Klapper van de Week
Update: 04/12/2023 om 14:04u
Extra Allerlei Klapper van de Week
Laatste update: 04/12/2023 om 14:04u
U bekijkt de niet-mobiele weergave. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Onafhankelijk maandblad
www.demaand.be
Meer info...
Je persoonlijke computerdokter
www.btasupportnet.com
Krokuslaan 68, 2460 Lichtaart
Meer info...
DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2023-2024

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een duel waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

** Een suggestie voor de "Klapper", waarbij er ook nog extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur. Dat kan via onze contactpagina. Of stuur uw suggestie door via SMS of WhatsApp (0495.10.80.82).

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.
- Voor de "Klappers" van het vorig seizoen 2022-2023, klik hier.

Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 4 DECEMBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B :
FC Merksem - Sporting Burcht FC, uitslag 4 - 3.

Met 25 kandidaat-klappers op onze eerste lijst en zelfs nog 18 na een tweede selectie was het alweer bijna een dartspijltje gooien om onze wekelijkse keuze te maken. Er waren vooraf ook een heel pak potentiële toppers en derby's geprogrammeerd, maar die brachten niet allemaal het verhoopte spektakel, al vlogen de doelpunten ondanks de eerste echte kou op meerdere plaatsen in het rond.

We proberen ook altijd wat rekening te houden met de geografische ligging en de klassering, maar deze week is onze rubriek qua keuze zowat de moeilijkste tot nu toe. Dat betekent ook nu weer dat we een groot aantal spelers en supporters moeten teleurstellen, maar we blijven herhalen dat het seizoen lang genoeg is. En o ja, wat de doelpuntenmakers betreft, daarover gaan we deze week eens zwaar moeten nadenken hoe we onze donderdagse "Drie op een Rij" gaan aanpakken... Wordt dus vervolgd.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Berlaar-Heikant - KBSK Retie (1e provinciale), uitslag 5 - 1. De thuisploeg kende een vrij zwakke eerste periode maar lijkt nu op weg naar boven. Dat bewezen ze in hun duel tegen het sterke en tweede geklasseerde KBSK, dat koud gepakt werd met twee vroege goals. Na de rust herpakten de Retienaars zich wel maar uiteindelijk zorgde een gedreven Heikant voor een toch wat onverwacht ruime zege.

* KFC Linda Olen - K Noordstar VV (3e provinciale C), uitslag 1 - 2. Deze Zuid-Kempische derby was er eentje die wél aan de verwachting voldeed. Qua inzet en spektakel was het nauwelijks te merken dat dit een duel uit het rechtse rijtje was, en nadat de Olenaars de score openden duurde het tot het uur voor Noordstar gelijkmaakte. En in een spannend laatste kwartier deden ze daar de winnende goal bij.

* Tubantia Borgerhout - FC Turk Sport (4e provinciale B), uitslag 0 - 3. De bezoekende leiders telden twee punten voorsprong op de thuisploeg en het werd dan ook een erg pittige topper. Op slag van rust benutten de gasten een strafschop en ze verdubbelden even na de rust die score. In een wat verhitte sfeer slikte Tubantia daarbij een tweede rode kaart, waarvan Turk Sport optimaal kon profiteren.

* KFC Heultje - KSC Wiekevorst (4e provinciale F), uitslag 1 - 2. Qua verloop was deze superderby er eentje om in te lijsten. Top drie-ploeg Heultje kwam al na twee minuten op achterstand na een ongelukkige own-goal en had zijn werk met een gemotiveerd Wiekevorst, dat net voor het uur de 1 - 1 moest toestaan. Daarna zette de thuisploeg alles op alles, maar even voor tijd kregen ze de tweede goal binnen.
FC Merksem - Sporting Burcht FC

De afwezigen hadden misschien gelijk wat de bijtende kou betreft, maar zeker niet qua spektakel, want hoewel dit een duel uit het rechtse rijtje was zorgden beide ploegen voor een memorabele zondagnamiddag. Burcht promoveerde vorig seizoen naar derde provinciale na het behalen van de titel en Merksem deed twee jaar geleden hetzelfde. Ze speelden in het verleden slechts twee keer tegen elkaar in competitieverband. Dat was in het seizoen 2016-2017, en ze wonnen toen elk hun thuismatch.

De twee ploegen verloren hun vorige vier wedstrijden en dat zorgde uiteraard voor flink wat motivatie aan beide kanten. In een vrij gelijkopgaande eerste helft maakte bezoeker Robbe Vermeulen na twintig minuten de 0 - 1, maar bij de volgende thuisaanval zette Kevin Van Schaverbeke meteen de gelijkmaker op het scorebord, en dat was ook de start van drie dolle minuten.

Een minuut na die 1 - 1 maakte Bilal Malha de tweede Burchtse goal die zijn ploeg op 1 - 2 zette, maar vanaf de aftrap bracht Samuel Hubens de stand op 2 - 2. En nog was het niet gedaan, want bij de volgende thuisaanval scoorde Merksemnaar Jules Van Dam de 3 - 2.

Dat sneed de gasten toch een beetje de adem af en ze slikten ook een paar keer geel, maar thuisspeler Jules Van Dam liet het niet aan zijn hart komen en terwijl de sneeuw alles wit maakte liet hij de 4 - 2 noteren. Dat was ook de score bij de rust waarin Sportingtrainer Sven Pirot zijn jongens moest oppeppen, en dat was in de tweede helft ook te merken.

Ze kwamen gemotiveerd uit de kleedkamer en kregen ook wat kansen, en toen Bilal Malha met zijn tweede treffer van de namiddag de stand op 4 - 3 bracht groeide het geloof in méér, maar thuisdoelman Jonas Muller en zijn verdediging stonden pal, terwijl de Merksemse voorlijn eveneens kansen kreeg maar die niet meer kon benutten en ook Burchtkeeper Bram Gysbrechts niet meer gepasseerd werd.

Zo bleef het bij een krappe zege van FC Merksem dat van scheidsrechter Rayane El Mahjoub de vier enige gele kaarten van de wedstrijd kreeg. De ploeg blijft 10e maar krijgt wat meer zicht op het linkse rijtje en speelt volgende week uit tegen Berendrecht, momenteel 9e.

Ook Burcht, dat in deze "Klapper van de Week" dus twee keer op voorsprong kwam maar ook twee keer binnen de minuut een tegengoal incasseerde, speelt dan eveneens tegen een ploeg uit de Polder. Dat is de thuismatch tegen Zandvliet A, dat zevende staat.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 27 NOVEMBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C :
KFC Mol - KFC Pulle, uitslag 4 - 0.

Amai, wat een weekend ! Uitgerekend op de eerste echt koude en natte zaterdag en zondag waarop velen hun dikste muts, sjaal en trui uit de kast haalden was het spektakel geblazen op heel wat provinciale velden, in die mate zelfs dat wij op onze eerste lijst twintig (!) kandidaat-klappers opschreven, een record. Wat daarbij ondermeer opviel was dat van de tien koplopers die het terrein opliepen er twee niet verder kwamen dan een puntendeling (Bevel in 1e en Punt-Larum in 2e B).

Maar nog opvallender was dat vijf van die (co)leiders volledig in het zand (of de modder) beten : Ekeren FC in 2e A, Walem in 3e A, Wijnegem A in 3e B, KSC Mechelen in 4e D, en Pulle uit 3e C dat verloor van KFC Mol, een duel dat we mede daarom kozen als "Klapper". We moeten dus weer en tegen onze zin een aantal ploegen en supporters teleurstellen, maar blijf zeker uw suggesties doorsturen.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Sporting Club Duffel A - Ekeren FC (2e provinciale A), uitslag 3 - 2. De thuisploeg begon met drie punten achterstand op de leiders en bekroonde een sterke eerste helft met een 1 - 0 voorsprong. Even na de rust scoorden ze opnieuw maar een al even gedreven Ekeren hing de bordjes terug gelijk. In de spannende laatste 20 minuten trof Duffel opnieuw raak en de gasten werden niet meer beloond.

* KFCV Wintam - KFC Walem (3e provinciale A), uitslag 5 - 1. Met periode één op zak en slechts 9 tegengoals was het voor leider Walem toch even schrikken, want in het eerste halfuur liep Wintam vlot uit tot een 3 - 0 voorsprong. Na een bolwassing tijdens de rust vlogen de bezoekers er met frisse moed in maar ze werden gecounterd met 2 tegengoals en kwamen daarna niet meer verder dan de eerredder.

* RFC Zwaneven - KSK Kasterlee (3e provinciale C), uitslag 2 - 4. Beide ploegen zorgen de laatste tijd voor spektakel en ze zijn al bijna een vaste gast geworden. In deze fel beladen superderby kon RFC een greep doen naar de leidersplaats maar ze kwamen achter, en pas na de rust draaiden ze die stand om naar 2 - 1. Maar de KSK sloeg terug en in de laatste minuten maakten ze met 2 extra goals de zaak af.

