Prov. Transfernieuws
Update: gisteren om 10:06u
Provinciaal Allerlei Prov. Transfernieuws
Laatste update: gisteren om 10:06u
De meest complete verzameling cijfers
over het Belgische voetbal.
Nationale en provinciale statistieken.
Zie de website www.bsdb.be
Meer info...
Steun Voetbalexpress.
Een éénmalig bedrag.
Vermelding onbeperkt in tijd.
Stuur ons een bericht via de pagina "Contact"
Meer info...
PROVINCIAAL TRANSFERNIEUWS VANAF 28 FEBRUARI TOT EN MET 30 JUNI 2024

Op deze pagina kan u een aantal inkomende en uitgaande transfers bekijken van clubs uit de Antwerpse provinciale afdelingen. Daarbij gebruiken we benaming: "Nieuws uit...." met een vermelding van de provinciale reeks waarin de betrokken club uitkomt of zal uitkomen.

De regeling: de uiterste datum om een provinciale transfer te realiseren is 31 augustus 2024.
>> Let op ! Stuur uw berichten naar "Voetbalexpress" uiterlijk op 30 juni door.
Lees meer over de provinciale transferregeling op onze pagina "Hoe zit dat?". Klik hier.

We verzoeken degenen die de namenlijst doorsturen om de "normale" benamingen te gebruiken, d.w.z.
EERST DE VOORNAAM VAN DE SPELER, EN DAN DE ACHTERNAAM. De verwerking gebeurt dan sneller
.


De clubverantwoordelijken, maar ook supporters en medewerkers kunnen ons doormailen dat er op de website van hun club
een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers. Dan kunnen we dat evalueren en snel verwerken.
!! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, klik HIER.

Zie ook de alinea onderaan deze pagina, waarin we ons standpunt van publiceren vermelden. Transferberichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.

Voor de archiefpagina met provinciale transfers van vorig seizoen 2022-2023, klik hier.

TRANSFERBERICHTEN - CHRONOLOGISCH

Om snel het meest recente transferbericht van een club te zien hebben we een chronologisch overzicht gemaakt. Het meest recente nieuws staat bovenaan. Klik op een clubnaam voor het transferbericht.

>>> Een extra * achter de clubnaam betekent dat er een update van het bericht gebeurde.

Club Bericht van Club Bericht van
KVK Westmalle13/06/2024 KSV Aartselaar12/06/2024
KFC Schoonbroek12/06/2024 Nielse SV11/06/2024
KFCV Alberta Geel08/06/2024 KFC Walem08/06/2024
KFC Putte07/06/2024 KFC Berlaar Heikant B04/06/2024
KFC Berlaar Heikant A03/06/2024 VV-NEXT Laakdal23/05/2024
KSK Wavria23/05/2024 KBSK Retie21/05/2024
Dames KSK Sint-Amands21/05/2024 K Groen Rood Katelijne18/05/2024
KSK Sint-Amands17/05/2024 KSC Wiekevorst15/05/2024
K Gooreind VV13/05/2024 K Minderhout VV11/05/2024
KSV Schriek *08/05/2024 Tubantia Borgerhout VK02/05/2024
K Meerle FC25/04/2024 TOR Deurne Pirates24/04/2024
HIH Turnhout23/04/2024 KVNA Wortel22/04/2024
KVC Booischot22/04/2024 K Brecht SK19/04/2024
KVC Oostmalle02/03/2024 SK Rita Berlaar28/02/2024
     

NIEUWS UIT.... KVK WESTMALLE - 4E PROVINCIALE E - DONDERDAG 13 JUNI 2024

Na een moeilijk seizoen heeft het bestuur van KVK Westmalle besloten om volledig de kaart van de jeugd te trekken. In eerste instantie zullen jongens van Westmalle zelf de kans krijgen om door te stoten naar de A-kern, aangevuld met jonge spelers uit de randgemeenten. Met een jeugdige vernieuwde kern wil men dus een positief verhaal schrijven voor de ganse club.

De technische staf zal bestaan uit hoofdtrainer Kris Van de Sande en T2 Eric Bruys. Zij zien negen spelers wegvallen uit de groep: naast Jef Snoeys, Jens en Jorgen Asselberghs, Dieter Van Eyndhoven, Rob Wens, Nils Hertogs en Daan Roskams, die alle zeven stoppen met voetballen, stapt Wout Van Elsacker over naar KFC Zwarte Leeuw B, terwijl Pieter Schrijvers naar KFCE Zoersel B gaat.

Er bewoog ook al heel wat op het inkomende front, want er werden maar liefst dertien nieuwe spelers aangetrokken. Dat zijn Senne Backx en Gijs Craane (beiden van KFC Lentezon), Cédric Jansen (KFC Turnhout), Carlos Lima (KSAV Sint-Dimpna), Sander Van Beveren en Brent Aerts (allebei van KFCE Zoersel), Simon Van Peer (KFCH Pulderbos), Levi De Ceuster en Thomas Wouters (beiden van KFC Halle), Zenne Woestenborghs (ex-KSK Oosthoven) en drie jongens die overkomen van KFC Antonia: Maarten de Decker, Matéo Verhaert-Goossens en Thomas Wouters.

En verder worden er nog veertien spelers vanuit de U17/U21 doorgeschoven naar de vernieuwde en verjongde A-kern: Robbe Brughmans, Tiemen Crevals, Kobe De Bruyn, Jonathan De Labie, Axl Gijbels, Luka Henri, Siebe Heyns, Jorben Jacobs, Milan Janssens, Ennio Quaglia, Milan Somers, Emiel Vermeire, Enzo Willems en Aston Vermeiren.
(Bron: Kris Van de Sande, T1 KVK Westmalle).

NIEUWS UIT.... KSV AARTSELAAR - 3E PROVINCIALE A - WOENSDAG 12 JUNI 2024

Na een onverwacht moeilijk seizoen kon de A-ploeg van KSV Aartselaar zich pas op de allerlaatste speeldag verzekeren van een ticketje eindronde voor het behoud in 3e provinciale. Gelukkig voor hen verzilverden de jongens dit ticket overtuigend, en zo kan er na de zomer opnieuw gestart worden in dezelfde afdeling, mét een vernieuwde kern.

