Nieuws
Update: vandaag om 10:32u
Nieuws
Laatste update: vandaag om 10:32u
Reizen naar Sportevents
www.travel2sports.be
Meer info...
Schoonheidsinstituut
Winterdreef 23, Oud Turnhout
www.naturelle.be
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG!
Donderdag 6 augustus 2020

"Niettegenstaande de Pro League een belangenvereniging zou moeten zijn, is zij verworden tot een belangentegenstelling."

Vincent Mannaert, algemeen manager Club Brugge

DE PROVINCIALE REEKSEN - DE CROKY CUP - CORONA - ENZOVOORT - DONDERDAG 6 AUGUSTUS

"Het virus" zorgt ook op voetbalgebied voor ongeziene maatregelen en gevolgen, en we zijn er zeker van dat de aanloop naar een nieuw voetbalseizoen in België nog nooit zo onverwacht en vooral chaotisch verliep. We gaan alles eens rustig op een rij proberen te zetten, al blijft een volledige schorsing van alle competities van hoog tot laag nog altijd een niet onmogelijk (horror)scenario.

Wat is er momenteel (zo goed als) zeker, waarschijnlijk of nog niet zeker ? Hebt u even tijd ?
- Wat zeker is: de vrijgekomen plaats in 1e Nationale wordt, na het doorschuiven van Lierse K naar de Proximus League, officieel ingenomen door Mandel United (Izegem-Ingemunster), maar RAAL La Louvière beraadt zich over gerechtelijke stappen omdat het van de drie kandidaat-stijgers (RAAL, Mandel en Bocholt) de beste eindcijfers had.
- Ook zeker is de promotie van RFC Wetteren naar de 2e afdeling VV-A, waar het de plaats van Mandel United kan innemen.
- KFC Nijlen zal zeker stijgen naar de 3e afdeling VV-B, maar daar zal waarschijnlijk een nieuwe samenstelling nodig zijn, want dan moet er een ploeg van de eerder opgestelde B-reeks naar de A-reeks verhuizen. Of zal de B-reeks 17 ploegen tellen en de A-reeks 15 ? We verwachten dat niet...
- In 1e provinciale neemt KSK Kalmthout de plaats in van KFC Nijlen. Hier is de aanpassing dus vrij eenvoudig, maar misschien moet er hier en daar nog geschoven worden in de nieuwe kalender.
- In 2e provinciale, waaruit Kalmthout dus verdwijnt, komt Tisselt erbij. Gezien de geografische ligging zullen de reeksen 2e A en B ons inziens herbekeken moeten worden, want Kalmthout ligt bovenaan onze provincie en Tisselt onderaan. Daarom denken we dat er daar mogelijk een herverdeling van de reeksen zal zijn, en dat nu ook nog andere clubs waarschijnlijk hun stem zullen laten horen, omdat ze niet onverdeeld gelukkig waren met de eerder besliste indeling.
- In 3e provinciale komt KFC Nieuwmoer erbij, wat tot gevolg heeft dat ze wegvallen uit de geplande reeks 4e provinciale A, die nu dus maar 13 ploegen zou tellen, wel iets te weinig dus. Enkel de andere geplande reeksen 4e D, E en F tellen 15 ploegen, maar hier zien we niet meteen een club die zich zou opofferen om naar de A-reeks over te stappen om ook daar opnieuw 14 ploegen te hebben. Of moeten alle zes de reeksen opnieuw worden ingedeeld ?
- Wat nog niet helemaal zeker is: de nieuwe datums van de Croky Cup, al lijkt volgens sommige bronnen de eerste speeldag nu naar zaterdag 29 en zondag 30 augustus te verhuizen. De volgende rondes zouden dan gespeeld worden op 6, 13, 20 en 27 september.
- Maar dat zou ook gevolgen kunnen hebben voor de start van de provinciale competitie, die dan mogelijk pas op 26 en 27 september zou kunnen starten, en waarbij alle andere speeldagen eveneens verder in de tijd zouden verschuiven.
- Uiteraard zouden ook de nationale competities in de 2e en 3e afdelingen VV dan wel eens diezelfde startdatum (26 en 27 september) kunnen krijgen, plus nieuwe speeldatums voor de rest van de competitie.

* Wat ook al zeker is: alle nationale afdelingen (2e en 3e VV en ACFF) en de meeste provinciale reeksen zullen een nieuwe kalender krijgen. Maar goed dat we een tijdje hebben kunnen uitrusten, want ook wij zullen er weer een hoop extra werk bij krijgen. En over de protesten van Westerlo, Virton, Roeselare, UR Namen en RAAL zullen we best nog maar even zwijgen...

