Nieuws
Update: vandaag om 18:50u
Nieuws
Laatste update: vandaag om 18:50u
Vind het ideale Tornooi voor uw
seniors-, jeugd- of damesteam.
Info voor Tornooi-Organisatoren
www.foooble.com
Meer info...
Een concept van ABC-Groep
IT-Consultancy
www.itmoov.be
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG
- ZONDAG 3 JULI 2022

"Mijn vader is altijd heel belangrijk voor mij geweest. Samen hebben we bijna heel BelgiŽ doorkruist. Voor mijn voetbaldroom heeft hij minstens vier wagens kapotgereden."

Ilias Sebaoui, Beerschot VA

HET EK VROUWEN 2022 IN ENGELAND - VAN WOENSDAG 6 TOT ZONDAG 31 JULI 2022

Logo Vrouwen EK 2022 Van woensdag 6 juli tot en met zondag 31 juli 2022 wordt het EK voor vrouwen-landenploegen gespeeld.
Het tornooi vindt plaats in Engeland en stond oorspronkelijk gepland vanaf 11 juli tot en met 1 augustus 2021,
maar vermits het EK 2020 voor mannen vanwege de coronapandemie naar de zomer van 2021 werd verplaatst,
werd het EK voor vrouwen eveneens uitgesteld. De "Red Flames" plaatsten zich eind 2020 voor dit tornooi.

** Op donderdag 28 oktober werd in Manchester de loting voor dit EK 2022 verricht. De 16 deelnemende landen worden verdeeld in vier groepen van vier. BelgiŽ werd uitgeloot in groep D, samen met Frankrijk, ItaliŽ en IJsland.

Op onze aparte pagina "EK 2022 Vrouwen-Engeland" ziet u alle gegevens, de samenstelling van de vier groepen, de wedstrijdschema's, de locaties, de geschiedenis van het EK voor dames, enzovoort. Klik HIER.

DE PROVINCIALE TRANSFERS OP VOETBALEXPRESS - ZATERDAG 2 JULI 2022

Vrijdag 1 juli was de laatste dag waarop we de doorgestuurde transferberichten op onze website verwerkt en online gezet hebben. In de vorige jaren verschenen alle provinciale transfers immers begin juli in de geschreven pers, maar navraag leert ons nu dat er bij de kranten die we volgen blijkbaar geen tijd meer wordt ingestoken. Bedankt aan alle mensen die ons in de afgelopen maanden de transferberichten van hun club hebben doorgestuurd.

De doorgemailde transfernieuwtjes zijn en blijven te lezen op de aparte pagina "Provinciaal - Allerlei - Prov. Transfernieuws".
>>> Zie de meest recente berichten over (klik op) : Vlimmeren Sport, KFC Putte, K Zandhoven SK, TOR Deurne Pirates, K Wuustwezel FC, KSK Ekeren-Donk, K Gooreind VV, KSV Schriek, KSK Oosthoven, Excelsior Mariaburg, SK Rita Berlaar, KSV Oud-Turnhout, KBSK Retie, FC Oxford Hemiksem, K Ramsel FC, Zandvliet Sport, K Hove Sport en VC Leest.

DE LOTING VAN DE CROKY CUP EN DE NATIONALE DAMESBEKER - WOENSDAG 29 JUNI 2022

Op woensdag 29 juni werd de loting verricht van de nationale bekers, de "Croky Cup" en de "Dames Beker van BelgiŽ".
In de Croky Cup wordt er eerst een voorronde gespeeld op zondag 24 juli. De volgende rondes 1, 2 en 3 worden afgewerkt op de zondagen 31 juli, 7 augustus en 14 augustus (mogelijk ook op zaterdag). De volgende speeldagen worden later uitgeloot.

U kan het uitgebreide schema van de voorronde en de drie eerste speeldagen van de Croky Cup bekijken op onze pagina (klik op) Nationaal-Beker van BelgiŽ-Ronde 1 tot en met 5.

De dames spelen een eerste voorronde met o.a. de ingeschreven ploegen uit de Vlaamse provinciale reeksen op zaterdag 30 juli.
Ronde 1 begint daar op zaterdag 6 augustus met 48 ploegen. De tweede en derde ronde worden gespeeld op 13 en 20 augustus. Het schema van de voorrondes en de drie eerste speeldagen ziet u op onze pagina Nationaal-Beker van BelgiŽ-Nationale Beker Dames.

DE KALENDER VAN 1e NATIONALE 2022-2023 - VRIJDAG 24 JUNI 2022

De kalender van de 1e Nationale (Amateurs) werd bekendgemaakt. De eerste speeldag staat geprogrammeerd op woensdag 17 augustus 2022. Er zitten 20 ploegen in deze reeks, die dus een competitieschema van 38 wedstrijden telt.

Bekijk en/of download de kalender in pdf (c-RBFA). Klik HIER. De kalender staat ook online op onze aparte reekspagina
(klik op) "Nationaal-D1 en D2 Nationale Heren-1e Nationale".

