Nieuws
Update: gisteren om 11:32u
Nieuws
Laatste update: gisteren om 11:32u
U bekijkt de niet-mobiele weergave. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Eenvoudige software voor correcte premiebetalingen aan spelers en trainers.
www.sportspay.be
Meer info...
Sportveldberegening
Ambachtstraat 7, Hoogstraten-
Minderhout, BelgiŽ.
www.spranco-matic.be
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG
- DINSDAG 27 SEPTEMBER 2022

"Jan Ceulemans werd ontslagen bij Brugge, maar toen las ik dat Marc Degryse daar sportleider is, en dat leek me nog veel erger."

Jan Mulder

DE KLAPPER VAN DE WEEK ! - MAANDAG 26 SEPTEMBER 2022

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" bestempeld kan worden.

Voor de "Klapper van de Week" van 26 september, klik hier.

ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN ! - PROVINCIALE WEDSTRIJDEN - ZONDAG 25 SEPTEMBER 2022

Alle uitslagen, klassementen, periodeklassementen ťn statistieken van de Antwerpse provinciale reeksen staan online.
U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

Een overzicht van alle uitslagen per reeks ziet u op de aparte pagina Provinciale Speeldag.
Alle klassementen van de provinciale reeksen (heren en dames) worden vermeld op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

ALLE UITSLAGEN IN 1e PROVINCIALE - VLAAMSE PROVINCIES - ZONDAG 25 SEPTEMBER 2022

De uitslagen, klassementen en statistieken van de reeksen 1e provinciale in Vlaams-Brabant, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen staan online.

Zoek de aparte pagina's op via de button "Provinciaal-1e Provinciale-Reeksen 1e Provinciale VV", of klik op
1e Provinciale Vlaams-Brabant, 1e Provinciale Limburg, 1e Provinciale Oost-Vlaanderen of 1e Provinciale West-Vlaanderen.

RECREATIEF VOETBAL - ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN - ZONDAG 25 SEPTEMBER 2022

De uitslagen, klassementen en statistieken van alle Antwerpse reeksen Recreatief Voetbal dames en heren staan online.
Zie de aparte reekspagina's, of ga via de algemene link naar de "Hoofdpagina Recreatief Voetbal" onder de button "Provinciaal-1e Provinciale-Recreatief-Hoofdpagina".

Een overzicht van alle uitslagen per reeks bij de heren ziet u op de aparte pagina Provinciale Speeldag Recrea Heren.
En ook een overzicht van alle uitslagen per reeks bij de dames ziet u op de aparte pagina Provinciale Speeldag Recrea Dames.
U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.
De klassementen van de recreatieve reeksen worden eveneens vermeld op de aparte verzamelpagina Alle Actuele Klassementen.

PROVINCIAAL VROUWENVOETBAL - ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN - ZONDAG 25 SEPTEMBER 2022

Alle uitslagen, klassementen en statistieken van het provinciale vrouwenvoetbal staan online.
Een overzicht van alle uitslagen per reeks ziet u op de aparte pagina Provinciale Speeldag.
U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

Het algemeen klassement van alle provinciale vrouwenreeksen wordt samengevat op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

DE CROKY CUP - RONDE 5 - WEEKEND VAN 23, 24 EN 25 SEPTEMBER 2022

De negen resterende bekerwedstrijden in de 5e ronde van de "Croky Cup" werden gespeeld op 23, 24 en 25 september. Voor het schema, zie onze pagina "Nationaal-Beker van BelgiŽ-Ronde 1 tot en met 5". Datums en beginuren ziet u op de RBFA-website.
Klik hier.

VROUWEN - 16e FINALES NATIONALE BEKERCOMPETITIE - WEEKEND VAN 23, 24 EN 25 SEPTEMBER 2022

In het weekend van 23, 24 en 25 september speelden de damesploegen de 16e finales van de "Beker van BelgiŽ". Daarin komen de 21 winnaars van ronde 3 uit, plus de 11 ploegen van de Lotto Super League. Voor de wedstrijden, zie de pagina "Nationaal-Beker van BelgiŽ-Nationale Beker Dames". Of klik hier.