We hopen in elk geval dat we via de Voetbalbond en vooral via het Provinciaal Comité op de hoogte gehouden zullen worden van alle voorstellen, reeksindelingen, wijzigingen en beslissingen, zodat we ook u van alle info kunnen blijven voorzien.

DE START VAN DE JUPILER PRO LEAGUE - ZATERDAG 8, ZONDAG 9 EN MAANDAG 10 AUGUSTUS 2020

In de "Jupiler Pro League" gaat de nieuwe competitie volgend weekend van start, dat is nu zeker. Bekijk de wedstrijden en de volledige kalender op onze pagina "Nationaal-Profvoetbal-Heren 1e Klasse A". Of klik rechtstreeks hier.

WAT BIJ EEN VERDERE HEROPFLAKKERING VAN HET CORONAVIRUS ?

Bij een voortdurende golf van coronabesmettingen (en een eventuele lockdown) zou het kunnen gebeuren dat ook de voetbalcompetitie jammer genoeg opnieuw stopgezet moeten worden.

De Vlaamse Studiecommissie, het Bestuur en de Algemene Vergadering van Voetbal Vlaanderen hebben daar rekening mee gehouden en een aantal maatregelen opgesteld, die op 15 juni goedgekeurd werden door de Algemene Vergadering van Voetbal Vlaanderen.

Lees alles over de reglementering en de eventuele maatregelen op de website van de Voetbalbond www.rbfa.be (c). Klik HIER.

JUPILER PRO LEAGUE - DE PROXIMUS LEAGUE - DE NIEUWE KALENDERS - ZATERDAG 1 AUGUSTUS 2020

De aangepaste wedstrijdkalender van het nieuwe seizoen 2020-2021 in de Jupiler Pro League, nu met 18 ploegen, is gekend. De competitie begint op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 augustus, indien er geen nieuwe affaire roet in het eten gooit...

Ook de nieuwe kalender van de Proximus League, nu met 8 ploegen, is gekend. Daar begint de competitie op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus.

U kan deze officiële kalenders van 1A en 1B bekijken in één groot pdf-bestand. Klik HIER.
De volledige wedstrijdschema's van beide afdelingen staan ook op onze reekspagina's (de datums en beginuren van 1B zijn nog niet bepaald). Zie "Nationaal-Profvoetbal-Heren 1e Klasse A" en "Nationaal-Profvoetbal-Heren 1e Klasse B".

DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE PRO LEAGUE - VRIJDAG 31 JULI 2020

Op de Algemene Vergadering van 31 juli besliste de Pro League na flink wat discussies om het eerder voorgestelde format van 16 ploegen in de Jupiler League te laten varen, en te kiezen voor 18 clubs. Dat betekent dat Waasland-Beveren in 1A blijft, dat zowel Beerschot als OH Leuven daar bij komen en dat hun promotiefinale van zondag 2 augustus dus overbodig is geworden.

* Dit werd er verder beslist.
- Zowel in het seizoen 2020-2021 als 2021-2022 wordt er in 1A gespeeld met 18 clubs, telkens met ingekorte play-offs.
- Voor die Play-offs worden de punten na 34 speeldagen opnieuw gehalveerd.
- De eerste vier spelen de "Champions Play-off" voor de titel en de belangrijkste Europese tickets.
- De nummers vijf tot en met acht spelen de "Europa League-Play-off" voor het laatste Europa League-ticket.

- Wat volgend seizoen 2020-2021 betreft: de 18e en laatste in het klassement zakt naar 1B.
- De voorlaatste speelt nog barragewedstrijden tegen de tweede in de eindstand van 1B voor een plaats in 1A. Naast de kampioen van 1B zou er dus ook nog een tweede club uit 1B kunnen promoveren naar 1A (maar reglementair kan dat niet Club Brugge B zijn).
- Binnen twee jaar, na het seizoen 2021-2022, zullen er drie (rechtstreekse) dalers zijn in 1A, waarin er dus vanaf 2022-2023 opnieuw 16 clubs in competitie zullen uitkomen, inclusief de "gewone" play-offs met de eerste zes.

