Provinciaal Comité
Update: 13/09/2018 om 09:06u
Archief Seizoen 2017-2018 Provinciaal Allerlei Provinciaal Comité
Laatste update: 13/09/2018 om 09:06u
Schoonheidsinstituut
Winterdreef 23, Oud Turnhout
www.naturelle.be
Meer info...
De QR-code van onze nieuwspagina
Meer info...
HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN EN VOETBALEXPRESS

Op deze pagina ziet u ook in het seizoen 2017-2018 een aantal berichten en mededelingen, zoals de redactie van "Voetbalexpress" die doorkrijgt van het "Provinciaal Comité Antwerpen".

Voor de archiefpagina "Provinciaal Comité seizoen 2016-2017" klik hier.

Verder hieronder ziet u ook een gedeelte dat gewijd is aan de overkoepelende federatie "Voetbal Vlaanderen". Klik hier.

En helemaal onderaan op deze pagina vindt u eveneens een alinea over de "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen", afgekort "LAVA". Klik hier.

** Vanaf 1 januari 2017 werd de vorige naam "Voetbal Federatie Vlaanderen - VFV", veranderd in de nieuwe benaming "Voetbal Vlaanderen".

Daarin zijn, sinds eind april 2016, ook de (vroegere) "Vlaamse Minivoetbalfederatie" (VMF), de "Koninklijke Belgische Liefhebbers Voetbalbond" (KBLVB) en de "Koninklijke Vlaamse Voetbalbond" (KVV) opgenomen.

"Voetbal Vlaanderen" is vanaf 1 januari 2017 dus één federatie voor voetballers, minivoetballers, zaalvoetballers en Futsal-voetballers.

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN OP FACEBOOK

Het Provinciaal Comité Antwerpen heeft ook een eigen pagina op Facebook. Klik hier.

SPORTLEVEN - PROVINCIE ANTWERPEN

Elke woensdag (in de loop van de dag) publiceert de voetbalbond de gegevens van "Sportleven" (c).

Daarin worden alle mededelingen, schorsingsvoorstellen en -beslissingen, speciale berichten en kalenderwijzigingen vermeld. Ook de verslagen van de wekelijkse vergaderingen van de Nationale en Provinciale Comité's kan u daar nalezen.

De rechtstreekse link vindt u onder "Belgianfootball links", of klik hier en kies de juiste datum, en dan "Antwerpen".

WEKELIJKSE VERGADERINGEN PROVINCIAAL COMITE
SEIZOEN 2017-2018 - DE VERSLAGEN

De leden van het "Provinciaal Comité Antwerpen" vergaderen in principe elke donderdagavond in het VV-complex in Wommelgem. Via de samenwerking "Provinciaal Comité - Voetbalexpress" krijgen we elke vrijdag het verslag van die "beslissende" vergaderingen (in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs) doorgestuurd.

U kan dit wekelijkse verslag bekijken in een pdf-formaat.
(bron: Peter Croes, Regional Manager VV - Lutgart Broes, secretariaat Provinciaal Comité)

We zetten de links naar al die verslagen van dit seizoen in een chronologisch schema, waarbij u de datums kan aanklikken (link in groen=verslag beschikbaar - link in zwart=verslag volgt later).

14 september 2017 21 september 2017 28 september 2017 5 oktober 2017
12 oktober 2017 19 oktober 2017 26 oktober 2017 2 november 2017
9 november 2017 16 november 2017 23 november 2017 30 november 2017
7 december 2017 14 december 2017 21 december 2017 28 december 2017
25 januari 2018 1 februari 2018 8 februari 2018 15 februari 2018
22 februari 2018 1 maart 2018 8 maart 2018 15 maart 2018
22 maart 2018 29 maart 2018 5 april 2018 12 april 2018
19 april 2018 26 april 2018 3 mei 2018 9 mei 2018
17 mei 2018 24 mei 2018 31 mei 2018 7 juni 2018


* In verband met de veranderde wetgeving op de privacy krijgen we de wekelijkse verslagen vanaf 15 maart 2018 niet meer in primeur doorgestuurd op vrijdag.
* Vermits alle info op woensdag online staat op de website van de KBVB (c) in "Sportleven", publiceren we de link naar het wekelijks verslag pas in de loop van woensdagnamiddag, mét inachtneming van het copyright van de voetbalbond.


HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - DE SAMENSTELLING

Ter info ziet u hier een groepsfoto en de samenstelling van het Provinciaal Comité Antwerpen, (tussen haakjes de club waarbij ze zijn aangesloten).

Provinciaal Comité 2015-2016

* Voorzitter: Marc Van Craen (KVC Massenhoven).

* Ondervoorzitters: Bart Timmermans (SV Grasheide) en Luis Asselberghs (KVC Olympic Deurne).

* Secretaris: Peter Croes, Regional Manager VV.

** De andere leden (in alfabetische volgorde):
- Stan Elst (KFC Horendonk),
- Danny Faes (K Merksplas SK),
- Jos Schauwaers (KVC Booischot),
- Gerda Swaelen (KSK Branddonk Retie),
- Frank Van Brabant (KSV Heibos),
- Raymond Vermeulen (K Reet SK),
- Jos Weyts (KFC Dessel Sport),
- Willy Wittocx (KV Bonheiden),
- Therese Meisters, en
- Chris Zoldermans.
"Voetbalexpress" dankt het bestuur en de leden van het Provinciaal Comité voor het gestelde vertrouwen en de samenwerking (Tonny Priem, website-beheerder & eindredacteur).

