Nieuws
Update: vandaag om 18:51u
Nieuws
Laatste update: vandaag om 18:51u
Sportveldberegening
Ambachtstraat 7, Hoogstraten-
Minderhout, België.
www.spranco-matic.be
Meer info...
Organisatie van Internationale
Voetbaltoernooien - Jeugd en Senioren.
>> Bestel de gratis brochure
met 70 toernooien. Klik hier.
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG
- ZONDAG 21 APRIL 2024

"Als trainer moet je soms verder kijken dan wat er na negentig minuten op het scorebord staat."

Ronny Van Geneugden, o.a. ex-coach Waasland-Beveren

ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN ! - PROVINCIALE WEDSTRIJDEN - ZONDAG 21 APRIL 2024

Alle uitslagen, klassementen, periodeklassementen én statistieken van de Antwerpse provinciale reeksen staan online.
U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons internetadres: www.voetbalexpress.be.

Een overzicht van alle uitslagen per reeks ziet u op de aparte pagina Provinciale Speeldag.
Alle klassementen van de provinciale reeksen (heren en dames) worden vermeld op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

** Alle suggesties om op maandagochtend een wedstrijd uit te kiezen voor de "Klapper van de Week" zijn welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Ook indien er op de website van uw club een verslag staat dat we mogen gebruiken. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur. Klik hier. Of stuur uw suggestie door via SMS of WhatsApp (0495.10.80.82).

* K Bevel FC is kampioen in 1e provinciale.
* K Nieuwmoer FC is kampioen in 3e provinciale B.
* KVC Wilrijk wint na de titel ook de derde periode in 2e provinciale A.
* FC Punt-Larum wint na de titel en de eerste periode ook de derde periode in 2e provinciale B.

DE LAATSTE PROVINCIALE SPEELDAGEN VAN HET SEIZOEN 2023-2024

De laatste twee speeldagen in de provinciale herencompetitie worden in principe tegelijk op zondagnamiddag om 15 uur gespeeld, maar het CDVV laat wel sommige uitzonderingen toe, ondermeer rekening houdend met de klassering.

Ook op de laatste speeldag nummer 30 is zondagnamiddag 28 april om 15 uur de regel. Voorlopig zijn er daar ook al een paar uitzonderingen gepland. Volgende week kan u ze bekijken.

PROVINCIAAL VROUWENVOETBAL - ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN - ZONDAG 21 APRIL 2024

Alle uitslagen, klassementen en statistieken van het provinciale vrouwenvoetbal staan online.
Een overzicht van alle uitslagen per reeks ziet u op de aparte pagina Provinciale Speeldag.
U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons internetadres: www.voetbalexpress.be.

Het algemeen klassement van alle provinciale vrouwenreeksen wordt samengevat op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

DE UITSLAGEN IN 1e PROVINCIALE - VLAAMSE PROVINCIES - ZONDAG 21 APRIL 2024

De uitslagen, klassementen en statistieken van de reeksen 1e provinciale in Vlaams-Brabant, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen staan online.

Zoek de aparte pagina's op via de button "Provinciaal-1e Provinciale-Reeksen 1e Provinciale VV", of klik op
1e Provinciale Vlaams-Brabant, 1e Provinciale Limburg, 1e Provinciale Oost-Vlaanderen of 1e Provinciale West-Vlaanderen.

DE PROVINCIALE TRANSFERS - TOT VRIJDAG 28 JUNI 2024

Traditiegetrouw besteden we ook dit jaar aandacht aan de inkomende en uitgaande provinciale transfers, die u (bestuurslid, G.C. of trainer) ons mag doorgeven. Zie onze pagina "Contact". De doorgemailde transfernieuwtjes zijn dan te lezen op de aparte pagina "Provinciaal - Allerlei - Prov. Transfernieuws". De links naar die berichten worden minimaal twee weken vermeld op onze nieuwspagina.

** Een paar tips:
- Stuur de transfers niet stuk voor stuk door maar groepeer ze best.
- Achteraf kan u nog altijd één of meerdere updates doorsturen. Die worden eveneens vermeld.
- Stuur de namenlijsten door in de "normale" vorm, dus EERST DE VOORNAAM VAN DE SPELER, EN DAN DE ACHTERNAAM.
De verwerking gebeurt dan sneller (voor u misschien wat meer werk, voor ons wat minder).

Zie de meest recente berichten over (klik op) : K Brecht SK, KVC Oostmalle en SK Rita Berlaar.

