Nieuws
Update: vandaag om 10:31u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Dé webshop in amusementspelen en onderdelen
Tafelvoetbal - Fitness - Biljart - Darts
Speeltafels - Boxers - Poker - Tafeltennis - enz.
 
Weekaanbiedingen aan scherpe prijzen !
Service & Levering in België en Nederland
www.qualitygames.be
info@qualitygames.be
DE PROVINCIALE EINDRONDES
PROMOTIE EN DEGRADATIE
Voor alle wedstrijdschema's, zie
"Provinciaal - Allerlei - Eindronde 2019"
Laatste update: vandaag om 10:31u
Nieuws
DE STOOT VAN DE DAG!
Vrijdag 26 april 2019

"Ik was bondscoach van Ivoorkust. In dat land moet je compromissen sluiten, anders ben je er na één dag weg."

Marc Wilmots

DE PROVINCIALE EINDRONDES
Donderdag 25 april - Zondag 28 april 2019

Op donderdag 25 april gingen de eindrondes van 2e en 3e provinciale van start.

* In 2e provinciale waren dat vier wedstrijden. Op zondag 28 april worden de terugwedstrijden gespeeld, waarbij vier ploegen zich kwalificeren voor de beslissende tweede fase. Die wordt gespeeld op donderdag 9 en zondag 12 mei. Voor het schema en de uitslagen op onze pagina "Provinciaal-1e Provinciale-Eindronde 2019", klik hier.

* De wedstrijden voor (eventuele) degradatie van 2e naar 3e provinciale zijn voor de zondagen 28 april en (indien nodig) 12 mei. Klik hier.

* In 3e provinciale waren dat zes wedstrijden. Ook hier zijn de terugwedstrijden voor 9 en 12 mei. Voor het schema en de uitslagen op onze pagina "Eindronde 2019", klik hier.

* In het "driehoekstornooi" om (minstens) één daler naar 4e provinciale aan te duiden werd de eerste wedstrijd eveneens gespeeld op donderdagavond 25 april. De tweede en derde wedstrijd zijn voor de zondagen 28 april en 12 mei. Voor het schema en de uitslagen, klik hier.

* De twee heenwedstrijden in de eindronde van 1e provinciale staan geprogrammeerd op zondag 28 april, de terugwedstrijden op zaterdag 11 en zondag 12 mei. Klik hier.

* In 4e provinciale B tot en met E wordt de laatste competitiewedstrijd pas gespeeld op zaterdag 27 en zondag 28 april. Pas dan zijn alle deelnemers aan de eindronde definitief gekend. De loting van die promotie-eindronde is voor donderdag 2 mei.

DE DERDE PERIODETITEL EN HET KAMPIOENSCHAP
KANSHEBBERS EN WINNAARS IN 4e PROVINCIALE B, C, D EN E
Zondag 28 april 2019

In 4e provinciale B tot en met E wordt de reguliere competitie afgesloten op zondag 28 april.

Hieronder ziet u de kampioenen en de kanshebbers op het derde periodekampioenschap.
- 4e Provinciale B: 3e periode: Kanshebbers: Tubantia en Olympic Pirates.
* Titel: Olympic Pirates.
- 4e Provinciale C: 3e periode: Kanshebbers: Wavria A (P1)(K) en Reet.
* Titel: KSK Wavria A.
- 4e Provinciale D: 3e periode: Kanshebbers: Hombeek (P2), Tongerlo en Peulis.
* Titel: Zennester Hombeek.
- 4e Provinciale E: 3e periode: Kanshebbers: Poederlee (P2)(K), Punt-Larum, Oosthoven en SKS Herentals.
* Titel: VC Poederlee.

!! De criteria voor het periodeklassement zijn: 1. aantal punten, 2. gewonnen wedstrijden,
3. doelpuntensaldo (de gemaakte goals zijn géén bepalend criterium).
Zie ook onze aparte pagina Periodekampioenen.

Zoals elk seizoen kan u ook alle kampioenen, deelnemers aan de promotie- en degradatie-eindrondes en rechtstreeks degraderende ploegen bekijken in een overzichtelijk schema.

Zie de button "Provinciaal - Allerlei - Promotie-Degradatie" of klik rechtstreeks hier.

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - WEKELIJKSE VERGADERING
Woensdag 24 april 2019

Voor het verslag in pdf-formaat van de "beslissende" wekelijkse vergadering van het Provinciaal Comite van 18 april in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs, zoals dat online vermeld staat in "Sportleven" op de website van de KBVB (c), klik HIER.

