Prov. Transfernieuws
Update: 08/04/2024 om 18:30u
Provinciaal Allerlei Prov. Transfernieuws
Laatste update: 08/04/2024 om 18:30u
U bekijkt de niet-mobiele weergave. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Organisatie van Internationale
Voetbaltoernooien - Jeugd en Senioren.
>> Bestel de gratis brochure
met 70 toernooien. Klik hier.
Meer info...
Tafelvoetbal - Fitness - Biljart -
Darts - Speeltafels - Boxers - enz.
www.qualitygames.be
Meer info...
PROVINCIAAL TRANSFERNIEUWS VANAF 1 MAART 2023 TOT EN MET 30 JUNI 2023

Op deze pagina kan u een aantal inkomende en uitgaande transfers bekijken van clubs uit de Antwerpse provinciale afdelingen. Daarbij gebruiken we benaming: "Nieuws uit...." met een vermelding van de provinciale reeks waarin de betrokken club uitkomt of zal uitkomen.

De regeling: de uiterste datum om een provinciale transfer te realiseren is 31 augustus 2023.
>> Let op ! Stuur uw berichten naar "Voetbalexpress" uiterlijk op 30 juni door.
Lees meer over de provinciale transferregeling op onze pagina "Hoe zit dat?". Klik hier.

We verzoeken degenen die de namenlijst doorsturen om de "normale" benamingen te gebruiken, d.w.z.
EERST DE VOORNAAM VAN DE SPELER, EN DAN DE ACHTERNAAM. De verwerking gebeurt dan sneller
.


De clubverantwoordelijken, maar ook supporters en medewerkers kunnen ons doormailen dat er op de website van hun club
een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers. Dan kunnen we dat evalueren en snel verwerken.
!! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, klik HIER.

Zie ook de alinea onderaan deze pagina, waarin we ons standpunt van publiceren vermelden. Transferberichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.

Voor de archiefpagina met provinciale transfers van vorig seizoen 2021-2022, klik hier.


TRANSFERBERICHTEN - CHRONOLOGISCH

Om snel het meest recente transferbericht van een club te zien hebben we een chronologisch overzicht gemaakt. Het meest recente nieuws staat bovenaan. Klik op een clubnaam voor het transferbericht.

>>> Een extra * achter de clubnaam betekent dat er een update van het bericht gebeurde.

Club Bericht van Club Bericht van
   KSV Schriek30/06/2023
Sporting Tisselt30/06/2023 KSC Wiekevorst30/06/2023
KFC Grobbendonk28/06/2023 KFC Pulle24/06/2023
FC Schoonbroek Dames23/06/2023 FC Berlaar-Heikant22/06/2023
Excelsior Mariaburg22/06/2023 KVV Duffel21/06/2023
K Wuustwezel FC21/06/2023 K Loenhout SK20/06/2023
K Merksplas SK20/06/2023 K Gooreind VV15/06/2023
KSV Aartselaar12/06/2023 KFC Schoten SK12/06/2023
Groen Rood Katelijne07/06/2023 HIH Turnhout07/06/2023
VC Leest05/06/2023 KSK Sint-Amands05/06/2023
KFC Putte30/05/2023 K Reet SK30/05/2023
Zandvliet Sport *30/05/2023 K Ramsel FC25/05/2023
SV Noorse *24/05/2023 KFCV Alberta Geel29/04/2023
SK Rita Berlaar29/04/2023 K Minderhout VV25/04/2023
KFCE Zoersel22/04/2023 K Tubantia Borgerhout VK11/04/2023
K Brecht SK *11/03/2023 KBSK Retie01/03/2023
     

NIEUWS UIT.... KSV SCHRIEK - 3E PROVINCIALE A - VRIJDAG 30 JUNI 2023

Het voorbije seizoen was er eentje met ups en downs. Na een veelbelovende beginfase, een spetterende tussensprint maar een door omstandigheden hopeloze eindspurt eindigde de eerste ploeg op de 8e plaats.

Negen spelers verlieten de club: Yentle De Maegd en Lars Geysels (KV Hooikt), Souhail El Aissaoui en Tommy Gommers (KFC Putte), Rayen Hamdi (Delta Londerzeel) en Hichem Haddaoui (?). Maxim Coenen (BO Beerzel), Senne Emmeregs (Grimbergen) en Gyllian Van Vaerenbergh (Londerzeel United) haakten al vroeger af.

Trainer Gunther Bluys (Linda Olen) wordt de nieuwe T1 en zal bijgestaan worden door T2 Ricky Coertjens (trainer/speler). Stijn Timmermans blijft keeperstrainer.

Deze 9 nieuwe spelers komen de kern versterken: Gillian Goovaerts en Seppe Luyten (KSK Heist), Bram Janssens (KFC Ramsel), Waris Moro Baba (KSV Nielse), Baris Öztürk (KFC Katelijne), Yanni Rachi (Zandhoven SK), Bas Simons (Olympia Wijgmaal), Nassim Tanjaui (KFC Perk) en Len Vanacker (KFC Berlaar Heikant).
(Bron: Staf Van den Acker, Secretaris GC KSV Schriek).

NIEUWS UIT.... SPORTING TISSELT - 1E PROVINCIALE - 4E PROVINCIALE A - VRIJDAG 30 JUNI 2023

Naast een eindklassering van de B-ploeg in de middenmoot, viel uiteraard het traject van de Tisseltse A-ploeg het meeste op. Na een uitstekend seizoen met een periodetitel én een vierde plaats, werd de ploeg pas in de finale van de Interprovinciale Eindronde gestopt, en de stap naar de 3e Nationale ging deze keer dus op het nippertje niet door.

Wat de vertrekkers betreft, daar noteren we acht spelers: Hamzah Al-Balahi (Berchem Sport), Oliver De Groodt (K Londerzeel SK), Dennis De Backer (Kalfort Puursica), Ilan Vermeersch (KCVV Elewijt), Dogan Sürgen (KSK Sint-Amands), Alain Dobric en Kevin Dobric (VC Leest) en Duncan Thomas (VK Heindonk).

De technische staf is ook klaar voor het nieuwe seizoen, met T1 Frank Staes en T2 Tom Vermeersch voor de A-ploeg, en Peter Niersch als coach van de "Bees". Zij krijgen in totaal maar liefst twintig nieuwe spelers onder hun hoede en dit zijn de namen, te beginnen met zeven jongens die overkomen van KSC Lokeren-Temse: Emre Citak, Arno De Heyn, Robin Janssens, Ramazan Karasahin, Junior Maes, Wodan Niersch en Verzy Sharman.

De andere dertien zijn Bram Hendrickx (KSV Bornem), Mohamed Erifi (KSC Mechelen), Ayoub El Karchaoui (Tor Deurne Pirates), Loqman Bidou (VC Leest), Hamilton Quitoco (VV Groot-Kapelle), Quinten D'Hoey en Sam Verbraecken (FC Oppuurs), Imad Arbai en Tristan Ceusters (beiden van Olympia Wijgmaal), Christophe Mouton en Laurens Van Aken (allebei van Rupel Boom FC), Othmane Hassoun (VW Hamme) en Hicham Elharchi (KFC Zwarte Leeuw).
(Bron: Rudi Reyntiens, G.C. K Sporting Tisselt).

