Nieuws
Update: gisteren om 18:35u
Nieuws
Laatste update: gisteren om 18:35u
U bekijkt de niet-mobiele weergave. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Een concept van ABC-Groep
IT-Consultancy
www.itmoov.be
Meer info...
Tafelvoetbal - Fitness - Biljart -
Darts - Speeltafels - Boxers - enz.
www.qualitygames.be
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG!
Donderdag 29 oktober 2020

"Onlangs stelde iemand voor om het standbeeld van Leopold II in Ekeren te vervangen door dat van Toby. We hebben er om moeten lachen. Al zou hij heel blij zijn als het er ooit zou komen."

Shani Van Mieghem, echtgenote van Toby Alderweireld

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - WEKELIJKSE VERGADERING - WOENSDAG 28 OKTOBER 2020

Voor het verslag in pdf-formaat van de "beslissende" wekelijkse vergadering van het Provinciaal Comitť en/of het Tuchtcomitť van 22 oktober in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs, zoals vermeld in "Sportleven" op de website van
de RBFA (c), klik HIER. Zie ook het overzicht van alle verslagen op onze pagina  Provinciaal Comitť.

WIE BEN IK ? VANAF MAANDAG 19 OKTOBER 2020 TOT....

In de eerste periode zonder provinciaal voetbal publiceerden we hier elke dag een cartoon waar er een voetbaluitdrukking werd uitgebeeld. Die zijn trouwens nog allemaal te bekijken via "Extra-Allerlei-VBE Cartoons 2020".

Dit keer kozen we voor een spelletje "Wie ben ik?". Daarbij zetten we elke dag een aantal aanwijzingen op een rij waarin u een voetballer kan herkennen. Dat kan een nationale of internationale voetballer zijn uit heden of verleden. De aanwijzingen kunnen ook cryptisch zijn. U ziet de oplossing telkens de volgende dag.
?? Wie ben ik ?.... Aflevering 10 van woensdag 28 oktober 2020.
- Ik was nauwelijks zeven jaar oud toen ik in 1988 begon te voetballen bij Begonia Lochristi.
- Via Gent en Lokeren stapte ik op 16-jarige leeftijd over naar RSCA.
- Daar werd ik omgeschoold van vleugelspeler tot linksachter, en gelukkig maar.
- Toen ik geen teenager meer was debuteerde ik daar in het eerste elftal.
- En daarna rijgde ik achttien seizoenen lang de wedstrijden aan elkaar, meer dan 600 zelfs.
- Ik zag een stuk of veertien hoofdtrainers komen en gaan, en werd ook 20 keer opgeroepen voor de nationale ploeg.
- En nu voetbal ik nog altijd, ťn op het hoogste niveau. Ik ben dus zeker geen beginnende student meer.
- Je kunt ook nu nog altijd moeilijk naast me kijken, mijn blonde haardos herkennen ze ook in Waregem en omstreken.
** Wie ben ik ?
De oplossing ziet u hier in de loop van donderdag 29 oktober.
De speler die we gisteren zochten was Ruud Krol.
Een overzicht van alle opgaves ziet u op een aparte pagina "Wie ben ik ?", via "Extra-Allerlei".
Daar staan ook alle namen van de gezochte spelers en de oplossingen van de verwijzingen bij. Klik HIER.


THE BELGIAN RED FLAMES - KWALIFICATIE UEFA WOMEN'S EURO 2022 - DINSDAG 27 OKTOBER 2020

Logo EK 2021 Vrouwen Engeland Tussen 26 augustus 2019 en 1 december 2020 worden de kwalificatiewedstrijden gespeeld voor het
Vrouwen - UEFA EK 2022, dat van 6 tot 31 juli 2022 gespeeld zal worden in Engeland,
waar er naast het gastland nog 15 andere landenploegen zullen deelnemen.