* En wat met 1B in het seizoen 2020-2021?
- Daarin komen er 8 ploegen uit en er zijn geen periodekampioenschappen. De kampioen promoveert naar 1A.
- Die 8 ploegen zijn Lommel SK, KVC Westerlo, Union St. Gillis, SK Deinze, RWD Molenbeek, FC Seraing, Club NXT (U23) en Lierse Kempenzonen, dat als enige overgebleven amateurclub over een proflicentie beschikt. Die ploeg eindigde dertiende in de eerste nationale (1e amateurs) maar wordt nu "opgevist" om in 1B uit te komen.

Met deze beslissingen is de chaos in het nationale voetbal hopelijk voorbij, want er waren heel wat mensen (op alle niveau's) die deze affaire meer dan beu waren.

FINALE VAN DE CROKY CUP 2019-2020 - RETURNWEDSTRIJD IN DE PROXIMUS LEAGUE - 1 EN 2 AUGUSTUS

De finale van de "Croky Cup 2019-2020" tussen Antwerp en Club Brugge werd gespeeld op zaterdag 1 augustus (zonder publiek). Antwerp won die wedstrijd met 1 - 0 en plaatst zich zo voor de groepsfase van de Europa League, terwijl Sporting Charleroi uitkomt in de derde voorronde van de Europa League.

De return van de "overbodige" promotiefinale in 1B tussen Beerschot (dat de heenmatch met 1 - 0 won) en OH Leuven werd gespeeld op zondag 2 augustus. Beerschot won deze wedstrijd met 1 - 4 en is kampioen van de Proximus League 2019-2020.

PROVINCIE ANTWERPEN - VOETBAL-LOCKDOWN IN AUGUSTUS - WOENSDAG 29 JULI 2020

Wat we al in april vreesden komt nu ook uit: geen voetbal in onze provincie tot (voorlopig) dinsdag 25 augustus.
Dat is een zoveelste streep door de rekening van degenen die zich in de voorbije weken en maanden naar alle voorschriften schikten, en uitkeken naar het nieuwe voetbalseizoen.

** Het Bestuur van "Voetbal Vlaanderen" kwam op dinsdag 28 juli in spoedzitting bijeen, en daar werden een aantal ingrijpende beslissingen genomen voor de periode van 29 juli tot en met 25 augustus. We zetten een aantal zaken daaruit even op een rijtje.

- Voor seniores (vrouwen en mannen) mogen geen officiële competitiewedstrijden, bekerwedstrijden of vriendenwedstrijden gespeeld worden in het veldvoetbal, futsal en minivoetbal.
- Het provinciale "Beker van Antwerpen" tornooi wordt voor het seizoen 2020-2021 definitief geannuleerd.
- De eerste vijf speeldagen van de Croky Cup-bekercompetitie bij de mannen worden tot nader order uitgesteld.
- In de nationale bekercompetitie bij de vrouwen worden de eerste drie speeldagen uitgesteld.
- De start van de provinciale competitie (normaal voorzien op 5 en 6 september) wordt uitgesteld, en er zal later gezocht worden naar vrije datums om de uitgestelde wedstrijden in te halen.
>> Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Voetbal Vlaanderen en de facebookpagina van het PC Antwerpen.

Het voetbaljaar 2020 is dus nu al een "ramp" voor vele clubs, bestuursleden, medewerkers, volgers en supporters, maar ons inziens is het dat nog meer voor alle corona-slachtoffers en hun familie en vrienden. We willen hier niemand echt met de vinger wijzen, maar zoals zo vaak zijn zij die de vorige maanden alle regels hebben gevolgd de dupe van degenen die misschien wel vonden dat iedereen moest luisteren behalve zijzelf, en die zo herhaaldelijk alle regels aan hun laars lapten.

* Ook uw "Voetbalexpress" eindredacteur is zoals zovelen teleurgesteld in de ravage die het coronavirus ook op voetbalgebied veroorzaakt heeft. Ons uitgangspunt, sinds 1 januari 2012, was en blijft het provinciale voetbal Antwerpen, maar we kunnen onze hobby momenteel maar erg beperkt uitoefenen.
** Tot slot hopen we niet dat ook de provinciale competitie 2020-2021 geschrapt zal worden, want als daar definitief een punt achter gezet zou worden, dan zouden we eveneens serieus moeten overwegen om dat jammer genoeg ook voor "Voetbalexpress" te doen.


We blijven echter hoopvol, al kan enkel door ieders inzet en motivatie ons dagelijks leven beter worden.