* VVH Lippelo - KSC Maccabi (4e provinciale A), uitslag 3 - 4. Top-5 ploeg VVH leek met het bezoek van het nummer 13 een gemakkelijke namiddag tegemoet te gaan, zeker na hun openingsgoal. Die 1 - 0 werd even voor de rust wel gepareerd maar in de tweede helft scoorde VVH twee keer. Met nog tien minuten voor de boeg leek een 3 - 1 zege een feit, maar Maccabi scoorde op vijf minuten tijd nog drie keer.
KFC Mol - KFC Pulle

KFC Mol, zevende in de klassering, promoveerde twee seizoenen geleden. Huidig koploper KFC Pulle werd vorig jaar kampioen en haalde dit seizoen niet enkel de eerste periode binnen, maar het verloor ook na twaalf wedstrijden als enige ploeg in 3e C nog niet.

Vooral de thuisreputatie van middenmoter KFC Mol mag er zijn: al bijna 15 maanden werd er op eigen veld niet meer verloren in competitieverband, en nadat dit ook in de geschreven pers verscheen waren er logischerwijze en letterlijk veel ogen gericht op dit duel.

Ondanks de omstandigheden was er heel wat publieke belangstelling, en zij die nog wat in de kantine bleven misten al meteen de 1 - 0, want bij de allereerste thuisaanval zette kapitein Jan Vandamme zijn ploegmaat Brecht Cox op weg na de 1 - 0, en zo was Pulle meteen gewaarschuwd dat het voor hen geen gemakkelijke zaterdagavond zou worden.

Dat werd even later helemaal benadrukt toen spits Dennis Maes op snelheid de verdediging van Pulle het nakijken gaf en de voorsprong verdubbelde: 2 - 0. Maar de gasten herstelden het evenwicht in het spelbeeld en er kwamen wat kleine kansen, al kon ook Mol enkele keren dreigen bij standaardsituaties en een paar snelle counters.

Pulle-coach Kristof Van Nueten zette zijn jongens tijdens de rust op scherp, maar ook diens collega Guy Taels deed dat en hij zag zijn ploeg opnieuw op zoek gaan naar een treffer. Die kwam er na een zevental minuten ook: Jari Luysterborg was na voorbereidend werk van Jan Vandamme en Dennis Maes goed gevolgd en hij legde de 3 - 0 binnen.

Die derde tegentreffer sneed de adem van de gasten toch wel een beetje af en hun veer leek wat gebroken. Ze gaven zich echter nog niet gewonnen maar moesten dat op het uur toch doen nadat Jari Luysterborg een assist van sneltrein Dennis Maes afwerkte: 4 - 0.

In het laatste kwartier werd er niet meer gescoord en na een rondje applausvervangingen kon KFC Mol de drie punten op een verhoogje zetten, inclusief de vermelding "nog altijd ongeslagen in eigen huis". Al bij al was deze overwinning voor sommigen toch een kleine verrassing omdat koploper Pulle met vier tegengoals het hoofd moest buigen, maar de cijfers liegen uiteraard niet.

Scheidsrechter Patrick Cuypers leidde deze "Klapper van de Week" en haalde in een intense maar sportieve wedstrijd slechts één keer de gele kaart boven. Die was voor Pulle, dat leider blijft en volgende zondag Poppel op bezoek krijgt, momenteel negende. KFC Mol is nu vijfde en speelt dan opnieuw op zaterdagavond thuis in de derby tegen Wezel Sport B, dat op één puntje volgt.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 20 NOVEMBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A :
KV Hooikt - FC Oppuurs A, uitslag 4 - 3.

Met acht afgelaste wedstrijden en één forfait werd de spoeling in onze keuzetabel een beetje dunner, maar we konden toch een mooie lijst met kandidaten samenstellen. Daarbij sprongen er twee uit vanwege de eindstand en het scoreverloop, en deze laatste parameter besliste na lang wikken en wegen over onze uiteindelijke selectie, mét dank aan de bezoekers die ons een verslagje doormailden.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KBSK Retie - FCS Mariekerke-Branst A (1e provinciale), uitslag 1 - 2. De gasten hadden dringend punten nodig en ze vlogen er dan ook fel in. Retie had er zijn werk mee en even na de rust slikten ze een rake strafschop, maar op het uur kwamen ze gelijk en daarna werden ze meermaals van hun tweede goal gehouden. FCS scoorde die wél, en in de tumulteuze laatste tien minuten hielden ze die stand vast.

* K Kalmthout SK - Sporting Club Duffel (2e provinciale A), uitslag 2 - 1. Drie jaar na de herstart lijkt het alweer erg sterke SC Duffel op weg naar een derde promotie op rij. Het ruim opgekomen publiek zag een intens maar sportief duel waarin de gedreven thuisploeg zichzelf even na het uur beloonde met twee goals. Duffel scoorde nog wel tegen maar in de superspannende laatste minuten bleef het 2 - 1.

* K Gooreind VV - K Wuustwezel FC (3e provinciale B), uitslag 1 - 2. De vorige en altijd felbetwiste competitiederby was tien jaar geleden. De bezoekers rondden de eerste aanval af maar Gooreind benutte even later een strafschop. De inzet verhoogde en er vlogen nogal wat gele kaarten in het rond, ook in de tweede helft waarin het lang 1 - 1 bleef, maar 5 minuten voor tijd greep Wuustwezel alsnog de zege.

* KSC Wiekevorst - VV Laakdal (4e provinciale F), uitslag 6 - 5. Deze wedstrijd werd een echte spektakelmatch waarbij er 11 (!) goals vielen. De thuisploeg kwam voor de rust twee keer voor maar in de tweede helft maakte Laakdal gelijk. Die 2 - 2 ging op vijf minuten tijd naar 3 - 4, maar daarna naar 5 - 4 via een onhoudbare vrijschop en een lob vanop twintig meter. In de extra tijd zette de KSC de kers op de taart.
KV Hooikt - FC Oppuurs A

Momenteel lijkt KV Hooikt voldoende gewapend voor een nieuwe sprong naar boven, of op zijn minst voor de eindronde. De voorlopige gedeelde tweede plaats in de klassering was daar inderdaad al een aanwijzing voor, en met de komst van leider Oppuurs A keek menig supporter dan ook terecht uit naar deze topper tussen de runner-up en de koploper.

FC Oppuurs, tot twee jaar geleden verblijvend in eerste provinciale, staat de laatste tijd flink in de belangstelling, zowel met de A-ploeg als met de B-ploeg die beiden de eerste periodetitel pakten, en dat zegt toch wel veel over de organisatie en het gezond verstand van de clubleiders, die met twee punten voorsprong de trip naar Hooikt maakten.

Met meer dan vier goals gemiddeld per wedstrijd zijn de gasten erg trefzeker en ook nu openden ze na een klein kwartier de score via Ruben Peleman: 0 - 1. Meteen werd het een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. De thuisploeg scoorde net voor het halfuur de gelijkmaker en doelpuntenmaker Jens Pereira Fernandes deed er daar vijf minuten na de rust ook nog een tweede bij: 2 - 1.

Bezoeker Ruben Peleman stond tien minuten later ook opnieuw op de goede plaats om de gelijkmaker binnen te werken maar dat was nog niet alles, want met de derde Oppuurse treffer zette Jente Ceurvelts zijn ploeg op een 2 - 3 voorsprong. Dat was ook het begin van een paar dolle minuten waarin eerst Rik Vermeulen en de intussen 39-jarige doelpuntenmachine Sherjill Mac-Donald elk met een treffer de stand volledig omdraaiden naar 4 - 3.

In het laatste kwartier voerden zowel Oppuurscoach Toon Spiessens als zijn collega Marc Dyckmans drie vervangingen door en hoewel het spel van een vrij hoog niveau bleef hielden beide doelmannen hun netten zuiver, zodat Hooikt de spreekwoordelijke scalp van de koploper aan de riem mocht hangen na een spannende "Klapper van de Week" waarin ref Kim Petré slechts één keer geel toonde.

Deze overwinning levert KV Hooikt na een 27 op 30 ineens ook de leidersplaats op, die ze nu delen met Ekeren FC. Volgende week wacht hen een uitmatch tegen Groen Rood Katelijne, momenteel voorlaatste. Oppuurs A zal dan in een thuiswedstrijd tegen Verbroedering Zwijndrecht (twaalfde in de stand) moeten proberen om revanche te nemen, nadat hun reeks van 15 op 15 werd gestopt.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 13 NOVEMBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C :
RFC Zwaneven - KSV Oud-Turnhout, uitslag 5 - 5.

De kalendermaker programmeerde het "Wapenstilstandsweekend" blijkbaar als derbyweekend, want bij onze beoordeling vooraf noteerden we een twintigtal potentiële toppers en derbytoppers. Niet overal werd die verwachting ook ingelost maar uit de 17 (!) kandidaten op onze eerste lijst hadden we toch wel enige tijd nodig om te selecteren en te kiezen. En daarbij moesten we jammer genoeg een aantal verdiend genomineerde wedstrijden net onder het lijntje parkeren.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Vosselaar VV - White Star Schorvoort (1e provinciale), uitslag 1 - 3. Deze eerste competitiederby uit de geschiedenis lokte heel wat kijkers. Na een intense en spannende eerste helft en een blanco ruststand viel de thuisploeg even na het uur met tien man en ze slikten meteen twee strafschoppen op rij. Ze maakten nog wel de 1 - 2 maar al hun hoop verdween toen de gasten een derde keer scoorden.

