Drie op een Rij
Update: 04/05/2023 om 09:43u
Archief Seizoen 2022-2023 Extra Allerlei Drie op een Rij
Laatste update: 04/05/2023 om 09:43u
Leopoldstraat 53, Merksplas
reizennoorderkempen.be
Meer info...
Tafelvoetbal - Fitness - Biljart -
Darts - Speeltafels - Boxers - enz.
www.qualitygames.be
Meer info...
DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2022-2023

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers (of ploegen) uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen.

Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.

Een uitzonderlijke prestatie kan ook nog een "Extra Vermelding" opleveren, maar dat zal niet elke week voorvallen.
Voor het "Drie op een Rij" - archief van vorig seizoen 2021-2022, klik hier.

Kies een datum voor de "Drie":

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 4 MEI 2023

Dit is alweer de laatste "Drie op een Rij" van het seizoen. Onze volgende afspraak wat dat betreft is op donderdag 7 september.
In het laatste competitieweekend werd er 351 keer gescoord, en daar zat een "Vijfklapper" bij, een "Klavertje" en zes hattricks.

De makers daarvan komen dan ook zoals altijd aan bod, en voor onze derde plaats kozen we een ploeg die toch een beetje de titel "provinciale ploeg van het seizoen" mag dragen, en die vanaf nu op meerdere gebieden een "nieuwe" toekomst tegemoet gaat.

1. Laurens De Bakker, SC Duffel A (3e provinciale B)  haalde op de slotdag nog eens fel uit tegen rode lantaarn VC Rijmenam, dat met 1 - 8 werd ingepakt. Duffel speelt trouwens na de herstart en de promotie in 4e nu de eindronde voor een plaats in 2e provinciale. Laurens (30 jr.) scoorde voor de rust al een hattrick, en hij deed daar in de tweede helft nog twee goals bij, goed voor een mooie "Vijfklapper".

2. Ruben Vaes, KSK Oosthoven (4e provinciale E)  is een prille dertiger die de netten regelmatig bol zette in het afgelopen seizoen, dat zijn ploeg de dik verdiende eindronde voor promotie opleverde. Hij was de meest opvallende KSK'er in de uitmatch tegen Lentezon B, dat een 0 - 9 om de oren kreeg. Ruben scoorde even voor de rust en net daarna telkens twee keer en maakte zo zijn "Klavertje" vol.

3. Kalfort Puursica (4e provinciale A)  dat opnieuw "Puurs Excelsior" wordt, en naar een schitterende nieuwe accommodatie verhuisde, haalde quasi onbedreigd het kampioenschap en de promotie naar 3e provinciale binnen en deed dat in stijl. Met 173 goals voor en maar 22 tegen zijn ze zowel de meest scorende als minst gepasseerde ploeg in het Antwerpse provinciale voetbal. Dikke proficiat en succes !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 27 APRIL 2023

In de voorlaatste "Drie" van het seizoen zetten we een paar spelers in de kijker die in de loop der jaren uitgroeiden tot clubmonument en waarvoor we een aanbeveling kregen om ze in deze rubriek een terechte plaats te geven. Graag gedaan....

Er zijn traditiegetrouw ook altijd jongens die aan het allerlaatste deel van hun actieve voetbalcarrière bezig zijn, die daarom binnenkort afscheid nemen en vaak na heel wat seizoenen de "kicks" aan de haak hangen, en die voortaan met enige weemoed maar met heel wat goede herinneringen aan hun voetbalcarrière terug zullen denken. Respect allemaal, en veel geluk verder.

Die "afscheidnemers" kunnen we uiteraard niet allemaal vermelden, maar velen van hen zitten ongetwijfeld voorgoed in de hoofden en in de harten van hun supporters. Verder noteerden we ook nog drie spelers die op de valreep van het seizoen een "Klavertje" op de grasmat legden. We zetten ze dan ook met gepaste trots en een virtuele medaille samen op de derde plaats van ons schavotje.
En oh ja... nog even onze wekelijkse cijfers: er werd in totaal 335 keer gescoord, en daar waren naast drie "Klavertjes" ook 9 hattricks bij.

1. Jasper Cools, KFC Lentezon A (2e provinciale A)  is een honderd procent clubicoon bij Lentezon Beerse. Hij scoorde de winning goal bij de 2 - 1 zege tegen Wuustwezel en zorgde met zijn tiende treffer zo goed als zeker mee voor het behoud in tweede. Bovendien stopt Jasper (29 jaar) na dit seizoen met voetballen, wat dit allemaal nog iets meer bijzonder maakt. Het ga je goed man, ook namens je club.

2. Geert Snoeys, KVNA Wortel (3e provinciale C)  is de verpersoonlijking van het kampioenschap van KVNA, dat als "kleinere" club met een echte en niet bijeengekochte vriendenploeg de titel pakte. Na de 0 - 2 tegen De Kempen B zetten we doelpuntenmaker en ancien Geert (33 jr.) in de kijker, naast zijn ploegmaats en duizendpoot Piet Van Bavel, trainer, ondernemer, schepen en lokale popzanger.

3. Wannes Goossens, Laurens De Bakker en Nico Hoyberghs, respectievelijk van Berchem Sport B (3e A), SC Duffel A (3e B) en Brecht SK (4e C) scoorden elk vier keer. Wannes (26 jr.) deed dat in de tweede helft tegen Berendrecht (2 - 6), Laurens in het met 6 - 1 gewonnen duel tegen KFC Lint, en Nico tegen Maria ter Heide (2 - 6). Bovendien spelen de eerste twee met hun ploeg nog de promotie-eindronde.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 20 APRIL 2023

Op meerdere velden gierden de zenuwen bij sommigen al door de keel, zowel op als naast het terrein. Dat is ook begrijpelijk, en het gold bovenaan maar ongetwijfeld ook onderaan de klasseringen. We mogen gerust zeggen dat het nu "money time" is, zeker met nog maar twee speeldagen voor de boeg.

We schreven op maandag al dat er weer een stuk of dertig late goals vielen, en daar waren ook "heel late" bij. Daar hebben we ons deze week op gericht en drie doelpuntenmakers gekozen die tot in het laatste kwartier op scherp stonden. Qua totaal zitten we met 303 treffers waaronder zes hattricks echter met een laagte-record, het minste aantal van dit seizoen dus.

1. Ramon Voorn, K Berg en Dal VV (1e provinciale)  is één van de bepalende pionnen in wat zo goed als zeker de kampioenenploeg in 1e provinciale gaat worden. Hij speelde eerder in Nederland op hoog niveau en is met zijn 36 lentes een vat vol ervaring. In de topper tegen 's Gravenwezel-Schilde zorgde Ramon in de allerlaatste minuut voor de 1 - 0 zege, die de poort naar nationale wijd open heeft gezet.

2. Tristan Dermaut, KSK Zandhoven (2e provinciale A)  blijft een echte doelpuntenmaker. Kwaliteit drijft immers altijd boven, al is hij net de 38 gepasseerd. Ook hij heeft nationale ervaring maar vooral in het provinciale voetbal klinkt zijn naam als een klok. Tristan stond met zijn team een kwartier voor tijd achter tegen Willebroek, maar met twee goals en de 1 - 2 zette hij zijn ploeg op een eindrondeplaats.

3. Tom Van Dinther, KFC Flandria (3e provinciale C)  is met zijn 21 jaar het "jonkie" in deze aflevering. Zijn ploeg zou nog altijd in aanmerking kunnen komen voor de eindronde om in derde te blijven en met de komst van promotiekandidaat Linda Olen stonden de zenuwen gespannen. Vijf minuten voor tijd was het nog 1 - 1, maar toen viel Tom in en hij besliste de wedstrijd met zijn eerste baltoets.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 6 APRIL 2023

Het gebeurt niet zo vaak, maar we geven weer eens een Extra Vermelding weg. Die is voor Timo Huygens (26 jaar) van KVC Wilrijk A (2e provinciale A) die met twee goals voor en drie na de rust een "Vijfklapper" op de mat legde in de met 7 - 0 gewonnen wedstrijd tegen SV Willebroek. Speciaal is daarbij wel dat vijf keer scoren in tweede provinciale echt niet vaak voorkomt, vandaar deze "E.V.". Congrats, Timo.
Na deze aflevering van de "Drie op een Rij" volgen er in de volgende weken nog drie, en sommigen zullen zich nog moeten reppen om hier een plaatsje te krijgen. Misschien is het voor u als bestuurslid, trainer of supporter hét moment om eens de naam van een uitblinkende doelman of veldspeler door te geven, en dat mag ook op het gehele seizoen slaan. Stuur maar door!

