Over Voetbalexpress
Update: 31/12/2023 om 10:25u
Extra Website Over Voetbalexpress
Laatste update: 31/12/2023 om 10:25u
Je persoonlijke computerdokter
www.btasupportnet.com
Krokuslaan 68, 2460 Lichtaart
Meer info...
CHRONOLOGIE EN STANDPUNT

Tonny Priem Onze onafhankelijke website www.voetbalexpress.be (c) ging onder impuls van stichter en eindredacteur
Tonny Priem (foto) officieel van start op 1 januari 2012, op 15 mei 2013 gevolgd door een volledig vernieuwde
en méér gebruiksvriendelijke editie.

Op 9 oktober 2015 ging de derde versie in première, waarbij we qua ontwerp de meest moderne trends volgden,
en waarbij technisch verantwoordelijke en webmaster Axel Priem (foto linksonder) de nieuwste technische
mogelijkheden gebruikte, aanpassingen die onder andere de snelheid aanzienlijk verhoogden.

Op 15 januari 2020 volgde de vierde versie, waarbij vooral de lay-out van de pagina's veranderde.
Voor alle details van versie 4, zie verder op deze pagina.

Axel Priem    De "Voetbalexpress" website is ook mobiel te bekijken via Smartphone, Gsm, iPad, iPhone of Tablet.
   Het adres is www.voetbalexpress.be

   Voetbalexpress.be is géén onderdeel van de nationale of provinciale voetbalbond, maar sinds juli 2015
   was er wel een samenwerking met het "Provinciaal Comité Antwerpen", op initiatief van toenmalig
   PC-voorzitter Marc Van Craen. Vanaf 2022 was dat met o.a. Bart Timmermans, ex-PC voorzitter,
   ex-lid van het "Competitions Department Voetbal Vlaanderen" en sinds augustus 2023 lid van de "Hoge Raad".

Bart Timmermans werd in het "CDVV" opgevolgd door Chris Zoldermans, met wie we vanaf toen een nieuwe contactpersoon hebben.
De bedoeling was, is en blijft trouw aan het oorspronkelijk idee om tot een meer rechtstreekse, snelle en correcte communicatie te komen, en om relevant nieuws via méér officiële weg te ontvangen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen.
Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".


Berichten die enkel in de regionale kranten verschijnen nemen we niet over, vanwege de exclusiviteit en het kopijrecht van de redacteurs, journalisten en kranten. We zullen af en toe wel quotes overnemen uit interviews en berichten die in diverse media verschijnen, volgens het principe van de vrije nieuwsgaring.

Zie ook, verder op deze pagina, onze alinea met rode tekst over verantwoordelijkheid en copyright.

Ter info : sinds eind 2019 heeft de KBVB haar naam aangepast in "RBFA", de "Royal Belgian Football Association". U moet als bezoeker van onze website op de pagina's waar er "KBVB" wordt vermeld dus "RBFA" lezen.

WEDSTRIJDGEGEVENS

Welke wedstrijdgegevens publiceren we op Voetbalexpress ? (*) Elke woensdag vanaf 12 uur zetten we ook alle gegevens online van de volgende speeldag in de provinciale Antwerpse reeksen en van de volgende speeldag in de nationale reeksen, dames en heren.

VERANTWOORDELIJKHEID EN COPYRIGHT

* Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).
* Het publiceren van uitslagen doen we volgens het principe van de vrije nieuwsgaring.
* De redactie van "Voetbalexpress" raadpleegt en gebruikt regelmatig de gegevens van de app "Best of Belgian Football", waarvan het copyright eveneens in handen is van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).
* Deze website zal niet meewerken aan het schriftelijk verspreiden van deze gegevens, waarvan de nadruk ook verboden is door de RBFA.

** De berichten, uitslagen, klassementen en nieuwsjes die we op deze website publiceren zullen nooit enigerlei bepalende noch beslissende invloed kunnen hebben op de praktische werking en de interne en/of externe reglementen en verplichtingen van de clubs, die ons derhalve op geen enkele manier aansprakelijk kunnen stellen voor de inhoud en de gevolgen daarvan.

*** Het overnemen van de door Voetbalexpress (c) gepubliceerde teksten en gegevens is enkel toegelaten mits toestemming van de eindredacteur en/of de webmaster, in hun hoedanigheid van rechthebbende.


VRAGEN AAN VOETBALEXPRESS

* Voor speciale vragen, inlichtingen of discussiepunten allerhande in verband met bv. reglementering, uitslagen of klassementen vragen we dat u die niet telefonisch stelt, maar uitsluitend via e-mail doorstuurt op info@voetbalexpress.be.
* Voor vragen over het jeugdvoetbal : raadpleeg de Gerechtigde Correspondent (GC) van uw club.
* Voetbalexpress respecteert de privacy van alle bezoekers van haar website en verzamelt GEEN persoonlijke gegevens voor eender welk doel. Het invullen een e-mailadres op ons verzoek gebeurt enkel om misbruik te voorkomen en om een antwoord te versturen.

