Nieuws
Update: vandaag om 15:40u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Doe het zelf Software voor Sportclubs
Optimalisatie van bedrijfsvoorheffing.
Fiscaal correcte berekening van premiebetalingen.
Administratieve vereenvoudiging.
www.sportspay.be - powered by SD Worx
willy@sportspay.be
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
www.voetbalexpress.be
Alle uitslagen via GSM,
Tablet, Blackberry,
iPad & Smartphone
Laatste update: vandaag om 15:40u
Nieuws
DE STOOT VAN DE DAG!
Woensdag 17 oktober 2018

"In eerste klasse wordt er hetzelfde gevoetbald als bij ons in de eerste amateurs. Alleen ligt de handelingssnelheid er iets hoger."

Regi Van Acker, trainer SK Deinze

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - WEKELIJKSE VERGADERING
Woensdag 17 oktober 2018

Voor het verslag in pdf-formaat van de "beslissende" wekelijkse vergadering van het Provinciaal Comité van 11 oktober, in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs, zoals dat online vermeld staat in "Sportleven" op de website van de KBVB (c), klik HIER.

Zie ook het overzicht van alle verslagen op onze pagina  Provinciaal Comité.

DE UEFA NATIONS LEAGUE - MATCHDAY 4
Zondag 14 tot dinsdag 16 oktober 2018

Van zondag 14 tot dinsdag 16 oktober werd Matchday 4 gespeeld van de Nations League. U kan het programma en de uitslagen van deze speeldag bekijken via de aparte pagina Nations League Matchday.

De Rode Duivels waren vrij op deze speeldag, maar op dinsdag 16 oktober om 20u45 speelden ze in Brussel een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland, uitslag 1 - 1. Op donderdag 15 november spelen ze in Brussel hun derde wedstrijd in de Nations League, tegen IJsland.

PROVINCIALE ZATERDAGAVONDWEDSTRIJDEN
Zaterdag 20 oktober 2018

Op zaterdagavond kan u hier alle uitslagen en klassementen bekijken in alle Antwerpse provinciale reeksen. Vanaf 21u30 krijgen we de eerste uitslagen binnen, en rond 22 uur kan u ze allemaal bekijken, inclusief de voorlopige klassementen en statistieken.

Volg de uitslagen ook met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via www.voetbalexpress.be

Alle wedstrijdschema's van deze speeldag staan ook op de verzamelpagina "Provinciaal-Allerlei-Provinciale Speeldag". De zaterdagavondwedstrijden ziet u in het schema hieronder.

Reeks Uur Wedstrijd Uitslag Speeldag
1e Prov. 19:30u FC De Kempen A - FC Oppuurs - nummer 8
             
2e Prov. B Vr. 20u Sint Dimpna A - KFC Beekhoek - nummer 8
2e Prov. B 19:30u Verbr. Balen - White Star - nummer 8
2e Prov. B 19:30u FC Arendonk - KFC Bevel - nummer 8
2e Prov. B 19:30u KFC Herselt - K Retie SK - nummer 8
2e Prov. B 20:00u KFC Antonia A - K Merksplas SK - nummer 8
             
3e Prov. A 19:30u Oud Turnhout - KFC Flandria - nummer 8
3e Prov. A 19:30u KFC Meer - KVV Dosko - nummer 8
3e Prov. A 20:00u Olympic Essen - Loenhout SK - nummer 8
             
3e Prov. B 20:00u Rita Berlaar - VVH Lippelo - nummer 8
             
3e Prov. C 19:30u KFC Mol - KSK Kasterlee - nummer 8
3e Prov. C 19:30u Blauberg Sp. - Linda Olen - nummer 8
3e Prov. C 20:00u Zandhovense - Herenthout - nummer 8
             
4e Prov. A 19:30u St. Lenaarts B - KVK Westmalle - nummer 8
4e Prov. A 19:30u SV Noorse A - KSV Wildert - nummer 8
4e Prov. A 19:30u Horendonk FC - Berendrecht - nummer 8
4e Prov. A 19:30u KFC Nieuwmoer - KVNA Wortel - nummer 8
4e Prov. A 20:00u K Brecht SK - Excelsior Essen - nummer 8
             
4e Prov. B 19:30u VC Mortsel B - FC Antw. Noord - nummer 10
4e Prov. B 20:00u Ol. Pirates DBG - K Boechoutse VV - nummer 10
             
