Provinciaal Comité
Update: 19/06/2019 om 10:59u
Archief Seizoen 2018-2019 Provinciaal Allerlei Provinciaal Comité
Laatste update: 19/06/2019 om 10:59u
Eenvoudige software voor correcte premiebetalingen aan spelers en trainers.
www.sportspay.be
Meer info...
Leopoldstraat 53, Merksplas
reizennoorderkempen.be
Meer info...
HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN EN VOETBALEXPRESS

Op deze pagina ziet u ook in het seizoen 2018-2019 een aantal berichten en mededelingen.

Voor de archiefpagina "Provinciaal Comité seizoen 2017-2018" klik hier.

Verder hieronder ziet u ook een gedeelte dat gewijd is aan de overkoepelende federatie "Voetbal Vlaanderen". Klik hier.

En helemaal onderaan op deze pagina vindt u eveneens een alinea over de "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen", afgekort "LAVA". Klik hier.

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN OP FACEBOOK

Het Provinciaal Comité Antwerpen heeft ook een eigen pagina op Facebook. Klik hier.

SPORTLEVEN - PROVINCIE ANTWERPEN

Elke woensdag (in de loop van de dag) publiceert de voetbalbond de gegevens van "Sportleven" (c).

Daarin worden alle mededelingen, schorsingsvoorstellen en -beslissingen, speciale berichten en kalenderwijzigingen vermeld. Ook de verslagen van de wekelijkse vergaderingen van de Nationale en Provinciale Comité's kan u daar nalezen.

De rechtstreekse link vindt u onder "Belgianfootball links", of klik hier en kies de juiste datum, en dan "Antwerpen".

WEKELIJKSE VERGADERINGEN PROVINCIAAL COMITE
SEIZOEN 2018-2019 - DE VERSLAGEN

De leden van het "Provinciaal Comité Antwerpen" vergaderen in principe elke donderdagavond in het VV-complex in Wommelgem. Dat is een "beslissende" vergadering in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs.

U kan in de loop van de volgende woensdagnamiddag dit wekelijkse verslag bekijken in een pdf-formaat.
(bron: Peter Croes, Regional Manager VV - Lutgart Broes, secretariaat Provinciaal Comité)

We zetten de links naar al die verslagen van dit seizoen in een chronologisch schema, waarbij u de datums kan aanklikken (link in groen=verslag beschikbaar - link in zwart=verslag volgt later).

6 september 2018 13 september 2018 20 september 2018 27 september 2018
4 oktober 2018 11 oktober 2018 18 oktober 2018 25 oktober 2018
31 oktober 2018 8 november 2018 15 november 2018 22 november 2018
29 november 2018 6 december 2018 13 december 2018 20 december 2018
10 januari 2019 24 januari 2019 31 januari 2019 7 februari 2019
14 februari 2019 21 februari 2019 28 februari 2019 7 maart 2019
14 maart 2019 21 maart 2019 28 maart 2019 4 april 2019
11 april 2019 18 april 2019 25 april 2019 2 mei 2019
9 mei 2019 16 mei 2019 29 mei 2019  


* In verband met de veranderde wetgeving op de privacy krijgen we de wekelijkse verslagen vanaf 15 maart 2018 niet meer in primeur doorgestuurd op vrijdag.
* Vermits alle info op woensdag online staat op de website van de KBVB (c) in "Sportleven", publiceren we de link naar het wekelijks verslag pas in de loop van woensdagnamiddag, mét inachtneming van het copyright van de voetbalbond.


HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - DE SAMENSTELLING

Ter info ziet u hier een groepsfoto en de samenstelling van het Provinciaal Comité Antwerpen, (tussen haakjes de club waarbij ze zijn aangesloten).

Provinciaal Comité 2015-2016

- Voorzitter: Bart Timmermans * (SV Grasheide).
Marc Van Craen maakt per 24 januari 2019 deel uit van het Uitvoerend Comité van de KBVB. Hij werd opgevolgd door Bart Timmermans.

- Ondervoorzitters:
1e: Luis Asselberghs * (KVC Olympic Deurne) en 2e: Chris Zoldermans ** (VVH Lippelo).

- Secretaris: Peter Croes, Regional Manager VV.

- De andere leden (voorlopige lijst):
- Stan Elst ** (KFC Horendonk),
- Danny Faes ** (K Merksplas SK),
- Gerda Swaelen * (KSK Branddonk Retie),
- Frank Van Brabant ** (KSV Heibos),
- Jos Weyts ** (KFC Dessel Sport),
- Willy Wittocx ** (KV Bonheiden),
- Fred Van Laer (KSK Kasterlee) en
- Therese Meisters **.

* = Organisatiecomité.
** = Tuchtcomité. "Voetbalexpress" dankt het bestuur en de leden van het Provinciaal Comité voor het gestelde vertrouwen en de samenwerking (Tonny Priem, website-beheerder & eindredacteur).

DE SAMENWERKING TUSSEN
HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN EN VOETBALEXPRESS

"Voetbalexpress" is een onafhankelijke website die qua gevolgde politiek, inhoud en berichtgeving dezelfde lijn zal volgen als in het verleden.

* Onze eindredacteur krijgt ook de vrijheid om nieuwsberichten, mededelingen en beslissingen die het PC doorstuurt te evalueren, te editeren en te publiceren.