Zie ook het overzicht van alle verslagen op onze pagina  Provinciaal Comite.

SEIZOEN 2019-2020 - AANPASSING PARAMETERS KLASSEMENTEN
Woensdag 24 april 2019

De Nationale Reglementscommissie heeft het recente voorstel tot aanpassing van bondsartikel B1531 nu ook goedgekeurd. Dat artikel bepaalt de parameters van het algemeen klassement, zowel nationaal als provinciaal.

Vanaf volgend seizoen (2019-2020) gelden deze parameters bij een gelijke stand:
1. aantal overwinningen, 2. doelpuntensaldo, 3. aantal gemaakte doelpunten, 4. aantal overwinningen op verplaatsing, 5. doelsaldo op verplaatsing, 6. aantal doelpunten gemaakt op verplaatsing, en als laatste (maar waarschijnlijk nooit voorkomend) 7. een testwedstrijd, met eventueel verlengingen en een strafschoppenreeks. Alvast noteren dus. Bij de periodekampioenschappen blijven de parameters hetzelfde als nu: punten, aantal gewonnen wedstrijden en doelsaldo.

DE PROVINCIALE EINDRONDE EN DE GELE KAARTEN
Dinsdag 16 april 2019

1. Spelers die tijdens de laatste competitiewedstrijd hun 3e, 6e, 9e,... gele kaart van het seizoen kregen, of die tijdens de laatste competitiewedstrijd twee keer geel kregen, zijn niet geschorst voor de eerstvolgende eindrondewedstrijd, maar wel voor een eventueel volgende testwedstrijd die de kwalificatie voor deze eindronde bepaalt (kampioenschap, periodekampioenschap of degradatie).

2. Een schorsing die door het provinciaal comité werd uitgesproken na een rechtstreekse rode kaart, en waarbij die schorsing tot een bepaalde datum loopt, blijft altijd van kracht tot en met die datum, ook tijdens de eindronde en eventuele testwedstrijden en, afhankelijk van het aantal speeldagen schorsing, ook achteraf tijdens één of meerdere speeldagen van de Beker van Antwerpen.

Zie ook onze pagina "Extra-Hoe zit dat?-Provinciale eindrondes criteria schorsingen".

DE PROVINCIALE EINDRONDE
Zondag 28 april 2019

Zondag 28 april wordt een drukke dag in de provinciale reeksen met :

* de laatste competitiespeeldag in 4e provinciale B tot en met E. Pas dan zijn alle deelnemers aan de eindronde definitief gekend. De loting van die promotie-eindronde is voor donderdag 2 mei.

* de twee heenwedstrijden in de eindronde van 1e provinciale. De terugwedstrijden zijn voor zaterdag 11 en zondag 12 mei. Voor het schema en de uitslagen op onze pagina "Provinciaal-1e Provinciale-Eindronde 2019", klik hier.

* de terugwedstrijden van fase één in de promotie-eindronde van 2e provinciale, waarbij vier ploegen zich plaatsen voor de beslissende tweede fase van donderdag 9 en zondag 12 mei. Klik hier.

* de heenwedstrijd voor (eventuele) degradatie van 2e naar 3e provinciale. Klik hier.

* de terugwedstrijden van fase één in de eerste promotie-eindronde van 3e provinciale, waarbij zes ploegen zich plaatsen voor de beslissende fase van 9 en 12 mei. Klik hier.

* de tweede wedstrijd in het "driehoekstornooi" om (minstens) één daler naar 4e provinciale aan te duiden. De derde wedstrijd is voor zondag 12 mei. Klik hier.

** in principe is er (voorlopig) dit jaar door de fusie van Branddonk en Retie, en van Kaart en Mariaburg, één extra stijger uit 2e provinciale, één extra stijger uit 3e provinciale en twee uit 4e provinciale (telkens op basis van de resultaten van de beste verliezers uit fase 2 van de eindronde).

NIEUWS UIT.... DE AFDELING "PROVINCIALE TRANSFERS"

Traditiegetrouw besteden we ook dit jaar aandacht aan de provinciale transfers.
De doorgemailde transfernieuwtjes worden vermeld op de aparte pagina
"Provinciaal - Allerlei - Prov. Transfernieuws".

