Nieuws
Update: gisteren om 20:43u
Nieuws
Laatste update: gisteren om 20:43u
Tafelvoetbal - Fitness - Biljart -
Darts - Speeltafels - Boxers - enz.
www.qualitygames.be
Meer info...
www.SportChain.com
Snel en eenvoudig een hotel en
teamverblijf boeken op de beste
sportbestemmingen wereldwijd
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG
- MAANDAG 11 DECEMBER 2023

"Een zege is niet belangrijk als je de volgende wedstrijd niet kunt winnen."

Mircea Lucescu, voetbalcoach uit RoemeniŽ

ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN ! - PROVINCIALE WEDSTRIJDEN - ZONDAG 10 DECEMBER 2023

Alle uitslagen, klassementen, periodeklassementen ťn statistieken van de Antwerpse provinciale reeksen staan online.
U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons internetadres: www.voetbalexpress.be.

Een overzicht van alle uitslagen per reeks ziet u op de aparte pagina Provinciale Speeldag.
Alle klassementen van de provinciale reeksen (heren en dames) worden vermeld op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

** Alle suggesties om op maandagochtend een wedstrijd uit te kiezen voor de "Klapper van de Week" zijn welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Ook indien er op de website van uw club een verslag staat dat we mogen gebruiken. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur. Klik hier. Of stuur uw suggestie door via SMS of WhatsApp (0495.10.80.82).

DE UITSLAGEN IN 1e PROVINCIALE - VLAAMSE PROVINCIES - ZONDAG 10 DECEMBER 2023

De uitslagen, klassementen en statistieken van de reeksen 1e provinciale in Vlaams-Brabant, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen staan online.

Zoek de aparte pagina's op via de button "Provinciaal-1e Provinciale-Reeksen 1e Provinciale VV", of klik op
1e Provinciale Vlaams-Brabant, 1e Provinciale Limburg, 1e Provinciale Oost-Vlaanderen of 1e Provinciale West-Vlaanderen.

RECREATIEF VOETBAL - BEKER VAN ANTWERPEN - ZONDAG 10 DECEMBER 2023

Op zondag 10 december werden in het recreatieve voetbal bij de heren de 8e finales gespeeld van de "Beker van Antwerpen". Bij de dames waren dat de kwartfinales. Voor de uitslagen, zie onze aparte pagina "Provinciaal-Beker van Antwerpen-Recrea BVA Heren en Dames". Klik voor de wedstrijden van de heren en de dames.

PROVINCIAAL VROUWENVOETBAL - ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN - ZONDAG 10 DECEMBER 2023

De uitslagen, klassementen en statistieken van het provinciale vrouwenvoetbal staan online.
Een overzicht van alle uitslagen per reeks ziet u op de aparte pagina Provinciale Speeldag.
U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons internetadres: www.voetbalexpress.be.

Het algemeen klassement van alle provinciale vrouwenreeksen wordt samengevat op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

DE CROKY CUP 2023-2024 - LOTING VAN DE KWARTFINALES - VRIJDAG 8 DECEMBER 2023

De loting voor de kwartfinales van de "Croky Cup" werd verricht op vrijdag 8 december. De wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 januari 2024. Op onze pagina "Nationaal-Beker van BelgiŽ-Hoofdpagina - Croky Cup ziet u de wedstrijden van de kwartfinales.

DRIE OP EEN RIJ - DONDERDAG 7 DECEMBER 2023

Elke donderdagochtend rond 10 uur kiezen we de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Deze rubriek heeft een aparte pagina, ook te vinden onder de button "Extra - Allerlei".

De "Drie op een Rij" van deze week zijn acht makers van een "Klavertje Vier". Klik HIER.

>>> OOK UW STEUN VOOR VOETBALEXPRESS ??

Dat kan in de vorm van een donatie. Klik op "Ik wil Voetbalexpress steunen" en we sturen u via uw e-mailadres vrijblijvend wat extra informatie om ons ťťnmalig of regelmatig effectief te steunen, zodat we kunnen blijven bestaan.DE KLAPPER VAN DE WEEK ! - MAANDAG 4 DECEMBER 2023

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" bestempeld kan worden.

Voor de "Klapper van de Week" van 4 december, klik hier.

DE CROKY CUP 2023-2024 - DE 8E FINALES - 5, 6 en 7 DECEMBER 2023

Op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 september werden de achtste finales van de "Croky Cup" gespeeld.
>>> Het schema en de uitslagen ziet u HIER.

DE UEFA WOMEN'S NATIONS LEAGUE 2023-2024 - DINSDAG 5 DECEMBER 2023

Logo UEFA Nations League De "UEFA Women's Nations League (c)" is een Europese competitie in het vrouwenvoetbal, met in totaal
51 deelnemende landen, die gespeeld wordt tussen 22 september 2023 en 28 februari 2024.