NIEUWS UIT.... KSC WIEKEVORST - 4E PROVINCIALE F - VRIJDAG 30 JUNI 2023

De Koninklijke SC Wiekevorst blijft de nadruk volledig op de jeugd en vooral op de eigen spelers leggen. In de laatste wedstrijden van het vorige seizoen waren er op het wedstrijdblad zelfs 13 spelers van de 15 uit de eigen kweek, en ze waren dan ook nog allemaal jonger dan 26 jaar. De meeste zijn trouwens geboren in de jaren 2000.

Trainer Hans Van Craen, die in de loop van het seizoen de job van hoofdcoach overnam, zal er volgend seizoen vanaf het begin bij zijn. Hij wordt daarin bijgestaan door T2 Matthias Turelinckx en keeperstrainer Kristof Lievens.

Dit zijn de uitgaande transfers : Janis Verhaegen (Rita Berlaar), Willem Moris (KFC Grobbendonk) en Jan Leirs (stopt) vallen weg uit de A-kern. En wat de nieuwe namen betreft, ook daar heeft de jeugd de bovenhand met Brent Bastiaensen (ex-KSCW, komt terug van KFC Herselt), Juul Verryken (Excelsior Bouwel), Yannick Van Laer (KFC Herenthout) en Robbert Coeck (KVC Booischot). Daarnaast zullen ook enkele talentvolle jongeren uit de U17 de spelerskern komen versterken.
(Bron: Luc Indekeu, G.C. KSC Wiekevorst).

NIEUWS UIT.... KFC GROBBENDONK - 4E PROVINCIALE E - WOENSDAG 28 JUNI 2023

Na een sterk seizoen en een tweede plaats (en eigenlijk een gedeelde eerste plaats) strandde KFC Grobbendonk in de tweede wedstrijd van de promotie-eindronde, en de club komt in 2023-2024 dus opnieuw uit in vierde provinciale.

De trainersstaf staat op punt met T1 Tommy Van Brandt, T2 Walter De Meulder en Keeperstrainer Patrick Boons. Zij zien zes spelers verdwijnen uit hun kern: Mathias Pols (Excelsior Vorst), Brian Ulaj (VC Herentals), Gilles Van De Perre en Tiemen Herrijgers (nieuwe club niet gekend), Maris Van Tendeloo (FC De Kempen) en Quinn De Castro (OG Vorselaar).

Er werden ook negen nieuwe spelers gecontracteerd van evenveel clubs: Robin Jacobs (Zandhoven SK), Willem Moris (KSC Wiekevorst), Floris De Houwer (Blauwvoet Oevel), Thomas Van Lommel (K Noordstar VV), Vince Van Gestel (SKS Herentals), Stef Van Looveren (KVC Lille United), Len Vermeulen (OG Vorselaar), Nathan Van Der Plaetsen (KFC Antonia) en Vedran Lornoy (Dessel Sport).
(Bron: Raoul Van Hauwe, GC KFC Grobbendonk).

NIEUWS UIT.... KFC PULLE - 3E PROVINCIALE C - ZATERDAG 24 JUNI 2023

KFC Pulle promoveerde in 2018 naar 3e provinciale maar na twee seizoenen zakte de club weer naar vierde. Na een schitterend seizoen, waarin er in 28 duels slechts twee keer verloren werd, bekroonde de ploeg die prestatie nu echter met een terechte titel en een nieuwe promotie naar 3e provinciale, waar ze in een reeks terechtkomen met nogal wat stevige verplaatsingen.

Maar dat is nu eenmaal zo, hoe hoger hoe verder. Dat zal in 2023-2024 wel zijn zonder een half dozijn spelers die de club verlaten ofwel stoppen, of waarvan de eventuele bestemming nog niet gekend is. Die zes zijn Maarten Lemmens, Indy Tysmans, Milan Van Geel, Wout Peeters (Excelsior Bouwel), Wout Verbist en Marco Wijns (deze laatste twee zijn gestopt).

Voor de inkomende transfers is het bestuur een beetje gaan "shoppen" in de naaste omgeving, en dit zijn de namen van de nieuwe KFC'ers: Beau Struyf en Kacper Szelepusta (allebei van KFC Nijlen), Joran Rymen en Louis Van der Heiden (beiden van Zandhoven SK), Loïc Willems (OG Vorselaar) en Kane Schepers (KFC Sint Lenaarts).
(Bron: Jul Struyf, Bestuurslid KFC Pulle).

NIEUWS UIT.... FC SCHOONBROEK - VROUWEN 2E PROVINCIALE B - VRIJDAG 23 JUNI 2023

We kregen zoals vorig jaar weer een kort en krachtig transferoverzicht van de FC Schoonbroek damesploeg uit Retie. Hanne Annendyck is naar VVC Brasschaat getrokken en twee oude bekenden keren terug naar de club: Jelte Staes en Valérie Crets.
(Bron: Adrian Peeters, G.C. FC Schoonbroek).

NIEUWS UIT.... KFC BERLAAR-HEIKANT - 1E PROVINCIALE A - DONDERDAG 22 JUNI 2023

Na een weer erg sterk seizoen en een dik verdiende tweede plaats kwam Heikant dicht bij een stap naar 3e VV, maar in de Interprovinciale Eindronde was het Limburgse Eksel de meerdere. Dat betekent dus dat Heikant ook in het nieuwe seizoen in de hoogste provinciale reeks uitkomt, en traditiegetrouw was het bestuur weer erg actief op de transfermarkt.

Rudy Van Houdt blijft T1 en de namen in zijn staf zijn dezelfde als vorig seizoen. Ze zien wel een handvol namen verdwijnen uit hun kern. Dat zijn doelman Seppe Welters (KFC Bevel), Debolha Damiento Akoela (SC Duffel), doelman Thiam Chevaughn (RVC Hoboken), Cédric Volckaerts (KFC Nijlen) en kapitein Kevin Damoiseau, die op zijn 29ste de voetbalschoenen in de kast zet.

De lijst met nieuwkomers bevat elf namen: Stan De Roover (KFC Houtvenne), Jeroen De Vroe (KSK Wavria), doelman Kevin Truyts (Berchem Sport), Cédric Buccauw (Racing Mechelen), Gilles Sallaets (FCS Mariekerke-Branst), doelman Diemas Morreel (Lyra-Lierse), Yonas Vervliet (Bacwalde, recreatief voetbal), Zlatko Peeters (beloften Lierse Kempenzonen), Emile Vanderzanden (FC Rupel-Boom), Lionard-Jordy Ekangamene (SK Tongeren) en Nathanaël Bonjean (WS Koersel).
(Bron: Geert Fierens, KFC Berlaar-Heikant G.C. - Secretaris).

NIEUWS UIT.... EXCELSIOR MARIABURG - 2E PROVINCIALE A - 4E PROVINCIALE C - DONDERDAG 22 JUNI 2023

Na de titel in 2022 werd het voor de A-ploeg in het eerste seizoen in tweede provinciale een overgangsjaar, waardoor er lang tegen de degradatie gevochten moest worden. Voor velen van de jonge spelersgroep was dit trouwens ook een eerste kennismaking met een hoger niveau.

