Juni 2014
Update: 25/09/2015 om 21:42u
Archief Nieuwsarchief Juni 2014
Laatste update: 25/09/2015 om 21:42u
Je persoonlijke computerdokter
www.btasupportnet.com
Krokuslaan 68, 2460 Lichtaart
Meer info...
Leopoldstraat 53, Merksplas
reizennoorderkempen.be
Meer info...
ARCHIEFPAGINA JUNI 2014

Op deze pagina ziet u de gearchiveerde berichten van juni 2014.

PROVINCIALE DAMES - AANPASSING IN DE REEKSINDELING
Woensdag 25 juni 2014

De provinciale bond heeft de reeksindelingen bij de provinciale dames noodgedwongen aangepast.
De damesploeg van SK Berlaar gaf immers algemeen forfait in 2e provinciale.

Dat betekent dat
1. de dames van KV Turnhout B niet in 3e B, maar in 2e provinciale zullen uitkomen,
2. dat de B-ploeg van 's Gravenwezel van 4e provinciale naar 3e provinciale A verhuist,
3. dat de dames van Heikant Berlaar van 3e provinciale A naar 3e provinciale B gaan.
4. dat er in 4e provinciale (voorlopig) nog maar 10 ploegen overblijven.

Dit zijn de aangepaste reeksen:
1e Provinciale (14 ploegen): KV Mechelen B, KV Turnhout A, KFC Wuustwezel B, Hoogstraten VV A, KSK Heist B, KFC Kontich C, Maria-ter-Heide A, Loenhout A, Weelde, Massenhoven B, 's Gravenwezel A, Zammel A, FC Antwerp Girls en Moldavo B.

2e Provinciale (14 ploegen): Grobbendonk, Merksem-AN, Herenthout, Sint-Jozef, Oostmalle, Hoogstraten VV B, KSK Heist C, Maria-ter-Heide B, Hove Sport, Sint-Amands, Davo Puurs A, VC Poederlee, FC Schoonbroek en KV Turnhout B.

3e Provinciale A (14 ploegen): Boechout, KFC Wuustwezel C, VC Wijnegem, Brecht, Loenhout B, KFC Ranst A, Horendonk, Wildert, Blaasveld, Hombeek, Davo Puurs B, Oxford Hemiksem, VK Duffel en 's Gravenwezel B.

3e Provinciale B (14 ploegen): Heikant Berlaar, Westmalle, Zwarte Leeuw, Antonia, ASV Geel, Noordstar, Flandria, FC De Kempen TL, Zammel B, Beekhoek, Vrij Arendonk, Hezewijk, VC Moldavo C en Racing Westmeerbeek.

4e Provinciale (10 ploegen): Oevel, Netezonen, Rauw, Maria-ter-Heide C, Maria-ter-Heide D, Broechem, KFC Ranst B, SC Mechelen, FC Gierle en Verbroedering Zwijndrecht.

Zie ook onze pagina "Extra - Provinciale reeksen - Dames" met alle voorstellen per reeks, inclusief een kaart van de provincie.

DE PROVINCIALE VERGADERING
Zaterdag 21 juni 2014

Op zaterdag 21 juni werd de jaarlijkse algemene vergadering van het Provinciaal Comité en de vertegenwoordigers van de clubs gehouden, in hotel Aldhem in Grobbendonk. Ook "Voetbalexpress" was, zoals de vorige jaren, uitgenodigd op deze vergadering. U krijgt van ons een samenvatting van de belangrijkste zaken.

Vic Van Alstein, de voorzitter van het Provinciaal Comité, heette de aanwezigen en de sponsors welkom, en hij blikte terug op het afgelopen seizoen en op de succesvolle campagne van de Rode Duivels.

Hij stelde vervolgens dat het (verder) invoeren van het digitale wedstrijdblad een uitstekende stap was, en hij stond ook even stil bij het verloop van het seizoen in eerste provinciale, waar er heel wat coördinatie nodig was op organisatorisch gebied, een opdracht die zo goed als probleemloos verliep.