Er werd vorig weekend weer heel wat gescoord: 358 goals is vrij veel, maar het record blijft nog altijd 406.
We noteerden daarbij 6 hattricks en 4 "Klavertjes" waarvan de makers hier altijd vermeld worden, en daarom is het vandaag weer een "Drie plus één op een rij", waarbij het opvalt dat ze alle vier twintigers zijn.

1. Robbe Smets, Groen Rood Katelijne (2e provinciale A)  maakte even voor de rust de gelijkmaker nadat RVC Hoboken de score had geopend. Die ploeg won de heenmatch met 6 - 2 maar werd door een ontketend GRK in de tweede helft met dezelfde cijfers schaakmat gezet. Drie gouden punten dus voor de Katelijners, mede door de hattrick die Robbe (27) na de rust een mooi "Klavertje Vier" opleverde.

2. Savio Stoffels, Schelle Sport A (3e provinciale B)  drukte zijn stempel volledig op het verloop van de thuismatch tegen KFC Katelijne, dat na een 4 - 0 achterstand met drie treffers gevaarlijk terugkwam maar uiteindelijk met 8 - 3 verloor. Van die eerste vier goals nam Savio (23 jr.) er al twee voor zijn rekening, en hij deed er daar in het vierde kwartier nog eens twee bij, ook al goed voor een "Klavertje".

3. Jonathan Van den Bossche, K Boechoutse VV (4e provinciale B)  is ook één van de spelers die vorig weekend vier keer raak trof, maar bij hem was dat een wel heel speciale prestatie. De "Bees" van thuisploeg Ternesse maakten wel de eerste goal, maar daarna werden ze met 2 - 8 opgepeuzeld door KBVV. Jonathan (27 jr.) scoorde er daar vier van, en hij deed dat in de laatste twintig minuten van de match.

4. Kenzo Kennes, Kessel United (4e provinciale D)  is met zijn 27 lentes ook een (rijpe) twintiger, zoals de andere makers van deze reeks "Klavertjes". De wedstrijd tegen KSC Mechelen was een duel tussen middenmoters waarin de gasten de eerste goal maakten. Kenzo zette na de gelijkmaker zijn ploeg op weg naar de uiteindelijke 5 - 1 zege, en na de rust plakte hij daar nog een formidabele hattrick aan vast.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 30 MAART 2023

We staan voor beslissende weken wat promotie en degradatie betreft. De schutters liet de zenuwen alvast niet de overhand nemen, want ze scoorden er weer lustig op los. In totaal telden we vorig weekend 355 doelpunten, waaronder 8 hattricks. Logisch dus dat we de doelpuntenmakers weer aan bod laten komen, en daar is een hele speciale dame bij die vandaag in onze rubriek in goed gezelschap is.
1. Kevin Vandenbergh, K Ramsel FC (3e provinciale B)  die dit jaar 40 kaarjes uitblaast, is dit seizoen een eerste keer te gast. Hij maakte op 12 minuten de drie goals bij de 3 - 2 derbyzege tegen Schriek. Vooral zijn eerste doelpunt was een pareltje: hij controleerde eerst een moeilijke voorzet en knalde daarna de bal snoeihard in de winkelhaak. Zelfs de tegenstanders applaudisseerden voor deze wereldgoal.

2. Niels Mulders, KFC Schoten SK (4e provinciale B)  zal zich zijn wedstrijd tegen City Pirates B nog lang herinneren. De jonge Merksemse piraten openden na twee minuten wel de score maar ze kregen uiteindelijk een 9 - 1 pandoering rond de oren. Niels maakte na twintig minuten zijn eerste goal, deed daar net na de rust een tweede bij en maakte in de laatste tien minuten zijn "Klavertje Vier" compleet.

3. Sophie Vermoesen, FC Oppuurs (dames 3e provinciale B)  blijft voor ons voorlopig een nobele onbekende, want we konden van haar geen andere info vinden dan haar naam. De scheidsrechter van dienst noteerde bij de 1 - 17 monsterzege tegen SK Reet haar naam en rugnummer in elk geval wél, en dat maar liefst acht keer (!). Sophie trof immers zowel voor als na de rust vier keer raak. Chapeau meid !

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 23 MAART 2023

We konden slechts één hattrick vinden tussen de 317 gescoorde goals, maar er was wel een "Vijfklapper" en daarnaast een stuk of vier "Klavertjes", zodat we nog eens moesten improviseren. Vandaar dat onze "Drie" deze week een "Drie plus twee op een rij" geworden is. En... we zitten opnieuw en volledig in vierde provinciale, de afdeling waarin het voor sommige B-teams misschien wel goed is dat het soms toch wel zware seizoen momenteel op zijn laatste benen loopt, al geldt dat waarschijnlijk niet voor de schutters.
1. Glenn Broekhoven, KFC Sint Job B (4e provinciale D)  is al voor de derde keer dit seizoen te gast in deze rubriek. Hij kende een uiterst vruchtbare zaterdagavond tegen KSOC Maria-ter-Heide, dat bij de 10 - 3 nederlaag de kelk nog maar eens tot op de bodem moest ledigen. Glenn (30) trof al raak in minuut 1, deed daar nog een hattrick bij en zette op het uur zijn "Vijfklapper" in de geschiedenisboeken.

2. Melvin Bouwmeester, Kalfort Puursica (4e provinciale A)  is hier ook al met de regelmaat van een klok te gast. Deze bijna veertiger scoorde bij de 6 - 1 zege tegen Mariekerke-Branst B vier keer in het eerste half uur en bracht daarmee zijn totaal op 36 stuks. Zijn ploeg kan binnen twee weken kampioen zijn, en dat zal mede de verdienste zijn van Melvin én van diens broer Glenn, die al 55 keer scoorde.

3. Jeroen Zabeau, BO Beerzel (4e provinciale D)  scoorde al in eerste helft een hattrick tegen rode lantaarn KFC Katelijne B, dat na 90 minuten met 7 - 1 de duimen moest leggen. Jeroen (25 jr.) ging na de rust meteen op jacht naar een "Klavertje Vier" dat ook niet lang wegbleef, want binnen de 10 minuten was het zover. Er zat net geen vijfde in, maar hij kreeg wel een verdiende applausvervanging.

4. Ruben Vaes, KSK Oosthoven (4e provinciale E)  heeft ervaring zat in het provinciale voetbal en dat toont hij ook op zijn (bijna) dertigste nog wekelijks. De kans is groot dat de KSK de nu al ruim verdiende sprong naar derde zal maken, want dat zit er absoluut in. Tegen KFC Halle werd het 4 - 1, en alle Oosthovense treffers kwamen van Ruben, die daarmee zijn tweede "Klavertje" van het seizoen scoorde.

5. Milo Gys, KFC Dessel Sport B (4e provinciale F)  mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen maar hij liep in de thuiswedstrijd tegen Sint Dimpna B wel het veld op als ploegkapitein van de jonge Desselaars, die de tegenstander met 6 - 2 versloegen. Milo maakte in de eerste helft twee goals en tien minuten voor tijd nog eentje. Voor zijn vierde moest hij nog echter nog wachten tot de voorlaatste minuut.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 16 MAART 2023

Bij de 337 gescoorde doelpunten van het afgelopen weekend waren er vijf hattricks en twee "Klavertjes" die zoals meestal het geval is uit de vierde provinciale komen. De auteurs hiervan krijgen vanzelfsprekend hun plaats in onze rubriek. De derde speler in deze rij is een speelster, want we kregen enkel voor haar een suggestie binnen. Zo is er voor de derde week op rij een vrouwelijke toets in onze "Drie".
1. Arne Senden, FC Blaasveld (4e provinciale A)  was na de 2 - 7 overwinning bij en tegen KSK Rumst zowat de meest omringde speler van het winnende team. Voor de rust, die met een gelijke stand werd bereikt, was hij al goed voor de twee uitgoals van FCB. Op de rand van het laatste kwartier scoorde Arne (31 jr.) nog twee keer op rij, en hij deed dat zelfs binnen de minuut, toch uniek bij zijn "Klavertje".

2. Mathew Schillemans, KSK Ekeren Donk (4e provinciale C)  is een beloftevolle 24-jarige spits. Hij was een gesel voor de verdediging van Putte SK, dat de eerste helft afsloot met een 4 - 1 achterstand, waarbij er één doelpunt van Mathew kwam. Na de rust ging hij volop verder op zoek naar een hattrick en dat lukte hem ook. Hij maakte zijn "Klavertje" vol met drie goals, die hij scoorde op 12 minuten tijd.

