk.be).

NIEUWS UIT.... K GOOREIND VV - 3E PROVINCIALE A - ZONDAG 26 JUNI 2022

De eindronde voor degradatie uit derde provinciale werd de spannendste in jaren. Daarbij trok Gooreind aan het langste eind, ook geholpen door de winst van Beerzel tegen Halle. De eerdere 6 - 2 zege tegen datzelfde Beerzel zorgde echter mede voor de Gooreindse last-minute redding.

Het bestuur ging meteen aan de slag met het oog op het nieuwe seizoen en haalde een dozijn nieuwe spelers binnen. Ze namen echter ook afscheid van Michiel Van Hooydonck en Frederik Steurs, die beiden besloten om te stoppen. Verder zoeken Siebe Van den Broeck (FC Ekeren), Yannick Van Honsté (Excelsior Mariaburg), Leto Stinders (K Brecht SK) en Tibo Huybrighs (Cappellen FC) andere oorden op.

En dit is de lijst met nieuwe spelers, die onder de hoede zullen komen van nieuwe coach Joris Van Thillo (ex-Cappellen FC): Victor Empereur, Tibo Cotemans en Brian Mees (alledrie van KFC Brasschaat), Max Heylen en Robin Peeters (beiden van SVB Den Driehoek), Yander Braeckmans (KSK ’s Gravenwezel-Schilde), Arne Havaux (Hoogstraten VV), Dylan Verhulst (Capellen FC), Olivier Van Daele (KSV Wildert), Raoul Lejour (KFC Wuustwezel) en de vrije spelers Jan Van Looveren en Robin Schellekens.

Verder krijgen er ook een zestal jongens uit de sterke U21-groep van vorig seizoen de kans om zich in de A-kern te tonen. Dat benadrukt eveneens de ambitie voor de volgende jaren: met een jonge spelersgroep stappen voorwaarts maken, niet teveel degradatiezorgen en opnieuw de herkenbare Gooreind-stijl creëren met veel inzet, een goede mentaliteit, stevige discipline en verzorgd voetbal.
(Bron: Philip Knaepkens, Sportief Verantwoordelijke seniors K Gooreind VV).

NIEUWS UIT.... KSV SCHRIEK - 3E PROVINCIALE B - VRIJDAG 24 JUNI 2022

KSV Schriek heeft met een vierde plaats in het eindklassement en een ticket voor de eindronde een al bij al geslaagd seizoen 2021-2022 achter de rug, en dat vinden zonder twijfel ook de vele "blijvers" die volgend seizoen de geel-blauwe clubkleuren opnieuw zullen dragen.

Dat geldt niet voor de vier kernspelers die de KSV verlaten: Yaron Coen (KV Bonheiden), Dieter Poinet (KFC Baal), Simen Van Beurden (SC Duffel) en Yente Verhaegen (KVV Duffel) zoeken dus andere oorden op.

Op inkomend vlak werden er zes transfers gerealiseerd: Ricky Coertjens (KCVV Ellewijt), Senne Emmeregs (KSC Grimbergen), Jordy Gysemans (KFC Klimop Begijnendijk), Hichem Haddoui (Zennester Hombeek), Tommy Gommers (KFC Katelijne) en Nick Verschoren (KFC Tildonk). Vanuit de reserven sluit ook Glen Jacobs aan bij de kern, en ook op Jesse Verschaeren zal er in het nieuwe seizoen een beroep gedaan worden.
(Bron: Staf Van den Acker, Secretaris - G.C. van KSV Schriek).

NIEUWS UIT.... KSK OOSTHOVEN - 4E PROVINCIALE E - DINSDAG 21 JUNI 2022

De Oosthovenaars moeten na een minder seizoen in derde provinciale een stapje terugzetten, maar ze zullen in september ongetwijfeld met frisse moed de nieuwe competitie aanvatten in een ons inziens zeer interessante reeks met nogal wat buren en streekploegen.

Een viertal spelers zoekt andere oorden op. Van Seppe Verhaegen en Robin Goris is de nieuwe club niet gekend, maar wel van Yanni Torfs (KSV Oud Turnhout) en Tom Maes (Vosselaar VV). Voor de rest verlaat een zestal jongens de A-kern. Nick Nietvelt, Danilo Tucci, Daan Smets, Thomas Van den Abbeele, Jonas Geusens en Evert Doms zetten de schoenen in het vet of ze kiezen voor de C-reserven.

Maar ook qua inkomende transfers bleef het niet stil bij de KSKO. Vijf nieuwe namen staan op die lijst: Aswin Vannuffelen (Blauwvoet Oevel), Simon Brijs (White Star), Robbe Borgmans (FC De Kempen TL), Senthe Discart (BSK Retie) en Nick Van Gils (KFC Flandria).
(Bron: Dirk Peeraer, Webmaster KSK Oosthoven).

NIEUWS UIT.... EXCELSIOR MARIABURG - 2E PROVINCIALE B - 4E PROVINCIALE C - DINSDAG 21 JUNI 2022

De sportieve visie van Excelsior Mariaburg blijft ook na de kampioenstitel en de promotie ongewijzigd. Het bestuur blijft zich dus toeleggen op een gestructureerde jeugdwerking en dito doorstroming.

Arthur Mahieu en Wouter Raeymaekers, twee jonge spelers, worden van de "Futures" naar de A-kern doorgeschoven, en vermoedelijk zullen er na de voorbereiding nog volgen. Daarnaast werden er, de filosofie volgend, vier spelers met een verleden bij de jeugd van Kaart of Mariaburg aangesloten: Mattijs De Saegher en Yanni Vissenberg (beiden van RFC Cappellen), Axel Bastini (Berchem Sport) en Yannick Van Honsté (K Gooreind VV). En Odyssee Parein, die vanwege studies zijn voetbalschoenen een jaar in de kast liet staan, keert nu terug.

Drie jongens zetten hun actieve voetbalcarrière stop, maar zij blijven wel betrokken bij Excelsior Mariaburg. Dat zijn Yannick Palmers, Dieter Hubau en Shaun Huygaerts, die bij de club blijft als kiné. Tot slot nog even vermelden dat de "Futures" net als de voorbije drie seizoenen aantreden in vierde provinciale, wat een succesvol recept blijkt te zijn.
(Bron: Frank Valkeneers, Voorzitter Excelsior Mariaburg).

NIEUWS UIT.... SK RITA BERLAAR - 4E PROVINCIALE D - ZONDAG 19 JUNI 2022

SK Rita Berlaar sloot het seizoen af op een zucht van de top vijf. Bovendien kreeg de ploeg op één na het minste doelpunten tegen, en zo kunnen we stellen dat het een toch wel degelijk jaar was voor de club.

Het bleef daar in Berlaar tot nu toe vrij rustig op het transferfront. Van vertrekker Glenn Van den Broeck is de nieuwe club niet gekend, en qua nieuwe spelers krijgen hoofdtrainer Sven Verschoren en assistent Dirk Van Hoof er voor 2022-2023 in hun kern twee extra jongens bij. Dat zijn Vincent Cools, die de overstap maakt van Kessel United, en Kossi Lambrechts. Hij komt over van SV Grasheide.
(Bron: Jan Verbinnen, Gerechtigde Correspondent SK Rita Berlaar).

NIEUWS UIT.... KSV OUD-TURNHOUT - 4E PROVINCIALE E - DONDERDAG 16 JUNI 2022

KSVOT kende een gemiddeld seizoen waarin de ploeg nog net in het linkse rijtje afsloot, maar gezien de beweging op de transfermarkt is de ambitie toch wel duidelijk te merken. We zetten eerst even de vertrekkers op een rij. Dat zijn Brendt Bisschops (RFC Zwaneven), Toon Dijkmans (KFC Flandria), Erdi Atakan en Thijs Engels (keren terug naar Nederland), Kevin Spaepen en Emmanuel Agyapong (beiden naar HIH Turnhout) en Maarten Lemmens (KFC Pulle). Joris Claessen en Steven Versmissen zijn gestopt met voetballen.

Ook de trainersstaf wordt vernieuwd. T1 Glen Bruyndonckx en T2 Glenn Ruts worden in die functies vervangen door respectievelijk Rudi Baelus en Kevin Van Herck. Zij krijgen een flink aantal "doorgeschoven" spelers uit de eigen jeugd onder hun hoede: Senne Nuyts, Joran Leemans, Jesse Driessen, Jop Joosten, Dean Baelemans, Thomas Geenen, Yonas Meeus, Miguel Sedda en Jeremiah Themen.

Daarnaast komen er ook nog elf nieuwe spelers bij: Jens Broeckx (start terug in de kern), Bob D'Hondt, Lorenz Goossens, Lander Huygen en Jonas Kersemans (allevier van KVV Dosko), Evert Hulsemans (HIH Turnhout), Nick Keusters (KVC Lille United), Yanni Torfs (KSK Oosthoven), Jorbe Verkuringen en Mathi Verkuringen (allebei van KBSK Retie) en Tuur Van Ballaer (KFC Arendonk Sport).
(Bron: Bart Van Geirt, Voorzitter KSV Oud-Turnhout).

NIEUWS UIT.... KBSB RETIE - 1E PROVINCIALE - MAANDAG 13 JUNI 2022

De fusieploeg handhaafde zich zonder al te veel problemen in de hoogste provinciale reeks, die in het voorbije seizoen toch een vrij stevig niveau had. Volgend seizoen zal Andy Van Kets hoofdtrainer zijn bij het eerste elftal, terwijl Bart Anné trainer wordt bij de buren van KSK Kasterlee.

Naast Raf Berkmans, Thomas Verstraelen en Simon Pauwels, die hun schoenen aan de haak hangen, is er niet echt zoveel nieuws te melden op het transferfront. Er werden wel twee verse spelers binnengehaald: Dries Roos maakt de overstap van Witgoor Sport, en Wout Noeyens verlaat Zwarte Leeuw om eveneens bij KBSK Retie te komen voetballen.
(Bron: Rob Van Reusel, Beheerder-Secretaris bij KBSK Retie).

NIEUWS UIT.... FC OXFORD HEMIKSEM A EN B - 3E EN 4E PROVINCIALE - ZONDAG 12 JUNI 2022

Het seizoen 21-22 van zowel de A- als de B-ploeg kon beter, maar dat er ambitie is blijkt onder andere uit de verrichtingen op de inkomende transfermarkt. Er vallen wel zeven jongens weg uit de spelersgroep: Sten Beyers (Kessel United), Yanni Van De Straete (Willebroekse SV), Jens Baetens en Dani Desmet (beiden naar Tubantia Borgerhout), Ray Mensah (Zandvliet Sport), Jason Van Achteren (K Lyra-Lierse) en Mo Tadlaoui (stopt met voetballen).

Qua inkomende transfers werden er vijftien nieuwe spelers vastgelegd: Jeroen Van De Vijver, Besnik Elezi, Bjarni Robberecht en Jordi Van Den Brande (alle vier van KVC Wilrijk), Loukman Achbari (RVC Hoboken), Joey Van Muylder (KFC Berendrecht), Marouane El Boujddaini en Mochine Zoubeir (allebei van FC Antwerpen Noord), Mo Chemlal en Fatih Goktekin (beiden van Zandvliet Sport), Zakaria Daali en Axel Snoeck (allebei van KFC Halle), Kreshnik Visoqi (TOR Deurne Pirates) en de vrije spelers Jaro Fraters en Ryan Petry.

De trainersstaf bestaat uit T1 Arben Mamusha, T2 Mathias Schaessens, T1 van de B-ploeg Eric Thijs en keeperstrainer Kristof Maes.
(Bron: Peter Poppe, sportief verantwoordelijke FC Oxford Hemiksem).

NIEUWS UIT.... K RAMSEL FC - 3E PROVINCIALE - ZATERDAG 11 JUNI 2022

Ramsel speelde heel het seizoen "naar de kop" maar op een moment leek concurrent Zammel de titel in de tas te hebben. Maar in de laatste eindsprint en na een rechtstreeks gewonnen confrontatie greep de Ramselse ploeg het kampioenschap en de promotie.