CHALLENGER PRO LEAGUE - LAATSTE SPEELDAG - VRIJDAG 19 APRIL 2024

Op vrijdag 19 april werd in 1B, de Challenger Pro League, speeldag 30 afgewerkt, en zo zit de reguliere competitie er daar op.
- Beerschot VA is kampioen en promoveert naar 1A, samen met Dender EH, de tweede in de eindstand.
- De 3e tot en met de 6e, Deinze, SV Zulte Waregem, Lommel SK en Patro Eisden Maasmechelen spelen de Promotion Play-offs voor een eventuele promotie naar 1A.
- FC Seraing en Standard 16 FC degraderen naar de eerste nationale.

>> De kalender van deze "Promotion Play-offs" werd bekendgemaakt.
Bekijk het schema op de pagina Challenger Pro League - Eindronde.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 18 APRIL 2024

Elke donderdagochtend rond 10 uur kiezen we de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Deze rubriek heeft een aparte pagina, ook te vinden onder de button "Extra - Allerlei".

De "Drie op een Rij" van deze week zijn Ilias Van Nuffel, Mats Marnef en Jochen Haesendonckx. Klik HIER.

RECREATIEF VOETBAL - HEREN EN DAMES - WOENSDAG 17 APRIL 2024

De reguliere competitie van het recreatieve provinciale voetbal zit er in principe op. Bij de heren zijn er nog wel inhaalwedstrijden in 4e A en 4e B. In de damesreeks A is er nog één volledige speeldag op 21 april, en daarna zijn er nog een drietal inhaalwedstrijden.

In de B-reeks volgen er ook nog een tiental inhaalduels tot en met 7 mei, en ook in de reeks C staan er nog twee inhaalwedstrijden op het programma. En dan is er ook nog de BVA-dames-recreafinale Wuustwezel-KSVB Driehoek op zondag 5 mei om 14 uur.
>> Zie de reekspagina's via de button "Provinciaal".

DE KLAPPER VAN DE WEEK ! - MAANDAG 15 APRIL 2024

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" bestempeld kan worden.

Voor de "Klapper van de Week" van 15 april, klik hier.

DE RED FLAMES - KWALIFICATIE EK 2025 - DINSDAG 9 APRIL 2024

Het EK 2025 voor Vrouwen zal worden gespeeld in Zwitserland van woensdag 2 tot en met zondag 27 juli 2025.
Het kwalificatietornooi, officiëel de "UEFA Women's European Qualifiers", start op vrijdag 5 april 2024.

Daar nemen in totaal 51 landen aan deel. Die landen worden eerst ingedeeld in drie divisies (A, B en C) afhankelijk van de eindrangschikking in de Nations League 23-24. In de divisies A en B zitten er telkens 16 landen, en in divisie C 19, in totaal dus 51 landen.

* De Red Flames werden uitgeloot in Divisie A, Groep 2, samen met Spanje, Denemarken en Tsjechië.
- Op vrijdag 5 april speelden ze in Leuven hun eerste wedstrijd tegen Spanje, uitslag 0 - 7.
- En op dinsdag 9 april verloren ze opnieuw, deze keer van Denemarken, uitslag 4 - 2.

>> Bekijk alle informatie over de wedstrijden op onze pagina Nationaal-Vrouwen Nationaal-EK 2025 Kwalif. Red Flames.

DE NATIONALE REEKSEN VOETBAL VLAANDEREN - VOLGEND SEIZOEN 2024-2025

Dat het "voetballandschap" regelmatig verandert is een feit. Van hoog tot laag zijn er praktisch elk nieuw seizoen een aantal wijzigingen en aanpassingen. Dat geldt ook voor de Nationale afdelingen "Voetbal Vlaanderen". We kregen daar al een paar vragen over in verband met volgend seizoen, en hoewel "Voetbalexpress" sinds de start in 2012 het provinciale voetbal altijd als prioriteit heeft gesteld, proberen we in deze "stillere" week toch al vrijblijvend wat zaken op een rij te zetten.

* Het was al langer bekend dat de "1e Afdeling Amateurs" gesplitst wordt in een Vlaamse (VV) en een Franstalige reeks (ACFF), met respectievelijk 16 en 12 ploegen. In het nieuwe seizoen zullen er in de 1e Afdeling VV ook vier U23-ploegen worden ingedeeld, ondermeer die van AA Gent, OH Leuven en Antwerp, die nu al uitkwamen in deze reeks. Door de splitsing is er dit seizoen trouwens maar één degradant (Winkel Sport, dat stopt met de eerste ploeg).

