Nieuws
Update: gisteren om 21:36u
Nieuws
Laatste update: gisteren om 21:36u
U bekijkt de niet-mobiele weergave. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
DE STOOT VAN DE DAG
- MAANDAG 25 OKTOBER 2021

"Er bestaat niet de minste aanwijzing dat het 'op' is tussen Roberto Martinez en de groep Rode Duivels. Er zijn figuren die vijftien jaar bondscoach kunnen zijn. En Martinez is zoín figuur."

Gert Verheyen

ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN ! - PROVINCIALE WEDSTRIJDEN - ZONDAG 24 OKTOBER 2021

De uitslagen, klassementen, periodeklassementen ťn statistieken van de Antwerpse provinciale reeksen staan online.
U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

Een overzicht van alle uitslagen per reeks ziet u op de aparte pagina Provinciale Speeldag.
Alle klassementen van de provinciale reeksen (heren en dames) worden vermeld op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

** Alle suggesties om op maandagochtend een wedstrijd uit te kiezen voor de "Klapper van de Week" zijn welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur. Klik hier. Of stuur uw suggestie door via SMS of WhatsApp (0495.10.80.82).

RECREATIEF VOETBAL - ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN - ZONDAG 24 OKTOBER 2021

De uitslagen, klassementen en statistieken van alle Antwerpse reeksen Recreatief Voetbal dames en heren staan online. Zie de aparte reekspagina's, of ga via de algemene link naar de "Hoofdpagina Recreatief Voetbal" onder de button "Provinciaal-1e Provinciale-Recreatief-Hoofdpagina".

U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.
De klassementen van de recreatieve reeksen worden eveneens vermeld op de aparte verzamelpagina Alle Actuele Klassementen.

PROVINCIAAL VROUWENVOETBAL - ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN - ZATERDAG 23 OKTOBER 2021

De al gekende zaterdaguitslagen, klassementen en statistieken van het provinciale vrouwenvoetbal staan online.
U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

Het algemeen klassement van alle provinciale vrouwenreeksen wordt samengevat op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 14 OKTOBER 2021

Elke donderdagochtend rond 10 uur kiezen we de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Deze rubriek heeft een aparte pagina, ook te vinden onder de button "Extra - Allerlei".

De "Drie op een Rij" van deze week zijn Joy Vervoort, Kristof Kerremans en Nick Van Aken. Klik HIER.

16e FINALES VAN DE CROKY CUP - DINSDAG, WOENSDAG EN DONDERDAG 26, 27 EN 28 OKTOBER 2021

In de 16e finales van de "Croky Cup" komen ook de 16 nog resterende clubs uit 1A er bij. Zie het wedstrijdschema op de pagina "Nationaal-Beker van BelgiŽ-Hoofdpagina Croky Cup". Klik hier.

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - WEKELIJKSE VERGADERING - WOENSDAG 20 OKTOBER 2021

Voor het verslag in pdf-formaat van de "beslissende" wekelijkse vergadering van het Provinciaal Comitť en/of het Tuchtcomitť van 14 oktober in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs, zoals vermeld in "Sportleven" op de website van
de RBFA (c), klik HIER. Zie ook het overzicht van alle verslagen op onze pagina  Provinciaal Comitť.

DE ZAAK KVC LILLE UNITED B-KFC FLANDRIA - DONDERDAG 21 OKTOBER 2021

Er is een uitspraak in de zaak van de stilgelegde wedstrijd Lille United B-Flandria Ravels van 25 september in 3e provinciale A, waarbij een speler van de thuisploeg na zijn tweede gele kaart door het lint ging en de scheidsrechter zowel op het veld als in de kleedkamers verbaal zwaar bedreigde en zich daarbij racistisch uitte.

De Nationale Kamer in de strijd tegen Discriminatie en Racisme ging in op de beoordeling en het advies van het Bondsparket en besliste om de speler (die op basis van zijn gedrag ook door de club zelf geweerd wordt) te schorsen voor twee jaar en de 0 - 1 stand op het moment van stilleggen te handhaven. We hebben onze webpagina aangepast.

THE BELGIAN RED FLAMES - DE KWALIFICATIEWEDSTRIJDEN VOOR HET WK 2023
IN AUSTRALIň EN NIEUW-ZEELAND - DONDERDAG 21 EN DINSDAG 26 OKTOBER 2021

Logo WK 2023 Dames Het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal Vrouwen 2023 is de negende editie van dit vierjaarlijks tornooi,
waar voor het eerst 32 landen zullen deelnemen, en dat gespeeld zal worden in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland,
van maandag 10 juli tot zondag 20 augustus 2023.

