Nieuws
Update: gisteren om 18:25u
Nieuws
Laatste update: gisteren om 18:25u
Sportveldberegening
Ambachtstraat 7, Hoogstraten-
Minderhout, BelgiŽ.
www.spranco-matic.be
Meer info...
Schoonheidsinstituut
Winterdreef 23, Oud Turnhout
www.naturelle.be
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG
- WOENSDAG 19 JANUARI 2022

"Het is tijd dat Anderlecht weer Anderlecht wordt. Woorden als geduld en proces horen we nu al enkele jaren. Dat zijn woorden die daar niet goed passen."

Olivier Deschacht

HET BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN - ONLINE EXAMEN SCHEIDSRECHTER
LET OP !!!! - LAATSTE KANS !! SCHRIJF NU IN !! MAANDAG 17 JANUARI 2022

>>> Het "Bureau Arbitrage Antwerpen" lanceert een nieuw initiatief : het "Online-Examen Scheidsrechter".
Deze primeur vindt plaats op donderdag 20 januari om 19u30, via een online "Teams-Link". De kandidaat-scheidsrechters moeten zich natuurlijk wel voorbereiden en tegen dan een grondige kennis hebben van het voetbalreglement, dat u online kan vinden via deze link.

* Inschrijven kan door een mail te sturen naar tom_dens@hotmail.com die u graag alle verdere info zal geven, maar dat doen wij nu ook al even, meer bepaald hoe dit "Online-Examen" zal verlopen.
- Ongeveer een week voor het examen zal u een link worden toegestuurd.
- Op de dag van het examen (donderdag 20 januari) moet u beschikken over een PC of laptop met een stabiele internetverbinding ťn een camera (let op! Met een smartphone gaat het online-examen niet !).
- Na een korte inleiding zal u een examen worden voorgelegd over uw kennis van het voetbalreglement.
- Indien u slaagt op dit examen (waarvoor u minstens 70% moet halen) ťn indien u de vereiste administratieve verplichtingen in orde hebt gebracht (zie hieronder) kan u enkele weken later al ingezet worden als officieel scheidsrechter.

* Nog wat extra informatie:
a. de kandidaat-scheidsrechter moet minstens 15 jaar oud zijn.
b. hij of zij moet een uittreksel uit zijn of haar strafregister kunnen voorleggen, ook bekend als "getuigschrift van goed gedrag en zeden".
c. er is ook een medisch attest vereist waaruit blijkt dat de kandidaat fysiek geschikt is (een gewone verklaring van de huisarts volstaat).
d. een kandidaat die ouder is dan 60 jaar moet een bewijs leveren dat hij of zij met succes een grondig medisch onderzoek heeft ondergaan, inclusief een elektrocardiogram bij inspanning.
e. de kandidaat-scheidsrechter moet ook aangesloten zijn bij een club, en twee pasfotoís kunnen bezorgen.

WEDSTRIJDEN IN HET WEEKEND VAN 22 EN 23 JANUARI 2022

- In het recreatieve voetbal werd de competitie terug gestart op 14, 15 en 16 januari, zowel bij de dames als bij de heren. Daar staat dit weekend gewoon de volgende speeldag geprogrammeerd.
- In de "Dames Scooore Super League" staat speeldag 15 op het programma. De andere nationale damesreeksen 1, 2e A en 2e B beginnen pas een week later opnieuw.
- In het profvoetbal is de competitie in 1A aan speeldag 23 toe. In 1B gaat men verder met speeldag 17, de eerste competitiedag na de winterstop.
- Het provinciale heren- en damesvoetbal herbegint normaal gesproken in het weekend van 29 en 30 januari, indien er dan opnieuw toeschouwers toegelaten worden.
- Diezelfde datums en voorwaarden gelden ook voor de nationale reeksen 1e nationale, VV-2e en 3e amateurs, in de ACFF-reeksen D2, D3A en D3B, en de nationale damesreeksen 1e, 2A en 2B. In principe begint ook daar de competitie dus terug op 29 en 30 januari.
>>> Bekijk ook onze reekspagina's voor de wedstrijdschema's.