Hij had verder aandacht voor het feit dat er weer clubs moeten stoppen, al dan niet om financiële redenen. Ook bij de hervorming van het jeugdvoetbal en de noodzakelijke aanpassing daaraan door de clubs stond hij even stil, en hij gaf ook nog wat verdere uitleg bij de nieuwe "Liga Amateurclubs van de Provincie Antwerpen" waarin ondermeer Vacla, de provinciale studiecommissie, de technische commissie, de vertegenwoordigers van de clubs, de scheidsrechters, het provinciaal scheidsrechterscomité en de opleiders zullen "samensmelten".

Daarna kwam provinciaal coördinator Hilde Clessens van de Vlaamse Voetbalfederatie "VFV" aan het woord, en zij gaf uitleg over onder andere de toekomstige clubbezoeken, de TVJO-workshops en de "Formafoots" waarbij er op verzoek van de clubs informatie, bijstand en demotrainingen gegeven zullen worden. Ook de hervorming van het jeugdvoetbal, de nieuwe wedstrijdvormen, de gevolgen voor de clubs en de trainersopleidingen, het "Multimove" indoorproject voor de kleinsten en de actie in de scholen met de naam "Iedereen Rode Duivel" passeerden de revue.

Ze had ook nog een verrassing naar aanleiding van de "Grass Roots Days" waarbij KSV Wildert en OG Vorselaar hun deelname beloond zagen met een waardebon van 400 euro.

Na de pauze had Jean Keulemans, voorzitter van het Provinciaal Scheidsrechterscomité, het over de prestaties en de bekwaamheid van de scheidsrechters, ondermeer in eerste provinciale. Hij stipte ook nog de recrutering aan van nieuwe en jonge krachten, en zijn toespraak was ook de aanloop naar de uitleg van gastspreker Kris Bellon, de "VFV - Referee Department Manager".

Het legioen scheidsrechters is vanaf de eind jaren tachtig tot nu van 7.500 tot 5.680 teruggelopen, en uiteraard zijn er maatregelen nodig. Eén daarvan is het aanstellen van een "Referee Ambassador" op clubniveau, mensen die instaan voor het ontvangen en begeleiden van zowel beginnende als ervaren refs. Ook het selecteren, recruteren en motiveren van clubspelers om bijvoorbeeld te fluiten bij de 8 tegen 8-wedstrijdvorm zal behoren tot het takenpakket van de "R.A.". In Limburg begon men in september 2013 met dit project, en dat is op weg om een succes te worden. Voor beginnende en geïnteresseerde scheidsrechters gaf Kris de website Fluitje Van Een Cent als tip mee. Een aanrader!

Na de uitreiking van de eretekens voor de clubleiders en voor de clubs die het kampioenschap behaalden volgde de uitslag van de herverkiezing der drie kandidaten voor het Provinciaal Comité, en de eensgezinde en ruime aantallen toonden nog maar eens aan dat het PC van de Provincie Antwerpen een bekwaam en goed draaiend raderwerk is, al is het vaak niet gemakkelijk om alles in goede banen te leiden.

Dat is nog maar eens een pluim voor de leden en voor PC-voorzitter Vic Van Alstein, die met de beste wensen voor een goede vakantie de vergadering sloot en de aanwezigen uitnodigde voor de afsluitende receptie, ook nu weer prima verzorgd door de medewerkers van hotel Aldhem. Bedankt!

Aan het slot van dit seizoen willen wij van "Voetbalexpress" de mensen van de Voetbalbond, en ook het secretariaat en de leden van het Provinciaal Comité van harte bedanken voor de uitstekende samenwerking in het afgelopen jaar, en we zetten die samenwerking dan ook graag verder.