- Het is ook al zeker dat Lokeren-Temse en RAAL La Louvière naar de Challenger Pro League promoveren (1B) en zo blijven er tien VV-ploegen over: KSK Heist, Hoogstraten VV, RFC Knokke, Jong AA Gent, Dessel Sport, Thes Sport, Youg Reds Antwerp, KVK Tienen, RFC Cappellen en OH Leuven U23. Daar zou eventueel nog een Vlaamse zakker uit 1B kunnen bijkomen, aangevuld met de twee kampioenen uit de 2e Afdeling A en B, twee ploegen uit de eindronde in 2e VV én een extra beloftenteam. Totaal dus 16.

* In elk van de twee VV-reeksen van 2e Nationale Afdeling VV waarin er nu 18 ploegen zitten, zullen er volgend seizoen 16 ploegen uitkomen. Daarbij wordt er plaats gemaakt voor in totaal vier beloftenploegen (twee per reeks), waaronder Jong Cercle, Jong Essevee (Zulte-Waregem) en Jong KV Mechelen, plus een extra en nog te bepalen beloftenteam. Uiteraard komen daar ook de kampioenen uit de 3e Afdeling-VV A en B bij, plus (onder voorbehoud) drie ploegen uit de promotie-eindronde van 3e VV.

* In de 3e Afdeling Nationale VV zullen er volgend seizoen twee reeksen zijn met 16 ploegen. In elk van die twee reeksen zal er één beloftenploeg uitkomen. Eén daarvan zal Beerschot U23 zijn, want de club kwam terug op haar eerdere beslissing om te stoppen met de U23. Ook hier zal er dus nog een beloftenploeg bijkomen. Er was daarvoor al interesse bij onder andere Waasland-Beveren, KVC Westerlo, Sint-Truiden VV, Lommel SK en KV Oostende, maar hier zal de eindstand in de competitie van de U21 mede bepalend zijn.

Let op !!! Dit artikel is gebaseerd op een aantal gegevens die we zelf verzamelden op basis van de huidige beschikbare informatie, en dus niet officieel of definitief, inclusief de info over de U23-ploegen. Ook hier heeft het geen zin om ons te contacteren met "ja-maar" of "wat als" - vragen.

BEKERFINALES - BEKER VAN ANTWERPEN EN NATIONALE DAMES - WOENSDAG 1 MEI 2024

Op woensdag 1 mei worden er drie bekerfinales gespeeld, zowel in de "Beker van Antwerpen" als bij de Nationale vrouwen.
- De dames van KFC De Vrijheid Herselt A en VC Moldavo B spelen om 13u30 de BVA-finale. Klik hier.
- In de BVA bij de heren spelen K Kontich FC en KBSK Retie om 16 uur de finale. Klik hier.
* Deze twee BVA-finales worden gespeeld op het terrein van RVC Hoboken.

- De finale van de Nationale Beker bij de dames gaat tussen OH Leuven A en Brugge YLA A. Plaats van handeling is het OHL-stadion, aftrap om 16 uur. Klik HIER.

* PS: de finale van de Croky Cup, die gaat tussen Union en Antwerp, wordt gespeeld in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, op donderdag 9 mei om 15u30.

DE SPEELDATUMS 2024-2025 - PROVINCIALE EN NATIONALE REEKSEN VV - DINSDAG 26 MAART 2024

"Voetbal Vlaanderen" (c) maakte de speeldatums bekend van het seizoen 2024-2025 in alle provinciale heren- en vrouwenreeksen, en in de 1e, 2e en 3e nationale afdelingen VV (de afdeling 1e nationale wordt gesplitst in een Vlaamse en Franstalige reeks).

* U kan alle speeldatums bekijken in pdf-documenten (c) zoals die verschenen op de website van Voetbal Vlaanderen (c).
- Klik voor de kalenders met de speeldatums van de 1e, 2e en 3e Nationale Afdelingen VV en 1e tot en met 4e Provinciale VV, van de Interprovinciale Damesreeksen VV, van de Provinciale Vrouwenreeksen met 14 ploegen, van de Provinciale Vrouwenreeksen met 12 ploegen. en van de Recreatieve heren- en damesreeksen.