DE RODE DUIVELS - NATIONS LEAGUE - ZONDAG 25 SEPTEMBER 2022

De laatste twee groepswedstrijden van de "Nations League 2022-2023" in groep A-4 werden gespeeld op donderdag 22 september tegen Wales, uitslag 2 - 1, en op zondag 25 september tegen Nederland, uitslag 1 - 0.

Zie ook onze pagina "Nationaal-Rode Duivels-Nations League 22-23 - League A-Groep 4". Of klik hier.

Het volledige wedstrijdschema van alle groepen kan u bekijken op de pagina "Nationaal - Rode Duivels - N.L. 22-23 Matchday".
Daar kan u de samenstelling bekijken van DE SELECTIE van 16 september 2022.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2022

Elke donderdagochtend rond 10 uur kiezen we de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Deze rubriek heeft een aparte pagina, ook te vinden onder de button "Extra - Allerlei".

De "Drie op een Rij" van deze week zijn Jason Herrygers, Mirko Paglia en Tibo Uytterhoeven Klik HIER.

DE BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN - VIERDE SPEELDAG - ZATERDAG 17 SEPTEMBER 2022

Op 16, 17 en 18 september wordt/werd de vierde en laatste speeldag afgewerkt in de "Beker van Antwerpen" bij de vrouwen.

De ploegen werden verdeeld in zes groepen, die elk hun eigen pagina op onze website hebben. De eerste vier ploegen in het eindklassement van groep 1 en 2 plaatsen zich voor de achtste finales. In de groepen 3 tot en met 6 zijn dat telkens de eerste twee.

>> Dit zijn de zestien ploegen die zich plaatsen voor de achtste finales van dinsdag 1 november:
KSC Mechelen A, K Kontich FC B, Loenhout SK A en FC VDP A in groep 1,
KVC Lille Utd A, KFC Nijlen A, VC Moldavo B en Blauwvoet Oevel in groep 2,
Vremde en KFC Halle in groep 3, KVV Vosselaar B en KVNA Wortel in groep 4,
K Lyra-Lierse B en VK Heindonk in groep 5 en KFC Herselt A en VC Immer Oost in groep 6.

Bekijk alle schema's via "Provinciaal - Beker van Antwerpen - Hoofdpagina Vrouwen", en ook de samenstellling van de achtste finales.
Het klassement van de zes groepen kan u ook zien op onze verzamelpagina "Provinciaal-Beker van Antwerpen-Klassementen".

THE BELGIAN RED FLAMES - DE KWALIFICATIEWEDSTRIJDEN VOOR HET WK 2023
IN AUSTRALIE EN NIEUW-ZEELAND - DONDERDAG 6 OKTOBER 2022

Logo WK 2023 Dames Het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal Vrouwen 2023 is de negende editie van dit vierjaarlijks tornooi,
waar voor het eerst 32 landen zullen deelnemen, en dat gespeeld zal worden in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland,
van maandag 10 juli tot zondag 20 augustus 2023.

Het kwalificatietornooi liep van september 2021 tot september 2022. Onze Nationale damesploeg, de "Red Flames",
werd ingedeeld in groep F, samen met Noorwegen, Polen, AlbaniŽ, Kosovo en ArmeniŽ.

De laatste speeldagen 9 en 10 werden afgewerkt op vrijdag 2 september tegen Noorwegen (uitslag 0 - 1) en op dinsdag 6 september in en tegen ArmeniŽ (uitslag 0 - 7) waardoor de Flames zich plaatsten voor twee play-off wedstrijden: Op donderdag 6 oktober is dat in en tegen Portugal (nummer 27 op de FIFA-ranking). De winnaar van dat duel speelt op dinsdag 11 oktober tegen IJsland, en de winnaar hiervan gaat naar het WK.

Op onze pagina "Nationaal-Vrouwen Nationaal-Red Flames Kw. WK 2023" ziet u het volledige wedstrijdschema van groep F, de indelingen van de andere groepen en nog heel wat extra informatie, inclusief de locaties. Voor alle uitslagen en de eindstand in groep F, klik hier.

