Drie op een Rij
Update: 02/05/2024 om 09:39u
Archief Seizoen 2023-2024 Extra Allerlei Drie op een Rij
Laatste update: 02/05/2024 om 09:39u
Reizen naar Sportevents
www.travel2sports.be
Meer info...
Organisatie van Internationale
Voetbaltoernooien - Jeugd en Senioren.
>> Bestel de gratis brochure
met 70 toernooien. Klik hier.
Meer info...
DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2023-2024

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers (of ploegen) uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen.

Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.

Een uitzonderlijke prestatie kan ook nog een "Extra Vermelding" opleveren, maar dat zal niet elke week voorvallen.
Voor het "Drie op een Rij" - archief van vorig seizoen 2022-2023, klik hier.

Kies een datum voor de "Drie":

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 2 MEI 2024

In deze laatste aflevering van het seizoen maken we uitgebreid plaats voor een speciaal drietal dat dezelfde achternaam draagt: Blommaert. Drie broers die we op de valreep een "Extra Vermelding" geven omdat ze toch een beetje geschiedenis schreven bij hun club, Sporting Tisselt. En daarbij maken we ook nog even een connectie met de doelman van de A-ploeg, die door zijn makkers en de supporters terecht op een verhoogje werd gezet.

Warre (24 jr.) probeerde met Tisselt B op de slotdag de titel alsnog binnen te halen in 4e A, maar brak helaas zijn sleutelbeen bij een verdedigende actie tegen Blaasveld. De 0 - 4 zege volstond niet om Rupel-Boom B in extremis het kampioenschap te ontfutselen. Tweede broer Juul (19) kopte dan weer een heerlijke overhoekse bal binnen voor Tisselt A, dat in 1e provinciale Ternesse VV met 4 - 0 versloeg.

En de derde Blommaert-Musketier is doelman Fré (18) die in de slotminuten van dezelfde wedstrijd "Gouden Handschoen" Levi Van der Taelen kwam vervangen onder de lat. Levi verdiende zijn applausvervanging volledig en werd unaniem verkozen tot "Man van de Match", mede door het stoppen van twee penalties. En... talent Fré hield tijdens zijn debuut met een geniale redding de nul op het bord.
En dan de rest van onze "Drie..." nee "Vier op een Rij... Na de laatste speeldag werden er hier en daar heel wat flessen schuimwijn klaargelegd en ontkurkt, maar op andere plaatsen bleven ze jammer genoeg voorlopig in de koelkast liggen. Euforie en diepe teleurstelling liggen immers vaak dicht bij elkaar in het voetbal, en niet enkel daar trouwens.

De titels zijn nu verdeeld en de meeste degradanten weten in welke afdeling ze volgend seizoen opnieuw van start zullen gaan, maar een flink aantal ploegen heeft de eindronde voor promotie of degradatie nog voor de boeg. Nog even doorzetten dus voor ze de rest van de collega's gezelschap kunnen houden in de zomerpauze...

We telden bij de 376 doelpunten naast 4 hattricks ook evenveel "Klavertjes", die we hier weer een plaats geven, zodat we als afsluiter van het seizoen opnieuw een "Drie plus één op een Rij" hebben. En o ja, bedankt iedereen voor de doorgestuurde tips.

1. Kadir Yilmaz, KFC Ranst A (1e provinciale)  maakte net voor de rust zijn eerste doelpunt tegen RVC Hoboken A, dat uiteindelijk en toch wel wat verrassend met 6 - 1 de boot in ging, maar het was een eindeseizoenswedstrijd. Kadir liet het niet aan zijn hart komen, want hij was op dreef en scoorde in het laatste kwartier nog drie keer. De gasten bogen het hoofd en zagen hem zo een "Klavertje" maken.

2. Pieter Heremans, KSK Wavria A (2e provinciale A)  zette het wanhopig naar adem en punten happende KFC Brasschaat op eigen veld al bij de eerste aanval op achterstand. Na een half uur werd die 0 - 1 wel gelijk getrokken maar vooral na de rust was Pieter, die met 23 goals topschutter werd in 2e A, een gesel voor de KFCB. Met drie extra treffers en een 2 - 5 zege maakte hij hun degradatie definitief.

3. Ilias Van Nuffel, KV Bonheiden (2e provinciale A)  was een paar weken geleden al te gast met een speciale hattrick en ook nu klimt hij op ons ereschavot. Het gedegradeerde Willebroekse SV opende de score en met die 1 - 0 voorsprong haalden ze ook de rust. Maar dan kwam Bonheiden op toeren, en na hun gelijkmaker zette Ilias in de laatste 20 minuten de bordjesman 4 keer aan het werk, uitslag 1 - 5.

4. Indy Augustynen, KFC Rupel-Boom B (4e provinciale A)  droomde net als zijn ploegmaats al heel de week van de titel, maar dan moest er wel gewonnen worden van gebuur en rode lantaarn Rumst. Een makkie zou je zeggen, maar je weet nooit... Pas na een kwartier viel de 1 - 0 en toen ging het snel richting 7 - 0, waarbij Indy voor en na de rust 2 keer scoorde, en hij maakte er dus een "Klavertje Vier" van.

>> Tot de volgende "Drie", op donderdag 5 september !

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 25 APRIL 2024

Dit is alweer de voorlaatste "Drie op een Rij" van het seizoen, dat voor sommigen blijkbaar lang genoeg geduurd heeft. Hier en daar hangen de spreekwoordelijke tongen al bijna tot op de (voetbal)schoenen, maar voor heel wat ploegen en spelers is 2023-2024 nog lang niet ten einde, want de eindrondes voor promotie en degradatie volgen nog.

Er waren vier forfaits om allerlei redenen (zie ook de eerste alinea...) maar met 371 gescoorde goals werd er toch nog heel wat raak geschoten. De plaatsen in onze rubriek zijn vandaag voor een absolute uitblinker, een "Klavertje" en de maker van één van de zes hattricks op deze voorlaatste speeldag, maar dan echt wel een hele speciale.

1. Stef Vervoort, K Bevel FC (1e provinciale)  is een middenvelder en één van de bepalende pionnen bij zijn ploeg. In de titelwedstrijd tegen 's Gravenwezel-Schilde opende hij de score maar de thuisploeg maakte gelijk. Na de rust stond er echter geen maat op Bevel en vooral op uitblinker Stef. Een assist en 2 goals waren goed voor de 1 - 4 zege, die de deur naar de tweede promotie op rij wijd open zette.

2. Abdellah Boochahba, FC Oxford Hemiksem B (4e provinciale A)  is 28 en dus op zijn fysieke (voetbal) hoogtepunt. Op het veld van rode lantaarn Rumst, dat wel de score opende, zette hij die achterstand met twee goals om in een voorsprong. In de tweede helft ontplofte Abdellah helemaal: rond het uur scoorde hij opnieuw twee keer, goed voor een 3 - 5 overwinning én een "Klavertje Vier".

3. Thomas Franken, SV Noorse (4e provinciale C)  stamt ook al uit dat magische jaar 1996 en ook hij maakte indruk. Tegenstander Zandvliet B hield lang stand tegen achtervolger Noorse, dat pas even na de rust de 1 - 0 en 2 - 0 scoorde. Die stand bleef ook op het scorebord staan tot de laatste minuten, toen Thomas scoorde in minuut 87, 88 en 89, en dat moet wel een écht unieke hattrick zijn.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 20 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 18 APRIL 2024

De spanning stijgt nog altijd van hoog tot laag, bij zowel bestuursleden als spelers. Intussen kennen we al zes van de twaalf kampioenen, en bij die zes clubs kan de voorbereiding op het nieuwe seizoen dus al beginnen. Wat ons ook nu weer opviel is dat het algemeen spektakelgehalte van de speeldag niet echt extreem hoog was.

Misschien kwam dat omdat ook nu weer de defensieve rangen op een aantal velden zoveel mogelijk gesloten werden gehouden. Er waren bij de provinciale heren dan ook geen echte uitschieters zoals supergrote uitblinkers, "Klavertjes" of "Vijfklappers" maar bij de 355 doelpunten zaten er wel tien hattricks, en daaruit kozen we er drie speciale, waarbij telkens één speler verantwoordelijk was voor de "3" in de uitslag. En... zo komen er ook eens wat nieuwe namen in deze rubriek.

1. Ilias Van Nuffel, KV Bonheiden (2e provinciale A)  was de meest opvallende speler bij zijn ploeg, die net zoals tegenstander Kalmthout rustig mag uitbollen. Beide ploegen komen immers ook volgend seizoen uit in tweede provinciale. Ilias (23jr.) scoorde tien minuten na de rust, trapte even later een strafschop binnen en zette in de laatste minuut de kers op de taart met zijn derde, goed voor een 0 - 3 zege.

2. Mats Marnef, K Kontich FC B (4e provinciale D)  is even oud als Ilias hierboven, en ook hij was de matchwinnaar. De bezoekers van Wavria B, met zowel 16- als 17-jarigen in de rangen en met een 23-jarige als "ouderdomsdeken", zagen hem voor de rust de eerste goal scoren. Even voor het uur deed Mats daar zijn tweede treffer bij, en in het laatste kwartier rondde hij met de 3 - 0 zijn hattrick perfect af.

3. Jochen Haesendonckx, VC Immer-Oost (4e provinciale F)  is de kaap van de dertig een paar jaar voorbij maar hij benutte zijn rijpe ervaring als aanvaller volledig op het veld van opponent Alberta Geel. Op het einde van de eerste helft opende hij de score. Die 0 - 1 voorsprong verdween even later wel, maar na de rust besliste Jochen de zaak: op 3 minuten tijd zette hij de 1 - 3 eindscore in de boeken.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 20 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 11 APRIL 2024

Met 375 stuks schommelden we afgelopen weekend qua gescoorde goals weer rond het gemiddelde. Daar waren zeven hattricks bij en vier "Klavertjes". Die vier krijgen hier vanzelfsprekend weer hun plaats, zodat onze wekelijkse rubriek meteen rijkelijk gevuld is en deze keer uitzonderlijk een "Drie plus één op een Rij" is.
1. Jari Verschoren, KFC Berlaar-Heikant (1e provinciale)  is op zijn 24e uitgegroeid tot een belangrijke en vooral scorende spits, die de ploeg goed zal kunnen gebruiken in de race naar promotie. Op het veld van degradatiekandidaat 's Gravenwezel-Schilde opende Jari de score. In het laatste kwartier deed hij daar nog drie goals bij die de eindscore op 0 - 5 brachten, en die zijn eigen totaal naar 22 tilden.

2. Tijs De Brabander, KFC Pulle (3e provinciale C)  haalde samen met zijn ploeg het eerste periodekampioenschap binnen, een sterke prestatie voor een promovendus. De huidige derde periode verloopt iets minder sterk maar met de komst van het veroordeelde Oud Turnhout werden alle Pulse registers nog eens opengetrokken. Het werd een 7 - 1 zege, waarbij de jonge Tijs (20jr.) vier keer scoorde.

3. Wesley Wynants, KFC Muizen (4e provinciale D)  liet zijn motortje blijkbaar pas in de tweede helft volledig op toeren komen in de uitmatch tegen de "Bees" van KSK Wavria, die voor de rust wel de score openden maar ook de gelijkmaker slikten. Twintiger Wesley rondde de eerste aanval na de rust succesvol af en maakte in het vijfde kwartier met drie extra rozen zijn "Klavertje" vol. Uitslag 3 - 5.

4. Kevin Janssens, KFC Dessel Sport B (4e provinciale E)  droeg ooit het shirt van onder andere Lierse en Cercle Brugge. Zijn ervaring komt uiteraard flink van pas bij de Desselse B-ploeg, die nog kan mikken op de eindronde. Bij de 2 - 5 nederlaag scoorde tegenstander Hand-in-Hand Turnhout dus twee keer maar het kreeg er ook vijf binnen, en vier daarvan kwamen van veteraan en ploegkapitein Kevin.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 20 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 28 MAART 2024

Er zaten een viertal hattricks bij de in totaal 378 gescoorde doelpunten. Niet echt zoveel hattricks dus, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de derde "Revolver" van het seizoen (zes goals in één wedstrijd), plus een mooie "Vijfklapper" én maar liefst drie "Klavertjes", die we gezamenlijk op onze derde podiumplaats laten plaatsnemen.
1. Milan Peeters, K Hove Sport (4e provinciale B)  kende een unieke zaterdagavond tegen de Merksemse B-Piraten die met lede ogen de bordjesman druk aan het werk zagen tijdens de 13 - 2 pandoering tegen een ontketend Hove. Milan was voor hen een "boeman", want hij scoorde voor de rust zijn eerste treffer, en in de tweede helft maakte hij daar met vijf extra goals in stijl een pure "Revolver" van.

2. Björn Voeten, K Meerle FC (4e provinciale E)  blijft een fenomeen in het provinciale voetbal, en dan vooral voor zijn club, die al jaren blij mag zijn met zijn neus voor goals (nu al 27 stuks) én zijn trouw aan de KMFC. Het tegenwoordig wat zwalpende Dosko werd met 2 - 9 cijfers ingepakt en daarbij stond Björn aan de inpakmachine. Met vier treffers voor en eentje na de rust was zijn "Vijfklapper" compleet.

3. Yermo Tops, Mikail Bektas en Millan Depuydt lieten elk een "Klavertje Vier" noteren dat ze samen op ons verhoogje zet. Yermo (24) van KVC Wijnegem B (4e B) deed dat bij de 5 - 4 zege tegen Los Incas, Mikail (FC Turk Sport, ook 4e B) tilde zijn totaal naar 27 stuks in de uitmatch tegen Mortsel B (0 - 8) en tiener Millan Depuydt van Ekeren-Donk (4e C) maakte vier treffers bij de 9 - 2 tegen Antwerpen Noord.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 20 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 21 MAART 2024

Dit is alweer onze eerste "Lente-aflevering" van de "Drie op een Rij" waarin we een opvallende invaller en twee makers van een "Klavertje Vier" in het zonnetje zetten. Die twee "Klavertjes" en maar liefst twaalf hattricks zorgden in totaal voor maar liefst 394 treffers, waarbij we de bedenking kunnen maken dat er dan nog vier wedstrijden niet gespeeld of voortijdig afgebroken werden.
1. Pieter Desmet, K Wijnegem VC A (3e provinciale B)  is de kaap van twintig lentes net voorbij en hij zal zaterdagavond 16 maart niet licht vergeten. Met nog een kwartier te spelen en bij een nog wat onzekere 2 - 3 voorsprong tegen Berchem B mocht Pieter invallen, en hij stelde met twee goals in twee minuten de uiteindelijke 2 - 6 overwinning veilig. Logisch dat er achteraf flink op hem geklonken werd.

2. Wouter Van den Bogaert, KFC Lentezon A (2e provinciale B)  speelde een al even gedenkwaardige wedstrijd tegen Lille B, dat een 0 - 5 nederlaag moest slikken. Op het kwartier zette Wouter (26 en opgeleid bij HVV) de toon met twee goals binnen evenveel minuten. Nog voor de rust maakte hij daar een hattrick van, en hij deed in de laatste tien minuten zijn sterke reputatie alle eer aan met een vierde goal.

3. Samir El Khalfioui, KFC Schoten SK (4e provinciale B)  is niet enkel ploegkapitein vanwege zijn ruime ervaring. Indien hij de kans heeft duikt hij ook vaak op voor het doel van de tegenstander. Dat deed hij al in de eerste minuut tegen de "Bees" van Antwerpen Noord, die kansloos met 2 - 7 tenonder gingen. Samir scoorde nog twee keer voor de rust en zette in de tweede helft de kers op de Schotense taart.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 20 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 14 MAART 2024

Met 356 gescoorde doelpunten zaten we alweer rond het gemiddelde. Daar waren ook twee "Klavertjes" bij die uiteraard aan bod komen in deze aflevering, en uit de 12 hattricks kozen we er ook eentje uit, niet speciaal vanwege die drie goals maar omwille van de schitterende prestatie van de jonge dertiger die zich zo opvallend in de kijker speelde. Met hem beginnen we ook onze "Drie".
1. Joren Dingemans, FC Ekeren (2e provinciale A)  speelt al vanaf zijn tienerjaren in het eerste van de FCE, waarmee hij vorig seizoen de titel en de promotie behaalde, en dat zou ook nu weer kunnen. De gasten uit Zwijndrecht hadden met 5 - 1 weinig in te brengen tegen een ontketend Ekeren waarin Joren met zijn positiespel, zijn perfecte passing én de 3 eerste treffers veruit de beste man op het veld was.

2. Yannick Peeters, K Wijnegem VC A (3e provinciale B)  is de dertig lentes net voorbij. Op het gebied van ervaring en klasse is hij één van de belangrijke pionnen van zijn ploeg, die gezien hun tweede plaats ook al richting promotie kan kijken. Het vierde geklasseerde Wuustwezel slikte een 2 - 6 nederlaag met onder meer voor de rust twee goals van Yannick, die dat in de tweede helft opnieuw deed.

3. Sam Smol, K Heibos SV (4e provinciale C)  zit qua leeftijd half de twintig en hij weet het doel momenteel uitstekend te vinden. Dat belooft voor de rest van het seizoen omdat de KSV momenteel schijnbaar freewheelend op weg lijkt naar de promotie. De gasten uit Maria-ter-Heide scoorden wel één keer maar ze gingen tenonder met 7 - 1. Daar waren 4 treffers bij van Sam die zo op 22 stuks komt.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 20 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 7 MAART 2024

We hebben driekwart van de provinciale competitie achter de rug en zoals elk jaar krijgen we al vragen over de datums van de provinciale eindronde. Daarop kunnen we ook al een voorlopig antwoord geven, tot we de definitieve toewijzing doorkrijgen....
De datums die al gereserveerd zijn door het CDVV zijn zondag 5 mei, donderdag 9 mei (Hemelvaart) en de zondagen 12 en 19 mei.

We verwachten dat de drie eerste datums (5, 9 en 12 mei) die van de provinciale eindrondes zullen zijn. En dan zouden op zondag 19 mei de beslissende wedstrijden worden gespeeld in de interprovinciale eindronde en ook in de nationale VV-afdelingen (2e en 3e).
Alles nog even onder voorbehoud dus, maar we denken niet dat we er heel ver naast gaan zitten.

Eerst nog even zeggen dat we afgelopen weekend 357 doelpunten telden en dat we in onze "Drie op een Rij" twee makers van een "Klavertje Vier" hebben gezet. Het ereschavot van deze week wordt compleet gemaakt door een ploeg die met nog een kwartcompetitie tegoed alle records van de tabellen in vierde provinciale veegt, en dat met briljante cijfers.

1. Jelle Van Praet, KFC Wintam (3e provinciale A)  kwam vorige maandag al uitgebreid in beeld bij onze keuze van de "Klapper van de Week". Daarin werd het 4 - 4 tegen KFC Lint A, dat erg dicht bij de zege kwam, maar Jelle scoorde in de extra tijd zijn vierde goal. Dat was voor hem de kers op de taart, want in de eerste helft verzilverde hij al drie strafschoppen, en alleen dat al vinden we een prijsje waard.

2. Jeff Verlooy, SKS Herentals (3e provinciale C)  mocht vorig jaar 28 kaarsjes uitblazen en volgens de kenners zit hij op die leeftijd op de top van zijn fysieke paraatheid. Hij mag momenteel samen met zijn maats volop mikken op promotie. Ze veegden de gasten van Oud-Turnhout met 8 - 1 van de grasmat. Jeff scoorde in de eerste helft al een hattrick, en op het uur maakte hij daar een "Klavertje" van.

3. KFC Grobbendonk, (4e provinciale E)  is de enige provinciale herenploeg uit de Antwerpse reeksen die ook na speeldag 23 nog niet verloor. Hun cijfers zijn indrukwekkend: 97 keer gescoord (gemiddeld 4,21 per wedstrijd) en 23 tegen (1 gemiddeld). En daarbij zetten we ook topschutter Lennerd Veulemans in de kijker (34 goals), net als keeper Elias Boone die in 22 wedstrijden 10 clean sheets scoorde.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 20 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 29 FEBRUARI 2024

Met 361 gescoorde goals zaten we zo'n beetje op het weekgemiddelde. We telden ook 13 hattricks maar we leggen deze week onder andere de nadruk op zij die de doelpunten moeten verhinderen. Twee even jonge keepers leverden een opvallende prestatie in dezelfde wedstrijd en ze verdienen hier dus allebei hun plaatsje, al stond de ene in het winnende kamp en de andere in het verliezende.

We beginnen echter met een verdediger die eveneens opviel met twee treffers, maar die vielen aan de verkeerde kant. De vermelding die hij hier krijgt is dus bedoeld als troost, en hopelijk overkomt die pech hem, indien dat feit zich zou herhalen, zoals de dag waarop we deze rubriek publiceren: de schrikkeldag dus die we maar eens om de vier jaar meemaken...

1. Lars Van Den Brande, KFC Ranst A (1e provinciale)  zag met zijn ploeg promotiekandidaat Heikant in de eerste vijf minuten al twee maal scoren. Ranst maakte er echter meteen 1 - 2 van en die stand was hoopgevend, maar in de rest van de eerste helft verdween de bal tot twee keer toe via jonge dertiger Lars in het eigen doel. Dikke pech dus maar meeval voor de sterke gasten, die met 2 - 6 wonnen.

2. Arlind Likaj, doelman van Verbroedering Zwijndrecht A (2e provinciale A)  heeft met zijn 23 lentes nog een mooie voetbaltoekomst voor zich. Nadat zijn team een iets mindere periode afsloot met 14 op 18 speelde hij sterk tegen Mortsel A dat na de rust onderuit ging met 2 - 0. Arlind stopte in de eerste helft een strafschop à la JM-Pfaff, en hield daarna zijn ploeg recht met een paar sublieme saves.

3. Kevin Delbaen, doelman van VC Mortsel OG A (2e provinciale A)  is eveneens 23 jaar jong en hij stond in de hierboven vermelde 2 - 0 wedstrijd in het andere doel. Zijn prestatie was al even opvallend als die van zijn collega aan de overkant. Ook Kevin pakte op het einde van de eerste helft een penalty, deed ook een aantal schitterende reddingen, maar moest zich gewonnen geven bij een afgeweken bal.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 20 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 22 FEBRUARI 2024

We hebben deze week weer een "E.V.", een extra vermelding, en die geven we niet aan één maar aan twee spelers. Dat zijn Wannes Ooms en Nick Van Peer, allebei rijpe dertigers. Ze zijn al heel het seizoen een berucht en efficiënt aanvalsduo bij K Bevel FC (1e provinciale), dat de laatste jaren uitgegroeid is tot een vaste waarde in de hoogste provinciale afdeling, al was daar vorig seizoen een jaartje bij in 2e provinciale, maar dat sloot de ploeg af met de titel.

Ze zijn dus twee bepalende pionnen in de race naar een mogelijke nieuwe promotie. Vorige week scoorden ze allebei al een hattrick, en afgelopen weekend blonken ze beiden opnieuw uit bij de 5 - 2 zege tegen KFC Ranst. Wannes scoorde een treffer die precies in de winkelhaak ging en Nick leverde alweer een hattrick af, waaronder een lob vanaf 40 meter die de benaming "pareltje" meekreeg.
We telden op de vorige speeldag 391 doelpunten. Daar waren 10 hattricks en 2 "Klavertjes" bij waarvan we de makers op ons podium hijsen. Maar we beginnen met een speler die zo langzamerhand de status van clubicoon heeft bereikt, en dat is niet iedereen gegeven.
1. Björn Voeten, K Meerle FC (4e provinciale E)  werd met heel wat loftuigingen overladen na de verrassende maar niet onverdiende 4 - 3 zege in de "bijna-Klapper" tegen een alweer sterk spelend Wechelderzande, dat na de rust een 2 - 3 voorsprong moest prijsgeven. De gelijkmaker kwam van Björn (31 jr.) die een weergaloze vrije trap onhoudbaar en in ware "Champions League" - stijl in de kruising joeg.

2. Mikail Bektas, FC Turk Sport Antwerpen (4e provinciale B)  scoorde vier keer tegen Los Incas, dat op eigen veld een 0 - 6 nederlaag leed tegen de leiders. Met twintig doelpunten nam Mikail tot nu toe bijna een derde van de goals voor zijn rekening en we zien hem en zijn ploeg een nieuwe sprong naar derde provinciale maken. Zijn "Klavertje Vier" verdeelde hij trouwens netjes over de twee helften.

3. Giovanni Huysmans, Excelsior Bouwel (4e provinciale F)  zetten we voor de tweede keer deze maand in de kijker. Na zijn "Klavertje" van speeldag 19 leverde de "Bouwelse Bomber" bij de 6 - 3 tegen Sint-Dimpna B een nieuw exemplaar af waarmee hij al ver over de twintig stuks zit, en zo mede zijn ploeg richting eindronde stuurt. En ook Giovanni verdeelde zijn goals mooi over de twee periodes.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 20 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 15 FEBRUARI 2024

Ook nu kregen we weer een handvol tips en die zijn altijd welkom. We telden vorig weekend 335 gescoorde doelpunten, het laagterecord van het lopende seizoen, al waren er om diverse redenen ook drie forfaits, ondermeer vanwege blessures, vakanties en carnaval... We telden 10 hattricks maar ook een volbloed "Vijfklapper", en dat was bij de heren alweer geleden van half december.

En nu we de tweede periode achter de rug hebben kijken we ook eens even terug (dank voor de tip). Maar we beginnen met één van de ouderdomsdekens uit de provinciale competitie, die trouwens ook zorgde voor de overwinning van zijn team.

1. Mirko Paglia, K Putte SK (4e provinciale C)  die in het verleden bij een aantal clubs uit de Polder voetbalde, blijft nog altijd verbazen. Dat was ook nu weer het geval, en dit in het jaar dat hij Abraham ziet, maar u weet dat op kwaliteit niet altijd een leeftijd staat. In het met 1 - 0 gewonnen duel tegen Bucovina maakte Mirko na de rust de enige en winnende goal, en dat is dit seizoen al zijn dertiende treffer.

2. Steven Verheyen, doelman van KFC Walem (3e provinciale A)  stoomt met zijn ploeg op volle kracht richting titel en promotie naar tweede provinciale. Daarbij zijn alle cijfers indrukwekkend: leider met 13 punten voorsprong en 78 keer gescoord. In de 19 (van de 20) duels waarbij Steven in het doel stond slikte hij slechts 15 goals en hield hij 10 keer de nul. Chapeau voor hem én voor zijn verdediging.

3. Cedriec Vanherck, KVV Rauw Sport Mol (4e provinciale F)  is zonder twijfel één van de betere scorende spitsen in 4e provinciale. Na de tweede periode is het duidelijk dat zijn ploeg dit seizoen uiterst dicht bij de promotie zal komen. Cedriec, intussen een prille maar nog scherpe dertiger, was 90 minuten lang een gesel voor de "Bees" van KFC Ranst. In iets meer dan een uur scoorde hij maar liefst vijf keer.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 20 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 8 FEBRUARI 2024

Met 358 doelpunten, waaronder vijf hattricks maar dicht tegen het laagterecord (347), is ook dit totaal een beetje in lijn met wat we maandag schreven... Toen leek het ons een soort overgangsspeeldag richting de tweede periodetitel, waarbij er hier en daar schijnbaar wat met de handrem op gespeeld werd. Misschien en waarschijnlijk zitten we er volledig naast, maar we hopen wel dat volgend weekend de vonken er af gaan spatten om periode twee en de eindronde voor promotie binnen te halen.

Voor onze "Drie op een Rij" van deze week maken we graag gebruik van evenveel tips die we doorgestuurd kregen, waarvoor dank.
En... hierbij maken we weer eens een niet zo vaak voorkomend zijstapje naar de provinciale dames, waar we ook mee beginnen.

1. Aranka Van den Eynde, KFC Schoonbroek (Vrouwen 2e provinciale B)  speelde tegen Moldavo C als diepe spits. Al na de eerste aanval benutte ze een strafschop, na een half uur was het prijs met een rake boogbal, en op slag van rust knalde ze de bal precies in de kruising. Met twee treffers na de pauze maakte Aranka er een "Vijfklapper" van, en bij deze 3 - 5 uitoverwinning scoorde ze dus alle vijf de goals.

2. Bavo Schoelynck, SK Peulis (3e provinciale A)  is niet de enige die de laatste weken na zijn invalbeurt méér dan één keer scoorde, maar zijn twee goals vielen in de toch wat verrassende 2 - 4 uitzege van Peulis tegen de sterke promotiekandidaat Puursica. Bavo (27 jr.) kwam in de ploeg toen er nog vijfentwintig minuten te spelen waren, en niet zoveel later maakte hij twee goals op twee minuten tijd.

3. Mikail Bektas, FC Turk Sport Antwerpen (4e provinciale B)  deed al na zes minuten alle monden openvallen met een schoonheid van een goal. Hij nam een verre voorzet vanop de zijkant in één keer op de slof en zijn unieke volley verdween in de verste hoek en buiten bereik van Hove-keeper Alexis Dieltiens. Daarna gingen Mikail en zijn ploeg op dat élan verder, en ze maakten er uiteindelijk 4 - 0 van.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 20 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 1 FEBRUARI 2024

Van de 93 gespeelde wedstrijden eindigde er geen enkele op nul-nul, en dat is voor zover we weten toch wel vrij zeldzaam. Voor de rest werd er in totaal 371 keer gescoord en dat is zo'n beetje rond het gemiddelde. Daar waren vier hattricks en twee "Klavertjes" bij. Naast de makers daarvan zetten we er in ons rijtje van vandaag ook een uitblinkende goalie bij, en met hem beginnen we.
1. Levi Van der Taelen, doelman van Sporting Tisselt A (1e provinciale)  ging na de met 0 - 1 gewonnen uitwedstrijd tegen leider Bevel op de schouders, want vriend en vijand waren het er over eens dat hij een sublieme prestatie leverde. Levi, 29 jaar jong en op de top van zijn kunnen, ranselde alle kansen en "gemaakte" goals uit zijn doelvlak en dreef zo de Bevelse aanvalslijn meermaals tot wanhoop.

2. Kenzo Van Santvoort, KFC Zwarte Leeuw B (4e provinciale C)  zal zich zaterdagavond 27 januari nog wel een tijdje herinneren. Hij maakte samen met zijn jonge collega-leeuwen de trip naar Antwerpen Noord, waar hij bij de 1 - 4 in de eerste helft al drie keer scoorde. De thuisploeg prikte voor de rust nog wel tegen, maar in een pittige tweede helft moesten ze ook kapitein Kenzo's vierde goal toestaan.

3. Giovanni Huysmans, Excelsior Bouwel (4e provinciale F)  hebben we een hele tijd gemist in deze rubriek, want de "Bouwelse Bomber" verscheen hier de laatste keer in november 2022, ook toen met een "Klavertje". Giovanni, die intussen 34 lentes telt en nu ploegkapitein is, scoorde bij de 9 - 1 zege tegen Alberta Geel twee keer voor en twee keer na de rust, en daarmee bracht hij zijn totaal op 18 stuks.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 20 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 18 JANUARI 2024

We beginnen onze eerste "Drie" van 2024 met niet één maar twee "Extra Vermeldingen" van spelers die een toch wat vergelijkbare prestatie afleverden. Pieter Heremans (23 jr.) van KSK Wavria A (2e provinciale A) mocht twintig minuten voor tijd invallen en scoorde in die korte periode twee keer, waardoor het 6 - 2 werd tegen Tor Deurne A. En de 22-jarige Yentel Brants van Minderhout VV uit 3e B viel tegen Achterbroek na 55 minuten in bij een 0 - 0 stand, en hij scoorde een loepzuivere hattrick die MVV de 0 - 3 uitzege opleverde.
We telden op de zeventiende speeldag 389 goals en daar waren naast vier hattricks ook twee "Klavertjes" bij die hun verdiende plaats op ons verhoogje krijgen. Maar we beginnen onze rubriek met een speler die met drie treffers zijn ploeg vanuit een verloren positie naar de winst bracht en zo de hoop op het behoud deed oplaaien. De gewonnen wedstrijd was immers een belangrijk "zespuntenduel".
1. Julian Vermeiren, K Horendonk FC (3e provinciale B)  vierde vorig jaar naast het kampioenschap ook zijn 30e verjaardag. In het degradatieduel tegen Aartselaar A slikte zijn ploeg eerst twee goals en ook na de 1 - 2 zag het er somber uit voor Horendonk. Maar dan kwam Julian "uit zijn pijp", en na zijn gelijkmaker schudde hij in stijl nog twee treffers uit zijn mouw, goed voor de 4 - 2 en de driepunter.

2. Oliver Bitto, Tubantia Borgerhout (4e provinciale B)  wordt hoe langer hoe meer een fenomeen in het provinciale voetbal. Ook bij de 1 - 7 uitzege tegen de "Bees" van de City Pirates leverde hij opnieuw vier goals af die zijn totaal op 38 brengen. En ook dit "Klavertje Vier" verdeelde Oliver weer mooi over de twee helften. Benieuwd of hij na deze vijfde vermelding in onze "Drie" er nog méér bij zal doen.

3. Jef Tilborghs, K Heibos SV (4e provinciale C)  is één van de sterke pionnen bij de KSV, dat momenteel co-leider is en dit seizoen een dusdanig mooi parcours aflegt dat de promotie wenkt. In met burenstrijd tegen Putte SK (5 - 3) scoorde Jef de eerste twee goals maar de gasten kwamen terug gelijk. Ook na zijn derde goal deden ze dat opnieuw, maar na zijn vierde was het pleit in deze superderby beslecht.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 20 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 21 DECEMBER 2023

Al was het totaal aantal gescoorde doelpunten met 326 eenheden het laagste weekendtotaal van het lopende seizoen, er waren toch nog acht hattricks bij en één "Klavertje Vier" dat we onder de noemer "speciaal" kunnen catalogeren, net als één van die hattricks.
Verder kregen we een mooie tip om een uitblinker op te nemen in onze "Drie" en hem zo eens dik verdiend in de kijker te zetten.

1. Oliver Bitto, Tubantia Borgerhout (4e provinciale B)  staat al voor de vierde keer op ons podium, deze keer met de vier goals die hij maakte bij de 7 - 1 zege tegen Zwijndrecht B. Hij zit in totaal aan 34 stuks en mocht Oliver, een Tsjechische student van 22 en boordevol voetbaltalent, nog hier blijven om zijn studies verder te zetten, dan zien we hem toch een sprong hogerop maken. Gratulujeme Oliver !

2. Mouâd Tauil, Ekeren FC (2e provinciale A)  is een rijpe twintiger die in de match tegen KFC Putte A de meest dominerende thuisspeler was. Bij de 5 - 1 zege was hij goed voor maar liefst drie assists en twee beauty's van goals. Mouâd scoorde na een schitterende solo de eerste goal, maakte zijn tweede met een magistrale lob en heeft tot nu 12 assists en 7 doelpunten achter zijn naam staan. Chapeau !

3. Senne Dierckx, KFC De Kempen TL A (1e provinciale)  knipperde samen met zijn ploegmaats even met de ogen toen zijn "oude" ploeg en promotiekandidaat Retie in deze hoogstaande en intense Kempische derby uitliep naar een 2 - 0 voorsprong. Maar na de rust slikte KBSK een rode kaart. Daar profiteerde De Kempen volop van en Senne draaide met 3 goals op rij het dreigende verlies om in een zege.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 22 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 14 DECEMBER 2023

We beginnen onze voorlaatste "Drie" van 2023 met de cijfers: 386 goals, waaronder tien hattricks, één "Klavertje" en twee "Vijfklappers", en met deze laatste twee categorieën konden we deze week ook onze rubriek vullen.
1. Jarne Bouwmeester, KFC Walem (3e provinciale A)  was hier in november al te gast met een "Klavertje Vier", maar in de gewonnen derbytopper tegen KFC Katelijne (0 - 9) dat nochtans gedeeld derde was, "ontplofte" hij blijkbaar helemaal. Met 2 goals voor en 3 na de rust speelde Jarne zich helemaal in de kijker bij zijn ploeg, die met 63 goals voor en slechts 14 tegen momenteel te sterk is voor de rest.

2. Jens Van Loon, Alberta FC Schilde (4e provinciale C)  liet ook al vijf treffers noteren bij de monsterzege tegen Antwerpen Noord A, dat de 0 - 13 nederlaag tegen de alweer erg sterke leiders met voldoende realiteitszin onderging en het verlies zeker niet dramatiseerde. Jens (33 jr.) maakte in de eerste helft al een goaltje, en hij maakte daar na de rust met vier extra rozen een memorabele "Vijfklapper" van.

3. Lennerd Veulemans, KFC Grobbendonk (4e provinciale E)  was alweer flink op dreef tegen rode lantaarn Lentezon B, dat voor de rust een achterstand pareerde maar in de tweede helft met 1 - 6 bezweek onder de aanvallen van de leider, die met Lennerd een topspits heeft die nu al de kaap van 20 goals rondde. Hij scoorde na de rust zijn tweede en maakte er op de valreep nog een "Klavertje" van.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 22 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 7 DECEMBER 2023

Het eerste weekend van december 2023 was een mijlpaal wat doelpuntenmakers betreft. Er werden niet alleen 11 hattricks gescoord maar ook 8 exemplaren van een "Klavertje Vier". Daarvan hadden we er wel eens eerder vier stuks in onze rubriek, maar acht is een absolute primeur en zeer uitzonderlijk, want dit maakten we niet eerder mee in twaalf jaar Voetbalexpress.

Overigens telden we in totaal 379 goals, en was er voor zeven van de twaalf koplopers puntenverlies: twee van hen speelden gelijk en maar liefst vijf verloren hun wedstrijd. Het kan dus in meerdere reeksen nog erg spannend worden in de tweede competitiehelft, die binnen twee weken begint. Dit weekend wordt immers speeldag 15 afgewerkt en dan zitten we halverwege het seizoen 2023-2024.

Maar dan.... hoe gaan we het podium van deze "Drie op een Rij" samenstellen...? We konden er moeilijk "Acht op een Rij" van maken, en daarom beslisten we om de makers van vier doelpunten niet apart maar per afdeling een verdiende plaats te geven. En dat is een duo uit tweede provinciale, een trio uit derde én een trio uit vierde provinciale, zodat we ze toch alle acht in de kijker kunnen zetten.

1. Ebrahima Sawaneh en Ruben Vanwelkenhuysen, respectievelijk van KVC Wilrijk en Excelsior Mariaburg A (beiden uit 2e provinciale A)  waren elk goed voor vier goals. Ebrahima, een rijpe dertiger, deed dat in de uitwedstrijd tegen Verbroedering Zwijndrecht A, dat met 1 - 7 verslagen werd, en Ruben stond vier keer op de goede plaats bij de ruime 8 - 0 overwinning tegen rode lantaarn Willebroekse SV.

2. Mitch Keusters, Tim Leemans en Glen Van Gasse konden de netten eveneens vier keer bol zetten. Mitch (van KFC Walem uit 3e provinciale A) deed dat bij de 6 - 0 thuiszege tegen KSV Schriek, Tim (van KFC Lint, ook uit 3e A) tijdens de 5 - 1 overwinning tegen Nielse SV A, en Glen (van Blauwvoet Oevel uit 3e C) in de spektakelmatch bij en tegen KFC Flandria, die eindigde in een Oevelse 3 - 5 zege.

3. Ruben Kustermans, Glenn Cavents en Cedriec Vanherck wisten alledrie met een "Klavertje Vier" hun ploeg op weg te zetten naar de drie punten. Ruben deed dat voor KSV Wildert dat met 3 - 6 won van leider Alberta FC Schilde (4e provinciale C). Glenn maakte bij de 5 - 0 zege tegen KFC Lentezon B vier van de vijf goals, en Cedriec deed dat eveneens bij de zaterdagse 2 - 5 zege tegen KFC Herenthout.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 22 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 30 NOVEMBER 2023

Na alweer vier uitgestelde provinciale wedstrijden begint er hier en daar misschien al wel wat ongerustheid te ontstaan over nieuwe eventuele wedstrijddatums, zeker omdat de vooruitzichten qua winterse toestanden in de volgende weken reëel zijn, maar het CDVV (Competitions Department Voetbal Vlaanderen) is daar volledig voor gewapend, ook al omdat er heel wat ruimte is in de kalender.

Er bleven dus 90 duels over waarin er 376 doelpunten werden gescoord, gemiddeld meer dan 4 per wedstrijd. Daar waren onder andere zes hattricks en drie "Klavertjes" bij, en vanzelfsprekend mogen de drie auteurs daarvan plaatsnemen op ons wekelijkse podium.

1. Mattias Bertels, Zwaluwen Olmen (2e provinciale B)  gaf zijn visitekaartje af in de met 1 - 4 gewonnen match tegen Sint-Job A. Hij werkte na een dikke tien minuten de eerste serieuze Olmense aanval af met de 0 - 1 en deed daar even later ook de 0 - 2 bij. Op het half uur maakte Mattias (24 jr.) daar een hattrick van, en net voor het wedstrijdeinde speelde hij zich in deze rubriek met zijn vierde goal.

2. Kurtis Eshun, K Rumst SK (4e provinciale A)  tilde op zijn eentje het aantal gemaakte doelpunten van zijn ploeg van 7 naar 11. De "Bees" van Mariekerke-Branst slikten een 4 - 1 nederlaag tegen de rode lantaarn, waarbij de jonge Eshun zich blijkbaar volledig thuis voelt. Hij scoorde rond het half uur drie goals op tien minuten tijd, en maakte daar in de tweede helft een perfect "Klavertje Vier" van.

3. Niels Taels, FC Netezonen (4e provinciale F)  is een jonge dertiger die ondermeer in maart 2020 en november 2022 te gast was met respectievelijk een "Vijfklapper" en een "Klavertje". Dat laatste deed hij opnieuw op het veld van Alberta Geel, dat uiteindelijk met 1 - 4 verloor. Niels verdeelde zijn vier doelpunten deze keer netjes over de twee helften en was maakte dus alle "Eindertse" doelpunten.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 22 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 23 NOVEMBER 2023

We hebben deze week weer een "E.V.", een "Extra Vermelding" dus. Die is voor Wannes Ooms van K Bevel FC (1e provinciale) dat, na de stap terug van twee jaar geleden, vorig seizoen de titel en de promotie pakte en momenteel de trotse leider is in de hoogste provinciale reeks, mét de eerste periodetitel al op zak.

Wannes (27 jr.) was vorig jaar deze tijd al eens te gast met een "Klavertje Vier", maar wat hij bij de ruime 7 - 0 zege tegen 's Gravenwezel-Schilde presteerde was uniek. Hij deed wat de Braziliaanse legende Pélé ooit deed op het WK 1970: hij verstuurde een verre bal vanaf de middellijn. Die ging toen nét naast, maar dat deed Wannes beter, want zijn lob belandde recht in het bezoekende doel.
De drie verkozenen van onze wekelijkse rubriek verdienen hun plaats absoluut in onze galerij: een uitblinkende doelman, een al even opvallende linksachter en een jonge doelpuntenmaker die een schitterend "Klavertje Vier" liet noteren.

Voor de rest telden we drie hattricks bij de 298 gescoorde goals, het minste aantal tot nu toe, mede vanwege de acht afgelaste wedstrijden en één gegeven forfait, maar gemiddeld was het nog altijd 3,5 doelpunten per duel.

1. Laurens Siemons, doelman van FCS Mariekerke-Branst A (1e provinciale)  speelde een dijk van een match tegen KBSK Retie, dat ons inziens volop mag mikken op de eindronde. Zij konden Laurens op het uur verschalken om een achterstand weg te werken en staken meteen een tandje bij, maar FCS maakte de 1 - 2, en in de laatste 10 minuten ranselde Laurens alle "gemaakte" thuisdoelpunten weg.

2. Nick Van Look, Ekeren FC (2e provinciale A)  blies vorig jaar dertig kaarjes uit. Tegen Wavria A speelde hij een formidabele wedstrijd als linksachter, schakelde regelmatig zijn man uit om een zuivere pass te geven, en deed ook heel goed verdedigingswerk. Als kroon op het werk schoot Nick 10 minuten voor tijd van buiten de zestien met een wereldgoal de 1 - 0 eindstand binnen, récht in de winkelhaak.

3. Ryan Withofs, KFC Sint-Job B (4e provinciale C)  kende een begenadigde zaterdagavond tegen Antwerpen Noord A, dat uiteindelijk met 6 - 1 verloor. Deze jonge twintiger speelde zich recht in de scoutingsverslagen en zijn prestatie werd als "subliem" gecatalogeerd. Ryan scoorde immers in elke helft twee keer, goed voor een "Klavertje Vier" en daarbij was de ene al mooier en weergalozer dan de andere.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdagavond om 22 uur. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 16 NOVEMBER 2023

Het zat er dik in dat de vele derbytoppers een uitgebreide lijst aan kanshebbers voor onze "Drie" zouden opleveren. Dat merkten we dan ook aan de ingestuurde suggesties, die deze week in aantal een flink stuk hoger lagen dan de beschikbare plaatsen. Mocht uw voorstel deze keer niet weerhouden zijn, dan kan die een volgende keer misschien wél beloond worden met een vermelding, dus blijf ons mailen.

Er zaten bij de in totaal 387 gescoorde doelpunten trouwens ook tien hattricks, en ook dat leverde een aantal logische suggesties op, waarvoor onze oprechte dank. Maar... er waren ook drie spelers die in het afgelopen voetbalweekend goed waren voor een "Klavertje Vier" en u weet dat dit een garantie is voor een plaats op ons wekelijks schavotje.

1. Jarne Bouwmeester, KFC Walem (3e provinciale A)  draagt de achternaam van een gekende voetbalfamilie waarvan de naam klinkt als een klok, en die al een aantal opvallende spelers opleverde zoals ondermeer vader Hans (ex-Lierse). Jarne telt 23 lentes en maakte in de met 0 - 10 gewonnen uitwedstrijd bij Nielse A twee goals in elke helft, en daarmee scoorde hij een "Klavertje" met een gouden randje.

2. Jordi Denisse, FC Alberta Schilde (4e provinciale C)  stond net als zijn ploeggenoten scherp voor de strijd tegen leider Sint-Job B, dat echter door diverse omstandigheden met 10 - 1 van de mat werd geveegd. Met deze toch wat onverhoopte zege greep Alberta voor het eerst in haar bestaan een koppositie, mede dankzij Jordi, die voor de rust drie goals scoorde en er in de tweede helft nog eenje bij deed.

3. Thomas Vinckier, KFC Lint B (4e provinciale D)  heeft zijn tienertijd nog maar net achter de rug. Hij werd de meest omringde speler na de gewonnen wedstrijd tegen Zennester Hombeek, dat een reëel uitzicht had op de top-drie maar nu met 5 - 3 de duimen moest leggen. Thomas deed eerst de monden openvallen met een loepzuivere hattrick, en precies op het uur maakte hij daar een "Klavertje Vier" van.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 9 NOVEMBER 2023

Bij het einde van de eerste periode, die trouwens op een paar plaatsen nog niet helemaal werd afgesloten, hebben we voor onszelf eens even wat cijfers op een rij gezet. Daar hebben we een paar feiten uitgefilterd en dat ziet u op de tweede en derde plaats in onze "Drie".

Wat doelpunten betreft, daar noteerden we met een totaal van 347 het laagterecord tot nu toe. Met zeven hattricks was ook daar de oogst niet al te groot, maar we zagen wel een "Vijfklapper", vijf treffers in één wedstrijd dus, en daar beginnen we ook mee.

1. Lotfi Hadouch, VV Herleving Lippelo (4e provinciale A)  is een jonge twintiger die de goal weet staan, en dat is nog rustig uitgedrukt. In de eerste acht duels van dit seizoen scoorde hij evenveel keer, en bij de 0 - 9 uitzege tegen Oxford B maakte hij in de eerste helft al een zuivere hattrick. Na de rust deed hij daar nog twee goals bij, een pure "Vijfklapper" dus. En daarmee brengt Lotfi zijn totaal op dertien.

2. Nathan Pepermans, doelman van FC Oppuurs A (2e provinciale A)  is één van dé sterkhouders van zijn team, dat tot nu toe slechts één keer verloor. In de beslissende en met 0 - 3 gewonnen uitmatch bij concurrent Ekeren FC pakte Nathan uit met ondermeer vier cruciale reddingen, inclusief twee stuks bij een één-op-één situatie, goed voor een clean sheet, de eerste periode én een eindrondeticket.

3. Red Boys Elzestraat, uit (4e provinciale D)  krijgt van ons ook een eervolle vermelding. Bij het afsluiten van de eerste periode kregen ze, met zes stuks, van alle provinciale ploegen het minste goals tegen, weliswaar uit negen duels, maar dat is slechts 0,66 per wedstrijd, goed voor een voorlopige 3e plaats. De Red Boys misten vorig seizoen de promotie in extremis, en mogelijk volgt er nu een nieuwe kans.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 2 NOVEMBER 2023

Deze week delen we graag een E.V. uit. We geven een "Extra Vermelding" aan de ploeg die de eerste periodetitel pakte in de hoogste provinciale afdeling. Dat is K Bevel FC, de laatste tien jaar een stabiele tweedeprovincialer en sinds vier seizoenen een vaste waarde in eerste, al zit daar één stapje terug bij naar tweede.

Vorig seizoen werd Bevel kampioen in tweede provinciale A en won het daar de tweede én de derde periode. Na hun promotie voegen ze daar nu de derde periodetitel op rij aan toe. Niet helemaal uniek, want White Star won vorig seizoen alledrie de periodes in 2e B, maar toch absoluut een extra vermelding waard omdat Bevel bij het tweede "debuut" in eerste provinciale daar meteen de periodetitel pakt.
Over dan tot de orde van de dag... In een voetbalweekend waar er 420 doelpunten werden gescoord, en waarbij er ook 9 hattricks zaten, noteerden we twee "Klavertjes" en één "Revolver", zes stuks in één duel dus. En daarmee beginnen we onze rubriek ook.
1. Oliver Bitto, Tubantia Borgerhout (4e provinciale B)  is een echte doelpuntenmachine. Mede dankzij zijn goals staat Tubantia op een mooie tweede plaats in de klassering, en mogelijk betekent dat na een dozijn seizoenen eindelijk een zicht op promotie. Oliver (22 jr.) frommelde tegenstander VC Deurne bij de 14 - 0 zege met 2 treffers voor en 4 na de rust helemaal in elkaar, een pure "Revolver" dus.

2. Nando Van Looy, Tubantia Borgerhout (4e provinciale B).  Naast Oliver, wiens naam zonder twijfel al in meerdere scoutingsboekjes genoteerd staat, speelde ook diens ploegmaat Nando zich in de kijker. Hij scoorde één keer op het half uur en toen VC Deurne in de laatste tien minuten met negen man verder moest, deed hij daar op vijf minuten tijd een hattrick bij, goed voor een "Klavertje Vier".

3. Willem Van Gool, FC Oppuurs A (2e provinciale A)  passeerde een paar jaar geleden de kaap van dertig lentes, en zijn ervaring zal zeker van pas komen in de jacht op de terugkeer naar eerste provinciale. In de met 6 - 2 gewonnen derby tegen Willebroekse zette Willem eerst een vroege achterstand terug recht met met twee goals op rij, en hij deed er daar in het laatste kwartier nog twee bij.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 26 OKTOBER 2023

Er werd 374 keer gescoord op de vorige speeldag en daarmee is dat het minste weekend-aantal tot nu toe. Daarbij zat er één "Klavertje" en zes hattricks, waarvan we er een wel heel uitzonderlijke uitvissen. Daarnaast maken we een zijstapje naar de provinciale dames, want ook daar vonden we een prestatie die het waard is om in deze rubriek vermeld te worden.
1. Yente Moons, VC Mortsel OG B (4e provinciale B)  is een jonge belofte die al na drie minuten de score opende tegen de "Bees" van Antwerpen Noord, die in een pittige partij met 10 - 2 verloren, nadat ze vanaf het uur met negen man verder moesten. Dat liet Yente echter niet aan zijn hart komen, en hij scoorde in de tweede helft nog drie keer binnen een kwartier en leverde zo een "Klavertje Vier" af.

