Nieuws
Update: gisteren om 19:22u
Nieuws
Laatste update: gisteren om 19:22u
De QR-code van onze nieuwspagina
Meer info...
Relaxen in de Ardennen
Erpigny 19 B/C, Erezée
www.chambres-d-erpigny.be
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG
- MAANDAG 23 MEI 2022

"Als de voorzitter van Antwerp zelf in totaal al bijna 70 miljoen euro in zijn ploeg heeft moeten pompen om mee te kunnen draaien aan de top, dan vind ik dat een beetje beangstigend."

Walter Damen

DE EINDRONDES IN PROVINCIALE - UITSLAGEN, STIJGERS EN DALERS - ZONDAG 22 MEI 2022

Met de provinciale eindrondes voor promotie en degradatie zaten we in de laatste lijn van het seizoen 2021-2022.
De beslissende terugwedstrijden van de finale-rondes (speeldag 4) werden gespeeld op zondagnamiddag 22 mei om 15 uur.

Alle wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen kan u bekijken op de aparte pagina "Provinciale Eindronde" die u vindt onder de button "Provinciaal-1e Provinciale-Eindronde 2022". Liever meteen naar "uw" afdeling ? Klik op promotie 2e provinciale, degradatie 2e provinciale, promotie 3e provinciale, degradatie 3e provinciale en promotie 4e provinciale.

DE INTERPROVINCIALE EINDRONDE - ASV GEEL WINT EN PROMOVEERT - ZATERDAG 21 MEI 2022

ASV Geel won de wedstrijd tegen KSV Rumbeke met 2 - 0, en zo promoveert de club naar de 3e Nationale Voetbal Vlaanderen. En dat is, ook volgens ons, dik verdiend na een seizoen waarin er werd begonnen met een puntenaftrek, nog een gevolg van de licentieweigering in 2020. Met ondermeer slechts 21 tegengoals in 30 wedstrijden benadrukten de spelers en hun trainersstaf hun collectieve sterkte.

Voor een aantal andere Antwerpse provincialers heeft deze promotie eveneens rechtstreekse gevolgen. Zowel in 2e als 3e provinciale is er een bijkomende stijger, en de zes overgebleven ploegen in de eindronde van 4e provinciale stijgen zelfs allemaal naar 3e provinciale.

EINDE VAN DE PROVINCIALE COMPETITIE EN HET SEIZOEN 2022-2023 - ZONDAG 22 MEI 2022

Zonder onverwachte gebeurtenissen weten we vanavond welke ploegen er volgend seizoen in welke afdelingen zullen uitkomen. Een aantal clubs hebben hun eerste ploeg daarvoor niet meer ingeschreven. Zo verdwijnen Olympic Essen, FC Rosselaar-Hulsen, Suraye United Mechelen, Verbroedering Alberta Geel en FC Gierle (dat meegaat in een fusie met KVC Lille).

Vanaf maandagochtend kan u bij ons weer de traditionele kaartjes van onze provincie bekijken met alle ploegen voor de vier afdelingen. Voor 2e, 3e en 4e provinciale zijn dat weer "knutselkaartjes" die, naar we horen, elk jaar weer populair zijn bij onze bezoekers.

Vanaf maandag worden ook alle definitieve lijsten vanuit het PC weer doorgestuurd naar "hogerop" waar het "Competitions Department" (het CD) de reeksindelingen op zal stellen, ook bij de provinciale dames. Die indelingen zullen worden bekendgemaakt op dinsdag 7 juni. Tot dan wachten ook wij af.

In dat "CD" zitten ook één of meerdere vertegenwoordigers van de verschillende Vlaamse Provinciale Comités, die zoals u weet allemaal zullen opgeheven worden. PC-preses Bart Timmermans is daarin "onze" afgevaardigde. Op dit moment zijn er, na de promotie van ASV Geel, in totaal 186 provinciale ploegen ingeschreven, en dat betekent dat er voor vierde provinciale 90 ploegen zijn, precies 15 voor elk van de zes reeksen dus.

DE INTERPROVINCIALE EN NATIONALE EINDRONDES - TUSSEN ZATERDAG 21 EN DONDERDAG 26 MEI 2022

Op zaterdag 21 en zondag 22 mei wordt de derde speeldag van de "Interprovinciale Eindronde Voetbal Vlaanderen" afgewerkt. De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling (bij gelijke stand verlengingen en eventueel strafschoppen). In die "IEVV" zijn er minstens 1 en maximaal 4 stijgers naar 3e nationale VV mogelijk. Dit jaar zijn dat er drie.

De resterende deelnemer uit onze provincie was ASV Geel, dat zaterdagavond van Rumbeke won en dus naar 3e Nationale VV promoveert. U kan het wedstrijdschema bekijken op onze pagina "Provinciaal-1e Provinciale-Interpr. Eindronde 2022". Of klik rechtstreeks hier.