RECREATIEF VOETBAL - ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN - ZONDAG 16 JANUARI 2022

Alle uitslagen, klassementen en statistieken van de Antwerpse reeksen Recreatief Voetbal dames en heren staan online. Zie de aparte reekspagina's, of ga via de algemene link naar de "Hoofdpagina Recreatief Voetbal" onder de button "Provinciaal-1e Provinciale-Recreatief-Hoofdpagina".

U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.
De klassementen van de recreatieve reeksen worden eveneens vermeld op de aparte verzamelpagina Alle Actuele Klassementen.

OOK DE SPEELDAG VAN 22 EN 23 JANUARI WORDT AFGELAST - UPDATE VAN 16 JANUARI 2022

Het amateurvoetbal wordt verder stilgelegd tot en met vrijdag 28 januari. Dat betekent dat alle Voetbal Vlaanderen-wedstrijden van de eerste ploegen vanaf de 2e afdeling amateurs tot en met de 4e provinciale reeksen worden opgeschort, ook die van de eerste ploegen bij de provinciale dames.

>> Ook de wedstrijden van 22 en 23 januari bij de 1e Nationale heren (amateurs) en de nationale dames 1e, 2eA en 2eB vallen weg en schuiven verder door. Zie de reekspagina's voor de juiste datums.

De afgelaste provinciale en nationale speeldag van 22 en 23 januari (nummer 18) bij de heren verhuist naar 16 en 17 april, het Paasweekend dus, ook die van de nationale reeksen VV-2e A en B, en 3e A en B. De nieuwe datums van de afgelaste wedstrijden (van 22 en 23 januari) bij de provinciale dames zijn ook gekend. De aangepaste kalenders ziet u op de reekspagina's.

Alle reserven- en jeugdwedstrijden gaan normaal door, net als vriendschappelijke wedstrijden van de eerste ploegen ťn alle competitiewedstrijden van het recreatief heren- en damesvoetbal.

DE HALVE FINALES VAN DE CROKY CUP - WOENSDAG 2 EN DONDERDAG 3 MAART 2022

De halve finales van de "Croky Cup" worden gespeeld met een heen- en terugwedstrijd. Bij een gelijke totaalstand na de twee wedstrijden wordt er GEEN rekening meer gehouden met uitgescoorde goals om de winnaar te bepalen. Maar er volgen wel verlengingen indien het aantal doelpunten gelijk is, bijvoorbeeld bij 1 - 0 en 1 - 2.

De heenwedstrijden werden gespeeld op 2 en 3 februari, en de terugwedstrijden zijn voor woensdag en donderdag 2 en 3 maart. Zie het wedstrijdschema en de uitslagen op de pagina "Nationaal-Beker van BelgiŽ-Hoofdpagina Croky Cup". Klik hier.

VROUWEN - HALVE FINALES BEKER VAN BELGIE - ZATERDAG 15 JANUARI 2022

In de Beker van BelgiŽ bij de dames werden op zaterdag 15 januari de halve finales gespeeld. Anderlecht A en Standard A plaatsten zich voor de finale. Voor de uitslagen, op onze pagina "Nationaal-Beker van BelgiŽ-Nationale Beker Dames", klik hier.

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - WEKELIJKSE VERGADERING - WOENSDAG 12 JANUARI 2022

Voor het verslag in pdf-formaat van de "beslissende" wekelijkse vergadering van het Provinciaal Comitť en/of het Tuchtcomitť van 6 januari in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs, zoals vermeld in "Sportleven" op de website van
de RBFA (c), klik HIER. Zie ook het overzicht van alle verslagen op onze pagina  Provinciaal Comitť.

VOETBALEXPRESS IN 2021 - DE CIJFERS ! - ZATERDAG 1 JANUARI 2022

Onze website startte in primeur op 25 december 2011. De officiŽle premiŤre was 1 januari 2012, vandaag precies 10 jaar geleden dus. In dat eerste jaar noteerden we een totaal van 66.289 bezoekers, een daggemiddelde van 181. Sindsdien gingen alle cijfers in stijgende lijn, en vooral na onze "upgrade versie 3.0" van oktober 2015 schoten ze als een raket de hoogte in, een steile klim die in de eerste maanden van 2020 abrupt werd afgeremd.