De links naar de transferberichten worden minimaal tien dagen vermeld op deze nieuwspagina.
Zie de meest recente berichten over (klik op) : K Noorse SV, KSK Kasterlee, SV Aartselaar, Vlimmeren Sport, GR Katelijne (update), Berlaar-Heikant (2e update), KSK Oosthoven en VV Laakdal.

Ook supporters en clubmedewerkers mogen ons een e-mail doorsturen met de melding dat er op de website van hun club een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers (gelieve de namen van de spelers bij het doorsturen te vermelden in de "gewone" vorm: eerst de voornaam, dan de achternaam). Klik HIER of mail via info@voetbalexpress.be.

DE FINALE VAN DE CROKY CUP 2018-2019
Woensdag 1 mei 2019

De finale van de "Croky Cup" wordt gespeeld op woensdag 1 mei om 14u30 tussen AA Gent en KV Mechelen, in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

De winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League.
Bekijk het schema op de pagina "Nationaal-Beker van België-Hoofdpagina Croky Cup". Of klik HIER.

DE FINALES VAN DE BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN EN VROUWEN
Zondag 5 mei 2019

Op zondag 5 mei worden op het terrein van SK Rita Berlaar de finales gespeeld van de "Beker van Antwerpen" . De vrouwen van KSK Heist B en VC Moldavo C spelen hun finale om 13u30. Voor het schema, klik hier.

En om 16 uur spelen de heren van FC De Kempen en Zandvliet Sport de finale. Klik hier.

1e NATIONALE AMATEURS - KALENDER VAN DE PROMOTIE-EINDRONDE
Woensdag 17 april 2019

Met nog één speeldag voor de boeg zijn de eerste vier ploegen in het eindklassement van de hoogste reeks van de Amateurs gekend. Thes Sport Tessenderlo eindigt als eerste in 1e Amateurs en speelt de eindronde samen met Virton, Lierse Kempenzonen en Deinze.

Thes Sport en Virton vroegen of kregen voor 2019-2020 géén licentie voor 1B, en ze blijven dus in 1e amateurs. Lierse Kempenzonen en Deinze hebben wél een licentie en zijn dus de enige clubs die kunnen promoveren.

De kalender is bekendgemaakt. De vier ploegen zullen starten met de helft van hun behaalde punten, eventueel afgerond naar boven. Maar pas na de laatste speeldag van zaterdag 27 april zullen we het juiste aantal beginpunten kennen.

Bekijk alles op de pagina "Nationaal-D2 & D3 Amateurs-Eindronde 1e Amateurs".
Of klik rechtstreeks hier.

DE DERDE PERIODETITEL EN HET KAMPIOENSCHAP
WINNAARS IN 1e, 2e, 3e & 4e PROVINCIALE A
Zondag 14 april 2019

In 1e, 2e, 3e en 4e provinciale A zit de reguliere competitie er op (in 4e provinciale B tot en met E is dat op zondag 28 april).

Hieronder ziet u de kampioenen en de winnaars van het derde periodekampioenschap.

- 1e Provinciale: 3e periode: Sint Job (degradeert rechtstreekse en mag niet deelnemen aan de eindronde).
* Titel: Witgoor Dessel.
- 2e Provinciale A: 3e periode: Hoboken (P1)(P2).
* Titel: RVC Hoboken.
- 2e Provinciale B: 3e periode: Wezel Sport (P1)(P2).
* Titel: FC Wezel Sport.
- 3e Provinciale A: 3e periode: Lentezon (P1).
* Titel: KFC Lentezon Beerse.
- 3e Provinciale B: 3e periode: KFC Katelijne A.
* Titel: KSK Wilrijk-JAS A.
- 3e Provinciale C: 3e periode: Zandhovense (P1)(P2).
* Titel: K Zandhovense SK.
- 4e Provinciale A: 3e periode: KVNA Wortel.
* Titel: KFC Berendrecht.
(K): kampioen. (P1): winnaar eerste periode. (P2): winnaar tweede periode.

!! De criteria voor het periodeklassement zijn: 1. aantal punten, 2. gewonnen wedstrijden,
3. doelpuntensaldo (de gemaakte goals zijn géén bepalend criterium).
Zie ook onze aparte pagina Periodekampioenen.

Zoals elk seizoen kan u ook alle kampioenen, deelnemers aan de promotie- en degradatie-eindrondes en rechtstreeks degraderende ploegen bekijken in een overzichtelijk schema.