De Belgische "Red Flames" komen uit in kwalificatiegroep H, waarin ze op dinsdag 27 oktober een uitwedstrijd speelden tegen Litouwen, uitslag 0 - 9, een duel van speeldag 8. Op 1 december zal de laatste thuiswedstrijd tegen leider Zwitserland beslissen over de groepswinst en automatische deelname aan het EK 2022.

Op onze pagina "Nationaal-Vrouwen Nationaal-Red Flames Kw. EK 2022" ziet u ook het volledige wedstrijdschema van groep H, de indelingen van de andere groepen en nog heel wat extra informatie. Klik hier.

ONZE REEKSPAGINA'S - ALGEMENE AFGELASTING TOT....

De Voetbalbond heeft alle wedstrijden in de provinciale en recreatieve reeksen afgelast.
Dat geldt voorlopig tot en met woensdag 18 november, inclusief de eerder geplande inhaalwedstrijden van 28 oktober en 11 november, maar we vrezen dat ook dit wel eens een voorlopige datum zou kunnen zijn. Die afgelasting geldt trouwens ook in de Nationale reeksen voor de 2e en 3e afdelingen VV en ACFF.

We hebben besloten om op onze afzonderlijke reekspagina's al die speeldagen niet stuk voor stuk en per afgelaste wedstrijd (manueel) de code "uitgesteld" te geven. Het is maar dat u het weet.

** Wat zou er gebeuren met stijgers, dalers en de samenstelling van de provinciale reeksen indien het seizoen definitief zou stopgezet worden ? (wat nu nog niet het geval is). Lees alles over de reglementering en de eventuele maatregelen op de website van de Voetbalbond www.rbfa.be of op onze website, via de button "Provinciaal-Allerlei-Stopzetting Competitie". Klik hier.

HET AMATEURVOETBAL WORDT STILGELEGD !! - 13 OKTOBER 2020

De Raad van Bestuur van "Voetbal Vlaanderen" heeft beslist om per direct alle wedstrijden in de amateurcompetities stil te leggen, vanwege de genomen beslissing om binnen de sportsector over te gaan van code geel naar code oranje. "Voetbal Vlaanderen" vindt het met de huidige maatregelen onmogelijk om veilig wedstrijden te organiseren.

Bij de (eventuele) heropstart van de provinciale competitie wordt er verder gegaan waar we gebleven waren. De eerstvolgende speeldag zal die zijn die op het programma stond voor 18 oktober, dus speeldag nummer 7. Indien het seizoen dan zou uitlopen zouden de eindrondes eventueel kunnen afgeschaft worden om extra speeldatums te hebben.

Ook de Raad van Bestuur van de Franstalige bond ACFF heeft hetzelfde besluit genomen.

EUROPEAN QUALIFIERS PLAY-OFFS - EK 2021 - DONDERDAG 12 NOVEMBER

Er zijn al 16 van de 20 landen geplaatst voor het EK 2021. Ook BelgiŽ is daarbij. De laatste vier landen komen uit de "European Qualifiers Play-Offs" die op de donderdagen 8 oktober en 12 november gespeeld werden/worden.

De eerste acht wedstrijden werden afgewerkt op 8 oktober, en de winnaars daarvan spelen op 12 november voor de laatste vier beschikbare EK 2021-plaatsen. Voor de schema's en de uitslagen, klik hier. Lees ook alles over het EK 2021.

DE NATIONS LEAGUE - MATCHDAY 5 EN 6 - VAN ZATERDAG 14 TOT EN MET WOENSDAG 18 NOVEMBER 2020

Van zaterdag 14 tot en met woensdag 18 november worden de beslissende Matchdays 5 en 6 gespeeld in de "Nations League 2020-2021". Daarin komt BelgiŽ uit in League A, groep 2. Bekijk alle algemene gegevens op onze hoofdpagina "Nationaal-Rode Duivels-Nations League 2020-2021". Of klik hier.

