Nieuws
Update: vandaag om 11:23u
Nieuws
Laatste update: vandaag om 11:23u
Tafelvoetbal - Fitness - Biljart -
Darts - Speeltafels - Boxers - enz.
www.qualitygames.be
Meer info...
Een concept van ABC-Groep
IT-Consultancy
www.itmoov.be
Meer info...
DE STOOT VAN DE DAG!
Zaterdag 6 maart 2021

"Met zijn talent kan Lamkel Zť een ploeg veel bijbrengen. Maar op menselijk vlak maakt hij een team kapot. Leko heeft gelijk dat hij hem erbuiten houdt. Bovendien laten ze zien dat het ook zonder hem kan."

Hans-Peter Lehnhoff, ex-Antwerp

YWIWY - YESTERDAY WHEN I WAS YOUNG - VAN DONDERDAG 28 JANUARI TOT....

Nu we het een hele tijd zonder provinciaal voetbal moeten stellen willen we er voor zorgen dat we elkaar niet uit het oog verliezen, zodat u ons toch een dagelijks bezoekje kunt brengen.

Na de "VBE Cartoons" en de reeks "Wie ben ik?" (beiden nog te bekijken via "Extra-Allerlei") kozen we voor een reeks met de titel "Yesterday when I was young", afgekort "YWIWY". Dat is een dagelijkse foto uit het verleden van een voetballer of ex-voetballer, waarbij u op zoek kan gaan om wie het gaat. Dat kan zowel een foto zijn uit het recente verleden als een kiekje uit diens kindertijd.
Dit is de foto van zaterdag 6 maart. Wie zien we hier ?
YWIWY 38

De oplossing van gisteren ziet u op de pagina "Extra-Allerlei-YWIWY - 2021. Klik HIER.

VOETBAL DEZE WEEK - DE CROKY CUP KWARTFINALES - DE PROXIMUS LEAGUE 1B - INHAALWEDSTRIJDEN
WOENSDAG 3 EN DONDERDAG 4 MAART 2021

In de Croky Cup werden op woensdag en donderdag 3 en 4 maart de kwartfinales gespeeld.
Voor de uitslagen en de loting voor de halve finales, zie de aparte pagina "Nationaal-Beker van Belgie-Hoofdpagina Croky Cup".

NIEUWS UIT.... DE AFDELING "PROVINCIALE TRANSFERS"

Traditiegetrouw besteden we ook dit jaar aandacht aan de provinciale transfers. De doorgemailde transfernieuwtjes worden vermeld op de aparte pagina "Provinciaal - Allerlei - Prov. Transfernieuws". De links naar de transferberichten worden minimaal tien dagen vermeld op deze nieuwspagina.

Zie de meest recente berichten over (klik op) : K Brecht SK, KFC Beekhoek Sport, KFC Putte, K Merksplas SK * , KVV Rauw, Alberta FC Schilde, FC Berlaar-Heikant, KFC Mol en KVV Vosselaar.
* = update.

Mail ons via het e-mailadres van onze eindredacteur: tonnypr@skynet.be.
We verzoeken wel om de namenlijsten door te sturen met de "normale" benamingen, dus EERST DE VOORNAAM VAN DE SPELER, EN DAN DE ACHTERNAAM. De verwerking gebeurt dan sneller. Voor u misschien wat meer werk, voor ons wat minder.

! Om ons via een e-mail attent te maken op de transfers van uw club, wanneer ze vermeld staan op de club-website, klik HIER.

JUPILER PRO LEAGUE - 1B PRO LEAGUE 2020-2021 - KAMPIOENSCHAP EN PLAY-OFFS

Met nog een beperkt aantal speeldagen voor de boeg in 1A en 1B zetten we de regeling van het seizoen 2020-2021 nog eens op een rijtje. Alles werd op vrijdag 31 juni beslist door de Algemene Vergadering van de Pro League. Hoe zat het ook weer?

