Nieuws
Update: gisteren om 11:39u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Leopoldstraat 53
2330 Merksplas
Tel: +32 (0)14 63.30.73
info@reizennoorderkempen.be
www.reizennoorderkempen.be
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
www.voetbalexpress.be
Alle uitslagen, klassementen
en statistieken via
Smartphone, Tablet of iPad
Laatste update: gisteren om 11:39u
Nieuws
DE STOOT VAN DE DAG!
Dinsdag 22 januari 2019

"Collega's die uren nodig hebben voor een tactische bespreking, hebben nooit op hoog niveau gevoetbald."

Bob Peeters

DE KLAPPER VAN DE WEEK !
Maandag 21 januari 2019

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" bestempeld mag worden.

Voor de "Klapper van de Week" van 21 januari, klik hier.

ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN !
PROVINCIALE WEDSTRIJDEN ANTWERPEN
Zondag 20 januari 2019

Alle uitslagen, klassementen, periodeklassementen én statistieken van alle Antwerpse provinciale reeksen staan online.

U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

Een overzicht van alle uitslagen per reeks ziet u op de aparte pagina Provinciale Speeldag.
Alle klassementen van de provinciale reeksen (heren en dames) worden vermeld op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

We kennen ook al 3 ploegen die de tweede periodetitel winnen: Achterbroek in 3e provinciale A, Borsbeek in 3e provinciale B en Zandhoven in 3e provinciale C.

RECREATIEF VOETBAL - ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN
Zondag 20 januari 2019

Alle uitslagen, klassementen, periodeklassementen én statistieken van alle Antwerpse reeksen Recreatief Voetbal dames en heren staan online.

Zie de aparte reekspagina's, of ga via de algemene link naar de "Hoofdpagina Recreatief Voetbal" onder de button "Provinciaal-1e Provinciale-Recreatief-Hoofdpagina !".

U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

De klassementen van de recreatieve reeksen (heren en dames) worden eveneens vermeld op de aparte verzamelpagina Alle Actuele Klassementen.

VROUWENVOETBAL PROVINCIE ANTWERPEN
ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN
Zaterdag 19 januari 2019

De uitslagen, klassementen en statistieken van het provinciale vrouwenvoetbal staan online.

U kan de uitslagen ook volgen met uw Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

Het algemeen klassement van alle provinciale vrouwenreeksen wordt samengevat op de aparte pagina Alle Actuele Klassementen.

BEKER VAN ANTWERPEN - KWARTFINALES HEREN
Woensdag 23 januari 2019

Op woensdag 23 januari staat de laatste kwartfinale van de "Beker van Antwerpen" bij de heren op het programma. Voor de wedstrijden en de uitslagen, zie de button "Provinciaal-Beker van Antwerpen-Hoofdpagina Heren". Of klik rechtstreeks hier.

DE CROKY CUP - DE HALVE FINALES
Woensdag 23 en donderdag 24 januari 2019
Dinsdag 29 en woensdag 30 januari 2019

Op 23, 24, 29 en 30 januari worden de heen- en terugwedstrijden gespeeld in de halve finales van de "Croky Cup". Zie onze pagina "Nationaal-Beker van België-Hoofdpagina Croky Cup" voor het wedstrijdschema en de uitslagen. Of klik rechtstreeks hier.

NIEUWS UIT.... DE AFDELING "PROVINCIALE TRANSFERS"

Traditiegetrouw besteden we ook dit jaar aandacht aan de provinciale transfers. De primeur in deze rubriek gaat opnieuw naar Berlaar-Heikant, waarvan we een eerste lijstje binnenkregen.

De doorgemailde transfernieuwtjes worden vermeld op de aparte pagina
"Provinciaal - Allerlei - Prov. Transfernieuws".

De links naar de transferberichten worden minimaal tien dagen vermeld op deze nieuwspagina.
Zie de meest recente berichten over (klik op) : Berlaar-Heikant en Groen Rood Katelijne.

Ook supporters en clubmedewerkers mogen ons een e-mail doorsturen met de melding dat er op de website van hun club een lijst of bericht werd geplaatst met inkomende en uitgaande transfers (gelieve de namen van de spelers bij het doorsturen te vermelden in de "gewone" vorm: eerst de voornaam, dan de achternaam). Klik HIER of mail via info@voetbalexpress.be.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 17 januari 2019

Elke donderdagochtend rond 10 uur kiezen we de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Deze rubriek heeft een aparte pagina, ook te vinden onder de button "Extra - Allerlei".

De "Drie op een Rij" van deze week zijn Anton Blockx, Bram Janssens en Quinten Van Loy. Lees alle details over de keuze van deze spelers. Klik op "Drie op een Rij".

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - WEKELIJKSE VERGADERING
Woensdag 16 januari 2019

Voor het verslag in pdf-formaat van de "beslissende" wekelijkse vergadering van het Provinciaal Comité van 10 januari, in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs, zoals dat online vermeld staat in "Sportleven" op de website van de KBVB (c), klik HIER.

Zie ook het overzicht van alle verslagen op onze pagina  Provinciaal Comité.

VOORZITTER PROVINCIAAL COMITE MARC VAN CRAEN IN HET UC
Woensdag 9 januari 2019

Marc Van Craen Marc Van Craen (foto), sinds juni 2015 voorzitter van het Provinciaal Comité
Antwerpen, zal vanaf donderdag 24 januari zetelen in het
Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB.