NIEUW !!! 1e PROVINCIALE ALLE VLAAMSE PROVINCIES - DONDERDAG 23 JUNI 2022

Al meerdere keren in de voorbije jaren kregen we de vraag doorgemaild of "Voetbalexpress" ook in andere provincies dan Antwerpen actief is. Het antwoord daarop is "nee" want we zijn onze website eind 2011 ook begonnen met de bedoeling om het voetbal in onze provincie te volgen. Maar al hebben we daar al een drukke hobby mee, het kan geen kwaad om onze horizon te verbreden.

Vandaar dat we besloten hebben om, als proef, dit seizoen ook de uitslagen en klassementen van de 1e provinciale reeksen van de andere Vlaamse provincies in te bouwen: Vlaams Brabant, Limburg en Oost- en West-Vlaanderen. Maar.... dat zal dus beperkt zijn en zuiver informatief. En mocht er een vraag komen over de lagere reeksen in die provincies, daarvoor zijn er op internet andere kanalen.

Concreet : bij onze button "Provinciaal-1e Provinciale" voegen we een "tussenpagina" bij met de titel "Reeksen 1e Provinciale VV" waarop de links staan naar de eerste provinciale reeksen van de andere Vlaamse provincies. In onze volgorde met uitslagen verzamelen zullen deze trouwens ook na alle andere komen. Voor deze "tussenpagina" zie de button "Provinciaal" of klik rechtstreeks hier.

DE KALENDER VAN DE JUPILER PRO LEAGUE 2022-2023 - WOENSDAG 22 JUNI 2022

De "Pro League" (c) maakte de nieuwe kalender van 1A bekend. Speeldag 1 is voor het weekend van 22, 23 en 24 juli. Bekijk en/of download de kalender in pdf. Klik HIER. De speeldagen staan ook online op onze pagina "Nationaal-Profvoetbal-Heren 1e Klasse A".

Ook de kalender van 1B, vanaf nu ook gekend onder de nieuwe naam "Challenger Pro League", is klaar. Klik HIER. Ook die speeldagen staan online op onze pagina "Nationaal-Profvoetbal-Challenger Pro League".

DE SUPERCUP 2022 - ZONDAG 17 JULI 2022

Kampioen Club Brugge en bekerwinnaar AA Gent spelen op zondag 17 juli tegen elkaar voor de "Supercup", traditioneel de start van het Belgisch voetbalseizoen. Aftrap om 18 uur in het Jan Breydelstadion in Brugge.

THE BELGIAN RED FLAMES - DE KWALIFICATIEWEDSTRIJDEN VOOR HET WK 2023
IN AUSTRALIE EN NIEUW-ZEELAND

Logo WK 2023 Dames Het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal Vrouwen 2023 is de negende editie van dit vierjaarlijks tornooi,
waar voor het eerst 32 landen zullen deelnemen, en dat gespeeld zal worden in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland,
van maandag 10 juli tot zondag 20 augustus 2023.

Het kwalificatietornooi loopt van september 2021 tot september 2022. Onze Nationale damesploeg, de "Red Flames",
werd ingedeeld in groep F, samen met Noorwegen, Polen, AlbaniŽ, Kosovo en ArmeniŽ.

De laatste speeldagen 9 en 10 worden afgewerkt op vrijdag 2 september om 20 uur tegen Noorwegen (op het veld van OH Leuven), en op dinsdag 6 september in en tegen ArmeniŽ.

Op onze pagina "Nationaal-Vrouwen Nationaal-Red Flames Kw. WK 2023" ziet u het volledige wedstrijdschema van groep F, de indelingen van de andere groepen en nog heel wat extra informatie, inclusief de locaties. Klik hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters stuurt ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp. We gaan proberen om dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen.

Daarvoor rekenen we per ploeg op ťťn of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiŽle nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen. U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen". Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

DE PAGINA "UEFA - TORNOOILINKS"

We kregen al verschillende keren de vraag of we de Europese tornooien (Champions League, Europa League, enz.) misschien ook een plaats op "Voetbalexpress" konden geven, omdat je vaak een tijdje moet zoeken en klikken voor je de juiste informatie over die tornooien kan vinden.

Dat allemaal inbouwen zou ons echter te ver leiden, want het provinciale en nationale heren- en damesvoetbal intensief volgen lijkt ons meer dan voldoende. Maar we maakten wel plaats voor de aparte pagina "UEFA - Tornooilinks", waar u alle belangrijke links naar de UEFA.com-website (c) verzameld ziet.

Van alle Europese tornooien kan u op een snelle manier alle voorbije en nog te spelen wedstrijden en schema's, uitslagen en klassementen snel terugvinden. Op die aparte pagina staan alle rechtstreekse UEFA-links van de "Champions League" (c), de "Europa League" (c), de "Women's Champions League" (c) en de "Conference League" (c).

U vindt de pagina "UEFA - Tornooilinks" via de buttons "Extra-Allerlei". De link staat onderaan in dat rijtje. Of klik rechtstreeks hier.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters sturen ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp.
We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club een of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geÔnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via een klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiŽle wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciŽren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.