* De Jupiler Pro League:
1. Achttien clubs spelen een reguliere competitie 2020-2021 met 34 speeldagen.
2. De nummers 1 tot en met 4 in de eindstand spelen een "Champions Play-Off" met zes speeldagen. Daar wordt beslist over de titel en het resterende Champions League-ticket.
3. De nummers 5 tot en met 8 in de eindstand van de reguliere competitie spelen de "Europa League Play-Off" met zes speeldagen.
4. Voor de nummers 9 tot en met 16 eindigt het seizoen na de reguliere competitie.
5. Nummer 17 werkt barragematchen af tegen de 2e uit 1B.
6. Nummer 18 degradeert naar 1B.

* De 1B Pro League:
1. De acht ploegen spelen vier keer tegen elkaar, 28 speeldagen in totaal, zonder periodekampioenschappen.
2. Er wordt geen promotiefinale gespeeld.
3. De kampioen na 28 speeldagen promoveert naar 1A, de "Jupiler Pro League".
4. De nummer 2 maakt kans op promotie en speelt barragematchen (heen en terug) tegen het nummer 17 uit 1A.
5. Degradaties zullen afhangen van o.a. de licenties en eventuele vereffeningen.

* De Play-Offs in de Jupiler Pro League en de 1B Pro League:
įį De winnaar van de "Europa League Play-Off" speelt ťťn finalewedstrijd tegen de nummer 4 van de "Champions Play-off" om het laatste Europese ticket (tweede voorronde van de Europa League), tenzij de bekerwinnaar ook in de "Champions Play-off" zit. In dat geval krijgt de winnaar van de "Europa League Play-Off" automatisch het laatste Europese ticket en wordt er dus geen finale gespeeld.
įį Beide play-offs ("Champions Play-Off" en "Europa League Play-Off") werken met halvering van de punten na de reguliere competitie. De eerder voorgestelde Play-off 2 verdwijnt in 2021.

** (De voorlopige pagina's "Champions Play-Off" en "Europa League Play-Off" staan al online. Zie "Nationaal-Profvoetbal").

KWALIFICATIE WK 2022 - WEDSTRIJDSCHEMA VAN DE RODE DUIVELS
WOENSDAG 24, ZATERDAG 27 EN DINSDAG 30 MAART 2021

Het WK 2022 zal plaatsvinden in Qatar, een van de oliestaten in de Perzische Golf, van maandag 21 november 2022 tot zondag 18 december 2022. BelgiŽ werd uitgeloot in groep E, samen met Wales, TsjechiŽ, Wit-Rusland en Estland.

In de laatste week van maart spelen de Rode Duivels de eerste drie kwalificatiewedstrijden voor Qatar 2022.
- Op woensdag 24 maart om 20u45 is dat thuis tegen Wales.
- Op zaterdag 27 maart om 20u45 is dat een uitwedstrijd tegen TsjechiŽ.
- En op dinsdag 30 maart om 20u45 is dat thuis tegen Wit-Rusland.

>> Voor de samenstelling van alle groepen en het wedstrijdschema van groep E waarin BelgiŽ werd ingedeeld, zie onze pagina "Nationaal-Rode Duivels-WK 2022 Kwalificatie". Of klik rechtstreeks hier.

WK 2022 IN QATAR - LOTING VAN DE VOORRONDES - DONDERDAG 10 DECEMBER 2020

Het WK 2022 zal plaatsvinden in Qatar, een van de oliestaten in de Perzische Golf, van maandag 21 november 2022 tot zondag 18 december 2022. Er werd gekozen voor de winterperiode omdat in Qatar de extreem hoge temperaturen in de zomer het quasi onmogelijk zouden maken om de wedstrijden een normaal verloop te geven. Die extreme hitte zou ook te gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de spelers.

Voor het kwalificatietornooi het WK 2022 werd er op maandagavond 7 december in ZŁrich geloot. Alle 55 leden van de UEFA namen daaraan deel. Van die vijfenvijftig Europese landen plaatsen er zich dertien voor het WK 2022.

De kwalificatiegroep waarin de Rode Duivels uitkomen krijgt een aparte pagina op onze website, waar u vanaf 8 december de loting en het wedstrijdschema kan bekijken. De eerste speeldag wordt afgewerkt op woensdag 24 en donderdag 25 maart 2021, de laatste tussen 14 en 16 november 2021.

BelgiŽ werd uitgeloot in groep E, samen met Wales, TsjechiŽ, Wit-Rusland en Estland.
Voor de samenstelling van alle groepen en het wedstrijdschema van groep E waarin BelgiŽ werd ingedeeld, zie onze pagina "Nationaal-Rode Duivels-WK 2022 Kwalificatie". Of klik rechtstreeks hier.