Tonny Priem, eindredacteur en webbeheerder www.voetbalexpress.be

DE REEKSVOORSTELLEN - DE STEMMING
Donderdag 19 juni 2014

Op de vergadering van donderdagavond 19 juni konden de clubs uit 2e, 3e en 4e provinciale stemmen voor de uiteindelijke reeksvoorstellen van het Provinciaal Comité.

* In 2e Provinciale waren er 28 van de 32 clubs aanwezig. In de eerste stemronde kreeg voorstel 1 meteen een meerderheid van 22 stemmen. Dit wordt de reeksindeling:
- Reeks A: Loenhout, Brasschaat, ’s Gravenwezel, Wijnegem, Rochus Deurne, Olympic Deurne, Verbroedering Zwijndrecht, Ranst, RVC Hoboken, Kontich, KFC Lint, Hooikt, VV Duffel, KFC Katelijne, KVK Bonheiden en FC Oppuurs.
- Reeks B: Minderhout, Poppel, Weelde, Merksplas, Vlimmeren, White Star, Verbr. Arendonk, Retie SK, Kasterlee, OG Vorselaar, AC Olen, Linda Olen, KFC Herenthout, KFC Bevel, Berg en Dal en Verbroedering Balen.
Bekijk alles op een kaart.

* In 3e Provinciale waren er 41 van de 48 clubs aanwezig. In de eerste stemronde kreeg voorstel 2 meteen een meerderheid van 25 stemmen (voorstel 1 kreeg 15 stemmen en voorstel 3 kreeg er 1). Dit wordt de reeksindeling:
- Reeks A: FC Horendonk, Kalmthout, Gooreind, Maria-ter-Heide, Mariaburg, FC Ekeren, Meer, FC Merksem, Schoten, Borsbeek, Zoersel, Pulderbos, Pulle, Bouwel, ZWE Kessel en Broechem.
- Reeks B: SK Wilrijk, Belgica Edegem, SV Aartselaar, Schelle Sport, Branst, Wintam, Exc. Puurs, Tisselt, Heindonk, Walem, SC Mechelen, Hombeek, Wavria, Putte FC, BO Beerzel en SK Berlaar.
- Reeks C: Sint-Jozef, Lentezon Beerse, Flandria, Oosthoven, Oud Turnhout, Vrij Arendonk, Zwaneven, Gierle, Beekhoek, Ezaart, Sint-Dimpna, Wezel Sport, Oevel, Heultje, Blauberg en VV Laakdal
Bekijk alles op een kaart.

* In 4e Provinciale waren er 63 ploegen van de 73 aanwezig. In de eerste stemronde waren er 19 stemmen voor voorstel 1, 24 voor voorstel 2 en 20 voor voorstel 3. Daar kwam dus een tweede stemronde met de keuze tussen de voorstellen 2 en 3. Daarbij kreeg voorstel 3 een meerderheid van 34 stemmen.
Dit wordt de reeksindeling:
- Reeks A: 14 ploegen: Exc. Essen, Olympic Essen, Wildert, Nieuwmoer, Achterbroek, Heibos, Putte SK, Zandvliet Sport, Berendrecht, SK Donk, Halle, Westmalle, Oostmalle en Brecht.
- Reeks B: 15 ploegen: Sporting Burcht, Turkuaz Antwerpen, Jong Antwerpen, Oxford Hemiksem, Maccabi, Turk Sport, Tubantia Borgerhout, VC Mortsel OG, Boechout, Hove Sport, Oelegem, Zandhoven, Massenhoven, Emblem en VC Kessel.
- Reeks C: 15 ploegen: Hingene, Nielse, Sint-Amands, Lippelo, Willebroekse, Blaasveld, Leest United, Heffen, Rumst, Reet, RB Elzestraat, Peulis, Grasheide, Rijmenam en Muizen.
- Reeks D: 14 ploegen: Meerle, Dosko, Wortel, HIH Turnhout, Wechelderzande, Poederlee, Grobbendonk, SKS Herentals, Molenkring, Rauw, Mol Sport, Rosselaar-Hulsen, Olmen en Alberta.
- Reeks E: 15 ploegen: Achter Olen, Hezewijk, Noordstar, Wiekevorst, FCM Hallaar, VC Booischot, Ramsel, Herselt, Westmeerbeek, Immer Voort, Tongerlo, Punt Larum, Zammel, FC Netezonen en Excelsior Vorst.
Bekijk alles op een kaart.

