Prov. Transfernieuws
Update: vandaag om 10:26u
Provinciaal Allerlei Prov. Transfernieuws
Laatste update: vandaag om 10:26u
U bekijkt de niet-mobiele weergave. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
De meest complete verzameling cijfers
over het Belgische voetbal.
Nationale en provinciale statistieken.
Zie de website www.bsdb.be
Meer info...
Verschueren BV - Schrijnwerkerij
Ramen & Deuren - Meer-Hoogstraten
Meer info...
PROVINCIAAL TRANSFERNIEUWS VANAF 1 MAART 2023 TOT EN MET 30 JUNI 2023

Op deze pagina kan u een aantal inkomende en uitgaande transfers bekijken van clubs uit de Antwerpse provinciale afdelingen. Daarbij gebruiken we benaming: "Nieuws uit...." met een vermelding van de provinciale reeks waarin de betrokken club uitkomt of zal uitkomen.

De regeling: de uiterste datum om een provinciale transfer te realiseren is 31 augustus 2023.
Lees meer over de provinciale transferregeling op onze pagina "Hoe zit dat?". Klik hier.

We verzoeken degenen die de namenlijst doorsturen om de "normale" benamingen te gebruiken, d.w.z.
EERST DE VOORNAAM VAN DE SPELER, EN DAN DE ACHTERNAAM. De verwerking gebeurt dan sneller
.


De clubverantwoordelijken, maar ook supporters en medewerkers kunnen ons doormailen dat er op de website van hun club
een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers. Dan kunnen we dat evalueren en snel verwerken.
!! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, klik HIER.

Zie ook de alinea onderaan deze pagina, waarin we ons standpunt van publiceren vermelden. Transferberichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.

Voor de archiefpagina met provinciale transfers van vorig seizoen 2021-2022, klik hier.


TRANSFERBERICHTEN - CHRONOLOGISCH

Om snel het meest recente transferbericht van een club te zien hebben we een chronologisch overzicht gemaakt. Het meest recente nieuws staat bovenaan. Klik op een clubnaam voor het transferbericht.

>>> Een extra * achter de clubnaam betekent dat er een update van het bericht gebeurde.

Club Bericht van Club Bericht van
KFC Putte30/05/2023 K Reet SK30/05/2023
Zandvliet Sport *30/05/2023 K Ramsel FC25/05/2023
SV Noorse24/05/2023 KFCV Alberta Geel29/04/2023
SK Rita Berlaar29/04/2023 K Minderhout VV25/04/2023
KFCE Zoersel22/04/2023 K Tubantia Borgerhout VK11/04/2023
K Brecht SK *11/03/2023 KBSK Retie01/03/2023
     

NIEUWS UIT.... KFC PUTTE - 2E EN 4E PROVINCIALE - DINSDAG 30 MEI 2023

KFC Putte behoudt de technische staf voor de A-ploeg, die de titel en de promotie pakte. Voor de B-ploeg neemt Atha Drougas het roer over. Hij maakt de overstap van Ninove B. Kernspelers Siemen Dillen, Jonas Van Rompaey, Mario Suares en Andrew Wouters zoeken andere oorden op, terwijl Jeroen Troch, Jasper Spruyt en Ken De Ryck hun voetbalcarriëre beëindigen, en dat dus met een kampioenschap op hun palmares.

Na het afhaken van deze drie clubiconen trok de KFC een flink aantal spelers aan, ook om de drie seniorsploegen uit te breiden en te versterken. We telden maar liefst zestien nieuwe namen : Reggie Verbiest en Jonas Francken (beiden van Berlaar-Heikant), Brian Soares Duarte (SVE Bazel), Jelle Vermylen (VC Mortsel OG), Vincent Hellemans en Jelle Thys (allebei van KV Hooikt), Jens Michiels (KV Bonheiden), Tommy Gommers en Souhail El Assaoui (KSV Schriek), Ernest De Cock (KFC Katelijne), Junior Lenie (SC Duffel), Alexander Lambaerts, Jens Verschaeren en Sebastiaan Luyten (alledrie van BO Beerzel), Yme Lenssens (KFCM Hallaar) en Alessio Van Der Vliet (K Rumst SK).
(Bron: Herman Geerts, G.C. KFC Putte).