Samengevat, wat de begindatums betreft, de eerste speeldag dus:
** Van de reeks 1e nationale (Amateurs) tot en met 4e provinciale F, én alle recreatieve heren- en damesreeksen: zaterdag 31 augustus en zondag 1 september.
** In de Interprovinciale damesreeksen: zaterdag 7 en zondag 8 september.
** In alle reeksen bij de provinciale vrouwen met 14 ploegen: zaterdag 21 september.
** In alle reeksen bij de provinciale vrouwen met 12 ploegen: zaterdag 28 september.

>> PS 1: de datums van de Beker van Antwerpen bij de heren zijn de zaterdagen 3, 10 en 17 augustus en zondag 25 augustus.
>> PS 2: de datums in het BVA-damestornooi, dat met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt, zijn de zaterdagen 31 augustus (voorronde, enkel bij méér dan 64 ingeschreven ploegen), 7 september (32e finales), 14 september (16e finales) en 26 oktober (8e finales).

PROVINCIALE EINDRONDES

Zoals elk jaar krijgen we al vragen over de datums van de provinciale eindrondes. Daarop kunnen we ook al een voorlopig antwoord geven. De datums die gereserveerd zijn door het CDVV zijn zondag 5 mei, donderdag 9 mei (Hemelvaart) en de zondagen 12 en 19 mei.

We verwachten dat de drie eerste datums (5, 9 en 12 mei) die van de provinciale eindrondes zullen zijn. En dan zouden op zondag 19 mei de beslissende wedstrijden worden gespeeld in de interprovinciale eindronde en ook in de nationale VV-afdelingen (2e en 3e).

>>> OOK UW STEUN VOOR VOETBALEXPRESS ??

Dat kan in de vorm van een donatie. Klik op "Ik wil Voetbalexpress steunen" en we sturen u via uw e-mailadres vrijblijvend wat extra informatie om ons éénmalig of regelmatig effectief te steunen, zodat we kunnen blijven bestaan.DE PROVINCIALE UITSLAGEN OP VOETBALEXPRESS - OQ ?

We kregen al meermaals de vraag hoe het komt dat sommige provinciale uitslagen op zaterdagavond en zondagnamiddag op onze website veel eerder te zien zijn dan andere... Het antwoord daarop is eenvoudig: de uitslagen die onze websitebezoekers, supporters, clubmensen of onze "VEC's" (Voetbalexpress Correspondenten) net na de wedstrijd doorgeven zetten we ook het eerst online.

U hoeft zich trouwens niet speciaal van tevoren op te geven om ons uitslagen te bezorgen. Stuur ons via SMS of WhatsApp (0495.10.80.82) gewoon net na de wedstrijd de uitslag door, en die wordt zo snel mogelijk bij ons online gezet, inclusief het klassement.

Momenteel zijn er in totaal meer dan 40 personen die ons elke zaterdag en/of zondag trouw een correcte uitslag doorsturen, maar dat mogen er altijd meer worden natuurlijk, zodat we niet altijd naar clubs of hun vertegenwoordigers moeten telefoneren, al zijn er sommigen vaak moeilijk of helemaal niet te bereiken, en moeten we soms een "n - m" vermelden (niet meegedeeld) of wachten tot de uitslag via de officiële kanalen gekend is. Een "WhatsAppje" is trouwens gratis... Doet u ook mee? Al bedankt ! Tonny en Axel.

VRAGEN ?? - "HOE ZIT DAT" EN WIE EN WAAR ?

We krijgen regelmatig vragen binnen waarop we niet meteen een antwoord hebben, en soms moeten ook wij daar het bondsreglement voor uitpluizen. In het verleden was de afstand tussen de provinciale Comités en de mensen die in de provinciale voetbalwereld actief zijn meestal vrij gemakkelijk te overbruggen, maar sinds alles naar "Voetbal Vlaanderen" (VV) is verhuisd, waar het beleid van de vijf Vlaamse provincies sinds 2021 gecentraliseerd is, is die afstand volgens sommigen blijkbaar toch wat groter geworden.

Dat is logisch vinden we, maar het is ook logisch dat de vragen en de communicatie met de "vroegere" contacten bij de bond nog worden aangesproken. Omdat de mensen van VV tegenwoordig naar eigen zeggen "te veel en te gemakkelijk" bereikbaar zijn, een constant werkbare situatie willen behouden en voor honderd procent hetzelfde antwoord op vragen willen geven, werd er ondermeer een provinciale werking opgezet, zeg maar een "traject van vraag en antwoord" dat best gevolgd dient te worden.

