Recreatief-Hoofdpagina
Update: 06/06/2022 om 09:42u
Archief Seizoen 2022-2023 Provinciaal 1e provinciale Recreatief-Hoofdpagina
Laatste update: 06/06/2022 om 09:42u
U bekijkt de niet-mobiele weergave. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Organisatie van Internationale
Voetbaltoernooien - Jeugd en Senioren.
>> Bestel de gratis brochure
met 70 toernooien. Klik hier.
Meer info...
Reizen naar Sportevents
www.travel2sports.be
Meer info...
RECREATIEF VOETBAL - HOOFDPAGINA - PROVINCIE ANTWERPEN

Vanaf het seizoen 2018-2019 hebben we de gegevens van de ex-KVV-reeksen en -kalenders bij de heren en dames ge´ntegreerd in het reeds bestaande overzicht van de provinciale clubs, onder de hoofding "Recreatief Voetbal Provincie Antwerpen".

Via de links op deze "Recreatief - Hoofdpagina" kan u de reekspagina's aanklikken, maar we hebben de rechtstreekse links naar de reekspagina's ook bijgevoegd in het overzicht onder de button "Provinciaal", onder de hoofding van de vier provinciale afdelingen.

Op die pagina's staan ook telkens de links naar de andere reeksen (voor de algemene reglementering en de schema's van de reserven en veteranen verwijzen we u naar de website van de RBFA).

RECREATIEF VOETBAL - LINKS NAAR DE REEKSEN
Recreatief Voetbal Provincie Antwerpen - Heren
Heren Reeks 1 Heren Reeks 2 Heren Reeks 3 A
Heren Reeks 3 B Heren Reeks 4 A Heren Reeks 4 B

Recreatief Voetbal Provincie Antwerpen - Dames
Dames Reeks A Dames Reeks B Dames Reeks C

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).

RECREATIEF VOETBAL - ALGEMENE INFO - PROVINCIE ANTWERPEN 2022-2023

Op 1 januari 2017 kreeg de vroegere VFV (Voetbal Federatie Vlaanderen) de naam "Voetbal Vlaanderen". Daarin werd einde april 2016 ook ondermeer de "Koninklijke Vlaamse Voetbalbond" (KVV) opgenomen.

Vanaf het seizoen 2019-2020 werden de gegevens van de KVV-reeksen en -kalenders bij de heren, dames, reserven en veteranen ge´ntegreerd in het reeds bestaande overzicht van de provinciale clubs, onder de hoofding "Recreatief Voetbal Provincie Antwerpen".

Op onze website kan u de kalenders en klassementen bekijken van de zes reeksen eerste ploegen "Heren", en van de drie reeksen "Dames". Als extra info maken we wel na elke speeldag, die in principe elke vrijdag, zaterdag of zondag gespeeld wordt, de uitgebreide statistieken aan per reeks.

Belangrijk om te weten is dat we de clubs niet meteen na de wedstrijd of dezelfde dag contacteren voor de uitslagen, maar dat we ze achteraf overnemen, zoals ze gepubliceerd worden op de website van de RBFA (c) die ook het copyright op deze gegevens bezit.

Via de links op deze "Hoofdpagina Recreatief Voetbal" kan u de reekspagina's aanklikken, maar we hebben de rechtstreekse links naar de reekspagina's ook bijgevoegd in het overzicht onder de button "Provinciaal", onder de hoofding van de vier provinciale afdelingen.

RECREATIEF VOETBAL - PLANNING EN REGLEMENT

Hieronder ziet u de samenvatting van :
- een aantal punten uit het reglement Recreatief Voetbal, en
- de planning van het Recreatief Voetbal, eerste ploegen heren en dames.

RECREATIEF VOETBAL EERSTE PLOEGEN HEREN - STIJGEN EN DALEN (SD).
* De wedstrijden worden verplicht op zondag gespeeld (aftrap tussen 11 uur en 15 uur).
* Het Provinciaal ComitÚ zal, in de recreatieve competitie eerste ploegen, strikt de regel toepassen dat
- in het geval een ploeg 5 forfaits geeft in het seizoen of
- in het geval een ploeg 3 achtereenvolgende forfaits geeft,
zij zal worden beschouwd als hebbende algemeen forfait gegeven.

DE REEKSEN.
* Er zullen zoveel mogelijk reeksen van 14 ploegen gevormd worden. Indien organisatorisch nodig kan dit ook 11, 12 of 13 zijn.
* Het Provinciaal organisatiecomitÚ bepaalt het aantal reeksen volgens het aantal inschrijvingen.
* Alle eerste ploegen worden opgenomen in de kampioenschappen en komen in principe in aanmerking om te stijgen en te dalen
Aantal ploegen.
- Eerste afdeling : 2 dalers.
- Tweede afdeling : 2 stijgers en 2 dalers.
- Derde afdeling A en B : 1 stijger en 2 dalers in iedere reeks.
- Vierde afdeling A en B: 2 stijgers in iedere reeks.

Opmerking :
- De voorlaatst gerangschikte van de tweede afdeling speelt een supplementaire wedstrijd tegen de winnaar van de rangschikkingswedstrijd tussen de 2e gerangschikten van recrea 3 A en recrea 3 B.
- De winnaar van deze supplementaire wedstrijd speelt volgend seizoen in recrea 2, de verliezer in recrea 3.

RECREATIEF VOETBAL EERSTE PLOEGEN VROUWEN.
* Er zullen zoveel mogelijk reeksen van 12 ploegen gevormd worden. Indien organisatorisch nodig kan dit ook 10, 11, 13 of 14 zijn.
* Het Provinciaal organisatiecomitÚ bepaalt het aantal reeksen volgens het aantal inschrijvingen.
* De speelsters dienen op de dag van de wedstrijd de leeftijd van 14 jaar bereikt te hebben.
* Keuze van het aanvangsuur voor de thuiswedstrijden:
- vrijdag: aftrap tussen 19 uur en 20u30.
- zaterdag: aftrap tussen 9u30 en 20 uur.
- zondag: aftrap tussen 9u30 en 15 uur.

EXTRA.
** De competitie Recreatief Voetbal loopt tot uiterlijk 30 april van het actuele seizoen.
** Het inschrijven van een bijkomende ploeg kan eventueel ook later in samenspraak met het Provinciaal ComitÚ, en deze elftallen kunnen nog "met klassement" deelnemen aan de competitie.
** Bijkomende ploegen waarvoor de inschrijving na deze datum op het secretariaat gemeld wordt kunnen nog aan de competitie deelnemen maar dan "zonder klassement".
** Bij een algemene afgelasting zijn de vriendschappelijke wedstrijden inbegrepen. De afgelaste competitiewedstrijden worden teruggeplaatst door het Provinciaal OrganisatiecomitÚ
** De uitgestelde vriendschappelijke wedstrijden worden niet teruggeplaatst door het Provinciaal organisatiecomitÚ. Zij moeten dus opnieuw aangekondigd worden.
** Bij een algemene afgelasting mogen aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein wÚl gespeeld worden.
We hebben deze planning en alle modaliteiten voor het seizoen 2022-2023 voor de duidelijkheid ook in een pdf-document gezet. Zo kan u het gehele document gemakkelijk en snel afdrukken. De planning verscheen in "Sportleven" mei 2022.
KLIK HIER.

Het copyright van alle gepubliceerde gegevens en klassementen op deze pagina's is exclusief in handen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA (c).