NIEUWS UIT.... K REET SK - 4E PROVINCIALE - DINSDAG 30 MEI 2023

Na een prima seizoen waarbij enkel het ongenaakbare Puursica te sterk bleek, kreeg runner-up SK nog een zware loting voor de eindronde, waarin het in de tweede wedstrijd tegen Ekeren Donk het hoofd moest buigen. Maar na de teleurstelling is de focus opnieuw gericht op de toekomst.

De trainersstaf leverde uitstekend werk en zal op slechts één positie gewijzigd worden. Marc Lepever blijft T1. Hij zal worden bijgestaan door T2 Steve Van Uytbergen en T3 Mon Van Der Auwera, die Christophe Himpe vervangt. Kim Schrijvers blijft keeperstrainer.

Wat de spelersgroep betreft, daar zoeken Gianni Bessems, Jarne Somers en Dean de Jonghe (allen naar Kessel United) en Iben Sfez (Merchtem United) andere oorden op, terwijl Tim Buysen zich volledig gaat toeleggen op een carriere als voetbalcoach. Tot slot hangen Thomas Devondel, Jens Bertels, Robin Van den Bosch en Sibren Mariën de schoenen aan de haak, wegens werkverplichtingen of langdurige kwetsuren.

En er is uiteraard ook nieuws te rapen aan de inkomende zijde: Tibo Scheldeman (keert terug van Willebroekse), Tjimmy van Kerchove (VK Heindonk), Jarni Van den Bogaert (KFC Walem), Savio Van der Put (RVC Hoboken), Mathias Mees (KSK Sint Amands), Ruben Steenackers (Rupel Boom) en Jules Verhoeven (Sporting Tisselt) zijn de zeven nieuwkomers. Ook verwacht de club vanuit de jeugd de bevestiging van enkele jongeren, die ook in het afgelopen seizoen al mochten proeven van het eerste elftal.
(Bron: Steven Serrien, G.C. K Reet SK).

NIEUWS UIT.... ZANDVLIET SPORT - 3E EN 4E PROVINCIALE - DINSDAG 30 MEI 2023

De Zandvlietse A-ploeg beëindigde de afgelopen competitie op een veilige plaats in het rechtse rijtje, terwijl de "Bees" na een lang en moeilijk seizoen een staartpositie innamen, maar wel vier zeges en drie gelijke spelen lieten noteren.

Het bestuur was al aardig actief op de transfermarkt, en dat voor de beide spelerskernen. Zes jongens verlaten de club: Micky Verschueren (KFC Brasschaat), Senne Raaffels en Renzo Van Bouwel (beiden naar KFC Berendrecht), Lennert Bastiaensen (SV Noorse), Sam Teysen (stopt met voetballen) en Meris Duracovic (nieuwe club niet gekend).

De ervaren Peter Van De Merlen wordt de "T1" van de A-ploeg in 3e provinciale, bijgestaan door Karl Bollens (T2). Jan Lemmens wordt hoofdcoach van de B-ploeg, en deze drie trainers zien vijftien nieuwe spelers verschijnen in de gemeenschappelijke kern, waarvan er negen overkomen van Putte SK: Jari Verhaegen, Matthias Smeets, Milan Segers, Glenn Mertens, Kenneth Michielsen, Ben De Schepper, Jordi Roelandts, Kenneth Labeye en Jay Thonard. De andere zes zijn Jordi Maes (K Nieuwmoer FC), Kenji Meyvisch (KSK 's Gravenwezel–Schilde), Jason Van Dieven (KFC Berendrecht), Seppe De Groot (KSK Ekeren Donk), Sean Vos (KFC SM Halle) en Vince De Rycke (FC Ekeren).