Desondanks blijft het vertrouwen in de technische staf van de A-kern ongeschonden, en zo blijven T1 Sven Vercammen, T2 Ian Geys en Keeperstrainer Cliff Mardulier verder op post. Zij zien wel drie spelers wegvallen uit hun kern: Thomas Van Soom en Yaron Coen gaan beiden naar Groen Rood Katelijne, terwijl Jordy Galvez de voetbalschoenen in de kast zet.

Qua inkomende transfers worden er zeven spelers toegevoegd aan de A-kern: Bart Adriaenssens en Vincent Dujardin (allebei van KFC Sint-Job), Wesley Aerts (Nielse SV), Wesley Backx (vrije speler, ex-SK Wilrijk), Terrence Mavuela (vrije speler, ex-Rupel-Boom), Gil Van Look (FC Ekeren) en Yarrith Wouters (FC Merksem).

Verder worden ook Diarra Zana Seydoe, Maxim Van Verre, Diarra N’Golo Abou, Matisse Moreaux en Stieners Brent van de beloften of eigen jeugdwerking definitief doorgeschoven naar de A-ploeg.
(Bron: Steve Moreaux, Voorzitter KSV Aartselaar).

NIEUWS UIT.... KFC SCHOONBROEK - DAMES 2E PROVINCIALE B - WOENSDAG 12 JUNI 2024

De meisjes van Schoonbroek handhaafden zich probleemloos in tweede provinciale. Er was al een beetje beweging wat de kern betreft: Jelte Staes en Valérie Crets hangen beiden de schoenen aan de haak, al is dat bij die laatste omwille van een hardnekkige knieblessure.

En er werden ook al drie nieuwe speelsters binnengehaald: Nanou Van Mechgelen (KFCV Alberta Geel), Elise Raeymaekers (KVV Vosselaar) en Helena Rommens (VC Moldavo). Mogelijk komen hier nog namen bij, maar die transferdeals zijn nog niet rond.
(Bron: Adrian Peeters, G.C. KFC Schoonbroek).

NIEUWS UIT.... NIELSE SV - 4E PROVINCIALE A - DINSDAG 11 JUNI 2024

Na twee mindere seizoenen laat Nielse SV de meeste spelers vertrekken. Dit zijn die uitgaande transfers: Maarten Cop (KSK Sint-Amands), Jake Schampaert en Dante Van De Voorde (KFCV Wintam), Jetse en Jelte De Proft (VC Leest), Wesley Aerts (SV Aartselaar) en Adilon Sait (onbekend).

Onder T1 Dirk Thijs en T2 Bjorn Van Oirschot bouwt de club een volledig nieuwe ploeg om terug te promoveren. Er komen dan ook vijftien jongens bij waarvan er vijf het statuut van "vrije speler" hebben: Charles Bonnee, Frederick Vercammen, Mo Tadlaoui, Nick Verbeeck en Yannick Coenen. De anderen zijn Maxime Van Den Bussche (Boechoutse), Hervé Ekomu en Imad Bouda (beiden van RBC Rosendaal), Gilles Sallaets (KFC Berlaar-Heikant), Jesse Coveliers en Marwan Radi (allebei van Schelle Sport), Glenn Binder (Sinaai), Tijmen Brijs (Rupelmonde), Wout Meirsman (Vitesse Boom) en Redouan Abbassi (KFC Turnhout).
(Bron: Bart De Troetsel, voorzitter Nielse SV).

NIEUWS UIT.... KFCV ALBERTA GEEL - 4E PROVINCIALE F - ZATERDAG 8 JUNI 2024

Na de doorstart van KFCV Alberta vorig jaar beginnen T1 Lorenzo Sterckx en T2 Sven Peeters opnieuw samen aan het seizoen 2024-2025. Lorenzo hangt zelf de handschoenen aan de haak, en zo wordt Nick Helsen de nieuwe coach van de doelmannen.

Er zijn weinig vertrekkers, buiten Juul De Ceuster (KSAV Sint Dimpna), en verder worden enkele spelers die het afgelopen seizoen niet afwerkten niet meer in de kern opgenomen, maar aan de andere kant werd er een hele lijst nieuwe spelers aangetrokken, met de bedoeling om een "degelijk" seizoen te garanderen.

We telden in totaal zestien namen: Abdallah Almayah (KFC Linda Olen), Robbe Gys en Seppe Coomans (beiden van Berg en Dal), Denzel Van Looy (KFC Heultje), Hans Geudens en Sander Vermeir (allebei van KSAV Sint Dimpna), Vince Van Gestel (KFC Grobbendonk), Kiyas Sevindik (Thes Sport B), Kobe Dilliën (KFC Ezaart Sport), Jochem Vangeel en Ward T’Syen (beiden van Olen United), Gert-Jan Verschaeve (KFC Beekhoek) en vrije speler Thibo Avonds. Daarnaast trekt T3 Pieter-Jan Vos de voetbalschoenen terug aan, en tot slot komen twee oude bekenden opnieuw in competitie: Junior Hoffgen en Jonas Grietens.
(Bron: Lorenzo Sterckx - T1 KFCV Alberta).

NIEUWS UIT.... KFC WALEM - 2E PROVINCIALE A - ZATERDAG 8 JUNI 2024

KFC Walem legde een schitterend parcours af in derde provinciale A, met twee periodetitels én een dik verdiende titel, die met een straat voorsprong in de eindklassering uitbundig gevierd werd. De promotie naar tweede provinciale was dan ook méér dan terecht.

Hoofdcoach Pascal Schaevers blijft aan het roer, geassisteerd door T2 Olivier Plaskie en keeperstrainer Werner Heylen. Zij zien wel een aantal spelers andere oorden opzoeken of de schoenen in de kast zetten, zoals Lander Cuypers. Verder gaan Brian en Jarne Bouwmeester naar SC Duffel, Brett Troonbeeckx naar Oppuurs, Dieter Van Geet naar Schriek, Stijn Symus naar VC Leest en Quinten Struyven naar VK Heindonk, terwijl de nieuwe club van vertrekkers Simon Vanderborght en Abdellilah Ben Hammou niet gekend is.

