Nieuws
Update: gisteren om 15:20u
Nieuws
Laatste update: gisteren om 15:20u
Schoonheidsinstituut
Winterdreef 23, Oud Turnhout
www.naturelle.be
Meer info...
Spelpakketten voor zieke kindjes
in het ziekenhuis, en voor
hun broertjes en zusjes.
www.dekleinestrijders.be
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG
- ZATERDAG 8 MEI 2021

"In de ondernemerswereld viel het me op dat iedereen rechtdoorzee was. In het voetbal laat niemand het achterste van zijn tong zien. Voetbal is een van de meest individualistische teamsporten: ieder voor zich."

Killian Overmeire, ex-Lokeren

YWIWY - YESTERDAY WHEN I WAS YOUNG - VAN DONDERDAG 28 JANUARI TOT....

Nu we het een hele tijd zonder provinciaal voetbal moeten stellen willen we er voor zorgen dat we elkaar niet uit het oog verliezen, zodat u ons toch een dagelijks bezoekje kunt brengen.

Na de "VBE Cartoons" en de reeks "Wie ben ik?" (beiden nog te bekijken via "Extra-Allerlei") kozen we voor een reeks met de titel "Yesterday when I was young", afgekort "YWIWY". Dat is een dagelijkse foto uit het verleden van een voetballer of ex-voetballer, waarbij u op zoek kan gaan om wie het gaat. Dat kan zowel een foto zijn uit het recente verleden als een kiekje uit diens kindertijd.
Dit is de foto van vrijdag 7 mei. Wie zien we hier ?
YWIWY 100

De oplossing van gisteren ziet u op de pagina "Extra-Allerlei-YWIWY - 2021. Klik HIER.

DE PLAY-OFFS - VANAF VRIJDAG 30 APRIL 2021

In het nationale voetbal zitten we in de laatste rechte lijn naar het seizoenseinde, waar de meeste aandacht logischerwijze gaat naar de "Champions Play-Offs" (CPO) en de "Europe Play-Offs" (EPO). Daarin worden de Europese tickets definitief toegewezen.

- In de CPO zijn de vier deelnemers al zeker van ťťn van de tickets. De wedstrijden van de Play-Offs worden gespeeld tussen vrijdag 30 april en zondag 23 mei. Voor de kalender, zie de pagina "Nationaal-Profvoetbal-Champions Play-Offs". Of klik hier.
- In de EPO zal de winnaar het vijfde en laatste Europese ticket op zak steken. Dat is dus voor ťťn van deze vier: KV Oostende, Standard, AA Gent en KV Mechelen. Voor het schema, zie de pagina "Nationaal-Profvoetbal-Europe Play-Offs". Of klik hier.

>>>> Voor een volledig schema met datums en beginuren van beide Play-Offs, in een pdf-file, ook om af te printen, klik HIER.

- Er is ook nog een derde "Play-Off" waarin Waasland-Beveren en FC Seraing het in een heen- en terugwedstrijd tegen elkaar opnemen voor een plaats in de Jupiler League, 1A dus. Die wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 1 mei om 18u30 (FCS - W-B, uitslag 1 - 1) en op zaterdag 8 mei om 20u45 (W-B - FCS), met eventueel verlengingen en strafschoppen.

- Ook in de "Scooore Super League" zijn de dames sinds 3 april bezig aan hun Play-Offs. Deze nacompetitie loopt tot en met zaterdag 29 mei, en eigenlijk is dat enkel voor de winnaar van PO 1 belangrijk. Die ploeg wordt immers kampioen, mťt een plaats in de "UEFA Women's Champions League" als beloning. Voor de wedstrijdschema's op de aparte webpagina's, zie de buttons
"Nationaal-Vrouwen Nationaal-Scooore SL Play-Off 1" en "Nationaal-Vrouwen Nationaal-Scooore SL Play-Off 2"

NIEUWS UIT.... DE AFDELING "PROVINCIALE TRANSFERS"

Traditiegetrouw besteden we ook dit jaar aandacht aan de provinciale transfers. De doorgemailde transfernieuwtjes worden vermeld op de aparte pagina "Provinciaal - Allerlei - Prov. Transfernieuws". De links naar de transferberichten worden minimaal tien dagen vermeld op deze nieuwspagina.