LOTING VAN DE NATIONS LEAGUE "FINAL FOUR" - DONDERDAG 3 DECEMBER 2020

Onze Rode Duivels plaatsten zich voor de "Nations League Final Four". De andere drie landen zijn Frankrijk, Spanje en ItaliŽ. De wedstrijden van de halve finales zijn voorzien voor 6 en 7 oktober, en de finale wordt gespeeld op zondag 10 oktober 2021.

Het resultaat van de loting is gekend: op woensdag 6 oktober speelt Italie tegen Spanje (in Milaan) en op donderdag 7 oktober nemen de Rode Duivels het op tegen Frankrijk (in Turijn). De winnaars van deze wedstrijden spelen de finale op zondag 10 oktober. De verliezers spelen op die dag tegen elkaar voor de derde en vierde plaats.

Het resultaat en het volledige schema kan u bekijken op de aparte pagina "Nationaal-Rode Duivels-N.L.20-21 Matchday". Of klik rechtstreeks hier.

KWALIFICATIE UEFA WOMEN'S EURO 2022 - DINSDAG 1 DECEMBER 2020

Logo EK 2021 Vrouwen Engeland Tussen 26 augustus 2019 en 1 december 2020 worden de kwalificatiewedstrijden gespeeld voor het
Vrouwen - UEFA EK 2022, dat van 6 tot 31 juli 2022 gespeeld zal worden in Engeland,
waar er naast het gastland nog 15 andere landenploegen zullen deelnemen.

De Belgische "Red Flames" komen uit in kwalificatiegroep H, waarin ze op dinsdag 1 december
op het veld van OH Leuven tegen Zwitserland de laatste en beslissende wedstrijd speelden.
De Belgische dames wonnen met 4 - 0, en zo gaan ze als groepswinnaar naar het EK 2022.

Op onze pagina "Nationaal-Vrouwen Nationaal-Red Flames Kw. EK 2022" ziet u het volledige wedstrijdschema van groep H,
de indelingen van de andere groepen en nog heel wat extra informatie, inclusief de laatste wedstrijden. Klik hier.

DE NATIONS LEAGUE - FINAL FOUR - STIJGERS EN DALERS - WOENSDAG 18 NOVEMBER 2020

Hieronder ziet u de "Final Four", de stijgers en dalers na de voorrondes, plus de nieuwe samenstelling van de Leagues.

* League A. - De winnaars van de competitie in de groepen 1, 2, 3 en 4, ItaliŽ, BelgiŽ, Frankrijk en Spanje, spelen de "Final Four Competition", met de halve finales (woensdag 6 en donderdag 7 oktober 2021), een wedstrijd voor de 3e en 4e plaats en een finale (allebei op zondag 10 oktober 2021). De winnaar van de finale is de "Nations League Champion".
- BosniŽ-Herzegovina, IJsland, Zweden en Zwitserland zakken naar League B.

* League B.
- Oostenrijk, TsjechiŽ, Hongarije en Wales promoveren naar League A.
- Slovakije, Noord-Ierland, Turkije en Bulgarije zakken naar League C.

* League C.
- Montenegro, ArmeniŽ, SloveniŽ en AlbaniŽ promoveren naar League B.
- Cyprus, Estland, MoldaviŽ en Kazachstan spelen nog een playoff.
Twee van deze landen zakken naar League D.

* League D.
- FaroŽr Eilanden en Gibraltar promoveren naar League C.

- Dit is de nieuwe indeling van de vier Leagues:
* League A (16 landen): BelgiŽ, Portugal, Nederland, Engeland, Frankrijk, Spanje, ItaliŽ, OekraÔne, Denemarken, KroatiŽ, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Wales, Tsjechie en Hongarije.
* League B (16 landen): BosniŽ-Herzegovina, IJsland, Zweden, Zwitserland, Rusland, Schotland, Noorwegen, ServiŽ, Finland, Ierland, IsraŽl, RoemeniŽ, AlbaniŽ, Montenegro, ArmeniŽ en SloveniŽ.
* League C (16 landen): Slovakije, Turkije, Noord-Ierland, Bulgarije, Griekenland, GeorgiŽ, Noord MacedoniŽ, Kosovo, Wit-Rusland, Litouwen, Luxemburg, Azerbeidjan, FaerŲer Eilanden en Gibraltar, plus twee winnende landen uit de (degradatie) play-offs tussen Cyprus, Estland, MoldaviŽ en Kazachstan.
* League D (7 landen): Letland, Liechtenstein, Malta, Andorra en San Marino, plus twee verliezende landen uit de (degradatie) play-offs tussen Cyprus, Estland, MoldaviŽ en Kazachstan.

