Nieuws
Update: vandaag om 08:48u
Nieuws
Laatste update: vandaag om 08:48u
Meer-Deurne-Turnhout
www.allesglas.be
Meer info...
Steun Voetbalexpress.
Een éénmalig bedrag.
Vermelding onbeperkt in tijd.
info@voetbalexpress.be
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG!
Vrijdag 14 augustus 2020

"Alexis Saelemaekers heeft bij AC Milan in amper zeven maanden tijd de twijfelaars kunnen bekeren. Voor zeven miljoen euro is hij een koopje."

Uit La Gazetta dello Sport

DE PROVINCIALE COMPETITIES - DE COMPETITIES IN 2e EN 3e AFDELING VV - DONDERDAG 13 AUGUSTUS 2020

Na overleg tussen minister Weyts en het kabinet Sport (met de voorzitter en de Secretaris-generaal van Voetbal Vlaanderen) werd beslist tot een "doorstart" voor de sportactiviteiten in Vlaanderen.

Wat het voetbal betreft betekent dit dat het organiseren van vriendschappelijke wedstrijden opnieuw toegelaten is vanaf vrijdag 14 augustus 2020, en dit voor alle Voetbal Vlaanderen-clubs, zowel indoor als outdoor.

* Ook over de competitiestart 2020-2021 nam het Bestuur van Voetbal Vlaanderen een beslissing. Wat betekent dit concreet?

- De provinciale competities (heren en dames) worden aangevat in het weekend van 12 en 13 september met de geplande tweede speeldag. De eerste speeldag verschuift daardoor naar woensdag 11 november.
- De competities van de 2e en 3e Afdeling VV A en B beginnen in het weekend van 19 en 20 september, met de geplande derde speeldag. De eerste en de tweede speeldag zullen zo snel mogelijk worden ingepland, om een correct sportief verloop mogelijk te maken.
- De datums van de Croky Cup waren al gekend (zie verder op deze pagina) waarbij het belangrijk is dat indien een ploeg zich voor een volgende ronde plaatst, de Bekerwedstrijd altijd voorrang krijgt op de ingeplande competitiewedstrijd.
- De recreatieve voetbalcompetities gaan van start in het weekend van 5 en 6 september, zoals al was gepland.
>> Al onze (Vlaamse) Provinciale en Nationale reekspagina's zijn aangepast.

* Nog even ter info: de provinciale reservencompetitie volgt zoveel mogelijk de wedstrijddatums van de eerste ploegen, terwijl de jeugdcompetities in het weekend van 5 en 6 september zullen starten.

DE REEKSEN VAN DE AFDELINGEN 2e EN 3e VV - UPDATE VAN WOENSDAG 12 AUGUSTUS 2020

Het "Competitions Department Voetbal Vlaanderen" besliste om de al eerdere (officieuze) beslissingen te bekrachtigen wat de nieuwe reeksindelingen in de 2e en 3e afdelingen VV betreft.

- In 1e Nationale wordt, na het doorschuiven van Lierse K naar de Proximus League, die plaats nu officieel ingenomen door Mandel United (Izegem-Ingemunster).
- In de 2e afdeling VV-A neemt RFC Wetteren de plaats in van het gepromoveerde Mandel United, ook in de kalender, die we op onze website hebben aangepast.
- Wat de 3e afdelingen VV-A en B betreft werd het nu bevestigd dat KFC Nijlen in de B-reeks zal uitkomen in de plaats van KFC Eppegem (ook in de kalender), dat doorschuift naar de A-reeks en daar in de plaats komt van Wetteren. Ook hier hebben we onze kalenders aangepast.

In 1e Nationale en in de drie ACFF-reeksen (Division 2 en 3) blijft het nog wachten op de bekendmaking van de kalenders. Het uitblijven van die kalenders hangt nu vooral af van het verbod van de lokale overheden in Charleroi en Luik.

Zo blijft het dus ook nog wachten op de kalender voor de 16 ploegen uit 1e Nationale (die rond 14 augustus klaar zou zijn) (Roeselare, Winkel Sport, Dender, Francs Borains, La Louvière Centre, Olympic Charleroi, Rupel Boom, Heist, Dessel, Thes Sport, Patro MM, Visé, FC Luik, Tienen, Knokke en Mandel United). De competitie begint op 26 en 27 september.