* KFCV Wintam - Kalfort Puursica (3e provinciale A), uitslag 1 - 1. Naar deze druk bijgewoonde derbytopper werd al een tijdje uitgekeken, want het was vier jaar geleden dat ze een eerste keer tegen elkaar uitkwamen. Toen peuzelde Wintam hun buren op met 0 - 5 en 6 - 0 en ook nu openden ze de score. Maar Puursica kwam terug, en na een zinderende en geelgekleurde tweede helft bleef de derbyscore staan.

* K Horendonk FC - KVC Wijnegem A (3e provinciale B), uitslag 3 - 4. Ook deze week speelde een gemotiveerde thuisploeg zich in de kijker tegen de leider en kersverse periodekampioen uit Wijnegem, die een vroege achterstand wegveegde maar op slag van rust de 2 - 2 tegen kreeg. In de spannende laatste minuten scoorden beide teams opnieuw, maar de gasten maakten in de blessuretijd de winnende goal.

* Alberta FC Schilde - KFC Sint-Job B (4e provinciale C), uitslag 10 - 1. Met de eerste periodetitel op zak bewezen de gasten dat ze niet "zomaar" een B-ploeg zijn, maar ze kampten nu met nogal wat schorsingen. Het supergemotiveerde Alberta aasde op hun leidersplaats en ze vlogen er dan ook in met 7 goals (!) voor de rust en 3 erna, en dat zorgde voor een totaal onverwachte en ongeziene eindstand.
RFC Zwaneven - KSV Oud-Turnhout

De dorpsgenoten speelden na twaalf seizoenen voor het eerst opnieuw tegen elkaar en ze legden daarbij een memorabele wedstrijd op de mat, een duel dat alle ingrediënten voor een "Klapper van de Week" in huis had en dan ook de meest logische keuze daarvoor was.

Na de stap terug uit tweede provinciale greep Zwaneven vorige week net naast de eerste periode, maar er zal met hen rekening gehouden moeten worden bij de eindafrekening. KSVOT daarentegen kende na de promotie van vorig seizoen een mindere start maar na een 2 op 12 was hun motivatie voor deze derby optimaal.

Maar ook de thuisploeg startte de partij met inzet en daarbij leverde hun eerste aanval een strafschop op die door Mathias Deproost benut werd. Dat was een serieuze tik voor de gasten, die een tijd lang de wet van de sterkste moesten ondergaan en even voor de rust opnieuw Mathias Deproost ook de 2 - 0 zagen scoren.

Oud-Turnhout coach Rudi Baelus had tijdens de pauze dan ook flink wat herstelwerk en met een dubbele wissel herschikte hij wat pionnen. Dat leverde de 2 - 1 op via Dries Haest, maar vanaf de aftrap bracht thuisspeler Niel Van Tongerloo de score op 3 - 1.

Daarna verhoogde de spektakelwaarde zienderogen, zeker toen routinier Bjorn Seuntiens de aansluitingstreffer scoorde, maar even daarna zette Sjors De Backer Zwaneven terug op twee goals voorsprong: 4 - 2. Maar dat bleek olie op het vuur voor de gasten, want zij staken meteen een stevig tandje bij en namen de laatste tien minuten bijna volledig voor hun rekening.

De vele toeschouwers zagen Brendt Bisschops, Dries Haest en opnieuw Bjorn Seuntiens de score op 4 - 5 brengen en zo deed Oud-Turnhout een greep naar derbywinst, maar vanaf de aftrap stak Mathias Deproost daar een stokje voor met de ultieme gelijkmaker.

Dat deze 5 - 5 eindstand zorgde voor een nog lange nabespreking aan beide kanten is nog rustig uitgedrukt, en zowel de thuiskassier als de medewerkers in de kantine zullen deze wedstrijd ongetwijfeld noteren in hun dagboek. Derre Evers leidde deze derby en hij moest slechts één keer geel bovenhalen (voor KSVOT) in een wedstrijd die toch bol stond van de inzet.

Zwaneven blijft tweede op één punt van leider Pulle en moet volgende week naar VC Herentals uit het rechtse rijtje. Oud-Turnhout, nu dertiende, krijgt dan top-vijf ploeg Wezel Sport B op bezoek.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 6 NOVEMBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C :
KSK Kasterlee - KFC Beekhoek Sport, uitslag 3 - 0.

We telden van tevoren een dik dozijn derby's en daarbij zit ook onze "Klapper" van deze week. Geleidelijk aan kunnen we ook al wat meer potentiële toppers aanduiden, zeker tegen het einde van de eerste periode, waarbij het hier en daar toch wel echt spannend was. Ook in onze eerste "net-niet" wedstrijd was dat het geval. Proficiat aan de periodekampioenen !

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Ekeren FC - FC Oppuurs A (2e provinciale A), uitslag 0 - 3. Beide ploegen zaten in het kransje van 4 kandidaten voor de periodetitel. De gasten namen een vliegende start en rondden hun eerste aanval af, en ze deden daar voor de rust nog twee goals bij. Co-leider Ekeren kon zich nooit echt doorzetten en zag zo Oppuurs de eerste periode pakken, iets wat hun ongeslagen B-collega's ook al deden in 4e A.

* KFC Lint - KSV Schriek (3e provinciale A), uitslag 4 - 3. Dit was een intens, mooi op- en neergaand en met tien gele kaarten gekleurd duel tussen twee ploegen met evenveel punten. De bezoekers kwamen twee keer op voorsprong en dat deden ze na de rust opnieuw met de 2 - 3. Een kwartier voor het einde benutte Lint een penalty, en in een vrij warm wedstrijdeinde scoorden ze ook de winnende goal nog.

* Excelsior Essen - K Horendonk FC (3e provinciale B), uitslag 2 - 3. Dit felbevochten degradatieduel tussen de dorpsgenoten bewees nog eens dat in een klassieke derby de klassering vaak bijzaak is. Excelsior kwam twee keer op voorsprong maar de gasten kwamen telkens terug. In een spannende tweede helft bleef deze 2 - 2 lang staan, maar in de allerlaatste seconden greep Horendonk de overwinning.

* KSC Maccabi - K Reet SK (4e provinciale A), uitslag 4 - 6. De thuisploeg scoorde meteen, slikte dan twee tegengoals maar maakte daarna twee treffers en zette zich zo op een 3 - 2 ruststand. Subtopper Reet kwam echter gedreven uit de kleedkamers, maakte snel gelijk en bouwde de score even na het uur uit tot 3 - 5. Even daarna trof Maccabi opnieuw raak, maar Reet besliste de zaak met een late goal.
KSK Kasterlee - KFC Beekhoek Sport

Kasterlee speelde in de jaren 90 ondermeer in eerste en tweede provinciale en is momenteel aan het achtste seizoen in derde bezig. Beekhoek was heel wat jaren een stabiele tweedeprovincialer en sinds een vijftal seizoenen komt de club eveneens in 3e provinciale uit.

Beide ploegen legden een vergelijkbaar parcours af en ze stonden met gelijke punten op de gedeelde achtste plaats, goed dus voor een interessante superderby. De twee terreinen liggen immers op slechts vier kilometer van elkaar, en mede daardoor is de rivaliteit erg groot tussen de twee supportersclans, die elkaar traditiegetrouw met Bengaals vuurwerk proberen te overtreffen.

Ze waren in totaal met meer dan 700 en de Kastelse penningmeester was alvast een erg tevreden man. Van de vorige acht competitieduels won Beekhoek er vijf en werd er drie keer gelijk gespeeld, dus ook hij hoopte op deze zaterdagavond zonder twijfel op een thuisoverwinning in de derby, door sommigen blijkbaar "The Hate Game" genoemd.

De thuisploeg vloog er meteen in en een wat overweldigd Beekhoek hapte naar adem. Ze moesten het balbezit aan de KSK laten en kregen de 1 - 0 tegen toen hun doelman Philip Vangheel een knal van Tim Sterckx niet onder controle kreeg en Wout Van Diest de bal tegen de touwen joeg. Tim Sterckx maakte daar even na het halfuur met een fraai doelpunt 2 - 0 van, en dat werd ook de ruststand.

Beekhoektrainer Dieter Geerinckx stuurde zijn ploeg tijdens de rust wat bij en zijn jongens schoten iets beter uit de startblokken, maar Kasterlee pakte snel terug over, onder impuls van onder andere Kerim Hangisi die na een fraaie actie net naast besloot en daarna een ideale voorzet niet afgemaakt zag door Wout Van Diest.

Naarmate de wedstrijd vorderde sloeg de vermoeidheid bij de thuisploeg wel een beetje toe, maar de bezoekers waren niet bij machte om voor veel gevaar te zorgen. De KSK rook de eerste thuiszege in tijden en toen de ingevallen Jordy T'Syen diep in blessuretijd de 3 - 0 scoorde was de driepunter een feit. Zelden was er na deze derbyzege zoveel animo, gezang en verteer in de Kastelse kantine.

Hoewel de wedstrijd intens was bleef het op het veld zelf volledig binnen de sportieve normen en waarden, zodat scheidsrechter Mathijs Claessen slechts één keer een gele kaart uit de borstzak haalde. KSK Kasterlee klimt na deze zege naar de gedeelde zevende stek en speelt nu zondag uit tegen KVC Oostmalle, momenteel gedeeld vierde. Beekhoek krijgt dan het bezoek van middenmoter Noordstar.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 30 OKTOBER 2023

Met de negende speeldag kwam ook het eerste periodekampioenschap al even in het zicht, en in de helft van de twaalf provinciale reeksen is de eerste winnaar van die periodetitel dan ook nu al gekend. Die clubs zijn alvast verzekerd van de promotie-eindronde.