3. Vicky Nuyts, KFC Ranst (dames 4e provinciale A)  is een rijpe "dertiger" die aan het kanon stond in de met 10 - 2 gewonnen wedstrijd tegen de B-dames van Davo Puurs. De scheidsrechter schreef er bijna zijn balpen bij leeg, denken we. Vicky opende al na twee minuten de score en ze deed er voor de rust nog vijf bij, een "Revolver" dus, zes stuks in één helft, en volgens ons is dat een absoluut record.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 9 MAART 2023

Na een weekend met 331 goals (waaronder 6 hattricks) hadden we een beetje een "déjà vu", want naast een speler die we vorige week al te gast hadden zetten we ook weer een voetballende en vooral veel scorende jonge dame in de kijker. De schutters vullen trouwens onze rubriek van deze week weer helemaal, want er waren twee "Klavertjes" en één "Vijfklapper".
1. Kenny Van Craen, KSK Oelegem (4e provinciale E)  wordt dit jaar 34 en hij is een "vat vol ervaring". Hij scoorde vier keer tijdens de zaterdagavondwedstrijd tegen Lentezon Beerse B, trouwens de zoveelste B-ploeg die in de competitie een resem goals om de oren krijgt. Met een 1 - 10 zege haalde de KSK dus dubbele cijfers, en daarbij verdeelde Kenny zijn "Klavertje Vier" netjes over de twee helften.

2. Glenn Van Genechten, VC Immer-Oost (4e provinciale F)  was hier vorige week al te gast met een "Vijfklapper". Zijn motor is nu blijkbaar volledig op gang gekomen, want in de uitwedstrijd tegen FC Netezonen was deze 32-jarige Kempenaar alweer goed voor vier rozen, ook een "Klavertje" dus. Glenn scoorde even voor de rust zijn eerste van de namiddag en deed er daarna nog een hattrick bij.

3. Emilie Aertsen, K Loenhout SK (dames 1e provinciale)  speelt in een damesploeg die momenteel vlot op weg lijkt naar de titel en de promotie naar Nationale. Tegen VVC Brasschaat B behaalde de Loenhoutse koploper een 1 - 6 uitzege, en vijf van die zes goals kwamen van Emilie (20 jr.). Door deze "Vijfklapper" staat haar totaal van dit seizoen nu op 51 (!)... 10 in het bekertornooi, en 41 in de competitie.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 2 MAART 2023

De carnavalsweek leerde ons dat de tegenwoordig beruchte "VAR" (of was het "NAR"?) blijkbaar af en toe ook met gradaties werkt, althans zo leek het toch even, want er waren opnieuw een paar overduidelijke overtredingen die niet eens werden opgevolgd. Alaaf !!
We hoorden dan ook iemand zeggen dat we in het provinciale voetbal al bij al een beetje blij mogen zijn dat er daar geen "VAR" is...

Maar nu over tot de orde van de dag. Er werd weer volop raak geschoten op de velden in onze provincie. We telden 361 doelpunten, waaronder acht hattricks. Er was ook een "Klavertje" bij, een "Vijfklapper" én een aantal gescoorde doelpunten waar we eigenlijk geen aparte benaming voor hebben. En net als bij onze "Klapper" van vorige maandag doen we daarbij uitzonderlijk opnieuw een zijstapje.

1. Glenn Van Genechten, VC Immer-Oost (4e provinciale F)  hield zich tegen Sint Dimpna B in de eerste helft blijkbaar een beetje in. Zijn ploeg stond bij de pauze met 2 - 1 voor en dat was niet slecht voor de tegenstander, maar Glenn scoorde na de rust drie keer binnen de 10 minuten, en daarna deed hij er nog twee bij. Het werd uiteindelijk een 8 - 3 zege, inclusief deze "Vijfklapper" van de Oosterwijkse spits.

2. Evert Hulselmans, KSV Oud-Turnhout (4e provinciale E)  mocht onlangs een 3 zetten voor zijn leeftijd. Hij beleefde een onvergetelijke zaterdagavond bij de thuiswedstrijd tegen de "Bees" van Lentezon Beerse, die zoals de meeste B-ploegen vaak kanonnenvlees zijn. De jongens moesten een 6 - 0 nederlaag slikken, en daar waren er vier bij van Evert, die zo zijn tweede "Klavertje" van het seizoen scoorde.

3. Dorien Van Giel, KSC Mechelen (dames 1e provinciale)  is niet enkel een mooie blonde verschijning van 27 lentes, ze koppelt die looks aan een uniek "torinstinct". We hebben wel een beetje te doen met de meisjes van tegenstander Arendonk, want die kregen een 17 - 1 te slikken. Daarbij scoorde Dorien eerst al twee goals, ze deed er na de rust vijf bij en maakte haar nummer acht met een rake strafschop.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 16 FEBRUARI 2023

Het is na een weekend met 326 goals waaronder 4 hattricks deze week alweer een beetje dringen op ons podium, en ook nu zullen we daarom een paar combinaties moeten gebruiken om iedereen aan bod te laten komen. Onze "Drie" wordt onderhand af en toe een beetje een "Vijf....". Mogelijk kunnen we dat in de toekomst aanpassen, maar dat wachten we nog een tijdje af.

We kregen overigens nog een paar mooie suggesties binnen waarmee we een uitblinkende keeper én een al even sterke verdediger in de kijker kunnen zetten. Dank u daarvoor, beste bezoekers. Daarnaast wordt de derde stek op ons ereschavotje gedeeld door maar liefst vier auteurs van een "Klavertje Vier". Die doelpuntenmakers krijgen nu eenmaal altijd een vermelding van ons.

1. Glenn Vorsselmans, doelman van K Minderhout VV (3e provinciale A)  is met zijn 28 jaar fysiek op zijn sterkst. Daar plukt niet enkel hijzelf maar ook zijn ploeg de vruchten van. Hij is de op drie na minst gepasseerde doelman in de reeks en is momenteel bezig aan een reeks van vijf (!) clean sheets op rij, inclusief een twaalftal cruciale reddingen. Glenn's laatste tegengoal is zelfs al 470 minuten geleden.

2. Bart Vergeylen, Sporting Club Duffel A (3e provinciale B)  is met zijn ploeg eveneens bezig aan een rij van 5 clean sheets, en daar komt ook zijn ruime ervaring als leider in de verdediging van pas, want hij stapt dit jaar in "tram vier". SC mag zich ons inziens na de "herstart" van 2021 voor het tweede jaar achter elkaar op promotie gaan richten, en daarbij zal "krijger" Bart ongetwijfeld een cruciale rol spelen.

3. Bart Hendryckx, Glenn Bouwmeester, Siel Smets en Jasper Bosschaerts, respectievelijk van VC Wijnegem A (3e A), Puursica (4e A), Rita Berlaar (4e D) en SK Peulis (eveneens 4e D) lieten de afgelopen week elk vier treffers noteren. Bart (35) bij de 6 - 0 tegen Gooreind, Glenn (35 en vaste klant) bij de 15 - 0 tegen Oxford B, Siel (22) bij de 0 - 6 tegen Hooikt B en Jasper (34) bij de 2 - 9 tegen KFC Katelijne B.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 9 FEBRUARI 2023

Ook deze week telden we de gescoorde doelpunten. Dat waren er 353, eentje minder dan vorige week. En ook nu is daar naast zeven hattricks weer een "Vijfklapper" bij, net als een "Klavertje Vier". De derde stek op ons ereschavot wordt deze week gedeeld door twee spitsbroeders die hun ploeg naar een mogelijke promotie aan het stuwen zijn. O ja, nog bedankt voor de doorgestuurde suggesties.
1. Bunow Angafor, KSC Mechelen (4e provinciale D)  passeerde intussen de kaap van 40 lentes, en zijn ploeg profiteert alweer tenvolle van zijn jarenlange ervaring in het nationale en provinciale voetbal. Dat zette hij flink in de verf in met de 1 - 9 gewonnen wedstrijd tegen de "Bees" van KFC Katelijne. Met een hattrick voor de rust en twee erna legde Bunow dus een opgemerkte "Vijfklapper" op de grasmat.

2. Bilal Malha, Sporting Burcht (4e provinciale B)  is een 19-jarige aanvaller die één van de meest opvallende spelers werd bij eerste periodewinnaar Burcht, dat de Deurnese B-Piraten van het kastje naar de muur stuurde en ze met 10 - 1 inpakte. In de eerste helft liet hij al een treffer noteren, en daar kwamen na de rust nog een benutte strafschop en twee extra goals bij, goed voor een "Klavertje Vier".