Ook in de eindrondes van de nationale amateurreeksen (1e, 2e en 3e afdeling) van "Voetbal Vlaanderen" en "ACFF" wordt er op woensdag, zaterdag en zondag verder gespeeld. Voor de schema's (ook te vinden via de button "Nationaal") klik op
"de play-offs voor een plaats in de Pro League 1B - op 21, 22 en 25 mei",
"de eindrondewedstrijden voor een plaats in de afdeling 1e of 2e Nationale Amateurs",
"de eindrondewedstrijden van 22 en 26 mei voor een plaats in de eindronde 1e Amateurs".
"de wedstrijd voor een plaats in de afdeling 2e Amateurs" tussen KM Torhout en Tempo Overijse.

DE FINALE VAN DE BEKER VAN ANTWERPEN - UPDATE - ZATERDAG 21 MEI 2022

De BVA-finale bij de heren tussen FC De Kempen B en KFC Kontich A werd gespeeld op zondag 15 mei. FC De Kempen B won deze wedstrijd met 2 - 0 en is dus de winnaar van de "Beker van Antwerpen 2021-2022". Zie ook de pagina "Provinciaal-Beker van Antwerpen-Hoofdpagina Heren".

UPDATE : na vrij lang overleg heeft het bestuur van Kontich besloten om een klacht in te dienen tegen FC De Kempen, vanwege het opstellen van te veel A-spelers in de BVA-finale. Dat zouden er méér geweest zijn dan drie, het maximum aantal spelers dat in de laatste twee wedstrijden van de competitie op het scheidsrechtersblad van de A-ploeg stond. Uiteraard volgen het onderzoek en de uitspraak nog, maar reglementair gezien is het quasi zeker dat dit in het voordeel van Kontich zou kunnen uitdraaien.

TWEEDE UPDATE : maar.... het bestuur van FC De Kempen heeft op zaterdagmiddag 21 mei alsnog haar tegenargumenten gepubliceerd op (en klik op de link) "HLN - Voetbal" dus zijn we net als u benieuwd naar de afloop. Het PC zal er in elk geval zijn werk mee hebben om alles uit te pluizen. We houden u op de hoogte.

DE NATIONALE DAMESREEKSEN - BARRAGE- EN TESTWEDSTRIJDEN - ZATERDAGEN 14 EN 21 MEI 2022

In de Nationale vrouwencompetitie worden er nog een aantal extra heen- en terugwedstrijden gespeeld.

1. Voor een extra stijger naar 1e Nationale zouden de dames van Mazenzele Opwijk (uit 2e A) en Vosselaar (uit 2e B) tegen elkaar spelen, maar de voetbalbond besliste nu dat, na de promotie van de KV Mechelen-dames van 1e nationale naar de Scooore Super league, er toch geen extra plaats vrijkomt in 1e Nationale. Daarom besliste het bestuur van KVV om die wedstrijden niet te spelen.

2. Er worden nog testwedstrijden heen en terug gespeeld tussen de ploegen van de beide reeksen van 2e nationale afdeling die op dezelfde plaats geëindigd zijn. Die kunnen later mogelijk bepalen of er ploegen in de afdeling blijven of degraderen. De wedstrijden (bij gelijke stand in alle terugwedstrijden volgen verlengingen en eventueel strafschoppen):
- de 11e in de eindrangschikking : zaterdag 14 mei om 15 uur: Irlande Auderghem (2B) - KSV Bredene (2A), uitslag 2 - 3, en
- zaterdag 21 mei om 15 uur: KSV Bredene (2A) * - Irlande Auderghem (2B), uitslag 4 - 0.
- de 12e in de eindrangschikking : zaterdag 14 mei om 16u30: RFC Aywaille A (2B) - Renaissance Mons B (2A) *, uitslag 2 - 3. RFC Aywaille A gaf forfait voor de terugwedstrijd Mons-Aywaille, 5 - 0 dus.
- de 13e in de eindrangschikking : zaterdag 14 mei om 15 uur: ASE De Chastre B (2B) - ASC Havinnes A (2A), uitslag 3 - 1, en
- zaterdag 21 mei om 16 uur: ASC Havinnes A - ASE De Chastre B (uitslag 3 - 1, eindstand strafschoppen bij ons nog niet gekend).

DE B-PLOEGEN - UPDATE - DONDERDAG 19 MEI 2022

De inschrijvingen van de B-ploegen moesten uiterlijk 15 mei binnen zijn. Sommigen werden een beetje verrast omdat die datum er al zo snel was en hun inschrijving werd iets later behandeld, maar intussen is ook dat in orde.

Er zijn momenteel vier "nieuwe" clubs bij: FCS Mariekerke-Branst, Dessel Sport, Sporting Tisselt en SC Duffel. Bij KFC Lint daarentegen vallen de "Bees" in het volgend seizoen weg.