Er wordt nu afscheid genomen van een paar oudgedienden: Ben Van Gorp, Shaun Huygaerts, Michaël Achtergaal en Dimitri Jacobs hangen hun voetbalschoenen aan de haak, maar ze blijven wel verbonden aan de club. En Louis Merken heeft besloten om op recreatief niveau te gaan voetballen.

Er werden ook vier nieuwe spelers aangetrokken voor de eerste ploeg: Thibau Cauwenbergh (20) komt over van Cappellen. Hij speelde eerder bij de jeugd van Excelsior Mariaburg. Tom Cox (33) komt van Achterbroek, en ook hij was eerder al actief bij Excelsior. Verder komt Niels De Braekeleer (21) over van KFC Brasschaat en tot slot maakt de 20-jarige Anton Van Den Eynde de overstap vanaf FC Merksem.

De A-kern, die geleid zal worden door T1 Roel De Beuckelaer en T2 Pascal Olislagers, wordt ook aangevuld met een aantal jongeren uit eigen jeugd, doorstromend van de "Futures" ploeg die opnieuw in 4e provinciale zal aantreden, en die Pieter Dilliën en Wesley Coen als coaches krijgt.
(Bron: Frank Valkeneers, Voorzitter Excelsior Mariaburg).

NIEUWS UIT.... KVV DUFFEL - 4E PROVINCIALE D - WOENSDAG 21 JUNI 2023

Traditieclub Koninklijke VV Duffel komt volgend seizoen uit in vierde provincale, en wat de eerste ploeg betreft zal dat zijn onder leiding van een nieuw trainersduo: Janik Deckers wordt T1 en David Gehete T2. Zij zien heel wat nieuwe spelers de revue passeren na het vertrek van Thomas Slagmolen, die stopt met voetballen, en Tuur Minne die dat eveneens doet wegens werkomstandigheden.

Het Duffelse bestuur was echter al erg actief op de transfermarkt, want er werden maar liefst tien nieuwe spelers gecontracteerd. Dat zijn doelman Jeff Plettinx, Dieter Claes en Yoeran Cobos Copado, die gezamenlijk de overstap maken van dorpsgenoot SC Duffel, en ook Tom Muyshondt (K Rumstse SK), Ruben Rochtus (FC Blaasveld), Ruben Delmeire (Groen Rood Katelijne), Jens Van Doren en Bunow Angafor (beiden van KSC Mechelen), Simon Scheirs (Heffen SK) en Timo Dierckx (KSK Heist).
(Bron: Geert Van Houtven, Voorzitter KVV Duffel).

NIEUWS UIT.... K WUUSTWEZEL FC - 3E PROVINCIALE B - WOENSDAG 21 JUNI 2023

Wuustwezel kon de stap terug niet vermijden maar komt nu wel in een reeks terecht met heel wat ploegen uit de niet zo verre omgeving, zodat er toch wat interessante derby's gespeeld zullen worden, en dat is ook altijd meegenomen.

Dat zal wel zijn zonder coach Dirk Huysmans die aan de slag gaat bij de elite jeugdwerking van Lierse, de ploeg waar hij als voetballer heel wat hoogdagen kende. Het Wuustwezelse bestuur is trouwens op zoek naar een opvolger, en de vacature is te vinden op de website van de club. 't Is maar dat u het weet...

Drie spelers zoeken een andere uitdaging in hun carrière: Jordi Hulsman (K Merksplas SK), Ruben Vermeiren (K Achterbroek VV) en Robbe Lauwerens (KSV Oud-Turnhout). Daarnaast komen er vier nieuwe jongens de kern versterken. Dat zijn Kenneth Simons (KFC Meer), Robbe Mertens (K Gooreind VV), Witsen Meeusen (K Merksplas SK) en Lothar Van Doninck (Hoogstraten VV).
(Bron: Jan Cools, namens het bestuur van K Wuustwezel FC).

NIEUWS UIT.... K LOENHOUT SK - 1E PROVINCIALE - DINSDAG 20 JUNI 2023

Het afgelopen seizoen was historisch voor K Loenhout SK, want voor het eerst in de geschiedenis van de club kwam de ploeg uit in eerste provinciale. Op voorhand gaven weinigen hen een kans op het behoud, maar dat werd succesvol gerealiseerd door keihard werken, een geweldige teamgeest en de steun van iedereen binnen de club.

De lat wordt volgend seizoen zelfs een beetje hoger gelegd: een zorgeloos seizoen spelen in de middenmoot en het behoud zijn de hoofddoelstellingen, naast een stabiele eersteprovincialer worden, en dat liefst met veel jongens uit het eigen dorp of die een band hebben met de club.

De kern werd grotendeels behouden. Enkel Kai Goormachtig stapt over naar Excelsior Essen, en daarnaast hangen doelman Berten Meeusen en Thijs Schrauwen de schoenen aan de haak. En wat de nieuwkomers betreft, daar wordt er gemikt op een mix van ervaring en jeugd, en dat resulteerde in zes nieuwe LSK'ers.

Dat zijn Kenneth Boeren en Martijn Vermeiren (beiden van KFC Sint-Lenaarts), Naiverick Brunken (uit de Loenhout U21), Frederik Setodji (KFC Wuustwezel), Xander Van Hove (RBC Roosendaal) en Wout Vandersmissen (Hoogstraten VV). Ook een viertal beloften uit de Loenhoutse U21 komen de A-kern vervoegen. Zij mogen zich tijdens de voorbereiding alvast volop bewijzen.
(Bron: Johan Van Dijck, Bestuurslid K Loenhout SK).

NIEUWS UIT.... K MERKSPLAS SK - 2E PROVINCIALE B - DINSDAG 20 JUNI 2023

De KMSK sloot het seizoen af in het linkse rijtje van 2e provinciale B maar het bestuur is, met het oog op de toekomst, zoals altijd attent en men mikt ongetwijfeld op een iets hogere notering zonder daarbij het zicht op de realiteit te verliezen. Dat uit zich ondermeer in het transferbeleid en in de organisatie van de technische staf, die nu flink vernieuwd wordt.

Filip Pelckmans, 37 jaar jong en ondermeer ex-voetballer en -trainer bij Turnhout, Vosselaar, White Star en Flandria wordt de nieuwe hoofdcoach. Hij volgt dus Nick Van Gorp op in die functie en krijgt T2 Jeffrey Daelemans naast zich, ook nog maar 30 en eveneens een ex-speler bij o.a. White Star, Zwarte Leeuw en FC De Kempen. Jeffrey stopte recent als actief voetballer en gaat nu verder als trainer onder de vleugels van Filip Pelckmans en T3 Kim Claes.

Qua uitgaande transfers tellen we vijf namen: Rick de Kok (KFC Poppel) en Brett Troonbeeckx (FC Walem) speelden beiden vijf seizoenen bij geelzwart. Daarnaast verlaten ook Witsen Meeusen (Wuustwezel) en Yannis Haneveer de KMSK, maar de toekomstige club van deze laatste is nog niet gekend. Tot slot zet ook Berten Govers de schoenen tijdelijk in de kast.

