Nieuws
Update: vandaag om 11:24u
Nieuws
Laatste update: vandaag om 11:24u
Meer-Deurne-Turnhout
www.allesglas.be
Meer info...
Steun Voetbalexpress.
Een ťťnmalig bedrag.
Vermelding onbeperkt in tijd.
Stuur ons een bericht via de pagina "Contact"
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG!
Zondag 24 januari 2021

"Geloof me gerust, in BelgiŽ mag men de handjes kussen met zulke refs. Hier in Griekenland gaat het er erg stevig aan toe, maar de arbitrage... Tja, eigenlijk is dat dramatisch."

Davino Verhulst, ex-doelman Lokeren, nu in Griekenland

WIE BEN IK ? VANAF MAANDAG 19 OKTOBER 2020 TOT....

In de eerste periode zonder provinciaal voetbal publiceerden we hier elke dag een cartoon waar er een voetbaluitdrukking werd uitgebeeld. Die zijn trouwens nog allemaal te bekijken via "Extra-Allerlei-VBE Cartoons 2020".

Voor deze tweede voetbal-lockdownperiode kozen we voor een spelletje "Wie ben ik?". Daarbij zetten we elke dag (tot en met 26 januari) acht aanwijzingen op een rij waarin u een voetballer kan herkennen. Dat kan een nationale of internationale voetballer zijn uit heden of verleden. De aanwijzingen kunnen ook cryptisch zijn. U ziet de oplossing telkens de volgende dag.
?? Wie ben ik ?.... Aflevering 98 van zondag 24 januari 2021.
- Ik ben totaal geen gewelddadig type hoor, maar in een vriendelijk of onvriendelijk gesprek ga je best niet te dicht naast mij zitten.
- Dat is maar een grapje hoor, dat valt wel mee, ik ben immers een naoorlogse babyboomer, en wij zijn daardoor al wat bezadigder.
- Al heel vroeg leefde de voetballerij bij mij volop, ik begon er op mijn zevende mee, en behield ook altijd de hoop op vooruitgang.
- Als gedreven jonge gozer viel ik op, en ik stapte naar Rotjeknor Zuid, dat was in het jaar dat Beatrixie zich verloofde met Claus.
- Een jaar later debuteerde ik daar in de hoofdmacht, aan de zijde van de Kromme, waarmee ik twee jaar later landskampioen werd.
- Dat was een tijd ! We wonnen de wereldbeker voor clubs, en nog 2 titels en 1 UEFA-Cup later zakte ik af naar mijn tweede vaderland.
- Daar ontplofte ik pas echt, want bij die club met vier letters pakten we meteen de titel en ze pleurden er ook goud in mijn schoen.
- Ik had daar acht seizoenen lang de tijd van mijn leven, en na een paar jaartjes in Lier werd ik trainer bij 19 verschillende clubs.
** Wie ben ik ?
De oplossing ziet u hier in de loop van maandag 25 januari.
De speler die we gisteren zochten was Hannes Delcroix.
Een overzicht van alle opgaves ziet u op een aparte pagina "Wie ben ik ?", via "Extra-Allerlei".
Daar staan ook alle namen van de gezochte spelers en de oplossingen van de verwijzingen bij. Klik HIER.


NATIONAAL VOETBAL - VAN VRIJDAG 22 JANUARI TOT DONDERDAG 28 JANUARI 2021

Terwijl het schrappen van de provinciale en nationale amateurcompetities alsmaar dichter komt, kunnen we ons als voetballiefhebbers nog wat "warmen" aan de competities in 1A, 1B en de Scooore Super League bij de dames.

- In 1B wordt na het beŽindigen van de winterstop op 22, 23 en 24 januari speeldag 16 afgewerkt. Zie de pagina Nationaal-Heren Eerste Klasse B.
- In de "Scooore Super League" werd de competitie op 22 en 23 januari hervat met de "verplaatste" speeldag nummer 3. Zie het schema en de uitslagen op Nationaal-Vrouwen Nationaal-Scooore Super League.