DE RESTERENDE KALENDERS IN NATIONALE - VRIJDAG 31 JULI 2020

Op Voetbalexpress volgen we 27 provinciale en 14 nationale reeksen qua uitslagen, klassementen en statistieken. Van die 41 in totaal hebben we er al 37 online gezet. We wachten dus nog op de bekendmaking van de kalenders van de vier resterende (nationale) reeksen: 1e Nationale en de drie ACFF-reeksen (division 2, 3A en 3B).

Het uitblijven van die kalenders hing ondermeer samen met de perikelen rond het BAS en de hoogste Pro-League reeksen. Nu die zaak definitief geregeld is het nog even afwachten. Wat de ACFF betreft, daar moeten de kalendermakers ook rekening houden met het verbod van de lokale overheden in Charleroi en Luik.

Daar geldt immers het verbod dat Sporting Charleroi (JPL) en Olympic Charleroi (1e nationale) niet in hetzelfde weekend thuis mogen spelen, en hetzelfde geldt in Luik voor Standard Luik (JPL) en RFC Luik (1e nationale). Bovendien kreeg RW Walhain de bevestiging dat het geen licentie krijgt voor division 3. De club zou in evocatie gaan, met de nodige vertragingen tot gevolg. En als klap op de vuurpijl stapt Virton (wegens licentieweigering teruggezet van 1B naar division 2 ACFF) naar de rechtbank.

Zo blijft het dus wachten voor de 15 (misschien later 16) ploegen uit 1e Nationale (Roeselare, Winkel Sport, Dender, Francs Borains, La Louvière Centre, Olympic Charleroi, Rupel Boom, Heist, Dessel, Thes Sport, Patro MM, Visé, FC Luik, Tienen en Knokke) waar de competitie op 12 en 13 september zou moeten beginnen.

NATIONAAL VROUWENVOETBAL - ALLE KALENDERS - ZATERDAG 25 JULI 2020

De kalenders van de Women's Super League en van de Vrouwenreeksen 1e Nationale, 2e Nationale A en B werden op vrijdag 24 juli bekendgemaakt en staan nu online. Bekijk de wedstrijdschema's op onze aparte reekspagina's via de button "Nationaal-Vrouwen Nationaal".

U kan alle kalenders bij de nationale vrouwen ook bekijken in (klik op) excel/ods of in pdf.

DE PROVINCIALE WEDSTRIJDKALENDERS - VRIJDAG 10 JULI 2020

Alle nieuwe provinciale kalenders van de eerste ploegen heren en dames, zowel competitief als recreatief, staan op onze reekspagina's. We hebben van al die kalenders ook een pdf en een excel/ods versie gemaakt. Hieronder ziet u de rechtstreekse links.

* Voor de kalenders bij de heren, van 1e provinciale tot en met 4e provinciale F in de pdf versie, klik HIER.
Voor de excel/ods versie (bekijken en/of opslaan), klik HIER.
* Voor de kalenders bij de vrouwen, van 1e provinciale tot en met 4e provinciale, in de pdf-versie, klik HIER.
Voor de excel/ods versie (bekijken en/of opslaan), klik HIER.
* Voor de kalenders bij de recreatieve reeksen heren, in de pdf-versie, klik HIER.
Voor de excel/ods versie (bekijken en/of opslaan), klik HIER.
* Voor de kalenders bij de recreatieve reeksen dames, in de pdf-versie, klik HIER.
Voor de excel/ods versie (bekijken en/of opslaan), klik HIER.

** Zoals de vorige seizoenen hebben we de vier pdf-files met de kalenders van de competitieve en recreatieve heren- en damesploegen in één groot pdf-bestand gegoten. Die vindt u via de link "Provinciaal - Allerlei - PDF Kalenders 2020-2021. Of klik rechtstreeks HIER.

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiële nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen (reeksen waarvan de naam vermeld wordt met ** zijn nog niet beschikbaar). U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen".
Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

DE CROKY CUP - DINSDAG 30 JUNI 2020

Het nieuwe bekerseizoen start op zondag 9 augustus 2020. Ook heel wat clubs uit de provinciale afdelingen en de clubs uit de 3e Afdeling VV en ACFF komen uit in de eerste ronde.

Vanaf de tweede ronde sluiten de clubs uit de 2e Afdeling VV en ACFF aan, en vanaf speeldag drie de clubs uit de eerste Nationale (de vroegere 1e amateurklasse). Bij de vijfde ronde maken de profclubs hun intrede. Dat zijn de clubs uit 1B, en vanaf de 16e finales ook de clubs uit de Jupiler Pro League.