* UPDATE van 2 juni: Yorchen Maes en Thomas Braet stoppen met voetballen. Vamba Konneh stapt over naar Berendrecht Sport, terwijl Robbe Buys de omgekeerde beweging maakt en dus van Berendrecht naar Zandvliet overstapt.
(Bron: Hans Moerenhout, Voorzitter / G.C. Zandvliet Sport).

NIEUWS UIT.... K RAMSEL FC - 3E PROVINCIALE - DONDERDAG 25 MEI 2023

In het seizoen na het kampioenschap en de promotie sloot Ramsel de competitie af in de "middenmoot". Er was ook al wat beweging op het transferfront. Spelers Kenneth Verbist en Kobe Goossens (beiden naar KFCK Begijnendijk) en Bram Janssens (KSV Schriek) zoeken andere oorden op en geven dus een nieuwe wending aan hun carrière.

Het transfercomité legde ook acht nieuwe jongens vast die de A-kern komen versterken. Er komen vier spelers over van VC Immer Oost uit Oosterwijk: Quinten Van den Bergh, Jonas Leys, Anton Gielis en Aaleks Kasemi. Daarnaast zijn ook Daan Matthys (SC Aarschot), Brent De Winter (FC Kapelle O/D Bos) en het duo Sten Verbraecken en Sokcha Lem (KFC Herselt) de nieuwe namen.
(Bron: Robin Wouters, Bestuurslid K Ramsel FC).

NIEUWS UIT.... SV NOORSE - 4E PROVINCIALE - WOENSDAG 24 MEI 2023

SV Noorse uit Kappellen is een bruisende vereniging met meer dan dertig ploegen, vanaf de U7 tot en met de eerste ploegen heren en vrouwen, en ook uit het aantal damesploegen, veteranen en zelfs G-ploegen blijkt de sterkte en de populariteit van de club.

In het seizoen 2018-2019 stapte de SV Noorse over vanuit het recreatieve naar het competitieve voetbal, en in haar vijfde seizoen eindigde de eerste herenploeg na een erg sterk seizoen op een gedeelde eerste plaats, waarbij de titel jammer genoeg enkel op doelsaldo gemist werd. Er is dan ook al heel wat beweging geweest in komen en gaan van spelers. De huidige sportieve staf blijft op post, met voetbal-icoon Davy Vercauteren als T1, Dirk Dictus als T2 en keeperstrainer Jeroen Nens.

Qua uitgaande transfers nam Noorse afscheid van acht spelers: Joppe Boonen en Younes Hamadé (beiden naar Eendracht Zoersel), Francis Stoffels en Senne Vanmarcke (allebei naar KVV Achterbroek), Glen Kennes (KFC Schoten) en Benjamin Van Dijck (KSV Wildert), terwijl Oswin Van de Wouwer en Roel Van Den Plas besloten hun voetbalschoenen aan de haak te hangen.

Er werden maar liefst vijftien inkomende transfers gerealiseerd: Aldermiro Kassoma, Valon Memeti, Jawad Samiky en Emmanuel Souri (alle vier van Tubantia Borgerhout), Robin Peeters (KVV Gooreind), Aimane Mdouari (K Meerle FC), Lennert Bastiaensen (Zandvliet Sport), Yente Dingenen, Thibo Dingenen en Tjel Breeur (allen van Mariaburg), Amar Selman (KVC Wilrijk), Djordi Struyf (Lokeren-Temse), Farid Moro Baba (Ekeren Donk) en de vrije spelers Kevin van Hooydonck en Ruben Ostijn.
(Bron: Dirk Dictus, T2 van SV Noorse).

NIEUWS UIT.... KFCV ALBERTA GEEL - 4E PROVINCIALE - ZATERDAG 29 APRIL 2023

Vanwege diverse omstandigheden besliste KFCV Alberta vorig jaar om geen eerste ploeg heren op te stellen voor het seizoen 2022–2023. Die periode gaf het bestuur de kans om gericht en overdacht op zoek te gaan naar nieuwe spelers, in het besef een eerste herenploeg nodig is voor de verdere groei van de club, net als het aantrekken van sponsors, en niet in het minst om de stad Geel te overtuigen van de kracht van de KFCV Alberta.