Logisch dus dat de kern ook flink versterkt moest worden, en daarvoor werden er elf nieuwe spelers gecontracteerd: Didier Cabumi en Sam Denis (K Kontich FC), Iker Van de Velde (K Ternesse VV), Yassine Ait Chaib (Fenixx Beigem Humbeek), Arn Spiessens (Mariekerke), Kevi Kosi (Willebroekse SV), Premton Kajtazi (OB Bazel), Oussam Ahmidi (Inkad Diegem), Raffa Gano en Philip Ijorskiy (beiden van KSC Mechelen) en Abellah El Haddouchi (Beloften SK Londerzeel)
(Bron: Pascal Schaevers - T1 KFC Walem).

NIEUWS UIT.... KFC PUTTE - 2E PROVINCIALE A - 4E PROVINCIALE D - VRIJDAG 7 JUNI 2024

Na een twaalftal seizoenen in derde provinciale werd de A-ploeg van KFC Putte vorig jaar kampioen, en ze sloten hun nieuw debuutjaar in tweede provinciale af in het linkse rijtje, toch wel een extra kers op de taart bij het 100-jarig bestaan van de club én een pluim op de hoed van hoofdcoach Pieterjan Boogers en zijn assistent en T2 Sven Pelckmans.

Die twee trainers staan ook volgend seizoen aan het hoofd van de A-kern waaruit Ruben Coppens en Mario Soares Nunes wegvallen.
Zij zoeken andere oorden op. Daartegenover staan er zes nieuwe spelers die vanaf nu de geel-wit-blauwe kleuren zullen verdedigen.
Dat zijn Paolo Sabak (RVC Hoboken), Quinten Herregodts (FC Rupel Boom), Thomas Cools (KFC Berlaar-Heikant), Jens Peirsman (KFC Ranst), Okunde Chuckwuma Precious (KFC Herselt) en Corentin Auspert (KVK Wemmel).

En dan de B-ploeg. Daar blijft Ata Drougas ook in 2024-2025 de T1, en hij ziet twee nieuwe jongens zijn kern vervoegen: Maxime Van Roy maakt de overstap van KSK Wavria, en Lyam Abdellahh komt over van Boortmeerbeek HS United.
(Bron: Herman Geerts - Voorzitter KFC Putte).

NIEUWS UIT.... KFC BERLAAR HEIKANT B - 4E PROVINCIALE - DINSDAG 4 JUNI 2024

KFC Berlaar-Heikant start volgend seizoen voor het eerst met een B-ploeg in vierde provinciale, maar ze noemen zichzelf liever de "Heikant Futures", een fonkelnieuw team dus waarvan de leiding in handen komt van coach Peter Op De Beeck.

De kern bestaat enerzijds uit spelers met een KFC Heikant verleden, aangevuld met een aantal nieuwkomers. Die nieuwe "Bees" zijn Bart Mariën en Ferre Van Den Eynde (beiden van SV Grasheide), Yari Andries (KVC Houtvenne), Milan en Rune Peeters (KSK Heist), Jonas Francken (KFC Putte B), Jefferson Tabita Gomes (SC Duffel), Jordan Ngeriyabeza en Alexis Hambimana (allebei van KFC Herenthout) en vrije speler Wout Eeckels.
(Bron: Geert Fierens, GC-Secretaris KFC Berlaar Heikant).

NIEUWS UIT.... KFC BERLAAR HEIKANT A - 1E PROVINCIALE - MAANDAG 3 JUNI 2024

Met winst in de tweede en derde periode en de deelname aan de promotie-eindronde was Heikant alweer één van de toonaangevende clubs in de hoogste provinciale afdeling. In die derde periode verloor de ploeg trouwens slechts twee keer, en dan nog tegen kampioen Bevel en promovendus De Kempen.

En al liep het fout in die eindronde en bleef een nieuwe promotie uit, ook nu hanteerde het bestuur weer een gerichte en efficiënte transferpolitiek, waarbij het deze keer extra druk was, want de club start ook met een B-ploeg, waarvan u de transferdetails trouwens hierboven kan bekijken.

Een half dozijn spelers verlaat Heikant: Denisson Wunga en Gilles Sallaets (Nielse SV), Hicham Aissa en Emile Vanderzande (VC Mortsel OG), Thomas Cools (KFC Putte) en Robin Panneels (KSV Schriek). Maar er komen ook zes nieuwe spelers bij. Dat zijn Wesley Van Dijck (beloften Lyra-Lierse), Tibe Van Der Auwera en Brent Verlinden (allebei van de beloften van KSK Heist), Alec Van Ginkel (KSK ’s Gravenwezel-Schilde), Jorge Verschuren (KV Hooikt), Zeb Cannaerts (KAC Betekom) en doelman Daan Briat (A-kern KSK Heist).

En met Bert Verlinden, die overkomt van KSK Wavria, krijgt de A-kern in het seizoen 2024-2025 ook een nieuwe hoofdcoach. Ook zijn assistent en T2 Kenny De Hondt is nieuw bij de club.
(Bron: Geert Fierens, GC-Secretaris KFC Berlaar Heikant).

NIEUWS UIT.... VV-NEXT LAAKDAL - 4E PROVINCIALE - DONDERDAG 23 MEI 2024

Nadat de clubs VV Laakdal en FC Netezonen vorig seizoen een succesvolle samenwerking van hun jeugdwerking opstartten, werd er beslist om een fusie aan te gaan en zo een nieuwe club te vormen met de naam VV-NEXT Laakdal, die in vierde provinciale van start gaat met een eerste A- en B-ploeg. Ze hebben ook allebei twee eerste ploegen dames, en die spelerskernen worden nu flink uitgebreid.

De hoofdtrainers (T1) van de vier eerste ploegen zijn Isabel Bierinckx, Yves Bosmans, Lorenz Gilis en Tom Heselmans. De lijst met nieuwe spelers en speelsters is vrij lang, maar galant als we zijn geven we u eerst de namen van de nieuwe dames: Jana Voet, Ashley Roos Dehaes en Steffi Neyens komen over van VC Immer Oost, en Elke Haccuria van KVV Thes Sport.

Uit de A-kern bij de heren vallen deze spelers weg: Gil De Temmerman (K Ramsel FC), Alexander Peys (KVC Kessel-Lo 2000), Niels Taels (KFC Ham United), Willem Wuyts en Robin Wellens (beiden naar KFC Zammel), Gianni Convalle (Stal Sport Beringen), Karsten Pelgroms (KFC De Vrijheid Herselt) en Kjel Van de Wouwer (KVC Westerlo). Verder hangt het vijftal Michael De Temmerman, Mats Van Looy, Maxime Vandebril, Nick Kenis en Senne Dierckx de schoenen aan de haak.