Dat verhoogde blijkbaar hier en daar de kriebels maar ook het spektakelniveau, want op onze eerste lijst schreven we vijftien kandidaat-klappers neer, wat onze taak ook een beetje moelijker maakte. Voor de rest viel het ons ook nu weer op dat er heel wat goals werden gescoord in de laatste vijf minuten en de extra tijd. We telden er maar liefst 53. Misschien een aandachtspuntje voor de trainers...


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* OG Vorselaar - Lentezon Beerse A (2e provinciale B), uitslag 3 - 2. Na een wat aarzelende competitiestart zijn beide teams aan een opgang bezig, en dat was ook onder andere te zien aan hun inzet. Ze scoorden elk één keer voor de rust en nadat de gasten op het uur op 1 - 2 kwamen sloeg OGV meteen terug. De wenkende puntendeling werd in de spannende laatste minuten echter nog een thuiszege.

* KFC Lint - KSV Bornem (3e provinciale A), uitslag 3 - 4. De bezoekers kwamen vorige week volop in beeld bij onze "Klapper" maar ze stonden daarbij aan de verliezende kant. Ze kwamen nu 0 - 2 voor maar Lint kwam terug en liep na de rust zelfs uit tot 3 - 2. In de drie sensationele laatste minuten ging de KSV er echter met twee treffers op en over, en die zege was meteen goed voor hun eerste punten.

* KVV Duffel - KSC Mechelen (4e provinciale D), uitslag 3 - 4. Er werd hard uitgekeken naar deze clash tussen de beide koplopers, die toch wel een mooi aantal supporters lokte. De thuisploeg opende de score maar de bezoekers gingen er in de eerste helft over met de 1 - 3. Na hun vierde goal kromde Duffel de rug en in een opwindend laatste deel scoorden ze nog twee keer, maar de KSCM hield stand.

* KFC Wechelderzande - KFC Halle (4e provinciale E), uitslag 3 - 2. Met de wenkende periodetitel in het achterhoofd scoorde Wechel bij de eerste aanval de 1 - 0 en die score bleef staan tot aan het uur. Toen kwam Halle gelijk maar even later verzilverde de thuisploeg een strafschop. Die 2 - 1 stond er nog tot even voor tijd toen Halle een foutje afstrafte, maar diep in de blessuretijd viel de derde thuisgoal.
K Zandhoven SK - KBSK Retie

De "Koninklijke Branddonk Sportkring Retie" is vooral na de fusie verder uitgegroeid tot een stabiele eersteprovincialer, en wat daarbij momenteel vooral opvalt is dat er volop wordt ingezet op voetballers uit het eigen dorp. Tegen Zandhoven stonden er zelfs en alweer veertien van de vijftien Retienaars op de "feuille".

Traditieclub "Koninklijke Zandhovense Sportkring" (met stamnummer 442) klom op een achttal seizoenen van 4e naar 1e provinciale na de succesvolle eindronde van vorig seizoen, en daar houden de ambities volgens sommigen in de toekomst waarschijnlijk niet mee op.

Beide clubs namen het in het verleden slechts één keer tegen elkaar op in de stilgelegde corona-competitie 2019-2020 toen Retie met 2 - 3 kwam winnen, en ook nu was rood-geel gebrand op een knalprestatie, zeker omdat ze gedeeld derde stonden met maar één punt achterstand op runner-up Zandhoven. Allemaal vintage-materiaal dus voor een mooie "Klapper van de Week".

Voor de lokale kassier was deze zaterdagavondmatch alvast een reden tot tevredenheid, want de bezoekers hadden een flink aantal supporters bij die, na een studieronde met wisselende kansen, konden juichen toen een vrije trap van Jari Breugelmans via thuisspeler Andreas Destoop de 0 - 1 op het scorebord zette.

Dat was ook onmiddellijk het sein voor de thuisploeg om de druk op te voeren en ze belaagden doelman Sem Leenaers meermaals, maar die hield samen met zijn verdediging stand en zo bleef de Retiese voorsprong staan tot aan de rust, waarin thuiscoach Frank Dirix logischerwijze weinig moeite had om zijn jongens te motiveren voor de tweede helft.

Dat bleek ook al snel want Zandhoven zette de bezoekende verdediging een heel stuk feller onder druk, maar die was nauwelijks te verschalken, en met keeper Sem Leenaers hadden ze bovendien een betrouwbaar sluitstuk. Dat herstelde ook het evenwicht wat terug en er kwamen nog kansen aan beide kanten maar geen goals, zodat de KBSK de drie punten mee naar Retie mocht nemen.

Met deze uitzege springt Retie naar een met Kontich en Antonia gedeelde derde plaats, achter leider en periodekampioen Bevel. Zandhoven, dat van ref Dennis Delarbre de drie enige gele kaarten van de partij kreeg, wordt nu vijfde met 2 punten achterstand en maakt volgende zondag de trip naar KFC Ranst, momenteel 8e. KBSK krijgt dan met 's Gravenwezel-Schilde A nummer 15 op bezoek.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 23 OKTOBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A :
KSV Bornem - SK Peulis, uitslag 3 - 4.

Onze overweging van vorige week dat met de koudere temperaturen misschien ook het spektakelgehalte zou kunnen dalen, kwam voor een gedeelte ook uit. Op onze eerste lijst geraakten we nauwelijks aan een tiental serieuze kandidaten, maar al bij al en na enig denkwerk konden we daaruit onze keuze toch vrij vlot maken.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSAV Sint Dimpna A - FC Punt-Larum (2e provinciale B), uitslag 1 - 2. Deze Geelse superderby was een opwindende en pittige partij waarin de bezoekende leiders al vroeg de openingsgoal scoorden. KSAV weerde zich vooral na de rust echter met alle macht en ze maakten ook gelijk maar slikten vijf gele kaarten en één rode, en in de extra tijd kregen ze net zoals vorige week het deksel op de neus.

* K Ramsel FC - KVC Booischot (3e provinciale A), uitslag 1 - 0. Ook deze Zuid-Kempische zaterdagavondderby werd druk bijgewoond en het feit dat beide ploegen gedeeld derde stonden gaf de wedstrijd nog wat extra pigment. Zowel de thuisploeg als de bezoekers trokken het vizier open maar allebei hielden ze de nul op het bord, tot Ramsel diep in de blessuretijd scoorde en in extremis de driepunter pakte.

* SV Noorse - FC Bucovina Loenhout (4e provinciale C), uitslag 5 - 4. De bezoekende ploeg, die volledig uit Roemeense jongens bestaat, scoorde zowel voor als na de rust en ook na de eerste en tweede Noorse tegengoal deden ze dat opnieuw. Maar met nog een kwartier te spelen bogen de thuisspelers deze 2 - 4 om in een gelijke stand, en in een fel betwist laatste deel scoorden ze ook nog een vijfde keer.

* KFC Heultje - VC Immer Oost (4e provinciale F), uitslag 2 - 2. Met een derde en vierde plaats in de klassering stond ook deze derbyclash extra bol van de inzet. De bezoekers openden al na twee minuten de score maar na een dik halfuur werd hun keeper uitgesloten en op slag van rust ging Heultje erop en over, maar in het laatste kwartier vielen ook zij met tien man, en VC sleepte er nog een gelijkspel uit.
KSV Bornem - SK Peulis

Na een dikke veertig seizoenen in vierde provinciale en de succesvolle promotie-eindronde in mei komt Peulis dit seizoen voor het eerst uit in derde provinciale, maar voorlopig zitten ze nog diep in het rechtse rijtje. Bornem beleefde in de vorige jaren drie degradaties op rij en had na de zevende speeldag van vorige week de rode lantaarn in de bestuurskamer staan.

Toch zorgden de beide ploegen voor een aangename wedstrijd die er mede door het afwisselend scoreverloop toch behoorlijk bovenuit sprong. Anass Boukandrouj zette Bornem binnen de tien minuten op voorsprong en de gasten moesten dus meteen aan de bak. Daarbij hadden ze met Hannes Lettany een bepalende speler in hun rangen, want hij maakte net voor het halfuur binnen de minuut twee goals.

Deze 1 - 2 was ook het signaal voor de thuisploeg om te reageren en dat deden ze even later ook met de gelijkmaker, die door Raja Sibtain Tasawar Iqbal tegen de netten werd gewerkt: 2 - 2 dus, en dat werd ook de ruststand.

Ook in de tweede helft bleef de partij op en neer gaan en toen Ilias Bachar de KSV even voorbij het uur op 3 - 2 zette deed dat de hoop op een eerste seizoenszege oplaaien, maar bezoeker Matthias Vanholme deed die hoop vijf minuten later teniet met de gelijkmaker.

Na een paar vervangingsrondjes aan beide kanten leek de wedstrijd te gaan eindigen op een 3 - 3 puntendeling, maar met nog een viertal minuten te spelen maakte Joeri Uytterhoeven de vierde goal voor Peulis, dat daarna de wedstrijd zonder al te veel problemen uitspeelde en zo naar een voorlopig al iets meer veilige twaalfde plaats klimt.