* Wij zijn dus géén officiëel onderdeel van de Provinciale of Nationale Voetbalbond. En uiteraard hebben wij ook géén beslissingsrecht in eender welke officiële kwestie wat clubs, spelers, transfers, sancties en reglementen betreft. Eventuele vragen kan u altijd beter via e-mail aan het P.C. of het secretariaat stellen.

* Het gaat ons en het "Provinciaal Comité Antwerpen" vooral om een goede, snelle en vooral correcte communicatie, zowel onderling als richting website-bezoekers.

Wij van "Voetbalexpress" wensen ook onze tevredenheid uit te drukken bij de samenwerking met het P.C. die in juni 2015 tot stand kwam op initiatief van P.C.-Voorzitter Marc Van Craen, en we beschouwen dit eveneens als een duidelijk teken van waardering voor ons werk.

VRAGEN ?

* Voor speciale vragen, inlichtingen of discussiepunten allerhande, ook in verband met bv. reglementering, uitslagen of klassementen vragen we dat u die niet telefonisch doet, maar uitsluitend via e-mail doorstuurt op info@voetbalexpress.be.

* Voor vragen over het jeugdvoetbal: raadpleeg de Gerechtigd Correspondent (GC) van uw club.

U kan onze eindredacteur ook altijd bereiken via GSM, voor een persoonlijke vraag of mededeling. U kan ook, als websitebezoeker, bestuurslid of supporter een uitslag doorsturen naar "Voetbalexpress", via een SMS naar 0495.10.80.82.

VOETBAL VLAANDEREN "VV"

Logo VV
  Voetbal Vlaanderen (VV) is de "Vlaamse tak" van de KBVB.

Zie de Voetbal Vlaanderen - Homepage

De VZW "Voetbal(federatie) Vlaanderen" werd opgericht in 2008, en ze vertegenwoordigt de voetbalclubs van de Vlaamse Gemeenschap, meer bepaald de voetbalclubs uit de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en de clubs uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die willen aansluiten bij de provincie Vlaams-Brabant.

Een beetje geschiedenis: na de staatshervorming van 1980 bleef de KBVB nationaal werken, hoewel de bevoegdheden naar de gewesten gingen. In 2008 werd er beslist om het amateur- en jeugdvoetbal te splitsen. Daarvoor werd er dan toch een Vlaamse vleugel opgericht, die in 2009 ook erkend werd door de Vlaamse Gemeenschap. In 2011 ontving de VV al bijna twee miljoen Euro aan subsidies.

* In grote lijnen gezien organiseert de VV samen met de KBVB de competities van derde en vierde klasse, plus de nationale competities van de dames, de jeugd, het "Futsal" en het "G-voetbal".

* De VV organiseert zelf de provinciale competities van de heren, de dames, de jeugd, het "Futsal" en het "G-Voetbal" in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

* Voor de organisatie van het voetbal in Vlaams-Brabant besloten de VV en de KBVB door middel van een samenwerkingsakkoord tot de oprichting van een "sportieve provincie" Brabant, die naast Vlaams-Brabant ook de provincie Waals-Brabant en de clubs uit het hoofdstedelijk gewest Brussel bevat.

Buiten het organiseren van competities houdt de VV zich onder andere ook bezig met de opleiding van trainers en het beleid van de "Topsportscholen".


*** Ook op de website van de KBVB heeft de VV haar eigen webpagina's. Daar kan u alles lezen over de "Missie" van de VV, Klik op de link Voetbal Vlaanderen Algemeen.

*** Bovendien publiceert Voetbal Vlaanderen elke maand een "nieuwsbrief" met belangrijke en interessante informatie voor de clubs, trainers, verantwoordelijken, spelers en alle geïnteresseerden. Ook "Voetbalexpress" besteedt elke maand aandacht aan deze nieuwbrief.

Zie ook de Facebookpagina van de "VV" via een klik op Voetbal Vlaanderen.

DE LIGA AMATEURVOETBAL ANTWERPEN - "LAVA"

Logo LAVA    De "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen", of "LAVA"
     is de opvolger van de vroegere "Vacla".

   De "LAVA" ging op 1 januari 2015 definitief van start, onder de vleugels van de VV.

De leden zijn de amateurclubs, de "vriendenkringen van scheidsrechters" uit de provincie Antwerpen, de damesclubs en de clubs uit het betaalde voetbal.

Elk van de acht Antwerpse gewesten (plus de damesploegen als negende "gewest") kiest drie vertegenwoordigers in de "LAVA", die werd voorgesteld op de jaarlijkse algemene provinciale vergadering van 2014, waarvan we toen een verslag maakten. Zie onze archiefpagina "Juni 2014". Klik hier.

Hieronder ziet u het adres van de LAVA-website. Daarop vindt u onder andere de verslagen van de vergaderingen, de samenstelling van de Raad van Beheer, het provinciaal secretariaat en het Provinciaal Comité. Verder is er een link naar een uitgebreid hoofdstuk "Arbitrage", een al even uitgebreid en informatief gedeelte "Jeugdopleiding" én een aparte pagina "Links", waar ook de link naar "Voetbalexpress" vermeld staat.

Daarmee wordt ook onze samenwerking met de LAVA, het PC en het Provinciaal Secretariaat toch ook weer extra in de kijker gezet. Voor de website van de "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen",
klik HIER.