En dan de lijst met inkomende transfers. Daar staan maar liefst achttien namen op: Leandro Mammarella en Robin De Bruyn (SNA Keiberg Scherpenheuvel Zichem), Bryan Van Herck (Sparta Schaffen), Arne Corten (FC ATO - Averbode-Testelt-Okselaar), Bente Bollen en Kobe Hoes (beiden van KVC Houtvenne), Lem Sokcha (K Ramsel FC), Seth Kaerts, Manti Younes en Aron Vuegen (alledrie van KFC Ham United), Mille Daeleman (KVC Westerlo), Ike Tibo van Tilborgh (K Berg en Dal), Tuur Van Ballaer (KSV Oud-Turnhout), Matisse Verschueren (KFC DE Kempen TL), Stenne Segers (KFC Linda Olen), Warre Van Gorp en Jonas Van Herck (allebei van KSK Kasterlee) en Siebe Mermans (KVC Lille United).

Verder komen er nog een zestal jonge spelers uit de eigen U17 bij de groep: Mats Van Rooy, Lucas Janssens, Koby Briers, Yoran Gelaes, Kjell Driesen en Brent Deboel. Wij van "Voetbalexpress" wensen de nieuwe club veel succes in met nieuwe Laakdalse project.
(Bron: Nand Brems, VV-Next Laakdal).

NIEUWS UIT.... KSK WAVRIA - 2E EN 4E PROVINCIALE - DONDERDAG 23 MEI 2024

De A-ploeg van KSK Wavria handhaafde zich alweer moeiteloos in tweede provinciale, terwijl de "Bees", waarbij enkel Maxim Van Roy wegvalt (KFC Putte B) hun traject opnieuw verder zullen zetten in vierde. Hoofdtrainer Bert Verlinden trekt naar Berlaar-Heikant en zijn opvolger bij de A-ploeg wordt Nick Aerts, die vorig seizoen actief was bij K Schelle Sport.

Zeven kernspelers zoeken andere oorden op: Maarten Lardaux en Brent Looymans (allebei naar KV Bonheiden), Pieter Heremans (FCS Mariekerke-Branst), Michael Verlinden (K Schelle Sport) en het trio Jannes Liekens, Joppe Pluys en Benjamin Van Dyck. Zij trekken met zijn drieën naar SV Grasheide.

Ook op het inkomende transferfront was er beweging, want er werden zes nieuwe spelers binnengehaald. Dat zijn Stijn Willems, Tim Peleman en Lars Geysels (alledrie van KV Hooikt), Pierre Gryp (KVC Booischot) en het duo Jarno Van Den Schoor en Marco Usai (beiden van KFC Baal-Tremelo).
(Bron: Rudi Engels, GC van KSK Wavria).

NIEUWS UIT.... KBSK RETIE - 1E PROVINCIALE - WOENSDAG 22 MEI 2024

De Retiese fusieclub, sinds 2020 een stabiele eersteprovincialer, legde een parcours af met tien gewonnen, tien verloren en tien gelijk geëindigde wedstrijden. Dat bracht hen in de eindstand ook een tiende (!) plaats op, iets minder goed van de vorige seizoenen toen ze telkens zesde eindigden.

Spelers Ruben Schuermans (RFC Zwaneven) en Michiel Ceelen (Verbroedering Balen) verlaten de club, terwijl Jeroen Vos en naamgenoot Jeroen Schuermans de schoenen in de kast zetten, al is dat bij deze laatste niet helemaal het geval, want hij wordt samen met Stephane Van Litsenborg één van de assistenten van de nieuwe T1 Jelle van Litsenborg, die overkomt van White Star Schorvoort.

Jelle neemt ook Kersten Aerts mee van die club, die zoals bekend een vrijwillige herstart zal maken in vierde provinciale. Een tweede inkomende transfer is Kobe Heyns. Hij maakt de overstap van FC Wezel Sport. En verder blijft de KBSK vooral inzetten op de eigen jeugdspelers, waarvan er verschillende doorschuiven van de provinciale U21 naar de A-kern.
(Bron: Rob Van Reusel, Beheerder-Secretaris KBSK Retie).

NIEUWS UIT.... KSK SINT-AMANDS DAMES - 2E PROVINCIALE - DINSDAG 21 MEI 2024

De dames van KSK Sint-Amands zijn in hun debuutseizoen de welverdiende kampioen in 3e Provinciale A geworden, en daarom zetten we hen graag even in de kijker, zeker omdat ze negentien van de twintig gespeelde wedstrijden gewonnen hebben.

De sprong naar tweede provinciale vereist uiteraard de nodige aandacht en er lag bijgevolg heel wat voorbereiding op de plank, maar dat huiswerk is nu klaar, al kunnen er zich altijd nog eventuele opportuniteiten voordoen. De gezonde ambitie is in elk geval om ook in 2024-2025 vooraan in het klassement een rol van betekenis te spelen.

De huidige kern blijft alvast aan boord en wordt zelfs aangevuld met zes inkomende transfers: Luna Perez en Yousra Loutfi komen over van K Kontich FC, Lina Chellak van FC Blaasveld, Lette Segers van SK Londerzeel, Greet Van Parys van Hansbeke VV en vrije speelster Annelore Liekens.

Ook de technische staf blijft dezelfde: Gunther Van Mol (T1) en Jeroen Ivens (Afgevaardigde) zullen zich ook volgend seizoen inzetten om alles in goede banen te leiden en de meisjes optimaal te trainen en te begeleiden.
(Bron: Jeroen Ivens, Afgevaardigde KSK Sint-Amands Heren & Dames).

NIEUWS UIT.... K GROEN ROOD KATELIJNE - 3E PROVINCIALE - ZATERDAG 18 MEI 2024

Na zes seizoenen in 2e provinciale en na een campagne gekruid met veel pech en langdurige blessures, zet Groen Rood een voorlopige stap terug, maar met vijftien spelers blijft het grootste deel van de kern de club alvast trouw. Zij mikken ongetwijfeld allemaal mee op een snelle terugkeer naar tweede.

