Nieuws
Update: vandaag om 10:34u
Nieuws
Laatste update: vandaag om 10:34u
Een concept van ABC-Groep
IT-Consultancy
www.itmoov.be
Meer info...
Tafelvoetbal - Fitness - Biljart -
Darts - Speeltafels - Boxers - enz.
www.qualitygames.be
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG!
Woensdag 8 april 2020

"Michael Verschueren wilde me graag terug als adviseur. Ik zei dat ik eerst met Marc Coucke wilde spreken, want ik wou hem zeggen dat hij tijdens de rust niet in de kleedkamer mocht komen of de polonaise moest beginnen te dansen. Nadien heb ik niets meer gehoord."

Jan Boskamp

DE VBE VOETBALCARTOONS IN DE VERLENGING - VANAF ZATERDAG 4 APRIL 2020 TOT...

Na de eerste reeks dagelijkse voetbalcartoons, getekend door webmaster Axel, zijn we nu begonnen aan een hele rij nieuwe maar tijdloze cartoons, waarbij er zelfs klassiekers uit de jaren zestig bij zijn. We legden al een flinke voorraad aan en kregen daarbij hulp van het internet en van een paar bezoekers. Dat gaf ons ineens ook inspiratie om ook u mee in te schakelen.

Bent u creatief en kunt u goed tekenen, dan kan u ons één of méér cartoons of tekeningen doormailen die een gezegde of begrip uit het voetbal voorstellen. Stuur uw cartoons of ingescande tekeningen per e-mail door naar Voetbalexpress - Mijn Voetbalcartoon(s).
We vermelden daar trouwens eventueel graag uw naam bij indien u dat wenst. Alvast bedankt !

We zetten elke dag in de loop van de voormiddag een nieuwe cartoon op deze pagina. De juiste oplossing ziet u telkens de volgende dag.

* Dit is Cartoon 25. Wat wordt hier uitgebeeld ?

VBE Cartoon 25


*** De oplossing van de cartoon van gisteren was "Een vrije trap".

VBE Cartoon 24

Een overzicht van alle cartoons ziet u op de aparte pagina "Cartoons 2020". Daar zetten we elke dag de vorige cartoon bij, maar zonder de oplossing, zodat u eventueel nog wat kunt zoeken. Klik HIER.

ASV GEEL EN HET PROVINCIALE VOETBAL - DINSDAG 7 APRIL 2020

In eerste instantie werd de aanvraag van ASV Geel voor de licentie in het amateurvoetbal geweigerd. De club ging daartegen in beroep maar het is nog afwachten of deze zaak een goed einde kent voor de traditieclub, ooit nog uitkomend in 1e nationale. Volgens de geschreven pers (GVA) situeren de huidige problemen zich vooral op financieel vlak.

We kregen al verscheidene vragen hoe dat zit in verband met de eventuele gevolgen voor de provinciale reeksen, en wat dan de mogelijke scenario's zijn. We proberen dat in het kort (en onder voorbehoud) op een rijtje te zetten.
- Indien de club de problemen opgelost krijgt en ook de licentie krijgt voor de amateurreeksen, dan blijft de situatie in de provinciale reeksen zoals ze nu is.
- Indien de club de problemen opgelost krijgt maar de licentie voor de amateurreeksen definitief niet krijgt, dan wordt ASV Geel terug naar 1e provinciale gezet en stijgt Berlaar Heikant naar de 3e amateurs.
- Indien de club geen enkele van de problemen opgelost krijgt en in vereffening gaat, en/of eventueel onder een nieuwe benaming een herstart maakt in 4e provinciale, dan is er in elk van de provinciale reeksen een extra stijger. Dan stijgt Berlaar Heikant naar de 3e amateurs, KSK Kalmthout naar 1e provinciale, Sporting Tisselt naar 2e provinciale en KFC Lint naar 3e provinciale.