Zie ook onze pagina "Provinciale reeksen" met alle reeksindelingen.

DE STATUTAIRE VACLA-VERGADERING
Zondag 15 juni 2014

Op zondag 15 juni vond de jaarlijkse statutaire Vacla-vergadering plaats in de schitterende accommodatie van SAV Sint Dimpna in Geel.

In zijn welkomstwoord benadrukte Vacla-voorzitter Frans Van Breda dat de provinciale clubs nog altijd de basis zijn van het voetbalgebeuren, en dat ze daarom méér aandacht verdienen bij hun organisatie en het clubleven. Daarbij stipte hij eveneens het belang aan van de inzet van vele vrijwilligers. En naast het fiscale aspect, dat het de clubs vaak erg moeilijk maakt, stelde hij ook vast dat het fenomeen "clubspeler" toch wat op de achtergrond is geraakt.

Hij had ook wel begrip voor het feit dat er dikwijls jeugdspelers worden weggeplukt door andere clubs, en dat hierbij de opleidingsvergoeding toch wel een zaak is die ook op politiek vlak momenteel de nodige aandacht verdient. Daarvoor werden er al een tijd geleden de nodige contacten gelegd. Verder kwam hij terug op de vaak moeilijke recrutering van scheidsrechters en op het damesvoetbal, dat niet altijd de verdiende aandacht krijgt.

Dat de hervorming van het jeugdvoetbal een drastische ingreep zal worden is eveneens een feit, en daarvoor werd Hilde Clessens als gastspreker uitgenodigd. Frans had ook nog vrij belangrijk nieuws over de "Vacla", die nog altijd een zelfstandige organisatie is, maar die na een omvorming en een wijziging van de statuten zal samensmelten met ondermeer de provinciale studiecommissie, vertegenwoordigers van de clubs, de scheidsrechters, de opleiders, enzovoort, én dat deze "nieuwe organisatie" voortaan ook een onderdeel zal worden van de KBVB.

Nadat Vacla-secretaris Nand Brems het jaarverslag overliep gaf provinciaal coördinator Hilde Clessens een gedetailleerde en interessante uiteenzetting over de hervorming van de jeugdcompetitie, die waarschijnlijk nog niet bij alle clubs op punt staat en die in de volgende maanden zijn vuurdoop zal krijgen. Het zal wel de nodige aandacht vergen om alles vlot te doen verlopen en om alle categoriën en reglementen ingeburgerd te doen raken, inclusief leeftijdscategorieën, voorwaarden, kwalificatie van trainers en hun diploma's, en audit- en werkingssubsidies.

Net voor de pauze had voorzitter Frans Van Breda het nog even over de provinciale reeksindelingen. Er werd dit jaar door het Provinciaal Comité voor een andere regeling gekozen, waarbij de clubs op 19 juni tussen de voorstellen van het PC zullen mogen stemmen, een systeem waarbij Frans toch wel enige reserve toonde. Sommige clubs zouden zich benadeeld kunnen voelen door bijvoorbeeld hun geografische ligging. Aan de andere kant geeft de samenstelling der reeksen zowat elk jaar de nodige stof tot discussie.

