Klapper van de Week
Update: gisteren om 11:32u
Extra Allerlei Klapper van de Week
Laatste update: gisteren om 11:32u
Spelpakketten voor zieke kindjes
in het ziekenhuis, en voor
hun broertjes en zusjes.
www.dekleinestrijders.be
Meer info...
Schoonheidsinstituut
Winterdreef 23, Oud Turnhout
www.naturelle.be
Meer info...
DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2022-2023

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een duel waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

** Een suggestie voor de "Klapper", waarbij er ook nog extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur. Dat kan via onze contactpagina. Of stuur uw suggestie door via SMS of WhatsApp (0495.10.80.82).

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.
- Voor de "Klappers" van het vorig seizoen 2021-2022, klik hier.

Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 26 SEPTEMBER 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale :
Sporting Tisselt A - KFC De Kempen TL A, uitslag 3 - 4.

Met een dozijn kandidaten was onze eerste lijst vrij uitgebreid. Op een aantal velden was er in dit laatste competitieweekend van september dan ook een flinke portie spektakel te zien, en na enig selectie- en afvinkwerk hebben we toch weer een mooie rubriek kunnen samenstellen, mét een verdiende winnaar die we quasi zonder aarzelen konden uitkiezen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Sint Job A - Excelsior Mariaburg A (2e provinciale B), uitslag 4 - 3. Voor spektakel moet je de laatste weken bij Mariaburg A zijn, want ook nu krijgen ze een terechte notering in onze rubriek. Ze kwamen snel 0 - 2 voor maar de thuisploeg hing nog voor de rust de stand gelijk. Excelsior scoorde 10 minuten voor tijd opnieuw, maar in een bloedstollende finale greep Sint Job met twee ultieme goals de zege.

* SC Duffel - KFC Katelijne A (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. De Duffelse promovendus kende een moeilijke competitiestart en ook nu moesten ze in de eerste helft twee tegengoals slikken. Toen ze tegen het uur ook de 0 - 3 moesten toestaan leek de zaak beslist, maar met een collectieve inspanning kwamen ze even voor tijd terug tot 3 - 3, en in de allerlaatste minuut scoorden ze de winnende goal.

* KFC Linda Olen - K Noordstar VV (3e provinciale C), uitslag 2 - 0. Met negen op negen kregen de leiders in deze druk bijgewoonde en spannende derbytopper de gedeeld tweede op bezoek. Na een kwartier brak de match open met kansen voor beiden maar pas op het uur scoorde Olen met een rake strafschop. De sterk aandringende gasten geraakten er niet door en moesten ook de 2 - 0 nog toestaan.

* K Reet SK - K Schelle Sport B (4e provinciale A), uitslag 2 - 2. De wat droog ogende gelijke eindstand dekt de inhoud niet helemaal, want de twee co-leiders, mét het maximum der punten, zorgden er wel degelijk voor dat de supporters waar voor hun geld kregen. De gasten liepen al snel uit tot 0 - 2. De thuisploeg verhoogde de inzet en sloeg terug, en in een intense tweede helft grepen ze nog een puntje.
Sporting Tisselt A - KFC De Kempen TL A

Deze wedstrijd bevatte heel wat elementen om de titel "Klapper van de Week" waar te maken: veel inzet en intensiteit, goed voetbal, een onverwacht scoreverloop en de plaats in de klassering van Tisselt, dat samen met Retie, Berg en Dal en Ternesse aan de leiding stond.

Tisselt sloot vorig seizoen af met de verdiende promotie en ze misten hun start in eerste provinciale dus duidelijk niet. FC De Kempen zakte vanuit derde nationale VV maar de club blijft traditiegetrouw één van de meest ambitieuze verenigingen uit de regio Turnhout.

De thuisploeg schoot sterk uit de startblokken en Beau Van Tongeren sloot de eerste aanval af met de 1 - 0. Daarmee werd de adem van de gasten even afgesneden en voor ze konden bekomen maakte Anthony Sweeck er minuten later 2 - 0 van. Zo nam Tisselt een vroege optie op de drie punten met deze dubbele voorsprong, die ook bij de rust nog op hun scorebord prijkte.