We hopen vooral voor de vele jeugdspelers en -spelertjes van ASV Geel dat zij alvast kunnen blijven voetballen, want voor hen zou het wel erg vervelend worden indien dat bij hun huidige club zou wegvallen.

NIEUWS UIT.... DE AFDELING "PROVINCIALE TRANSFERS"

Traditiegetrouw besteden we ook dit jaar aandacht aan de provinciale transfers. De doorgemailde transfernieuwtjes worden vermeld op de aparte pagina "Provinciaal - Allerlei - Prov. Transfernieuws". De links naar de transferberichten worden minimaal tien dagen vermeld op deze nieuwspagina.

Zie de meest recente berichten over (klik op) : SV Aartselaar, FC Alberta Schilde, Rapid Leest, Vlimmeren Sport, Zandvliet Sport, Berlaar-Heikant (update), KSK Sint-Amands, K Reet SK, K Merksplas SK, VC Mortsel OG, Kalfort Puursica en K Brecht SK.

Mail ons via ons redactie-adres info@voetbalexpress.be of het e-mailadres van onze eindredacteur: tonnypr@skynet.be.
We verzoeken wel om de namenlijsten door te sturen met de "normale" benamingen, dus EERST DE VOORNAAM VAN DE SPELER, EN DAN DE ACHTERNAAM. De verwerking gebeurt dan sneller. Voor u misschien wat meer werk, voor ons wat minder.
! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, klik HIER.

DE VBE VOETBALCARTOONS - VAN ZONDAG 15 MAART TOT EN MET VRIJDAG 3 APRIL 2020

Van 15 maart tot 3 april kon u op onze website elke dag een voetbalcartoon bekijken. Die werden getekend door webmaster Axel.
We gaan die dagelijkse cartoons in deze voetballoze periode nog een aantal weken verder zetten. Dat zullen geen tekeningen zijn van Axel, want wegens drukke beroepsbezigheden zit dat er niet in, zodat we een andere oplossing hebben gezocht én gevonden. Zie hierboven op deze pagina.

DE EINDKLASSEMENTEN - WOENSDAG 1 APRIL 2020

Alle "herberekende" eindklassementen staan vanaf nu online, zowel op onze provinciale als nationale reekspagina's, en dat geldt voor alle heren- en damesreeksen.

Wat de stijgers en dalers in al die reeksen betreft zullen we nog wat geduld moeten hebben. We wachten wat dat betreft in deze onzekere tijden rustig af, want niemand kan voorspellen wat de gevolgen gaan zijn van de huidige crisis, waarin de gezondheid absoluut voorop staat.

Dat neemt niet weg dat we onze website elke dag zullen actualiseren, en we hebben nog wel een aantal ideeën waarbij ook u eventueel gaat kunnen bijdragen. Daarover eind deze week meer.

Blijf intussen zoals gevraagd fysiek afstand houden en volg alle instructies op, want niemand, maar ook niemand is virusveilig. Hopelijk kunnen we zo ook volgend seizoen verder gaan met "Voetbalexpress" en met ons normale leven.
Hou je gezond en wees alert. Tonny en Axel.

DE EINDKLASSEMENTEN - STIJGERS - DINSDAG 31 MAART 2020

Het is momenteel natuurlijk niet het belangrijkste, maar nu de eerste storm in het provinciale voetbal een beetje is gaan liggen blikken we even terug op de beslissingen die de voetbalbond en Voetbal Vlaanderen op vrijdag 27 maart namen, en we verduidelijken daarbij nog een paar dingen wat de berekeningen betreft.

* Een eerste berekening was om de actuele klassementen op datum van 12 maart in de reeksen "gelijk" te trekken. Voor ploegen die een verschillend aantal wedstrijden speelden werden de punten herberekend naar het meest aantal wedstrijden in hun reeks, wat voor sommige ploegen teleurstellend uitdraaide.