In totaal zullen er, voor zover we op dit moment weten, in 4e provinciale een dertigtal B-ploegen starten. In 3e provinciale zijn er dat momenteel vier, al is de kans niet onbestaande dat Lille United B de sprong naar tweede provinciale maakt.

DE RODE DUIVELS - DE NATIONS LEAGUE - VANAF VRIJDAG 3 JUNI 2022

De eerste vier groepswedstrijden van de "Nations League 2022-2023" worden gespeeld op 3, 8, 11 en 14 juni.
Op vrijdag 3 juni is dat tegen Nederland en op maandag 6 juni tegen Polen (beide wedstrijden worden gespeeld in het Koning Boudewijnstadion in Brussel om 20u45).

Op zaterdag 11 en dinsdag 14 juni volgen de uitwedstrijden in Wales en Polen. Zie ook onze pagina "Nationaal-Rode Duivels-Nations League 22-23 - League A-Groep 4" voor alle info en schema's. Of klik hier.

U kan ook de hoofdpagina "Nations League" bekijken met de samenstelling van alle groepen en heel wat andere informatie, via "Nationaal-Rode Duivels-Nations League 22-23". Of klik hier. Daar kan u ook een volledig chronologisch schema bekijken en/of downloaden, ook per groep.

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - WEKELIJKSE VERGADERING - WOENSDAG 18 MEI 2022

Voor het verslag in pdf-formaat van de "beslissende" wekelijkse vergadering van het Provinciaal Comité en/of het Tuchtcomité van 11 mei in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs, zoals vermeld in "Sportleven" op de website van de RBFA (c), klik HIER. Zie ook het overzicht van alle verslagen op onze pagina  Provinciaal Comité.

DE RODE DUIVELS - NATIONS LEAGUE - DE SELECTIE - WOENSDAG 18 MEI 2022

Op woensdag 18 mei maakte bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de eerste groepswedstrijden van de "Nations League 2022-2023", op vrijdag 3 juni tegen Nederland en op maandag 6 juni tegen Polen (beide wedstrijden worden gespeeld in het Koning Boudewijnstadion in Brussel om 20u45).

De week daarna volgen ook twee uitwedstrijden: op zaterdag 11 juni in en tegen Nederland, en op dinsdag 14 juni in en tegen Polen. Zie ook onze pagina "Nationaal-Rode Duivels-Nations League 22-23 - League A-Groep 4". Of klik hier.

Het volledige wedstrijdschema van alle groepen kan u bekijken op de pagina "Nationaal - Rode Duivels - N.L. 22-23 Matchday".
Daar staat ook de samenstelling van DE SELECTIE van 18 mei 2022.

DE PROVINCIALE TRANSFERS OP VOETBALEXPRESS

Traditiegetrouw besteden we ook dit jaar aandacht aan de inkomende en uitgaande provinciale transfers, die u (bestuurslid, G.C. of trainer) ons mag doorgeven. De doorgemailde transfernieuwtjes zijn te lezen op de aparte pagina "Provinciaal - Allerlei - Prov. Transfernieuws". De links naar die berichten worden minimaal twee weken vermeld op onze nieuwspagina.

>>> Zie de meest recente berichten over (klik op) : VV Laakdal, Hand-in-Hand Turnhout, KSC Wiekevorst, Schelle Sport, SV Grasheide, K Brecht SK **, VC Mortsel OG-A, KVV Vosselaar *, FC Berlaar-Heikant ** en KFC Mol.
* = update.

** Een paar tips:
- Stuur de transfers niet stuk voor stuk door maar groepeer ze best.
- Achteraf kan u nog altijd één of meerdere updates doorsturen. Die worden eveneens vermeld.
- Stuur de namenlijsten door in de "normale" vorm, dus EERST DE VOORNAAM VAN DE SPELER, EN DAN DE ACHTERNAAM.
De verwerking gebeurt dan sneller (voor u misschien wat meer werk, voor ons wat minder).

Mail ons via het e-mailadres van onze eindredacteur: tonnypr@skynet.be. Al bedankt.
! Om ons eventueel via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website,
klik HIER .... en vergeet niet de gevraagde gegevens in te vullen, en dan vooral de naam van de club.

SEIZOEN 2022-2023 - PROVINCIAAL VOETBAL ANTWERPEN - DE MODALITEITEN - WOENSDAG 4 MEI 2022

Het Provinciaal Comité Antwerpen, dat jammer genoeg samen met een aantal andere provinciale comités zal verdwijnen, heeft al wel de modaliteiten bekendgemaakt voor de competitie 2022-2023 van de competitieve en recreatieve eerste elftallen heren en dames, de reserven-, het jeugdvoetbal- en de futsalcompetitie. Bekijk alles in primeur via een uitgebreid pdf-document. Klik HIER.

VOETBALEXPRESS - RECORDMAAND EN DAGRECORD - WOENSDAG 4 MEI 2022

Nadat in de maand maart al onze bezoekersrecords verpulverd werden, waren de meeste cijfers in april alweer een heel stuk hoger. We kregen alle cijfers binnen, en dit zijn ze.

April 2022 wordt onze nieuwe recordmaand met 120.757 bezoeken van 38.096 unieke bezoekers. Dat is een daggemiddelde van 4.025 (dat was in maart 3.576). De laatste provinciale speeldag van 1 mei leverde met 11.577 bezoeken bovendien ook een nieuw dagrecord op (het vorige record was 10.579, op zondag 3 april 2022). Ons weekend-totaalrecord blijft voorlopig nog staan op 16.254 (het record van zaterdag 2 en zondag 3 april). Bedankt allemaal! Zie ook onze pagina bezoekers.

DE SPEELDATUMS 2022-2023 - PROVINCIALE EN NATIONALE REEKSEN VV

"Voetbal Vlaanderen" maakte de speeldatums bekend van het seizoen 2022-2023 in de provinciale reeksen en in de 2e en 3e nationale afdeling. U kan ze bekijken in een pdf-document (c) zoals dat verscheen op de website van Voetbal Vlaanderen.
>> Klik voor de kalender van de provinciale reeksen en de 3e afdeling VV en van de 2e afdeling VV.

DE NATIONS LEAGUE LOTING

De "Nations League" is een Europees landentornooi dat gespeeld wordt tussen september en november van de even jaren. Op donderdag 16 december vond de loting van de groepsfase 2022-2023 plaats.

De wedstrijddagen of "Matchdays" van de derde editie van "Nations League" worden afgewerkt in juni en september 2022.
Belgi?werd uitgeloot in League A, groep 4, samen met Polen, Nederland en Wales.

Op onze website ziet u de wedstrijdschema's van alle groepen. Voor het schema van de Rode Duivels, zie League A-Groep 4.
U kan ook de hoofdpagina "Nations League" bekijken met de samenstelling van alle groepen en heel wat andere informatie, via "Nationaal-Rode Duivels-Nations League 22-23". Of klik hier. Daar kan u ook een volledig chronologisch schema bekijken en/of downloaden, ook per groep.

THE BELGIAN RED FLAMES - DE KWALIFICATIEWEDSTRIJDEN VOOR HET WK 2023
IN AUSTRALIE EN NIEUW-ZEELAND

Logo WK 2023 Dames Het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal Vrouwen 2023 is de negende editie van dit vierjaarlijks tornooi,
waar voor het eerst 32 landen zullen deelnemen, en dat gespeeld zal worden in Australi?en Nieuw-Zeeland,
van maandag 10 juli tot zondag 20 augustus 2023.

Het kwalificatietornooi loopt van september 2021 tot september 2022. Onze Nationale damesploeg, de "Red Flames",
werd ingedeeld in groep F, samen met Noorwegen, Polen, Albani? Kosovo en Armeni?

Op onze pagina "Nationaal-Vrouwen Nationaal-Red Flames Kw. WK 2023" ziet u het volledige wedstrijdschema van groep F, de indelingen van de andere groepen en nog heel wat extra informatie, inclusief de locaties. Klik hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters stuurt ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp. We gaan proberen om dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen.

Daarvoor rekenen we per ploeg op één of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiële nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen. U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen". Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

DE PAGINA "UEFA - TORNOOILINKS"

We kregen al verschillende keren de vraag of we de Europese tornooien (Champions League, Europa League, enz.) misschien ook een plaats op "Voetbalexpress" konden geven, omdat je vaak een tijdje moet zoeken en klikken voor je de juiste informatie over die tornooien kan vinden.

Dat allemaal inbouwen zou ons echter te ver leiden, want het provinciale en nationale heren- en damesvoetbal intensief volgen lijkt ons meer dan voldoende. Maar we maakten wel plaats voor de aparte pagina "UEFA - Tornooilinks", waar u alle belangrijke links naar de UEFA.com-website (c) verzameld ziet.

Van alle Europese tornooien kan u op een snelle manier alle voorbije en nog te spelen wedstrijden en schema's, uitslagen en klassementen snel terugvinden. Op die aparte pagina staan alle rechtstreekse UEFA-links van de "Champions League" (c), de "Europa League" (c), de "Women's Champions League" (c) en de "Conference League" (c).

U vindt de pagina "UEFA - Tornooilinks" via de buttons "Extra-Allerlei". De link staat onderaan in dat rijtje. Of klik rechtstreeks hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters sturen ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp.
We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club een of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel ge?formeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via een klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreci?en trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.