Dit zijn de speeldatums van de eerste vijf rondes, met rechtstreekse uitschakeling.
Ronde 1: zondag 9 augustus. Ronde 2: zondag 16 augustus. Ronde 3: zondag 23 augustus. Ronde 4: zondag 30 augustus en Ronde 5: zondag 6 september 2020.

JUPILER PRO LEAGUE - PROXIMUS LEAGUE - DE NIEUWE KALENDERS - VRIJDAG 10 JULI 2020

De wedstrijdkalender van het nieuwe seizoen 2020-2021 in de Jupiler Pro League is gekend. De competitie begint (in principe) in het weekend van vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 augustus.

MAAR... op donderdag 9 juli gooide het BAS die planning overhoop door de stelling dat de besluiten van 15 mei teruggedraaid zouden moeten worden. Dat betekent dat er opnieuw chaos is ontstaan in de Jupiler Pro League, en dat de irritatie over de beslissingen van het BAS alsmaar groter wordt, hoezeer we voor Waasland-Beveren ook hopen dat ze in 1A mogen blijven.

We hebben de JPL-kalender in elk geval op onze website gezet. Zie "Nationaal-Profvoetbal-1e Klasse A" voor de reekspagina. Of klik rechtstreeks hier.

Dat voorbehoud geldt ook voor 1B, de Proximus League. Ook deze kalender hebben we op onze website gezet. Zie "Nationaal-Profvoetbal-1e Klasse B" voor de reekspagina. Of klik rechtstreeks hier.

DE KALENDERS VAN DE 2e en 3e AFDELING VV - DINSDAG 7 JULI 2020

De kalenders van de 2e en 3e Afdelingen Voetbal Vlaanderen (de vroegere 2e en 3e amateurs) zijn bekendgemaakt.
Bekijk alle speeldagen van deze afdelingen in een pdf- of excel/ods-bestand.

Klik voor de kalender van de 2e Afdeling VV-Reeks A in excel/ods of in pdf.
Klik voor de kalender van de 2e Afdeling VV-Reeks B in excel/ods of in pdf.
Klik voor de kalender van de 3e Afdeling VV-Reeks A in excel/ods of in pdf.
Klik voor de kalender van de 3e Afdeling VV-Reeks B in excel/ods of in pdf.
>> Deze kalenders staan ook op de reekspagina's.

DE REEKSEN IN DIVISION 2 EN 3 ACFF - MAANDAG 13 JULI 2020

De ACFF-reeksen van Division 2 en 3 zijn klaar en definitief sinds 17 juni 2020. De kalenders volgen wanneer alle beslissingen in de hogere afdelingen definitief zijn.
* Division 2 ACFF (17 ploegen - definitief):
RAAL La Louviere, Waremme-Borgworm FC, Excelsior Virton, Couvin-Mariembourg, RSD Jette, US Rebecquoise, Stockay-Warfusee,
Entente Acren Lessines, RCS Verlaine, Entente Durbuy, RRC Hamoir, RFC Meux, AFC Tubeke, RFC Warnant, RUS Givry,
FC Ganshoren en Solieres Sport.

* Division 3 ACFF reeks A:
RFC Doornik, Gosselies Sports, RCS Brainois, Union Namur FLV, Stade Brainois, St-Ghislain T-H, Jeunesse Aischoise,
RUS Binche, JS Taminoise, Crossing Schaarbeek, Renaissance Mons 44, RFC Rapid Symphorinois,
Pont-A-Celles-Buzet, CS Entite Manageoise, Pays Vert Ostiches-Ath aen een zestiende ploeg die in de plaats
van RW Walhain CG zal komen. Die club kreeg geen licentie voor division 3.
* Division 3 ACFF reeks B:
RFC Hoei, FC Herstal, RAS Jodoigne, FCB Sprimont, FC Raeren-Eynatten, ES Wanze-Bas-Oha, FC Oppagne-Weris, R Aywaille FC,
Jeunesse Rochefortoise, RSC Habay La Neuve, RUS Gouvy, RRC Mormont, Marloie Sport, CS Onhaye, Stade Disonais en FC United Richelle.

HET NIEUWE RBFA-BONDSREGLEMENT - WOENSDAG 1 JULI 2020

Vanaf 1 juli 2020 is het nieuwe bondsreglement van de Voetbalbond RBFA van toepassing. Er ging aan deze update heel wat werk vooraf, en alles werd gedaan in samenwerking met de KU Leuven.