Er vallen wel een aantal spelers weg: Alexander Belooussov en Nathan Ducke zetten de voetbalschoenen in de kast, en ook Adil Aba Yahia, Lucas Bracquené en Benny De Backer doen dat, maar bij deze drie is blessureleed de oorzaak. Ook Stijn Stuyck probeerde tijdens het afgelopen seizoen zijn heroptreden te doen, maar een oude blessure verhinderde die terugkeer definitief.

Verder verlaten Younes Abo Amar (KSK Sint-Amands), Sofiaan Zarrouk (KV Tremelo) en Jarno De Coninck (SC Duffel) Groen Rood, net als Marouane Ajouaou en Ismail Rabhi, van wie de nieuwe club niet gekend is.

Om dit alles mee op te vangen werden er maar liefst elf nieuwe spelers gecontracteerd. Dat zijn Joeri Bonsels (SK Rumst), Kristof Goossens, Eliano Rombauts en Wesley Wynants (alledrie van KFC Muizen), Yaron Coen en Thomas Van Soom (allebei van KSV Aartselaar), Diony Turpyn (Racing Mechelen), Benjamin Bassa (Standaard Meerbeek), Dylan Heyvaert en Albert Fejzulahi (beiden van SC Duffel) en Tristan Cooreman (Rupel Boom). En behoudens een ongelooflijke opportuniteit is de vernieuwde kern hiermee ook rond.

Van T1 Tom Verlinden werd na het seizoen afscheid genomen, en die positie is momenteel nog vacant. Jonathan Concepcion Rodriguez wordt T2. Hij schuift door vanuit de jeugdafdeling, waar hij ook trainer blijft in de bovenbouw. Tot slot verlaat doelmantrainer Jos Vermeeren de club, en hij wordt opgevolgd door Jurgen Van Bulck.
(Bron: Stefaan Cammans, Gerechtigd Correspondent K Groen Rood Katelijne).

NIEUWS UIT.... KSK SINT-AMANDS - 3E PROVINCIALE - VRIJDAG 17 MEI 2024

Na een onwaarschijnlijke 28 op 30 en winst in het derde periodekampioenschap werd KSK Sint-Amands in de promotie-eindronde nipt uitgeschakeld via penalty's. Jammer, maar het afgelegde parcours en een vierde plaats in het eindklassement van de competitie mochten er zijn. Daar kreeg de ploeg zelfs op twee na de minste goals binnen.

Het huiswerk naar volgend seizoen is klaar, en de ambitie is om opnieuw mee te spelen voor de eindrondetickets. Hiervoor zijn er 8 inkomende transfers gedaan: Jarne Geysels, Wout Geysels en Olivier Vervondel komen over van Rangers Opdorp, Maarten Cop van Nielse SV, Mathias De Vlieger en Kerim Dogan van FCS Mariekerke-Branst, Sam De Keukelaere van Meise en Younes Abo Amar van Groen Rood Katelijne.

Drie spelers verlaten de club: Gilles De Sager, Janick Struelens en Robbe Laevaert, terwijl Kasper De Blieck zijn schoenen aan de haak hangt. En dan de technische staf. Die blijft volgend seizoen dezelfde: Niels De Maeyer (T1), Robin Maerivoet (T2) en keeperstrainer Wesley De Leeuw. En wat ook nog nieuw is voor volgend seizoen, is de opstart van een B-ploeg in 4e provinciale. Die groep zal geleid worden door T1 Joran De Waegeneer en T2 Steven Van Hoorick.
(Bron: Tom Maerivoet, Sportief verantwoordelijke KSK Sint-Amands).

NIEUWS UIT.... KSC WIEKEVORST - 4E PROVINCIALE - WOENSDAG 15 MEI 2024

KSC Wiekevorst heeft een prima seizoen achter de rug. Na enkele moeilijke jaren was de ploeg in 2023-2024 één van de verrassingen in 4e provinciale F. Het doel was kampioen spelen in de rechterkolom en met de 9de plaats lukte dat ook, en dit met 80 procent spelers uit de eigen jeugd, waarbij de meeste zelfs jonger dan 21 jaar zijn.

In de technische staf wordt Mathias Tuerlinckx de nieuwe hoofdtrainer, nadat hij vorig seizoen assistent (T2) was bij de afscheidnemende Hans Van Craen. Bart Willems (KFC Wechelderzande) wordt nu de nieuwe T2, en Kristof Lievens blijft keeperstrainer.

En wat de spelers betreft : Kapitein Guus Huygen verlaat samen met Stef Leirs de geelzwarten en kiest voor K Noordstar VV, terwijl Khaled Al-Kinani naar KSK Rumst gaat. Aan de inkomende zijde zijn de nieuwe namen Gilles Rynders (Kessel United), Brent Van Schepdael (Excelsior Bouwel), Figo Hermans (Dessel Sport) en Lode Dierckx (SKS Herentals).

KSCW zette de laatste jaren fel in op de jeugd, en de club zal daarom ook dit seizoen in de A-kern enkele spelers opnemen die overkomen van de U17.
(Bron: Luc Indekeu, KSC Wiekevorst).

NIEUWS UIT.... K GOOREIND VV - 2E PROVINCIALE - MAANDAG 13 MEI 2024

De aanpassingen in de kern leverden de club na tien jaar een terugkeer naar 2e provinciale op, een dik verdiende beloning na een onwaarschijnlijk knap parcours dat sinds december werd ingezet. Daarbij was het aan boord houden van coach Joris Van Thillo de eerste prioriteit, en zijn sportieve leiding en samenwerking met de spelers was alweer enorm positief én succesvol.

Er zijn wel een vijftal vertrekkers: Jari Vermeiren (KVC Wijnegem), Dario Leffelaer en Diego Janssens (beiden naar K Brecht SK), Dante Knaepkens (KSV Wildert) en Jorge Verbraeken, wiens nieuwe club niet gekend is. Daarnaast komen er ook zes nieuwe spelers bij.

Dat zijn Davigno Mock (KSK van Ekeren Donk), Senne Peeters (KSK ’s Gravenwezel-Schilde), Louis Coucheir en Ryan Weernink (allebei van de U19 Hoogstraten), Wout Mertens (U19 Berchem) en Kevin Van Schaverbeke, een diepe spits die overkomt van FC Merksem, en die de concurrentie zal aangaan met Pieter Van Gelooven, Dirk Harezlak en Raoul Lejour, sterke pionnen die dus ook aan boord blijven.