De Kempen kwam erg gemotiveerd aan de aftrap van de tweede helft maar ook nu maakte de thuisploeg de status van co-leider waar, want ze gaven geen duimbreed toe en liepen via Oliver De Groodt zelfs uit tot 3 - 0, een voorsprong die met nog een half uur te gaan al helemaal beslissend leek. Maar... in voetbal is veel mogelijk en dat bleek ook nu weer, want de bezoekers verhoogden de inzet en speelden een ijzersterk wedstrijdeinde, eerst met twee goals van Door Moorkens en Yunus Efe, die de stand op 3 - 2 brachten.

Met nog tien minuten op de klok scoorde Michael Trommelen zelfs de gelijkmaker, en toen roken hij en zijn ploegmaats hun kans, want een paar minuten later zorgde de jonge Chiel Swaans voor euforie bij spelers, staf en de meegereisde supporters met de 3 - 4. De thuisploeg kreeg dus nog volledig onverwacht het deksel op de neus en kon in de resterende minuten de zaak ook niet meer forceren.

Scheidsrechter Daniel Bosmans leidde deze wedstrijd en trok één keer geel voor beide ploegen. En zo werd deze "Klapper" afgesloten met een driepunter voor De Kempen, dat volgende zaterdagavond Zoersel op bezoek krijgt. De Tisseltse delegatie maakt dan de trip naar Herselt, momenteel rode lantaarn en nog puntenloos, maar dat zal hen nog gemotiveerder en gevaarlijker maken. We zijn benieuwd.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 19 SEPTEMBER 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
KFC Meer - K Wijnegem VC A, uitslag 5 - 4.

Hoewel de zaterdagavond voor het grootste gedeelte "uitregende", was er hier en daar toch wel wat spektakel te zien, en daar sprong onze "Klapper" bovenuit. Maar ook op de al even natte zondag rolde de bal volop, al dan niet naast of door de regenplassen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Excelsior Mariaburg A - White Star Schorvoort (2e provinciale B), uitslag 3 - 2. Na de verloren derby van vorige week stond de thuisploeg op scherp tegen de leiders, die hun eerste twee goals slikten maar wel tegenscoorden. In een woelige en "gekleurde" tweede helft viel Excelsior met tien man en daarna zelfs met negen, maar toch scoorden ze de 3 - 1, en ook na de tweede tegengoal hielden ze stand.

* Blauwvoet Oevel - KFC Linda Olen (3e provinciale C), uitslag 0 - 2. Na de nul op zes was het in deze derby "van moetens" voor Oevel, maar de Olenaars gingen de rust in met de voorsprong. In de tweede helft verhoogde Blauwvoet de inzet maar ze geraakten niet aan de gelijkmaker tegen de goed georganiseerde gasten, die in de slotminuut met hun tweede goal de punten en de leidersplaats grepen.

* KV Hooikt B - RB Elzestraat (4e provinciale D), uitslag 3 - 1. Met een 4 op 6 stonden beide teams net achter de top drie en zo konden we in dit prille seizoen toch al van een derbytopper spreken. Hooikt trof vorige week 7 keer raak en ook nu scoorden ze de openingsgoal. Na de rust maakten ze er zelfs 2 - 0 van, en nadat RB de spanning terug in de match bracht met de 2 - 1 sloeg Hooikt de beslissende kloof.

* KSV Oud-Turnhout - Hand-in-Hand Turnhout (4e provinciale E), uitslag 5 - 4. De laatste jaren eindigden de duels tussen deze twee "Koninklijke" Turnhoutse clubs in een duidelijke zege voor KSVOT, maar deze keer maakten ze er een wel erg spannende avond van. HIH veegde eerst zowel de 2 - 0, de 3 - 2 als de 4 - 3 weg, en toen iedereen in minuut 89 de draw als einduitslag zag sloeg Oud-Turnhout toe.
KFC Meer - K Wijnegem VC A

Met een drie op zes was de competitiestart voor beide teams gelijk, maar dat was het wedstrijdbegin niet, want de thuisploeg vloog bij de eerste aanval richting doel en Rik Gielen rondde die af: 1 - 0. Een aantal supporters miste ook de tweede goal, want luttele minuten later zette Nick Sprangers de 2 - 0 al op het scorebord.