- En ook in 1A staat er opnieuw een midweekspeeldag op het programma. Op dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 januari is dat speeldag nummer 22. Zie de pagina Nationaal-Heren Eerste Klasse A.

SCHRAPPING VAN DE COMPETITIES ? - DINSDAG 12 JANUARI 2021

Op dinsdag 12 januari kwam de Crisiscel van de Voetbalbond samen om het verdere verloop van het amateurvoetbal te bespreken.

De beslissingen werden echter uitgesteld tot na het volgende Nationale Overlegcomitť (regeringen, experts enz.) van 22 januari. De Crisiscel van de Voetbalbond stelde wel vast dat de geplande heropstart van de amateurcompetities (nationaal en provinciaal) op 13 en 14 februari in het gedrang komt, gelet op de huidige omstandigheden en evolutie van de pandemie.

Indien de "covid-situatie" op korte termijn niet verbetert is de kans groot dat 2020-2021 een "blanco seizoen" wordt in het nationale en provinciale amateurvoetbal. De Voetbalbond volgt de situatie en de beslissingen van het overlegcomitť in dit verband op de voet.
De Crisiscel van de Voetbalbond komt op 25 januari 2021 opnieuw samen.

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - WEKELIJKSE VERGADERING - WOENSDAG 20 JANUARI 2021

Voor het verslag in pdf-formaat van de "beslissende" wekelijkse vergadering van het Provinciaal Comitť en/of het Tuchtcomitť van 14 januari in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs, zoals vermeld in "Sportleven" op de website van
de RBFA (c), klik HIER. Zie ook het overzicht van alle verslagen op onze pagina  Provinciaal Comitť.

JUPILER PRO LEAGUE - 1B PRO LEAGUE 2020-2021 - KAMPIOENSCHAP EN PLAY-OFFS

Met nog tien speeldagen voor de boeg in 1A en 1B zetten we de regeling van het seizoen 2020-2021 nog eens op een rijtje. Alles werd op vrijdag 31 juni beslist door de Algemene Vergadering van de Pro League. Hoe zat het ook weer?

* De Jupiler Pro League:
1. Achttien clubs spelen een reguliere competitie 2020-2021 met 34 speeldagen.
2. De nummers 1 tot en met 4 in de eindstand spelen een "Champions Play-Off" met zes speeldagen. Daar wordt beslist over de titel en het resterende Champions League-ticket.
3. De nummers 5 tot en met 8 in de eindstand van de reguliere competitie spelen de "Europa League Play-Off" met zes speeldagen.
4. Voor de nummers 9 tot en met 16 eindigt het seizoen na de reguliere competitie.
5. Nummer 17 werkt barragematchen af tegen de 2e uit 1B.
6. Nummer 18 degradeert naar 1B.

* De 1B Pro League:
1. De acht ploegen spelen vier keer tegen elkaar, 28 speeldagen in totaal, zonder periodekampioenschappen.
2. Er wordt geen promotiefinale gespeeld.
3. De kampioen na 28 speeldagen promoveert naar 1A, de "Jupiler Pro League".
4. De nummer 2 maakt kans op promotie en speelt barragematchen (heen en terug) tegen het nummer 17 uit 1A.
5. Degradaties zullen afhangen van o.a. de licenties en eventuele vereffeningen.

* De Play-Offs in de Jupiler Pro League en de 1B Pro League:
įį De winnaar van de "Europa League Play-Off" speelt ťťn finalewedstrijd tegen de nummer 4 van de "Champions Play-off" om het laatste Europese ticket (tweede voorronde van de Europa League), tenzij de bekerwinnaar ook in de "Champions Play-off" zit. In dat geval krijgt de winnaar van de "Europa League Play-Off" automatisch het laatste Europese ticket en wordt er dus geen finale gespeeld.
įį Beide play-offs ("Champions Play-Off" en "Europa League Play-Off") werken met halvering van de punten na de reguliere competitie. De eerder voorgestelde Play-off 2 verdwijnt in 2021.