3. Mouad Tauil en Siebe Van Den Broek, Ekeren FC (3e provinciale A) beleven een "boerenjaar" met de EFC, na de stap terug van vorig jaar opnieuw op weg naar 2e provinciale. Achterbroek moest op eigen veld met 1 - 9 het hoofd buigen. Daarbij was Mouad (27 jr.) goed voor 3 goals en 4 assists, en Siebe (24 jr.) voor 2 van elk. In 19 duels waren ze tot nu qua goals en assists zowat om het uur beslissend.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 2 FEBRUARI 2023

Er werd in totaal 353 keer gescoord op de laatste speeldag in januari en daar waren onder andere vier hattricks bij. Bijna traditiegetrouw waren de schutters het meest actief in vierde provinciale, want daar noteerden we twee "Vijfklappers" die vanzelfsprekend hun plaatsje krijgen in onze rubriek, en drie "Klavertjes" waarvan we de makers gezamenlijk op ons erepodium zetten.
1. Melvin Bouwmeester, Kalfort Puursica (4e provinciale A)  is samen met broer Glenn de grote architect in de Puurse kampioenenrace die hen quasi zeker de titel zal opleveren. Hij loopt tegen de veertig maar dat weerhield hem ook nu weer niet om bij de 8 - 1 zege tegen Rumst het kanon twee keer voor en drie keer na de rust te bedienen. En we zullen Melvin hier dit seizoen ongetwijfeld nog tegenkomen.

2. Robbe Verstrepen, SK Rita Berlaar (4e provinciale D)  is een van de steunpilaren in de Berlaarse race naar het kampioenschap. Met een virtuele voorsprong van 14 punten kan het eigenlijk niet meer fout gaan voor SK, dat zijn terugkeer naar derde binnen bereik heeft. Tegenstander Wavria B kreeg een 8 - 0 om de oren, waarvan Robbe (24 jr.) er voor de rust eentje maakte, en in de tweede helft vier.

3. Bayram Degirmenci, Ruben Vaes en Robin Van De Vel, respectievelijk van Antwerpen Noord (4e prov. B), KSK Oosthoven (4e prov. E) en KFC Grobbendonk (4e prov. F)   scoorden elk een "Klavertje Vier". Bayram (33 jr.) maakte er vier bij de 1 - 9 tegen de City Pirates B, Ruben (30 jr.) deed dat bij de 10 - 1 overwinning tegen Ranst B, en Robin (34 jr.) in de met 7 - 3 gewonnen match tegen KFC Dessel B.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 26 JANUARI 2023

De speeldag van 21 en 22 januari werd voor het grootste gedeelte bepaald door "Koning Winter", die de velden op vele plaatsen onbespeelbaar maakte, hoewel dat hier en daar pas laat (ter plaatse) beslist werd. Uit de veertig duels die toch gespeeld konden worden pikten we er voor onze "Drie" een uitblinkende doelman uit, de maker van een "Klavertje" en een speciale strafschop.
1. Jef Snyders, doelman van K Kontich FC (1e provinciale)  heeft een verleden bij onder andere Beerschot, Rupel Boom en ASV Geel. Met zijn 31 jaar is hij een vat vol ervaring, en die kwam van pas in de thuiswedstrijd tegen Berlaar-Heikant, tweede in de stand en kandidaat promovendus. Maar Jef ranselde secuur alle rijpe doelkansen uit zijn goal, en hij was na de 2 - 0 zege terecht de meest omringde speler.

2. Mathew Schillemans, KSK Ekeren Donk (4e provinciale C)  scoorde tegen het opnieuw gestarte KSOC Maria-ter-Heide bij zijn eerste baltoets, en even later trapte hij ook een strafschop binnen. Dat waren er al twee, en nadat hij op het uur zijn derde liet noteren maakte Mathew (24 jr.) daar even voor tijd met zijn vierde goal een "Klavertje" van. MtH scoorde daarna nog wel de eerredder. Einduitslag 8 - 1.

3. Dries Janssens, K Minderhout VV (3e provinciale A)   kwam in 2019 over van Merksplas en leerde al snel dat de superderby tegen buur KFC Meer voor Minderhout één van de hoogtepunten van het seizoen is. Tot diep in de tweede helft bleef het 0 - 0, maar dan kreeg MVV een strafschop. Dries (26 jr.) nam de zenuwslopende taak op zich en scoorde de 0 - 1, die uiteindelijk ook de felbevochten zege werd.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 19 JANUARI 2023

Ondanks de regenvlagen en de bijtend koude wind bloeiden de "Klavertjes" afgelopen weekend welig, want we noteerden onder de 348 gescoorde goals naast 10 hattricks ook drie exemplaren die meteen hun plaats in onze rubriek krijgen.
Verder vermelden we graag nog even Bart Hendryckx van 3e provincialer Wijnegem A. Bij de 2 - 0 zege tegen Hoboken B scoorde hij beide goals, waarvan één met een unieke en zelden geziene omhaal zoals je die af en toe ziet in "Extra Time".

1. Jonas Peeters, SKS Herentals (3e provinciale C)  zorgde voor de helft van de doelpunten bij de 8 - 1 monsterzege tegen KFC Mol, nochtans niet de eerste de beste ploeg. Maar je hebt zo van die zaterdagavonden... Jonas (34 jr.) scoorde voor de rust twee keer en deed er daar in de tweede helft nog twee bij. Hij was dus goed voor een "Klavertje Vier" en kreeg een dik verdiende applausvervanging.

2. Evert Hulselmans, KSV Oud-Turnhout (4e provinciale E)  stapte vorig jaar in "tram 3" en ook hij beleefde een uitzonderlijk mooie zaterdagavond. Tegenstander Oelegem moest de wet van de sterkste ondergaan en de jongens bogen uiteindelijk het hoofd met een 6 - 1 nederlaag. Ook Evert verdeelde zijn vier treffers netjes over de twee helften, en hij kreeg eveneens een terechte applausvervanging.

3. Marijn Gielis, KFC Zammel (4e provinciale F)   is voor de tweede keer dit seizoen te gast met een "Klavertje". Deze jonge spits (23 jr.) was weer flink op dreef bij en tegen KFC Herenthout, dat met 1 - 5 in het zand beet. Even voor de rust maakte hij zijn eerste goal en rond het uur voegde hij daar op acht minuten tijd nog een hattrick aan toe. Zijn naam staat ongetwijfeld al op meerdere plaatsen genoteerd.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 12 JANUARI 2023

Onze eerste "Drie" van het nieuwe jaar is weer gewijd aan de schutters. We steken er nog eens een jongedame in die met zes goals haar plaats in het rijtje zeker verdient. Verder noteerden we één "Klavertje", en uit een half dozijn hattricks selecteerden we er een speciale.
1. Alesia Leloup, KSV Vlug Vooruit (vrouwen 3e provinciale B)  is een frisse jonge meid van achttien lentes die al op heel jonge leeftijd de voetbalschoenen aanbond. Ze was een kwelgeest voor de meisjes van rode lantaarn KSK Reet, die bij hun 0 - 14 thuisnederlaag Alesia maar liefst zes keer zagen scoren. Die verdeelde met twee mooie hattricks haar "Revolver" perfect over de eerste en de tweede helft.

2. Steven Bax, K Vlimmeren Sport (4e provinciale E)  kwam vorige maandag al even in beeld toen we de spectaculaire 3 - 5 zege van zijn ploeg bij en tegen Westmalle als "Klapper van de Week" kozen. Steven (30 jr.) scoorde even voor de rust een eerste keer bij een 3 - 0 achterstand, maar in de tweede helft "ontplofte" hij helemaal. Met drie extra doelpunten zette hij zijn naam achter dit "Klavertje Vier".

3. Shabani Ramadhani, Willebroekse SV (2e provinciale A) bezorgde zijn team drie gouden punten in de derby tegen KSV Bornem, dat het moeilijk zal hebben om de degradatie te vermijden. Voor de WSV daarentegen kan deze driepunter een belangrijke stap blijken voor het behoud. Bij hun 3 - 1 zege scoorde Shabani (37 jr.) alledrie de goals, en hij deed dat in de eerste helft op slechts een kwartier tijd.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 22 DECEMBER 2022

Onze laatste "Drie op een Rij", net voor de eindejaarsfeesten, is een beetje een speciale aflevering, want hierin komt ook het provinciale damesvoetbal in beeld met een ploeg die dit seizoen een wel heel uitzonderlijke prestatie aan het leveren is. Verder kozen we de makers van een "Klavertje" en van een opvallende hattrick. Ook nu weer bedankt voor de suggesties en alvast een gezond 2023 gewenst.
1. De damesploeg van Lyra-Lierse A (3e provinciale B)  promoveerde vorig seizoen met grote overmacht. Ze trekken die lijn nu gewoon door, en hoe ! Ze verloren dit seizoen nog niet, ze staan aan kop én ze zijn de enige provinciale damesploeg die het absolute maximum haalt. En met slechts 4 tegengoals in 11 duels is hun verdediging blijkbaar van beton, met doelvrouw Silke Monteagudo als sluitstuk.