Dit werd bekendgemaakt na de vergadering van de "Liga Amateurvoetbal Antwerpen" van dinsdag 8 januari, waarin de "LAVA" unaniem zijn steun
uitsprak voor Marc, die daarmee in het UC de betreurde Jos De Ryck opvolgt,
die op 30 november overleed.

De Voetbalexpress-redactie wenst Marc van harte proficiat met zijn benoeming in het UC, toch het belangrijkste comité binnen de KBVB.

NATIONALE VROUWEN - BEKER VAN BELGIE - DE KWARTFINALES
Vrijdag 25 en zaterdag 26 januari 2019

Op vrijdag en zaterdag 25 en 26 januari spelen de Nationale Vrouwenploegen de kwartfinales in de Beker van België. Bekijk het volledige wedstrijdschema via "Nationaal-Beker van België-Nationale Beker Dames", of klik rechtstreeks op kwartfinales.

VOETBALEXPRESS IN 2018 - DE CIJFERS !
Dinsdag 1 januari 2019

Onze website startte in primeur op 25 december 2011. De officiële première was 1 januari 2012. In dat eerste jaar noteerden we een totaal van 66.289 bezoekers, een daggemiddelde van 181. Sindsdien gingen alle cijfers in stijgende lijn, en vooral na onze "upgrade versie 3.0" van oktober 2015 schoten ze als een raket de hoogte in.

Vandaag kregen we de cijfers van het afgelopen jaar binnen.
In 2018 noteerden we in totaal 857.307 bezoeken op onze website www.voetbalexpress.be (een daggemiddelde van 2.348). Dat is een nieuw jaarrecord, en een stijging met 7,56 procent vergeleken met de 797.019 bezoeken van 2017.

De drukste dag in onze geschiedenis blijft nog altijd zondag 7 mei 2017, met 10.418 bezoeken van 8.215 unieke bezoekers. Dat was ook het drukste weekend tot nu toe (12.590 bezoeken op zaterdag 6 plus zondag 7 mei).

Mei 2018 werd onze nieuwe recordmaand, met 95.388 bezoeken (van 36.131 unieke bezoekers) en een daggemiddelde van 3.077. Bedankt allemaal!
Zie ook onze pagina bezoekers.

DE EK 2020-KWALIFICATIES - DE RODE DUIVELS
ALLE WEDSTRIJDSCHEMA'S

Logo EK 2020 Op zondag 2 december vond in Dublin (Ierland) de loting plaats voor de kwalificatiewedstrijden van het Europees Kampioenschap 2020.

België werd ingedeeld in groep I, samen met Rusland, Schotland,
Cyprus, Kazachstan en San Marino.

Bekijk het volledige wedstrijdschema van groep I, via de button "Nationaal-Rode Duivels-EK 2020 Kwalificatie". Of klik rechtstreeks hier.

Op die hoofdpagina, en ook op de groepspagina's, staan ook telkens de links naar de andere groepspagina's met de wedstrijdschema's.

U kan heel de kalender van alle groepen ook bekijken, downloaden en/of afdrukken. We maakten daarvan twee versies: klik voor de PDF-versie en de excel/ods versie (bekijken en/of opslaan).

JAARKALENDER NATIONAAL EN EUROPEES VOETBAL 2018-2019

De Jupiler Pro League (c) en de KBVB (c) maakten een overzichtelijke kalender voor de periode juli 2018 tot juni 2019, waaop de verschillende profcompetities in kleur vermeld worden.

Zo kan u de speeldatums zien van o.a. de JPL, de Proximus League, de Croky Cup, de Play-Offs, de Champions League, de Europa League en de interlands.

We hebben dat brede scherm voor de duidelijkheid in twee aparte PDF-schema's verdeeld.
Om te bekijken, te vergroten en eventueel af te printen, klik voor het overzicht van juli tot december 2018 en januari tot juni 2019.

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de KBVB-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geïnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VFV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Op verzoek van Wilfried Rombouts, die zich via het Bureau Arbitrage volop inzet bij dit project, sluiten wij van "Voetbalexpress" ons graag aan bij het verder bekendmaken van deze actie.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover méér inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

DE VFV-PROJECTEN - VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VFV", de Voetbalfederatie Vlaanderen. De VFV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt we op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VFV of de KBVB weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via één klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VFV-website of de KBVB-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VFV-Acties".

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Hieronder ziet u een (chronologisch) schema met de links en de benaming van de nieuwe (*) en lopende projecten en acties van de federatie "Voetbal Vlaanderen".

Daarisem * Scoren in de Jeugd-
Futsal mini-competitie *
VV - Jeugdcompetitie
Reglement, vragen, enz. *
Het G-Voetbal Scheidsrechter worden Voetribal
Subsidies Jeugdvoetbal Voetbal Vlaanderen Dribbelvoetbal
Aankoop Doeltjes
Word Scheidsrechter EHBO-Veilig Sporten Provinciale Jeugdopleiding
Word Trainer    
VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner én hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, én volgens de officiële parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, én heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet.

Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien".
Of klik rechtstreeks HIER.


Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB (c).