KSV Bornem blijft dus laatste en moet volgende week naar het gedeeld vierde geklasseerde KFC Lint, niet simpel dus. Peulis gaat eveneens op stap, want zij maken de niet zo verre trip naar Booischot, dat op een gedeelde zesde stek geklasseerd staat.

Beide ploegen kwamen dus twee keer op voorsprong in deze "Klapper van de Week" die we vooral voor dit afwisselende scoreverloop uitkozen, en die geleid werd door scheidsrechter Jürgen De Bondt. Hij trok drie keer geel voor Bornem en één keer voor Peulis.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 16 OKTOBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B :
KVV OG Vorselaar - KSAV Sint Dimpna A, uitslag 5 - 3.

Warme mutsen, jassen, sjaals én paraplu's kwamen van pas in het eerste frisse herfstweekend, waarin er één van de twee ploegen met het maximum dat ook behield. Oppuurs B uit 4e A deed dat via een niet-onlogische 6 - 4 zege tegen Aartselaar B, maar KVV Duffel (4e D) zag in de allerlaatste minuut een voorsprong tenietgedaan worden in de derbytopper tegen Elzestraat, dat er nog 2 - 2 van maakte.

De laatste minuten waren trouwens ook opvallend belangrijk op de zevende speeldag, want we telden maar liefst 47 goals die in de laatste vijf minuten en de blessuretijd gescoord werden, en een aantal van die doelpunten leverde ook nog ultieme puntenwinst op.
Voor de rest stonden er een dozijn serieuze kanshebbers op onze eerste lijst, zodat we weer even moesten puzzelen.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Putte A - Ekeren FC (2e provinciale A), uitslag 3 - 5. De tot nu toe wat minder gestarte thuisploeg opende goed tegen het gedeeld tweede Ekeren, dat een vroege achterstand in de eerste helft pareerde met drie goals maar na de rust Putte zag terugkomen tot 3 - 3. De gasten sloegen echter quasi meteen twee keer terug, en in een vrij intens laatste half uur konden ze die voorsprong ook vasthouden.

* K Schelle Sport A - KFC Katelijne A (3e provinciale A), uitslag 4 - 4. Niet enkel de B-ploeg van Schelle Sport zorgt dit seizoen regelmatig voor een kijkstuk, maar ook de "Aas" deden dat tegen Katelijne, dat een vroege 1 - 0 ongedaan maakte en de rust in moest met een 3 - 1 achterstand. Maar ze herpakten zich en gingen de laatste minuten in met 4 - 2, en tegen tien man sleurden ze er nog een gelijkspel uit.

* K Hove Sport - VC Deurne Antwerpen (4e provinciale B), uitslag 3 - 4. Het werd een memorabele avond voor nieuwkomer VC maar niet voor Hove, dat wel de meeste goals maakte in de eerste 6 speeldagen. Met een geruststellende 3 - 1 ruststand leek de tweede helft ook wat overbodig, maar in het laatste kwartier lieten ze zich nog in de luren leggen door de gasten, die zo van nul naar drie punten gingen.

* KFC Grobbendonk - KSK Oelegem (4e provinciale E), uitslag 3 - 3. Deze topper tussen de leiders en de gedeeld derde werd een thriller. De bezoekers kwamen met 0 - 1 voor en ze bouwden die stand na de rust verder uit, en na de tegentreffer scoorden ze ook een derde keer. Dan moesten de KFC'ers met 10 man verder, maar ze maakten toch de 2 - 3 en ze verzilverden in de extra tijd nog een strafschop.
KVV OG Vorselaar - KSAV Sint Dimpna A

Pas bij het nakijken viel het ons op dat, naast de vier wedstrijden van hierboven, ook onze "Klapper" gespeeld werd op zaterdagavond, en ook hier was er spanning, spektakel én een interessant scoreverloop te zien.

Traditieclub OG Vorselaar werd opgericht in 1922, ging twee jaar later van start in de KBVB met stamnummer 402 en speelde ooit in 4e nationale. KSAV Sint Dimpna mag sinds 2007 de titel "Koninklijke" dragen en speelde nog niet zo lang geleden in eerste provinciale.

Beide teams kwamen in het verleden slechts één keer in dezelfde 2e provinciale reeks uit (2018-2019) en toen won OGV thuis met 1 - 0, terwijl de terugwedstrijd bleef steken op 0 - 0, maar deze keer zorgden de ploegen voor een onderhoudende derby, gekruid met 8 goals.

Na een redelijk lange maar bijwijlen spannende studieronde scoorde thuisspeler Didier Van Den Broeck de openingsgoal en meteen brak de wedstrijd open. Nog voor de rust hing bezoeker Thijs Lijnen de score gelijk, maar even later stond Stan Geenen op de goede plaats om OGV terug op voorsprong te zetten: 2 - 1.

In de eerste tien minuten na de rust kwamen sommige supporters ogen tekort, want nadat Didier Van Den Broeck met zijn tweede van de avond de Vorselaarse voorsprong verhoogde maakte bezoeker Tuur Van Doren die 3 - 1 ongedaan met twee treffers, en dat verhoogde de inzet en intensiteit aan beide kanten.

OGV'er Matthias Jansen schonk zijn ploeg met nog vijfentwintig minuten voor de boeg via de 4 - 3 een optie op de drie punten. Sint Dimpna stak een tandje bij en drong sterk aan, maar thuisdoelman Gilles Smits en zijn verdediging stonden pal, en pas toen Senne Goor een vijftal minuten voor affluiten de vijfde thuisgoal maakte was het pleit beslecht: 5 - 3.

Het seizoen is nog redelijk jong en hoewel deze derby er eentje was tussen twee ploegen uit de middenmoot is het volgens de kenners niet ondenkbaar dat er voor beiden nog een flinke notering inzit, al zal dat voorlopig volgende week voor allebei niet simpel zijn, want ze nemen het dan beiden op tegen een co-leider: Vorselaar uit tegen Weelde, en Sint Dimpna thuis in de derby-clash tegen Punt-Larum.

Deze "Klapper van de Week" werd geleid door scheidsrechter Elias Heyrman, die twee keer geel trok, allebei voor de gasten.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 9 OKTOBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B :
K Gooreind VV - FC Merksem, uitslag 4 - 4.

En alweer beleefden we een nazomers voetbalweekend waarin de doelpunten overvloedig vielen, zoals rijpe appelen van de bomen in het gras vallen. Dat zorgde hier en daar ook voor spektaculaire eindcijfers, al was daarbij het scoreverloop niet altijd op- en neergaand, zoals we dat graag zien en ook vaak als bepalend beschouwen.

We baseerden ons deze week dan ook deels op die factor om onze keuze te maken, net zoals een uitzege in onze ogen vaak iets zwaarder weegt dan een thuisoverwinning. We moesten op de vroege maandagochtend dan ook weer een tijdje selecteren, afvinken, twijfelen en kiezen. En ook nu bedanken we onze bezoekers voor de doorgestuurde suggesties.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Verbroedering Balen - KFCE Zoersel (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. De thuisploeg scoorde eerst tegen top-drie ploeg Zoersel, dat net voor de rust via een strafschop langszij kwam en dat na een tweede Balense voorsprong op het uur opnieuw deed. Na een intens laatste halfuur beloonden de gasten zichzelf in de laatste minuut met de 2 - 3, maar in de euforie gaven ze seconden later de zege nog weg.

* Molenzonen Hallaar - K Ramsel FC (3e provinciale A), uitslag 4 - 5. Na een wat aarzelende competitiestart lijken de gasten gelanceerd, en ook nu zorgden ze voor spektakel. Na de 1 - 3 ruststand deed ook Hallaar dat, en ook na een vierde tegengoal kwamen ze sterk terug. Ook na de 2 - 5 deden ze dat. In de superspannende laatste 5 minuten scoorden ze zelfs nog twee keer, maar ze misten de gelijkmaker.

* KSKS Herentals - VC Herentals (3e provinciale C), uitslag 4 - 2. Deze derbyclash tussen de co-leider en de co-rode lantaarn was zonder twijfel de drukst bijgewoonde provinciale wedstrijd van het weekend. SKS liet meteen de tanden zien en scoorde ook twee keer. Nadat ze een kwartier voor tijd ook de 3 - 0 maakten kwam een wroetend VCH nog wel terug tot 3 - 2, maar een vierde thuisgoal was beslissend.

* VC Leest - KVV Duffel (4e provinciale D), uitslag 2 - 3. De thuisploeg, tweede in de stand, verloor vorige week haar maximum. Leider KVV behield dat maximum wel. Hun start was sterk en dat bekroonden ze met de 0 - 2. Leest scoorde tegen maar KVV maakte er 1 - 3 van. In een felbevochten en geelgekeurde tweede helft zette Leest de 2 - 3 op het bord maar die score bleef ook in de bewogen extra tijd staan.
K Gooreind VV - FC Merksem

Het werd een pittig avondje zaterdagvoetbal in de Wuustwezelse deelgemeente, inclusief alle ingrediënten om er een "Klapper" van te maken. Daarbij bepaalden inzet, intensiteit, motivatie, scoreverloop, een flink aantal kaarten en de uitslag onze keuze.

