Nieuws
Update: vandaag om 18:47u
Nieuws
Laatste update: vandaag om 18:47u
De QR-code van onze nieuwspagina
Meer info...
Relaxen in de Ardennen
Erpigny 19 B/C, Erezťe
www.chambres-d-erpigny.be
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG
- DINSDAG 9 AUGUSTUS 2022

"Het probleem bij Belgische topclubs is dat ze geleid worden door miljonairs die willen koketteren met grote namen. Ze staren zich blind op de verpakking. Paul Gheysens is daar een goed voorbeeld van."

Aad de Mos

HERVORMING VAN DE COMPETITIE IN HET VROUWENVOETBAL - DINSDAG 9 AUGUSTUS 2022

Er waren al een tijdje concrete plannen om het vrouwenvoetbal te hervormen, en die beslissing is recent ook officiŽel genomen. Zo zullen onder andere de huidige vrouwenreeksen 2e nationale A en B vanaf 2023-2024 omgevormd worden tot aparte "interprovinciale" reeksen Voetbal Vlaanderen en ACFF. De stap van eerste provinciale naar de nationale reeksen was voor veel clubs immers niet altijd gemakkelijk en evident.

De hervorming zal er ook voor zorgen dat zowel de niveauverschillen als de afstanden tussen de clubs beperkt worden. Lees er alles over op de website van "Voetbal Vlaanderen" (c). Klik hier.

DE BEKER VAN ANTWERPEN - SPEELDAG 1 - ZATERDAG 6 EN ZONDAG 7 AUGUSTUS 2022

In het weekend van 6 en 7 augustus stond de eerste speeldag van de "Beker van Antwerpen" op het programma (bij de dames is dat vanaf zaterdag 27 augustus). Zoals elk jaar hebben we bij "Voetbalexpress" een aparte webpagina voor elke groep, plus een hoofdpagina. In de groepen 1 en 2 zitten enkel clubs die in 1e en 2e provinciale spelen. De ploegen uit 3e en 4e provinciale komen uit in de groepen 3 tot en met 6.

Zes Antwerpse provincialers (Berlaar-Heikant, Schriek, Ranst A, BSK Retie, Mariekerke-Branst A en Kalfort Puursica) plaatsten zich voor de tweede ronde van de Croky Cup. Daarom spelen zij hun eerste BVA-wedstrijd pas op woensdagavond 10 augustus om 19 uur.

Bekijk de hoofdpagina en de groepspagina's via "Provinciaal - Beker van Antwerpen". We vermelden de juiste gegevens (dag en beginuur) wekelijks in de loop van de woensdag voor de speeldag. Het klassement van de zes groepen kan u ook zien op onze verzamelpagina, te vinden via "Provinciaal-Beker van Antwerpen-Klassementen".

DE CROKY CUP - RONDE 2 - ZONDAG 7 AUGUSTUS 2022

In de tweede volledige ronde sloten ook de clubs uit de 2e Afdeling VV en ACFF aan. De zes resterende ploegen uit de provincie Antwerpen kwamen eveneens uit in ronde 2, maar enkel KFC Ranst en Mariekerke-Branst plaatsten zich voor de derde ronde.

Zie ook onze pagina "Nationaal-Beker van BelgiŽ-Ronde 1 tot en met 5". Datums en beginuren ziet u op de RBFA-website. Klik hier.

In de derde ronde (13 en 14 augustus) komen ook de clubs uit de eerste Nationale uit (de vroegere 1e amateurklasse).
In de vierde ronde (20 en 21 augustus) spelen de 48 winnaars van ronde drie tegen elkaar, en bij de vijfde ronde (27 en 28 augustus) maken de profclubs hun intrede: dat zijn 2 clubs uit 1A en 6 uit 1B. Vanaf de 16e finales komen daar de 16 resterende clubs uit 1A bij.