VOETBALEXPRESS IN 2020 - DE CIJFERS ! - VRIJDAG 1 JANUARI 2021

Onze website startte in primeur op 25 december 2011. De officiŽle premiŤre was 1 januari 2012. In dat eerste jaar noteerden we een totaal van 66.289 bezoekers, een daggemiddelde van 181. Sindsdien gingen alle cijfers in stijgende lijn, en vooral na onze "upgrade versie 3.0" van oktober 2015 schoten ze als een raket de hoogte in.

We kregen vandaag de cijfers van het afgelopen jaar binnen.
In 2020 noteerden we in totaal 745.055 bezoeken op onze website www.voetbalexpress.be, een daggemiddelde van 2.035. Dat is een daling ten opzichte van 2019 met 21,56 procent, ongeveer een vijfde minder dus, en "het virus" is daar vanzelfsprekend de enige verantwoordelijke voor.

De drukste dag in onze geschiedenis werd zondag 16 februari 2020, met 10.579 bezoeken van 6.164 unieke bezoekers.
Dat was ook het drukste weekend tot nu toe: op 16 en 17 februari 2020 noteerden we 14.883 bezoeken van 9.197 unieke bezoekers.

Bedankt allemaal, en we blijven hopen dat we een meer normaal jaar zullen beleven.
Zie ook onze pagina bezoekers.

DE "NIEUWE" PROVINCIALE WEDSTRIJDKALENDERS - DINSDAG 22 DECEMBER 2020

De provinciale competities werden stilgelegd in de week van 13 oktober. Zoals al eerder aangekondigd gaat men vanaf het begin van februari 2021 gewoon verder met de afgelaste wedstrijden van 18 oktober en wordt er een "halve" competitie afgewerkt.
Dat allemaal onder voorbehoud vanwege het virus.

Die aangepaste kalenders werden nu officieel bekendgemaakt.
* Voor de kalenders bij de heren, van 1e provinciale tot en met 4e provinciale F in de pdf versie, klik HIER.
Voor de excel/ods versie (bekijken en/of opslaan), klik HIER.
De aangepaste kalenders bij de provinciale heren staan ook op onze reekspagina's.

* Voor de kalenders bij de vrouwen, van 1e provinciale tot en met 4e provinciale B, in de pdf-versie, klik HIER.
Voor de excel/ods versie (bekijken en/of opslaan), klik HIER.
De aangepaste kalenders bij de provinciale vrouwen staan ook op de reekspagina's.

* Voor de kalenders bij de recreatieve reeksen heren en dames, in de pdf-versie, klik HIER.
Voor de excel/ods versie (bekijken en/of opslaan), klik HIER.
Alle speeldagen bij de recreatieve heren en dames staan ook op de reekspagina's.
* U kan ook alle "nieuwe" kalenders van de provinciale en recreatieve heren en damesreeksen in ťťn grote pdf-file bekijken en/of afdrukken. Zie de button "Provinciaal-Allerlei-PDF-deel 3 Kalenders 20-21".

DE "NIEUWE" VOETBAL VLAANDEREN WEDSTRIJDKALENDERS - DINSDAG 22 DECEMBER 2020

Ook in de Nationale "Voetbal Vlaanderen" afdelingen 2e A, 2e B, 3e A en 3e B zijn de "nieuwe" kalenders gekend. Ook hier staan er in totaal maar vijftien speeldagen geprogrammeerd. U kan deze wedstrijdkalenders bekijken op onze reekspagina's, via de buttons "Nationaal-D2 en D3-Nationale Heren".

We hebben de kalenders van de 2e en 3e afdeling VV ook in ťťn grote file gezet. Voor pdf versie, klik HIER.
Voor de excel/ods versie (bekijken en/of opslaan), klik HIER.

Van de reeksen 1e Nationale en de 2e en 3e ACFF-reeksen werd er nog geen nieuwe kalender bekendgemaakt.