Het basisreglement (beter bekend als Boek B) is volledig geherstructureerd en onderverdeeld in elf titels volgens een nieuwe, logische opbouw en afbakening. Ook de boeken P (profvoetbal), A (ACFF - Franstalig) en V (Voetbal Vlaanderen) zijn aangepast aan het nieuwe basisreglement.

Dat betekent ook dat de meeste artikelnummers een andere structuur krijgen. Op onze pagina "Extra-Belgianfootball Links" kan u de link aanklikken naar de RBFA-Hoofdpagina (Bondsreglement - Hoofding 2020) met alle rechtstreekse links, en die naar Boek B en Boek V.

Onze pagina "Extra-Allerlei-Hoe Zit Dat?" met allerlei vragen en antwoorden kan de inhoud van sommige antwoorden verschillen met de nieuwe teksten in het reglement, maar dat gaan niet allemaal in detail uitpluizen. Of we die pagina logischerwijze beter uitschakelen zullen we in de loop van de volgende weken bekijken.

BEKER VAN ANTWERPEN 2020 - DE WEDSTRIJDSCHEMA'S

We kregen op vrijdag 12 juni de resultaten binnen van de loting van de "Beker van Antwerpen", met dank aan PC-Voorzitter Bart Timmermans.
Er werden bij de herenploegen in totaal zes groepen gemaakt: twee met telkens 24 ploegen uit 1e en 2e provinciale. en vier groepen met 3e en 4e provincialers. Daar zijn er drie groepen van 34 en één van 33.

Zoals elk jaar hebben we bij "Voetbalexpress" een aparte webpagina gemaakt voor elke groep. En we hebben ook twee aparte hoofdpagina's, één voor de heren en één voor de vrouwen.

Bekijk de hoofdpagina's en de groepspagina's via "Provinciaal - Beker van Antwerpen".
De datums zijn de zaterdagen 8, 15, 22 en 29 augustus. De deelnemers aan de eerste ronde van de "Croky Cup" (8 en 9 augustus) spelen hun eerste BVA-wedstrijd op woensdag 12 augustus.
Bij de vrouwen, waar de ploegen werden verdeeld in vier groepen, zijn dat zaterdag 22, woensdag 26 en zaterdag 29 augustus, en woensdag 2 september.

!! Ter info voor de clubbesturen: in principe is de vierde en laatste speeldag op zondag 30 augustus, omdat de jaarlijkse fysieke testen voor de scheidsrechters van het "namiddagkader" voorzien zijn op zaterdag 29 augustus, en er bijgevolg maar zeer weinig beschikbaar zullen zijn. Wijzigingen voor deze speeldag zijn enkel toegelaten naar zaterdagavond vanaf 18u30. Vrijdagavond wordt niet toegestaan.

DE UEFA NATIONS LEAGUE - ALLE WEDSTRIJDSCHEMA'S

Logo UEFA Nations League Op dinsdag 3 maart werd in Amsterdam de loting verricht van de "Nations League" - voorrondes,
editie 2020-2021. Het eerste tornooi werd gewonnen door Portugal.

Er zijn in totaal 55 landen die in vier "Leagues" worden ingedeeld. De Rode Duivels" komen uit in League A
groep 2, samen met Engeland, Denemarken en IJsland.

Net als bij de eerste editie krijgen alle Leagues en groepen een aparte pagina op "Voetbalexpress" met de kalender, het klassement en de statistieken per groep. Bekijk alle gegevens op onze hoofdpagina "Nationaal-Rode Duivels-Nations League 2020-2021". Of klik hier.

Via de buttons onder "Nationaal-Rode Duivels" kan u ook rechtstreeks klikken naar de webpagina van "League A-Groep 2" waarin België uitkomt, en ook naar de pagina "Matchday 2020-2021" waarop een volledige chronologische kalender vermeld staat, die u ook kan afprinten.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ?

In de afgelopen seizoenen stuurden een aantal clubmensen en supporters ons, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS.

We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zoveel en zo snel mogelijk uitslagen via SMS binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent", tweede jaargang. Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club een of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS doorsturen.

Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, laat het ons even weten via mail. Klik HIER of stuur een mail via info@voetbalexpress.be.

(in het kader van de GDPR privacy-regeling: wij leggen geen databank aan met persoonlijke gegevens)

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geïnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via een klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, en volgens de officiële parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, en heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet. Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien". Of klik rechtstreeks HIER.

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).