Er is één uitgaande transfer: Luca Verbruggen trekt naar KAC Betekom, waar ook de nieuwe "T1" vandaan komt: Jordy Wouters zal de kersverse derde provincialer onder zijn hoede krijgen.

Hij mag ook werken met ondermeer vijf nieuwe spelers, en ook hier komt Betekom in beeld. Adrien Kanengele Mpiana en Kome Goossens volgen hun (ex-)coach naar Ramsel. De drie andere nieuwe jongens zijn Sodaravong Am (KFC Heultje), Jeff Van der Elst (KFC Baal) en Kain Vissers (KV Hooikt).
(Bron: Robin Wouters, Bestuurslid K Ramsel FC).

NIEUWS UIT.... ZANDVLIET SPORT - 3E PROVINCIALE - 4E PROVINCIALE - ZATERDAG 11 JUNI 2022

Na een minder goed seizoen zal de A-ploeg komend seizoen aantreden in derde provinciale. In het tussenseizoen werd er eerder trouwens beslist om T1 Frank Peeters te vervangen door Jef Gabriels. De Zandvlietse B-ploeg speelt voor het tweede jaar in vierde provinciale, en de jongens zullen ook nu aantreden onder leiding van Karl Bollens.

Er was bij de club al veel bedrijvigheid op de transfermarkt. Zo waren er in totaal 11 vertrekkers voor de twee ploegen samen: Davor Grasic en Indy Vanhaelst (beiden naar K Kalmthout SK), Greg De Koning (KFC Nieuwmoer), Elias Oueslati en Milan Van Geertui (allebei naar Excelsior FC Essen), Fatih Götekin en Mo Chemlal (beiden naar FC Oxford Hemiksem), Noah Vandevelde (R Cappellen FC), Habib Konneh en Jari Plompen (allebei naar KFC Berendrecht Sport) en Yorne Pirotte (K Achterbroek VV).

Veel vertrekkers dus, en dat betekent ook veel inkomende transfers. We tellen er maar liefst 17, ook voor de twee ploegen samen. Dat zijn Aron Crauwels, François Ferreira, Lukas Verbeeck, Matthias De Meyere en Nasser Shirbaz (een vijftal van KSK Ekeren Donk), Denzel Aboora (SV Noorse), Glaston Devia en Roy Devia (beiden van KFC Walem), Jason Domen (K Minderhout VV), Jordan Vlasselaer (Alberta FC Schilde), Lenn Bresseleers (TOR Deurne Pirates), Lennert Bastiaensen (R Cappellen FC), Levi Ryckaert en Nathan Piedfort (allebei van SC City Pirates), Ray Mensah (FC Oxford Hemiksem), Tom Bogaert (vrije speler) en Tom Engelen (KSK 's Gravenwezel-Schilde).
(Bron: facebook Zandvliet Sport).

NIEUWS UIT.... K HOVE SPORT - 3E PROVINCIALE - VRIJDAG 10 JUNI 2022

De "Koninklijke Hove Sport" voetbalde zich verdiend naar derde provinciale na een schitterend seizoen, dat werd afgsloten op de tweede plaats in het zog van de ongenaakbare kampioen Sporting Club Duffel.

Met twee vertrekkende en evenveel nieuwe spelers is het op transfergebied vrij rustig geweest, ook al omdat het accent volgend seizoen nog meer zal worden gelegd op het integreren in de A-kern van de aankomende eigen jeugd, een politiek die trouwens al met succes werd opgestart in 2021-2022.

Stef Vermeulen stapt over naar K Rumstse SK, de club waar ook Noah Orueta Y Acebes zo goed als zeker naartoe gaat. De nieuwe Hovenaars zijn Jeroen Haijen (K Berchem Sport 2004) en Dylan Van Kerckhoven (K Ternesse Wommelgem VV).

En wat de coaching betreft: Danny Peeters, T1 in het voorbije seizoen, zal vanaf 2022-2023 mogelijk een andere functie in de club bekleden. De nieuwe hoofdtrainer van de heren is Tom Van Aelst, bijgestaan door T2 Kenny De Hondt die overkomt van SV Grasheide, samen met Kurt Van Gysel die nu als keeperstrainer terugkeert naar zijn vroegere club.
(Bron: Rudy Boels, Secretaris/Gerechtigd Correspondent van Kon. Hove Sport voetbalclub).

NIEUWS UIT.... VC LEEST - 4E PROVINCIALE - DONDERDAG 9 JUNI 2022

De nieuwe fusieclub VC Leest heeft zich voor het nieuwe seizoen 2022-2023 vooral gebaseerd op de sterkhouders van Leest United, en op de sterkhouders uit de beloften van SK Rapid Leest, aangevuld met één nieuwe speler. Op deze manier werd een voorlopige A-kern opgesteld. Er zal dus gewerkt worden met een jonge kern, waarbij men de jonge spelers de kans wil geven om te groeien en ervaring op te doen in een eerste elftal.

We zetten alle namen eens op een rijtje. Eerst de jongens die bij Leest United zaten: Jarne Van den Bogaert, Stef Jacobs, Stef Van der Auwera, Miguel Gonzalez, Tom Steemans, Tuur Geens, Yannick Spaenhoven en Gaetan Dauwe.
En dit zijn de ex-Rapidspelers: Matthias Vervloet, Robbe Vandersmissen, Jesse Booghmans, Jari Bejaer, Wout Frankx, Jonas Resseler, Loqman Bidou, Thibaut De Cuyper en Thomas Dignef. Simon Mathys komt over van Sporting Club Mechelen.

Er komt ook een nieuwe hoofdcoach: dat wordt Philippe Van Perck. Hij zal worden bijgestaan door Kristof Janssens en Bruno Gomes Macedo, terwijl Bram Clissen en Kenneth Boonen verantwoordelijk zijn als keeperstrainer.
(Bron: Matthias De Prins en Kris Slachmuylders, sportief verantwoordelijke seniors VC Leest).