Belangrijk!
* Onze antwoorden op doorgestuurde vragen, ook gebaseerd op de reglementen van de RBFA (c), zijn volledig vrijblijvend en hebben géén definitieve beslissingsbevoegdheid in eender welke officiële kwestie wat clubs, spelers, transfers, sancties en reglementen betreft.

Belangrijk!
* Onze antwoorden zijn géén basis om deze als argumenten te gebruiken bij een eventuele klacht, die door een club of haar verantwoordelijken bij de bond zou worden ingediend.
* U kan onze eindredacteur eventueel bereiken via GSM, maar enkel voor een persoonlijke vraag of mededeling.
* Of u kan als websitebezoeker, bestuurslid of supporter een uitslag doorsturen naar "Voetbalexpress", via een SMS naar 0495.10.80.82.
* Voor technische zaken of vragen met betrekking tot deze website, zie onze pagina contact.

PRINTVRIENDELIJKE VERSIE

* U kan een hele pagina of een geselecteerd gedeelte daarvan afdrukken via uw eigen printer.
* Onderaan elke pagina, in de meest linkse kolom, staat de link "Printvriendelijke versie" (deze vindt u ook in het menu bovenaan, onder Extra). Wanneer u die link aanklikt krijgt u een scherm met de teksten van de door u geselecteerde webpagina.
* Dan kan u kiezen voor "Afdrukken" om heel die pagina te printen. U kan ook (met de PC-muis) eerst een gedeelte van de tekst aanduiden en via "Afdrukken" die selectie verder afprinten.

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner én hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kunnen zij ons initiatief steunen, en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Mensen die ons initiatief en deze website als donateur willen steunen door een logo-vermelding van hun vereniging, product, firma of bedrijf, kunnen ons contacteren voor verdere inlichtingen via een e-mail naar website-promo of via een bericht op de pagina contact.

Bekijk ook onze webpagina sponsors.

CREDITS - BROWSERS

WebmasterAxel Priem
Concept & IdeeënAxel Priem / Tonny Priem
Grafisch ontwerpAxel Priem
Technische uitwerkingAxel Priem
Inhoud (teksten, uitslagen, ...)Tonny Priem
E-mailTonny Priem: tonnypr@skynet.be
Axel Priem: axelpriem@gmail.com
Met dank aanDe sponsors
Het bestuur van Minderhout VV
Alle bezoekers van de website

Schermresolutie en browsers

Deze website kan met alle schermresoluties bekeken worden.
Hij is getest en goedgekeurd voor o.a. volgende browsers (ook andere moderne browsers zouden moeten werken):
Internet Explorer 11 of hoger
Microsoft Edge
Firefox
Opera
Safari (Apple)
Google Chrome

WWW.VOETBALEXPRESS.BE - VERSIE 4

Op 15 januari 2020 lanceerden we "Voetbalexpress - Versie 4.0" waarbij vooral de algemene lay-out werd aangepast. Zo wordt bijvoorbeeld de breedte van de schermen volledig gebruikt.

Ook de mobiele versie werd vernieuwd, en daar leunt het ontwerp nu nog veel dichter aan bij de gewone, meer dan vroeger. Er zijn heel veel design-elementen die terugkomen, maar dan in een iets andere vorm.

Er wordt in de mobiele versie ook optimaal gebruikt gemaakt van de schermhoogte, en wanneer je naar beneden scrollt zal je zien dat de header en footer verdwijnen. Ook de sponsors worden daar vanaf deze versie getoond.

En in de mobiele versie zijn nu ook alle archiefpagina's vanaf het seizoen 2016-2017 te vinden. Dat was in de vorige versies niet mogelijk.

En hieronder ziet u nog een aantal aanpassingen op de "gewone" online versie.
DE VOETBALEXPRESS ENQUETE - ONZE ANALYSE
Zondag 9 februari 2020

Op woensdag 15 januari ging de vernieuwde "Voetbalexpress" website in première. In versie 4.0 bouwde onze webmaster Axel weer heel wat technische nieuwigheden in en hij deed ook een aantal aanpassingen in het grafische ontwerp.

Om ook eens te horen wat u ervan vindt hebben we twee weken lang een enquête online gezet. Daar deden 152 bezoekers aan mee, waarvoor dank. Wat viel onze bezoekers op, zat er een lijn in de antwoorden, en wat waren de meest opvallende suggesties en vragen? Ook wij waren benieuwd, en na een grondige analyse en beoordeling kunnen we u een aantal conclusies voorschotelen.