We kregen vandaag de cijfers van het afgelopen jaar binnen. Die hadden voor het tweede jaar op rij qua aantallen duidelijk te lijden onder de coronacrisis, die zoals op zoveel andere vlakken een negatieve invloed had.

In de eerste zes maanden van 2021, toen er ook in het voetbal een quasi volledige lockdown was, kregen we dagelijks gemiddeld nauwelijks 1.200 bezoeken, terwijl dat in de tweede helft van het jaar (zonder lockdown) toch alweer het dubbele was, met oktober (totaal 91.250 - 2.943 per dag) en december (totaal 92.053 - 2.969 per dag) als topmaanden.

In 2021 noteerden we in totaal 656.311 bezoeken op onze website, een daggemiddelde van 1.798. Dat is een daling van 13,18 procent ten opzichte van 2020, en "het virus" is daar vanzelfsprekend de enige verantwoordelijke voor.

De drukste dag in onze geschiedenis blijft zondag 16 februari 2020, met 10.579 bezoeken van 6.164 unieke bezoekers.
Dat was ook het drukste weekend tot nu toe: op 16 en 17 februari 2020 noteerden we 14.883 bezoeken van 9.197 unieke bezoekers.

Bedankt allemaal, en we blijven opnieuw hopen dat we een meer normaal jaar zullen beleven.
Voor alle detailgegevens en cijfers, zie ook onze pagina "Extra-Website-Bezoekers".

RECREATIEF - BVA KWARTFINALES HEREN - ZONDAG 2 JANUARI 2022

In de "Beker van Antwerpen" (in het recreatieve voetbal bij de heren) werden er drie wedstrijden van de kwartfinales gespeeld op zondag 2 januari 2022. Het vierde duel is voor donderdag 3 februari. Voor het wedstrijdschema en de uitslagen, zie onze pagina "Provinciaal-Beker van Antwerpen-Recrea BVA Heren en Dames". Of klik hier.

OOK "VOETBAL VLAANDEREN" NAAR DE RAAD VAN STATE ? - WOENSDAG 29 DECEMBER 2021

Het terugdraaien van de coronamaatregelen voor de cultuursector heeft blijkbaar een carroussel op gang gebracht, en dat is niet geheel onlogisch te noemen, want de Raad van State schiep hier volgens de kenners en sommige juristen toch wel een precedent.

Ook het bestuur van "Voetbal Vlaanderen" zou de beperkende regels voor het amateurvoetbal graag teruggedraaid zien, en er wordt bekeken welke stappen er kunnen gezet worden om de genomen maatregelen aan te vechten. "Disproportioneel en niet steunend op adequate motieven", oordeelde de Raad van State, en dat is ook in het voetbal het geval, vindt "Voetbal Vlaanderen".

Voorzitter Marc Van Craen verklaarde daarover op Sporza.be (c) : "...Het is bijzonder vreemd dat je met 200 personen naar een film kan gaan kijken, maar dat je niet met 200 toeschouwers langs een voetbalveld in de buitenlucht mag staan. Alle logica is zoek..."
Minister van Sport Ben Weyts klaagde dezelfde anomalie ook al aan. Ook wij zijn, net als u, benieuwd hoe de zaak verder zal evolueren.

EN WAT ALS....? - DINSDAG 28 DECEMBER 2021

Een tijdelijke schorsing van de competities is ons inziens nog altijd beter dan een algehele stopzetting. En wat indien dat, net als vorig seizoen, toch zou gebeuren...? In dat geval zou, voor zover we op dit moment weten, de "sportieve eindstand" van het kampioenschap opgemaakt worden op het ogenblik van het stopzetten van de kampioenschappen, vermits de meerderheid van de ploegen minstens ťťn keer tegen elkaar speelde.