Gooreind behaalde slechts vier punten op vijftien en verloor vorig seizoen zowel thuis als uit tegen Merksem, dat nu nog net in het linkse rijtje stond. Vanaf de aftrap was er al flink wat animo en dat resulteerde ondermeer in de openingsgoal van thuisspeler Pieter Van Gelooven, maar in de tegenstoot maakte goalgetter Kevin Van Schaverbeke er 1 - 1 van.

Terwijl de temperatuur op en naast het veld steeg en de rust in het zicht kwam nam Gooreind opnieuw de leiding via Dirk Harezlak, de immer scorende spits uit Breda die in het verleden al bij menige provincialer voor de doelpunten zorgde en dat nu dus ook weer deed. Na deze 2 - 1 ruststand vlogen beide teams er in het vierde kwartier volop in, en er fladderden een aantal gele kaarten in het rond, waarbij ook de bezoekende keeperstrainer Robin Pauwels de dugout wat eerder mocht verlaten.

Precies op het uur maakte Kevin Van Schaverbeke er dan 2 - 2 van, en nadat Jorge Verbraeken een minuut later de thuisploeg op 3 - 2 zette rook Kevin opnieuw zijn kans en hij maakte zijn hattrick compleet, meteen goed voor de gelijkmaker: 3 - 3.

En nog was het spektakel niet afgelopen want FC Merksem ging door op dat élan en vijf minuten voor tijd rondde Jules Van Dam een aanval af met de 3 - 4 en dat was meteen een serieuze optie op de drie punten. In de zinderende laatste twee minuten kon thuisspeler Pieter Van Gelooven echter de 4 - 4 scoren, en dat werd ook de eindstand na een wel heel intens duel.

Scheidsrechter Ramazan Anil beleefde een drukke avond bij deze "Klapper van de Week". Hij trok naast dubbel geel voor de bezoekende keeperstrainer vijf keer geel voor de Merksemnaars, waarbij ook coach Dirk Leyemberg zijn exemplaar kreeg. Hij mag zijn kern al gaan voorbereiden op de thuismatch tegen Aartselaar A, momenteel 10e. En er was één keer geel voor Gooreind, dat volgende zaterdag uit speelt bij Nieuwmoer, dat nu zesde is.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 2 OKTOBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale B :
KVC Lille United B - KFC Broechem, uitslag 5 - 8.

Ook het tweede herfstweekend van 2023 had een dik zomers randje, en dat werkte blijkbaar op de productie van doelpunten, die ook overvloedig en als herfstbladeren vielen. Er wordt soms gesproken over een knotsgekke wedstrijd, maar alles bij elkaar bekeken kunnen we spreken over een knotsgek weekend, ondermeer wat de eindscores betreft. Daarbij vermelden we toch even eersteprovincialer KFC Bevel, dat na een supersterke reeks van 24 ongeslagen competitiewedstrijden een eerste keer verloor, maar ze blijven wel op kop.

Voorafgaand aan deze speeldag waren er ook tien ploegen die nog met het maximum van de punten geklasseerd stonden (12 op 12) maar acht van die ploegen konden daar geen 15 op 15 van maken, toch een beetje merkwaardig maar... "dat is voetbal" zeggen we dan, want een uitslag voorspellen kan je nog altijd niet met absolute zekerheid doen. Onze eerste lijst telde trouwens vijftien kanshebbers.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Pulle - KSKS Herentals (3e provinciale C), uitslag 2 - 2. Deze interessante derbytopper tussen de twee leiders zorgde alvast voor een tevreden penningmeester en supporters die een fel betwiste wedstrijd zagen. Na een vroege Pulse openingstreffer leidde een own-goal van de gasten tot de 2 - 0. Na de rust verzilverde een knokkend SKS een strafschop, en tien minuten voor tijd hingen ze de stand gelijk.

* VVH Lippelo - Sporting Tisselt B (4e provinciale A), uitslag 5 - 3. VVH scoorde al in de eerste minuut de 1 - 0 tegen de nog ongeslagen gasten die echter quasi meteen twee keer terugsloegen, en deze 1 - 2 bleef staan tot op het uur. Toen maakte Sporting ook de 1 - 3, maar in de zinderende laatste tien minuten kwam Lippelo eerst terug tot 3 - 3 , en met twee extra goals pakten ze de drie punten nog.

* KVK Hingene - Schelle Sport B (4e provinciale A), uitslag 3 - 4. Ook in deze derby uit 4e A was er heel wat spektakel te zien, inclusief spanning en discussies allerhande. De thuisploeg sloot de eerste helft af met een geruststellende 2 - 0 voorsprong, maar Schelle kwam na de rust terug gelijk. Dat deden ze ook na de 3 - 2, en met een vierde goal in de allerlaatste minuut grepen ze alsnog de overwinning.

* KSC Mechelen - VC Leest (4e provinciale D), uitslag 5 - 4. Deze derby uit het Mechelse hield de toeschouwers 90 minuten lang bezig. Leider Leest opende de score maar in de tegenstoot sloeg KSC terug. Na de rust herhaalde dit scenario zich twee keer, en daarna bleef het tot twee minuten voor tijd 3 - 3. Maar dan scoorden de Mechelaars twee keer, en ondanks een treffer van VCL was hun zege binnen.
KVC Lille United B - KFC Broechem

Eigenlijk hadden we redelijk snel besloten om deze wedstrijd als "Klapper van de Week" te kiezen, want hoewel er regelmatig en ook nu weer vooroorlogse "monsterscores" voorkomen in vierde en heel soms in derde provinciale, is dat in tweede provinciale uiterst zeldzaam. We kunnen er ons uit die afdeling in elk geval niet meteen eentje herinneren uit de laatste tien jaar.

Beide ploegen stonden voor zover we weten het eerst tegen elkaar in competitieverband. Lille B was gedeeld vierde terwijl Broechem, volgend op één punt, voor het zevende seizoen op rij in tweede provinciale uitkomt en er dus een vaste waarde geworden is.

De wedstrijd begon met een doelpunt van bezoeker Wannes Janssens die de eerste aanval afrondde, maar vijf minuten later zette Dennis Van Den Reek met de kop de stand op 1 - 1, en het was al snel duidelijk dat beide ploegen het vizier helemaal opentrokken en voor de aanval kozen. De vele supporters konden er in elk geval ruim van genieten.

Vanaf het kwartier toonde Broechem zijn efficiëntie, met goals van Milan Van Damme en twee van Wannes Janssens, en diens hattrick zette de 1 - 4 ruststand op het bord. De thuisploeg had wel pech in die eerste helft, want ze troffen tot drie keer toe het doelkader, al verhoogde dat tijdens de rust absoluut hun motivatie.

Dat was echter ook het geval bij de gasten, die in Wannes Janssens een serieuze troef hadden. Hij benutte immers een penalty en deed er vijf minuten na het uur nog een treffer bij: 1 - 6. Boeken toe zou je zeggen, maar Lille-coach Gert Raeymaekers stuurde maar liefst vier man de spits in én met succes: Viktor Janssen, Braison Aters, Arne Jacobs en Jonas Peeters tilden binnen het kwartier de stand naar 5 - 6, en dat zorgde voor flink wat ongeruste Broechemnaars.

Met nog tien minuten te spelen zette Lille alles op alles, maar hun offensief werd in de laatste minuut en in de extra tijd genadeloos afgestraft door bezoekers Tibo Vercammen en Wannes Janssens, die met zijn zesde (!) van de namiddag de 5 - 8 eindstand liet noteren.

Van een "Klapper" gesproken.... dit was er eentje om in te lijsten, en wie erbij was zal hem niet snel vergeten. Ook scheidsrechter Lucas De Voldere niet, die slechts één keer geel trok. Die was voor Broechem, dat nu vierde is en volgende week co-leider Sint Job A op bezoek krijgt. Lille B zakt naar plaats negen en maakt volgende zaterdag de trip naar KFC Herselt uit het rechtse rijtje.

Zie ook de pagina 2e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 25 SEPTEMBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A :
KFC Lint A - K Ramsel FC, uitslag 4 - 4.

Voor de tweede week op rij was het voor ons selecteren, afvinken en kiezen om de plaatsen in onze rubriek te verdelen. Met vijftien kandidaten op onze eerste lijst, inclusief een aantal suggesties (waarvoor dank), was die keuze niet meteen evident, maar uiteindelijk hebben we de knoop kunnen doorhakken. Vooral in de hoogste reeks was er nogal wat spektakel te zien, en de eerste twee nét-niet plaatsen zijn dan ook voor duels uit die afdeling.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Berlaar-Heikant - K Loenhout SK (1e provinciale), uitslag 3 - 4. Met een nul op negen was de motor van de thuisploeg nog altijd niet aangeslagen, maar na hun 1 - 0 en de gelijkmaker tilde de ploeg de stand naar een veelbelovende 3 - 1. Even voor de rust hing Loenhout die score terug gelijk, en na een spannende tweede helft leek de 3 - 3 ook de eindstand te worden, maar net voor tijd greep LSK de zege.

