Nieuws
Update: gisteren om 18:20u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Hou je van voetbal?
Hou je ervan om beslissingen te nemen?
Beschik je over tal van leiderskwaliteiten?

Aarzel dan niet langer...
Word scheidsrechter!
Want zonder scheidsrechters, geen voetbal!

Meer info via www.belgianfootball.be
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
www.voetbalexpress.be
Alle competitiekalenders,
uitslagen en klassementen
via Smartphone, Tablet & iPad
Laatste update: gisteren om 18:20u
Nieuws
DE STOOT VAN DE DAG!
Maandag 23 september 2019

"Jongens moeten leren samen te bewegen op het juiste moment, de juiste timing te kiezen en alle principes te doorlopen. Zowel verdedigend als aanvallend."

Philippe Clément

ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN !
PROVINCIALE WEDSTRIJDEN ANTWERPEN
Zondag 22 september 2019

De uitslagen, klassementen, periodeklassementen én statistieken van de Antwerpse provinciale reeksen staan online.

U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

Een overzicht van alle uitslagen per reeks ziet u op de aparte pagina Provinciale Speeldag.
Alle klassementen van de provinciale reeksen (heren en dames) worden vermeld op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

Alle suggesties om op maandagochtend een wedstrijd uit te kiezen voor de "Klapper van de Week" zijn welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur. Klik hier.

RECREATIEF VOETBAL - ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN
Zondag 22 september 2019

Alle uitslagen, klassementen, periodeklassementen én statistieken van alle Antwerpse reeksen Recreatief Voetbal dames en heren staan online.

Zie de aparte reekspagina's, of ga via de algemene link naar de "Hoofdpagina Recreatief Voetbal" onder de button "Provinciaal-1e Provinciale-Recreatief-Hoofdpagina !".

U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

De klassementen van de recreatieve reeksen (heren en dames) worden eveneens vermeld op de aparte verzamelpagina Alle Actuele Klassementen.

VROUWENVOETBAL PROVINCIE ANTWERPEN
ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN
Zaterdag 21 september 2019

De uitslagen, klassementen en statistieken van het provinciale vrouwenvoetbal staan online.

U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

Het algemeen klassement van alle provinciale vrouwenreeksen wordt samengevat op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 19 september 2019

Elke donderdagochtend rond 10 uur kiezen we de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Deze rubriek heeft een aparte pagina, ook te vinden onder de button "Extra - Allerlei".

De "Drie op een Rij" van deze week zijn Arnout Koeck, Rik Rommes en Rob Van Hoof.
Klik op "Drie op een Rij".

RECREATIEF VOETBAL - BEKER VAN ANTWERPEN
Woensdag 18 en donderdag 19 september 2019

Op woensdag en donderdag werden er in het Recreatief Voetbal wedstrijden gespeeld in de "Beker van Antwerpen". Bij de heren waren dat de 16e finales, en bij de dames waren dat de 8e finales.

U vindt de schema's op onze pagina "Provinciaal-Beker van Antwerpen-Recrea BVA Heren en Dames".
Klik rechtstreeks voor de uitslagen van de 8e finales dames en van de 16e finales heren.

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - WEKELIJKSE VERGADERING
Woensdag 18 september 2019

Voor het verslag in pdf-formaat van de "beslissende" wekelijkse vergadering van het Provinciaal Comité en/of het Tuchtcomité van 12 september in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs, zoals vermeld in "Sportleven" op de website van de KBVB (c), klik HIER.

Zie ook het overzicht van alle verslagen op onze pagina  Provinciaal Comite.

DE CROKY CUP - DE 16e FINALES
Dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 september 2019

Op 24, 25 en 26 september worden de 16e finales gespeeld van de "Croky Cup". Bij een gelijke stand na 90 minuten volgen er verlengingen en eventueel strafschoppen.

Bekijk de wedstrijden op onze pagina "Nationaal-Beker van Belgie-Hoofdpagina Croky Cup". Klik hier.

NATIONALE VROUWEN - BEKER VAN BELGIE
Zaterdag 28 en zondag 29 september 2019

Op zaterdag 28 en zondag 29 september wordt speeldag 4 afgewerkt van de Beker van België bij de vrouwen. Dat schema kan u bekijken op onze pagina "Nationaal-Beker van België-Nationale Beker Dames", of klik rechtstreeks hier.

