Nieuws
Update: vandaag om 11:34u
Nieuws
Laatste update: vandaag om 11:34u
Sportveldberegening
Ambachtstraat 7, Hoogstraten-
Minderhout, BelgiŽ.
www.spranco-matic.be
Meer info...
Schoonheidsinstituut
Winterdreef 23, Oud Turnhout
www.naturelle.be
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG
- DONDERDAG 29 JULI 2021

"Je kan Rapha Holzhauser misschien nog het best vergelijken met een giraf. Die dieren zien er misschien lui uit, maar ze kunnen ook heel snel lopen."

Alexander Sperr, makelaar van Holzhauser

VOETBALEXPRESS - SEIZOEN 11 - DONDERDAG 29 JULI 2021

We blikken even vooruit naar het nieuwe voetbalseizoen, zoals we dat traditiegetrouw elk jaar rond deze tijd doen. Onze vaste bezoekers weten dat we "Voetbalexpress" officieel op 1 januari 2012 online hebben gezet, en zo beginnen we aan ons elfde seizoen.

Dat het tiende seizoen er eentje was om snel te vergeten, zowel op provinciaal vlak als bij de nationale amateurs, is een open deur intrappen. Hopelijk beleven we 2021-2022 als het seizoen van "de nieuwe vrijheid", al kunnen alle remmen uiteraard nog niet helemaal los. We kunnen ons immers beter nog wat aan de voorschriften houden, en al zeker geen "mondkapjesverbranding" organiseren...
En nu we toch aan het vooruitblikken zijn, zetten we in het artikel hieronder de begindatums van de nieuwe competities even op een rij.

VOETBALEXPRESS - HET SEIZOEN 2021-2022 - DONDERDAG 29 JULI 2021

Sinds 23 juli is de "Jupiler Pro League-1A" losgebarsten, inclusief een aantal serieuze verrassingen op de eerste speeldag. En ook de "Croky Cup" ging vorig weekend van start met een voorronde. Ronde 1 staat nu zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus op het programma, net als de voorronde in de Beker van BelgiŽ bij de dames. Maar hoe zit het met de andere competities?

* In de "Beker van Antwerpen" beginnen de provinciale herenploegen aan hun eerste speeldag op 7 en 8 augustus.
- Bij de dames is dat op zaterdag 21 augustus, terwijl de recreatieve heren op 29 augustus hun bekercompetitie aftrappen (bij de recreatieve damesploegen is dat pas op 11 november).

* De provinciale competities dan: in het weekend van 3, 4 en 5 september beginnen zowel de provinciale als de recreatieve heren ťn dames aan het nieuwe seizoen. Dat wordt alvast dus een vrij druk weekend.

* En dan de nationale reeksen. Dit zijn de begindatums, in chronologische volgorde:
- de Pro League 1B: 13, 14 en 15 augustus.
- de Nationale dames-Scooore Super League: 20 en 21 augustus.
- de Franstalige ACFF-Reeksen 2 en 3: op zaterdag en zondag 28 en 29 augustus.
- de Nationale dames, 1e en 2e nationale A en B: zaterdag 28 augustus.
- de 2e en 3e (nationale) afdelingen Voetbal Vlaanderen: in het weekend van 3, 4 en 5 september.
- en in de 1e nationale (de vroegere 1e amateurs) is dat op zaterdag 11 en zondag 12 september.

>>> Via de buttons "Provinciaal" en "Nationaal" vindt u alle links naar onze reekspagina's, kalenders en wedstrijdschema's.

RONDE 1 VAN DE CROKY CUP - ZATERDAG 31 JULI EN ZONDAG 1 AUGUSTUS 2021

* In de eerste ronde van de "Croky Cup" die nu zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus gespeeld wordt, komen heel wat clubs uit de provinciale afdelingen uit, net als de ploegen van de 3e Afdeling VV en ACFF. We hebben het schema van deze ronde in een aparte file gezet, mťt dagen en beginuren. Klik voor de versie (update van 28 juli) in pdf en in excel/ods.
>> Zie ook onze pagina "Nationaal-Beker van BelgiŽ-Ronde 1 tot en met 5" waar we ook de uitslagen zullen vermelden.

* De tweede ronde wordt gespeeld op zaterdag 7 en zondag 8 augustus. Daarin sluiten ook de clubs uit de 2e Afdeling VV en ACFF aan, en vanaf de derde ronde (14 en 15 augustus) de clubs uit de eerste Nationale (de vroegere 1e amateurklasse).

* In de vierde ronde (21 en 22 augustus) spelen de 48 winnaars van ronde drie tegen elkaar, en bij de vijfde ronde (28 en 29 augustus) maken de profclubs hun intrede: dat zijn de clubs uit 1B. Vanaf de 16e finales (26, 27 en 28 oktober) komen daar de clubs bij uit 1A.