4e Prov. C 20:00u KFC Kontich B - KFC Katelijne B - nummer 10
             
4e Prov. D 19:30u KFC Zammel - KVC Booischot - nummer 10
             
4e Prov. E 19:30u Grobbendonk - Ezaart Sport - nummer 10
4e Prov. E 19:30u SKS Herentals - KVV Rauw - nummer 10
4e Prov. E 19:30u St. Dimpna B - Ross-Hulsen - nummer 10
             
* Klik op de reeks voor het algemeen klassement.
* Klik op het nummer van de speeldag voor alle wedstrijden.
* Bekijk de uitslagen en de voorlopige klassementen op zaterdagavond.

DE KLAPPER VAN DE WEEK !
Maandag 15 oktober 2018

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" bestempeld mag worden.

Voor de "Klapper van de Week" van maandag 15 oktober, klik hier.

NATIONALE VROUWEN - 4e RONDE BEKER VAN BELGIE
Zaterdag 13 oktober 2018

Op zaterdag 13 oktober speelden de Nationale Vrouwenploegen de 4e ronde in de Beker van België.

Bekijk het volledige wedstrijdschema en de uitslagen via "Nationaal-Beker van België-Nationale Beker Dames", of klik rechtstreeks op speeldag 4.

RECREATIEF VOETBAL - LINKS
Vrijdag 12 oktober 2018

Sinds een aantal weken hebben we onze website uitgebreid met de wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen van het Recreatief Voetbal heren (6 reeksen) en dames (3 reeksen).

We hebben nu ook de links opgezocht naar de clubwebsites en -facebookadressen. U ziet ze op onze pagina "Extra-Allerlei-Links-Recreatief Voetbal". Of klik rechtstreeks HIER.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 11 oktober 2018

Elke donderdagochtend rond 10 uur kiezen we de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Deze rubriek heeft een aparte pagina, ook te vinden onder de button "Extra - Allerlei".

De "Drie op een Rij" van deze week zijn Dominique Ernst, Brent Snoeys en Joeri Uytterhoeven. Lees alle details over de keuze van deze spelers. Klik op "Drie op een Rij".

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC"

In het kader van ons project "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" kregen we al heel wat reacties van clubmensen en supporters die ons, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg zullen doorsturen per SMS.

Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, laat het ons even weten via mail. Klik HIER of stuur een mail via info@voetbalexpress.be.

(in het kader van de GDPR privacy-regeling: wij leggen géén databank aan met persoonlijke gegevens)

JAARKALENDER NATIONAAL EN EUROPEES VOETBAL 2018-2019

De Jupiler Pro League (c) en de KBVB (c) maakten een overzichtelijke kalender voor de periode juli 2018 tot juni 2019, waaop de verschillende profcompetities in kleur vermeld worden.

Zo kan u de speeldatums zien van o.a. de JPL, de Proximus League, de Croky Cup, de Play-Offs, de Champions League, de Europa League en de interlands.

We hebben dat brede scherm voor de duidelijkheid in twee aparte PDF-schema's verdeeld.
Om te bekijken, te vergroten en eventueel af te printen, klik voor het overzicht van juli tot december 2018 en januari tot juni 2019.

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de KBVB-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geïnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VFV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Op verzoek van Wilfried Rombouts, die zich via het Bureau Arbitrage volop inzet bij dit project, sluiten wij van "Voetbalexpress" ons graag aan bij het verder bekendmaken van deze actie.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover méér inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

DE VFV-PROJECTEN - VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VFV", de Voetbalfederatie Vlaanderen. De VFV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt we op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VFV of de KBVB weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via één klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VFV-website of de KBVB-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VFV-Acties".

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Hieronder ziet u een (chronologisch) schema met de links en de benaming van de nieuwe (*) en lopende projecten en acties van de federatie "Voetbal Vlaanderen".

Daarisem * Scoren in de Jeugd-
Futsal mini-competitie *
VV - Jeugdcompetitie
Reglement, vragen, enz. *
Het G-Voetbal Scheidsrechter worden Voetribal
Subsidies Jeugdvoetbal Voetbal Vlaanderen Dribbelvoetbal
Aankoop Doeltjes
Word Scheidsrechter EHBO-Veilig Sporten Provinciale Jeugdopleiding
Word Trainer    
VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner én hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, én volgens de officiële parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, én heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet.

Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien".
Of klik rechtstreeks HIER.