Wijnegem was wat overdonderd door deze start en ze staken al snel een stevig tandje bij, maar op het half uur maakte John Sprangers de derde Meerse goal. Daarna verhoogden de temperatuur en vooral de inzet op het veld nog extra. Dat leverde de gasten wel de 3 - 1 op maar ook dubbel geel voor Eray Bektas, en op slag van rust ook rechtstreeks rood voor diens broer Mikail Bektas.

Spektakel en herrie dus, maar thuisspeler Bram Martens bleef er kalm onder en werkte de 4 - 1 ruststand tegen de netten. Wijnegem-trainer Tom Somers, die ook geel kreeg, zette tijdens de rust in de kleedkamer volop de keel open en met negen man begon zijn ploeg gemotiveerd aan de tweede helft én aan een schijnbaar onmogelijke opdracht.

Die leek echter snel al een beetje minder onhaalbaar, want Bart Hendryckx benutte al meteen een strafschop (4 - 2). Dat was voor de gasten ook het signaal om de inzet nog te verhogen, en mét resultaat. Even na het uur werd de jonge thuisploeg tot twee keer toe verrast en nadat Joris Van Cleemput de 4 - 3 scoorde viel Yannick Depret in, en hij maakte er bij zijn eerste baltoets 4 - 4 van.

Met acht doelpunten kregen de supporters dus op zijn minst waar voor hun geld, en nog was het niet op, want even voor tijd besliste John Sprangers met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd: 5 - 4 en drie punten voor de Merenaars, die de zege uitbundig vierden, al was het toch wel op het nippertje.

De Wijnegemse delegatie kon er niet mee lachen en ze zullen scheidsrechter Klaus Cuypers denkelijk niet op hun teerfeest uitnodigen, maar ze konden niet alles op hem afschuiven. De jonge ref trok wel enkel kaarten voor de bezoekers, vier gele en twee rode, allemaal in de eerste helft. Wijnegem krijgt volgende week het sterk gestarte Zandvliet op bezoek, terwijl Meer de trip maakt naar Nieuwmoer.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 12 SEPTEMBER 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale:
KBSK Retie - KFC De Kempen TL A, uitslag 3 - 1.

De competitie is in het (voorlopig) laatste warme weekend van deze zomer nu echt op kruissnelheid gekomen, dat bewijzen ondermeer de vele doelpunten. Er stonden ook flink wat derby's geprogrammeerd, en een aantal van hen sprong echt in de kijker, al dan niet met een verrassende uitslag.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Brasschaat - Excelsior Mariaburg A (2e provinciale B), uitslag 3 - 0. Een gemotiveerde thuisploeg wilde in deze superderby duidelijk het verlies van vorige week wegspoelen, maar pas op het halfuur werd hun inzet beloond. De gasten wonnen vorige week maar ze zagen na de rust Brasschaat ook een tweede én derde keer scoren. Daarna leverde hun verhoogde inzet en ook drie wissels hen niets meer op.

* KFC Linda Olen - KFC Excelsior Bouwel (3e provinciale C), uitslag 6 - 3. De Olenaars spelen hun eerste wedstrijd pas op woensdag en ze stonden duidelijk op scherp, dat bewezen ze met vier goals in de eerste helft. Na de rust kwam Bouwel knap terug in de match met drie goals op rij en deze 4 - 3 bracht opnieuw spanning, maar even voor tijd sneed een strafschop en een zesde tegengoal hen de adem af.