En dan de nieuwe namen: Dario De Roover (25) komt over van Zwarte Leeuw. Hij is een centrale verdediger. Verder komt ook diepe spits Jordy Hulsman (23) vanuit KFC Wuustwezel richting Merksplas. En de laatste in dit lijstje is de 20-jarige flankspeler Maxime Bevers, die de overstap maakt van Hoogstraten VV.
(Bron: Bob Govers en Jef Van Dun, bestuur K Merksplas SK).

NIEUWS UIT.... K GOOREIND VV - 3E PROVINCIALE B - DONDERDAG 15 JUNI 2023

K Gooreind VV kon de voorbije twee seizoenen pas op het nippertje het behoud verzekeren en de club wil daarom nu een stap vooruit zetten, met het oog op een plaats in de linkerkolom.

De technische staf werd mede daarom versterkt met T3 Koen Verheyen, die hoofdcoach Joris Van Thillo nog meer de mogelijkheid zal geven om individueler met de jonge spelers te werken. Er is ook bewust gekozen voor een iets kleinere A-kern, en ook om enkele jonge talenten een jaartje te laten voetballen bij de U21, waar men een echte beloftenploeg van wil maken om zo opnieuw een betere doorstroming te krijgen naar de eerste ploeg.

Er vallen twee spelers weg uit de A-kern: Robbe Mertens gaat naar KFC Wuustwezel, en Yander Braeckmans stopt wegens werkverplichtingen. Wat de inkomende transfers betreft, daar werd de jonge groep aangevuld met enkele ervaren krachten. Dat zijn Dirk Harezlak (K Nieuwmoer FC), Yono Jordaens (KSK Ekeren Donk), Sam Vervliet (K Brecht SK), Dario Leffelaer (KFC Sint-Lenaarts) en Wesley Bossier (KFC Antonia).
(Bron: Philip Knaepkens, Sportief verantwoordelijke K Gooreind VV).

NIEUWS UIT.... KSV AARTSELAAR A EN B - 3E PROVINCIALE B EN 4E PROVINCIALE A - MAANDAG 12 JUNI 2023

Na een prachtige start van de A-ploeg en een op het nippertje gemiste eerste periodetitel volgde een lange mindere periode met een 3 op 45, en in de loop van het seizoen werd T1 Eelco Smet bedankt voor zijn inzet en bewezen diensten in de vorige zes jaar. T2 Sven de Doncker nam het roer voor de rest van het seizoen over, en pas in het competitieslot kon hij het behoud veilig stellen, met de hulp van beloftencoach Thomas Liefhooghe en sportief verantwoordelijke Michel Sas.

Voor de A-kern werd er voor 2023-2024 met T1 Sven Vercammen en T2 Ian Geys (die allebei de overstap maken van KVC Wilrijk) en met keeperstrainer Cliff Mardulier een volledig nieuwe technische staf samengesteld, terwijl de B-kern opnieuw Mohamed Hammadi als T1 krijgt. Jammer dat zijn "Bees" na een sterk seizoen enkel door het bondsreglement van een verdiend eindrondeticket gehouden werden.

En dan de transfers voor zowel de A- als de B-kern. Naast een zevental jongens die stoppen met voetballen (Ferre Fierens, Dimitri Deleau, Fred Janssen, Dimitri Lenaerts, Thomas De Boeck, Zeno Claes en Thomas Beghin) verhuizen Yannick Vindevogel en Kenneth Ceulemans naar Rupel Boom B, Wesley Aerts naar Nielse SV, Lowie Vermeiren en Ian D’Haes naar KVC Wilrijk en Mathieu Dedry naar FC Walem.

Daar staat de komst van dertien nieuwe spelers tegenover, te beginnen met vier man die de stap zetten vanaf Schelle Sport: Safouan Elouargahi, Souhaib Elouargahi, Maxime Van Verre en Mathew Toledo. De andere negen zijn Darko Matkovic (SC Duffel), Yaron Coen (KV Bonheiden), Jaro Beuckeleers (KVC Wilrijk), Timo Maes en Thomas Liefooghe (beiden van KFC Lint), Simon Geens (FC Walem), Milan Janssens (Rupel Boom) en het duo Simon en Senne Poppe (allebei van Beerschot). Verder worden er ook nog een zestal eigen jeugdspelers van de beloften doorgeschoven naar de A- en de B-ploeg.
(Bron: Steve Moreaux, Voorzitter KSV Aartselaar).

NIEUWS UIT.... KFC SCHOTEN SK - 4E PROVINCIALE B - MAANDAG 12 JUNI 2023

KFC Schoten SK sloot het vorige seizoen af met een mooie tweede plaats, maar het overleefde de eindronde voor promotie niet.
De club begint het seizoen 23-24 met een nieuwe en ambitieuze hoofdtrainer. Dat is Kevin Heylen, die overkomt van Racing Emblem. Hij is trouwens ook een oud-speler van Schoten. Kamel Bousmaki vervoegt als T4 de bestaande technische staf, en hij zal ook het reserveteam leiden.

Bill Mogue, één van de smaakmakers van het voorbije seizoen, verlaat samen met de vorige trainer Dirk Leyemberg de club richting FC Merksem. De technische staf krijgt dus een nieuwe samenstelling met T1 Kevin Heylen, T2 Matthias Versteven, T3 Jeroen Nens (keeperstrainer) en T4 Kamel Bousmaki (reserveteam).

Op de lijst met vertrekkers staan in totaal acht namen. Ruben Peeters, Anacleto Rodrigues, Marouan Hajjid, Bill Mogue, Niels Mulders, Geert Van Neylen, Jens Van Cauwenberg en Glenn Verhulst zoeken diverse andere oorden op.

Wat de inkomende transfers betreft, op die lijst staan de namen van elf jongens, waarvan er vijf overstappen van Racing Emblem, dat dit seizoen geen eerste ploeg inschreef. Dat zijn Robin Colin, Jannes Dillen, Mamadou Koita, Kasper Van Bockstal en Mamadou Harane Sylla. De andere nieuwkomers zijn Vone Cloots (Berendrecht Sport), Glenn Kennes (SV Noorse), Cheikh Diakhate (VC Mortsel OG), Ian Renders (Ekeren Donk), Finich Safwaan (FC Ekeren) en Alejandro Bertels (KFC Sint-Job).
(Bron: Paul Theunis, KFC Schoten SK).

NIEUWS UIT.... GROEN ROOD KATELIJNE - 2E PROVINCIALE A - WOENSDAG 7 JUNI 2023

Na een moeilijk en mentaal slopend seizoen kon de dreigende degradatie afgewend worden, en zo speelt Groen Rood ook volgend seizoen in tweede provinciale. Er waren na de laatste wedstrijd uiteraard heel wat verdiende dankwoorden voor de spelersgroep die het behoud uiteindelijk veilig stelde, en de vertrekkers werden dan ook passend gevierd, mét een memorabel feestje tot gevolg.