2. Marijn Gielis, KFC Zammel (4e provinciale F)  was hier vorig seizoen al twee keer te gast met vier goals, en nu met een hele speciale hattrick. In de met 5 - 2 gewonnen wedstrijd tegen Ranst B schoot Marijn even voor de rust uit zijn slof. Als scorende spits benadrukte hij zijn kwaliteit met drie goals. Niet uitzonderlijk misschien, maar hij scoorde die op drie minuten tijd, en dat moet een absoluut record zijn.

3. Lodie Schuurmans, KFC Schoonbroek (dames 2e provinciale B)  is een rijpe twintiger. Ze is één van de sterkhouders in haar ploeg die meedraait in de subtop en het bezoek kreeg van Vosselaar B, dat uitliep naar 2 - 3. Daarbij maakte Lodie de tweede goal, maar na de rust "ontplofte" ze helemaal. Ze scoorde maar liefst zes goals op rij, zodat ze bij de 8 - 3 eindzege zeven (!) van de acht thuisgoals maakte.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 19 OKTOBER 2023

Met 414 gescoorde doelpunten zaten we alweer boven de vierenhalf gemiddeld per wedstrijd, en we zagen vorige maandag al dat er op verscheidene velden gelukkig weer heel wat spektakel te zien was, ondanks de eerste koude. En opnieuw eindigde er slechts één wedstrijd op 0 - 0.

We telden naast twee "Klavertjes" die uiteraard hun plaats krijgen in onze "Drie" in totaal negen hattricks waar we er, mede door een suggestie, eentje hebben uitgevist, maar we beginnen met de twee spelers die vier keer scoorden. En we zijn weer benieuwd of Oppuurs B, de enige nog resterende ploeg met het maximum, dat ook nu zaterdagavond (uit tegen Tisselt B) opnieuw zal kunnen vasthouden.

1. Jelle Van Praet, KFC Volharding Wintam (3e provinciale A)  is de kaap van dertig alweer een klein aantal jaren gepasseerd, maar in de met 4 - 1 gewonnen thuismatch tegen Hallaar was daarvan niets te merken, want hij was op dreef als een jong veulen en scoorde alle vier die thuisgoals. Met twee stuks voor de rust en evenveel in de laatste minuten bezorgde Jelle zichzelf dus een mooi "Klavertje Vier".

2. Marnix Willockx, KFC Katelijne A (3e provinciale A)  is een tiener die met zijn 18 lentes een mooie voetbaltoekomst heeft, want in de uitwedstrijd tegen het sterke Schelle Sport A scoorde hij vier keer. Zijn eerste maakte hij bij een 1 - 0 achterstand en nadat Schelle in de tweede helft uitliep tot 4 - 2 schonk Marnix in de laatste tien minuten met twee doelpunten zijn ploeg alsnog een waardevol puntje.

3. Andreas Destoop, K Zandhoven SK (1e provinciale)  heeft een verleden bij ondermeer Antwerp en Cappellen. Hij werd ingehaald om in de voetsporen te treden van monument en doelpuntenmachine Tristan Dermaut, na diens voetbalpensioen. Niet zo simpel, maar nu lijkt Andreas zijn plaats gevonden te hebben, want met drie fraaie goals zette hij KZSK op weg naar een 4 - 1 zege tegen leider Bevel.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 12 OKTOBER 2023

We konden vorig weekend de iets dikkere truien nog gerust thuislaten, maar vermoedelijk duiken we vanaf volgend weekend met een scherpe bocht de herfst in. Benieuwd of met de dalende temperaturen ook het aantal goals hetzelfde gaat doen, want met 425 treffers, waaronder 9 hattricks, zaten we op speeldag zes alweer bijna aan gemiddeld 5 per wedstrijd. En slechts één duel eindigde op 0 - 0.

Het schavotje van onze "Drie" wordt deze keer bevolkt door drie spelers die elk goed waren voor een "Klavertje Vier" en het is toch wel uitzonderlijk dat er daarvan twee in dezelfde wedstrijd werden gescoord, en vooral dat het de twee ploegkapiteins waren die vier keer raak troffen. En... we zijn ook benieuwd of Oppuurs B (4e A) en VV Duffel (4e D) ook na speeldag zeven hun maximum zullen behouden.

1. Kevin Vandenbergh, K Ramsel FC (3e provinciale A)  haalde vier keer uit in de uitwedstrijd bij de Molenzonen uit Hallaar, die heel de match in de achtervolging moesten. Met de 4 - 5 eindscore was het meesterschap en de vorm van de gasten iets te groot, met Kevin als exponent, want de jonge veertiger en ex-international was in elke helft goed voor twee treffers, zijn eerste "Klavertje" van dit seizoen.

2. Pieter-Jan Vercammen, FCM Hallaar (3e provinciale A)  was net als Kevin ploegkapitein in hun onderlinge confrontatie die dicht bij de "Klapper" aanleunde. De ervaren Pieter-Jan zet volgend jaar een drie voor zijn leeftijd maar hij is en blijft een sterke pion. Op slag van rust scoorde hij de eerste thuisgoal en in de tweede helft kwamen er daar nog drie bij, maar verder dan 4 - 5 kwam Hallaar niet meer.

3. Milan Peeters, K Hove Sport (4e provinciale B)  behaalde met zijn ploeg een onbetwiste 4 - 6 overwinning tegen nieuwkomer FC Warriors, die de overstap maakten vanuit de recreatieve reeksen. Hove scoorde binnen het halfuur vier keer en daar waren er al twee bij van frisse twintiger Milan. Meteen na de rust en even voorbij het uur maakte hij zijn derde en vierde goal, een memorabel "Klavertje".

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 5 OKTOBER 2023

We schreven vorige maandag al dat er alweer heel wat doelpunten werden gescoord, en dat is nog zwak uitgedrukt. Met maar liefst 433 stuks waaronder 11 hattricks werd het vorige weekrecord (417) verpulverd, en dan waren er nog vier duels die op 0 - 0 eindigden...

In 4e provinciale B en A werd er respectievelijk 53 en 54 keer raak getroffen, en voor zover we weten zijn ook dat recordcijfers. Het zat er dus logischerwijze dik in dat we drie doelpuntenmakers zouden kiezen, en ook hier is er een primeur bij, waar we ook mee beginnen.

1. Lars Gladines, KFC Lint B (4e provinciale D)  scoorde maar liefst 8 keer in de ongelijke strijd tegen KFC Katelijne B, dat met 5 - 9 verloor. Met 3 stuks voor en 5 na de rust maakte hij een "Spider", de eerste uit onze geschiedenis. En hoewel het Katelijne-bestuur de Bees deze week begrijpelijkerwijze uit competitie haalde, mag Lars zijn (officieel verdwenen) prestatie toch in zijn mémoires schrijven.

2. Wannes Janssens, KFC Broechem (2e provinciale B)  kwam vorige maandag al even in beeld bij onze "Klapper van de Week", een memorabele en niet te verzinnen uitwedstrijd waarin Broechem de thuisploeg met 5 - 8 op de knieën kreeg, al kon het daar ook tien-tien geworden zijn. Wannes scoorde een hattrick in elke helft, zes goals dus, meteen goed voor onze eerste "Revolver" van dit seizoen.

3. Brahim Bougrine, FCS Mariekerke-Branst B (4e provinciale A)  was een van de meest opvallende spelers in de ook al ongelijke strijd tegen Nielse B, dat de tegengoals de hele wedstrijd lang om de oren zag vliegen. Na een partij éénrichtingsvoetbal werd het uiteindelijk 13 - 0 voor de fusieploeg, en daarbij liet Brahim met twee goals in de eerste helft en drie in de tweede een zuivere "Vijfklapper" noteren.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2023

Ook nu werd er weer flink gescoord in de provinciale reeksen. Met 387 stuks was dat geen record maar wel een redelijk hoog getal.
Daar waren onder andere 7 hattricks bij waarvan we er eentje op ons schavotje zetten omdat die wel heel speciaal was.

Voor de andere twee plaatsen kijken we terug naar de eerste competitiemaand van het nieuwe seizoen, meer bepaald naar de ploegen die het meest scoorden en het minste doelpunten tegen kregen. Ploegen? Inderdaad, dat doen we af en toe ook eens in deze rubriek.

1. Casper Van Mol, K Heibos SV (4e provinciale C)  neemt eind dit jaar afscheid van zijn tienerjaren. Mede dank zij hem raast het pas gepromoveerde Heibos momenteel door de eerste competitiemaand, mét een 12 op 12. Het bezoekende Antwerpen Noord A werd met 6 - 0 verslagen en daarbij scoorde Casper een speciale hattrick: allemaal in de eerste helft, en dat op vijf minuten tijd. Chapeau kerel !