Dat zou concreet betekenen dat de huidige standen in het klassement, ook berekend aan de hand van het aantal effectief gespeelde wedstrijden, de promoties en degradaties zouden bepalen... Afwachten dus.

DE PRO LEAGUE U21-COMPETITIE - DE MOGELIJKE PROMOTIES

De U21- of de Beloftencompetitie van de Pro League is dit seizoen belangrijk, want de eindklassering in deze competitie zal bepalen welke 14 profclubs hun beloftenploeg in het seizoen 2022-2023 mogen inschrijven in 1B (vier ploegen), 1e nationale (vier ploegen) en 2e nationale (zes ploegen). Hoe zit dat in detail met de eindklassering en de promoties?

* Groep 1 (12 ploegen).
- De nummers 1 tot en met 4 promoveren naar de Jupiler League 1B.
- De nummers 5 tot en met 8 promoveren naar 1C, de 1e Nationale (de vroegere 1e Amateurs).
- Het nummer 9 promoveert naar de 2e afdeling Amateurs Voetbal Vlaanderen A, B of de 2e Division ACFF.
- De nummers 10, 11 en 12 van groep 1 spelen een barragematch tegen (respectievelijk) de nummers 3, 4 en 5 van groep 2.
- De drie winnaars promoveren naar de 2e afdeling Amateurs VV A, B of de 2e Division ACFF.

* Groep 2 (14 ploegen).
- De nummers 1 en 2 promoveren naar de 2e afdeling VV A, B of de 2e Division ACFF.
- De nummers 3, 4 en 5 van groep 2 spelen een barragematch tegen (respectievelijk) de nummers 10, 11 en 12 van groep 1.
- De drie winnaars promoveren naar de 2e afdeling Amateurs VV A, B of de 2e Division ACFF.

>>> Bekijk de links naar de webpagina's van de twee groepen met het wedstrijdschema en de klassementen onder de button "Nationaal-Profvoetbal-U21 Pro League Gr. 1 & 2". Of klik op U21 Groep 1 en U21 Groep 2.

*** Extra : niet alle clubs uit 1A en 1B zullen gebruik maken van de mogelijkheid om hun U21-ploeg in de amateurreeksen te integreren, ook al omdat het "inschrijvingsgeld" tussen de honderdduizend en ťťn miljoen euro bedraagt. Sint-Truiden, KV Oostende, AS Eupen en KV Kortrijk uit 1A doen niet mee, en van de clubs uit 1B schreven enkel Lierse en Virton zich in.

DE NATIONS LEAGUE LOTING - DONDERDAG 16 DECEMBER 2021

De "Nations League" is een Europees landentornooi dat gespeeld wordt tussen september en november van de even jaren. Op donderdag 16 december vond de loting van de groepsfase 2022-2023 plaats.

De wedstrijddagen of "Matchdays" van de derde editie van "Nations League" worden afgewerkt in juni en september 2022.
BelgiŽ werd uitgeloot in League A, groep 4, samen met Polen, Nederland en Wales.

Op onze website ziet u de wedstrijdschema's van alle groepen. Voor het schema van de Rode Duivels, zie League A-Groep 4.
U kan ook de hoofdpagina "Nations League" bekijken met de samenstelling van alle groepen en heel wat andere informatie, via "Nationaal-Rode Duivels-Nations League 22-23". Of klik hier. Daar kan u ook een volledig chronologisch schema bekijken en/of downloaden, ook per groep.

THE BELGIAN RED FLAMES - DE KWALIFICATIEWEDSTRIJDEN VOOR HET WK 2023
IN AUSTRALIE EN NIEUW-ZEELAND

Logo WK 2023 Dames Het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal Vrouwen 2023 is de negende editie van dit vierjaarlijks tornooi,
waar voor het eerst 32 landen zullen deelnemen, en dat gespeeld zal worden in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland,
van maandag 10 juli tot zondag 20 augustus 2023.

Het kwalificatietornooi loopt van september 2021 tot september 2022. Onze Nationale damesploeg, de "Red Flames",
werd ingedeeld in groep F, samen met Noorwegen, Polen, AlbaniŽ, Kosovo en ArmeniŽ. De speeldagen 5 en 6
werden afgewerkt op donderdag 25 november tegen ArmeniŽ (uitslag 19 - 0) en op dinsdag 30 november in Leuven
tegen Polen, uitslag 4 - 0.