De "Rode Duivels" spelen, na een oefenwedstrijd tegen Zwitserland (op 11 november), in Brussel hun vijfde wedstrijd, tegen Engeland, op zondag 15 november. Op woensdag 18 november volgt de zesde en laatste wedstrijd, ook in Brussel, tegen Denemarken. Beide duels beginnen om 20u45.

De eerste in de eindklassering van onze groep plaatst zich samen met de winnaars de Groepen 1, 3 en 4 in League A voor de "Final Four" van juni 2021.

Voor het wedstrijdschema van League A - Groep 2, zie de pagina "Nationaal-Rode Duivels-Nations League A-Groep 2". Net als bij de eerste editie van de "Nations League" hebben alle Leagues en groepen een aparte pagina op "Voetbalexpress" met de kalender, het klassement en de statistieken per groep.

Via de buttons onder "Nationaal-Rode Duivels" kan u ook rechtstreeks klikken naar de webpagina "Matchday 2020-2021" waarop een volledige chronologische kalender van alle groepen vermeld staat, die u ook kan afprinten. Of klik hier.

EK 2022 IN QATAR - LOTING VAN DE VOORRONDES - MAANDAG 7 DECEMBER 2020

Het WK 2022 zal plaatsvinden in Qatar, ťťn van de oliestaten in de Perzische Golf, van maandag 21 november 2022 tot zondag 18 december 2022.

Er werd gekozen voor de winterperiode omdat in Qatar de extreem hoge temperaturen in de zomer het quasi onmogelijk zouden maken om de wedstrijden een normaal verloop te geven. Die extreme hitte zou ook te gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de spelers.

Voor het kwalificatietornooi van deze WK 2022 wordt er op maandag 7 december in ZŁrich geloot. Alle 55 leden van de UEFA nemen daaraan deel. Van die vijfenvijftig Europese landen plaatsen er zich dertien voor het WK 2022.

De kwalificatiegroep waarin de Rode Duivels uitkomen krijgt een aparte pagina op onze website, waar u vanaf 8 december de loting en het wedstrijdschema kan bekijken. De eerste speeldag wordt afgewerkt op woensdag 24 en donderdag 25 maart 2021, de laatste tussen 14 en 16 november 2021.

DE CROKY CUP - RONDE 5 - ZATERDAG 10 EN ZONDAG 11 OKTOBER 2020

In de Croky Cup werd op 10 en 11 oktober de vijfde ronde gespeeld, door de 24 winnaars uit ronde 4, plus (enkel in deze editie): de clubs uit 1B, met uitzondering van Brugge NXT en Lierse K, dus zes clubs, plus de verliezende club van de finalewedstrijd 1B (OH Leuven) plus de laatst gerangschikte club van de competitie 1A (Waasland-Beveren).

De ploegen uit 1e, 2e en 3e Nationale die zich plaatsten voor deze vijfde ronde spelen hun geplande competitiewedstrijd van dit weekend pas op 14 oktober of 11 november. Zie de reekspagina's.

De zestien winnaars van deze 5e ronde (de 32e finales) komen in de 16e finales uit tegen de resterende 16 ploegen uit 1A.
Voor de uitslagen, zie de aparte pagina "Nationaal-Beker van Belgie-Ronde 1 tot en met 5".

Bekijk ook de loting van de 16e finales op de pagina "Nationaal-Beker van Belgie-Hoofdpagina - Croky Cup". klik Hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ?

Een aantal clubmensen en supporters sturen ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS.
We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club een of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

VOETBAL VLAANDEREN - CORONAPROTOCOL

Aan het begin van de nieuwe voetbalcompetitie staat ook "Voetbal Vlaanderen" even stil bij de risico's en de gevolgen van een coronabesmetting. Daarom werd er een protocol opgesteld dat geldt voor alle competities, georganiseerd door Voetbal Vlaanderen, voor het seizoen 2020-2021.

Wat als een speler of speelster, een trainer, een bestuurder of een scheidsrechter getroffen wordt door covid19, en hij of zij in quarantaine moet. Wat zijn de gevolgen voor de competitie en welke maatregelen moet een persoon of club in dat geval ondernemen?