NIEUWS UIT.... K REET SK - 4E PROVINCIALE - WOENSDAG 8 JUNI 2022

K Reet SK zal, na een toch wel sterk seizoen waarin de eindronde echter gemist werd, de competitie 2022-2023 opnieuw aanvangen in 4e provinciale, onder leiding van een nieuwe trainersstaf. Kim Van Leuven (sabbatjaar) en Johan Van der Kinderen (werk) zullen worden vervangen door T1 Marc Lepever (komt van KVV Duffel), T2 Steve Van Uytbergen, T3 Christophe Himpe en keeperstrainer Kim Schrijvers.

Zij zien een achttal spelers wegvallen uit de kern. Felipe Quick, Thomas Lodewijckx en Jimmy Cools gaven aan dat ze volgend seizoen niet meer starten. En verder vertrekken Levi Wauman (SC Duffel), Tibo Scheldeman (Willebroekse SV), Nils Somers (KFC Katelijne), Ian De Lauw (Willebroekse SV ?) en Damien Loopmans (Zennester Hombeek).

Er wordt ook gerekend op verdere doorstroming uit de eigen jeugd, maar er komen ook vijf nieuwe spelers bij: Tim Buysen en Sander Leroy (allebei van SV Aartselaar), Dennis Lamoen (KVV Duffel), Didier Van Mieghem (KSK Rumst) en Egon De Prest (KFC Kontich). Tot slot bindt ook Jens Bertels de voetbalschoenen opnieuw aan.
(Bron: Steven Serrien, G.C. K Reet SK).

NIEUWS UIT.... KVV RAUW SPORT MOL - 4E PROVINCIALE - WOENSDAG 8 JUNI 2022

Rauw Sport doet noodgedwongen een stapje terug en zal na de zomer met frisse moed en een dozijn nieuwe spelers de nieuwe competitie aanvatten. Hoofdcoach Tommy Broeckx en hulptrainer Rony Bogaerts zien wel vier spelers vertrekken: Jelle Verheyen (Verbroedering Lommel), Jens Dausy (FC Punt-Larum), Nick Vanhoof (Blauwvoet Oevel) en Bjorn Delarbe (Beringen).

En dit zijn de twaalf jongens die vanaf nu de Rauwse lichtrode kleuren zullen dragen: Siebe Berkmans en Robbe Kerkhofs (beide van Witgoor Sport), Matthias Noyen, Senne Willekens en Milan Vandeweyer (alledrie van Wezel Sport), Ali Kocaman (Turkse FC), Gianni De Meulenaer (Ezaart Sport), Killian Goots (Verbroedering Balen), Tanju Burhan (Lindelhoeven VV), Floris Geypen (Kattenbos Sport), Wout Van Gompel (FC Rosselaar-Hulsen) en vrije speler Thomas Lehaen.
(Bron: Herman Van den Nieuwenhuizen, G.C. Secretaris van KVV Rauw).

NIEUWS UIT.... KFC WALEM - 3E PROVINCIALE - MAANDAG 6 JUNI 2022

KFC Walem kon de degradatie niet vermijden en zal na de zomerpauze in derde provinciale uitkomen, onder leiding van hoofdcoach Pascal Schaevers. Hij zal worden bijgestaan door T2 Bert Maes (die ook de beloften zal trainen) en Mike Royers, die de doelmannen onder zijn hoede krijgt.

Negen spelers vallen weg uit de kern. Van Nenad Ljuboja en Yassine El Bouchaouni is de nieuwe club niet gekend, terwijl Mats Holvoet en Joren Nijs de voetbalschoenen in de kast zetten. Voor de rest vertrekken Nassim Tanjaui en Ilias Kaissoumi naar KFC Perk, Zouheir El Bouchaouni naar KFC Putte, en Roy en Glaston Devia naar Zandvliet Sport.

Qua inkomende transfers werd er al heel wat werk verricht, en dat resulteert in de komst van tien nieuwe spelers: Murat Ocak (FC Turk Sport), Brian Bouwmeester, Hatim Bidou en Kjelle Cloetens (alledrie van Rapid Leest), Robin Meynen (KSV Aartselaar), Stef Van den Heuvel (RB Elzestraat), Isaac Boketshu (vrije speler), Stijn Symus en Jarne Bouwmeester (beiden van Leest United) en Jihad Ben Salem (Sporting Burcht).
(Bron: Pascal Schaevers, Sportief verantwoordelijke KFC Walem).

NIEUWS UIT.... KVV BLAUWVOET OEVEL - 3E PROVINCIALE - ZONDAG 6 JUNI 2022

Blauwvoet Oevel zal ook in het nieuwe seizoen in derde provinciale uitkomen, nadat de ploeg op het randje van de top vijf eindigde. Jens Celis, die stopt met voetballen, en Robin Verhoeven, die naar Olen United overstapt, zijn de enige twee spelers die wegvallen uit de kern.

Wat de trainersstaf betreft, daar is er een kleine verandering: Tim Gastmans komt over van VC Immer-Oost. Hij neemt de functie van "T3" op zich, in samenwerking met hoofdtrainers Kevin en Kenny Geudens, die ook in het nieuwe seizoen de lijnen zullen uitzetten.

Daarin kunnen zij onder andere rekenen op een vijftal nieuwe kernspelers: Nick Vanhoof (KVV Rauw Sport), Pieter Van Doninck en Dennis Van Den Broeck (beide van KFC Heultje), Axel Van De Ven (K Berg en Dal VV) en Yorben Philips (KVC Westerlo). En daarmee is de club ons inziens flink gewapend om ook nu weer een rol van betekenis te spelen in de competitie.
(Bron: Kevin Geudens, T1 Blauwvoet Oevel).

NIEUWS UIT.... VC HERENTALS - 2E PROVINCIALE - ZONDAG 6 JUNI 2022

VC Herentals, dat in het rechtse rijtje eindigde, ziet slechts twee spelers wegvallen uit de kern: Steffen Vermeulen (VC Immer Oost) en Jeff Andries (KFC Linda Olen) verlaten de club. Dat betekent dus dat de spelersgroep zo goed als hetzelfde blijft, en bovendien deed het bestuur een aantal interessante inkomende transfers.