Op onze pagina "Nationaal-Vrouwen Nationaal-Red Flames Kw. WK 2023" ziet u het volledige wedstrijdschema van groep F, de indelingen van de andere groepen en nog heel wat extra informatie, inclusief de locaties. Klik hier.

KWALIFICATIE WK 2022 - DE PLAY-OFFS - DE LOTING - VRIJDAG 26 NOVEMBER 2021

De winnaars van de tien Europese groepen zijn gekwalificeerd voor het WK 2022, dat plaats zal vinden in Qatar, een van de oliestaten in de Perzische Golf, van maandag 21 november 2022 tot zondag 18 december 2022.
Die tien landen zijn BelgiŽ, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, KroatiŽ, Spanje, ServiŽ, Engeland, Zwitserland en Nederland.

De tien landen die tweede eindigden in hun groep, plus twee landen uit de Nations League, spelen de play-offs.
Uit die play-offs met twaalf landen komen er uiteindelijk drie landen die zich kwalificeren voor het WK 2022.

** Voor de loting werden er twee "potten" gevormd.
- In pot 1 zitten de zes beste nummers twee van de kwalificaties: Portugal, Schotland, ItaliŽ, Rusland, Zweden en Wales.
- De landen die in deze pot zitten spelen de halve finale van de play-offs in eigen land.
- En in pot 2 zitten de vier andere nummers twee: Noord-MacedoniŽ, Polen, Turkije en OekraÔne, plus twee landen die uit
de Nations League B komen: TsjechiŽ en Oostenrijk.

>> De loting gebeurde op vrijdag 26 november om 17 uur in ZŁrich. Dit is het systeem.
- Er werden drie groepen van vier landen uitgeloot.
- In elk van die groepen wordt er eerst een halve finale gespeeld (land 1 tegen land 2, en land 3 tegen land 4).
- De winnaars van die wedstrijden spelen de play-off finale.
- De winnaar van die finale (in elk van de drie groepen) is geplaatst voor het WK 2022.
- In totaal zullen er dus 13 Europese landen deelnemen aan het WK 2022.
* De datums van de play-offs: op 24 maart 2022 worden de halve finales gespeeld, en op 29 maart 2022 de finales.

>> Voor de resultaten van de loting en meer informatie, zie onze pagina "Nationaal-Rode Duivels-WK 2022 Kwalificatie".
>>> Of klik rechtstreeks HIER.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters stuurt ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp. We gaan proberen om dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen.

Daarvoor rekenen we per ploeg op ťťn of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiŽle nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen. U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen". Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

DE PAGINA "UEFA - TORNOOILINKS"

We kregen al verschillende keren de vraag of we de Europese tornooien (Champions League, Europa League, enz.) misschien ook een plaats op "Voetbalexpress" konden geven, omdat je vaak een tijdje moet zoeken en klikken voor je de juiste informatie over die tornooien kan vinden.

Dat allemaal inbouwen zou ons echter te ver leiden, want het provinciale en nationale heren- en damesvoetbal intensief volgen lijkt ons meer dan voldoende. Maar we maakten wel plaats voor de aparte pagina "UEFA - Tornooilinks", waar u alle belangrijke links naar de UEFA.com-website (c) verzameld ziet.

Van alle Europese tornooien kan u op een snelle manier alle voorbije en nog te spelen wedstrijden en schema's, uitslagen en klassementen snel terugvinden. Op die aparte pagina staan alle rechtstreekse UEFA-links van de "Champions League" (c), de "Europa League" (c), de "Women's Champions League" (c) en de "Conference League" (c).

U vindt de pagina "UEFA - Tornooilinks" via de buttons "Extra-Allerlei". De link staat onderaan in dat rijtje. Of klik rechtstreeks hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters sturen ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp.
We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club een of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geÔnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via een klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiŽle wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciŽren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.