De nieuwe eerste ploeg heren zal gecoacht worden door Lorenzo Sterckx (T1) en Sven Peeters (T2 en speler). Lorenzo komt terug van Zandhoven en kijkt met veel plezier uit naar "het project Alberta", waar kameraadschap en een nieuwe visie centraal zullen staan, en waar plezier op de eerste plaats komt, gecombineerd met gezonde ambities.

De nieuwe spelerslijst voor de eerste ploeg en de A-reserven is vrij lang maar we geven hem hier integraal, en we beginnen met zes jongens die overkomen van KVV Berg en Dal: Ali Lamkharrat, Dries Bulckens, Lars Bergs, Masresha Saillart, Michael Poel en Sven Peeters. Er zijn ook negen spelers die de stap zetten van bij KSAV Sint Dimpna. Dat zijn Arno Verellen, Cedric Verhulst, Davy Ceulemans, Jens Raeymaekers, Jens Van Uytsel, Kevin Van Ham, Louis Verheyen, Viktor Verheyen en Yoppe Geybels.

Naast deze 15 nieuwe KFCV'ers zijn er ook nog 22 spelers die eveneens bij de grote kern zullen horen: Lewis Klu (Verbroedering Geel), Assi Koffi Wonu (FC Netezonen), Jonas Grietens (Verbroedering Balen), Anton Geboers en Simon Van Houdt (Beekhoek Sport), Gert Vrancx (Ezaart Sport), Davy Ackx en Rune Bots (Rauw Sport), Uzor Ikechukwu (KESK Leopoldsburg), Ferre Voet en Rune Nevelsteen (KFC Herselt), Juul De Ceuster (KFC Linda Olen), Thomas Boonen (KFC Punt-Larum), Ward Bulckens (Thes Sport), Nick Helsen en Kevin Kerckhofs (VV Laakdal), de eigen Albertaspelers Bikash Michiels, Cas Geldof en Mathias Van Dessel en de nieuwe aansluitingen Kevin Govaerts, Tim Peeters en Ayoub Lamkharrat.
(Bron: Toon Bens, Bestuurder KFCV Alberta).

NIEUWS UIT.... SK RITA BERLAAR - 4E PROVINCIALE D - ZATERDAG 29 APRIL 2023

Met meer dan honderd gescoorde goals en de minste tegentreffers haalde Rita Berlaar met grote voorsprong de verdiende titel binnen in 4e provinciale D, en zo is de sprong naar derde provinciale een feit.

Het bestuur was daarom al op meerdere vlakken actief, zowel qua transfers als begeleiding. Wat de technische staf betreft, die wordt uitgebreid met Johan Van Camp die overkomt van SC Wiekevorst en hulptrainer (T2) wordt in de plaats van Dirk Van Hoof, die wel aanwezig blijft binnen de club, maar die besloot om als trainer een (tijdelijke) stap opzij te zetten. Verder versterkt Bart Holsters de jeugdwerking. Hij neemt de taak van jeugdcoördinator op zich.

Er vallen drie spelers weg uit de kern: doelman Jordy Peeters verlaat de club en Michael Lauwers hangt de schoenen aan de haak. Ook kapitein Glen Van Loock zet een punt achter zijn actieve voetbalcarrière, en hij kan dat dus doen met een kampioenschap.

En dan zetten we de vier inkomende transfers op een rijtje. Dat zijn Jochem Van Dyck (KV Hooikt), doelman Michiel Van Gemert (FC Netezonen Eindhout), Janis Verhaegen (KSC Wiekevorst) en Mathis Dhaenens (KSK Heist).
(Bron: Ken Voet, Bestuurder SK Rita Berlaar).

NIEUWS UIT.... K MINDERHOUT VV - 3E PROVINCIALE A - DINSDAG 25 APRIL 2023

De vernieuwde Sportieve Cel van Minderhout VV kreeg meteen een fikse uitdaging voor de kiezen. Clubiconen Wesley Peeraer, Jens Verschueren en Jort Keustermans zetten een punt achter hun carrière bij de eerste ploeg, en daarnaast slaan Arne Goolaerts en Seb Voorn (Lentezon Beerse), Kay Vermeiren en Gracia Kadima (KFC Meerle), Bob Vervloet (RFC Zwaneven) en Arne Geysen (Sint-Jozef Rijkevorsel) een nieuwe richting in.