Die herberekende eindklassering kon u al zien via een door de Voetbalbond gepubliceerd pdf-document. We hebben al die herberekende provinciale klassementen, naast de stand van 12 maart, ook op onze reekspagina's gezet, ook van de provinciale vrouwenreeksen en van de recreatieve heren- en damesreeksen.

* De tweede berekening was om één vergelijkende klassering te maken per afdeling, om de stijgers te bepalen in 2e, 3e en 4e. Hier werden de ploegen die net na de kampioenen eindigden op één lijst gezet en vergeleken, aan de hand van zeven parameters, waarbij vooral de eerste belangrijke vier (punten, gewonnen wedstrijden, doelsaldo en gemaakte goals) voor de volgorde zorgden.

De parameters werden herberekend aan de hand van het meeste aantal gespeelde wedstrijden per afdeling: 26 in 2e provinciale, 27 in 3e provinciale en 28 in 4e provinciale. Ook hier waren er wat vreugdesprongen en teleurstellingen, maar het reglement besliste. Voor sommige clubs kan een eventuele fusie of schrapping in de hogere reeksen alsnog de promotie betekenen, maar dat is af te wachten. Zo krijgt ASV Geel geen licentie voor 2e en 3e amateurs en dan zou de club naar 1e provinciale zakken. Indien dit alles ook in beroep bevestigd wordt stijgt Berlaar Heikant naar 3e amateurs.

U kan het uiteindelijke resultaat van die drie afdelingen bekijken in een pdf-document. De volgorde wordt bepaald volgens de punten, gewonnen wedstrijden, doelsaldo en gemaakte goals (alles in rood). Klik hier.

KAMPIOENEN, STIJGERS EN DALERS IN DE PROVINCIALE REEKSEN - ZATERDAG 28 MAART 2020

De Voetbalbond, de corona-crisiscel, Voetbal Vlaanderen en de Franstalige bond ACFF hebben besloten dat alle competities vanaf de amateurreeksen tot de provinciale afdelingen definititief niet worden hervat, en dat de kampioenen, stijgers en dalers bepaald worden volgens de klasseringen van 12 maart 2020.

Voor de berekening van de eindcijfers (behaalde punten, aantal gewonnen wedstrijden, doelsaldo, doelpunten voor) gebruikte men deze formule: het hoogste aantal gespeelde wedstrijden in een reeks, gedeeld door de effectieve aantallen, afgerond tot op 2 decimalen (die lijst ziet u HIER). Zo kunnen we al die ploegen op een rij zetten, al zouden eventuele fusies of schrappingen achteraf hun invloed nog kunnen hebben.

* 1e Provinciale: kampioen KFC Lille stijgt naar de 3e amateurs, samen met Racing Mechelen (omdat Vosselaar naar 1e provinciale zakt wegens het niet-aanvragen van een licentie voor 3e amateurs) en FC De Kempen A.
- VC Herentals, 's Gravenwezel-Schilde A, Hoboken A en Sint Dimpna A degraderen.
* 2e Provinciale A: enkel kampioen Rapid Leest promoveert.
- Achterbroek, Sporting Burcht en Turk Sport degraderen.
* 2e Provinciale B: kampioen KFC Bevel promoveert, samen met KFC Ranst A, BSK Retie en OG Vorselaar.
- White Star, Laakdal en Schriek degraderen.
* 3e Provinciale A : kampioen Ekeren FC promoveert, samen met Zandvliet Sport en Minderhout VV.
- Brecht, Pulle, Meerle en Borsbeek degraderen.
* 3e Provinciale B : enkel kampioen KV Bonheiden promoveert.
- Leest United, Hombeek, Hove en Nielse degraderen.
* 3e Provinciale C : kampioen Arendonk Sport promoveert, samen met Zwaluwen Olmen en FC Zwaneven.
- KFC Mol, Herenthout en Gierle degraderen.
Er zijn (afgaande op de huidige situatie) in totaal 12 stijgers in 4e provinciale.
* 4e Provinciale A : kampioen Gooreind VV en Excelsior Essen promoveren.
* 4e Provinciale B : kampioen KFCV Wintam, Oxford Hemiksem en VVH Lippelo promoveren.
* 4e Provinciale C : kampioen BO Beerzel promoveert.
* 4e Provinciale D : kampioen FC Punt-Larum, FC Netezonen en Blauwvoet Oevel promoveren.
* 4e Provinciale E : kampioen FC De Kempen B, KFC Halle en KSK Oosthoven promoveren.
- Zie ook de verzamelpagina "Kampioenen, promotie-degradatie" via "Provinciaal-Allerlei-Promotie Degradatie".