Naast het opnemen van contact via het call-center van Voetbal Vlaanderen, waar er vragen gesteld kunnen worden via telefoon en e-mail (zie ook onze button "Provinciaal-Allerlei-Voetbal Vlaanderen") werd er een "traject" bepaald om antwoorden te krijgen op bepaalde vragen, zonder daarbij al te veel mensen persoonlijk te storen.

** Kort samengevat is dat deze volgorde.
- Een trainer, speler of supporter heeft een vraag.
- Hij of zij stelt die eerst aan de leiding van zijn of haar club: voorzitter, bestuurslid, gerechtigde correspondent en/of secretaris.
- Die kan eventueel, indien hij geen sluitend antwoord op de vraag heeft, contact opnemen met de gewestelijke instanties, via de provinciale verstandhouding of gewestelijke liga.
- In onze provincie is die gewestelijke liga de "LAVA", de Liga Amateur Voetbal Antwerpen, die onder andere een goed werkende provinciale studiecommissie heeft.
- Die LAVA, met ervaren mensen als actieve werkende leden, doet bijvoorbeeld via haar Facebookpagina regelmatig verslag van haar vergaderingen, belangrijke info en beslissingen, en zij kunnen ook verder "Voetbal Vlaanderen" contacteren.
- Bij "Voetbal Vlaanderen" zijn er o.a. de departementen Competities, Arbitrage, Tucht, enzovoort, en zo is het traject rond.

>> Nog even zeggen dat we dit uitgebreid artikel niet op vraag van de mensen van "Voetbal Vlaanderen" vermelden, maar dat we dit schreven om het alle partijen in de toekomst wat gemakkelijker te maken. Bij sommige vragen die we zeker gaan krijgen en waar we niet meteen op kunnen antwoorden, zullen we voortaan ook ondermeer naar dit traject verwijzen, maar dat houdt niet in dat we van plan zijn om binnen afzienbare tijd onze veelbezochte Voetbalexpress-pagina "Hoe zit Dat ?" offline te halen.

VOETBALEXPRESS OOK MOGELIJK IN "DARK MODE"

Omdat veel mensen heel wat uren op hun computerscherm kijken, en omdat dit niet altijd goed is voor de ogen, zijn er tegenwoordig websites die in "Donkere modus" (of dark mode) gemaakt worden. Dat houdt in dat alles op je computerscherm zo donker mogelijk wordt gehouden. Dus in plaats van witte achtergronden met zwarte letters, zoals je heel vaak hebt, is de achtergrond dan bijvoorbeeld donker en met witte letters.

In een bezoekerspoll stelden we de vraag hoe men daar tegenover stond, en 36 procent antwoordde daar positief op. Onze webmaster Axel bouwde die mogelijkheid dan ook in, maar daarbij voorzag hij wel een keuze tussen de "lichte" en de "donkere" versie, zodat u uw voorkeur kan afwisselen. U kan de dark mode ook inschakelen op uw smartphone : klik daar op de drie streepjes links bovenaan en daarna op "Ga naar dark (of naar light) mode", onderaan op dat scherm.

Hoe doen we dat ? Bovenaan onze nieuwspagina, rechts van de button "Contact", ziet u een "toggle"-icoontje waar u de keuze tussen licht en donker kan aanklikken. Die keuze wordt ook onthouden, maar u kan ze achteraf en zo vaak u wilt aanpassen naar de versie die u op dat moment verkiest.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters stuurt ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp. We gaan proberen om dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen.

Daarvoor rekenen we per ploeg op één of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiële nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen. U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen". Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Dit zijn de richtlijnen om zelf afgelastingen bij de reserven en jeugd door te geven (geldt sinds januari 2017).
* De regeling in het kort:
- het "Competitions Department Voetbal Vlaanderen" zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website en in de RBFA-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geïnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.
Voor de meest actuele projecten, klik op "Voetbal Vlaanderen - Projecten".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen.

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen.
Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".


VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van donateurs die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen. Wilt u ons op deze manier steunen, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen op "info@voetbalexpress.be" of via de pagina Contact.

U kan ook een persoonlijke donatie doen en bijvoorbeeld kiezen voor (een minimum van) 10 euro of een bedrag dat u zelf bepaalt.
Dat kan éénmalig zijn of regelmatig. Voor meer info, klik op de button hieronder.