VROUWEN - RONDE 4 NATIONALE BEKERCOMPETITIE - ZATERDAG 24 SEPTEMBER 2022

Op zaterdag 24 september om 15 uur wordt de vierde ronde gespeeld van het dames "Beker van BelgiŽ"-tornooi. Dat zijn de 16e finales, waarin de 21 winnaars van ronde 3 plus de 11 ploegen uit de Lotto Super League uitkomen.

Voor de wedstrijden, zie de pagina "Nationaal-Beker van BelgiŽ-Nationale Beker Dames". Of klik hier.

DE NATIONS LEAGUE - DE RODE DUIVELS - DONDERDAG 22 EN ZONDAG 25 SEPTEMBER 2022

In de "Nations League 2022-2023" zijn er nog twee groepswedstrijden te spelen. Voor onze "Rode Duivels" zijn dat de thuiswedstrijd tegen Wales, op donderdag 22 september om 20u45 in Brussel, en de uitwedstrijd tegen Nederland op zondag 25 september om 20u45 in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

BelgiŽ komt uit in League A - groep 4, samen met Polen, Nederland en Wales. Zie ook onze pagina "Nationaal-Rode Duivels-Nations League 22-23 - League A-Groep 4". Of klik hier. Het volledige wedstrijdschema van alle groepen kan u bekijken en/of afdrukken via de pagina "Nationaal - Rode Duivels - N.L. 22-23 Matchday".

VOETBALEXPRESS-LINKS NAAR DE WEDSTRIJDKALENDERS

Alle wedstrijdkalenders en -schema's van het nieuwe seizoen 2022-2023 staan op onze reekspagina's en ook online in pdf. De meeste zijn daar ook in excel/ods te bekijken. Zo kunnen we onze nieuwspagina nu een beetje opschonen.

Daarop staan alle artikels nog die we telkens bij de bekendmaking van een kalender publiceren, maar een aantal van hen kan daaruit weggefilterd worden. Die berichten kan u nog altijd zien via onze archiefpagina's "juni 2022" en "juli 2022", maar we hebben ook een nieuwe pagina gemaakt waarop u alle links naar die kalenders kan aanklikken.

We zullen die pagina dit seizoen ook online laten staan, zodat u achteraf altijd nog eens kan kijken hoe de originele kalenders waren samengesteld. Die worden in de loop van het seizoen niet meer aangepast, omdat we dat op de aparte reekspagina's van week tot week doen. De nieuwe pagina heet "Kalenderlinks 22-23". U kan ze vinden onder "Extra-Allerlei". Of klik hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters stuurt ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp. We gaan proberen om dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen.

Daarvoor rekenen we per ploeg op ťťn of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiŽle nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen. U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen". Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

DE PAGINA "UEFA - TORNOOILINKS"

We kregen al verschillende keren de vraag of we de Europese tornooien (Champions League, Europa League, enz.) misschien ook een plaats op "Voetbalexpress" konden geven, omdat je vaak een tijdje moet zoeken en klikken voor je de juiste informatie over die tornooien kan vinden.

Dat allemaal inbouwen zou ons echter te ver leiden, want het provinciale en nationale heren- en damesvoetbal intensief volgen lijkt ons meer dan voldoende. Maar we maakten wel plaats voor de aparte pagina "UEFA - Tornooilinks", waar u alle belangrijke links naar de UEFA.com-website (c) verzameld ziet.

Van alle Europese tornooien kan u op een snelle manier alle voorbije en nog te spelen wedstrijden en schema's, uitslagen en klassementen snel terugvinden. Op die aparte pagina staan alle rechtstreekse UEFA-links van de "Champions League" (c), de "Europa League" (c), de "Women's Champions League" (c) en de "Conference League" (c).

U vindt de pagina "UEFA - Tornooilinks" via de buttons "Extra-Allerlei". De link staat onderaan in dat rijtje. Of klik rechtstreeks hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters sturen ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp.
We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club een of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de vernieuwde website van de RBFA, alle officiŽle nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen. U ziet die pagina onder de naam "Kampioenschappen" via de button "Extra-Belgianfootball-Links". Of klik rechtstreeks HIER.

Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geÔnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via een klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiŽle wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciŽren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.
Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.