VROUWEN - RONDE 1 NATIONALE BEKERCOMPETITIE - ZONDAG 7 AUGUSTUS 2022

Op 30 juli begonnen de dames aan hun "Beker van BelgiŽ"-tornooi. Dat deden ze in een voorronde met vier groepen, waarin ook ploegen uit de provinciale afdelingen zich konden plaatsen voor de eerste volledige bekerronde. Die werd op zaterdag 6 en zondag 7 augustus gespeeld.

Van de vier ingeschreven ploegen uit de provincie Antwerpen kwamen er twee uit in ronde 1. FC Ik Dien A plaatste zich voor ronde 2 maar Arendonk Sport werd uitgeschakeld. Voor de wedstrijden, zie de pagina "Nationaal-Beker van BelgiŽ-Nationale Beker Dames". Of klik hier.

COMPETITIESTART CHALLENGER PRO LEAGUE - SCOOORE SUPER LEAGUE - 1E NATIONALE
VRIJDAG 12, ZATERDAG 13 EN ZONDAG 14 AUGUSTUS 2022

- Vanaf dit "half oogst" - weekend gaat de competitie van start in de vernieuwde "Challenger Pro League - 1B".
- Ook de damescompetitie in de nationale "Scooore Super League" wordt vanaf vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus op gang geschoten.

- Wat de ook al vernieuwde "1e Nationale" betreft (de vroegere 1e amateurs), daar beginnen de ploegen eraan op woensdagavond 17 augustus, en ook op de volgende woensdag (24 augustus) wordt er daar gevoetbald. De eerste twee speeldagen worden daar dus "midweek-voetbal". In die reeks met 20 teams zijn er 38 speeldagen af te werken, dus dat seizoen zal lang en intensief worden.

Met de tweede speeldag van de "Beker van Antwerpen" en ronde 3 van de "Croky Cup" staan we dus voor een vrij druk voetbalweekend. Bekijk alle wedstrijdschema's op onze aparte pagina's.

HET BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN - "REFEREE IN ONE DAY" - ZATERDAG 10 SEPTEMBER 2022

>>> "Voetbal Vlaanderen" organiseert opnieuw een cursus "Referee in one Day".

Die vindt voor de Provincie Antwerpen plaats op zaterdag 10 september vanaf 10 uur 's morgens in de accomodatie van het Stedelijk Lyceum Topsport, Edegemsesteenweg 100 in Wilrijk. Je krijgt les in de spelregels, er zijn praktische oefeningen en video's, en op het einde van de dag is er een theoretisch scheidsrechterexamen. Voor meer info, ook voor de andere Vlaamse provincies, klik HIER.

Inschrijven ? Indien je ten minste 15 jaar oud bent, aangesloten bij een club van "Voetbal Vlaanderen" en fysiek in orde bent, dan kun je jezelf inschrijven via de website van Voetbal Vlaanderen. Klik HIER.

WELKE PLOEG WERD KAMPIOEN IN TWEEDE PROVINCIALE IN 1968 ?

Daar kunnen we niet meteen een antwoord op geven, maar dergelijke vragen worden ons wel eens doorgestuurd. De eindklassementen van de laatste twaalf seizoenen kunnen we moeiteloos opzoeken via onze website, maar ons eigen archief gaat niet verder dan 2012.

Via ťťn van onze vaste en gewaardeerde bezoekers kregen we een tijd geleden echter een overzicht van ŗlle eindrangschikkingen in de Antwerpse provinciale afdelingen, waarvoor dank. Hij houdt alle archieven hiervan al heel wat jaren minutieus bij, in die mate zelfs dat het een overzicht betreft vanaf het seizoen 1938-1939 !.... Toen was er zelfs nog geen sprake van een vierde provinciale afdeling.

Mochten we u een plezier kunnen doen met het eindklassement van ťťn of meerdere reeksen van een bepaald seizoen of van een ploeg, mail ons dan gerust via onze contactpagina. Dan sturen we u de gegevens in een excelbestand, waarin trouwens ook per seizoen de namen staan van nieuwe, gefuseerde of verdwenen ploegen, maar enkel in de provincie Antwerpen.