In het tweede deel van de vergadering gaf Vacla-penningmeester Jeff Bruynseels een korte uiteenzetting over het goedgekeurde financiële overzicht, en daarna was het de beurt aan gastspreker Paul Van den Broeck van "Foot Pass" en "Double Pass", een systeem dat de organisatie van de clubs qua jeugdwerking doorlicht, en waarbij vele verenigingen het belang terecht erg hoog inschatten. Paul gaf hierbij een uitgebreid overzicht van de werking, de beoordelingen, de praktische regelingen en de software die er gebruikt wordt, een factor waarmee "Foot Pass" tegenwoordig ook onder andere Duitsland, Engeland en Hongarije als werkterrein heeft.

Voor alle info, inschrijvingen, het aanvragen van een audit, resultaten van die audit, prijzen en subsidies kunnen de vertegenwoordigers van de clubs best de website van Foot Pass bezoeken.

En dan was het de beurt aan PC-lid Marc Van Craen die de plannen van de nieuwe "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen" ontvouwde en de zaal daarmee muisstil deed worden. In de vorige maanden en jaren is gebleken dat er toch een beetje te weinig samenwerking is tussen de gewesten, de Vacla, de studiecommissie en een aantal andere onderdelen. Ook de doorstroming van informatie kan beter, en het blijkt moeilijk om bekwame mensen te vinden voor de diverse comités. Ook het afschaffen van de gewestelijke jeugdprospectie was geen stap vooruit.

Daarom kiest men voor een nieuw op te zetten structuur, waarbij deze "Liga" alle punten hierboven zal opvolgen, mét inspraak van de clubs. Als dit plan wordt goedgekeurd en op uiterlijk 31 december 2014 start, dan zal er een "Liga" zijn met ondermeer een sportieve cel, de huidige Vacla, de studiecommissie, een cel arbitrage en een cel damesvoetbal. Op langere termijn zou men ook de 3e nationalers en bevorderingsploegen uit de provincie Antwerpen bij deze "Liga" willen voegen.

Eén en ander houdt ook in dat de huidige jaarlijkse Vacla-vergadering ophoudt te bestaan, en dat er in het begin van het kalenderjaar een vergadering komt met de vertegenwoordigers van de diverse cellen, ook met mensen van de jeugdopleiding, de scheidsrechters-vriendenkringen, enzovoort. De clubs zullen hier waarschijnlijk op korte termijn méér info over krijgen. Onthoud alvast de naam "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen".

Tot slot werd de afscheid nemende Bon Van de Putte nog gehuldigd en bedankt voor zijn jarenlange inzet om de provinciale clubs ook in Brussel te laten meetellen. Bon was trouwens jarenlang lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB en van de VFV, en hij zet dus definitief een stapje terug.

Ook PC-secretaris Viviane Rubbens en gastsprekers Hilde en Paul kregen nog een attentie, en voorzitter Frans Van Breda bedankte daarna nog de vele medewerkers op alle niveaus, mensen die hun vrijwilligerswerk meestal belangeloos en met veel motivatie verrichten.

In zijn slotwoord vermeldde Frans ook nog even onze website Voetbalexpress, en wij danken hem dan ook voor deze appreciatie.


DE STEMMING OVER DE REEKSINDELINGEN
Donderdag 19 juni 2014

Op donderdagavond 19 juni zullen de ploegen uit 2e (19u), 3e (19u30) en 4e provinciale (20u15) mogen stemmen over de definitieve samenstelling van de reeksen. Ook wij zullen die avond in Wommelgem trouwens volgen en daarover berichten.

We probeerden eerder tevergeefs deze (goedbewaarde) modaliteiten vast te krijgen, maar die zijn nu bekend:
1. De clubs ontvangen 1 stembriefje.
2. Elke club heeft slechts 1 stem.
3. Om te kunnen stemmen is de aanwezigheid vereist. Er wordt bijgevolg geen rekening gehouden met een keuze per brief. Stemmen bij volmacht is eveneens NIET toegestaan.
4. De beslissingen worden genomen bij absolute meerderheid der stemmen.
5. Indien er in de eerste stemronde geen absolute meerderheid is, dan valt het voorstel met het minste aantal stemmen weg, en wordt er opnieuw gestemd tot er een absolute meerderheid is.
6. Bij staking van stemmen (evenveel stemmen tussen twee voorstellen) in de laatste ronde wordt er overgegaan tot een lottrekking.
7. Een omwisseling tussen twee ploegen van verschillende reeksen is NIET toegestaan.