Een fikse uitdaging voor de Sportieve Cel dus, maar tevens een gelegenheid om de nieuwe visie versneld uit te rollen. De doelstelling om jonge, getalenteerde en gretige jongens uit de directe regio een podium te bieden wordt kracht bijgezet door het aanwerven van acht nieuwe spelers: Robbe Aerts en Michiel Deckx (beiden van Hoogstraten VV), Joeri Mattheussen (KFC Wuustwezel), Jolan Goossens (KVNA Wortel), Rens van Gog en Willem Vermeiren (KFC Zwarte Leeuw) en het duo Yentel Brants en Yannick Van Den Bosch (KFC Sint-Lenaarts).

De contracten van Christian Vissers (T1) en Jo Donckers (T2) worden verlengd. Als keeperstrainer is Hans Jacobs aangetrokken. De club is nog op zoek naar een T3 en een extra U21 trainer om al het aanstormende talent mee in goede banen te leiden.
(Bron: Koen Koyen, Sportief Manager K Minderhout VV).

NIEUWS UIT.... KFCE ZOERSEL - 1E PROVINCIALE - ZATERDAG 22 APRIL 2023

KFCE Zoersel hoopt om voor het zesde seizoen op rij in de hoogste provinciale reeks uit te komen, en dat zal in elk geval zijn zonder coach Raf De Houwer. Hij wordt opgevolgd door de ervaren Steven Bastiaens die de overstap maakt van Brecht SK.

Een zevental spelers valt weg uit de Zoerselse kern: Thomas Stevens (stopt), Senne op de beeck (KFC Nijlen), Moussa El Hadji (KFC Sint-Lenaarts) en het viertal Joery Storms, Joppe Sepot, Wannes Van Elsacker en Wouter Van Der Wangen (alle vier naar KFCH Pulderbos).

Naast Jacop van Hofstraeten en Jelle Herrijgers, die doorschuiven vanuit de eigen jeugdwerking, komen er ook nog zes andere spelers de A-kern versterken. Dat zijn Sam Van Beurden (Witgoor Sport), Ilan Paulussen (KFC Nijlen), Lander Bartholomeeussen (Vlimmeren Sport), Joppe Boone en Younes Hamadé (beiden van Noorse SV) en Rik Schrijvers (KFC Antonia).
(Bron: Joël Bartholomeeussen, sportief verantwoordelijke KFCE Zoersel).

NIEUWS UIT.... TUBANTIA BORGERHOUT VK - 4E PROVINCIALE B - DINSDAG 11 APRIL 2023

Tubantia Borgerhout mag zich met recht en reden een traditieclub noemen, want met het stamnummer 64 en een rijk verleden is het één van de langst bestaande voetbalclubs uit het Antwerpse. Nog niet zo heel lang geleden speelde de ploeg trouwens nog in bevordering, maar sinds een twaalftal seizoenen komt Tubantia uit in de provinciale reeksen.

Met de ervaren Germain Pouwels als nieuwe trainer en een hele rij inkomende transfers slaat de club nu duidelijk een vernieuwde weg in. Germain bezorgde ons ook de lijst met nieuwe namen, en het lijkt ons duidelijk dat er in het seizoen 2023-2024 zeker rekening zal moeten gehouden worden met Tubantia.

De inkomende transfers dan: Salih Kilic (FC Turk Sport), Andi Ajdini (Los Incas Antwerpen) en Kuba Augustyniak (KSK Ekeren Donk) zijn er daar al drie van. Voor de rest komen er maar liefst negen spelers over van TOR Deurne Pirates. Dat zijn Jamie Van Den Branden, Jani Van Bortel, Adrian Brovina, Zakaria Kacem, Soulayeman Aamri, Maxim Leemans, Oliver Bittov, Nando Van Looy en Wouter Verwerft. Per 14 april kwam daar ook nog Prince Slot bij van KSK Ekeren Donk.
(Bron: Germain Pouwels, T1 Tubantia Borgerhout VK).