Vijf spelers komen de rangen versterken: Lucas Thiels (KVC Westerlo), Juul Somers (SK Lierse), Lucas Peeters (KSK Heist), Kenzo Laenen (KFC Zammel) en Tibeau Auwers (FC Berlaar Heikant) zijn de nieuwe namen. Daarnaast stromen er ook vier jonge talenten door vanuit de jeugdafdeling. Dat zijn Michiel Anthonis, Englantin Haxhija, Sanuyan Vilvarajah en Morris Dupré.
(Bron: Dirk Van den Eynden, lid Raad van bestuur en afgevaardigde eerste ploeg).

NIEUWS UIT.... KFC GROBBENDONK - 4E PROVINCIALE - VRIJDAG 3 JUNI 2022

Na een iets mindere competitiestart eindigde Grobbendonk op een schitterende derde plaats in hun reeks, mét de meest gescoorde goals. In de eindronde wonnen ze hun eerste wedstrijd overtuigend, maar op de tweede speeldag liepen ze de promotie mis, en zo wenkt een nieuw seizoen in vierde provinciale.

Daarbij vallen er een zestal spelers weg. Matthias Turelinckx stopt met voetballen maar zal de scheidsrechtersgilde vervoegen. Voor de rest zijn dit de vertrekkers: Robin Wellens (HIH Turnhout), Ben Van Den Brandt (nieuwe club onbekend), Gitan Janssens (Excelsior Vorst), Joppe Verlinden (FC Sint-Jozef Rijkevorsel) en Dries De Brabander (KFC Pulle).

Zeven nieuwe spelers zullen volgend seizoen de paarwitte kleuren dragen: Dieter Van Bijlen (KFCV Alberta Geel), Gilles Van De Perre (K Lyra–Lierse), Joppe Vennekens en Finley Verelst (allebei van OG Vorselaar), Ran Hendrikx (FC Averbode), doelman Elias Boons (KFC De Kempen-TL) en Issam Dahmani (KFC Nieuwmoer).

Verder blijft Tommy Van Brandt op post als "T1", terwijl er nog een vacature is voor de functie van "T2". Tom Heylen blijft T3 en keeperstrainer.

* UPDATE van 15 juni: de club vulde intussen de vacature van "T2" in met Kristiaan Van Woensel. Hij komt over van Lierse Kempenzonen, waar hij de beloften trainde.
(Bron: Raoul Van Hauwe, G.C. KFC Grobbendonk).

NIEUWS UIT.... KFC SCHOONBROEK - 2E PROVINCIALE DAMES - DONDERDAG 2 JUNI 2022

KFC Schoonbroek (Retie) is eigenlijk een geval apart, maar dan in de zeer gunstige zin. De club heeft drie herenploegen die uitkomen in het Kempense Arbeidersvoetbal, dat wel eens smalend "cafévoetbal" wordt genoemd, maar dat staat de spelvreugde en de vriendschap absoluut niet in de weg, integendeel. Bovendien hebben de medewerkers een drietal jaar geleden een prachtige kantine kunnen bouwen, een accomodatie waar menige provinciale club de ogen op zou uitkijken.

Dat ook de damesploeg daarvan mee profiteert is een feit. De meisjes komen volgend seizoen opnieuw uit in de 2e provinciale damesreeks, al is dat zonder trainer Rob Crets. Hij zet er een punt achter, en daarom komt er binnenkort een nieuwe coach, die we in een update zullen vermelden. We geven u nu al even de transfers door die het immer enthousiaste bestuur tot nu toe gerealiseerd heeft.

Naast speelsters Julie Adriaensen en Jelte Staes, die de club definitief hebben verlaten, komt er voorlopig een zevental nieuwe meisjes bij. Dat zijn Sofie Boonen, Sien Gaublomme en Anouk Wils (alle drie van KFC De Kempen), Luna Meeus (Arendonk Sport), Floor Kranenburg en Eef Theeuwes (beiden van KSK Weelde) en Annelien Jacobs (KVC Lille United).
(Bron: Adrian Peeters, G.C. KFC Schoonbroek).

NIEUWS UIT.... K MERKSPLAS SK - 2E PROVINCIALE - DONDERDAG 2 JUNI 2022

K Merksplas SK sloot een sterk seizoen af met een gedeelde derde plaats, maar het moest in de promotie-eindronde het hoofd buigen voor streekgenoot Loenhout. Op transfergebied heeft de club een aantal drukke weken achter de rug, want naast vier nieuwkomers zoeken twaalf spelers andere oorden op, terwijl er ook drie kernspelers de schoenen aan de haak hangen. Dat zijn Jan Geerts, Timo D’Huyvetter en Elyass Peeters (blessureleed).

En dit zijn de vertrekkers: Jerzy Vermeeren (KFC Poppel), doelman Anton Ceusters (Zwarte Leeuw), Jelle Adriaensen (nieuwe club niet gekend), Niels Crab, Stijn Daems, Ben Jacobs, Brent Lommelen, Collins Emuhu en Jarne Bartels (alle zes naar Hand-in-Hand Turnhout), Yorben Daemen (KVNA Wortel), Bart Loose (FC Sint-Jozef Rijkevorsel) en Seppe Borghs (White Star Schorvoort).

Op het inkomende front was er iets minder beweging, want zoals zovele andere clubs rekent KMSK op de "aanstormende jeugd". Er werden wel vier nieuwe spelers gecontracteerd: Joren Lenaerts, Sieben Meeusen en Witsen Meeusen komen over van Hoogstraten VV, en Yannis Haneveer maakt de overstap van KFC Lentezon Beerse.
(Bron: Luc Segerink, lid van het transfercomité van K Merksplas SK en Jef Van Dun, voorzitter).

NIEUWS UIT.... VV LAAKDAL - 4E PROVINCIALE - WOENSDAG 18 MEI 2022

Het werd een moeilijk jaar voor de supporters, de spelers en het bestuur van VV Laakdal. De degradatie kon niet vermeden worden, maar de sportieve cel ging meteen aan het werk, en zij zorgden ervoor dat de spelerskern voldoende versterkt is om van het verblijf in vierde provinciale een succes te maken.