DE AANGEPASTE PROVINCIALE WEDSTRIJDKALENDERS - VRIJDAG 14 AUGUSTUS 2020

Alle provinciale kalenders, inclusief de op 7 en 13 augustus aangepaste kalenders bij de heren van de eerste ploegen heren en dames, zowel competitief als recreatief, staan op onze reekspagina's. We hebben van al die kalenders ook een pdf en een excel/ods versie gemaakt. Hieronder ziet u de rechtstreekse links.

* Voor de kalenders bij de heren, van 1e provinciale tot en met 4e provinciale F in de pdf-versie, klik HIER.
Voor de excel/ods versie (bekijken en/of opslaan), klik HIER.
* Voor de kalenders bij de vrouwen, van 1e provinciale tot en met 4e provinciale, in de pdf-versie, klik HIER.
Voor de excel/ods versie (bekijken en/of opslaan), klik HIER.
* Voor de kalenders bij de recreatieve reeksen heren, in de pdf-versie, klik HIER.
Voor de excel/ods versie (bekijken en/of opslaan), klik HIER.
* Voor de kalenders bij de recreatieve reeksen dames, in de pdf-versie, klik HIER.
Voor de excel/ods versie (bekijken en/of opslaan), klik HIER.

!! De beginuren van alle wedstrijden in deze overzichten zijn die zoals ze voor het seizoen door het Organisatiecomité van de Provinciale Bond werden opgesteld en doorgegeven. Wijzigingen worden tijdens de competitie elke woensdagvoormiddag op onze aparte reekspagina's en dus week per week aangepast.

** Zoals de vorige seizoenen hebben we de vier pdf-files met de kalenders van de competitieve en recreatieve heren- en damesploegen in één groot pdf-bestand gegoten. Die vindt u via de link "Provinciaal - Allerlei - PDF Kalenders 2020-2021. Of klik rechtstreeks HIER.

NIEUWE DATUMS - DE CROKY CUP - DE NATIONALE BEKER VOOR VROUWEN
DE 1e NATIONALE - DE NATIONALE VROUWEN - WOENSDAG 12 AUGUSTUS 2020

Het "Sportcomité Competities Voetbal" van de Voetbalbond RBFA maakte de nieuwe speeldatums bekend voor de diverse nationale heren - en damescompetities.

- In de "Croky Cup" zijn dat 23 augustus (de voorronde met 4 clubs uit de provincie Luxemburg), ronde 1 op 30 augustus, ronde 2 op 6 september, ronde 3 op 13 september en ronde 4 op 20 september.
- Ronde 5 zal gespeeld worden tijdens de interlandbreak, in het weekend van 11 oktober.
- In de 1e nationale afdeling (de vroegere 1e klasse amateurs) begint de competitie op 26 en 27 september.

* In de "Beker van België Vrouwen" en in de Nationale Vrouwenreeksen zijn dit de nieuwe datums:
- De Beker: voorronde op 22 augustus, ronde 1 op 29 augustus, ronde 2 op 5 september en ronde 3 op 12 september.
- De Nationale vrouwencompetities (1e en 2e Nationale A en B) gaan van start in het weekend van 19 en 20 september.
- En de "Women's Super League" gaat zoals voorzien van start tijdens het weekend van 29 en 30 augustus.
>> Onze reekspagina's zijn aangepast, ook bij de Nationale Vrouwenreeksen 1, 2A en 2B.

DE PROVINCIALE REEKSEN - DE AANPASSINGEN - VRIJDAG 7 AUGUSTUS

Na het doorschuiven van Lierse K naar de Proximus League zijn er een aantal wijzigingen in de Antwerpse provinciale reeksen. We zetten alles op een rijtje, mét dank aan PC-Voorzitter Bart Timmermans en zijn team. Wat de kalenders betreft heeft men ervoor gekozen om de reeds opgemaakte kalenders ook na de herschikking van de reeksen te behouden.

Wat we al wisten is dat KFC Nijlen (1e provinciale) naar de 3e afdeling VV-B stijgt, en dat mede daardoor ook aanpassingen moeten gebeuren in de onderliggende provinciale reeksen. We wisten ook al dat Kalmthout (2e B) naar 1e provinciale stijgt, dat Sporting Tisselt (3e B) naar 2e provinciale stijgt en Nieuwmoer (4e A) naar 3e provinciale gaat.