Zie de meest recente berichten over (klik op) : FC Oxford Hemiksem, SK Rita Berlaar, KSV Schriek, VV Laakdal, Sporting Tisselt, VC Herentals, K Loenhout SK, KSC Wiekevorst, VC Mortsel OG en Vlimmeren Sport.
* = update.

Mail ons via het e-mailadres van onze eindredacteur: tonnypr@skynet.be.
We vragen u wel om de namenlijsten door te sturen met de "normale" benamingen, dus EERST DE VOORNAAM VAN DE SPELER, EN DAN DE ACHTERNAAM. De verwerking gebeurt dan sneller. Voor u misschien wat meer werk, voor ons wat minder.

! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, klik HIER.

HET EK 2021 - VAN VRIJDAG 11 JUNI TOT EN MET ZONDAG 11 JULI 2021

Logo EK 2021 Dit Europees Landenkampioenschap zou oorspronkelijk plaatsvinden tussen 12 juni en 12 juli 2020, maar
vanwege de corona-crisis wordt het tornooi gespeeld van vrijdag 11 juni tot en met zondag 11 juli 2021.

Onze Rode Duivels kwalificeerden zich voor dit EK na een 30 op 30 in een groep met Rusland, Schotland,
Kazachstan, Cyprus en San Marino. Kijk nog eens terug naar hun eindklassement.

Dit landentornooi is het eerste waarbij de wedstrijden niet in ťťn of twee landen gespeeld worden. Het wordt verspreid over 11 landen: Duitsland, Azerbeidzjan, ItaliŽ, Rusland, Denemarken, Hongarije, Nederland, RoemeniŽ, Schotland, Spanje en Engeland.

In de eerste groepswedstrijd speelt BelgiŽ tegen Rusland, op zaterdag 12 juni 2021 om 21 uur in Sint Petersburg.
Wedstrijd twee is Denemarken - BelgiŽ, op donderdag 17 juni 2021 om 18 uur in Kopenhagen.
En de derde groepswedstrijd is Finland - BelgiŽ, op maandag 21 juni 2021 om 21 uur in Sint Petersburg.
>>> Voor alle details en schema's, zie onze pagina "Nationaal-Rode Duivels-EK 2021". Of klik rechtstreeks hier.

DE FINALE VAN DE CROKY CUP - ZONDAG 25 APRIL 2021

Racing Genk won de finale van de "Croky Cup" met 1 - 2. Dit betekent dat de vier ploegen die in de "Champions Play-Offs" spelen (Club Brugge, Antwerp, Racing Genk en Anderlecht) nu alle vier verzekerd zijn van een Europees ticket. En dat houdt ook in dat de wedstrijd tussen de nummer 4 van de CPO en de winnaar van de Europe Play-Offs (voor het vijfde Europese ticket) niet gespeeld moet worden.

- De winnaar van die CPO is kampioen en krijgt een plaats in de groepsfase van de Champions League.
- De tweede in de CPO speelt de derde (en laatste) voorronde van de Champions League.
- De derde in de CPO krijgt een ticket voor de derde (en laatste) kwalificatieronde van de Conference League.
- De vierde in de CPO speelt de tweede (en voorlaatste) kwalificatieronde van de Conference League.
- En de winnaar van de (nog te spelen) "Europe Play-Offs" komt uit in de derde (en laatste) voorronde van de Europa League.

Zie de aparte pagina "Nationaal-Beker van Belgie-Hoofdpagina Croky Cup".

DE BVA-LOTING EN DE GROEPEN - ZATERDAG 24 APRIL 2021

Een paar van onze bezoekers vroegen zich af of de indeling van de groepen in de "Beker van Antwerpen" van vorig seizoen, ook nu van toepassing zal zijn. Hieronder ziet u het antwoord op die vraag, met dank aan Bart Timmermans, voorzitter van het Provinciaal Comitť.

Het PC heeft vorig jaar op 11 juni de lottrekking van de BVA verricht voordat Lierse-Kempenzonen alsnog mocht promoveren naar 1B. Dat was begin augustus, en dat had tot gevolg dat er extra stijgers waren in de Antwerpse provinciale reeksen.

- Vermits er in groep 1 en 2 van de "Beker van Antwerpen" normaal enkel 1e en 2e provincialers worden ingedeeld, en in de andere groepen (3 tot en met 6) enkel 3e en 4e provincialers, stonden er door die verschuivingen verschillende ploegen in "verkeerde" reeksen van de BVA. Het wegvallen van de bekercompetitie loste dat probleem op, al had iedereen natuurlijk liever gespeeld.

- Vanwege die "verkeerde" indeling, en vanwege het feit dat er in 4e provinciale dit jaar een aantal nieuwe (B-)ploegen zullen bijkomen (en er misschien ook ploegen zullen wegvallen) heeft het PC beslist om voor het BVA-seizoen 2021-2022 een volledig nieuwe lottrekking te verrichten, nadat alle inschrijvingen voor de eerste ploegen binnen zijn (uiterlijk op zondag 9 mei). De resultaten van die loting verwachten we op zijn vroegst in de eerste helft van juni.

NIEUW - DE PAGINA "UEFA - TORNOOILINKS" - ZONDAG 11 APRIL 2021

We kregen in de voorbije maanden al verschillende keren de vraag of we de Europese tornooien (Champions League, Europa League, enz.) misschien ook een plaats op "Voetbalexpress" konden geven, omdat je vaak een tijdje moet zoeken en klikken voor je de juiste informatie over die tornooien kan vinden.

Dat allemaal inbouwen zou ons echter te ver leiden, want het provinciale en nationale heren- en damesvoetbal intensief volgen lijkt ons meer dan voldoende. Maar.... die vraag is wel blijven hangen, en vanaf vandaag stellen we u onze nieuwe pagina "UEFA - Tornooilinks" voor, een aparte pagina waar u alle belangrijke links naar de UEFA.com-website (c) verzameld ziet.

Hoewel de Europese tornooien van dit seizoen al naar hun eindfase gaan, is het toch interessant om op een snelle manier alle voorbije en nog te spelen wedstrijden en schema's, uitslagen en klassementen snel (terug) te vinden. Voorlopig hebben we op die aparte pagina alle UEFA-links van de "Champions League" (c), de "Europa League" (c) en de "Women's Champions League" (c) vermeld. Later komen de links naar de nieuwe "Conference League" (c) en het EK 2021 (c) daar nog bij.

U vindt de pagina "UEFA - Tornooilinks" via de buttons "Extra-Allerlei". De link staat onderaan in dat rijtje. Of klik rechtstreeks hier.

HET SEIZOEN 2021-2022

Nu we de planning kennen van de speeldatums in de provinciale competities (en in de 2e en 3e Afdeling Voetbal Vlaanderen), kunnen we eens een aantal zaken bekijken en ook een antwoord geven op een paar vragen die we doorgestuurd kregen.

Daarbij blijven we hopen dat er tegen augustus geen blokkerende virusproblemen meer zullen zijn, zodat de bal in het seizoen 2021-2022 weer kan rollen, ook in onze provincie. Maar eerst zetten we een aantal dingen op een rijtje.

- De inschrijving voor het nieuwe seizoen bij de seniors eerste ploegen en reserven, bij de vrouwen en in de recreatieve reeksen, moet uiterlijk op zondag 9 mei 2021 binnen zijn bij de provinciale bond.
- Voor de inschrijving van de jeugdploegen is er wat meer tijd voorzien. Die kunnen vanaf begin juli doorgegeven worden, en dat tot uiterlijk 15 juli.
- De samenstelling van de provinciale afdelingen (en in principe ook van de reeksen) zal gebeuren met dezelfde ploegen als in het vorige afgebroken seizoen, en hier kregen we een paar vragen over.
>> Wat als er daar een ploeg wegvalt door een vrijwillige herstart in 4e provinciale (bv. zoals Vlimmeren Sport in 2e provinciale B), of indien er een ploeg volledig stopt of wegvalt ? Komt er dan een vervangende ploeg in die reeks, bijvoorbeeld op basis van de klassering van vorig seizoen?
* Het antwoord daarop is duidelijk: indien er een ploeg wegvalt uit een reeks, bijvoorbeeld van 16 ploegen, dan gaat die reeks geprogrammeerd worden met 15 ploegen. Er komt dus gťťn vervangende ploeg in de plaats, en dat geldt ook voor 1e provinciale.
- Mochten er meer ploegen wegvallen in dezelfde reeks, dan kan de afdeling wel worden "herverdeeld". Een voorbeeld: mocht er in 2e provinciale B een tweede ploeg wegvallen, zodat er daar 14 ploegen overblijven, en in de A-reeks zijn er wel 16 ploegen, dan worden er twee reeksen van 15 ploegen samengesteld.
- De 4e provinciale afdeling gaat, zoals vorig jaar, weer bestaan uit zes reeksen met 14 of 15 ploegen.
- Er is ook een aantal (nieuwe) clubs die naast een A-ploeg ook een B-ploeg zullen inschrijven. Momenteel zijn dit de "nieuwe" B-ploegen: Schelle Sport B, Zandvliet Sport B, KFC Lentezon B en KFC Putte B. Daar zullen er waarschijnlijk nog bijkomen, en die inschrijving moet zoals gezegd uiterlijk 9 mei binnen zijn.

* Tot hier ons voorlopig lijstje met vragen en antwoorden. U mag ons via onze contactpagina altijd nieuwe vragen doorgeven. We zullen daar, eventueel ook in samenspraak met het Provinciaal Comitť, een sluitend antwoord op proberen te geven.

VOETBAL VLAANDEREN - SPEELDATUMS VAN DE COMPETITIES 2021-2022

"Voetbal Vlaanderen" maakte de speeldatums bekend van haar competities, gaande van de 2e en 3e Afdeling VV tot en met 4e provinciale. Natuurlijk geldt de voorwaarde dat "het virus" tegen dan hopelijk onder controle is, en dat de richtlijnen van het Overlegcomitť de start en het verloop van de nieuwe competities toelaten.

* We kunnen in elk geval al eens vooruitblikken naar deze planning, te beginnen met de Croky Cup.
- Die gaat van start in het weekend van 31 juli en 1 augustus 2021. De tweede tot en met de vijfde ronde worden gespeeld in de volgende vier weekends (7 en 8 augustus, 14 en 15 augustus, 21 en 22 augustus en zondag 29 augustus).

* De competities in de 2e en 3e afdeling VV en in de provinciale reeksen.
- Die beginnen op zaterdag en zondag 4 en 5 september (ook de startdatums van de jeugdcompetities).
- De competitie gaat week na week door tot en met speeldag 16 van zaterdag 18 en zondag 19 december.
(even tussendoor: de competitie van de 1e Nationale Afdeling gaat van start in het weekend van 11 en 12 september).
- De winterstop begint op maandag 20 december 2021 en duurt tot en met vrijdag 14 januari 2022. Eventuele inhaalwedstrijden in de drie weekends van die periode zijn mogelijk.
- Op zaterdag en zondag 15 en 16 januari gaat de competitie verder met speeldag 17. Voor de rest volgen de speeldagen elkaar week na week op, met uitzondering van 26 en 27 februari (BVA-bekerweekend) en 16 en 17 april (Paasweekend).
- De laatste competitiespeeldag is voor zaterdag 30 april en zondag 1 mei. De datums van de eindrondes volgen later.

* De wedstrijden van de Beker van Antwerpen dan.
- In die competitie zijn dit de datums: de zaterdagen 7, 14 en 21 augustus, en zondag 29 augustus.

>>> Indien u de planning in een pdf-file wil bekijken, zoals ze gemaakt werd door "Voetbal Vlaanderen", klik dan op de links voor een overzicht van de Speeldatums Eerste Ploegen, of de Planning Jeugdcompetitie.

DE PROVINCIALE REEKSEN 2021-2022 - SAMENSTELLING EN INSCHRIJVING

We zijn nog lang niet zo ver maar, wat de samenstelling van de nieuwe provinciale reeksen voor het seizoen 2021-2022 betreft, geven we u al een paar zaken mee. Die werden reglementair vastgesteld door de Voetbalbond in artikel V7.85, en ze verschenen in "Sportleven" van woensdag 17 maart 2021.