!! Op aangeven van PC-voorzitter Bart Timmermans maakten we een simulatie van de mogelijke uitslagen van de twee resterende speeldagen in de 3e amateurs. Daaruit blijkt dat er in elk geval (minstens) één Antwerpse daler zal zijn, ongeacht de resterende uitslagen van de andere Antwerpse ploegen. Sint Job zakt dus naar 2e provinciale.

Zie de button "Provinciaal - Allerlei - Promotie-Degradatie" of klik rechtstreeks hier.

EEN CLUB OF REEKS OPZOEKEN OP BELGIANFOOTBALL
Zaterdag 13 april 2019

We kregen al enkele vragen over de manier waarop je best clubgegevens (terrein, wedstrijden, medewerkers, kaartenlast, enz...) of provinciale reeksen opzoekt op www.belgianfootball.be.

Daarom maakten we een pagina die in de plaats komt van de link naar het "Kalenderboekje".
Bekijk de uitleg met screenshots als voorbeeld op "Provinciaal-Allerlei-Clubinfo & Terreinen".
Of klik rechtstreeks hier.

EXTRA STIJGERS IN PROVINCIALE
Vrijdag 12 april 2019

Aan het einde van dit seizoen "verdwijnen" er een aantal ploegen in provinciale. Dat heeft uiteraard gevolgen voor het aantal (extra) stijgers. We zetten alles even op een rijtje.

- In 1e provinciale valt Branddonk weg omdat het fuseert met dorpsgenoot Retie SK. De nieuwe fusieclub gaat van start in 2e provinciale. Vermits Branddonk niet op een rechtstreekse degradatieplaats eindigt is er dit keer één extra stijger uit 2e provinciale. Die wordt aangeduid op basis van het eindklassement van fase 2 uit de eindronde van 2e provinciale.

- Door het verdwijnen van Branddonk uit 1e provinciale (en de extra stijger in 2e provinciale) is er ook één extra stijger van 3e naar 2e provinciale. Die wordt bepaald door het eindklassement van fase 2 uit de eindronde van 3e provinciale.

- En vermits er ook een fusie zal gebeuren in 3e provinciale (tussen Kaart en Mariaburg) zal er een ploeg minder zijn in 3e provinciale. Dat betekent dat er dit jaar twee extra stijgers zijn van 4e naar 3e provinciale. Vermits er in fase 2 van de eindronde in 4e provinciale tien ploegen uitkomen zullen dus zeven van hen promoveren (ook op basis van het eindklassement van fase 2).

** Zo wordt de provinciale eindronde van dit seizoen wel héél belangrijk !!

RECREATIEF VOETBAL - NIET MEER OP VOETBALEXPRESS? (Update)
Donderdag 25 april 2019

Op 1 september 2018 lanceerden we op onze website de pagina's "Recreatief Voetbal" dames en heren eerste ploegen, in totaal 9 reeksen, wat het aantal door ons gevolgde provinciale reeksen van 16 op 25 bracht. Op die Voetbalexpress-pagina's vermelden we ondermeer alle uitslagen, klassementen en statistieken. We schreven er toen ook bij dat we dit project "op proef" deden.

Op een aantal inhaalwedstrijden in de recreatieve damesreeksen na (die vermeld worden op "Recreatief Dames A, B en C") zit het seizoen er nu helemaal op, en we moeten bekijken of we ook volgend seizoen doorgaan met het vermelden van de recreatieve reeksen. We hebben dat op dit moment trouwens nog niet beslist, vooral omdat we in de voorbije maanden geen enkele reactie van de betrokken clubs en/of hun spelers kregen.

Misschien spreekt onze website hen niet aan of hebben ze geen behoefte om alles vermeld te zien op Voetbalexpress, en we hebben ook alle begrip indien dat het geval is. We horen in elk geval graag via onze pagina "Contact" of u vindt dat we ermee door moeten gaan of niet. Al bedankt.

* Update: tot en met 25 april kregen we slechts twee mails binnen met het verzoek om de uitslagen, klassementen en statistieken van het Recreatieve Voetbal ook volgend seizoen te vermelden. Rekening houdende met het aantal clubs (ongeveer 90) en enkele honderden spelers en speelsters vinden we dat momenteel te weinig, maar we wachten nog tot einde juni af om definitief te beslissen.