Wat de transfers betreft, daar was er al heel wat beweging tot nu toe. Vier jongens stappen alvast over naar de buren van het zopas gepromoveerde SC Duffel. Dat zijn oudgedienden Jessy Salut (na 8 seizoenen) en Jordy Dillen (na 5 seizoenen) én het duo Nick Van Gastel en Dylan Heyvaert. Daarnaast stappen Rik Van Praet en Robbe Smets over naar het eveneens gepromoveerde Schelle Sport.

Verder verkast Lionel Mothingea naar het Vlaams-Brabantse SK Steenhuffel, Quinten Onya en Ismail Akaouch naar TOR Deurne Pirates, Kevin Delbaen naar VC Mortsel OG, oudgediende Andy Williams naar VC Leest, Thomas Creemers naar Rupel Boom B en Mohammed Zekhnini naar FC Merksem. Dat zijn dus dertien jongens die uit de GRK-kern verdwijnen, maar er werd door het immer alerte bestuur voor vervanging gezorgd.

We telden in totaal maar liefst vijftien inkomende transfers. Dat zijn doelman Indy Van Bulck (eerder gestopt en nu terug aangesloten), Chahid Benkassem (KV Bonheiden), Younes Abo Amar (KSK Sint-Amands), Xander Driessens (FC Rupel Boom), Jarno De Coninck (Racing Mechelen), Lars Van Gijsel en Sofiaan Zarrouk (beiden van KFC Eppegem), Dennis Goossens (KFC Muizen), Benny De Backer (VK Weerde), Lukas Bracquené (vrije speler), Adil Aba Yahia (VC Bertem-Leefdaal), Zeno Vandenhoeck (terug van VC Mortsel OG), Senne Emmeregs (ook terug van KSV Schriek), Nathan Kongolo Ducke (CS Machelen) en doelman Sven Van Camp (ex-GRK).

De Groen-Rode kern is dus compleet én klaar om na de zomer het nieuwe seizoen met hernieuwde motivatie aan te vatten. De ambitie van de club is om in elk geval een rustig seizoen te beleven "in de buik" van het klassement, én zonder degradatiestress.
(Bron: Stefaan Cammans, Gerechtigde Correspondent K Groen Rood Katelijne).

NIEUWS UIT.... KTSK HAND-IN-HAND - 4E PROVINCIALE E - WOENSDAG 7 JUNI 2023

De "Koninklijke Turnhoutse Sportkring Hand in Hand" bestaat bijna 102 jaar, en met het stamnummer 210 is de vereniging dan ook één van de oudste clubs uit de Turnhoutse regio.

De eerste ploeg legde vorig seizoen een wisselvallig traject af in de competitie, en er zijn dan ook een aantal wijzigingen in de spelerskern. Niels Crab, Jasper Gilops en Brent Lommelen vertrekken alledrie naar Sint-Jozef Rijkevorsel, terwijl Collins Emuhu naar de buren van KSV Oud-Turnhout trekt. Daarnaast hangen Ben Jacobs, Robin Cornelis en Wout Berrens hun voetbalschoenen aan de haak.

Het bestuur heeft echter niet stilgezeten, en dat resulteerde in het aantrekken van tien nieuwe spelers: Tibo Berghmans (KFC Zwarte Leeuw), Aaron Haurissa en Eric Boateng (beiden van KSV Oud-Turnhout), Joren Nissen (Heibos), Lars Schoonbaert en Jens Houtmeyers (allebei van White Star Schorvoort), Sam Jadot (KVV Vosselaar), Koen van de Leur (Goirle, NL) en het duo Jorg van Nieuwburg en Soufian Bentahar (VV Zigo Tilburg, NL).

Joachim Janssens, die vorig jaar de reserven trainde, schuift dit seizoen door naar de positie van hoofdcoach. Tot op heden is Hand in Hand echter nog steeds op zoek naar een "T2" om samen met hem de A-kern onder handen te nemen.
(Bron: Toon Verhoeven, Voorzitter KTSK Hand in Hand).

NIEUWS UIT.... VC LEEST - 4E PROVINCIALE - MAANDAG 5 JUNI 2023

Trainers Philippe Van Perck (T1), Kristof Janssens (T2) en Kenneth Boonen (T3 en keeperstrainer) zien in het nieuwe seizoen zeven spelers wegvallen uit hun kern: Tuur Geens, Simon Mathys en Kristof Vandenhende hangen de schoenen aan de haak, en daarnaast verlaten Loqman Bidou (Sporting Tisselt), Matthias Vervloet (SK Peulis), Wout Franckx (Zennester Hombeek) en Jari Bejaer de club.

Bij aanvang van het nieuwe seizoen worden er ongeveer 60 spelers verwacht voor drie seniorploegen, en daarbij maken enkele jongeren de overstap naar de A-kern. Maar er werden ook zeven nieuwe jongens aangetrokken. Dat zijn Pieter Verbruggen (KV Bonheiden), Xavi Van Leeckwijk en Davy De Wit (allebei van SC Duffel), Jakob Verelst (VK Heindonk), Alan Dobric en Kevin Dobric (beiden van Sporting Tisselt) en Andy Williams (Groen Rood Katelijne). Zij passen volledig in de visie en ambitie van VC Leest dat dan ook, vergeleken met afgelopen seizoen, een serieuze sportieve stap vooruit wil zetten.
(Bron: Kris Slachmuylders, Sportief Beheer en G.C. van VC Leest).

NIEUWS UIT.... KSK SINT-AMANDS - 3E PROVINCIALE - MAANDAG 5 JUNI 2023

De KSK kon pas in de eindronde het behoud realiseren, maar de club heeft uit het afgelopen seizoen wel de nodige lessen getrokken. Er werd er dan ook voor gezorgd dat de basisploeg gebleven is, aangevuld met negen nieuwe spelers, die er hopelijk mede voor gaan zorgen dat 2023-2024 een rustig seizoen wordt.

Een vijftal jongens vallen weg uit de A-kern. Mathias Mees (K Reet SK), Mathias Van Hoyweghen (Blauw-Wit-Temse), Younes Abo Amar (GR Katelijne) en Casper Tersago (VK Hingene) stappen over naar een nieuwe club, terwijl Brahim Bougrine stopt met voetballen.

En dan de negen nieuwkomers: dat zijn Gilles De Sager en Robbe Laevaert (beiden van KSV Bornem), Ferhat Yilmaz (FCS Mariekerke-Branst), Ibrahim El Grich (Willebroekse SV), Janick Struelens (Nielse SV), Gianni Verschueren (FC Oppuurs), Dogan Surgen (Sporting Tisselt), Pieter De Valck (Sporting Eizeringen) en vrije speler Mathias Chan.

Tot slot nog even de technische staf vermelden. Die bestaat uit Niels De Maeyer (T1), Robin Maerivoet (T2), Wesley De Leeuw (keeperstrainer) en Gunter Piessens (trainer van de beloften).
(Bron: Tom Maerivoet, Sportief verantwoordelijke KSK Sint-Amands).