* VC Wijnegem B - KVC Wilrijk B (4e provinciale B), uitslag 5 - 4. Voor de tweede week op rij zorgden de enthousiaste bezoekers voor spektakel. Voor de rust draaiden ze een 1 - 0 achterstand om in een 1 - 3 voorsprong, en toen Wijnegem in de tweede helft terug gelijk kwam maakten de jonge Wilrijkenaars er 3 - 4 van. In een dol laatste kwartier ging de thuisploeg daar echter op één minuut op en over.

* K BO Beerzel FC - SK Peulis (4e provinciale D), uitslag 3 - 4. De gasten staken vorige week 3 punten op zak en ook nu leken ze met drie goals al na een half uur zeker van de zege, maar Beerzel sloeg op slag van rust terug en rond het uur hingen ze de stand in twee stappen gelijk: 3 - 3. Dat leek deze derby ook te gaan te beslissen, maar met een ongelukkige owngoal moesten ze de driepunter aan Peulis laten.
KBSK Retie - KFC De Kempen TL A

De Retiese fusieclub opende vorige week met een overtuigende 0 - 3 overwinning, en ons inziens staan ze ook op de lijst met mogelijke promotiekandidaten. Alles rond de club ademt die ambitie trouwens ook uit, en de tegenstanders zullen dit seizoen de trip naar "Het Vossekot" toch met wat vlinders in de buik maken.

Maar ook KFC De Kempen is een ambitieuze club die elk seizoen weer "naar de kop" probeert te spelen, en na de stap terug uit 3e nationale zal er in de hoogste provinciale afdeling ook nu weer met hen rekening gehouden moeten worden. Voor de thuisclub is De Kempen dit seizoen de dichtstbij gelegen tegenstander, maar dit was de eerste keer dat beide ploegen in de competitie tegen elkaar spelen, en zo was deze derby wat dat betreft alvast een primeur.

De bezoekers toonden meteen waarvoor ze gekomen waren. Dat leverde hen een paar keer geel op maar ook de openingsgoal: Door Moorkens zette na een kleine twintig minuten de 0 - 1 op het scorebord, maar ook Retie liet zich niet doen en zo zagen de toeschouwers een aangename en mooi op- en neergaande eerste helft met kansen aan beide kanten.

Na de rust staken de Retienaars een tandje bij en dat bracht hen op het uur ook de gelijkmaker via kapitein Wout Noeyens. Die leek meteen ook gerodeerd want even later zette hij zijn ploeg op een 2 - 1 voorsprong.

KBSK-coach Andy Van Kets voerde een paar vervangingen door en dat hielp ook om de voorsprong vast te houden. De gasten moesten alles op alles zetten en dat deden ze ook, maar in de laatste minuut zette de net ingevallen Willem Van Herck zich door met de derde thuisgoal, en deze 3 - 1 was meteen goed voor de drie punten, maar ook voor de zes op zes en de eerste stek in het klassement.

Scheidsrechter Dimitri Heylen leidde deze "Klapper van de Week". Hij trok drie keer geel voor De Kempen, dat volgende zaterdag KFC Kontich op bezoek krijgt. Retie gaat volgende zondag op bezoek bij Vosselaar VV, dat gestart is met een 4 op 6.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 5 SEPTEMBER 2022

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale D:
KVC Wilrijk B - KSC Maccabi Antwerpen, uitslag 5 - 4.

Voor onze eerste "Klapper" van het nieuwe seizoen schreven we aanvankelijk een tiental kandidaten op onze lijst. Daarbij waren er een paar klassieke derby's, die dan ook hun plaats krijgen in deze rubriek.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Berlaar-Heikant - K Kontich FC A (1e provinciale), uitslag 6 - 3. Dit was meteen een duel tussen twee titelkandidaten. Heikant, net terug uit 3e nationale, nam al snel een dubbele voorsprong. Kontich scoorde tegen en dat deden ze opnieuw na de derde Berlaarse goal (3 - 2). Na de rust benutten de gasten een strafschop, maar een zelfs met tien man sterk spelende thuisploeg trof nog drie keer raak.