Deze modaliteiten zijn duidelijk, en we zijn benieuwd of alle ploegen zullen komen opdagen. Achteraf reclameren heeft dus geen zin.


PROVINCIALE DAMESREEKSEN
Woensdag 11 juni 2014

In de voorgestelde damesreeks 3e provinciale B trok KFC Pulle de ploeg terug, en die plaats zal worden ingenomen door FC De Kempen TL, dat dus niet in vierde maar in derde provinciale zal uitkomen.

Dat betekent ook dat er nog maar 12 ploegen overblijven in 4e provinciale, en we vrezen dat het forfait van KFC Pulle niet het laatste zal zijn. We hebben onze pagina "Reeksen" aangepast, inclusief de kaarten met de locaties van de ploegen. Klik hier.


4e NATIONALE - BEVORDERING C
VOORSTEL NIEUWE REEKSINDELING
Donderdag 5 juni 2014

We kunnen u alvast de namen meegeven van de "Antwerpse" reeks in bevordering, reeks C.

Dat zijn, uit de provincie Antwerpen: FCO Beerschot-Wilrijk, KFC Duffel, Lyra TSV, Sint-Lenaarts, VC Herentals, Vosselaar KVV, Witgoor Dessel, Zwarte Leeuw en KSC City Pirates (ex-Merksem SC-AN), en uit de provincie Limburg: Bilzen-Waltwilder VV, Bree KSK, KFC Esperanza Pelt, KVK Wellen, Leopoldsburg, RC Hades en Spouwen-Mopertingen.

De voorlopige samenstelling van de andere reeksen ziet u hieronder, al zijn er in 4e A en 4e B weer problemen, want hier dreigt er eventueel een reeks van 17 ploegen te komen. Het Sportcomité van de voetbalbond heeft het laatste woord over de definitieve samenstelling van de vier reeksen.


4e NATIONALE - BEVORDERING
REEKSVOORSTELLEN
Zondag 8 juni 2014

Ook in vierde nationale A, B en D zijn de reeksvoorstellen gekend, maar dat is nog onder zwaar voorbehoud. Hieronder ziet u de voorlopige lijst.

* 4e Nationale A:
Sparta Petegem, Standaard Wetteren, Wetteren-Kwatrecht, Sint Niklaas, Jong Lede, KSK Ronse, SK Berlare, St-Gillis Waas, VK Westhoek, SE Winkel Sport, OMS Ingelmunster, KSC Menen, SW Harelbeke, SK Eernegem, Sassport Boezinge en RFC Knokke.

* 4e Nationale B:
Olympia Wijgmaal, Léopold Ukkel-Woluwe, FC Ganshoren, FC Pepingen, Tempo Overijse, KVC Sterrebeek, Wolvertem, RRC Waterloo, Rebecquoise, Schaarbeek, Binche, Deux-Acren, Solre-Sur-Sambre, Charleroi-Fleurus, Chatelet en RC Waregem.
(vanwege de verplichte degradatie van ROC Charleroi blijft Racing Waregem in bevordering)

* 4e Nationale D:
RJS Tamines, Borgworm (Waremme), Mormont RRC, RFC Hoei, RFC Luik, RFC Aywaille, RFC Tilleur (ex-Cité Sport G-H), RFC Meux, RUS Givry, Couvin-Mariembourg, UR Namen, Jong Aarlen, Solières Sport, Hamoir RRC, CS Onhaye en Bertrix RE.