SCHORSINGEN NA HET GEANNULEERDE SEIZOEN - DINSDAG 13 JULI 2021

Hoe zit het eigenlijk met de schorsingen die uitgesproken werden in het stilgelegde seizoen 2020-2021 ?
- Wat de (dubbele) gele kaarten betreft, die vervallen altijd op het einde van het lopende (en ook afgebroken) seizoen.
- De rode kaarten en de uitgesproken schorsingen die geŽindigd zouden zijn voor 1 juli 2021, vallen eveneens weg.
>> Bijvoorbeeld: indien er in oktober 2020 een schorsing van bv. acht speeldagen zou uitgesproken zijn, of indien er een langere schorsing tot bijvoorbeeld 30 april 2021 zou uitgesproken zijn: die schorsingen vervallen.
* De overweging hierbij is dat, indien het seizoen zou uitgespeeld zijn, de betrokkene zijn straf had kunnen ondergaan. In geval van een annulering, zoals dat nu gebeurde, kon de betrokkene zijn straf niet ondergaan.
- De uitzondering: een langere schorsing van datum tot datum die verder loopt dan 30 juni 2021, bv. een schorsing tot en met 31 oktober 2021 of langer, loopt wťl door.

** Lees ook de beslissingen (van januari en februari 2021) van de Crisiscel van de Voetbalbond, in verband met het geannuleerde en dus "blanco" seizoen 2020-2021 in het amateurvoetbal. Die beslissingen kan u nalezen in een pdf-bestand. Klik hier.

HET BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN - EEN NIEUWE CURSUS SCHEIDSRECHTER
DE VRIJDAGEN 17 EN 24 SEPTEMBER EN ZATERDAG 2 OKTOBER 2021

"Referees United" en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" lanceren weer een nieuwe rekruteringscampagne om zoveel mogelijk kandidaten te bereiken die de "Beginnelingencursus Scheidsrechter" willen volgen.

De volgende driedaagse opleiding zal plaatsvinden te Wommelgem op vrijdagavond 17 september, vrijdagavond 24 september en zaterdagvoormiddag 02 oktober 2021 aan het Provinciaal Bondsgebouw, Brieleke 18 in Wommelgem. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar psc.foot.antwerpen@voetbalvlaanderen.be

Indien je minimaal 15 jaar oud bent en je van voetbal en actieve sport houdt is deze gratis opleiding misschien iets voor jou. Bij het leiden van wedstrijden krijg je een vergoeding plus verplaatsingskosten, en met je persoonlijke scheidsrechterskaart mag je alle wedstrijden in Belgie georganiseerd door de Voetbalbond, gratis bijwonen.

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiŽle nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen. U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen". Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

DE PAGINA "UEFA - TORNOOILINKS"

We kregen al verschillende keren de vraag of we de Europese tornooien (Champions League, Europa League, enz.) misschien ook een plaats op "Voetbalexpress" konden geven, omdat je vaak een tijdje moet zoeken en klikken voor je de juiste informatie over die tornooien kan vinden.

Dat allemaal inbouwen zou ons echter te ver leiden, want het provinciale en nationale heren- en damesvoetbal intensief volgen lijkt ons meer dan voldoende. Maar we maakten wel plaats voor de aparte pagina "UEFA - Tornooilinks", waar u alle belangrijke links naar de UEFA.com-website (c) verzameld ziet.

Van alle Europese tornooien kan u op een snelle manier alle voorbije en nog te spelen wedstrijden en schema's, uitslagen en klassementen snel terugvinden. Op die aparte pagina staan alle rechtstreekse UEFA-links van de "Champions League" (c), de "Europa League" (c), de "Women's Champions League" (c) en de "Conference League" (c).

U vindt de pagina "UEFA - Tornooilinks" via de buttons "Extra-Allerlei". De link staat onderaan in dat rijtje. Of klik rechtstreeks hier.

KWALIFICATIE WK 2022 - WEDSTRIJDSCHEMA VAN DE RODE DUIVELS
DONDERDAG 2, ZONDAG 5 EN WOENSDAG 8 SEPTEMBER 2021

De Rode Duivels spelen hun vierde, vijfde en zesde van de in totaal tien kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022, dat plaats zal vinden in Qatar, een van de oliestaten in de Perzische Golf, van maandag 21 november 2022 tot zondag 18 december 2022. BelgiŽ werd uitgeloot in groep E, samen met Wales, TsjechiŽ, Wit-Rusland en Estland.

Dit zijn de drie wedstrijden.
- Donderdag 2 september om 20u45: Estland - BelgiŽ.
- Zondag 5 september om 20u45: BelgiŽ - TsjechiŽ.
- Woensdag 8 september om 20u45: Wit-Rusland - BelgiŽ.

>> Voor de samenstelling van alle groepen en het wedstrijdschema van groep E waarin BelgiŽ werd ingedeeld, zie onze pagina "Nationaal-Rode Duivels-WK 2022 Kwalificatie". Of klik rechtstreeks hier.

DE NATIONS LEAGUE "FINAL FOUR" - WOENSDAG 6, DONDERDAG 7 EN ZONDAG 10 OKTOBER 2021

De Rode Duivels plaatsten zich voor de "Nations League Final Four". De andere drie landen zijn Frankrijk, Spanje en ItaliŽ.
De wedstrijden van de halve finales zijn voorzien voor 6 oktober (in het Giuseppe Meazza Stadion in Milaan) en 7 oktober (in het Juventus Stadion in Turijn).

De finale wordt gespeeld op zondag 10 oktober 2021, ook in Milaan. Het schema kan u bekijken op onze aparte pagina "Nationaal-Rode Duivels-N.L.20-21 Matchday & Final Four". Of klik rechtstreeks hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters sturen ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp.
We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club een of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geÔnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via een klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiŽle wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciŽren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, en volgens de officiŽle parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, en heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet. Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien". Of klik rechtstreeks HIER.

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).