De Belgische "Red Flames" komen uit in groep 1 van League A, samen met Nederland, Engeland en Schotland.
Ze speelden op vrijdag 1 december de thuiswedstrijd tegen Schotland, uitslag 1 - 1 (speeldag 5), en
op dinsdag 5 december was er de 6e en laatste wedstrijd tegen Nederland, dat met 4 - 0 won en
naar de halve finales van de Final Four gaat.

Bekijk alles over deze competitie op onze pagina "Nationaal-Vrouwen Nationaal-Women's Nations League".
Of klik rechtstreeks hier.

HET EK 2024 IN DUITSLAND - DE LOTING - ZATERDAG 2 DECEMBER 2023

Het Europees landenkampioenschap 2024 wordt gespeeld in Duitsland, van vrijdag 14 juni 2024 tot zondag 14 juli 2024.
De loting vond plaats in Hamburg. BelgiŽ komt uit in groep E, samen met Slovakije, RoemeniŽ en de winnaar van de European Qualifiers Play-Off B, bestaande uit BosniŽ-Herzegovina, IsraŽl, OekraÔne en IJsland.

Bekijk het chronologisch wedstrijdschema van de voorronde, het wedstrijdschema van alle groepen, de locaties, de stadions en alle andere info op onze hoofdpagina EK 2024.

DE PROVINCIALE UITSLAGEN OP VOETBALEXPRESS - OQ ?

We kregen al meermaals de vraag hoe het komt dat sommige provinciale uitslagen op zaterdagavond en zondagnamiddag op onze website veel eerder te zien zijn dan andere... Het antwoord daarop is eenvoudig: de uitslagen die onze websitebezoekers, supporters, clubmensen of onze "VEC's" (Voetbalexpress Correspondenten) net na de wedstrijd doorgeven zetten we ook het eerst online.

U hoeft zich trouwens niet speciaal van tevoren op te geven om ons uitslagen te bezorgen. Stuur ons via SMS of WhatsApp (0495.10.80.82) gewoon net na de wedstrijd de uitslag door, en die wordt zo snel mogelijk bij ons online gezet, inclusief het klassement.

Momenteel zijn er in totaal meer dan 40 personen die ons elke zaterdag en/of zondag trouw een correcte uitslag doorsturen, maar dat mogen er altijd meer worden natuurlijk, zodat we niet altijd naar clubs of hun vertegenwoordigers moeten telefoneren, al zijn er sommigen vaak moeilijk of helemaal niet te bereiken, en moeten we soms een "n - m" vermelden (niet meegedeeld) of wachten tot de uitslag via de officiŽle kanalen gekend is. Een "WhatsAppje" is trouwens gratis... Doet u ook mee? Al bedankt ! Tonny en Axel.

LOTING EUROPEAN QUALIFIERS PLAY-OFFS - DONDERDAG 23 NOVEMBER 2023

Op donderdag 23 november werd er door de UEFA geloot voor de wedstrijden in de Halve Finales en de Finales van de European Qualifiers Play-Offs die gespeeld worden op donderdag 21 en dinsdag 26 maart 2024. Hieruit komen de drie laatste deelnemers aan dat EK 2024, dat plaatsvindt in Duitsland (van 14 juni 2024 tot 14 juli 2024).

- De selectie van de 12 landen is gebaseerd op de eindklasseringen in de Kwalificatiewedstrijden en de Nations League.
- Er worden drie "Paths" of groepen gevormd, waarin telkens twee halve finales en een finale worden gespeeld.
- De halve finales van de EQ-Play-offs worden in ťťn wedstrijd beslist, eventueel met verlengingen en strafschoppen.
- De twee winnaars van de halve finales spelen tegen elkaar in de EQ-finale. Hier wordt de locatie bepaald via loting.
- De winnaars van deze drie EQ-finale-Paths nemen deel aan het EK 2024 (als 22e, 23e en 24e land).

* De resultaten van de loting ziet u op onze pagina (klik op) "Nationaal - Rode Duivels - Kwalificatie 2024".

>> Er zijn nu al 21 landen gekwalificeerd voor het EK 2024: Duitsland, BelgiŽ, Portugal, Frankrijk, Spanje, Schotland, Turkije, Oostenrijk, Engeland, Slowakije, Hongarije, AlbaniŽ, Denemarken, Nederland, RoemeniŽ, Zwitserland, ServiŽ, SloveniŽ, ItaliŽ, TsjechiŽ en KroatiŽ.

VRAGEN ?? - "HOE ZIT DAT" EN WIE EN WAAR ?

We krijgen regelmatig vragen binnen waarop we niet meteen een antwoord hebben, en soms moeten ook wij daar het bondsreglement voor uitpluizen. In het verleden was de afstand tussen de provinciale Comitťs en de mensen die in de provinciale voetbalwereld actief zijn meestal vrij gemakkelijk te overbruggen, maar sinds alles naar "Voetbal Vlaanderen" (VV) is verhuisd, waar het beleid van de vijf Vlaamse provincies sinds 2021 gecentraliseerd is, is die afstand volgens sommigen blijkbaar toch wat groter geworden.