Verder zal de A-kern ook uitgebreid worden met een aantal jonge talenten die overkomen vanuit de U17 en U21. Zij zullen op hun beurt de plaatsjes bij de reserven A duurder maken. De club legt de komende seizoenen nog meer de nadruk op de doorstroming vanuit de eigen jeugdwerking. Hiervoor komt Gunther Mous bij de technische staf, en hij zal samen met T2 Fons van Dijck de aankomende talenten begeleiden en integreren in de A-kern.
(Bron: Philip Knaepkens, Sportief verantwoordelijke Seniors K Gooreind VV).

NIEUWS UIT.... K MINDERHOUT VV - 2E PROVINCIALE - ZATERDAG 11 MEI 2024

Nog bekomend van het promotiefeest kijkt ook K Minderhout VV nu al uit naar het volgende seizoen, wanneer de club opnieuw in 2e provinciale zal aantreden, zoals u trouwens ook al kan zien in de hoofding van dit bericht.

Onafhankelijk van de al-dan-niet promotie werd al tijdens de winterstop het vertrouwen uitgesproken richting de huidige spelers en trainersstaf. De jonge groep heeft een jaar ervaring opgedaan en de club is ervan overtuigd om gewapend te zijn voor de stap hogerop.

Vier spelers verlaten Minderhout: Mees Peeters (HIH Turnhout), Yentel Brants en Jorn Aernouts (beiden naar KVNA Wortel) en Thomas Vermeiren (K Meerle FC). Zij gaan daar op jacht naar meer speelminuten. Maar belangrijk: de club dankt hen voor hun getoonde inzet in de afgelopen seizoenen. Ook van Tom Adams, clubmonument en ploegkapitein, neemt MVV afscheid. Na 17 jaar (!) in het eerste elftal richt hij zijn focus nu volop op zijn gezin. Bedankt, Tom !

En dan de inkomende transfers: twee spelers komen, geheel volgens de beleidsvisie, de kern versterken. Met Hoogstratenaren Stef Wuyts (KVNA Wortel) en Mattijs Janssens (K Merksplas SK) wordt er ervaring, discipline en maturiteit aan de groep toegevoegd. Daarnaast wordt er vanuit de "postformatie" ruimte gecreëerd voor het doorstromen van jonge Minderhoutse talenten. Tot slot nog even vermelden dat assistent en T3 Jonas Adams stopt. Als vervanger stroomt Peter Lauryssen door vanuit de jeugdwerking.
(Bron: Koen Koyen, Sportief Manager K Minderhout VV).

NIEUWS UIT.... KSV SCHRIEK - 3E PROVINCIALE A - WOENSDAG 8 MEI 2024

KSV Schriek kon zich handhaven in derde provinciale, en met het oog op het nieuwe seizoen werd er al flink geïnvesteerd in de A-kern. Maar liefst negen nieuwe spelers zullen vanaf augustus het geelblauwe KSV-tenue dragen.

Maar eerst zetten we de andere wijzigingen op een rijtje: hoofdcoach Gunther Bluys blijft aan als T1, maar met speler en T2 Ricky Coertjens werd er geen nieuw akkoord bereikt, en daarom zal er voor hem nog een vervanger gezocht moeten worden. In de loop van het voorbije seizoen stopten Baris Ozturk, Len Vanacker en Yanni Rachi bij de club. Hun eventuele nieuwe bestemming is niet gekend.

Ook Niels Van Gool zette zijn carrière voorlopig op non-actief wegens een blessure, en tweede doelman Nick Verschoren stopt eveneens, maar hij neemt een functie op binnen de sportieve cel. Er is ook één uitgaande transfer: Glen Jacobs stapt over naar KFC Baal-Tremelo.

En dit zijn de namen van de nieuwe spelers en de clubs waar ze vandaan komen: Jarne Helsen (VC Immer Oost), Robin Panneels (KFC Berlaar Heikant), Stephan Mannaerts, Lennert Stevens en Lennert Van Gansen (alledrie van KSK Heist), Zion Van Casteren (KAC Betekom), Simen Van Beurden (SC Duffel), Nabil Abbou (KSC Mechelen) en Willem Meurrens (BHS United - Boortmeerbeek-Hever-Schiplaken).

* UPDATE van 19 mei 2024: De nieuwe T2 is ondertussen gevonden: Jordy Van Coillie komt over van Kessel. Hij was daar trainer van de U21. Keeperstrainer Stijn Timmermans blijft ook nog een seizoen, en met Speler Dieter Van Geet (KFC Walem) werd een laatste toevoeging gedaan, en zo is het "transferhuiswerk" volledig klaar.
(Bron: Gunther Bluys, T1 KSV Schriek).

NIEUWS UIT.... TUBANTIA BORGERHOUT - 4E PROVINCIALE B - DONDERDAG 2 MEI 2024

Traditieclub Tubantia Borgerhout (stamnummer 64) plaatste zich voor de promotie-eindronde en misschien zit er na dertien seizoenen eindelijk een terugkeer naar derde provinciale in. Wat transfers betreft, daar is de lijst met inkomende en vertrekkende spelers klaar.

Momenteel zijn er zes kernspelers die overstappen naar een andere club, te beginnen met de absolute topschutter uit de provinciale reeksen Oliver Bitto, die naar Ekeren FC gaat. De anderen zijn Kevin Hanzen en Yari Stekelorum (beiden naar K Putte SK), Stig Stekelorum en Jens Baetens (allebei naar K Rumstse SK) en Fabien Shikayi (KSOC Maria Ter Heide).

En zeven nieuwe spelers zullen vanaf volgend seizoen de lichtrode kleuren verdedigen: Abudulai Issaka (K Zandhoven SK), Tibo Huygen (KSK Ekeren Donk), Youssef Achmaoui (Los Incas Antwerpen), Amine Boulayoune (Racing Kiel), Ayoub Bouhafs (TOR Deurne Pirates), Blendi Zhaveli (Deurne OB) en vrije speler Leandro Da Costa Goucalves.
(Bron: Germain Pouwels, T1 Tubantia Borgerhout VK).