4e PROVINCIALE B - AANGEPAST KLASSEMENT
Vrijdag 12 april 2019

In 4e provinciale B vallen alle uitslagen van Brothers United weg. Na een aantal incidenten besliste de voorzitter van de club in maart immers om de stekker eruit te trekken en over te gaan tot schorsing van sportactiviteit.

Nadat er daarom officieel vier uitgestelde wedstrijden op rij genoteerd werden, worden alle uitslagen van Brothers United in de lopende competitie geschrapt, conform het bondsreglement (artikel B1531.4).

Sub-Artikel 421 stelt trouwens dat voor het (eerste) periodekampioenschap dat door de wegvallende club (Brothers) volledig werd betwist, de rangschikking van dit (eerste) periodekampioenschap behouden blijft. Kessel United behoudt dus de eerste periodetitel.

Zie het aangepaste klassement op onze pagina 4e provinciale B.

VROUWEN SUPERLEAGUE - DE PLAY-OFFS
Vanaf woensdag 17 april 2019

Nu het eerste deel van de "Superleague" is afgewerkt volgen de "Play-Offs" nog.

"Play-Off 1" wordt gespeeld tussen de nummers 1 tot en met 4 van de competitie: Anderlecht, AA Gent, Racing Genk en Standard Luik. Zij spelen een beslissende mini-competitie van zes wedstrijden.

Voor de aanvang van deze "Play-Off 1" werd het puntentotaal gehalveerd (en deze keer bij alle ploegen afgerond naar boven). De ploeg die als eerste eindigt is "Kampioen van België" en heeft direct toegang tot de "UEFA Women’s Champions League".

En dan is er ook nog "Play-Off 2", een heen- en terugwedstrijd tussen de nummers 5 en 6 van de competitie: OH Leuven en KSK Heist, waarbij de verliezer naar 1e Nationale zakt en de winnaar in de Superleague blijft. Heist wil echter in elk geval volgend seizoen in 1e Nationale uitkomen.

U ziet alle schema's, uitslagen, klassementen en de verdere gegevens op de aparte pagina "Nationaal-Vrouwen Nationaal-Super League Play-Offs". Of klik rechtstreeks hier.

MAART 2019 - ONZE NIEUWE RECORDMAAND !
Maandag 1 april 2019

We kregen zopas de statistieken van onze website door. Daaruit blijkt dat we in de maand maart een nieuw bezoekersrecord hebben gevestigd, en dat is géén aprilgrap.

Ons recordtotaal liep in maart op naar 97.266 bezoeken, een daggemiddelde van 3.137 (ook een nieuw record), en precies 29.000 unieke bezoekers zorgden daarvoor.

Zo werd ons vorig maandrecord van mei 2018 (95.388) verbeterd met 1.878 stuks en komen we dicht bij een nieuwe mijlpaal...

Het weekend van 16 en 17 maart 2019 werd trouwens het drukste ooit met 12.756 bezoeken. Bedankt allemaal! Voor méér cijfers en uitleg, zie onze pagina Extra-Website-Bezoekers.

NIEUW ! KAMPIOENSCHAPPEN - BELGIANFOOTBALL.BE (c)
Zaterdag 30 maart 2019

Op de "oude" website van de Voetbalbond bestond de mogelijkheid om de meest actuele wedstrijden en uitslagen te bekijken via "Kampioenschappen" waarna er kon gekozen worden voor "Nationaal" of een provincie, en dan de gewenste reeks.

We hebben een tweede tijdelijke pagina gemaakt waarop u die vroegere werkwijze per reeks kan gebruiken, zodat u verder vertrouwd geraakt met de vernieuwde website www.belgianfootball (c).

Het aanklikken van de links geeft de actuele wedstrijden en uitslagen van het Provinciale en Recreatieve heren- en vrouwenvoetbal en van het Nationale heren- en vrouwenvoetbal.

U vindt deze nieuwe pagina onder de button "Extra-Website" met de naam "Kampioenschappen !".

NIEUW ! VOETBALEXPRESS - LINKS NAAR BELGIANFOOTBALL
DE NIEUWE KBVB-WEBSITE
Vrijdag 29 maart 2019

De Voetbalbond zette haar nieuwe en mooi opgefriste website vorige dinsdag online, en daarmee wordt er een verdere stap gezet naar de modernisering en digitalisering.

De "oude" website had qua ontwerp zijn beste tijd wel gehad, al was die site toch wel vertrouwd en gebruiksvriendelijk. Maar elke vernieuwing leidt tot vragen en opmerkingen. Zo zijn er bijvoorbeeld geen rechtstreekse links meer naar clubadressen of kaartenlast, want die verhuisden naar de pagina's waarop de club zelf vermeld staat.