* K Merksplas SK - KFC Lentezon A (2e provinciale B), uitslag 2 - 1. Deze derby stond zoals steeds bol van de inzet en het spektakel maar de match brak pas echt open na de rust. Merksplas rondde de eerste aanval af en nadat Lentezon even later tegenscoorde werd het erg spannend en vooral intens. In een ontstuimig en met vijf gele kaarten gekruid laatste kwartier greep de thuisploeg de overwinning.

* KFC Walem - SC Duffel A (3e provinciale B), uitslag 2 - 2. De gasten pakten vorig seizoen met grote overmacht de titel en ze konden die lijn al na tien minuten ook doortrekken met de 0 - 1, die ook aan de rust nog op het bord stond. Toen ze op het uur ook de tweede goal scoorden leek Walem uitgeteld, maar die verhoogden de inzet en na de 1 - 2 rondden ze het spektakel af met de verdiende gelijkmaker.

* KSV Wildert - K Horendonk FC (4e provinciale C), uitslag 1 - 2. Deze klassieke en zonovergoten derbyclash lokte een flink aantal kijkers. De gasten vlogen er in en op het kwartier scoorden ze de openingstreffer, die tot ver na de rust op het scorebord bleef staan. Net na het uur benutte Wildert een strafschop die de bordjes terug gelijk hing, maar even later kon ook Horendonk nog een penalty verzilveren.
KVC Wilrijk B - KSC Maccabi Antwerpen

In de concurrentiestrijd om de eerste "Klapper van de Week" gooide deze wedstrijd erg hoge ogen, vooral dan door het scoreverloop, dat er eentje "uit de boeken" was. Vandaar dat we dit duel dan ook graag deze eerste titel van het nieuwe seizoen toekennen.

De Wilrijkenaars wonnen twee van de drie eerdere onderlinge confrontaties, terwijl het vorig seizoen in oktober nul-nul bleef. De spelers van Maccabi konden de korte verplaatsing eventueel met de fiets doen, maar feit is dat ze met geoliede benen aan de aftrap kwamen, want Daniel Tsatsashvili zette bij de eerste aanval de 0 - 1 op de bordjes.

Geen nood, zei Jens Langhendries, want vanaf de aftrap maakte hij er 1 - 1 van, en zo was de toon van de wedstrijd meteen gezet. Net na het halfuur moest Jens echter vervangen worden door Naoufel Amimou, en dat zou één van de meest opvallende spelers worden. Op slag van rust sloeg Maccabi opnieuw toe via Maxim Himschoot en met deze 1 - 2 stand gingen de ploegen de pauze in.

Toen op het uur thuisspeler Imran Kaddour de bal ongelukkig in zijn eigen doel werkte en bezoeker Carl Sanders de stand verhoogde naar 1 - 4 leken de eerste drie punten voor de gasten al een feit. Maar dan bracht Wilrijk-coach Dzemal Duraçak twee nieuwe spelers in en dat gaf zijn team blijkbaar een nieuw élan, want zijn jongens legden een memorabel laatste kwartier op de mat. Hun inzet en enthousiasme stegen een aantal punten en mét resultaat: op dik vijf minuten tijd zorgden Ben Van Der Meynsbrugge en twee keer Naoufel Amimou voor de 4 - 4, en nog was het niet gedaan...

Met nog een minuut te spelen legde Naoufel Amimou immers de winnende 5 - 4 tegen de netten, en zo was de mogelijke driepunter voor Maccabi als sneeuw voor de zon weggesmolten. Er waren niet echt zoveel kijkers, maar zij die wel langs de kant stonden kregen een thriller van formaat te zien.

Hopelijk voor Maccabi hebben ze volgende week meer succes tegen Ternesse B, terwijl Wilrijk B de trip maakt naar Wijnegem B. Scheidsrechter Fazin Ahmad leidde deze "Klapper van de Week". Hij trok vijf gele kaarten, waarvan vier voor KSC Maccabi.

Zie ook de pagina 4e Provinciale B.

LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E 4e Provinciale F

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale 3e Provinciale A 3e Provinciale B
4e Provinciale A 4e Provinciale B