* White Star Schorvoort - K Bevel FC (1e provinciale), uitslag 2 - 3. Deze clash tussen de twee gepromoveerde leiders lokte heel wat kijkers die een opwindend duel zagen waarin de thuisploeg de score opende, maar nog voor de rust 1 - 2 achter kwam. Op het uur bracht een strafschop hen de 2 - 2 op, maar even later scoorde een sterk Bevel opnieuw, meteen goed voor 12 op 12 en de ongeslagen koppositie.

* KFC Herselt - OG Vorselaar (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. Beide ploegen speelden vorig seizoen in eerste provinciale. Toen wonnen ze allebei hun thuiswedstrijd en ook nu hadden ze elk 4 op 9. OGV opende de score en na de Herseltse gelijkmaker liepen ze uit naar een 1 - 3 voorsprong. De wenkende drie punten werden er echter maar ééntje na een sterk thuisoffensief met twee goals in de laatste minuten.

* K Boechoutse VV - Tubantia Borgerhout (4e provinciale B), uitslag 3 - 2. De zenuwen stonden gespannen met het bezoek van de nog ongeslagen leiders, die snel scoorden en dat na de gelijkmaker in de tegenstoot opnieuw deden. Deze 1 - 2 ruststand bleef staan tot 5 minuten voor tijd toen KBVV er 2 - 2 van maakte. In de extra lange en wat verhitte blessuretijd scoorde Boechout zelfs de derde goal.
KFC Lint A - K Ramsel FC

Vorig seizoen speelden beide teams voor het eerst in de geschiedenis tegen elkaar, met een zege voor Ramsel en een gelijkspel in de terugwedstrijd. Lint was voor deze speeldag één van de drie leiders met negen op negen, terwijl Ramsel zes punten telde maar ook scherp stond voor deze topper, én er ook meteen uiterst gemotiveerd "invloog".

Dat resulteerde al bij een van hun eerste aanvallen in de 0 - 1, na een niet te houden afstandsschot van Artuur Engelen die hierbij echter een spierletsel opliep en vervangen moest worden. Zijn ploegmaat Jitse Helsen verhoogde na een dik kwartier die voorsprong en nadat Ramsel in de volgende minuten wat kansen miste was het thuisspeler Tim Leemans die er 1 - 2 van kon maken.

En Tim was hiermee blijkbaar gelanceerd, want hij zette op slag van rust ook de 2 - 2 op het scorebord. En dan de tweede helft: die begon slecht voor de bezoekers, want nadat ook doelpuntenmaker Jitse Helsen uitviel was het aan de andere kant opnieuw Tim Leemans die een schitterende actie bekroonde met zijn derde treffer, een hattrick dus en een 3 - 2 voorsprong.

De Lintenaars staken meteen daarna nog een extra tandje bij en Kyo Oenang scoorde tien minuten later ook de 4 - 2. Boeken toe en drie punten zou je zeggen, maar met nog een kwartier voor de boeg schoot de intussen 40-jarige maar nog altijd gevaarlijke ex-international Kevin Vandenbergh met een vrije trap de 4 - 3 op het scorebord.

Ook het laatste deel van de wedstrijd was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Er kwamen kansen aan beide kanten maar pas een minuut voor tijd viel de beslissing: bezoeker Yannick Janssens, even na de rust ingevallen, kopte de 4 - 4 eindstand binnen. Dat was voor hem en voor iedereen bij Ramsel trouwens ook een bijzonder emotioneel moment, na het overlijden van zijn moeder.

Scheidsrechter Ramazan Anil leidde deze "Klapper van de Week" die een spektakel- en propagandawedstrijd werd en eigenlijk twee winnaars verdiende. Hij trok in totaal vijf keer geel waarvan eentje voor Ramsel, dat nu gedeeld vierde wordt en volgende week het bezoek krijgt van Sint-Amands uit het rechtse rijtje. Lint slikte vier gele kaarten, staat nu gedeeld tweede en speelt volgende week thuis tegen Hallaar, momenteel op een gedeelde vierde plaats.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 18 SEPTEMBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale :
K Vosselaar VV - KFC De Kempen TL A, uitslag 5 - 3.

Een dik dozijn wedstrijden haalde onze eerste lijst, en wat ons op speeldag drie onder andere opviel is dat er weer heel wat doelpunten gescoord werden, al waren er ook vier duels bij waar het 0 - 0 bleef. Er stonden ook een aantal derby's geprogrammeerd waarvan er veel verwacht werd, maar die verwachtingen werden niet overal waargemaakt. We moesten in elk geval een tijdje selecteren en kiezen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSK Oosthoven - KFC Linda Olen (3e provinciale C), uitslag 3 - 3. Deze wedstrijd tussen twee traditieclubs kende vooral na de rust een spannend verloop. De eerste helft werd afgesloten met een Olense 0 - 1 voorsprong maar na de pauze liep de thuisploeg uit tot een schijnbaar beslissende 3 - 1. In de laatste minuten sloegen de gasten echter terug met de aansluitingstreffer en een benutte strafschop.

* VC Herentals - K Noordstar VV (3e provinciale C), uitslag 3 - 3. Dit was één van de derby's die absoluut aan de verwachtingen voldeed. Beide ploegen misten hun start een beetje maar dat verhoogde hun motivatie. In het derde kwartier zette VCH een 0 - 1 achterstand om in 2 - 1 en meteen na de rust gingen ze erop en erover, maar hun wenkende zege werd in de spannende laatste minuten nog een draw.

* FC Rupel-Boom B - K Schelle Sport B (4e provinciale A), uitslag 2 - 4. Een vroege penalty zette de bezoekers op achterstand maar ze scoorden vrij snel de gelijkmaker. Na een interessante eerste helft kwam de thuisploeg opnieuw voor maar een uitstekend spelend Schelle B veegde ook deze tegenslag weg met maar liefst drie goals op rij, goed voor de drie punten én een gedeelde leidersplaats.

* FC Netezonen - VV Laakdal (4e provinciale F), uitslag 4 - 2. Deze klassieke superderby tussen de twee dorpsgenoten leverde alvast een tevreden kassier op. Even voor het kwartier nam de thuisploeg de leiding. Op slag van rust scoorden de bezoekers de gelijkmaker en daar deden ze in de tweede helft ook de 1 - 2 bij, maar in een opwindend laatste halfuur grepen de Netezonen met drie goals de zege.
K Vosselaar VV - KFC De Kempen TL A

Met twee gelijke spelen startte Vosselaar de competitie een beetje in mineur, maar er is volgens de kenners voldoende kwaliteit aanwezig om op het linkse rijtje te mikken. Dat geldt trouwens ook voor De Kempen TL, dat 4 op 6 haalde en zoals altijd flink gemotiveerd was voor deze klassieke derby.

De wedstrijd brak vrij snel open met een benutte strafschop van bezoeker Senne Dierckx. Even later zette KVV'er Guy Geudens zijn ploegmaat Berre De Vry op weg naar de gelijkmaker, maar binnen de minuut kopte opnieuw Senne Dierckx aan de andere kant de 1 - 2 op het scorebord.

Dat werd ook de ruststand, maar de ruim opgekomen supportersschare zou pas een echte derby zien in de tweede helft, die begon met de gelijkmaker van Brett Van De Kerkhof: 2 - 2. Het tempo en de intensiteit verhoogden en toen Brett op twintig minuten voor het einde opnieuw scoorde nam de thuisploeg met deze 3 - 2 voorsprong een duidelijke optie op de drie punten.

En die optie werd een minuut later nog groter toen Guy Geudens er op aangeven van Berre De Vry zelfs 4 - 2 van maakte. Toch gaf een goed en gemotiveerd spelend FC De Kempen zich nog niet gewonnen en Floriaan Maes scoorde een dikke vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer.

Het bleef ook na deze 4 - 3 ook in de laatste minuten uiteraard erg spannend maar de aandringende bezoekers konden KVV-doelman Jordy Borgmans niet meer verschalken, en in de laatste minuut schoot Seppe Smits de winnende 5 - 3 tegen de touwen. Daarmee springt zijn ploeg over De Kempen naar een gedeelde vijfde plaats in de klassering.

Scheidsrechter Jakub Stefanski leidde deze "Klapper van de Week" en trok één keer geel voor de bezoekers die volgende zaterdagavond 's Gravenwezel-Schilde A op bezoek krijgen, momenteel 14e met twee schamele puntjes. Vosselaar stapt op zondag de bus in richting Klein-Brabant, waar ze fusieclub FCS Mariekerke-Branst A partij zullen geven, na drie speeldagen 8e in de stand.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 11 SEPTEMBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
K Achterbroek VV - K Horendonk FC, uitslag 4 - 3.

Vele liters plat water en nog meer liters zweet "kleurden" het waarschijnlijk laatste extreem zomerse weekend van deze competitiestart. Uitzonderlijke omstandigheden dus, en dat geldt ook voor de eindscores, want in slechts twee van de 96 wedstrijden bleef het 0 - 0.

Wat onze keuze van deze week betreft, daar stegen twee wedstrijden ver boven het gemiddelde uit. Ze kenden allebei wel een zo goed als identiek scoreverloop, en enkel op basis van het derbygehalte kozen we één van die twee uiteindelijk tot de "Klapper" van de week.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FCS Mariekerke-Branst - K Loenhout SK (1e provinciale), uitslag 4 - 3. De gasten bevestigden hun sterke openingsmatch met twee goals op rij, en ook na de gelijkmaker deden ze daar nog eentje bij: 1 - 3. Na een flinke bolwassing benutte de FCS na de rust een strafschop, en in een spannend laatste kwartier werd hun verhoogde inzet ook beloond met twee goals en de niet echt meer verwachte overwinning.