JUPILER PRO LEAGUE - DONDERDAG 17 DECEMBER 2020

Extra info in verband met de competitie en het bekervoetbal :
- Indien ťťn of meerdere clubs uit 1B zich weet of weten te plaatsen voor de halve finales van de Croky Cup, zullen de wedstrijden van de 23e speeldag in 1A worden afgewerkt in de periode van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 maart 2021.
- Indien, als gevolg van een eventuele verlenging van de coronamaatregelen, de amateurvoetbalclubs niet kunnen deelnemen aan de 16e finale (die tussen dinsdag 2 en donderdag 4 februari 2021 is gepland) zal de Croky Cup worden voortgezet op basis van het huidige schema, maar zonder deelname van de amateurclubs, die daarvoor een schadevergoeding zullen ontvangen.

KWALIFICATIE WK 2022 - BELGIE - WEDSTRIJDSCHEMA - DONDERDAG 10 DECEMBER 2020

Het WK 2022 zal plaatsvinden in Qatar, een van de oliestaten in de Perzische Golf, van maandag 21 november 2022 tot zondag 18 december 2022. BelgiŽ werd uitgeloot in groep E, samen met Wales, TsjechiŽ, Wit-Rusland en Estland.

Voor de samenstelling van alle groepen en het wedstrijdschema van groep E waarin BelgiŽ werd ingedeeld, zie onze pagina "Nationaal-Rode Duivels-WK 2022 Kwalificatie". Of klik rechtstreeks hier.

WK 2022 IN QATAR - LOTING VAN DE VOORRONDES - DONDERDAG 10 DECEMBER 2020

Het WK 2022 zal plaatsvinden in Qatar, een van de oliestaten in de Perzische Golf, van maandag 21 november 2022 tot zondag 18 december 2022. Er werd gekozen voor de winterperiode omdat in Qatar de extreem hoge temperaturen in de zomer het quasi onmogelijk zouden maken om de wedstrijden een normaal verloop te geven. Die extreme hitte zou ook te gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de spelers.

Voor het kwalificatietornooi het WK 2022 werd er op maandagavond 7 december in ZŁrich geloot. Alle 55 leden van de UEFA namen daaraan deel. Van die vijfenvijftig Europese landen plaatsen er zich dertien voor het WK 2022.

De kwalificatiegroep waarin de Rode Duivels uitkomen krijgt een aparte pagina op onze website, waar u vanaf 8 december de loting en het wedstrijdschema kan bekijken. De eerste speeldag wordt afgewerkt op woensdag 24 en donderdag 25 maart 2021, de laatste tussen 14 en 16 november 2021.

BelgiŽ werd uitgeloot in groep E, samen met Wales, TsjechiŽ, Wit-Rusland en Estland.
Voor de samenstelling van alle groepen en het wedstrijdschema van groep E waarin BelgiŽ werd ingedeeld, zie onze pagina "Nationaal-Rode Duivels-WK 2022 Kwalificatie". Of klik rechtstreeks hier.

LOTING VAN DE NATIONS LEAGUE "FINAL FOUR" - DONDERDAG 3 DECEMBER 2020

Onze Rode Duivels plaatsten zich voor de "Nations League Final Four". De andere drie landen zijn Frankrijk, Spanje en ItaliŽ. De wedstrijden van de halve finales zijn voorzien voor 6 en 7 oktober, en de finale wordt gespeeld op zondag 10 oktober 2021.

Het resultaat van de loting is gekend: op woensdag 6 oktober speelt Italie tegen Spanje (in Milaan) en op donderdag 7 oktober nemen de Rode Duivels het op tegen Frankrijk (in Turijn). De winnaars van deze wedstrijden spelen de finale op zondag 10 oktober. De verliezers spelen op die dag tegen elkaar voor de derde en vierde plaats.

Het resultaat en het volledige schema kan u bekijken op de aparte pagina "Nationaal-Rode Duivels-N.L.20-21 Matchday". Of klik rechtstreeks hier.