NIEUWS UIT.... KFC PUTTE - 2E EN 4E PROVINCIALE - DINSDAG 30 MEI 2023

KFC Putte behoudt de technische staf voor de A-ploeg, die de titel en de promotie pakte. Voor de B-ploeg neemt Atha Drougas het roer over. Hij maakt de overstap van Ninove B. Kernspelers Siemen Dillen, Jonas Van Rompaey en Andrew Wouters zoeken andere oorden op, terwijl Jeroen Troch, Jasper Spruyt en Ken De Ryck hun voetbalcarriëre beëindigen, en dat dus met een kampioenschap op hun palmares.

Na het afhaken van deze drie clubiconen trok de KFC een flink aantal spelers aan, ook om de drie seniorsploegen uit te breiden en te versterken. We telden maar liefst zestien nieuwe namen : Reggie Verbiest en Jonas Francken (beiden van Berlaar-Heikant), Brian Soares Duarte (SVE Bazel), Jelle Vermylen (VC Mortsel OG), Vincent Hellemans en Jelle Thys (allebei van KV Hooikt), Jens Michiels (KV Bonheiden), Tommy Gommers en Souhail El Assaoui (KSV Schriek), Ernest De Cock (KFC Katelijne), Junior Lenie (SC Duffel), Alexander Lambaerts, Jens Verschaeren en Sebastiaan Luyten (alledrie van BO Beerzel), Yme Lenssens (KFCM Hallaar) en Alessio Van Der Vliet (K Rumst SK).
(Bron: Herman Geerts, G.C. KFC Putte).

NIEUWS UIT.... K REET SK - 4E PROVINCIALE - DINSDAG 30 MEI 2023

Na een prima seizoen waarbij enkel het ongenaakbare Puursica te sterk bleek, kreeg runner-up SK nog een zware loting voor de eindronde, waarin het in de tweede wedstrijd tegen Ekeren Donk het hoofd moest buigen. Maar na de teleurstelling is de focus opnieuw gericht op de toekomst.

De trainersstaf leverde uitstekend werk en zal op slechts één positie gewijzigd worden. Marc Lepever blijft T1. Hij zal worden bijgestaan door T2 Steve Van Uytbergen en T3 Mon Van Der Auwera, die Christophe Himpe vervangt. Kim Schrijvers blijft keeperstrainer.

Wat de spelersgroep betreft, daar zoeken Gianni Bessems, Jarne Somers en Dean de Jonghe (allen naar Kessel United) en Iben Sfez (Merchtem United) andere oorden op, terwijl Tim Buysen zich volledig gaat toeleggen op een carriere als voetbalcoach. Tot slot hangen Thomas Devondel, Jens Bertels, Robin Van den Bosch en Sibren Mariën de schoenen aan de haak, wegens werkverplichtingen of langdurige kwetsuren.

En er is uiteraard ook nieuws te rapen aan de inkomende zijde: Tibo Scheldeman (keert terug van Willebroekse), Tjimmy van Kerchove (VK Heindonk), Jarni Van den Bogaert (KFC Walem), Savio Van der Put (RVC Hoboken), Mathias Mees (KSK Sint Amands), Ruben Steenackers (Rupel Boom) en Jules Verhoeven (Sporting Tisselt) zijn de zeven nieuwkomers. Ook verwacht de club vanuit de jeugd de bevestiging van enkele jongeren, die ook in het afgelopen seizoen al mochten proeven van het eerste elftal.
(Bron: Steven Serrien, G.C. K Reet SK).

NIEUWS UIT.... ZANDVLIET SPORT - 3E EN 4E PROVINCIALE - DINSDAG 30 MEI 2023

De Zandvlietse A-ploeg beëindigde de afgelopen competitie op een veilige plaats in het rechtse rijtje, terwijl de "Bees" na een lang en moeilijk seizoen een staartpositie innamen, maar wel vier zeges en drie gelijke spelen lieten noteren.

Het bestuur was al aardig actief op de transfermarkt, en dat voor de beide spelerskernen. Zes jongens verlaten de club: Micky Verschueren (KFC Brasschaat), Senne Raaffels en Renzo Van Bouwel (beiden naar KFC Berendrecht), Lennert Bastiaensen (SV Noorse), Sam Teysen (stopt met voetballen) en Meris Duracovic (nieuwe club niet gekend).

De ervaren Peter Van De Merlen wordt de "T1" van de A-ploeg in 3e provinciale, bijgestaan door Karl Bollens (T2). Jan Lemmens wordt hoofdcoach van de B-ploeg, en deze drie trainers zien vijftien nieuwe spelers verschijnen in de gemeenschappelijke kern, waarvan er negen overkomen van Putte SK: Jari Verhaegen, Matthias Smeets, Milan Segers, Glenn Mertens, Kenneth Michielsen, Ben De Schepper, Jordi Roelandts, Kenneth Labeye en Jay Thonard. De andere zes zijn Jordi Maes (K Nieuwmoer FC), Kenji Meyvisch (KSK 's Gravenwezel–Schilde), Jason Van Dieven (KFC Berendrecht), Seppe De Groot (KSK Ekeren Donk), Sean Vos (KFC SM Halle) en Vince De Rycke (FC Ekeren).

* UPDATE van 2 juni: Yorchen Maes en Thomas Braet stoppen met voetballen. Vamba Konneh stapt over naar Berendrecht Sport, terwijl Robbe Buys de omgekeerde beweging maakt en dus van Berendrecht naar Zandvliet overstapt.
(Bron: Hans Moerenhout, Voorzitter / G.C. Zandvliet Sport).

NIEUWS UIT.... K RAMSEL FC - 3E PROVINCIALE - DONDERDAG 25 MEI 2023

In het seizoen na het kampioenschap en de promotie sloot Ramsel de competitie af in de "middenmoot". Er was ook al wat beweging op het transferfront. Spelers Kenneth Verbist en Kobe Goossens (beiden naar KFCK Begijnendijk) en Bram Janssens (KSV Schriek) zoeken andere oorden op en geven dus een nieuwe wending aan hun carrière.

Het transfercomité legde ook acht nieuwe jongens vast die de A-kern komen versterken. Er komen vier spelers over van VC Immer Oost uit Oosterwijk: Quinten Van den Bergh, Jonas Leys, Anton Gielis en Aaleks Kasemi. Daarnaast zijn ook Daan Matthys (SC Aarschot), Brent De Winter (FC Kapelle O/D Bos) en het duo Sten Verbraecken en Sokcha Lem (KFC Herselt) de nieuwe namen.
(Bron: Robin Wouters, Bestuurslid K Ramsel FC).

NIEUWS UIT.... SV NOORSE - 4E PROVINCIALE - WOENSDAG 24 MEI 2023

SV Noorse uit Kappellen is een bruisende vereniging met meer dan dertig ploegen, vanaf de U7 tot en met de eerste ploegen heren en vrouwen, en ook uit het aantal damesploegen, veteranen en zelfs G-ploegen blijkt de sterkte en de populariteit van de club.

In het seizoen 2018-2019 stapte de SV Noorse over vanuit het recreatieve naar het competitieve voetbal, en in haar vijfde seizoen eindigde de eerste herenploeg na een erg sterk seizoen op een gedeelde eerste plaats, waarbij de titel jammer genoeg enkel op doelsaldo gemist werd. Er is dan ook al heel wat beweging geweest in komen en gaan van spelers. De huidige sportieve staf blijft op post, met voetbal-icoon Davy Vercauteren als T1, Dirk Dictus als T2 en keeperstrainer Jeroen Nens.