DE SAMENWERKING TUSSEN
HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN EN VOETBALEXPRESS

"Voetbalexpress" is een onafhankelijke website die qua gevolgde politiek, inhoud en berichtgeving dezelfde lijn zal volgen als in het verleden.

* Onze eindredacteur krijgt ook de vrijheid om nieuwsberichten, mededelingen en beslissingen die het PC doorstuurt te evalueren, te editeren en te publiceren.

* Wij zijn dus géén officiëel onderdeel van de Provinciale of Nationale Voetbalbond. En uiteraard hebben wij ook géén beslissingsrecht in eender welke officiële kwestie wat clubs, spelers, transfers, sancties en reglementen betreft. Eventuele vragen kan u altijd beter via e-mail aan het P.C. of het secretariaat stellen.

* Het gaat ons en het "Provinciaal Comité Antwerpen" vooral om een goede, snelle en vooral correcte communicatie, zowel onderling als richting website-bezoekers.

Wij van "Voetbalexpress" wensen ook onze tevredenheid uit te drukken bij de samenwerking met het P.C. die in juni 2015 tot stand kwam op initiatief van P.C.-Voorzitter Marc Van Craen, en we beschouwen dit eveneens als een duidelijk teken van waardering voor ons werk.

VRAGEN ?

* Voor speciale vragen, inlichtingen of discussiepunten allerhande, ook in verband met bv. reglementering, uitslagen of klassementen vragen we dat u die niet telefonisch doet, maar uitsluitend via e-mail doorstuurt op info@voetbalexpress.be.

* Voor vragen over het jeugdvoetbal: raadpleeg de Gerechtigd Correspondent (GC) van uw club.

U kan onze eindredacteur ook altijd bereiken via GSM, voor een persoonlijke vraag of mededeling. U kan ook, als websitebezoeker, bestuurslid of supporter een uitslag doorsturen naar "Voetbalexpress", via een SMS naar 0495.10.80.82.

VOETBAL VLAANDEREN "VV"

Logo VV
  Voetbal Vlaanderen (VV) is de "Vlaamse tak" van de KBVB.

Zie de Voetbal Vlaanderen - Homepage

De VZW "Voetbal(federatie) Vlaanderen" werd opgericht in 2008, en ze vertegenwoordigt de voetbalclubs van de Vlaamse Gemeenschap, meer bepaald de voetbalclubs uit de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en de clubs uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die willen aansluiten bij de provincie Vlaams-Brabant.

Een beetje geschiedenis: na de staatshervorming van 1980 bleef de KBVB nationaal werken, hoewel de bevoegdheden naar de gewesten gingen. In 2008 werd er beslist om het amateur- en jeugdvoetbal te splitsen. Daarvoor werd er dan toch een Vlaamse vleugel opgericht, die in 2009 ook erkend werd door de Vlaamse Gemeenschap. In 2011 ontving de VV al bijna twee miljoen Euro aan subsidies.

* In grote lijnen gezien organiseert de VV samen met de KBVB de competities van derde en vierde klasse, plus de nationale competities van de dames, de jeugd, het "Futsal" en het "G-voetbal".

* De VV organiseert zelf de provinciale competities van de heren, de dames, de jeugd, het "Futsal" en het "G-Voetbal" in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

* Voor de organisatie van het voetbal in Vlaams-Brabant besloten de VV en de KBVB door middel van een samenwerkingsakkoord tot de oprichting van een "sportieve provincie" Brabant, die naast Vlaams-Brabant ook de provincie Waals-Brabant en de clubs uit het hoofdstedelijk gewest Brussel bevat.

Buiten het organiseren van competities houdt de VV zich onder andere ook bezig met de opleiding van trainers en het beleid van de "Topsportscholen".


*** Ook op de website van de KBVB heeft de VV haar eigen webpagina's. Daar kan u alles lezen over de "Missie" van de VV, Klik op de link Voetbal Vlaanderen Algemeen.

*** Bovendien publiceert Voetbal Vlaanderen elke maand een "nieuwsbrief" met belangrijke en interessante informatie voor de clubs, trainers, verantwoordelijken, spelers en alle geïnteresseerden. Ook "Voetbalexpress" besteedt elke maand aandacht aan deze nieuwbrief.

Zie ook de Facebookpagina van de "VV" via een klik op Voetbal Vlaanderen.

DE LIGA AMATEURVOETBAL ANTWERPEN - "LAVA"

Logo LAVA    De "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen", of "LAVA"
     is de opvolger van de vroegere "Vacla".

   De "LAVA" ging op 1 januari 2015 definitief van start, onder de vleugels van de VV.

De leden zijn de amateurclubs, de "vriendenkringen van scheidsrechters" uit de provincie Antwerpen, de damesclubs en de clubs uit het betaalde voetbal.

Elk van de acht Antwerpse gewesten (plus de damesploegen als negende "gewest") kiest drie vertegenwoordigers in de "LAVA", die werd voorgesteld op de jaarlijkse algemene provinciale vergadering van 2014, waarvan we toen een verslag maakten. Zie onze archiefpagina "Juni 2014". Klik hier.

Hieronder ziet u het adres van de LAVA-website. Daarop vindt u onder andere de verslagen van de vergaderingen, de samenstelling van de Raad van Beheer, het provinciaal secretariaat en het Provinciaal Comité. Verder is er een link naar een uitgebreid hoofdstuk "Arbitrage", een al even uitgebreid en informatief gedeelte "Jeugdopleiding" én een aparte pagina "Links", waar ook de link naar "Voetbalexpress" vermeld staat.

Daarmee wordt ook onze samenwerking met de LAVA, het PC en het Provinciaal Secretariaat toch ook weer extra in de kijker gezet. Voor de website van de "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen",
klik HIER.