In principe worden de eerste ploegen logischerwijze in een afdeling opgenomen volgens hun klassering in de (vervroegd afgesloten) eindrangschikkingen van het voorbije seizoen (bijvoorbeeld in 1e, 2e of 3e provinciale). Maar een club kan vrijwillig beslissen om haar eerste ploeg voor 2021-2022 in 4e provinciale afdeling in te schrijven.

Indien een club dat wil moet ze die vraag doorsturen naar het Provinciaal secretariaat, uiterlijk op 15 april 2021, om in te gaan in het seizoen 2021-2022. Een aanvraag die na 15 april wordt doorgegeven kan eventueel ook door het Provinciaal Organisatiecomitť aanvaard worden, voor zover er in een reeks een vrije plaats is, en zonder de samenstelling van de reeksen ingrijpend aan te passen. In dat geval is deze beslissing definitief.

>> Nog even ter verduidelijking i.v.m. onze vorige tekst in deze alinea: indien een club in het lopende seizoen aangeeft dat ze in het volgend seizoen in 4e provinciale wil starten, mag ze aan het einde van het lopende seizoen niet deelnemen aan een (in haar reeks) behaalde eindrondeplaats voor promotie.

- Als voorbeeld nemen we Vlimmeren Sport uit 2e provinciale B, dat recent besliste om volgend seizoen in 4e provinciale te starten.
- Mocht dit lopende seizoen (2020-2021) verder gespeeld geweest zijn, dan zou die club (nu dus in 2e provinciale B) daar niet mogen deelnemen aan de eventueel behaalde eindronde voor promotie.
- In dat geval zou die eindrondeplaats voor de volgende ploeg in de eindrangschikking van het kampioenschap in 2e provinciale B geweest zijn.
- Indien Vlimmeren in het nieuwe seizoen 2021-2022 een plaats zou behalen in de promote-eindronde van 4e provinciale, dan mag de club wťl deelnemen aan die eindronde.

NIEUW BIJ VOETBALEXPRESS - MAANDAG 15 MAART 2021

De Kleine Strijders We mogen bij "Voetbalexpress" regelmatig een nieuwe donateur verwelkomen, al draaien we de rollen nu een
beetje om. Deze keer zetten we "De Kleine Strijders" in de kijker, een Stichting die we, zoals we dat altijd doen bij
een nieuwe donateur, in het kort even voorstellen.

Toon Verheijen en Joyce De Sager hebben eind 2018 de "Stichting De Kleine Strijders" opgericht. Twee jaar eerder waren ze de trotse ouders geworden van tweeling Maartje en Lise. Een drietal weken na de geboorte bleek Maartje echter een zeer complex hartprobleem te hebben. Wat volgde was een zware medische strijd, tientallen ingrepen en een maandenlang verblijf op intensieve zorgen. Maar Maartje kwam, zag en overwon.

Joyce en Toon merkten door het veelvuldig verblijf in de ziekenhuizen dat de kinderen toch wel wat afleiding misten. En dat ook ouders nood hebben aan een klein presentje. Daarom beslisten ze om "De Kleine Strijders" op te richten. Via deze Stichting delen ze spelpakketten uit aan zieke kinderen in de ziekenhuizen van AZ Turnhout en AZ Klina in Brasschaat. Spelletjes die ze dan samen met hun broers en zusjes kunnen spelen als die op bezoek komen.

Voor de ouders die bij hun kind verblijven zorgt "De Kleine Strijders" voor een verzorgingsset. Op die manier hopen zij dat het verblijf van het kind (en de ouders) toch iets aangenamer wordt gemaakt. Lees er meer over op hun website of facebookpagina.
>> Wij van "Voetbalexpress" willen dit initiatief van Joyce en Toon graag steunen en op onze manier in de kijker zetten.

Heeft u ook interesse om voor een ťťnmalig bedrag en onbeperkt in tijd sponsor/donateur te worden van "Voetbalexpress", mail ons dan via VBE-website-promo, of stuur een bericht via onze pagina Contact. Zie ook de pagina Sponsors.

