Nieuws
Update: gisteren om 12:54u
Nieuws
Laatste update: gisteren om 12:54u
De Jupiler Pro League
De NL Eredivisie &
alle Europese Competities
www.voetbaluitslagen.com
Meer info...
Voetbalwear & equipment
Dorpsstraat 102, St.Lenaarts
www.figoosport.be/nl
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG!
Dinsdag 21 januari 2020

"Je ziet in een voetbalwedstrijd meer dan twintig fitte mensen rondlopen, terwijl ze bekeken worden door miljoenen die beter zelf wat loopoefeningen zouden doen."

Jimmy Hill (populaire Engelse ex-voetbalcommentator)

DE KLAPPER VAN DE WEEK !
Maandag 20 januari 2020

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" bestempeld mag worden.

Voor de "Klapper van de Week" van 20 januari, klik hier.

ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN !
PROVINCIALE WEDSTRIJDEN ANTWERPEN
Zondag 19 januari 2020

Alle uitslagen, klassementen, periodeklassementen én statistieken van de Antwerpse provinciale reeksen staan online.

U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

Een overzicht van alle uitslagen per reeks ziet u op de aparte pagina Provinciale Speeldag.
Alle klassementen van de provinciale reeksen (heren en dames) worden vermeld op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

Afgaande op het klassement zijn dit voorlopig de kampioenen van de tweede periode: KFC Lille in 1e provinciale, Sporting Tisselt (voor 99,9%) in 3e provinciale B en Arendonk Sport (voor 99,9%) in 3e provinciale C.

RECREATIEF VOETBAL - ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN
Zondag 19 januari 2020

Alle uitslagen, klassementen, periodeklassementen én statistieken van alle Antwerpse reeksen Recreatief Voetbal dames en heren staan online.

Zie de aparte reekspagina's, of ga via de algemene link naar de "Hoofdpagina Recreatief Voetbal" onder de button "Provinciaal-1e Provinciale-Recreatief-Hoofdpagina !".

U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

De klassementen van de recreatieve reeksen (heren en dames) worden eveneens vermeld op de aparte verzamelpagina Alle Actuele Klassementen.

VROUWENVOETBAL PROVINCIE ANTWERPEN
ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN
Zaterdag 18 januari 2020

De uitslagen, klassementen en statistieken van het provinciale vrouwenvoetbal staan online.
U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.
Het algemeen klassement van alle provinciale vrouwenreeksen wordt samengevat op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

DE CROKY CUP - DE HALVE FINALES
Woensdag 22 en donderdag 23 januari 2020
Woensdag 5 en donderdag 6 februari 2020

In de Croky Cup worden op 22 en 23 januari de heenwedstrijden gespeeld van de halve finales. De terugwedstrijden zijn voor 5 en 6 februari.

Bij een gelijke stand na de heen- en terugwedstrijden volgen er verlengingen en eventueel strafschoppen. Bekijk de wedstrijden op onze pagina "Nationaal-Beker van Belgie-Hoofdpagina Croky Cup". Klik hier.

NATIONALE VROUWEN - BEKER VAN BELGIE - HALVE FINALES
Zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari worden de halve finales afgewerkt van de Beker van België bij de vrouwen. Het schema en de uitslagen kan u bekijken op onze pagina "Nationaal-Beker van België-Nationale Beker Dames", of klik rechtstreeks hier.

NIEUW !!! VOETBALEXPRESS VERSIE 4.0
Woensdag 15 januari 2020

Na onze start op 1 januari 2012, de tweede versie van mei 2013 en de derde van oktober 2015 vonden we het tijd om onze website, net na de achtste verjaardag, weer eens een complete face-lift te geven, en zo staat Voetbalexpress versie 4.0 vanaf nu online.

Daar heeft webmaster Axel ook nu weer heel wat tijd ingestoken en opnieuw een aantal van de meest moderne technieken en trends ingebouwd. Het resultaat mag er ons inziens dan ook zijn.

We laten u graag de nieuwe versie zelf ontdekken en misschien is het in het begin even wennen, maar qua ontwerp, uitzicht en gebruik is dit weer een hele stap vooruit. Ook onze mobiele site kreeg een complete upgrade die volledig met zijn tijd mee is.

Nieuw in deze versie zijn onder andere de lay-out, het lettertype, subtiele achtergronden, bredere schermen en een meer duidelijk ontwerp van speeldagen, uitslagen en klassementen.

Inhoudelijk is er niet echt zo heel veel veranderd, al kan u voortaan onder meer op elke webpagina ook helemaal onderaan een extra "at random" voetbalquote zien. Voor meer details over deze nieuwe versie, zie ook de pagina "Extra-Website-Over Voetbalexpress". Of klik hier.

Zoals altijd kan u eventuele vragen, opmerkingen (en complimentjes) doorsturen via onze pagina "Contact". Veel plezier ermee, en nog eens dank aan webmaster Axel.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 16 januari 2020

Elke donderdagochtend rond 10 uur kiezen we de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Deze rubriek heeft een aparte pagina, ook te vinden onder de button "Extra - Allerlei".