KWALIFICATIE UEFA WOMEN'S EURO 2022 - DINSDAG 1 DECEMBER 2020

Logo EK 2021 Vrouwen Engeland Tussen 26 augustus 2019 en 1 december 2020 worden de kwalificatiewedstrijden gespeeld voor het
Vrouwen - UEFA EK 2022, dat van 6 tot 31 juli 2022 gespeeld zal worden in Engeland,
waar er naast het gastland nog 15 andere landenploegen zullen deelnemen.

De Belgische "Red Flames" komen uit in kwalificatiegroep H, waarin ze op dinsdag 1 december
op het veld van OH Leuven tegen Zwitserland de laatste en beslissende wedstrijd speelden.
De Belgische dames wonnen met 4 - 0, en zo gaan ze als groepswinnaar naar het EK 2022.

Op onze pagina "Nationaal-Vrouwen Nationaal-Red Flames Kw. EK 2022" ziet u het volledige wedstrijdschema van groep H,
de indelingen van de andere groepen en nog heel wat extra informatie, inclusief de laatste wedstrijden. Klik hier.

DE NATIONS LEAGUE - MATCHDAY 5 EN 6 - VAN ZATERDAG 14 TOT EN MET WOENSDAG 18 NOVEMBER 2020

Van zaterdag 14 tot en met woensdag 18 november werden de beslissende Matchdays 5 en 6 gespeeld in de "Nations League 2020-2021". Daarin komt BelgiŽ uit in League A, groep 2. Bekijk alle algemene gegevens op onze hoofdpagina "Nationaal-Rode Duivels-Nations League 2020-2021". Of klik hier.

De "Rode Duivels" speelden hun vijfde wedstrijd tegen Engeland op zondag 15 november, uitslag 2 - 0. Op woensdag 18 november volgde de zesde en laatste wedstrijd tegen Denemarken, uitslag 4 - 2. Daarmee is BelgiŽ groepswinnaar en de Rode Duivels plaatsen zich samen met ItaliŽ, Frankrijk en Spanje voor de "Final Four" van (waarschijnlijk) oktober 2021.

Voor het wedstrijdschema van League A - Groep 2, zie de pagina "Nationaal-Rode Duivels-Nations League A-Groep 2". Net als bij de eerste editie van de "Nations League" krijgen alle Leagues en groepen een aparte pagina op "Voetbalexpress" met de kalender, het klassement en de statistieken per groep.

Via de buttons onder "Nationaal-Rode Duivels" kan u ook rechtstreeks klikken naar de webpagina "Matchday 2020-2021" waarop een volledige chronologische kalender van alle groepen vermeld staat, die u ook kan afprinten. Of klik hier.

DE NATIONS LEAGUE - FINAL FOUR - STIJGERS EN DALERS - WOENSDAG 18 NOVEMBER 2020

Hieronder ziet u de "Final Four", de stijgers en dalers na de voorrondes, plus de nieuwe samenstelling van de Leagues.

* League A. - De winnaars van de competitie in de groepen 1, 2, 3 en 4, ItaliŽ, BelgiŽ, Frankrijk en Spanje, spelen de "Final Four Competition", met de halve finales (woensdag 6 en donderdag 7 oktober 2021), een wedstrijd voor de 3e en 4e plaats en een finale (allebei op zondag 10 oktober 2021). De winnaar van de finale is de "Nations League Champion".
- BosniŽ-Herzegovina, IJsland, Zweden en Zwitserland zakken naar League B.

* League B.
- Oostenrijk, TsjechiŽ, Hongarije en Wales promoveren naar League A.
- Slovakije, Noord-Ierland, Turkije en Bulgarije zakken naar League C.

* League C.
- Montenegro, ArmeniŽ, SloveniŽ en AlbaniŽ promoveren naar League B.
- Cyprus, Estland, MoldaviŽ en Kazachstan spelen nog een playoff.
Twee van deze landen zakken naar League D.