2. Bart Meeusen, KFC Sint-Lenaarts B (4e provinciale C)  stond zo scherp als een pas geslepen mes in de met 8 - 0 gewonnen wedstrijd tegen KSOC Maria-ter-Heide, dat er hopelijk de moed in kan houden maar in de eerste helft al vijf keer de bal uit het net moest vissen. Daar waren al drie rozen bij van Bart (35 jr.) die er op het uur nog eentje bijmaakte en zo met een "Klavertje Vier" het jaar in stijl afsluit.

3. Yarrick Croonen, SV Grasheide (4e provinciale D) kwam bij onze "bijna-klappers" van maandag nog niet met naam in beeld, maar deze 29-jarige spits drukte zijn stempel in de fel betwiste wedstrijd tegen het sterker geachte Kessel United. Yarrick scoorde al snel en deed dat net na de rust opnieuw. Even voor tijd trapte hij nog een strafschop binnen, zodat zijn hattrick ook ineens de 3 - 0 zege werd.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 15 DECEMBER 2022

We zijn toe aan de voorlaatste aflevering van deze rubriek in het kalenderjaar 2022, een jaar dat alweer voorbij gevlogen is, als je de meeste mensen mag geloven. De doelpuntenmakers waren op de vorige speeldag volop present met in totaal 389 goals, waarvan er 195 in vierde provinciale vielen, een gemiddelde van 4,75 per wedstrijd.

Het is dan ook weer een beetje wringen voor de vermeldingen, vooral op de derde podiumplaats, waar er drie makers van een "Klavertje Vier" broederlijk naast elkaar plaatsnemen. De twee andere verkozenen waren elk goed voor een "Vijfklapper". En zoals u misschien al kon vermoeden zitten we met deze rubriek deze week in zijn geheel in de vierde provinciale afdeling.

1. Glenn Bouwmeester, Kalfort Puursica (4e provinciale A)  is hier eigenlijk een vaste klant aan het worden, want hij rijgt de hattricks en "Klavertjes" aan elkaar. Nu is hij te gast met zijn derde "Vijfklapper" van het lopende seizoen. De B-spelers van Schelle Sport kregen bij de 8 - 0 nederlaag van dit 35-jarige fenomeen en doelpuntenmachine in de eerste helft twee, en in de tweede helft drie goals rond de oren.

2. Ruben Vaes, KSK Oosthoven (4e provinciale E) is samen met zijn ploegmaats nu al volop op weg naar de promotie, want zowel de eindronde als de titel zijn momenteel zeker niet ondenkbaar. Tegen de "Bees" van Lentezon Beerse legde Ruben voor de rust al drie goals in de korf. Aan het begin van het laatste kwartier volgde zijn vierde, en op de valreep maakte hij daar een pure "Vijfklapper" van.

3. Niki De Kunst, Yves Van den Bosch en Marijn Gielis, respectievelijk van VK Heindonk (4e prov. A), KFC Grobbendonk (4e prov. F) en KFC Zammel (4e prov. F)   scoorden elk een "Klavertje Vier" en ze passen mooi op ons schavotje. Niki maakte er vier bij de 7 - 0 zege tegen Oxford B, Yves deed dat bij de 8 - 3 overwinning tegen Olen United, en Marijn in de met 5 - 2 gewonnen topper tegen FC Netezonen.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 8 DECEMBER 2022

In het totaal aantal goals (369) zaten er maar liefst 11 hattricks, waarvan we er een speciale uitlichten. Er waren ook drie "Klavertjes" bij die we in één keer behandelen, maar we beginnen met een uitblinkende keeper.
1. Nico Van de Vyver, doelman van Zandhoven SK (2e provinciale A)  is een jonge dertiger die ook dit seizoen weer een betrouwbaar sluitstuk is van het verdedigende compartiment van zijn club, die momenteel fier aan de leiding gaat en in 14 wedstrijden slechts acht goals tegenkreeg, een bijna buitenaards aantal in de 2e provinciale afdeling. Bovendien liet Nico ook 8 keer een "clean sheet" noteren.

2. Jorne Segers, Geert Lauwers en Jens Van Assche, respectievelijk van KSK Weelde (2e prov. B), KFC Flandria (3e prov.C) en KSV Heibos (4e prov. C)   deden elk vier keer de netten trillen, en ze scoorden alledrie dus een "Klavertje Vier". Jorne (29 jr.) deed dat bij de uitzege tegen Zwaneven (0 - 6), Geert (21 jr.) tegen Ezaart (dat wel met 5 - 4 won) en Jens (26 jr.) bij de 9 - 0 zege tegen KSOC Maria-ter-Heide.

3. Arthur Van Den Plas, FC Netezonen (4e provinciale F)  is met zijn 22 lentes een veelbelovende spits en hij "piekte" in de derby tegen VV Laakdal, dat al vroeg met 3 - 0 in het krijt stond na drie goals van Arthur, die dat op acht minuten tijd deed en daarmee de bezoekers eigenlijk al vroeg uittelde. De score zou verder oplopen tot 6 - 2, en hij kreeg even voor tijd dan ook een verdiende applausvervanging.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 1 DECEMBER 2022

Er waren afgelopen zaterdag maar 47 wedstrijden en eigenlijk heeft het wat minder zin om het aantal gescoorde goals na te kijken of te beoordelen, maar we deden dat toch en kwamen uit op 196 stuks, toch een mooi gemiddelde van 4,17 per wedstrijd.

We kozen deze week voor een jonge doelman die al een heel seizoen een uitblinker is, en daarnaast zetten we twee spelers in de kijker die elk één van de in totaal negen hattricks scoorden.

1. Yarne Lenaerts, doelman van KVV Berg en Dal (1e provinciale)  speelt samen met zijn ploegmaats een wel heel sterk seizoen. Hij kreeg in 12 wedstrijden in totaal slechts 11 goals tegen en zijn ploeg is de enige in de hoogste drie provinciale afdelingen die nog altijd niet verloor. Berg en Dal lijkt ons op weg naar 3e Nationale VV, en de club heeft met dit 22-jarig talent duidelijk een diamant in de kern.

2. Kevin Huysmans, Groen Rood Katelijne (2e provinciale A)  is met zijn 33 jaar een ervaren speler die ook dit seizoen weer zijn stempel drukt op het team, dat het na een superspannende tweede helft op het veld van FC Oppuurs uiteindelijk met 3 - 4 haalde. Kapitein Kevin kende een begenadigde zaterdagavond, want hij liet met twee goals in de 1e helft en nog eentje na de rust een zuivere hattrick noteren.

3. Lorenz Rochette, KFC Grobbendonk (4e provinciale F)  mag dit jaar 25 kaarsjes uitblazen. Hij zat tegen Sint Dimpna B bijna een uur lang op de reservebank te wachten tot hij mocht invallen, nadat zijn ploeg al na een half uur met 0 - 1 achter stond. Maar dan viel hij in en hij scoorde de gelijkmaker. Minuten later deed hij er daar nog eentje bij, en met zijn derde zette hij de winnende 3 - 1 in de boeken.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 24 NOVEMBER 2022

Met 406 gescoorde doelpunten, inclusief 13 hattricks, braken we het seizoensrecord, en dan werden er nog twee wedstrijden stilgelegd. Mooi is wel dat er evenveel thuis- als uitgoals gemaakt werden, 203 dus. En ook nu zetten we opnieuw drie doelpuntenmakers in de kijker, met een "Vijfklapper" die geflankeerd wordt door twee "Klavertjes".
1. Wannes Ooms, KFC Bevel (2e provinciale A)  is halverwege de dertig en hij bulkt van de ervaring. Die kwam hem dik van pas in de uitmatch tegen Broechem, dat al bijna een jaar niet verloor op eigen veld en nu onverwacht tenonder ging met 1 - 6. Daarvan nam Wannes er voor de rust al 3 voor zijn rekening waarvan 2 in de eerste 5 minuten, en hij rondde in de tweede helft zijn "Klavertje Vier" af.