Ook wij hebben een paar dagen onze weg gezocht op de vernieuwde "www.Belgianfootball.be" (c) en we hebben het nu zo goed als helemaal door.

Om u als bezoeker van "Voetbalexpress" eventueel een beetje verder wegwijs te maken hebben we een tijdelijke webpagina gemaakt waarop u de rechtstreekse links ziet naar de reekspagina's van de provinciale eerste heren- en vrouwenploegen, meer bepaald de actuele en volgende speeldag (laatste en komende speeldag), de kalender en de rangschikking.

We hebben deze nieuwe tijdelijke pagina "geparkeerd" onder de button "Extra-Website" met de naam "Links naar Belgianfootball". Veel plezier ermee!

Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, klik op de homepage van Belgianfootball op "Voetbal Vlaanderen" en breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in.

HET BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN - CURSUS "REFEREE IN 1 DAY"
Zaterdag 4 mei 2019

Na de succesvolle campagne "Beginnelingencursus Scheidsrechter" die in januari maar liefst 31 nieuwe scheidsrechters opleverde lanceren "Referees United" en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" alweer een nieuw project: de cursus "Referee in 1 Day", voor clubscheidsrechters die al enige ervaring opdeden tijdens de "5v5" en "8v8" wedstrijdjes.

Deze cursus gaat door op zaterdag 4 mei 2019 in het Provinciaal Opleidingscentrum van de KBVB-Voetbal Vlaanderen in Wommelgem. Begin om 9 uur en einde rond 17 uur.

"Referee in 1 Day" bestaat uit een cursus, een examen en een lichte praktische training. De kandidaten moeten minimaal 15 jaar oud zijn (of nog worden voor 1 september van dit jaar) en al enige ervaring hebben als clubscheidsrechter.

Ge?teresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven via e-mail met vermelding van naam, geboortedatum en GSM-nummer naar psc.foot.antwerpen@voetbalvlaanderen.be.

DE PROVINCIALE ALGEMENE VERGADERING 2019

Voor onze websitebezoekers die hun planning al maken voor juni: de jaarlijkse Provinciale Algemene Vergadering van "Voetbal Vlaanderen" provincie Antwerpen zal dit jaar doorgaan op zaterdag 15 juni. Alvast noteren dus.

JAARKALENDER NATIONAAL EN EUROPEES VOETBAL 2018-2019

De Jupiler Pro League (c) en de KBVB (c) maakten een overzichtelijke kalender voor de periode juli 2018 tot juni 2019, waaop de verschillende profcompetities in kleur vermeld worden.

Zo kan u de speeldatums zien van o.a. de JPL, de Proximus League, de Croky Cup, de Play-Offs, de Champions League, de Europa League en de interlands.

We hebben dat brede scherm voor de duidelijkheid in twee aparte PDF-schema's verdeeld.
Om te bekijken, te vergroten en eventueel af te printen, klik voor het overzicht van juli tot december 2018 en januari tot juni 2019.

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de KBVB-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel ge?formeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VFV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om offici?e wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Op verzoek van Wilfried Rombouts, die zich via het Bureau Arbitrage volop inzet bij dit project, sluiten wij van "Voetbalexpress" ons graag aan bij het verder bekendmaken van deze actie.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover méér inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

DE VFV-PROJECTEN - VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VFV", de Voetbalfederatie Vlaanderen. De VFV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt we op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VFV of de KBVB weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via één klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VFV-website of de KBVB-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VFV-Acties".

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreci?en trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Hieronder ziet u een (chronologisch) schema met de links en de benaming van de nieuwe (*) en lopende projecten en acties van de federatie "Voetbal Vlaanderen".

Daarisem * Scoren in de Jeugd-
Futsal mini-competitie *
VV - Jeugdcompetitie
Reglement, vragen, enz. *
Het G-Voetbal Scheidsrechter worden Voetribal
Subsidies Jeugdvoetbal Voetbal Vlaanderen Dribbelvoetbal
Aankoop Doeltjes
Word Scheidsrechter EHBO-Veilig Sporten Provinciale Jeugdopleiding
Word Trainer    
VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, en volgens de offici?e parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, en heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet.

Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien".
Of klik rechtstreeks HIER.


Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB (c).