* League D.
- FaroŽr Eilanden en Gibraltar promoveren naar League C.

- Dit is de nieuwe indeling van de vier Leagues:
* League A (16 landen): BelgiŽ, Portugal, Nederland, Engeland, Frankrijk, Spanje, ItaliŽ, OekraÔne, Denemarken, KroatiŽ, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Wales, Tsjechie en Hongarije.
* League B (16 landen): BosniŽ-Herzegovina, IJsland, Zweden, Zwitserland, Rusland, Schotland, Noorwegen, ServiŽ, Finland, Ierland, IsraŽl, RoemeniŽ, AlbaniŽ, Montenegro, ArmeniŽ en SloveniŽ.
* League C (16 landen): Slovakije, Turkije, Noord-Ierland, Bulgarije, Griekenland, GeorgiŽ, Noord MacedoniŽ, Kosovo, Wit-Rusland, Litouwen, Luxemburg, Azerbeidjan, FaerŲer Eilanden en Gibraltar, plus twee winnende landen uit de (degradatie) play-offs tussen Cyprus, Estland, MoldaviŽ en Kazachstan.
* League D (7 landen): Letland, Liechtenstein, Malta, Andorra en San Marino, plus twee verliezende landen uit de (degradatie) play-offs tussen Cyprus, Estland, MoldaviŽ en Kazachstan.

EUROPEAN QUALIFIERS PLAY-OFFS - EK 2021 - DONDERDAG 12 NOVEMBER

Er waren al 16 van de 20 landen geplaatst voor het EK 2021. Ook BelgiŽ is daarbij, in een groep met Denemarken, Finland en Rusland (groep B). De laatste vier landen komen uit de "European Qualifiers Play-Offs" die op 12 november werden afgewerkt.
Dat zijn:
- Noord MacedoniŽ in groep C, die verder zal bestaan uit Nederland, OekraÔne en Oostenrijk.
- Schotland in groep D, die verder zal bestaan uit Engeland, KroatiŽ en TsjechiŽ.
- Slovakije in groep E, die verder zal bestaan uit Spanje, Zweden en Polen en
- Hongarije in groep F, die verder zal bestaan uit Portugal, Frankrijk en Duitsland.

Voor de schema's en de uitslagen, klik hier. Bekijk ook alles over het EK 2021, inclusief het wedstrijdschema van het tornooi.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters sturen ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp.
We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club een of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

VOETBAL VLAANDEREN - CORONAPROTOCOL

Aan het begin van de nieuwe voetbalcompetitie staat ook "Voetbal Vlaanderen" even stil bij de risico's en de gevolgen van een coronabesmetting. Daarom werd er een protocol opgesteld dat geldt voor alle competities, georganiseerd door Voetbal Vlaanderen, voor het seizoen 2020-2021.

Wat als een speler of speelster, een trainer, een bestuurder of een scheidsrechter getroffen wordt door covid19, en hij of zij in quarantaine moet. Wat zijn de gevolgen voor de competitie en welke maatregelen moet een persoon of club in dat geval ondernemen?

Bekijk dit uitgebreide protocol dat in een pdf-file werd gegoten, en waarin ook alle links naar verder informatie staan.
Die file kan u best downloaden en/of bewaren. Klik HIER.

Hopelijk krijgt de competitie 2020-2021 een "normaal" verloop en strooit het beruchte virus geen roet in het eten. Mocht dat toch gebeuren, dan zal de Voetbalbond jammer genoeg de nodige maatregelen moeten nemen. Lees er alles over op onze website, via "Provinciaal-Allerlei-Stopzetting Competitie". Of klik HIER.

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiŽle nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen (reeksen waarvan de naam vermeld wordt met ** zijn nog niet beschikbaar). U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen".
Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geÔnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via een klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiŽle wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciŽren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, en volgens de officiŽle parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, en heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet. Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien". Of klik rechtstreeks HIER.

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).