2. Dadier Vela Casal, Sporting Tisselt B (4e provinciale A)  heeft niet alleen een indrukwekkende naam maar blijkbaar ook een prima ontwikkeld "tor-instinct". In de confrontatie tussen zijn ploeg en die van Nielse B liep de teller op naar 11 - 0. Dadier scoorde daarin na een half uur zijn eerste goal, even na de rust zijn tweede en hij sloot even voor tijd zijn "Vijfklapper" af met een loepzuivere hattrick.

3. Kurt De Haes, VC Immer-Oost (4e provinciale F)  stapt volgend jaar in "tram 4" maar hij blijft nog altijd een rasechte doelpuntenmaker. Dat was hij in het verleden onder andere bij KFC Zammel, waar hij vijf keer topschutter werd. De jongens van Herselt B moesten met 1 - 15 de kelk tot op de bodem ledigen. Kurt viel pas na een dik uur in maar hij scoorde binnen de vijftien minuten maar liefst vier keer.
(KFC Herselt besliste na het weekend trouwens om de B-ploeg terug te trekken uit competitie en dus algemeen forfait te geven).

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 17 NOVEMBER 2022

Het was andermaal het weekend van de schutters, en vermits we geen echt relevante suggesties kregen over doelmannen, verdedigers of middenvelders maken we weer plaats voor deze "kanonniers", die trouwens weer allemaal uit de vierde provinciale afdeling komen.

We telden in totaal 357 gescoorde doelpunten en daar waren zeven hattricks, twee "Klavertjes" en ook twee "Vijfklappers" bij. Beginnen doen we met twee spelers die broederlijk een plaats delen in onze rubriek, en die benaming mag u ook letterlijk nemen.

1. Melvin en Glenn Bouwmeester, Kalfort Puursica (4 provinciale A)  waren flink op dreef tegen de "Bees" van Kontich. Die gingen op bezoek bij de onbetwiste leider en kandidaat-promovendus en moesten voor de rust de bal al vijf keer uit de netten vissen. Het werd uiteindelijk een 10 - 1 uitslag, en daarbij troffen de ervaren broers Melvin (39 jr.) en Glenn (35 jr.) respectievelijk vijf en vier keer raak.

2. Alec Van Ginckel, Alberta FC Schilde (4e provinciale C)  mag met zijn 22 lentes een veelbelovende scorende spits genoemd worden. Hij gaf bij de 11 - 1 monsterzege tegen Maria-ter-Heide zijn met goud omrande visitekaartje af en legde voor de rust al een loepzuivere hattrick op de mat. Daarmee was zijn ploeg gelanceerd en in het laatste halfuur deed Alec er nog 2 goals bij, goed voor een "Vijfklapper".

3. Glenn Broekhoven, KFC Sint Job B (4e provinciale C)  was dit seizoen al eens een keer te gast met vier gescoorde doelpunten. Hij is al een drietal jaar de dertig voorbij maar blijft een opvallende speler bij Sint Job, waar hij vroeger ook heel wat wedstrijden in de A-ploeg speelde. Tegenstander Mariaburg B verloor met 5 - 0, en daarbij had Glenn voor de rust slechts 22 minuten nodig om vier keer te scoren.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 10 NOVEMBER 2022

Deze week hebben we plaats voorzien voor een Extra Vermelding maar we hadden dat eigenlijk liever niet gedaan, want dit is er een in mineur. Het gaat om Yeltser Verheyen van KFC Halle uit 4e provinciale E, die einde mei zestien jaar werd en de jongste is van drie voetballende broers. Hij kreeg een eerste basisplaats in de thuismatch tegen Vlimmeren maar werd na een drieste tackle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar er een gecompliceerde dubbele breuk in het onderbeen werd vastgesteld.

Yeltser lag drie volle uren op de operatietafel en hij staat nu voor een maandenlange en zware revalidatie. We beseffen dat zijn vermelding op onze website een schrale troost is, maar we leven met hem mee en wensen hem een voorspoedig herstel toe. Niemand hoort zoiets mee te maken, en zeker een talentvolle 16-jarige schooljongen niet.

Veel sterkte gewenst Yeltser, ook aan je familie, je vrienden en je ploegmaats, die trouwens na de verderzetting met tranen in de ogen 1 - 3 achter kwamen maar die score uiteindelijk omdraaiden in een 6 - 3 zege die ze collectief opdroegen aan hun ongelukkige vriend.
We telden 363 gescoorde doelpunten waarbij er net als vorige week 8 hattricks waren en alweer twee "Klavertjes", én opnieuw in de vierde provinciale afdeling. En we kregen ook weer verscheidene suggesties binnen, onder andere over een doelman die op niet alledaagse wijze matchwinnaar werd, en met hem beginnen we deze "Drie op een Rij" dan ook.
1. Benjamin Kersmaekers, doelman van K Wuustwezel FC (2 provinciale B)  telt 27 lentes. In de uitwedstrijd bij FC Zwaneven kreeg hij de 1 - 0 tegen maar daarna hield hij zijn netten zuiver. Na de rust benutte Wuustwezel een strafschop en deze 1 - 1 stond ook in de laatste minuut nog op het scorebord. Maar dan scoorde Benjamin met een uittrap de winnende 1 - 2, meteen goed voor drie gouden punten.

2. Bjorn Voeten, K Meerle FC (4e provinciale C)  was hier in het verleden al meermaals te gast met onder andere een "Revolver", zes goals in één wedstrijd. Hij zegt dit jaar "tram 2" vaarwel maar hij blijft nog altijd dé topscorer van zijn ploeg. Het "heropgestarte" KSOC Maria-ter-Heide kreeg bij het 0 - 8 verlies van Bjorn twee goals voor en twee goals na de rust om de oren. Een "Klavertje Vier" dus.

3. Niels Taels, FC Netezonen (4e provinciale F)  is de dertig net gepasseerd en ook hij blijft nog altijd gevaarlijk voor het vijandelijke doel, zoals hij dat in het verleden ondermeer was bij Vorst, Sint Dimpna en VC Herentals. Samen met de andere Netezonen vouwde hij de "Bees" van Herselt op met 0 - 6. Na een vroege goal maakte Niels er in de laatste minuten met nog drie stuks een mooi "Klavertje" van.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 3 NOVEMBER 2022

We bedanken onze bezoekers die ons ook deze week weer een suggestie stuurden. We moeten hun voorstel soms afwegen tegen andere, maar wat niet is kan altijd nog komen. Verder werd er 333 keer gescoord en dat is er eentje meer dan het laagterecord tot nu toe, maar er waren wel twee "Klavertjes" bij. We beginnen onze rubriek deze week met een opvallende prestatie in Sinan Bolat-stijl.
1. Ward Stuyven, doelman van KFC Broechem (2 provinciale A)  is 25 en hij groeide uit tot absolute held in de wedstrijd tegen Hoboken. Die ploeg nam, na een 2 - 2 ruststand, met een derde goal een kwartier voor tijd een optie op de zege. Maar in de laatste minuut ging Ward mee in de aanval, en hij kopte een voorzet van zijn broer Daan binnen, meteen goed voor de 3 - 3 en een nog onverwacht puntje.

2. Viktor Dehandschutter, K Heibos SV (4e provinciale C)  maakte de eerste twee uitgoals in de spektakelderby bij en tegen Wildert, dat wel terugkwam maar na de rust opnieuw twee goals slikte. Daar was er eentje bij van Viktor, die blijkbaar goed geïnspireerd en ook gelanceerd was, want tien minuten voor tijd maakte hij er een mooi "Klavertje" van voor Heibos, dat deze clash uiteindelijk met 3 - 6 won.

3. Jasper Bosschaerts, SK Peulis (4e provinciale D)  is de dertig al een paar jaar voorbij maar hij weet de goal nog altijd staan, en dat bewees hij in de met 6 - 1 gewonnen wedstrijd tegen fusieclub Leest. Jasper scoorde in de eerste helft al twee keer en deed dat in de laatste twee minuten opnieuw. Vier treffers dus, en mede dankzij hem mag Peulis al een beetje gaan dromen van een succesvol seizoen.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 27 OKTOBER 2022

Met 380 gescoorde doelpunten werd het record van dit seizoen met één eenheid verbeterd. Daar waren acht hattricks bij en twee "Klavertjes", die toevallig allebei uit dezelfde reeks komen en ook allebei gescoord werden op zaterdagavond. Die krijgen uiteraard hun plaats in onze rubriek. De derde vermelding van deze week is iets speciaals, want die gaat uitzonderlijk naar "Vier Vroege Vogels"....
1. Jochem Vangeel, Olen United (4e provinciale F)  is een spits van 26 jaar die in de met 1 - 9 gewonnen wedstrijd tegen Herselt B na een dikke tien minuten in de eerste helft zijn eerste goal maakte. Even na de rust vulde hij zijn totaal aan met een loepzuivere hattrick, die hij op een kleine tien minuten op de grasmat legde, een toch wel uitzonderlijke prestatie, én goed voor een opvallend "Klavertje Vier".