Qua uitgaande transfers nam Noorse afscheid van acht spelers: Joppe Boonen en Younes Hamadé (beiden naar Eendracht Zoersel), Francis Stoffels en Senne Vanmarcke (allebei naar KVV Achterbroek), Glen Kennes (KFC Schoten) en Benjamin Van Dijck (KSV Wildert), terwijl Oswin Van de Wouwer en Roel Van Den Plas besloten hun voetbalschoenen aan de haak te hangen.

Er werden maar liefst vijftien inkomende transfers gerealiseerd: Aldermiro Kassoma, Valon Memeti, Jawad Samiky en Emmanuel Souri (alle vier van Tubantia Borgerhout), Robin Peeters (KVV Gooreind), Aimane Mdouari (K Meerle FC), Lennert Bastiaensen (Zandvliet Sport), Yente Dingenen, Thibo Dingenen en Tjel Breeur (allen van Mariaburg), Amar Selman (KVC Wilrijk), Djordi Struyf (Lokeren-Temse), Farid Moro Baba (Ekeren Donk) en de vrije spelers Kevin van Hooydonck en Ruben Ostijn.

* UPDATE van 27 juni: de 19-jarige doelman Dylan Verhulst, die zijn opleding kreeg bij RFC Cappelen, komt over van KFC Lint.
(Bron: Dirk Dictus, T2 van SV Noorse).

NIEUWS UIT.... KFCV ALBERTA GEEL - 4E PROVINCIALE - ZATERDAG 29 APRIL 2023

Vanwege diverse omstandigheden besliste KFCV Alberta vorig jaar om geen eerste ploeg heren op te stellen voor het seizoen 2022–2023. Die periode gaf het bestuur de kans om gericht en overdacht op zoek te gaan naar nieuwe spelers, in het besef een eerste herenploeg nodig is voor de verdere groei van de club, net als het aantrekken van sponsors, en niet in het minst om de stad Geel te overtuigen van de kracht van de KFCV Alberta.

De nieuwe eerste ploeg heren zal gecoacht worden door Lorenzo Sterckx (T1) en Sven Peeters (T2 en speler). Lorenzo komt terug van Zandhoven en kijkt met veel plezier uit naar "het project Alberta", waar kameraadschap en een nieuwe visie centraal zullen staan, en waar plezier op de eerste plaats komt, gecombineerd met gezonde ambities.

De nieuwe spelerslijst voor de eerste ploeg en de A-reserven is vrij lang maar we geven hem hier integraal, en we beginnen met zes jongens die overkomen van KVV Berg en Dal: Ali Lamkharrat, Dries Bulckens, Lars Bergs, Masresha Saillart, Michael Poel en Sven Peeters. Er zijn ook negen spelers die de stap zetten van bij KSAV Sint Dimpna. Dat zijn Arno Verellen, Cedric Verhulst, Davy Ceulemans, Jens Raeymaekers, Jens Van Uytsel, Kevin Van Ham, Louis Verheyen, Viktor Verheyen en Yoppe Geybels.

Naast deze 15 nieuwe KFCV'ers zijn er ook nog 22 spelers die eveneens bij de grote kern zullen horen: Lewis Klu (Verbroedering Geel), Assi Koffi Wonu (FC Netezonen), Jonas Grietens (Verbroedering Balen), Anton Geboers en Simon Van Houdt (Beekhoek Sport), Gert Vrancx (Ezaart Sport), Davy Ackx en Rune Bots (Rauw Sport), Uzor Ikechukwu (KESK Leopoldsburg), Ferre Voet en Rune Nevelsteen (KFC Herselt), Juul De Ceuster (KFC Linda Olen), Thomas Boonen (KFC Punt-Larum), Ward Bulckens (Thes Sport), Nick Helsen en Kevin Kerckhofs (VV Laakdal), de eigen Albertaspelers Bikash Michiels, Cas Geldof en Mathias Van Dessel en de nieuwe aansluitingen Kevin Govaerts, Tim Peeters en Ayoub Lamkharrat.
(Bron: Toon Bens, Bestuurder KFCV Alberta).

NIEUWS UIT.... SK RITA BERLAAR - 4E PROVINCIALE D - ZATERDAG 29 APRIL 2023

Met meer dan honderd gescoorde goals en de minste tegentreffers haalde Rita Berlaar met grote voorsprong de verdiende titel binnen in 4e provinciale D, en zo is de sprong naar derde provinciale een feit.

Het bestuur was daarom al op meerdere vlakken actief, zowel qua transfers als begeleiding. Wat de technische staf betreft, die wordt uitgebreid met Johan Van Camp die overkomt van SC Wiekevorst en hulptrainer (T2) wordt in de plaats van Dirk Van Hoof, die wel aanwezig blijft binnen de club, maar die besloot om als trainer een (tijdelijke) stap opzij te zetten. Verder versterkt Bart Holsters de jeugdwerking. Hij neemt de taak van jeugdcoördinator op zich.

Er vallen drie spelers weg uit de kern: doelman Jordy Peeters verlaat de club en Michael Lauwers hangt de schoenen aan de haak. Ook kapitein Glen Van Loock zet een punt achter zijn actieve voetbalcarrière, en hij kan dat dus doen met een kampioenschap.

En dan zetten we de vier inkomende transfers op een rijtje. Dat zijn Jochem Van Dyck (KV Hooikt), doelman Michiel Van Gemert (FC Netezonen Eindhout), Janis Verhaegen (KSC Wiekevorst) en Mathis Dhaenens (KSK Heist).
(Bron: Ken Voet, Bestuurder SK Rita Berlaar).

NIEUWS UIT.... K MINDERHOUT VV - 3E PROVINCIALE A - DINSDAG 25 APRIL 2023

De vernieuwde Sportieve Cel van Minderhout VV kreeg meteen een fikse uitdaging voor de kiezen. Clubiconen Wesley Peeraer, Jens Verschueren en Jort Keustermans zetten een punt achter hun carrière bij de eerste ploeg, en daarnaast slaan Arne Goolaerts en Seb Voorn (Lentezon Beerse), Kay Vermeiren en Gracia Kadima (KFC Meerle), Bob Vervloet (RFC Zwaneven) en Arne Geysen (Sint-Jozef Rijkevorsel) een nieuwe richting in.

Een fikse uitdaging voor de Sportieve Cel dus, maar tevens een gelegenheid om de nieuwe visie versneld uit te rollen. De doelstelling om jonge, getalenteerde en gretige jongens uit de directe regio een podium te bieden wordt kracht bijgezet door het aanwerven van acht nieuwe spelers: Robbe Aerts en Michiel Deckx (beiden van Hoogstraten VV), Joeri Mattheussen (KFC Wuustwezel), Jolan Goossens (KVNA Wortel), Rens van Gog en Willem Vermeiren (KFC Zwarte Leeuw) en het duo Yentel Brants en Yannick Van Den Bosch (KFC Sint-Lenaarts).