Bekijk dit uitgebreide protocol dat in een pdf-file werd gegoten, en waarin ook alle links naar verder informatie staan.
Die file kan u best downloaden en/of bewaren. Klik HIER.

Hopelijk krijgt de competitie 2020-2021 een "normaal" verloop en strooit het beruchte virus geen roet in het eten. Mocht dat toch gebeuren, dan zal de Voetbalbond jammer genoeg de nodige maatregelen moeten nemen. Lees er alles over op onze website, via "Provinciaal-Allerlei-Stopzetting Competitie". Of klik HIER.

HET BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN - OPLEIDING VAN CLUBSCHEIDSRECHTERS

Een drietal jaar geleden is het "Bureau Arbitrage Antwerpen" van start gegaan met het project "Opleiding van Clubscheidsrechters".
Zijn er in uw club ook te weinig aangesloten scheidsrechters? Vraag dan nu een gratis opleiding van uw clubscheidsrechters.

Daarbij wordt er gemikt op "ambassadors" die binnen de club op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen opgeleid, intensief begeleid en gecoacht worden, tijdens de wedstrijden van de U8 tot de U13.

Stuur een mail naar info@ba-antwerpen.be. Meer uitgebreide info vindt u op de verneiuwde website van het "BAA". Klik HIER.

PS: Lees nu ook het Beleidsplan Voetbal Vlaanderen 2021-2024.

HET BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN - EEN NIEUWE BEGINNELINGENCURSUS - SCHEIDSRECHTER
DE VRIJDAGEN 18 EN 25 SEPTEMBER EN ZATERDAG 3 OKTOBER 2020

"Referees United" en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" lanceren weer een nieuwe rekruteringscampagne om zoveel mogelijk kandidaten te bereiken die de "Beginnelingencursus Scheidsrechter" willen volgen.

Indien je minimaal 15 jaar oud bent en je van voetbal en actieve sport houdt is deze gratis opleiding misschien iets voor jou. Bij het leiden van wedstrijden krijg je een vergoeding plus verplaatsingskosten, en met je persoonlijke scheidsrechterskaart mag je alle wedstrijden in Belgie georganiseerd door de Voetbalbond, gratis bijwonen.

De drie lessen zijn gepland op de vrijdagavonden 18 en 25 september, en op zaterdagvoormiddag 3 oktober 2020, aan het Provinciaal Bondsgebouw, Brieleke 18 in Wommelgem. Men wil trouwens ook liefst nog een aantal vrouwelijke kandidaat-scheidsrechters om het damesteam te komen versterken.

Inschrijven doe je via de vernieuwde website van het "Bureau Arbitrage Antwerpen" of via een mail naar info@ba-antwerpen.be
Voor de BAA-website, Klik HIER. Zie ook de BAA-Facebookpagina.

PS: Lees nu ook het Beleidsplan Voetbal Vlaanderen 2021-2024.

WAT BIJ EEN VERDERE HEROPFLAKKERING VAN HET CORONAVIRUS ?

Bij een voortdurende golf van coronabesmettingen (en een eventuele lockdown) zou het kunnen gebeuren dat ook de voetbalcompetitie jammer genoeg opnieuw stopgezet moeten worden.

De Vlaamse Studiecommissie, het Bestuur en de Algemene Vergadering van Voetbal Vlaanderen hebben daar rekening mee gehouden en een aantal maatregelen opgesteld, die op 15 juni goedgekeurd werden door de Algemene Vergadering van Voetbal Vlaanderen.

Lees alles over de reglementering en de eventuele maatregelen op de website van de Voetbalbond www.rbfa.be (c). Klik HIER.

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiŽle nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen (reeksen waarvan de naam vermeld wordt met ** zijn nog niet beschikbaar). U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen".
Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geÔnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via een klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiŽle wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciŽren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, en volgens de officiŽle parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, en heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet. Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien". Of klik rechtstreeks HIER.

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).