Wat de herschikking van de reeksen betreft heeft het Organisatiecomité geopteerd om het aantal wijzigingen tot het minimum te beperken. Dit zijn ze, afdeling per afdeling.
* 2e Provinciale:
- Sporting Tisselt komt uit in reeks 2e provinciale A, en Zandvliet Sport gaat van reeks 2e B naar reeks 2e provinciale A.
- Zandhoven en Broechem gaan van reeks 2e A naar reeks 2e provinciale B.
* 3e Provinciale:
- Nieuwmoer promoveert uit reeks 4e provinciale A en komt in 3e provinciale A terecht.
- KFC Halle gaat van reeks 3A naar reeks 3e provinciale B.
* 4e Provinciale:
- KFC Wechelderzande gaat van reeks 4e F naar reeks 4e provinciale A.

! De herschikte kalenders van 1e provinciale, 2e provinciale A en B, 3e provinciale A en B en 4e provinciale A en F zijn aangepast op onze reekspagina's.
Onze Voetbalexpress-kaartjes met de geografische ligging van de clubs zijn eveneens allemaal aangepast.


WAT BIJ EEN VERDERE HEROPFLAKKERING VAN HET CORONAVIRUS ?

Bij een voortdurende golf van coronabesmettingen (en een eventuele lockdown) zou het kunnen gebeuren dat ook de voetbalcompetitie jammer genoeg opnieuw stopgezet moeten worden.

De Vlaamse Studiecommissie, het Bestuur en de Algemene Vergadering van Voetbal Vlaanderen hebben daar rekening mee gehouden en een aantal maatregelen opgesteld, die op 15 juni goedgekeurd werden door de Algemene Vergadering van Voetbal Vlaanderen.

Lees alles over de reglementering en de eventuele maatregelen op de website van de Voetbalbond www.rbfa.be (c). Klik HIER.

DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE PRO LEAGUE - VRIJDAG 31 JULI 2020

Op de Algemene Vergadering van 31 juli besliste de Pro League na flink wat discussies om het eerder voorgestelde format van 16 ploegen in de Jupiler League te laten varen, en te kiezen voor 18 clubs. Dat betekent dat Waasland-Beveren in 1A blijft, dat zowel Beerschot als OH Leuven daar bij komen en dat hun promotiefinale van zondag 2 augustus dus overbodig is geworden.

* Dit werd er verder beslist.
- Zowel in het seizoen 2020-2021 als 2021-2022 wordt er in 1A gespeeld met 18 clubs, telkens met ingekorte play-offs.
- Voor die Play-offs worden de punten na 34 speeldagen opnieuw gehalveerd.
- De eerste vier spelen de "Champions Play-off" voor de titel en de belangrijkste Europese tickets.
- De nummers vijf tot en met acht spelen de "Europa League-Play-off" voor het laatste Europa League-ticket.

- Wat volgend seizoen 2020-2021 betreft: de 18e en laatste in het klassement zakt naar 1B.
- De voorlaatste speelt nog barragewedstrijden tegen de tweede in de eindstand van 1B voor een plaats in 1A. Naast de kampioen van 1B zou er dus ook nog een tweede club uit 1B kunnen promoveren naar 1A (maar reglementair kan dat niet Club Brugge B zijn).
- Binnen twee jaar, na het seizoen 2021-2022, zullen er drie (rechtstreekse) dalers zijn in 1A, waarin er dus vanaf 2022-2023 opnieuw 16 clubs in competitie zullen uitkomen, inclusief de "gewone" play-offs met de eerste zes.

* En wat met 1B in het seizoen 2020-2021?
- Daarin komen er 8 ploegen uit en er zijn geen periodekampioenschappen. De kampioen promoveert naar 1A.
- Die 8 ploegen zijn Lommel SK, KVC Westerlo, Union St. Gillis, SK Deinze, RWD Molenbeek, FC Seraing, Club NXT (U23) en Lierse Kempenzonen, dat als enige overgebleven amateurclub over een proflicentie beschikt. Die ploeg eindigde dertiende in de eerste nationale (1e amateurs) maar wordt nu "opgevist" om in 1B uit te komen.