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC" - OQ ? - SMS EN WHATSAPP

Een aantal clubmensen en supporters sturen ons wekelijks, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg trouw door per SMS of WhatsApp.
We gaan proberen om, net als vorig seizoen, dit aantal verder uit te breiden om zo veel en zo snel mogelijk uitslagen binnen te krijgen met ons project "Voetbalexpress-Correspondent". Dit verzoek sturen we ook aan de "VEC's" van vorig seizoen, die momenteel trouwens nog niet allemaal terug actief zijn.

Daarvoor zoeken we per club een of twee betrouwbare clubmensen of trouwe supporters, die de uitslag meteen na elke uit- en thuiswedstrijd per SMS of WhatsApp doorsturen. Ons nummer is 0495.10.80.82. Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, graag. En al bedankt !

VOETBAL VLAANDEREN - CORONAPROTOCOL

Aan het begin van de nieuwe voetbalcompetitie staat ook "Voetbal Vlaanderen" even stil bij de risico's en de gevolgen van een coronabesmetting. Daarom werd er een protocol opgesteld dat geldt voor alle competities, georganiseerd door Voetbal Vlaanderen, voor het seizoen 2020-2021.

Wat als een speler of speelster, een trainer, een bestuurder of een scheidsrechter getroffen wordt door covid19, en hij of zij in quarantaine moet. Wat zijn de gevolgen voor de competitie en welke maatregelen moet een persoon of club in dat geval ondernemen?

Bekijk dit uitgebreide protocol dat in een pdf-file werd gegoten, en waarin ook alle links naar verder informatie staan.
Die file kan u best downloaden en/of bewaren. Klik HIER.

Hopelijk krijgt de competitie 2020-2021 een "normaal" verloop en strooit het beruchte virus geen roet in het eten. Mocht dat toch gebeuren, dan zal de Voetbalbond jammer genoeg de nodige maatregelen moeten nemen. Lees er alles over op onze website, via "Provinciaal-Allerlei-Stopzetting Competitie". Of klik HIER.

SNEL OPZOEKEN WEDSTRIJDSCHEMA'S EN KLASSEMENTEN OP BELGIANFOOTBALL.BE (c)

Om op Belgianfootball.be (c), de website van de RBFA, alle officiŽle nationale, provinciale en recreatieve wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen snel op te zoeken maakten we een tijd geleden een speciale aparte Voetbalexpress-webpagina.

Daarop staan alle geactualiseerde links voor het nieuwe seizoen (reeksen waarvan de naam vermeld wordt met ** zijn nog niet beschikbaar). U ziet die pagina via de button "Extra-Belgianfootball-Links" onder de naam "Kampioenschappen".
Of klik rechtstreeks HIER.
Nog een tip: om de gegevens van uw provinciale club te zoeken, breng bij "Zoek een club, competitie, speler, informatie..." de clubnaam in op "Voetbal Vlaanderen".

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de RBFA-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geÔnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

DE VV-PROJECTEN - VOETBAL VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VV", Voetbal Vlaanderen. De VV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VV of de RBFA weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via een klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VV-website of de RBFA-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VV-Acties".

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiŽle wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover meer inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciŽren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Op de website van de federatie "Voetbal Vlaanderen" ziet u een uitgebreid overzicht van alle actuele lopende projecten en acties.

Daarom hebben we de samenvatting van de projecten die we hier eerder in een schema vermeldden vervangen door de rechtstreekse link naar de "Project Pagina" van "Voetbal Vlaanderen". Klik HIER.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner en hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, en volgens de officiŽle parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, en heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet. Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien". Of klik rechtstreeks HIER.

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).