De contracten van Christian Vissers (T1) en Jo Donckers (T2) worden verlengd. Als keeperstrainer is Hans Jacobs aangetrokken. De club is nog op zoek naar een T3 en een extra U21 trainer om al het aanstormende talent mee in goede banen te leiden.
(Bron: Koen Koyen, Sportief Manager K Minderhout VV).

NIEUWS UIT.... KFCE ZOERSEL - 1E PROVINCIALE - ZATERDAG 22 APRIL 2023

KFCE Zoersel hoopt om voor het zesde seizoen op rij in de hoogste provinciale reeks uit te komen, en dat zal in elk geval zijn zonder coach Raf De Houwer. Hij wordt opgevolgd door de ervaren Steven Bastiaens die de overstap maakt van Brecht SK.

Een zevental spelers valt weg uit de Zoerselse kern: Thomas Stevens (stopt), Senne op de beeck (KFC Nijlen), Moussa El Hadji (KFC Sint-Lenaarts) en het viertal Joery Storms, Joppe Sepot, Wannes Van Elsacker en Wouter Van Der Wangen (alle vier naar KFCH Pulderbos).

Naast Jacop van Hofstraeten en Jelle Herrijgers, die doorschuiven vanuit de eigen jeugdwerking, komen er ook nog zes andere spelers de A-kern versterken. Dat zijn Sam Van Beurden (Witgoor Sport), Ilan Paulussen (KFC Nijlen), Lander Bartholomeeussen (Vlimmeren Sport), Joppe Boone en Younes Hamadé (beiden van Noorse SV) en Rik Schrijvers (KFC Antonia).
(Bron: Joël Bartholomeeussen, sportief verantwoordelijke KFCE Zoersel).

NIEUWS UIT.... TUBANTIA BORGERHOUT VK - 4E PROVINCIALE B - DINSDAG 11 APRIL 2023

Tubantia Borgerhout mag zich met recht en reden een traditieclub noemen, want met het stamnummer 64 en een rijk verleden is het één van de langst bestaande voetbalclubs uit het Antwerpse. Nog niet zo heel lang geleden speelde de ploeg trouwens nog in bevordering, maar sinds een twaalftal seizoenen komt Tubantia uit in de provinciale reeksen.

Met de ervaren Germain Pouwels als nieuwe trainer en een hele rij inkomende transfers slaat de club nu duidelijk een vernieuwde weg in. Germain bezorgde ons ook de lijst met nieuwe namen, en het lijkt ons duidelijk dat er in het seizoen 2023-2024 zeker rekening zal moeten gehouden worden met Tubantia.

De inkomende transfers dan: Salih Kilic (FC Turk Sport), Andi Ajdini (Los Incas Antwerpen) en Kuba Augustyniak (KSK Ekeren Donk) zijn er daar al drie van. Voor de rest komen er maar liefst negen spelers over van TOR Deurne Pirates. Dat zijn Jamie Van Den Branden, Jani Van Bortel, Adrian Brovina, Zakaria Kacem, Soulayeman Aamri, Maxim Leemans, Oliver Bittov, Nando Van Looy en Wouter Verwerft. Per 14 april kwam daar ook nog Prince Slot bij van KSK Ekeren Donk.
(Bron: Germain Pouwels, T1 Tubantia Borgerhout VK).

NIEUWS UIT.... K BRECHT SK - 4E PROVINCIALE C - ZATERDAG 11 MAART 2023

De "Koninklijke Brechtse Sportkring" eindigde vorig seizoen op een mooie vierde plaats, en die kan er ook dit jaar nog altijd inzitten. Er is al wat beweging geweest op transfervlak maar ook qua coaching. Trainer Steven Bastiaens is bezig aan zijn laatste seizoen bij de club die hij na een flink aantal jaren verlaat, een periode waarin hij SK een promotie naar 3e provinciale bezorgde, maar eveneens geplaagd werd door een paar "corona-seizoenen". Zijn assistent Engelbert Callaij stopt met zijn trainersactiviteiten, en die taak wordt overgenomen door oude bekende Paul Boeren, momenteel trainer van de U21.

Filip Goossens, een rasechte Brechtenaar, zal Steven Bastiaens opvolgen als T1. Deze ex-aanvaller van onder andere Cappellen, Hoogstraten en Sint-Lenaarts heeft trainerservaring opgedaan bij onder meer Sint-Jozef en Antonia. Hij is momenteel één van de begeleiders van de Brechtse U6 en heeft daarnaast ook oog voor de jeugdspelers én voor het doorstromingsbeleid van de club.

Wat de spelerskern betreft, daar is het al zeker dat doelman Wesley Coen met voetballen stopt. Karsten Backx, een jonge getalenteerde keeper komt over van FC De Kempen. Bovendien keert Frans "Izzy" Issifou terug naar Brecht na omzwervingen langs onder andere Achterbroek en Loenhout. Hij maakt de overstap vanuit KSV Bornem.

* UPDATE van woensdag 26 april: Sam Vervliet (Gooreind VV), Jordi Denisse, Leto Stinders en Gianni Decremer verlaten de club of hangen de voetbalschoenen aan de haak, terwijl twee jonge Brechtenaren de kern vervoegen. Dat zijn Niels Mulders en Jens Van Cauwenberg. Zij komen over van KFC Schoten.
(Bron: Luc Matthijssens, GC K Brecht SK).

NIEUWS UIT.... KBSK RETIE - 1E PROVINCIALE - WOENSDAG 1 MAART 2023

De Retiese fusieclub klokte vorig jaar af op een mooie zesde plaats en ze zullen ook na dit seizoen zeker opnieuw in de hoogste provinciale reeks uitkomen. Er werd intussen ook al werk gemaakt van een paar inkomende transfers.

Jari Breugelmans (KFC Dessel) en Niels De Witte (RFC Zwaneven) zijn momenteel de eerste nieuwe namen. Ook de jeugdige talenten van de provinciale reserven blijven bij de club, net als T1 Geert Persoons, die in december overnam van Andy Van Kets. Momenteel is Senne Dierckx de enige uitgaande transfer. Hij gaat naar KFC De Kempen TL.
(Bron: Rob Van Reusel, Beheerder-Secretaris KBSK Retie).

EXTRA INFORMATIE

* We vermelden de nieuwe en vertrekkende spelers van de provinciale clubs, mét de bemerking dat we voor het publiceren van deze nieuwtjes enkel verder gaan op
- gegevens van de websites van die clubs, en/of
- een doorgestuurde mail van hun bestuur en medewerkers.

* Transferberichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.
* Doorgemailde detailberichten worden gepubliceerd onder de voorwaarde dat het bericht werd verzonden door een gerechtigde correspondent of door een verantwoordelijk bestuurslid, onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid.
* De clubverantwoordelijken, maar ook supporters en medewerkers kunnen ons doormailen dat er op de website van hun club een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers. Dan kunnen we dat evalueren en snel verwerken.

!!! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, stuur het bericht dan op via info@voetbalexpress.be of voetbalexpress@proximus.be

>> Het doorgeven van transferberichten kan ook via de pagina contact.