Oh ja, het antwoord op de vraag in de hoofding is FC Heultje in 2e provinciale A, Verbroedering Arendonk in 2e B en Boechout VV in 2e C.

VOETBALEXPRESS-LINKS NAAR DE WEDSTRIJDKALENDERS

Alle wedstrijdkalenders en -schema's van het nieuwe seizoen 2022-2023 staan op onze reekspagina's en ook online in pdf. De meeste zijn daar ook in excel/ods te bekijken. Zo kunnen we onze nieuwspagina nu een beetje opschonen.

Daarop staan alle artikels nog die we telkens bij de bekendmaking van een kalender publiceren, maar een aantal van hen kan daaruit weggefilterd worden. Die berichten kan u nog altijd zien via onze archiefpagina's "juni 2022" en "juli 2022", maar we hebben ook een nieuwe pagina gemaakt waarop u alle links naar die kalenders kan aanklikken.

We zullen die pagina dit seizoen ook online laten staan, zodat u achteraf altijd nog eens kan kijken hoe de originele kalenders waren samengesteld. Die worden in de loop van het seizoen niet meer aangepast, omdat we dat op de aparte reekspagina's van week tot week doen. De nieuwe pagina heet "Kalenderlinks 22-23". U kan ze vinden onder "Extra-Allerlei". Of klik hier.

THE BELGIAN RED FLAMES - DE KWALIFICATIEWEDSTRIJDEN VOOR HET WK 2023
IN AUSTRALIE EN NIEUW-ZEELAND

Logo WK 2023 Dames Het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal Vrouwen 2023 is de negende editie van dit vierjaarlijks tornooi,
waar voor het eerst 32 landen zullen deelnemen, en dat gespeeld zal worden in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland,
van maandag 10 juli tot zondag 20 augustus 2023.

Het kwalificatietornooi loopt van september 2021 tot september 2022. Onze Nationale damesploeg, de "Red Flames",
werd ingedeeld in groep F, samen met Noorwegen, Polen, AlbaniŽ, Kosovo en ArmeniŽ.

De laatste speeldagen 9 en 10 worden afgewerkt op vrijdag 2 september om 20 uur tegen Noorwegen (op het veld van OH Leuven), en op dinsdag 6 september in en tegen ArmeniŽ.

Op onze pagina "Nationaal-Vrouwen Nationaal-Red Flames Kw. WK 2023" ziet u het volledige wedstrijdschema van groep F, de indelingen van de andere groepen en nog heel wat extra informatie, inclusief de locaties. Klik hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters stuurt ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp. We gaan proberen om dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen.

Daarvoor rekenen we per ploeg op ťťn of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiŽle nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen. U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen". Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

DE PAGINA "UEFA - TORNOOILINKS"

We kregen al verschillende keren de vraag of we de Europese tornooien (Champions League, Europa League, enz.) misschien ook een plaats op "Voetbalexpress" konden geven, omdat je vaak een tijdje moet zoeken en klikken voor je de juiste informatie over die tornooien kan vinden.

Dat allemaal inbouwen zou ons echter te ver leiden, want het provinciale en nationale heren- en damesvoetbal intensief volgen lijkt ons meer dan voldoende. Maar we maakten wel plaats voor de aparte pagina "UEFA - Tornooilinks", waar u alle belangrijke links naar de UEFA.com-website (c) verzameld ziet.

Van alle Europese tornooien kan u op een snelle manier alle voorbije en nog te spelen wedstrijden en schema's, uitslagen en klassementen snel terugvinden. Op die aparte pagina staan alle rechtstreekse UEFA-links van de "Champions League" (c), de "Europa League" (c), de "Women's Champions League" (c) en de "Conference League" (c).

U vindt de pagina "UEFA - Tornooilinks" via de buttons "Extra-Allerlei". De link staat onderaan in dat rijtje. Of klik rechtstreeks hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters sturen ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp.
We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club een of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geÔnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via een klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiŽle wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciŽren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.
Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.