DE KLAPPER VAN DE WEEK !
Maandag 16 september 2019

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" bestempeld mag worden.

Voor de "Klapper van de Week" van 16 september, klik hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ?

In de afgelopen seizoenen stuurden een aantal clubmensen en supporters ons, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS.

We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zoveel en zo snel mogelijk uitslagen via SMS binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent", tweede jaargang. Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club één of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS doorsturen.

Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, laat het ons even weten via mail. Klik HIER of stuur een mail via info@voetbalexpress.be.

(in het kader van de GDPR privacy-regeling: wij leggen géén databank aan met persoonlijke gegevens)

EEN NIEUWE VOETBALEXPRESS SPONSOR !SportChain.com
Woensdag 4 september 2019

Vandaag mogen we bij "Voetbalexpress" een nieuwe sponsor/donateur verwelkomen. Dat is "www.sportchain.com" en, zoals altijd bij een nieuwe donateur, stellen we die in het kort even voor.

"SportChain.com" is de site van een vrij groot bedrijf dat werkt als online "Sports Travel Platform" (niet als reisbureau) waar er door sportclubs en -teams rechtstreeks een verblijf geboekt kan worden bij wedstrijden of trainingskampen in heel Europa, Bermuda, de Emiraten, Marokko en de USA.

Zowel teams als individuele personen kunnen rechtstreeks en volgens het gewenste budget en op basis van datum en aantal personen een toepasselijke sportbestemming en hotel kiezen. Bovendien kan men via "SportChain" ook meteen zelf het gewenste hotel contacteren en boeken.

Wil je jouw trainingskamp boeken via SportChain? Vul jouw gewenste budget in, gewenste datum en aantal personen en vind de geschikte sportbestemming voor jouw team!

Kies uit meer dan 125 bestemmingen wereldwijd om je voetbalstage te boeken. Prijzen ontvang je direct van het hotel. Binnen enkele kliks heb je een offerte voor je voetbalstage. Boek zelf je voetbalstage!

Het doel van SportChain is tenslotte om sportreizen zo makkelijk en goedkoop mogelijk te maken. Ga naar www.SportChain.com en zoek jouw bestemming!

Heeft u ook interesse om voor een éénmalig bedrag en onbeperkt in tijd sponsor/donateur te worden van "Voetbalexpress", mail ons dan via VBE-website-promo, of stuur een bericht via onze pagina Contact. Zie ook de pagina Sponsors.

VROUWEN - BEKER VAN ANTWERPEN - VIERDE SPEELDAG
Zaterdag 31 augustus 2018

In de "Beker van Antwerpen" bij de vrouwenploegen werd op zaterdag 31 augustus de vierde en laatste speeldag afgewerkt.

Voor het schema en de uitslagen, zie de aparte pagina's via "Provinciaal-Beker van Antwerpen". De eerste twee in het eindklassement van elke groep plaatsen zich automatisch voor de kwartfinales.

Het klassement van de vier groepen kan u ook zien op onze verzamelpagina, te vinden via "Provinciaal-Beker van Antwerpen-Klassementen".

Voor het schema van de kwartfinales, klik hier.

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN
OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)
Zaterdag 20 juli 2019

Om op Belgianfootball.be (c), de vernieuwde website van de KBVB, alle officiële nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen. U ziet die pagina onder de naam "Kampioenschappen" via de button "Extra-Belgianfootball-Links". Of klik rechtstreeks HIER.

Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

WORD SCHEIDSRECHTER - 2019 - DE AFFICHE

Voetbal Vlaanderen zette een nieuwe actie op poten onder de titel "Word Scheidsrechter, want zonder scheidsrechter geen voetbal", in samenwerking met het Bureau Arbitrage Antwerpen (BAA) en alle provinciale bonden.

Voor de affiche in pdf, ook af te printen en op te hangen in de kantine, klik HIER

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de KBVB-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geïnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Op verzoek van Wilfried Rombouts, die zich via het Bureau Arbitrage volop inzet bij dit project, sluiten wij van "Voetbalexpress" ons graag aan bij het verder bekendmaken van deze actie.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover méér inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", de Voetbalfederatie Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de KBVB weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via één klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de KBVB-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, en volgens de officiële parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, en heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet.

Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien".
Of klik rechtstreeks HIER.


Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB (c).