Een negental spelers haakten af. Dat zijn Amziane Ayoub (KFC Linda Olen), Lex Rauh en Junior Hoffgen (nieuwe club niet gekend), Niels Vansant (KSK Zandhoven), Glenn Baldewijns (FC Binkom), Bryan Van Herck (FC Zichem), Tuur Van Doren (KSAV Sint Dimpna Geel), Jens Fry (KFC Tongerlo) en Domien Paesen (Verbroedering Balen).

Ook T2 Geert Peeters verlaat VV Laakdal. Hij gaat naar KFC Heultje en wordt opgevolgd door Tom Heselmans, die doorstroomt vanuit de jeugdwerking. Hoofdtrainer blijft Tom Dams, die ook in het nieuwe seizoen verder wordt bijgestaan door keeperstrainer Stijn Janssens.

Er werden maar liefst veertien nieuwe spelers binnengehaald, en dat benadrukt toch wel de ambities van de club. Dit zijn de namen: Senne Dierckx, Elias Bosselaers en Cedric Leconte (een drietal van Verbroedering Balen), Maxim Vandebril (Sparta Schaffen), Shawn Somers (HO Testelt), Kevin Kerckhofs, Jochen Kerckhofs en Karsten Pelgroms (alledrie van KFCV Alberta Geel), Jarno Beckers (SK Meldert), Jitse Van Bael (Berg en Dal VV), Ode Vranckx (FC Averbode Okselaar), Brent Van Doninck (FC Wezel Sport), Kjel Vandewouwer (KVC Westerlo) en Jonas Braekevelt (SK Heusden 06).

En daar komt ook nog Sam Mellebeek bij, die de club wil helpen en daar zijn actieve voetballoopbaan wil afsluiten. Tot slot zullen er ook nog een aantal talentrijke jongeren de kans krijgen om zich te laten gelden.
(Bron: Nand Brems, GC-secretaris VV Laakdal).

NIEUWS UIT.... KTSK HAND-IN-HAND TURNHOUT - 4E PROVINCIALE F - DONDERDAG 12 MEI 2022

Na een, op sportief vlak, wat minder jaar, werd ervoor gekozen om de kern uitgebreid te versterken om een zorgeloos seizoen te hebben. De meeste spelers blijven de club trouw, aangezien de sfeer nog steeds goed zit. En dat staat bij Hand-in-Hand al vele jaren erg hoog in het vaandel.

Er is dan ook slechts één speler die andere oorden opzoekt: Evert Hulselmans maakt de overstap naar KSV Oud Turnhout. De lijst met inkomende transfers is echter een heel stuk langer. Daar tellen we maar liefst 18 namen.

Dat zijn Niels Crab, Brent Lommelen, Collins Emuhu, Jarne Bartels, Stijn Daems en Ben Jacobs (alle zes van K Merksplas SK), Glenn Cavents (KVC Lille United B), Levi Hoes (KFC Pulle), Jasper Gilops (FC Sint-Jozef Rijkevorsel), Robin Wellens (KFC Grobbendonk), Brett Blockx, Tim Hofkens, Seppe Somers en Marnicq Dickens (alle vier van KFC Flandria), Eleyot Bizima (ASV Geel), Emanuel Agyapong en Kevin Spaepen (allebei van KSV Oud Turnhout) en Emanuel Arhin (KVV Vosselaar).

Wat de trainersstaf betreft: Kurt Blockx blijft T1, en hij zal in het nieuwe seizoen worden bijgestaan door Joachim Janssens die de overstap maakte van KFC Turnhout.
(Bron: Toon Verhoeven - Voorzitter KTSK Hand in Hand).

NIEUWS UIT.... KSC WIEKEVORST - 4E PROVINCIALE E - WOENSDAG 11 MEI 2022

De "Koninklijke Sporting Club Wiekevorst" had in het voorbije seizoen gemiddeld de jongste eerste ploeg in hun reeks, en de jeugdpolitiek is ook een rode draad die door de ploegen heen loopt. Ook de nieuw aangeworven spelers zijn allemaal jonge talenten, en er staat nog méér jeugd op de deur te kloppen.

Er werden vier nieuwe namen binnengehaald, waarvan er drie overkomen van KFC Herenthout: Jente Vervoort, Niels Clé en Mats Clé. Ook Lander Verhulst komt de kern versterken. Hij maakt de overstap van Olen United.

Drie spelers verlaten de club. Dat zijn Lucas Nicasi (KFC Heultje), Juul Verryken (KFC Bouwel) en Kenzo Van den Eynde (KFCH Pulderbos). Wat de trainersstaf betreft, die blijft dezelfde als vorig seizoen. Joa Wyns blijft ook dit seizoen hoofdtrainer. Hij zal ook nu weer worden bijgestaan door Johan Van Camp.
(Bron: Luc Indekeu, G.C. KSC Wiekevorst).

NIEUWS UIT.... SCHELLE SPORT - 3E PROVINCIALE B - 4E PROVINCIALE D - WOENSDAG 30 MAART 2022

Het bestuur van Schelle Sport investeert bijzonder veel in de kwaliteit van zijn jeugdwerking, maar ook de organisatie van zowel het A- als het B-elftal wordt daarbij verder versterkt.

Voor het seizoen 2022-2023 werden er voor de A-ploeg al acht nieuwe spelers aangetrokken. Dat zijn Lehoussine Aabbou (KFC Lint), Indyana Van Camp (KVV Zelzate), Jari Verdoren (KFC Kontich), Joran De Bruyn (VVH Lippelo), Seppe Ceulemans (FCS Mariekerke-Branst), Savio Stoffels (KFC Muizen), Pieter Heremans (KSK Wavria) en als laatste Christophe Bex (VVH Lippelo).

