Update: 25/09/2015 om 21:42u
Onbekende pagina
Laatste update: 25/09/2015 om 21:42u
De QR-code van onze nieuwspagina
Meer info...
Schoonheidsinstituut
Winterdreef 23, Oud Turnhout
www.naturelle.be
Meer info...
DE VOETBALCOMPETITIE 2013 - 2014
BENE LEAGUE RED

Op deze pagina ziet u vanaf juli 2013 alles over de competitie in de Belgische "BeNe League Red" van het damesvoetbal, en in de Nederlandse "BeNe League Orange".

Onderaan deze pagina ziet u de volledige regeling van de licenties en de BeNe-League. Klik hier.

U kan ook de aparte pagina van de Nederlands "BeNe League Orange" bekijken. Klik hier.

Voor alle gegevens van de Bene League Red van vorig seizoen 2012-2013, klik hier.

Speeldagen op nummer Wedstrijdschema Klassement
Reeks-Statistieken Kalender per ploeg  

BENE LEAGUE RED
WEDSTRIJDSCHEMA EN UITSLAGEN


Hieronder ziet u alle speeldagen in de BeNe League Red, ook op nummer. Bekijk ook alle statistieken en de kalender per ploeg.


EXTRA STATISTIEKEN VAN ALLE PLOEGEN
IN DE BENE LEAGUE RED - SEIZOEN 2013-2014

Na elke speeldag ziet u hier een aantal interessante statistieken van alle clubs in de BeNe League Red.

Verliespunten Laatste 4 wedstrijden
Gescoorde doelpunten Tegendoelpunten
Lopende reeksen Nul goals tegen
Minimaal 1 keer gescoord Niet gescoord
Cijfers thuis alle teams Cijfers uit alle teams

LINKS NAAR ANDERE REEKSEN

Nationaal - Dames
1e Nat. 2e Nat. 3e Nat. A 3e Nat. B
BeNe League Red BeNe League Orange BeNe League A BeNe League B

Provincie Antwerpen - Dames
1e Prov. 2e Prov. 3e Prov. A 3e Prov. B
4e Prov. A 4e Prov. B    

Nationaal - Heren
1e Nat. 2e Nat. 3e Nat. A 3e Nat. B
4e Nat. A 4e Nat. B 4e Nat. C 4e Nat. D

Provincie Antwerpen - Heren
1e Prov. 2e Prov. A 2e Prov. B 3e Prov. A
3e Prov. B 3e Prov. C 4e Prov. A 4e Prov. B
4e Prov. C 4e Prov. D 4e Prov. E  

DE BENE LEAGUE - RED
SEIZOEN 2013-2014

In dit artikel korten de naam "BeNe League Red" tot "BNLRed".

* Deze afdeling kwam sinds het seizoen 2012-2013 min of meer in de plaats van 1e nationale, maar kan eerder beschouwd worden als een soort eredivisie.

* Er is ook een "BENE-League A" met de vier beste Belgische clubs (uit de "BeNe League Red") en de vier beste Nederlandse clubs (uit de "BeNe League Orange"), die na de gewone competitie samen nog een extra internationale competitie van 14 wedstrijden afwerken, en waarbij aan de hand van het eindklassement van beide landen ťťn club wordt afgevaardigd naar de "UEFA Womenís Champions League".

Wat houdt de BeNe League Red in?

1. Er wordt een heen- en terug competitie gespeeld door maximaal 8 clubs, die dus 14 wedstrijden spelen.

2. Die acht clubs moeten een BNLRED-licentie hebben (zie verder). Dat zijn momenteel OH Leuven, Anderlecht, KSK Heist, Sint Truiden VV, Club Brugge, Zulte Waregem, Beerschot AD, Lierse KSK en Standard Luik. KSK Heist zal niet bij die acht zijn, vanwege de huidige eindklassering.

3. Na de 14 speeldagen komen de eerste vier clubs in de klassering uit in de "Women's BeNe League A" samen met de eerste vier clubs uit de "BeNe League Orange".

4. Na de 14 speeldagen komen de nummers 5 tot en met 8 in de klassering uit in de "Women's BeNe League B" samen met de nummers 5 tot en met 8 uit de "BeNe League Orange".

5. De hoogst geklasseerde club na afloop van deze reguliere competitie in de "Womenís BeNe League A" seizoen 2013-2014 is kampioen van de "Womenís BeNe League".

6. De hoogst geklasseerde Belgische club na afloop van de reguliere competitie in de BeNe League A heeft op grond van deze klassering in het seizoen 2014-2015 toegang tot de "UEFA Womenís Champions League"

De hoogst geklasseerde Nederlandse club na afloop van de reguliere competitie in de BeNe League A heeft op grond van deze klassering in het seizoen 2014-2015 toegang tot de "UEFA Womenís Champions League".

7. Normaal degradeert de laagst geklasseerde Belgische club na afloop van de reguliere competitie in de BeNe League B seizoen uit de Belgische BeNe League Red.


DE BENELEAGUE RED-LICENTIE

** Er zijn heel wat voorwaarden om een BNLRed-licentie voor een club te krijgen. Dit zijn de voornaamste:

De club moet verbonden zijn aan een mannen-voetbalclub en moet:
a. minstens 18 speelsters hebben van minimum 16 jaar (per 1 september van de nieuwe competitie).

b. ook een B-ploeg in lijn brengen.

c. op trainersvlak: een trainer hebben met minimaal een UEFA-A diploma, een bijkomende gediplomeerde trainer, en een keeperstrainer.

d. qua accommodatie o.a. een "perfect" veld hebben, ook ruime en afzonderlijke kleedkamers, een receptiezaal, een medisch kabinet met dokter en kinesitherapeut van de club, voldoende sanitaire voorzieningen voor dames en heren en een overdekte tribune met minstens 100 zitplaatsen.


DE BENE-LEAGUE - ALGEMENE SAMENVATTING

De Belgische voetbalbond KBVB en de Nederlandse bond KNVB kwamen tot een akkoord om de nationale damescompetitie samen te voegen. Concreet betekent dit dat, om te beginnen, de "eerste nationale afdeling" in beide landen acht ploegen telt.

1. In de eerste seizoenshelft wordt in BelgiŽ de "BeNe League Red" gespeeld met acht clubs.

2. In Nederland wordt de "Eredivisie Vrouwen" ook met acht clubs gespeeld, de "BeNe League Orange".

3. Na deze competitie (14 wedstrijden) kwalificeren de vier sterkste clubs van beide landen zich voor de "Vrouwen BeNe-League A", en de nummers vijf tot acht voor de "Vrouwen BeNe-League B".

4. De "Vrouwen BeNe-League A en B" competities worden vervolgens in het voorjaar, binnen hetzelfde seizoen dus, gespeeld (eveneens 14 wedstrijden). De hoogst geklasseerde Belgische en de hoogst geklasseerde Nederlandse club van de Vrouwen BeNe-League A kwalificeren zich voor de "UEFA Womenís Champions League" namens de twee landen BelgiŽ en Nederland.

Een club die het volledige traject aflegt: BeNe League Red-competitie (14 speeldagen), play-offs (6 speeldagen) en BeNe-league (14 speeldagen) heeft aan het einde van het seizoen dus 34 competitiewedstrijden gespeeld.(Bron : www.belgianfootball.be / KBVB.)