!!! Hoe zit dat in 3e en 4e provinciale, in verband met het bepalen van stijgers (niet kampioenen) en dalers ?
- In 3e provinciale A was er een maximum van 27 gespeelde wedstrijden, in 3e B was dat 26 en in 3e C was dat 25. De uiteindelijke berekening is: het aantal werkelijk behaalde punten, gedeeld door het aantal werkelijk gespeelde wedstrijden, maal het maximum aantal gespeelde wedstrijden in derde provinciale.
Als voorbeeld nemen we KFC Poppel uit 3e provinciale A: 47 punten, 25 wedstrijden. De berekening: 47:25 = 1,88 x 27 = 50,76.

- In 4e provinciale werden er maximum 28 wedstrijden gespeeld (in 4e C). Als voorbeeld nemen we Oxford Hemiksem uit 4e provinciale B: 65 punten, 25 wedstrijden. Berekening: 65:25 = 2,60 x 28 = 72,80.

HET CORONAVIRUS LEGT DE VOETBALCOMPETITIES STIL ! - VRIJDAG 27 MAART 2020

De Voetbalbond, de corona crisiscel, Voetbal Vlaanderen en de Franstalige bond ACFF hebben besloten dat alle competities vanaf de amateurreeksen tot en met de provinciale afdelingen definitief NIET WORDEN HERVAT !

De klasseringen van 12 maart worden als definitief eindklassement beschouwd. We kregen ook al die klassementen binnen, Voor de berekening van de eindcijfers (aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, doelpunten voor, doelpunten tegen en behaalde punten) gebruikte men deze formule: het hoogste aantal gespeelde wedstrijden in een reeks, gedeeld door de effectieve aantallen (wedstrijden gewonnen, verloren, gelijk, doelpunten voor en tegen, behaalde punten) afgerond op 2 decimalen.

U ziet de eindklassementen van de provinciale heren in een pdf-file. Klik HIER. Lees ook de officiële beslissing via een pdf-document van de RBFA (c). Klik HIER.

Wat dit alles betekent voor promotie en degradatie : de kampioenen, stijgers en dalers worden bepaald op basis van de huidige rangschikking. Daarbij worden de eindklassementen van de verschillende reeksen van een bepaalde afdeling naast mekaar gelegd, OOK in de reeksen van 2e en 3e amateurs. De ploegen met de meeste punten na de kampioen stijgen naar een hogere reeks, volgens de normale procedure wat het aantal stijgers betreft. Er is ook geen eindronde voor de winnaars van een periodekampioenschap.

HET EK 2020 EN HET VROUWEN EK 2021 UITGESTELD !! - DINSDAG 17 MAART 2020

* Het EK 2020 tornooi zou plaatsvinden tussen 12 juni en 12 juli 2020, maar vanwege de corona-crisis wordt dat EK pas in 2021 gespeeld, van vrijdag 11 juni tot en met zondag 11 juli 2021.
* Het vrouwen EK-2021, dat in juli 2021 in Engeland zou gespeeld worden, zal waarschijnlijk verhuizen naar de zomer van 2022.

De finales van de Europa League en de Champions League verschuiven naar eind juni van dit jaar. En wat het verdere verloop van de Belgische profcompetities 1A en 1B betreft, daar is de Pro League diverse scenario’s aan het uitwerken.