NIEUWS UIT.... K BRECHT SK - 4E PROVINCIALE C - ZATERDAG 11 MAART 2023

De "Koninklijke Brechtse Sportkring" eindigde vorig seizoen op een mooie vierde plaats, en die kan er ook dit jaar nog altijd inzitten. Er is al wat beweging geweest op transfervlak maar ook qua coaching. Trainer Steven Bastiaens is bezig aan zijn laatste seizoen bij de club die hij na een flink aantal jaren verlaat, een periode waarin hij SK een promotie naar 3e provinciale bezorgde, maar eveneens geplaagd werd door een paar "corona-seizoenen". Zijn assistent Engelbert Callaij stopt met zijn trainersactiviteiten, en die taak wordt overgenomen door oude bekende Paul Boeren, momenteel trainer van de U21.

Filip Goossens, een rasechte Brechtenaar, zal Steven Bastiaens opvolgen als T1. Deze ex-aanvaller van onder andere Cappellen, Hoogstraten en Sint-Lenaarts heeft trainerservaring opgedaan bij onder meer Sint-Jozef en Antonia. Hij is momenteel één van de begeleiders van de Brechtse U6 en heeft daarnaast ook oog voor de jeugdspelers én voor het doorstromingsbeleid van de club.

Wat de spelerskern betreft, daar is het al zeker dat doelman Wesley Coen met voetballen stopt. Karsten Backx, een jonge getalenteerde keeper komt over van FC De Kempen. Bovendien keert Frans "Izzy" Issifou terug naar Brecht na omzwervingen langs onder andere Achterbroek en Loenhout. Hij maakt de overstap vanuit KSV Bornem.

* UPDATE van woensdag 26 april: Sam Vervliet (Gooreind VV), Jordi Denisse, Leto Stinders en Gianni Decremer verlaten de club of hangen de voetbalschoenen aan de haak, terwijl twee jonge Brechtenaren de kern vervoegen. Dat zijn Niels Mulders en Jens Van Cauwenberg. Zij komen over van KFC Schoten.
(Bron: Luc Matthijssens, GC K Brecht SK).

NIEUWS UIT.... KBSK RETIE - 1E PROVINCIALE - WOENSDAG 1 MAART 2023

De Retiese fusieclub klokte vorig jaar af op een mooie zesde plaats en ze zullen ook na dit seizoen zeker opnieuw in de hoogste provinciale reeks uitkomen. Er werd intussen ook al werk gemaakt van een paar inkomende transfers.

Jari Breugelmans (KFC Dessel) en Niels De Witte (RFC Zwaneven) zijn momenteel de eerste nieuwe namen. Ook de jeugdige talenten van de provinciale reserven blijven bij de club, net als T1 Geert Persoons, die in december overnam van Andy Van Kets. Momenteel is Senne Dierckx de enige uitgaande transfer. Hij gaat naar KFC De Kempen TL.
(Bron: Rob Van Reusel, Beheerder-Secretaris KBSK Retie).

EXTRA INFORMATIE

* We vermelden de nieuwe en vertrekkende spelers van de provinciale clubs, mét de bemerking dat we voor het publiceren van deze nieuwtjes enkel verder gaan op
- gegevens van de websites van die clubs, en/of
- een doorgestuurde mail van hun bestuur en medewerkers.

* Transferberichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.
* Doorgemailde detailberichten worden gepubliceerd onder de voorwaarde dat het bericht werd verzonden door een gerechtigde correspondent of door een verantwoordelijk bestuurslid, onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid.
* De clubverantwoordelijken, maar ook supporters en medewerkers kunnen ons doormailen dat er op de website van hun club een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers. Dan kunnen we dat evalueren en snel verwerken.

!!! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, stuur het bericht dan op via info@voetbalexpress.be of voetbalexpress@proximus.be

>> Het doorgeven van transferberichten kan ook via de pagina contact.