Dat is logisch vinden we, maar het is ook logisch dat de vragen en de communicatie met de "vroegere" contacten bij de bond nog worden aangesproken. Omdat de mensen van VV tegenwoordig naar eigen zeggen "te veel en te gemakkelijk" bereikbaar zijn, een constant werkbare situatie willen behouden en voor honderd procent hetzelfde antwoord op vragen willen geven, werd er ondermeer een provinciale werking opgezet, zeg maar een "traject van vraag en antwoord" dat best gevolgd dient te worden.

Naast het opnemen van contact via het call-center van Voetbal Vlaanderen, waar er vragen gesteld kunnen worden via telefoon en e-mail (zie ook onze button "Provinciaal-Allerlei-Voetbal Vlaanderen") werd er een "traject" bepaald om antwoorden te krijgen op bepaalde vragen, zonder daarbij al te veel mensen persoonlijk te storen.

** Kort samengevat is dat deze volgorde.
- Een trainer, speler of supporter heeft een vraag.
- Hij of zij stelt die eerst aan de leiding van zijn of haar club: voorzitter, bestuurslid, gerechtigde correspondent en/of secretaris.
- Die kan eventueel, indien hij geen sluitend antwoord op de vraag heeft, contact opnemen met de gewestelijke instanties, via de provinciale verstandhouding of gewestelijke liga.
- In onze provincie is die gewestelijke liga de "LAVA", de Liga Amateur Voetbal Antwerpen, die onder andere een goed werkende provinciale studiecommissie heeft.
- Die LAVA, met ervaren mensen als actieve werkende leden, doet bijvoorbeeld via haar Facebookpagina regelmatig verslag van haar vergaderingen, belangrijke info en beslissingen, en zij kunnen ook verder "Voetbal Vlaanderen" contacteren.
- Bij "Voetbal Vlaanderen" zijn er o.a. de departementen Competities, Arbitrage, Tucht, enzovoort, en zo is het traject rond.

>> Nog even zeggen dat we dit uitgebreid artikel niet op vraag van de mensen van "Voetbal Vlaanderen" vermelden, maar dat we dit schreven om het alle partijen in de toekomst wat gemakkelijker te maken. Bij sommige vragen die we zeker gaan krijgen en waar we niet meteen op kunnen antwoorden, zullen we voortaan ook ondermeer naar dit traject verwijzen, maar dat houdt niet in dat we van plan zijn om binnen afzienbare tijd onze veelbezochte Voetbalexpress-pagina "Hoe zit Dat ?" offline te halen.

VOETBALEXPRESS OOK MOGELIJK IN "DARK MODE"

Omdat veel mensen heel wat uren op hun computerscherm kijken, en omdat dit niet altijd goed is voor de ogen, zijn er tegenwoordig websites die in "Donkere modus" (of dark mode) gemaakt worden. Dat houdt in dat alles op je computerscherm zo donker mogelijk wordt gehouden. Dus in plaats van witte achtergronden met zwarte letters, zoals je heel vaak hebt, is de achtergrond dan bijvoorbeeld donker en met witte letters.

In een bezoekerspoll stelden we de vraag hoe men daar tegenover stond, en 36 procent antwoordde daar positief op. Onze webmaster Axel bouwde die mogelijkheid dan ook in, maar daarbij voorzag hij wel een keuze tussen de "lichte" en de "donkere" versie, zodat u uw voorkeur kan afwisselen. U kan de dark mode ook inschakelen op uw smartphone : klik daar op de drie streepjes links bovenaan en daarna op "Ga naar dark (of naar light) mode", onderaan op dat scherm.

Hoe doen we dat ? Bovenaan onze nieuwspagina, rechts van de button "Contact", ziet u een "toggle"-icoontje waar u de keuze tussen licht en donker kan aanklikken. Die keuze wordt ook onthouden, maar u kan ze achteraf en zo vaak u wilt aanpassen naar de versie die u op dat moment verkiest.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters stuurt ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp. We gaan proberen om dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen.

Daarvoor rekenen we per ploeg op ťťn of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiŽle nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen. U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen". Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Dit zijn de richtlijnen om zelf afgelastingen bij de reserven en jeugd door te geven (geldt sinds januari 2017).
* De regeling in het kort:
- het "Competitions Department Voetbal Vlaanderen" zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website en in de RBFA-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geÔnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.
Voor de meest actuele projecten, klik op "Voetbal Vlaanderen - Projecten".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiŽle wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen.

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciŽren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen.
Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".


VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van donateurs die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen. Wilt u ons op deze manier steunen, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen op "info@voetbalexpress.be" of via de pagina Contact.

U kan ook een persoonlijke donatie doen en bijvoorbeeld kiezen voor (een minimum van) 10 euro of een bedrag dat u zelf bepaalt.
Dat kan ťťnmalig zijn of regelmatig. Voor meer info, klik op de button hieronder.