We wachten ook nog af wat er gaat gebeuren met de provinciale competitie- en eindrondewedstrijden. Daarover is er op donderdag 26 maart een eerste vergadering gepland van "Voetbal Vlaanderen".
(bron = UEFA en RBFA)

CURSUS "REFEREE IN ONE DAY" - ZATERDAG 16 MEI 2020

Het Bureau Arbitrage Antwerpen organiseert in samenwerking met Berchem Sport op zaterdag 16 mei een cursus "Referee in 1 Day".
Ben je minstens 15 jaar of word je 15 jaar voor 1 september 2020, en heb je reeds enige ervaring als clubscheidsrechter of gelegenheidsscheidsrechter, dan kan je gratis deelnemen aan deze één-daagse opleiding tot scheidsrechter.

Als scheidsrechter krijg je een vergoeding van 22 euro per wedstrijd, plus verplaatsingskosten en een persoonlijke scheidsrechterskaart die je gratis toegang geeft tot alle wedstrijden op Belgische bodem. En voor iemand die zelf voetbalt: als scheidsrechter mag je gewoon blijven voetballen. Schrijf in via een email naar psc.foot.antwerpen@voetbalvlaanderen.be met de vermelding "Ref1day".

DE UEFA NATIONS LEAGUE - ALLE WEDSTRIJDSCHEMA'S - DONDERDAG 5 MAART 2020

Logo UEFA Nations League Op dinsdag 3 maart werd in Amsterdam de loting verricht van de "Nations League" - voorrondes,
editie 2020-2021. Het eerste tornooi werd gewonnen door Portugal.

Er zijn in totaal 55 landen die in vier "Leagues" worden ingedeeld. De Rode Duivels" komen uit in League A
groep 2, samen met Engeland, Denemarken en IJsland.

Net als bij de eerste editie krijgen alle Leagues en groepen een aparte pagina op "Voetbalexpress" met de kalender, het klassement en de statistieken per groep. Bekijk alle gegevens op onze hoofdpagina "Nationaal-Rode Duivels-Nations League 2020-2021". Of klik hier.

Via de buttons onder "Nationaal-Rode Duivels" kan u ook rechtstreeks klikken naar de webpagina van "League A-Groep 2" waarin België uitkomt, en ook naar de pagina "Matchday 2020-2021" waarop een volledige chronologische kalender vermeld staat, die u ook kan afprinten.

HET SEIZOEN 2020-2021 - NOTEER !!

Het duurt nog lang, maar noteer alvast enkele datums in verband met volgend seizoen 2020-2021.
* De datums voor de wedstrijden in de Beker van Antwerpen (heren) zijn de zaterdagen 1, 8, 15 en 22 augustus (de datum voor een mogelijk bijkomende speeldag voor ploegen in reeksen met 17 clubs is woensdag 19 augustus 2020).
* De provinciale herencompetitie start op zaterdag en zondag 29 en 30 augustus.
* In (eventuele) reeksen met 17 ploegen start de competitie op zaterdag 22 en zondag 23 augustus. In dat geval is de tweede speeldag voor woensdag 26 augustus.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ?

In de afgelopen seizoenen stuurden een aantal clubmensen en supporters ons, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS.

We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zoveel en zo snel mogelijk uitslagen via SMS binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent", tweede jaargang. Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club één of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS doorsturen.

Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, laat het ons even weten via mail. Klik HIER of stuur een mail via info@voetbalexpress.be.

(in het kader van de GDPR privacy-regeling: wij leggen géén databank aan met persoonlijke gegevens)

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de vernieuwde website van de RBFA, alle officiële nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen. U ziet die pagina onder de naam "Kampioenschappen" via de button "Extra-Belgianfootball-Links". Of klik rechtstreeks HIER.

Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geïnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via één klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover méér inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, en volgens de officiële parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, en heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet.

Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien".
Of klik rechtstreeks HIER.

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).