Er schuiven ook een drietal spelers door van de B- naar de A-kern: Jesse Coveliers, Yentl Van den Brande en Safouan Elouargahi. Aan de andere kant verlaten Nico Gossye (KVC Wilrijk) en het duo Daniël lakovleski en Tanguy Paelinck de club. Hun nieuwe bestemming is nog onbekend. Verder hangen kernspelers Ronan Bal, Maxim Bertels, Yannick Lodders, Steve Spruyt en Robin Rochtus de voetbalschoenen aan de haak.

De B-kern (Schelle Sport B) is echt de kweekvijver voor Schelle Sport A. Ook voor komend seizoen krijgen weer zeven spelers uit de eigen opleiding, allen uit het geboortejaar 2004, de kans om daar verder te groeien. Zij zullen samen met de huidige kernleden op dezelfde manier kunnen werken, mét dezelfde ondersteuning als Schelle Sport A.

Er komt ook een nieuwe hoofdcoach: dat wordt Nick Aerts, die de overstap maakt van KFC Lint. Hij krijgt Tim Cools aan zijn zijde. Schelle Sport B wordt verder getraind door Mark Ghys, terwijl Tony Van Oppens verantwoordelijk is als keeperstrainer.
(Bron: Raymond Claes, Communicatie Schelle Sport).

NIEUWS UIT.... SV GRASHEIDE - 4E PROVINCIALE E - VRIJDAG 18 MAART 2022

SV Grasheide uit Putte, één van de vele provincialers uit het Mechelse, zal volgend jaar bij het 50-jarig bestaan de eretitel "Koninklijke" aan haar naam mogen toevoegen, zodat we dan zullen mogen spreken van de "KSV Grasheide".

Qua resultaten was het afgelegde parcours dit seizoen niet erg sterk, maar dat de club zelf meer dan ooit springlevend is wordt ondermeer bewezen door het aantal ploegen: maar liefst 15 heren- en 2 damesteams komen uit in competitie.

Wat de A-kern betreft, die wordt versterkt en verbreed, onder andere door het doorschuiven van U17- en U21-spelers. Er werden ook al elf nieuwe namen vastgelegd voor 2022-2023: Glenn Van den Broeck (SK Rita Berlaar), Giovanni Verhoeven (KSV Schriek), Robbe Leukemans, Glenn en Dylan Vanderbecken en Yarrick en Yoran Croonen (alle vijf van VC Rijmenam), Cédric Van Elverdinghe en Quinten Van Der Vloet (beiden van KSK Wavria) en het duo Pieter Denecker en Levin De Vos van KVC Haacht.

Aan de andere kant vallen er ook vijf spelers weg uit de kern. Dat zijn doelman Kurt Van Gysel (wordt keeperstrainer bij Hove Sport), Kenny De Hondt (stopt), Kossi Lambrechts (SK Rita Berlaar), Thomas Peeters (SK Peulis) en Dries Verlinden (KFC Zammel).
(Bron: SV Grasheide).

NIEUWS UIT.... K BRECHT SK - 4E PROVINCIALE A - VRIJDAG 11 MAART 2022

De transferactiviteiten bij K Brecht SK zijn voorlopig uiterst beperkt. Lorenz Braspennincx en Kenny Simons vallen weg uit de kern. Zij stoppen met voetballen. Ex-speler Yorben De Vogelaere keert na enkele jaren van Achterbroek terug naar Brecht.

De club heeft al wel een hele tijd een erg goede naam wat de jeugdopleiding betreft, en nadat een aantal "aanstormende" talenten vanuit die jeugdrangen een kans kregen en die ook grepen, zullen ook anderen volgen, en dat is absoluut toe te juichen.

* UPDATE van 23 april : Leto Stinders, een multi-inzetbare verdedigende speler, komt over van Gooreind VV.
* UPDATE van 4 mei : Liam Van Tichelen verlaat de club (KFC Schoten). Ook Davey Nobels vertrekt (nieuwe club onbekend).
(Bron: Luc Matthijssens, G.C. K Brecht SK).

NIEUWS UIT.... VC MORTSEL OG - 2E PROVINCIALE A - 4E PROVINCIALE C - DONDERDAG 10 MAART 2022

Dat VC Mortsel een echt wel actieve en populaire vereniging is blijkt ondermeer uit het feit dat er naast twee provinciale herenploegen ook een recreatieve damesploeg én twee recreatieve herenploegen in competitie uitkomen.

Wat het provinciale herenvoetbal betreft, daar mag de A-ploeg momenteel (10 maart) nog altijd mikken op een promotie naar de hoogste reeks, en de kans daarop is vrij reëel, zeker vanwege het verwachte aantal degraderende teams uit de 3e nationale B-reeks.

Hoofdcoach Nico Herpoel blijft ook in het nieuwe seizoen 2022-2023 de "T1" van VC Mortsel OG A, en dat al voor het tiende jaar op rij. Ook "T2" Nikifor Schoeyers verlengde zijn contract, en dat is zijn tweede seizoen.

Van de bestaande kern verlengden alle spelers hun verbintenis, en niemand zoekt dus andere oorden op. Enkel kapitein en topschutter Tim Herpoel hangt, na een lange succesvolle carrière zijn voetbalschoenen aan de haak.

* UPDATE van 6 juni 2022: bij Mortsel A stopte ook Dimitri Van Oppens intussen als actief voetballer.
We maken verder nog een round-up van alle inkomende transfers: Jooren Bonaers (VV Duffel), Christophe Celis en Gregory Lambrechts (beiden van KFC Ranst), Ruben Laureyn (KSK Zandhoven), Aaron Lenie (TOR Deurne Pirates), Jelle Vermeylen (SV Nielse), Jens Vermeersch (KSK Rumst), Salim Sillah (KFC Flandria Ravels) en Yassir Zgaoui (KSV Bornem).

De Mortselse B-kern zal getraind worden door Kurt Collier. In die groep zijn er geen vertrekkers maar wel twee nieuwe namen: Luca Van Den Broeck (OLVE) en Kassait Yarvis (TOR Deurne). Daar komen ook nog twee jongens bij die worden doorgeschoven vanuit de U17. Dat zijn Mauro Wellens en Beau Hilderson.
(Bron: Nico Herpoel, T1 VC Mortsel OG).