Met deze beslissingen is de chaos in het nationale voetbal hopelijk voorbij, want er waren heel wat mensen (op alle niveau's) die deze affaire meer dan beu waren.

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiële nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen (reeksen waarvan de naam vermeld wordt met ** zijn nog niet beschikbaar). U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen".
Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

DE CROKY CUP - DINSDAG 30 JUNI 2020

Het nieuwe bekerseizoen start op zondag 9 augustus 2020. Ook heel wat clubs uit de provinciale afdelingen en de clubs uit de 3e Afdeling VV en ACFF komen uit in de eerste ronde.

Vanaf de tweede ronde sluiten de clubs uit de 2e Afdeling VV en ACFF aan, en vanaf speeldag drie de clubs uit de eerste Nationale (de vroegere 1e amateurklasse). Bij de vijfde ronde maken de profclubs hun intrede. Dat zijn de clubs uit 1B, en vanaf de 16e finales ook de clubs uit de Jupiler Pro League.

Dit zijn de speeldatums van de eerste vijf rondes, met rechtstreekse uitschakeling.
Ronde 1: zondag 9 augustus. Ronde 2: zondag 16 augustus. Ronde 3: zondag 23 augustus. Ronde 4: zondag 30 augustus en Ronde 5: zondag 6 september 2020.

DE KALENDERS VAN DE 2e en 3e AFDELING VV - DINSDAG 7 JULI 2020

De kalenders van de 2e en 3e Afdelingen Voetbal Vlaanderen (de vroegere 2e en 3e amateurs) zijn bekendgemaakt.
Bekijk alle speeldagen van deze afdelingen in een pdf- of excel/ods-bestand.

Klik voor de kalender van de 2e Afdeling VV-Reeks A in excel/ods of in pdf.
Klik voor de kalender van de 2e Afdeling VV-Reeks B in excel/ods of in pdf.
Klik voor de kalender van de 3e Afdeling VV-Reeks A in excel/ods of in pdf.
Klik voor de kalender van de 3e Afdeling VV-Reeks B in excel/ods of in pdf.
>> Deze kalenders staan ook op de reekspagina's.

DE REEKSEN IN DIVISION 2 EN 3 ACFF - MAANDAG 13 JULI 2020

De ACFF-reeksen van Division 2 en 3 zijn klaar en definitief sinds 17 juni 2020. De kalenders volgen wanneer alle beslissingen in de hogere afdelingen definitief zijn.
* Division 2 ACFF (17 ploegen - definitief):
RAAL La Louviere, Waremme-Borgworm FC, Excelsior Virton, Couvin-Mariembourg, RSD Jette, US Rebecquoise, Stockay-Warfusee,
Entente Acren Lessines, RCS Verlaine, Entente Durbuy, RRC Hamoir, RFC Meux, AFC Tubeke, RFC Warnant, RUS Givry,
FC Ganshoren en Solieres Sport.

* Division 3 ACFF reeks A:
RFC Doornik, Gosselies Sports, RCS Brainois, Union Namur FLV, Stade Brainois, St-Ghislain T-H, Jeunesse Aischoise,
RUS Binche, JS Taminoise, Crossing Schaarbeek, Renaissance Mons 44, RFC Rapid Symphorinois,
Pont-A-Celles-Buzet, CS Entite Manageoise, Pays Vert Ostiches-Ath aen een zestiende ploeg die in de plaats
van RW Walhain CG zal komen. Die club kreeg geen licentie voor division 3.
* Division 3 ACFF reeks B:
RFC Hoei, FC Herstal, RAS Jodoigne, FCB Sprimont, FC Raeren-Eynatten, ES Wanze-Bas-Oha, FC Oppagne-Weris, R Aywaille FC,
Jeunesse Rochefortoise, RSC Habay La Neuve, RUS Gouvy, RRC Mormont, Marloie Sport, CS Onhaye, Stade Disonais en FC United Richelle.

HET NIEUWE RBFA-BONDSREGLEMENT - WOENSDAG 1 JULI 2020

Vanaf 1 juli 2020 is het nieuwe bondsreglement van de Voetbalbond RBFA van toepassing. Er ging aan deze update heel wat werk vooraf, en alles werd gedaan in samenwerking met de KU Leuven.