* RFC Blaasveld - VVH Lippelo (4e provinciale A), uitslag 2 - 4. De zenuwen stonden op scherp in deze klassieke derby waarin de gasten eerst scoorden. Dat deden ze opnieuw na de gelijkmaker en zo werd er gedraaid met 1 - 2. In een intense tweede helft hing Blaasveld de bordjes meteen terug gelijk, maar VVH nam in de laatste 20 minuten de partij terug in handen en beloonde zichzelf met twee goals.

* K Hove Sport - TOR Deurne Pirates B (4e provinciale B), uitslag 6 - 2. De eindcijfers doen anders vermoeden, maar de thuisploeg had het aanvankelijk niet breed tegen een gemotiveerd TOR, dat tot twee keer toe een achterstand pareerde en net na de pauze zelfs de 2 - 3 scoorde. Hove kwam op het uur toch gelijk, en pas in het laatste kwartier konden ze de moegestreden gasten met drie treffers afmaken.

* K Heibos SV - Excel Mariaburg B (4e provinciale C), uitslag 3 - 2. Ondanks de drukkende zaterdagavondhitte was er flink wat spektakel te zien vlakbij de Kalmthoutse Heide. De gasten namen voor de rust tot twee keer toe de maat van Heibos, dat zich ging verfrissen met een 0 - 2 achterstand en pas een paar minuten voor tijd kon scoren. In de sensationele extra tijd deden ze er daar onverhoopt nog twee bij.
K Achterbroek VV - K Horendonk FC

Na een periode van zes jaar, waarin de thuisclub ook een seizoen mocht proeven van 2e provinciale, stond deze derby opnieuw op het programma. Horendonk rondde de vorige competitie op het nippertje af met de titel en de promotie naar de interessante reeks 3e B, met daarin ondermeer vijf naaste buren.

Beide ploegen openden de competitie met een 1 - 1 gelijkspel en ze stonden uiteraard allebei gemotiveerd aan de aftrap voor een redelijk aantal supporters. Die zagen bezoeker Julian Vermeiren na twintig minuten de 0 - 1 scoren maar Robbe Lambrechts zette daar tien minuten later de 1 - 1 tegenover.

Dat leek ook de ruststand te worden maar de bal verdween in de laatste minuut via Horendonkenaar Wout Van Den Bergh in het eigen doel, zodat de thuisploeg kon gaan afkoelen met een 2 - 1 voorsprong. Die tegenslag leek bij de gasten ook na de rust nog wat door te werken, en met de 3 - 1 van Ruben Vermeiren nam een aandringend KAVV meteen een optie op de driepunter.

Maar de bezoekers staken een stevig tandje bij en dat leverde ook wat op, toen Ruben's naamgenoot Julian Vermeiren even voorbij het uur twee keer op evenveel minuten de netten bol zette. Zo maakte Julian alvast zijn hattrick compleet en konden de laatste twintig minuten weer alle kanten op.

Met nog een kwartier te spelen maakte Robbe Lambrechts er echter 4 - 3 van voor Achterbroek. Ondanks een Horendonks eindoffensief en een aantal spannende fases aan beide kanten bleef deze stand ook na de blessuretijd op het scorebord staan en werd deze Polderderby achteraf met het nodige gerstenat besproken.

Door deze zege komt Achterbroek op een voorlopige gedeelde tweede plaats en blijft Horendonk staan op een enkel puntje, maar dat zal ze volgende zaterdagavond ongetwijfeld motiveren in de thuiswedstrijd tegen Sporting Burcht. De KAVV speelt dan opnieuw een superderby bij en tegen de naaste buren van Nieuwmoer. Yannick Van Cakenberghe was de scheidsrechter van dienst, en hij gaf twee keer geel aan beide ploegen.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK - MAANDAG 4 SEPTEMBER 2023

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
K Minderhout VV - Zandvliet Sport A, uitslag 5 - 3.

We begonnen de nieuwe competitie met twaalf reeksen van zestien ploegen, voorlopig een unicum. Bovendien waren er op de openingsspeeldag 48 van de 96 wedstrijden op zaterdag geprogrammeerd, precies de helft dus, en ook dat was een primeur.

De nazomer werkte blijkbaar op heel wat velden inspirerend, want er werden maar liefst 390 (!) doelpunten gescoord. Daar waren er 45 bij die in de laatste vijf minuten en in de blessuretijd vielen, en die al dan niet beslissend waren voor de einduitslag.
>> En onze eerste "Klapper" van het seizoen 2023-2024 is die naam gezien het scoreverloop in elk geval méér dan waard.


Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KV Hooikt - KFC Brasschaat (2e provinciale A), uitslag 2 - 3. Na 9 seizoenen stonden de clubs opnieuw tegenover elkaar in de competitie. KVH kwam al meteen op 1 - 0 en nog voor het half uur werd dat 2 - 0. Net voor de rust hing Brasschaat de bordjes echter terug gelijk, en die stand bleef ook in een spannende tweede helft staan, maar in de laatste minuut grepen de gasten de zege met hun derde treffer.

* KSK Oosthoven - VC Herentals (3e provinciale C), uitslag 5 - 4. De gepromoveerde thuisploeg rondde de eerste aanval af en zette zo meteen de toon tegen VCH, vorig seizoen nog in tweede. Een enthousiast KSK deed er nog drie bij en nadat Herentals tegenscoorde werd het zelfs 5 - 1. Na de rust kwamen de bezoekers terug tot 5 - 4, maar even voor het einde brak een zware blessure hun ritme.

* KSC Maccabi - VK Heindonk (4e provinciale A), uitslag 3 - 5. Het werd op zijn zachtst gezegd een pittige partij, waarin de eerste helft werd afgesloten met 0 - 1 en de gelijkmaker meteen na de rust viel. Op de rand van het laatste kwartier werd het 2 - 1 voor Maccabi, dat echter dubbel geel én de 2 - 2 slikte, waarna VK nog 3 keer scoorde en de thuisploeg na drie rode kaarten met zeven man eindigde.

* KFC Grobbendonk - KFC Wechelderzande (4e provinciale E), uitslag 3 - 3. Er was inzet en spektakel genoeg in deze derby, waarbij de thuisploeg al snel de score opende. Een half uur later werd het zelfs 2 - 0 maar na de rust kwam een erg gemotiveerd Wechel terug gelijk. Na een intense tweede helft verzilverden ze in de extra tijd een betwiste strafschop, maar in minuut 96 scoorde de thuisploeg de 3 - 3.
K Minderhout VV - Zandvliet Sport A

Het ambitieuze MVV, dat vorig seizoen de eindronde voor promotie speelde, liet deze openingswedstrijd verplaatsen naar zaterdag om 18 uur, zodat de spelers op tijd "Minderhout-kermis" zouden kunnen gaan vieren. Zandvliet Sport was uiteraard niet gekomen om ze dat met een zege te laten doen, en bij de eerste echte aanval maakte Yianni Van Mirlo er 0 - 1 van.

Dat kwam even aan bij de thuisploeg, die een kwartier later gelijk kwam door Joeri Matheeussen en even later geluk had toen de bal via bezoeker Ray Mensah in het Zandvlietse doel verdween. Jordi Maes zette de Polderjongens echter op slag van rust op 2 - 2.

De tweede helft zou er eentje worden om duimen en vingers bij af te likken. Op het uur zette Sean Vos de 2 - 3 op het scorebord, maar nog geen vijf minuten werkte MVV-er Rens Van Gog die achterstand van zijn ploeg weg met de 3 - 3.

Met nog een kwartier te spelen viel de zeventienjarige Milan Donckers in, en hij maakte er bij zijn eerste baltoets 4 - 3 van, een mooie binnenkomer dus. Van 2 - 3 naar 4 - 3, dat brak de veer toch wel een beetje bij de bezoekers, die even later ook Minderhoutenaar Dries Janssens met een vrije trap de beslissende vijfde thuisgoal zagen scoren.

MVV speelde de laatste tien minuten efficiënt uit en sloot zo de wedstrijd af met een 5 - 3 zege die ze ook aan de kop van het klassement zet. Acht goals in totaal dus, en dat was alvast voor de toeschouwers maar zeker voor de spelers een mooie inzet van de kermis.

Scheidsrechter Paul Janssens leidde deze "Klapper van de Week". Hij trok in totaal drie gele kaarten, waarvan eentje voor Zandvliet, dat volgende zondag het bezoek krijgt van VC Wijnegem A, dat de eerste wedstrijd nipt won van SV Aartselaar. En op zaterdag 9 september maakt Minderhout de verplaatsing naar Berchem Sport B. Aftrap om 19u30.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Provincie Antwerpen - Heren
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B 3e Provinciale A
3e Provinciale B 3e Provinciale C 4e Provinciale A 4e Provinciale B
4e Provinciale C 4e Provinciale D 4e Provinciale E 4e Provinciale F

Provincie Antwerpen - Vrouwen
1e Provinciale 2e Provinciale A 2e Provinciale B
3e Provinciale A 3e Provinciale B 3e Provinciale C