2. KVC Wilrijk, (2e provinciale A)  sloot de maand september af met het grootste aantal gemaakte doelpunten. Met 21 stuks scoorde de ploeg het meeste van alle 192 provinciale teams, en bovendien kregen ze slechts 2 tegentreffers. Er werd trouwens stevig geïnvesteerd door het ambitieuze clubbestuur, en het zal voor de reeksgenoten zo goed als zeker erg moeilijk zijn om dit KVC van de titel te houden.

3. KFC Walem, (3e provinciale A)  is één van de twee provincialers die in vier wedstrijden nog geen enkele goal moest toestaan. Die andere ploeg is KV Bonheiden A uit 2e A, maar zij maakten "slechts" zes goals en hebben acht op twaalf, terwijl het nog ongeslagen Walem aan kop gaat en al 15 keer raak trof. De ploeg gaat dus blijkbaar na de nét gemiste promotie door op het élan van vorig seizoen.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 21 SEPTEMBER 2023

Na speeldag drie kozen we onze eerste "Extra Vermelding" van dit seizoen, een titel die we enkel geven voor een echt wel uitzonderlijke prestatie. Die "E.V." is voor Wout Van Diest van KSK Kasterlee (3e provinciale C) die in de zomer overkwam vanuit de jeugd van KVC Westerlo. Hij is 18 jaar jong en nam bij de 4 - 0 zege tegen de buren van KSV Oud-Turnhout allevier de goals voor zijn rekening.

Wout rondde na een half uur een schitterende solo af met een perfect schot in de verste hoek, tikte op het uur een tweede keer binnen, liet een kwartier voor tijd alles en iedereen achter zich met zijn derde goal en maakte even later zijn "Klavertje Vier" compleet na een unieke en met de "buitenkant voet" getrapte lob, die vele monden deed openvallen en die zo zijn talent benadrukte. Proficiat !
Voor de tweede week op rij werd het doelpuntenrecord verpulverd. Dat was vorige week gestegen naar 408, en op de derde speeldag werd het 417, méér dan 4 gemiddeld per wedstrijd dus. En... het waren trouwens niet enkel B-ploegen die hoge scores tegenkregen.

We telden maar liefst dertien hattricks, vier "Klavertjes" en een eerste "Vijfklapper" die we combineren met één van die Klavertjes omdat die door twee ploegmaats gescoord werden. En o ja, nog bedankt voor de doorgestuurde suggesties, waarvan we er echter een paar moesten opzijleggen, maar wat niet is.....

1. Semiuel Mandei en Samir Amajoud, beiden van BO Beerzel (4e provinciale D)  stonden aan het kanon in de met 12 - 0 gewonnen wedstrijd tegen de "Bees" van KFC Katelijne, die in elke helft zes treffers slikten en ook in de derde competitiematch niet tot scoren kwamen. Daarbij liet Semiuel een echte "Vijfklapper" noteren terwijl zijn ploegmaat Samir er een mooi "Klavertje Vier" van maakte.

2. Kadir Yilmaz, KFC Ranst A (1e provinciale)  is een rijpe en vooral ervaren twintiger die tot nu toe al goed is voor zeven doelpunten. Thuisploeg Loenhout had de handen vol met Ranst, dat Kadir in de eerste helft zijn eerste treffer zag scoren. Na de rust moest LSK af en toe aan de noodrem trekken, wat Ranst uiteindelijk drie strafschoppen opleverde die door Kadir alledrie benut werden. Eindstand 0 - 4.

3. Tom Vandeput, KSC Mechelen (4e provinciale D)  was ook al flink op dreef tegen KFC Putte B, één van die B-teams in 4e D, waar er in totaal 48 gescoord werd, zes gemiddeld dus. Tom trof bij de 9 - 1 zowel voor als na de rust twee keer raak en als we de commentaren mogen geloven zullen dat zeker niet zijn laatste doelpunten zijn. Concurrent Elzestraat is dus gewaarschuwd voor de komende derby.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 14 SEPTEMBER 2023

Met 408 gescoorde doelpunten werden de 390 stuks van de eerste speeldag alweer de geschiedenisboeken in geschreven, en onze verwachting dat dit voorlopige record een tijdje zou blijven staan kwam dus totaal niet uit. Wat wel opviel is dat er veel gescoord werd in 4e provinciale, en dat vooral de B-ploegen een beetje als kanonnenvlees dienden.

Bij die 408 goals zaten er 9 hattricks en 6 exemplaren van een "Klavertje Vier" die we traditiegetrouw altijd een plaatsje geven in deze rubriek, en waarvoor we nu een kunstgreep moeten doen om ze toch als "Drie op een Rij" het internet op te kunnen sturen. Daarom vermelden we ze twee aan twee, een soort "duo-show" dus.

1. Marwan Radi en Tycho Deckers, Schelle Sport B (4e provinciale A)  zijn twee jonge ploegmaats die allebei geboren werden in 2002. Ze scoorden elk 4 keer in de met 12 - 1 gewonnen wedstrijd tegen de tieners en twintigers van Oxford B. Marwan zette binnen de 20 minuten al een hattrick in de boeken en deed er op het uur nog een treffer bij. En Tycho verdeelde zijn "Klavertje" over de twee helften.

2. Oliver Bitto en Jan De Vos, Tubantia en Oxaco-Boechout (4e provinciale B)  vormen vandaag ons tweede duo. Met Oliver, die hier vorige week ook al te gast was met een opvallende hattrick, heeft zijn club blijkbaar een sterke troef in handen. De B's van Antwerpen Noord gingen met 7 - 1 de boot in. En ook Jan was met vier doelpunten eveneens op schot bij de 2 - 7 uitzege tegen Zwijndrecht B.

3. Kenneth Ceulemans en Peter Stals, Rupel-Boom B en Zennester Hombeek (4e provinciale A en D)  delen broederlijk ons wekelijkse podium. Het "Klavertje" van Kenneth was erg opvallend, want hij maakte die vier goals allemaal voor de rust tegen Mariekerke-Branst B (eindstand 0 - 5). En Peter scoorde bij en tegen KFC Putte B eerst een hattrick, en op het uur maakte hij zijn vierde. Hier werd het 1 - 7.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 7 SEPTEMBER 2023

Er werd heel wat gescoord op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen, maar liefst 390 stuks zelfs, en het is nog maar de vraag of dat aantal snel overtroffen zal worden. Daarbij telden we 14 hattricks, en daarvan kozen we er twee speciale uit. Daarnaast zetten we een uitblinkende doelman in de kijker, die in deze eerste "Drie op een Rij" van dit seizoen geflankeerd wordt door de twee drievoudige doelpuntenmakers.
1. Oliver Bitto, Tubantia Borgerhout (4e provinciale B)  zal de eerste speeldag van dit seizoen niet snel vergeten, denken we. Nadat de jongens van Ternesse B tegen "den Tuub" bijna zeventig minuten lang de brilstand vasthielden kregen ze een eerste doelpunt binnen, en even later begon Oliver aan zijn hattrick die de eindscore op 0 - 4 bracht, en waarvoor hij slechts een dikke tien minuten nodig had.

2. Toon Van Den Langenbergh, doelman van KFCE Zoersel (2e provinciale B)  leverde 90 minuten lang een opvallende prestatie in de met 0 - 1 gewonnen uitwedstrijd tegen OG Vorselaar, dat aanvankelijk wat naar adem moest happen maar daarna het overwicht had en erg dicht bij de openingsgoal kwam. Die viel echter aan de overkant, en ook in de rest van de wedstrijd hield Toon zijn netten zuiver.

3. Jente Berghmans, KVC Booischot (3e provinciale A)  was een erg belangrijke pion bij de 6 - 2 zege tegen KFC Katelijne A. In de eerste helft scoorden beide ploegen één keer en dat was een billijke ruststand, maar na de verfrissingen liet Jente eerst twee goals noteren op evenveel minuten, en daarna maakte hij ook zijn derde. Goed voor een zuivere hattrick dus, en die scoorde hij op slechts 15 minuten tijd.

>>> Indien een doelman of veldspeler van uw ploeg een sterke of opvallende wedstrijd speelde, een uitzonderlijke prestatie leverde bij een spelfase of een beslissende actie deed, dan kan u die speler tippen als kandidaat voor onze "Drie op een Rij" van donderdag.

Uw suggestie moet wel binnen zijn voor dinsdag middernacht. Stuur zijn naam en eventueel een korte motivatie door via onze pagina "Contact", of stuur een mail naar Voetbalexpress@proximus.be, en we bekijken of de speler in aanmerking komt voor een plaats in deze rubriek. Alvast bedankt !


LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E 4e Provinciale F

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B
3e Provinciale A 3e Provinciale B 3e Provinciale C


DRIE OP EEN RIJ - SEIZOEN 2023-2024

Tijdens de competitie kiezen we elke donderdag de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Uiteraard kunnen het aantal gescoorde doelpunten of een uitzonderlijke prestatie een paar van de redenen zijn om een plaatsje in onze "Rij" te krijgen, maar voor de rest kan een vermelding eender welke aanleiding hebben.