100.000e HIT VAN DIT JAAR !!
Woensdag 4 juni 2014

Nog altijd gaan onze bezoekersaantallen in stijgende lijn. In 2013 hadden we een jaartotaal van 155.686 bezoekers, en onze 100.000ste hit van dat jaar noteerden we op 22 september.

Ook dat record hebben we weeral gebroken: op woensdag 4 juni 2014 noteerden we de 100.000e bezoeker van dit jaar, en dat is 110 dagen eerder dan in 2013. Qua daggemiddelde is dat 650, ook een mooi getal. Voor meer cijfers, zie onze pagina bezoekers.


3e NATIONALE - DE NIEUWE REEKSINDELINGEN !!
Dinsdag 3 juni 2014

De reeksen A en B in derde nationale zijn gekend. De ploegen uit de provincie Antwerpen staan in cursief.

* In 3e nationale A zijn dat 18 ploegen:
Ath, Berchem, Bornem, Deinze, Dender, Doornik, Gent-Zeehaven, Gullegem, Hamme, Izegem, Koksijde, Londerzeel, Olsa Brakel, Oudenaarde, Rupel Boom, Temse, Torhout en Zele.

* In 3e nationale B zijn dat eveneens 18 ploegen:
Bocholt, Brussels, Cappellen, Ciney, Diegem, Grimbergen, Hasselt, Hoogstraten, Kelmis, Oosterzonen, Sprimont, Tienen, Turnhout, Union, URL Centre, Verviers, Visé en Walhain.


JUPILER PRO LEAGUE - BELGACOM LEAGUE
Maandag 2 juni 2014

Hoewel de eindronde in de Jupiler Pro League erg spannend was, lijken er heel wat clubs en volgers niet onverdeeld gelukkig met huidige competitie-formule, en we kunnen dat begrijpen.

Er is dan ook al langer sprake van een vernieuwde vorm, en nu we in het stille seizoen zitten hebben we ons persoonlijk denkwerkje ook weer eens van stal gehaald. Dat plan maakten we al een tweetal jaar geleden, en we hebben het ook eerder al bezorgd bij mensen van de voetbalbond.

U kan dat in een stil uurtje eens rustig bekijken, maar het is niet de bedoeling dat u ons opmerkingen en bezwaren gaat doorsturen. Ons plan is slechts een persoonlijke en niet bindende overweging, zoals er blijkbaar heel wat supporters en voetbalmensen zijn die het allemaal anders zouden willen en allemaal hun eigen opvatting en formule hebben.

Uiteraard spreken we ons niet uit over de financiële verdeelsleutels. Dat is voor de bond en de clubs. Bekijk alles in een pdf-file. Klik hier.


DE LAATSTE CARTOON VAN DE WEEK
DE WINNAARS

De voorbije twintig weken kon u bij "Voetbalexpress" de "Cartoon van de Week" bekijken.
Daarbij kon er geraden worden welke uitdrukking, gezegde of begrip uit de voetbalwereld
er werd uitgebeeld door ons "Voetbalbertje".

We zullen volgend seizoen géén nieuwe reeks cartoons krijgen, want dit was een éénmalig project, en de "Cartoons" zijn in hun geheel verhuisd naar een aparte pagina "Voetbalcartoons".

Er deden in totaal 101 bezoekers mee om de oplossingen te raden, en hoewel dit geen wedstrijd was, zetten we toch even de personen in de kijker die de meeste juiste oplossingen instuurden: Nico Van Bouwel uit Stabroek raadde de cartoon 11 keer juist, op de voet gevolgd door Sus Michielsen uit Minderhout, die 10 keer de juiste oplossing doorstuurde. Bedankt iedereen, en hopelijk hebben jullie er veel plezier aan beleefd.

De laatste opgave, die zoals alle cartoons werd getekend door onze webmaster Axel, liep af op donderdagavond 22 mei, en u kan ook daarvan de oplossing bekijken.