2. Mike Oris, FC Wezel Sport B (4e provinciale F)  is met zijn 32 lentes een ervaren speler die al heel wat voetbalwatertjes doorzwom. Hij drukte in het verleden volop zijn stempel in de provinciale ploegen waarin hij speelde en ook bij de uitwedstrijd tegen de "Bees" van Sint Dimpna deed hij dat. Bij de 1 - 5 zege verdeelde hij met twee goals voor en twee na de rust zijn "Klavertje" mooi over de twee helften.

3. Vier Vroege Vogels scoorden al in de eerste minuut van hun respectievelijke wedstrijd. Zij krijgen een speciale plaats in onze "Drie", eigenlijk dus een "Twee plus Vier". Dat zijn Shabani Ramadhani (Willebroekse, 2e A, 3 - 1 tegen TOR Deurne A), Yarro Pauwels (Aartselaar A, 3e B, 3 - 7 bij Hove), Tim Achterberg (KFC Poppel, 3e C, 3 - 2 tegen Linda Olen) en Lucas De Wilde (Ekeren Donk, 4e C, 2 - 2 bij Heibos).

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 20 OKTOBER 2022

We geven deze week weer een "Extra Vermelding" weg, een prijs die we enkel uitreiken bij een echt wel speciale prestatie. Die "E.V." gaat naar Wannes Janssens van KFC Broechem uit 2e provinciale A. Deze goalgetter van 27 lentes presteerde het om drie weken op rij een hattrick te scoren, toch wel vrij uitzonderlijk in de tweede provinciale afdeling. Hij deed dat respectievelijk in de thuismatch tegen SV Nielse A, uit bij FC Oppuurs en vorige zondag in de thuiswedstrijd tegen KSV Bornem. Dikke proficiat Wannes !
Op speeldag zeven telden we 353 doelpunten. Het werd alweer het weekend van de schutters, want naast 7 hattricks waren er 3 "Klavertjes" waarmee we deze week onze rubriek volledig kunnen vullen. En de makers daarvan waren alledrie "rijpere" voetballers.
1. Bart Hendryckx, K Wijnegem VC A (3e provinciale A)  had zijn vizier op scherp staan tegen de "Bees" van RVC Hoboken, die de zaterdagavond zouden afsluiten met een 1 - 7 nederlaag. Al in de eerste helft liet Bart (34 jr.) een zuivere hattrick noteren, en hij mikte na de rust ook verder op een "Klavertje Vier". Dat lukte hem een dikke vijf minuten voor affluiten ook met zijn vierde treffer van de dag.

2. Glenn Broekhoven, KFC Sint Job B (4e provinciale C)  is ook al een (prille) dertiger met heel wat ervaring bij onder andere Kalmthout, Oostmalle en de A-ploeg van zijn club. Hij ging op zaterdagavond de wei in tegen Zandvliet B, dat Glenn op het kwartier de openingsgoal zag maken. Na de rust deed hij er daar nog twee bij, en op de valreep maakte hij er nog een mooi en memorabel "Klavertje Vier" van.

3. Kevin Dufraing, KFC Wechelderzande (4e provinciale E)  is 38 en hij vervolledigt vandaag onze rubriek met "dertigers". Hij werd de meest opvallende figuur in de thuiswedstrijd tegen Dosko, dat in het eerste halfuur een dubbele voorsprong nam. Maar het werd uiteindelijk nog 5 - 2 voor Wechel, waarbij Kevin met een strafschop, een vrije trap, twee corners én een assist de matchwinnaar werd.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 13 OKTOBER 2022

We noteerden vorig weekend in totaal 354 doelpunten. Twee spelers in onze "Drie" konden de netten flink bol zetten, respectievelijk vier en vijf keer. Zij krijgen hier hun plaats. Er waren ook acht hattricks bij waaruit we er een speciale kozen, en daar beginnen we mee.
1. Sherjill Mac-Donald, KV Hooikt A (2e provinciale A)  was een paar seizoenen geleden twee keer te gast in deze rubriek. Hij loopt zo'n beetje naar de 40 maar er zit blijkbaar geen sleet op. Na ondermeer Ajax, Anderlecht en Westerlo draaft hij nu op bij KV Hooikt, dat met 3 - 0 won van leider Wavria. Sherjill opende meteen de score en de andere twee maakte hij in het laatste kwartier op vier minuten tijd.

2. Pieter Van Gelooven, K Gooreind VV (3e provinciale A)  was op dreef in de uitwedstrijd tegen Turk Sport, dat wel de score opende maar uiteindelijk met 1 - 4 zou verliezen. Die vier goals kwamen allemaal van Pieter (25 jr.) die op het halfuur de 1 - 0 uitvlakte en voor de rust een strafschop benutte. In de tweede helft kwam daar een derde bij en in de laatste minuut maakte hij er een mooi "Klavertje" van.

3. Glenn Bouwmeester, Kalfort Puursica (4e provinciale A)  blijft ook in zijn 35e levensjaar de goals aan elkaar rijgen en hij is regelmatig te gast in onze "Drie". In september stond hij al op ons podium met een "Rocket" (7 goals). Bij de 1 - 6 tegen Heindonk scoorde Glenn een eerste keer voor de rust. In de tweede helft werd dat na vier extra goals een "Vijfklapper", en zo behoudt zijn ploeg ook het maximum.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 6 OKTOBER 2022

Onze eerste "Extra Vermelding" van dit seizoen is een feit. De "E.V." gaat naar SV Aartselaar B dat als enige ploeg in de twaalf provinciale reeksen na vijf wedstrijden nog geen enkel doelpunt moest toestaan. Een dikke pluim dus voor de jonge doelman Yarno Christiaens en natuurlijk ook voor zijn verdediging. En hoewel er in die reeks de meeste B-ploegen zitten hielden de jongens de netten ook zuiver tegen drie van de A-teams. Onze gelukwensen.
We kregen alweer wat suggesties binnen voor deze rubriek, en daar maken we graag gebruik van. Dat maakt het voor ons wat gemakkelijker, maar qua keuze soms ook wat moeilijker. In ons rijtje van vandaag staat trouwens voor de eerste keer een scorende jongedame. Voor de rest krijgt de maker van een "Vijfklapper" daar zijn plaats in, én ook een clubmonument is van de partij.

Met 374 gescoorde goals, waaronder 9 hattricks, zitten we deze keer dicht bij ons seizoensrecord van vorige week (379) en we beginnen dan ook met één van de kanonniers van dienst.

1. Ralph Jannes, K Zandhoven SK (2e provinciale A)  leverde bij de 6 - 0 zege tegen VC Mortsel A een opgemerkte prestatie af. Hij scoorde na een half uur zijn eerste treffer maar hij "ontplofte" pas echt in de tweede helft. In het laatste halfuur stond Ralph (25 jr.) maar liefst vier keer op de goede plaats om het aantal te doen oplopen naar een half dozijn. Daarmee scoorde hij dus een mooie "Vijfklapper".

2. Joren Dingemans, FC Ekeren (3e provinciale A)  is de dertig lentes net gepasseerd. Hij is al jaren een vaste waarde in het elftal, waarbij hij meestal ook de kapiteinsarmband droeg. Die gaf hij nu door maar hij blijft een belangrijke pion en een clubicoon. Bij de 7 - 0 zege tegen Hoboken B scoorde hij twee keer en gaf hij drie assists, waardoor zijn nog ongeslagen ploeg met een 15 op 15 de koploper is.

3. Shania Peeters, KVV Rauw Sport (dames 3e provinciale A)  is 24 jaar jong en zij werd de meest omringde thuisspeelster na de 9 - 5 overwinning tegen de meisjes van KVK Westmalle, die van haar voor de rust twee goals tegen kregen. Na een 4 - 0 ruststand scoorden de bezoeksters wel drie keer, maar daarna stond er geen maat op spits Shania, die er met vier extra treffers een "Revolver" van maakte.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2022

>> Eerst een woord van dank voor de suggesties die we doorgemaild kregen.
Qua gescoorde doelpunten noteerden we vorig weekend het seizoensrecord tot nu toe, want speeldag vier leverde 379 goals op, waaronder 11 hattricks. Het is dan ook logisch dat we uit de lijst met doelpuntenmakers er drie gevonden hebben die we in onze rubriek van deze week op het ereschavot kunnen zetten met een "Vijfklapper" en twee "Klavertjes".