De "Drie op een Rij" van deze week zijn Jelle Hermans, Jorg De Pooter en het duo Kasper De Blieck en Mathias Van Hoyweghen.
Klik op "Drie op een Rij".

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - WEKELIJKSE VERGADERING
Woensdag 15 januari 2020

Voor het verslag in pdf-formaat van de "beslissende" wekelijkse vergadering van het Provinciaal Comité en/of het Tuchtcomité van 9 januari in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs, zoals vermeld in "Sportleven" op de website van
de RBFA (c), de "Royal Belgian Football Association", klik HIER.

Zie ook het overzicht van alle verslagen op onze pagina  Provinciaal Comite.

VOETBALEXPRESS IN 2019 - DE CIJFERS !
Woensdag 1 januari 2020

Onze website startte in primeur op 25 december 2011. De officiële première was 1 januari 2012.
In dat eerste jaar noteerden we een totaal van 66.289 bezoekers, een daggemiddelde van 181. Sindsdien gingen alle cijfers in stijgende lijn, en vooral na onze "upgrade versie 3.0" van oktober 2015 schoten ze als een raket de hoogte in.

We kregen vandaag de cijfers van het afgelopen jaar binnen.
In 2019 noteerden we in totaal 949.854 bezoeken op onze website www.voetbalexpress.be, een daggemiddelde van 2.602. Dat is een nieuw jaarrecord, en een stijging met 10,79 procent vergeleken met de 857.307 van 2018.

De drukste dag in onze geschiedenis blijft nog altijd zondag 7 mei 2017, met 10.418 bezoeken van 8.215 unieke bezoekers.

Dat was ook het drukste weekend tot nu toe: 12.590 bezoeken op zaterdag 6 plus zondag 7 mei, al kwam het weekend van 16 en 17 november 2019 daar, met 12.073 stuks, dicht bij.

Mei 2019 werd ook onze nieuwe recordmaand, met 103.866 bezoeken (van 38.877 unieke bezoekers) en een daggemiddelde van 3.350, uiteraard ook een record. Bedankt allemaal!
Zie ook onze pagina bezoekers.

HET EK 2020 - DE LOTING

Logo EK 2020 Op zaterdag 30 november vond in Boekarest (Roemenië) de loting plaats van
het Europees Landenkampioenschap 2020, dat tussen 12 juni
en 12 juli 2020 gespeeld wordt.

Dit EK is het eerste waarbij de wedstrijden niet in één of twee landen gespeeld
worden. Het tornooi wordt verspreid over 12 landen: Duitsland, Azerbeidzjan,
Italië, Rusland, Denemarken, Hongarije, Nederland, Ierland, Roemenië,
Schotland, Spanje en Engeland.

België zal uitkomen in groep B. Bekijk de voorlopige wedstrijdschema's (het beginuur kan hier en daar nog worden aangepast) via onze hoofdpagina "Nationaal-Rode Duivels-EK 2020".
Of klik rechtstreeks hier.

EUROPEAN QUALIFIERS PLAY-OFFS - DE LOTING

Er zijn momenteel al 20 van de 24 landen geplaatst voor het EK 2020. Dat zijn België, Italië, Rusland, Polen, Oekraïne, Spanje, Engeland, Tsjechië, Frankrijk, Turkije, Finland, Zweden, Nederland, Duitsland, Kroatië, Oostenrijk, Portugal, Zwitserland, Denemarken en Wales.

Daar komen nog vier landen bij van de zestien die in maart 2020 de "European Qualifiers Play-Offs" spelen. De definitieve loting hiervoor gebeurde op vrijdag 22 november.

Bekijk de wedstrijden en de schema's van de halve finales en finales op onze pagina "Nationaal-Rode Duivels-Voorronde EK 2020". Of klik rechtstreeks hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ?

In de afgelopen seizoenen stuurden een aantal clubmensen en supporters ons, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS.

We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zoveel en zo snel mogelijk uitslagen via SMS binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent", tweede jaargang. Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club één of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS doorsturen.

Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, laat het ons even weten via mail. Klik HIER of stuur een mail via info@voetbalexpress.be.

(in het kader van de GDPR privacy-regeling: wij leggen géén databank aan met persoonlijke gegevens)

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN
OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de vernieuwde website van de RBFA, alle officiële nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen. U ziet die pagina onder de naam "Kampioenschappen" via de button "Extra-Belgianfootball-Links". Of klik rechtstreeks HIER.

Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

WORD SCHEIDSRECHTER - 2019 - DE AFFICHE

Voetbal Vlaanderen zette een nieuwe actie op poten onder de titel "Word Scheidsrechter, want zonder scheidsrechter geen voetbal", in samenwerking met het Bureau Arbitrage Antwerpen (BAA) en alle provinciale bonden.

Voor de affiche in pdf, ook af te printen en op te hangen in de kantine, klik HIER

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geïnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Op verzoek van Wilfried Rombouts, die zich via het Bureau Arbitrage volop inzet bij dit project, sluiten wij van "Voetbalexpress" ons graag aan bij het verder bekendmaken van deze actie.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover méér inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", de Voetbalfederatie Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via één klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, en volgens de officiële parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, en heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet.

Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien".
Of klik rechtstreeks HIER.


Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).