Het basisreglement (beter bekend als Boek B) is volledig geherstructureerd en onderverdeeld in elf titels volgens een nieuwe, logische opbouw en afbakening. Ook de boeken P (profvoetbal), A (ACFF - Franstalig) en V (Voetbal Vlaanderen) zijn aangepast aan het nieuwe basisreglement.

Dat betekent ook dat de meeste artikelnummers een andere structuur krijgen. Op onze pagina "Extra-Belgianfootball Links" kan u de link aanklikken naar de RBFA-Hoofdpagina (Bondsreglement - Hoofding 2020) met alle rechtstreekse links, en die naar Boek B en Boek V.

Onze pagina "Extra-Allerlei-Hoe Zit Dat?" met allerlei vragen en antwoorden kan de inhoud van sommige antwoorden verschillen met de nieuwe teksten in het reglement, maar dat gaan niet allemaal in detail uitpluizen. Of we die pagina logischerwijze beter uitschakelen zullen we in de loop van de volgende weken bekijken.

BEKER VAN ANTWERPEN 2020 - DE WEDSTRIJDSCHEMA'S

We kregen op vrijdag 12 juni de resultaten binnen van de loting van de "Beker van Antwerpen", met dank aan PC-Voorzitter Bart Timmermans.
Er werden bij de herenploegen in totaal zes groepen gemaakt: twee met telkens 24 ploegen uit 1e en 2e provinciale. en vier groepen met 3e en 4e provincialers. Daar zijn er drie groepen van 34 en één van 33.

Zoals elk jaar hebben we bij "Voetbalexpress" een aparte webpagina gemaakt voor elke groep. En we hebben ook twee aparte hoofdpagina's, één voor de heren en één voor de vrouwen.

Bekijk de hoofdpagina's en de groepspagina's via "Provinciaal - Beker van Antwerpen".
De datums zijn de zaterdagen 8, 15, 22 en 29 augustus. De deelnemers aan de eerste ronde van de "Croky Cup" (8 en 9 augustus) spelen hun eerste BVA-wedstrijd op woensdag 12 augustus.
Bij de vrouwen, waar de ploegen werden verdeeld in vier groepen, zijn dat zaterdag 22, woensdag 26 en zaterdag 29 augustus, en woensdag 2 september.

!! Ter info voor de clubbesturen: in principe is de vierde en laatste speeldag op zondag 30 augustus, omdat de jaarlijkse fysieke testen voor de scheidsrechters van het "namiddagkader" voorzien zijn op zaterdag 29 augustus, en er bijgevolg maar zeer weinig beschikbaar zullen zijn. Wijzigingen voor deze speeldag zijn enkel toegelaten naar zaterdagavond vanaf 18u30. Vrijdagavond wordt niet toegestaan.

DE UEFA NATIONS LEAGUE - ALLE WEDSTRIJDSCHEMA'S

Logo UEFA Nations League Op dinsdag 3 maart werd in Amsterdam de loting verricht van de "Nations League" - voorrondes,
editie 2020-2021. Het eerste tornooi werd gewonnen door Portugal.

Er zijn in totaal 55 landen die in vier "Leagues" worden ingedeeld. De Rode Duivels" komen uit in League A
groep 2, samen met Engeland, Denemarken en IJsland.

Net als bij de eerste editie krijgen alle Leagues en groepen een aparte pagina op "Voetbalexpress" met de kalender, het klassement en de statistieken per groep. Bekijk alle gegevens op onze hoofdpagina "Nationaal-Rode Duivels-Nations League 2020-2021". Of klik hier.

Via de buttons onder "Nationaal-Rode Duivels" kan u ook rechtstreeks klikken naar de webpagina van "League A-Groep 2" waarin België uitkomt, en ook naar de pagina "Matchday 2020-2021" waarop een volledige chronologische kalender vermeld staat, die u ook kan afprinten.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ?

In de afgelopen seizoenen stuurden een aantal clubmensen en supporters ons, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS.

We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zoveel en zo snel mogelijk uitslagen via SMS binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent", tweede jaargang. Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club een of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS doorsturen.

Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, laat het ons even weten via mail. Klik HIER of stuur een mail via info@voetbalexpress.be.

(in het kader van de GDPR privacy-regeling: wij leggen geen databank aan met persoonlijke gegevens)

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geïnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via een klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, en volgens de officiële parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, en heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet. Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien". Of klik rechtstreeks HIER.

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).