NIEUWS UIT.... K VOSSELAAR VV - 1E PROVINCIALE - WOENSDAG 2 MAART 2022

De club deed een paar jaar geleden bewust een stapje terug vanuit 2e Nationale VV naar eerste provinciale. Daar staat de ploeg in het lopende seizoen voorlopig in het rechtse rijtje geklasseerd, maar er blijft zoals altijd veel sfeer in de Vosselaarse rangen, en dat is onder andere af te lezen aan het feit dat maar liefst 22 kernspelers hun verbintenis verlengden.

Tot nu toe werd er ook één inkomende transfer vastgelegd: middenvelder Jevgeni Gromov maakt de overstap van KFC Flandria Ravels. Er worden ook twee spelers vanuit de eigen jeugdrangen overgeheveld naar de A-kern. Dat zijn Warre Van den Heuvel en Cedric Goos.

Al eerder raakte bekend dat Jef Van Breda de nieuwe hoofdcoach wordt. Hij komt over van Flandria uit Ravels en deed ervaring op in Arendonk, bij Dessel Sport en bij Hoogstraten VV waar hij stage liep, wat hij in het verleden trouwens ook bij Vosselaar deed voor het behalen van zijn UEFA-A diploma. T2 wordt Sander De Witte, die bij de club ondermeer de beloften en U21 onder zijn hoede had.

* UPDATE van 23 maart 2022: ook Iben Joris, beloftendoelman van Dessel Sport, stapt over naar KVV, net als Adriaan Callebaut, die van KFC Turnhout komt. Met T3 Gert Martens en de nieuwe keeperstrainer Patrick Nijs is de technische staf nu compleet.
(Bron: Jo Dehouwer, Sportieve Cel KVV Vosselaar).

NIEUWS UIT.... FC BERLAAR-HEIKANT - 3E VV B - DINSDAG 22 FEBRUARI 2022

Berlaar-Heikant dreigt momenteel het degradatiespook achter zich aan te krijgen, al zijn er op dit moment nog tien speeldagen voor de boeg. Nadat eerder middenvelder Thommy Fuchs (Lierse Kempenzonen - Nationale U21) werd aangetrokken, zal ook Tibo Michiels de kern versterken. Hij komt over van KVC Houtvenne.

* UPDATE van 16 april: intussen staat de degradatie naar eerste provinciale vast. De club en het bestuur mogen echter een stevige pluim op hun hoed steken voor het werk in de voorbije seizoenen, want het is niet evident voor een voetbalvereniging die toch zijn thuisbasis heeft in een "gehucht" om in het nationale voetbal te belanden en daar een rol te spelen.

We kregen al een voorlopige update van de inkomende transfers en daarbij zetten we ze allemaal nog eens op een rij. Tibo Michiels en Kamiel Van hoogten (beiden van KVC Houtvenne), Ian Jennes, Wannes Haemels en Alexander Jennes (alledrie van KFC Nijlen), Thomas Verbist (Lyra-Lierse), Gillian Van Ginckel (Lille United), Thomas Cools (Rapid Leest), Len Van Acker (beloften KSK Heist), Ouissam El Mokhtari en Tommy Fuchs (allebei van Lierse Kempenzonen), Akoela Debolha Damiento (Groen Rood Katelijne) en doelman Chevaughn Rakeem Thiam (K Kalmthout SK).

* UPDATE van 6 mei : en dit is de lijst van vertrekkende spelers. Dat zijn Stijn Willems, Younes El Hadj, Jordy Dupont, Arno Van Hove, Robin Vercammen, Roni Juniku, Jasper Janssens, Pelle Van Dessel, Jesse Claessens, Tibo Auwers en de doelmannen Jeffrey Pauwels en Tuur Mergeay.
>> Tot slot nog even vermelden dat Timothy Heylen ook in het nieuwe seizoen de hoofdtrainer blijft.
(Bron: Geert Fierens, G.C. en Secretaris FC Berlaar-Heikant).

NIEUWS UIT.... KFC MOL - 4E PROVINCIALE F - DINSDAG 15 FEBRUARI 2022

KFC Mol is aan een uitstekend seizoen bezig, en de sportieve cel van de club is nu ook klaar met het huiswerk voor 2022-2023, waarin de volledige trainersstaf met Guy Taels (T1), Hans Drees (T2) en Niels Belmans (trainer van de doelmannen) aan het roer blijft.

De nieuwe namen bij de kern zijn Joris Damen (BSK Retie), Jari Luysterborg (Excelsior Vorst), Robbe Van Baelen en Tomas Marlein (allebei van FC Rosselaar-Hulsen) en Staf Schoofs (FC Wezel Sport). Jari, Tomas en Staf zijn trouwens drie ex-spelers van KFC Mol. Zij keren dus terug naar het oude nest.

Aaron Huysmans en Dennis Bastiaens verlaten de club, terwijl Jonas Claes heeft laten weten dat hij stopt met voetballen.
(Bron: Pascal Xhenseval, G.C. KFC Mol).

EXTRA INFORMATIE

* We vermelden de nieuwe en vertrekkende spelers van de provinciale clubs, mét de bemerking dat we voor het publiceren van deze nieuwtjes enkel verder gaan op
- gegevens van de websites van die clubs, en/of
- een doorgestuurde mail van hun bestuur en medewerkers.

* Transferberichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.
* Doorgemailde detailberichten worden gepubliceerd onder de voorwaarde dat het bericht werd verzonden door een gerechtigde correspondent of door een verantwoordelijk bestuurslid, onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid.
* De clubverantwoordelijken, maar ook supporters en medewerkers kunnen ons doormailen dat er op de website van hun club een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers. Dan kunnen we dat evalueren en snel verwerken.

We verzoeken degenen die de namenlijst doorsturen om de "normale" benamingen te gebruiken, d.w.z.
EERST DE VOORNAAM VAN DE SPELER, EN DAN DE ACHTERNAAM. De verwerking gebeurt dan sneller
.
!!! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, klik HIER.

>> Het doorgeven van berichten kan ook via een e-mail naar de VBE-Eindredacteur of via de pagina contact.