1. Alessio Van Der Vliet, K Rumst SK (4e provinciale A)  stal de show in de derby tegen de B-ploeg van Nielse SV, dat met 5 - 1 verloor. Alessio (19 jr.) scoorde meteen twee keer, deed er ook zijn derde bij en zette na de rust zijn torinstinct in de verf met twee extra treffers, een loepzuivere "Vijfklapper" dus in een match die gekruid werd met vier rode kaarten, twee op het veld en twee voor de thuiscoaches.

2. Jonathan Perianez Bolanos, KSV Wildert (4e provinciale C)  is "al" 28 maar hij zal zich zijn overstap van het Mortselse Cantincrode naar Wildert-Essen voorlopig niet beklagen. Hij heeft daar kennelijk zijn draai gevonden en dat toonde hij in de op 3 - 6 geëindigde spektakelmatch bij Meerle. Jonathan scoorde voor de rust al een hattrick en maakte daar in de tweede helft een mooi "Klavertje" van.

3. Mike Oris, FC Wezel Sport B (4e provinciale F)  is een jonge dertiger met veel ervaring die zijn stempel drukte op de uitwedstrijd bij leider Grobbendonk. Hij scoorde één keer voor de rust en deed dat ook bij een 3 - 1 achterstand. Maar Wezel scoorde opnieuw en de 4 - 2 stond er ook seconden voor het einde nog. In de bloedstollende extra tijd maakte Mike er met zijn "Klavertje" echter nog 4 - 4 van.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2022

>> Eerst een woord van dank voor de suggesties die we doorgemaild kregen.
Met 345 doelpunten en "slechts" vier hattricks werd het een wat minder uitgesproken weekend voor de schutters. Er waren echter wel een paar uitblinkers en een "Klavertje Vier". De tweede speler in onze rubriek van deze week is trouwens een wel heel opvallende uitblinker die naast scoren ook handelt in Italiaanse wijnen. Om zijn uitverkiezing te vieren mag hij ons altijd een exemplaar bezorgen...

1. Jason Herrygers, K Loenhout SK (1e provinciale)  heeft zijn tienerjaren net achter de rug. Hij zette tegen 's Gravenwezel-Schilde A zijn nog puntenloze ploeg al binnen de 10 minuten op voorsprong maar de gasten sloegen terug. Die gelijke stand bleef staan tot in de laatste minuten toen ook de 1 - 2 viel, maar in de blessuretijd zorgde de efficiënte Jason met zijn tweede goal voor de verdiende 2 - 2.

2. Mirko Paglia, Zandvliet Sport B (4e provinciale C)  heeft Italiaanse roots en telt intussen 48 primavera's. Daarmee is hij denkelijk de "oudste" veldspeler die nog wekelijks uitkomt in de provinciale competitie. In de loop der jaren zorgde hij bij meerdere clubs voor de doelpunten, en ook nu deed hij dat tegen Mariaburg B. Fenomeen Mirko kwam in na de rust en maakte meteen de winnende 0 - 1.

3. Tibo Uytterhoeven, KFC Pulle (4e provinciale E)  is een rijpe twintiger die na de met 1 - 6 gewonnen uitwedstrijd tegen Sint-Jozef Rijkevorsel met lof overladen werd. Al na vijf minuten opende hij de score en in het daaropvolgende kwartier knalde hij er daar nog twee bij, een hattrick dus. Dat was niet alles, want op het uur maakte Tibo daar een "Klavertje" van, met een applausvervanging als beloning.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 15 SEPTEMBER 2022

We hebben niet lang moeten wachten op onze eerste "Extra Vermelding" van dit seizoen, een titel die we enkel geven voor een uitzonderlijke prestatie. Die "E.V." is voor Glenn Bouwmeester van Kalfort Puursica (4e provinciale A), een ervaren aanvaller die ook op zijn 35e nog weinig van zijn trefzekerheid verloren heeft. Hij zorgde voor een loepzuivere "Rocket", de benaming die we geven aan zeven goals in één wedstrijd.

Nadat hij op de eerste speeldag al een hattrick scoorde bracht Glenn zijn totaal dus op 10 treffers. De jongens van SV Nielse B scoorden wel een goaltje maar het werd uiteindelijk een 11 - 1 nederlaag voor hen. Zij waren dus een beetje "kanonnenvlees" voor Glenn, die voor de rust al twee keer raak trof en daar in de tweede helft nog een "Vijfklapper" aan vastplakte.
Het werd sowieso het weekend van de schutters, want ook onze drie "gewone" plaatsen zijn voor spelers die de netten deden trillen. In totaal werd er dan ook een flink aantal doelpunten gescoord. We telden er maar liefst 376, en daar waren naast een "Klavertje" en een "Vijfklapper" ook 11 hattricks bij, waarvan we er trouwens ook een opvallende uitkozen voor onze "Drie".
1. Sherjill Mac-Donald, KV Hooikt A (2e provinciale A)  heeft een rijk gevuld voetbalverleden waarin hij bij onder andere Ajax, Anderlecht, West Bromwich, Beerschot en Westerlo speelde. Dit seizoen zal hij een niet onbelangrijke pion zijn bij KV Hooikt, en dat bewees Sherjill (37 jr.) ook bij de overtuigende 2 - 4 zege tegen Nielse A, dat hij in het eerste halfuur met drie goals op rij al zo goed als knock-out zette.

2. Alessio Van Der Vliet, KSK Rumst (4e provinciale A)  is met zijn 19 jaar een veelbelovende jonge voetballer die in de met 10 - 1 gewonnen wedstrijd tegen Oxford Hemiksem B een van de meest opvallende spelers werd. Bij de rust stond zijn ploeg al 4 - 0 voor en daar maakte Alessio er al twee van. Op het uur deed hij er nog eentje bij, en even voor tijd maakte hij daar een "Klavertje Vier" van.

3. Yannick Peetermans, KFC Zammel (4e provinciale F)  was van goudwaarde bij de 8 - 2 zege tegen Herselt B, dat net als een aantal andere B-ploegen afgelopen weekend de score fel zag oplopen. Net als vorige week stond er geen maat op Zammel, dat Yannick al na een kwartier zag scoren. Na een 2 - 1 ruststand sloeg hij alweer toe, en met nog drie extra goals erbij werd het zelfs een "Vijfklapper".

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 8 SEPTEMBER 2022

Afgezien van een paar uitzonderingen was deze openingsspeeldag ons inziens niet echt de spectaculairste, en misschien zat de hitte daar voor iets tussen. We telden in totaal 332 gescoorde goals, en daar waren ook acht hattricks bij. Uit die acht hebben we er drie gekozen om het eerste schavotje van dit seizoen te vullen. En meteen bedanken we onze bezoekers voor de suggesties, die we vanaf nu ook vaker zullen gebruiken (zie ook onderaan deze rubriek).
1. Adikalie Kamara, KSK Kasterlee (3 provinciale C)  is een twintiger met een verleden bij ondermeer KFC Turnhout en Sint-Lenaarts. Afgaande op zijn prestatie in de met 0 - 7 gewonnen uitwedstrijd tegen Excelsior Vorst gaat Kasterlee dit seizoen nog flink wat plezier aan hem beleven. In het laatste halfuur stond Adi drie keer op de goede plaats en zo scoorde hij in de eerste wedstrijd meteen een hattrick.

2. Steven Bax, Vlimmeren Sport (4e provinciale E)  is met zijn dertig lentes een vat vol ervaring. Die kwam ook flink van pas in de wedstrijd tegen KSK Oosthoven, waartegen hij binnen het kwartier al twee keer scoorde. Na de derde thuisgoal kwam KSK na de rust nog wel terug tot 3 - 2 en het bleef spannend, maar in de laatste minuut stelde kapitein Steven met zijn derde treffer de 4 - 2 zege veilig.

3. Mauro Wartel, KFC Zammel (4e provinciale F)  is de 20 net voorbij maar hij zal zonder twijfel een sterke pion worden bij Zammel, dat na een schitterend seizoen uiteindelijk de verdiende promotie miste. Maar er zal opnieuw rekening gehouden moeten worden met de ploeg én met spits Mauro, die bij de 1 - 4 zege tegen Wiekevorst in de laatste 10 minuten voor de rust een loepzuivere hattrick scoorde.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E 4e Provinciale F

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale 3e Provinciale A 3e Provinciale B
4e Provinciale A 4e Provinciale B    


DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2022-2023

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.