DE NATIONS LEAGUE - FINAL FOUR - STIJGERS EN DALERS

Hieronder ziet u de "Final Four", de stijgers en dalers na de voorrondes, plus de nieuwe samenstelling van de Leagues.

* League A. - De winnaars van de competitie in de groepen 1, 2, 3 en 4, ItaliŽ, BelgiŽ, Frankrijk en Spanje, spelen de "Final Four Competition", met de halve finales (woensdag 6 en donderdag 7 oktober 2021), een wedstrijd voor de 3e en 4e plaats en een finale (allebei op zondag 10 oktober 2021). De winnaar van de finale is de "Nations League Champion".
- BosniŽ-Herzegovina, IJsland, Zweden en Zwitserland zakken naar League B.

* League B.
- Oostenrijk, TsjechiŽ, Hongarije en Wales promoveren naar League A.
- Slovakije, Noord-Ierland, Turkije en Bulgarije zakken naar League C.

* League C.
- Montenegro, ArmeniŽ, SloveniŽ en AlbaniŽ promoveren naar League B.
- Cyprus, Estland, MoldaviŽ en Kazachstan spelen nog een playoff.
Twee van deze landen zakken naar League D.

* League D.
- FaroŽr Eilanden en Gibraltar promoveren naar League C.

- Dit is de nieuwe indeling van de vier Leagues:
* League A (16 landen): BelgiŽ, Portugal, Nederland, Engeland, Frankrijk, Spanje, ItaliŽ, OekraÔne, Denemarken, KroatiŽ, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Wales, Tsjechie en Hongarije.
* League B (16 landen): BosniŽ-Herzegovina, IJsland, Zweden, Zwitserland, Rusland, Schotland, Noorwegen, ServiŽ, Finland, Ierland, IsraŽl, RoemeniŽ, AlbaniŽ, Montenegro, ArmeniŽ en SloveniŽ.
* League C (16 landen): Slovakije, Turkije, Noord-Ierland, Bulgarije, Griekenland, GeorgiŽ, Noord MacedoniŽ, Kosovo, Wit-Rusland, Litouwen, Luxemburg, Azerbeidjan, FaerŲer Eilanden en Gibraltar, plus twee winnende landen uit de (degradatie) play-offs tussen Cyprus, Estland, MoldaviŽ en Kazachstan.
* League D (7 landen): Letland, Liechtenstein, Malta, Andorra en San Marino, plus twee verliezende landen uit de (degradatie) play-offs tussen Cyprus, Estland, MoldaviŽ en Kazachstan.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters sturen ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp.
We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club een of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

VOETBAL VLAANDEREN - CORONAPROTOCOL

Aan het begin van de nieuwe voetbalcompetitie staat ook "Voetbal Vlaanderen" even stil bij de risico's en de gevolgen van een coronabesmetting. Daarom werd er een protocol opgesteld dat geldt voor alle competities, georganiseerd door Voetbal Vlaanderen, voor het seizoen 2020-2021.

Wat als een speler of speelster, een trainer, een bestuurder of een scheidsrechter getroffen wordt door covid19, en hij of zij in quarantaine moet. Wat zijn de gevolgen voor de competitie en welke maatregelen moet een persoon of club in dat geval ondernemen?

Bekijk dit uitgebreide protocol dat in een pdf-file werd gegoten, en waarin ook alle links naar verder informatie staan.
Die file kan u best downloaden en/of bewaren. Klik HIER.

Hopelijk krijgt de competitie 2020-2021 een "normaal" verloop en strooit het beruchte virus geen roet in het eten. Mocht dat toch gebeuren, dan zal de Voetbalbond jammer genoeg de nodige maatregelen moeten nemen. Lees er alles over op onze website, via "Provinciaal-Allerlei-Stopzetting Competitie". Of klik HIER.

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiŽle nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen (reeksen waarvan de naam vermeld wordt met ** zijn nog niet beschikbaar). U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen".
Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geÔnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via een klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiŽle wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciŽren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, en volgens de officiŽle parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, en heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet. Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien". Of klik rechtstreeks HIER.

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).