NIEUWS UIT.... K MEERLE FC - 4E PROVINCIALE E - DONDERDAG 25 APRIL 2024

Groenwit legde in seizoen 2023-2024 een uitstekend parcours af waarmee het absoluut een plaats in 3e provinciale kan verantwoorden. Het bestuur legde alvast de laatste hand aan de transfers en de trainersstaf, die ook na de zomer zal bestaan uit T1 Dirk Godrie, T2 Ad Jansen T2 en keeperstrainer en T3 Kim Van Vught.

Twee spelers vallen weg uit de groep: Roy Michielsen, die door de jaren altijd een trouwe clubspeler was, stopt zijn voetbalcarrière, en Gracia Kadima zoekt andere oorden op. Verder blijft de volledige kern, inclusief kapitein en clubicoon Bjorn Voeten, ook in het seizoen 2024-2025 de groenwitte kleuren verdedigen.

Ook qua inkomende transfers zit het werk er voorlopig op: drie spelers maken de overstap van K Loenhout SK. Dat zijn Robbe Weyns, Warre Bogaerts en Wout Van Breda. De vierde nieuwe naam is die van Thomas Vermeiren, die overkomt van Minderhout VV.
(Bron: Paul Kox, voorzitter K Meerle FC).

NIEUWS UIT.... TOR DEURNE PIRATES - 2E PROVINCIALE A - WOENSDAG 24 APRIL 2024

Het "huiswerk" voor volgend seizoen qua transfers is afgerond. Behoudens nog opportuniteiten ziet de A-kern er als volgt uit:
Nick Vantournhout (Hove Sport) en Quinten Onya (SC Duffel) zoeken andere oorden op. De "blijvers" zijn Laurens Plees, Barry Budts, Tim Gotzen, Sidnei Duarte, Bouba Kienore, Terence Bynoe, Mats Algoet, Loic Leemans, Paulo Da Costa, Sander Ghesquière, Ismail Akaouch, Aiman El Maimouni, Mo El Jattari, Musa Kamara, Mo Fatty en Luis Harmann.

En er komen ook zes nieuwe spelers bij de kern: Lenn Bresseleers (Ternesse VV), Moise Bilanga (B-ploeg TOR), Seth Coeckelberghs en Arne Goolaerts (beiden van Lentezon Beerse), Nick Felix (Zandhoven) en Wannes Bruyndonckx (City Pirates).
(Bron: Steve Bynoe, Sportief verantwoordelijke Seniors TOR Deurne Pirates).

NIEUWS UIT.... HIH TURNHOUT - 4E PROVINCIALE E - DINSDAG 23 APRIL 2024

KTSK Hand in Hand Turnhout draait het beste seizoen sinds het nieuwe begin, nu vijf jaar geleden. Voor volgend seizoen wil de club blijven professionaliseren en daarvoor wordt de technische staf uitgebreid. Joachim Janssens (de huidige T1) blijft aan het roer en gaat ondersteund worden door Jurgen Bertels (Dessel) en Tom Jadot (KVC Lille). Beide heren hebben tonnen ervaring, wat de club ontzettend vooruit gaat helpen in wat "het jaar van de waarheid" genoemd wordt.

De huidige smalle kern blijft grotendeels samen. Koen van de Leur (terug naar Nederland), Stijn Daems (K Merksplas SK), Jarne Bartels (Lille), Jorge Meireles (stopt) en Sam Jadot (stopt eveneens) zijn er volgend jaar niet meer bij.

De kern wordt wel flink versterkt. Waar in het verleden voornamelijk jonge versterkingen gehaald werden, werd er nu een gezonde mix aangetrokken. Ervaren rotten zoals Ken Desmet (Arendonk Sport) en Jelle Van der Heyden (ex-KV Turnhout en ervaring in 1e en 2e provinciale) gaan de grote lijnen moeten uitzetten. Daarnaast komen er met Mees Peeters (Minderhout VV), Jeroen Willems (SKS Herentals), Tom Baelus (KFC Lentezon), Youssef Belhaj (vrije speler, ex-jeugd PSV), Yoran Gillis (Dosko) en Daan Roes (Vosselaar VV) zeven jongens bij die al heel wat wedstrijden in een eerste ploeg op hun teller hebben staan.

Verder sluiten ook nog een aantal jongeren aan, met het oog op een stap naar het eerste elftal. Dat zijn Robbe Kusters (KSK Weelde), Robbe Van den Keybus (Vlimmeren), Gabriël Martins Von Grumbkow (KFC Sint Lenaarts), Thomas Seeuws (FC Sint Jozef), Cedric Broeckx (Dessel Sport), Vic Linkens (KFCE Zoersel) en Jente Van der Sande (KFC Lentezon). En tot slot stromen uit de jeugdrangen, na een jaartje bij de buren van KFC Turnhout, ook nog vier spelers door: Adnane Cleybergh, Jelle Coolen, Senne Coolen en Yorrit Swaans.
(Bron: Toon Verhoeven, Voorzitter KTSK Hand in Hand).

NIEUWS UIT.... KVNA WORTEL - 2E PROVINCIALE B - MAANDAG 22 APRIL 2024

Na een wat moeilijke start en een logische gewenningsperiode kon KVNA zich met nog één speeldag voor de boeg veilig stellen in tweede provinciale, iets wat door sommigen in de Hoogstraatse fusie vooraf soms in twijfel werd getrokken.

Voor een aantal getrouwen was deze prestatie in elk geval een mooi afscheid van hun actieve carriére. Joos Dockx, Ruben Gilops, Ruben Pintens en doelman Indi Smitz stoppen na de laatste speeldag, en dat geldt ook voor clubicoon en prijsschutter Geert Snoeys. Hij telt momenteel 34 lentes en laat mooie cijfers achter in de Wortelse archieven, want qua goals en assists zit hij in de dubbele cijfers.

Verder zijn er ook twee vertrekkers die uitzwermen naar andere clubs: Niels Koeken gaat naar Loenhout SK in eerste provinciale, en Stef Wuyts stapt over naar de buren van Minderhout VV.

Om na de zomer nog beter gewapend te zijn in tweede provincale werden er ook zeven nieuwe spelers gecontracteerd: dat zijn Seppe Peeters (K Merksplas SK), Yentel Brants en keeper Jorn Aernouts (beiden van Minderhout VV), Mats Eyskens (Vosselaar VV), Dries Haest (KSV Oud-Turnhout), Vince Verachtert (K Brecht SK) en vrije speler Thomas Wellens. Zij komen onder hoede van het trainersduo Glenn Verhoeven en assistent Staf Van Dyck, die dus op post blijven bij KVNA.
(Bron: Glenn Verhoeven : T1 KVNA Wortel).

NIEUWS UIT.... KVC BOOISCHOT - 3E PROVINCIALE A - MAANDAG 22 APRIL 2024

Voor het tweede jaar op rij handhaaft KVC Booischot zich in derde provinciale, waarin het stevig in de middenmoot vertoefde, nooit in de gevarenzone belandde en zelfs even op plaats drie stond. Het bestuur geeft de technische staf onder leiding van hoofdcoach Jens Beirinckx dan ook in het nieuwe seizoen het volste vertrouwen. Jens zal dus opnieuw kunnen rekenen op zijn assistenten Niels Van Dyck (T2) en Geert Everaert (T3).

Er verdwijnen wel drie spelers uit de A-kern: Pierre Gryp gaat naar KSK Wavria, en het duo Jente Berghmans en Robin Van de Zegel hangt samen de schoenen aan de haak. Maar er komen ook een vijftal nieuwe namen bij, waaronder drie jongens die overstappen van VC Immer Oost. Dat zijn Jop Van der Auwera, Kobe Van der Auwera en Cedric Laeremans. De andere twee nieuwelingen zijn Mitu Verbeeck (Thes Sport B) en Ben Vandenplas, die uit de U19 van Lyra-Lierse komt.
(Bron: Jens Beirinckx, hoofdtrainer KVC Booischot).

NIEUWS UIT.... K BRECHT SK - 4E PROVINCIALE C - VRIJDAG 19 APRIL 2024

Na een seizoen in de middenmoot zal Brecht ook in 2024-2025 in dezelfde afdeling uitkomen. T1 Filip Goossens blijft aan boord en zal worden bijgestaan door een nieuwe T2, Philip Beke, die overkomt van VC Herentals. De Huidige T2, Paul Boeren, vertrekt naar KSV Heibos, waar hij de U21 onder zijn hoede krijgt.

Een viertal spelers valt weg uit de Brechtse kern: Stijn Scharpé en Vincent Van Nuffel hangen de voetbalschoenen aan de haak, terwijl Vince Verachtert overstapt naar KVNA Wortel. Ook Nico Hoyberghs vertrekt, maar met onbekende bestemming.

Daarnaast komen er vier nieuwe spelers de kern versterken: Jordi Denisse keert terug van Alberta Schilde, het duo Diego Janssens en Dario Leffelaer komt over van Gooreind VV, en Michiel Thys maakt de overstap vanuit KFC Wuustwezel. Bovendien zullen een aantal eigen jeugdspelers doorgeschoven worden naar de A-kern, een formule die in de vorige seizoenen succesvol gebleken is.
(Bron: Luc Matthijssens, Gerechtigd Correspondent K Brecht SK).

NIEUWS UIT.... KVC OOSTMALLE SPORT - 3E PROVINCIALE C - ZATERDAG 2 MAART 2024

De sportieve cel van KVC Oostmalle, momenteel goed voor een plaats in de top vijf, heeft duidelijk niet stilgezeten. Vandaar dat er kan bevestigd worden dat er ook volgend seizoen kan gerekend worden op Arno Ramsdonck, Ephraim Sam, Kevin Van Oers, Pieter Maes, Tamouti Zakaria en doelman Arne Van Der Stuyft.

Eén nieuwe speler komt de kern versterken: Mathias Herygers maakt de overstap van Hoogstraten VV. Ook alle eigen Oostmalse spelers hebben hun contract verlengd. Verder verwacht de club vanuit de jeugd de bevestiging van enkele jongeren. 

De technische staf levert uitstekend werk. Raf Raaijmakers blijft T1 en ook Frans Boon blijft keeperstrainer. Enkel T2 Didier Guillaume heeft te kennen gegeven om te stoppen op het einde van het huidige seizoen. Hij zal vervangen worden door Wesley Janssen die overkomt van KFC Sint-Job. 
(Bron: Patrick Wouters, Voorzitter KVC Oostmalle).

NIEUWS UIT.... SK RITA BERLAAR - 3E PROVINCIALE A - WOENSDAG 28 FEBRUARI 2024

Na de kampioenstitel van vorig jaar staat SK voorlopig op een plaats in de middenmoot, en die klassering wil de club ook behouden. Hoewel er nog enkele gesprekken met huidige spelers en eventuele nieuwe spelers lopen is de ruime basis van het huiswerk intussen al af.

Het merendeel van de spelers kiest voor een verlengd verblijf bij Rita Berlaar. Ook de sportieve staf blijft aan het roer, met Sven Verschoren als T1 en Johan Van Camp als T2. Enkel Jonas Mathéés, de huidige keeperstrainer van de A-kern, stopt vanwege privéredenen. Hij wordt vervangen door Steve Verreckt die van KFC Berlaar Heikant komt.

Dit zijn momenteel de vier inkomende transfers: Yannick Rymenants en Brent Van Der Donck (beiden van KFC Pulle) en een duo dat de overstap maakt van KFC Bevel: Jules Hendrickx en Ridwan Ayomide Balogun.
(Bron: Ken Voet, Bestuurslid SK Rita Berlaar).

EXTRA INFORMATIE

* We vermelden de nieuwe en vertrekkende spelers van de provinciale clubs, mét de bemerking dat we voor het publiceren van deze nieuwtjes enkel verder gaan op
- gegevens van de websites van die clubs, en/of
- een doorgestuurde mail van hun bestuur en medewerkers.

* Transferberichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten.
* Doorgemailde detailberichten worden gepubliceerd onder de voorwaarde dat het bericht werd verzonden door een gerechtigde correspondent of door een verantwoordelijk bestuurslid, onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid.
* De clubverantwoordelijken, maar ook supporters en medewerkers kunnen ons doormailen dat er op de website van hun club een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers. Dan kunnen we dat evalueren en snel verwerken.

!!! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, stuur het bericht dan op via info@voetbalexpress.be of voetbalexpress@proximus.be

>> Het doorgeven van transferberichten kan ook via de pagina contact.