Klapper van de Week
Update: 25/09/2023 om 11:12u
Extra Allerlei Klapper van de Week
Laatste update: 25/09/2023 om 11:12u
Steun Voetbalexpress.
Een éénmalig bedrag.
Vermelding onbeperkt in tijd.
Stuur ons een bericht via de pagina "Contact"
Meer info...
Je persoonlijke computerdokter
www.btasupportnet.com
Krokuslaan 68, 2460 Lichtaart
Meer info...
DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2023-2024

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een duel waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

** Een suggestie voor de "Klapper", waarbij er ook nog extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur. Dat kan via onze contactpagina. Of stuur uw suggestie door via SMS of WhatsApp (0495.10.80.82).

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.
- Voor de "Klappers" van het vorig seizoen 2022-2023, klik hier.

Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 25 SEPTEMBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A :
KFC Lint A - K Ramsel FC, uitslag 4 - 4.

Voor de tweede week op rij was het voor ons selecteren, afvinken en kiezen om de plaatsen in onze rubriek te verdelen. Met vijftien kandidaten op onze eerste lijst, inclusief een aantal suggesties (waarvoor dank), was die keuze niet meteen evident, maar uiteindelijk hebben we de knoop kunnen doorhakken. Vooral in de hoogste reeks was er nogal wat spektakel te zien, en de eerste twee nét-niet plaatsen zijn dan ook voor duels uit die afdeling.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Berlaar-Heikant - K Loenhout SK (1e provinciale), uitslag 3 - 4. Met een nul op negen was de motor van de thuisploeg nog altijd niet aangeslagen, maar na hun 1 - 0 en de gelijkmaker tilde de ploeg de stand naar een veelbelovende 3 - 1. Even voor de rust hing Loenhout die score terug gelijk, en na een spannende tweede helft leek de 3 - 3 ook de eindstand te worden, maar net voor tijd greep LSK de zege.

* White Star Schorvoort - K Bevel FC (1e provinciale), uitslag 2 - 3. Deze clash tussen de twee gepromoveerde leiders lokte heel wat kijkers die een opwindend duel zagen waarin de thuisploeg de score opende, maar nog voor de rust 1 - 2 achter kwam. Op het uur bracht een strafschop hen de 2 - 2 op, maar even later scoorde een sterk Bevel opnieuw, meteen goed voor 12 op 12 en de ongeslagen koppositie.

* KFC Herselt - OG Vorselaar (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. Beide ploegen speelden vorig seizoen in eerste provinciale. Toen wonnen ze allebei hun thuiswedstrijd en ook nu hadden ze elk 4 op 9. OGV opende de score en na de Herseltse gelijkmaker liepen ze uit naar een 1 - 3 voorsprong. De wenkende drie punten werden er echter maar ééntje na een sterk thuisoffensief met twee goals in de laatste minuten.

* K Boechoutse VV - Tubantia Borgerhout (4e provinciale B), uitslag 3 - 2. De zenuwen stonden gespannen met het bezoek van de nog ongeslagen leiders, die snel scoorden en dat na de gelijkmaker in de tegenstoot opnieuw deden. Deze 1 - 2 ruststand bleef staan tot 5 minuten voor tijd toen KBVV er 2 - 2 van maakte. In de extra lange en wat verhitte blessuretijd scoorde Boechout zelfs de derde goal.
KFC Lint A - K Ramsel FC

Vorig seizoen speelden beide teams voor het eerst in de geschiedenis tegen elkaar, met een zege voor Ramsel en een gelijkspel in de terugwedstrijd. Lint was voor deze speeldag één van de drie leiders met negen op negen, terwijl Ramsel zes punten telde maar ook scherp stond voor deze topper, én er ook meteen uiterst gemotiveerd "invloog".

Dat resulteerde al bij een van hun eerste aanvallen in de 0 - 1, na een niet te houden afstandsschot van Artuur Engelen die hierbij echter een spierletsel opliep en vervangen moest worden. Zijn ploegmaat Jitse Helsen verhoogde na een dik kwartier die voorsprong en nadat Ramsel in de volgende minuten wat kansen miste was het thuisspeler Tim Leemans die er 1 - 2 van kon maken.

En Tim was hiermee blijkbaar gelanceerd, want hij zette op slag van rust ook de 2 - 2 op het scorebord. En dan de tweede helft: die begon slecht voor de bezoekers, want nadat ook doelpuntenmaker Jitse Helsen uitviel was het aan de andere kant opnieuw Tim Leemans die een schitterende actie bekroonde met zijn derde treffer, een hattrick dus en een 3 - 2 voorsprong.

De Lintenaars staken meteen daarna nog een extra tandje bij en Kyo Oenang scoorde tien minuten later ook de 4 - 2. Boeken toe en drie punten zou je zeggen, maar met nog een kwartier voor de boeg schoot de intussen 40-jarige maar nog altijd gevaarlijke ex-international Kevin Vandenbergh met een vrije trap de 4 - 3 op het scorebord.

Ook het laatste deel van de wedstrijd was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Er kwamen kansen aan beide kanten maar pas een minuut voor tijd viel de beslissing: bezoeker Yannick Janssens, even na de rust ingevallen, kopte de 4 - 4 eindstand binnen. Dat was voor hem en voor iedereen bij Ramsel trouwens ook een bijzonder emotioneel moment, na het overlijden van zijn moeder.

Scheidsrechter Ramazan Anil leidde deze "Klapper van de Week" die een spektakel- en propagandawedstrijd werd en eigenlijk twee winnaars verdiende. Hij trok in totaal vijf keer geel waarvan eentje voor Ramsel, dat nu gedeeld vierde wordt en volgende week het bezoek krijgt van Sint-Amands uit het rechtse rijtje. Lint slikte vier gele kaarten, staat nu gedeeld tweede en speelt volgende week thuis tegen Hallaar, momenteel op een gedeelde vierde plaats.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 18 SEPTEMBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale :
K Vosselaar VV - KFC De Kempen TL A, uitslag 5 - 3.

Een dik dozijn wedstrijden haalde onze eerste lijst, en wat ons op speeldag drie onder andere opviel is dat er weer heel wat doelpunten gescoord werden, al waren er ook vier duels bij waar het 0 - 0 bleef. Er stonden ook een aantal derby's geprogrammeerd waarvan er veel verwacht werd, maar die verwachtingen werden niet overal waargemaakt. We moesten in elk geval een tijdje selecteren en kiezen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSK Oosthoven - KFC Linda Olen (3e provinciale C), uitslag 3 - 3. Deze wedstrijd tussen twee traditieclubs kende vooral na de rust een spannend verloop. De eerste helft werd afgesloten met een Olense 0 - 1 voorsprong maar na de pauze liep de thuisploeg uit tot een schijnbaar beslissende 3 - 1. In de laatste minuten sloegen de gasten echter terug met de aansluitingstreffer en een benutte strafschop.

* VC Herentals - K Noordstar VV (3e provinciale C), uitslag 3 - 3. Dit was één van de derby's die absoluut aan de verwachtingen voldeed. Beide ploegen misten hun start een beetje maar dat verhoogde hun motivatie. In het derde kwartier zette VCH een 0 - 1 achterstand om in 2 - 1 en meteen na de rust gingen ze erop en erover, maar hun wenkende zege werd in de spannende laatste minuten nog een draw.

* FC Rupel-Boom B - K Schelle Sport B (4e provinciale A), uitslag 2 - 4. Een vroege penalty zette de bezoekers op achterstand maar ze scoorden vrij snel de gelijkmaker. Na een interessante eerste helft kwam de thuisploeg opnieuw voor maar een uitstekend spelend Schelle B veegde ook deze tegenslag weg met maar liefst drie goals op rij, goed voor de drie punten én een gedeelde leidersplaats.

* FC Netezonen - VV Laakdal (4e provinciale F), uitslag 4 - 2. Deze klassieke superderby tussen de twee dorpsgenoten leverde alvast een tevreden kassier op. Even voor het kwartier nam de thuisploeg de leiding. Op slag van rust scoorden de bezoekers de gelijkmaker en daar deden ze in de tweede helft ook de 1 - 2 bij, maar in een opwindend laatste halfuur grepen de Netezonen met drie goals de zege.
K Vosselaar VV - KFC De Kempen TL A

Met twee gelijke spelen startte Vosselaar de competitie een beetje in mineur, maar er is volgens de kenners voldoende kwaliteit aanwezig om op het linkse rijtje te mikken. Dat geldt trouwens ook voor De Kempen TL, dat 4 op 6 haalde en zoals altijd flink gemotiveerd was voor deze klassieke derby.

De wedstrijd brak vrij snel open met een benutte strafschop van bezoeker Senne Dierckx. Even later zette KVV'er Guy Geudens zijn ploegmaat Berre De Vry op weg naar de gelijkmaker, maar binnen de minuut kopte opnieuw Senne Dierckx aan de andere kant de 1 - 2 op het scorebord.

Dat werd ook de ruststand, maar de ruim opgekomen supportersschare zou pas een echte derby zien in de tweede helft, die begon met de gelijkmaker van Brett Van De Kerkhof: 2 - 2. Het tempo en de intensiteit verhoogden en toen Brett op twintig minuten voor het einde opnieuw scoorde nam de thuisploeg met deze 3 - 2 voorsprong een duidelijke optie op de drie punten.

En die optie werd een minuut later nog groter toen Guy Geudens er op aangeven van Berre De Vry zelfs 4 - 2 van maakte. Toch gaf een goed en gemotiveerd spelend FC De Kempen zich nog niet gewonnen en Floriaan Maes scoorde een dikke vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer.

Het bleef ook na deze 4 - 3 ook in de laatste minuten uiteraard erg spannend maar de aandringende bezoekers konden KVV-doelman Jordy Borgmans niet meer verschalken, en in de laatste minuut schoot Seppe Smits de winnende 5 - 3 tegen de touwen. Daarmee springt zijn ploeg over De Kempen naar een gedeelde vijfde plaats in de klassering.

Scheidsrechter Jakub Stefanski leidde deze "Klapper van de Week" en trok één keer geel voor de bezoekers die volgende zaterdagavond 's Gravenwezel-Schilde A op bezoek krijgen, momenteel 14e met twee schamele puntjes. Vosselaar stapt op zondag de bus in richting Klein-Brabant, waar ze fusieclub FCS Mariekerke-Branst A partij zullen geven, na drie speeldagen 8e in de stand.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 11 SEPTEMBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
K Achterbroek VV - K Horendonk FC, uitslag 4 - 3.

Vele liters plat water en nog meer liters zweet "kleurden" het waarschijnlijk laatste extreem zomerse weekend van deze competitiestart. Uitzonderlijke omstandigheden dus, en dat geldt ook voor de eindscores, want in slechts twee van de 96 wedstrijden bleef het 0 - 0.

Wat onze keuze van deze week betreft, daar stegen twee wedstrijden ver boven het gemiddelde uit. Ze kenden allebei wel een zo goed als identiek scoreverloop, en enkel op basis van het derbygehalte kozen we één van die twee uiteindelijk tot de "Klapper" van de week.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FCS Mariekerke-Branst - K Loenhout SK (1e provinciale), uitslag 4 - 3. De gasten bevestigden hun sterke openingsmatch met twee goals op rij, en ook na de gelijkmaker deden ze daar nog eentje bij: 1 - 3. Na een flinke bolwassing benutte de FCS na de rust een strafschop, en in een spannend laatste kwartier werd hun verhoogde inzet ook beloond met twee goals en de niet echt meer verwachte overwinning.

* RFC Blaasveld - VVH Lippelo (4e provinciale A), uitslag 2 - 4. De zenuwen stonden op scherp in deze klassieke derby waarin de gasten eerst scoorden. Dat deden ze opnieuw na de gelijkmaker en zo werd er gedraaid met 1 - 2. In een intense tweede helft hing Blaasveld de bordjes meteen terug gelijk, maar VVH nam in de laatste 20 minuten de partij terug in handen en beloonde zichzelf met twee goals.

* K Hove Sport - TOR Deurne Pirates B (4e provinciale B), uitslag 6 - 2. De eindcijfers doen anders vermoeden, maar de thuisploeg had het aanvankelijk niet breed tegen een gemotiveerd TOR, dat tot twee keer toe een achterstand pareerde en net na de pauze zelfs de 2 - 3 scoorde. Hove kwam op het uur toch gelijk, en pas in het laatste kwartier konden ze de moegestreden gasten met drie treffers afmaken.

* K Heibos SV - Excel Mariaburg B (4e provinciale C), uitslag 3 - 2. Ondanks de drukkende zaterdagavondhitte was er flink wat spektakel te zien vlakbij de Kalmthoutse Heide. De gasten namen voor de rust tot twee keer toe de maat van Heibos, dat zich ging verfrissen met een 0 - 2 achterstand en pas een paar minuten voor tijd kon scoren. In de sensationele extra tijd deden ze er daar onverhoopt nog twee bij.
K Achterbroek VV - K Horendonk FC

Na een periode van zes jaar, waarin de thuisclub ook een seizoen mocht proeven van 2e provinciale, stond deze derby opnieuw op het programma. Horendonk rondde de vorige competitie op het nippertje af met de titel en de promotie naar de interessante reeks 3e B, met daarin ondermeer vijf naaste buren.

Beide ploegen openden de competitie met een 1 - 1 gelijkspel en ze stonden uiteraard allebei gemotiveerd aan de aftrap voor een redelijk aantal supporters. Die zagen bezoeker Julian Vermeiren na twintig minuten de 0 - 1 scoren maar Robbe Lambrechts zette daar tien minuten later de 1 - 1 tegenover.

Dat leek ook de ruststand te worden maar de bal verdween in de laatste minuut via Horendonkenaar Wout Van Den Bergh in het eigen doel, zodat de thuisploeg kon gaan afkoelen met een 2 - 1 voorsprong. Die tegenslag leek bij de gasten ook na de rust nog wat door te werken, en met de 3 - 1 van Ruben Vermeiren nam een aandringend KAVV meteen een optie op de driepunter.

Maar de bezoekers staken een stevig tandje bij en dat leverde ook wat op, toen Ruben's naamgenoot Julian Vermeiren even voorbij het uur twee keer op evenveel minuten de netten bol zette. Zo maakte Julian alvast zijn hattrick compleet en konden de laatste twintig minuten weer alle kanten op.

Met nog een kwartier te spelen maakte Robbe Lambrechts er echter 4 - 3 van voor Achterbroek. Ondanks een Horendonks eindoffensief en een aantal spannende fases aan beide kanten bleef deze stand ook na de blessuretijd op het scorebord staan en werd deze Polderderby achteraf met het nodige gerstenat besproken.

Door deze zege komt Achterbroek op een voorlopige gedeelde tweede plaats en blijft Horendonk staan op een enkel puntje, maar dat zal ze volgende zaterdagavond ongetwijfeld motiveren in de thuiswedstrijd tegen Sporting Burcht. De KAVV speelt dan opnieuw een superderby bij en tegen de naaste buren van Nieuwmoer. Yannick Van Cakenberghe was de scheidsrechter van dienst, en hij gaf twee keer geel aan beide ploegen.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 4 SEPTEMBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
K Minderhout VV - Zandvliet Sport A, uitslag 5 - 3.

We begonnen de nieuwe competitie met twaalf reeksen van zestien ploegen, voorlopig een unicum. Bovendien waren er op de openingsspeeldag 48 van de 96 wedstrijden op zaterdag geprogrammeerd, precies de helft dus, en ook dat was een primeur.

De nazomer werkte blijkbaar op heel wat velden inspirerend, want er werden maar liefst 390 (!) doelpunten gescoord. Daar waren er 45 bij die in de laatste vijf minuten en in de blessuretijd vielen, en die al dan niet beslissend waren voor de einduitslag.
>> En onze eerste "Klapper" van het seizoen 2023-2024 is die naam gezien het scoreverloop in elk geval méér dan waard.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KV Hooikt - KFC Brasschaat (2e provinciale A), uitslag 2 - 3. Na 9 seizoenen stonden de clubs opnieuw tegenover elkaar in de competitie. KVH kwam al meteen op 1 - 0 en nog voor het half uur werd dat 2 - 0. Net voor de rust hing Brasschaat de bordjes echter terug gelijk, en die stand bleef ook in een spannende tweede helft staan, maar in de laatste minuut grepen de gasten de zege met hun derde treffer.

* KSK Oosthoven - VC Herentals (3e provinciale C), uitslag 5 - 4. De gepromoveerde thuisploeg rondde de eerste aanval af en zette zo meteen de toon tegen VCH, vorig seizoen nog in tweede. Een enthousiast KSK deed er nog drie bij en nadat Herentals tegenscoorde werd het zelfs 5 - 1. Na de rust kwamen de bezoekers terug tot 5 - 4, maar even voor het einde brak een zware blessure hun ritme.

* KSC Maccabi - VK Heindonk (4e provinciale A), uitslag 3 - 5. Het werd op zijn zachtst gezegd een pittige partij, waarin de eerste helft werd afgesloten met 0 - 1 en de gelijkmaker meteen na de rust viel. Op de rand van het laatste kwartier werd het 2 - 1 voor Maccabi, dat echter dubbel geel én de 2 - 2 slikte, waarna VK nog 3 keer scoorde en de thuisploeg na drie rode kaarten met zeven man eindigde.

* KFC Grobbendonk - KFC Wechelderzande (4e provinciale E), uitslag 3 - 3. Er was inzet en spektakel genoeg in deze derby, waarbij de thuisploeg al snel de score opende. Een half uur later werd het zelfs 2 - 0 maar na de rust kwam een erg gemotiveerd Wechel terug gelijk. Na een intense tweede helft verzilverden ze in de extra tijd een betwiste strafschop, maar in minuut 96 scoorde de thuisploeg de 3 - 3.
K Minderhout VV - Zandvliet Sport A

Het ambitieuze MVV, dat vorig seizoen de eindronde voor promotie speelde, liet deze openingswedstrijd verplaatsen naar zaterdag om 18 uur, zodat de spelers op tijd "Minderhout-kermis" zouden kunnen gaan vieren. Zandvliet Sport was uiteraard niet gekomen om ze dat met een zege te laten doen, en bij de eerste echte aanval maakte Yianni Van Mirlo er 0 - 1 van.

Dat kwam even aan bij de thuisploeg, die een kwartier later gelijk kwam door Joeri Matheeussen en even later geluk had toen de bal via bezoeker Ray Mensah in het Zandvlietse doel verdween. Jordi Maes zette de Polderjongens echter op slag van rust op 2 - 2.

De tweede helft zou er eentje worden om duimen en vingers bij af te likken. Op het uur zette Sean Vos de 2 - 3 op het scorebord, maar nog geen vijf minuten werkte MVV-er Rens Van Gog die achterstand van zijn ploeg weg met de 3 - 3.

Met nog een kwartier te spelen viel de zeventienjarige Milan Donckers in, en hij maakte er bij zijn eerste baltoets 4 - 3 van, een mooie binnenkomer dus. Van 2 - 3 naar 4 - 3, dat brak de veer toch wel een beetje bij de bezoekers, die even later ook Minderhoutenaar Dries Janssens met een vrije trap de beslissende vijfde thuisgoal zagen scoren.

MVV speelde de laatste tien minuten efficiënt uit en sloot zo de wedstrijd af met een 5 - 3 zege die ze ook aan de kop van het klassement zet. Acht goals in totaal dus, en dat was alvast voor de toeschouwers maar zeker voor de spelers een mooie inzet van de kermis.

Scheidsrechter Paul Janssens leidde deze "Klapper van de Week". Hij trok in totaal drie gele kaarten, waarvan eentje voor Zandvliet, dat volgende zondag het bezoek krijgt van VC Wijnegem A, dat de eerste wedstrijd nipt won van SV Aartselaar. En op zaterdag 9 september maakt Minderhout de verplaatsing naar Berchem Sport B. Aftrap om 19u30.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E 4e Provinciale F

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B
3e Provinciale A 3e Provinciale B 3e Provinciale C