Het kwalificatietornooi loopt van september 2021 tot september 2022. Onze Nationale damesploeg, de "Red Flames",
werd ingedeeld in groep F, samen met Noorwegen, Polen, AlbaniŽ, Kosovo en ArmeniŽ. De speeldagen 3 en 4
werden/worden afgewerkt op donderdag 21 en dinsdag 26 september, wat de Flames betreft respectievelijk
op donderdag 21 oktober tegen Kosovo, uitslag 7 - 0, en op dinsdag 26 oktober om 19 uur in en tegen Noorwegen.

Op onze pagina "Nationaal-Vrouwen Nationaal-Red Flames Kw. WK 2023" ziet u het volledige wedstrijdschema van groep F, de indelingen van de andere groepen en nog heel wat extra informatie, inclusief de locaties. Klik hier.

DE KLAPPER VAN DE WEEK ! - MAANDAG 18 OKTOBER 2021

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" bestempeld mag worden.

Voor de "Klapper van de Week" van 18 oktober, klik hier.

DE BEKER VAN ANTWERPEN - WOENSDAG 10 EN DONDERDAG 11 NOVEMBER 2021

* In de "Beker van Antwerpen" worden de 8e finales gespeeld op donderdag 11 november. Voor het wedstrijdschema op de pagina "Provinciaal-Beker van Antwerpen-Hoofdpagina Heren", klik HIER.

* Bij de dames staan de kwartfinales van de BVA geprogrammeerd op woensdag 10 en donderdag 11 november. Voor het wedstrijdschema op de pagina "Provinciaal-Beker van Antwerpen-Hoofdpagina Vrouwen", klik HIER.

NIEUW BIJ VOETBALEXPRESS

BTA Support net Vanaf vandaag mogen we bij "Voetbalexpress" een nieuwe sponsor verwelkomen.
Dat is BTA SUPPORT NET,†en zoals altijd bij een nieuwe sponsor stellen we die graag even voor.
Zaakvoerder Bart Hermans heeft meer dan twintig jaar ervaring in de ICT-sector, waar hij begon als helpdeskmedewerker.
In die periode werd hij een echte "Computerdokter". Hij staat bekend als een creatieve doorzetter, die thuis is in het oplossen van allerlei computerproblemen. Daarom ging hij een tijd geleden van start met BTA SUPPORT NET.

Eťn van de specialiteiten is het oplossen van ICT-problemen zonder de computer te moeten wissen en opnieuw te moeten installeren. Bart is zowel voor bedrijven als particuliere klanten dus een "Persoonlijke Computerdokter", ook ter plaatse bij de cliŽnt. BTA levert ook IT-support, ontwerpt en maakt websites en geeft computerlessen, eventueel ook op maat van de cursisten.

Ook het recupereren van data, het verwijderen van een besmetting met virussen of spyware, PC-herstellingen en ondersteuning van software behoren tot het aanbod, zowel bij Windows- als MAC-computers. Een andere troef is het PC-onderhoud waarmee de prestaties, de veiligheid, de levensduur en de stabiliteit van de computer verhoogd worden en de hardware ťn software worden nagekeken.

Je kan via BTA SUPPORT NET ook IT-materiaal bestellen, dat bij u thuis geÔnstalleerd en geconfigureerd kan worden.
Het contactadres is Krokuslaan 68 in 2460 Lichtaart. Alle verdere en uitgebreide informatie vindt u op www.btasupportnet.com.

Heeft u ook interesse om voor een ťťnmalig bedrag en onbeperkt in tijd sponsor/donateur te worden van "Voetbalexpress", mail ons dan via VBE-website-promo, of stuur een bericht via onze pagina Contact. Zie ook de pagina Sponsors.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters stuurt ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp. We gaan proberen om dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen.

Daarvoor rekenen we per ploeg op ťťn of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiŽle nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen. U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen". Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

DE PAGINA "UEFA - TORNOOILINKS"

We kregen al verschillende keren de vraag of we de Europese tornooien (Champions League, Europa League, enz.) misschien ook een plaats op "Voetbalexpress" konden geven, omdat je vaak een tijdje moet zoeken en klikken voor je de juiste informatie over die tornooien kan vinden.

Dat allemaal inbouwen zou ons echter te ver leiden, want het provinciale en nationale heren- en damesvoetbal intensief volgen lijkt ons meer dan voldoende. Maar we maakten wel plaats voor de aparte pagina "UEFA - Tornooilinks", waar u alle belangrijke links naar de UEFA.com-website (c) verzameld ziet.

Van alle Europese tornooien kan u op een snelle manier alle voorbije en nog te spelen wedstrijden en schema's, uitslagen en klassementen snel terugvinden. Op die aparte pagina staan alle rechtstreekse UEFA-links van de "Champions League" (c), de "Europa League" (c), de "Women's Champions League" (c) en de "Conference League" (c).

U vindt de pagina "UEFA - Tornooilinks" via de buttons "Extra-Allerlei". De link staat onderaan in dat rijtje. Of klik rechtstreeks hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters sturen ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp.
We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club een of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geÔnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via een klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiŽle wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciŽren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.