* Zowel het grafisch ontwerp, de overzichtelijkheid, de nieuwe navigatie als de inhoud werden met een erg hoge score beoordeeld.
* De meerderheid van onze bezoekers leerde "Voetbalexpress" kennen via andere supporters of via Google, en zo'n 80 procent bezoekt ons minstens dagelijks of meerdere keren per week.
* De snelheid waarmee we de uitslagen online zetten en de hoeveelheid van informatie waren ook sterke punten.
* Wat we rond het provinciale voetbal publiceren wordt als een van onze sterkste troeven beoordeeld en daar vinden we ook de meeste van onze bezoekers. Daar zijn we ook blij om, want een website voor het provinciale voetbal maken was acht jaar geleden ook ons uitgangspunt. Maar ook de beoordelingen wat het nationale heren- en vrouwenvoetbal betreft zijn ook heel positief.

>>> We geven u ook nog enkele tips mee:

* Wat nog niet iedereen gevonden heeft is het "hamburger-menu": drie streepjes die u rechtsboven op elke pagina vindt. Als u de cursor van uw computermuis daarboven houdt krijgt u (van links naar rechts) het zoekvenster, een link naar het archief, de "quicklinks" naar interessante of verwante pagina's en de "quicklinks" naar onderdelen van de gekozen pagina, bijvoorbeeld naar de statistieken of de kalender per ploeg.
* We zagen ook heel wat vragen en opmerkingen passeren, waarbij er heel wat lof en appreciatie was, en ook hiervoor sturen we u onze dank. We hebben al een paar suggesties ingebouwd. Zo ziet u op alle reekspagina's in het bovenste vak een rechtstreekse link naar de "volgende" reekspagina, bijvoorbeeld op de pagina 1e provinciale een link naar 2e provinciale A, van deze reeks naar 2e provinciale B, daarop een link naar 3e provinciale A, enzovoort.
* En tot slot nog even de "printvriendelijke versie" die velen nog niet kenden. Kies de button "Extra" en daar onder "Website" de printvriendelijke versie. Als u die link aanklikt krijgt u de pagina te zien zoals u ze kunt afprinten: in zijn geheel of, na het selecteren met de linkse muisknop, enkel het gedeelte wat u wil afprinten.

Verdere vragen kan u altijd naar ons doorsturen via onze pagina "Contact". Bedankt, namens webmaster Axel en redacteur Tonny.

ARCHIEF - WWW.VOETBALEXPRESS.BE - VERSIE 3

Na een eerste versie bij onze opstart op 1 januari 2012, en een tweede op 15 mei 2013, werd versie 3 van onze website op 9 oktober 2015 gelanceerd.

TREND, IDEEËN EN ONTWERP

Vermits de IT-wereld nooit stil staat, en er regelmatig andere en meer moderne technische mogelijkheden en werkwijzes worden gecreëerd, heeft onze webmaster Axel deze nieuwe "face-lift" ontworpen en uitgewerkt. Daarbij heeft hij qua webdesign de recente trend gevolgd die bij veel websites wordt gebruikt: een duidelijke, moderne en strakke lijn, zonder (meestal overbodige) toeters en bellen.

Tegenwoordig wordt onze website ook veel bezocht via smartphone en tablet. Daarom is de vormgeving beter afgestemd op mobiele toestellen, met meer witruime en grotere letters, zodat navigeren met de vinger makkelijker gaat dan vroeger.

Daarnaast werd er ook rekening gehouden met de schermresoluties, die de dag van vandaag zeer hoog kunnen zijn, en die vroeger zorgden voor grote "balken" aan de zijkant van de website. Ook hoge resoluties krijgen nu een schermvullende website te zien.

NAVIGATIE EN SNELHEID

De navigatie binnen de website is eenvoudiger geworden. Zo werden alle pagina's opgesplitst in drie rubrieken: provinciaal, nationaal en extra. Deze rubrieken en de bijhorende pagina's kunt u snel terugvinden via ons menu bovenaan. Bovendien blijft dit menu steeds zichtbaar, ook wanneer u naar beneden scrollt.

Quicklinks om te navigeren binnen de pagina, of naar gerelateerde pagina's, zijn nog steeds aanwezig, maar u vindt ze nu aan de linkerkant. Wanneer u naar beneden scrollt, zullen de quicklinks "op deze pagina" ook steeds zichtbaar blijven, zodat u heel vlot kunt navigeren zonder telkens terug naar boven te moeten "springen".

Via deze nieuwe navigatie zou alles wat vlotter moeten gaan. En bovendien werd ook de algemene snelheid van de website verbeterd, vooral bij het laden van de pagina's. Alles zou nu een stuk sneller moeten verschijnen!

DE WIJZIGINGEN IN DETAIL

Naast de bovenvermelde wijzigingen zijn er nog een aantal elementen verdwenen, verplaatst of vernieuwd. Een overzicht: